שרשור חדש
בשר מספר 2 (צלעות)1234אנונימי
יש לי נתח של צלעות (בלי עצם)
למישהו יש מתכון מומלץ? רעיונות מה לעשות איתו?
תודה רבה!
מרק בשרחילזון 123


הוא בשר יבש מאוד.. מתאים לטחינהחדשה111111
לקציצות.
ואם בכל זאת לבשל אז להרתיח אותו שעה וחצי עם עלי דפנה ופלפל אנגלי
להוציא לשטוף טוב טוב לקרר לחתוך לקוביות
בסיר לטגן המון בצל שיצא קצת עסיסי להוסיף מה שבאלך ערמונים, םיטריות, תפוחי אדמה וכו..ואת הבשר להמשיך לטגן הכל כמה. דקות טובות... להוסיף תבלינים מלח פלפל סילאן ומעט פפריקה.. קצת מים ולבשל שעתיים שיצא רך כמו חמאה.. לפזרמעל כוסברה אם אוהבים.
קציצותג'נדסאחרונה
לטחון עם בתל תפוא פטרוזיליה להוסיף תבלינים ולהלן בשר לקציצות טעימות (ברוטב, צלויות..)
אני בבעיהברוקולי
הכנתי סיר מרק עדשים וירקות של 10 ליטר
ואין מקום 😎🤣😅
יוו תשלחי לי!חיות צבעונית
איך בא לי מרק
בואי 🥰ברוקולי
גם אני הכנתי מרק כזה 😋משיח נאו בפומ!
תשלחי גם מנה, ונשפוט ביניכן מי המנצחתיעל מהדרום
גם במקפיא אין מקום?יעל מהדרום
לק"י

אני מוכנה לבוא עם שקית שקדי מרק להנות
לפחות שתפי מתכון😘ג'נדס
יש כמעט 30 מצרכים רוצהברוקולי
כן (שטן)מקום בעולםאחרונה
לא משנה כמה מרק אני מתכננת להכין הוא תמיד יצא ענק מידית.מ.
החור שבמכסה הסיר לחץ אמור להיות פתוח?ברוך שיר

במכסה הסיר לחץ יש 2 התקנים. 1) התקן אנכי שבולט מהסיר ושניתן להרמה והורדה. 2) התקן פלסטיק שבערך בגובה פני מכסה הסיר ושאי אפשר להורידו ולהעלותו, ויש בו חור. אני מתייחס להלן רק להתקן האחרון.

לפני הבישול הנוכחי שמתי לב שהחור הזה הוא מפולש מלמעלה למטה ושאפשר לראות דרכו. האם זה תקין?  אני שואל זאת כי אחרי ששמתי לב לכך – כלומר בבישול הנוכחי, הסיר לא מגיע למצב הקבוע של פליטת הקיטור, וחששתי שפשוט יש תקלה בהתקן הזה, ושכל האדים נפלטים דרך החור המפולש, ולכן הסיר לא מגיע למצב של פליטת הקיטור.

אז האם החור שבמכסה הסיר לחץ אמור להיות פתוח מצד לצד?

יש אפשרות להוריד ולהעלות אותו, לא?בונים מגדלאחרונה
בסירים שאני מכירה זה ניתן לסיבוב. הרי הוא עוזר ליצור את הלחץ. הוא פתוח כשמתחילים להשתמש בסיר וסוגרים אותו אחרי.
בשני המצבים הוא מפולש אצלך?
אלו בצקים אפשר להקפיא?סודית
אנחנו מתארגנות כמה בנות להפרשת חלה יחד.
גרות בעיר, קונות חלות נהדרות במאפיה,
צריכות בצקים שניתן להקפיא - *ובאיזה שלב* (אחרי ההתפחה ראשונה?)
אפשרי גם לעוגות שמרים
אשמח לקבל רעיונות.

(אנחנו צריכות פרופר את מצוות הפרשת החלה.
מה לעשות עם הבצקים אחר כך- זאת השאלה.
כנראה נשלח לפחות חלק להקפאה.)
)כל אחת תכין בצק אחר, תפריש לעצמה)סודית
עדיף להקפיא מיד אחרי הקליעהט'
או מיד אחרי האפיה כשהחלות עדיין מעט חמות.

אני חושבת שכל בצק אפשר להקפיא. @ברוקולי?
^ אפשר גם וגם. אחרי הקליעה תופס פחות מקום במקפיאמשיח נאו בפומ!
עדיף להקפיא אחרי אפיהברוקולי
תודה לכןסודית
אני חושבת שנתפזר אחרי שלב הקליעה, ושכל אחת תמשיך להתפיח ולאפות אצלה.
אפשרי?
נראה לי שהבנות ילכו על קראנץ שוקולד וכד' ולא על חלות
מקפיאים כשהתקרר את הקראנץ כשעדיין קצת חם?סודית
זה לא גורם לו להתכווץ ולצאת דחוס אחרי ההפשרה?
תבררי לגבי חיוב הפרשת חלה בכזה מצב...יראת גאולה
אם כל אחת מכינה שיעור החייב בהפרשה -אין בעיה.

נשמע מדבריך שמכינים קערה אחת בכמות החייבת בהפרשה, ואותה מחלקים. אז לא ברור שאכן חייבים בהפרשת חלה בכזה מקרה.
וגם אם זה בצק לעוגת שמריםרק טוב!
גם לא צריך הפרשת חלה.

בכל אופן אם מתארגנים במיוחד בשביל זה, כדאי לברר וללמוד לפני כן את ההלכות.
סליחה. צודקתרק טוב!
אף פעם לא הכנתי עוגת שמרים יותר מקילו.

בדיוק שאלתי השבוע מישהו על נטילת ידיים לעוגת שמרים ועשיתי סלט בין הדברים.

תודה על התיקון!
כל אחת מכינה בקערה שלה בצק מ2 קילו קמחסודית
המשקל הסופי יהיה כבד הרבה יותר.
גם המתכונים שונים, כל אחת תכין מה שהיא אוהבת. בגלל הכמות הנ"ל שאלתי לגבי הקפאה.
היחידה מבינינו שאופה כמויות להקפאה, מקפיאה את עוגות השמרים ישר מהתנור.
ככה גם ראיתי באינטרנט.
מוזר לי כזה מעבר חד.
עקרונית לא מקפיאה, כי לא אוהבים אצלנו אוכל שהוקפא והופשר. אבל הפעם לא רואה מה אפשר לעשות.
אם זה היה בשישי הייתי מכינה בצק לחלות, אבל זה באמצע השבוע
כיוון שכל אחת מקפידה על העיסה שלהרק טוב!
שתיהיה שונה/בנפרד משאר העיסות אז לא בטוח שאפשר להפריש ככה.

אם הבנתי נכון מה אתן מתכננות.

אם אתן מכינות כמות בצק גדולה לשות אותה ביחד, מפרישות ממנה ואח"כ כל אחת מקבלת חלק מהעיסה לעשות בה מה שהיא רוצה, אז כן מפרישים.

השאלה מה נקודה המוצא- שהכל עיסה אחת וכל אחת קיבלה ממנה חלק.
או
שלכל אחת יש עיסה משלה ורק התחברתן בשביל ההפרשה.
אבל כל אחת מכינה בשיעור מספיק להפרשה בפני עצמה!יראת גאולה
זו האפשרות הטובה ביותר.
אה. אם כך, זה מצוין.רק טוב!
תכיני חלות ותקפיאי. זה יצא נהדר.יראת גאולהאחרונה
אפשר לסיים אפיה ביום שישי,
או להניח להפשיר על הפלטה. יוצא חם וטרי.

