שרשור חדש
לחובבי הקינוחיםקראנץ שוקולד
אחת הקונדיטוריות המדהימות שיש, ניחוחות חיים בנתיבות, פטיסרי מדהים וקינוחים ברמה גבוהה מאד, כל פעם מחדש תענוג לטעום😋
מצטרפת להמלצה!!!רקלפרוק
גרים נסיעה של רבע שעה ממנו ולא מוותרים על קינוח טעים שלו לשבת .. (וגם אני קונדטורית חח)...
והסופגניות שלללללוווווו אמלה!!!
הוא אלוף, חומרי גלם איכותייםקראנץ שוקולד
מרגישים גבינות וקרמים טובים ולא מתועש כמו בהרבה מקומות..
דוגמא ממה שיש שם😋קראנץ שוקולד



מממ... יאמי! יושר בן אמת


הלוואי שהיה מקום כזה בהכשר הבדצ...משיח נאו בפומ!
נראה ממש אבל ממש טעיםשקד מהצפון

 

מוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשון

זה מהדריןקראנץ שוקולד
זה לא חוקי!!!!מקום בעולם
(שטן)קראנץ שוקולדאחרונה
מה המחיר ?ה' אלוקינו


20-25 לקינוחקראנץ שוקולד
יש גם פסים ועוגות גדולות יותר..
בלוגים טובים של אוכל/אתריםשלישאלילי
מחפשת מתכונים טובים, איפה אפשר למצוא?
חוץ מניקי... אחרי מי אתן עוקבות? מאיפה לוקחות מתכונים?
תודה
חן במטבחבת מלך!!!!
^^איכה
יש לה מתכונים ממש מעולים

אם את רואה את הסרטונים שלי, אז כדאי לשמוע את זה במהירות גבוהה מהרגיל
חן ואלון קורןעלה למעלה
מתכונים בעשר דקות... אתר מעולהאביול
מתכונים פשוטים וטובים!! אני כל הזמן לוקחת משם
יוצא לך טוב?רקלפרוק
תמיד שלקחתי התאכזבתי...😅
לא תמיד הכמויות שם מדוייקות..HB
אבל הרעיונות אחלה
כן? לי תמיד יוצא טוב...אביול
היא כותבת באיזה גודל כוס מדובראיזה יום שמח


Big dan תותח ממשקראנץ שוקולד
מזהיר שחלק מהמתכונים לא כשרים אבל הוא מכין המון דברים מעולים..
fodisgoodHB
מתכונים טעימים ומדוייקים
מומלץ!
נכון רק מתקנתאביול
Foodisgood
אה אופס צודקת..HB
יש גם שף קונדיטור ביו טיוב שאני עוקב אחריו באדיקות כברקראנץ שוקולד
המון זמן..
עוקבת אחריאומנות באמונהאחרונה
נשואה למאפיה, יש לה מתכונים ממש טובים של בצקים/ לחמניות, את העוגות שלה פחות יוצא לי לעשות כי רובן חלביות
מחפשת מתכון קללל לדג הליבוט בתנור. אשמח לרעיונותזכיתי
מה זה הדג הזה?חילזון 123


דג בריא וטוב. פשוט אין לי נסיון איתוזכיתי
דג שדומה לסולברוקולי

 

הייתי מתייחסת אליו אותו דבר

 

מלא שום, כוסברהרקלפרוק
לקצוץ הכל דק דק .. לשים מתחת לדג ומעל
מלח פלפל שמן זית ולימון ולתנור מכוסה..
תודה רבה! ינוסה מחר בע"הזכיתיאחרונה
איך אתם מנקים ירק מחקרים?אוהביה
אני לדוגמא בפטרוזליה פשוט פותח חבילה ומורט עלה עלה למסננת ושוטף את זה מלא זמן עם סבון וזה אחד הדברים המייגעים,
אין לזה איזה קומבינה ככה מאיזה עקרת בית מנוסה או שף מהולל?
למה לא לקנות חסלט?ברוקולי

גם זמן עולה כסף
קודםאוהביה
פטרוזיליה טריה כזאת עם עוד טיפה שאריות של אדמה איכשהו גורמת לי להרגיש שהיא יותר טעימה,
וב' מפחד שגם בחסלט יהיה לי חרקים אני עושה בסוף אותו דבר,
שמעתי אבל על איזה נוזל כזה שאפשר להשרות ולשטוף אבל זה בעצם אותו רעיון כמו עם הסבון😕
ואגב, גם בירקות של חסלט יש אדמה🤣יעל מהדרום
לק"י

ואני גם אוהבת לראות את זה.
ובצדקקראנץ שוקולד
הארומה של ירר מהשוק הרבה יותר חזקה מירק גוש קטיף והאיכות הרבה יותר גבוהה.. מה גם שהבדלי הכמות והמחיר דיי גדולים.. מי שיש לו כח לנקות זה מעולה..
צריך גם לדעת לנקות...לא מספיק שיהיה כחיעל מהדרום
לק"י

