שרשור חדש
קינמון בריא לבריאות או מסוכן?תזונה קובי עזרא

שלום היום אספר לכם על התבלין

קינמון והאם הוא בריא לבריאות או מסוכן? 

אז מסתבר שגם וגם. 

קבלו קישור לסרטון על 

פעם ראשונה שלי שאני הולכת להכין חמין לשבתמטילדה

אשמח לקבל טיפים..

איך אתם מכינים?

מה הסוד שלכם לחמין מוצלח?

הכי פשוט שישט'

מטגנת בצל ומעט שום, מוסיפה גרגרי חומוס (שהשריתי ובררתי, בדרך כלל מהמקפיא), רבעי תפוחי אדמה וגריסי פנינה.

אם בשרי - אז מוסיפה כרעי עוף אבל לרוב אני מכינה פרווה. מתבלת במלח וחוואיג' או מלח ופלפל שחור.

 

מכסה במים עד לרתיחה ומנמיכה את האש. אני לא משתמשת בפלטה (לא אוהבת, לא סיבה נשגבת) אז מעבירה לסיר חשמלי לפני הדלקת נרות ועד שבת בבוקר יש חמין מעולה.

 

סתם שאלהאביול
מה אתם אוכלים בשבת אם אין פלטה?
רגילט'

מחממת טוב את כל האוכל לפני שבת, מכניסה לתנור הבשרי ומחממת גם אותו (ומכבה) ועד הסעודה הכל חם ממש ובבוקר חמין בסיר החשמלי.

 

זה יוצא נוזלי?כי לעולם חסדו
תלוי כמה מים אני שמהט'

אני לא אוהבת נוזלי.

 

גם אני לא. אז את לא מכסה את כל מה שבסיר במים?כי לעולם חסדו
בדרך כלל לאט'

אבל למדתי עם הזמן שיש הבדל - אם הסיר עומד על פלטה חשמלית חזקה או פלטת פח על הגז, המים מתאדים בקלות ועלול להישרף (אפשר להוסיף מים בשבת אבל אני לא אוהבת את ההתחכמויות האלה של ההלכה) ובסיר החשמלי נשארת אותה כמות מים בדיוק כל השבת.

 

זה גם תלוי בסוג הסיר. צריך לנסות פעם ולראותיעל מהדרום
בחיים לא שמעתי על קולא שאפשר להוסיף מעםבוריס
הכוונה מים רותחים כשהחמין כבר מבושל לגמרינחשון מהרחברון
ורק כדי שלא יישרף. פשט רמ''א מותר. בשו''ע אוסר. הרב עובדיה מאד מחמיר בזה. מקור החומרא לאסור ' רבינו ירוחם.
נכוןט'

ולא כשהסיר על הפלטה ועדיף ישר מהמיחם וגם זה לא חלק מבחינת בשר/חלב עם האדים..

 

בקיצור, מעדיפה שלא

 

 

אצלנו אסור להוסיף מים.מנסה לעזור

אלא אם כן יש שקית קוקי בסיר עם מים מערב שבת ואם צריך- מפוצצים אותה והמים נשפכים לסיר.

אבל אף פעם לא עשיתי ככה...

יש לי כמה סוגי חמין, אבל החמין הרגיל שלי הוא כך:מנסה לעזור

מטגנת בצל

מוסיפה שעועית לבנה שהושרתה ולאחר ברירה

תבלינים: פפריקה מתוקה וחריפה, כמון

מוסיפה קצת חיטה (לא הרבה, יחסית לשעועית) לאחר השריה קצרה.

וקוביות בשר - מס' 8 שריר.

מטגנת היטב. מוסיפה מים רותחים. מביאה לרתיחה ומנמיכה.

 

אחרי חצי שעה בערך מוסיפה קופסא קטנה של רסק עגבניות, כמה שיני שום, כף סילאן (בשביל ההשחמה), בטטה חתוכה (מוסיף מאוד!), מלח ותפו"א קטנים מקולפים.

 

טועמת, מתקנת תיבול.

 

מבשלת עוד קצת על אש קטנה ומכבה.

 

לפני שבת מעבירה לפלטה ובודקת שלא חסר מים. 

 

עד שבת בבוקר החמין מתבשל לאיטו, משחים ויוצא טעים במיוחד!!

 

בהצלחה ושבת שלום

 

 

בול!אוהבת את הקב'ה
הכי טעים שיש!
איזה סוג חמין את רוצה?בתאל1
אצלנו זה חמין לא הצ'ולנט... אז הוא הולך ככה:
מרתיחים בסיר מים עם כמה עלי דפנה, כמה פלפלים אנגליים,כרכום , מלח, פלפל
כשהמים רותחים-מכניסים נתחי בשר (אני שמה מס 8) וחומוס שהושרה במים ללילה.
נותנים להם להתבשל איזה שעה ואז מוסיפים: תפו"א, פפריקה, טיפה סילאן אם יש לי, שום, בטטה אחת.
וממשיכים לבשל.
בנפרד אני מכינה חיטה- משרה את החיטה לאיזה שעה שעתיים. בסיר מבשלת עם פפריקה, כמון, שום, מלח פלפל.
ואחכ שמה בשקית קוקי בתוך הסיר.
ואורז גם בנפרד ושמה בשקית קוקי בסיר.

כשאין לי זמן-
את החיטה אני לפעמים פשוט זורקת לסיר אחרי שבררתי ושטפתי. ולא עושה בנפרד .

הטיפ שלי: לא להכיןרשש

שונאת חמין

מכינה במיוחד לילדים שמשום מה אוהבים

סתם צוחקת...

חחח קורעתמטילדה

באמת לא יצא משהו ולא נראה לי שאכין שוב בזמן הקרוב...

מה הכנת? אם אפשר לשאול..מנסה לעזור

זאת אומרת: איך הכנת?

