שרשור חדש
סוף סוף הכלי הכי שמיש והכי חמצי במטבח - נקי!!ט'

המיקסר!!

 

אחרי קרצוף יסודי והרבה קסמי שיניים הוא לבן ונקי כמעט כמו חדש

 

הכשרת גם את המקצפים? מסובך לנקות אותם :/קראנץ שוקולד


לא מכשירה והם נקיים תמיד, למה בעיה לנקות?ט'


לא יודע תמיד מתקשה להכניס את הסקוץ בין כלקראנץ שוקולד
הברזלים הצפופים😏
שים בכלי עם מים איך שאתה מסיים להשתמש ולא תצטרך סקוצ ט'


מברשת בקבוקים, ולנקות כשהלכלוך עוד טרי.הנורמלית האחרונהאחרונה
💪את מכשירה אותו?יעל מהדרום
לא, מה יש לי לעשות איתו בפסח? ט'

וגם לא נראה לי שאפשר לנקות אותו מספיק מחמץ.. אני בטוחה שבאחד החלקים בפנים יש חתיכות בצק. 

 

ה'אמת שנכון....יעל מהדרום
לק"י

אתם לא מכינים עוגות בפסח?
(מקמח תפו"א למשל?)

ויפה לך על הקרצופים. אני מנקה בעיקר מבחוץ, כי הוא לא בשימוש בפסח....
פעם בשנה מגיע לו קרצוף, הוא עובד קשה כל יום.ט'

לא חסרות לי עוגות בפסח, ובעיניי יש טעם לפגם בעוגות ומאפים בפסח.. ככה בהרגשה שלי.

 

מפנקת אותו מגיע לויעל מהדרום
בעלי פירק השנה את המיקסרעלה למעלה
ומצא מלא בצק...
אם זה רק הקצפות אפשר לקנות ידני פשוטקראנץ שוקולד
אני קניתי בלנדר מוט, ובטעות הביאו בלי מקצף. נסתדר ככהיעל מהדרום
מתכון מומלץ לעוגת דבש כשרה לפסח?כי לעולם חסדו
אני מחפשת באינטרנטאיכהאחרונה
ועושה המרות ושילובים בין מתכונים, בד''כ זה מצליח.

ולהחליף קמח מצה הקמח רגיל זה לא מאוד בעיה.
מה אוכלים לליל הסדרסוסה אדומה
במתכונת מצומצמת?

רגילה לכמות גדולה של אנשים...
אני חוששת שנהיה שבעים מהמצות ומצד שני אני לא רוצה שניה רעבים ומבואסים משולחן דל כזה..
יש לכן רעיונות?
מרק, דג, וסלטים..מקום בעולם
אפשר לגוון בהרבה מאכלים, פשוט בכמות קטנה..
ולהשתדל לאכול כזית ולא יותר..
אני מכינה כמה מאכליםיראת גאולה
לא הרבה מדי, אבל כן מכובד,
צריכים לאכול גם ביום רביעי, וגם בשולחן עורך, וגם בחג ביום... אז דואגת למגוון מאכלים וכל פעם נוציא חלק.
מרק עם עוף וקניידלךבוקר אור
כמות קטנה אבל משהו מיוחד לחג-הריונית
נגיד עוף ממולא
תבשיל בשר מיוחד
משהו שלא עושים כל שבת..
אפשרויות...יונתן1
מצות ממולאות בבשר/ תפוא ופטריות/חומוס
אפשר אחרי זה להקפיא ולחמם בחום נמוך בתנור
גם לא נזרק וגם חוסך עבודה בחוהמ.

קציצות ברוטב...

פרגיות בתנור..
יש מלא אפשרויות כדאי לעשות מאכלים שניתן להקפיא...יש עוד שבוע בעוצר ..חחח

זורקת רעיונות^כיסופים^אחרונה
ממולאים, מרק, עוף, בשר, דגים למיניהם, פאי רועים, תפו"א בתנור, ירקות בתנור, סלטים שווים, קינואה (אם אוהבים), ותוספות של ירקות כמו ברוקולי/ אפונה/ שעועית.. לסד"ש אולי קציצות טונה
את כל הרעיונות כבר הוצאנו על השבת-חג-שבת-חג-שבת שמחכים לנו
קמח תופח לפסחבת מלך!!!!
נתקלתי בכמה מתכונים עם הקמח הזה..
מישהו יודע ממה הוא עשוי? הוא באמת כשלפ?
תשימי א. אפיה במקוםאיכה
השאלה מה הרכיבים שלו חוץ מא.אפיהיעל מהדרום
הוא כשלפ. עמילנים בעיקרמקום בעולםאחרונה
מתכון לעוגה כשלפ במיקרו?לבי ובשרי
ללא קמח מצה ועדיף ללא חמאה/מרגרינה
תודה!
רעיונות ומתכונים - כשל''פ, בלי שרויה, בלי קטניות, ובלי תנורפיג'מה
אז פסח ראשון בבית...
אצל ההורים שלי יש תנור ומותר שרויה, ככה שאין לי רעיונות בכלל...
אשמח לרעיונות ואם יש ואפשרי - גם מתכונים, כדי להגיע מוכנה לחג, גם מבחינת קניות וגם מבחינת רוגע ונחת...
תודה רבה רבה!!
ממש תודה!! שימחת!פיג'מה
מה עושים צמחונים שלא אוכלים קטניות??להתחיל מהתחלה
רעיונות למנה עיקרית יתקבלו בברכה,
זאת לא אני הצמחונית ויש הגבלות נוספות כמו ללא פטריות.
ממש אובדת עצות
תודה על כל הרעיונות!להתחיל מהתחלה
זו לא הפותחת, זה בעלה😆
בעיקרון ממש מעדיפה שיהיה גם חלבון. הבעיה שגם חלבי לא הכל אוכל (מוקרמים למשל לא)
נתנחם בזה שלפחות אוכלים בריא יותר בגלל זה
מיונז ביתי לפסח,שגרה ברוכה
יש מצב שאפשר להכין מיונז עם ביצים מבושלות?
לאט'


