שרשור חדש
אופה לחם כן או לא ואם כן איזה??מיסטר דום
לא! אין על ההרגשה של בצק בידייםנחשון מהרחברון
מצד שני - אפשר לזרוק מצרכים ולשים טיימר מתי יופעל ויחכו לך לחמים טריים על הבוקר.
זה לאמצע שבוע שבתות עדיין רק חלותמיסטר דום
כתבתי אחרת? אני תקופה הייתי מכין כל בוקרנחשון מהרחברון
פיתות/לחמניות. אוהב ללוש... מה נעשה.
אבל יש משהו כיף בלהכניס מצרכים לפני שיוצאים לתפילה ולהגיע חזרה ללחם טרי..
וואו נחשון שאפו ( נטול ציניות)מיסטר דום
הזמן אנרגיה מסכים איתך שכיף ללוש אבל זה לוקח זמן ואיזה כיף זה כנו שאמרת לחזור לבית עם ריח של לחם טרי וחם בעיניי זה בית מתפקד שיש בו ריח של אוכל ונקי ומסודר מספיק
כן. אבל כרגע אני לא מכניס שום ציוד למטבחנחשון מהרחברון
בית קטן. אין מקום. אשתי לא מרשה לי לקנות שום דבר עכשיו. המטבח מפוצץ...
אבל אם יש לך מקום ותשתמש (כי אצל הרבה זה לא בשימוש כמעט) לדעתי זה שווה את זה.
איזה אופה אני לא מכיר הרבה סוגים. ראיתי מסמן אצל חבר אופה שאני לא זוכר את השם שלו אבל זה היה ען כמה תוכניות לדחיסות שונה של הלחם ואהבתי מאד את התוצאה
אשתך מזכירה לי את עצמיהנורמלית האחרונה
למי שיש זמן מיותר בכיףציף
אני עושה גם את הבצק של החלות האופה לחם ורק קולעת ומכניסה לתנור
חוסך לי אנרגיה וזמן
אם יש מי שיכין כל ערב, ואם יש מי שזה חשוב לויראת גאולה
(5 דק' הכנה. 3 דק' פריסה, 2 דק' ניקיון)

מורפי ריצ'ארד מעולה. ראיתי 2 דגמים בארץ, לנו יש את החדיש יותר.


קצת קשה להכין מזה כריכים, כי הלחם מתפורר יותר בהשוואה ללחם קנוי. והוא גם מתקלקל ומתייבש במהירות יחסית (אבל אפשר להקפיא, אמנם לא ניסיתי, אבל לא אמור להיות הבדל בין הקפאת הלחם להקפאת לחמניות או חלות ביתיות).


וזה דורש מקום על השיש או במקום נגיש. פחות מוצלח להכניס ולהוציא, למרות שהמכשיר לא כבד בכלל, כי בעיקרון משתמשים בו בכל ערב.
תלוי אם תשתמש או לאסמטאות
אנחנו מעל 10 שנים (אם אני זוכרת נכון) רק עם אופה לחם (חוץ משבתות שזה חלות ואני שזה מחמצת),
כשהיינו יותר בבית אז כל ערב הכנו עם טיימר לבוקר(מוקדם,אבא הוציא שיצא לתפילה)וזה היה הלחם לאותו בוקר.
עכשיו שאנחנו מעט, מכינים פעם בשבוע, פורסים ומקפיאים.
זה אכן לחם מעט מתפורר יותר מלחם רגיל, אבל זה שווה לחלוטין, טעים יותר ובריא יותר.
כל התיכון הייתי מכינה ממנו סנדוויצ'ים ולא נרשם מקרה מפורר מידי ברמה שאיפשר לאכול.
(אנחנו מכינים מקמח מלא)
לנו יש את של מורפי ריצרד גודל גדול.
יוצא בערך 16-20 פרוסות (חותכים את הלחם לחצי ורז פרוסות).
בהצלחה
והלחם טעים ממשהנורמלית האחרונה
זה נכון במיוחד שמגוונים עם התבליניםסמטאות
אפשר הסבר ל:יראת גאולה
חותכים את הלחם לחצי ואז פרוסות?
יש איזו שיטת פריסה מוצלחת יותר מסתם לפרוס?

