שרשור חדש
מה מומלץ להוסיף לסלט כרוב אדום כדי שיהיה טעים?בינייש פתוח

פטרוזיליה? כוסברה? איזה תבלינים?

מה אתם נוהג לשים ואיך לטבל?קרן-הפוך
לא נוהג. מכין פעם ראשונהבינייש פתוחאחרונה


מיונז ט'
פלפל חריף, חסה, גזר, כוסברהברוקולי

לתבל בויניגרט
תיבול סיני מתוק חמוץ העשוי מ: סויה, חומץ, מעט סוכר, מלח,השם בשימוש כבר
מעט שמן, ושקדים קלויים.
לא הכי בריא, אבל טעים🙂
חומץ + סוכר + מלח + מיץ לימוןתולעת השני
אם מיץ לימון, למה חומץ?קרן-הפוך
קימל (לא טחון)שוביה!

מאד מוסיף

גם פלפלים הולך

אני אוהבת כך:הנורמלית האחרונה
כרוב סגול, כוסברה ופטרוזיליה, בצל סגול, חמוציות. תיבול: שמן(זית או רגיל) מלח וקצת חומץ(או לימון.)
מעשירה אותו בבוטנים קלויים ו/או אגוזי מלך. אפשר להחליף חלק מה חמוציות בצימוקים.
נשארו גבינות משבועות? המלצהפאטה מורגנה
אם נשאר לכם גבינה לבנה, ואין לכם שמנת להקצפה - זה מתכון נחמד (שיעזור גם בחיסול הבישקוויטים):

https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/8827

למישהו רעיון מה עושים עם שמנת לבישול חוץ מרוטב לרביולי?
רוטב לפסטה, תחליף חלב לפשטידות/קישים/מאפה פסטההשם בשימוש כבראחרונה
למישהו יש מתכון למשהו טעים אבל בלי:חובה?
מוצרי חלב.
ירקות ופירות.
ועוד כמה דברים שאני די בטוח שהרוב לא מכירים, אז אין טעם לכתוב...

תודה רבה!
ממ סטייל קינוחים? נדנודים? ארוחות?אהבת ישראל!!
נראלי כדאי לכוון
נשנושים*אהבת ישראל!!
כל עוד אפשר להכין זה בגדרחובה?
נס
בשר זה טעים ובלי כל זהארץ השוקולד
עוגות זה טעים ובלי כל זה.

יש מלא מתכונים משני הסוגים (בשר וקינוחים) העונים להגדרה שלך שכתבתי פה בעבר, מוזמנת לחפש
"ארץ השוקולד" + מתכונים
או משהו אחר במקום מתכונים בגוגל
הבעיה היא שיש באלה תבלינים. לאפשר רק:חובה?
כמון, כורכום, מלח.
פלפל שחור אפשר?אהבת ישראל!!
זה גם 'נקי'.. או שזו לא הנקודה?
אי אפשרחובה?
באסה..אהבת ישראל!!
רק כמון וכורכום?

אממ חשבתי על צלי עוף עם חוואיג.. שזה בעצם פלפל שחור, כמון וכורכום. אולי תנה סטייל עוף צהוב מכורכום.
אורז/פסטה/פתיתים/אטריות

לחמים/עוגות/עוגיות/כדורי שוקולד/מוסים למינהם
זה מספיק כדי לתבל עוף או בשר (ואם אפשר בצל ושום, אז זה מוסיףיעל מהדרום
באלה שאני העליתי?ארץ השוקולד
אין.

אני נמנע מתבלינים ופירות וירקות גם
אני מציע ככהארץ השוקולד
1. עוף עם יין לבן, דבש וכורכום.
לקילו עוף כוס יין לבן, כף או שני כפות דבש וקצת כורכום.
להכניס לתנור עד ששחום כמו שרוצים.

2. בשר מספר 3/4/6 עם יין אדום, דבש וכורכום.
לקילו בשר כוס יין לבן, כף או שני כפות דבש וקצת כורכום.
להכניס לתנור עד שמוכן. (אם זה 3 אז זה שעתיים-שעתיים וחצי, אם זה 6 אז כשעה.)

3. עוף עם כמון ומלח גס לדעתי יצא אחלה גם, לא ניסיתי.


תזכירי לי בהזדמנות ואעלה עוד
ופל בלגי / פנקייק עם חלב סויה?יראת גאולה
סויה בעייתיחובה?
אז חלב שקדים / קוקוס / אורז / שיבולת שועליראת גאולה
אסור הכל חוץ משקדים ואורזחובה?
שקדים-לא כ"כ אוהב.
אורז- כנ"ל...
נשמח יותר לכיוון*אשתו של בעלי*
קר/חם/מלוח/מתוק/חלבי/פרווה?
יש מליון משואים טעימים...
דג עם פירורי לחם בתנור. דג סלמון עם שום ופלפל שחורחדשה ישנה
שום ופלפל שחורחובה?
בעייתי
יאללה, אתגרתי.חובה?
מתכונים בשריים שהעליתי בעברארץ השוקולד
רעיונות בשריים - בישול ומתכונים

ויש עוד באותו שרשור שכתבתי שם
אפשר גם מגוון מתכונים של דגארץ השוקולד
(מגוונים בין הגגים ומשחקים עם זמן הבישול או האפיה בהתאם, אפשר לאפות בתנור ואפשר לעשות על האש.)

דג עם דבש וכמון
דג עם דבש וכורכום ומעט יין לבן
דג עם סוכר חום וכורכום
דג עם מעט מלח גס וכמון
דג עם מלח גס בלבד

את האחרון אפשר גם על האש.
אי אפשר דבשחובה?
לאפשר מתכונים מדוייקים לשאר הדברים?
תודה!
לגבי בישול, משחקים לפי הטעםארץ השוקולד
אין שם תיאור יחסית מפורט?

בעיקרון כף-שתי כפות סוכר (חום לדעתי יהיה טעים יותר, אבל לא קריטי) לקילו בשר או עוף ולבזוק מעט תבלינים שמניתי שם לפי הטעם.
ולגבי יין, בערך כוס לקילו בשר או עוף. (וכשכתבתי מים, אז גם כוס מים)
ולגבי בירה, בקבוק בירה לקילו בשר או עוף.

האמת שלדעתי עוף עם בירה בלבד יוצא אחלה.
אפשר גם לקחת פרגיות ופשוט לצלות בתנור עם מעט מלח גס על 180-200 עד שמשחים.
ובמקום דבש שימי סוכר חוםארץ השוקולד
אגיד לך טריק חשובארץ השוקולד
ביחס לבישול, הכמות של התבלינים או משקאות שמוסיפים, זה נתון למשחק לפי מה שאוהבים.

תקחי את הדברים שמותר, תנסי לבד או בשילובים ועם הזמן יתווסף לך לאוסף עוד דברים.

מכיר שלא פשוט כשיש הגבלות ולכן כדאי לשחק.
שימי לב שסוגי בשר שונים הם בעלי טעם שונה ככה שניתן לגוון, וגם צורת הבישול אם באפיה או בעל האש יכול לעזור בגיוון.

