שרשור חדש
אפשר לקרר אלפחורס *לפני האפיה*?את פניך אבקש
מכינה בצק,
מקררת,
קורצת,
ואז מקררת שוב כדי לשמור על הצורה.... אפשרי?
אפשרי? רצוווי!!!!רקלפרוק
אני אף פעם לא מקררת לפני האפיה.. אלא אחרי הכנת הבצק...את פניך אבקש
בצקים מהסוג הזה רצוי להכניס כשהם קפואיםקראנץ שוקולד
ככה הם שומרים על הצורה יותר טוב.
נכון, אני יודעת.. לפני האפיה ממש אף פעם לא ניסיתי עם אלפחורסאת פניך אבקש
אז טוב לדעת שזה אפשרי....
אני רוצה לנסות כמו אוזני המן, ואז זה אומר לאפות עם הריבת חלב. עשיתי את זה מזמן ולא זוכרת מה עשיתי בדיוק...
לאפות את האלפחורס עם הרחבת חלב??מקום בעולם
כן... מזמן מזמן ניסיתי... ונראה לי שיצא טוב...את פניך אבקש
צריכה לנסות שוב ולהחליט מה באלי..
לא בטוחה שיצא טוב ריבת חלב אפויה...אביול
מה שבטוח זה יהיה טעם אחר
יש סיכון שהריבת חלב "תברח"חיים של
אנסה מעט ואחליט... לא זוכרת מ היה פעם קודמת מהבחינה הזו...את פניך אבקשאחרונה
בצק פריך תמיד רצוי לקררמשיח נאו בפומ!
רוסטביף לארוחת שישי..יונתן1
מישהו ניסה?
מפחד שיתייבש..
יש למישהו מתכון לעוגה טובה?ווינטר


איזה סוג של עוגה?יעל מהדרום
תגדירי עוגה טובהקראנץ שוקולד
מבחינתי עוגת גבינה פשוטה זה מעולה..
חלבי? פרווה? בחושה? קרם? פג'נדס
עדיף פרווהווינטר


קישור לעוה טעימה שאפיתי לא מזמן- דבש וטחינה- ולא בטעם של בריאם ל3+אחרונה
תכלס כמה זמן לוקח לכםסוסה אדומה
להכין שבת שלמה בממוצע?
תלוי כמה משקיעים :Oברוקולי


תלויט'
לרוב שעתיים או ארבע.

מה?? לי לוקח הרבה הרבה יותרבעוז וענווה!
למה? מה את מכינה?ט'


המון סוגים של אוכלבעוז וענווה!
עוף, בשר, תפו"א, אורז, סלטים, חלות, דג/פשטידה, סלטים מבושלים.... אני אמנם מבשלת כמה שנים אבל אנחנו זוג צעיר אז לוקח לי זמן לתמרן בין כל הבישולים
אם זה מפריע לך, נסי לייעל את הזמןט'

אני מכינה רשימה מראש ולא זזה ממנה. התחלתי עם זה כשהיינו זוג צעיר כי כל יו םשישי חזר על עצמו הסיפור של להגיע עם הלשון בחוץ להדלקת נרות וזה תסכל ממש. לא היה ברור לי למה זוג צעיר עם בית יחסית נקי ושלא אוכלים הרבה מכניסים שבת ככה?! ואז גיליתי שרשימות עובדות לנו מעולה: רשימה של סדר וניקיון ורשימת בישולים ותפריט ולא מוסיפים על הבישולים כלום!!

 

ועוד חוק - אפיית חלות ועוגות רק ביום חמישי, חוסך הרבה כאב ראש ועצבים ואם לא הספקתי - קונים.

 

אם את רוצה, נסי לפרט פה את התמרונים ואולי יעלו כאן רעיונות ייעול

 

זאת ועודחגהבגה
אפשר לאפות ברביעי ולהקפיא, בחמישי בערב סלטים מבושלים ובשישי בישולים עיקריים...
יישר כח!
אני עושה ככה וממליצה בחום!יושר בן אמת


גם אנחנו עושים ככהמטילדהאחרונה

כמעט תמיד נכנסים בנחת לשבת..

וואו עזרת לי... תודהאביול
בישולים:יושר בן אמת

6-7 שעות

נקיונות- סיפור אחר...

