שלום היום אספר לכם על התבלין
קינמון והאם הוא בריא לבריאות או מסוכן?
אז מסתבר שגם וגם.
קבלו קישור לסרטון על
שלום היום אספר לכם על התבלין
קינמון והאם הוא בריא לבריאות או מסוכן?
אז מסתבר שגם וגם.
קבלו קישור לסרטון על
אשמח לקבל טיפים..
איך אתם מכינים?
מה הסוד שלכם לחמין מוצלח?
מטגנת בצל ומעט שום, מוסיפה גרגרי חומוס (שהשריתי ובררתי, בדרך כלל מהמקפיא), רבעי תפוחי אדמה וגריסי פנינה.
אם בשרי - אז מוסיפה כרעי עוף אבל לרוב אני מכינה פרווה. מתבלת במלח וחוואיג' או מלח ופלפל שחור.
מכסה במים עד לרתיחה ומנמיכה את האש. אני לא משתמשת בפלטה (לא אוהבת, לא סיבה נשגבת) אז מעבירה לסיר חשמלי לפני הדלקת נרות ועד שבת בבוקר יש חמין מעולה.
מחממת טוב את כל האוכל לפני שבת, מכניסה לתנור הבשרי ומחממת גם אותו (ומכבה) ועד הסעודה הכל חם ממש ובבוקר חמין בסיר החשמלי.
אני לא אוהבת נוזלי.
אבל למדתי עם הזמן שיש הבדל - אם הסיר עומד על פלטה חשמלית חזקה או פלטת פח על הגז, המים מתאדים בקלות ועלול להישרף (אפשר להוסיף מים בשבת אבל אני לא אוהבת את ההתחכמויות האלה של ההלכה) ובסיר החשמלי נשארת אותה כמות מים בדיוק כל השבת.
ולא כשהסיר על הפלטה ועדיף ישר מהמיחם וגם זה לא חלק מבחינת בשר/חלב עם האדים..
בקיצור, מעדיפה שלא 
אלא אם כן יש שקית קוקי בסיר עם מים מערב שבת ואם צריך- מפוצצים אותה והמים נשפכים לסיר.
אבל אף פעם לא עשיתי ככה...
מטגנת בצל
מוסיפה שעועית לבנה שהושרתה ולאחר ברירה
תבלינים: פפריקה מתוקה וחריפה, כמון
מוסיפה קצת חיטה (לא הרבה, יחסית לשעועית) לאחר השריה קצרה.
וקוביות בשר - מס' 8 שריר.
מטגנת היטב. מוסיפה מים רותחים. מביאה לרתיחה ומנמיכה.
אחרי חצי שעה בערך מוסיפה קופסא קטנה של רסק עגבניות, כמה שיני שום, כף סילאן (בשביל ההשחמה), בטטה חתוכה (מוסיף מאוד!), מלח ותפו"א קטנים מקולפים.
טועמת, מתקנת תיבול.
מבשלת עוד קצת על אש קטנה ומכבה.
לפני שבת מעבירה לפלטה ובודקת שלא חסר מים.
עד שבת בבוקר החמין מתבשל לאיטו, משחים ויוצא טעים במיוחד!!
בהצלחה ושבת שלום 
שונאת חמין
מכינה במיוחד לילדים שמשום מה אוהבים
סתם צוחקת...
באמת לא יצא משהו ולא נראה לי שאכין שוב בזמן הקרוב...
זאת אומרת: איך הכנת?
המים של החמין לא ירדו..
הרתחתי לפני שבת וזה היה כל הלילה והבוקר על הפלטה אבל המים לא ירדו..
אז לא היה טעם, כל הטעם נשאר במים..
ןלהפך, הם לא גומרים ת'מים.
אצלך, כנראה החיטה ספחה אליה את כל הנוזלים...

חלה מהמקפיא
טחינה
חציל פרוס בתנור
סלט קינואה (טאבולה?)
קישואים בטעם כבד
גזר מרוקאי
עוף ותפו"א בתנור
למחר אותם סלטים + חמין
מרציפן מצופה שוקולד


ג'חנון עם ביצה קשה ורסק וסלטים .
להכין כמו ג'פטות או פוקאצ'ות עם ממרחים
מלוואח עם ביצה קשה וכו..
לביבות ירק / פשטידת ירק
אטריות מוקפצות עם ירקות ורוטב צ'ילי ונתחי סלומון
זה פשוט להתחיל ולאט לאט העשייה גוררת עוד פעולה ועוד פעולה..

