שרשור חדש
אפשר מתכון לעוגיות שומשום? תודה!נפש חיה.
היייש"ע לנצח!!!

יש לי אמנון שאני רוצה להכין ברוטב אדום פיקנטי (אבל לא חריף מדי). משפחה אשכנזית. מעדיפה עם עגבניות אמיתיות כוסברה ופלפל שחור. מישהו?

אמממבתאל1
אז פשוט תשים עגבניות כוסברה ופלפל שחור
אני הייתי מוסיפה גם גמבה ופפריקה ושמן זית או רגיל.
או לשדרג קצתתותאחרונה
המלצה שלי - לחתוך גמבה ושום בתחתית התבנית. לגרד עגבניות ולהוסיף לזה שמן, מלח פלפל כמון כורכום פפריקה. אפשר גם זרעי כוסברה. אחרי שמשרים ושוטפים את הדג- טובלים ברוטב. מניחים בתבנית. על זה כוסברה ולתנור
הכנו ביחד עוגיות חמאה רכות ונימוחות ממש! יואו כמה זה טעים!בעוז וענווה!
תני מתכון!!יעל מהדרום
^^^^^^^^רק טוב!
המתכון בעוז וענווה!
מרכיבים לכ-30 עוגיות:

2 ו 3/4 כוסות קמח.
3/4 כוס חמאה בטמפרטורת החדר.
1/2 כוס סוכר.
כוס מים פושרים.
2 כפות שמן.


אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים סוכר וחמאה עד לקבלת מרקם משחתי.
מוסיפים קמח ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים את השמן והמים ומערבבים היטב.

מעבדים את הבצק ביד היטב היטב, יוצרים מהבצק כדור ומגלגלים אותו לצורת גליל בקוטר 3 ס"מ.
מפזרים על משטח עבודה סוכר,
מגלגלים את הגליל כך שיהיה מצופה בסוכר.
מעבירים למקפיא לחצי שעה עד שהבצק מתקשה.
פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ,
מסדרים בתבנית,
אופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות.
אני אופה עד שהשוליים מזהיבים, האמצע עדיין טיפה רך אבל זה טעים מאוד

תהנו!

תודה! (כמה זה 3/4 כוס חמאה בגרמים?)יעל מהדרום
אני עושה 3/4 חבילהבעוז וענווה!
יעני זה יוצא 150 גרםבעוז וענווה!
בכיף תהנו!בעוז וענווה!אחרונה
שלוםרגע שלם

מה אפשר להכין עם ניוקי מוכן? (כזה שקונים בסופר בחבילה אטומה)

חוץ מרוטב שמנת פטריות וכדומיהם... יש רעיונות?

יש לניקי ב מתכון לניוקי עם פלפליםבוקר אור
זה סוג של פסטה, אז כל מה שעושים עם פסטה כמעט
תודה רבהרגע שלם


רק לשים לב שניוקי מוציאין נורא מהר מהמים הרותחיםמקום בעולםאחרונה
ושמים מעט זמן ברוטב.
ארוחת ערב כייפית טעימה וקלה להכנה?ג'ינג'יתתת=)
פנקייקיםיעל מהדרום
סלט וחביתהשוביה!אחרונה


אוכל לתקופה הזאתbinbin
אז אוכלים כל יום כל היום....
פחות מחבבים בשרי (מנת נקניקיות ומנת חזה עוף כבר היו בשבועיים האלה)
אז שקשוקה, חביתות על כל הגוונים, פסטה, פתיתים, תפוחי אדמה בתנור...
אוכל מהיר כזה, מה אפשר להכין עוד?
ככל שהזמן עובר ואנחנו בבית האוכל נהיה נשנושים מיותרים כאלה ולא משביעים.
תעזרו לנו ברעיונות?
קוסקוס משקית ורוטב/ מרק עם שעועית/ חומוסיעל מהדרום
לק"י

