לרגל הקיץ!אשמח לרעיונות לשייק פירותליד ה'
ואפשר שייקים גם בריאים יותר!
יש לי חוברת שייקים ב pdf אבדוק אם אפשר לשלוח פהקראנץ שוקולד
אם לא אז אפש3 אולי במייל..
בכ"א אני מכין שייקים בסגנון חופשי..
נגיד עכשיו הכנתי שייק,שמתי קצת חמוציות קפואות, קצת פטל שחור קפוא, זרעי צ'יה, מעט עלים של נענע, חתיכת ג'ינג'ר מג'ינג'ר שלם קצת מיץ לימוד וחלב שקדים אם קוקוס..
אבל אפשר לשלב כל מקכיב אחר שאוהבים, לפעמים אני מוסיף זרעי פשתן, שקדים, קקאו(מלא מגנזיום) אפשר להוסיף טחינה גולמית..
אפשר להכין תערובת ירוקים, כמו קלח סלרי, פיטרוזיליה, תרד,תפוח גרני סמיט וכו..
בכ"א אני מכין שייקים בסגנון חופשי..
נגיד עכשיו הכנתי שייק,שמתי קצת חמוציות קפואות, קצת פטל שחור קפוא, זרעי צ'יה, מעט עלים של נענע, חתיכת ג'ינג'ר מג'ינג'ר שלם קצת מיץ לימוד וחלב שקדים אם קוקוס..
אבל אפשר לשלב כל מקכיב אחר שאוהבים, לפעמים אני מוסיף זרעי פשתן, שקדים, קקאו(מלא מגנזיום) אפשר להוסיף טחינה גולמית..
אפשר להכין תערובת ירוקים, כמו קלח סלרי, פיטרוזיליה, תרד,תפוח גרני סמיט וכו..
כל מה שאת אוהבת..תטעמי ותשניסמטאות
אני גם חיכיתי שיתחמם בשביל זהחיות צבעונית
השילובים האהובים עלי זה בננה תמר ואגוזי מלך או אננס מנגו ובננה.
בכלל בננה מסמיכה את השייק הכי טוב
לפעמים אני מוסיפה חסה רק כדי להרגיש שאני בריאה אבל בגדול פחות מתחבר לי הטעם של עלים ירוקים בתוך השייק. למרות שזה סופר בריא
בכלל בננה מסמיכה את השייק הכי טוב
לפעמים אני מוסיפה חסה רק כדי להרגיש שאני בריאה אבל בגדול פחות מתחבר לי הטעם של עלים ירוקים בתוך השייק. למרות שזה סופר בריא
אני מכינה שייקים כל השנה...*אשתו של בעלי*
יש פירות קפואים הנמכרים בסופר כל השנה.
אני אישית מאוד אוהבת את השילוב של-
תות/בננה/אננס/תפוז(או מיץ תפוזים).
ניתן להוסיף גם טחינה,חלבה,אגוזי מלך,פקאן סיני,סילאן.
השילוב-מנגו,בננה ומלון,דבש וקינמון(כמאמר השיר),מאוד טעים...
עכשיו עם בוא הקיץ,אפשר לשחק עם מבחר פירות...
אני אישית מאוד אוהבת את השילוב של-
תות/בננה/אננס/תפוז(או מיץ תפוזים).
ניתן להוסיף גם טחינה,חלבה,אגוזי מלך,פקאן סיני,סילאן.
השילוב-מנגו,בננה ומלון,דבש וקינמון(כמאמר השיר),מאוד טעים...
עכשיו עם בוא הקיץ,אפשר לשחק עם מבחר פירות...
תודה על כל הרעיונות! ננסה...ליד ה'
אני מקפיאה חלקי בננה חתוכה בשקיות הקפאה,השם בשימוש כבר
וכשמתחשק שייק ונגמרו הבננות הטריות, זורקים 2 3 חתיכות בננה קפואה לנינג'ה, ומכאן השמיים הם הגבול. מה שלא תעשי עם זה - יצא מוצלח. אפילו רק מים. הבננה הקפואה עושה מרקם וטעם מעולים.
לשייק פרווה אפשר לשלב איתה מיץ מתפוז סחוט, עם או בלי תמרים.
לשייק חלבי אפשר חלב, שוב בלי או עם תמרים,
ובגדול-כמעט כל פרי מקולף יתאים לשייק. תפוח, אגס, ענבים, כיוי, נקטרינה...
לשייק פרווה אפשר לשלב איתה מיץ מתפוז סחוט, עם או בלי תמרים.
לשייק חלבי אפשר חלב, שוב בלי או עם תמרים,
ובגדול-כמעט כל פרי מקולף יתאים לשייק. תפוח, אגס, ענבים, כיוי, נקטרינה...
תודה! עזרת מאודליד ה'
השייק שאני הכי אוהבת בימים האחרונים הוארבה אמונתך!
בננה
נקטרינה
חופן עלי תרד
אגוז מלך
ומים כמובן
נקטרינה
חופן עלי תרד
אגוז מלך
ומים כמובן
איפה מוצאים תרד בלי חרקים?ליד ה'
יש של חסלט, לא תמיד...רבה אמונתך!
בשייק את יכולה להשתמש בתרד קפוא (סנפרוסט וכאלה)מיקי מאוסאחרונה
כי זה עובר טחינה..
וגם הקפוא יחסית נקי
יש איזה חברה של גידולי חממה שמוכרת בשקיות ענק כאלה אבל לא בכל מקום
וגם הקפוא יחסית נקי
יש איזה חברה של גידולי חממה שמוכרת בשקיות ענק כאלה אבל לא בכל מקום
חמודה שלי...חדשה ישנה
5 רצועות?נחשון מהרחברון
נראה טוב
6 תודה!חדשה ישנה
ואוו נראה ממש טוב !!!שקד מהצפון
תודהחדשה ישנה
ואו מההממת...שבת שלוםאהבתחינם
תודה רבהחדשה ישנה
עולה לי ריר...בעוז וענווה!
חחח
חדשה ישנהאחרונה
הצילו... קרמל של קוגל ירושלמיזכיתי
איפה טעינו?