התכוונת לחמותך.
כי חמתי , היא החמה (חית בצירה) שלי , דהיינו הכעס שלי.
אבל , חמותי היא החמות שלי , אמא של בעלי / אשתי. כמו אחותי.
הדברים היחידים שאני מקפיאה בכללי זה:
מטבוחה
חציל מטוגן (ואחרי שמפשירה עושה תחמיץ כזה של שמן זית, תבלינים, שום, חומץ וכוסברה ושופכת מעל)
חציל קלוי על האש/ בתנור (וכשמפשירה מוסיפה טחינה וכו')
חילבה
ורולדות שמרים (מחממת אח"כ על הפלטה. יוצא חדש כאילו עכשיו אפיתי)
וזהו. לא מסוגלת להקפיא שום דבר מבושל נוסף.
טפנד זיתים
מטבוחה
"חומוס" עדשים כתומות
פסטו
יוצא מוצלח
מנסה לעזוראחרונה
🌻
זה נשמע מכובד ויפה לשלב בין ההצעות שכאן.
*כוכבית*או שאת מתכוונת חוץ ממרקים? מכינים כמו מג'דרה גם...
ממש מרגיש כמו פתיתים
עם עשים ושאר ירקות.
מתאים ליום חורפי...
החומרים: (4-6 מנות בערך)
אופן ההכנה:
(אם חסר מים- מוסיפים. המים צריכים לכסות את הירקות עד לכיסוי מלא.)
מנמיכים את האש.
למרק בשרי- ניתן להוסיף חלקי עוף למרק/ קוביות חזה עוף.
או לחילופין- להגיש עם שניצל ליד.
אבל גם בלי תוספת בשרית- המרק מאוד טעים (ובריא...)!!!!
לבריאות ובתאבון!!!
מנסה לעזוראנחנו מכינים עוף בתנור, ושמו קצת מידי שמן שזה מתחיל להתייבש...
אז אמא שלי הציעה להוסיף קצת מים (יש לציין שאין לה מושג מה תהיה התוצאה העיקר שלא יתייבש)
זה בסדר? מה עושים?
יתייבש. אבל רק בתחתית ולא לשפוך על העוף עצמו כך שלא יהרס התיבול. בהצלחה
שמן זה מיותר. העוף גם ככה שמנוני מטבעו.
עופות מוכשרים מלאים מים ואם התבנית מכוסה/עטופה היטב אין צורך להוסיף נוזלים.
), 4-6 לבוקר, לחמניות אישיות לסעודה שלישית.
שבת זוגית לבד-בעוז וענווה!אחרונה

יעל מהדרוםאחרונהפיתות, מהמתכון הזה-
עם טחינה, חומוס מטבוחה (ביתיים)
מכינים את הכלים עם הממרחים מראש, אבל צריך לארוז בחג עצמו![]()
וגם זה די הרבה עבודה, מניחה שלא לזה התכוונת...
הכנו קפקייס קטנים של עוגות גזר (בלילה קטנה מספיקה בשפע)
סלט גזר (גזר קצוץ עם תיבול ופטרוזיליה\חמוציות \כל דבר אחר שאוהבים )
ושוקולדים עטופים בצלופן עם סרט כתום בתוך קופסת פלסטיק עם מפית כתומה (אפשר לקנות בכל חנות) וכתבנו ברכה יפה (לא זוכרת בדיוק איך קישרנו את הכתום)
זה היה נראה מושקע בטירוף וביתי וכמעט לא לקח עבודת הכנה.
שנה אחרת הכנו לחמניות ביתיות, עטפנו כמה כדורי פלאפל (שקנינו ושמנו בתנור) והוספנו חמוצים וקטשופ\ טחינה בקופסת רטבים. ממש מנת פלאפל מוכנה לאכילה. שאגב התקבלה בלהיטות.
פעם גם הכנו קוגל ירושלמי בקפייקסים ועטפנו עם קופסא קטנה של חמוצים, מאפשר לחלק לכמה שיותר אנשים ולפנק, אבל במינימום עבודה.
בהצלחה!!!
סלומון מבושל.. תכנסיHB