דג בתנור/ ברוטב.
שקשוקה עם אורז
מרקים
מרקים! איך שכחתי?! בתחילת החורף הייתי עושה כל יוםbinbin
וקצת יצא לנו מזה, אבל נחזור לזה!!! טנקס!
אוכל עם קטניותהודעה
אפשר ממש לעוף עם זה..
קינואה, כוסמת, בורגול- בעניין? פשוט לדחוף ירקות וקטניות זה עושה את העבודה
אפשר גם פיתות או סמבוסקים ודברים כאלה בתנור שגם משביעים להרבה זמן ומצמצמים אכילת שטויות בין לבין.
נודלס, ירקות מוקפצים, ירקות בתנור,גלים.
שניצל תירס וכאלה, פלאפל
פשטידות/ לחמניות/ לחם שום/ ציפס פלאפלתפוחית 1
פיצות או טוסטים
בורגול וירקות
אורז ותוספות
פתיתים בצורה מעניינת
גריסים
מגדרה
קציצותכתום כתום
קציצות מקטניות כתחליף לבשר .
בכל מקרה אתרי אוכל כמו- ניקי , בישול ב10 דק'
יש לך מתכון טוב לקציצות מקטניות?גבינית
קציצות עדשיםכתום כתום
אין לי כמויות אז נגיד בערך....
כוס עדשים כתומות חצויות מושרות במים לפחות שעה
בצל קצוץ דק
לסנן את העדשים להשאיר במסננת כחצי שעה
לטחון יחד- כ3/4 טחינה- שיראו קצת עדשים
לתבל מלח פ. שחור
לטגן קציצות

אפשר כמובן עם כל קטניה אחרת
רק אומרת שבפעם פעמיים שהכנתי קציצות עדשיםיעל מהדרום
לק"י

יצאו לי קציצות דחוסות וכבדות, כאילו אתה אוכל מלט או משהו....
אני מוסיפה קינואה מבושלתחיות צבעונית
וקישואים וזה מרכך אותן
קצת רעיונותאנונימיות
להכין לחמניות ממולאות
לביבות מכל מיני סוגים
פשטידיות
פסטה ופתיתים עם תוספות שוות ומושקעות
קציצות טונה, אמנון בתנור עם תבלין לדג, מלח, לימון ושמן זית,44444
שקשוקה, דג מרוקאי, מרק עדשים, פשטידות למיניהן, סלומון בתנור, אורז עם עדשים, אורז עם שעועית ברוטב עגבניות, פלאפל, טבעול (יש גם חדשים בלי סויה ועם חומרים פחות תעשייתים)..
העיקר שנצליח לעבור בדלת אחרי התקופה הזו!!בתשוש
ירקות מבושליםבת 30
שעועית ירוקה
אפונה
קציצות ירק
קציצות עדשים (מבשלים עדשים חומים, מועכים היטב, מוסיפים בצל מגורד, שום כתוש, ביצה, קמח ותבלינים ומטגנים אצלינו עפים על זה...)
תבשילי עדשים
ירקות חתוכים עם רוטבשחר245

אצלנו מאד אוהבים בין הארוחות או חלק מהארוחות

מקלות של ירקות : מלפפונים , קולורבי , גזר , פלפלים , חמוצים ועוד

עם צלוחית רוטב קטנה.

יושבים , מטבילים ואוכלים...

רוטב אלף האיים : שליש קטשופ , שני שלש מיונז (אפשר להעשיר עם גמבה , ביצה קשה ומלפפון חמוץ טחונים בפנים)

רוטב שום : מיונז , אבקת שום , שמן זית ומעט מים.

 

כמו כן מאפים ביתים שמשביעים - לחמניות , פוקצות , בורקס פיצה או סתם פיצות.

 

בתאבון ובשורות טובות

קטניותהודיה:)

שעועית ברסק עגבניות, פול, אפונה, חומוס ארבעס, עדשים, ברוקולי, שעועית ירוקה, אדממה.. 

ומוסיפים כל פעם דגן כמו קינואה, גריסים, כוסמת, אורז מלא..

תודה לכולם על הרעיונות! אשתמש בהם!binbinאחרונה
אשמח להמלצה על טוסטר אובן גדולתות
לרגל זה שככל הנראה פעם ראשונה נהיה כל החג בבית...
אני מחפשת לקנות טוסטר אובן גדול - שיש לו תבנית גדולה, ושהוא אופה באיכות (יחסית) טובה
אשמח להמלצות ספציפיות, ואם לא אז לדגשים - איזו חברה מומלצת/לא? איך אפשר לבדוק שהטוסטר איכותי (למשל אם יש רמת וואט מסוימת שהיא חזקה יחסית למכשיר כזה)
תודה!
טוסטר של 42 ליטר ומעלה, יתן מענה לגודלהנורמלית האחרונה
מבחינת חברה, האמת היא, שלהוריי יש כבר לפחות 7 שנים טוסטר אובן לפסח, של סתם חברה לא ידועה והוא עושה את עבודתו נאמנה.
יש מי שיטענו אחרת, אבל אני לא הייתי משקיעה יותר מדי בחברה איכותית בשביל שבוע בשנה. (כמובן שאם הפער קטן, שווה להשקיע.)
איזה גודל זו תבנית גדולה?טארקו
יש לנו טוסטר של 35 ליטר שנכנסת בו תבנית A4 13*9אינצ'
אחלה טוסטר

