שרשור חדש
זה לא כיף לעשות קניות לפסח באינטרנטברוקולי

 

עצוב

אני בדרך כלל כן עושה לפסח באינטרנטיעל מהדרום
לק"י

אבל משלימה מה שצריך בסופר....
מקווה שהשנה כמה שיותר דברים נמצא שם
למה? מזה שונה מכל קניות שהם?סמטאות
כשרויות.. קטניות..ברוקולי
נכון. קשה לבדוק הכשריםארלט


וואי, ממש!אם ל3+
ואיי לגמריאם_שמחה_הללויה
האמת שזה חוסך טרחה, אבל הביאו לי כמה דברים בלי הכשר לפסח. למרות שציינתי עם מלא סימני קריאה לא לספק מה שלא כשל״פ=\
אבל אין מה לעשות,במצב של היום מה שאפשר להזמין עדיף להזמין משלוח.
תגידו אתן מזמינות דברים כמו כלים וכו׳?אם כן, מאיפה?
אפשר לחפש באתרי אינטרנטאם ל3+
אני הזמנתי מפוקס הום, יש עכשיו 40% הנחה
מאמינה שיש גם להום סנטר וכאלה אפשרות להזמנה אינטרנטית
ותוך כמה זמן הגיע מפוקס הום?אם_שמחה_הללויה
הזמנתי בראשון, עדיין לא הגיע. ועכשיו ראיתי שאין להם מענה טלפאם ל3+
עבר עריכה על ידי אם ל3+ בתאריך כ"ח באדר תש"פ 22:09
מענה טלפוני...
פניתי במייל והם הגיבו ב"ה,
אמרו שיש משלוחים.
בעז"ה יגיע בימים הקרובים
גם לושפרסל יש כלים.הנורמלית האחרונה
^^^^ בשופרסל בכלל יש מגוון ענק של דבריםיעל מהדרום
ולמי שקונה בכל זאת בסופר עצמו-נקו את ידית העגלה באלכו-ג'לארלט

המונים אחזו בה, והכפפות שלנו נדבקות מהזיהום שבה. ניקוי שלה פותר את הבעיה

צודקת זה ממש חשובילדונת יפונתאחרונה
מתכונים לזרוע. שוטו. לפי כל המנהגיםנחשון מהרחברון
פולקע |מסמיק|מודדת כובעים


מתכון. לא מה המנהגנחשון מהרחברון
מתחיל. בשר זרוע - שריר מספר 8נחשון מהרחברוןאחרונה
מפשיר טוב פורס לקוביות צורב אותם. סך ברוטב תסלינים ושמן ובתנור לכמה שעות.
תפריט ליל הסדר ופסח..יונתן1
טחינה
סלק
שרי עם בצל סגול וכוסברה
גזר ופלפל חריף
חסה
פטריות מוקפצות עם שעועית ירוקה
סלמון בתנור ברוטב חרוסת (סילאן אגוזים )
ארטישוק ממולא עם בשר רוטב לימון..
שאריות בשר קציצות עם זיתים לילדים.
פרגיות בבצל
אורז
מספיק?
נשמע מספיק ביותר ומושקע 👏ארץ השוקולד
כל עוד הכמויות מותאמות למספר האנשים.
איזה שפע! לאוכלי קטניות לא חסר כמעט דבר מודדת כובעיםאחרונה


מחפשת בדחיפות המלצה למעבד מזוןכוחות חדשים
לפסח. לא יקר במיוחד(עד 400)
מחפשת שיטחן ויגרד בעיקר.
קיבלתי המלצה למעבד של בראון 3010.
משהו מכיר?
לא יודעת דגם, אבל לנו יש מעבד של בראון והוא מעולה!!!כתר הרימון
גם לנו. ממליצה.טארקו
יש לנו של בושג'נדס
מעוללללה עלה 440 נכון ללפני כחצי שנה שקנינו
איזה דגם?נחשון מהרחברון

בדיוק מחפש לקנות וראיתי כמה של בוש

 

הנהג'נדס

מעבד מזון Bosch MCM3200W בוש - BetterSHOP

 

קניתי ב440 ש"ח במקום אחר שכבר לא מוכר כרגע

מצאתי מתצוגה ב380 הבעיה - לא בטוח שיגיע עד פסחנחשון מהרחברון

הבלנדר כותש קרח טוב? אנחנו עושים המון שייקים עם פירות קפואים

 

לא משתמשת בבלנדר...ג'נדסאחרונה
יש לנו נינג'ה שכותש מעולה
אז פסחחחח בפתחברוקולי

 

טוב אני מניחה שהרבה אנשים השנה יאלצו להתארגן על ליל הסדר ביחד 

אז בואו ננסה לעזור אחד לשני 

 

* מה צריך לקערת הסדר? 

* מה חשוב לא לשכוח לנקות במטבח?

* מה כדאי שיהיה לזוג שעושה בפעם הראשונה ליל הסדר בבית?

* מה אתם ממליצים לבשל ? 

[ המלצה שלי, במיוחד אם אין הרבה אורחים ממש לא צריך הרבה אוכל מספיק מנה אחת (מרק עשיר או מנה עיקרית) קינוח זה האפיקומן קורץ] ואת כל ההשקעות להכין לחג בבוקר או לשבת חול המועד או לשביעי של פסח 

לא לשכוח לפחות לאשכנזים שבנינו שאסור להכין עוף או בשר צלוי לליל הסדר 

 

@ארץ השוקולד @קראנץ שוקולד @ט' @יעל מהדרום @מקום בעולם @טארקו @טל..

יש המון מנהגים, גם בתוך קהילות האשכנזים. כדאי שמתשיכו אתקרן-הפוך

מסורות משפחות המוצא שלכם.

 

בפרט מנהגים שונים לכרפס, למרור, למרכיבים של החרוסת.

ומה נקרא אצלך בשר / עוף צלוי? גם לזה יש פירושים שונים.קרן-הפוך

צלי עוף / צלי בקר - זה בישול ממושך על אש קטנה בסיר עם הרבה רוטב שנוצר, והעוף / בשר ממש מוצפים בציר שיוצא בבישול.

