שרשור חדש
תגידו מגעיל אבל הייתי חייב.me.
חזה עוף קפוא שלם. חיתוך השומן בסכין. שמן זית, תבלינים,תנור, בתאבון.

חייב לשאול..קראנץ שוקולד
בגלל שהנתח הזה בעייתי מאד צריך צלייה מדוייקת.
וברגע שהנתח עבה קרי -שלם. מאד קשה לדייק בזה ז"א או שיצא נא בפנים או שיצא סיבי ויבש.. יצא לך רך?
מממ.. מעניין..me.אחרונה
יצא רך יחסית לשניצל חתוך.

לא ציינתי שבסוף האפייה ב200 מעלות חתכתי אותו באמצע לחצי כי בפנים הוא היה נא. אבל העוד כמה דקות האלה סדרו הכל. ויצא רך וטעים!
מתכונים לסלטים חייםשלומית12345
מרגישה צורך לגוון קצת...
אשמח לשמוע על כל מיני רעיונות לסלטים חיים מיוחדים וטעימים,
ועוד יותר- לרוטב שלהם! אם אפשר בכמויות מדוייקת זה יהיה מצויין!!; תודה
סלטים-הריונית
חסה עם מה שרוצים- עגבניות/שרי, פלפל, בטטה, בולגרית, אבוקדו, צ’יפס בטטה/דוריטוס, פיצוחים..
רוטב 10 מרכיבים- 1/3 כוס שמן, 1/3 כוס מים, כפית פלפל, כפית מלח, כפית שום, כפית חרדל גרגירים, לימון, כף סוכר/סילאן, כף מיונז, כף סויה- לערבב הכל טוב ולטעום.

כרוב- עם שומשום/שקדים- רוטב סויה, סוכר, לימון, שמן, מל״פ
סלטים*אשתו של בעלי*אחרונה
* עגבניות שרי+שום+פלפל חריף+פטרוזילה
תיבול-מל"פ,שמן זית,מיץ לימון.

* כרוב+גזר+בצל ירוק
תיבול-מל"פ,מיץ לימון,מיונז.

* חסה+עגבניות שרי+בצל קצוץ או רצועות
תיבול-מל"פ,מיץ לימון,מיונז/שמן זית.

* רצועות שומר,רצועות גמבה,רצועות גזר,בצל ירוק
תיבול-מל"פ,מיץ לימון,שמן זית.
המלצהdanielsusnitski

לאנשים שבינינו שאוהבים לבשל אני ממליץ בחום על שיש למטבח של חברת גטניו

 

https://gatenio.co.il/

שרשור סופגניות!!יעל מהדרום
לק"י

תנו הצעות למילויים טעימים לסופגניות (לא חרדל ודבש בניחוח פרחי אביב למשל
פעם באמת ראיתי מילוי צהוב חרדלי, ואין לי מושג מה הוא היה עד היום).
אגב, עשיתי זאת והכל טוב.יעל מהדרום
לק"י

כנראה שפתח קטן פחות מפריע.
בשר מספר 8 מתכוניםזאת שלצידך
אשמח למתכונים עם הבשר הזה, יש לנו גוש .. ורוצים להכין משהו טעייים
בגדול הוא צריך בישול ארוך ארוךניקיתוש
משהו כמו 3 שעות
אני סוגרת אותו בשמן חם מכל הכיוונים מוסיפה מים, בצל, עגבניה, עלה דפנה, תבלינים לפעמים יין
ועל אש נמוכה 3 שעות לפחות יוצא טעים מאד.
לפעמים מוסיפה רוטב של בצל מטוגן עם צילי מתוק ודבש
אגב, הוא מאד שומני יש כאלו שלא אוהבים אותו כצלי
הוא מצויין לצ'ונט
אשמח לעוד רעיונותזאת שלצידך
רעיון..HBאחרונה
אז בעיקרון זה בשר יחסית שומני.. פחות מתאים למנות
אפשר לשים בחמין, חתיכות גדולות חי או לבשל לפני ולחתוך קטן יותר
בישול מומלץ זה לבשל בלי מים בכלל. מפשירים את הבשר טוב, עוטפים אותו מכל הכיוונים בשמן זית ומבשלים על אש נמוכה כ- שעתיים שלוש, חותכים לקוביות ואז אפשר לשים בחמין או במרקים/ תבשילים שמתאים בהם קוביות (בשר עם במיה/ שעועית ירוקה/ דלעת ברוטב אדום וכו'..)
בהצלחה!
צריכה מתכון מנוסה ומושלם למרק כתוםחיות צבעונית
שוטו
חן במטבחבת מלך!!!!
תכלס פשוט חותכים ירקות, מלפ ומים מבשלים ובלנדר
ירקות כתומים, קישוא, להסמיך עם עדשים אדומיםלכל זמן ועת
העדשים משדרגים את המרק.
לשים מים עד לגובה הירקות, ולטחון במוט בלנדר