זה אחד הדברים שמעצבנים אותי... כמויות הפירורים...
אי אפשר להשוות ללחם פרוס😏 כנראה העובדה שאצלנו מדובר בילדים קטנים זה גם נתון משמעותי בנוגע לרמת
הפירורים.
זה פירורי ועם ילדים קטנים זה די סיוטסמטאות
(כשאחיינים שלי אצלנו ואוכלים ממנו,משתדלת לעצום עיניים ולהכנס למטבח רק אחרי שטאטאו).
הלחם יוצא מרובע,נכון?
חותכים אותו לחצי(איפה שהחור של הסכין לישה)ואז כל חצי פורסים לפרוסות
אז כנראה שבדגם שלנו תבנית הלחם קצת שונהיראת גאולה
יוצא לחם בצורה של כיכר מלבני, ויש שני זרועות לישה.
כשפורסים, זה דומה מאוד לפרוסת לחם רגיל.
יכולהיותלא נראלי שזה מה שיעשה פחות פירורים אזסמטאות
חבל, חשבתי כבר עלית על פטנט😏יראת גאולה
מה שסמטאות כתבהציף
אני לא אכלתי לחם מבחוץ והיה מתיש כל פעם להכין לחמניות קנינו את האופה לחם שסמטאות ממליצה וב"ה מרוצים!
הרבה אנשים קונים ולא משתמשים,מי שמחפש לחם בריא יותר מכל מה שיש בחניות-זה הפיתרון
לא!אמת ואמונה
היה לנו תקופה וניסיתי כל מני מתכונים,
הלחם סבבה אבל לא נוח להכין ממנו כריך לילדים לגן.
וגם יש לו טעם לוואי כזה.
המכשיר גדול ויוצא לחם לא גדול כל פעם.
לי כבר יותר קל להכין בצק מקילומטר קמח בקנווד ולהכין לחם או לחמניות
קילומטר קמח הנורמלית האחרונה
קילו כמובןאמת ואמונה
מאוד תלוי בצרכים שלכםבונים מגדל
אנחנו חשבנו על זה מלא זמן.
חששנו שסתם ישב על השיש.
עכשיו אחרי כמה חודשים עם
לילדים נמאס מהלחם. עברתי לחמניות - בצק באופה. צורות התפחה שניה בתנור ואפיה.
הם נהנים. אני מרוצה למדי
מדי פעם מכינה לחם מלא. גם סבבה.

הלחם מתפורר יותר בייחוד שתוכנית אפיה הכהה יותר. אצלנו העדיפו בהיר.
ולא שיחקנו יותר מדי עם תוכניות מעבר.
אולי עוד נגיע לזה.

בתכלס. להכין לחם/לחמניות עם מיקסר לא הרבה יותר -שה. רק הקטע של ההתפחה וגם הוא לא מורכב מדי כשקולטים את הקטע.
חוסך לי זמן ורעש כרגע. אז אנחנו נהנים.
כן!!!רק טוב!אחרונה
משתמשת בתוכנית של הבצק מכינה עם זה חלות לשבת, לחמניות לסנדויצים, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לעוגיות (כשאפשר).

המטבח שלנו פצפון ממש, אז האופה לחם באחד החדרים אפילו על הרצפה/כיסא אין שום בעיה לשים אותו. אין כל כך צורך בניקוי אחר כך, מקסימום שטיפה קלילה כי זה יוצא נקי, ומה שלא יוצא או טיפה פירורים, אני מנגבת עם נייר סופג יבש.

לא יותר מדקה לשים את החומרים ולהפעיל. יודעים פחות או יותר מתי זה יהיה תפוח. הילדים יכולים להכין בעצמם כשהבצק מוכן, שופכת להן על נייר אפיה והם קולעות לחמניות (בנות 6-7).

מחצי קילו יוצא לי כ15-18 לחמניות קשר בינוניות.

אם אני צריכה כמות גדולה יותר, אז או עושה שני סבבים (או כמה שצריך) ולוקחת בחשבון שזה לוקח זמן, או אחרי שהאופה גומר ללוש, שופכת את הבצק לקערה גדולה אחרת ומפעילה מחדש עם בצק נוסף.

מקווה יום אחד למצוא מתכון טוב ללחם ולאמץ אותו,כמובן במקביל לבצקים שאני לא מוותרת עליהם.


ואחרי כל מה שכתבתי, הסתייגות- אולי למשפחה גדולה עם כמות אנשים שאוכלת זה פחות מתאים כי הכמות לא גדולה.
אנחנו 7 נפשות ב"ה, אבל ילדים קטנים...
פיצה כרובית, מישהו ניסה?נערת טבע

זה יוצא טעים?

 

אשמח למתכון שנוסה ויצא טוב.

זה יוצא מאוד טעיםפסידונית
איין לי מתכון בשלוף
האינטרנט מלא
אבל לא יודעת באיזה מתכון לבחור נערת טבע
מצאתי מלא מתכונים שונים, מרגיש כאילו כל אחד פשוט ממציא מתכון משלו
לכן כתבתי שאשמח למתכון מנוסה שיוצא טוב
כן כן כןןןןןןאהבתחינם
מאוד.
הכרובית טעימה בלי קשר,
והרוטב של הפיצה והגבינות
בהחלט טעימה
אשמח למתכון!נערת טבע
יש למישהו מתכון מנוסה?נערת טבעאחרונה
ילדים וילדות . יום רביעיברוקולי

שרשרו תפריטי שבת
@יעל מהדרום את במיוחד 🤭

@בוקר אור תייגתי כדי שתוכלי לעקוב
עוגת שמריםמכחול
שלום,
יש למישהו טיפים איך לשמור עוגת שמרים?
נראה לי שהן בסדר כשהן יוצאות מהתנור, אבל יש שאוכלים אותן הן מתייבשות 🙁
לעטוף מיד? אחרי קירור? במה? ולשמור במקרר או בחוץ?
כמו בעוגות שמרים שקונים בקונדיטוריה - בתוך שרוול ניילון.קרן-הפוך
זה שומר שלא יתייבש.