 

אני לא יודעת למה אבלמטילדה

המים של החמין לא ירדו..

הרתחתי לפני שבת וזה היה כל הלילה והבוקר על הפלטה אבל המים לא ירדו..

אז לא היה טעם, כל הטעם נשאר במים..

צריך לכסות אותו היטב היטבבתאל1
ולבשל המון זמן לפני הפלטה... אצלי החא מתבשל על אש נמוכה או בינונית במדך שעתיים או שלוש..או יותר... עד ששמים פלטה.
צריך ללמוד את הפלטה ואת הסיריםיעל מהדרום
לק"י

סירים יצוקים נניח יותר שומרים את המים.
מה זה יצוקים?בתאל1
כי נראה לי שעשיתי ביצוק השבת...ונגמרט המים לגמרי אפילו שלפני ששמתי על הפחטה הוספתי מים עד למעלה... אבל החיטה היתה בלי שקית קוקי אז אולי היא זאת שגמרה את המים
יצוקים זה אלה עם תחתית שיש וכד'מנסה לעזוראחרונה

ןלהפך, הם לא גומרים ת'מים.

 

אצלך, כנראה החיטה ספחה אליה את כל הנוזלים...

הרבה זמן לא העליתימיסטר דום
עוגת גבינה בלונדי קרם אגוזים
וואי... אולי אכין כזאת בזכותךבוז
עוגת גבינה אפויהאהבתחינם
זה החולשה שללללללי...
באסה שהתנור בשרי!!!
מהממת.משיח נאו בפומ!
אהבתי את ההגשה
יאמי שחרר מתכוןברוקולי


נראה מעולה. אפשר מתכון?פעם הייתי ניקית


קבלומיסטר דום
מערבבים קילו וחצי גבינה לבנה ( אני המרתי קילו חמש אחוז חצי קילו גבינת שמנת)
כוס סוכר מערבבים יחד טוב, מוסיפים חצי כוס קמח חצי כוס קרונפלור חבילת אינסטנט פודינג ומערבבים עם מיטרפה טובה שלא יהיו גושים מוסיפים 6 ביצים אחת אחת מערבבים עד איחוד לא לערבב יותתר מידי לא להקציף!! מחממים תנור מראש ל150 או 160 מראש אפיה לפי המתכון היא שעה ורבע בתנור עם אמבט מים לי זה לוקח כשעה וחצי 45
יאמי נראה ונשמע ממש טעים !!!שקד מהצפון


איפה הבלונדי והאגוזים?משיח נאו בפומ!
בבלילהמיסטר דום
לא כתבת אותם במתכוןמשיח נאו בפומ!
יואו שכחתי סליחה!מיסטר דום
רגעמהי אמתאחרונה
אז מה המתכון המלא???
מה מכינים השבת??-הריונית
אצלינויעל מהדרום
לק"י

סלט חצילים ברוטב עגבניות (חצילים מעוכים בתוך הרוטב)
סלט חצילים
טחינה
סלק
עוגת קפה ושוקולד צ'יפס
עוגיות בצק פריך
עוגיות שמרים

ליל שבת:
קוסקוס
אורז עם בטטה ותפו"א
פרגיות ובצל
קציצות בשר

יום שבת:
אורז כנ"ל
חמין עם גריסים ופרגיות
קציצות בשר?

סד"ש:
סלט תפו"א וביצים
אבוקדו אם יבשיל
אצלנו-הריונית
לא היה כח בכללל
ערב שבת-
מרק עוף
מושט עם ירקות בתנור

בוקר-
סוג של חמין (קדירה עם ירקות ועוף ובשר)

סעודה שלישית-
פשטידוניות תירס ופטריות

גזר, מטבוחה, טחינה, אבוקדו?
עוגה חלבית טעימההה
סופלה פרווה
אצלנוט'אחרונה

 

חלה מהמקפיא

טחינה

חציל פרוס בתנור

סלט קינואה (טאבולה?)

קישואים בטעם כבד

גזר מרוקאי

 

עוף ותפו"א בתנור

 

למחר אותם סלטים + חמין 

 

מרציפן מצופה שוקולד

 

מחפשת מתכון..חייבת שאלה
מתכון טוב למוסקה ולעוגת שמרים..תודה!
תחפשי בניקיבעוז וענווה!
השמרים שאני עושה ומילויים טעימיםHB
לבצק:
6 כוסות קמח
5 כפות סוכר
2 כפות שמרים
1 סוכר וניל
2 ביצים
1 כוס שמן
1.5 כוס מים פושרים

מילוי שוקולד:
3/4 כוס שמן
5 כפות קקאו
1-1/4 כוס סוכר
כף נס קפה- אפשר פחות
לערבב טוב בקערה ולמרוח עם לקקן

מילוי קרנץ' נס קפה ואגוזים:
200 גר' אגוזי מלך
150 גר' שמן
כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות קמח
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפיות נס קפה
לערבב טוב, אפשר למרוח עם היד..

