שרשור חדש
מעבד מזוןפה לקצת
אשמח לעזרתכם
מי שזוכר, כתבתי פה לפני חודשיים שביקשתי מיקסר וקיבלתי מעבד
החלטתי שהגיע הזמן לעשות איתו היכרות ולהשתמש בו

אפשר להכין בו עוגה? להקציף?
ולטחון ירקות מבושלים למרק?

מצרפת את האביזרים שיש בו ומי שיידע לפרט לי למה מיועד כל דבר אשמח לשמוע (קראתי בחוברת, לא מספיק ברור לי)


את יכולה להכין בו בצק לעוגיותחדשה111111
לטחון ירקות, שקדים וכו..., ביסקוטים... כל מה שצריך לטחון את יכולה.

לעוגות בחושות? עוגות שמקציפים? לא מתאים...
הכל חוץ מהקצפהסמטאות
הדיסקיות 1-4 זה לירקות מגורדים,יש לך כלמיני סוגי חיתוך.
5,9 זה לחיתוך (אני לא משתמשת בזה)
7 לבצקים לא מידי קשים (שמרים וחלות לא עושה בזה)
מסתבר ש6 זה הקצפה..לי אין חלק כזה אבל לודעת איך משתמשים.
בהצלחה
5,9 זה לריסוק וקיצוץ.הנורמלית האחרונה
אפשר להכין עוגות בחושות בקלות.
נראה שעם 9 גם אפשר לקצוץ ירקותתפוחית 1
לפשטידה למשל
לדעתי זה פחות מתאים לפשטידה.הנורמלית האחרונה
אבל בהחלט מתאים לקיצוץ ירקות לקציצות
עם 6 תוכלי להקציף קצפת צמחית, יוצא פחות עמיד ממיקסראם ל3+
ביצים לא ניסיתמ להקציף במעבד

5 ו9 יכולים לקצוץ כל ירק /עלים/פרות
אני מכינה איתם: תערובת ירוקים לתיבול דגים, קציצות דגים, טוחנת חומוס לפלאפל או לממרח, קוצצת שוקולד, טחינה

עם 4 אפשר לגרד ירקות בקלות לפשטידות או לביבות (בצל לא מתגרד בזה)
למה לא בצל? אצלי מתגרד...הנורמלית האחרונה
תמיד נתקעת הקליפה השקופה שלו, אולי הוא כבר שחוק?אם ל3+
בסוף או בהתחלה?הנורמלית האחרונה
אננ תמיד חוצה את הבצל ל2 ואז מכניסה והוא מתגרד,אבל חלק ממנו נשאר בסוף לא מגורד.
כבר לא זוכרת, הפסקתי לנסות אחרי שנתקע כמה פעמיםאם ל3+
אולי בהזדמנות אנסה שוב

בנתיים התרגלתי לקצוץ בצל ביד ואם אני רוצה ממש קטנטן- בסליסר
אז אני קוצצת בצל עם 9, בפולסים.יראת גאולה
צוות יך לגרד אחריו גזר או משהו אחר קשה...מישהי
כדי לנרות את החלק שמגרד.
כשאני מגרדת יררות אני עושה קצת בצל-גזר ושוב קצת בצל ונגיד קולרבי וכו.
כבר ענו לך, ובכל זאת...יראת גאולה
אני הכי משתמשת ב3, 4 - לגירוד או לפריסת ירקות. (למרק, לסלט, לפשטידה, ללביבות...)
2 חותך ירקות למעין צ'יפסים דקים
5 ו9 הם טוחנים. את יכולה לטחון איתם מרק (כמו בלנדר). אפשר להכין בזה טחינה, פסטו, עיסה לקציצות ועוד הרבה.
6 נועד להקציף. אבל זה מקצף חלש. מתאים לעוגות שמתחילות מהקצפת ביצים שלמות למשל. או עוגות בהן הקצף אינו קריטי כל כך (לא נשיקות. לא מה שדורש קצף חזק). אבל ניסיתי את זה רק פעמים בודדות.
7 מתאים לעוגות בחושות. שימי לב שהמיכל לא מכיל הרבה...ואיני יודעת אם הזרוע תצליח לערבל מיכל מלא, או רק כשהוא מלא חלקית.
נראה לי ש7 יכול גם ללוש בצק (שמרים) בכמות קטנה מאוד. אמנםמלא ניסיתי, אבל לדעתי שווה לנסות פעם אחת אם את בקטע.


אין לי את החברה הזו. יש לי שניים שונים (רגיל ולפסח), ובכולם האביזרים זהים...
9 ו4 הכי שימושי אצלי. כל השאר לא ככ.חילזון 123

9- לקצוץ ירקות טריים למרק ירקות (קצוץ ממש דק), לפשטידות, לקציצות, לטחון ביסקויטים, לטחון תמרים, אפשר להכנת טחינה (אבל מעצבן לשטוף אח"כ), אפשר לרסק מרק כתום אחרי הבישול (אבל הקערה לא גדולה כ"כ), לקצוץ בצל או ירוקים בכמות גדולה לבישולים
5- כמו 9 אבל זה עם הקערה הקטנה, לדברים בכמות קטנה יותר, כמו להכין פסטו
4- סלט גזר, ירקות מגורדים ללביבות תפו"א\ירק
7- לבצק פריך (אבל לא באמת משתמשת בזה, זה גם לא לכמות גדולה)

אלופות! עזרתן מאוד. תודה רבה!פה לקצת
אם יש למישהי מה להוסיף אשמח לשמוע
מנצלשת, איזה חברה מומלצת?רק אמונה


מגימיקס מעולה!!!מיסטר דום
מה זה אומר פולסים? ולמה זה טוב?פה לקצת
מנצלשת לשאלה על 7טוהר ב
יש לי כזה וכל פעם שאני רוצה להכין בצק פריך אני שמה את החומרים כמו שצריך(קודם יבשים מפעילה לפולסים ואז רטובים ושוב פולסים) וזה לא נהיה אף פעם בצק....