גם עוגות שמרים יוצאות נהדר בהקפאה.
רק לעטוף היטב.
אני קבוע מקפיאה אחרי התפחה אחת וצורה..מקום בעולם
מוציאה חצי שעה מראש ואופה.
לא הבנתי, איך עושים הפרשת חלה מחלות קנויות?...מודדת כובעים


נראה לי שהכוונה שבד"כ הן לא אופות חלות. אלא קונות..מוריה
נכון.סודית
מספיק לי שהבישולים צריכים להיות טריים. יש 3 מאפיות מרשתות שונות במרחק הליכה, יש גבול לעומס.
צריך איזה מתכון לשבת...אוהביה
לבצק קליל ומהיר הכנה לעוגיות מעמול, יש דבר כזה שלא יהיה מורכב מידי?😅
יש בצק ממש פשוט לא בדיוק למעמול אבל לדעתי דומהפרח-אש

בצק ספידי הוא נהדר לעוגיות שמורחים מגלגלים וחותחים לעוגיות לבורקסים והוא חמש דקות הכנה אבל צריך להקפיד לא ללוש מדירק עד שמתאחד וזהו

 

מצרכים:

4כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

כוס שמן

כוס מים רותחים

קמצוץ מלח (באפיה מלוחה מוסיפה קצת יותר )

נשמע מגניב, ננסה...אוהביה
תודה רבה
לא יצא ליאוהביה
להכין לשבת, אבל היום הכנתי... ויצא לפנים!!
ואומנם הוספתי קצת דברים, כי אני לא מסוגל בלי לחרבש שטויות שלי😅 אבל עדיין זכויות יוצרים זה זכויות יוצרים
אז ממש תודה! מתכון קליל כיפי וטעים ממש!
זכויות יוצרים ממש לא שלי זה הועבר מאמא שקיבלה ממשהיא שגם לאפרח-אשאחרונה

המציאה בעצמה...

 

העיקר שנהנים 

אוי נו זה הורס את המעמול המקורי ברוקולי


מה דעתכם על שרשור מרקים?שמשי
מתחילים להריח חורף...
ווא אצלי אמצע החורףפרח-אש

אני בחורף הואבת להוסיף למרקים שיבולת שועל או קמח או גריסים זה מסמיך וכיפי

אני אשמח למתכונים למרקים חמוצים.רעבצן
אני אוכלת מרקים גם בקיץ*אשתו של בעלי*
שעועית
אפונה
חרירה
דלעת וחומוס
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
עוף/ירקות
אטריות
עגבניות ואורז
אפשר מתכון למרק שעועית בבקשה?יעל מהדרום
בשמחה!*אשתו של בעלי*
לטגן בצל אחד קצוץ.
להוסיף 3 שיני שום קצוצות.
להוסיף גזר קצוץ לקוביות+קוביות תפוחי אדמה(2 קטנים).
(אם יש סלרי אפשר אך לא חובה).
להוסיף את השעועית הלבנה(להשרות אותה קודם במים למספר שעות).
לערבב הכל ולהוסיף-
קופסת רסק עגבניות קטנה
2 עגבניות מגורדות
תיבול-מעט סוכר,מל"פ,אבקת מרק,פפריקה מתוקה.
להוסיף מים כ-3/4 גובה הסיר,להביא לרתיחה
ולהנמיך אש ולבשל כשעה/ עד שהשעועית מתרככת.
תודה רבה!יעל מהדרום
אפשר מתכון למרק עדשים ירוקות?רק טוב!
אין לי מתכון כתוב*אשתו של בעלי*
אני די מאלתרת..
אפשר בבקשה מתכון?אמונהירושלים

למרק אפונה

ולמרק עגבניות ואורז

תודה!!

 

בשמחה!*אשתו של בעלי*
מרק אפונה-
מטגנים בצל קצוץ ו-3 שיני שום קצוצות.
מוסיפים קוביות גזר.(אפשר גם קוביות תפו"א)
מוסיפים אפונה יבשה.
מערבבים ומתבלים.
א.מרק,כרכום,מל"פ.
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים אש ומבשלים כשעה/עד שמתרכך.
טוחנים הכל.
מרק עגבניות ואורז*אשתו של בעלי*
מטגנים בצל קצוץ+3 שיני שום קצוצות.
מוסיפים 2 עגבניות קצוצות.
מערבבים.
מוסיפים 3 עגבניות מגורדות וקופסא קטנה רסק עגבניות.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,סוכר,פפריקה.
שמים מים ומרתיחים הכל.
מנמיכים אש ומבשלים כחצי שעה.
מוסיפים חצי כוס אורז ומבשלים עוד 20 דקות.
תודה רבה!!!אמונהירושלים


תוספת למרק עגבניות-*אשתו של בעלי*
אפשר פטרוזיליה קצוצה לקראת סיום הבישול.
או תוספת של עלי סלרי(כרפס) בתחילת הבישול יחד עם הבצל והשום.
הכי מוצלחים אצלנו-~moriya~
מרק בצל
מרק כתום
מרק ירקות
מרק לבן (תפו"א, גריסים ואפונה)
מרק עגבניות
מה זה מרק לבן? ומרק בצל- חלבי או פרווה?יעל מהדרום
המרק הלבן-~moriya~
זה בצל מטוגן, גריסי פנינה, פטריות טריות או מקופסא, אפונה (קפואה) ותפו"א קוביות. טעים בטירוף.
בצל אני עושה לפעמים חלבי ולפעמים פרווה.
בחלבי עם חמאה ובפרווה עם שמן זית, ומשם ת'כלס אותו דבר (עם כמה כפות קמח כדי לעבות).
תודה! ובמה מתבלים את המרק הלבן?יעל מהדרום
לא משהו מיוחד~moriya~
מלח, פלפל, אני שמה חוויאג' במרקים.
אבקת מרק אם את משתמשת. אפשר שמיר.
ונזכרתי בדבר הכי חשוב! בפטריות הכי טוב טריות אבל גם מקופסא יהיו מעולות זה ממש משדרג.

ואני אוהבת לטגן קצת הכל ביחד חוץ מהגריסים, ואז להוסיף מים וגריסים להרתיח ולבשל.
תודה רבה!יעל מהדרום
תעדכני איך יצא~moriya~
כשננסה בהזדמנות...יעל מהדרום
מרק גריסים וירקותחדשה1

נראים טוב המרקים!יעל מהדרום
אפשר מתכון?נשואה ומאושרת


מרק חריריהחדשה1
מרק מלא בכל טוב.
עדשים,בצל ,חומוס, אטריות, כרפס, עגבניות
אשמח למתכון. תודהכוחות חדשיםאחרונה
מרק אפונה הצליח אצליאמת ואמונה
מטגנת בצל
מטבלת במלח ואגוז מוסקט
מוסיפה אפונה יבשה(השארתי במים כמה שעות לפני הבישול)
מכסה במים
בישול של שעה וחצי
לילדים טוחנת, אנחנו אוהבים בלי לטחון
אין לי מתכון, אבל טעמתי מרק פטריות וזה היה לי טעים ממש!אני מאמין!