בישולים?ציף
שעתיים וחצי בלחץ
בדכ מחלקת ולוקחת 3
כולל נקיון?חגהבגה
הכוונה ניקיון של הסיריםוהמשטחים תוך כדי בישול...
אם כן, איזה 6-7 שעות
מתחילה מרביעי...רקלפרוק
סלטים רביעי, אפייה חמישי, בישולים שישי..
בין לבין עושה עוד דברים בבית כמו ניקיוו ,טיפול בילדים ב"ה וכו...
שעתיים בשישי, כולל לחתוך סלט ירקות לכל השבתבתוך בני ישראל
(שאר הסלטים פשוט יותר...).
אבל - מכינים מרק בחמישי.
מיום שני ככה🤪חיים של
כולל עוגות
כביסות
ניקיון
בישולים
תלוי.. אבל אם משקיעה אז 5-6-7 כולל חלות וכומקום בעולם
רק בישולים בבית 7 פלוספרח-אש
מה זה להכין שבת?כי לעולם חסדו
רק בישולים? או כולל סלטים, עוגות, חלות, סדר, ניקיון, קניות?
וואי איזה כיף לדעת שאני לא לבדסוסה אדומה
להכין שבת = נטו אוכל... לא כולל נקיונות.
למרות שגם זה מעניין לדעת...
גם לי בערך 6-7 שעותלהשתמח
4-5 אם אין לי זמן
לרוב אני מספיקה ביום שישיאביול
תוך שלוש נ שעות פלוס מינוס.
אבל אנחנו לא הרבה אנשים ואני עושה דברים מממש פשוטים
מה עושים עם ברוקולי טרי שלם?בעוז וענווה!
רעיון למתכון קליל? 😋😋😋
אולי לפרק לפרחים, לבשל ולהמליח ?נפש חיה.
זהו, מתלבטת אם לאפות עם שמן ומלח..בעוז וענווה!
אני לא מכירה את המתכונים, אולי את יכולה לפצלנפש חיה.
בחלק מהברוקולי לבשל עם שמן ומלח
ובחלק לעשות פשטידה
לקצוץ ולעשות פשטידת ברוקולי.קרן-הפוך
אפשר מתכון לפשטידה?בעוז וענווה!
אשלח אי״ה יותר מאוחר הערב.קרן-הפוך
בבקשהקרן-הפוך

תמונהקרן-הפוך

אני חלטתי ואז אפיתי בתנור, יצא מעולהבטעות נכנסתי
פירקתי לפרחים,
חלטתי 5 דקות בסיר עם מים רותחים
שמתי בתבנית עם נייר אפייה, הברשתי בשמן זית עם מלח ופלפל ואפיתי בערך חצי שעה על 180 מעלות, יוצא מעולה ממש
פשטידת הרוקולי, בלינצס עם ברוקולי ועוד דברים יאמימקום בעולם
חחחחאניוהוא
גם לי יש במקרר ברוקולי שלם - של חסלט....

(ובדיוק שאלתי את עצמי את אותה שאלה....)
לטבול בביצה ופירורי לחם ולאפות/לטגן.לגעת באושר


סלט!!!!כפסיתאחרונה
מעדן
ברוקולי חי, חתוך לפרחים
עגבניות שרי
בצל סגול
קשיו/ שקדים
מטבלים במיונז, לימון, מלח, סוכר
ניקיון והייגינההדס1111

היי, אשמח לשמוע איך אתן מנקות את השיש אחרי שמבשלות עם בשר או ביצים? מצד אחד אומרים שכימיקאלים זה אסון ומצד שני לא רוצה להישאר עם חיידקים על השיש....יש למישהי עצה?

משפשת עם אקונומיקהHB
היילגעת באושר

לי יש מנהג שאני עובדת רק עם כפפות במטבח ,

אחרי מגע עם ביצים לחטא את הידיים או את הכפפות .

את השיש אני מנקה עם חומר אנטי בקטרייאלי .

 

יש גם מגבונים כאלו עם חומר חיטוי גם נוח.

אקונומיקההההרקלפרוק
כל עוד את לא אוכלת מהשיש, אין צורך ביותר מסבון כלים/תרסיס.מקום בעולםאחרונה
בסוף, כל האוכל עובר בישול שהחיידקים מתים בו.
ירקות חיים אני גם ככה לא מניחה על השיש..
הי כולם, אפשר לדעתכם לשים בבוקר עוףכל יום
מתובל בתנור ולכוון את התנור עם שעון שבת שיפעל בהמשך?
בדכ אני מכניסה את העוף כשהתנור כבר חם..
נראה לי לא בטיחותי אם את לא בביתג'נדס
אפשר. אני מכניסה לפעמים לתנור הקריראת גאולה
זה סבבה לגמריHB
אני עושה כך בחורףאם לשתיים
בקיץ (וגם בחורף) לפעמים מכניסה ישר מהמקפיא מתבלת מעל ואז זה מפשיר עד שהתנור מתחיל לעבוד וככה לא מתקלקל.
תודה למגיבות, עשיתי זאת.. זה אכן אפשרי🙂כל יוםאחרונה
רעיונות לארוחת ערב קלילהפה לקצת
נמאס לי ממרקים