 

קורבן פסח היה "בשר על האש" - אולי לזה את מתכוונת שנוהגים לא לעשות? 

(ואנחנו אשכנזים ולא מכירים את המנהג לא לעשות בשר על האש לליל הסדר. אנו במילא לא עושים, אבל הנוהג לא מוכר לי).

עונה על הניקיון במטבחפרח-אש

מדגישה שכותבת לפי המנהג אצלנו 

 

העיגולים הקטנים של הכיריים (והברזלים מי שמשתמש באותם כמו כל השנה )

הפלטה 

המגשים מתחת למיבשי כלים 

מתלים למגבות וכדו 

תמי ארבע על כל צדדיו 

דבר ראשון אני עוד מייחל לנס ושבעז"הקראנץ שוקולד
נעשה עם המשפחה המורחבת..
מטבח להכשיר את כל המוצרי חשמל הרלוונטיים, נניח אם יש תנור וטוסטר אובן אז אפשר להסתפק באחד מהם..מיקרוגל מקרר, סכום אפשר במקום להכשיר לקנות לחג חד"פ איכותי.. גם חוסך בניקיון וגם הכשרה מקום וכדו..
ואוכל כרגיל רק בכמות קטנה יותר
אני עוד צריכה לחשוב בנחת על כל זה ט'
לקערת הסדר לפי מנהגינו צריך -
ביצה קשה, גרון עוף צלוי, חרוסת, בצל חי או תפוח אדמה מבושל, חסה וחזרת.

חשוב לא לשכוח לנקות מעל המקרר ומאחורי התנור

מי שמקפיד על אכילת כזית מצה בכל פעם שצריך, לא נשאר לו הרבה מקום וכח ללעוס עוד משהו בשולחן עורך.. אז באמת לא צריכים להכין הרבה.
גרון עוף? אין שום מנהג כזהנחשון מהרחברון
שאני מכיר. כתוב זרוע גרון זה לא זרוע. יש שהקלו והשתמשו בכנף אבל גרון? מה מקור וטעם המנהג?
אל תגיד אין שום מנהג... כי יש, עובדתית.הנורמלית האחרונה
שהוא מכיר ט'

הכניס את המשך המשפט בתוך ההודעה..

 

 

בקשר לניקיוןכוחות חדשים
לא לשכוח מכשירי חשמל קטנים שמשתמשים בהם לחמץ אבל לא בהכרח נמצאים תדיר על השיש כגון טוסטר(לטוסטים).
כמובן קומקום. מחזיקי כלים.
אומנם לא מתכנים אבל אני ממליצה לשבת יחד כזוג על ההגדה לפניש.א הלויאחרונה

ליל הסדר, לראות שיש 2 הגדות זהות או לפחות קרובות מספיק

להתאפס על מנהגים ושירים/מנגינות שרוצים לעשות כמשפחה , אנחנו עשינו מיקס משתי העדות (למשל: 2 סוגי כרפס , שמים חזרת וגם עושים "בביהילו יצאנו ממצרים" מעל הראש) 

זה אחרי שבפסח הראשון הסתבכנו עם מנהגים ועם מה כן ומה לא. 

 

אם יש ילדים קטנים- זה הזמן להמחיש להם את יציאת מצרים כמה שניתן, אין מבוגרים אז שלפחות הילדים יהנו, בתכלס החג הוא עבורם.

 

מתוכנים- למי שלא משתמש באפליקציות וכאלה, להעתיק כמה לדפים נקיים ולא מלאי חמץ ;) (מי אתם שהמתכונים שלכם נשארים נקיים ללא רבב?)

 

אנחנו קנינו לפסח מלח של מלח הארץ במלחייה כזו יקרה והוא משמש אותנו כבר כמה שנים, נוח לשימוש, לא צריך מלחייה יעודית רק לפסח וזה קל לאחסון. 

 

 

קערת הסדר- אני ראיתי רעיון יפה של סלסלה ולהניח בה את כל הדברים כי בקערה הקנויה(ברובן)- כלום לא נכנס בתכלס 

אפשר גם פשוט מגש עם קעריות קטנות וסימנים עליו. 

 

 

נראה לכם שאפשר להקציף עם בלנדר מוט (בלי מקצף)?יעל מהדרום
לק"י

הגיע עכשיו מה שהזמנתי, וכנראה שנפלה טעות בדרך, והגיע בלנדר מוט בלי מקצף.

אני צריכה לעוגות של פסח.
תודה, מענייןארץ השוקולד
ניקיון של קולפן ירקותפה לקצת
יש לכם רעיון איך לנקות את הסכין שבקולפן?
מנקה עם סקוצ אבל זה לא יוצא מאה אחוז ואני חוששת להיחתך בניסיון לנקות יותר

ומנסה גם כאן, איך מעבירים ממיחם חדש את הטעם של המתכת (או לא יודעת של מה)?
הרתחתי אותו עם חומץ ומלח לימון כמה פעמים, וגם רק עם מים- הטעם נשאר ואי אפשר לשתות כלום ככה
אולי תנסי עם מברשת שיניים או ברזלית?הודעה
ניסיתי, לא מאוד עוזר כי זה סכיןפה לקצת
אני משרה במים עם אקונומיקה ויוצא כמו חדשט'
פעם בחודש/יים לפני שבת (כי אין בו שימוש) ממלאה נטלה במים ואקונומיקה ומשאירה עד מוצש את הקולפן, חלקים קטנים של המגימיקס, מגבים של השיש וכאלה.

יוצא נקי כמו חדש ממש.
מומלץ.

ואחרי האקונומיקה שטיפה רגילה במים עם סבון?פה לקצת
כןט'
שאלהג'נדס
אם הקולפן פרווה והמג'ימיקס חלבי? זה לא יהפוך לי את הקולפן לחלבי מדין כובש? 🤔
כבישה קוראת אחרי 24 שעות מבחינה הלכתיתקראנץ שוקולד
נכון היא כתבה שהיא משאירה לכל השבתג'נדס
שאלה טובה, לא יודעת לענות..ט'

אין לי חלבי בבית אז לא נתקלתי בשאלה הזו

נערך. עיינו בחתימהנחשון מהרחברון
אוקיט'אחרונה

אז לפי בעלי - האקונומיקה פוגמת את הטעם ה'אוסר'.