הוראות הכנה:
להתפיח מעט ( פחות מחצי שעה) , לעשות את הרולדות ולהתפיח שוב שעה ואז לאפות.
המתכון מספיק ל6 אינגליש קייק קטנים או 5 גדולים
אופים בטמפרטורה של 150 מעלות

זיגוג כשהעוגות יוצאות- למרוח חם עם מברשת:
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים ( בערך)
כמה טיפות לימון
כמה טיפות תמצית וניל
להמיס על הגז עד שכל הסוכר מומס.
יש לחן מזרחי מתכון משגע!!*אשתו של בעלי*אחרונה
כנסי לאתר שלה..
ארוחות בוקר..FFAST
בעלי ואני מחפשים פתרון יצירתי לארוחות בוקר שהוא לא בהכרח סנדוויצ'ים..
רעיונות?
ביצה בשלל צורותיה (כולל שקשוקה)תפוחית 1
קורנפלקס עם חלב
דיסה
פוקצ'ות
מאפינסים חמודים כאלה של ירקות
לחפ שום
עוקבתפרח-אש


סלט פסטה קר וטונה (לא חובה)..HB
עם ירקות טרים וחמוצים
עגבניות, מלפפון חמוד וכו..
מאפינס!אליסי
אנחנו מכינים מאפינס
יש באתר מתכונים בעשר דקות מאפינס פיצה ממש נחמדים
ובכלל כל דבר אפשרי זיתים, תירס, גמבה
מכינים פעם אחת הרבה מקפיאים זה נה זה נוחחח קליל
יוגורט עם גרנולה ופריאמא יקרה לי*


מאפינס טחינהג'נדס
שייק פירות עם עלים ירוקים וזרעי פשתן (מוסיפים לשובע) אפשר עם קוואקר
אשמח לקבל מתכון למאפינס האלונפש חיה.
יפה! עובד גם ים קמח לבן?נפש חיה.
בטוח המטרה בקמח זה להדביק כזהג'נדס


מאפינס אליפות!!FFASTאחרונה
איזה רעיון גדול..
תודה!!
מתי אתם אוכלים את ה"ארוחה הגדולה"? בצהריים או בערב?כי לעולם חסדו
וממה היא מורכבת?
צהריים לרוב וכך גם עדיףקראנץ שוקולד
בדכ מורכבת מקוסקוס, אורז או פסטה.
לפעמים שווארמה וכדו😋
חלבון וירקות וקצת פחמימות לרוב בדכ בצהריםברוקולי
בערב, בד"כ בשריבעוז וענווה!
שנינו חוזרים מהלימודים, בישיבה ובמכללה, ואז בדכ אוכלים מה שנשארמשבת,... אז בדכ זה אורז/תפוא, בשר/עוף, ירקות מבושלים/חיים.... אם אין אוכל וממש אין כוח לבשל אז אוכלים דייסת סולת/מרק עדשים כתומות/שקשוקה או סתם לחם חביתה וירקות חתוכים
צהרייםנפש חיה.
פחמימות, חלבון
לפעמים חלבון מלא (אורז עם חומוס/ אורז עם שעועית)
שניצלים
או מרק
וכד'.



בצהרייםדוד100אחרונה
סלט גדול עם טחינה
רעיון לסעודה שלישיתאבןישראל
מחפשים רעיון לסעודה שלישית בחורף,
משהו מזונות ופרווה
אנחנו לא מספיק רעבים להתחיל לאכול לחם+סלטים ודג וכו'.
תודה מראש (:
אולי ליטול ידייםחיים של
ואז לעבור לתה עם עוגה
זה כבד מדיאבןישראל
גם נטילת ידיים וגם תה לעוגה.
מחפשים רעיון שהילדים גם יאכלו, שיהיה מזין ומשביע..
פשטידה או מאפינס ירקותנפש חיה.
אולי מאפינס ירקותאבןישראל
יש לך אולי מתכון?
לא.... מצטערת! אבל מצאתי משהונפש חיה.
צריך
תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
שום - 5 שיניים
ביצה - 2 Large
קמח לבן - 3 כפות גדושות - סה"כ (75 גרם)
מלח - כפית שטוחה
פלפל שחור - קורט, לפי הצורך.
תרסיס על בסיס שמן קנולה - 12 מנות - סה"כ (4 גרם), לשימון תבניות המאפינס.

ההכנה-
1. לחמם תנור לחום של 200 מעלות.
2. לגרד לקערה את תפוחי האדמה, הגזרים, הקישואים והבצל.
3. לכתוש את שיני השום ולהוסיף לקערה.
4. להוסיף את הביצים, הקמח והתבלינים ולערבב.
5. לשמן בתרסיס שמן תבניות מאפינס חד פעמיות.
6. להכניס מתערובת הירקות עד 3/4 מגובה התבנית.
7. להכניס לאפייה למשך כ- 20-30 דקות בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
8. לקרר ולשחרר מהתבניות.
9. להגיש בליווי סלט ירקות.
10. בתיאבון
תודה רבה!!אבןישראל
התכוונתי רק ליטולחיים של
והסעודה עצמה תהיה העוגה.
ולילדים לתת אוכל במוצש
מותר ליטול ולברך אם לא מתכוונים לאכול לחם?יעל מהדרום
קצת לחםחיים של
כזית 🙂
אנחנו מכינים בורקסים בתיים, נודלס מוקפת עם ירקות, אנטי פסטיאני מאמין!


מאפה טונה?ג'נדס
נשמע טובאבןישראל
יש לך מתכון?
תודה רבהאבןישראל
זה מעולה,
ושוב תודה!
בלינצסיםמוריה
כמה רעיונותלגעת באושראחרונה

ג'חנון עם ביצה קשה ורסק וסלטים .

 

להכין כמו ג'פטות או פוקאצ'ות עם ממרחים 

 

מלוואח עם ביצה קשה וכו..

 

לביבות ירק / פשטידת ירק 

 

אטריות מוקפצות עם ירקות ורוטב צ'ילי ונתחי סלומון 

זקוקה למוטיבציה כדי לקום לבשל...חיים של
וואי כל כך!!בעוז וענווה!
מה שלי עוזר...לגעת באושראחרונה

זה פשוט להתחיל ולאט לאט העשייה גוררת עוד פעולה ועוד פעולה..