ולא כל התולעים מתנקים.
אפשר ככה נהגו במשך שנים לפני חסלטקראנץ שוקולד
אין שום איסור לנקות לבד וגם בהלכה מתירים בתנאי שמנקים טוב וכמו שצריך..
זה שהיום מחמירים בהכל ואוסרים הכל זה לא אומר שהשיטות הישנות פסולות, לפני 20 שנה שלא היה חסלט לא אכלו חסה וכרפס?
אני יודעת....גם אצל סבא וסבתא שלי נהגו לנקות חסות לפסחיעל מהדרום
לק"י

אבל שוב, צריך לדעת לנקות.
ועם כל הריסוסים, הבנתי שהתפתחו עוד סוגים של חרקים. אז זה שונה מפעם....
באמת יש תקופה ארוכה מאודג'נדס

שלפני חסלט שלא אכלו חסות בכלל. ומה שאתה אומר זה די טעות כי זה עניין של מציאות משתנה. יש תקופות שירק כזה או אחר נגוע יותר או פחות.

ויש הגדרות הלכתיות שתלויות במציאות אם יש חובה לבדוק או לנקות מאכל מחרקים. ולפעמים אפילו יש איסור לאכול כי לא מוצאים שום דרך ניקוי טובה כמו ברוקולי וכרובית. ורק שיטות גידול מיוחדות נמצאו כמועילות. מה שקובע זה בדיקות במעבדה שבודקות את כל סוגי הגידולים וכל שיטות הניקוי...

סליחה אבל את לא צודקת בכללקראנץ שוקולד
גם בספרי ההלכה לא אוסרים ירר רגיל אלא אומרים שמי שיכול לבדוק טוב רשאי, הבעייה שחהרבה אין את הכח להתחיל להתעסק עם זה ולכן אומרים חסלט וכל זה אבל אפשר להכשיר כמעט כל ירק בשטיפה טובה למעט כרובית וברוקולי שיש להם דין אחר..
הספרי הלכהג'נדס
לא מתעדכנים מדי עונה במציאות...
יודעת ממש ממש מקרוב על ענייני החרקים...

מוסיפה בעריכה
לקחו פטרוזיליה בגידול רגיל, שטפו בכל הסבון שאפשר שיפשפו בטירוף ומצאו חרקים. עשו כך להרבה צרורות פטרוזיליה ולא נמצא צרור אחד שאין בו *בכמויות* של חרקים....
קונים חסלטג'נדס
ומנקים לפי ההוראות שעל השקית
^^^^^^יעל מהדרום
לק"י

יש לכושרות רשימה של החברות המומלצות, והיא מתעדכנת מידי פעם.
רק חסלט.בת מלך!!!!
ושטיפה במי סבון
רק מהמומלצים של כושרות. ואז בהשריה עם מים וסבוןתפוחית 1
אני חושבת שאם זה ירק לא של חסלט וכד' אז צריך גם לבדוק בעיןחילזון 123

שאין זבוב מנהרות

מצטערת להגיד שגםאוהבת את הקב'ה
אם תשטוף 4 פעמים ככה, עוד יהיו חרקים....

במיןחד בפטרוזיליה וכוסברה.

גם בחסלט ויתר המהדרין צריך לשטוף תחת זרם מים חזק ולהשרות במי סבון 3 דקות...
אין בררה,בתוך בני ישראלאחרונה
קונים חסלט, מפרידים, משרים לכמה דקות במי סבון, שוטפים בזרם חזק ומסתכלים.
בשר טחון שהוצא מהקפאהגלויה
ביום שישי
ומאז הוא במקרר...
לזרוק או שאפשר להשתמש?

תודה מראש
אחרי ארבעה ימים הייתי זורקת.קרן-הפוך
תודה!גלויה
הדחיינות שוב ניצחה גלויה
ואולי מעורבב גם ocd.
אוף.
לדברים שלא אוהבים לעשות, יש בעל... הוא לא שותף במטבח?קרן-הפוך
הוא השותף הראשיגלויה
אבל הוא היה ממש עמוס.
ואני צריכה להפסיק לפחד מזה.
בטח זרקת כבר... אני לא בטוחה שהייתי זורקתיראת גאולה
כשבשר מקולקל - אי אפשר לפספס את הריח.
אם הוא במקרר מיום שישי, יש מצב שרק בראשון סיים להפשיר.
האמת שלא זרקתי...גלויה
דחיינות כבר אמרתי?