מיונז דורש הקצפה/בלינדור של הביצים.קראנץ שוקולד


יש קרטוני ביצים מפוסטרים ..מקום בעולםאחרונה
אז... נכנסנו לבידוד עד יום שישיאנונימיות
זוג צעיר פסח בבית
אין תנור אין מיקסר
יש רק גז.
זןקים לרעיונות לתוספות וקינוחים
רעיונות*אשתו של בעלי*
אורז
תפו"א
עוף
קציצות
שעועית ירוקה/צהובה
כדורי שוקולד
פנקייק
שכחתי לכתוב. בלי קטניותאנונימיות
תודה רבה על המתכוןאנונימיות
תחפשי מתכון לבראוניז במחבת, ותחליפי את הקמח בקמח מצה וכדומהיעל מהדרום
כדורי שוקולד לפסחיעל מהדרום
כדורי שוקולד
3 כוסות קמח מצה
כוס שמן
4 כפות קקאו
1 כף נס קפה
1 סוכר וניל
1/2 1 כוסות סוכר
1/3 1 כוס יין

לערבב הכול ולכדרר.
יש לך רעיון במה להחליף את הקמח מצה?חיים של
אולי אגוזים טחונים? אבל לא בטוח שזה יילך טוביעל מהדרום
לק"י

אם אפשר שוקולד- הייתי ממיסה עם קצת שמן (או שמנת מתוקה/ קצפת צמחית) ומערבבת עם אגוזים טחונים.
תודהחיים שלאחרונה
אז... עוגות בלי ביצים?טל..
ולא חלבי, ולא שרויה, ובלי קטניות?

לרגל המחסור ולרגל הרגל...

אה, וגם בתקציב הגיוני?
)עוגיות המתבססות על 90% אגוזים לא יתקבלו בברכה..ך
בלי לגמרי או עם מעט?ארץ השוקולד
בלי!טל..
לצערי אני לא מכיר בלי לגמריארץ השוקולד
עוקבתפרח-אש


תמרים?ברוקולי
יש לי רעיון ששווה לנסותארץ השוקולד
קחי את המתכון של כדורי שוקולד ובמקום חבילת פתי בר שימי רבע כוס קמח תפו"א. (אני לא בטוח לגבי הכמות של הקמח תפוחי אדמה, השאיפה היא לשים כמות שתייצב את הכדורים אבל באופן מינימלי, ככה שהקמח לא יתן טעם.)
איזה מתכון?טל..
רעיון מעניין,
השאלה אם הקמח תפטא יספוג נוזלים ויתאחד או ישאר אבקתי עם עצמו...
כל מתכוןארץ השוקולד

הוא יתאחד, בעוגות קמח תפוא מתאחד

לדעתי עדיף לפורר עוגיות של פסחבטעות נכנסתי
או לאפות עוגה פשוטה של פסח ולפורר
או אגוזים ושקדים קצוצים או טחונים
לא חושבת שקמח תפו"א ייצב את זה
אולי אני טועה
דווקא פחות ממליצה..מקום בעולם
לקמח תפוא יש נוכחות ממש, במיוחד בדברים שלא עוברים אפיה..
אם את בעניין להכין לא ממש עוגהlovelyאחרונה
אלא כדורי תמרים למשל

יש תמרים בסופר שעולים לא יקר ואפשר להכין מהם דברים טעימים.
רוצה להגיע לפסח בנחת ועם זמן להתארגן ולהצטלםא112
אז איזה דברים (בשביל ליל הסדר) אפשר להכין יום לפני?
מלאאאא...*אשתו של בעלי*
סלטים מבושלים
אוכל
עוגות
חיתוכים של ירקות
להצטלם למה?בטעות נכנסתיאחרונה
למה לא הולך לי עם לחם?אהבתחינם
למההההההה?????😭😭😭😭
למדתי קונדטוריה, כל הבצקים זה שעשוע בשבילי
רק הלחם עושה לי בית ספר!
תעזרו לי!!!!!! התנור חמץ עד דקה לפני פסח זהו, חייבת להצליח בע"ה!
מה את רוצה להכין?ברוקולי
לחם,חלה, לחמניות,אהבתחינם
לא הולך! פשוט לא הולך!!
איך את מכינה?פרח-אש


קילו קמח, 2 כפות שמריםאהבתחינם
קצת מלח ,סוכר, שמן, מים חמימים והמון זמן לישה.. מתפיחה 45 דקות עושה צורה ועוד 20 דקות ביצה וסילאן ולתנור ..
אבל לא יוצאות יפה, לא אווריריות, לא רכות ,קשווותתתתתת
כמה שמן? כמה מים? כמה סוכר?*אשתו של בעלי*
אלה כמויות חשובות להצלחת החלות
כמה את שמה?אהבתחינם
מים כמה שנכנס, שמן על כל קילו כוס
זה המון שמן!חגהבגה
אני שמה כוס על יותר מ2 קילו...שמן מכביד את הבצק ומקשה אותו, ואז גם התפיחה שלו איטית...
בדכ היחס חצי כוס שמן על קילו קמחנקודה טובה
כוס זה הרבה מדי*אשתו של בעלי*
לקילו מספיק 1/3 עד 1/2 כוס לא יותר.
מים פושרים-3 כוסות חד"פ קר
תעשי חלות של חן במטבח.ה' אלוקינו
ובשביל האווריריות תעשי שהבצק יהיה דביק.
בהצלחה
למה לא הולך? הבצק דביק? קשה מידי?גן קסום


קשה מדיאהבתחינם
אם קשה מדי*אשתו של בעלי*
אז אולי יש צורך ביותר מים...
אולי את צריכה מתכון טוב...*אשתו של בעלי*




עשית אותם?אהבתחינם
את החלות/לחמניות ללא ביצים עשיתי*אשתו של בעלי*
יצא מעולה!!!
אני הבנתי 3 דברים חשוביםחגהבגה
1. לישה. לא מספיק שכל החומרים מאוחדים.צריך ללוש טוב עד שהבצק חלק ובלי גושים.