תבנית אינגליש קייק קטןקופלה
איך זה מבחינת הכמות מול תבנית אינגליש קייק רגיל ? זה חצי ?!? מנסה לחשב לקראת הכנת המשלוחים מנות...
הכוונה למדו כזה כמו בתמונה
לפי מה שאני יודעת זה שתי שלישHB
ולא חצי..
אוקיי. זה קצת מסובך לחשב בלילה של בחושהקופלה
ניראה לי אעשה בזה פשוט עוגות שמרים...
את יכולה להכין כמות פי 2, ולחלק ל3 תבניות כאלו.יראת גאולה
או להכין חצי, והעוגה תצא נמוכה יותר...
מהמם תודה רבה !!קופלהאחרונה
תודהקופלה
הקפאת סלטים לשבת?אליסי
מה דעתכם?
כל שבוע המון מאמץ ןקניית ירקות ספציפים עבור כמה סלטים קטנים. רוצה להתלבש יום אחד על המטבח ולהכין סלטים להקפאה ולהפשיר בחמישי. מה דעתכם? למי יש ניסיון בזה? חשבתי שאפשר להקפיא למשל מטבוחה, גרגרי חומוס.. מה עוד?
אני מקפיאהטארקו
יצא לי להקפיא מטבוחה, חצילים מכמה סוגים, טפנד זיתים, זיתים מרוקאים ברוטב, חומוס, טחינה, סלק.
כולם יצאו ממש מצוין מההקפאה.
יפה!אליסי
מופתעת מהחצילים! איזה?
גם קלויים טחונים, וגם מטוגנים עם רסק עגבניות או עם סויה ציליטארקו
חצילים בתנור בכל הווריאציות מקפיאה חופשיחדשה ישנה
חופשי!מקום בעולם
מקפיאה מטבוחה
טפנד זיתים
חצילים ברסק
פסטו
חומוס
אני פחות אוהבת דברים מהמקפיארקלפרוק
בכללי לא מקפיאה כלום כלום כלום!! זה יותר שכבה של מים אחרי ההפשרה וזה מגעיל אותי.
אבל
חמתי מקפיאה הכל בערך...
מטבוחה, גזר, סלק אדום, פלפל חריף, חצילים
הכלללל..
ומפשירה בחמישי בערב..
מוצלח זה לא.
אבל אפשרי..
יש הרבה דברים שיוצאים טוב מאוד מההקפאהיעל מהדרום
לק"י

כמובן שיש מי שלא אוהב את זה כמוך.
אבל יש הרבה שזה טעים להם מאוד....
כשמקפיאים ומפשירים נכון זה לא יוצר שכבת מים וגם לא טעם לוואיטארקו
איך הכי מומלץ להפשיר?אליסי
שטויותרקלפרוק
גם שם יש שכבה של מים שלי אישית זה מגעיל
אני גם לא מקפיאה כלום. שונאת. למעט מה שכתבתימקום בעולם
חמותי.צבי ים

התכוונת  לחמותך.

כי חמתי  , היא החמה (חית בצירה) שלי , דהיינו הכעס שלי.

אבל , חמותי  היא החמות שלי , אמא של בעלי / אשתי.  כמו אחותי.

 

חצילים זה סבבה אבל ממליצהHB
להקפיא בלי תיבול ולתבל אחרי הפשרה ואז הם ממש חוזרים לעצמם
ובאופן ככלי אני מקפיאה👇HB
חצילים, גרגירי חומוס, מטבוחה, חריף ירוק, עגבניות טחונות וכו'
מקפיאה קבוע זיתים ברוטבת.מ.
עוד דברים שיצא לי להקפיא- חצילים, פסטו, ממרח זיתים, חילבה,
אני מקפיאה ממרח חומוס וזה ממש סבבהתפוחית 1
רב הסלטים המבושלים עוברים הקפאה נהדרמיקי מאוס
אבל חשוב מאוד להקפיא כשזה עטוף היטב. אפשר קופסאות חד"פ עטופות בנילון נוסף.
חומוס אני פחות אוהבת להקפיא טחון אבל גרגירים זה מעולה
אני לא מסוגלת ולא אוהבת אוכל מהקפאה, אבלמנסה לעזור

הדברים היחידים שאני מקפיאה בכללי זה:

מטבוחה 

חציל מטוגן (ואחרי שמפשירה עושה תחמיץ כזה של שמן זית, תבלינים, שום, חומץ וכוסברה ושופכת מעל)

חציל קלוי על האש/ בתנור (וכשמפשירה מוסיפה טחינה וכו')

חילבה

ורולדות שמרים (מחממת אח"כ על הפלטה. יוצא חדש כאילו עכשיו אפיתי)

 

וזהו. לא מסוגלת להקפיא שום דבר מבושל נוסף.

מקפיאהתמי 4

טפנד זיתים

מטבוחה

"חומוס" עדשים כתומות

פסטו 

יוצא מוצלח

עוף מבושל אפשר חופשי להקפיאחדשה ישנה
תנסי ולא תצטערי על זה!
מפשירה במקרר ערב קודם ואז מחממת על הפלטה או בגז. טעם טרי!
ניסיתי פעם אחת ולא הסתדרתי עם הטעם מנסה לעזוראחרונה


עזרה ברעיונות לארוחת בוקר לילדונת עקשניתתות
שלום. אשמח לעצות פרקטיות. הילדונת (3 וחצי) עד היום היתה לוקחת לגן סנדויץ מלחם חום. לאחרונה היא החליטה שהיא לא אוכלת לחם חום. מובן, קרה לי גם עם הגדולים. בדכ לא ככ מוקדם.
לחם לבן אני לא רוצה לתת לה. פריכיות היא מוכנה לקחת בשמחה. אבל אין לי רעיון איך לארוז לה 2-3 פריכיות עם משהו ליד בצורה שתהיה פרקטית. עוד לא מצאתי מעולם קופסה מחולקת שמתאימה לפריכיות... ולמרוח על פריכיות מהבוקר נראה לי מגעיל.
מוסיפה שהיא לא אוכלת מוצרי חלב חוץ מחמאה. ושאני לא יכולה להביא אוכל מיוחד מדי, הגננות ממש לא יתלהבו מזה. אה כן- ואין לי אנרגיות להשקיע בזה יותר מדי...
רעיונות למשהו פרקטי עם כל המגבלות האלה? תודה...
למה לא למרוח פריכיות?טל..
רוב הדברים יחזיקו מעמד מעולה,
גבינה באמת הייתה נספגת, אבל אמרת שלא אוהבת מוצרי חלב.
לדוג' - חמאת בוטנים, טחינה גולמית, טחינה עם סילאן, ריבה, גבנצ (מה עוד מורחים בלחם?)