אנחנו אוהבים לתבל רק במלח ופלפל- כדי להרגיש את הטעמים של הירקות. (חברה שלי שמה כמון שאנחנו פחות אוהבים. אם כי גיליתי שכמון זה תבלון שמחמם את הגוף במרקים..אבל זה ממש טעם דומיננטי)
מתכון שהכרתי מלא ויותר ממש טובHB
פורסים בצל ומטגנים טוב
מוסיפים ירקות כתומים שאוהבים בטטה, דלית, דלורית, גזר..
כמו שאמרו עדשים כתומות מוסיף מאוד! צריך להיזהר עם הכמות כי הוא מתנפח
מים רותחים
מבשלים עד לריכוך של הירקות
מתבלים מלח פלפל
וטוחנים
בהצלחה!
* מניסיון.. הטיגון של הבצל מוסיף טעם קרמי כזה, מומלץ!
מרק כתום טעים!ווז'ן

לטגן בצל 

להוסיף גזר, דלעת (הרבה), דלורית, בטטה, תפו"א, ועדשים כתומות.

למלא מים כשניים- שלושה ס"מ מעל הירקות, ךהוסיף שמיר (הרבה).

לתבל במלח, פלפל, כמון, כורכום, מעט א. מרק עוף.

לבשל כשעה לבדוק תיבול ולתקן אם צריך.

לטחון....

אחרי תערובות שונות של כתומים..כל יום
לטגן היטב בצל בטטה וקישוא וזהו!
להם קצת חריכה, להוסיף מים עד לריכוך, מלח ולטחון
כשאת מוסיפה מים לאחר הטיגון, את ממלאת מים מהברז?קרן-הפוך
בדכ מים רתוחיםכל יום
התכוונתי האם את ממלאת במים קרים או רותחים?קרן-הפוך
מי רתוחים יכולים להיות חמים או קרים.
בדכ אני מרתיחה קומקום מלא לצורךכל יוםאחרונה
העניין אבל לא נראה לי שזה משנה
אני רעבה בעבודה- יש למישהו רעיונות מה לקחת?YNZS

התחלתי עבודה לא מזמן ואני מוצאת את עצמי כל הזמן רעבה.

פחות בקטע של להביא ממש אוכל מבושל ולהסריח את המשרד..

 

רעיונות?

תמרים ושקדים. סנדויצים. ירקות חתוכיםחילזון 123
כמה רעיונותרק טוב!
פירות- תפוח, אגס, פירות יבשים, אגוזים למינהם, בוטנים וכו'.
נשנושי בריאות- הקנויים (שלא באמת בריאים) או הביתיים (שאז תלוי מה שמים בהם)
קרקרים
פרכיות
ביגלה
ירקות חתוכים- מלפפון, גזר, שרי, קולורבי, שומר, סלרי, גמבה, תירס גמדי, זיתים. לכל זה את יכולה להוסיף איזה מטבל כמו אבוקדו/טחינה שיותר ישביע.
יוגרוט ואפשר להוסיף לו קוואקר כדי שיהיה יותר משביע.
חלווה
סלט משביע עם פחמימה/קטניות.