לא זוכרת חברה, לא משהו מוכר.
לנו יש טטסטר אובן בשרי ליומיום-מקום בעולםאחרונה
תבנית בגודל כמעט כמו של תנור רגיל .
יותר צר בעיקר..
אני אופה בו הכל מכל כל. לעולם לא נתקלתי בבעיה עם משהו בשרי שהוא לא נתן לי מענה.
עלי סיגרמכחול

טוב, לא ברור איך זה קרה (אופטימיות יתר...), אבל נתקענו עם המון עלי סיגר.

אשמח לרעיונות מה כדאי לעשות איתם.

לא בשרי.

בונוס - אפוי ולא מטוגן (יש דבר כזה? רק אם זה עדיין יוצא טעים).

עוד בונוס - שאפשר לחמם שוב לשבת.

 

סומכת עליכן!

אולי למלא עם ירקות/ חזה עוף/ בשר טחוןבת מלך!!!!
לשמן קצת ולתנור?
לא חושבת שזה ייקרע, אאכ המילוי רטוב מדי או חם.
עשיתי אגרולים, בשבת לחמם עם נייר סופג מלמעלה- יוצא מתפצחאם ל3+
הקפצתי בצל,גזר מגורד עבה, קישוא, פטריות, נבטים דקים
תיבול: מלח,פלפל,כרכום,מעט פפריקה
להבריש בשמן ולאפות בתנור
תודה רבה, יצא מצוין!מכחול
👍אם ל3+אחרונה
סיגר/פסטל גבינות, הכנתי כמה פעמים בשבועות..קראנץ שוקולד
אפשר בתפו"א, ואפשר גם כקינוח.. למלא בקרם שקדים למשל..
בריק,מחפשת^

מטוגן אמנם.

אבל טעים לארוחת ערב.

 

מניחים במחבת עלה (חצי בפנים, וחצי מחזיקים מבחוץ)

שופכים ביצה, מתבלים

וסוגרים.

די טעים.

(אבל אל גורמ אותם כ"כ מהר)

מוסיף^^קראנץ שוקולד
אפשר לעשות בריק עם כל מיני מליות כמו פירה וגבינה..
תודה רבה לכולם!מכחול
וגםיש"ע לנצח!!!

מה אפשר להכין עם ברוקולי מוקפא?

לאפות בתנור עם שמן זית ומלח גסברוקולי
לשים בתנור,לבד (שמן זית ומלח) אן עם ירקות נוספיםתפוחית 1
אפשר גם לטגן עם פירורי לחם, יוצא קריספי.
או להכין פשטידה
ימבה דבריםקראנץ שוקולד
מתבשילי קדירה ועד קישים ומטוגן עם פירורי לחם או צלוי בתנור..
קציצות או לביבותהודיה:)אחרונה

יש מלא מתכונים באינטרנט

מתכון לפולהודיה:)

יש למישהו?

פול ירוק מוקפא

אני מכינה דגים ברוטב אדום עם פול או אורז ירוק עם פול.מנסה לעזור

בגדול:

דג נסיכה או מושט ברוטב אדום.

בתחתית סיר רחב מניחה רצועות של גמבה אדומה, עגבניות חתוכות גס, שיני שום שלמות וכוסברה קצוצה ופול.

מעל זה מניחה דג נסיכה או מושט.

שמן עם תבלינים- שופכת מלמעלה וכ-3/4 כוס מים מהצד.

מבשלת על אש נמוכה עד לריכוך.

 

יוצא טעים.

 

אפשר להכין גם אורז לבן עם פול (ושמיר/ כוסברה).

אין לי כרגע זמן לכתוב מתכון. אם תרצו- תעדכנו

תודה רבההודיה:)


אצלנו אוהבים אותו שלוק כמו אדממהקראנץ שוקולד
וגם בדגים או מרק של פסח..
אצלנו אוהבים עם הכלאהבתחינם
קציצות,דגים,עוף,בשר..
מבשלת קלות. מסננת, מתבלת בשום כתוש, לימון, מלח, שמן זיתאמא יקרה לי*אחרונה


איך מכינים לחם שום מ-חלה של שבת/לחם שנשארו לנו? מוטיבציה
מערבבים שמן זית עם שום כתוש/אבקת שום ופטרוזליה קצוצה/מיובשתט'

מברישים פרוסות ואופים עד שנהיה קצת קריספי.