שימי לה בקופסא(רגילה,לא מחולקת)*אשתו של בעלי*אחרונה
פריכיות
מעדן (אוכלת?) וכפית
קצת ירקות חתוכים.
אולי תאפי מאפינס ותתני לה 2 קטנים.
אולי פיצות קטנות.
אשמח לרעיונות לאוכל לחנוכת בית משפחתית (15 מבוגרים 5ילדים*כוכבית*
גילאי ה
ילדים בין שש לשנה
חשבתי על מרק כתום/עדשים
ופשטידה
ועוגה וקפה
להניח הכל על שולחן שצמוד לקיר. וזה יהיה כמו בר כזה...
אשמח להמלצות למתכונים או כל דבר שנראה לכם קשור
תודה מראש🌻
לפי דעתי חייב עוד פחמימהבת מלך!!!!
יכולה להמליץ על לחמניות ממולאות . ברוטב פיצה או גבינות/ בצל מטוגן/ פטריות...

הייתי גם מוסיפה אולי קופסת גבינה גדולה (את יכולה לחלק ל2 קערות ולהוסיף לאחת זעתר ולשניה זיתים או שמיר
אפשר לעשות מטבלים אחריםאיכה
(בגלל הרגישות לחלב..)
אבוקדו, חומוס, טחינה וכאלה.

אם את לא רוצה המוציא - אז אולי קרקרים.
אפשר גם להוסיף בורקסים.

וחוץ מזה, נתנו לך אחלה רעיונות זה נשמע מכובד ויפה לשלב בין ההצעות שכאן.
אולי מרקים ב2 צבעים (כתום ואפונה)?יראת גאולה
עבר עריכה על ידי יראת גאולה בתאריך ט"ז בשבט תש"פ 23:12
הייתי מוסיפה פסטה אולי,
ועוד סוג של פשטידה
וקצת סלטים או ירקות חתוכים + מטבל.

אם את רוצה קליל יותר - אז אולי רק מאפים?
רעיונת טובים! משיכו... עוד פרטים*כוכבית*
אנסה לבנות את התפריט הסופי.
תודה שאתם עוזרים💪
(אחת הילדות רגישה חלב- אז צריך לא חלבי, מצד שני לא שייך לי להגיש בשרי🤔...
אפשר לעשות מיני פריקסה עם מלא תוספות שוותHB
ואז יש לך גיוון מבחינת טעמים
ופותר את בעיית החלבי
ואם לא מתאים לך לעמוד לטגן..HB
אפשר לעשות פריקסה אפוי או לחילופין מיני פורצות עם כל מיני תוספות מעל
ואז אפשר חלק פרווה וחלק חלבי
הלוך טוב עם מרק כתום
אפשר פיצות/פוקאצ'ות אישיותבאג2000
ממש קל להכנה ומהיר, ואפשר לעשות מגוון תוספות עליהן.
ואולי איזה סלט או שניים גדולים כאלה, שיהיה בצד
סלט ירקות, לחמניות, חומוס, טחינה וכדומהיעל מהדרום
תודה רבה לכולם!!!*כוכבית*
ים הכי כדאי פסטה פשוטה כלשהי..באר מרים
ומבוגרים תוסיפי שני סלטים 'שווים'.
רעיון טוב! תודה*כוכבית*
יש לי כנראה תסמונת כזאת של
׳איזה לחץ בטח לא יהיה מספיק אוכל׳
זה היום -אחלו לי בהצלחה!
בהצלחה!!!יעל מהדרום
❤️תןדה*כוכבית*אחרונה
מה עושים עם גריסים?יעל מהדרום
מרקקקקג'נדס

או שאת מתכוונת חוץ ממרקים? מכינים כמו מג'דרה גם...

מרק זה טוב- ישלך המלצה למרק טוב?יעל מהדרום
לק"י

חמין אני מכינה (למרות שעם חיטה יותר טעים, אבל אני לא אקנה חיטה עכשיו).
איך מכינים כמו מג'דרה?
מרק גריסים*אשתו של בעלי*
לטגן בצל קצוץ.
להוסיף עלה סלרי וגזר קצוץ לקוביות.
להוסיף כוס וחצי גריסים.(עדיף גריסי פנינה).
לערבב היטב ולהוסיף מים רותחים כ-3/4 סיר.
לתבל-
אבקת מרק
מעט כרכום
מל"פ
להביא לרתיחה,להנמיך אז ולבשל עד שהגריסים רכים.
תודה רבה!!יעל מהדרום
אפשר להוסיףחיים של
למרק הנ"ל גם גזר מגורד פטריות טריות וקצת אבקת מרק פטריות
יוצא טעים ממש

אגב אם יש לך שורש גינגר
זה פשוט משדרגגג
להוסיף שומר. יאמייימקום בעולם
אפשר להכין כמו פתיתיםיראת גאולה
פעם הכנתי מעורב ביחד עם פתיתים עגולים, חצי גריסים חצי פתיתים.
והילדים לא שמו לב שזה לא פתיתים...
אבל כן יוצא דביק יותר מפתיתים.
לטגן קצת, ואז להוסיף מלח ומים רותחים עד שמכסה?יעל מהדרום
כן אבל אפשר לפנק בעוד תבליניםג'נדס
כורכום פלפל..
ולגבי המג'דרה זה פשוט מחליף את האורז..
תודה רבה!! מעולהיעל מהדרום
אפשר גם בלי פתיתים, טעים יותר, משביע יותר בריא יותר!זוהרת בטורקיז