וכמובן כריכים למינהם.
תודה רבה! עזרת לי ממשYNZS


יש לך אולי רעיונות לכריכים?YNZS


הנהרק טוב!
ביצה קשה, חציל מטוגן, מלפפון חמוץ
חומוס, חמוצים, טונה
גבינה צהובה וירקות
חביתה, חסה וירקות
אבוקדו (עם לימון שלא ישחיר), נבטים וירקות.
טוסט גבינ"צ
טוסט עם שמן זית וזעתר

ובכללי:

ממרחים: חומוס, טחינה, אבוקדו, טפנד זיתים, גבינה, קוטג, גבינת שמנת, חמאה.

חלבון: טונה, ביצה קשה, חביתה, סלט ביצים, גבינה מלוחה, גבינה צהובה

ירקות: עגבניות, מלפפונים, גזר, חסה, נבטים, פלפלים, קולורבי, ירקות עלים, צנון, פרוסות חצילים, זיתים, מלפפונים חמוצים.


חוץ מזה- מאפינסים, לביבות- אפשר לאכול גם קר.
בורקסים, טבעול למינהם.


אין לי מילים! עכשיו אין סיכוי שאני רעבהYNZS


כל הכבוד שפע של רעיונות טובים !! רק שנראה לי שחלק מהם כןqwert
יפיצו ריחות לסביבה..
מה אחרים עושים אצלכם?היום הוא היוםאחרונה
אנשים בדרך כלל מוצאים את הפינה לאכול, כולל דברים מבושלים.

אז... סקרקראנץ שוקולד
לביבה או סופגניה?😋
לביבות !!!קרן-הפוך
אה ואם לביבות אז לרשום איזה ;)קראנץ שוקולד
לביבות תפוח עץ או אדמהסמטאות
אבל אסור לי תפוח אדמה
ואנחנו לא מטגנים ככה שאני מתאפקת
אי אפשר לבחור גם וגם? חילזון 123

סופגניה ביתית
או לביבות גזר או בטטה או כרוב (גם תפו"א זה טעים)

לביבות כרובית אפויותברוקולי
כרובית תמיד לוקחת😋קראנץ שוקולד
סופגניה! אבל גם ללביבה לא מתנגדת סתם אחת
ברור שסופגניהג'נדס
לביבה אוכלים כל השנה
סופגניה ----בקלל !!!!שקד מהצפון


לביבה לארוחה וסופגניה לקינוחיעל מהדרום
לק"י

האמת שכרגע יותר בא לי לביבות....אני רעבה לאוכל אמיתי.
לביבה בלי ספקקקכי לעולם חסדו
קישואים, כרובית והקלאסית הכי טעימה - תפוח אדמה!
איך מכינים מכרובית?יעל מהדרוםאחרונה
מה בתפריט לשבת?כי לעולם חסדו
כבר הסתיים לו עוד שבוע? מהר מידיט'


^^מקפיצה כי בא לי רעיונותאנונימיות
אצלינואני מאמין!

ערב-

חריימה, סלטים

מרק עוף

עוף של אהרוני

עם קוסקוס

קינוח- עוגת קינמון וגלידה וניל

 

בוקר-

סלטים

קציצות דג

סלט חסה עם תפוזים

חומוס בשר

חזה עוף בבצל

שעועית

אורז

 

סדש-

בורקסים ביתיים

וסלטים

אפשר מתכון? אני רוצה בבקשה את העוףנפש חיה.
וקציצות דג
מחילה שלא ראיתי...אני מאמין!