2. התפלה. תהי לו זמןץ בחורף אני יכולה להכין בצק ב9 בבוקר, לתת לו לתפוצ פעם ראשונה 3 שעות, ואז ללוש שוב, לתת התפלה שניה עוד שעתיים, לעשות צורות ועוד התפלה ככה שאני אופה לקראת 4-5. זה עושה אץ כל ההבדל.
ולא, לא להתפיח בתנור על חום נמוך. הרס לי כבר כמה פעמים...
3. אפיה- לא לאפות יותר מדיי, לא על טורבו לא על גריל! רגיל, 180 מעלות, ולעקוב.
אם תרצי אצרף מתכון,שליש תמיד עובד...
בהצלחה!
ואו זה מלא זמן התפחה לא?אהבתחינם
אבל אני ינסה מחר בע"ה
אני חייבת להצליח דייי הכל יודעת להכין לאםות ורק לחם...
כן, זה המוןחגהבגה
אבל, לא אכפת לי. פעם הייתי לחוצה לסיים, עכשיו אני מתחילה מוקדם ופורסת על פני היום, אפילו שוכחת מהבצק... עכשיו חורף הוא לא יחמיץ.. בהצלחה!! ספרי איך יצא!
מה בדיוק לא הולך?תפרטי את ההכנהקראנץ שוקולד
ומה בדיוק הכשל אולי נוכל לעזור..
אז זהו שהכשל לא ברור ליאהבתחינם
ולא ידוע לי,
כי עשיתי זאת בכמה תנורים
המתכון הוא של אמא שלי ולה מצליח בענק!!!!!!
לחם רך שנישאר גם למחרת אוורירי ויפה
ורק לי לא..
רשמתי למעלה מתכון
יכול להיות כמה דבריםקראנץ שוקולד
יחס נוזלים ויבשים לא טוב

לישה קצרה מדי
התפחת יתר או לא מספיק.
תנור לא טוב.
התנור חדש ככה שאין סיכויאהבתחינם
תהיא לי מתכון טוב עם הרבה טיפים ובלי ביצים...
למה בלי ביצים?חגהבגה
יש לי מתכון אליפות עם ביצים...
כי איאפשר לברך על חלה עם ביצים המוציא לא?אהבתחינם
זה הופך אותה למזונות..?
ממש ממש ממש לאחגהבגה
הכלל הוא- אם הבצק עצמו בטעם מתוק, ונילוש לא עם מים אלא עם מיץ פירות נניח תירוש- זה מזונות, וגם זה רק בכמות מאוד קטנה. כל מזונות שאת קובעת עליו סעודה (גם קרקרים) צריך נטילת ידיים, מוציא ברכת המזון.
תלוי אם אשכנזים או ספרדיםפרח-אש


לא תלוי, אם אוכלים כמות מסויימתחגהבגה
בדוק.
הוא צודק זה גם תלוי מחלוקת אשכנזים ספרדיםקראנץ שוקולד
בכ"א לעניין צריך שתורגש המתיקןת בצורה בולטת בשביל שהברכה תהיה מזונת ועיין רצוי שלא להסתמך על זה ולברך על לחם רגיל..
האמת שגרמת לי לקרוא על זה כי עניין אותינקודה טובה
לדעת האשכנזים זה נהיה מזונות רק אם הביצים הם יותר מהמים..אבל לא מכירה מתכון כזה..
בדכ בחלות לא שמים ביציםקראנץ שוקולד
ביצים שמים לרוב בבצקי שמרים לעוגות שהם עשירים יותר..
חלות לרוב זה בלי ביציםקראנץ שוקולד
אבדוק יותר מאוחר
מה שנתתי לך זה ללא ביצים*אשתו של בעלי*
היא מצויינת!
אז אם המתכון הזה לא מצליח, תנסי מתכונים אחרים ממולציםבטעות נכנסתיאחרונה
עד שתמצאי אחד טוב
ולעקוב אחרי ההוראות המדויקות
אם יש לך תוכנית אפייה בתנור של לחם הייתי ממליצה לך להשתמש בה
לשים לב לכמה דבריםפרח-אש

1. לשים את השמרים והסוכר בהתחלה (אפשר עם הקמח ומים או שהם מיד אחרכ) ואחרי שמערבבים קצת להוסיף מלח .

 

אצלנו גם את השמן שמים רק כשמניחים את הבצק להתפחה ראשונה מורחים עליו שמן בנדיבות (זה לא יוצר הרבה שמן בכלל) והוא נספג בלישה ולא מכביד על התפיחה

 

2. לפחות שתי כפות גדושות סוכר ומספיק מים (לא יודעת בכמות לפי היד...)

 

3. ללוש את הבצק לפחות עשר דקות אחרי שיש בצק אחיד

 

4. לתת זמן לתפוח עד שמכפיל את הגודל (בדרכ נותנים שעה לשים ועוד חצי שעה ואז עוד קצת(15-20ד') בתור חלות לפני תנור.

 

 

לגבי 1 זה תלוי באיזה שמרים משתמשיםקראנץ שוקולד
בשמרים יבשים אין בעייה..
הנה עוד שני מתכונים פצצה!*אשתו של בעלי*




אגב את הלישה צריך לעשות במהירות נמוכה-בינוניתקראנץ שוקולד
לא גבוהה.
מחפשת מתכונים לעוגות ללא הקצפת ביציםאמת ואמונה
לפסח כמובן
אפשר עם קיטניות
יש שניים שהעליתי בשרשור קודם, אעלה פהארץ השוקולד
הגדרות כלליות:
1. בכל המתכונים התנור על מצב טורבו.
2. אלא אם כן כתבתי אחרת, כוס = 225-250 סמ"ק. (לשם השוואה וייחוס, כוס חד פעמית רגילה היא 180 סמ"ק.
3. ברירת מחדל של ביצים, ביצים גדולות (L)

מתכון א: בראוניז:

3/4 כוס קקאו
1/3 כוס שמן
1/2 כוס מים חמים
לערבב אותם יחד לתערובת חלקה
להוסיף:
כוס וחצי סוכר (לבן, אם שמים סוכר חום אז כוס ושליש)
2 ביצים
1/3 כוס שמן
כפית תמצית וניל
טיפה מלח (פחות מרבע כפית)
3/4 כוס קמח מצה
1/3 כוס קמח תפוח אדמה
50 גרם שוקולד צ'יפס
לערבב הכל
להכניס לתנור על 180 למשך כעשרים דקות
מספיק לתבנית בגודל 32×20 ס"מ (9"×13")

