שרשור חדש
ולנו יש פלאפל פלאפלנחשון מהרחברון
אז מה יש לנו?
בצק לפיתות תופח.
עיסה לפלאפל ירוקה ירוקה כמו שאני אוהה.
ירקות שיחתכו לפני ההגשה.
כנ''ל חמוצים.
טחינה ביתית.
תפו''א בתנור יכנסו כשעה וחצי לפני ההגשה
קצת צ'יפס ביתי שיטוגן לפני הכדורים.

חסר רק מיץ ענבים פריגת. יש למישהו לתת לי?

למחר בצהרים מתוכנן:

2 סטייקים 250 ג' כל אחד אנטריקוט עם עצם.
עראייס מבשר צלעות ושומן כבש (עם הפיתוצ שישארו מהפלאפל)
שיפודי פרגית עם עגבניה ובצל.
מה קשור מיץ ענבים?חדשה ישנה
פלאפל זה עם מיץ ענביםנחשון מהרחברון
פלאפל עם מיץ ענבים זה הילדות!!!*אשתו של בעלי*
חחח.. כנראה אני לא מהתקופה שלכםחדשה ישנה
גם לנו יש פלאפלאנונימיות
עיסה ירוקה שאמא שלי הכינה לנו
פיתות מכוסמין לבן עם כיס שאחותי עשתה
נכין צ'יפס
סלט ירקות
ויש-
חמוצים
חצילים
גזר חריף
סחוג
סלט כרוב
חומוס וטחינה ביתיים

למחר-
מלאא סלטים
ברוקולי וכרובית
קבבים ביתיים
חזה עוף
כבד
נקניקיות
נכין לאפות
אתה טוחן עם מג'ימיקס?כי לעולם חסדו
כן. עדיין אין לי מטחנת בשרנחשון מהרחברון
אתה חושב שזה יעבוד עם בלנדר מוט?כי לעולם חסדו
קשה לי להאמין. אלא אם כן הבלנדר מוט שלך חזק במיוחדיראת גאולה
לא נראה לינחשון מהרחברון
אבל בטוח יש לאחד השכנים. בתמורה תתנו לו קצת פלאפל.
בכ''מ החומוס צריך להיות מושרה לפחות 12-13 שעות. א''א מעכשיו לעכשיו אולי למחר.
השריתי כבר...ופתאום חשבתי על זה.כי לעולם חסדו
עלי ומכתש יכול לעבוד.נחשון מהרחברון
או עבודת נמלים עם סכין גדולה.
סלייסר יש? אםשר לנסות איתו אם הוא טוב. קצת בכל פעם...
או לעטוף במגבת ולדפוק עם פטישנחשון מהרחברון
זה לא מניסיון אני מנסה לחשוב מה יכול לעבוד.
אם הבלנדר מוט חזק אז תנסי על קצת כל פעם...
מאד קשה, המסה יבשה ובחנדר מוט פחות טוב לזהקראנץ שוקולד
לנו עבד, לא היה קל כמו מעבד מזון אבל טחן טובנקודה טובה
סהכ החומוס מושרה לילה, ככה שהם לא קשים ככ
אאכ זה בלנדר מוט ממש פשוט. בלנדר סביר עושה את העבודה.
צריך כנראה משו מאד חזקקראנץ שוקולד
אחרת הוא מתחמם מאד והוא יכול לההרס..
אנחנו גם עשינו פעם עם בלנדר מוט פשוטניקית בהריון
והיה מצוין!
לא יודעת..שלנו לא נהרס ולא התחמם ככ..נקודה טובהאחרונה
הוא נחשב טוב..אבל לא מההכי טובים. דברים יבשים לחלוטין ברור שיהיה לו הרבה יותר קשה לטחון.
אבל לא היה קושי מיוחד.
נראה לי שהפלאפל יככב הערב ב-90% מהבתים*אשתו של בעלי*
גם הבצק שלי בהתפחה עכשיו.
סלט טורקי ביתי-יש.
סלט כרוב ירוק-יש.
סלט ירקות קצוץ-יש.
טחינה ביתית-יש.
הכדורים הפעם תוצרת אוסם...
מה זה סלט טורקי באנונימיות
הנה מתכון...*אשתו של בעלי*

בישול בזולחדשה ישנה
טוב אז קורונה וזה...
כולם בבית אוכלים כל יום כל היום...
ומצבם הכלכלי של הרבה מהאנשים לא מזהיר כרגע עם מצב העבודה....
חשבתי שכדאי שנעשה שרשור של ארוחות צהריים בזול.
בונוס - שיהיה בריא וטעים
הגיוני..טארקו
רוטב לפסטהבדויה123
היי,
אני כמעט לא מכינה פסטה, הרוטב יוצא לי לא כל כך טעים..
אני מטגנת בצל , מוסיפה עגבניות רסק ותבלינים והרוטב יוצא אכיל אבל לא מאוד טעים וגם אני מרגישה שהפסטה נשארת קצת יבשה...
אשמח למתכון טוב עם כמויות מדויקות, גם מבחינת חומרים וגם מבחינת תבלינים (כמה מלח בדיוק צריך להוסיף וכו'...)
ועוד שאלה- דגים על האש, איזה דג כדאי לעשות ואיך לתבלן?

