עבר עריכה על ידי רגע שלם בתאריך ד' באייר תש"פ 23:01
בתור צרכנית מרכזית של פסטות
אחרי אין ספור ניסיונות של שנים למציאת הרוטב החביב ביותר,
פיתחתי מתכון לרוטב שאישית עלי הוא ממש חביב. זה רוטב שיש לו סגנון ספרדי כזה...
(וואי איך התפלספתי. סה"כ רוטב של פסטה, אבל בכל אופן) רציתי שיצא מדויק כי ביקשת
אפשר להגיד שזה מתכון ל2 כוסות פסטה (שזה קצת פחות מחצי חבילה)
עגבניה (בין 1 ל2) תלוי בגודלן- מקלפים, חותכים קצוץ ממש
להוסיף כפית שטוחה של סוכר- חשוב, זה מאזן את החמיצות של העגבניה.
מכניסים לסיר עם שמן (בערך 2 כפות שמן) לבערך משהו כמו 5-7 דקות
לערבב כל כמה זמן
אחרי שהעגבניות מתרככות מעט, אפשר לעזור להן להימעך בעזרת מזלג
מוסיפים כפית גדושה של שום. (להנמיך אש שלא ישרף. טעם של שום שרוף זה לא נחמד)
אחר כך מוסיפים תבלינים
כפית גדושה של פפריקה
מלח(חצי כפית) ופלפל(רבע כפית) (חשוב להוסיף אותם בשלב הזה דווקא ולא אחרי המים, זה עושה טוב לתבלינים שהם נפתחים בשמן)
על אש גבוהה וממתינים שיבעבע לכמה דק, לא לשכוח לערבב
מנמיכים, מוסיפים מיכל שלם של רסק עגבניות(קטן), מים ע"פ צורך- (אולי חצי כוס ככה)
נותנים לכל הטעמים להתאחד ולהתבשל- שיבעבעו
לבדוק -אם חסר מלח- להוסיף
לקראת סוף הבישול מוסיפים בין כף ל- 2 כפות של פירורי לחם (כן כן, עליתי על משהו בנוגע לזה וזה הפך מאז למנהג)
מכניסים את הפסטה לתוך הרוטב ונותנים לה להתמזג עם הטעמים כמה דקות על אש נמוכה.
בהצלחה רבה!