המון בהצלחה
סליחה אבלחובה?
תנסה*
צודק, מחילהארץ השוקולד
להגנתי אגיד שאצלך כתוב מחבר/ת בשונה מרוב האחרים שכתוב מחבר או מחברת ולא עם שילוב
אני יודע, וסולח.חובה?
תודה, שבת שלוםארץ השוקולד
גם לךחובה?אחרונה
יום רביעי חברים . מה מבשלים לשבת?ברוקולי
התחלתי עם עוגיות עוגיות מלוחות ועוגיות חולסמטאות
ושמרים.
יש חומוס מנובט שתיכף אאפה
וזהו, צריך עוד?
מתלבטת אם להכין מחמצת
עוגת גבינה אפויהאם ל3+
לא הספקתי לאפות לשבועות, וחיכו לזה פה

חוץ מזה-
מושט אפוי
עוף עם תפו"א, בצל ובטטה


שניצלים (מהמקפיא)
אורז
אפונה


סלטים-
מטבוחה ופלפלים( מהקפאה )
גזר מבושל
ולא יודעת מה עוד
מה קרה, את עסוקה?ברוקולי

מוציא לשון

מאווד,נהיה לי פתאום שבועיים עמוסיםאם ל3+
אל תאיימי עלינו!יעל מהדרום
לק"י

איפה האיום?ברוקולי


שיום רביעי הגיע יעל מהדרום
קציפת משמש טעיממההה מהבלוג "בצק אלים". קלה וטעימה.השם בשימוש כבר
זה רק הקינוח כמובן...
התחלתי עם עוגיות מבצק פריךחיים של
ואני צריכה רעיונות למילויים חדשים.
כרגע אני ממלאה בשוקולד למריחה עם חלוה
או רק שוקולד למריחה
ובשביל אלה שלא אוכלים סוכר
אני מורחת סילאן+ טחינה+ קוקוס

צריכה רעיונות נוספים (לא תמרים)
חשבתי להכין קוקולידות, אבל במקום זה תליתי כביסה😳
לא מגלה מה אני מכינהברוקולי

כי עוקבים אחרי 🙊🤣
יווחיים של
את יכולה באישי😁
רעיונות למילוייםשלי 1

ריבה עם קוקוס ואו שקדים טחונים.

ריבת חלב, למי שנותר משבועות.

אגוזים קצוצים גס עם קינמון וסוכר

פרג עם ריבה וצימוקים למי שאוהב ובקיצור כל מילית של אזני המן...

 

אהבתי את הרעיון של אגוזים עם קינמון וסוכרחיים של
השאר לא ילך כאן
ריבת חלב קצת בורחחיים של
אז כדאי לשים עם זה גם קוקוס
וזה רעיון מעולה!!
תפוחיםאנונימיות
ריבה
אגוזים וקרמל
איך קרמל?חיים של
לעשות טופי קרמלאנונימיות
סוכר מקורמל עם שמנת
זו השקעה😡חיים של
איך את ממלאת? בעיגולים?יעל מהדרום
אצלנו בעזרת ה' יתברךאבןישראל
ערב שבת:
דג סלומון הקבוע שלנו
שעועית ירוקה מוקפצת עם שומשום
פשטידת רועים
בוקר שבת:
כרעיים בתנור
בטטות עם תפוחי אדמה
אורז ירוק
סעודה שלישית:
בורקס תפוחי אדמה
טחינה
סלט כרוב בסויה
סלט ירקות קצוץ
ביצים קשות

סלטים:
סלק וגזר
סלק מבושל
גזר מבושל
מטבוחה
טחינה
ביצים
חציל מטוגן
חציל בטחינה
חציל במיונז.

חלות
עוגיות טחינה טעימות
עוגת תפוזים גבוהה
וזהו בעזרת ה'
אולי אם אכתוב יעשה לי סדר בראשציף
חלות
סלטים-מלפפון
מיונז
חציל על האש
טחינה וחומוס
נזרום עם הכוחות מה עוד

לילה-
דג
מרק

לבוקר
עוף בטמפורה
פירה
תירס

סעודה שלישית
פשטידת פטריות

קינוחים-
עוגת בננה
גלידה

אז ב"ה הרוב מוכןיעל מהדרום
לק"י

חלות (מההקפאה)
סלט סלק (משבועות)
חצילים
טחינה
מרמומה (מההקפאה)
עוגות מההקפאה- יש שמרים, גבינה ושוקולד פירורים
אולי גם עוגיות

ליל שבת:
קוסקוס
עוף ותפו"א מבושלים

יום שבת:
חזה עוף ובצל
קוסקוס
אולי תפו"א בתנור

סד"ש- לא ידוע
מזה מרמורה?איכה
מטבוחה של תוניסאיםיעל מהדרום
שרק השם הופך אותה לכזאת?איכה
או שיש בה דברים שונים ממטבוחה רגילה?
מה יש במטבוחה רגילה?יעל מהדרום
לק"י

הכנתי איך שבא לי.
אין לי מושג מה ההבדל, יכול להיות שההבדל הוא רק בשם.
במטבוחה שלנו יש מה שיש באותו רגעאיכה
בגדול - בצל עגבניות, שום, פלפל חריף ופלפל
חחחח....יעל מהדרום
לק"י

אני שמתי עגבניות, שום וגמבות כי הן היו רכות.
שמן כמובן, מלח, פפריקה. וזהו נראה לי.
אז יש גם עוגיות מייפל ועוגיות שוקולד (זה החלק החשוב)יעל מהדרום
מממהשקט הזה
עוגות-
עוגת שמרים ועוגת מייפל

סלטים-
חצילים
סלט בטטה
מטבוחה
חומוס ביתי

ליל שבת-
סלטים
חומוס בשר
פלפלים ממולאים
שעועית ירוקה מוקפצת

בוקר
כרעיים בתנור
אורז
אנטי פסטי

סד"ש
נראלי אכין פסטה רוזה (סתם כי נשאר שמנת חבישול משבועות)
סלטים וכו'..
אצלנואיכה
בניסיון לשבת פשוטה, אף פעם לא הולך לנו.
הרוב כבר מוכן!

חלות - אולי רק קילו אחד (יש עדיין במקפיא חלות מלאות), מחר נדע.

סלטים -
חומוס (ביתי) בשר
חציל הרוטב אדום
סלט פטריות
סלט קישואים
סלט תפוא
מטבוחה
אולי סלק

ער''ש
דג מרוקאי
אורז, קציצות (מהמקפיא), אורז ובשר (כנ''ל)

שבת בוקר
עוף ותפו''א (נכין מחר)

ס. שלישית
בטטות בתנור
פסטה מוקרמת

עוגיות רעידת אדמה
עוד סוג של עוגה/עוגיות (מחר)
מתארחים....אנונימיות
אצל חבר של בעלי פעם ראשונה שמתארחים לא אצל ההורים...
מביאים איתנו עוגות שמרים ויין
אנחנו לא בבית אבל הייתי שותפה בתפריט ובבישולים קצתטארקואחרונה
שבת קלילה מאוד, לאף אחד אין יותר מידי כח להכין/לאכול..
חלות קנויות ממאפיה, סלטים קנויים, חיים וקצת שהכנו

ליל שבת:
מרק בקר עם המווון ירקות, מוגש כמנה עיקרית עם אורז לבן וסלט ירקות

בוקר שבת:
סלטים וחלות
פרגיות כנראה בטוסטר לחיץ
תפוא בתנור
שעועית ירוקה עם שום
סלט חסה

סדש:
פשטידת אטריות עם טונה
קרקרים, ממרחים, ירקות חתוכים, גבינות...

יש עוגת באטרסקוצ', וכנראה יהיו עוד נשנושים למינהם, תלוי אם יהיה כוחות לאנשים להכין.
מחפשת המלצה למיקסר שיכול ללוש 2 ק"ג קמחחלווה
להפרשת חלה
מיקסר חזק ושל חברה אמינה
קנווד מייג'ור לש מעולה 2 קגט'
בעצם זה יותר מ2 קג כי רק הקמח הם 2 קג וכל השאר זה לפחות עוד 1 קג שלם וההבדל משמעותי בעיניי, בעיקר מאז שהתחלתי להפריד ולהכין כל קילו בנפרד (אני תמיד אופה מ2 קג ומעלה, נדיר שפחות) הבצק יוצא טוב הרבה הרבה יותר. ממליצה.