אבל פוחדת לנסות.
עדיף לזרוקחגהבגהאחרונה
ולא לקחת סיכון.. אני בטוחה שאם תפתחי תריחי שמקולקל.. זה דבר מאוד רגיש, חבל לחטוף קלקול קיבה
דווקא אצלי בשר טחון מפשיר תוך שעה שעתיים. גם במקררנפשי חמדה
מתכון להום פריז פרווה מוצלחשלישאלילי
יש למישהי? תודה
מתכון שליאריק צדק
לא זוכרת מאיפה לקחתי במקור, עשיתי קצת שיפוצים:

לטגן קוביות קטנות של תפ"א (בערך סנטימטר וחצי על סנטימטר וחצי) עד להזהבה.
במחבת אחרת לטגן בצל ושום עד להזהבה, להוסיף רוטב צ'ילי מתוק (אפשר גם חריף, אבל אנשים פחות אוהבים)
להוסיף מלח, פלפל, פריקה ולצמצם
להוסיף חצי מיכל שמנת לבישול וליצוק על התפ"א
לסדר בתבנית ולאפות בערך חצי שעה על חום גבוה
אפשר לעשות גם עם שמנת פרווהאריק צדקאחרונה
תפריט- פרשת בא!יעל מהדרום
לק"י

חלות- אחת מההקפאה, ומקווה להכין עוד מחר
טחינה
סלק גזר וסלרי
חצילים עם לימון ושום
סלק
סלט חי

עוגה בחושה
עוגת שמרים
אולי עוגיות תמרים ועוגת שמנת

ליל שבת:
קוסקוס משקית
מרק עם עוף, קציצות, תפו"א, בטטה ושעועית

יום שבת:
חמין עם גריסים, תפו"א, בטטה וקציצות
אורז עם תפו"א ובטטה

סד"ש:
אולי פשטידה
אם נכין חלות- אז נקדיש חלק מהבצק לפוקצ'ות/ לחם שום/ פיצות
בקטנה..סמטאות
ליל שבת:
חלות מאפה בית טריות, טחינה,חומוס,סלט כרוב סגול ומלפפון,כרוב וגזר, סלט ירוק, סלט עגבניות, סלט מלפפונים, ירקות חתוכים מקלות,
אורז, עוף מהמקפיא.

שבת ביום:
אותם סלטים וחלות מאתמול,
דגים ברוטב אדום.

מתוקים:
עוגת תפוז שיבולת שועל ושוקולד,עוגת פצפוצי אורז ושוקולד, עוגיות תפות קווקר, קרקרים מלוחים.
אצלנו-הריונית
ערב שבת
מרק כתום
דג סלמון- אולי בבצק פילו
כרובית בתנור עם גבינות
שעועית

צהריים-
קציצות עם אפונה
אורז

סלטים- מטבוחה (מקפיא), גזר, טחינה
חלות (מקפיא)

עוגת סופלה ועוגת קפה
מה זה עוגת סופלה?יעל מהדרום
וואו! היא נשמעת מעולה!יעל מהדרום
היא באמת מעולה!-הריונית
רק צריך להקפיד לא לאפות יותר מדי שלא תתייבש
כמה שמן שמת?יעל מהדרום
הכמות שהיא כותבת לשמן קוקוס..-הריונית
כמה זה בכוסות? טוב, נחפש פה בשרשור הנעוץיעל מהדרום
סורי לא זוכרת..-הריונית
יש לי משקל..
לא נורא...מצאתי פה משהו. נראה לי שזה כוס שמןיעל מהדרום
תסתכלי באתר שלה יש לה המרת מידות מעולה-הריונית
בדכ אני ממירה חבילה של מרגרינה/חמאה לכוס חד פעמית של שמן
תודה רבה!!יעל מהדרום
טוב שכתבת...כי ראיתי שטעיתי בהמרה של הכמותיעל מהדרום
אפשר מתכון לעוגת קפה?ג'ינג'ר
בטח-הריונית

כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפיה
חבילת אינסטנט פודינג וניל
כוס סוכר
סוכר וניל
3 ביצים
כוס קפה פושר (כפית אבקה ומים)
3/4 כוס שמן

מערבבים הכל, שופכים ל2 אינגליש קייק, מפזרים שוקולד צ’יפס ואגוזים ו2 חבילות סוכר וניל ואופים חצי שעה בחום בינוני. כשיוצא שופכים סירופ מייפל/שוקולד
יאללה מצטרפתכרובי=)
ער'ש
דג מושט בתנור
מרק

בוקר
חומוס בשר
שניצלים
עוף
קיגל תפו'א
אורז

חלות
סלטים חיים

מצטרפתג'ינג'ר
חלות ביתיות
סלטים- כרובית מוחמצת עם גזר סלרי וגמבה, שומר, טחינה, מטבוחה, חציל בתנור, ירקות שרופים (שרי גמבה פלפל חריף שום ובצל), ביצים, כרוב מוקפץ עם מלא בצל, סחוג.

