שרשור חדש
אסאדואנישוש
פעם ראשונה בחיים שקניתי... איך מכינים? טיפים המלצות ומתכונים יתקבלו בחום
נתח יחסית שומניברוקולי

טעים מאוד בצלייה ארוכה
נתח מעולה! בישול ארוך...מיקי מאוס
אפשר לחתוך או להשאיר שלם תלוי בכלי שיש לך.
הכי טוב זה סיר כבד שאפשר לשים בתנור (אופים מכוסה) או בשקית קוקי

יש 2 שיטות טובות:
לתבל קצת,לטגן או לאפות על אש גבוהה חצי שעה, אפשר עם בצל.
ואז להוריד לחום נמוך יותר (בתנור זה בערך 160) לאיזה 3 שעות או יותר עד שממש ממש רך.
כשמורידים את החום אפשר לשפוך עודפי שמן שמצטברים בתבנית(אם קיבלת חתיכה ממש שומנית) ולא לזרוק! מכינים עם זה אורז פיצוץ
ולהוסיף ירקות, ערמונים,קטניות וכו... וקצת נוזלים (אפשר מים, יין, בירה..) לפי מה שאוהבים.

שיטה 2:
לבשל במים (שיכסה ועוד קצת) כמה שעות עד שרך ואז לטגן עם רוטב כלשהו. הייתי שמה במים שום ובצל שיתן טעם
את זו לא ניסיתי אף פעם אבל הבנתי שככה עושים במסעדות, בשיטה הזו מפסידים את כל עודפי השומן למים ונשאר ציר בקר שגם כדאי ממש לשמור
תודה רבה רבהאנישוש
הכנתי בתנור יצא בה ממש טוב
יכולה לפרט בדיוק מה עשית?נשימה ארוכהאחרונה
רעיונות לפשטידות לאירוע?להתחיל מהתחלה
צריכה רעיונות לפשטידות+ מתכונים.
תודה!
חלבי או פרווה/בשרי?איכה
חלבי, תודהלהתחיל מהתחלה
גם פרווה הולך?איכה
*פשטידת פטריות בצל וגבינות, אין לי מתכון מדויק. אני כל פעם ממציאה משהו בגדול מטגנים בצל ופטריות מערבבים עם קוטג' גבינה, גבינה צהובה שמן ביצים קמח ותבלינים (מלח פלפל וכו') שופכים לתבנית ומפזרים גבנ''צ מעל. אופים עד להשחמה.

* לזניה
*קיש בטטות (אין לי מתכון)

זה הרעיונות החלביים שעלו לי, תכלס כמעט כל פשטידה פרווה יכולה להפוך להיות חלבית.

אז כמה פרווה -
פשטידת ירקות, פשטידת קולורבי (יוצא בטעם של כרובית), פשטידת קישואים ופטריות.


תודה! פרווה הולךלהתחיל מהתחלה
הבעיה שאני צריכה מתכונים..
לא להכל יש לי..איכה
תגידי מה את רוצה ואני יראה אם יש לי מתכון..
פטריות, תודה!להתחיל מהתחלה
בבקשהאיכה
פשטידת פטריות

לא ניסתי את שלה, אבל מה שאני עושה מאוד דומה, והמתכונים שלה מאוד מוצלחים.

את יכולה לשחק טיפה עם הגבינות, להוסיף גבינה לבנה, להחליף בשמנת חמוצה. לוותר על הבולגרית ולשים משהו אחר במקום.
אני אוהבת לפזר גבנ''צ מעל, יוצא ממש שווה!
את הקולורבי צריך לבשל קודם או שמספיק לגרד?יעל מהדרום
אני חותכת לקוביות מבשלתאיכה
מטגנת בצל ואז מכינה את הפשטידה
תודה רבה!יעל מהדרום
אם את אוהבת פטריות אז זה גם הולך עם זה..איכה
הכנתי לשבת ולא התלהבתי במיוחדיעל מהדרום
לק"י

איזה תבלינים את שמה חוץ ממלח ופלפל?
באסה 😔איכה
איך הכנת?
אגוז מוסקט
נראה לי בעייתי עם הכשרותלהתחיל מהתחלה
אז לא רוצה להסתבך... כנל כרובית
קולרבי זה לא ירק עלים (התכוונת לברוקולי?)יעל מהדרום
אופס, כןלהתחיל מהתחלה
קולורבי אני לא אוהבת..
יש תקופה קצרה שיש לחסלט ברוקולי וכרובית טרייםיעל מהדרום
לק"י