להפרשת חלה פשוט מכסים את שתי קערות הבצק במגבת אחת ולוקחים קצת מכל בצק.



מצטרפת להמלצה על קנווד מייג'ור. לחמותי יש והוא תותח עלהשם בשימוש כבר
מצטרפת להמלצה עם הסתייגותמחשבות....
גם לי יש אותו ואני מרוצה מאוד!!
רק מסתייגת שאמא שלי בדיוק קנתה כזה ובדקה והיה כתוב שכדי לשמור על המיקרס מומלץ לא ללוש יותר מקילו 800...
כל מיקסר שלש בצק-מומלץ: 1.ללוש פחות מהכמות המצוינת.השם בשימוש כבר
2. חשוב!! - ללוש במהירות נמוכה.
(בקיצ'נאייד שלי אני לשה על מהירות 2 בלבד, בהמלצת טכנאי. אמר שרוב שריפות המנוע של מיקסרים נגרמות עקב ערבול מהיר מדי של בצק, מה שגורם למנוע להתאמץ מאוד, להתחמם יתר על המידה ו-
בי בי למיקסר)
המליץ מאוד לא לעבור את מס 2 בלישה.
במספר 10 אני משתמשת אך ורק להקצפת חלבונים או מוסים.
2 זה נורא נמוך. אני עושה על 4חלווה
אבל זה לא תלוי בהספק המנוע?
יכול להיות. אבל אמר את זה כהמלצה כללית.השם בשימוש כבר
אני חושבת שבצק שנילוש באיטיות וביסודיות יוצא מוצלח יותר, לא?
איזה דגם? איזה הספק מנוע?חלווה
אני באמת רוצה לקנות
קראתי המלצות על דגם kmm060
הוא יחסית יקר לשאר הדגמים אז מעניין אותי אם גם הדגמים הפחות יקרים טובים כל כך
הדגם שלי זה קיצ'נאייד ksm150השם בשימוש כבראחרונה
כבר ישן... קנו לי אותו לפני 9 שנים.
יש כמובן טובים ממנו. אבל אותי הוא מספק
זהמעפר אני באה

https://www.electroclick.co.il/product/%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A1%D7%A8-bosch-mum6n20-%D7%91%D7%95%D7%A9?aff=GoogleMerchant&aff_a=1

 

מוכרחה לציין שהחיסרון הוא שמורכב להוציא את הבצק אחרי שמסיימים ללוש לקערת התפחה בגלל שהחיבור של הוו לישה הוא מלמטה ולא מלמעלה כמו מיקסר רגיל.

אבל הוא מעולה ועושה עבודה טובה.

מעניין אף פעם לא ראיתי מיקסר כזה...חלווה
בוש באמת טובים.. יש להם מגוון דגמים.מקום בעולם
גם לדאבו, אבל יקרים מאוד מאוד
קנוודכתר הרימון
1200-1400 וואט
לא יודעת איזה קנווד יש לנו, אבל הקערה קטנה לשני קילויעל מהדרום
לק"י

צריך לשים לב גם לזה.

אלא אם כן, גודל הקערה הוא בהתאם לגובה/ מספר הוואט (איך אומרים?).
יש עוד כמה דברים שאת צריכה לקחת בחשבוןפשוט אני..

א. אפשר לעשות הפרשת חלה גם עם מיקסר של חצי קילו קמח. את בסך הכל צריכה לחבר את כל העיסות אחרי הלישה

 

(פניני הלכה: בצקים או מאפים, שאין באחד מהם שיעור חלה, והצטרפו יחד לשיעור – חובה להפריש מהם חלה בברכה. בשתי דרכים נוצר הצירוף. א) כאשר שני הבצקים נדבקו זה בזה בעת הלישה או האפייה עד שאם יפרידום ינשכו זה את זה, היינו שייתלש מעט מהבצק או המאפה של זה לזה. ב) כאשר הבצקים או המאפים מונחים בכלי אחד או בשקית אחת או כאשר הם מכוסים במפה – הם מצטרפים להיחשב לחם אחד).

 

ב. מיקסר כזה יתפוס הרבה יותר מקום על השיש או בארון

 

ג. הרבה פעמים הבצק יהיה הרבה יותר אחיד וטוב לעבודה, אם תכיני פעמיים ק"ג אחד

 

לדעתי, מכל הסיבות האלה, עדיף לקנות מיקסר של ק"ג אחד.

מה התקציב?ברוקולי
צודקות הרעיון הכי מעולה באמת זה מיקסר של ק"ג אחדחלווה
ושתי קערות
לא חשבתי על זה זה באמת הכי נוח...

ניתן לקנות קערה בנפרד?
יש לי כבר מיקסר כזה של קנווד אבל רק קערה אחת
מאיפה ניתן להזמין?
לדעתי מכל חנות לממכר מוצרי חשמל, לא?השם בשימוש כבר
או כל חנות שמתקנת מכשירי חשמל, יש להם אביזרים חלופיים מן הסתם.
כן אפשרטארקו
לא יודעת איפה, אבל אפשר
מאמינה שגוגל יוכל לענות לך על זה

לי יש בתכנון לקנות גם עוד מקציף כדי שיהיה לי לחלבי, כי אנחנו לא נוהגים להשתמש באותו אחד..
אפשר להעביר סתם לקערת התפחה..מקום בעולם
אני רוצה להכין את כל מרכיבי הבצק בשתי הקערות בו זמניתחלווה
ואיך שבצק בקערה אחת מוכן ישר כבר לשים את השניה
בלי להסתרבל ולהעביר קערות...
מיקסר של "דאבו". שמעתי עליו גדולות ונצורות. רק מה?השם בשימוש כבר
יקר לפנים. מעולה מעולה מעולה ו---יקר. מה לעשות.
בסביבות ה4000.
בהצלחה
וואו יותר מידי יקרחלווה
אכן. למי שיכול להרשות לעצמו... או למי שממש חשובהשם בשימוש כבר
לו תחום אביזרי המטבח ומוכן להשקיע את הסכום.
מאתגרת אותכם-אהבתחינם
אני בתזונה נכונה
ובעיתית בטירוף באוכל! וכל ארוחת ערב זה סיוט אצלי
בצהרים קל לי, כי זה בשרי ואני אוהבת.. אבל בערב אוף! אמורה לאכול בשעה 8 אוכלת רק ב11 עד שמוצאת מה לאכול, או מה אני אוהבת ..
כאן אתם נכנסים
תנו לי רעיונות לארוחות ערב בריאות
בלי-( תתכונוו לזה!)
ביצים
גבינות
טונה
פשטידות
לחם
פסטות

תודה
וואו1234אנונימי
מה שעולה לי זה בעיקר סלטים, מרקים וקטניות.

מתכונים למרקים- לניקי ב יש טובים, ואם זה רק ירקות, את יכולה להוסיף עדשים כתומות / ירוקות בשביל החלבון וגריסים בשביל הפחמימה.

סלטים- אפשר סלט ירקות משודרג (נגיד בצל סגול, בטטות אפויות בתנור ועוד תוספות שאת אוהבת). אפשר סלט עדשים שחורות, סלט בורגול, סלט חסה.