מה אני מפספסת פה??
כאילו המרגרינה שחתכתי לקוביות מהמקרר נשארת ולא מתערבבת בתוך הבצק..

בחיי שאף פעם לא הצלחתי לעשות עם זה בצק נורמאלי
המרגרינה קרה מידי?סמטאותאחרונה
רעיונות מה לעשות עם שעועית מש?סמטאות
זכרתי שאני אוהבת את הטעם,קניתי הנבטתי..
עכשיו לא יודעת מה הלאה
לא מרק..יש מרק עדשים כתומותסמטאות
תודהסמטאותאחרונה
תבשילהנורמלית האחרונה
עם או בלי בצל מטוגן.
אפשר להוסיף ירקות כמו גזר וקישוא.
לתבל בכל מה שמתחשק לך...
אני אוהבת לתבל בקארי ופלפל שחור. אוכלים יחד עם אורז או פירה וכו
אוקי, תודהסמטאות
תוספת מתאימה ליד מושט ברוטב אדום?כי לעולם חסדו
חלה ביתית פירה, אורז, תפוא אפויים, צ'יפסמשיח נאו בפומ!
אני מכינה את הדג עם מלא ירקותעלמא22

וזה יכול להיות ממש מנה בפני עצמה. אפשר חלה לרוטב.

איזה ירקות למשל?כי לעולם חסדו
גזר, תפו"א, עגבניות, שום, פלפליםעלמא22

זה מה שעולה לי מהראש.

בפעם האחרונה שהכנתי שמתי כמות יחסית גדולה של ירקות, ככה שנשאר לנו הרבה (בכל זאת זאת הייתה ארוחת שבת עם עוד אוכל..)

בתנור או בבישול?תפוחית 1
כי אני שמה בתנור גג 20 דק וקשה לי להאמין שירקות יספיקו להתרכך מספיק בזמן הזה
אפשר לשים נייר אפייה מעל ואז זה לא מתייבש-הריונית
ואפשר להשאיר הרבה זמן בתנור.. אצלי הוא איזה שעה וחצי ככה
תאפי קודם את הירקות, ואז תוסיפי את הדגיעל מהדרום
תודה, אחלה רעיונותתפוחית 1
גם @-הריונית
בישולעלמא22
אשתדל מחר לשים פה מתכון מפורט
תודה. בנחת ⁦תפוחית 1
כנראה שהיה לי יותר מידי נחת.. חח..עלמא22

או בעצם הפוך, כי רק עכשיו נזכרתי שלא שלחתי לך עדיין.. מחילה.

 

זה המתכון שאני מכינה:

לטגן פלפל אדום, עיגולים דקים של תפו"א וגזר. להוסיף שום, מלח ופלפל, וקצת אח"כ פרוסות עגבניה.

לערבב הכל בערך רבע שעה עד שמתרכך.

לקצוץ עלי כוסברה, לפזר ולערבב.

להוסיף מים (אצלי כתוב 1/4 כוס, אבל אני חושבת שאמא שלי כתבה לי את זה בשביל 2 או 3 דגים).

להוסיף את הדגים (כמובן אחרי שהם שטופים היטב) ולשים מעליהם- קצת שמן, פפריקה, מלח וכוסברה.

לבשל את הכל עוד כ- 20 דקות על אש קטנה.

תודה! זה בסדר ממש..תפוחית 1אחרונה
לי בעצמי לא יהיה ככ זמן בתקופה הקרובה אז שומרת לי..
פירה, אורז, קוסקוס- משהו יחסית ניטרלי שיספוג את הרוטבטארקו
תודה לכולם!כי לעולם חסדו
חלהג'נדס
מתכון לפשטידה מצוינת פרווהשלישאלילי
מחפשת מתכון לפשטידה פרווה, כזאת שתמיד מצליחה, לא מסובכת וטעימה. שלא יוצאת מתפוררת או מיימית מידי...
אשמח לעזרה
פשטידת בצל עם פטריות הולך?חדשה ישנה
אשמח !!נפש חיה.
ככהחדשה ישנה
3 בצל קצוץ לא מטוגן
3/4 כוס פירורי לחם או קמח
פטריות משימורים
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
3 ביצים


לערבב ולאפות. טעים מאוד!
נפלא. תודה!נפש חיה.
ומלח פלפל כמובן... הכי מצחיק שגיסי המציא אתחדשה ישנה
המתכון...
תמסרי לו שזה נשמע מצויין ומנסה בלינדרנפש חיה.
פשטידת בצל של ניקי ב.יעל מהדרום
יש לך מתכון פרווה לבצק לפשטידה?שלישאלילי
איזה בצק? לשים בתחתית?יעל מהדרום
לק"י

יש בצק ספידי שהוא נחמד לטעמי:
2 כוסות קמח
חצי כוס שמן
חמי כוס מים רותחים
כפית שטוחה מלח
כן לתחתית לפשטידהשלישאלילי
הבצק הזה נוח לשים בתבנית וכאלה? תודה רבה
אני משתמשת בו לפשטידות. זה לא הסגנון הפריך אם זה מה שאת רוצהיעל מהדרוםאחרונה
תודה!שלישאלילי
תודה רבה
הכנתי גרנולה והיא נשרפה לי...בת של השם

יש משהו שאפשר לעשות? או שימוש אחר שאפשר להשתמש בה?