מעתיקה מהאינטרנט:

עוף בבטטות ושזיפים של אהרוני / מהספר ``אהרוני פותח שולחן``


3 בטטות מאורכות, קלופות וחתוכות לרבעים
12 בצלצלי שאלוט, או בצלים קטנים קלופים
12 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
6 כרעיים

לרוטב:
1/3 כוס דבש
1/3 כוס רוטב סויה
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
2 ס"מ שורש זנגוויל טרי קצוץ דק (ויתרתי)
3 שיני שום קצוצות דק (שמתי יותר)
3 תרמילי הל, כתושים (שמתי הל טחון)
2 מקלות קינמון
כף זרעי כוסברה, מעוכים קלות (שמתי תבלין כוסברה טחונה)
2 עלי דפנה
5 גבעולי טימין
כוס וחצי יין אדום יבש
מלח ופלפל שחור

מניחים בתבנית את הכרעיים עם העור כלפי מעלה, לצידם את הבטטות, לאחר מכן הבצלצלים ואז השזיפים (זה הסדר שאהרוני מציע, אני פיזרתי הכל סביב העוף)
מערבבים את חמרי הרוטב, יוצקים לתבנית, מכסים בנייר כסף ומשהים מחוץ למקרר לפחות שעה .
אופים בחום בינוני גבוה - 200 מעלות צלזיוס, כ-45 דקות מידי פעם מרטיבים את העוף ברוטב (אני אפיתי שעה וחצי עם נייר כסף ואז הסרתי את הנייר לעוד חצי שעה אפיה)
מכינים קוסקוס לפי ההוראות, מניחים בצלחת הגשה קוסקוס מסביב העוף עם הבטטות והשזיפים ומעל רוטב.

עד להגשה - לאחר שהעוף היה כבר מוכן - השארתי בתנור בחום של 150 מעלות מכוסה בנייר כסף.
 

 

הקציצות דג לא יצאו כזה טעים, אלתרתי איזה רוטב (קר- ככה שאפשר בבוקר) שהציל אותן

תודה רבה רבה! מחולנפש חיה.
בשמחה!! והעוף מוצלח ממש ממש- ליקקו את האצבעות אז בתיאבוןאני מאמין!


אפשר מתכון של החזה עוף בבצל?עלמא22אחרונה


אני מחרימה את שבת...בא לי סתם חופשיעל מהדרום
עוגיות..חיים של

יואו מתכון. טירוף!!!נפש חיה.
זה מתכון של ניקיחיים של

זה החומריםחיים של

אין לי מיקרו... ואין לי שוקולד ציפסנפש חיה.
איך עושים?
אני ממיסה בסירחיים של
וחותכת שוקולד עם סכין
במקום שוקולד ציפס
אה. ץודההרבה!נפש חיה.
יקרות ממש אבל טעימות ממשנפש חיה.
בדיוקחיים של
את יכולה לעשות עם שוקולד וחצי
ואת החצי שנשאר לחתוך במקום שוקולד ציפס

עשיתי ככה כשלא היה לי מספיק שוקולד פעם אחת
יוצא מצוין
ושוקולד אחד זה מספיק? כי זה נורא מתוקנפש חיה.
ואיך זה יוצא בהיר?
אולי נצליח לקחת לדרך מחר...
לא עשיתי אחדחיים של
עשיתי אחד וחצי
ולא יצא בהיר בכלל
אנסה מחר אם יהיה לי זמן. תודה!נפש חיה.
שאלה אם הכנתי בלילה לעוגה ואני שמהכל יום
אותה בצד עד שיצא משהו מהתנור נניח,
האם הבלילה נהרסת בגלל ההשהיה?
לדעתי עד שעה זה בטוח בסדרג'נדס
אם זו בלילה מוקצפת יש מצב שהיא תצא דחוסה יותר ופחות תתפחפרח-אש


עדיף שלאאם לשתייםאחרונה
אבקת אפיה מתחילה לעבוד כשהיא במגע עם חומרים נוזליים, כנל קצף ביצים לא מחזיק להרבה זמן.
לזמן קצר זה לא נורא אבל עדיף למעט בזה.
הכנתי אתמול בצק לספינג'- עצותאני מאמין!

1. הוא יצא דליל ממש ממש- ברמת הנוזל, יש מה לעשות איתו?

2. לא השתמשתי בכולו, שמרתי במקרר.. חושבים שזה סבבה לטגן אותו בהמשך החג?