ולא לשים במקרר.
תודה!מכחול
את שמה סירופ אחרי האפיה?יעל מהדרום
זה גם עוזר לשמור על הטריותיעל מהדרום
תודה!מכחול
עוגת שמרים עם מרכיבים שומניים*אשתו של בעלי*
נשמרת טוב יותר לאחר מס' ימים
לכן אני אישית עושה עוגות שמרים חלביות ובמקום מים שמה חלב...העוגה נשארת רכה ממש גם לאחר 3 ימים על השיש.
מקפיאהמה שלא מתכננים לאכול תוך יום יומייםמקום בעולם
תודה לכולן!מכחולאחרונה
בצק סוכר שנמרח על קצפת -צמאה
הבת שלי (בת 12) הכינה למסיבה משפחתית בשבת עוגה
שהיא עטופה בקצפת לבנה, ומעליה היא כתבה באותיות של בצק סוכר, וכל האותיות עכשיו מרוחות על העוגה,
לידע כללי- לא שמים בצק סוכר בצורות על קצפת? מתחבטת אם למרוח לה מחדש קצפת על הכל, ואז לכתוב בשוקולד?
לא טוב.. עברתי את הבאסה הזו פעםט'אחרונה
על קצפת עדיף לכתוב עם שוקולד מומס ולא מאוד חם או עם קצפת נוספת.

בצק סוכר מתאים על גנאש או קרם חמאה יציב.
הכנתי לבדיתי מלפפונים חמוצים טעימיםםםםהשם בשימוש כבר
וכל כך מתלהבת שמשתפת כאן
מהמםםshaer
תודה!! זה גם טעים ברמות. פי אלף מהקנוי.השם בשימוש כבר
תשלחי ליייברוקולי

נראה מושלם
בכיף... קבלי!! אני מרוקאית שאוהבת להאכיל אחריםהשם בשימוש כבר
( וואי אני נקרעת מצחוק עכשיו עם עצמי כי רוב התגובות שלי היום בשלל הפורומים שדלגתי ביניהם בלהיטות היו על ענייני עדות ושות')
אז את מוזמנת לפה ואפתח לך שולחן.
הכנתי גם קוגל כליווי למלפפון חמוץ האגדי הזה, שאגב, טעמו המופלא יכול רק להתחרות בפשטות הכנתו.
😭😭😭😩😩ברוקולי
תשלחי כתובת

קיגל, מלפפון חמוץ ועגבניות שרי
שילוב קטלני
לגבי הכתובת-איפשהו בצפון🙂השם בשימוש כבר
לגבי השילוב-קוגל(או קיגל? )ומלפפון חמוץ זה אחלה שילוב.
ואותם הכנתי בכוונה, מתוך מחשבה על חומרים שקניתי מראש.
לעומת זאת ממרח עגבניות( לאו דווקא שרי)נוצר כי חפשתי מה לעשות עם העודף המטורף של העגבניות שנותרו לי במקרר....
אפשר מתכון לממרח עגבניות?מארי
אפשר מתכון לקיגל?אבןישראל
בשמחה, הנה:השם בשימוש כבר
וקפצי
מבחינתי זה המתכון הכי טוב עד עתה, וניסיתי כמה.
3 שינויים:
1.לא אופה בסיר ג'חנון אלא ב3 אינגליש
2.לא אופה כ"כ הרבה שעות, אלא שעה וחצי-שעתיים
3.טיפ שלמדתי מאשכנזיה🙂: עשר דקות לפני תום האפייה שופכת רבע כוס מים על כל אחת מהתבניות( סה"כ 3/4כוס יחד). זה נותן עסיסיות.
הצלחות
גוט שאבס
תודה רבה!אבןישראל
אפשר עוד שאלה?נחת ואושר
אפשר עץלהכין עם שמן קנולה או שחובה שמן סויה?
כמה זמן את מחממת על הפלטה?
היה כתוב במתכון שמן סויה? לא שמתי לב.. אני תמידהשם בשימוש כבר
משתמשת בקנולה.
מחממת על הפלטה 20 דקות בערך, ממש מספיק...
בהצלחה
תודהנחת ואושראחרונה
וואוו נראה מעולה!!שוביה!

אפשר קצת?? יש שם המון!!

ושתפי במתכון פליייז

חחח באמת המון הפרזתי קמעה🙂השם בשימוש כבר
בי"ח שאשתף במתכון, בע"ה עוד מעט אצלם ואשלח.
תודה 🙂
וואו זה נראה טובבבאמרלד

שאלה:

בישלת את זה

      או שסתם בסיר?

 

כן, הרתחתי חומץ מים סוכר ומלח וכשזה רתח הוספתי אתהשם בשימוש כבר
המלפפונים, השום והשמיר. מה שכיף במתכון הזה שהוא מוכן מהר, חצי שעה הכנה+כמה שעות קרור. כמובן שאפשר לאכול ישירות מהסיר.
זה המתכון של תום פרנץ האלוף, הנה:

@שוביה!🙂
אסור לפרסם מתכון מתוך ספר רק לצרף קישורברוקולי


גם עיתון?השם בשימוש כבר
כי נתתי 2 קישורים, והמתכון המצולם היה מעיתון.
זה בסדר?
תודה
@ברוקולי
אם זה עיתון בתשלום עדיף לא לפרסם במרשתתברוקולי


במקרה שלי השאלתי אותו מהספריה, אבל אכן הואהשם בשימוש כבר
לא חינמי.
מחילה.
להבא אדע.
זה בסדר שאני משתפת מתכונים מתוך אתר או מצילום מסך?השם בשימוש כבר
אני כותבת מי המתכונאי...
כן? @ט' או מישהו שיודע לענות לי... תודה
מבחינה הלכתית?שוביה!