 

מחפשת מתכונים עם כוסמת ירוקהשוביה!

אפיה/בישול, לא משנה

ושיהיה מתכון בריא 

תודה רבה

ממליצההודעה
עם סילאן זה יכול להיות נחמד (אם את אוהבת את הטעם המתוק) ותיבול פיקנטי
אפשר בעיקרון לעוף עם קטניות וירקות, למשל בטטה, גזר, בצל (כמובן), אולי קישוא? פטריות? (לא ניסיתי אבל אפשר לחרטט עם זה משהו)
או קטניות שעועית אדומה/לבנה, עגץדשים למיניהם...
בבישול זה לא שונה מדי מבורגול וכד' רק שכדאי להשרות אותה לפניי
תודה רבה!שוביה!


עוף עם ירקות וחומוס בבישול ארוךמיקי מאוס
במקום אורז.
מטגנים עוף
בשמן שלו מטגנים ירקות
בד"כ שמים בצל,שום ,גזר, סלרי וירקות שורש דומים.
חומוס או שעועית מש
ואז מוסיפים כוסמת ומחזירים את העוף בתוספת מים עד לכיסוי. ובישול ארוך על אש נמוכה או בתנור

פנקייקים / לאפה מכוסמת ירוקהזכיתיאחרונה
להשרות 3 כוסות כוסמת ירוקה במים למשך הלילה/ כמה שעות
לסנן ולשטוף
לשים בבלנדר. למלא מים קצת פחות מגובהה הכוסמת.
טיפה מלח
קצת סילאן
אפשר קצת שמן קוקוס
לטחון הכל.
לטגן כמו פנקייקים ( במכשיר) או כמו לאפה במחבת.
יוצא טעים ומשביע. הולך מצוין עם ממרחים כמו טחינה אבוקדו וגם עם מתוק
יש לכם מתכון לקציצות צמחוניות שאפשר לשים ברוטבזריחה123
אדום?
תודה רבה!
עם ביצים זה בסדר, כן?יעל מהדרום
כן,אפשר עם ביציםזריחה123
יש את הקציצות התוניסאיות(כפיתות)קראנץ שוקולד
@יעל מהדרום אולי תוכל להסביר טיך מכינים אבל לא יודע אם זה טוב לרוטב..
זה מה שרציתי לכתוב...אבל קודם מטגנים ואז שמים ברוטביעל מהדרום
לק"י

יש גם קציצות דומות שאופים בתוך רוטב.
זה המתכון בגדוליעל מהדרום
לק"י

תפו"א מבושלים מעוכים
בצל מגורד
פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
מלח, פלפל, פפריקה, תבלין של קציצות/ בשר וכדומה.
חלמון של ביצה
פרורי לחם

מערבבים הכל ויוצרים כדורים.
טובלים בקמח ובחלבון של הביצה ומטגנים (אפשר גם בפרורי לחם).

מכינים רוטב עגבניות, וכשהוא מוכן- מניחים את הקציצות בתוכו לבישול של עוד כמה דקות.
קציצות של ירקות מגורדיםHB
אבל לסגור קודם במחבת עם טיפה שמן
תודה רבה!!זריחה123
אם רוצים לטבען את הקציצות אפשר להשתמש בקטניות בצורות שונות:sistaאחרונה

בבלילה:

אופציה א׳: חומוס או שעועית או עדשים מבושלות ומעוכות.

אופציה ב׳: קמח חומוס או קמח עדשים, לרוב אפילו לא צריך להוסיף מים בגלל הנוזלים שיש בירקות, אם מרגישים שצריך, אפשר להוסיף מעט לפי הצורך.

 

אם מצפים בפירורי לחם - במקום ביצים אפשר לשים בלילה של קמח חומוס או עדשים עם טיפונת שמן (כמו שיש בחלמון בעצם),

ומים עד שנוצרת בלילה שדומה קצת לביצה או טיפה יותר עבה.

כדאי לתבל טיפונת.

מחפשת רשימת קניות לפסח שראיתי פהאבןישראל
באחד הפורומים,
אם מישהו יכול לתת לי קישור אשמח מאד!
תודה רבה רבה
לא יודעת אם זה קטע של אשכנזים..מקום בעולם
אבל מה העניין בחד"פ חדש לפסח לדוגמא? או אקונומיקה וכו'..
אנחנו לא אשכנזים, אבל נוהגים שכל דבר שבעוז וענווה!
בא במגע עם אוכל (צלחות, חד"פ, כוסות קרטון (שלפעמים מקמחים אותן) נייר סופג וכו') צריך כשרות לפסח.
^ אנחנו אשכנזים ונוהגים כךברוקולי


אקונומיקה לא צריךיעל מהדרום
לק"י

חד"פ- אני עושה לפי הרשימה של כושרות.
וחד"פ שהיה סגור אין לי בעיה להשתמש בו בפסח (חוץ ממה שצריך הכשר לפסח).
מה בחדפ צריך כשרות לפסח מבחינתכם? ולמה?מקום בעולם
כוסות נייר, נראה לי כי יש בהן קמח לפעמיםיעל מהדרום
לק"י

תבניות אלומיניום צריכות הכשר כל השנה.
נייר אפיה גם נראה לי.
נייר סופג- רצוי.