מתכון ב - עוגיות שוקולד צ'יפס:

כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כוס שמן
2 וחצי כפיות תמצית וניל
לערבב אותם יחד לתערובת אוורירית
להוסיף:
כוס קמח מצה
2/3 כוס קמח תפוחי אדמה
חצי כפית סודה לשתיה
100 גרם שוקולד צ'יפס
להכניס לתנור על 190 ל10-15 דקות
(מספיק ל25 עוגיות גדולות)
יש את הבראוניז של ניקי בחיים של
מרוב שהוא טעים אני עושה אותו כל השנה!!
בראוניז שהכנתי עכשו לפסחבטעות נכנסתי
בראוניז מ-5 מצרכים | עוגיו.נט

אני שמתי שמן אגוזים כי לא היה לי מחמאה או שמן קוקוס לפסח, יכול להיות שהמרקם יצא לא כמו שאצלה אבל יצא גם טעים והוספתי אגוזים
היא בתמונה הוסיפה אגוזים וגנאש
בכללי יש שם הרבה אופציות לתוספות לבראוניז הבסיסי
יש, בראוניז ללא כלוטן של מתכונים ב10 דקות. מעוללללהג'נדסאחרונה
שאלה לגבי הכנת חלות בעצמימבקש אמונה

ראיתי באחד המתכונים לחלה באינטרנט

שאחרי שנתתי לבצק לתפוח חצי שעה להפיל אותו עם הידיים ושוב לתת לו לתפוח...

 

מה העניין? זה טוב? עשיתם את זה פעם?

אתה יכול להתפיח, לעצב ולהתפיח שובברוקולי
מספיק
תודה! וזה בסדר? לא הורס את הבצק?מבקש אמונה

תמיד אמרו לי שלא נוגעים בבצק... פעם ראשונה שלי.

 

וזה מועיל במשהו כשאני עושה את זה?

זה מועיל לבצק שיהיה אוורירי יותריראת גאולה
אתה מוריד את האוויר בבצק בעת עיצוב הצורהברוקולי
ומתפיח שוב כשהצורה מוכנה
אה אוקי... תודה לשניכן על העזרה!! מבקש אמונה


יש כאלה שגם לשים שובהודעה

כל העניין לגרום לזה להיות אוורירי ככל שיותר תתפיח אחרי לישה כנראה שזה יהיה יותר אוורירי (גם לא יותר מדי כי אז זה מחמיץ ומתקלקל)

ללוש שוב לא עוזר לזה להיות אווריריברוקולי

 

[*למעט מי שלש ע"י קיפולים וגם זה עד שלב מסוים ]

 

מתפיחים את הבצק > נותחים לרשת הגלוטן להתפתח > מורידים את האוויר כדי לקלוע צמה למשל > אח"כ נותנים לבצק לתפוח שוב כדי שהפד"ח יכלא בתוך הבצק , הרשת גלוטן תהיה מפותחת 

וזה מה שעושה את האווריריות 

 

למה יש כאלה שלשים פעמיים ומתפיחים פעמיים ..הודעה


יש כאלה ששמים גם שום ומאמינים שזה עוזר לתפוחברוקולי

 

לא כל דבר שאנשים עושים הוא נכון 

 

חחח שום וקופסת גפרוריםהודעה

האמת שהרבה זמן לא אפיתי אני כבר לא זוכרת לגבי הלישות ואם זה נכון לבצק של חלות או המטוגנים, טוב נו אז ללוש פחות להתפיח יותר (:

ומה לגבי זנב של לטאה ועין של עטלף? מבקש אמונה


זה יהיה חלותת עם קורונה ר"ל הודעה


אני יודעת שאורז גם עוזר. במשפחה אצלי זה עובד...נפש חיה.
האמת הסתדרתי כבר.. אבל מעניין לשמוע איך?מבקש אמונה


איך יצא?הודעה
תפח מצוין!!! עכשיו צריך לחלק לכדורים ולקלועמבקש אמונה


פשיאה כל הכבודהודעה
בהצלחה!
תודה! מבקש אמונה

גם לך @ברוקולי 

אני אעדכן איך יצא הכל... עזרתן מאד

 

 

יופי! תקלע רופףברוקולי

מחכים לראות תמונה של המוצר המוגמר
שמים חבילת אורז (או כמות שלכוס אורז, בשקית)נפש חיה.
ומניחים על קערת ההתפחה.
חוץ מזה שמעתי גם שמניחים חפיסת גפרורים כשהעופרת כלפי הבצק, והעופרת גם מזרזת אותו בתפיחה.
את באמת מאמינה שהדברים האלה עוזרים?ברוקולי
אני ניסיתי וראיתי שההתפחה מצליחה ככה, אז אינלי מושגנפש חיה.
אני עושה מה שעובד לי טוב חחח
זה תפח בגלל השמרים, לא בגלל האורזברוקולי

תנסי ותראי
או תמשיכי להנות עם האורז
אני עדיין זוכרת שזה השמרים;)נפש חיה.אחרונה
אלו דברים מומלץ באמת באמצעות קיפולים?ארץ השוקולד
לא יצא לי
לחמי מחמצת. בגטים..ברוקולי

ובכלל כל בצק עם אחוז מים גדול
מגניב, טוב לדעתארץ השוקולד
תודה
בדיוק. הכנתי חלות 70% הידרציה ויצא מעולהמקום בעולם
קבלוווומבקש אמונה

נראה שיצא אחלה חבל על הזמן!!  

בסוף אחותי הקטנה והתותחית רצתה לקלוע את החלות... אז נתתי לה-  היא אלופה מה אכפת לי חח

 

אז לה מגיע קרדיט על הקליעה, ואני לוקח על הכנת הבצק והלישה.  