 

 

עם זעתר ושומשום זה גם טעים!!הודעה
וואו. שלום לך. שניםםםשמן פשתן
שלווום מוטיבציהאחרונה
ירקות מבושלים/מאודים/עם רוטב/בלי רוטבחשוב לחייך
איך אתם מכינים מכינים תוספת טעימה של ירקות חמים?
מתחילים בטיגון בצל*אשתו של בעלי*
קצוץ או פרוס...
ואז מוסיפים את הירקות לבחירתך ומאדים יחד עם הבצל מס' דקות.(ניתן להוסיף שום פרוס/קצוץ/כתוש).
מתבלים-גם כאן ניתן לבחור תבלינים שאוהבים.
מוסיפים מעט מים רתוחים...ומבשלים עד ריכוך.
מאדים בצל ושורשיםסמטאות
מוסיפה את הירקות שיש..כל פעם חותכת אחרת..
מאדה את הכל,לא מוסיפה נוזלים, הירקות מפרישים נוזלים לבד,
חמש דקות לפני בוף הבישול מוסיפה מעט גינגר מגורד.

חותכת ירקות לרצועות מתבלנת בשמנז מלח גס ושום(אמיתי) ולפעמים מוסיפה גם קייגין.
מכניסה הכל לתנור עד ריכוך והזהבה קלה
(סלק, לפת, קולרבי וגזר - אלו ירקות שלוקח להם יותר זמן אפיה ולכן מבשלת אותם בישול קצר קודם)
(תפוא אנלא יודעת כי אנלא משתמשת)

הכי מהיר ולמקרה חירום..
קישואים ופטריות (מקופסא)
חותכת עיגולים
מתבלת בשמנז ומלח,
כמה דקות במיקרוגל,
כשיוצא מערבבת עם פטרוזליה או כוסברה.

אצלנו אוהבים גם ציפס שעועית,
שעועית קפואה ב2 הצבעים(ירוקה וצהובה)
לא מפשירה אלא ישר מתבלת בשמנז ומלח גס מוסיפה חתיכות גדולות של שום(כל שן שום חצוי ל2 בערך) על טורבו בתנור
מה זה שמנז? שמנת עם מיונז??ארלט


שמן זית כנראהפה לקצת
שמן זיתסמטאות
חח יותר פשוט ממה שחשבתי. תודהארלט


לבריאותסמטאותאחרונה
אוקיי נשבר ליבוז
איך עושים פתיתים??? טעימים???????
מטגנים בצל ופתיתיםברוקולי
מוסיפים מים ותבלינים
מבשלים עפי הוראות
אבל זה לא יוצא אדום ככהבוז
מוסיפים את הקטשופ/רוטב לפני שמוסיפים מיםט'

מטגנים בצל (או שלא) ומערבבים את הפתיתים עם השמן

מוסיפים מלח ותבלינים ורוטב אם רוצים

ומים רותחים בדיוק כמו שכתוב על השקית

 

תטגני את הבצל והפתיתים ביחדאהבתחינם
שהשמן חם כמה דקות .. תוסיפי ממש ביחד, לא את הבצל ואז הפתיתים אלא ביחד חח
ואז תוסיפי מלח פלפל שחור פפריקה וחצי כף רסק עגבניות
על כל כוס פתיתים כוס מים
להבה נמוכה
חצי שעה בערך .. לפתוח לערבב.. לחכות שיתקרר..
יצא אחד אחד בהתחייבות!!
תודה!!! אני ינסה היוםבוז


בשביל שיצא אדום שמים רסקתפוחית 1
ממליצה להוסיף בצל ותבלינים
אחותי טוענת שאבקת מרק גורמת לכך שלא ידבקו. אני חושבת שזה לא בריא ⁦;)⁩
אני שמה בלי אבקת מרקאהבתחינם
ועדין יוצא לי אחד אחד גם יומיים אחרי נישאר אחד אחד.. חח
אז תגלי לנו מה הסוד⁦;)⁩תפוחית 1
רשמתי למעלה איך חחאהבתחינם
אני גם1234אנונימי
יוצא מעולה!
דבר ראשוןהנורמלית האחרונה
לוודא שהפתיתים איכותיים. אוסם הכי טובים, סוגת סבבה. רמי לוי שופרסל ושות - על הפנים.
tfooy fancy foodsבוז

i only buy cheap stuff because i want to support the small businesses!