קטניות- עדשים ירוקות מבושלות, חומוס ברוטב עגבניות

חוץ מזה אפשר גם: תפוחי אדמה מבושלים / בתנור, בורגול עם בטטה, קינואה

אם את רוצה מתכון ספציפי למשהו מוזמנת לבקש

כן אני בעיתית😭אהבתחינם
אבל הקטניות בהחלט רעיון..
תודה רבה!
בורגול עם ירקות-מאוד טעים.השם בשימוש כבר
עוד מנה כמו של הצהרייםיעל מהדרום
ב11 בלילה כבד לי מאווודדדאהבתחינם
חח זה שמן,ובשר אמלה....
טוב, ב-11 בלילה זה באמת מוגזםיעל מהדרום
סלט ירקותג'נדס
עם חסה כרוב וכל מה שאת אוהבת עם המון אגוזים וגרעינים טובים לא קלויים ברוטב שמן זית, לימון ומלח
כמה רעיונותחילזון 123

סלט
אבוקדו עם פריכיות
אורז \ אורז עם עדשים\ כוסמת\ קינואה\ (פירה אם מותר תפו"א)\ גרגרי חומוס מבושלים
איטריות אורז מוקפצות עם ירקות
ירקות אפויים, חתוכים לצורת צ'יפס, בתנור עם טיפה שמן ומלח (לדוגמא- בטטה, קולרבי, סלק, ברוקולי, דלורית, עגבניה חצויה, תפו"א, בצל, גמבה, כרוב)
יש קמח חומוס או עדשים שעושים ממנו משהו שנראה כמו חביתה, זה גם חביב
מרק ירקות \מרק כתום \מרק אפונה וכו'
כמה כדורי פלאפל

להוסיף טחינה - מעל הסלט\אורז\ירקות וכו'

הוצאת לי את המילים מהמקלדת................שלי 1

באתי לכתוב תגובה כמעט  כזו 

והקדמת אותי...

יישר כח!!!!!!!

ולאהבת חינם מחזיקה לך אצבעות בהצלחה........

 

דייסת קוואקרשוביה!

מלוחה (פלפל ומלח) לצד סלט, או מתוקה עם פירות. ממש טעים ומשביע

למרות שלרוב רגילים אליה כארוחת בוקר היא ממש מתאימה לערב כי היא קלילה ומרגיעה את מע' העיכול

האמת שאני לא אוהבתאהבתחינם
תודה.
דיסת סולתאו ר
קינואה עם ירקות מבושלים, טעים ממש!!!בעוז וענווה!
מרק+ להפעיל מזגן44444
ירקות סנפרוסט עם מלח- םלפל- שמן זית ולתנור.
ירקות אפויים / תפוחי אדמה בכל מיני וריאציותנשימה ארוכה

ירקות חתוכים או סלט עם הרבה טחינה גולמית (הכי טוב מלאה) או שקדיה

 

אם הסלט גדול ויש בו ירקות מגוונים וגם פחמימתיים יחסית כמו גזר, קולרבי אפילו סלק זה יכול להיות ממש משביע

 

קציצות טבעוניות- זה בגדול מקטניות ובלי ביצים אולי תכיני בכמות ותקפיאי וכל פעם תאכלי כמה? 

 

 

 

 

אפשר בבקשה מתכון לקציצות?רבע ל7
תודה
הנה כל מינינשימה ארוכהאחרונה
https://www.haaretz.co.il/food/10-recipes/MAGAZINE-1.8886285

לי לא יצא להכין אבל יש ברשת מלא רעיונות כאלה...
סלטים מושקעיםאנונימיות
למשל עם ירקות קלויים וכד' תערובת גרעינים...
אני עושה סלט סביח (את יכולה בלי הביצים) עם כדורי פלאפל אפויים ביתיים חצילים גרגירי חומוס ולפעמים גם כרובית אפויה.

אנטיפסטי שווה. אפשר להוסיף לו אטריות אורז אם את אוהבת או קוביות דג צרובות.

לביבות

פירה עם בצל/ תפוא ובטטה בתנור

מרק ומזגן

אורז עם תוספות של ירקות

קינואה/ קוסקוס/ בורגול כסלט או עם ירקות מבושלים

פלאפל ביתי בלי הפיתה
סלט בורגול עם קטניותבשאיפה
עדיף קטניות מונבטות, כי אז זה הרבה יותר ידידותי למערכת העיכול, ויש בזה יותר חלבון.
מג׳דרות עם קטניות - עדיף מונבטות
(כשזה מונבט אפשר לבשל אותן פחות או לבשל מעט זמן)
(מג'דרה עם אורז/בורגול)
קטניות קלות להנבטה:
עדשים כתומות (שטיפה טובה, שעה-שעתיים השריה, שעה שעתיים הנבטה, ואפשר לאכול.)
עדשים ירוקות/חומות/מנומרות/שחורות (שטיפה, השריה של 12 שעות, הנבטה עד שאורך הנבט כאורך העדש)
שעועית מש (כנ"ל)
לא להשאיר בחוץ כשחם!! אם יש ריח רע והרבה קצף אחרי ההשקיה/הנבטה- לפח....
אורזבשורות משמחות
ועדשים וירקות
סלט ירוק גדול וטחינה (לחם ללא גלוטן?)
'לחם טחינה'- 6 כפות טחינה, 2 כפות סילאן, אבקת אפיה ועוד משהו אני חושבת גגלי ותמצאי את המתכון.
מעדן פרווה(סויה) וגרנולה (אם ללא גלוטן אז רק שקדים אגוזים ותמרים וכזה בלי השיבולת שועל)
את יכולה להכין גבינות טבעיות מאגוזים תחליף נהדר!
אולי תחפשי באוכל טבעוני זה יכול להיות לך פתרון טוב לבעיה..
תודה לכל העוזריםאהבתחינם
לקחתי הרבה רעיונות!⁦❣️⁩
קטן עלי - גם בשר ודגים לא אוכלת...sista

בכל מקרה, הכל תלוי, לפני הרעיונות - בגישה שלך.

אם כל הזמן תהיי בגישה של "אסור לי אסור לי", בסוף תישברי או שזה לא יעזור לך, כי גוף בריא תלוי גם בנפש בריאה.

העניין פה הוא להבין שזו המתנה שנתן לך הקב"ה שציווה "מכל עץ הגן אכל תאכל ",

מה שצומח שם בגן - זו המתנה המחייה שלנו.

יש הרבה עבודה פנימית וקבלה לעשות לפני הרעיונות.

 

 

ועכשיו, לרעיונות:

 

קטניות למיניהן - בעיקר מונבטות, כי זה הכי בריא.

נזידים,

מג'דרה (פחות מומלץ לערבב בין עמילן לקטנית, אבל לא כתבת בלי אורז...)

סלט ענק - זה ממלא! תתפלאי כמה! ואם תערבבי בו עוד ירקות לא שגרתיים, קצת אגוזים, קינואה, שעועית ירוקה וכו' 

אותי ואת חברה טובה שלי הקרניבורית שאכלנו פעם סלט כזה מלא בשעת בוקר מאוחרת זה מילא עד הערב.

או סתם מלא ירקות חתוכים

עם או בלי מטבל - אבוקדו, טחינה, חומוס, חומוס עדשים, גבינות טבעוניות ועוד...

פאי רועים טבעוני - למטה "בשר" שעשוי ממה שבא לך - שילוב של פטריות ועדשים וכו' יש מלא מתכונים אונליין ולמעלה - בטטה ו/או תפ"א.

מרק

אפונה ברוטב

סלק

פולנטה

אנטי פסטי

ספגטי קישואים - יש דבר כזה! וזה טעים

פירות טריים

שייקים

יש מלא פשטידות טבעוניות - לא חייבים להוריד את זה אם ביצים/חלב זו הבעיה

חביתת עדשים/חומוס, כנ"ל שקשוקה

תבשילי ירקות מומצאים - יוצא הכי טעים

 

לענ"ד לא חייבים ארוחת ערב ממש, רק למלא את החסר שעתיים שלוש לפני השינה או עד שעה מסויימת וזהו.