מחפשת רעיונות לדברים קלילים לארוחת ערב
יוגורט עם גרנולהבת מלך!!!!
דייסת קוואקר עם תוספות

אני עושה לפעמים תפוחים או בננות חצוכים לקוביות, מוסיפה ביצים קמח וגבינה ולמחבת בצורת פנקייק
פנקייקים, פשטידותהנורמלית האחרונה


שקשוקהאיכה
חביתה שווה, טוסט, פיתה פיצה, מלוואח, סלט מפנק עם איזו תוספת שווה, ירקות בתנור, קציצות טונה, צ'יפס. בטטות מוקרמות.

(פתאום כל הרעיונות הלא בריאים הגיעו לי לראש )
בלנצ'סציף
סלטים וטוסטים
חביתות

פם פם פםםגלים.
שקשוקה, טוסטים, סלט מושקע, לחם מטוגן, שניצל תירס, ממרח חומוס ולעליו לשים פטריות ובצל מטוגנים ולנגב בהרבה פיתה / לחם, לביבות כל מיני ..
בורגול מבושל עם ירקותתפוחית 1
אורז/ קוסקוס עם רוטב מיוחד
לחמניות טעימות
חזה עוף בתנור. או על המחבתבינייש פתוחאחרונה
עוגיותאני עצמי ואנוכי
שלום! אני בטוחה שהעלו את זה פה מלא פעמים, חיפשתי ולא ממש מצאתי את מה שאני מחפשת..
אני צריכה מתכונים קלים לעוגיות(בלי מרגרינה, מעדיפה פרווה, אבל לא משנה, גם חלבי תופסס)
אפ יש לכם אני ממש אשמח לקבל!
זכו למצוות!
עוגיות שוקולד צ'יפסאנונימית 10
3 כוסות שמן
1.5 כוס סוכר
1.5 כוס סוכר חום
6 ביצים
3 שקיות סוכר וניל
3 כפיות סודה לשתייה או אבקת אפייה
1 כפית מלח
3/4 6 כוסות קמח
3 כוסות שוקולד צ'יפס.

המתכון ענק. אבל אני מכינה אותו פעם ב.. ואז מקפיאה. הוא גם ממש טעים כשהוא קפוא
אם מישהי ניסתה ואהבה שתכתוב ליאנונימית 10
זה מתכון שתמיד אני מכינה לאירוח ולחברות ותמיד תמיד מבקשים ממני את המתכון
נראה טוב... אבל 3 כוסות שמן??נפש תאומה7


נראה לי שזה מתכון שהוכפלאוהבת את הקב'ה
פי 3....
זה מתכון ענק מאוד. אני מכינה פעם ב... ומקפיאהאנונימית 10אחרונה
עוגיות מוששחגהבגה
כוס חמאת בוטנים
חצי כוס שמן
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
שתי שקיות של סוכר ווניל
3/4 כוס קמח
3/4 כוס קוואר
כוס או יותר, לפי הטעם, שוקולד צ'יפס, אפשר מעורבב שחור ולבן
מערבבים הכל, מגלגלים לעוגיות עגולות ושטוחו. ואופים כ 15 דק' ב180 מעלות..
אפשר לשחק עם המרקם דביק מדיי להוסיף קמח, אם פירורי מדיי עוד קצת שמן..
בתיאבון!
הייתמי 4

הבית כמעט ריק מירקות (עושים קנייה מחר)

ויש רק גזר ותפוחי אדמה.

מה הייתם מכינים?

 

לביבותבת מלך!!!!
מרק
פשטידה
מה את רוצה להכין? עיקרית? תוספת?
מה עוד יש בבית
הום פרייז או סירות תפוחי אדמה בתנורHB
מרק או תפו"א בתנור וסלט גזרחילזון 123אחרונה


בקרMiriam111
בשרלתי צלי בקר עם תפוחי אדמה. יצא מלוח מדי. אפשר לתקן?
תודה
להוסיף תפוחי אדמהחיים שלאחרונה
הם סופגים את המליחות
למישהו יש הסבראוהביה
למה הבצק פריך שלי ניהיה נוזלי אחרי אפיה ראשונה של 10 דק במקום פריך?