קיבלנו מתכון. להמיס את השמן והסוכר ואחכ לשפוך על זה את האטריות והמים ודאר הדברים...
הסוכר נמס יפה, הפך לחום בהיר ואחכ התכהה עוד קצת. אבל השמן לא התערבב בכלל עם הסוכר😣 הם נשארו נפרדים לגמרי. וזה כמעט נשרף... לא היה עוזר להמשיך לערבב.
מן הסתם אכבר לא נוכל להציל את זה,אבל מוכנים לנסות שוב. מה עושים כדי שהשמן והסוכר יתערבבו אחד עם השני?
קיבלנו מתכון. להמיס את השמן והסוכר ואחכ לשפוך על זה את האטריות והמים ודאר הדברים...
הסוכר נמס יפה, הפך לחום בהיר ואחכ התכהה עוד קצת. אבל השמן לא התערבב בכלל עם הסוכר😣 הם נשארו נפרדים לגמרי. וזה כמעט נשרף... לא היה עוזר להמשיך לערבב.
מן הסתם אכבר לא נוכל להציל את זה,אבל מוכנים לנסות שוב. מה עושים כדי שהשמן והסוכר יתערבבו אחד עם השני?
זה בסדר שזה לא ממש מתאחד, היה אפשר לערבב ככה עם האטריותבטעות נכנסתי
וואו תודה.זכיתיאחרונה
איך מנקים מחבת טפלון?פה לקצת
הבנתי שעדיף לא להשתמש בברזלית או צמר פלדה כי זה הורס את הציפוי
רק סקוצ' לא מספיק.
מה עוד אפשר?
רק סקוצ' לא מספיק.
מה עוד אפשר?
את מדברת על ניקיון החלק הפנימי, הטפלון השחור?קרן-הפוך
אם סקוץ׳ לא מוריד, כנראה במקום של הלכלוך הדבוק חזק כבר אין טפלון.
יש לי את זה במנגל חשמלי ... חלק מהטפלון ירד ובנקודות הללו האוכל נדבק ומלחמת עולם לגרד ולנקות בלי לפגוע עוד יותר בציפוי.
אין מצב שסקוץ׳ לא מוריד בקלות שאריות שנדבקו על טפלון.
יש לי את זה במנגל חשמלי ... חלק מהטפלון ירד ובנקודות הללו האוכל נדבק ומלחמת עולם לגרד ולנקות בלי לפגוע עוד יותר בציפוי.
אין מצב שסקוץ׳ לא מוריד בקלות שאריות שנדבקו על טפלון.
כן. אצלי זה אפור אבל יש לי גם שחורפה לקצת
והוא חדש, לא נראה לי שכבר ירד הציפוי. השתמשתי בו אולי 5 פעמים לטיגון שניצלים
יש בו הרגשה קצת מחוספסת בצדדים של המחבת מבפנים שלא יורדים בסקוצ
יש בו הרגשה קצת מחוספסת בצדדים של המחבת מבפנים שלא יורדים בסקוצ
אחרי שאת שופכת את השמןחיות צבעונית
תמלאי מים ותשימי בצד לכמה זמן. אח"כ זה מתרכך ומספיק יהיה עם סקוצ' רגיל
לבשל עם מים רותחים וסודה לשתייה.הנורמלית האחרונה
אולי הספוג פלא לסירים של סנו יתאים... כדאי לנסות קודם בפינה בצד. זה טפלון או נוןסטיק?
נראה לי טפלון, מה זה נוןסטיק ומה ההבדל?פה לקצת
לא חשבתי על זה, אנסה את הסקוצ ואם לא אז את הסודה
טפלון יותר יקר ויותר עדיןהנורמלית האחרונה
פיתחו חיקויים שלו שנקראים נון סטיק והאיכותיים מביניהם עושים עבודה נהדרת.
גם לי קשה להאמין שהציפוי התקלף לך... מכירה את הדביקות הזו
.
גם לי קשה להאמין שהציפוי התקלף לך... מכירה את הדביקות הזו
.עם זההשם בשימוש כבר
פלאיםאהבתחינםאחרונה
אשמח להמלצות על מטחנת בשר, תודה!אופק המדבר
באיזה טווח מחירים? עד כמה רוצה להשקיע?השם בשימוש כבר
ובאיזו תדירות תשתמשי בה?
לי יש מטחנת בשר של "קיצ'נאייד" שמתחברת למיקסר שלי. היא טובה לי כי אני טוחנת עוף וירקות וחומוס בערך פעם בחודש. די עושה את העבודה אם כי אני צריכה לחתוך הכל לחתיכות קטנות כדי שלא תתיקע לי. אבל למי שרוצה להשתמש בתדירות גבוהה יותר, יש מטחנות טובות יותר בשוק. בגדול היא טובה אבל אם לא היה לי מיקסר שלה ואם הייתי טוחנת יותר בשר וכיוצ"ב לא הייתי קונה אותה דווקא, פשוט קבלתי אותה עם המיקסר.
לי יש מטחנת בשר של "קיצ'נאייד" שמתחברת למיקסר שלי. היא טובה לי כי אני טוחנת עוף וירקות וחומוס בערך פעם בחודש. די עושה את העבודה אם כי אני צריכה לחתוך הכל לחתיכות קטנות כדי שלא תתיקע לי. אבל למי שרוצה להשתמש בתדירות גבוהה יותר, יש מטחנות טובות יותר בשוק. בגדול היא טובה אבל אם לא היה לי מיקסר שלה ואם הייתי טוחנת יותר בשר וכיוצ"ב לא הייתי קונה אותה דווקא, פשוט קבלתי אותה עם המיקסר.
אין לי מיקסראופק המדבראחרונה
ואני מחפשת מכשיר נפרד
רעיונות לסלט חציליםחייבת שאלה
שאפשר להקפיא
את יכולה לעשות את זה רוטב אדוםהודעה
(רסק עגבניות)
שניצל חצילסמטאות
קוביות חציל גמבה ועגבניה - לפי דעתי זלא הכי טעים ככה מופשר ולכן מפשירה אתזה בתור רוטב,מוסיפה לרוטב עגבניות.
שניצל חציל לא טעים - לטעמי - אחרי הקפאה...הנורמלית האחרונה
גם משתדלת לא להכניס אותו למקרר עד הסעודה.