תודה ובשורות טובות
ממליצה להשתמש ברוטב עגבניות שרשום עליו לפסטה. יש בו תוספותקרן-הפוך
מעבר לרוטב העגבניות הרגיל.


יש ליצרנים שונים.
תודהבדויה123
ורק מחממים אותו או שמוסיפים עוד מצרכים?
אני מכינה כך:קרן-הפוך
מטגנת בצל. משחימה קצת.
מרתיחה מים בקומקום.
שופכת את הרוטב לסיר.
מוסיפה 2 קופסאות מים רותחים לסיר. (שופכת מהקומקום לקופסא ומשם לסיר. אפשר גם עם כוס, אבל ככה המים הרותחים לוקחים את הרוטב שנשאר על דפנות הקופסא).
קצת פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מעט מלח.

נותנת לרוטב לרתוח ואז 5 דקות על אש קטנה.
מערבבת מידי פעם.

אחרי 5 דקות מכניסה לסיר עם הרוטב את הפסטה המבושלת.
רבע שעה על אש קטנה.
מערבבת מידי פעם.
מעולה, ינוסהבדויה123
פסטה-חדשה ישנה
אני מבשלת במים ומלח. מסננת, שוטפת, מחזירה את הפסטה לסיר מוסיפה על הפסטה (אין לי כמויות, אני עושה לפי העין אבל בערך):
3 כפות רסק עגבניות
כפית זעתר
מלח
פלפל שחור
רבע כוס מים
רבע כוס שמן זית, קצת יותר..
טיפה שמן קנולה

מערבבת טוב תוך כדי בישול כמה דק'. וזהו.

כמה שזה פשוט ככה זה טעים!
נשמע שפשוט יש כמות קטנה מדי של רוטבסתם אחת
ממש אין לי מתכון מדויק לרוטב של פסטה אבל תנסי להכפיל כמויות...
עוד המלצה- אפשר לעשות פסטה בסיר אחד. לטגן בצל, להוסיף אם רוצים פלפל, עגבניה.. לתבל ולהוסיף רסק, לשים את הפסטה בסיר ולכסות במים (לכסות בדיוק ולא יותר שלא יצא מרק) ואז לבשל את הפסטה ברוטב. יוצא הכי טעים ולא מתייבש . בהצלחה
איזה תבלינים את שמה?בתאל1
אני שמה בדכ מלח, פלפל שחור, פפריקה,לפעמים אורגנו קצת... שום לפעמים...
....רגע שלםאחרונה
עבר עריכה על ידי רגע שלם בתאריך ד' באייר תש"פ 23:01

בתור צרכנית מרכזית של פסטותחושף שיניים

אחרי אין ספור ניסיונות של שנים למציאת הרוטב החביב ביותר,

פיתחתי מתכון לרוטב שאישית עלי הוא ממש חביב. זה רוטב שיש לו סגנון ספרדי כזה...

(וואי איך התפלספתי. סה"כ רוטב של פסטה, אבל בכל אופן) רציתי שיצא מדויק כי ביקשת

 

אפשר להגיד שזה מתכון ל2 כוסות פסטה (שזה קצת פחות מחצי חבילה)

עגבניה (בין 1 ל2) תלוי בגודלן- מקלפים, חותכים קצוץ ממש

להוסיף כפית שטוחה של סוכר- חשוב, זה מאזן את החמיצות של העגבניה.

מכניסים לסיר עם שמן (בערך 2 כפות שמן) לבערך משהו כמו 5-7 דקות

לערבב כל כמה זמן

אחרי שהעגבניות מתרככות מעט, אפשר לעזור להן להימעך בעזרת מזלג

מוסיפים כפית גדושה של שום. (להנמיך אש שלא ישרף. טעם של שום שרוף זה לא נחמד)

אחר כך מוסיפים תבלינים

כפית גדושה של פפריקה

מלח(חצי כפית) ופלפל(רבע כפית) (חשוב להוסיף אותם בשלב הזה דווקא ולא אחרי המים, זה עושה טוב לתבלינים שהם נפתחים בשמן)

על אש גבוהה וממתינים שיבעבע לכמה דק, לא לשכוח לערבב

מנמיכים, מוסיפים מיכל שלם של רסק עגבניות(קטן), מים ע"פ צורך- (אולי חצי כוס ככה)

נותנים לכל הטעמים להתאחד ולהתבשל- שיבעבעו

לבדוק -אם חסר מלח- להוסיף

לקראת סוף הבישול מוסיפים בין כף ל- 2 כפות של פירורי לחם (כן כן, עליתי על משהו בנוגע לזה וזה הפך מאז למנהג)

מכניסים את הפסטה לתוך הרוטב ונותנים לה להתמזג עם הטעמים כמה דקות על אש נמוכה.