ותבדקי באתר של כושרות- שמעתי שיש קפואים שהם בסדר.
הקפואים שבסדר הם סנפרוסט ובודקטארקו
סנפרוסט יותר טעימים לדעתי.
לקולרבי מבושל\אפוי יש טעם דומה מאד לכרובית מבושלתחילזון 123אחרונה


פשטידת בטטות יש מתכון מעולה באתר מתכונים בעשר דקותלפניו ברננה!
נראה לי שהיא אומרת לעשות בכאלו קאפקייקס קטנים אבל אנחנו עשינו בפשטידה ויצא מושלם
רעיון מעולה!להתחיל מהתחלה
שאלה דחופה!! אם השארתי בצק להתפחה כמעט שעתיים..גן קסום

מריח לי חמוץ... זה מקוקל? עד כמה זמן אפשר להשאיר בצק להתפחה?  והיום חם יחסית

כנראה השמרים התרבו ולכן יש ריח חזק יותר.ת.מ.
אז זה מקולקל??גן קסום


תלושי ותטעמי, אם הריח נחלש זה כנראה מהשמרים.נפש חיה.
אם הטעם לא טוב הייתי סורקת
היה לזה ריח וטעם חמוץ! הכנתי 3 קילו קילו אחד כברגן קסום

אפיתי וזה טועם מר. את הקילו הזה שאפיתי התפחתי שעה בלבד זה מוזר.. זרקתי 2 קילו בצק 

נשמע מוזר, תבדקי מה התוקף של השמרים ...נפש חיה.
התוקף מעולה. אני שומרת בהקפאה. דווקא אפיתי לפני שבועגן קסום

והיה בסדר. אולי בגלל שהיום חם לעונה ומספיק 45 דקות התפחה

 

לא.ת.מ.
תודה רבה לכל המגיבותגן קסום


רק שתדעי להבא-הריונית
גם אם זה קצת חמוץ- זה לא מקולקל במובן של אוכל מקולקל שצריך לזרוק ועושה כאבי בטן ולא בריא וכו׳, פשוט משפיע על הטעם
אני מתפיחה לפעמים 3 ו 4 שעות..לגעת באושראחרונה
לא פוגע בטעם , הריח החמוץ לא מצביע על קלקול הבצק.
שמנת מתוקהלהתחיל מהתחלה
נשארה לי חצי חבילה, מה לעשות איתה?
ואגב, אתם מקפידים להשתמש תוך שבוע או שאפשר קצת למשוך?
אני מקפיאה (אבל נראה לי שלהקצפה זה לא מתאים אחרי הקפאה)יעל מהדרום
אני מקציפה גם אחרי הקפאה וזה בסדר גמוראריק צדק


אז מעולהיעל מהדרום
אןף, לא עשיתי את זהלהתחיל מהתחלה
כי הם כותבים לא להקפיא אחרי הפתיחה...
שכחתי מזה, ועכשיו כבר נראה לי יילך לפח..
פסטה, פתיתים, ריזוטו..קראנץ שוקולדאחרונה
פירה, אפשר סתם להכין פנקייק ולהקציף את זה ולשים ליד..
עוגיות גרנולהמטרי

הי, יש לי בבית איזה קילו גרנולה קנוי, וכמובן שזה לא טעים.. (לא אני קניתיחצי חיוך...)

יש לכם רעיון מה אפשר לעשות עם זה? אני חשבתי בכיוון של עוגיות או משהו.

אם יש לכם כל רעיון או מתכון- אשמח מאוד. תודה!

עוגיות גראנולה מעולות!ווז'ן

3 כוסות קווקר עבה

כוס קמח

3/4 כוס סוכר

סוכר וניל

2 כפיות קקאו

1/2 כוס שמן

2 ביצים

שוקולדצ'יפס

 

לערבב הכל ולשטח בתבנית, להדק עם ידיים רטובות או עם הצד האחורי של כף

לאפות 23-25 דק'

להשאיר בתנור לייבוש עד שמתקרר ולשבור לעוגיות.

זהירות, ממכר!