 

נראות טוב!!יעל מהדרום
יואו!!!!!! מקסימות ממד. בעזרת ה אצלך בבית תכין לאשתך!נפש חיה.
אמןןןן!!! (צועק)מבקש אמונה


נראה מדהיםארץ השוקולד
בתיאבון

שיתוף פעולה יפה
כל הכבוד!! ממש נראה טוב!הודעה


זה מעולה. נותן יותר אווריריות..מקום בעולם
טוב חיפשתי ולא מצאתי שרשור על מנות עיקריותבתאל1
לפסח.
ואם אפשר גם תוספות.
מנסה לבנות תפריט לשני הימים הטובים בשביל קניות...
אנחנו אוכלים קטניות... אבל הבן שלי לא מחבב אורז..
אשמח לרעיונות! תודה!
רעיונות*אשתו של בעלי*
צלי כתף 5 ברוטב פטריות
קציצות בשר בתחתיות ארטישוק
עוף בתנור/בבישול עם תפו"א
פרגיות בבישול/בתנור
אפונה וגזר
אורז
ירקות מבושלים
שעועית ירוקה/צהובה
תפו"א עם בצל
תודה רבה!בתאל1
תפוא עם בצל זה בתנור?
אפשר גם וגם*אשתו של בעלי*
צר לי לבאס אותך...יונתן1
תבני תפריט לפי מה שתמצאי בחנות...
ואי ממש הגזמהHB
יש הכול חוץ מביצים
לפחות ברשתות הגדולות
אם היא לא היתה אוכלת קטניות ואפילו לא שרויה זה היה יותר נכוןבטעות נכנסתי
סה"כ יש לה מלאא אפשרויות לתפריט לפסח..

(אנחנו לא אוכלים קטניות ולא שרויה אז התפריט דורש יותר יצירתיות)
לא ראיתי חוסרים מיוחדיםבתאל1
וגם קניתי דברים מראש...
אנחנו משפחה קטנה אז לא צריך להתפרע.
פשוט בא לי דברים אחרים ומיוחדים ולא כמו שבת רגילה.
שרשור למטה כתבתי מה אני מכיןיונתן1
מוזמנת להציץ...
בנוסף אפשר מצות ממולאות.
כל מיני תבשילי קדירה לבישול ארוך
אפשרי רוסטביף...
תודה!בתאל1
יש לי כמה מומלצים... שולחת כברמנסה לעזור


לאוכלי שרויה- "קובה" כשרה לפסח. טעים מאוד ואהוב על כולםמנסה לעזור

מתכון ל"קובה" כשרה לפסח...- מיוחד לפסח, ולא רק....-טעים... 
 (הכמויות כאן הן בערך ל-10 סועדים/ סיר גדול של מרק!)

 

במחבת גדולה  מטגנים 4-5 בצלים גדולים קצוצים + פפריקה מתוקה (ומעט חריפה למי שאוהב)/ כורכום עד להשחמה (בשביל ה"בצק" והמילוי).- תלוי כמובן באיזה תבלינים אתם משתמשים  בפסח...

 

ל"בצק":
בקערה 1 מערבבים יחד  היטב (לפי הסדר):
6-7 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט פפריקה מתוקה
1-2 כוסות של ירק קצוץ: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר וסלרי
1/2 מכמות הבצל מטוגן
קמח מצות עד שנוצר בצק יציב...

(אמור לצאת בצק יציב ולא מתפורר. אם הוא מידי רך/ מתפורר- מוסיפים מעט קמח מצות,
ואם הוא מידי יבש ולא מתגבש- מוסיפים מעט מים.)

 

למילוי:
 בקערה נוספת מערבבים 1/2 קילו בשר בקר טחון (או עוף טחון/ הודו טחון) יחד עם חצי מכמות הבצל שטיגנו קודם. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

 

ל"קובה":
קורצים מהבצק עיגולים כמו בקובה. משטחים על היד, ממלאים בבשר ו"סוגרים".

 

למרק:
מכינים מרק צח עם חלקי עוף- אפשר אפילו גרונות/ עצמות/ כנפיים- רק כדי לתת טעם במרק. מביאים לרתיחה.
אח"כ מוסיפים גם ירקות חתוכים: 2 בצלים, 4-5 גזרים, 1-2 קישוא והרבה סלרי.
וכן 2-3 חפיסות קטנות של רסק עגבניות
מתבלים במלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם.
מביאים שוב לרתיחה ו"זורקים" פנימה את ה"קובה"/ הקניידלעך הממולא.
מבשלים כ-40 דק' על אש נמוכה.


מגישים עם אורז לבן... או ככה עם שברי מצה בתוך המרק 

 

הערה: כדאי להכין את המרק בסיר גדול יותר מימה שאתם חושבים...
הקובה/ קניידלעך ממש מתנפחים ותופסים מקום יותר מימה שזה נראה... ולא כדאי שהם ידבקו אחד לשני ויתפרקו. מה גם שהמרק כאן מאוד טעים..       

      
לבריאות וחג שמח! 

וואי איזה מתכונים מעולים!אבןישראל
תודה רבה
תבשיל בשר בקר עם סלרי וגזר- גם מיוחד וטעיםמנסה לעזור

 

לוקחים גוש בשר (מס' 8 או 5) ומטגנים אותו טיגון קצר בשמן כדי "לסגור" אותו היטב מכל צדדיו. מכסים את הבשר במים רותחים, מוסיפים לנ"ל 1 בצל קלוף שלם ומבשלים יחד עד לריכוך כמעט מלא של הבשר.
מקררים את הבשר במשך מס' שעות/ לילה במקרר ופורסים אותו לפרוסות.
לוקחים 5-6 גזרים וחותכים למקלות.
וכן 5-6 גבעולי סלרי עבים וחותכים לקוביות בינוניות.
בסיר נפרד מטגנים את הגזר והסלרי עד לריכוך הגזר תוך כדי ערבוב הגזר מידי פעם שלא יישרף/ ידבק!
חשוב לדעת שהגזר כאן מתרכך ללא נוזלים!! רק תוך כדי טיגון וערבוב!
לא מוסיפים מים!!  זה כל הטעם המיוחד שלו.. בלי מים!
בסיר אחר מטגנים רצועות מ- 2 בצלים גדולים עד לשקיפות, מתבלים בפפריקה חריפה ומתוקה ומעט פלפל שחור, מוסיפים את פרוסות הבשר, מקלות הגזר והסלרי המבושלים.
מוסיפים 1-2 קופסאות קטנות של רסק עגבנות, מערבבים עם הגזר והבשר ומוסיפים מים רותחים עד חצי סיר בערך. מתבלים במלח לפי הטעם ועוד מעט פפריקה אם צריך, מביאים לרתיחה ואח"כ מבשלים על אש קטנה במשך 20 דק' נוספות.