אגרול ב בלינצ'ס??חרדית צעירה
הכנתי המון בלינצ'ס למסיבת חנוכה (מצוין בהקפאה אחרי המילוי) ונגמרה לי הגבינה. מה שיצא מספיק ואין לי צורך בעוד.
את החביתיות הנותרות אפשר למלא בירקות כמו אגרול? יש למישהו ניסיון?
תלוי במידת המתיקות*אשתו של בעלי*
לא מתוק בכללחרדית צעירה
לא ניסיתי אבל נשמע מתאיםחילזון 123
כן יצא לי לאכול בלינצ'ס עם פיטריות ובצל, או פירה ובצל, שזה גם גירסא מלוחה וזה היה נחמד
אז לא רואה סיבה שירקות לא יתאימו
לא יודעת אם עוד רלוונטילהתחיל מהתחלה
אבל כן, אני ניסיתי כמה פעמים וזה יוצא מוצלח!
רלוונטי עדייןחרדית צעירה
אתמול בערב הייתי מדי עייפה ונמשיך היום.
את מטגנת או אופה?
צריך למרוח משהו לפני האפיה? במידה ולא מטגנים
אני מכינה את הירקות כמו מוקפץלהתחיל מהתחלה
וממלאת ונותנת לזה קצת זמן על הפלטה של שהת בבוקר ואז הלמטה נהיה קריספי כזה. מאמינה שאפייה יכולה לעבוד טוב
אנחנו עושים בלינצ'ס במילוי כרוב עם גזר מגורד לפעמיםת.מ.אחרונה
אם הבלינצ'ס לא מתוק זה הולך מעולה. (ממלאים גם בפירה עם פטריות או בלי, כבד וכו')
מתכון ללחוח, מישהו?אריק צדק
אבל מתכון שמצליח, לא כזה שבתמונה של המתכון נראה טוב ובפועל נראה כמו פנקייק לא מוצלח.

**לא תימנייה**
עוקבת אני זוכרת שמישהי פה שלחה פעםפרח-אש


נראה לי שסלט העלתה פה פעם מתכוןפנסאי
לי יש, עסוקה עכשיו. בהמשך בע''האיכה
זה קצת מסובך, מקווה שתצליחיאיכה
שלב ראשון:
לשים 2-3 כפות קמח בקערה עם כוס מים ולערבב עד שנוצר בלילה חלקה. להוסיף קומקום מים רותחים לערבב ולכסות עד שמתקרר (עדיף לעשות לילה לפני).
שלב שני:
לערבב בקערה קילו קמח,כף מלח, כף או שתיים שמרים, 2-3 כפות סוכר.
להוסיף בהדרגה את הקמח למים משלב 1, ולערבב באמצעות מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה ודלילה (אם זה לא מספיק דליל להוסיף מים, לוידעת להסביר כמה דליל..)
להתפיח במשך כשעה (או עד שהגיעה עולה על גדותיה. וצריך את הקערה הכי גדולה שיש כי זה תופח ממש).
להוסיף חב' א. אפיה להתפיח עוד כרבע שעה.
שלב 3:
לוקחים מחבת טפלון (עדיף אחת שמיועדת רק ללחוח) משמנים מעט עם נייר סופג ושמים עליה בערך מצקת אחת מהבלילה. מנענעים אותה בעדינות עד שהיא משתטחת על המחבת ואז מניחים על אש גבוהה. אחרי שכל הלחוח מתמלא חורים מכסים את המחבת לכמה דקות (עד שטיפה משחים מלמטה) על אש נמוכה מוציאים לקירור על מגבת. רק אחרי שהם מתקררים אפשר לשים אותם אחד על השני בזוגות (חורים כלפי חורים).
חשוב - לפני שעושים את הפעם הבאה צריך לקרר את המחבת (במים) לנגב אותה ואת המכסה.
כל העניין של זה זה המכת חום שהלחוח מקבל.

אני יודעת שיש מתכונים טיפה פחות מורכבים, אבל זה מה שיש לי וזה ממש מוצלח. (הקירור מפעם לפעם חוזר בכל המתכונים)
מקווה שעזרתי לך, אני הכנתי אחרי שראיתי תימניה מכינה בעצמה בהצלחה!
נא להביא לי השבוע 😏מקום בעולם
מאוהבת בלחוח
ואיו לי את הסבלנות לקירור🤣🤭
מי אמר שהכנתי? 🙃איכה
זה לא טעים לא טרי.. ואני לא אכין לא בבית
לכבודי תכיני 😋😋מקום בעולם
אוכל להעלות לקראת שבת או במוצש אם תזכירו ליפה לקצת
אני מכינה מהמתכון הזהבארץ אהבתי
לחוח מקמח מלא - קבלת שבת בניחוח תימני: תפוז בלוגים
(במתכון כתוב לחכות חצי שעה להתפחה, אני בדרך כלל מחכה שעה).
וכן עזר לי לפני הפעם הראשונה שנכנסתי לצפות בסרטון ביוטיוב שמדגים את ההכנה, לא הלכתי בדיוק לפי המתכון שהובא שם, אבל זה כן עזר לי לראות איך השלבים השונים אמורים להיראות בפועל.
זה הסרטון שאני צפיתי בו, מניחה שיש עוד הרבה טובים..בארץ אהבתיאחרונה
מחפשת מתכון טוב לרוגלאךהתנערי מעפר
ומתכון למילוי שוקולד.

אשמח.
כל מתכון לבצק שמריםאיכה
קילו קמח
2 כפות שמרים
3/4 סוכר
3/4 שמן
ביצה
1.5 -2 כוסות מים חמימים.

שוקולד -
קקאו עם סוכר ביחס כפול.
פודינג וניל, קפה/קינמון, ביצה או שתיים ושמן.
משחקים עם זה עד שנוצר כמו מין ממרח שוקולד.

ללוש ולהתפיח. לחלק לחמישה חלקים ומכל אחד לעשות עיגול, למרוח שוקולד ולחתוך למשולשים (כמו של פיצה) לגלגל כלפי פנים לסדר בתבנית, למרוח ביצה ולאפות.
זה טעים מאוד אם טובלים בסוכר שמומס במים (נגיד רבע כוס מים על רבע כוס סוכר)
ממרח השוקולד שכתבת יוצא קשה לאחר האפייה?התנערי מעפר
אנסה אותו, תודההתנערי מעפר
בהצלחה!איכה
תודההתנערי מעפראחרונה
יש לעוגיונט אחד מעולה.מקום בעולם
רוגעלך טוב עשוי מבצק כרוךקראנץ שוקולד
שזה יותר מורכב להכנה אבל נדמה לי שיש מוכן של מעדנות, בקשר למילוי אפשר נוטלה, השחר או כל ממרח אחר שאוהבים.
הרוגעלך של כרמית. תגגלי.-יהודית-
יוצא מדהים אנחנו נורא אוהבים.
אם כבר מכינה, מכינה קילו ומקפיאה, ואז יש להמוון זמן..
תודה על כל המתכוניםהתנערי מעפר
המלצה למסחטת מיצים טובה?חיות צבעונית
לירקות קשים
אחת שתיהיה נוחה לפירוק והרכבה ותסחט טוב
לכל המומחים. מה עושים עם זה??לצמוח ולהצמיח



תודה רבה מראש!
אין לי מתכון מדוייק*אשתו של בעלי*
בטח תמצאי הרבה כאלו ברשת..
אבל בעיקרון לתנור לכמה שעות טובות עם תיבול וירקות שאוהבים...
מה שמזכיר לי...*אשתו של בעלי*

לא רואים טוב בתמונה.זה פרוס לפרוסות ממש ממש דקות או שזה גוש?חילזון 123

אם זה הפרוסות הממש דקות אז לדעתי זה דורש טיגון ממש ממש קצר
לדעתי חפשו מתכונים בסגנון הזה

תודה לכולםלצמוח ולהצמיחאחרונה
חשבתי אולי מופאסה יציל את כבוד הטורפים🐯🦁
85% ממשקל החמאהקרן-הפוך

כשממירים חמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה.
על כל 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (ואם אין לכם משקל, זה אומר קצת פחות מ-100 מ”ל, בין 1/3 ל- 1/2 כוס).