ממש מרגיש כמו פתיתים

רק שלגריסים אורך הבישול שונה מפתיתים*אשתו של בעלי*
פתיתים מוכנים תוך דקות בודדות.
גריסים דורשים זמן ארוך יותר של בישול
תכיני מרק גריסים ופטריות. טעיםםםםםתמי 4


תודה! וכמה מים צריך לשים?יעל מהדרום
הכנתי עם המתכון הזה. בלי אבקת מרק ובלי פטרוזיליה. יצא מושלם.תמי 4
מעולה! תודה!!יעל מהדרום
לפתיתים שמים מים בכמות הפתיתים*אשתו של בעלי*
למרק גריסים-כ-3/4 סיר
תודה! 3/4 סיר על איזו כמות גריסים? ואיזה גודל סיר?יעל מהדרום
סיר בינוני*אשתו של בעלי*
בכל סיר שאני מכינה בו מרק אני עושה 3/4 גובה מים.
וגריסים בין כוס וחצי לשתי כוסות.
תןדה רבה!יעל מהדרום
שמים בחמיןאומנות באמונה
במקום חיטה, יוצא יותר עדין וקליל
תודה....אני שמה (אבל חיטה יותר טעים לי)יעל מהדרום
תכיני מרק פטריות עם גריסים לשבת בבוקר.. יאמיברוקולי


ולהשאיר כל הלילה על הפלטה?יעל מהדרום
לק"י

ואוף...עוד לא בישלתי לשבת.
ואין לי חשק לזה
יש לך מתכון?אבןישראלאחרונה
רק עכשיו ראיתי. אז הנה מתכון למרק גריסים טעיםםםםםםמנסה לעזור

עם עשים ושאר ירקות.

מתאים ליום חורפי...

 

החומרים: (4-6 מנות בערך)

 

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות (לאחר השרייה בת 1/2 שעה)
  • 1/2 כוס גריסי פנינה (לאחר השריה בת 1/2 שעה)
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
  • 3-4 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 3-4 תפו"א קטנים חתוכים לקוביות
  • 3-4 שיני שום פרוסים לפרוסות
  • מומלץ גם כמה גבעולי סלרי חתוכים קטן.
  • מים רותחים
  • תבלינים: מלח ופלפל שחור, מעט כורכום (ומעט חוייג' למי שאוהבת).

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מתבלים במעט כורכום.
  2. מוסיפים את הגריסים והעדשים הירוקות ומטגנים עוד כמה דק'.
  3. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי של כל הקטניות הנ"ל.
  4. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים כ-10 דק' על אש בינונית.
  5. מוסיפים את שאר הירקות ומביאים לרתיחה.

      (אם חסר מים- מוסיפים. המים צריכים לכסות את הירקות עד לכיסוי מלא.)

      מנמיכים את האש.

  1. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים עוד כ-30-40 דק' על אש נמוכה

 

למרק בשרי- ניתן להוסיף חלקי עוף למרק/ קוביות חזה עוף.

או לחילופין- להגיש עם שניצל ליד.

אבל גם בלי תוספת בשרית- המרק מאוד טעים (ובריא...)!!!!

 

לבריאות ובתאבון!!!

תודה רבה!יעל מהדרום
צריך עזרה. מה קורה אם מוסיפים מים לעוף בתנורמבקש אמונה

אנחנו מכינים עוף בתנור, ושמו קצת מידי שמן שזה מתחיל להתייבש...

 

אז אמא שלי הציעה להוסיף קצת מים (יש לציין שאין לה מושג מה תהיה התוצאה העיקר שלא יתייבש)

זה בסדר? מה עושים?

אני מוסיפה מים בתחתית התבנית שלא יתייבש וזה עוזר שלאגן קסום

יתייבש. אבל רק בתחתית ולא לשפוך על העוף עצמו כך שלא יהרס התיבול. בהצלחה

אין שום בעיה. אני תמיד שמה קצת מים בתבנית של העוףחילזון 123

שמן זה מיותר. העוף גם ככה שמנוני מטבעו.

מציעה לכסות את העוף בזמן האפיהחיים של
עדיף לכסות ולא להוסיף מים, אולי מעט מאודט'

עופות מוכשרים מלאים מים ואם התבנית מכוסה/עטופה היטב אין צורך להוסיף נוזלים.

אין צורך במים. העוף מפריש נוזלים.חדשה ישנהאחרונה
מה שצריך זה לכסות בנייר כסף, לשעתיים ככה.
ואז לעוד איזה חצי שעה לאפות בלי נייר כסף שישחים. בחצי שעה הזאת, כל 10 דק' למזוג מהנוזל על העוף עצמו.
צריכה לארגן שבת שבוע הבא ל35 אישחתולה פרסית
כל אחד מביא משהו ..
אני צריכה לעשות רשימה, יש לכם רעיונות?
בנות? משפחה?נפש חיה.
אורז
עוף
תפוחי אדמה/בטטות
שניצלים
ירק כלשהו (שעועית? אפונה? )
חמין
מרק
סלטים- חומוס, מטבוחה , חצילים, גזר, סלק, טאבולה וכו'....
חלות
יין
מנסה לעזןר.. מנסיון בשבתות כאלה..באר מריםאחרונה
העקרון: ללכת ישר ולא להסתבך בפינות.. מנות קלאסיות בכמויות גדולות שכולם נהנים בשפע..