חציל קלויפנסאי
אני מקפיאה בלי מיונז ותיבול. מוציאה מההקפאה ומוסיפה תיבול ומיונז. יוצא מעולה.
מקפיאה גם חציל מטוגן קוביות ופרוסות וכנל מוסיפה תיבול אחרי ההקפאה. חומץ ושום. או משהו אחר.
מקפיאה גם חציל מטוגן קוביות ופרוסות וכנל מוסיפה תיבול אחרי ההקפאה. חומץ ושום. או משהו אחר.
חציל עם טחינהפסיפלורה1אחרונה
מקלפת חצילים, שמה שום, שמן זית ולתנור עד שמתרכך.
אחר כך טוחנת את החציל ומקפיאה למנות.
כשאני מפשירה אני מוסיפה טחינה, מלח פלפל, שום גבישי/אבקת שום ומיץ לימון.
טעים ברמות
אחר כך טוחנת את החציל ומקפיאה למנות.
כשאני מפשירה אני מוסיפה טחינה, מלח פלפל, שום גבישי/אבקת שום ומיץ לימון.
טעים ברמות
איך מקלפים ביצה קשה בקלות?תהללי
יש למישהו טיפ מתוך ניסיון?
להכניס בבישול מלח .. ובציק מתקלףמענין
דווקא ניסיתי את הטריק הזה הפעם, ולא עבד
תהללי
אולי כפית אחת של מלח ל-10 ביצים לא מספיקה?
ניסיתי לשים מייד מים קרים מאוד, וגם לא עבד..תהללי
לשים את הביצים לבישול כשהן בטמפרטורת החדריראת גאולה
ולא מהמקרר.
וואו! לא חשבתי על זה. עכשיו זה מסביר ליתהללי
למה הביצים שהכנתי לליל הסדר התקלפו בקלות, ואילו הביצים שהחכנתי לשבת היו ממש קשים לקילוף. מאוד ייתכן שזה בגלל שהפעם הוצאתי אותו מהמקרר וישר בישלתי.
שווה לנסות!
תודה רבה!
שווה לנסות!
תודה רבה!
זה עוזר שהביצים לא יתפוצצו..כל יום
גם לא לשים ישר במים חמים אלא לתת למים להתחמם..
פעם אמרו לי שזה קשור לטריותbinbin
ביצים טריות לא יתקלפו בקלות.
אמרו לשים חצי לימון... לא בדקתי
אמרו לשים חצי לימון... לא בדקתי
נכוןברוקולי
לשטוף במיםחיות צבעונית
תמיד עובד לי. גם בביצים שהקליפה מתפוררת מרוב שהיא דבוקה
^^^לשטוף ולקלף מתחת לזרם מים קרים.כוחות חדשים
אם לא מקלפים מיד, כן לשטוף מיד בתום הבישול. החום מצמיד את הקליפה לביצה
בדוקכל יום
לתת דפיקה חזקה (בעדינות )לביצה משני הכיוונים למעלה ולמטה
ואז לגלגל את הביצה הלוך ושוב זה משחרר את כל הקרום שנדבק.
ואז לגלגל את הביצה הלוך ושוב זה משחרר את כל הקרום שנדבק.
לעשות חורים קטנים משני הצדדים ואז לנשוף חזק לאחד.(אהבת עולם)
מדובר פה על ביצה קשה....יעל מהדרום
הבנתי. ככה אנחנו מקלפים ביצה קשה.(אהבת עולם)
להכין ולשים במקררג'נדס
ולחכות 24 שעות
אם הביצה מבושלת היטב ולא חצי חצי, חכי שהיא תתקררהשם בשימוש כבר
ואז דפיקה קלה על שיש נקי ולהמשיך לקלף מתחת לברז מים.
שמתי לה שאם הביצה קשה ממש ובושלה היטב, היא גם מתקלפת היטב בין מתחת לזרם מים ובין ללא שטיפה. אבל אם היא רכה ואפילו קצת, הקילוף יסתבך.
שמתי לה שאם הביצה קשה ממש ובושלה היטב, היא גם מתקלפת היטב בין מתחת לזרם מים ובין ללא שטיפה. אבל אם היא רכה ואפילו קצת, הקילוף יסתבך.
להשתמש בביצים לא טריות.מוריה
מה שרציתי לכתוב
יעל מהדרום
תודה רבה על כל התשובות!!!תהלליאחרונה
אשמח למתכונים לדברים טעימים שאפשר להכין עם דפי אורז. תודהמטילדה
מקפיצה. גם אני אשמח.מארי
מכינה בורקסיםסמטאות
טובלת במים לדקה נראלי.
ממלא במילוי שמתחשק לי..(ירקות מאודים,גבינה מתוקה, גבינה מלוחה,טונה)
סוגרת מלופת עם שמנז מפזרת שומשום או קצח או זעתר או פשתן
ממלא במילוי שמתחשק לי..(ירקות מאודים,גבינה מתוקה, גבינה מלוחה,טונה)
סוגרת מלופת עם שמנז מפזרת שומשום או קצח או זעתר או פשתן
סושי פירות!!הודעה
אפשר במקום דפי סויה.
למלא בירק מוקפץקראנץ שוקולד
כמו אגרול..
אפשר גם ירקות חיים חתוכים לגפרורים דקים ועשבי תיבול..
אפשר גם ירקות חיים חתוכים לגפרורים דקים ועשבי תיבול..
מלאווח דפי אורזג'נדס
הסבר בבקשהקורונה משמחה
תגגלי 'מלוואח מדפי אורז'ג'נדס
תמצא/י מלא אופציות
זה טעים?חיות צבעונית
לא ניסיתיג'נדס
אבל נשמע לי טעים
איך המרקם של זה?חיות צבעונית
תמיד זה נראה כמו משהו צמיגי
בגלל זה בכל המתכונים כתוב להכין את זה רק מ3 דפיםמטילדה
אם עושים יותר זה באמת קצת גומי
יצא לי קרצ'י
מגניבחיות צבעוניתאחרונה
אנסה גם
תודה
תודה
מה אפשר לעשות עם רסק תותים? חוץ מגלידהזכיתי
יש עוגות? קינוחים אחרים?