פלסטיקים- לא

הנה הרשימה של כושרות:
כשרות לפסח למוצרים שאינם אוכל - כושרות
יש עמילןבאג2000אחרונה
תודה רבהאבןישראל
בעלי המתוק במקום לקנות א. מרק עוף קנה א.מרק פטריותbinbin
מה עושים עם זה?
חחחחח דווקא טעות חמודה הודעה

אממ  את יכולה להכין כל מיני דברים ולהשתמש בזה כרוטב, למשל בורקס ומעל את הרוטב הזה, או טורטיות עם בשר ומעל הרוטב, כל מיני מנות של בצק פילו למשל גם, מישהי אמרה לי פעם גםששמים את זה בפסטה מוקרמת או בכלל כל מה שכולל רוטב אלפרדו עם שמנת פטריות זה משדרג.
בהצלחה

ופפריקה הונגרית!! מה תגידי עכשיו?! אני לא יודעת אם לצחוקbinbin
מה זה פפריקה הונגרית? לפי גוגל אין יותר מדי הבדל
חחחחחהודעה

באמת  מה זה? זה אומר שהיא חריפה? כי יש גם מרוקאית אז מה זה אומר עליה?
קנית לפסח כאילו?

תתעלמי מההונגרית, זו פשוט פפריקה מתוקה.הנורמלית האחרונה
פשוט מרוקאית היא בדרך כלל בשמן ולכן היא חזקה יותר בצבע ובטעם-לכאורה.
בפשטידות - זה יכול לתפקד כמו אבקת מרק עוףיראת גאולה
עם טיפה טעם של פטריות (בתנאי שלא מפריע לכם הטעם הספציפי של פטריות).
שכחתי לציין שהוא לא סובל פטריות😌 חחח אבל נשים במוקרםbinbin
שאכין בחג 😏
חח את מתוקה! בתיאבון !הודעהאחרונה


מתכון לעוגה כושית קלהההחיים של
כוס וחצי קמח
כוס וחצי סוכר
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
3 כפות פודינג
3 כפות קקאו
1 כף קפה
1 כוס שמן
1 כוס חלב/מים
3 בייצים

מערבבים הכל
שמים בתבנית בינונית
מפזרים מעל שוקולדציפס
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לחצי שעה
עד שהעוגה יציבה

@יעל מהדרום
נראלי שתאהבי את המתכון הזה.
כן, נכון.. רק יום רביעי היום.מקום בעולם
ובכל זאת
מה אתן מתכננות לשבת?
נמאס לנו לאכול אותו דבר, אבל הבררנות שלי קיימת 🤷🥺
המרכיבים דומים (רובם), אבל הכמויות שונות...יעל מהדרום
ליל הסדר1234אנונימי
סליחה שאני מקדימה, אבל אני רוצה להתכונן כבר עכשיו.

פעם ראשונה שאנחנו בבית, אז אשמח לרעיונות מה אפשר להכין.

בלי קטניות
תודה!
אמנם אנחנו תימנים אבל בליל הסדק ספציפית לאנחשון מהרחברון
נשתמש בקטניות.
סיר מרק תימני.
חולבה/חילבה
ומפוררים לבפנים מצות קרקר - מה שנקרא פתות.
אוכלים מצות רכות שמשביעות.
אנטי פסטי טרי (מכניסים לתנור עם שעון שבת בתחילת הסדר)
ועוף במלח עם תפו''א טרי כנ''ל.
(וכן, אנחנו מכשירים את 2 התנורים ומכיוון שככה שניהם במצב פרווה אז אפשר לכתחילה להכין בחלבי ירקות לארוחה בשרית.)
תודה רבה על הפירוט!1234אנונימי
מה לא קטניות בחילבה?איכה
נכון. שכחתי.נחשון מהרחברון
אבל שויין אל תאכלו חילבה
אצלנו מותר איכה


אם אני לא טועה יש הבדל בין להכשיר לפסח לבין חלבי לבשריבטעות נכנסתי
אני לא בטוחה אם מלכתחילה מותר להכשיר בשרי לחלבי ולהיפך, אולי אם מכשירים לפסח אז כן, מניחה שבדקתם את הנושא כי אני אומרת ממש מזיכרון מעורפל
קודם כל זה רק לאשכנזיםנחשון מהרחברון
שנית גם ךהם אם מכשירים לפסח מותר להעביר מחלבי לבשרי. שלישית לכתחילה לספרדים/תימנים אם התנור נקי גם רם הוא לר מוכשר או שהןא מלוכלך אבך המאכל מכוסה בנייר כסף למשל אין בעיה לאכול את זה יחד עם חלבי. אוסיף ואומר שגם שאני לא עושה את זה לכתחילה מותר לאפות עוף בתנור חלבי מכוסה. ויתר על זה אפשר גם לאפות עוגת גבינה ובשר באותו ץנור בתנאי שאחד מהם מכוסה
נקודה שצריך לקחת בחשבוןמושיקו

שאוכלים כמות של מצה ומרור שלא משאירה הרבה מקום לארוחת  מכובדת..

לפחות  הגברים

תודה!1234אנונימי
אנחנו רק שניים וילד קטן
גם ככה לא היו הרבה

אבל אני רוצה להשקיע יותר משבת רגילה
אצלנו המון שניםאיכה
היו עושים מרק בשר גדול, עם הרבה תפוחי אדמה וזה הספיק.

היום אנחנו דורשים מאמא קצת יותר..
אבל גם עוזרים בהתאם.

אם עושים מנה ראשונה של הרבה סלטים ואח''כ מרק זה בהחלט יכול להספיק.
אצלנו בדכ-מקום בעולם
אם אנחנו עם הגיסים האשכנזים:
מרק קנידלאך עם מלא גרונות הודו וירקות רכים רכים..
בלינצס תפוא ורוטב פטריות לקטנים / דג למבוגרים.

ומלא סלטים..

בבוקר זה בדכ עוף שלם ממולא
שניצל ממולא פירה לקטנים
תבשיל קדירה (עם הרבה ירקות) של אסאדו/ מספר אחר.. תלוי מה מוצאים טרי וטוב..

ומלא סלטים..
נגד מרק בליל הסדר!ברוקולי
אין מקום אחרי כל המצה מרור כרפס ביצה וכו

מנה עיקרית [ תזכרו שלאשכנזים לפחות אסור בשר צלוי] . סלטים .