 

בהצלחה רבה!

אמנם יש שרשור נעוץ של עוגות בחושות אבל נראה לי צריך לחדש לא?binbin
אפייה זה לא הצד החזק אז צריך פה מתכונים קלים
אני מכינה בחושות מהאתר של 10 דקבתאל1אחרונה
לרוב יוצא ממש סבבה
בננות במקרר עד הבוקר-ימותו?קורונה משמחה
הכוונה לבננות לא קלופות

אנא תשובתכם המהירה
לא אמורותט'


למה ימותו?יראת גאולה
בננות במקרר - הקליפה שלהן משחירה.
השאלה אם הן ישחירו עד הבוקרקורונה משמחה
כי אני לא רוצה שזה יקרה
גם אם לבננות עצמן לא יקרה כלום
חושבת שכןיראת גאולה
למה לא להשאיר בחוץ?
כי הן סגורות בקערה יפהקורונה משמחה
עם עוד פירות שפחות כדאי שיהיו בחוץ
בתוך ניילון נצמד
ולא בא לי למשל שהתותים יהרסו .. הם גם ככה היו האחרונים והפחות מוצלחים במכולת
תכניסיהודיה:)

אפילו תקפיאי..

יש! כזאת תשובה רציתיקורונה משמחה
אפשר להאשים אותך אם יש נזק?
חח כן מנוסה בזה וזה בסדר!הודיה:)


תקלפי לפני ההקפאה!!ט'


לא הקפאתי, הכנסתי את כל הקערה למקררקורונה משמחה
זה אמור מחר להגיע למישהו אחר...
לא קפוא.

מקוה מאד שיעבור בשלום.
תודה
אז אולי אם הן ישחירו - תקלפי לפני שתעבירי?יראת גאולה
אני מאחסנת בננות במקרר תניד.מקום בעולם
משחיר אחרי תקופה.ממש לא אחרי לילה..
טוב לדעת.קורונה משמחה
בכל מקרה כנראה עבר בשלום (לא ראיתי אבל בעלי לא אמר משהו מיוחד)
תודה לכם!
למה? אני מקפיאה בננות עם קליפהחדשה ישנה
מה הבעיה בזה? ככה אין טעם של מקפיא והקליפה יורדת בקלות.
אבל אוכלת את זה אחר-כך כמו טרי??קורונה משמחה
או בשייק- שזה יותר הגיוני?
לא כמו טרי, בשייקחדשה ישנה
את מקפיאה מקולפת והיא אשכרה נשארת כמו טריה?! 😲
אני? לא מה פתאום, רק בשייקקורונה משמחה
חשבתי שאת🤣
אבל ראיתי שיותר קל לחתןך לפרוסות עגולות, להקפיא בצלחת ברווחים לשעה שעתיים ואז להכניס לכלי/שקית,
ככה הן לא נדבקות ויותר קל להוציא אותן אחת אחת
אהה.. את משקיעה כפרהחדשה ישנה
אני פשוט רואה בננה רכה , שמה אותה במקפיא. מגעיל להתעסק איתה... כשהיא קפואה אני חותכת גלגלים והקליפה יורדת בקלות.
תנסי פעם אחת לקלף ואז להקפיא בקופסהיראת גאולהאחרונה
מתקלף עוד יותר בקלות😏
בשביל שלא יהפול לשחור(ז"א בשביל שלא תהיה פעילות אינזימתית)ה' אלוקינו
צריך פשוט לשפול מעל ויטמין c או לימון.
אפשר לכסות בנייר נצמד ואז לא יכנס אויר.
בהצלחה.
יואו נראה מעולהחיות צבעונית
יעבוד בתנור?
זה נראה לי הרבה יותר אטרקטיבי לזום מכדורי שוקולד 🙈
חח יש מצב שיעבוד בתנורקראנץ שוקולד
אז אפשר מתכון? 🙏חיות צבעונית
מה האפקט של השמן זית? כי יש מתכונים שלא אומריםמבקש אמונה


אין בזה פרורי לחם\קמח?חילזון 123


אם לא אוכלים אצלנו חריףפרח-אש

אפשר להחליף את הפלפלים במשהו ?

 

לא חייב, זה אופציונלי..קראנץ שוקולד
תודהפרח-אשאחרונה


אני תמיד מכינה בתנור ויוצא מצויןט'
הוא צחק עלי, הוא לא היה רציניברוקולי


איזה קטע בדיוק אני מחפש מתכון טוב לפלאפל...מבקש אמונה

נראה טוב. 

אבל אתה לא מעדיף אותם בצורת כדורים? חח

ככה הכי טעים כמו פאסטל וכפיתות😋קראנץ שוקולד
נראה מצוין!ט'
הירוק רק פטרוזליה?
תודה קראנץ שוקולד
גם כוסברה ופלפל חריף..
ניסיתי ומתפורר לי בטיגון... למה זה? איפה טעיתי?מבקש אמונה


לא אמור אבל אם הבלילה יצאה רכה מדי תוסיף פירורי לחם/מצהקראנץ שוקולד
בסוף הוספתי קמח.. הסתדרתי תודה מבקש אמונה

הביאו לי פלאפל מבושל אולי זו הסיבה.