אין טעם שרוף?פרח-אש


יש קצת..בת של השם


לא הייתי עושה כלוםפרח-אש


סיפור חיי סתם אחתאחרונה
ללא גלוטן...אוהביה
מה מכינים טעים לילדים ללא גלוטן?
משהו פשוט,
אפיה או אם יש משהו אחר הכל הולך,
מתכונים לתבשילים לשבת ללא גלוטן גם יתקבלו בברכה
(עוד דברים חוץ מאורז וכו' )
פיצפוצי אורז בשוקולדחילזון 123
תודה, ואשמח למתכון אם יש😁אוהביה
ממיסים שוקולד מריר בקערה ומערבבים לתוכה פיצפוצי אורזחילזון 123
שמים עם כף במנז'טים ומקררים...
אפשר להוסיף גם..HB
בשוקולד שממסיסים כף ממרח שוקולד שאוהבים או פירורי חלבה
וטיפונת שמן רגיל
זה עושה את זה קרמי כזה וטעיםםם
גם עם חמאת בוטנים זה ממש טעיםיעל מהדרום
ואן מענייןהפי
עוגת קרמבוברוקולי

עוגיות תמרים
ואם תקנה קמח יעודי אפשר הכל
אני מבשלת הרבה ללא גלוטן בגלל המשפחה
אשמח לעזור לך
תודה ממשאוהביה
אשמח לעזרה, מגיעים אלי המשפחה ואלי הקטן צליאקי, ואין לי מושג מה להכין לו חח🤗
חוץ מזה שכל המוצרי free המוכנים עולים כאילו הם מזהבאוהביה
מה הוא אוכל בדכ?חילזון 123
זה לא מאד מסובך. תכיני אוכל רגיל
אורז, תפוא, עוף, דג, סלט
פשטידה אפשר עם תחליף קמח כלשהו

סופלה מקורנפלור או קמח תפוא (תחפשי הסופלה של חרישית)
שניצליםמקום בעולם
המקום פירורי לחם תשים תפוציפס ופירורי תירס (בכל בופר, ולא יקר) יחד מרוסקים טוב טוב
אפשר גם רק קמחיעל מהדרום
ואפשר קמח אגוזים/שקדיםג'נדס
טעים מאוד. וגם מעלה את הערך התזונתי. יקר אמנם...
אפשר מתכונים לעוגת קרמבו ועוגיות תמרים?לבי ובשרי
עבר עריכה על ידי לבי ובשרי בתאריך י"ח בטבת תש"פ 09:02
@ברוקולי
תחפשי במרשתת , לא עובדת עם מתכונים מדויקיםברוקולי


מוקפץ עם אטריות אורזג'נדס

טעים מאוד!

 

לביבות ובמקום קמח/פירורי לחם לשים עדשים/חומוס טחונים (זה נקרא קמח עדשים/קמח חומוס) אני עושה את זה לא מעט וזה ממש טעים. וזה הופך את הלביבות מירק+פחמימה לירק+חלבון שזה משביע ומזין!

 

אותו כנ"ל לקציצות טונה. במקום פירורי לחם לשים קמח חומוס...

 

תוספת לארוחות זה אורז/מג'דרות (אורז ועדשים, שעועית מש ועדשים, קינואה ועדשים או עם חומוס...)

ואפשר סתם אטריות אורז זה מוכן בדקה עם קצת תבלון וילדים אוהבים את זה... זה ממש בטעם של אורז.

 

 

את מכינה בבית קמח עדשים וקמח חומוס?יראת גאולה
פשוט טוחנת במעבד מזון? איך? אחרי השריה?
בטוחן תבליניםג'נדס
האמת שיותר חומוס מאשר עדשים...
ולא, לא משרה בכלל. פשוט טוחנת ושמה במתכון שבא לי.
טוחנת חומוס יבש ישר מהשקית?אם לשתיים
טוחן תבלינים בנינג'ה יהיה מספיק חזק בשביל זה?
איזה טוחן בדיוק יש לך? אשמח לדגםג'נדס
לי יש ממש פשוט וזה מצליח...
זרקתי את הקופסה ועליו לא כתובאם לשתיים
לא משהו מוכר....
של חברת xenon
לנו הוא מעולה. ואין לי מושג מה המחיר שלו כי קיבלנו אותו במתנה
תודה רבה לכולם!!אוהביה
הייתם לי לעזר באלי לנסות להכין הכל חח...
תפוח אדמה מוקרםחיים של
צריך לשים לב שגם הרטבים הם ללא גלוטןעלמא22

כי יש כאלה שיכולים להיות בעייתיים.