המרת חמאה לשמן | מיכל אופה עוגה
תודה, עזרת לי (אין משקל)איזה יום שמחאחרונה


כמה זמן מקציפים שמנת חלבית להקצפה?נשימה ארוכה
אני מקציפה בקנווד ממש חזק אבל כל הזמן בלחץ, כמה זמן צריך כדי שיהיה ממש יציב אבל שלא יתפרק לי פתאום לחמאה ומים. כששמתי שתי שמנות אני חושבת שלא הקצפתי מספיק. החלק התחתון היה פחות יציב מאשר למעלה.
יש איזה סדר גודל של זמן?
תלוי במיקסרקראנץ שוקולדאחרונה
יש מיקסרים שזה דקה וחצי שתיים הקצפה ויש כאלה שיותר.
זה גם תלוי אם מציפים לבד או עם פודינג, עם פודינג זה הרבה יותר קצר
מה עושים עם דפי אורז?זכיתי
וא זה הולך עם משהו מהיר ומשביע לארוחת ערב אשמח!
תודהז
כמה דברים:לגעת באושר
מכינים קערה עם מים פושרים
שמים עלה בפנים שיתרכך
טובלים אותו בביצה ומטגנים כמו מלוואח
ואז אפשר לשים עליו תוספות
טונה, תפ"וא, ירקות , רוטב שום.
אפשר גם לשפוך באמצע הדף
ביצה טרייה וקצת גבינה מגורדת
ולסגור לחצי , יוצא כמו מעין חצ'פורי כזה.

מתכון אחר:
לרכך במעט מים
לשטח את העיגול ולשים
מה שרוצים לקפל כמו סיגר
ולטגן .

אפשר גם לפורר אותו לתוך מרק חם.

כמו שלגעת באושר כתבה,דבר ראשון לטבול במיםסמטאות
אחכ אפשר לשחם בפנים מקלות גזר,מלפפון,צנון, לעטוף כמו סיגר ולאכול, צריך לאהוב את הטעם והמרקם של עלה לא אפוי.
או שאפשר למלא ברצועות ירקות מאודים, לסגור כמו סיגר, למרוח שמן או ביצה ולאפות בתנור עד שמזהיב.
למלא בפירה,לסגור כמו בורקס ולאפות..
ממליצה לשחק איתו לטבול שלושים שניות במים ולטעום לנסות במרק ופרח-אש

ולטגן או למלא או ברטבים שונים זה גם חוייה נחמדת וגם כל אחד אוהב אותם אחרת מהניסיון אצלנו במשפחה ...

 

אני אוהבת למלא בירקות (מלפפון גזר סלק ואבוקדו לדוגמה ) ואורז 

חברה שלי אוהבת לטבול בביצה למלא בפנים גבינה לגלגל בפרורי לחם ולטגן 

נשמע לי פחות מתאים לטיגוןחילזון 123
כמו שכתבו טובלים כמה שניות במים ומניחים על מגבת
ממלאים, מגלגלים ואוכלים...

אפשר בשר טחון מטוגן (גם בצל ופיטריות מתאים להוסיף)
אפשר ירקות מוקפצים (או מוקפץ עם עוף)
אפשר ירקות טריים חתוכים לרצועות דקות מאד וארוכות
אפשר להכין כמו סושי )במקום אצה לקחת עלה אורז)
Spring rolls!!!בוז
מרטיבים, מגלגלים עם ירקות טעימים וזה כמו סיגר סלט בריאות
לאחרונה עלה לרשת מתכון של בורקס דפי אורזקראנץ שוקולד
יותר בריא מעלים..
הכנתי לזניה ויצא מעולה!נשימה ארוכהאחרונה
הרטבתי את העלים ושמתי 2 שכבות ואז רוטב עגבניות, בשאמל, פרוסות חצילים אפויות ( לא הכרחי) וגבנצ
לאוהבי הבישול שבינינוdanielsusnitski

אם אתם אוהבים לבשל אני ממליץ בחום על שיש ואבן קיסר של חברת גטניו

https://gatenio.co.il/

מה מבשלים אצלכם לשבת ויצא?טארקו
אצלנו יהיה בע"ה-טארקו
לכל הסעודות:
חלות(מהמקפיא) וסלטים בייתיים- מטבוחה, חציל בתנור, זיתים, חומוס.

ליל שבת:
מרק כתום
כדורי בשר חמוץ-מתוק(מקפיא)
קוסקוס(שקית)
סלט חסה או סלט ירקות

בוקר שבת:
דגים (מקפיא)
תפוא בתנור
סלט

סעודה שלישית:
מוקפץ משאריות של עוף מוכן עם נודלס ובצל ואולי גם גזר
צ'יפס קולורבי

קינוחים:
סופלה(של חרישית)
עוגיות (שוקולד ציפס/סוכר)
מוס שוקולד של עצלנים?
עוגה?
מה זה מוס שוקולד של עצלנים?יעל מהדרום
אממטארקו
על בסיס קצפת צמחית.

ממיסה שוקולד מריר (עובד גם עם חלב) עם איזה 2 כפות קצפת צמחית, בפולסים במיקרוגל.
כשמומס נותנת לזה להגיע לטמפ' החדר ובנתיים מקציפה את שאר הקצפת עם קצת פודינג ליציבות. מוסיפה את השוקולד שעדיין נוזלי אבל כבר לא חם, מקציפה עד התאחדות ומחלקת לכוסות..
בלי מליון שלבים, הפרדת ביצים, חנטרישות אחרות..
איך מכינים צ'יפס קולורבי? והילדים אוהבים?מ.מ.
ילדים זה לא מקשה אחת, אתה יודעטארקו
בכל אופן הבן שלי בן כמעט שנה וחצי ולפעמים אוכל את זה ולפעמים לא אבל זה הקריזות שלו
חותכים קולורבי לצ'יפסים, מתתבלים ומשמנים, אופים בחום בינוני עד שמתרכך ומזהיב..
אצלנו לא כך כך מבשליםבוקר אור
אין זמן אז הכל מהמקפיא
לערב:
מרק עדשים
קוסקוס משקית
כדורי בשר מהמקפיא

לבוקר
פתיתים עם בשר טחון
תפוא בתנור

חלות מהמקפיא
סלט זיתים מהמקפיא
סלט חצילים מהמקפיא
פלפלים ובצל מהמקפיא

עוגת תפוחים מהמקפיא
עוגיות גרנולה
איזה כיף שיש מקפיא מלא בכל טוב.....יעל מהדרום
אפשר מתכון לפתיתים?טארקו
וכמו שראית, גם השבת שלי רובה מהמקפיא
בטחבוקר אור
יש באתר של ניקי ב נראה לי שקוראים לזה בולונז הודו עם פתיתים
אם לא תמצאי תגידי לי ואני אעתיק לך
אצלינו כנראה ש-יעל מהדרום
לק"י

חלות ללא לישה
סלט חצילים ועגבניות בתנור
סלט גזר מגורד
טחינה
סלט ירקות
בראוניז/ עוגיות בצק פריך?