עדיפות לניתנים להקפאה
תודה
עדיפות לניתנים להקפאה
תודה
עוגת גבינהברוקולי
לעוגת גבינה שאני מכינה זה לא נשמע לי מתאים... יש לך מתכון?זכיתי
לאברוקולי
אבל זה נראה אחלה
והמתכונים שלה בד"כ טובים
תודה. נראית מעולה אבל לא מתאים לי ההתעסקות הזו עכשיו...זכיתי
אולי בהזדמנות אחרת...
תודה רבה
תודה רבה
מזה רסק תותים? זה קפוא לא?ברוקולי
אז תשמרי בהקפאה לפעם אחרת
כן. זה מה שאעשה
זכיתי
מוס גבינה ומעל קולי תותיםקראנץ שוקולד
ותחתית פירורים.
מוס תותים.
מוס תותים.
קינוח חמודגלים.
לשים בכוסיות יפות שקופות חצי כוסית רסק ובשאר להקציף שמנת מתוקה (או ריץ' לגרסה פרווה) ולזלף את הקצפת מעל (עדיף לפני ההגשה), לתקוע בכל כוסית חצי קשית ורודה או כפית קטנטנה, גם יפה וגם טעים

שייקכתר הרימוןאחרונה
בקלאווהעוד כינוי
מישהו ניסה להכין עם שמן?
ולא עם...?חגהבגה
חמאה למשל..קראנץ שוקולד
אם את מתכוונת לעבודה עם פילו אז אין בעייה בכללקראנץ שוקולד
לא ממליצה מבחינת טעם.. מבחינת אם זה עובד- כןמקום בעולם
תודה לכולם.עוד כינוי
הכנתי לפני שעניתם לי.
התכוונתי שמן במקום חמאה/מרגרינה
יצא מצויין!
איזה כיף!חגהבגה
אפשר מתכון בבקשה?
אני גם אשמח למתכון בבקשהנחת ואושר
האמת שעשיתי מיקס ....עוד כינויאחרונה
מכל מיני מתכונים שראיתי באינטרנט.
בגדול
להפשיר במקרר את עלי הפילו.
עשיתי בערך 3 כוסות שלי על מיני סוגי אגוזים שהיו לי בבית, קליתי בתנור וטחנתי אותם במעבד מזון לפירורים.
בקערה לערבב כארבע כפות סוכר, כף קינמון ומעט פירורי לחם.
לחתוך את עלי הפילו בגודל של התבנית ( מניחים את התבנית על העלים ומסמנים עם סכין וחותכים)
לשמן מעט את התבנית ולהניח עלה אחד
לשמן אותו ולפזר קצת מתערבת הסוכר, כך בערך 10 עלים.
לפזר חצי מכמות האגוזים.
לשים שוב עלים מופרדים עם שימון ותערובת סוכר, כשישה עלים.
תערובת נוספת של אגוזים ושוב כשישה עלים באותה צורה.
לחתוך בעדינות לפני האפיה.
להכניס לתנור
ובינתיים להכין סירופ, אני עשיתי דבש ומים.
מיד כשיוצא בתנור לשפוך בנדיבות את הסירופ שיכנס גם לכל החריצים.
בהצלחה
בגדול
להפשיר במקרר את עלי הפילו.
עשיתי בערך 3 כוסות שלי על מיני סוגי אגוזים שהיו לי בבית, קליתי בתנור וטחנתי אותם במעבד מזון לפירורים.
בקערה לערבב כארבע כפות סוכר, כף קינמון ומעט פירורי לחם.
לחתוך את עלי הפילו בגודל של התבנית ( מניחים את התבנית על העלים ומסמנים עם סכין וחותכים)
לשמן מעט את התבנית ולהניח עלה אחד
לשמן אותו ולפזר קצת מתערבת הסוכר, כך בערך 10 עלים.
לפזר חצי מכמות האגוזים.
לשים שוב עלים מופרדים עם שימון ותערובת סוכר, כשישה עלים.
תערובת נוספת של אגוזים ושוב כשישה עלים באותה צורה.
לחתוך בעדינות לפני האפיה.
להכניס לתנור
ובינתיים להכין סירופ, אני עשיתי דבש ומים.
מיד כשיוצא בתנור לשפוך בנדיבות את הסירופ שיכנס גם לכל החריצים.
בהצלחה
במחווה לשרה נתניהוספיידרמן
יפההה נראה טוב!הודעה
יצא טעים?
עוגת ביסקויט חלביתספיידרמן
ני מבין שלא ראיתם את הסרטון ברשת..,,
לא...יעל מהדרום
חח ראיתי יפה שהכנתם ויישמתםהודעה
תשלח לשרה 

רציתי פנסות את שלה אבל זה היה נראליספיידרמן
מימי מידי
אז במקום זה תפרסםהודעה
את עוגת הביסקוויטים של ספיידרמן 

נראה טעים! מה זה?יעל מהדרום
בשבילך~הודעהאחרונה
מוכנים לזה?!חגהבגה
לא!
אהל מי שואל אותנו!
יום העצמאות נגמר, מחר חמישי.
ואז. שבת!
אז מה מכינים?
אצלנו:
חלות
עוגת שמרים
סלט חומוס-
במקפיא
ערב שבת
דגים מרוקאים
קוסקוס ביתי
מרק ירקות
צלי בשר
בוקר-
בורקס בשר
צלי- כמו בערב
סלטים חיים- אם תנוח עלינו הרוח
אולי עוד עוגה..
אז מה אצלכם?
אהל מי שואל אותנו!
יום העצמאות נגמר, מחר חמישי.
ואז. שבת!
אז מה מכינים?
אצלנו:
חלות
עוגת שמרים
סלט חומוס-
במקפיא
ערב שבת
דגים מרוקאים
קוסקוס ביתי
מרק ירקות
צלי בשר
בוקר-
בורקס בשר
צלי- כמו בערב
סלטים חיים- אם תנוח עלינו הרוח
אולי עוד עוגה..
אז מה אצלכם?
בא לי להקיא כבר מאוכל!!! כמה אפשר???
*אשתו של בעלי*
חלות בטוח אאפה(בנוהל הקבוע...)