Your choice - your problem.הנורמלית האחרונה
yeah like antivaxבוז


מה זה אנטיבקס.הנורמלית האחרונה
anti vaccinationבוז

thats the shortcut 

antivaxx

 

חח ממש לא אותו דברהנורמלית האחרונה
אני מכין לפי ההוראת הכנה על השקיתארץ השוקולד
עם קצת מלח ולפעמים מוסיף קצת פלפל (התבלין) או כורכום
קונים פתיתים של אוסםאנונימיות
אפשר לבשל כמו פסטה. מוסיפים אותם למים רותחים ומבשלים 6 דקותארלטאחרונה

ואז מכינים רטב עם בצל מטוגן ו- 2-3 כפות רסק עגבניות ותבלינים, ומערבבים את הפתיתים המבושלים לתוכו.

היה פה פעם חציל בסילאן וטריאקי.. אשמח למתכון ממי שזוכרט'


מתכון שלי אולי?טארקו
סילאן סויה וצ'ילי?

אם כן אכתוב לך
כן!! תודה!!ט'


אז ככהטארקו
מטגנים קוביות חציל (אפשר לאפות עם שמן במקום) מוציאים מהמחבת לקערה מרופדת בהרבה נייר סופג.
מטגנים קוביות בצל, כשהוא שקוף מוסיפים פנימה את החציל המטוגן.
מוסיפים פנימה כף צ'ילי, כף סויה וכף סילאן או סוכר חום כהה. מבשלים עוד כ2 דקות שיתאחד.
אפשר יותר מהרטבים אבל לשמור על יחס שווה..
יצא מצוין! תודה ט'


המתכון שלנו טיפה שונה. ושאלה בפניםיראת גאולה
אנחנו אופים את החצילים.
מתבלים רק בסויה ובצ'ילי. בערך 2 כפות צ'ילי וכף אחת סויה.
טעים גם עם קוביות בטטה (אפויות. בנפרד מהחציל).


השאלה שלי -
יש אולי אפשרות להכין סלט כזה או דומה, בלי סויה וצ'ילי? אני לא מחזיקה רטבים בבית...
אני יודעת שזה נשמע בערך כמו להכין סלט חצילים בלי חצילים... אבל אולי בכל אופן יימצא רעיון.
לא מכירה תחליפים לסויה וצילי. מצטערת..טארקו
אני גם עושה ככה גם בטטות
אבל כן עם סילאן.. אוהבת מאוד את המתיקות והשילוב.
אנחנו מתבלים בסילאן שמנז ושומשוםסמטאות
בלי סויה וצילי.
מניחה שזלא אותו טעם
אבל לנו זה טעים
אנסה! תודהיראת גאולה
בלי מלח?
מתאים גם עם בטטה?
עם מלח וקוביות שוםסמטאות
אני מוסיפה בטטה ונבטים סינים
מתכון לעוגת שמרים טובה, יש למישהו מתכון מומלץ?פה לקצת
בלי מרגרינה
תודה!פה לקצת
אני פחות בקטע של בריאות ורק מלקרוא את המתכון התעייפתי (:
חשבתי בגלל המרגרינה..בת של השם


אה לאפה לקצת
חוץ ממרגרינה אני לא מקפידה על כלום

וגם במרגרינה אני משתמשת אבל רק כשיש מתכון שווה במיוחד שאי אפשר בלי

עוגת שמרים בטוח יש מתכונים בלי מרגרינה אז עדיף
תודה!פה לקצת
מה זה, מגלגלים את שני החלקים לצורת בורג?
מלפפים אחד סביב השניג'נדס
תדמייני שאת לוקחת שני חוטים ואת מסובבת אחד בשני.. מבינה?
מנסה להבין למה זה בורג 😅פה לקצת
אוקי. תודה!
אנסה ואעדכן (:
יש לי מתכון מעולה!!מנסה לעזור

+ הוראות מדויקות.

של קלרה פטל.

אבל הוא בבית ואני בעבודה . מקווה  להעלות בהקדם.

הנה -איכה
קילו קמח
2 כפות שמרים
ביצה
3/4 כוס שמן
3/4 סוכר
1.5 -2 מים חמים (יותר חמים מפושרים)

לשים ומתפיחים לשעה.

מכינים את העוגות.

מילוי:
ביצה, פודינג וניל, קקאו, סוכר (פי שתיים מקקאו), קפה, שמן.
(לא יודעת כמויות, לפי העין. אמור לצאת כמו ממרח שוקולד כזה)

מורחים בנדיבות, ומגלגלים.
מסדרים בתבנית (עדיף אינגליש קייק, או לצופף בתבנית, אחרת הם משטחות..) מצפים בביצה ומתפיחים חצי שעה ואופים.