 

יש לי מתכון מעולה לסופלה ללא גלוטן שאני תמיד מכינה ותמיד מקבלת עליו מחמאות:

 

להמיס 200 גרם שוקולד מריר עם כוס שמן. להוריד מהאש ולהוסיף בהדרגה כוס וחצי סוכר, 3/4 כוס קורנפלור (בפסח אני מכינה עם קמח תפו"א), 1/4 כוס קקאו ו- 5 ביצים בהדרגה. לשים לב שמערבבים כל הזמן. להעביר לכוסות מתאימות ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל- 10 דקות. לכסות רק כשהם מתקררים לחלוטין.

וגם התבליניםחילזון 123


מציעה לשאול את ההורים מה הילד אוהביעל מהדרום
לק"י

שלא תכין כל מיני פשטידות ואטריות אורז, ותגלה שהילד אוהב תפו"א ואורז.
אם יש קמח מסוג ללא גלוטןבאג2000
אז קציצות טונה, אבל בכללי גם לביבות ירק אפשר
שקשוקה/ מרקי ירקות-מליון סוגיםמחנכת


יש לי רעיונות לקמחים ללא גלוטן פחות מוכרים:בת של השםאחרונה

קמח חומוס, קמח עדשים אדומות, קמח קינואה, קמח כוסמת, קמח טף, קמח שיבולת שועל ללא גלוטן, קמח קוקוס, קמח שקדים.. משיגים בבתי טבע או בביאנדי בזול

יש גם מתכון ללחם טחינה

 

תחפשי באינטרנט, יש מלא מתכונים איתם, בעיקר באפיה

 

למשל:

https://vegansontop.co.il/lentils-vegan-omelet/?sa=X&ved=2ahUKEwjWwLfUzJLnAhUAQkEAHX88CHQQFjAAegQIBhAB

 

קרקרים מקמח חומוס ללא גלוטן- בריא וממכר! | מתכונים ב10 דקות

 

פיצה כוסמת ירוקה ללא גלוטן מהירה ומפתיעה! – בריאלי

 

https://www.naamageffen.com/single-post/%D7%A4%D7%A0%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%A7-%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F?sa=X&ved=2ahUKEwjFgazQzJLnAhUymVwKHby3C3QQFjADegQICBAB

 

קמח על: 3 מתכונים טבעוניים עם קמח טף

 

https://healthy-life.style/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A7%D7%9E%D7%97-%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1/?sa=X&ved=2ahUKEwj6gajLzJLnAhVHT8AKHXR4DwYQFjAAegQIARAB

 

מחפשת רעיונות מגוונים וטעימים לארוחות בוקר/ערב קלות להכנהחנוצ'
במעט זמן, יש למישהו רעיון?
תודה רבה!
חביתה שקשוקה לחם שום פשטידה פוקצ'ות לחמניותתפוחית 1
ירקות בתנור עם סלט חי וטחינהסמטאות
סלט חי לבד.
פירות חתוכים עם אגוזים ותמרים.
דייסת קווקר.
דיסת קוואקר משודרגתרק טוב!
עם סילאן, בננה מרוסקת, שקדים, צימוקים, אגוזים- בקיצור כל מה שאוהבים.
תודה!חנוצ'
רעיונותרק טוב!
לא כתבת כ"כ הגבלות, אז אכתוב מה שעולה לי:

דגים- יש כאלה מהירי הכנה. בעיקר אם דואגים להפשיר לפני.

פתיתים- אפשר לשדרג עם כל מיני ירקות.

פסטה- עם רטבים שונים, סלט פסטה.

קציצות טונה

קציצות ירק

לביבות

לביבות גבינה

מאפינסים למינהם

פשטידות

מרקים

מטבלים- אבוקדו, טחינה, פסטו, גבינת שמנת, גבינה מטובלת, טפנד זיתים

ביצים- קשה, מקושקשת, חביתה, שקשוקה, סלט ביצים, חביתת ירק

סלטים- כרוב, טונה, אבוקדו, ירקות, חסה,

סלטי קטניות

אנטיפסטי

תפו"א- מבושלים, אפויים

פיצה, טוסט

צנימים, טוסט עם שמן זית וזעתר

יוגורט עם פירות, גרעינים, קוואקר ושאר תוספות.

כריך משודרג עם ירקות, גבינות קשות, נבטים


ובגזרת הפחות בריאים- פנקייק, וופל בלגי


תודה רבה!חנוצ'אחרונה
קישקע \ מעייםdovik

ב"ה

 

שלום רב לפורום הנכבד

האם ניתן להשיג איפשהו קישקע?

הכוונה לא ממולא אלא מעיים כשר, ריק, קפוא?

אשמח לפרטים אודות הכשרות החברה והמיקום.

איזור אשקלון אשדוד.

תודה רבה ושבוע טוב.

אולי להזמין בקצביה..טארקו
היום רוב הקישקע שמוכרים הם לא בשריים..
אפשר לשאול מה המטרה דוקא באמת למעיים ?גליתאחרונה

כי לפי מיטב ידיעתי ,

זו גישה מסוימת של פעם להכניס את המיליוי בזה,

כי לא היה את כל שקיות הקוקי למיניהם ותחליפים אחרים אומרים ,

שזה לא מוסיף בטעם ....