יוצא תבשיל בשר טעים במיוחד!!!
מגישים עם אורז לבן כמובן! 
 

בשר בקר עם פירות מיובשים וחבושיםמנסה לעזור

המצרכים:
***
•    בשר מס' 8 (שריר) חתוך לקוביות גדולות
•    2 בצלים קצוצים
•    2-3 חבושים צהובים גדולים חתוכים לפלחים
•    כ-10 שזיפים מיובשים
•    כ-12 משמשים מיובשים
•    1-2 רסק עגבניות קטן
•    מלח, מעט פלפל, גריל עוף/פפריקה מתוקה
•    אפשרי גם להוסיף קוביות תפו"א למי שאוהב

אופן ההכנה:
1.    במחבת גדולה מטגנים את "פלחי" החבושים עד להשחמה מ-2 הצדדים ומניחים בצד.
2.    בסיר רחב מטגנים את הבצלים עד להזהבה, מוסיפים את הבשר. מתבלים במלח, פלפל, גריל עוף/ פפריקה מתוקה ומטגנים עד להשחמה קלה.
3.    מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים אותו עד לריכוכו המלא. בודקים מידי פעם שהמים לא התאדו. (זמן בישול כשעתיים+)
4.    כשהבשר מוכן- מוסיפים את הרסק עגבניות, את החבושים המטוגנים, המשמשים והשזיפים ומבשלים עוד 10 דק' בערך.
5.    כ"כ ברגע שמוסיפים את הפירות המיובשים- ניתן להוסיף למי שאוהב קוביות תפו"א ולבשל כ-20 דק'.
6.    טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את הגז.

-    יוצאת מנה טעימה מאוד ומיוחדת! מגישים עם אורז לבן.
 

אפשר גם כרוב ממולא/ ממולאים אחרים- למי שאוכל אורזמנסה לעזור

רק שאין לי מתכון כתוב על כך... (את האחרים כתבתי במשך השנים בשביל חברות ואחיות שביקשו מתכון)

ממש תודה על כל המתכונים!בתאל1
בשמחה מנסה לעזור

אם ייצא לך להכין משהו מהם- אשמח שתרשמי אח"כ איך היה...

אחלה תודה! מקווה למצוא בשר בעז"הבתאל1
בהצלחה וחג שמח ובריא לכל ב"י מנסה לעזור


פארפעל מצההעני ממעש
מפרום . פאי רועים...חסרת טאקטאחרונה


חורשט סבזי- תבשיל פרסייונתן1

יחי חומייני.הודעה
סתם, בתיאבון, יצא מקצועי כמו של הסבתות!
אני תוהה לעצמי אם זה באמת מורכב להכנה כמו שזה נראה.
חחח..האמת זה אחד המתכונים הקליםיונתן1
הכי קשה לשטוף ולחתוך את העשבים...
ולהשרות את השעועית זה עוד זמן...הודעה
מה שכן זה אחד הבריאים.
עוד לא ראיתי צעירים שמכינים את זה, שאפו!
מתכון...יונתן1
עבר עריכה על ידי יונתן1 בתאריך י' בניסן תש"פ 21:37
להשרות שעועית אדומה לפחות 5 שעות בהרבה מים.
להרתיח מים עם בצל חתוך לחצי קצת סלרי וכמה עלי דפנה.
שהמים רותחים להוסיף נתח בשר ואת השעועית אני משתמש במספר 6.
לבשל 30 דקות על אש גבוהה ואז להוריד לאש נמוכה בסביבות 2.5 שעות.
שהבשר מוכן והתקרר(!!)לחתוך לקוביות.
לגבי הירק.
לטגן בצל קצוץ דק עד שהוא שקוף ולאדות 2 חבילות סלרי ו2 סלק עלים. להוסיף את הבשר והשעועית לירק וקצת מהנוזלים-שיהיה תבשיל ולא מרק.
להוסיף כמה לימונים פרסיים ומלח לפי הטעם ולבשל עוד שעה...
להוסיף שמיר וקצת נענע ולבשל עוד 20 דקות.

להגיש עם אורז לבן
וואי ישר כח ענק! תודה..!הודעהאחרונה
יוו כמה שנים לא הייתי פה.וזכני לגדל
קחו תמונה מאפיית שישי
וואי נראה טוווב!הודעה
מהמממממםג'נדס
וואו שלום התגעגענו לתמונות שלךברוקולי


אם את מתעקשתהודעה
אשמח למתכון !!
מתכוןוזכני לגדל
קוראסונים
3 וחצי כוסות קמח
כף גדושה שמרים
3/4 כוס סוכר
2ביצים
50 גרם חמאה/ מרגרינה
חצי כוס שמן
כוס מים פושרים
קורט מלח
אופן ההכנה
המיקסר שמים קמח שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים את המרגרינה ביצים שמן ומערבלים. בהדרגה מוסיפים מים ( לאט לאט לא חייב את כל המים אם יבש להוסיף עוד)לערבל 7 דקות לבצק נח ולהתפיח!
לחלק את הבצק לעיגולים. כל עיגול לקמח מעט ולרדד לעלה לשים שוקולד למריחה( או מה שבא לך) לקפל את הבצק לחצי ולרדד דק דק לחתוך למשולשים וכל משולש לגלגל לקוראסון.
להתפיח שוב חצי שעה.
לשים מעל ביצה טרופה עם מעט סוכר
לאפות ב180 עד שמזהיב.
אפשר לעשות מי סוכר ולשים מעל
תותחית תודה הודעה
יאמיייייי.... מה מ ם!!חדשה ישנהאחרונה
נראה ממש טובילדונת יפונת
נראה מממש טוב !!!!שקד מהצפון

ליקוק

 

מה יקרה לתבלינים פתוחים שבוע מחוץ למקרר?ט'
מתלבטת אם ואיך לשמור איכשהו ולמכור לחמץ רטבים פתוחים ותבלינים.
גם חצי שקית שמרים גדולה פתוחה..

