ורעיון לקינוח לא קר(כמו גלידה/מוס)
תודה מראש
בכל אופן כדי שלא ידבק אחרי שמרטיבים את זה מניחים על מגבת ואז מגלגלים על המגבת
ורצוי שהמילוי לא יהיה רטוב מדי
שלום לכם,
התנור הדו-תאי הקודם (beko) שבק חיים, כלומר הוציא עשן, ואני מחפשת חדש
אשמח לשמוע מנסיונכם, המלצות או דיס-המלצות.
תודה!
וראיתי שTEKA הם בנויים. הם גם מעל התקציב שלי, שמגיע לסביבות 3K בלחץ
מאוד מאוד מרוצה !
יש לכם רעיונות לסלטים???
אוהבים הכל, והיום קניות!
רעיונות למנה עיקרית בשרית? יש לי כרעיים, חזה , כנפיים וגוש בשר מס' 4.
אף פעם לא הכנתי חמין.. מתכון לחמין הכיי הכי טעים שלכם?
יש לי חבילה של קילו, שכמעט עובר לה התאריך.
יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות איתם, מלבד סלט?
תודה.
ממקרים שונים שנתקלתי בהם שמתי לב שהיגיינה נכונה במטבח זה נושא שחשוב להעלות לשיחה ולמודעות.
לא צריך להיות פדנט עם בית ברמת בית מרקחת כדי לשמור על אוכל ומטבח נקי...
אז בואו נדבר על זה:
איך מתעסקים נקי עם בשר, דגים, שאר מוצרי מזון?
שטיפת ידיים לפני/אחרי?
כל כמה זמן מחליפים סקוצ'/מגבת ידיים/מגבת כלים?
באיזה חומרי ניקיון מותר/אסור/כדאי להשתמש ולאיזה שימוש?
אפשר להתפזר גם ל:
עוטפים את הכיריים? כל כמה זמן מנקים?
איך מתחזקים תנור אפיה/מיקרוגל/טוסטרים נקיים?
לא פיצה וטוסט כי זה מה שעשיתי לחצי שנגמר 
יש עוגיות שהבסיס שלהן זה בעיקר קמח וחמאת בוטנים/שקדיה
יש הרבה מתכונים כאלה ברשת. זה יוצא קצת מתפורר אבל עדיין במרקם של עוגיה.
ויש למשל את זה-


בצל מטוגן, קישוא, גמבה, גזר וכו
)סמטאותלקלף חצילים ולחתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ בערך. לאדות את הקוביות במסננת אידוי (מעל מים חמים) עד לריכוך. (זמן משוער כ 20 דקות).
אחר כך, במחבת גדולה או סיר שטוח לטגן פרוסות שום לפי הטעם האישי. כשהן מזהיבות טיפונת (לא לטגן לגמרי!) מוסיפים מעל רוטב צ'ילי מתוק ומעט רוטב סויה ואחרי דקה וחצי ערבוב מוסיפים את קוביות החצילים. נותנים ערבוב של כחצי דקה והמנה מוכנה.
נ.ב. 1) לא נתתי מידות מדוייקות מפני שכל אחד מכין כמות אחרת לפי הצורך וכן התיבול לפי הטעם האישי.
2) אפשר לגוון ולהוסיף רצועות גמבה אדומה או פרוסות קישוא לא מקולף וכד'.. (במידה ורוצים לגוון כך, מטגנים את הגמבה/ קישוא במעט שמן במחבת או הסיר וכשהם מזהיבים ומתרככים מוסיפים מעל את פרוסות השום ונותנים טיגון קל של עוד כשתי דקות ויתר ההכנה כפי שציינתי).
- בתיאבון ושבוע טוב! 
כמו אורז ירוק- עם אפונה/ פול/ עדשים ועשבי תיבול (כוסברה/ שמיר וכד')
ולהגיש עם סלט ירקות חי
אורז עם רצועות גזר. ולהגיש כנ"ל
אורז עם שעועית אדומה וגזר
אורז אדום עם שעועית יוקה (בתוכו) ורסק
אפשר גם להוסיף חתיכות חזה עוף בפנים לכל הנ". משדרג ומוסיף ברמות.
או אורז בולונז'- עם בשר טחון, רסק עגבניות/ עגבניה מגורדת, שמיר קצוץ, גזר מגורד. כמו מילוי של ממולאים. טעים מאוד.
בעצם. הכל כאן טעים ^^^
סוג של מרק כזה פרסי (חורשט) . עם לימון שחור.
יאמייי
😋
בעוז וענווה!
שמים כמה שרוצים, נגיד שליש/ חצי חבילהיעל מהדרום![]()
נמאס לי ממנו כבר.. נסתי לגוון עם תבלינים שונים ולא יצא לי משהו.. אז אנסה בעז"ה לעשות לפי מה שכתבת לי. תודה רבה![]()