ערש
חריימה מושט
סלמון בתנור
כרובית שלמה אפויה
מרק עוף

שבת בוקר
חמין עם אסאדו, צלי כתף, תפוא, גריסים וחיטה
פרגיות בטריאקי ושום
אורז

קינוחים- קניתי.. לא הכנתי כלום (זה עוזר לי לדיאטה )
אפשר מתכון לכרוב המוקפץ?בעוז וענווה!
בשמחהג'ינג'ר
מטגנים 2 בצלים גדולים במעט שמן זית עד להזהבה יפה.
מוסיפים 2 חבילות של כרוב קצוץ חסלט (או כרוב שקצצת לבד אבל לרצועות דקות וקצרות)
מערבבים מדי פעם עד שכל הנוזלים מתאדים מהכרוב (מצטמצם מאוד)
מכבים את האש ומתבלים במלח, פלפל ומעט סילאן
יוצא טעים טעים
וואי תודה רבה!! אנסה נשמע טעים!בעוז וענווה!אחרונה
אצלנוטארקו
בערב מתארחים
בבוקר ובסעודה שלישית-
חלות וסלטים מהמקפיא- מטבוחה, חצילים, זיתים. חצילים בתנור, בטטה בצילי סויה סילאן.

לזניית טונה
סלט חסה עם בולגרית בטטה ואולי הפתעות נוספות


פאי מבצק מאולתר במילוי בשר טחון עם קוביות בטטה.
תפוא עם בצל במיקרוגל.

קינוחים:
עוגת שמרים מהמקפיא
פצפוצי אורז עם שוקולד(וחמאת בוטנים, אולי)
עוגת (חיתוכיות יותר) קוואקר חמאת בוטנים.
צריכה רעיונות לתפריט לשבתשמשי


סגנון? ערב/ בוקר?HB
יש מלא רעיונות.. רק תני כיוון
בוקרשמשי
לא חמין וכו. תוספת ועיקרית, אבל נמאס לי מהבנאליים
בפנים👇HB
תוספות
אורז לבן
הום פרייז
תפוצי אדמה ובטטות בתנור
שילובים של אורז עם עוד משהו- לוביה/ מג'דרה
דלעת מקורמלת עם קינמון

עיקריות-
עוף בתנור- תיבולים טעימים-
לשפוך עליו יין/ בירה/ קולה, להשרות לילה ולאפות
עוף בצילי
עוף עם חתיכות אננס מקופסאת שימורים
עוף עם ירקות- ל מה שיש לך- בצל, בטטה, שומר, קישוא, דלעת,...
צלי עוף עם הרבה בצל מתובל עם כורכום
צלי בקר עם פטריות ובצל
בשר עם אפונה/ שעועית/ במיה ברוטב חמוץ מתוק
קציצות עוף/ בשר ברוטב
שניצלים
עוד..HB
פירה עם בצל מטוגן
בורגול דק מבושל

תבשיל של שעועית (יבשה) תפוחי אדמה וגרונות הודו.
ארטישוק ואפונה עם קציצות
כמה רעיונותתפוחית 1
פירה (אפשר עם בצל/ פטריות וכו')
נודלס
אורז עם תוספות (צימוקים שקדים וכאלה)
ירקות בתנור
תפוחי אדמה
ממולאים
בורקס בשר
שניצלים
חזה עוף עם ירקות

כנללמקום בעולם
@יעל מהדרוםבא לי דברים אחרים ממה שתמיד..

@ברוקולי
@ט'
@טארקו
@יעל

ועוד ועוד
אני עוד לא שם...גיוון למה את מחפשת?יעל מהדרום
ואי אין לי מוזה השבת בכללללטארקו
כנראה מרק כי קר
והשאר? אין לי מושג.
מרקקקקקקקקקקה' אלוקינו

ווואי הכנו מרק נ ד י ר !! ממש מהר ועם כל התזונה הטובה. חלבון פחמימות שומנים.
מרק עם גריסים , עדשים ,אטריות יצא נדיר

המח חלולברוקולי


טוב אז הערב נוחלט שחלבי.. אזעל זה אני סגורהמקום בעולם
צריכה רעיונות לבוקר
יש עוף שלם מופשר ובשר טחון..
קציצות על מצע בצל ופטריותיעל מהדרוםאחרונה
מכירים מתכון טוב לטמפורה בירה?אור אש
פשוט עושים כמו טמפורה רגילה ובמקום מים שמים בירה?
למיטב ידיעתי כל טמפורה מכילה בירה אחרת איך תהיה תסיסה?ברוקולי


לא יודע אני תמיד עושה עם אבקת אפייהאור אש
Google itברוקולי
מעבר לא מכירה
👍אור אשאחרונה
יש פתרון קסם למניעת הידבקות העיסה לקערת הערבוב?מתואמת

תמיד זה סיוט לשטוף את הקערה, אם מחכים כמה זמן עם השטיפה (מה שלרוב קורה...).

היום ניסיתי לרפד אותה לפני כן בנייר אלומיניום - התוצאה הייתה חתיכות אלומיניום בתוך העיסה וקערה שבהחלט צריך לשטוף...

או שאולי יש כזה דבר קערה חד-פעמית? (לפעמים אני מערבבת את העיסה - אם זו עוגה בחושה - בתוך התבנית עצמה, אבל לא תמיד זה מתאים...)