* לעצלנים -
למרוח שמן כל הבצק ומעל לפזר קקאו וסוכר ביחס של 1:2

אם את ממש בקטע של עוגות שוות, אז לשפוך עליהם אחרי שהם יוצאות מהתנור סירופ סוכר.

המתכון שלייעל מהדרום
לק"י

המתכון לשש עוגות:
קילו קמח
כוס שמן
כוס סוכר
כפית מלח
2 כפות שמרים
2 כוסות מים פושרים.

אופים בחום של 180-200 מעלות.

אפשר להמיר את המרגרינה בשמןמשתדלת 10אחרונה
200 גרם מרגרינה= חצי כוס שמן
יוצא מצויין!
חברותת יום חמישי🎊 אז מה בסירים לשבת?HB
יאללה רעיונות
ככהג'נדס
קציצות חזה עוף של ניקי
עוף ותפוא
מרק עוף וירקות
אורז לבן או עם אפונה
שעועית עם שומשום
דג סול וירקות
אם כבר כתבת..HB
יש לך רעיונות לגיוונים עם אורז? ואיך את מבשלת אותם?
לדוגמא את האפונה..
סתם מסתכלת באיזה מתכוניםג'נדס
ומקבלת רעיונות... בעיקרון זה אותו דבר עם שינויים קלים בתבלינים. מתחילה בטיגון בצל... וכו'
מרק ירקותנפש חיה.
מוקפץ ולידו אורז
קציצות טונה
חמין
סלט חריף
חצילים מטוגנים
סלט מבושל- בצל ופטריות
סלטים חיים



מה זה סלט חריף?אנונימיות
מטבוחה למיניהםנפש חיה.
אצלנו עוד שבת זוגית! פעם שלישית גלידה ⁦⁩⁦בעוז וענווה!
מרק תימני עם עוף ומלא ירקות+אטריות נודלס

גולש בשר ותפו"א + קוסקוס משקית

דג סלמון עם רוטב שווה ממש
פסטה מוקרמת

לחמניות קנויות
סלט ביצים
כבד קצוץ קנוי
סלט שומר וגזר
סלט כרוב
סלט ירקות

עוגה קנויה ועוגה מסבתא ועוד מלא עוגיות בבית ⁦

לא היה לי יותר מדי כוח להשקיע השבת...
שלנובטעות נכנסתי
סלטים:
חומוס קנוי
טחינה ירוקה
מטבל עגבניות
עגבניות שרי בתנור
סלט תירס
אבוקדו
קולסלאו
חסה כלשהיא
לילה:
סלמון
מרק עוף + אטריות
עוף
שניצלים
כרובית וברוקולי בתנור
אטריות אורז עם ירקות מוקפצים
קינוח:
עוגת שמרים שוקולד
עוגיות שוקולד
גלידה
פירות

יום:
סלטים מהלילה
טורטיות עם פסטרמות (אולי אגיש גם בלילה)
טשולנט
זה די מספיק לנו ליום..

וואס איז קולסלאו?גלים.
גזר וכרוביעל מהדרום
וואלהגלים.אחרונה
שוב שבת בבית אנונימיות
זוג עם תינוקת קטנטנה

ערב-
מרק ירקות
עוף עם תפו"א בטטות וגזר בסיר
אורז
שעועית

בוקר-
סלמון
תפו"א בתנור
כרובית

סד"ש-
פשטידת ברוקולי

סלטים-
חצילים בתנור
חציל רומני
מטבוחה
גזר חריף
טחינה
גזר וקולרבי
ואולי ביצים?

חלות ביתיות
עוגת שמרים טרייה
אצלנו מלא זמן לא היינו בביתבוקר אור
ערב
מרק ירקות עם אטריות וקניידלך
כדורי בשר
קןסקוס משקית

בוקר
קוגל אטריות מההקפאה
תפוא ובטטה בתנור
אנטיפסטי
קבבוני בשר

חלות
עוגת תפוחים
לפתן
עוגה מאמא

מטבוחה
סלט חצילים
וזהו
ככהיעל מהדרום
לק"י

סלט חצילים קנוי
סלט גזר מגורד
טחינה
קישואים בפירורי לחם
סלט קישואים ובצל
אולי סלט תפו"א וביצים לסד"ש
אולי סלט אבוקדו- אם הוא יבשיל

חלות ביתיות ואחת קנויה מתוקה
עוגיות שוקולד צ'יפס
אולי נאפה גם עוגת גבינה

קציצות חזה עוף עם בטטה ותפו"א- אולי נחלק לשתי הסעודות

ליל שבת:
קוסקוס
עוף עם ירקות

יום שבת:
אורז
חזה עוף עם בצל ופטריות


אממ פהטארקו
לכל השבת-
חלות מהמקפיא
סלטים- מטבוחה, בטטות מקורמלות, פסטו, חצילים בתנור, זיתים.
עוגה ואולי עוגיות ואולי פופקורן.