תודה!מטרי
מחפשת משהו עם גרנולה מוכנה, לא עם קוואקר... תודה!!
לדעתי כמעט בכל המתכונים אפשר להחליף ולהוריד קצת סוכרבוקר אור
ויצא אותו דבר.. פעם ניסיתי משהו דומה וזה הלך טוב
נכוןהפי
נשמע מעניין מאוד...אוהביה
כמה שאלות בקטנה🤗
יכול לעבוד גם עם קוואקר רגיל ( לא עבה)?
ועל כמה מעלות עדיף לאפות?
וצריך להפריד בביצים חלמון חלבון?
עונה~moriya~
את הביצים לא מפרידים.
לרוב אופים על 180 מעלות עוגות ועוגיות
ולגבי הקוואקר בעיני זה אותו דבר, הבעיה היא בקוואקר מהיר הכנה שהוא אחר.
תודה!אוהביה
בעזרת ה' שיזרום איתי על זה לכבוד שעבס חחח
מקווה שיצא טוב (חדש בזה לגמרי😅)
תעדכן;)~moriya~


וואו יצא מגניב ממשאוהביה
תודה על העזרה
בכיף! שמחה לשמוע~moriya~אחרונה


עם יוגורט וסלט פירות ודבשנחשון מהרחברון
להביא לי.
כדורי שוקולד
לשים בבצק של לחם
לקשט עוגות לפני האפייה מלמעלה ולאפות.
מוזלי.. סלט פירות, יוגורט וגרנולה... אם לא מתוק אז להוסיףאת פניך אבקש
סילאן/דבש
טוב, מעדכנת שהכנתי לפי מתכון רגילמטרי
פשוט עיסה של עוגיות קוואקר שאני מכינה בד״כ, ושמתי את התערובת של הגרנולה במקום. לא שיניתי כלום מהמתיקות כי הגרנולה הזאת לא מתוקה...
ולא היה לי כח להכין עוגיות אז סתם שיטחתי בתבנית וחתכתי מיד כשיצא מהתנור. יצאו חיתוכיות קוואקר טעימות ממש. תודה!
אפשר מתכון ? ⁦דודלה!!!
בשמחהמטרי
1 מרגרינה (אני שמה כוס שמן...)
כוס סוכר
כוס סוכר חום (או חצי דבש חצי סוכר)
2 ביצים
כוס וחצי קמח
3 כוסות קוואקר
כפית סודה לשתיה
תמצית וניל/ שקית סוכר וניל
קינמון(אני שמה בערך 3/4 כפית)
צימוקים (לא חובה)

העוגיות מתפשטות בתנור אז לשים במרווחים.
לאפות רגיל 180 כ-10 דק.

(אני השבת עשיתי עם גרנולה קנויה, שמתי סוכר חום כהה (ולא דמררה) וחצי כוס דבש ו3 ביצים, ואז זה יצא יותר רך ואפיתי לחיתוכיות ויצא מעולה!)
מחפשת מתכון לנשיקותמפצלשת מתחרטת
היי ,
לא היה לי כוח לפתוח ניק חדש..
אני מחפשת מתכון לנשיקות
ברכב רבה לעונים!
יש מתכון מעולה עם מרנג שוויצרי שדורש יותר הכנהקראנץ שוקולד
עם בישול על בן מארי ויש פשוט עם מרנג צרפתי..
המרנג הצרפתי שוקלים חלבונים וסוכר ביחס שווה מתחילים להקציף את החלבונים עם מעט מלח או טיפה חומץ על שנוצר קצף כמו סבון ומוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב מאד(הופכים את הקערה הקצף לא נופל או נוזל) כמובן שאפשר להוסיף חומרי טעם כמו וניל,נס קפה, קקאו וכו.. מייבשים על 100 מעלות..
הערה-יש כאלה שמוסיפים גם אבקת סוכרקראנץ שוקולד
וטרטר שמייצבים יותר את המרנג אבל לדעתי זה יותר לתעשייה, לבית מספיק כמו שכתבתי..
צבעי מאכלמפצלשת מתחרטת
מתי מוסיפים צבע מאכל?
אפשר לקראת סוף ההקצפהקראנץ שוקולד
רב תודות(:מפצלשת מתחרטת
תחפשי באתר פיית העוגיות, אם זכרתי נכון את השםירושלמית טרייה
יש לה הסברים מדויקים, וגם תמונות מעוררות קנאה..
הכנתי את של פיית העוגיות שבוע שעבר. יצא מושלם ממש.נקודה טובה
בזכותך אכיןלהתחיל מהתחלה
על איזה חום אפית? וכמה זמן?
יש לי סאוטר דו תאי, ואם הבנתי נכון התא התחתון הוא טורבו.
אז אפשר לאפות את שתי התבניות יחד? אני צודקת?
על 80 בטורבו כי שמתי 2 תבניות יחד.נקודה טובה
הגדולים לקח 4 שעות בערך להתייבש ולקטנים 3 שעות.
הזמן משתנה בין תנור לתנור.
תודה!להתחיל מהתחלה
אנסה
עדכנינקודה טובהאחרונה
שקשוקה ירוקהאמונה ג1