כמה אתם? משפחות או יחידים? עונה בהנחה שמדובר על 5-7 משפחות . אם לא - תשני בהתאם..
אם מדובר במבוגרים אפשר קצת יותר להשקיע במנות מיוחדות. עניתי בהנחה שהרוב משפחות עם ילדים ואז ההורים עסוקים יותר עם הילדים ופחות עם האוכל, והילדים גם ככה אוהבים אוכל מוכר ופשוט..

כללי:
חד"פ: מקובל שהמארחים מביאים. אם לא - תתנו למי שיותר קשה לו לבשל (רווקים וכו)
יין - אם כולם רוצים טעימה מהקידוש כדאי כ 6 בקבוקי יין מתוק או מיץ ענבים.
חלות - 6-8חלות לערב.(תלוי כמה מבוגרים וכמה ילדים וכמה בדיאטה.. ), 4-6 לבוקר, לחמניות אישיות לסעודה שלישית.
)אם יש הרבה נשים וילדים עדיף לחמניות אישיות לבוקר ומה שנשאר לסעודה שלישית כי בחורף הרבה לא נוטלים ידיים..)

תה קפה סוכר - המארחים או לדאוג שמישהו מביא.

סלטים: כל משפחה מביאה שני סלטים. תתאמו שאין כפילויות.. מביאים כמות גדולה ומחלקים בין הסעודות.

שתיה: כל משפחה מביאה שני בקבוקים (או יותר או פחות לפי הצורך וגודל המשפחות..)
ל35 אנשים לשלוש סעודות צריך לדעתי בערך 20 בקבוקים.. עדיף שיהיה בשפע..

כל משפחה מביאה עוגה וקינוח.
(עצה שמשדרגת: מבקשים להכין את העוגה הכי שווה ולא סתם עוגה 'פושטית')
אם צריך גם קונלפלקס וחלב לילדים לבוקר - גם תחלקו בהתאם.
כנ'ל אם אתם מאלה שצריכים פיצוחים וחטיפים אחרי הסעודה...

מנות מבושלות:
כל משפחה מביאה מנה עיקרית ותוספת מהרשימה הנ'ל:

ההצעה שלי:
(תפריט פשוט קלאסי.. כשיש הרבה אנשים זה הכי מוצלח בדרך כלל)
)המספרים זה לכמה אנשים להכין..)

ליל שבת:

מנה ראשונה:
20 דגים (ההצעה שלי ברוטב אדום מרוקאי..אבל לפי מה שאצלכם אוהבים..)
20 בורקס ברוטב פטריות

מנה עיקרית:
15 כרעיים עוף (או פרגיות)
15 שניצלים
15 בשר או קציצות
)אפשר להסתפק בשני סוגים. 20 מכל סוג)

תוספות:
1 ק'ג אורז
תפוחי אדמה (תבנית בגודל הכי גדול או שתיים בינוניות)
ירק מבושל

שבת בבוקר:
מנה ראשונה:
כמו בערב, אפשר לגוון: דג מסוג אחר ואגרולים..

מנה עיקרית:
חמין גדול (או לבקש משלוש משפחות להכין חמין ל 12 איש.. לפעמים יותר קל שיצא מוצלח..)
ומחממים שוב את מה שנשאר מהערב..
)אם לא רוצים חמין אז שתי עיקריות ושתי תוספות..)

סעודה שלישית:
כל משפחה מכינה פשטידה או מאפה או סלט מושקע (סלט פסטה/טונה/תפוחי אדמה וביצים וכו)
מוסיפים את מה שנשאר מהמנות הראשונות בסעודות הקודמות.
אפשר לארגן בצורה של בר הגשה..

תשחקי עם התפריט ותחלקי למשפחות ביחס הוגן לגודל של כל משפחה..
מה מכינים לשבת?בוקר אור
הו שאלת השאלות!!טארקו
אצלנו בע"ה גובש תפריט ואפילו כבר בישלתי חלק.

בערב-
חלות(חברה מביאה) וסלטים- זיתים מטבוחה חצילים, אולי עוד.
מרק כתום
מיני קבב ביתי במחבת פסים(הכנתי אתמול, יצא מדהים)
מאפה פילו עם בשר טחון ופירות יבשים(סוגשל פסטייה אבל לא באמת)
אורז עם בצל
תפוא ובטטה(חברה מביאה)

בוקר:
חלות וסלטים
דג
בורקס גבינה-פטריות ביתי קליל

ואחכ בצהריים מה שיישאר מהערב.(סדש)

נשנושים וקינוחים-
קראמבל תפוחים
עוגה או עוגיות כלשהן, לא סגור.
פופקורן
איך את מכינה מיני קבב?כי לעולם חסדו
ממש אילתרתיטארקו
השתמשתי בבקר והודו ביחד
לשתי ממש טוב
הוספתי ביצה, טיפה רסק, בצל מטוגן, תבלינים. עשיתי צורות קטנטנות וטיגנתי במחבת פסים
אפשר גם בתנור
צריך להקפיד לא לייבש
אצלנו-הריונית
עבר עריכה על ידי -הריונית בתאריך י"ט בשבט תש"פ 15:10
ערב שבת-
מרק אפונה
דג מרוקאי

צהריים-
קציצות עם אפונה
עוף עם תפוא ובטטה
אורז

חלות
גזר
טחינה
מטבוחה
עוגה כלשהיא..
אצלנועלמא22
סלטים-
גזר
מלפפונים
חומוס (קנוי)

ערב-
מרק כתום
אורז
מוקפץ
תבשיל פטריות
בשר (שאמא הביאה)

בוקר-
דג מושט
מה שנשאר מהערב

קורנפלקס בשוקולד
מאםינס שוקולד
עוגיות שוקולד צ'יפס
(שלושתם מהמקפיא)
אצלנו שבת זוגית לבד-בעוז וענווה!אחרונה
ערב
מרק ירקות טחון (פעם ראשונה הכנתי ויצא מעולה!)
אורז, תפו"א
עוף מתובל אפוי
קינוח תותים בקצפת ועוגת שמרים טעימה רצח של גיסי

בוקר
חמין שווה
קוגל קנוי מאיזה משפחה פה
אורז
קינוח כנ"ל מהערב

סעודה שלישית
פסטה אדומה

סלטים: כרוב וחמוציות, כבד קצוץ, כרובית וברוקולי אפויים, ביצים, שומר וגזר, שעועית ירוקה.