עיסה של מה?ט'


כל פעם משהו אחר, אבל לרוב עוגה בחושה.מתואמת


יש קערות חד"פ, לא למיקסר למיטב ידיעתיט'

אצלי מרית סיליקון מנקה את רוב הבלילה מהקערה.

 

לא למיקסר, ברור... אין לי מיקסר בכלל מתואמת

אולי מרית סיליקון תעשה את העבודה? אנסה לחפש אחת כזו.

תודה!

יש בכל חנויות הסטוק לסוגיהןט'

רק צריך טבילה

 

ספרי תוצאות!

 

טבילה? למה טבילה?מתואמת


יש מי שאומר שבגלל שזה לא מיוצר בארץ ובא במגע עם אוכלנפש חיה.
ללא ברכה
מעניין! לא שמעתי על זה. אשאל את בעלי מה הוא יודע.מתואמת

(יש לנו עוד כלים בבית מסיליקון, למעשה...)

אני אישית רק שוטפת לפני השימושנפש חיה.
לא טובלת
לשטוף מ"דין" נקיות, לא?מתואמת


טבילה לסיליקון? לא שמעתי על זה..טארקו
גם פלסטיק אנחנו לא טובלים..
כמו עץ..

רק מתכת, זכוכית, חרסינה
פלסטיק עשוי מנפטצחקן
ככה שאם את טובלת זכוכית ומתכת וחרסינה יש סיבה לטבול גם אותו
מעניין... בחיים לא חשבתי על זה!מתואמת


טוב, חידשת לי. לא שמעתי מעולם פסיקה כזו.טארקו
אין שום קשר לנפטנחשון מהרחברון
אם כבר מי. שמצריך טבילה זה כיוון שניתן להמיס אותו ולתקן אותו.
(הסברא שגזרו על זכוכית) מה הקשר נפט?
נפט /פ לסטיק אפשר להמיס ולהשתמש. בוודאי פלסטיק הניתן למחזורצחקן


פלסטיק לא עיקר הדיןקראנץ שוקולד
אפשרי אבל לא חובה בכלל, בכ"א גם אם כן אז בלי ברכה..
רק כלי זכוכית ומתכת חובה להטביל.
תלוי פסיקה. אנחנו כן טובלים פלסטיק קשיחיראת גאולה
(בלי ברכה כמובן)

ואנקדוטה -
פעם התקשרנו לרב לשאול לגבי טבילת תבנית מסיליקון, והרב לא הבין על איזה חומר אנחנו מדברים😏.
עוגה בחושה לא אמורה להידבקקראנץ שוקולד
תצפי את התבנית בנייר אפייה ותשמני את הנייר לפני הכנסה הבלילה
היא לא דיברה על התבניתמשיח נאו בפומ!
דיברה על הקערה שמערבבת בה את העיסה
אבל גם זה לא אמור להידבקקראנץ שוקולד
בררע שגורפים עם המרית העיסה כוחה יוצאת ואת השאר מורידים עם מים וסבון..
עובדה שכן...מתואמת


אולי חסר משהו בבלילה שגורם לה להיות דביקה?נפש חיה.
אני לא בא להתווכח או לפתוח דיוןקראנץ שוקולד
אני אומר שעקרונית אם ההכנה נכונה והכל זה לא אמור להיות ככה וזה בכל מתכון, אם זה קרה כנראה שמשהו לא תקין
אני באמת עושה בלי מתכון... (אבל כרגע לא מתכוונת לשנות את זה)מתואמת

תודה!

בעקרון - לזלף שמן עם ספריי עוזר ליצחקן

וככה לא נדבק כלום. לא במחבת ולא בשום דבר אחר.

שמן זרעי ענבים אצלי( זה מה שרכשתי בטעות) אבל אני די מרוצה..

 

לשפוך מים יש אחרי שמסיימים את העוגהHB
ולקקן סילקון בהחלט מקל על העבודה ומוציא את רוב מה שנדבק לדפנות
לא עזר לי להשרות במים...מתואמת


אז תשטפי מיד בסיום ההכנה...בטעות נכנסתי
לא תמיד יש זמן וכוח...מתואמת


שטיפה מיידית של הקערה ולמרוח אותה בשמן לפני העירבובנפש חיה.
תעבירי עליה מים מיד כשמסיימת, גם אם אין לך זמן לשטוףמשיח נאו בפומ!
זרם המים מוציא את הכל כשזה עוד טרי
(בכללי כדאי להעביר מים על כל כלי שמגיע לכיור, ולא להשאיר עם הלכלוך, זה מקל אח''כ בשטיפה)



בקערה שלשים בה בצק, אני משמנת אותה קצת לפני
ואם לא יכולה לשטוף מיד, מעבירה ניגוב עם נייר סופג שאוסף את כל שאריות הבצק כשזה עוד לח ויוצא בקלות
תודה!מתואמת


להניח בכיור מיד כשמסיימים ולמלא במיםחיים של
שאלת אם יש קערות חד פעמיות - בוודאי שישיראת גאולה
במגוון של גדלים ורמות קשיחות.
תודה! אחפש.מתואמת