מחפשת המלצות למתכונים טעימים מאד

מקווה שזה המקום.כוחות חדשים
אשמח לשמוע על מסעדות/בתי קפה כשרות למהדרין בערד.
אפשר גם בסביבה. אבל מעדיפים פחות.
מכיר בבאר שבע אם זה עוזר..קראנץ שוקולד
לא ממש. תודהכוחות חדשים
בדימונה או בירוחם יש קפה קפה מהדרין אאלטנשימה ארוכהאחרונה
שאלה על לחם ביתייצור הודי

תמיד כשאני אופה, ה"קשה" של הלחם זאת אומרת המסביב עבה וקשה מאוד

 

מה אפשר לעשות שיהיה פחות?

תעלי אחוזי מים בבצקברוקולי
לאפות פחות זמן יכול להיותפרח-אש
אצלינו רק כשאופים יותר מדי הוא קשה אחרת כל החלה רכה
תודה!! אשמח לעוד עצות יצור הודי


אולי להוסיף כלי עם מים בתוך התנור, שיעלו אדיםט'
זה דווקא עושה קראסט קשהברוקולי
..הנורמלית האחרונהאחרונה

לצפות בביצה, לעטוף במגבת מיד כשיוצא מהתנור, עד להתקררות.

אפשר להקפיא פשטידות?-הריונית
רוצה להכין במנג׳טים וכל פעם לקחת לעבודה
גם תפוא אפשר אמא שלי עושה את זה כל הזמןרעבצןאחרונה
וודאי שאפשר.קרן-הפוך
כן. אני מקפיאה בקפקייקס, מוציאה בבוקר לתיק ואוכלת בצהרייםסמטאות
שני קג קמח כוסמין = 4 חלות גדולות + 25 לחמניותט'

נראה מעולה!סמטאות
נראה מושלם. אשמח למתכוןתפוחית 1
את אלופה!! נראה קונדיטוריהיראת גאולה
נראות טעימות!יעל מהדרוםאחרונה
כמה זמן לוקח לכם לבשל לשבת?לגעת באושר
כולל סלטים ,תבשילים , קינוחים..

ושהמטבח יהיה נקי אחרי הכול.

מתחילה ברביעי בערב...חדשה1
מסיימת בשישי בבוקר ב10 וחצי 11... נחה צהרים וקמה להתארגן לשבת.
את מתכוונת ניקיון גם?ה'_מלך_העולם
כן הכלחדשה1
תלוי כמה אנשים אנחנו..מקום בעולם
אבל כולל חלות כולל הכל? 5 בעכך?
שכחת גם את הניקיון שלפני...חילזון 123


תלוי בכל כך הרבה פרמטרים;)בוקר אור
מה החלוקת תפקידים בינינו, כמה אני עייפה, כמה הבית מבולגן, כמה אוכל מוציאים מהמקפיא, כמה כוח יש לי להשקיע..
חצי יום שישי. מ12 עד שבת..כולל ניקיוןתפוחית 1אחרונה
מאמץ משפחתי ⁦;)⁩
שאלה חשובה מאוד👇לגעת באושר
היי
מתכננת להקפיא מזון לתקופה שאחרי הלידה בעז"ה .
חשבתי להתחיל משבוע 32 להתחיל להקפיא אוכל.
לדעתכם זה לא יתקלקל? כמה זמן אפשר לשמור במקפיא מבלי שהאוכל יקבל טעמי לוואי?
אם יש עוד טיפים חשובים ,אשמח!!
🤠
טיפ חשובחדשה ישנה
לעטוף את האוכל בכמה שכבות, בלי לפתוח על פעם ולהוציא חתיכה, בכל פעם שפותחים נכנס אויר שיוצר טעם לוואי.
לכן, לעטוף לפי מנות בקופסא אטומה ולעטוף היטב בכמה שכבות של ניילון נצמד.
כשאת רוצה להפשיר, להוציא למקרר יום קודם ולחמם בסיר. או להוציא בבוקר על השיש ולחמם בסיר/תנור.