או שמוסיף מעט.......אבל לא מצדיק את העבודה של הניקוי וכו

השבת פרשת שמות, נכון? קצת איבדתי ספירה.. מה מכינים?טארקו
אצלנו-טארקו
ליל שבת-
חלות ביתיות(שבעלי יכין) וסלטים מהמקפיא- חציל, מטבוחה וזיתים
מרק כתום
כדורי בשר חמוץ מתוק(מהמקפיא)
מג'דרה(מכינה פעם ראשונה, מקווה שייצא טוב)

בוקר שבת-
חלות וסלטים כנל
אמנון מהמקפיא
סלט הפתעות/אנטיפסטי. אשמח לרעיונות שווים לתוספות לסלט- אבל לא יקר..

סעודה שלישית(בערך שעתיים-שלוש אחרי הבוקר)
חלות וכו
טורטיות במילוי בשר
תפוא צהובים עם רוזמרין.
כדורי בשר את עשית?פרח כתום
אפשר מתכון?
כןטארקו

חצי קילו בשר/תערובת בשרים (אני אוהבת חצי הודו חצי בקר)
2-3 פרוסות לחם לבן בלי הקשה, רטובות וסחוטות היטב
בצל מגורד גדול
פטרוזיליה קצוצה דק- כמה שאוהבים, אני שמה איזו חצי שקית.(לא חובה)
ביצה
תבלינים לפי הטעם- אני שמה כמון פפריקה שום קצת פלפל וקצת מלח.
צריך ללוש את הכל היטב לתערובת חלקה, זה קושר את המרכיבים. מקררים חצי שעה.

מכינים רוטב- בסיר הכי רחב שיש לך מטגנים בצל קצוץ דק, מוסיפים שני רסק גדול, מים פי 3 מהרסק, 3 כפות לימון, 3 כפות סויה, 3 כפות סוכר חום כהה או סילאן.
מערבבים טוב ומביאים לרתיחה.
כשממש מבעבע יוצרים קציצות קטנות מהתערובת, ומכניסים במעגל לסיר. צריך לשים לב ל2 דברים- לא להפיל קציצה מעל קציצה, ולא להזיז את הקציצות לפני שעוברות 30 שניות שהן בתוך הרוטב.
מבשלים בערך חצי שעה-ארבעים דקות.
תוספות לסלט-הריונית
בולגרית כמובן (אפשר לקנות כמות קטנה במשקל..)
גרעינים שונים- דלעת, חמניה
מנצ׳ס
צ’יפס בטטה פריך (לקנות/להכין בבית)
וכמובן רוטב טעים תמיד משדרג
איזה רוטב יילך?טארקו
יהיה חסה, בצל(סגול אני מקווה), צ'יפס בטטה וקבוקים שבורים.. אין פה במכולת מי יודע מה מבחר..הלוואי שהיה בולגרית במשקל, אבל יש רק קופסא קטנטונת באיזה 20+ שקל..
אני אוהבת ממש את הרוטב הזה-הריונית
רוטב 10 מרכיבים- 1/3 כוס שמן, 1/3 כוס מים, כפית פלפל, כפית מלח, כפית שום, כפית חרדל גרגירים, לימון, כף סוכר/סילאן, כף מיונז, כף סויה- לערבב הכל טוב ולטעום.
ואם את רוצה אפשר לשים בסלט גם עגבניות, מלפפונים, פלפל וגם בטטה אפויה ולא רק צ’יפס
תודה! בסוף עשיתי רוטב אחר ויצא מהמם!טארקואחרונה
שמתי דבש, לימון, סויה, שום גבישי וא.מרק בצל.
והבוטנים שידרגו ממש.. היה טעים.
לא מאמינה שהתחלתי לבשל עכשיוט'

קוביות חציל ברוטב - מוכן

חצילים ופלפלים לסלט חריף - מוכן

סלט פלפלים קלויים - בתנור עכשיו

 

חלות יש במקפיא מהאפיה של שבת שעברה

 

חומוס (נזכרתי מאוחר להשרות אז אכין רק מחר )
סלט תירס ובצל ירוק
שעועית ירוקה בסויה
סלט תפו"א וביצים
חסה וציפס בטטה 

 

פשטידת תפוחי אדמה 

עוגה כלשהיא

 

עוף בכרוב

אורז 

 

מקווה להספיק הכל

ובאסה שהאבוקדו עדיין קשה

 

אשמח למתכון של עוף בכרוב. השמע מענין.ש א
נורא פשוטט'

בתבנית פיירקס - הרבה עלים של כרוב ועליהם כרעיים, תבלינים ומעט שמן, לעטוף ולתנור עד שמוכן.

 

היום הוספתי ירקות מסביב - בטטה קישוא וקצת גזר.