מה מעבר? לויודעת...
מצדי...רק! סלטים....
מה מעבר? לויודעת...
מצדי...רק! סלטים....
מצידי גם רק סלטים
)אם_שמחה_הללויה
רק שמישהו יכין לי אותן!!;)
יותר ממה שנמאס לי לבשל, נמאס לי לאכול את האוכל שאני מכינה!!
יותר ממה שנמאס לי לבשל, נמאס לי לאכול את האוכל שאני מכינה!!
**אותםאם_שמחה_הללויה
אני בעד לאכולחגהבגה
נגד לבשל, חנקות, לסדר, להגיש בלה בלה בלב
אצלנו -בעוז וענווה!
אצלנו בתכנון, רק אלוקים יודע מאיפה יהיו כוחות
ערב שבת -
עוף עם סויה ותבלינים
תפו"א
(אם אצליח להשיג פטריות אז נשנה מתכון)
בוקר שבת-
בשר מס' 5 מאודה ומתובל הכי טעים וקל בעולםםם😛
אורז
חסה וצנוניות, וחרוסת מפסח
סעודה שלישית-
פסטה מוקרמת עם פטריות
סלטים: טחינה ביתית טעימה, סלק, ברוקולי, ירקות, ביצים.
ערב שבת -
עוף עם סויה ותבלינים
תפו"א
(אם אצליח להשיג פטריות אז נשנה מתכון)
בוקר שבת-
בשר מס' 5 מאודה ומתובל הכי טעים וקל בעולםםם😛
אורז
חסה וצנוניות, וחרוסת מפסח
סעודה שלישית-
פסטה מוקרמת עם פטריות
סלטים: טחינה ביתית טעימה, סלק, ברוקולי, ירקות, ביצים.
אצלנו בעזרת ה'אבןישראל
ערב שבת:
טונה ומושט ברוטב אדום
כדורי תפוחי אדמה
בוקר שבת:
פרגיות על מחבת פסים
קציצות בתנור
אורז
סעודה שלישית:
קובנה
רסק עגבניות
ביצים קשות
חמוצים
חלות ביתיות
עוגת גבינה
עוגיות שוקולד צ'יפס
ורציתי להגיד תודה על השרשור הקבוע על סעודות
שבת שעושה לנו סדר בראש!
טונה ומושט ברוטב אדום
כדורי תפוחי אדמה
בוקר שבת:
פרגיות על מחבת פסים
קציצות בתנור
אורז
סעודה שלישית:
קובנה
רסק עגבניות
ביצים קשות
חמוצים
חלות ביתיות
עוגת גבינה
עוגיות שוקולד צ'יפס
ורציתי להגיד תודה על השרשור הקבוע על סעודות
שבת שעושה לנו סדר בראש!
אפשר מתכון לכדורי תפו"א?אמא חדשהה
בשמחהאבןישראל
מבשלת תפוחי אדמה קלופים במים
ומכינה מהם פירה ,
מוסיפה מלח פלפל שחור ואפשר גם פטרוזיליה קצוצה,
מכינים כדורים
טובלים בביצה ובפירורי לחם/ קמח מצה ומטגנים.
בהצלחה
ומכינה מהם פירה ,
מוסיפה מלח פלפל שחור ואפשר גם פטרוזיליה קצוצה,
מכינים כדורים
טובלים בביצה ובפירורי לחם/ קמח מצה ומטגנים.
בהצלחה
תודה!!אמא חדשהה
סלטים כרגע...חיים של
אני כבר שעות במטבח רק על הסלטים...
מוגזם משו!!
מוגזם משו!!
מוכנים
יעל מהדרום
לק"י
סלט חצילים משבוע שעבר ומההקפאה
טחינה
סלק
סלט חי
עוגה בחושה עם קצפת
ליל שבת:
קוסקוס
עוף עם בצל וגזר
אולי נוציא קציצות מההקפאה
יום שבת:
תפו"א בתנור משני סוגים
שניצלים (אולי חלק נתבל בצ'ילי ושומשום)
סלט חצילים משבוע שעבר ומההקפאה
טחינה
סלק
סלט חי
עוגה בחושה עם קצפת
ליל שבת:
קוסקוס
עוף עם בצל וגזר
אולי נוציא קציצות מההקפאה
יום שבת:
תפו"א בתנור משני סוגים
שניצלים (אולי חלק נתבל בצ'ילי ושומשום)
חחחנקודה טובה
אצלנו
ערב שבת
מאפה טונה
סלטים
בוקר
עוף עם ירקות בסיר
ג'חנון ביתי
ביצים
סלטים
חצילים כלשהם
בטטה
חילבה
סלק
טחינה
לצ'ו
שבלולי קינמון
עוגת שוקולד
גלידה
ערב שבת
מאפה טונה
סלטים
בוקר
עוף עם ירקות בסיר
ג'חנון ביתי
ביצים
סלטים
חצילים כלשהם
בטטה
חילבה
סלק
טחינה
לצ'ו
שבלולי קינמון
עוגת שוקולד
גלידה
לא מוכנים בכלל ועוד לא התחלתי. נמאס ליסוסה אדומה
יאללה ללילה -
חריימה בורי
עוף שזוף בבצל דבש חרדל ושזיפים
אורז לבן
בוקר
סלמון כלשהו
תפו"א בתנור
אולי משהו ירוק ליד... ברוקולי/שעועית או משהו אחר...
סלטים... מה שאספיק ויהיה לי כח.
חריימה בורי
עוף שזוף בבצל דבש חרדל ושזיפים
אורז לבן
בוקר
סלמון כלשהו
תפו"א בתנור
אולי משהו ירוק ליד... ברוקולי/שעועית או משהו אחר...
סלטים... מה שאספיק ויהיה לי כח.
נשמע טעים
בהצלחה אהובה! אני גם התחלתי לבשל מאוחרבעוז וענווה!
אצלנואיכה
חלות שני קילו (לבן ומלא)
עוגיות תמרים
כדורי שוקולד
עוגת שוקולד
סלט פטריות
חציל שניצל
חומוס ביתי
טחינה
גרגירי חומוס
סלט זיתים
אולי נכין גם חציל במיונז
ער''ש -
מרק עוף
פירה
שניצלים
שבת בבוקר -
סלט חסה
עוף, אורז גזר וצימוקים ביחד.