ממה שראיתי במתכונים הוא אמור להיות מאוד דביקשִׁירָה

ובמתכון אחד ראיתי שאומרים לשים במקרר ליום שלם אז כנראה שזה בסדר

(אבל לא יודעת עד כמה ימים הוא ישאר טוב)

אולי להוסיף טיפה קמח שיהיה פחות דלילחילזון 123

אבל עקרונית הוא אמור להיות די נוזלי. זה לא כמו סופגניה שמרדדים וכו'
עושים את הטבעת עם ידיים רטובות\משומנות וזורקים לשמן, בגלל זה הצורה שלהם כזאת לא אחידה ככ.

זה מצחיק, כי דודות שלי מכינות מבצק כמו של חלותיעל מהדרום
לק"י

אולי יותר רך.
יוצא טעים מאוד...

(מעניין אם סבתא שלי גם היתה מכינה ככה, כי אז כנראה יש גם מתכון מקורי לספינג'ות שהוא לא דליל ונוזלי).
אמור לצאת דליל ובידיים רטובותקראנץ שוקולד
לוקחים ושמים בשמן
..מקום בעולם
אמור לצאת כהז דליל..
אני הכנתי היוםנחשון מהרחברוןאחרונה
על קילו קמח 4 כוסות מים ורבע כוס שמן (2 כפות שמרים 3 כפות סוכר)
יוצא ממש בלילה. נותנים לזה לתפוח שעה מואידים שוב שעה מורידים שוב שעה בידיים רטובות (ממש מרטיבים בין ספינג לספינג) עושים סוג של צורה/כדור ומכניסים לשמן. עדיף לקחת מלקחיים גדולות להפריד שיהיה חור באמצע אחרת זה מתנפח ונסתם.
יוצא אש!
רעיונות לארוחת ערב חלבית- מסיבת חנוכהנסיכה 100
הי,
המשפחה חוגגת מסיבת חנוכה.
אשמח לרעיונות לארוחת ערב תפריט חלבי (ללא דגים)
תודה
מקווה שעדיין רלוונטיקיבוצניקית
מרקים
פשטידות
פיצה
קציצות
סלטים
לחמים עם ממרחים שווים
מובילה לרשימה - לביבות. (חנוכה ללא לביבות?)קרן-הפוך
פיצות, בלינצ'ס, מרקים- בצל, כתום וכו'תפוחית 1אחרונה
פוקצות, בורקסים או בצק ממולא
פסטה סלט פסטה
סלטים- חסה, בורגול כרוב
רעיונות למאכלים טעימים ופרווה למסיבת חנוכה?כי לעולם חסדו
מחפשת פשטידות פרווה ועוד.

חנוכה שמח 😁
פשטידת כרישהסמטאות
פשטידת בצל וכרישה
2 בצל פרוס דק
2 כרישה פרוס דק
1 בצלון+1 קישוא מגורד
מלח,פלפל שחור,שום,אגוז מוסקט(אני שמתי בטעות זנגוויל)
לאדות הכל בסיר עם מעט שמן.
להוסיף 3 ביצים
4 כפות קמח
לערבב הכל,
לתנור.

אניטפסטי.
סלטיםג'נדסאחרונה
מרק/ים
פוקאצ'ות
טחינה
חומוס
ממרח זיתים
סלט אבוקדו
סלט ביצים

לא מבינה בפשטידות מדי... יש אבל פשטידת בצל פרווה אצל ניקי

סלמון
קציצות טונה של ניקי
סלט בורגול עדשים
סלט בטטה
סלט כרוב
סלט טאבולה
מתכון לסופגניות?פוסעת
המליצו על של חן במטבח באחד הפורומיםיעל מהדרום
פוסעת
ויש לך אולי מתכון ללביבות אפויות?
הייתי מכינה עיסה רגילה ושמה בה קצת שמןיעל מהדרום
לק"י

או משמנת את הלביבות משני הצדדים.