לא, מבחינת הפורום... זכויות יוצרים וכאלההשם בשימוש כבר
צריך לצרף קישרמקום בעולם
אבל אם אין לי, והמתכון מעיתון גזור או משהו,אז לא להעלות לפה?השם בשימוש כבר
יאלופההחיים של
נראה מעולהה
תודה נשמה!!! 🙂שבת שלום!השם בשימוש כבר
זה יוצא כמו מלפפון חמוץ?חיים של
כי אמא שלי הורידה לי את החשק לעשות את זה😰
היא אמרה שזה לא יוצא ככ טעים
זה יוצא מהמם!!! טעים טעים טעים.השם בשימוש כבר
⚠️ חשוב מאוד שכחתי לכתוב: להשתמש ר ק במלפפונים קטנים,השם בשימוש כבר
המיני האלה, הננסים, לא מלפפון רגיל... כי מלפפון רגיל, גדול, בפנים ישאר רגיל ורק בחוץ יקבל צבע של מלפפון חמוץ.
לא יודעת איך תום פרנץ עושה את זה עם רגילים.
בפעם הראשונה שניסיתי עשיתי את זה עם מלפפון רגיל ובפנים הוא נשאר חי!
עד שחשבתי על הגמדיים הללו-ובאמת זה יוצא מעולה.
ועוד משהו-אל תפחדו להרתיח את התערובת קצת, כמה דקות, עם המלפפונים בפנים, ולא לכבות את הסיר מיד כשמניחים את המלפפונים כמו שהוא כותב.
עובד גם עם רגיליםטל..
במתכון קצת שונה שאני עושה (לא זוכרת מדוייק עכשיו)
לא ניסיתי מלפפונים שמנים מאוד, אבל לחלוטין לא עם הננסיים המיוחדים.
אבל אני לא מכבה את האש - מבשלת עם המלפפונים בתחמיץ לכמה דקות ואז מכבה.
אז יתכן שבגלל שבפעם הראשונה פעלתי במדויק לפיהשם בשימוש כבר
הוראותיו וכיביתי מיד כשהכנסתי זה לא עבד טוב? הייתי צריכה להשאיר על האש עוד כמה דקות כנראה. מעניין. כי המלפפון הרגיל נשאר חי מבפנים.
בכל מקרה זה כיף וגם יפה לנשנש קטנים כאלה.
תודה לך
מצאתי את הנשנוש הכי בריא שיש ולמרבה הפלא גם היה לי טעיםקראנץ שוקולד
פולי קקאו שלמים, בהתחלה חששתי כי אני רגיל לזה שאבקת קקאו מרה מאד אבל התפלאתי שזה היה לי ממש טעים.. העלות 12 שח ל100 גר, אבל שווה ממש,עשיר מאד בנוגגי חימצון ומגנזיום ועוד..
זה לא מר?תפוחית 1
זה מר טעים זה לא מר שעושה בחילהקראנץ שוקולד
קשה להסביר את זה אבל זה ממכר ממש..
מגניבתפוחית 1
Cocoa nibs? זה לא בדיוק פולי קקאופלונפון מירוסלב
עבר עריכה על ידי פלונפון מירוסלב בתאריך כ"ו בסיון תש"פ 01:54

וזה לא הכי בריא ואידאלי

לא יודע מה זה מה שרשמת אבל אתה ממש טועהקראנץ שוקולד
זה נחשב למזון על וזה אחד הדבריםצהבריאים שיש.
מזון על זאת הגדרה חמקמקהפלונפון מירוסלב

זה מזון שיש לו ערכים תזונתיים די טובים, אבל גם הרבה פחמימות ושומנים.

היה על זה פרק מצחיק בBrooklyn Nine Nine, אם אתה רואה סדרות - חפש את זה. יבהיר את הנקודה בצורה הכי טובה שיש

אתה רציני שאתה מסתמך על סדרות?קראנץ שוקולד
מדובר פה במחקרים לא סדרות טלויזיה..
תקרא מחקרים מדעיים אמיתיים, הפרי הזה מכיל בתוכו ים של בריאות.
אין לכבודו חוש הומור?פלונפון מירוסלב

אני מתבסס על מחקרים שאומרים שזה דבר שצריך להגביל אותו, במקרה הזה על MD ידוע שחיבר ספר בתחום התזונה.

זה שצירפתי אנקדוטה משעשעת, לא מעלה ולא מוריד. יכלת להנות, או שלא.

צר לי בכתיבה קשה לזהות הומור אם לא משתמשיםקראנץ שוקולד
בסמלילים, אני עדיין לא נביא..🤐
אפשר שניה? אתם מדברים על שני דברים שוניםבוז
שיח חרשים קלאסי

פולי קקאו שלמים בד"כ מריםפלונפון מירוסלב

כשעושים אותם גרוסים הם קלויים בצורה שמיועדת לאכילה לא לשימוש כקקאו, אז נראה לי שכן

פולי קקאו שלמים מרים מאד אבל טעימיםבוז
כשגרתי בדרום אמריקה הייתי מנשנשת מלא כאלו

כשהם גרוסים הם מעובדים עם סוכר לפעמים כדי שיהפכו לנשנוש, וזה שוקולד לכל דבר.