את יכולה לעטוף בשקית שחורה ולשים עמוק במקרר במקום שלא נוגעיםHB
ואם אתם לא נוהגים אז
תבלינים יהיו בסדר
כנל שמרים
רטבים פחות עדיף לזרוק
תבלינים? לא יקרה כלום. יש כאלו שכל השנה לא שומרים במקרר..נקודה טובה
גם בחנויות שמוכרים במשקל זה מחוץ למקרר..
שמרים לא יהיו בסדר שבוע בחוץ..מקום בעולם
אנחנוגם נוהגים לכסות את זה במקרר במדף העליון
שלימכל השנה בחוץ בקופסה אטומהנחשון מהרחברון
שמרים יבשים בשקית פתוחה?מקום בעולם
אולי זה תלוי אזור מגורים..
פה שכחתי אותם שבת בחוץ והם תססו והסריחו 🙄
קופסא אטומה מחוץ למקררנחשון מהרחברון
אז כנראה עניין המגורים הוא פקטור.. פה חם כמעט תמיד..מקום בעולם
בארון סגור לא אמור לקרות כלום ץנסי עכשיו עם קצת עד פסחנחשון מהרחברון
כמו שאמרתי.. כבר "נוסה" בעבר..מקום בעולם
הריח לא עבר כמה ימים טובים חחחח
בשקית פתוחה אמרתנחשון מהרחברון
תנסי בצנצנת אטומה
לא לא.. בצנצנת..מקום בעולם
גם במקרר אני שומרת בצנצנת.. היא פשוט נשכחה בחוץ אחרי שהכנתי חלות לשבת..
אנחנו שומרים בתוך קופסא גדולה אטומה או צידניתיראת גאולה
תבלינים לא מתקלקלים, זה מחשש שיתליעו...

אבל גם דברים לא מדי רגישים מחזיקים מעמד ככה. חרדל למשל, חושבת שגם שמרים.
אני שמה בשקית אטומה וסגורה היטב במקרריעל מהדרום
תבלינים יחיו בטוב ובנעימים. שמרים נראה לי שלא. לפחות חבל עלמודדת כובעים

על הנסיון...

אפשר למכור חמץ גם בתוך המקרר/ המקפיאאיכה

אנחנו סוגרים מדף אחד בדלת של המקרר, לכל מיני דברים כאלו.

(אבל יש לנו שני מקררים, אז אולי זה לא רלוונטי)

 

למרות שתבלינים אנחנו שומרים בחוץ בפסח, ויש המון אנשים שעושים את זה כל השנה.

אפשר גם במקרר שמשתמשים בו. ככה אנחנו עושיםיעל מהדרום
לק"י

סוגרים בשקית אטומה.
נכוןאיכה


אני מחפשת מקום אחסון למחמצת שליסמטאות
אווצ', זה באמת קצת מסובך!הנורמלית האחרונה
כן ואני מסרבת להרוג אותוסמטאות
הפוסקים דנו על זה בהרבה שותיםנחשון מהרחברון
אין גוי זמין?...מודדת כובעים


שאשים אצלו במקרר?סמטאות
אולי... למרות שעם סכנת הקורונה, עדיף לא לקחת סיכון.. מודדת כובעים


אבא שלי מברר עם רב אם אפשר לשים במקרר שנקי לפסחסמטאות
נראה מה יהיה
אני לא עונה תשובות בפורום כי אני חושב שזה לא נכוןנחשון מהרחברון

אבל כיוון ששאלת רב צריך לשים לב שלחמץ מכור מייחדים מקום ולכן צריך לשים אותו בגירה/מדף סגור שלא משתמשים בה לדברים אחירים ולציין את המדף הזה במכירת חמץ

עד כמה שידוע לי לעניין מקום מיוחד למכירת חמץיעל מהדרום
לק"י

משתנה ממנהג למנהג.
אני לא זוכר מי שמתיר לא לייחדנחשון מהרחברון
הרי כם אם בפסח מגיע גוי שתשמור חמץץ שלו זה אסור כי זה אצלך בבעת וצריך להקצות לו מקום...
המחמצת חייבת קירור, לכן השאלה היא האם מותר שהיא תהיה סגורה בסמטאות
אנחנו מוכרים חמץ גמור וישלו מקום מוגדר,השאלה פה היא רק לגבי המקרר.
אמרתי שאני משתדל לא חענות כאן לשאלותנחשון מהרחברון
הלכתיות אבל יש אפשרות לפי מה שאני יודע, תשאלו את הרב ספציפית לגבי איך לייחד לה מקום במקרר
תודהסמטאותאחרונה
תודה, אנשים ט'


עדיף בצנצנתילדונת יפונת
אז עוד שבת מגיעה אלינו מה בתפריט?סמטאות
מחר נאפה חלות, ואכין קינואה.
היום הכנתי סלט כרוב וגזר וסלט שורשים,טחינה וחומוס,
אחותי הכינה בורקסים עוף,
יש קוגל ופשטידת ירקות,
נכין סלט חי וסלט ירוק,
וממש באלי קינוח...יש רעיון למשו לא מתפורר?
פיווו עוד שבת..ט'
חלות יש
חומוס מתבשל
נכין גם -
חציל פרוס בתנור
קישוא בטעם כבד
סלט תירס

פשטידת תפוחי אדמה
משהו בשרי, טרם הוחלט 😏

חמין

עוגה כדי לחסל את הקמח
אצלנונחשון מהרחברון

חלות

טחינה 

סלט חי

ערב

קציצות עוף

מרק קובה סלק

בוקר

עוף ואורז של ניקי בתנור

תפו"א בתנור

אפונה וגזר ברוטב אדום

סד"ש

מושט מרוקאי

 

שבת מקפיא וחיסול חמץטארקו
כיאה לשבת הגדול..
לכל השבת-
סלט זיתים מהמקפיא, מטבוחה עצלנים, חצילים בתנור.
חלות מהמקפיא
עוגיות עם קוואקר(יש טונות קוואקר, חייבים)