 

תודה! במה את מתבלת?ש א
מעט שום ופפריקה או גריל עוףט'
אצלנוג'נדס
ליל שבת חלות סלטים מרק כתום שניצלים וקינואה עם ירקות
בבוקר דג סול מצופה בפירורי לחם עוף עם תפוא אורז או מג'דרה (שניהם כבר מוכנים)

סדש חלות סלטים וקציצות טונה
אצלנוברוקולי

 

מרק גרונות עם מלא ירקות 

בקר עם פטריות 

פסטרמה הודו HOME MADE

אורז 

אפונה

קוסקוס

 

בוקר

2 סוגי סלמון 

לזניה בשרית 

אושפלאו 

עוף בלימון 

תפוא 

אנטי פסטי

 

 

חומוס

חצילים 

מטבוחה 

טחינה 

 

קרמבו ועוגיות . זה התקציב השבת 

התיעצות על קציצות דגים*כוכבית*
או אם יש לכם רעיונות מה עושים עם דג טחון נסיכת הנילוס900גר׳
ודג טחון סלומון.600גר׳
.
מעולם לא הכנתי קציצות דגים. אבל אשמח לשמוע את כל האופציות.
תודה מראש!
תערבבי*אשתו של בעלי*
קצת מזה וקצת מזה.
תוסיפי פירורי לחם,פטרוזיליה,תבלינים,ביצים.
תערבבי ותטגני או תבשלי ברוטב...
לא צריך ביציםחדשה111111
יש לך את החלבון מהדג זה יהיה מיימי מדי ..


אלה הקציצות שלי מנסיכה וטונה .. מחר שום חומוס וגוסברה
אם תרצי מתכון בכיף.
תודה רבה*כוכבית*אחרונה
קניתי מנג'טים ובבית ראיתי שכתוב שהם לא לאפיהאיזה יום שמח

נשמע לכם?

 

הסתדרתי איזה יום שמחאחרונה


רעיון מה לעשות עם גבעולי ברוקולי?פיג'מה
כלומר פלי הפרח של הברוקולי...
אשמח לרעיונות... תודה!
פשטידה עם עוד ירקות, כל דבר שבו הברוקולי הוא לא העיקר...מיקי מאוס
תודה!פיג'מה
להכניס למרק,יוסיף המון טעם..קראנץ שוקולדאחרונה
בשר טחון שפג תוקף לפני 4 ימים..פ.ר
אפשר להשתמש או להיות בהיסטריה ולזרוק?
(רוצה לטגן אם משנה)
היה בהקפאה? אני משתמשתיראת גאולה
היה טרי, במקרר - ממש לא משתמשת.

לבשר טחון מוקפא יש תוקף של חודשיים מהייצור. זה לא בגלל שאחרי חודשיים הוא מתקלקל. אלא זה החוק.
כןפ.ר
זה בשר טחון קפוא.. התוקף שמצויין עליו זה לשנה והסתיים לפני 4 ימים
לחודשיים***פ.ר
אז גם אני הייתי משתמשתטארקו
אם הוא קפוא הוא לא מתקלקלה' אלוקינו

למה? כי בהקפאה *אין * פעילות אינזימטית
תגגלי פעילות אינזימטית
בעיקרון אוכל קפוא אפשר להקפיא גם ל50 שנה , אם אין שינויי טמפרטורה

יאמי יאמי יעל מהדרום
תודה לכולן!פ.ראחרונה
מה מתבשל אצלכם בסירים לשבת ויגש?טארקו
אצלנו בע"ה:
חלות(מהמקפיא) וסלטים- זיתים, מטבוחה, חצילים(עוד לא הוחלט איזה), בטטה בצ'ילי ואולי עוד משו.
מרק עוף שהתבשל בטעות כל הלילה(יצא ציר איכותי מאודדד) עם אטריות.
מוסקה.

בוקר+סעודה שלישית:
חלות וסלטים מהערב
דג אמנון בפטרוזיליה ושום

מוקפץ עם גזר ונודלס
צ'יפס קולורבי.

קינוחים בשאיפה-
עוגת שמרים
עוגיות טעימות(קוואקר אולי?)
וסופלה מהמקפיא.
אצלנואפונה
ערב -
מרק חרירה
בשר טחון עם חמוצים, חומוס וכו'

בוקר -
חמין

סלטים:
חומוס עדשים
חמוצים
גרגרי חומוס
סלטים טריים

עוגת שיש
חלה אחת מהמקפיא והשאר מהסופר

חסר לי משהו לסעודה שלישית..
מה זה בשר טחון עם חומוס וחמוצים? בפיתה כזה?יעל מהדרום
בשר טחוןאפונה
עם בצל עגבניה ותבלינים מטוגן במחבת,
והכנות לאפות במקום חלות (בסוף החלות בסופר היו יבשות אז כן אפינו)
הבנתי...נשמע טעים (רק פחות חגיגי לי לשבת)יעל מהדרום
ויש לך מתכון מומלץ ללאפות?יעל מהדרום
בצק של חלותאפונה
משטחת ועושה על מחבת נונסטיק בלי שמן
אצלנו-הריונית
מרק כתום
סלמון ברוטב סויה ןטריאקי
פירה חלבי עם בצל מטוגן
שעועית מוקפצת עם פיצוחים

צהריים בשרי-
טבית (חמין עיראקי) פעם ראשונה, מקווה שיצא טעים!!