לבצק:
2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
3/4 כוס אבקת סוכר שופרסל
150 גרם חמאה - חתוכה לקוביות
1 ביצה שופרסל
2 כפות מים קרים - לפי הצורך

בקערה מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים עד לקבלת בצק מגובש.

מכסים את הבצק ומעבירים לקירור במקרר במשך כ-20 דקות.

לאחר 20 דקות, על משטח מקומח מרדדים את הבצק ומעבירים אותו לתבנית פאי.

מהדקים את הבצק לתבנית הפאי ומעבירים לקירור במקפיא למשך כ-15 דקות.

לאחר ההקפאה, מכסים את הפאי בנייר אפייה ומעל מפזרים קטניות (שישמשו כמשקולת).

מעבירים את הפאי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כ-10 דקות

עשיתי הכל בדיוק לפי מה שרשום,
הבצק אחרי הקירור יצא סבבה ברידוד ובתבנית היה מאוד דביק ומאתגר אבל התגברנו, ולגבי המקפיא החזרתי למקרר לזמן הרשום במקום למקפיא...(יכול להיות שזה מה שהפיל אותי🙈?)
אולי התעסקת עם הבצק יותר מידי/ לא היה קר מספיקברוקולי

 

עשית אפיה עיוורת?

היה קר שהוצאתי מהמקרראוהביה
יכול להיות שעד ששמתי בתבנית החמאה נמסה קצת...
שו אפיה עיוורת?
אפיה עיוורתברוקולי

 

שמים נייר אפיה ועליה משקולת של קטניות 

 

נשמע לי שלא היה קר מספיק + התעסקת עם הבצק מידי ( צריך רק לאחד את החומרים) 

חחח לא נוראאוהביה
מטעויות לומדים...
ואגב מה באמת יותר מידי התעסקות עם הבצק עושה?
הורסת אותו ;)מקום בעולם
החמאה מתחממת, נוצרת רשת גלוטן ועו ועוד
^ מה שהיא אמרהברוקולי


אולי כי המים לא היו של שופרסלבת מלך!!!!
🤔אוהביה
לא הם לא היו😒
.....חדשה ישנה
זה בצחוק , כן?
זה מה שרציתי לכתוב...חחח...חדשה ישנה
חחחחחחחחחחחחחחחרקלפרוק
😆כי לעולם חסדואחרונה
אל תשימי את המים שבמתכוןאנונימית 10
הבצק לא אמור לצאת דביקי אלא טיפה יבש.
אם בא לך אני קונדיטורית ואני אכתוב לך בפרטי מתכון מעולה לבצק פריך וטיפים שיעזרו לך בהמשך
תשים* אוהביה
ואשמח למתכון...
גם אני אשמח למתכון!!נפש חיה.
יחס החומרים כנראה לא נכוןקראנץ שוקולד
בצק פריך לא אמור חהגיע למצב כזה
שקלת את הקמח?חמאה? ביצים?
עד כדי כך צריך לדייק בו?אוהביה
באפייה כן. כי הריאקציה בין החומרים יוצרת את התנאיםנפש חיה.
האופטימאליים להצלחת המאפה.

כך שיהיה בטעמו ובמרקם המדוייק שלו


בבישול אפשר להיות יותר יצירתיים אבל גם דם, הדיוק נותן את המרקם והטעם המדוייק
נשמע מקצועי מידי חחחאוהביה
עשיתי כזה לפי מה שרשום במתכון, לפי כוסות.
כזה או כאילו?נפש חיה.
אני לפעמים בבישול יותר מחפפת
מניסיון אני יודעת שלעבוד לפי המתכון יוצר את הדבר הטוב.





ובעצם כמעט בכל דבר בחיים
כן, אפייה וקונדיטורייה ב95 אחוז מהמתכוניםקראנץ שוקולד
צריכים דיוק מאד גבוה בניגוד לבישול שאפשר להשתולל..
המסת את החמאה?1234אנונימי

אם כן, אני חושבת שזה יכול להשפיע גם כן.