 

 

 

 

 

 

בבקשה-אתחירותי
*שקשוקה קישואים עם שום בתוספת דוחן
*כרובית מטוגנת (טיגון קל עם כמה טיפות שמן זית)
*ירקות מאודים: פלפלים, קישואים,גזר,בצל,תירס גרגירים,כרובית,ברוקולי,שעועית ירוקה ומה שיש (-:
*קינואה עם בצל ובטטה
*אורז גבה וגזר
*סלט קינואה פטרוזיליה חמוציות ואגוזי מלך
* מרקים למיניהם: ירקות, כתום, עדשים כתומות/ירוקות
*סלט עשיר בתוספת של עדשים שחורות כדי לשבוע (-:


*לביבות סלק עלים
זהו עד כאן.. לבריאות!
סלטיםחיים של
מכל סוגי הירקות
ואת יכולה להוסיף נגיד גרעיני חמניה קלויים או כל פיצוח אחר.
וחמוציות
סלטים ומרקים.אדם נוף מורשתו
דרושים מתכונים פשוטים מוצלחים - סופלה ומוקרםרחפת..
סופלה או עוגת שוקולד דומה.. ללא צורך במיקסר שאפשר לחמם ולהגיש.. הלוואי שיש חיה כזו!

מעוניינת להכין בטטה ותפו''א מוקרם עם פטריות. יש מתכון כזה או שזו המצאה שלי?
סופלהט'

200 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 כפות קקאו
1 כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
5 ביצים

ממיסים בסיר כפול או במיקרוגל את השוקולד עם השמן, ומוסיפים בבחישה את שאר החומרים לפי הסדר.
מוזגים לתבניות שקעים או קרטון עד שלושת רבעי מהגובה, בשלב זה ניתן להוסיף קוביית שוקולד בתוך כל אחד.

אופים כ-10 דקות (תלוי בתנור) בחום בינוני.

 

 

תודה רבה!רחפת..
עם קמח רגיל זה גם ייצא טוב, נכון?פה לקצת
לא ניסיתיט'
הקורנפלור לדעתי מתאים יותר
כן, יוצא מעולה עם קמח רגיל.טארקו
וגם עם קמח תפוא
כמה יוצא?נופך גפן


10+-ט'


מישהו ניסה את הסופלה הזה עם תחליף לביצים?משיח נאו בפומ!
אני לא חושבת שזה יעבוד..טארקו
בסופלה אין חומרי תפיחה, והביצים הן אלה שנותנות לו את הנפח...

עם כמה מעלות בתנור?ארץ השוקולד
160/165 או משהו אחר?
כתוב לי חום בינוניט'
בתנור שלי אני שמה 175°-180°
תודה רבהארץ השוקולדאחרונה
ברור שיש מתכון כזה של מוקרם, כבר שולחתבעוז וענווה!
יששששרחפת..
מה עם פטריות? זה יכול להיכנס?רחפת..
תודה רבה אהובה 😍
לדעתי כן הן מאוד יוסיפו... פשוט תפרסי אותן ובעוז וענווה!
תבשילי ביחד עם הרוטב. פטריות שמפיניון טריות כמובן
לטגן לפני במעט חמאהמקום בעולם
להלן הביצוע רחפת..

וואו נראה יאמי!!!השם בשימוש כבר
תודה !!רחפת..
🙂 ואיפה הסופלה? השם בשימוש כבר
פששש... שאפו גדול. נראה מהמם!!השם בשימוש כבר
שימחת רחפת..
נראה ממש טובארץ השוקולד
איך היה?
ב''ה יצא גם טעים חוץ מלכמה אנשיםרחפת..
שלא אוהבים ;)
איזה כיף👏ארץ השוקולד
נראה מעולהארץ השוקולד
שלום, יש למישהי מתכונים קלילים של מנות אחרונות?שלווה בטבע


תחפשי עוד באתר שלה. היא מעולה!!!בעוז וענווה!
תודה רבה!שלווה בטבע


מתכונים ב10 דקות של אפרת סיאצי. לא הכל ב10 דקות, אבלהשם בשימוש כבר
זמן קצר ובדכ חומרים פשוטים וזמינים.
כדורי שוקולד פרווה ללא מרגרינה על בסיס קקאו ולא שוקולד.זכיתי

יש חיה כזו?

ממש נשמח למתכון

בטחט'

הקבועים שלנו - 

ביסקוויטים מרוסקים

קקאו

סוכר

חלב סויה (או יין או מים)*

קוקוס

 

וזה הכל

מגלגלים בקוקוס או במה שאוהבים, פירורי עוגיות או סוכריות עוגה וכאלה.

 

המרגרינה מיותרת מאוד לטעמי, לא הכנתי כדורי שוקולד עם מרגרינה הרבה מאוד שנים.

 

 

 

*אין לי חלבי בבית אז החלב הוא סויה.

 

תודה רבה! יש לך כמויות? שנדייק, כי אנחנו צריכים כמות ענקית,זכיתי


לא ט'
אני עושה לפי העין..
מפס אחד של פתי בר יוצאת קערה קטנה ומכובדת של כדורים.

אני קודם מרסקת את הביסקוויטים, מוסיפה קקאו ומערבבת עד שהם כמעט כהים, לא לגמרי כי הנוזלים הופכים את הצבע לכהה יותר.

סוכר לא מוסיפה הרבה כי כבר יש בביסקוויטים.

נוזלים כדאי להוסיף לאט תוך כדי עירבוב שלא יצא נוזלי מידי..
יש גם בלי חלב בכללפלונפון מירוסלבאחרונה

קקאו עם מים חמים וסוכר והסמכה עם משהו כמו קמח (במקרה עשיתי בפסח אז זה היה קמח מצה).

עשינו לזה את הטוויסט ה"מתוחכם" של כמה גרירי מלח גס בודדים בפנים.

גלגול בקקאו בשביל הפוזה של הגורמה...

 

יצא טעים מאוד

אשמח למתכונים לארטיקים שמכינים לבדשוביה!

בלי שמנת מתוקה

אפשר גם חלבי- עם שמנת להקצפה לא מתוקה או עם יוגורט

ועדיף במרקם גלידתי כמו של לה פרוטה

תודה!

תוסיפי לשמנת חלב מרוכז*אשתו של בעלי*
ותוספות שונות שאוהבים
אין לי חלב מרוכזשוביה!

מה אפשר במקום?

אין לי מושג*אשתו של בעלי*
אני עושה רק עם חלב מרוכז
אפשר להכין חלב מרוכז בביתנקודה טובה
חלב מרוכז מתכוןחיים של

את יודעת כמה חלב מרוכז יוצא מהמתכון הזה?ניל"ס


לאחיים של
לא ניסיתי את המתכון
אומרים שהוא מצטמצם לחצי מהכמותחדשה ישנה
אז יוצא בערך כוס מן הסתם
בערך כוס (250 מ"ל)מ.א.אחרונה
תגגלי מגנום קרין גורןהנורמלית האחרונה
תבנית קוגלהוףהנורמלית האחרונה
מה אפשר לאפות בה, חוץ מקוגלהוף?
אני מרגישה שבגלל הגודל של פרוסת עוגה מהתבנית הזו, עוגות טורט פחות מתאימות... כאילו הפרוסה גדולה וסתמית מדי.
כל עוגה בחושה*אשתו של בעלי*אחרונה
עם כל תוספת שאוהבים...
שוקולצ׳יפס
אגוזים
עוגת מייפל
עוגת שיש
דגים על הפלטהבוריס
יש למישהו מתכון להכין דגים על הפלטה?
זתומרת שלפני שבת שמים הכל על הפלטה ועד האוכל זה מתבשל.
@יעל מהדרום
@מנסה לעזור
לא ניסיתי אף פעם, אבל מניחה שאפשריעל מהדרום
רק ראיתי שיש דעות בהלכה, שהאוכל צריך להיות מבושל חלקית לפנייעל מהדרום
צריך שליש בישולבוריס
סתם מעניין אותי...*אשתו של בעלי*
למה לעשות את זה?
למה לא לבשל לפני שבת?
כי הרבה פעמים יוצא לי שהפלטה מייבשת את הדגיםבוריס
אולי כי אתה מבשל אותם יותר מדי?!*אשתו של בעלי*
דג זקוק לבישול קצרצר...עניין של דקות בודדות
נכון..HB
אני מרתיחה לרבע שעה בערך ומעבירה לכלי הגשה עם מכסה עם ניילון נצמד כדי שהדג יחזיר לעצמו נוזלים
אפשר גם לשים תחתית כולשהי/ מגש להפחתת החום של הפלטה
נכון אבל לפעמים לוקח לנו זמן להתיישב לאכול אז עד שמגיעיםבוריס
לאוכל הדג יבש
אני מניחה את הדג על רשת ברזל ואז הוא לא יושב על הפלטהאם ל3+
נשאר חם, אבל לא מתייבש
וגם לשים אותו בצד של הפלטה ולא באמצעחדשה ישנה
יש כאלו שלא מכינים דגים בתנורשלי 1

כי הריח שנותר בתנור אחר כך מקשה על אפייה של עוגות וכו' וניקיון רגיל עדיין משאיר עקבות...