על החלות ויתרתי השבת אז קנינו
מה אוכלים עם קובנה חלבית וקציצות דגים?מ.מ.
ביצה קשה, טונה, סלטים.כי לעולם חסדואחרונה
אפשר גם פשטידה/קיש, לזניה.
רעיון למשלוח מנות מקוריחן123
מחפשת רעיונות למשהו מיוחד שאפשר להכין למשלוח מנות.
עדיפות למשהו שאפשר לארוז יום לפני החג. אני פחות אוהבת "לעבוד" בחג עצמו...
תודה רבה
אוי לנו. החג מתקרבבת מלך!!!!
מה הסגנון שאת מחפשת?
מאפים ביתיים?
אוכל בריא?
ממתקים?
לא משנה לי מהחן123
לא משנה לי מה העיקר שיהיה קל להכנה אבל יראה מושקע ;)
אם זה הפך ל"אוי לא" אולי כדאי לשנות משהו בהכנות יעל מהדרוםאחרונה
אנחנו עשינואביול
בקבוק יין ועליו תלינו עשר סוכריות על מקל. ואז כתבנו ואת עשרת בני המן תלו...
אם תצטרכי הסבר בדיוק איך לעשות אז בכיף
נשמע חמודחן123
אבל אני רוצה משהו שמכינים בבית... ואנחנו צריכים לכמות של 30 משפחות...
אנחנו הכנו-אני והאני

פיתות, מהמתכון הזה- 

 

עם טחינה, חומוס מטבוחה (ביתיים)

מכינים את הכלים עם הממרחים מראש, אבל צריך לארוז בחג עצמוחיוך

וגם זה די הרבה עבודה, מניחה שלא לזה התכוונת...

אצלנו בביתתמי 4

הכנו קפקייס קטנים של עוגות גזר (בלילה קטנה מספיקה בשפע)

סלט גזר (גזר קצוץ עם תיבול ופטרוזיליה\חמוציות \כל דבר  אחר שאוהבים )

ושוקולדים עטופים בצלופן עם סרט כתום  בתוך קופסת פלסטיק עם מפית כתומה (אפשר לקנות בכל חנות) וכתבנו ברכה יפה (לא זוכרת בדיוק איך קישרנו את הכתום)

זה היה נראה מושקע בטירוף וביתי וכמעט לא לקח עבודת הכנה.

שנה אחרת הכנו לחמניות ביתיות, עטפנו כמה כדורי פלאפל (שקנינו ושמנו בתנור) והוספנו חמוצים וקטשופ\ טחינה בקופסת רטבים. ממש מנת פלאפל מוכנה לאכילה. שאגב התקבלה בלהיטות.

פעם גם הכנו קוגל ירושלמי בקפייקסים ועטפנו עם קופסא קטנה של חמוצים, מאפשר לחלק לכמה שיותר אנשים ולפנק, אבל במינימום עבודה.

בהצלחה!!!

אפשר לעצב כרטיס ברכה מיוחד במחשב.Netanel Illouz


הנה! את זה שלחנו אשתקד...*אשתו של בעלי*

ממבת מלך!!!!
📌📌📌

שמחה להגיש לך,
אחרי שעות שליקטתי,
אספתי,
המצאתי,
חיברתי,
איגדתי
ועיצבתי,
את *הרשימה הגדולה של הרעיונות למשלוחי מנות!*

מעל 50 רעיונות למשלוחים יצירתיים,
מקוריים, בעלי תוכן או מסר או נושא,
כאלה שתקבלו עליהם הרבה מחמאות!

לך נשאר רק לבחור ולהתחיל להכין.
לקבל הרשימה, היכנסי לכאן:
רעיונות למשלוחי מנות

הכנות טובות לפורים,
הדס קסיר

אפשר להעביר את ההודעה הזאת הלאה.
אשמח למתכון מה לעשות עם פילה סלמון חיבינייש פתוח
נא להתחשב בכך שאין לי בבית לא תנור ולא מיקרוגל. רק סיר מחבת וכיריים חשמלים. שוטו!!
לחתוך לקוביות ולטגן על בצל וגמבה מטוגנים ולתבל במלח פלפל ופפבעוז וענווה!
מה הבעיה⁦⁩ סלומון מבושל.. תכנסיHB
מקלפים עגביות וטוחנים
מבשלים קצת שיצטמצמו
מטגנים בנפרד שיני שום ורצועות פלפלים עד להשחמה עם תבלינים ( מלח פלפל פפריקה)
משרים את הדג בלימון חצי שעה
מוציאים מהלימון (אפשר לשטוף לא חובה) ומכניסים לרוטב
שופכים מעל את השום והפלפלים
מבשלים רבע שעה- 20 דקות לא יותר אחת הדג מתפרק
בהצלחה!
אם אתה בענייןקראנץ שוקולד
אפשר סביצה או סשימי,מעולה..
אפשר לכבוש אותו בתבלינים..
סושי..
תכניס ל חריימהברוקולי
לא לאמקום בעולם
חבלעלהטעםםם
אה גם סביצה זה פגזקראנץ שוקולדאחרונה
בכלל סלמון הולך מעולה נא או כבוש
בשר הודו אדוםBL
אשמח למתכון לליל שבת, לא טחון
לאדות טוב כרצועות עם בצלHBאחרונה