ליל שבת:
מרק אפונה
חריימה
קוסקוס משקית

יום שבת:
או עוף ותפו"א מבושלים
או חזה עוף מבושל
קוסקוס

סד"ש:
הלוואי שפשטידה
מה זה חלות ללא לישה?חייצ'ו


חלות שמערבבים את הבצק בכף (בצק נוזלי)יעל מהדרום
לק"י

קילו קמח
כף שמרים
כף מלח
כף וחצי סוכר
ליטר מים

מערבבים בכף ומתפיחים כשעה.
יוצקים תלוליות על התבנית ואופים בחום של 180 מעלות.
תודה רבה..חייצ'ואחרונה


כייף להרגיש בחברה טובה בקשר למקפיאסמטאות
לכל הסעודות:
חלות בייתיות טריות רגילות וכיכר לחם מחמצת ביתי.
סלט חי,סלט ירוק,כרוב וגזר, כרוב בתנור, טחינה ירוקה,מטבוחה,אם יהיה לי כח אז רימון וחסה.
לילה:
עוף מהמקפיא
אורז עם פיסטוק וחמוציות
לביבות כתומות מומצאות(יצא טעים!)
בוקר:
כנראה טונה(זה מה שקורה שרק אבא אוכל דגים בבית)
פשטידת כרישה.
מתוק:
עוגת גזר מהמקפיא,
עוגיות תפוז תבלינים
עוגיות גרנולה 2 סוגים
ואולי אכין עכשיו סופלה
מה שיותר פשוט וקלט'

חלות מהמקפיא

טחינה

סלט אבוקדו ושרי

סלט כרוב ובצל ירוק

חציל במיונז

פלפלים קלויים בשום

אפונה במיונז

גזר מרוקאי

סלט תפוא וביצים

 

עוף על מצע כרוב וירקות 

 

עוגה בחושה

 

הכי בקטנהסתם אחת
לערב מרק בשר, לבוקר חמין. סלטים- מטבוחה, טחינה, סלק ופלפל קלוי. עוגת גבינה ופצפוצי אורז השוקולד וחמאת בוטנים.
אז שבת ראשונה שהיינו בבית ובישלתי הכלבטעות נכנסתי
ואירחנו בלילה עוד שניים.
זה מה שהכנתי:
לילה:
חלות קנויות
חומוס קנוי
סלטים ביתיים:
טחינה ירוקה
מטבוחה
מטבל עגבניות
שום קונפי
סלט תירס
בטטה עם טחינה וסילאן

חציל במיונז
חסה סלנובה עם תפוח רימון וקשיו מסוכר

סלמון עם מיונז וחרדל
מרק עוף עם אטריות
עוף עם בטטה ובצל
מוקפץ חזה עוף אטריות ביצים וירקות
תפו"א קטנים
קינוחים:
קראמבל תפוחים+גלידה וניל
חמאת בוטנים עם שוקולד וביסקוויטים
עוגת שמרים

ליום:
חלות
סלטים מהלילה
טשולנט
שניצלים

הכל יצא ממש טוב ואני ממש גאה בעצמי שזו השבת הראשונה
נשמע טוב!!! וכל הכבוד על ההשקעה בשבת הראשונהיעל מהדרום
שאלה על קוואקר^כיסופים^
שבוע טוב! שמעתי משהו השבוע על זה שצריך לברור קוואקר, האמת הרגשתי מאוד לא נעים כי אף פעם לא עשיתי את זה כי הוא בא בשקית אטומה לגמרי ובכללי לא חשבתי על לברור..
האם זה החמרה או שבאמת צריך? ואיך עושים את זה?
רק אם רואים שהשקית פגומה,סמטאות
אני מעבירה כמו אורז..
לא יודעת, אני פעם מצאתי חרקים בשקית שלמה...לפניו ברננה!
גם חרקים שהיה די קשה לראות.. קטנטנים ובצבע של הקוואקר אבל ללא ספק הם זזו...
אוקי..גרמת לי להגיד שיש בסיס לחוסר אהבה שלי לקווקרסמטאות
😅לפניו ברננה!
אני דווקא ממש אוהבת אבל לא משתמשת הרבה בגלל שהברירה יותר מעצבנת מאורז...
יש בוואקןםתפוחית 1
אני בוררת כמו אורז (הייתי שמחה לדעת שזה לא חובה )חילזון 123

נדמה לי ששמעתי איפושהו שהקווקר שבא בקופסת שימורים אטומה לא צריך לברור, אבל לא בטוחה אם זה נכון, ולא זוכרת איפה שמעתי את זה...

הרב ששאלתי אמר שקווקר בשקית סגורה לא פגומה לא צריך ברירהסמטאות
ואורז?חילזון 123
בוררתסמטאות
אז מה ההבדל? למה אורז כן ןקווקר לא?חילזון 123
אולי כי זה פחות נגוע,לא שאלתי את הרבסמטאות
נשמע מוזרחילזון 123
אני מצאתי כמה וכמה פעמים בקוואקר חרקים שחוריםרעבצן
הרבה פחות ממה שמצאתי באורז
נשמע לי קצת תמוה...הנורמלית האחרונה
מניסיון של שקית סגורה ונגועה.
הגיוני שקוואקר בתוקפו, בשקית סגורה ושנשמר במקום קריר - יהיה תקין. כמו כן צריך להסתכל שאין קורים.
בדיוק מה שאמרת,אם הוא סגור בתוקף,אין סיבה שיהיה נגועסמטאות
ובכל זאת צריך לבדוק. כי השקיות האלו לא סגורות הרמטיתלפניו ברננה!
ומספיק שהוא היה ליד משהו אחר נגוע וזה יכול לזלוג גם לקוואקר.
מה שהיא אמרה זה שהגיוני שהבדיקה תהיה יותר קלה אבל לא שלא צריך לבדוק
ונשמר היטב במקום קריר. ומה שלפניו ברננה כתב/ההנורמלית האחרונה
גם אני מכירה הנחיה כזו- שרק בפחית נחשב נקימיקי מאוס
אבל לא יודעת להפנות מאיפה..
זה הגיוני מאוד כי בפחית זה בוואקום הרמטי ובשקית זה סתם סגור
יש לקנות באריזות ואקום..לפניו ברננה!
נראה לי של חברות מאיה ו"כי טוב"
זה לא הכוונה כמובן מיקי מאוס
אם אני לא טועה גם כתוב עליהם שנחשב נקי מבחינת חרקים
כן.. התכוונתי להוסיף עלייך שלא רק בפחית..לפניו ברננה!
ההנחיות של כושרותלפניו ברננה!
שיבולת שועל - כושרות

בפועל עד עכשיו עשיתי כמו שלמדתי מאמא- בררתי ביד כמו אורז
תודה רבה על כל התגובות!^כיסופים^
ובהמשך לנ"ל גם סולת צריך לברור?
סליחה אם אני אשמע כופרתרק טוב!
לא מזלזלת בעבודה שלהם.
אבל לפעמים המסקנות שלהם גורמות לשימוש במזון מהטבע להיות לא מעשי בחיי היום יום.
שאם באמת רוצים ללכת לפי כל ההדרכות שלהם עדיף להתבסס ביום יום על אוכל מעובד וג'אנק פוד.
כי מי באמת מסוגל גם לצרוך את כל האוכל הבריא וגם לעשות לו את כל הברירות כולל לפעמים כמה שלבים למוצר אחד שכל שלב לוקח כמה דקות.
כתבתי שאני בפועל עד עכשיו לא עשיתי כמו ההנחיות שלהם.לפניו ברננה!
אני גם לפעמים מרגישה ככה.. אבל זו שאלה איך באמת כדאי לנקות..בסופו של דבר לאכול חרקים זה איסורי תורה. (בין 5 ל11 אם אני זוכר ת נכון מה שלמדתי פעם)
(בנוסף, קל להדגים על כזה משטח ענק. ברוב הבתים אין כל כך הרבה מקום פנוי לברור בו...)
דווקא פה הבאתי את הסרטון כי לדעתי השלב שהם הוסיפו יכול להקל על הברירה.. לחלק בין האבקה לבין הקוואקר עצמו נראה לי רעיון טוב (על סמך חרקים שפעם מצאתי בקוואקר, שהיה לי קשה להחליט אם הם חרקים או אבקה, אבל במחשבה לאחור אם הייתה רק אבקה די ברור לי שישר הייתי רואה שהיא זזה..)
עונהרק טוב!
אם כושרות צודקים אז באמת כמו שכתבתי קודם בגלל כל החששות מאיסור תורה ובגלל הקושי היומיומי עדיף להמנע מהמון המון דברים. וחבל כי זה לרוב הדברים הבריאים יותר.