להתקלקל זה לא יקרה, מקסימום טיפה טעם לוואי.
לידה קלה
אמן,תודה רבה⚘😁לגעת באושראחרונה
ירקות מבושליםבדויה123

שלום,

למי יש מתכון טוב לירקות מבושלים שהולך טוב עם אורז?

שעועית ירוקה או קישואים ברוטב עגבניות. הכי פשוט הכי טעים!נשימה ארוכה
לצוחיים של
ירקות מוקפצים
תבשיל אורז וירקותאריק צדק

מטגנים בצל בסיר

מוסיפים קוביות קטנות של תפ"א, גזר, בטטה, קישוא

אני מוסיפה גם אפונה קפואה, שעועית קפואה, ברוקולי, לפעמים גם עוף

מוסיפים תבלינים (מלח, פלפל, כמון, כורכום, שום)

מטגנים מעט את הירקות עם התבלינים ואז מכסים את הסיר ונותנים לירקות להתאדות ולהתרכך

מוסיפים את האורז ומים לפי הכמות של האורז ומבשלים כמו אורז רגיל

 

יכול להיות שצריך יותר מים, אני לא שמה לפי כמויות של האורז אלא לפי העין והכמות של התבשיל עצמו כולל הירקות

כמה זמן את מאדה את הירקות?תפוחית 1
תלוי בגודלאריק צדק
עד שמתרככים לרמה שמספיק עוד בישול של חצי שעה עשרים דקות במים של האורז
תודהתפוחית 1אחרונה
מה מכינים השבת?בוקר אור
אנחנונחשון מהרחברון
מרק תימני עם בקר.
אורז
נסיכת הנילוס בתנור.
בוקר צלי בקר
שניצלים
אורז

סד''ש פסטידה וקציצות טונה
סלטים
טחינה (לא היה לי שום כוסברה אתמול, הכנתי עם אבקת שום לימון מל''פ פפריקה מעושנת ביתית והתוספת המפתיעה מעט דבש. יצא טעים ממש)
סלט מלפפונים
חומוס
סחוג
ממרח זיתים
חלות ביתיות

אצלינואמא יקרה לי*

חלות ביתיות

סלטים בתוצרת עצמית: חומוס, מטבוחה, סלט תפו"א, כרוב אסיאתי, כרוב חמוץ עם שמיר, חסה עם בצל סגול ואגוזי מלך.

 

לער"ש- סלמון בתנור, מרק עוף+ אטריות. (מעבר לזה לא מכינים כי אף אחד לא אוכל)

 

בוקר- 

סלטים כנ"ל

צ'ולנט עשיר

אורז

 

לסד"ש פסטה, טונה, סלטים

 

עוגת שוקולד פירורים

אשמח למתכון לצולנטנפש חיה.
אז אצלנובוקר אור
ערב
מרק ירקות עם כנפיים
קוסקוס
קציצות עם רוטב
תפו"א אפויים

בוקר
קבבונים
פירה
ירקות מוקפצים

חלות
עוגיות לימון
עוגת תפוחים על בסיס העוגה הבחושה של @יעל מהדרום
אולי נכין עוגת שמרים מהבצק של החלות

סלטים- יש במקפיא כל מיני, נוציא מה שיבוא לנו 🙂
אצלנו בע"החייצ'ו

ערב:

דגים בתנור

עוף מבושל

קוסקוס ומרק

חצילים ממולאים צמחוני

אולי גם פירה למי שלא אוהב קוסקוס..

 

בוקר:

חמין פרווה

חמין בשרי

קציצות עדשים

 

שלישית:

ביצים קשות

לחמניות ממולאות

אם אספיק, בלינצ'ס

 

סלטים:

חצילים קלוי

חצילים מטוגנים ברוטב

גזר מרוקאי

מטבוחה

טחינה

פסטו פטרוזיליה

חסה ושרי

 

אפיה:

חלות

רולדת קפה

עוגת שוקולד חמה

עוגיות מגולגלות

עוגיות שוקולד ציפס

אשמח לקבל ממך מתכונים. לחמין פרווה ולחצילים ממולאיםנפש חיה.
ולכל הסלטים שלך...