אבל תחפשי אצל ניקי ב. בטוח יש לה מתכונים כאלה.
אחלהפוסעתאחרונה
מתכון קליל לספינג'?אוהביה
כמו של סופגניותג'נדס
רק עושים צורה של ספינג'
אז...אוהביה
מתכון קליל לסופגניות?
חחח
לא מדוייקקראנץ שוקולד
עבר עריכה על ידי קראנץ שוקולד בתאריך כ"ד בכסלו תש"פ 09:50
עבר עריכה על ידי קראנץ שוקולד בתאריך כ"ד בכסלו תש"פ 09:49
הבצק של הספינג האוטנטי הרבה יותר דליל מבצק סופגניה..
כפי הנראה סבתא שלי (שהיתה אותנטית) הכינה מבצק של חלותיעל מהדרום
לק"י

כנראה יש מתכונים שונים.
בכלל לא דומה. זה בצק שונה לגמרי וגם המרקם הסופי שונהחילזון 123

אם תכיני בצק של סופגניה עם חור באמצע יצא דונאט, לא ספינג'

ביוטיוב של אבי לוי. מעולהבת מלך!!!!
תודה! ננסהאוהביה
אצלינו נראה לי שעושים כמו בצק של חלותיעל מהדרום
לק"י

אני משתמשת באחד המתכונים שבערוץ.
תעשה חיפוש ספינג' ערוץ 7.
בצק לסוםגניותחדשה111111
וספינג זה עולם שונה!!!!
המתכון של אלינור רחמים מעולהסתם אחת
לכל מי שרוצה, קיבלתי מתכון קליל ממשאוהביה
לאחלה ספינג' אותנטי ממקור מרוקאי® 😁

קילו קמח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
כף מלח
3-4 כוסות מים פושרים
שמה הכל חוץ מהמים
מערבבים
ואז בהדרגה כל פעם חצי כוס מים
עד שנהיה בצק נוזלי
להתפיח ליד מקור חם שיתפח מהר
"שמתי ליד התנור"
אחרי התפחה ראשונה ללוש שוב עם 2 כפות שמן לא להרבה זמן
ואז התפחה שניה
ואז לחלק לכדורים בגודל כדור טניס על משטח משומן לא הרבה שמן
ולכסות ואז להוציא מתחת למגבת כל פעם כדור אחד
לעשות חור (גדול כי זה מתקווץ) ולטגן
של השף מיכה כלפה(מומלץ לעקוב בפייסבוק)קראנץ שוקולד
מתכון לספינג / ספינג'ה
וכן חברים רק במתכון שלי חייב ביצה!!!!!!!!!!!!!! החומרים:
חצי קילו קמח ( 500 גרם)
1 כף ששטוחה של שמרים יבשים.
1 ביצה
1 כף סוכר
2 כפות ערק - וכן חייב את הערק!!!!!!!!
1/2 כפית מלח
1 כף שמן
2 כוסות מים פושרים.

לסירופ:
2 כוסות מים
3 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש
מיץ מלימון אחד

הכנת הסירופ:
מכנסים לסיר מים וסוכר ומבשלים על אש קטנה, הסוכר נמס והתערובת שקופה, ממשכים לבשל עד שהסירופ מסמיך,
מסרים מהאש ומוסיפים את הדבש והלימון.

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים את הקמח השמרים והסוכר ביחד.
2. מוספים את שאר החומרים ובהדרגה להוסיף כוס וחצי מים, נותנים למיקסר לעבו ואם צריך מוספים עוד מים עד שהבצק רך ודומה מאוד לבצק רבוך של פחזניות.
3. לאחר שהבצק מוכן מכסים את הקערה ונותנים לבצק מנוחה להתפחה בערך שעה.
4. אחרי שעה של התפחה יש להכניס שוב את הקערה עם הבצק למיקסר ל5 דקות ערבוב, ושוב לתת לבצק לנוח 20 דקות ולהתפחה.
5. עם ידיים רטובות לקחת גוש לפתוח ביד ולעשות חור ולטגן בשמן עמוק (אם רוצים צורה סימטרית אז קורצים עיגול עם חור במרכז ומטגנים)
6. לאחר הטיגון טובלים את הספינג בסירופ או בסוכר . אפשר גם סוכריות קטנות צבעוניות.
*** הערק מונע ספיגה של השמן בספינג
וואי וואי כמה סוכר.תפוחית 1
מה?? כף סוכר בבצק זה בסיסי ולא הרבהקראנץ שוקולד
אולי התחבר לה המתכון לבצק יחד עם המתכון לסירופיעל מהדרום
נכון..תפוחית 1
אוקיי ככה מכינים סירופ, צריך סירופ סמיך ואלה הכמויות..קראנץ שוקולדאחרונה