אין לי מושג לגבי הבריאות שלהם...
אולי מר קראנץ' יעלה תמונה ונראה אם זה פולים שלמים או לא
בכל מקרה, מר זה טוב.פלונפון מירוסלב

יש בקקאו כפולים הרבה שומן, גם אם הוא איכותי, ויותר פחמימות, גם אם הן מורכבות.

צריך לאכול דברים כאלה באחריות כמו שעושים עם כל דבר אחר, אבל כשהערכים שלו כאלה נראה לי שצריך קצת יותר לשים לב.

כמו שכתבתי למעלה, אני קורא בדיוק ספר על תזונה (שכתב אותו MD מפורסם) שאומר שאפשר להשתמש בפולי קקאו (דוודא ניבס) כחטיף אבל למעט בכמות.

לא קראתי שום מחקרים בתחוםבוז
ואני לא מאמינה לכל הבולסיט הזה של מזונות על. הכל חרטות של שיווק, אני יכולה לקרוא את זה על הכתיבה שלהם.

עשו מחקר שאומר שזה בריא?
מזכיר לי שחברת אוסם מימנה מחקר שאמר שבמבה עוזרת לילדים להפחית היתכנות של אלרגיה לבוטנים או משהו בסגנון, ומשם הם כתבו בכותרת שבמבה זה בריא.
נו באמת

הכל שטויות. צריך פשוט לאכול הרבה אוכל נקי ולא מעובד ולשתות הרבה מים ולזוז. זה הכל. החיים לא מורכבים. ואם בנאדם אוכל תזונה לא בריאה, שום פולי קקאו לא יעזרו לו בחיים

לא שאני מעבירה ביקורת על מר קראנץ' הנכבד, ממש לא
רק תורמת את השנקל הלא נצרך שלי בעניין
זה פחות או יותר מה שכתבתי למעלהפלונפון מירוסלב

מזון על זאת הגדרה חמקמקה - בישול ומתכונים

 

זה סתם buzzword שמייצג קבוצה של מזונות שאין ביניהם באמת קשר...

אני מדבר על זהקראנץ שוקולד

באמת נראה כמו פולים שלמיםבוז
קצת מטעה התמונה, הפרי הוא בכלל צהוב וכל גרגר עטוף בפרי חמצמץ בצבע לבן
אבל סבבה, מבינה שזה נראה פחות מעורר תיאבון
דווקא פה זה נראה כמו שוקולד😋קראנץ שוקולד
מראה של טראפלס
חחח אני מחכה להזדמנות הראשונה לטעום את זהפלונפון מירוסלב

נראה טעים

לא קשור לפהקראנץ שוקולדאחרונה
מה אומרים פה על מכשיר לטיגון באוויר חם?נחת ואושר


חפשי ביקורות בגוגל, הבנתי שזה לא משהו.הנורמלית האחרונה
מספרת לך חוות דעת מחברה, שיש לה.קרן-הפוך

פעם התעניינתי המכשיר כזה שהוצע במסגרת מתנות של החברה לאיזה חג.

החברה היא אמא ל-3 ילדים. (הנתון חשוב...).

- המוצרים של החברות הפשטות, כמו סאוטר, לא שווים.
- המוצר של Tefal נחשב לטוב מכולם.
- והבעיה היא הכמות הקטנה מידי. בכל מחזור טיגון, הכמות מספיקה למנה, מנה וחצי.
ולא לכל המשפחה.
בטח לא אם באים כמה חברים ובא לעשות ארוחת ילדים של צ׳יפה לכולם.
יש לנו של טאפלמיסטר דום
זה נחמד מידי פעם לחימום שניצל או ירקות מאודים יוצא נחמד ציפס יוצא ממש ציפס אבל בדיעבד היום לא הייתי קונה שוב
לדעתי אין לזה טעם מטוגןברוקולי
בדקות הראשונןת כן אחרי זה כבר חאמיסטר דום
לטעמך ..ברוקולי
כן בסיוג הזה...עדיין לא שווה תכסף ואת המקוםמיסטר דוםאחרונה
עכשיו אני מתלבט על אופה לחם
שאלת מיקסראם לשתיים
יש למישהי את המיקסר שף xl של קנווד?
הוא באמת יכול ללוש שני קילו קמח?
בהוראות שלו כתוב שבצקים קשים ניתן לשים עד קילו שש מאות של קמח ובצקים רכים כמו לעוגת שמרים עד 2.400 לקמח.
אם אני שמה שני קילו קמח לחלות זה יפגע בו?
ועוד שאלה, הקערה שלו מתאימה גם להקצפה בכמות קטנה (ארבעה חלבונים/ריצ קטן אחד)?
מה זה בצקים קשים?!יעל מהדרום
לק"י