ס. שלישית -
בלינצס טונה
בורקסים
ירקות בתנור
עוגיות תמרים
כדורי שוקולד
עוגת שוקולד
סלט פטריות
חציל שניצל
חומוס ביתי
טחינה
גרגירי חומוס
סלט זיתים
אולי נכין גם חציל במיונז
ער''ש -
מרק עוף
פירה
שניצלים
שבת בבוקר -
סלט חסה
עוף, אורז גזר וצימוקים ביחד.
ס. שלישית -
בלינצס טונה
בורקסים
ירקות בתנור
בא לי כבר להתארח.. כמה אפשר לבשל..בטעות נכנסתי
אצלינו הפעם:
חלות שאמא שלי שלחה לי💪
סלטים:
חומוס ומטבוחה קנויים
טחינה ירוקה
מטבל עגבניות
סלט תירס ופלפלים מבושל
בטטה בתנור עם סילאן וטחינה גולמית
בורגול עם חמוציות וירוקים
לילה:
סלמון בדבש וחרדל
מרק עוף
קציצות עוף עם תפו"א ובטטה ברוטב טריאקי
אורז
קראמבל תפוחים+גלידת וניל
מאפי שמרים אישיים שוקולד וחלבה
יום:
סלמון וסלטים מהלילה
טשולנט
סעודה שלישית
פיצות מהמקפיא
חלות שאמא שלי שלחה לי💪
סלטים:
חומוס ומטבוחה קנויים
טחינה ירוקה
מטבל עגבניות
סלט תירס ופלפלים מבושל
בטטה בתנור עם סילאן וטחינה גולמית
בורגול עם חמוציות וירוקים
לילה:
סלמון בדבש וחרדל
מרק עוף
קציצות עוף עם תפו"א ובטטה ברוטב טריאקי
אורז
קראמבל תפוחים+גלידת וניל
מאפי שמרים אישיים שוקולד וחלבה
יום:
סלמון וסלטים מהלילה
טשולנט
סעודה שלישית
פיצות מהמקפיא
דיי חלאס לבשלברוקולי
אצלנו
חלות כוסמין (ביתיות) כבר גמרתי חבילה קטנה של שמרים יבשים מאז פסח מרוב אפיה ![]()
חומוס ביתי
טחינה ירוקה
חציל ( לא החלטתי איזה)
סלטים חיים
ערב שבת
מרק עוף
עוף
כדורי בשר
קינואה
בוקר
פרגיות
חזה
תפוחי אדמה
קבב ביתי
סד"ש
לזניה חלבית
יש 2 סוגי עוגיות במקפיא, לא היה לי חשק נוסף
חלאס לבשל וכזו כמו. את מכינה?חגהבגה
אלופה הכל נשמע טעייייממממממ
חחח לכל דבר יש תירוץברוקולי
אצלנוחיים של
חלות ביתיתיות
חצילים עם צילי וסילאן
חצילים במיונז
גזר מתוק
גזר עם פטרוזיליה
מיונז שומשמיר
טחינה
חומוס עם בצל ופטריות
מלפפונים
כרוב מתוק
מושטים
מרק עוף עם קניידלעך
בבוקר:
טשונט שיצא ליגה

ככה נראה לפחות...
סדש:
סלטים מליל שבת + געפילטע פיש
גילוי נאות:
עשינו כאן את השבת כולנו יחד. לא מישו אחד עשה את כל שפע הסלטים הזה
חצילים עם צילי וסילאן
חצילים במיונז
גזר מתוק
גזר עם פטרוזיליה
מיונז שומשמיר
טחינה
חומוס עם בצל ופטריות
מלפפונים
כרוב מתוק
מושטים
מרק עוף עם קניידלעך
בבוקר:
טשונט שיצא ליגה


ככה נראה לפחות...
סדש:
סלטים מליל שבת + געפילטע פיש
גילוי נאות:
עשינו כאן את השבת כולנו יחד. לא מישו אחד עשה את כל שפע הסלטים הזה

אצלנונחשון מהרחברוןאחרונה
חלות ביתיות
טחינה
סלק
ערב
עוף ואורז עם גזר קצוץ בתבנית של ניקי.
שעועית ירוקה בצילי ושומשום.
בוקר
פאי רועים
אטריות אורז בסגנון סיני
סד''ש
גפילטע פיש קנוי.
עוגת מוס
עוגיות קוואקר.
טחינה
סלק
ערב
עוף ואורז עם גזר קצוץ בתבנית של ניקי.
שעועית ירוקה בצילי ושומשום.
בוקר
פאי רועים
אטריות אורז בסגנון סיני
סד''ש
גפילטע פיש קנוי.
עוגת מוס
עוגיות קוואקר.
אשמח לעזרהחגהבגה
זיהיתי שיש לי רגישות לביצים. בעיקר ביצים נטו כמו חביתה וביצה קשה, אבל גם ביצים שבתוך אוכל עושות לי כאבי בטן ובחילות נוראיות.
זה הגיוני, כי בתקופה האחרונה, מאז שילדתי אכלתי 2-3 ביצים כל יום (כן, כן, יודעת יודעת, לא לסקול בקשה..), כנראה שהעמסתי יוצר מדיי ונמאס לגוף שלי.
אשמח למתכון לעוגה טובה עם תפוחים, בלי ביצים. בבקשה, אל תגידוצלי להיכנס לאתרים, זה אני יודעת בעצמי. אם יש למישהו מתכון טוב לעוגה שכוללת ביצים אשמח.
בנוסף אשמח ל מתכונים לפשטידות- גם פרווה גם חלביות בלי ביצים (קיים בכלל?) תודה ממש!
זה הגיוני, כי בתקופה האחרונה, מאז שילדתי אכלתי 2-3 ביצים כל יום (כן, כן, יודעת יודעת, לא לסקול בקשה..), כנראה שהעמסתי יוצר מדיי ונמאס לגוף שלי.