לא מכינים פלאפל מחומוס מבושלברוקולי
לכן
אה אוקיי. אז עכשיו אני יודע. תודה מבקש אמונה


יום העצמאות על האשישראלית!


אשמח לרעיונות מה מכינים?ישראלית!


על האש קראנץ שוקולדאחרונה
מה שאוהבים.. אפשר בקר עוף או כבש.. או גם וגם.. סלטים, ציפס, אפשר גם ציפס בטטה, ירקות צלויים על האש .
אתגר: מתכונים לעוגות/עוגיות/קינוחים *ללא סוכר* אבל טעימים!!!יבנה המקדש!

היי לכולם!!

לפני שנה וקצת קיבלתי על עצמי... הו כן.. להפסיק עם סוכר מעובד!

אבל מצד שני, אני סולדת מכל ה'עוגיות ללא סוכר' שהן גם ללא טעם וריח.

או לחלופין מכל הממתקים ללא סוכר שמלאים בתחליפים גרועים הרבה יותר.

 

אי לכך ובהתאם לזאת אני דוגלת במתכונים מתוקים וטעימים באמת, ללא סוכר מעובד אבל שגם אנשים שאוכלים סוכר יטעמו ויאמרו- וואו!

אז יש לי כמה כאלו (הילדים מלקקים את האצבעות) ואשמח לחלוק איתכם, אבל אני ממש רוצה לגוון! אז כל מי שיש לו מתכון רלוונטי- התכבדו בבקשה לחלוק עימי את הידע היקר!

 

 

*** הערה חשובה- מדובר במתכונים ללא סוכר *מעובד*, אבל הסוכר הטבעי הוא בתוך העסק- כגון פירות, דבש, סילאן טבעי וכו'.

אשרייך!הודעה

לא קל חח במיוחד לא פשוט לוותר על הטעם.

יש כדורי שוקולד טבעוניים נחמדים ביותר ובריאים אםם את רוצה ופשוטים:
שמן קוקוס, שקדים טחונים, סילאן ואבקת קקאו.
מערבבת הכל ועושה עיגולים ויכולה להטביל בקוקוס, ואז לשים במקפיא כדאי כדי שישמור על הצורה ולא ימס . יוצא ממש טעים. (ולי קשהמאוד לוותר על הטעם של שוקולד אבל יוצא ממש טוב יחסית). 

ואת יכולה גם להכין קינוחון פצפוצי אורז, טחינה וסילאן גם ולשים במקפיא (אפשר להוסיף גם קצת אבקת קקאו זה גם מוסיף).

 

אני רק מקווה שאת אוכלת קטניות, אם לא אז חכי אחרי פסח מקסימום

תודה רבה!יבנה המקדש!


בכל מתכון של עוגה פשוטה תחליפי סוכר בדבש.ה' אלוקינו
זה לא הורס את המרקם?יבנה המקדש!

בדרך כלל לסוכר יש תפקיד משמעותי לא רק בטעם...

איזה תפקיד משמעותי? לא שמעתי על כך.ה' אלוקינו
אני יודעת שאפשר להחליף.
שהוא עושה את העוגה אווריריתיבנה המקדש!

אם מחליפים סוכר במשהו נוזלי אז העוגה יוצאת דחוסה יותר, כך לפחות לפי הניסיונות שלי...

אווריריות לפי הידע שלי- סודה לשתיה.ה' אלוקינו
לשים סודה לשתיהה' אלוקינו


תלוי במהיראת גאולה
בהקצפת חלבונים - לא מומלץ להחליף את הסוכר בדבש😏
אבל תנסי בעוגה בחושה "פשוטה", כזו של ערבוב בקערה אחת.
עשינו השבת קורנפלקס מצופהנקודה טובה
שוקולד 60%, טחינה, דבש, ושמן קוקוס. יצא סוף הדרך.
נשמע טעים יבנה המקדש!

אבל אני מתכוונת גם בלי שוקולד, לא רק תוספת סוכר..

בשוקולד לא חייב שיהיה סוכר..ה' אלוקינו
עוגיות פיצוחים עם דבש/סילאן.מקום בעולם
אם את מהז'אנר, יש די הרבה אופציות..
תפריט לשבת אז מה אתם מכינים?בעוז וענווה!
לפחות עכשיו עבר שבוע מהשבת האחרונה ולא יום אחרי יום 😝

אצלנו: עוד שבת בבית.......

ערב- עוף מתובל בתנור+תפו"א אפויים

בוקר- חמין

סעודה שלישית- פסטה ברוטב שמנת וברוקולי

סלטים: ביצים, במיה, ברוקולי אפוי, חציל במיונז, סלק, כרוב, חסה...