סתם נקודה למחשבה שעלתה על שאלתך...

יש גם בישול בגז...את יודעת*אשתו של בעלי*אחרונה
דגים לא חייב להכין בתנור
התארחנו פעם שבתאהבתחינם
אצל חברים, ושם האישה בשילה את הדג על הפלטה...
לדעתי לא מוצלח בכללל.
התבשל יותר מדי(כנראה כי היא בישלה גם לפני כן)
דג בשונה מבשר צריך בישול במדויק
לא יותר ולא פחות..
מכונה ידנית להכנת פסטה בבית-(נעמן)למישהו יש? ממליצים?השם בשימוש כבר
בכלל, מי שיש לו-משתמשים בזה הרבה או שעושים 2 נגלות בשביל ההתלהבות וגונזים את זה בארון? אני יודעת שבסוף זה תלוי בי, אבל מי שקנה את זה בהתלהבות ומתוך רצון להשתמש הרבה-באמת השתמשו הרבה? אשמח לדעת...
לאף אחד כאן אין?השם בשימוש כבר
לי ישברוקולי

לא משתמשת בשוטף
כי זה לא בריא ואין לי חשק לנקות את המכשיר
חיכיתי לראות אם מישהו יכתוב לי על הניקיון של המכשיר🙂השם בשימוש כבר
לי יש וזה באמת לא מאד שימושיחילזון 123

כי פשוט אין לי זמן להתעסק עם זה
אבל עדיין נחמד לנסות להכין מדי פעם

אבל לא השקעתי בזה סכום גבוה...

לא כזה נורא לנקות את זה, הבצק ששמים בזה הוא יחסית יבש ולא דביק
וגם אחרי שהכל מתיבש אני מנקה עם מברשת ומנערת ורוב הפרורים נופלים

הניקיון מעיק. לכן מכינה עם מערוך..מקום בעולם
באמת? פשוט מרדדת את הבצק? ולא יוצא עבה מדי?השם בשימוש כבר
מרדדים דק ומקמחים היטבמקום בעולם
לי יש כזו שמתחברת למיקסראנונימיות
חשמלית...
משתמשת- לא כל שבוע אבל כבר לפחות 7 פעמים (אצלי שנה, מתוכה הייתי בהריון ולידה שפחות בישלתי באופן כללי)
לאיזה מיקסר?טארקו
מתעניינת.. יש לי קנווד שף וזה נשמע לי מוצר ממש כייפי.
בדיוק אותו יש לי. זה באמת כיףאנונימיות
כן? היא טובה? את מרוצה? יש לי את המיקסר ומתלבטתהשם בשימוש כבר
לגבי המכונה.. ממליצה לי?
אני ממליצהאנונימיות
תודההשם בשימוש כבראחרונה
אני מכירה מכונת פסטה שמתחברת לקיצ'נאדהשם בשימוש כבר
איך לדעת מי הייתה המיילדת שלי??אניחדשהכאן
ילדתי כמעט לפני 4 חודשים עם מיילדת כלכך כלכך מדהימה
בזכותה החווית לידה שלי הייתה ככ טובה .. אחריי שכמעט יכלה להיות ממש גרועה בגלל כל מיני דברים שקרו אבל היא הפכה לי את החוויה לכלכך חיובית
לפני הלידה פחדתי פחד מוות מללדת ועכשיו בזכותה אני לא מפחדת אפילו מללדת שוב.. כל פעם שנזכרת בלידה אני מתרגשת בטירוף ואפילו נהנתי ממש היא עודדה אותי בטירוף ןאמרה את המילים הנכונות ושיתפה את בעלי שהוא ממש הרגיש שותף בלידה בזכותה
בקיצור רציתי להודות לה ולהביא לה מתנה -פרחים ומגש פירות או משהו ולא יצא לי בגלל שאחרי הלידה היה לי תקופה עמוסה וגם בגלל הקורונה..
איך אפשר לדעת את השם שלה והאם זה רלוונטי בכלל להודות לה אחרי 4 חודש? לא בטוחה שבהכרח תזכור מי אני..
את מחפשת מתכון למיילדת?יעל מהדרום
לק"י

סתם סתם.
נראה לי שטעית בפורום
מתכון ללידה קלהציף
אז גם אני רוצה🤣יעל מהדרום
רשום במכתב שחרור/סיכום אשפוז.הנורמלית האחרונה
חחחח התבלבלתי בפורום היתי בטוחה שזה בהריון ולידהאניחדשהכאן
סליחההה חחח
יש דרך לגבל בשר שטיגנתי?מבקש אמונה

כשהוא מטוגן הוא מתפורר לי, ואני רוצה להכניס אותו למשהו בלי שיתפורר לכל עבר - שיהיה דביק קצת.

 

יש אפשרות כזאת?

רק אם אתה מוותר על המרקם והטעם הבשרי שלינחשון מהרחברון

פירורי לחם וביצה

לא נשמע כיף. אז איזה טעם יהיה לזה?מבקש אמונה

אין משהו אחר? אולי קצת קמח ומים? 

אין עוד מישהו שיכול לעזור?מבקש אמונה


במה אתה רוצה להכניס אותו?יעל מהדרום
הו תודה! בפרוסת תפוח אדמה של מפרום.מבקש אמונה


אני לא בטוחה שהיית אמור לטגן אותו מראשיעל מהדרום
לק"י

אני חושבת שלהוסיף קצת פירורי לחם וביצה יעזור.
לא נראה לי שהטעם ישתנה כל כך.
אני ידעתי שזה לא השיטה וזה מתפוררמבקש אמונה

פשוט ממש רציתי לעשות ניסוי,

טיגנתי את התפוח אדמה לבד ואת הבשר לבד ואח"כ טיגנתי אותם ביחד עם הציפוי.

יצא טעים ברמות על!!!  אבל חלק מהבשר התפורר כמו שחשבתי שיקרה...

 

חשבתי אולי יש דרך לגבל אותו.

אולי לאפות בתנור?יעל מהדרום
אולי.. וזה יאפה לי את הציפוי של הקמח והביצה? איך?מבקש אמונה


לא חושבת שזה יצא כמו המקוריעל מהדרום
לק"י

הייתי שמה שכבת תפו"א, מעל בשר ומעל תפו"א ואופה.

או לנסות לצפות בביצה וקמח או פירורי לחם, לשמן את התבנית, לאפות ואז להפוך ולאפות עוד קצת
אוקיי, תודה!מבקש אמונה


אני אנסה עם ביצה אולי.. בינתייםמבקש אמונה


אם זה בשביל מפרום,אהבתחינםאחרונה
לא מטגנים את הבשר והתפוחי אדמה לבד.
שמים את הבשר בתוך התפוחי אדמה ואז ציפוי של קמח וביצה ומטגנים.