אני משתמשת בלקקן סיליקוןאנונימית 10אחרונה
וזה מוציא את הרוב מהקערה. ואז אני פותחת את הברז לתוך הקערה ובינתיים שמה את התבנית בתנור ואז סוגרת את הברז. ואז אני שוטפת את הקערה כשיש זמן.
אגב, גם את שאר הכלים המלוכלכים אני שמה בתוך הקערה וככה הרבה יותר קל לנקות
עזרהפרח-אש

מחפשת מתכון לפתיתים (איך להכין את הפתיתים בבית ולא לקנות אותם בשקית ) 

 

אני אשמח גם לניחושים וחצאיי המצאות 

תודה רבה

לדעתי בצק של פסטה יתאיםט'


ולחתוך לריבועים קטנטנים?? נשמעת לי חוויה לא מומלצת🤣יעל מהדרום
לאא זה עבודת פרךט'

אבל אפשר להעביר במסננת גסה או פומפיה.

 

אני לגמרי ממציאה, אגב.

 

אההה...חחח. דמיינתי ממש להכין עלה פסטה ולחתוך לחלקיקיםיעל מהדרום
אז ניסיתיפרח-אש
ולא עובר פומפיה זה לא קשה מספיק...

לייבש כמה זמןנחשון מהרחברון
אפשר אולי להקפיא קלות לפני הגרודחילזון 123


תודה רבה לשתכןפרח-אש
אפשר לשאול למה את רוצה להכין בבית?!יעל מהדרום
למה לא?ברוקולי
כי זה נשמע מסובך ומשהו שהרבה יותר פשוט לקנותיעל מהדרום
לק"י

גם אני לפעמים נהנית להכין דברים בבית.
אבל עניין אותי אם זאת הסיבה או משהו אחר...
כדי לא לשלם מלא על פתיתים מכוסמיןפרח-אש
ובשביל האתגר ליצר לחברה שלי מתכונים שהיא יכולה לאכול
בהצלחה!יעל מהדרום
יש פתיתים מכוסמין במחיר די סביר.מקום בעולםאחרונה
אליפות!!
אריזה בצבע חום ירוק.. לא זוכרת של איזה חברה..
אולי נפלאות
מתכון טוב לעוגיות פרווה וללא מרגרינה, יש?חמדמדה


יש. מצרפת-נפש חיה.
לערבב יחד-
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 תמצית וניל

להוסיף-
2 כוסות קמח
1 שקית א. אפייה
3 כפות קקאו
אפשר גם 1/2 כוס אגוזים קצוצים


לערבב הכל לעיסה
להרטיב את הידיים וליצור עיגולים. אין צורך לשטח כי הן קצת משתטחות באפייה.

אופים ב 180° כ 10 דקות.


ומה יוצא? עוגיות שוקולד?חמדמדה


כן... זה יעיל ומתחסל מהר רק תשגיחי שלא יישרפונפש חיה.
עוגיות סוףףףףג'נדס
1. עוגיות התמרים המפורסמות של מלכה ברכה | השולחן

2. מתכון: עוגיות שוקולד צ

3. בסגנון פתיבר פשוטות ממש אפשר לשדרג אם מוסיפים נסקפה
https://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5008828,00.html


(מבחינתי שמן קנולה הוא לא רחוק ממרגרינה... משתמשת בשמן קוקוס)
שמן קוקוס הוא אחלה אבל הוא משמין...חמדמדה


הוא שמן איכותיג'נדס
שמעודד שריפת שומן... תאמיני או לא... פשוט התרגלנו שמשומן צריך להתרחק וזה ממש לא כך...יש שומנים שעשירים באומגה 3 ובעוד ויטמינים...
אם במקרה בא לך בדיוק לא מזמן נתקלתי בסרטון הזה שמסביר די טוב את ההבדל בין שמן קוקוס לשמן קנולה

אגב, עוגיות בכללי נחשב משמין... ואם מכינים עם שמן קוקוס מעלים להן את הערך התזונתי לאין ערוך! המחשבה של בואו ננסה להפחית כמה שיותר משומן משתנה כשמבינים ששמן קוקוס הוא ממש בריא... והרכיבים שלו לא נהרסים באפיה /בישול

הנה הסרטון:
הסבר מדעי ממקור אמין לגבי שמן קוקוס:מ.א.
המתכון שבחתימה שלייעל מהדרום
לק"י

אפשר לשים בו כוס שמן ושליש כוס חמאת בוטנים, ויוצא ממש טעים!
תודה רבה לכולם!!!חמדמדה


אני גם אשמח למתכוניםאילה שלוחה
ואם יש משהו עם חמאת בוטנים ובלי מרגרינה זה יהיה מעולה
תנסי את המתכונים של יעל מהדרוםנפש חיה.
צרי קשר ודש!
עוגיות חמאת בוטנים (3 מצרכים, בלי מרגרינה/שמן)מקופלתאחרונה
מתכון של קרין גורן.