סלטים- מטבוחה, טחינה, גזר, אבוקדו, חסה

קינוח- עוגת סופלה פרווה
אפשר מתכון לשעועית מוקפצת?עלה למעלה
בטח-הריונית
מטגנים כמה שניות כמה שיני שום חתוכות קטן עם שמן זית (נזהרים שלא יישרפו..)
מוסיפים את השעועית ומקפיצים 2-3 דקות
מוסיפים סויה, סילאן, מלח, פלפל, אפשר גם קצת טריאקי וצ׳ילי (הכל לפי הטעם..)
מוסיפים שקדים מולבנים, בוטנים, אגוזי מלך, מה שאוהבים
מקפיצים עוד דקה שתיים
וזהו!
אשמח למתכון של הסלמוןעלמא22


בכיף-הריונית
זה זה בגדול- סלמון בתנור ברוטב טריאקי • המדריך המלא | The Kitchen Coach
הוספתי גם קצת ג’ינג’ר ושום כתוש ובמקום חומץ-לימון..
ואצלי הייתי צריכה לאפות פחות זמן ממה שהוא כותב, תשימי לב
תודהעלמא22


אחראית על העוגות...חדשה111111
אחת מהן...וניל ותותים.
פששש. .. ממש מרשימה! נראה לאירוע!חדשה ישנה
אז אצלינו בלילה אירחנו 3 בחורים וביום רק שנינו היינובטעות נכנסתי
לילה:
מנה ראשונה:
חלות קנויות
סלטים:
חומוס קנוי
טחינה ירוקה
מטבוחה
זיתים במיונז
פלפלים קלויים
עגבניות שרי קונפי
גזר וקולורבי
חצילים עם גמבה וזיתים
אבוקדו
חסה עם עגבניות שרי ונשנושים
סלמון (לא אני הכנתי)
מנה שניה:
מרק עוף עם ירקות ואטריות
מנה עיקרית:
שניצלים (לא הכנתי)
פלפלים ממולאים (כנל)
תפוחי אדמה הום פרייז (כנל)
אורז עם תוספות מלמעלה
בטטות בתנור
מנה אחרונה:
סלט פירות(לא הכנתי גם)
טארטלטים עם כמה מילויים (כנל)
עוגות שמרים שוקולד וקינמון שהכנתי
גלידה

יום:
סלטים
טשולנט
לא היה מקום לעוד פירור..
למה הכוונה תפו"א הום פרייז?העוגב
יש לכם המלצה מה לשים במקום צ'ילי מתוק?יעל מהדרום
לק"י

אני לא חברה של הרטבים האלה, ולא בא לי סתם לקנות ולהתקע (ואני גם לא בטוחה שאני אוהב את הטעם).

יש בבית סילאן. אם נשים קצת?
הום פרייז די מבוסס על צילי..-הריונית
את יכולה לשים קצת סילאן ותבלינים במקום ויצא טעים אבל הום פרייז זה לא יהיה..
תודה...לא משנה לי השם משנה לי הטעם...יעל מהדרום
אז תחפשי מתכון לתיבול צ'יפסהנורמלית האחרונה
סופלה מהמקפיא-אני123
עד כמה את/ה אופים את הסופלה כדי שלא יהיה יבש אחרי ההפשרה? והחימום הנוסף?
רגילטארקו
תמיד אופה שנשאר נוזלי בפנים
לא מתייבש בהפשרה..
תודה רבהאני123אחרונה
עדשים שחורות מושרות ומונבטות-מה אתם מציעים לעשות איתן?נשימה ארוכה
סלט / להוסיף לאורז לבן כמו מג'דרה / קציצות עם ירקות נוספיםנפש חיה.
סלט עם סלק חי מגורד וכוסברה192837465
ואיזה תיבול מתאים?נשימה ארוכה
מלח פלפל שמן לימון. זהו.נפש חיה.
ואולי שום כתוש.
סלט עם קינואה ובטטהנחת ואושראחרונה
מה הייתם עושים עם קופסה של 850 גר' גבינה בתוקף של יומיים?בנגקוק

אשמח לחוכמת ההמונים

 

חוץ מעוגת גבינה....

לחמניות גבינהציף
עוגת בסוויטים
אם עוגת ביסקוויטים, אז להקפיא אותה אם היא לא תגמר תוך יומייםיעל מהדרום
לביבות גבינהחילזון 123

קמח, ביצה 1-2, קצת סוכר, הרבה גבינה
למזוג עם כף למחבת ולטגן
או לעשות ערמות בתבנית אפיה ולאפות עד שמזהיב

יאאא אפשר כמויות של הקמח?פ.ר
סליחה... אין לי מתכון מסודרחילזון 123

אני שופכת עד שזה נראה לי בלילה נוחה...
אם אכין מתישהו - יכולה אולי לנסות לבדוק

אומר לך את המתכון שלייראת גאולה
קופסת גבינה, ביצה אחת, 3 כפות קמח, בערך 3 כפות סוכר (תלוי כמה מתוק רוצים...)
תודה לשתיכן 🤗פ.ראחרונה
פשטידת פסטהאבןישראל
מבשלת פסטה , כשמוכן מסננת ומוסיפה בקערה
לפסטה 500 גרם גבינה, קוטג' אם יש ,גבינה צהובה
3 ביצים מלח פלפל ובצל מטוגן.לשים בתבנית. ומעל לשים פירורי לחם. לתנור עד שנראה מוכן
יוצא טעים
קמח כוסמת,אפשר לטחון לבד כוסמת?סמטאות
משרים לפני ומחכים שייתיבש, איך זה עובד?
אני חושבת שכן ואולי תלוי לאיזה צורךט'

כאן הוא מסביר איך להכין טורטיה מכוסמת ירוקה, אולי תמצאי בערוץ שלו הסברים נוספים מתאימים.