אפרט בעז״ה יותר לטובת המכינים פעם ראשונה
לכן מכינים רק מרק מקום בעולם
אבל קניתי בשר טעים ברוקולי
אפשר בבוקר..חילזון 123אחרונה


בעקבות המחסור בביצים, משתפת מתכון לעוגה מצוינת (חמץ):הנורמלית האחרונה
עבר עריכה על ידי הנורמלית האחרונה בתאריך ב' בניסן תש"פ 15:16
מתכון לעוגת שוקולד צ'יפס -


וגם זו נהדרת (אלתפחיתו סוכר, הפחתתי והיא יצאה לא מספיק מתוקה) >
עוגת שוקולד טבעונית - ללא ביצים: אוורירית, רכה ומשגעת!!
אני עשיתי את הראשונה עם טיפה שינויים לא משמעותייםיעל מהדרום
לק"י

ולענ"ד יש לה טעם לוואי של עוגה קנויה.
אבל היא נחמדה
היא באמת מזכירה עוגה קנויההנורמלית האחרונהאחרונה
אבל עדיין מצוינת, לדעתי...
מתכונים ללא קטניות כשלפ לפה !!!!!!!!!!!!!!!!!!ה' אלוקינו


ירקות בתנורסמטאות
סלטים
פירהבטעות נכנסתי
תפו"א בתנור
ירקות קונפי
ירקות מוקפצים עם חזה עןף/בקר
שניצלים
שקשוקה
פנקייקים כשר לפסח
אפשר חצילים מבושלים עם רוטב
זיתים מבושלים ברוטב עגבניות
בטטה כלשהיא מוקפצת/בתנור
בלינצ'ס כשר לפסח במילוי תפו"א
זה מה שעולה לי כרגע
מה זה ירקות קונפי?יעל מהדרום
האמת סגנון אנטיפסטי כזה אבל צלוי יותרבטעות נכנסתי
נגיד עגבניות שרי שלמות מחוברות בתנור
פרוסות/פלחי כרוב בתנור
בצל חתוך לרבעים בתנור
אופה עם מלח גס פלפל גרוס ושמן זית ועל 190 מעלות לחצי שעה או יותר תלוי בירק (לא בטוחה שזו הטמפרטורה הנכונה לעגבניות אבל)
תודה קודם כל. וואלה אני אפילו לא יודעת מה קטניות.... ה' אלוקינו


כל מה שהיא כתבה זה לאבתאל1
ביקשת ללא קטניות לא?בטעות נכנסתי
בכל מקרה אני לא אוכלת לא קטניות ולא שרויה אז זה מתכונים מותאמים
מלא רעיונות!! שומרת לעצמי. תודה!!רק טוב!
נאתגר אותכם יותר ,ברשותך:קורונה משמחה
מתכוני עוגות ללא ביצים!!
(לאור מחסור הביצים שכולי תקווה שיעבור עד פסח,
אבל בכל מקרה שיהיה...)
יש לי מתכון נחמד של עוגה חמצית. מניחה שאפשר להפוך לכשל"פיעל מהדרום
לק"י

אכתוב עוד מעט בלנ"ד.
גם לניקי ב. יש מתכון לעוגת שוקולד בלי ביצים (לא ניסיתי, אבל המתכונים שלה טובים):

עוגת שוקולד ללא ביצים, פיצוץ של עוגה! יוצאת טעימה ברמות, המתכון באתר של ניקי

הייתי מחליפה את הקמח חצי בקמח מצות וחצי בקמח תפו"א, ואת החומץ במיץ לימון (אם אתם לא משתמשים בחומץ).
ועוגיות (עם ביצה אחת, אבל אולי אפשר לנסות רסק תפוחים במקום)יעל מהדרום
*עוגיות צ'יפס:*
3 כוסות קמח( כוס קמח מצה,כוס קמח תפוא וכוס שקדים/אגוזים טחונים)
כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1 אפיה
1 וניל
ביצה
קליפת לימון/ תפוז
1/2 חבילת שוקולד צ'יפס
אין סיכוי שאני מכניסה רסק תפוחים לאוכל שלי...קורונה משמחה
לא סובלת 😵
מבינה אותך...גם לי זה נשמע דוחהיעל מהדרום
זה טעים דוקא אבל לא בעוגיותמיקי מאוס
כי זה מלא בנוזלים. מתאים לעוגות בחושות.לא מרגישים טעם של רסק תפוחים
אין לי בעיה עם הטעם, זה פשוט מרוסק כזהיעל מהדרום
עשיתי אותה עם מיץ לימון במקום חומץ, ונראה לי שמיץ ענביםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

במקום החלב.

בפסח הייתי מחליפה את הקמח ב2/3 קמח מצה ו1/3 קמח תפו"א או חצי- חצי או הכל בקמח מצה טחון דק לעוגות.
נראה לי שיצא טוב.
תבדקי במכולות קטנות..מקום בעולם
מצאנו שם אחרי הרבה חיפושים כושלים..
אני גרה בישוב, אין הרבה אופציות...קורונה משמחה
של מה?ג'נדס
מנות ראשונות, עיקרית קינוחים א.בוקר?
הכללל ... בעיקר אוכל.ה' אלוקינו
מה שעולה ליג'נדס
פרוסות בקר עם פטריות שמפיניון
דג סלמון בחרדל ודבש
מרק ירקות
מרק עוף (עם קניידלך מי שאוכל שרויה)
מרק כתום טחון
בראוניז ללא גלוטן של מתכונים ב10 דקות. מוצלח מאוד!!
מצה בריי
חרדל זה קטניות אני די בטוחהבטעות נכנסתי
לא נראה לי שאתן צודקות... בודקתג'נדס


וואלה בדקתי ואתם צודקיםג'נדס

זכרתי מימי ילדותי אשכנזי טהור שאכל חרדל. או שאני מתבלבלת או שהוא התבלבלחצי חיוך

חח מקווה בשבילו שאת התבלבלת...בטעות נכנסתי
חרדל זה קטניותברוקולי
יצא סווווף. לכבוד שבת קודש!נפש חיה.
לבריאות ט'