לחמניות קנויות, ועוגה מפסח
זהו פחות או יותר. אין לי כוח להשקיע.
יוצא מהעוףנחשון מהרחברון
מחפשת עזרה בתפריט נטול שומניםתפוחים ותמרים
בעלי אחרי ניתוח בטן
אסור לו שמן בכלל
משעמם לו לחם עם גבינה כל הזמן
איזה ממרח אפשר לקנות/להכין בלי שמן?

גם ביצים אסור לו (את הצהוב)
אפשר להכין לו עוגה ככה?
את יכולה להכין קצפיות (נשיקות) מהחלבוניםנפש חיה.
ממרח תמרים ?
אולי חרוסת אם נשאר
דבש?בוקר אור
אולי הוא אוהב רסק תפוחים? אם כן בחלק מהעוגות אפשר להחליף בביצים . לא יודעת על תחליף לשמן
אני קראתי שחלק מהשמן אפשר להחליף ברסק תפוחיםתפוחים ותמרים
אבל מה עושים עם הביצים?
ההקצבה היא 2 חלמונים לשבוע
אפשר להחליף ביצים ברסק עקרוניתבוקר אור

לא עולים לי עוד רעיונות כרגע לתחליפי ביצים..

אבל 2 חלמונים זה לא מעט לשבוע, אפשר לעשות עם זה עוגה

אם רוצים קינוח אז אפשר לפתן, זה נחמד..בוקר אור

ונראה לי שבריבת חלב אין שמן (אם מותר לו חלב) אז בתעשייתית בטח יש שומנים וכאלה אבל בביתית לא (אבל מה-זה הרבה עבודה..)

ריבהג'נדס
ואו אתגר!
ריבה יש בטעם דובדבנים, דבש הוא שונאתפוחים ותמרים
אולי לנסות עוד טעמיםבוקר אור
יש המון סוגים!
חציל קלויברוקולי


וואו קשוח.אנונימיות
אפשר להכין מן פשטידות קטנות-
קוטג, החבן של הביצה, קמח, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ותוספת- פטריות/תירס/עלי מנגולד/ תרד....

לגבי עוגה... אולי העוגות של פםסח שבנויות על חלבון מוקצף?
יש גם עוגות בלי ביצים.

קוסקוס ומרק בלי שמן...

פסטה עם רסק עגבניות ותבלינים

ברוקולי וכרובית בתנור
ממרח עגבניותסמטאות
בתדודה שלי לא נגעה בשום שמן בכלל..
הכנו לה כמעט הכל רגיל,"טיגנו" במים,
בצל+שום במים עד שמשקיף להוסיף עגבניות, לטחון הכל בבלנדר.
טחינה זה בלי שמן חיצוני אבל הטחינה עצמה שומנית.

ואני מחליפה בעוגיות לפעמים את הביצה בטחינה (לא סובלת ביצים)
לכמה זמן אסור לו?מקום בעולםאחרונה
אולי כדאי לקנות את הסיר ללא שמן, יוצאים ממנו דברים נחמדים דווקא..

גם שמן זית במידה אסור?
שאלה קצת מצחיקהים...

תמיד כשאני מקלפת וחותכת קישואים יש לי הרגשה מגעילה אחר כך בידיים

אפילו ששוטפת המון את הידיים אחרי זה

ממה זה, ואיך להימנע מזה?

זה הדם של הקישוא פרח-אש

לפעמים עוזר לי להחזיק בידים מאוד רטובות, אבל מה שהכי עוזר זה כפפות או להחזיק בקצה הקוצני כל הזמן 

זה בקישואים הבהירים. בקישואים הכהים (ירוק כהה כמו מלפפון)קרן-הפוך
אין את הפרשת החומר הדביק הזה מהקישואים.

אחרי כמה ניסיונות, עם הכהים, הטעם פחות טעים לנו..

אפשר לעבוד עם כפפות חד פעמיות.
וואלה..בחיים לא נתקלתי..אבל האמת לא תמיד מקלפת את כולונקודה טובה
פשוט לא חייבים לקלף ואז נפטרים מזה😁-הריונית
טריק מאמא שליבטעות נכנסתי
משפשפת קצת את הידיים עם הסקוץ' של הכלים וזה עוזר מאד
עוזר שהדביקות לא תעבור מהקישואים לידיים בזמן הקילוף?קרן-הפוך
לא, עוזר להוריד את זה אחר כךבטעות נכנסתי
זה לא טריק... ככה מנקים אחרי, נראה כולם.קרן-הפוך
אני מקרצפת את הידנועה גבריאל
עם סקוצ עם סבון,זה ממש עוזר
מקלפים קישוא?מקום בעולם
מרגישה שאני חיה בעולם נשלי ;)
גם אני התפלאתי.איכה
גיליתי את זה בעולם הרחב,
כשהתחלתי לבשל אצל אחרים.