אצלי בצק שמרים לעוגות הוא כמעט כמו בצק של חלות, רק עם יותר סוכר.
בצק מקמח כוסמין הוא קשה לעיבוד לעומת מקמח לבן.קרן-הפוך
המיקסר שלי, kitchenaid התחיל להישחק ולהוציא שמן מהראש של המיקסר בגלל המאמץ...
במקרה הזדמן מיקסר kitchenaid חדש במסגרת מתנות לחג בפסח הקודם בעבודה של בעלי (בתוספת תשלום ...) - כך שאת המיקסר הישן השארתי רק ללישת בצק מקוסמין.
לא יודעת לגבי המיקסר אבל זה לא אמור לקרותמיקי מאוס
קמח מלא צריך קצת יותר מים מקמח רגיל.
אם הבצק קשה תנסי לעשות עם קצת יותר נוזלים..
זהו שאני לא יודעת למה הם מתכוונים...אם לשתיים
זה מההוראות.
לכן מנסה לשאול פה
לא יודעת לגבי הכמות, יכולה לומר לך שטכנאי אמר לי בעברהשם בשימוש כבר
בכללי על מיקסרים( לי יש קיצ'נאייד ) לא ללוש בצ'קים במהירות הגבוהה מ2. רק מהירות איטית, 1 גג 2,כי זה גורם למנוע להתחמם מאוד ולהשרף. בלי קשר לישה איטית מאוד מומלצת באופן כללי ותורמת לאוריריות המאפה.
קצפות, שמנות, חלבונים וכו-אין בעיה להקציף גם ב10.( מסה רכה )
הצלחות
גם במהירות 2, גוש הבצק מתחיל להסתובב חופשי והלישה לא יעילה.קרן-הפוך
בוודאי שבמהירות גבוהה יותר עוד פחות יעיל.
אצלי 1 ו2 זה די דומההשם בשימוש כבר
תודה על הטיפ!אם לשתיים
יש לי את המיקסר הזה גםבטעות נכנסתי
לגבי בצקים לדעתי עדיף שתלושי בנפרד כל קילו, כי עם זה הוא לא מתאמץ וחבל להרוס אותו, אבל זו דעתי.
לגבי הקצפה למה את חושבת שהוא מקציף בכמות קטנה? יש לו קערה די גדולה ובכיף מקציף כמות כפולה ממה שכתבת.
תודה. שואלת האם הוא מקציף טוב גם כמות קטנהאם לשתיים
או שהקערה גדולה מדי בשביל זה?
מקציף מעולה גם כמות קטנהבטעות נכנסתי
לא ניסיתי להקציף נגיד חלבון 1 אבל ריץ אחד מקציף מעולה
מעולה! תודה!אם לשתיים
https://forms.gle/KykkyVH29ukDMQu3A סקר תענו ותיפרסמו1978000

ריבונות  סקר תענו ותיפרסמו

יש לי מייג'ור (שלפי מה שהבנתי השף xl הוא הגרסה החדשה שלו)ת.מ.אחרונה
הוא לש בכיף גם בצק 2 קילו קמח מלא.
מתכון טוב לבאגט, למי יש להציע לנו?אריך וייס
תחפש פה בפורום. היו פה המלצותיעל מהדרוםאחרונה
רעיונות /מתכונים עם קפה שחור טחון ☕תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

אודה לרעיונות / מתכונים עם קפה שחור טחון ☕

(מלבד לשתות אותו או להכין טירמיסו..)

תודה מראש לכל העונים 🙂
רעיון מעניין... יש לך עודף? השם בשימוש כבר
3 מתכונים משגעים עם קפה

⚠️ שימי ❤️ שהמתכון האחרון לא כשר!!
רק 2 הראשונים רלוונטיים.
הצלחות
זה קפה נמס, לא שחוראיכה
טירמיסו מכינים עם אספרסו..קראנץ שוקולד
בעייתי להשתמש עם קפה שחור מכיוון שהוא לא נמס..
ראיתי פעם מתכון לעוגת דבש עם קפה שחורבתאל1אחרונה
אין לי מתכון...
מה מכינים לשבת??בוקר אור
יש לנו אורחים לבוקר ואני לא יודעת מה להכין🙈
מחכה לרעיונות שלכם. אולי יתן לי השראה
תייגתי אותך בשרשור השבועי ברוקוליאחרונה
ריבה בלי להוסיף סוכר- יש דבר כזה?להתחיל מהתחלה
רוצה להכין ריבה כמו דל פור. שכתוב שהם לא מוסיפים סוכר אבל נראה שכל המתכונים כוללים סוכר והרבה.
יש למישהו מושג איך מכינים ריבה ללא סוכר??
אשמח לשמוע!
אולי להפחית בכמות הסוכר .נפש חיה.
יש לו תפקיד בהכנת הריבה ובשימור שלה
את יכולה בעזרת פקטיןברוקולי

וגם זה יחזיק לך 2-3 ימים במקרר
כי אין סוכר
מודעת לזה שזה כאילו החומר משמרלהתחיל מהתחלה
אבל איך יש ריבות קנויות כאלה?
פקטין + חומרים משמרים שהם לא סוכרברוקוליאחרונה
איך עושים רוטב טעים(!!) לפסטהbinbin
יוצא לי תפל ולפעמים חמוץ

בשביל החמיצות אמרו לי לשים סוכר, הזוי בעיניי אבל שמתי וזה הפך לטעים כי... סוכר זה באמת משו משו 😋