תודה!
ואצלנוטארקו
ערב שבת-
חלות, מטבוחה, חצילים, זיתים
מרק ירקות עם אטריות וקרעפלך
כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק
פירה
סלט חסה

יום השבת- לא מחולק סעודת בוקר וסעודה שלישית, ייקבע לפי החשק:
חלות וסלטים מהערב
אמנון בסויה וצילי
חזה עוף בטמפורה
אנטיפסטי
בלינצ'ס עם פירה, בצל, בשר טחון מתובל.(הרכבה עצמית)
נשלח לפני הקינוחים-טארקו
חיתוכיות קוואקר חמאת בוטנים
אולי סופלה
אולי פצפוצים בשוקולד
וואי הבלינצס נשמע טוב!-הריונית
אפשר מתכון לאמנון?
אורחת ומארחת ביחדסמטאות
עוף צלוי עם בצל ואורז.
לחמניות כוסמין ממולאות שוקולד או בצל ושום.
פשטידה טבעונית, פשטידת ירקות,
עןגת גבינה,עוגת שוקולד,
מרק ירקות ועדשים,
ממרח זיתים,טחינה,סלט חי,סלט ירוק,כרוב וגזר, קורלבי,סלק, גזר מתוק,גזר חריף,
אצלינו היה ככהסתם אחת
בערב-
ממולאים בבשר ואורז
שניצלים
תפוא בתנור
שעועית בתנור עם טימין
בבוקר-
חמין
סלטים-
חומוס
מטבוחה
חציל שרוף בטחינה
פלפלים קלויים
סלק
טחינה
עגבניות חריף
ועוגות שמרים שוקולד וקצת ספינג'ים שנשארו מר"ח
לשבת הכנתי:לגעת באושראחרונה
ערב :
אמנון מתובל עם רוזמרין וחומוס
גפילטע פיש
מרק עוף צח
עוף עם בטטות בגריל
זיתים ברסק

סלטים:
כרוב סגול במיונז
חציל בטחינה וזעתר
סלט חציל רומני
סלט חי עם חמוציות ,קשיו ווינגרט
סלט סלק

עוגת פרג לקינוח

בשאר הסעודות אוכלים מהסלטים ומהגפילטע .
ונישנושים שיש בבית

שבוע שקט לכולם
חציל יפניעוד כינוי

 

מישהו יודע מה מכינים עם חציל יפני?

תודה

מה זה??? תחכימי אותי...נשימה ארוכה
חציל מאוד ארוך, רך יותר, סגלגלעוד כינוי
בעלי התלהב ורנה ארבעה....
עכשיו חושבים מה לעשות איתם.
האינטרנט לא כל כך עזר לי....
תעשי מה שאת רגילה ותרגישו אם הטעם שונהנשימה ארוכהאחרונה
המרקם וכו ואם אתם אוהבים...
סיר לבישול איטיביינשון
מה עוד אפשר להכין עם סיר חשמלי לבישול איטי, חוץ מצ'ונט?
(ואל תענו לי פויקה, כי זה אותו דבר ).
אשמח לשמוע רעיונות.
תודה מראש!
עוף עם תוספות/קציצות בשר וכ'איזה יום שמח


בשר לבישול איטיספק
חמין, בקר ביין או ברטבים שונים.
אמא שלי הייתה נכינהלהשתמח
אמא שלי הייתה מכינה מרקלהשתמח
והייתה משתמשת בסיר לבישול איטי בעיקר כדי שיהיה אוכל חם כשנחזור בצהריים
רולדת / פרפר הודו1234אנונימי
אחרי שמכינים פורסים לפקודות דקות כמו פסטרמה. אפשר להקפיא ולהוציא מתי שרוצים
כל המרקים עם הקטניות שצריכות בישול..חצילוש
אמא שלי מכינה מרק שעועית/עדשים/חומוס בסיר לחץ וזה יוצא רךךך עם מרקם מדהים, סיר של בישול איטי נותן אותו אפקט של סיר לחץ פשוט יותר איטי..
שאלה.. כמה זמן לוקח לאוכל להיות מוכן?משפחת הדובים
הכנתי פעם אחת בסיר בישול איטי אחרי 5 שעות לא היה מוכן... אשמח לשמוע כמה זמן צריך לתת לזה והאם צריך לשים על דרגה גבוהה ?
תודה
תסתכלי בהודעה הקודמת שליחילזון 123אחרונה