 

צריך להכניס אותה חתוכה ולא מומסת

מישהו, מתכון עם הסבר פשוט לבצק הזה??אוהביה
ולפי מידות של כוס אין לי משקל 😅
המתכון שהעלת הוא מצויןברוקולי

 

פשוט תעבוד לפי הכללים 

 ( אתה יכול בפעם הבאה לשלוח לי תמונה ואגיד לך אם זה נראה בסדר) 

דווקא לא כזה טוב..מקום בעולם
כאילו המתכון כן, ההוראות פחות.
שים אבקת סוכר וחמאה קרה מאוד ותתחיל לערבב. תוסיף את הקמח ואת נביצה ותלוש ממש מעט, רק עד איחוד קליל.
הצחיק אותי הביצה שופרסל קראנץ שוקולד
תכניס למעבד מזון ושלוש ארבע פולסים עד שנהיים לך פירורים ואתה מוציא הכל, מאחד ביד ולמקרר לשעה, תרדד בין שני ניירות אפייה.
אה ותעבוד בסביבה קרהקראנץ שוקולד
אם הבצק נחשף לחום בלתי אפשר לעבוד איתו
לכבוד שבת קודשט'
שמונה חלות כוסמין יפות וטעימות


ואווו מדהימווותג'נדס
איך לא מתבקעות לך? 🤔
תודהט'
כולן התבקעו!!
הלוואי וידעתי את הסוד..
קליעה רופפת והתפחה ארוכה יותר מקום בעולם
לא עובד לי ט'
בכוסמין קשה יותר להגיע לתוצאהברוקולי

 

בגלל שרשת הגלוטן חלשה יותר

 

יצא לך מקסים 

 

 

טוב לדעתט'
תודה
נראה משלםחילזון 123


תודהט'
מדהים מדהים.משיח נאו בפומ!
איזה עונג שבת

כל הכבודאלופה
מתכון דחוףאיזה יום שמח


בשמחה - יצאו מאוווודד טעימותט'

חלת כוסמין ושת"פ עם הבלוג טעימונת

 

היא מחלקת שם לשני סוגי קמח ואני עושה הכל מקמח כוסמין ויוצא מעולה.

 

תודה רבהאיזה יום שמח


ואוווו, מהממות!!רקלפרוקאחרונה
פתרון יצירתי לביצה שדבוקה לקרטוןבינייש פתוח

תדאג לבשל טוב את הביצה הזו ..ברוקולי
אם זה דבוק זה אומר שזה נפתח כבר קודםחיות צבעונית
למה שתרצה להשתמש בה? 🤢
וואי זה יכול להיות מפוצץ בחיידקחםתפוחית 1
לא הייתי מעיזה לאכול את זה
אם מבשלים את הביצה החיידקים מתיםבינייש פתוח
או שביצה ליד נשברה והדביקה את זו.ת.מ.
זה עדיין פיכס🙈חיות צבעונית
איכסהפי
אני לא אוהבת לגעת בקרטון אפילו
איכס פיכס שמיכסבינייש פתוח
חחחחחחחחחחאנוננימית

ממש מבאס לקבל תגובה כזאת..

הוא בחור חזקהפי
אני רואה..אנוננימית

מעניין אם הוא אכל בסוף את החביתה או מה שהוא לא הכין עם הביצה הזאת....

ואי ישלי בחילה עכשיוהפיאחרונה
חחחחחח אני צוחק בקול בינייש פתוח
להבא תשבור ביצה לחד פעמי, יותר אסטטי.רקלפרוק
אנחנו שיאני החד פעמי. וזה ממש לא טוב. מזהם והורס את הטבעבינייש פתוח
תפריט לשבת הקרובה!חגהבגה
מוזמנות לשתף:
ערב שבת-
חלות שהכנתי אתמול אבל הן במקפיא
חומוס ביתי עם פטריות
סלט עגבניות שרי
סלט ביצים
חצילים עם עגבניות
חציל בטחינה
סלמון בתנור
תפו"אקדרת עוף מתוק עם בצל
אורז אהוב עם בטטה
סלט פירות
רימון
עוגות שמרים ביתיות (חלבה, תפוחים, שוקולד)

בוקר שבת- קידוש חלבי מזונות, עוגת גבינה פירורים מושללמממתתתת של חמותי האהובה

סעודה בצהריים
כל התפריט מהערב, וגם בורקס עם חזה עוף מוקפץ
שבת שלום!!
שלי->>>בטעות נכנסתי
לילה: (מארחים עוד 3)
סלטים:
חומוס קנוי
טחינה
מטבוחה
עגבניות שרי בתנור
אבוקדו
פלפלים בתנור
זיתים
שום קונפי
מנה ראשונה:
סלמון עם קראסט פיצוחים
מנה שניה
מרק עוף
מנה עיקרית
כרוב ממולא בשר ואורז
שניצלונים
כרובית בתנור
תפו"א קטנים
אורז עם בטטה ובצל
קינוח:
מגש פירות
עוגיות שוקולד
כדורי שוקולד
שמרים קינמון