💪יעל מהדרוםאחרונה
אני לא מבין כלום בבישול. ממש רמת מתחילים. הקורונה הזהחסדי הים
דחף אותי לבשל הרבה.
נכון שאני עושה טעויות בסיסיות כמו לשכוח לתבל, לפעמים לשרוף קצת וכדומה.
אבל לפחות אני מנסה ותוך כדי זה לומד.
מעולהנפש חיה.
מצוין! מוזמן לשאול ואנחנו נענהברוקולי


כל הכבודהודעה
ככה לומדים.. בסוף תיהיה מקצוען
תכין שקשוקה!! כמעט אי אפשר לחרב את זהחמדמדה

כי גם ככה אין חוקים, אז כל זמן שזה לא שרוף ממש ממש-אתה כול להגיד שזה מתכון חדש🤣😏

הכנתי הבוקר משהו כמו שקשוקה חסדי הים
דווקא הכי קל להרוס שקשוקה.מיקי מאוס
זה כנראה עדיין יהיה בסדר אבל צריך הרבה דיוק כדי שהרוטב יהיה מבושל, לא שרוף ולא נוזלי מדי והביצים יהיו מבושלות בדיוק שהלבן מוכן והצהוב לא כ"כ.
ככה זה שקשוקה טובה

אבל אני סתם נודניקית. תנסה יהיה טעים
כדי שהיא תהיה טובה ממש- 100% צודקתחמדמדהאחרונה

אבל גם אם העגבניות לא ממש ממש רכות והצהוב כבר קשה- זה עדיין (לדעתי) יהיה טעים

אשמח שתסבירו ליהודעה
מה הקטע של פפריקה חריפה? אם יש פלפל לבן/ שחור ופפריקה מתוקה. חוץ מדגים מרוקאים נגיד, מה מכינים איתה?
רק לי מרגיש שהוא מיותר קצת?
(הצטבר לנו פשוט מלא בבית ולא הבנתי מה אמורים להכין עם זה)
יש כאלה*אשתו של בעלי*
ששמים ברוטב של קציצות.
בדגים כמו שציינת.
בשקשוקה.
אפשר לשים במטבוחה שתהיה טיפה יותר פיקנטיתHB
וגם בכלל רוצים טעם חריף שהוא לא פלפל שחור
זה אחר בעיקרון לא יודעת להסביר..
שמים בחמין, שקשוקה מטבוחה ובכללי בתבשיליםקראנץ שוקולד
עם רטבים אדומים, מי שרוצה חריף שם חריפה מי שרוצה רגיך שם מתוקה.
כמו גם.מוח ובשר ראש עם חומוס או גידים וכו
קיצורהודעה
אז אני מבינה שבעיקר עם בשר זה הולך טוב ועם מטבוחה (במקום פלפל זה אמור לספק את החריפות לבד?)
לאו דווקא במקום אצל המרוקאים זה בתוספתקראנץ שוקולד
אבל זה בעיקר בא לתת את הצבע לתבשיל..
אוקייי.. ננסה את הענייןהודעה

תודה רבה לכל הנשות חיל

זו לא אותה חריפות כמו פלפל. בכלל לא .מקום בעולם
תלוי איזה פלפל תלוי איזה פפריקה קראנץ שוקולד
אחרי הכל פפריקה זה פלפל מיובש טחון.. אז אם עשו אותה מפלפלים אדומים חריפים היא תהיה חריפה באותה מידה
פפריקה זה פלפל אמיתי טחון..מקום בעולם
פלפל שחור זה לא מפלפל אמיתי טחון..

ההבדל הוא לא קריטי ממשהודעה
רק אומר, פפריקה חריפה זה טעם אחר לגמרי מפלפל שחור...מבקש אמונה


כן, אבל זה מצמצם משמעותיתהודעה
את האופציות להכין איתו.
אולי זה עניין של טעם פשוט
מצמצם כי פשוט יש לו יעוד משלו ;)מקום בעולם
כמו כורכום, כמון .
הם לא מתאימים להכל.
^^^^ מה שהיא אמרהמבקש אמונה


כן טוב הגיוני בעצםהודעה
נראה מתי זה יגמר חח
תודה רבה..!
יש לי רעיון..מבקש אמונה

תכיני לנו שקשוקה.. נשמח לבוא. 

אני לפחות

 

ואם אפשר, גם חריימה חח

חח בצל הקורונההודעה
שקשוקה בכיף
חריימה זה עדיין לא התחום התעסקות שלי
אצלנו אוהבים חריף בכל דבראהבתחינם
מטבוחה למשל, חייב פפריקה חריפה
דגים
קציצות
בהכל אני שמה קצת... היא לא כזה חריפה.. ואנחנו בכללי אוהבים חריף
מרוקאית? הודעה
יש מטבחים שזה יותר נפוץ. למרות שיש סוגי חריף
חחח אכן...אהבתחינם
אנחנו מאוד אוהבים חריף.. מהתחלה קונים פלפל אדום חריף וגם ירוק במטרה לבשל..
חחח אואהההודעה
זאת יכולת מיוחדת במינה לאכול רמות מסויימות של חריף
האתיופים, הודים ותימנים אוכלים לא פחות💥קראנץ שוקולד
אתיופים והודים? חריף? באמת?הודעה


מאד מאד.קראנץ שוקולד
פעם פעם חשבתי שהמטבח הצפון אפריקאי אוכל הרבה חריף עד שהתחלתי לראות תוכניות קולניריות מכל העולם וגיליתי מטבחים הרבה יותר חריפים,למשל המקסיקנים.
מקסיקנים הגיוניהודעה

גם הונגרים שמעתי, יש גם ארגנטינאים 

אבל הודים ואתיופים הכי לא חשבתי.. הם נראים די רגועים יחסית  

הודים אוכלים חריף בטירוף!!!מקום בעולם
למטבוחה או שקשוקה חריפיםבתאל1
כמעט אף פעם לא משתמשת במתוקה. רק חריפהמיקי מאוסאחרונה
ואני אשכנזיה! פשוט לא שמים הרבה.
זה חריפות עדינה כזו. לא כמו פלפל שחור... אותו אני שמה רק בבקר, רוטב בשמל או דברים דומים

הכי קלאסי זה בכל רטבי העגבניות, קציצות, שקשוקה וכדו. אבל גם על אנטי פסטי קישואים ואפילו במוקפצים
קציצות- איך עושים את זה??רק טוב!
קציצות בשריות.