טיפ לבשר דביק כזה- לגרד בצל בערך 4-5 על חצי קילו.
בלי ביצה וםירורי לחם בכללללללל!
להוסיף אולי מלא בצל מטוגןHB
בטחחגהבגה
לבשל תפו"א, למעוך ו להוסיף, יחד עם בצל מטוגן...
בהצלחה!
^^^ (לא חייב בצל)חדשה ישנה
אולי להוסיף קצת רסק עגבניות, או ביצה ופירורי לחם/ביצה וקמחטארקו
עזרה בבקשה, מישהו יודע כמהבעוז וענווה!
בערך קציצות יוצאות מ400 גר' בשר טחון?
מתאים ל2-3 סועדיםה' אלוקינו


תלוי מה מוסיפים לעיסהיעל מהדרום
לק"י

אני נגיד עושה מחצי קילו עוף/ בשר+ בצל אחד+ ירק או שניים (תפו"א, גזר, קישוא, בטטה)+ פירורי לחם.

יוצאות לי נגיד 25-30 קציצות בגודל של קציצות פלאפל.
תלוי כמה את מנפחת אותןטארקו
אני מוסיפה לכמות כזו של בשר בערך 2 ביצים, 2 בצלים גדולים והרבה פטרוזיליה, ויוצאות לי כ30-40 קציצות קטנות(גודל פלאפל בערך)
תודה רבה לכן יקרות!בעוז וענווה!אחרונה
זכור לי שבפסח היו פה שרשורים/ תגובותסתם אחת
על איך להכין תפוא וצ'יפס על הפלטה.. למישהו יש קישור או הסבר איך לעשות?
נראלי שזה היה של @ברוקולי ושל @יעל מהדרום
חותכים תפו"א, מתבלים ושמים שמןיעל מהדרום
לק"י

קצת מים רותחים בצד התבנית.
ולפלטה לכמה שעות (אל זה חתוך דק ובתבנית חד"פ, נראה לי ששעתיים+ יספיקו. אבל הייתי שמה לפחות שלוש שעות מראש. מקסימום מורידים מהפלטה או מגביהים).

יש את @מנסה לעזור שאלופה בבישול על הפלטה.
תודהסתם אחת
מה הכוונה מים רותחים בצד התבנית? בתוך התבנית או בכלי נפרד?
בתוך התבניתיעל מהדרום
היי תודה! וכתבת מעולה!!מנסה לעזור

אני מבהשלת הרבה דברים על הפלטה.

ירקות

שניצלים/ עופות/ קציצות

אורז

ואפילו עוף ממולא הכנתי פעם על הפלטה (אבל זה להמון שעות)

 

רק- לא לשכוח להכין מראש נייר כסף חתוך כדי לכסות את התבנית.

ולאטום היטב ולכסות במגבת.

 

אם יש לך שאלה- בשמחה

יש לך רעיונות למתכונים של תוספות על הפלטה?ה' אלוקינו
תסתכלי בשרשור שיעל מהדרום צירפה כאןמנסה לעזור

אם יש לך שאלות נוספות- בשמחה

היה, וניסיתי, וממש לא יצא טוב. מומלץ לנסות לפני החגמיואשת******
או לפחות להבין עוד מנה שזה לא יהיה עיקר הארוחה כי פאדיחה
חחחחח את קורעת עם חמותך!בשירשור ההוא.לא bffה' אלוקינו
השאלה למה לא יצא לך טוב?ה' אלוקינו
למה לא יצא לך טוב?ברוקולי

 

אני תמיד מכינה ויוצא מעולה. 

 

חלק התייבש חלק לא התבשל טוב.מיואשת******
צריך כנראה להכיר את
הפלטה ולעשות נסיונות. לא חושבת שזה רעיון טוב למי שעוד לא ניסתה אך פעם לבנית על זה כעיקר הארוחה
הכנתי בחג תבנית של שניצלים ותפו"א/ צ'יפס מתחת. יצא מעולה, רךמנסה לעזור

וטעים.

כדאי לנסות בחגים הבאים בע"ה.

לי זה חוסך המון!!!

(גם הכנה מראש, גם מקום אחסון במקרר וגם יש אוכל טרי בו ביום).

 

הא, והשבת אכלנו גם חמין שהתבשל לאיטו בסיר על הפלטה.

התחלתי להכין אותו בחג. בסביבות 12 בצהרים ומידי פעם הוספתי עוד משהו עד השעה 5 ומשהו אחה"צ שכבר כיסיתי את הסיר עד לשבת בבוקר. יצא מעולה!!
הוא כלל בצל שטוגן לאיטו, שעועית, חיטה, בטטה ותפו"א וקציצות (בשר ואורז- גונדי)

ממליצה מאוד לטגן כמות ענקית של בצל מראש, ולאחסן בקופסא ח"פמודדת כובעים

נוח מאוד! 

 

פעם אחת בוכים, חותכים במעבד מזון, ויאלה למחבת ענקית.

יש הבדל בין בצל מטוגן שעובר טיגון מהירבוריס
לבצל מקורמל שעןבר את הטיגון לאט לאט של משהו כמו לפחות שעה
מה שאני הצעתי הוא טיגון איטימודדת כובעים


אה אז סליחהבוריסאחרונה
ספר מתכוניםחיים של
טוב..
אז איפה אתן שומרות את כל המתכונים?
אצלי הכל בפלאפון.
אבל זה ממש מפריע לי באפיה.
כי כל שניה יש לי הודעות ואני קוראת ומגיבה ולוקח לי יותר זמן.

ואני שונאת את כל הספרי אפיה עם הדפים המלוכלכים האלה🥴🤕

יש לכן רעיונות איך לשמור את המתכונים ואיפה?
אפשר קלסר שכל המתכונים בתוך ניילונית ואז מקסימוםסמטאות
אם מתלכלך אז אפשר לנקות עם סמרטוט לח
^^ מה שאני עושהמעפר אני באה


לפני שנים קניתי מחברת בכריכה קשה ויפהט'

כל מתכון שרציתי לשמור כולל מהאינטרנט, העתקתי לשם וזה מאוד נח.

 

יש לי קלסראופק המדבר
וכל פעם מוציאה את המתכון המבוקש ותולה מולי על הארון/מקרר וככה לא מתלכלך
כנ"ל, קלסר עם ניילוניות^כיסופים^
פתחתי קבוצה אישית בפייסבוקקראנץ שוקולד
ושם אני שם מתכונים לפי שרשורים.. ככה גם אפקא לעשות חיפוש מהיר וזה ממש נוח..
זה שוב בפלאפוןחיים של
וגם החסימה שלי בפלאפון לא מאפשרת פייסבוק
אני פינקתי את עצמי לאחרונה בקופסת מתכוניםתות
עם לשוניות לפי סוג המתכון (קונים בחנויות כלי כתיבה וכד)
זה ממש כיף, נוח לאיתור ויעיל
מן הסתם בהמשך יתלכלך יותר אבל בינתיים אני שומרת עליה היטב
יש בי אהבה לדפי מתכונים מלוכלכים..מקום בעולם
אז פחות מפריע לי.
אבל גם יש לי הפלאפון קבוצה עם עצמי בוואטספ..
ופשוט משתיקה את ננתראות..
קובץ בגוגל דרייב עם קישורים- את יכולה לעשות גם בוורד רגילhodayabאחרונה


אין לי תנור חלבי....????????????????????
מחפשת רעיונות למאכלים חלביים מיוחדים שיתאימו לחג... שלא צריכים תנור🙏 רעיונות יתקבלו בברכה
כמה רעיונות:מ.א.
פסטה או רביולי ברוטב על בסיס שמנת (שמנת-פטריות, שמנת-בטטות וכו')

בלינצ'ס

לביבות חלביות

עוגת רולדה פרווה במילוי חלבי
מה עם לקנות דברים מוכנים בחנויות המתמחות באוכל לשבתות וחגים?קרן-הפוך
עוגת גבינה ללא אפיהברוקולי
סקר תענו ותפיצו https://forms.gle/zJ1cB6iFvhD3eUU9A19781978

סקר תענו ותפיצו סקר

אם מבחינת כשרות מתאים לכם..כוחות חדשים
גם לי אין תנור חלבי. אני אופה בתנור בשרי שאינו בין יומו פוקצות פרווה/פיצה ללא גבינצ. בתבנית חדפ כמובן. שיוצא מהתנור שמה ישר גבינה. היא נמסה מהחום ויוצא אחלה.