הרב מלמד (כמו שהביאו אותו כאן, אבל לא רק. לפני כמה חודשים הוא כתב על כך ברביבים, ועכשיו יצא ספר חדש שלו בנושא כשרות) שהרבה מההחמרות של כושרות הן לפי דעתו לא נכונות (תרגום שלי. הוא לא כתב ספציפית עליהם). והוא מסביר על כל דבר למה. שווה לקרוא גם אם לא הולכים לפיו.

בכלל הגישה של הרב מלמד היא שתורה נתנה ל'עמך ישראל' וצריכה להיות פשוטה וברורה שכל אחד יוכל לקיים בלי כל הזמן לשאול שאלת חכם.

לגבי ההפרדה בין האבקה לפירורים בעיניי לא מעשי.

ובאופן אישי לך, תקנו אותי אם אני טועה אבל אם יש משהו שבעין אנושית, אחרי שבודדת אותו את לא מצליחה להבחין אם הוא חרק הוא אבקה, אז אין בו איסור.
מנסה לצרף קישור מהרב וייארק טוב!
קיצור בדיקת המזון מתולעים מאת הרב משה ויא שליט"א ⋆ אשובה

מהשנה. כותב שקופסאות הקוואקר (ולא השקיות) מוחזק כנקי.
תדפדפו למטה עד לפרוט סוגי המזונות לפי א"ב. או תסתכלו בפסקה הראשונה של המאמר, מביא את הקוואקר בפחית כדוגמה לדבר שמוחזק כנקי ואינו צריך בדיקה.
אני אקרא מה הרב מלמד אומר.לפניו ברננה!
באמת מסכימה איתך בכללי. אבל צריך ללכת לפי השיטה שלו באופן גורף ולפי הנחיות כשרות ולא להחליט לא לברור כי ההנחיות של כושרות מחמירות מדי...
כאמור, אני בודקת כמו שבוררים אורז, וגם פטריות אני לא בודקת לפי ההנחיות שלהם..
ויש הבדל בין משהו שלא נראה בעין אנושית למשהו שקשה להבחין בו אבל הוא בהחלט שם (כמו שהיה לי עם הקוואקר. ברגע שהתבוננתי בו מספיק זמן פשוט ראיתי שהוא זז..)
אני גפ לא הולכת לפי פסיקת כושרות, הם מחמירים מאודדדטארקו
אבל זאת גישה הלכתית מסוימת.
אני רק אניח כאן מהפניני הלכה החדש שיצא ממש עכשיונחשון מהרחברון
עבר עריכה על ידי נחשון מהצפון בתאריך י"א בכסלו תש"פ 05:32
יד – דגן, אורז ומיני קטניות | פניני הלכה

ובפירוט יותר

פניני הלכה
יד – דגן, אורז ומיני קטניות
בדגן, באורז ובמיני קטניות מצויים לפעמים שרצים שהתפתחו בין הגרגירים בהיותם בשדות או במחסנים. ככל שהיבול משובח ומאוחסן במקום נקי וקר למשך זמן קצר, הסיכוי שיהיו בו שרצים פוחת. כיוון שהצרכנים כיום דורשים מוצרים נקיים, תנאי האחסון שופרו וזמן האחסון קוצר, ולכן כאשר קונים מוצרים של חברות אמינות מחנויות נקיות – אין צריך לבודקם משרצים, הואיל והחשש שימצאו בהם שרצים נמוך משיעור 'מיעוט המצוי' לכל הדעות (לעיל הערה 6). ורק במקרה שרואים בשקית שינוי שמעורר חשד שאולי שהתה במקום לא נקי או זמן רב מדי, יש לבודקה בדיקה מדגמית. אם המדגם נקי, אין צורך לבדוק את השאר. אם נמצא בו שרץ, יש לבדוק את כל תכולת השקית. כאשר רואים באריזה קורים של עש או פירורים ואבקה, יש סבירות גבוהה שנמצאים בה שרצים, ויש לבודקה בדיקה יסודית. כיום חברות המזון מקפידות על ניקיון מוצריהם, והן מוכנות להחליף מוצר שנגוע בשרצים במוצר נקי, וכשאין במוצר צורך דחוף, עדיף להחליפו מאשר לטרוח על בדיקתו.

אמנם הקונים מיני דגן וקטניות בתפזורת, או בשקיות ישנות או מחנויות שאינן מקפידות על הניקיון, עלולים למצוא בהם שרצים בכמות של 'מיעוט המצוי', ויש לבודקם בהעברה על משטח

@אניוהוא

אני מת ללמוד איתך חברותא. הוא ייקח יותר ממני בכ''כ הרבה דברים.
בכללי אין דבר אחד שהוא מסכים עם כושרות
אחר המחילה, זה נראה כאילואניוהוא
הוא בודק מה כושרות אומרים ואז כותב ההפך....
אכן כן.נחשון מהרחברון
אני ידוע לפניך כמיקל בהלכות כשרות ויש דברים שאני לא מבין אותו...
האם זה מגובה בפוסקים שאמרו ככה? כן. האם הנתונים שהוא משתמש בהם נכונים? נראה שהוא לא מעגל פינות ועיקר הקולות שלו הם הלכתיות (להחשיב אקריות וטריפסים ללא אסורים מדין בריה למשל)
אני שמח שיש ספר מונגש לעם כאנטי תזה לבדיקת המזון כהלכתה ש'ל הרב ויא. האם אני מסכים למעשה? לא תמיד
יש קוואקר ברור כברבטעות נכנסתיאחרונה
של כיטוב בלי להתאמץ..
אני קונה רק מהם את על הקטניות
יש כאן פורום בריאות כי אני לא רואההפי
ושאלה לי
לחם לבן עם טונה כמה זה בריא לא בריא ...
אם יש רעיון לארוחות בריאות זה יהיה נהדר
בהשוואה ל..?ברוקולי

 

תראי ברור שעדיף לחם מקמח מלא

אבל זה נשמע לי ארוחת בוקר יחסית מאוזנת 

יש לך רעיון לעוד ארוחת מאוזנותהפי
אני מנסה לאכול בריא..
כאילו לפחות שהארוחות יהיו מאוזנות

חחח לצלם לי את המקררברוקולי

ותזכירי לי בערב בכיף
יש שם בעיקר גבינות למוצרי חלב לא מענייןהפי
אצלי- דווקא לאברוקולי

 

 

אה התכוונתי אצליהפי
סתם רעיונות לאוכל בריא?איכה
או דווקא לארוחה מסוימת? (בוקר/צהריים/ערב)
רעיונות לארוחות לא משנה מתיהפי
אז יש מלאאיכה
מגדרה
מרקים (ירקות, עדשים, כתום, גריסים, עגבניות, אפונה, בצל)
ירקות אפויים בתנור
ירקות מוקפצים עם אטריות אורז
סלט עם בורגול/קינואה
פשטידות מכל מיני סוגים
כל מיני ווראציות של ביצים (חביתה עם ירקות, שקשוקה) עם לחמניות מקמח מלא
קציצות טונה בתנור (כדי שיהיה בריא)
בורגול / קינואה / כוסמת יכולים לשמש כתוספת מצויינת לכל ארוחה.
ירקות מבושלים מכל מיני סוגים - קישואים ברוטב, שעועית עם רוטב או מוקפצת, אפונה וגזר (עם רוטב, בלי, רק אפונה, רק גזר), ברוקולי, כרובית.