מטגנת בצל, שום, מוסיפה עגבניות מרוסקות (מרסקת)
מוסיפה רסק עגבניות, תבלינים...
מה הטיפ הכי טוב שלכם לפסטה?
אני עושה כך רק בלי עגבניות. רק רסק.קרן-הפוך
כמה רסק את שמה לחבילה אחת של ספגטי? זה לא יוצא מוצק מדייbinbin
אני שמה מים. לא רק רוטב מהקופסא.קרן-הפוך
מעולה תודהbinbin
מתכון של חברהבוקר אור

האמת שלא זוכרת כמויות, אבל מטגנת בצל וחתיכות קטנות של עגבניות, אחרי שמטוגן מוסיפב רסק, מים, , מלח, פלפל, שום, בזילקום , סוכר (ברור להוסיף!תמיד כשאני עושה משהו עם רסק עגבניות אני מוסיפה. זה חמוץ) מקווה שלא שכחתי כלום. יוצא לה מדהים

זה....השם בשימוש כבר



הכי מהיר
כן יצא לי לא פעם להשתמש במוצרים מהסוג 🙈🙊 חח תודהbinbin
אני מטגנת בצל פלפל חריף ושום,אהבתחינם
שמה רסק אחד, מלח פלפל שחור, פפריקה מערבבת טוב טוב מוסיפה קצת אורגנו ממש מעט, וצילי גרוס חריף לטעם הפיקטני, קצת סוכר ,עגבניה מגורדת, מים מערבבת טוב טוב ומכניסה את הפסטה.. יוצא לי סמיך, טעים...
אני לא מוסיפה סוכר1289
בזיליקום, אורגנו, שום גבישי, פפריקה קצת, מלח, פלפל שחור, שמן זית.
לפעמים אם יש לי זמן טוחנת עגבניות ולפעמים רסק.
מכינה בסיר אחד עם הפסטה
גם ברסק יש סוכרברוקולי

# רק אומרת
מספיק עם זהבוז
אני חושבת שבחלק איןיעל מהדרום
נכון. אבל לא המון. בערך אחוז. הרבה פעמים מחליפה בעגבניות1289
מרוסקות
הסוד הוא..מושיקו

אחרי הטיגון, בישול איטי של הרוטב 15 -20 דקות כשמערבבים מידי פעם שלא ישרף. עם פלפל שחור וכמה תבלינים  בודדים.

 

או לקנות רוטב של ברילה וזהו

עכשיו ראיתי שמה שאני מוסיפה כתוב רוטב עגבניות לא רסקbinbin
כמה זה משנה?
זה אותו הדבר אני חושבתיעל מהדרום
סוכר כי מנטרל את החמיצות של העגבניותנפש חיה.
הפשוט שליסוסה אדומהאחרונה
מחממת בבת אחת - רסק עגבניות, שום, שמן, מים, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, לפעמים מוסיפה במהלך הבישול טבעות פלפל חריף ירוק ופטרוזליה קצוצה בסוף ההכנה.

ה"סוד" שלי כדי שהוא לא יצא חמוץ, אני פשוט מערבבת את הרוטב כל הזמן במהלך הבישול, ונותנת לו זמן...
הבישול ה"ארוך" ממתיק אותו ואין שום צורך בסוכר.
לא מבשלת את הרוטב יחד עם הפסטה כי יוצא לזה טעם לוואי דוחה.
תמיד מוסיפה את הרוטב רק מעל הפסטה המוכנה ממש על הצלחת.

רוטב פשוט נוסף שאני אוהבת להכין -

מטגנת קוביות בצל בהרבה שמן, מוסיפה אחרי שהוא שקוף קוביות גמבה אדומה, עגבניות, שום, פלפל חריף לפי החשק, דואגת שהכל יהיה מטוגן ועשוי, ומתבלת בפפריקות, מעט כורכום, מלח ופלפל.
מכניסה את הפסטה למחבת, מערבבת הכל היטב ונותנת לזה עוד איזה דקה של טיגון.
טעים...
אפשר להמיר מי סודה (במתכון של פיתות) למשהו אחר?נעמה301
אולי מים עם אבקת אפיהחיים של
תודה! מניסיון?נעמה301
לאחיים של
אני נראית כמו מישהי שעושה פיתות?😁😁
לא כדאי. זה משמעותי במתכון.יראת גאולה
תודה! אכן ויתרתי, לקחתי מתכון אחר בסוף.נעמה301
אני מכינה פיתות בלי סודה.מקום בעולם
תודה, זה מה שעשיתי.נעמה301אחרונה
פאי לימוןp&y
אשמח- למתכון לפאי לימון

הביצים שבמלית נקראות מבושלות?
ברוקולי הביאה מתכון מעולהסמטאות
עוגת לימון פירורים
שכבת הפירורים
2.5 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
לערבב היטב ולשטח על תבנית, להשתדל לשטח בצורה ישרה
לאפות 15 דקות על 180מעלות עד להזהבה



למלית
1.5 כוסות סוכר
2-3 כפות קמח, תלוי כמה את רוצה שהמלית תהיה נוזלית
7 ביצים
1.5 כוסות לימון סחוט טרי
לערבב היטב לשפוך על הבצק האפוי לאפות על 180 כ 20 דקות עד להתייצבות