בוקר: (רק שנינו)
סלטים
סלמון
טשולנט

נשאר לי להכין רק מרק וטשולנט



וואו!חגהבגה
מושקעת!! כל הכבוד!!
אצלינויעל מהדרום
לק"י

חלות (מההקפאה)
סלק
גזר וסלרי
טחינה
טרשי (תפו"א ודלעת)
חצילים עם גמבה ומלפפון חמוץ
סלט חי
עוגת שמרים- קינמון (מההקפאה)
עוגה בחושה (מההקפאה)

ליל שבת:
קוסקוס משקית
חזה עוף עם בצל וחומוס

יום שבת:
חמין עם פרגיות
פשטידת תפו"א ופטריות (אולי יישאר גם לסד"ש)
פרגיות וחזה עוף במחבת פסים
איך יוצא לך חמין עם פרגיות?עלה למעלה
יצא מעולה! רציתי באמת לכתוב, אז טוב ששאלתיעל מהדרום
לק"י

את הבסיס למתכון לקחתי מניקי ב.
מכינים את הרוטב ומבשלים בתוכו קצת את הפרגיות, ומעל את הירקות ומעל קטניות ומים.

הפרגיות יוצאות רכות וטעימות. ובניגוד לעוף הן לא ממלאות את החמין בעצמות.
וואי מעניין לנסותעלה למעלה
אשמח למתכון. זה כמו מה שנתת עם החמין עוף?נפש חיה.
לא זוכרת שנתתי. כתבתי פעם גם על חמין עם פרגיותיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

תחפשי את המתכון של ניקי ב.
אז שלנו..מקום בעולם
סלט שרי
סלט ירקות
כרוב מתוק
חסה מתוקה
ירקות מוחמצים
סלט ביצים
טחינה
חלות
עוגת שמרים

ערב:
מרק בצל
פירה
סלמון

בוקר:
עוף בבצל ובטטה
שניצלים
תפוחי אדמה קריספיים
אורז
דג

שאלהחגהבגה
אפשר לשאול אילו ירקות את מחמיצה ואיך?
העוף בתנור או מבושל?
והתפו"א, קריספיים פשוט בלי רוטב בתנור?
..מקום בעולם
מחמיצה- קולורבי, שומר, גזר, פלפלים..
עוף מבושל בסיר..
תפוא- קטנים. מבשלת במים, חוצה ל2. בקערה מערבבת שמן זית, שום, פטרוזיליה קצוצה, מלח גס ופלפל שחור.
טוהלת כל חצי ברוטב ומניחה בתבנית..
180 - 200 מעלות לרבע שעה בערך
עם הקליפה?יעל מהדרום
כן.. שוטפת טוב טוב לפנימקום בעולם
תודה רבה!!יעל מהדרום
תודה רבה!!חגהבגה
איך מחמיצה?
מלח, פלפל שחור, סומק, שמן ולימוןמקום בעולם
מה זה תפו"א קריספיים? עשה לי תאבון התפריט שלכםיעל מהדרום
כנ"לחגהבגה
ו אנחנו רק במוצאי שבת החלה מהסעודה עוד תקועה לי איפשהו בסרעפת
נשיקות שהתרככותְכלת

הכנו נשיקות ולא ואחסנו בכלי סגור (שמנו במקרר) והן התרככו.

מה לעשות?

יעזור להכניס שוב לתנור?

 

תודה רבה

אולי לייבש כמה דקות על חום נמוך בתנור?ט'אחרונה
השתמשתי בקמח כוסמין השבוע במקום קמח רגילאיזה יום שמח

ולחלות יצא טעם אחר, המרקם היה מאד דביק

מה צריך לעשות אחרת?

להשתמש במתכון שתואם לקמח כוסמיןברוקולי


תבנית ללחם, 50% קמח מלאכלנית1

אם את לא משתמשת במתכון מקורי של קמח כוסמין והחלטת  לאכול 100% קמח כוסמין, 

נסי לשלב חצי קמח מלא וחצי קמח כוסמין.

כמו כן, לאפיה של בצק מקמח כוסמין עדיף להשתמש בתבנית מתאימה ללחם 

(בגודל של הלחם או החלה ולא בנית גדולה שבה את אופה כמה לחמים)

 

דביק בזמן הלישה?ג'נדס
דביק אחרי ההתפחה, כשרציתי לקלועאיזה יום שמח

הוספתי אז הרבה קמח לבן, לא היה מצב לעבוד עם זה,

תודה לכם על הטיפים

@כלנית1

@ברוקולי

לעבוד עם ידיים משומנות היטבג'נדסאחרונה
ואם צריך להוסיף 2 כפות קמח (כוסמין מלא)
סקר תבליניםפעם הייתי ניקית

היי

באיזה תבלינים אתם משתמשות?