אשמח למתכון לעוגה טובה עם תפוחים, בלי ביצים. בבקשה, אל תגידוצלי להיכנס לאתרים, זה אני יודעת בעצמי. אם יש למישהו מתכון טוב לעוגה שכוללת ביצים אשמח.
בנוסף אשמח ל מתכונים לפשטידות- גם פרווה גם חלביות בלי ביצים (קיים בכלל?) תודה ממש!
אין לי כרגע מתכון מסודר לתת לךמשיח נאו בפומ!
אבל החלפתי כמה פעמים את הביצים ברסק תפוחים או בבננות מעוכות
תודה רבה!!חגהבגה
לעוגיונט יש מאפינס בננות מעולה.מקום בעולם
אני שמעתי פעם מטבעונית שהיא מחליפה את הביציםהשקט הזה
בחומץ תפוחים וזה יוצא טוב..
אבל אני לא יודעת להגיד בדיוק כמה וכו'..
אבל אני לא יודעת להגיד בדיוק כמה וכו'..
חומץ תפוחים? בדכ מחליפים ברסק תפוחים..מקום בעולם
אני גם שמעתי על חומץ תפוחיםאם_שמחה_הללויה
חומץ טבעי, אורגני , לא סינטטי
יותר מאוחר אם אזכור אצלם לך מהספר עוגת תפוזים טבעונית
יותר מאוחר אם אזכור אצלם לך מהספר עוגת תפוזים טבעונית
החומץ מתפיח במקום הביצים (משהו כזה)יעל מהדרום
בבקשהאם_שמחה_הללויה
תודה רבה!!!חגהבגה
יאא בדיוק בשבילךאנונימיותאחרונה
תסתכלי בטור של איה קרמרמן השבוע
היא פירסמה מתכון של עוגת.תפוחים טבעונית. נראה טעים
ובכללי המתכונים שלה נשמעים טוב
היא פירסמה מתכון של עוגת.תפוחים טבעונית. נראה טעים
ובכללי המתכונים שלה נשמעים טוב
עוגת שמרים שוקולד ללא מרגרינהמחושלת
אפשר מתכון טוב?
מצאתי מתכון באינטרנט ובסיום הלישה גיליתי בצק נוזלי.... חבל על הזמן שהשקעתי על זה...
מצאתי מתכון באינטרנט ובסיום הלישה גיליתי בצק נוזלי.... חבל על הזמן שהשקעתי על זה...
בבקשה!*אשתו של בעלי*
קצת התבלבלו לי הקבצים*אשתו של בעלי*
תחליפי בין השני לשלישי
תודה רבה!מחושלת
חפשי קצת למטה כאן בעמוד - יש שרשורים עם מתכונים מעוליםט'
בבקשה הקבוע והמושלםג'נדס
תודה רבה
מחושלתאחרונה
הכנות לחג
קראנץ שוקולד
אחרי שראינו את ההכנות רוצים לראות את זה מוכן!חדשה ישנה
רעיונות להכנת אוכל במינימום מצרכים וכלים,בלי תנור ובלי כיריםמוקפת אור
אפשר טוסטר קומקום וכדומה.
אוכל טעים ובריא
סלט חחהודעה
אולי לחם שום בטוסטר?
קוסקוס ובורגול אפשר עם קומקום.מ.א.
אפשר לאכול אותם ככה, או להכין מהם סלטים למיניהם.
בטוסטר סנדוויץ' אפשר דגים, קציצות דגים, קציצות טונה, חציליםיראת גאולה
ירקות בסגנון אנטיפסטי
קציצות ירקות
חביתה רגילה או מושקעת
וכמובן בצקים בלי סוף: מלאווח, בורקסים למיניהם
בבשרי אפשר חזה עוף, שניצל, המבורגר ומעובדים כמו קבב ונקניקיות, קציצות, עראיס.
אם מדובר על טוסטר אובן, רק השמים הם הגבול... אפשר הכל כמו תנור.
קציצות ירקות
חביתה רגילה או מושקעת
וכמובן בצקים בלי סוף: מלאווח, בורקסים למיניהם
בבשרי אפשר חזה עוף, שניצל, המבורגר ומעובדים כמו קבב ונקניקיות, קציצות, עראיס.
אם מדובר על טוסטר אובן, רק השמים הם הגבול... אפשר הכל כמו תנור.
אם מדובר על טוסטר אובן-השם בשימוש כבר
תלוי בהחלט איזה טוסטר אובן..
כי יש איכויות ירודות מאוד והתוצאות בהתאם....
כי יש איכויות ירודות מאוד והתוצאות בהתאם....
לא. רגילמוקפת אוראחרונה
של טוסטים
אז מהברוקולי
הכנתן/ם אתמול והיום?
מה אתם משמרים? ומה היה באסה?
מה אתם משמרים? ומה היה באסה?
אורז עם קינואה וירקותהודעה
המשפחה עשתה על האש..
משמרים? שוקלת בקצב הזה אולי להיות צמחונית
באסה שלא יצאנו השנה..
ואתם?
משמרים? שוקלת בקצב הזה אולי להיות צמחונית
באסה שלא יצאנו השנה..
ואתם?
אצלנו...אנונימיות
אתמול פלאפל ציפס פיתות ביתיות סלטים
להיום הכנתי מלאא סלטים ותוכנן על האש שווה בפועל לא הרגשתי טוב (זוג צעיר) אז לא עשינו כלום.
זה היה באסה...
להיום הכנתי מלאא סלטים ותוכנן על האש שווה בפועל לא הרגשתי טוב (זוג צעיר) אז לא עשינו כלום.
זה היה באסה...
אני מישהי אחרת ! לא להתבלבל בינינובאנונימיות
אצלינויעל מהדרום
לק"י
אתמול היו פנקייקים.
והיום- פלאפל, נקניקיות, צ'יפס, פיתות, חומוס וחציל במיונז (קנויים), וסלט, טבעות בצל ולאפות (ביתיות).
ויש גם עוגה עם קצפת שהכנו אתמול וטרם אכלנו.
היה טעים ונעים!
אבל מקווה בשנה הבאה לחזור לחגוג עם המשפחה המורחבת (על אף שהיה נחמד בלי נסיעות).
אתמול היו פנקייקים.