 

תודה.סמטאות
אני מניחה שלא משרים, אלא טוחנים כוסמת יבשה (בטח לא קלויה)חילזון 123


אני משרהחיות צבעונית
ואז טוחנת עם מים.
זה נטחן הרבה יותר טוב ונהיה בלילה ממש חלקה.(כמו לדוגמה במתכון של הטורטיות שצירפו לך)
תודהסמטאותאחרונה
עדשים שחורות שעבר להן התאריך. בכמה חודשים...שש וארגמן
הייתם משתמשים? או שכבר לזרוק?

חבל לי לזרוק....

ובכלל, אשמח לרעיונות לאוכל טעים עם עדשים.
הייתי משתמשת אם זה עדים שחורות יבשותמקום בעולםאחרונה
סלטים בעיקר..
עשבי תיבול בחמיןחיים של
אתם שמים?
אם כן איזה?
ואיזה טעם זה נותן?
לא. פחות נשמע לי קשוריעל מהדרום
עלי דפנהאמת ואמונה
לא שמים עשבי תיבול בחמין..קראנץ שוקולד
אני רואה כאן כאלה שכותבים/ותחיים של
פטרוזיליה או כוסברה...
כאןחיים שלאחרונה
קבלו מתכון אליפות למרק מושלםםםםםבעוז וענווה!
מתכון חורפי ומושלם למרק עדשים ותפו"א חם, משביע ומפנק😋
טגנו בצל גדול להזהבה.
הוסיפו 2 שיני שום כתושות ותפו"א גדול חתוך לקוביות.
הוסיפו 250 גרם (חצי חבילה) עדשים כתומות שטופות ומסוננות.
תבלו במלח, פלפל שחור, אבקת מרק, מעט כורכום וכמון.
ערבבו היטב.
הוסיפו מים רותחים עד שיכסו את התפו"א. אם תרצו מרק סמיך אז אל תשימו הרבה מדי מים, אם תרצו יותר דליל אז תוסיפו. ערבבו היטב.
הנמיכו את האש ובשלו חצי שעה. לקראת סוף הבישול ערבבו כל כמה דקות בכדי שהעדשים לא יידבקו לתחתית הסיר.
הגישו חםםם עם קרוטונים ושקדי מרק🥣
בתיאבון!!👅
אני גם מכינה מרק עדשים טעיםפה לקצת
בערך כמוך אבל מוסיפה יחד עם התפוא גם גזר, בטטה וסלרי. זה מוסיף מאוד.

למה צריך לשטוף את העדשים?
יש גם עניין בלהשרות?
לשטוף כדי לנקות נראליסמטאות
אנחנו משרים,זה מוציא את כל הדברים הטובים בהם מהכח לפועל.
משרים את כל הקטניות,
עדשים כתומות שבורות משרה 4-8 שעות במים חמים.
כל השאר משרה 12+ שעות
אף פעם לא השרתי ולא שטפתיפה לקצת
אני מאדה על האש, זה לא אותו רעיון?
אחרי שמטגנת בצל שמה את כל הירקות כמה דקות על האש בלי מים ורק אז מוסיפה מים
אמרו לי שזה גם מוציא מהם דברים טובים
זה לא כמו השריה..זה אידוי, זה משו אחרסמטאותאחרונה
ואת יכולה להתחיל להשרות..זה לא באמת מסובך,
תניחי במסננת בתוך כלי שהכל מכוסה במים ועוד קצת וזהו
שאלה בנוגע לחמיןציפציפ

משהי פה שמה כרעיים בחמין? אבל לא מעט.. אלא מספיק חלקים שיספיקו לכל המשפחה? 

אני..לפעמים מכינה פשוט חמין עוף במקום בשר..יוצא ממש טובנקודה טובה
אשמח למתכוןנפש חיה.
בהזדמנותנקודה טובה
אני שמהHB
פשוט תשימי את הכרעיים יחסית למעלה בסיר ואז הם מתייבשים קצת ויוצאים ממש טעימים
כן, לפעמים מכינה חמין של עוףחילזון 123

כמה כרעיים יכנסו זה תלוי בגודל הסיר...
אני שמה 3 כרעיים, כוס אורז, חצי-3/4 כוס של עדשים מנומרות או חומות, או גרגרי חומוס
מוסיפה אם יש עצם של בקר
ירקות-גזר, תפו"א, בטטה, בצל (לפעמים דלעת\דלורית), לפעמים קצת פטרוזיליה
ביצים
קצת תבלינים
מים קצת מתחת לגובה של התכולה
מרתיחה ושמה על הפלטה

כן. תנסי להניח אותם בחלק העליון של הסיר.כי לעולם חסדו
יוצא ממש טעים!
אצלינו הילדים אוהבים יותר כרעיים מאשר בשר בחמין זה יוצא רךגלית

רך מאוד אפילו העצמות..

 

בטח. טעים ממשמקום בעולם
אני שמהחיים של
בתוך שקית קוקי
מתבלת בפפריקה
סילאן
ומלח
ועושה חור קטן בראש השקית כדי שהיא לא תתנפח ותרים אץ המכסה
אני עושה לפעמיםאמת ואמונהאחרונה
רק לקחת בחשבון שזה יכול להתפרק ההגשה בגלל הבישול הארוך