וכן, זה סיוט.
אני גם לא מקלפתברוקוליאחרונה

 

אז את בחברה טובה

 

שווארמה וזהקראנץ שוקולד



אתה מפוטר!!ברוקולי

 

אני אשלח ל ו' ו פ' תמונות שהכנתי להעביר לך פטיש

חח תשלחי פה🤣קראנץ שוקולד
לא רוצה להעלות לפהברוקולי

 

אני יכולה לשלוח לך בפרטי. 

פצפוצי שוקולד וזה...*אשתו של בעלי*

אפשר הסבר בבקשה? אפית את זה? איך תיבלת?מודדת כובעים


כן.. תיבלתי עם מעט קארי, פלפל, מלח, שמן זיתקראנץ שוקולד
ותבלין למעורב אפשר גם תבלין לעל האש..
אפית את זה סגור? פתוח? על איזה חום? חתכת אחרי האפיה?חילזון 123


חלת שבת וזה... *אשתו של בעלי*

וואו, חלה ממש יפה!!קראנץ שוקולד


ממש יפה!עיגול קטן

אפשר לשאול כמה חלות כאלו יוצא לך מקילו?
וזה נאפה לך ממש טוב בתנור .. על כמה את שמה? לרוב שאני מכינה חלות גדולות הן לא נאפות לי כמו שצריך
3 חלות*אשתו של בעלי*
ו-2 לחמניות קטנות
200°
איזה גודל תבנית זה?חילזון 123


חד"פ הכי גדולה שיש*אשתו של בעלי*
כמה זמן הן בתנור?דבורית
סתם לאינדיקציה כללית
החלות תמיד מתקשות לי באפייה (גם העוגות מאז שהחלפתי תנור אוף)
תנור חדש זה באמת סיוט..מקום בעולם
יש כמה סיבות להתקשות..
מוזמנת לכתוב מה את עושה ונראה אולי יש מה לשנות כדי לעזור להן..
הוא כבר בן 5 האמת 🙄דבורית
ניסיתי כמה מתכונים (גם כאלה שיצאו טוב בתנור הקודם) , המתכון:
2קילו קמח, 4 כפות שמרים
כוס שמן, 5 מים (סוכר מלח)
מטפיחה שעתיים, עושה צורות
בדכ לא מטפיחה בצורות
שמה על 200
וכשמוציאה פורשת מגבת לחה מעל

ניסיתי להנמיך את התבנית או להגביה
העניין שמה ששמתי לב שככל שהן יותר בתנור ככה הן פחות רכות, כשהייתי עושה על 180 יותר זמן המצב היה גרוע יותר

הלוואי ויהיה לך רעיון
אני עושה על 180-190נחשון מהרחברון
וחייב להתפיח בצורה.
כשמוציאים לפרוס בד נקי שישמור את האדים והלחות.
חלות אני עושה על 200°*אשתו של בעלי*
ל-20 דקות בערך...
מצאתי שבמספר המעלות הזה לזמן הזה החלות יוצאות לי הכי טוב..
אנחנו לא אןהבים חלות גדולותנחשון מהרחברון
בטח לא כמו שאת העלת.
עושים לחמניות גדולות יחסית ו180 ל16-17 דקות
לא משנה לי כ"כ גודל החלות*אשתו של בעלי*
גם כשאני עושה קטנות יותר,אני אופה באותן המעלות.
כנל. למרות שגם את הגדולות ככה..מקום בעולם
על איזה תוכנית את אופה?ברוקולי

למעלה למטהדבורית
פס למעלה פס למטה
טורבו עוד יותר מייבש אצלי
שאר הדברים יוצאים תקינים?ברוקולי
גם העוגות מתייבשות למעלהדבורית
גם אצלי טורבו מייבש*אשתו של בעלי*
גמני מעדיפה אפיה בחום עליון וחום תחתון
אז הנה התשובה..מקום בעולם
1. צריך להתפיח בצורות. זה משפיע גם על רכות המאפה וגם על המראה והדחיסות כמובן.
2. אני אופה על 180. אם התנור שלך עדיין לא סגור על עצמו הייתי מנסה אפילו טיפה פחות..
3. אני מניחה תבנית עם בערך 50 מ"ל מים -קרים- / קרח בתחתית התנור.
דווקא מים עושה קראסט קשה, זה לא מומלץ בחלותברוקולי


מבחוץ. מבפנים הוא משאיר לי אותן לחות ורכות..מקום בעולם
אבל באמת שאני כל שבוע מנסה דברים חדשים..
חלק אוהבים ככה וחלק ככה..
מזל שיש כמה נגלות 😝
זו בדיוק הבעיה אצלי, מבחוץ קשה בפנים רך- לא אוהבת בכללדבורית


לא בטוחהדבורית

להתפיח בצורות לא התפחתי גם בתנור הקודם.. ושם יצאו חלות רכות

ככל שהמעלות נמוכות יותר כך החלות זמן רב יותר בתנור ויוצאות עוד יותר יבשות

ואת 3 לא ניסיתי...

זה שמאפה נמצא זמן רב יותר בתנור לא אומר שהוא יצא יבש יותר..מקום בעולםאחרונה

הכל עניין של שילוב זמן ומעלות..