כשמתקרר לפזר אבקת סוכר
אבל זה לא פאיברוקולי

המתכון של המערוך המקפץ מעולה
וגם של פיית העוגיות
הוא עם שמן?נפש חיה.
שלהם לאברוקולי

המתכון שלי לעוגת לימון כן
אשמח לקבל אותו. תודה!נפש חיה.
תסתכלי כמה תגובות מעליךברוקולי
אהההה תודה רבה ! לא שמתי לב ובאתי מהראשינפש חיה.
אבל חייבים את כל הביצים?! זה לא הרבה בשביל פאי??
זה לא פאי !!! זו עוגהברוקולי


וכן חייבים
פעם נתן לי פה מתכון מעולה אחד בשם-אנונימיות
יש לניקי ב. מתכון שהומלץ פהיעל מהדרום
של ניקיהנורמלית האחרונהאחרונה
3 חודשים אחריshaer
לידה שניה ..עם 7.5 קילו עודפים בערך אצל דיאטנית שתהיה בריאה הכל בטעם הבריאות פשטידת כרובית זה לא בריא כי זה פשטידה
אוחחח
איך מורידים במשקל ומרגישים טוב עם עצמנו ?
הבנתי שברגע ששואבים זה לוקח יותר זמן אבל בכל זאת קשה לי .....
הי! תרגישי טוב עם עצמך גם אם לא בדיוק הרגע תורידי במשקל!השם בשימוש כבר
את יפה, מקסימה ומהממת גם עם ה7.5 העודפים שלך....
תעמדי מול המראה ותגידי-
אני יפה!
ויש לי גוף מהמם!!
גוף שנשא בתוכו 2 ילדים מתוקים,
ועל כן הרויח ביושר כל גרם עודף🙂

תאכלי ותשתי כרגיל, ובסביבות גיל חצי שנה תנסי ל"השיל " את העודף..עם קצת ספורט ופחות מתוקים ופחמימות( אם את מהמכורים לכך)
הצלחות יקירה ומזל טוב, הרבה הרבה נחת🌷
תודה יקירהshaerאחרונה


והייתי כותבת את זה בהריון ולידה ולא בבישול ומתכונים🙂השם בשימוש כבר
למישהו יש מתכונים על פי הבריאות הטבעית (צירופים נכוניםוכאלה)אדון הוא


לי מתכון לאיזה סוג אוכל?סמטאותאחרונה
איך לאחסן שטרוייזל?p&y
הכנתי שטרוייזל לעוגת גבינה ונשאר המון!!
כרגע בקופסא אטומה בחוץ.
להכניס למקרר? אבוד?

העוגה הבאה תהיה מינימום בשישי הבא
אפשר להקפיאיעל מהדרוםאחרונה
אפרסקיםבת 30
איך זה שקניתי אתמול בצהריים אפרסקים קשים, בכוונה, כדי שיבשילו לאט. והיום בצהריים כבר רובם בשלים מידי?
היו במקרר כמובן.
אין איזה שלב ביניים בין אפרסק קשה לאפרסק רקוב?

ובינתיים, רוב האפרסקים הפכו לקרטיבים לשבת...
אם את רוצה להציל אותם..HB
אפשר להכין ריבה
דווקא ריבת משמשים יוצאת פי אלף מוצלחת, אם מכינים אותההשם בשימוש כבר
ממשמשים קשים ולא רכים.
מניסיון..
אופס... רואה שמדובר על אפרסקים
לא אערוך כדי שמי כאן שירצה להכין ריבה ממשמש ויתלבט על מרקמם, ידע שעדיף לבחור בקשים...
בקיץ הכל מבשיל מהר... אבל במקרר?.......מודדת כובעים


הם עוברים הבחלהנפשי תערוגאחרונה
ולכן מבשילים מהר
אז ילדים. יום רביעי היום- מה מבשלים לשבת?ברוקולי
רק עכשיו שמתי לב לתיוג..טארקו
אני מתאוששת מניתוח ב"ה אז עשינו מינימום שבמנימום.. ובסוף גם את זה לא הכל אכלנו כי היה לנו חם בבוקר אז לא התחשק לנו לאכול..

קיצר.
ליל שבת התארחנו.
בוקר שבת:
חלות מהמקפיא(בסוף לא באמת אכלנו אותן חוץ מהמוציא, כי הן קיבלו טעם לוואי של משהו שהתקלקל לנו במקרר.. סיפור עצוב) עם סלטים- מטבוחה מהמקפיא, פסטו, טפנד זיתים, חציל בתנור עם שמן ומלח, כרוב צלוי עם סויה.
שקיות פילו(מעלי סיגר) ממולאות סלטונה.

אורז עם בשר טחון בסיר אחד(פעם ראשונה, יצא מושלםם)
סלט חסה
^^האורז והסלט עברו דירה לסדש כי כאמור לא היה לנו תאבון...

סדש
פסטה ברוטב שמנת פטריות- מעורבב לגמרי ככה שאין בעיה לחמם בפלטה..
(לא אכלנו, נאכל מחר🙈)

בראוניז קפואים😋😋
עוגיות עוגת גבינה ושוקולד של אפרת ליכטנשטט(יצא כייפי אבל נראלי פעם הבאה אני אשים יותר גבינה ופחות שוקולד כי לא יצא מספיק גבינתי לדעתי)