מה הבעיה? זה תמיד לוקח מלא מלא זמן, הרבה כלים ובלאגן, ובסוף לא תמיד נשאר בצורה של קציצה ומתפרק בבישול (חלק מהקציצות. היום כולן... 🤦‍♀️)

אז איך מכניסים את הקציצות לתפריט בקלות? כל טיפ או עצה או הסבר יתקבל בברכה. כולל מתכונים פשוטים..
להוסיף ביצה !ה' אלוקינו


ההפך. לא הרבה ביצים. אחת מספיקהבתאל1
לא אמרתי הרבה, אמרתי להוסיף ביצה לעיסה.ה' אלוקינו


אני לא מוסיפה ביצה אפעם בתערובת לקציצות!*אשתו של בעלי*
ואפעם לא מתפרק לי.
אין צורך להוסיף כי הבשר זה חלבון בעצמו.
פשוט צריך ללוש היטב את הבשר וזהו!
גם אצלינואיכה
היתה את הבעיה הזאת,
צריך לשים לב שיש מספיק ביצים וגם קמח מצה/ פירורי לחם.

חוץ מזה, אנחנו מכניסים קציצות בכמות שיכולות לשבת בתחתית של הסיר ואז מכסים את זה לכמה דקות עד שזה משנה את הצבע ורק אז מניחםי מעליהם שכבה נוספת. ככה עד שנגמרת העיסה.

אפשר גם לאפות את הקציצות בתנור עד שהם טיפה יקבלו צורה ואז להכניס לרוטב (ראיתי פעם מישהי שעושה ככה, אני אף לא עשיתי)
ללוש את העיסה הרבה זמןפרח-אש

זה משחרר את החלבונים נראלי ואז זה נדבק 

 

אני דוקא לא שמה ביצים, כן פירורי לחםיעל מהדרום
לק"י

מכינה רוטב, מרתיחה ורק אז שמה את הקציצות.
אחרי נניח 10-15 דקות הופכת בעדינות.

מה עוד יש בקציצות שלך?

וממליצה לך לקחת מתכון מדוייק ולעבוד לפיו (נניח מניקי ב).
תודה על התגובות.רק טוב!
האמת שההתפרקות זה כבר הבעיה הקטנה כי כמו שכתבתי לפעמים זה רק חלק מהקציצות, אולי העירבוב מפרק או מתכון לא טוב (היום ממה שהתפרק מלאתי טורטיות, כך שזה לא הלך לפח..). למרות שגם בזה אשמח לשמוע עוד טיפים.

הבעיה העיקרית זה למה זה לוקח כ"כ הרבה זמן להכין?? אנחנו רוצים להכין יותר פעמים, אבל כל המתכונים עם הרבה שלבים ולוקחים הרבה זמן ובלאגן. ככה זה אצל כולם?? או שאנחנו פשוט לא מנוסים?!
שלי די פשוטיעל מהדרום
לק"י

מגרדת בצל ועוד ירקות שרוצה (תפו"א, קישוא, גזר, בטטה). אפשר גם לטחון במעבד מזון.
מוסיפה עוף/ בשר טחון.
תבלינים ופירורי לחם.
(אפשר גם שום כתוש/ מגורד).
ולשה.

אפשר לשים בצל מטוגן ובטטה/ תפו"א מבושלים ומעוכים. אזה באמת לוקח יותר זמן.
(ועם בטטה ותפו"א נראה לי שצריך גם ביצה)
במטבח שליטל..
דבר ראשון עושה מעוף/הודו טחון וכמעט אף פעם לא מתפרק.
אצלי המתכון משתנה לפי המצב רוח והכח
הכי פשוט - תבלינים, קורנפלור/קמח תפוא קצת מים, לערבב/ללוש בעד וליצור קציצות בידיים רטובות לתוך רוטב רותח/לתנור. בדכ הייתי שמה ביצה, לאחרונה לא.

עם תוספות - בצל מטוגן - מטגנת לרוטב ומוציאה חלק בשביל העיסה.
גזר או קישוא או בטטה מגורד.
)ההשראה ממתכון של קרוטית לא בטוחה שכרכע מזכיר)
ואני מסכימה - זה באמת לוקח הרבה זמן... לי מקצר את הזמן לבשל כמה דברים במקביל - חותכת בצל וישר מחלקת ל3 סירים. מקלפת וחותכת ירקות - לכל תבשיל את שלו. ואז כבר הבלגן חוגג אבל בשביל כמה דברים ביחד אז זה שווה את זה.