אתמול הכנתיחדשה111111

למישהו יש מתכון טוב לסלט בטטה?חייצ'ו


אם את בקטע בריאחצילוש
קוביות בטטה אפויות בקצת שמן זית וטריאקי, קינואה אדומה, נענע, כוסברה, פטרוזיליה, גזר מגורד, חמוציות, סלק מבושל מגורד. לתבל במלח פלפל לימון וקצת שמן
סלט קינואה בטטה ועדשים שחורותפרח-אש

לבשל קינואה ועדשים שחורות כל אחד בנפרד לאפות קוביות בטטה 

 

רוטב של דבש חרדל שום מיץ לימון מלח ושמן (אחנו מקציפים בבלנדר מוט כמות ונשמר במקרר חודשים לסלטים ולעוף) 

אפשר פטרוזיליה אם רוצים או שקדים קלויים 

אוליאני מאמין!אחרונה

קוביות בטטה, בצל סגול, בוטנים

רוטב- סויה, צ'ילי ושמן

מתכון חיית איו"שבלאדי אחושמידע
מתכון לכוס מים קרים מיוחד לחנוכה (הכמות היא ל1 לוגמים)
1.לוקחים מהארון כוס (רצוי זכוכית אבל כל אחד לפי טעמו)
2.מוזגים מים מהברז
3.לרוויה
עדכון קצרעז שאמיתאחרונה
רק רוצה לחדד שכיום בשנת תשפ אפשר להשתמש בתמי 4 אז כל המתכון שלך מיותר
מאכלים שאוכלים אצלכם בחנוכה (לכבוד החג)פרח-אש

אצלנו

 

סופגניה 

ספינג'

לביבות 

שניצלים (האחים שלי החליטו על זה השנה בהצהרה שזה מטוגן ועם פרורי לחם שהם בצק שעבר תהליך )

ללא גלוטן וסוכר-רעיונותשיר111

היי אני ממש זקוקה לעזרתם

 

אחותי חוגגת יומולדת עגול ואני ממש רוצה להפתיע אותה באיזה עוגה מושקעת

ופה הבעיה- היא ממש כמעט נמנעת לגמרי מגלוטן וסוכר!

 

למישהו פה יש רעיון למשהו אחר בשבילה? אפילו מתכון מיוחד? פליזזחיוך גדול

קמח נטול גלוטן אפשר? שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים?יראת גאולה
תחליפי סוכר כמו סילאן?

אפשר לחפש מתכונים של פליאו, או של נטול גלוטן,
רק תכווני אותנו מה כן אפשר...
אפשר מתכונים עם מעט קמחשיר111

סוכר בכמות קטנה מאוד גם בסדר.

וברור שעדיף סילאן ודבש... פחות תחליפים...

 

תודה!!

איזה תחליפי סוכר היא כן צורכת?ג'נדס
מייפל, סילאן, דבש...? סוכר קוקוס אולי?
כל דבר שלא מכיל סוכרשיר111

וכן סוכר בכמויות קטנטנות

לא הבנתי... אז סילאן זה מותר למשל?ג'נדס
מה עם גבינה? עוגת גבינה מכילה מעט סוכרחילזון 123
חשבתי על זה...שיר111

זה לא קצת מוזנח ליומולדת? באלי להשקיע לה...

עוגת גבינה זה מוזנח???ג'נדס
זה ממש יפה ומושקע הרבה יותר מעוגת שוקולד כושית עם ציפוי...
באמת??שיר111

איך אפשר לעשות את זה מיוחד יותר?