ליל שבת:
ראשונה-סוגשל מיני פיתות מטוגנות עם פירה בטטה וטימין.

בשר עם גזר ויין והרבה תבלינים. הלוואי שייצא טעים.
אורז
סלט

בוקר
דג אמנון, עוד לא הוחלט התיבול
לזניית בשר

סדש-
כיסוני פיצה במחבת

כרגע אין פה חשמל
אז יותר מידי בספק.
כשאני שם בהתחלה בצל לתוך תבשיל איך אני מונע מזה שהם נשרפיםחסדי הים
בקלות?
שמן+ אש נמוכהברוקולי
כמה שמן?חסדי הים
כמה בצל? מה עוד אתה מכניס?ברוקולי
שלוש בצלים קטנים. אני מכניס עוד ירקות למרק.חסדי הים
יש לי עכשיו רק כירה חשמלית שמתחממת מהר, נקווה שאני יבין איך להנמיך את האש בזה.
תתחיל ב 2 כפות אם ידבק תוסיףברוקולי
טוב. תודה רבהחסדי היםאחרונה
טוסטר אובןפה לקצת
יש חברה מומלצת?
משהו שכדאי לוודא שיהיה כשקונים?
רוצה לקנות לפסח כי אין לי תנור
אשמח להמלצות
רקאומרת שאנחנו קצת מתבאסים בגללו בפסחסמטאות
זלא כמו תנור הוא עטבד לאט יותר וקטן יותר
לנו כל השנה יש לחלבי טוסטר אובןפעם הייתי ניקית

והוא קצת פחות טוב, אבל הוא ממש בסדר

צריכה אותו בעיקר לפשטידות, נראה לכן לא טוב?פה לקצת
לא אקנה תנור לפסח בשלב הזה
זה או טוסטר אובן או הכל על הגז

@סמטאות עובד לאט אבל עושה את העבודה?
כן, רק תזכרי שהוא עובד קצת לאט כשאת מתכננת זמן אפיהסמטאות
הוא טוב, רק צריך לאפות יותר זמןפעם הייתי ניקית


זה טוב ונוח.יעל מהדרום
אנחנו קנינו לפסח שנה שעברה טוסטר אובן של מורפי ריצ'רדסנפשי חמדה
והמשכנו להשתמש בו במשך השנה,
הוא מעולה לצרכים שלנו..
מנצלשת- איזה גודל של טוסטר אובן מספיק לנניח תבנית גדולה?יעל מהדרום
לק"י

תבנית חד"פ גדולה.
כמו פי 2 מחמגשית.
טוסטר אובן של 45 ליטר זה גדול?יעל מהדרום
כן ואמור להספיקהנורמלית האחרונה
תודה רבה!יעל מהדרום
לק"י

השאלה אם הוא לא גדול מידי?
אני לא יודעת מה הגודל של מה שיש לנו בבית.
אאל"ט,הנורמלית האחרונה
זה הגודל שיש אצל ההורים שלי. הוא גדול יחסית לטוסטרי אובן ונכנסת בו תבנית ענקית חד"פ
תודה...אז אולי עדיף קטן יותריעל מהדרוםאחרונה
לק"י

שאלתי גם בווצאפ של המשפחה בינתיים.
פשוט נצטרך למצוא לו מקום אחסון אחר כך.....
שהתחתנו אפיתי הכל בטוסטר אובןאהבתחינם
אני קונדטורית..
פחזניות, עוגות גבוהות 10 סמ, פשטידות.. הכל...
עושה את העבודה מעולה
רק מה, הרבה זמן, הרבה!!
מעולהפה לקצת
לא נורא שהרבה זמן, רק לפסח זה שווה לי
האופציה האחרת היא להשתמש רק בגז, לא אקנה תנור לפסח בינתיים
אני דוקא לא חושבת שאצלינו זה הרבה יותר זמןיעל מהדרום
לק"י

יש לנו לחלבי.
רק צריך ללמוד על כמה מעלות לאפות, כי בגלל שהוא קטן לפעמים החלק העליון של העוגות כבר נאפה, והפנים עוד לא.
למה תמיד הפנקייקס נדבקים לי?בת של השם

מכינה במחבת טפלון עם מעט שמן קוקוס או זית (כפית בערך), מחממת את המחבת קודם. ותמיד הם מתפרקים ונדבקים ולא מוכנים מבפנים.. אגב הם ללא גלוטן (מקמח קוקוס או כוסמת וכדו')-אולי זה קשור?