והיום- פלאפל, נקניקיות, צ'יפס, פיתות, חומוס וחציל במיונז (קנויים), וסלט, טבעות בצל ולאפות (ביתיות).
ויש גם עוגה עם קצפת שהכנו אתמול וטרם אכלנו.
היה טעים ונעים!
אבל מקווה בשנה הבאה לחזור לחגוג עם המשפחה המורחבת (על אף שהיה נחמד בלי נסיעות).
תכלסהודעה
זה מעניין למה כולם עושים על האש ביום הזה, פלאפל זה הכי ישראלי
כי יוצאים לפארקים ויותר נוח לפתוח מנגל מאשרנפשי תערוג
גזיה עם שמן
וחוץ מזה, בשר יותר טעים
וחוץ מזה, בשר יותר טעים
יותר נוח?הודעה
זה לא באמת משנה חח
יש אומרים שזה כמו הקרבת קורבן 
אנשים ממנגלים גם בבית הפרטי שלהם....יעל מהדרום
איך את עושה טבעות בצל?אנונימיות
עשיתי את המתכון הזה:יעל מהדרום
לק"י
טבעות בצל- פריכות ופשוט נחטפות
לא יצא לי כמו בתמונה.
אין לי סבלנות לטבול טבעת טבעת בפרורי לחם. אז אחרי שערבבתי את הבצל בבלילה, ערבבתי אותו בפרורי לחם.
יצא טעים, אבל לא יפה.
טבעות בצל- פריכות ופשוט נחטפות
לא יצא לי כמו בתמונה.
אין לי סבלנות לטבול טבעת טבעת בפרורי לחם. אז אחרי שערבבתי את הבצל בבלילה, ערבבתי אותו בפרורי לחם.
יצא טעים, אבל לא יפה.
תודהאנונימיות
עשינו על האש במחבת פסיםנפשי תערוג
ציפס בתנור
כמה סלטים
אשתי הכינה פיתות שיצאו מדהימות
כמה סלטים
תפוחים מסוכרים
מרשמלו על האש
האמת יותר נוח בבית מאשר לצאת
כמה סלטים
אשתי הכינה פיתות שיצאו מדהימות
כמה סלטים
תפוחים מסוכרים
מרשמלו על האש
האמת יותר נוח בבית מאשר לצאת
אצלנוברוקולי
אתמול חומוס ותוספות
היום על האש.
פירוט מדויק, לעוקבים אחרי
לא כאן ![]()
היינו אצל ההורים שלו (בכ"ז נשואים רק חודש😅)השקט הזהאחרונה
וזה משפחה של בנים אז ברור שהיה המון בשר..
אני הכנתי פיתות ביתיות לטובת העניין..
משמרת- טאבו משפחתי ביוזמתי דרך הזום.. עבד טוב עם שני הצדדים שלו.
היה באסה- חסרה לי מאד מאד המשפחה המורחבת שלי, עושים איתם כל שנה יום העצמאות..
אני הכנתי פיתות ביתיות לטובת העניין..
משמרת- טאבו משפחתי ביוזמתי דרך הזום.. עבד טוב עם שני הצדדים שלו.
היה באסה- חסרה לי מאד מאד המשפחה המורחבת שלי, עושים איתם כל שנה יום העצמאות..
שווארמה ביתיתקראנץ שוקולד
וואו, נראה מדהים!בעוז וענווה!
תודה🙂קראנץ שוקולד
אפשר מתכון ללאפות בבקשה?סמטאות
כן אעלה יותר מאוחר בעז"ה..קראנץ שוקולד
תודהסמטאות
גם אני אשמחיעל מהדרום
תודהסמטאות
תודה! נראה לכם שאפשר לשים מים במקום הסודה?יעל מהדרום
הכנתי ויצאו טעימות! (לא עגולות ויפות, אבל העיקר הטעם....)יעל מהדרום
נראה מעולה 😋בעוז וענווה!
תודה!יעל מהדרוםאחרונה
נראה טעים!ברוקולי
מוזמנת
קראנץ שוקולד
עשית לי חשקנפשי תערוג
אולי נכין גם בהזדמנות
נראה מדהים, אבל...חגהבגה
איפה הטחינה?? הזולגת?!
סתם סתם...
איך הכנת את השוארמה?
סתם סתם...
איך הכנת את השוארמה?
הטחינה באה אחכ
קראנץ שוקולד
בתנור עם עגבניות ובצל ותיבול..
דרוש- מתכון טוב לקציצותטובי =][=
אשמח לעזרה.
שיהיו רכות ורצוי מבושלות 🤗
המלצות לסוג - בשר/עוף יתקבלו בברכה.
שיהיו רכות ורצוי מבושלות 🤗
המלצות לסוג - בשר/עוף יתקבלו בברכה.
לחן ואלון קורן יש מתכון מצוייןבעוז וענווה!
מתכון של אמאבתאל1
בשר טחון או שילוב בשר ועוף
בצל קצוץ
תפוא קטן מגורד
ביצה
פטרוזיליה
תבלנים לפי הטעם...אני שמה מלח, תיבול לקציצות...אפשר לשים פלפל לבן או שחור, כרכום...
מה שאוהבים.
שלוק של שמן
זהו...
בצל קצוץ
תפוא קטן מגורד
ביצה
פטרוזיליה
תבלנים לפי הטעם...אני שמה מלח, תיבול לקציצות...אפשר לשים פלפל לבן או שחור, כרכום...
מה שאוהבים.
שלוק של שמן
זהו...
הממסתם אחתאחרונה
אני עושה תערובת מחצי קילו בשר, כפית סודה לשתיה, שלוק שמן זית, כוסברה קצוצה, ותבלינים (פפריקה, שום גבישי, ראס אל חנות, מה שבא..) לשה טוב טוב ושמה באיזה רוטב שבאלי- בצל, עגבניות, עגבניות עם ירקות (פלפל, שעועית, פטריות..), לפעמים גם פשוט מטגנת כמו קבבים (ואז אפשר להוסיף לתערובת בצל קצוץ מטוגן). אם יש לי ורוצה להשקיע למנגל וכאלה אז מוסיפה לתערובת גם קצת שומן כבש קצוץ.