עוגיות חמאת בוטנים מוטבעות - קרין גורן

אני שמה חצי כוס סוכר.

ואפשר להוסיף גם שוקולד צ'יפס, זה משדרג בטירוף.

הן סופר קלות, ומושלמות!!!
שוקולד ציפס הרגילותחולת שוקולד
פשוט להחליף את המרגרינה בשמן
לדעתי זה הולך בכל סוגי העוגיות
שאלה לגבי מג'דרהHB
אתן משרות את העדשים?
אם כן לכמה זמן? לילה? או כמה שעות?
לא חייביםג'נדס
מומלץ להפחתת גזים ולהעלת ערכים של ויטמינים כן להשרות ליממה.
עדשים שחורות אני משרה*אשתו של בעלי*אחרונה
את החומות(ירוקות) והכתומות-לא
מתכון לסלט עלים עם פקאן מסוכראיזה יום שמח

יש למישהו?

 

אם עוד רלוונטי..HB
ירוקים שטעים לשים-
חסה
סלרי עלים
פטרוזליה
כוסברה
נענע
בצל ירוק

תקצצי ממה שיש לך..

מוסיפים תפוח אדום חתוך לקוביות קטנות
ופקאנים⁦️⁩
תיבול לימון מלח ושמן זית
אפשר להוסיף גםHB
געינים וכו

ולעשות רוטב יותר מושקע.. אני אוהבת ככה רק לימון אבל אפשר להוסיף דבש
תודה ענקיתאיזה יום שמחאחרונה


מתכון טוב לבצק שמרים, יש?נפש חיה.
זה המתכון שאני משתמשת בו:יעל מהדרום



במילוי אפשר לגוון.
לעוגות, כן?יעל מהדרום
מעולה, בטח לעוגות! תודה!! אפשר להכין גם רוגלך מזה?נפש חיה.אחרונה
פתרון קסם לריכוך אבוקדו יש?יעל מהדרום
כנאפהו זה קראנץ שוקולד



מתכוןןןןבוז
בכיףקראנץ שוקולד
300 גרם אטריות קדאיף
170 חמאה מומסת+מעט חמאה לשימון המחבת
200 גרם מוצרלה
200 גרם ריקוטה

מפרידים את האטריות ושופכים את החמאה ומערבבים טוב שכל האטריות יהיו רטובות, לוקחים חצי מהכמות ומהדקים לתחתית המחבת ומניחים על אש בינונית מפזרים מעל את המוצרלה והריקוטה שכבה אחידה ומעל שמים את יתרת האטריות, אחרי שהצד התחתון משחים הופכים לצד השני ומשלימים טיגון
סירופ סוכר
3.4 כוס מים
כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
)אפשר להוסיף מי ורדים או וניל אם רוצים.
שופכים את הסירופ על הכנאפה בעודו במחבת.

לקישוט קוצצים מעט פסטוק קלוי ומפזרים מעל..
רגע איך מוצרלה? איך מלוח עם מתוק?בוז
מוצרלה עם טעם ניטרליברוקולי


^^ שתי הגבינות נטרליות בטעםקראנץ שוקולד
לכן הן מתאימות גם למאפים מלוחים וגם למתוקים..
זה לא יפהההההההההההההההברוקולי

 

אני דורשת משלוח 

פטיש

 

אני מלא זמן רוצה לטעום.. זה נראה מושלם 

 

אמרתי לך מליון פעם תבואי לד' עם ו' 😝קראנץ שוקולד
ותכין לי כזה?ברוקולי

 

אולי פשוט תשלח עם ו' כזה בשבילי?מוציא לשון

 

ואפשר מתכון?

 

ודאי שבטח קראנץ שוקולד
נעע הם יאכלו את זה בדרך
הם לא.. הם אוהבים אותי וישמרו ליברוקולי

 

ואתה תצייד אותם ברזרבה! 

 

אתמול אכלתי. טעיםםםנפש חיה.
נראה מעולה מקום בעולם
כבר מלא זמן לא הכנתי, וממש עשית חשק :/
וואו נראה מטורףסתם אחת
בחיים לא אכלתי כנאפה עם כמות כזאת של גבינהההה