ככה-אומנות באמונה
כמון, כורכום, פפריקה,
חוויאג', קארי, בהרט,
שום גבישי, זעתר, אורגנו.

עלה דפנה, פלפל אנגלי, פלפל שחור
אני-הריונית
כורכום, פפריקה מתוקה וחריפה, צילי מיובש, כמון, שום (טרי וגם אבקה), פלפל, קארי, זעתר, אורגנו, חוואיג, טימין
יש גם קוביות בזיליקום קפואות
אז ככה..מקום בעולם
מלח
פלפל
צילי גרוס
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
פפריקה מעושנת
כמון
כורכום
עלי דפנה
בהרט
שום טרי
אורגנו
כוסברה פטרוזילה בזיליקום וחבריהם
אגוז מוסקט
אהההה שכחתי סומק וקייג'יןןמקום בעולם
וקינמוןןןמקום בעולם
ולימון
וטימין
רושמת לך לפי סדר עדיפויותMami12
פפריקה , מרק עוף , צילי חריף, פלפל שחור,גריל דג, תבלין על האש, גריל עוף, גריל בשר, כורכום,אגוז מוסקט, אבקת שום, כמון, קינמון ,אורגנו, בזיליקום, תבלין לפיצה ,תבלין לקוסקוס, בהרט , חוויג, עלי דפנה ,קארי,ראס אל חנות,ועוד שלא זוכרת..
מליוןןןןטארקו
טחונים-
שום גבישי
פפריקה
פלפל שחור
כמון
פלפל צ'ילי
זעתר
אגוז מוסקט
כורכום
קינמון
אבקת בצל

תערובות-
גריל עוף
חוויאג' למרק

עשבי תיבול מיובשים-
רוזמרין
טימין
אורגנו
בזיליקום
פטרוזיליה
שמיר

כל אלה בשימוש שוטף. כמובן שיש כאלה שיותר וכאלה שפחות
אצלנו*כוכבית*
כמון
מלח אטלנטי
פלפל שחור
פפריקה מתוקה

יש גם כורכום
ואבקת שום

רק גם לאחרונה-אבקת קרי.
לא מתאים לכל דבר,אבל מה שכן משדרג
ואם אפשר לשאול שאלה? מה יש בתבלין בהרט?*כוכבית*
פעמים שמתי והיה לי כאבי בטן וגזים🙈 גם כמה ימים אחרי..
(בעלי רגיל מהבית אצלנו לא שמעו על התבלין הזה....)
שילוב של כמה תבלינים יחדנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"א בשבט תש"פ 12:29
ציפורן
קינמון
פלפל אנגלי
פלפל שחור
תודה רבה!*כוכבית*
בבהרט מאוד חשובאומנות באמונה
לשים ממנו ממש קצת, אחרת הוא עושה טעם לא טוב ויכול לעשות גם את התופעות שאמרת.
סוג של ראס אל חנות..קראנץ שוקולד
אזהנורמלית האחרונה
ראס אל חנות - מוסיף מאוד לתבשילים בשריים, קציצות ובעיקר לתפוחי אדמה בתנור.
קארי- הולך מצויין כתיבול לקוסקוס ויש לי גם מתכון לדגים ש"המצאתי" עם קארי.
חוואיג' - שמה מאוד מעט במרק ירקות וקצת יותר במרק אפונה.
סומק - לאחרונה התלהבתי עליו. מעט חמצמץ ועדין, מצוין לבצל בסומק (כתוספת לפלאפל, סביח ושות') ולתיבול טחינה😅
בהרט - לתבשילים בשריים/קציצות
מוסקט - למוקרם
פטרוזיליה, כוסברה, טימין, בזיליקום - מיובשים.
צילי גרוס
יש תערובת תבלינים בשם קייג'ון, אני לא קונה אותה, אבל היא מצוינת לתפוחי אדמה/דגים/שניצלים ועוד.
כתבתי את כל התבלינים הפחות נפוצים, בנוסף משתמשת כמובן בפפריקה מרוקאית(!)/חריפה, פלפל שחור, שום גבישי וכו'.