ליל שבת:
משהו עם בצק סיגרים פטריות, כי יש לי בצק סיגרים ויש לי פטריות...
בקר ביין עם טימין וגזר, מהמקפיא.
קוסקוס משקית
סלט חסה

בוקר שבת:
דג אמנון, לא יודעת איזה תיבול בדיוק.. נזרום.
לזניה בשרית מהמקפיא.
סלט חסה

סעודה שלישית:
קסרול טונה ואחריות (@ברוקולי סבתא אמרה שזה מתכון מקופסת אטריות של החברה הכי מוכרת וכשרה באמריקה לפני 60 שנה)
אני גם מצאתי בהקפאה חבילה של עלי סיגריעל מהדרום
לק"י

חבל שלא גיליתי אותה לפני חודש....
יש דרך להכין איתה משהו פרווה וקליל? רצוי בתנור.
המטבח כבר נקי לפסח,השארתי פינה קטנה לשבתציף
חלות מהמקפיא
גם סלט חומוס וטחינה
נישאר להכניס לתנור עוף,דג וחזה עוף לבוקר
נחשוב איזה עוד סלטים לעשות
חרוצה!סמטאות
אצלנואיכה
מבשלים לשכנים, וחוץ מזה כולם בבית אז הכל בכמויות..

3 קילו חלות (אחד כוסמין, 2 לבן)

סלטים - סלק אפוי, חומוס ביתי, חומוס גרגירים, חצילים בתנור, סלט גזר, טחינה, עוד סוג חצילים

עוגות שמרים, ועוד שתי עוגות מהמקפיא, וחיתכויות שוקולד וחמאת בוטנים (לחסל את הביסקווטים)

ער''ש -
מרק עוף וקניידלך
שניצלים ופסטה עם רוטב (שבת הגדול או לא?)

שבת בבוקר -
טורטיות במילוי בשר
עוף ואורז

ס. שלישית -
בורקסים
דג סלמון
פסטה מוקרמת
הייתי שמחה לקבל משלוחיעל מהדרום
קצת מסובך להעביר משלוחים בקורונהאיכה
אז האופציה היחידה זה להיות שכנים שלנו 😏
אצלנואבןישראל
ערב:
סלומון
תבשיל שעועית לבנה
תבשיל בשר ראש
בוקר:
בורקס בשר/ קציצות בשר ברוטב עגבניות עם אפונה
שניצלים
סלטים:
חומוס מהמקפיא
טחינה
ביצים
חציל במיונז
חציל מטוגן
אצלנובוקר אור
ערב
מרק ירקות עם קניידלך מהמקפיא
פתיתים עם הודו טחון של ניקי

בוקר
חלה ממולאת בבשר טחון מהמקפיא
אורז
חומוס

סדש
פסטה מוקרמת

חלות לוחמניות מהמקפיא
סלט חצילים מהמקפיא

כדורי תמרים מהמקפיא
אוזני המן קנויות
משהו כזהיעל מהדרום
לק"י

חלות ביתיות
טחינה
חצילים
סלט חי
סלק
בראוניז
עוגיות שוקולד צ'יפס

ליל שבת:
קוסקוס משקית
עוף עם תפו"א, ירקות ושעועית

יום שבת:
קוסקוס
עוף כלשהו
אולי ירקות בתנור
אולי פשטידה

סד"ש:
לזניה
פנקייקים
ומחפשת רעיון לניצול עלי סיגר- רצוי משהו מהיר, פרווה ובתנוריעל מהדרום
לק"י

אני גם חושבת לנסות למלא במילוי של פיצה ולשים בטוסטר (לא לשבת).
פסטיה צמחונית...פירות יבשים אורז בלי עוףנחשון מהרחברון
אבוי...זה ממתק, לא אוכל🤣יעל מהדרום
לק"י

לא אוהבת אוכל מתוק.
ובכל מקרה, חוץ מתמרים אין לנו פירות יבשים.

נראה לי שנכין סיגרים במילוי תפו"א או משהו כזה.

תודה!
מילוי של ירקות ובצל/ תפוח אדמה (כמו אגרול)נפש חיה.
כולם פה משקיעים אה?

חחחח....מנסים לרוקן מקרריםיעל מהדרום
חחחחנפש חיה.אחרונה
מקווה שכולם יצליחו במשימה
מעבד מזוןנחשון מהרחברון

אשמח להמלצה למעבד מזון חזק  שטוחן גם קרח 

כמובן גם לפרוס ולגרד ירקות לקצוץ וכו

תקציב עד 400 יש המלצה?

 

העיקר בשבילכם הוא הקרח או הקוצץ ירקות וכו'?מקום בעולם
טוחן קרח זה בלנדר לא מעבד מזוןעלה למעלה
כן. מכינים גם וגםנחשון מהרחברון
גם שייקים מקקח ופירות קפואים וגם מגרדים קוצצים ועושים בצק פריך.
סוגים שונים של פרוט נינג'הבאג2000
זה מיועד לשייקים אז אמורים לשים קרח
אבל הם לא עולים 400נפשי תערוג
נכון אבל יש של חברות אחרות שהם יותר זוליםבאג2000אחרונה
רשימת קניות לליל הסדר"למענך אלוקינו"
חברים פעם ראשונה שאנחנו ליל הסדר בבית"_"
אשמח לרשימת קניות או רעיונות לתפריט כולל סלטים קינוחים וכו לפסח יעזור עד מאודדד!!!
בתודה אני
תראיחיים שלאחרונה
לסעודת חג בלילה לא צריך הרבה אוכל כי כולם מפוצצים מכל הכזיתים של המצות.
אז אפשר לעשות דג ואחכ מרק
או מרק ואחכ משו בשרי
או אפילו רק מרק...

לבוקר החג תפוחי אדמה בווריאציה כלשהי
עם שניצלים
או עוף
או בשר
או שני סוגים של עיקריות

סלטים:
מיונז
סלטים חיים
יש איזה ממרח שנקרא טחינה של פסח
ברגע שאני אמצא את המתכום אני אעלה אותו