אם תמקדי טיפה יותר מה את מחפשת אולי אני אהיה יעילה קצת יותר.
אני מתכוונת לממש ארוחההפי
כאילו למשל ארוחת בוקר.. וצהריים וערב
ויותר דוגמא של ארוחה בריאה. מה צריך לכלול בארוחה .
אוקי, היתה לי תחושה שזה לא ממש מה שהתכוונת..איכה
עד כמה שידוע לי אמור להיות איזון בין חלבונים לפחמימות לירקות (כשהם הלא מוגבלים)

את צריכה רעיונות לחלבונים ופחמימות מגוונות? באמת שלא הצלחתי להבין עד הסוף..
אני לא מבינה בזההפי
אני רוצה שהארוחות שלי יהיו כמה שיותר בריאות ומאוזנות... וברגע שאני יאכל ארוחה שתהיה בריאה ומאוזנת ושיכללו בה כל המרכיבים שצריך.
כדאי ללכת לדיאטניתברוקולי

 

אבל בגדול ארוחה מאוזנת כולל פחמימה,ירק וחלבון 

 

את זה אני יודעת לא חשובהפי
אם באלך, למדתיאיכה
בחלק מהחומר לתואר קורס בתזונה..
יכולה לחפש מתישהו קצת פרטים בשבילך. אבל צריכה תזכורת לכזה דבר..
איך את עם שייקים?צלילי השקט

יש לי מתכון בריאות לשייק שהוא אחד הבריאים שאפשר לקבל, והוא גם טעים (לטעמי). 

 

קחי כמה עלי קייל, תקראי עליו לדוגמא כאן וכאן  

חופן של עלי בייבי,  תקראי עליהם לדוגמא כאן כאן ו כאן 

כמה פטריות פורטבלה ושמפניון מבושלות (הן מפוצצות בערכים תזונתיים שהן מבושלות), כאן

פירות יער (קפואים), כאן

שתי סוגי פירות, (בשביל הפרוקטוז שימתיק את השייק)

וכפית ציה. (מלאה באומגה 3) כאן 

מים לפי הכמות והסמיכות הרצויה. 

 

כל מרכיב בשייק הזה הוא מזון על. השייק יתן לך זריקת בריאות לשאר היום, הוא עשיר בנוגדי חימצון, בכלורופיל, ובהמון ויטמינים ומינרלים. הוא מנקה את הגוף מרעלים, משפר ומחזק את המערכת החיסונית, מגן מהשפעות של קרינה שאנחנו חשופים אליה כל היום, ועוד מלא דברים חשובים שלא כתבתי (אפשר לעיין בקישורים).. ולוקח להכין אותו 10 ד' עד רבע שעה.

 

אם את (או כל מישהו אחר) תחליטי לנסות - שתדעי שבתזונה לא משנה מה את אוכלת - משנה מה נספג בגוף.  אז תשתי\תאכלי אותו לאט. 

 

 

בריא זה ענין סובייקטיביסמטאות
לי בריא רק קמח מלא (לא מעכלת קמח לבן)
לעומת זאת לגיסתי אסור כל קמח מלבד קמח לבן,
ולבת דודה אסור את כל הקמחי גלוטן.
ככה שלהרכיב ארוחה בריאה אחת לכולנו זלא יהיה נכון,
כל אדם צריך את מה שבריא לו,
אני בדקתי את הסוג דם שלי ובדקתי מה האוכל שטוב לסוג דם הזה ומהרשימת מרכיבים האלו מארגנת ארוחות(כמובן שלפעמים אני מוסיפה דברים).
בכללי אם אינלך זמן עכשיו לבדוק סוג דם ורשימת מאכלים,
תקשיבי לגוף שלך, תאכלי ותבדקי מה הוא מרגיש, אם זה טוב לך מעולה, אם לא - תורידי.
וכמו שאמרו לך פה,צריך לשלב בין ירק פחמימה וחלבון, רק שימי לב שיש פחמימות וחלבונים שלא מתעכלים טוב יחד אז לא כדאי לאכול אותם יחד.
כןהפי
איזה פחמימות וחלבונים לא טובים יחד?
לחם ועוף למשלסמטאות
חלבון מהחי לא טוב לאכול עם פחמימה עמילניתמיקי מאוסאחרונה
שזה תפוא, בטטה, דגנים (רב מה שנחשב פחמימות)
עדיף לאכול עם ירקות מבושלים כמו גזר קישוא וכו

כמובן זה לפי שיטה טבעית, לא לפי ההנחיות הקונבנציונליות ;)
שקשוקה זה בריאקראנץ שוקולד
חומוס ביתי עם טחינה וגרגירים ושמן זית זה בריא..
מה מכינים לשבת?כי לעולם חסדו
כל מיניביסקוטי

עוף שלם ממולא באורז

עוגת תפוזים 

בורקס בשר(אני עושה אישי מבצק מלאווח)

מרק 

וכו 

עוף בקישואים ועגבניות, סלמון בתנור, מושט מבושל,רוצה להוסיף
אורז, שעועית ירוקה מוקפצת, סלטים.
לבוקר: בלינצס ממולא בשוקולד וסלט פירות..( אנחנו אוכלים חלבי בשבת בבוקר, לא חמין או בשרי, כך מעדיפים כולם אצלנו)
שבת שלום!
אנחנו זןג ואין הרבה כמו שאתם כותביםאת פניך אבקש
ע. שבת
- מרק

בוקר
- אורז
- שעועית מוקפץ
- בשר עם בצל ותפו"א
- נודלס
- מוקפץ

סלטים
- סלט ביצים
- מטבוחה
- טחינה
- חציל בתנור
- פלפלים קלויים

קינוח
אולי טירימיסו או שמרים/ קרואסונים...
אז התגבשתייעל מהדרום
לק"י

טחינה (אולי בתוספת בצל ושום מטוגנים)
חצילים ברוטב
משייר
סלט ירקות
עוגת ביסקוויטים (אני מקווה)
ואולי עוגה בחושה

ליל שבת:
קוסקוס
מרק עם עוף, תפו"א, בטטה ושעועית

יום:
חמין עם גריסי פנינה

סד"ש:
סלט תפו"א
את מוסיפה לטחינה בצל ושום מטוגנים?זה נשמע מענייןסמטאות
בסוף לא....יעל מהדרום
לק"י

פעם ראיתי רעיון לסלט של בצל ושום מטוגנים, ושזה טעים עם טחינה.
אז פעם אחת ערבבתי ביחד מראש.
אנסה את הרעיון,תודהסמטאות
אשמח לקבל מתכון. תודה!נפש חיה.
לחמיןנפש חיה.
אשמח לשמוע דווקא ממך כי יש לך ניסיון בזה נפש חיה.
אהה..בכיףיעל מהדרום
לק"י

עשיתי ככה בערך:
טיגנתי בצל, הוספתי פפריקה, רסק עגבניות, מלח, מים ותבלינים.
ואז את הפרגיות, בישלתי קצת ברוטב (הפכתי לצד השני), ואז מעל תפו"א ובטטה, ומעל גריסים שהשריתי במים רותחים, ואז מים שיכסו הכל.
בישלתי חלקית ולפלטה.
אז אצלנוסמטאות
לילה:
חלות מאפה בית,
כרוב סגול, סלט חי, סלט ירוק, משו עם ביצים קשות(לא קשור אלי),ממרח חצילים קלויים,טחינה ירוקה,חומוס,חומוס גרגירים,מטבוחה,כרוב וגזר,סלק ותפוח, חצילים בתנור.
אורז עם פיסטוק וחמוציות, עוף בקטשופ וחרדל.