בעיקרון בכל פעם שבעלי הולך לקניות לבד, יש סיכוי שהוא יחזור עם תבלין חדש השבוע הוא קנה פפריקה מעושנת, נראה מה טיבה.
פפריקה מעושנת טובה לעל האש, תבשילי בשר,אמא12

קציצות לפעמים.. ממש עושה טעם "מעושן"

מה ההבדל בין פפריקה מרוקאית לרגילה?-הריונית
במרוקאית יש תוספת של שמן.קרן-הפוך
צבע וטעם חזקים יותר, בזכות השמן.הנורמלית האחרונה
תודה לכולן!פעם הייתי ניקית


הכלברוקולי

 

חוץ מאגוז מוסקט. שונאת. 

 

 

פפריקה(חריפה/מתוקה) כורכוםקראנץ שוקולד
כמון, זעפרן, אגוז מוסקט, עלי דפנה, מלח, אורגנו, פיטרוזליה יבשה- טריה..
קינמון וציפורן, פלפל שחור-גרוס..בלבן כמעט ולא, אולי בתבשילים חלביים וכאלה בתבשילים מאד ספציפיים לעיתים רחוקות..
לא נכנס- אבקות מרקים למינהם🤢
אם לבנים מוצר להגיבבריו
כמעט כל תבלין שאני מצליח לשים ידי עליו
כרגע יש לי מעל 30 סוגים וממשיך לאסוף
אשכנזיה 🤷‍♀️חיים של
מלח נחשב?
פפריקה
צילי חריף
כורכום
כמון
סילאן
קינמון רק בחיטה בחמין..
ורטבים: צילי טריאקי כאלה..
הכי אשכנזיה פהטל..
הרבה מהבישולים כלום.
ואם כן מתבלת אז
שום גבישי (הכי חשוב)
פפריקה (בשביל הצבע וההונגריות)
מלח (אם זוכרים, בשביל להשביח את הטעם)

יש בבית גם כורכום, בזיליקום, אורגנו וצ'ילי- למקרים שמתחשק אוכל ממש מתובל...

אתם באמת שמים את כל התבלינים האלו!?
לא בכל דבר הכל.. אבל בהחלט כן..טארקו
ואני לגמרי אשכנזיה.. אבל לא מבשלת אשכנזי ככ
בנחלט כן.. שמה מלא תבליניםמקום בעולם
ככה-טוב לי החיים
חוויאג
קארי
כורכום
ראס אל חנות
קייגון
פפריקה
זעתר
בזיליקום
אורגנו
שמיר, פטרו' וכוסברה
מה עושים עם קייג׳ון?-הריונית
ומה הטעם שלו?
מה שיש לי בתבלינים:בטעות נכנסתי
עבר עריכה על ידי בטעות נכנסתי בתאריך י"ד בשבט תש"פ 01:06
עבר עריכה על ידי בטעות נכנסתי בתאריך י"ד בשבט תש"פ 01:06
מלח דק
מלח גס
פלפל טחון
פלפל גרוס
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
כמון
כורכום
שום גבישי
קינמון
זנגביל
תבלין לפרגיות
אגוז מוסקט
אורגנו
זעתר
הממסתם אחת
בעיקר-
ראס אל חנות
כמון
פפריקה
חוויג
בזיליקום
טימין
שום טרי (נחשב?)
קינמון
חוצמיזה מדי פעם-
כורכום
קארי
זעתר
שום גבישי
צ'ילי גרוס
פלפל שחור גרוס
תערובת לקציצות
אורגנו
אגוז מוסקט
אצלינו-בעצמי
מלח
מלח גס
פפריקה מתוקה
תערובת גריל עוף
תערובת שווארמה
תערובת דגים
חאווייג'
כורכום
כמון
תערובת טוסקנה
תערובת פילדלפיה
פלפל שחור
זעתר
תערובת פיצה
קינמון

פלפל אנגלי
עלי דפנה
טימין
אורגנו
רוזמרין

חוויג׳ ועוד חוויג׳תמים עם השם
קבועים-להשתמחאחרונה
מלח, פפריקה מתוקה, שום גבישי ואורגנו
לעיתים כורכום
לעיתים רחוקות קמצוץ פלפל שחור
שאלה על חלבונים ששמרתי יומיים במקררפהלהתייעץ
שמרתי חלבונים עם מעט מלח(מסיבה הלכתית) לעוגה. והם כבר יומיים במקרר. אפשר להשתמש בהם עדיין לדעתכם?
כן אם הם בכלי סגור והריח בסדרפרח-אש


אפשרקראנץ שוקולדאחרונה
להכין עכשיו עוגה?חיים של
לבט לבט!!
לא, כדאי לישון בשעות כאלו.איכה
הכנתי 2חיים של
מה לא עושים לכבוד שבת?
חחחחח.. כל הכבוד!!!רקלפרוקאחרונה