זה תלוי במנהגי העדה. כדאי לשאול רב.מוריה
נכון. לכן כתבתי אם מתאים לכשרות.כוחות חדשים
יש לנו תנור אחד.44444
שבדקנו את זה לא מצאנו דעה שאוסרת ( מן הסתם יש כזו) השאלה יותר על תהליך ההכשרה ואם צריך לחכות 24 שעות או לא (לפי הרב קנוהל לא צריך).

בעבר לאף אחד לא היה 2 תנורים.....
2 תנורים זה נורמה מלפני 40 שנה בערך....
בעבר גם היו עדות שלא היו אוכלות חלבי.מוריהאחרונה
יש עוגות פשטידות ומאכלים שניתן להכין בסיר פלאשלי 1

או על פלטה של שבת.... אומלטים  ופנקייקים ניתן גם במחבת... 

אנחנו משתמשים באובן די קטנטן שמספיק עד לתבנית 26 (חד"פ)

זה די מאט את הקצב של סיום האפייה ...

בהצלחה וחג שמח......

תמיד ניתן להעזר בבני משפחה או שכננים באופן שאת מכינה סלטים והם מאפים לכולכם... אם זה מתאים 

אולי אפשר להכשיר לפני.. לא? זה לא המון טירחהאתחירותי
תודה לכולם! איזה שפע רעיונות!????????????????????
סלטים, בלינצ'סתפוחית 1
פיצות במחבתג'נדס
לביבות גבינה
וואי הרגע באתי לפתוח שרשור כזה!!! מיואשת******


רעיון להכנת תפו"אאם ל3+
תפוא אפשר לאפות בבוקר החג על הפלטה ולפזר מעל גבנ"צ
ממליצה לחתוך את התפו"א לחצי ולהניח שהצד הפתוח כלפי התבנית אחרי שמרחת עליו שמן ותבלינים

וסלטים חיים עם גבינה בולגרית וכד'
עוגת גבינה ללא אפיהג'נדס
רעיונותחיים של
פסטה מוקרמת
בלינצעס
דגים למי שנוהג לאכול עם חלבי
מרק בצל
פיצה במחבת - אם יש לך מחבת עם מכסה.
גבינות מתובלות - שום שמיר, בצל מטוגן, גבינה עם פיצוחים קלויים.

זה מה שאני זוכרת עכשיו

אם עוד רלוונטיאנונימיות
בלינצעס.
פסטות/ רביולי/ ניוקי
שקשוקה (אפשר גם שקשוקה ירוקה)
פיצה במחבת
פיתות ירק
לביבות
תפוא מוקרמים במחבת
סלמון

מלבי. עושים על הגז.. . יש מתכונים.נפש חיה.
סקר תענו ותפיצו https://forms.gle/zJ1cB6iFvhD3eUU9A19781978

     סקר תענו ותפיצו    https://forms.gle/zJ1cB6iFvhD3eUU9A

יש לי תנור אחד.44444
לדעתי לדעת רוב מוחלט של הדעות אפשר להשתמש בתנור גם וגם.
השאלה היא בעיקר לגבי ההכשרה.
אנחנו הסתכלנו בספר של הרב קנוהל.
אחנו מנקים טוב את התנור ולאחר מכן מפעילים אותו חצי שעה על החום הכי גבוה.
הרב מלמד כותב שלא חייבים לחכות 24 שעות אם עושים את הנ"ל.
בפועל אני כמעט ולא אופה בשרי בכלל אלא דגים שיאכלו בכלים בשריים או ירקות שנאכלים עם בשרי.
גם חלבי אני לא רופה הרבה. ככה שבמילא יש לי 24 שעות++++. רק בשבועות לא היה לי אבל במילא אפיתי דג לארוחה בשרית- שזה אפילו לא נאכל ביחד עם בשר. כמובן הכשרתי בין לבין.
שימי לבאתחירותי
שאת התבניות צריך ללבן.. @44444
לפחות לפי הידע שלי 🤷
אני משתמשת גם ככה רק בחד"פ.44444
דיברתי על התנור, לא על התבניות.
את הרשת מספיק לנקות- לא אופים עליה ישירות.
*על תבניות החד"פ אני שמה נייר אפיה.44444
מה עושים עם בצל סגול?אריק צדק

שניים וחצי בצלים סגולים (בינוניים בואכה קטנים) שהיו אמורים להיות סלט יווני. יש משהו מיוחד שאפשר לעשות איתם? במה שונים מבצל לבן?

פחות חריפיםנפש חיה.
טובים לפשטידות/חביתות מיוחדות/קישים/מאפינס וכו'
סלט אבוקדו, עגבניה (שרי) ובצל סגול 😋ט'
בצל סגול מתאים יותר לסלטים.

להוסיף למרק בצלמודדת כובעים

או לסלט רגיל

אפ תוסיף למאכלים זה עלול לצבוע אותם וזה לא תמיד יפה ..ה' אלוקינואחרונה
מתאים לסלטים/על פוקצה.
אילו מאכלים נשארו לכם מהחג?חיים של
אצלנו-
קוקולידות
כדורי גבינה
שמרים
עוגה כושית

בשר
עוף
טיפה שניצלים
קיגעל תפוא
דג

מה שנגמר בעצם זה רק האוכל החלבי של ליל החג שאז כנראה עוד היינו רעבים..
פיצה, בורקסים, 2 פסי עוגות גבינה, סלמון, ירקות בתנור,השם בשימוש כבר
מאפה חציל וגבינה, מטבלים חלביים, מלא סלטים, והמון גבינות.
דוגמיות כמעט מכל דבר🤣יעל מהדרום
לק"י

רביולי וטורטליני ברוטב שמנת פטריות
עוף
קציצה אחת
דג
תפו"א
קוסקוס
פשטידת תירס
אורז ואפונה
ועוד קצת
הרביולי הכי שווהחיים של
אני דוקא פחות התלהבתי ממנויעל מהדרום
לק"י

לא היה מספיק רוטב נראה לי....
לונורא..חיים של
למדת לפעם הבא.
אגב רביולי מוכן? או שאת רביילת אותו?
מוכן מוכן. את הרוטב אני הכנתייעל מהדרום
הכי טוב המוכןחיים של
בדיוק אמרתי לאמא שלי שנכין בשנה הבאה
נשאר מלא אוכלטארקואחרונה
אבל זה היה צפוי...

כלומר מראש מכינים פה מספיק שיישאר לתחילת השבוע..
נשאר קצת מכל דבר פחות או יותר
היום הרוב כבר חוסל.
(אני אצל ההורים כרגע, יש פה 10 נפשות: 4 מתבגרות רעבות, 4 מבוגרים-שניים מתוכם גברים, פעוט אחד שאוכל מלאאא וילד אחד שאוכל מנה יפה)
נשאר מרק עוף שאמא ביקשה שלא יאכלו היום כי היא רוצה מחר להוסיף לו קציצות בתוך וקוסקוס ליד... כל השאר נאכל בהחלט.