הכל קשור. תעברי לשמן קונבנציונלי ותראה כבר פלאיםאריך וייס
נשמע שיש בעיה בתערובתבטעות נכנסתי
ניסית מתכונים שונים? תנסי להיצמד למתכון ואם זה יצליח אז תשני
בנוסף צריך לשמן קצת את המחבת ולחכות שהיא תהיה מספיק חמה
אש גבוהה מדי?קראנץ שוקולד
הגלוטן זה הדבק של הקמח. את צריכה תחליף טוב לגלוטןמיקי מאוס
קמח קוקוס מאוד שומני, יחד איתו צריך משהו עמילני..
למשל: קמח קינואה, טפיוקה, אורז,קורנפלור(פחות בריא). כוסמת אמור לעבוד דווקא

הכי מומלץ זה תערובת קמחים ככה הם משלימים אחד את השני ;)

בכ"מ צריך להקפיד שהמחבת חמה כשאת שמה את הבלילה אבל לא על אש גבוהה מדי
אני לא שמה שמן על המחבתאומנות באמונה
מחממת אותה טוב, ומורידה את האש קצת אחרי ששמה את הבלילה כדי שלא ישרף,
ואת השמן שמה הבלילה במקום( 2 כפות שמן) יוצא מעולה!
אני ממירה את המתכון הזה לדברים שונים חלבי, פרווה , מתוק, מלוח, בלי גלוטן וכו' ותמיד יוצא מעולה
כוס ורבע קמח
כפית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
קורט מלח
ביצה
2 כפות שמן
כוס חלב
גם לי זה קרה ואז הבנתי שזהחיות צבעונית
קשור למחבת. החלפתי מחבת וזה לא נדבק בכלל.
וואלה. תודהבת של השםאחרונה


מחפש מתכון זריז וטעים לדג מושט (פילה)*כוכבית*
-שלום לכולם
מחפשת מתכון לארוחת ערב שיתאים גם לילדים.. להערב!
מנסים לאכול בריא.. וזה...
אולי יהי לכם רעיונית מעניינים.
תודה מראש
יש מלאאנונימיות
חריימה
צ'ילי מתוק
עם שמ"ז ותבלינים- פלפל מלח פפריקה שום שמיר עגבניה
עם פסטו
..פעם הייתי ניקית

אם הילדים אוהבים חריף-

דג מרוקאי חריף לשבת - מתכון מנצח!!

 

עוד רעיון: לשים מעל הדגים :כוסברה ו\פטרוזיליה קצוצים, שום, שמן, מלח, לימון, פלפל

ולאפות

יוצא טעים

 

 

יש לי קל ובריאבת מלך!!!!
מגרדים בפומפיה גזר עגבניה גמבה מוסיפים מעט שמן מלפ פפריקה אם רוצים ורוטב צילי מתוק מעט(בערך 2 כפות יפות) מערבבים ושופכים על הדגים(כמובן אחרי שהפשירו ומונחים בתבנית אפיה עם מעט שמן למטה שלא יידבק.
20 דק על 190 בתנור
)אני מוסיפה 5 דק בסוף על גריל שיזהיב קצת השפיצים של הירקות )
מתאים ליד פסטה עם צילי


נהדר תודה!*כוכבית*
שניצל דג בתנוראיכה
חותכים את הדג לחתיכות קצת יותר קטנות (נגיד 4)
שוטפים ומניחים בקערה עם מיונז (לפי הכמות של הדג) מכניסים לתוך פירורי לחם עם תבלינים לפי טעם (אבל בעדינות) אופים כעשרים דקות ומגישים.

זה יוצא טעים ממש, שהיינו מופתעים.

(לא צריך שמן כי יש במיונז, אבל אם רוצים אפשר להוסיף קצת על התבנית)
רעיון מעניין.. תודה*כוכבית*
שמן זית ותבלינים, 18 דק 180•בתנורתפוחית 1אחרונה