20/25 דקות*אשתו של בעלי*
מיד כשמוציאה מהתנור,פורסת עליהן מגבת נקיה בכדי לשמור על הלחות והרכות.
תודה, ננסה בעז"ה שבוע הבא..עיגול קטן
מהממםדבורית
כדי להכין חומוס ביתי, חייבים מג'ימיקס?כי לעולם חסדו
אפשר גם עם מכתש ועליברוקולי
יוצא יותר טעים צריך רק סבלנותנחשון מהרחברון

בעיקרון אפשר גם בבלנדר טוב

אפשר בבלנדר מוטחילזון 123


זה יוצא חלק?כי לעולם חסדו
לנו יצא מצויין. תלוי אולי בחוזק הבלנדר(?)חילזון 123

הייתי מנסה כמות קטנה. לטחון באיזה כוס או משהו כזה, לראות איך יצא

לנו יוצא מצויןתפוחית 1אחרונה
אשמח למתכון לדגי דניס שלמיםp&y
מתובל ומעניין

תודה
דניס צ'ימיצורי כוסברהיונתן1
לחרוץ 2-3 אלכסונים עד טיפה לפני העצם.
קוצצים דק כוסברה הרבה שום שמן זית פלפל חריף ולימון מלח ופלפל גרוס.
ממלאים את בטן הדג והחריצים.
20 דקות בתנור מכוסה עם נייר כסף ב 220 מעלות.
להוציא את הנייר כסף לפזר שקדים מולבנים וקצת לימון קצוץ דק עם הקליפה ולהחזיר לעוד 7 דקות..
המתכון שמעלי מצוין, אני עושה כמוהו רק בשינוי התיבול-השם בשימוש כבר
מחדירה פרוסות שיני שום טרי לאלכסונים שחרצתי בבשר הדג (מ2 הצדדים) מערבבת בכוס חדפ שמן זית מלח ופלפל ומעסה את הדג היטב מ2 צדדיו. מקשטת בפרוסות לימון(מקולף לגמרי, סתם שריטה שלי תמיד מקלפת לימון ואף פעם לא שמה "גרידת" תפוז או לימון בשום דבר כי מגעיל אותי הכנימות והלכלוכים שלא יורדים אף פעם לגמרי גם לא לאחר קרצוף )אופה בתנור מחומם 180 20 דקות מכוסה, ועוד 10-15 לא מכוסה. בהצלחה🙂
תודה לכם!p&yאחרונה
אם בא לי לעשות סעודת שישי בסגנון מזרחי פתאוםסוסה אדומה
נניח עם פיתות או פרנה וחומוס או מסבחה...
מה עוד הולך עם זה?
דגים אדומים? מה עוד?
איזה סלטים? איזה בשרים?
בא לי שולחן עסיסי כזה!! כבר שבוע לא היה שבת.
יש פה כאלה שיכולים לתת לי כיוון?

לא יודעת... מתחשק לי לצאת קצת מהסגנון האירופאי (עד היום גם כשהכנתי אוכל מזרחי הוא היה כחלק מ... והוא הוגש בצורה יחסית אירופאית כזאת)...
אפשר לעשות סביח, דגים מרוקאים, מעורב ירושלמי..קראנץ שוקולד
פיתות חמוצים, מטבוחה, טחינה, חצילים מטוגנים, חמוצים..
מה שכתבת בתוכן ההודעהסוסה אדומה
מתאים לסעודת שבת?
אה לשבת.. חשבתי שישי צהריים🧐קראנץ שוקולד
אה, למי יש זמן לסעודה בשישי חחסוסה אדומה
קובה נבלוסי (מטוגן), מפרום מקלובה שישברק (רק בלי יוגורט כן?נחשון מהרחברון
מג'דרה סלט ערבי, ירקות צרובים
תודה... אשמח לרעיונות נוספים...סוסה אדומה
אם תמקדי יותר מה מחפשתנחשון מהרחברון
סלטים עיקריןת תוספות בשרים ירקות יהיה קל יותר לעזור
לדעתיאנונימיות
פיתות או פרנות
מלא סלטים-
חומוס (אפשר עם תוספת בשר או פטריות)
טחינה
חמוצים
סלק
חצילים- יש מלאא סוגים
מטבוחה
גזר חריף
כרוב
ירקות
קולורבי וגזר
ועוד...
אפשר דגים מרוקאיים ברוטב חריף
קובה
בשר טחון סגנון סלופי ג'ו
בשר מפורק
קבבונים
חזה עוף כמו שווארמה
תפו"א מדורה
מרק קובה,. מטבוחה, סלט חצילים,מקום בעולם
מפרום,
גלילות חצילים,
דגים חריפים כמובן,
לחם פרנה
זיתים ברוטב אדום
קוסקוס עם מרק
שולחן מזרחי מתאפיין בסלטיםמצפה להריון.
בעיקר אצל המרוקאים
יש שפע של סלטים מבושלים וחיים
הכי הולך מטבוחה וחצילים ודגים חריפים
תודה רבה לכל העונים! ❤סוסה אדומהאחרונה
השבת זה לא רלוונטי, אבל בע"ה בשבת הבאה אשתמש ברעיונות שלכם בלנ"ד...
שבת שלום!
הקצפההודי'ה
מה הדרך הטובה כדי להגיע לקצפת אוורירית וגבוהה? במתכון שיש בו חלב, שמנת מתוקה ופודינג. כמה זמן? באיזה אופן? איזו מהירות?
תודה
מהירות בינונית-גבוהה*אשתו של בעלי*
ברגע שמתחילים לראות את עקבות המקצפת להוסיף דקת הקצפה וזהו,אחרת זה יהפוך לשמנת..
מנסיון.. יש להקציף רק לכוון אחד ושהשמנת תהיה כמה שיותר קרהגן קסום