בוקר:
חלות מאפה בית,
כל הסלטים מאתמול + ממרח זיתים, עגבניות מרוסקות, חסה רימון ועגבניות, כרוב בתנור.
קוגל חריף, קוגל מתוק, פשטידת ירקות.

עוגת בננות ושוקולד, עוגת תפוחים ותבלינים, עוגיות קינמון, שמרים, קרמיש ועוגיות מלוחות.

מה זה פשטידת ירקות?כי לעולם חסדו
זהסמטאות
1.25 כוס קמח
0.5 כוס מים
0.5 כוס שמן
מלח,פלפל שחור
1 אבקת אפיה
3 ביצים
איזה ירקות שרוצים חתוכים ריבועים.
אפשר לפזר מעל שומשום.
3/4 שעה 180° עד שקיסם יוצא יבש.
לבריאותסמטאות
את מבשלת קודם את הירקות?יעל מהדרום
לא...אני עצלניתסמטאות
סבבה...עוד יותר טוביעל מהדרום
מה הכמות של הירקות שאת שמה?תפוחית 1
אני ממש לא מבינה בפשטידות ולא רוצה שיצא מעט/ יותר מידי
בטטה גדולה ובצלסמטאות
או 3 בצלים וחופן זיתים.
או 2 קישוא ו3 גזר
זה בערך הכמות..
הכנתי ויצא ממש טעים ⁦תפוחית 1אחרונה
אני באה אלייך שבת הבאהיעל מהדרום
לק"י

מה זה עוגת תפוחים ותבלינים?-
בואי בשמחה שבת הבאה אני בדרום ככל הנראהסמטאות
זה עוגה שהיתה נראית ממש טוב במתכון ובתמונה,
בסוף התברר שיש לה טעם די אנמי של רסק תפוחים חביב, התבלינים נעלמו להם..
בפעם הבאה שאעשה נראלי אגדיל כמויות של תבלינים
זה המתכון:
עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולדציפס.
2 וחצי כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 כפיות סודה לשתייה
2 כפיות שטוחות קינמון טחון
1 כפית הל טחון
1 כפית מלח
1/2 כפית ציפורן טחונה
1/2 כפית פלפל שחור טחון
2 כוסות רסק תפוחים לא ממותק
2 ביצים טרופות
1/2 - 3/4 כוס שמן
2 כוסות שוקולד צ'יפס.
לערבב קודם כל יבשים ואז רטובים
תודה...מעדיפה כבר עוגה בחושה פשוטה עם קוביות תפוחים וקינמוןיעל מהדרום
אני אזמין אותך אלינו!יעל מהדרום
לק"י

נשלם לך על הבישולים
אם תמצאי דרך שאשלח לך,ממש בשמחה.סמטאות
חחח...תודה רבה על ההצעה❤יעל מהדרום
זה גם בחוש פשוט,אבל כן,ההעדפה שלך טעימה יותרסמטאות
איך את עושה אותה? העוגהנפש חיה.
יש לי מתכון בסיסי לעוגה בחושהיעל מהדרום
לק"י

מערבבים חצי כוס סוכר וחצי כוס שמן.
מוסיפים ביצה 1 ומערבבים.
מוסיפים לסירוגין (אני שמה הכל ביחד): כוס קמח, חצי שקית אבקת אפיה, שקית סוכר וניל.
בסוף- חצי כוס מיץ תפוזים/ מיים/ מיץ ענבים.

זאת כמות של תבנית אינגליש קייק אחת.
אופים בחום של 180 מעלות.

אפשר להוסיף כל מיני תוספות. לעוגת תפוחים- חותכים תפוח (אני אוהבת תפוח זהוב) מקולף לקוביות קטנות, מערבבים כם קצת קינמון ושופכים לבלילה (לפני האפיה).
עוגת מספריםלהתחיל מהתחלה
עבר עריכה על ידי להתחיל מהתחלה בתאריך ז' בכסלו תש"פ 17:50
אני רוצה לעשות עוגת מספרים לפי הבלוג של מיס פטל.
יש למישהו רעיונות איך לקשט,
אשמח לפירוט+ מתכונים.
תודה רבה!
מתייגת את @קראנץ שוקולד
אפשר עם חמוץ מתוק ואפשר עם מתוקקראנץ שוקולד
אפש3 לשלב כל מיני סוגים של פירות העונה, אם יש ענבים, תותים, קיווי,מנגו וכדו' ואפשר עם שוקולדים.. פררו רושה, בואנו, קליק וכו..
כדאי ליבש את הפירות קצת אחרת הקצפת מחליפה צבעים איזה יום שמח

חברה הכינה לחלאקה של הבן שלי עם כל מיני פירות מעניינים (חורף שעבר)

טיפ מעולה! איישםלהתחיל מהתחלה
תודה!להתחיל מהתחלה
ראיתי נשיקות ומקרונים
ועוד לבבות בצבע וורוד, יש לך מושג איך יוצרים לבבות שוקולד בצבע וורוד? עם שוקולד לבן וצבע מאכל?
י שדוקולד ורוד.. קצת יקרמקום בעולם
יצא לי להכין מהרגע להרגע .. ופשוט תקעתי מה שהיה לי בארון ..מענין

זה מה שיצא .. למתכון .. היה פה שרשור על זה .. עכשיו לא מוצאת אותו .
ארון שווה יש לך טל..
נראה מעולה!
אני עשיתי את המתכון שלה כמה פעמיםבטעות נכנסתיאחרונה
פעמיים עשיתי בגרסה פרווה ואז קישטתי עם פירות (מנגו, קיווי, אפרסמון, רימון, שזיפים, נשיקות ועוגיות לב שקרצתי מהבצק שנשאר לך)
את יכולה גם עם אננס וכל מיני פירות טרופיים

בגרסה החלבית עשיתי עם מלא סוגי שוקולדים ועוגיות אוריאו ונשיקות וכדו'

כמובן שהחלבי הרבה יותר טעים בלי השוואה.
רק אני זוכרת שהמלית של החלבי לא הייתה לי מספיק יציבה ובסוף הוספתי לה פודינג וניל והקצפתי עוד.
מרק כתום עם עדשים כתומות~moriya~
מתכון?
או איך מכינים בגדול? טוחנים עם העדשים או שמוסיפים אותן אח"כ?
וצריך להשרות אותן קודם?
תודה לכולם!
לא צריך להשרותט'
אני מכינה ככה:

לטגן בצל
להוסיף קוביות של כל הכתומים שאוהבים: גזר, בטטה, (דלעת, דלורית) וקישואים
להוסיף כוס עדשים כתומות
פפריקה, פלפל שחור ומלח
לערבב ולכסות במים
לטחון אחרי שהכל מתרכך

לבריאות
מה שאני עושהג'נדס
שמה את הירקות העדשים (השטופות בלבד) והמים מרתיחה מתבלת מבשלת מלא זמן על אש קטנה ובסוף כשזה קצת מתקרר טוחנת...
כמו שכתבו לך, רק שאני כן משרה לפנכ..זה מעלה את הערך הבריאותיסמטאות
יש לניקי מתכון פשוט מאד וקלי קלות. אני שמה פחות מים מהמתכוןקוורק


נשמע מעולה. אני אנסה בעז"ה. תודה לכולם!~moriya~אחרונה