זה פשוט הרבה יותר טעים ... ואפשר לקשט בפירות או אגוזיםחילזון 123
או שקדים מולבנים
אז הכנתי בסוףשיר111

מתכון שמצאתי באתר ללא גלוטן (על בסיס חומוס. כן כן...)

קישטתי מלמעלה כמו שאמרת עם אגוזים, פירות ושקדים מולבנים ויצא ממש חמוד

טנקס!

עוגת גבינה אוכמניות נגיד זה מושקע וחגיגיחילזון 123
האוכמניות זה יכול להיות מריבה טבעית, שזה רק פירות בלי תוספת סוכר
תודה!!שיר111


יש מתכונים לקינוחים מבוססי תמרים. בד"כ זה ללא אפיה.חיפושית אדומה

אפשר בקלות להכין עוגה בחושה עם תמרים טחונים, אני עושה את זה כל שבועים בערך.

ואכן - יש גם קמחים נטולי גלוטן טובים לעוגות.

קרם שוקולד אפשר להכין גם עם סילאן וקקאו.

מוס אפשר להכין גם על בסיס מייפל.

אבל אם אין לך הרבה ניסיון, אולי הכי טוב זה להזמין לה עוגה ממקומות שעוסקים בכאלה קינוחים. יש לא מעט כאלה. כל החומרים המיוחדים הם בד"כ מאוד יקרים, ואם זה לא יצליח לך בגלל חוסר הניביון, אז אולי בסופו של דבר יצא לך יותר זול לקנות עוגה מוכנה.

תחפשי במרשתת...

יש גם חמאת ועיסת קקאו - שזה בעצם שוקולד 100% ביחד.חיפושית אדומהאחרונה

ואז את בוחרת עם מה להמתיק את השוקולד בעצם. 

 

מי ראה, מי יודעמשיח נאו בפומ!
יודעים על מקום שיש בו חמאה?
בדצ עדח




למה שנגלה לך? ברוקולי
כי אתם חפצים לעזור ליהודיהמשיח נאו בפומ!
אצלנו. יישוב נידח בשומרוןטארקו
אבל כיף אצלנו. מוזמנת
תודה אשמח להגיעמשיח נאו בפומ!
לטייל..
יש בהר נוף בירושלים. אם רלוונטי אגיד איפהאנונימיות
אשמח לשמועמשיח נאו בפומ!
תודה
יש בסופרשל אונלייןברוקולי

 

 

כן התבלבל לי האותיות ברוקולי


אין במלאי..משיח נאו בפומ!אחרונה
כשהזמנתי לפני כשבועיים לא הגיע.בונים מגדל
אולי תלוי אזורברוקולי
מה הצו'נט הכי טעים שלכם?איזה יום שמח

הבעל חולה ואני צריכה לבשל השבוע בוכה/צוחק

תבקשי ממנו את המתכוןהתנערי מעפר
אם ייצא לכם שונה מכל שבת זה יהיה מבאס.

רפואה שלמה.
זה מה שעשיתי ה' יעזור איזה יום שמח


הכי פשוטשירוש16
הכל בסיר אחד בלי להפריד בין המוצרים-
בשר לבישול איטי (לפזר מלח בנדיבות ולצרוב לכמה שניות מכל צד ואז להכניס-)
תפו"א
בצל
שום
חצי גזר (למתיקות)
אורז מלא עגול (או קטניות אחרות)
קטשופ
צ'ילי מתוק
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק (או 2 כוסות מהמרק עוף)
עשבי תיבול טריים (בצל ירוק/פטרוזיליה/כוסברה...)
מים (עד שמכסים את המוצרים בסיר)

להביא לרתיחה.
להנמיך את האש למינימום. לערבב מידי פעם. לדאוג שלא נדבק לתחתית.
אחרי שעה להעביר לפלטה.

בהצלחה!
שומרת לשבת הבאה, תודהאיזה יום שמח


מנסה השבת-הריוניתאחרונה
כבר על האש.. אעדכן איך יצא!