אמאלה עשית לי דודא חבלז 😫
אני בצד השני של ההר, פעם הבאה אוכלקראנץ שוקולד
לשלוח עם בעלך בכיף..🙂
וכן שמתי ימבה מוצרלה וריקוטה😋
תגיד פעם הבאה שאתה מכין. בחיי שאני אשלם לך בשביל זהסתם אחת
ממממ אז זה אומר שאתה בצד שלי... אז אולי תשלח אלי נחשון מהרחברון
וואלה? איפה?קראנץ שוקולדאחרונה
מישהי מכירה מגבון לרצפה שאין לו ריח חזק?נחמה ביטקובר
ממש אוהבת את הרעיון של מגבונים לרצפה, אבל לא מסוגלת עם הריח... מישהי מכירה בלי ריח? או משהו עדין? כמו האגיס נגיד...
סמרטוט רטוב..? ובגלל שאנחנו בפורום מתכונים-סתם אחתאחרונה
מצרכים:
סמרטוט נקי
מעט מים
מגב
אופן ההכנה:
לוקחים סמרטוט, מרטיבים במים וסוחטים היטב, מניחים על המגב ומנקים את הרצפה.
בתיאבוןןן
מחפשת מתכון טוב לחלה מכוסמין,נעמה301
וגם בצק לפיצה שיוצא טוב עם כוסמין (לא חצי חצי, משהו שיוצא טוב רק מקמח כוסמין 100%)
תודה!
מכינה את המתכוןג'נדס
של ניקי לפיצה עושה מקמח כוסמין 100 אחוז

גם בחלות עושה מקמח כוסמין...
בלי שינוי? בדיוק אותו הדבר? תודה!נעמה301
תמיד אני חשה את הבצק אם צריך עוד טיפה מיםג'נדס
וזה נכון גם כשעושים לפי המתכון עם הקמח המקורי. כי יש סוגי קמחים שונים עונות שנה שונות וספיחת המים משתנה... לכן תמיד אני חשה אם צריך פחות/יותר מים/קמח
נכון.. תודה רבה!נעמה301
מתכון ממש מעולהאומנות באמונה
ללחמניות כוסמין, לא ניסיתי להכין איתו חלות כי הוא קצת דביק, אבל מכינה איתו פיצה ויוצא ממש טעים, בעיני אפילו יותר טעים מלבן..
לחמניות ביתיות מקמח כוסמין - FoodisGood מתכונים
במתכון זה חצי חצי אבל אני עושה אותו הכל כוסמין ויוצא מעולה.
מצוין, תודה רבה!נעמה301
אני עושה מאותו בצק גם חלות גם פיצה וגם לאפותסתם אחתאחרונה
קילו קמח כוסמין 70%
שלוש כוסות מים
חצי כוס שמן זית
כף סוכר
כף שמרים
כף מלח
ממרח שוקולד פסק זמןבדויה123
אשמח למתכונים שאפשר לשלב בהם את הממרח.
קראתי כאן בפורוםג'נדס
שאירי אפיה הוא מאבד מחביבותו של הפסק זמן. נשאר טעם רגיל של שוקולד
לא נכון לדעתי-הריונית
הכנו הרבה פעמים וממש לא איבד טעם..
בעיקר מילוי לעוגות שמרים- יאמי!
רק שיתפתי מזכרוניג'נדס
אישית לא ניסיתי ומעולם לא טעמתי את הממרח הזה
אשמח למתכוןבדויה123
מעולם לא הכנתי עוגת שמרים
תודהבדויה123
נראה לך אפשר להכין גם בלי מיקסר?
בטחג'נדס
את שמה מילוי כמו במתכון?רק טוב!
ממרח שוקולד ופצפוצי שוקולד?
אני מכינה עוגות שמרים עם מילוי כזה, וזה ממש טעים!יעל מהדרום
כןג'נדס

אבל לא לוותר על שברי השוקולד (לא קונה שוקולד צ'יפס כ"כ) והאגוזים. בלעדיהם זה די טעם של לחם עם שוקולד...

אני חושבת-הריונית
אם את כבר עושה עם ממרח חלבי תעשי גם עוגה חלבית.. הרבה יותר טעים😋
העוגה הזאת סוףג'נדס
באמת אין צורך בחלבי...
אצלנו מניסיון של כמה וכמה עוגות שמרים שונות-הריונית
חלבי לוקח! אבל זה הטעם האישי שלנו..
אכן, מאבד מטעמו הפסק זמני..מקום בעולם
תלוי במה כנראה....יעל מהדרום
אני הכנתי שמרים ולא נותר זכר לטעם הנוגט...הנורמלית האחרונהאחרונה
פצפוצי אורז עם שוקולדHB
להמיס שקודל מריר ולהוסיף כמה כפות של הממרח יוצא ממש טעים
אם את רוצה כמויות יותר מדוייקות אשלח יותר מאוחרHB
עוגיות חמאה מגולגלות עם מילוי של הממרח הזהיעל מהדרום
קרמוגיות מזויפות של קרין גורןעלה למעלה
יצא ממש טעים עם הממרי
להכין קראנץ שוקולדקראנץ שוקולד
מוס
רוגעלך
יש מתכון מוצלח לחלות בלי סוכר?נחת ואושר
כןיעל מהדרום
לק"י

קילי קמח
כף שמרים
כף מלח
חצי כוס שמן
2-3 כוסות מים
אם הבעיה היא הסוכר ולא המתוק..HB
אפשר להוסיף כף דבש או סילאן במקום
אותו דבר בדיוק סוכר וסילאן.ה' אלוקינואחרונה
שניהם מעלים את הסוכר אותו דבר.
תודה לשתיכן!נחת ואושר