ואני אוסיף*אשתו של בעלי*
מומלץ לקרר גם את הקערה בה מקציפים...
על זה לא שמעתי. כמה שאתם מחכימות!גן קסום

כן

וגם את הכלי הקצפה..עושה פלאותמחייכת =)אחרונה



בורקסקראנץ שוקולד
עלים גבינה


ופילאס גבינה


וואו..נראה טוביונתן1
אין דבר יותר טעים מבורקס חם ברמה של כוויה
איזה גבינות שמת?
תודה גבינת שמנת ובולגרית עדינה ביחס שווה..קראנץ שוקולד
נראה ממש טוב ומגרהסמטאות
ואאוושקד מהצפון

 

זה שיא המגרה (יאמי)ליקוקליקוקליקוק

אם יש מאפה טעים ברמות*אשתו של בעלי*
זה בורקס גבינה לוהט!!!

אני אפיתי היום לחם...

וואי, זו הדרך ללכתבוז
אם למות אז בידי בורקס מהשמיים
זה בכלל לא טעיםהכל ממנואחרונה
|מכחיש כדי לא להתגרות|


נראה מטורף!
יש לי עכשיו דודא לבורקס גבינה
הטובים בחלות.. צריכה ייעוץ,שגרה ברוכה
אני מכינה חלות שיוצאות מעולה בטעם. אבל מהמראה אני פחות מרוצה. אני קולעת את הצמנ ומשאירה להתפחה. אממה.. אחרי ההתפחה הזו הן גדלות והכל טוב ויפה אבל הצורה נהרסת! ואני מתכוונת שהגבעות שלמעלה שיוצרת הקליעה כבר אינן וזה נהיה כמו משטח חלק פני החלה.. לא יודעת אם הובנתי.אבל הצורה נהרסת לי. ואז סתם נהיית חלת מלבן
נראה לח הרבה שמןחגהבגה
אני שמה כוס שמן על 2 קילו.
בהצלחה!
סרטון של דקה וחצי שמסביר איך להכין חומוס ביתי מדהים בקלות!bombast

ממש חבל על הזמן! סרטון אדיר שמסביר איך להכין חומוס בצורה מקצועית ממש כמו במסעדות בזמן קצר!

 

 

תהנו!

וואי תודה רבה!בעוז וענווה!אחרונה


בטעות הגיע אלינו קוביות גבעולי ברוקולי. מה עושים עם זה?סמטאות
הכנו פשטידה עם כאלה פעםפרח-אש

וגם טעים פשוט בתנור עם שמן זית ומלח 

 

לשים במרקקראנץ שוקולד
הייי.. ברוקולי

פשטידה / מרק / אנטי פסטי
פשטידה מוקרמת אם אוכלים חלבימשיח נאו בפומ!
להוסיף למרק/מי בישול בשרנחשון מהרחברון

נותן אחלה טעם

גם רק בשביל ציר וגם למרק

גם לנו זה קרה⁦גלים.
הוספנו לתבשילים, ממש טעים
תודה אפשר מתכון לפשטידה?סמטאות
מרק חמלנו מידי,
להעביר אלייימקום בעולם
חלומי.
יש חברה שמוכרת רק את הגבעולים?
כן..זה במקרר של הקפואיםסמטאות
יואווו תודה!!מקום בעולםאחרונה
קמח בריאבדויה123
היי,
אני מחפשת מתכון ללחמניות מהקמח הכי בריא והכי פחות משמין....
יש לכן רעיונות?
יום טוב ובריא
כוסמיןנפש חיה.
יש המון קמחים בריאים וטוביםקראנץ שוקולד
למשל הטף, עשיר מאד בוימינים ברזל וכל זה.. קמח תירס גם כן, אפשר להכין ממנו טורטיות..
מעבר לזה יש את השיפון הכוסמין קמח מלא רגיל..
טף באמת בריא. קצת קשה לאפות איתומיקי מאוס
אבל יש הרבה מתכונים ברשת.
קמח תירס דווקא לא בריא ודי משמין, זה דגן מאוד פחמימתי
קמח כוסמין בריא מאוד וקל לעיכול(לא כוסמין לבן)גן קסוםאחרונה