בהצלחה!
אני לא שמה ביצה ופרורי לחם בקציצות.מקום בעולם
על כל חצי קילו בשר+ בצל קצוץ דק+ תבלינים+ כוסברה פטרוזיליה, אני שמה בערך רבע כוס מים ורבע כוס שמן.
ולשה המון!! ממש הרבה!
מניחים את הקציצות כשהרוטב מבעבע ועל אש גבוהה בעדינות. מכסים למשך 10 דקות ואז מנמיכים את האש, נותנים ערבובון קל לסיר עצמו ומבשלים עוד חצי שעה בערך
בדיוק.אהבתחינם
למה להוסיף ביצה ופירורי לחם?
לערבב טוב טוב החלבון של הבשר יצא וגם הבצל ידביקו את הקציצה.
ככה אני עושה
ונישאר יפה מאוד בסיר .. עגולות יפות ורכות. על כל חצי קילו אני שמה בצל מגורד ובצל קצוץ דק
כנל.. אף פעם לא הבנתי למה צריך לחם וביצהמקום בעולם
מקובלני מבית אבאאיכה
אני לא אתפלא שזו שיטה מפעם להגדיל את הנפח של הבשרי בפחות עלות..
רוב הסיכויים שזה מקור העניין בקדמונים🤣מקום בעולם
אובר לישה של עיסת הבשר*אשתו של בעלי*אחרונה
הופכת את הקציצות לקשות.
צריך ללוש רק עד שהחלבון בבשר מתחיל להתפרק ונראה לעין.(מעין חוטים לבנים קטנים).
ואז להפסיק ללוש והקציצות יוצאות רכות.
ממליצה לך להסתכל אצל יונית צוקרמן יש לה מתכונים טוביםבטעות נכנסתי
אמנם לא יצא לי להכין הרבה מתכוני קציצות ממנה אבל הכנתי קציצות עוף וכן זה עבודה כי קודם מטגנים אותם ואז מבשלים עם רוטב אבל וואו הן יצאו מושלמות!! גם רק עם הטיגון בלי רוטב הן טעימות ממש
ברור שיש מתכונים יותר מהירים ויש פחות
לסחוט נוזליםבשורות משמחות
לפני שאת שמה ביצה או פירורי לחם, לסחוט מממש טוב את הבשר
לסגור את הקציצות על מחבת לפני שמכניסים לרוטובHB
בצק ושמרים 😣binbin
כמה שמרים שמים למשל ל8 כוסות קמח?
אוף ממש חבל על הבצק
קילו קמח - 1-2 כפות שמרים יבשיםנחשון מהרחברון


ל8 כוסות שמתי כף , הרגשתי שהיא טיפה שטוחה הוספתי עוד רבע כףbinbin
לא תופח , לא מבינה מה הסיפור
בעלי אומר שאולי השמרים ישנים מדיbinbin
8 כוסות זה כקילו וחצי +נחשון מהרחברון

תערבבי בכוס עוד כף שמרים עם 2 כפות סוכר ומים חמימים תני לזה 5 דקות אם תראי תסיסה השמרים עובדים ותשפכי את התערובת לבצק.

יכול להיות שהשמרים נגעו במלח או שהמים ששמת קרים?

האמת שבשקית יש קצת יותר מקילו קמחbinbin
אבל אתה בטוח ששמונה כוסות זה יותר מקילו וחצי??! לא נשמע לי הגיוני...
(כוס חד"פ לשתיה קרה)

תודה עכשיו אני אנסה לבדוק את השמרים כמו שאמרת
זה 9 כוסות כאלה..מדדתי פעםיעל מהדרום
התכוונתי כוסות מדידה זה בערך 230נחשון מהרחברון
גרם
ויש מצב שהמים לא היו חמים מספיקbinbin
אבל זה כי אני יודעת שמים חמים/רותחים הורסים את השמרים 😏 יצאתי מבולבלת....
צריך מים למימים. לא קרים ולא חמיםנחשון מהרחברון
אבל עדיף גם לא פושרים
נראה אייס קפה שווה ביותר🤣binbin

אז זה מצויןנחשון מהרחברון
תערבבי בבצק
תלוי איזה כוסות. אני מדדתי בחד"פ שתיה קרה וזה 9 כוסות לקילויעל מהדרום
ונראה לי ששמרים יבשים בסדר עם מלחיעל מהדרום
פחות משמעותי אבל עדיין משפיענחשון מהרחברון
תלוי מה המטרה תפיחה מהירה או לא ברוקולי
לא יודעת...אני שמה ביחד ותופח בסדר גמוריעל מהדרום
הכל תלוי באיזה כוס. לכן משתמשים במשקל.מקום בעולם
מקווה שהלך טובנחשון מהרחברון
אהל להבא תמיד מומלץ להתסיס ככה את השמרים ולהוסיף לקמח... עובד אפקטיבי יותר... ו8 כןסןת לדפ טכן זה טיפה פחות מקילו.
בכללי באפיה המתכונים כוס זה כוס מדידה 240 מ''ל וכוס חד'פ זה 180...
אז לא כדאי להשתמש במתכון ככה כי נניח כתוב קילו קמח ו2 וחצי כוסות מים בחד''פ יצא 450 שצריך 600... אז לשים תמיד כוס ושליש חדפ על כל כוס..
תודה לשניכםbinbin
@נחשון מהצפון ו@יעל מהדרום
מכל קצוות הארץ עזרו לי עם הבצק

מה שעשיתי בסוף, הפעלתי את התנור ושמתי את הקערה עם הבצק ליד התנור והחום עזר לזה לתפוח יופי יופי

אבל הקטע עם השמרים והמים יעזרו לי להמשך החיים בטוח כי כבר יצא לי לזרוק/להפוך את הבצק למשהו אחר כי לא תפח בכלל!
למה כולם מכניסים ככ הרבה שמריםברוקולי

1000 גרם קמח שווה ל 7.5 כוסות מדידה אוניברסליות ( 140 גרם)

אין צורך לשים יותר מ 15 גרם שמרים יבשים לקילו = 1 כף

כוס אוניברסלית זה 240 מ''ל לא יודע כמה זה בגרמיםנחשון מהרחברון
אבל... אני זוכר שיצא לי בערך 5 כוסות קילו... ועל זה כףשתיים שמרים תלוי בסוג הבצק ובכמה זמן יש לי להתפיח התפחות חוזרות
רשמתי 140 גרם לא מ״לברוקולי

והרבה שמרים אכן מזרזות את ההתפחה
אבל מניבות מוצר פחות איכותי
כתבתי שאני לא יודע כמה זה בגרם אבל בכוסנחשון מהרחברון
אוניברסלית יצא לי 5 כוסות משמע 200 גרם בערך כוס...
ונכון, ברור שפחות איכותית רק שעתיים לפני שבת אין זמן להרבה התפחות למיניהן.
והכל תלוי אם מודדים את הקמח מיד אחרי הניפוימקום בעולם
או לא.
האווריריות משנה את כמות החומר שנכנסת..
בעיקרון- 7 כוסות 240 מל זה קילו קמח 'דחוס'.

תמדגו במשקל. חיים קלים יפרסו לפניכם.
זה נכוןברוקוליאחרונה