![]()
![]()

המונים אחזו בה, והכפפות שלנו נדבקות מהזיהום שבה. ניקוי שלה פותר את הבעיה
מודדת כובעיםאחרונהבדיוק מחפש לקנות וראיתי כמה של בוש
נחשון מהרחברוןהבלנדר כותש קרח טוב? אנחנו עושים המון שייקים עם פירות קפואים
טוב אני מניחה שהרבה אנשים השנה יאלצו להתארגן על ליל הסדר ביחד
אז בואו ננסה לעזור אחד לשני
* מה צריך לקערת הסדר?
* מה חשוב לא לשכוח לנקות במטבח?
* מה כדאי שיהיה לזוג שעושה בפעם הראשונה ליל הסדר בבית?
* מה אתם ממליצים לבשל ?
[ המלצה שלי, במיוחד אם אין הרבה אורחים ממש לא צריך הרבה אוכל מספיק מנה אחת (מרק עשיר או מנה עיקרית) קינוח זה האפיקומן
] ואת כל ההשקעות להכין לחג בבוקר או לשבת חול המועד או לשביעי של פסח
לא לשכוח לפחות לאשכנזים שבנינו שאסור להכין עוף או בשר צלוי לליל הסדר
@ארץ השוקולד @קראנץ שוקולד @ט' @יעל מהדרום @מקום בעולם @טארקו @טל..
מסורות משפחות המוצא שלכם.
בפרט מנהגים שונים לכרפס, למרור, למרכיבים של החרוסת.
צלי עוף / צלי בקר - זה בישול ממושך על אש קטנה בסיר עם הרבה רוטב שנוצר, והעוף / בשר ממש מוצפים בציר שיוצא בבישול.
קורבן פסח היה "בשר על האש" - אולי לזה את מתכוונת שנוהגים לא לעשות?
(ואנחנו אשכנזים ולא מכירים את המנהג לא לעשות בשר על האש לליל הסדר. אנו במילא לא עושים, אבל הנוהג לא מוכר לי).
מדגישה שכותבת לפי המנהג אצלנו
העיגולים הקטנים של הכיריים (והברזלים מי שמשתמש באותם כמו כל השנה )
הפלטה
המגשים מתחת למיבשי כלים
מתלים למגבות וכדו
תמי ארבע על כל צדדיו
ט'
ט'הכניס את המשך המשפט בתוך ההודעה..
מחילה.הנורמלית האחרונהליל הסדר, לראות שיש 2 הגדות זהות או לפחות קרובות מספיק
להתאפס על מנהגים ושירים/מנגינות שרוצים לעשות כמשפחה , אנחנו עשינו מיקס משתי העדות (למשל: 2 סוגי כרפס , שמים חזרת וגם עושים "בביהילו יצאנו ממצרים" מעל הראש)
זה אחרי שבפסח הראשון הסתבכנו עם מנהגים ועם מה כן ומה לא.
אם יש ילדים קטנים- זה הזמן להמחיש להם את יציאת מצרים כמה שניתן, אין מבוגרים אז שלפחות הילדים יהנו, בתכלס החג הוא עבורם.
מתוכנים- למי שלא משתמש באפליקציות וכאלה, להעתיק כמה לדפים נקיים ולא מלאי חמץ ;) (מי אתם שהמתכונים שלכם נשארים נקיים ללא רבב?)
אנחנו קנינו לפסח מלח של מלח הארץ במלחייה כזו יקרה והוא משמש אותנו כבר כמה שנים, נוח לשימוש, לא צריך מלחייה יעודית רק לפסח וזה קל לאחסון.
קערת הסדר- אני ראיתי רעיון יפה של סלסלה ולהניח בה את כל הדברים כי בקערה הקנויה(ברובן)- כלום לא נכנס בתכלס
אפשר גם פשוט מגש עם קעריות קטנות וסימנים עליו.
אין לי חלבי בבית אז לא נתקלתי בשאלה הזו 
אז לפי בעלי - האקונומיקה פוגמת את הטעם ה'אוסר'.
אפיה/בישול, לא משנה
ושיהיה מתכון בריא
תודה רבה
בבלילה:
אופציה א׳: חומוס או שעועית או עדשים מבושלות ומעוכות.
אופציה ב׳: קמח חומוס או קמח עדשים, לרוב אפילו לא צריך להוסיף מים בגלל הנוזלים שיש בירקות, אם מרגישים שצריך, אפשר להוסיף מעט לפי הצורך.
אם מצפים בפירורי לחם - במקום ביצים אפשר לשים בלילה של קמח חומוס או עדשים עם טיפונת שמן (כמו שיש בחלמון בעצם),
ומים עד שנוצרת בלילה שדומה קצת לביצה או טיפה יותר עבה.
כדאי לתבל טיפונת.

הודעהאממ את יכולה להכין כל מיני דברים ולהשתמש בזה כרוטב, למשל בורקס ומעל את הרוטב הזה, או טורטיות עם בשר ומעל הרוטב, כל מיני מנות של בצק פילו למשל גם, מישהי אמרה לי פעם גםששמים את זה בפסטה מוקרמת או בכלל כל מה שכולל רוטב אלפרדו עם שמנת פטריות זה משדרג.
בהצלחה 
באמת מה זה? זה אומר שהיא חריפה? כי יש גם מרוקאית אז מה זה אומר עליה?
קנית לפסח כאילו?
בתיאבון !הודעהאחרונה
יעל מהדרוםאחרונה

איכהשאוכלים כמות של מצה ומרור שלא משאירה הרבה מקום לארוחת מכובדת..
לפחות הגברים
מקום בעולם
ברוקולי
סמטאות
ה' אלוקינו
אבל לא בעוגיותמיקי מאוסזכרתי מימי ילדותי אשכנזי טהור שאכל חרדל. או שאני מתבלבלת או שהוא התבלבל![]()

כי גם ככה אין חוקים, אז כל זמן שזה לא שרוף ממש ממש-אתה כול להגיד שזה מתכון חדש🤣😏
חסדי הים

אבל גם אם העגבניות לא ממש ממש רכות והצהוב כבר קשה- זה עדיין (לדעתי) יהיה טעים
תודה רבה לכל הנשות חיל 
קראנץ שוקולדתכיני לנו שקשוקה.. נשמח לבוא.
אני לפחות 
ואם אפשר, גם חריימה חח

הודעה
גם הונגרים שמעתי, יש גם ארגנטינאים
אבל הודים ואתיופים הכי לא חשבתי.. הם נראים די רגועים יחסית
זה משחרר את החלבונים נראלי ואז זה נדבק

תערבבי בכוס עוד כף שמרים עם 2 כפות סוכר ומים חמימים תני לזה 5 דקות אם תראי תסיסה השמרים עובדים ותשפכי את התערובת לבצק.
יכול להיות שהשמרים נגעו במלח או שהמים ששמת קרים?
ברוקולי