יכול להיות שלא היה לך מוכן כי לא היה מספיק נוזלים
וגם כדאי לכסות מלצעלה במגבת או משהו שזה יהיה יותר אטום

לא יודעת אם שאלו פה כבר אבל איך אתם מסדרים את הסעודותיפעה1986
בשבתות חורף? אנחנו חושבים לעשות את הסעודה של הבוקר שתיחשב סעודה שלישית אחרי קידוש עם בורקסים או מאפה אחר שישביע קצת עד הסעודה.
הסעודה השלישית בחורף היא לא ממש סעודה אלא רק לצאת ידי חובה.קרן-הפוך
כל השנה מסיימים בשבתות ארוחת צהריים לקראת השעה 13:00 (בחורף) או 13:15 (בשעון קיץ), זו השעה בה יש אצלנו מנחה בצהריים.

בתקופת החורף עושים סעודה שלישית קטנה וקצרה בסביבות 16:30.
חלה, כמה ירקות, טחינה, חומוס, אבוקדו.
אנחנו עושים לעיתים ככה:טארקו
אחרי התפילה חלה, סלטים ודג. לפעמים עוד איזה משו קטן.

מנחה גדולה בערך ב1
ואז בערך ב2 מנה עיקרית שלא אכלנו בבוקר- חלה, בשרי+תוספת.
ואז מתי מנוחת צהרים שבת? לא נשאר זמן...קרן-הפוך
בטח שכןטארקו
מ3 עד צאת שבת זה שעתיים בנחת ואפילו יותר.
מבחינת שעות זה נכון, אבל אז קמים אחרי השקיעה ואי אפשרקרן-הפוך
לנשנש משהו עד צאת שבת.
ובכלל מבאס לצאת מהמיטה שכבר מחשיך....
הסברתי מה שנוח *לנו*טארקו
לגיטימי שלכם זה פחות נוח, לנו כן.
בשבתות חורף אצלנו לא כל כך ישנים בשבת..אבןישראל
אנחנו אוכלים סעודה בסביבות 11-12
ולקראת מנחה אוכלים עוגה ותה/ קפה
לא מסוגלים להכניס אוכל יותר כבד מזה..
אנחנו עושים דומה-הריונית
אבל ס.שלישית אפילו מאוחר יותר ואז אפשר לישון בין הסעודות
ותיקיןחייצ'ו

קידוש ב7-8

 

סעודה ב9-10

 

שלישית לפני שקיעה, כבר חלביים

אנחנו לא מצליחים לעשות סד'ש בשעון חורף ):נפשי חמדה
סעודה שנייה כרגיל. גומרים באיזור 11נקודה טובה
ושלישית חלה וסלטים בערך ב4.
ב11 אוכלים סעודת שבת פרווהאמת ואמונה
בארבע וחצי ס.שלישית חלבית
מכינהציפציפאחרונה

אני מכינה בשבתות חורף לחמניות עם מילוי שוקלד או קינמון או לוטוס וכל אחד אוכל לחמניה כזאת לסעודה שלישית. אולי לפי הספרדים בגלל שזה מילוי מתוק זה לא לנטילה אבל אני מכינה לחמניה עבה עם לא הרבה מילוי ככה שלדעתנו זה בוודאות נטילה. 

והבצק לא מתוק

מתכון לפוקצות למשהו יש?גוזי
מכינה את הבצק הזה שהוא בצק לפיצה בעיקרוןסמטאות
מורחת עליו שמנז ומלח גס, וירקות חצי אפויים כבר..
בצק:
קילו קמח מלא
3 כוסות מים
כף+כפית גדושות שמרים
כפית סוכר
לערבב היטב
כוס שמנז
ללוש
כף מלח.
ללוש היטב אם צריך להוסיף שמנז.
להטפיח פעמיים
מתכון לפוקצותענבל123

פוקאצ'ה - המון שמן זיתנחשון מהרחברוןאחרונה
זה המקור וזה הבסיס של הטעם. כל אלה שלוקחים בצק רגיל/חלה/פיצה ושמים קצת שממש זה נחמד. פוקאצ'ה זה לא
צאיך לשים איזה חצי כוס לקילו קמח.
ולהתפיח עם שמנז מרוח בקערה ועל הבצק וללוש טוב ולהתפיח בכדורים לפי כמות הפוקאצות שוב עם שמנז ואז לפתוח אותם בעדינות שישאר אוורירי. לתת לזה עוד תפיחה קלה לשים למעלה מה שבא ולתנור
מישהו ניסה לשים פרגיות בחמין?יעל מהדרום
לא חבל, לא חבל... בוז
יש אנשים שאוהבים חמין (בעיקר את שלנו)יעל מהדרום
בוז
לא חבל,
לא חבל
יותר חבל לאכול גפילטע פיש, מרק בלי תיבול, ודג לא מבושליעל מהדרום
אוי איכס. צודקתבוז
אבל למה שמישהו יאכל את זה?
לא יודעת. יש כאלה בעולםיעל מהדרום
בוז
אללה ירחמם
נשמע טעיםנקודה טובה
תודה...זה מה שנעשהיעל מהדרום
תדאגי רק שיצא חמין יחסית נוזלי..שיהיה להןם רוטבנקודה טובה
מקווה...אני לא יודעת איך הסיר והפלטה שלנו יתנהגו עם חמיןיעל מהדרום
לדעתי יתייבש. חבל על הפרגיות. יש לך משהו אחר?ברוקולי
בעיה...יש שוקיים, אבל אני צריכה אותם למרק של הקוסקוסיעל מהדרום
לק"י

הילדים אוכלים עוף יותר מפרגיות.
טוב מקווה שיצא טעים ברוקולי
חחח...גם אנייעל מהדרום
כן. אני פחות אהבתי, אבל נרשמה התלהבות ניכרת בקרב הטועמים כי לעולם חסדו
תוסיפי יותר מים, אבל לא יותר מדי.
אז יצא טעים. היה חסר טיפה מים, אבל לא נוראיעל מהדרום
כן, מה כבר יכול להיות?לגעת באושר
במילא כל מה ששמים בחמין ,
נהיה באותו טעם..
טעים חמיני ,כבד , של אוכל שמת על הפלטה מהחום.
😆 סורי..
אבל כך זה מרגיש לי בכל אופן.

ההבדל היחיד אולי ,זה אם הוא נשאר באותו מצב צבירה.
אז יצא טעים, והפלוס שזה בלי עצמותיעל מהדרום
לק"י

ואז זה לא מתפרק בחמין ויש עצמות בתוכו.
השבת שמתי חזה עוףטל..
ויצא מעולה
בטעם צ'ולנטי שכזה...
רטובטל..
היו הרבה מים (;
מה הכוונה יבש? בטעם?
זה לא כמו ששוכחים חזה עוף בתנור, אבל גם לא כמו חזה שמקפיצים.
בעיני זה יצא כמו עוף ששמים בצולנט, אותו טעם ומרקם, רק בלי עצמות
לדעתי יתייבשו ויאבדו את הטעם..קראנץ שוקולד
עדיף לנצל את זה למשהו אחר ולהשתמש בחלקים אחרים..
נראה לי שעם יותר רוטב היה יוצא פחות יבשיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

זה מה שהיה לי (וקניתי במבצע...)
אולי זה קצת נדוש אבל עדיין צריכה עזרה אנונימיות
אני צריכה רעיונות לא. ערב זולות משביעות שלא לוקח הרבה זמן,וכח להכין...
עדיפות לדברים עם חלבונים
מגבלות- לא פתיתים, פסטה, קוסקוס ולא דברים עם סויה כגון טופו...
עם הכנה מראש- השמיים הם הגבולhodayab

בע"ה

קטניות למיניהן, 

חומוס עם קינואה (צריך חומוסים מושרים ובדוקים),

בורגול עם קינואה ועדשים (רבע שעה הכנה בלי הכנות מראש),

שקשוקה (אולי בצל מטוגן מראש יקצר),

מרקים- תכיני מראש כמות כפולה ותקפיאי חצי.

מרק גריסים/ שעועית/ אפונהתפוחית 1
גריסים מבושלות/ בורגול עם ירקות (גזר קישוא בטטה תפוא)
לחם שום
סתם ירקות בתנור
קציצות טונה
אם בשרי אז אפשר גם קציצות עוף (מק"ג יכול לצאת המון ככה שבחישוב כולל ואם מקפיאים, לא בטוח שזה יקר)
להלן פירוטלגעת באושראחרונה
ביצים : כל הוריאציות.
ירקות : מאודים , מבושלים , אפויים.
פירה+טונה+סלט חי
מחית אפונה + דג כלשהו
טוסט
גרנולה +יוגורט + סילאן
כוסמת + כבד עוף

יש מלא