שרשור חדש
מה העניין של גבינת מסקרפונה? מה מיוחד בה?יעל מהדרום
זאת גבינה מאוד שמנתית-הריונית
מניחה שאפשר לנסות להחליף בגבינות שמנת אחרת דוג נפוליאון
כמה דבריםקראנץ שוקולד

 אחוזי השומן הגבוהים(40) נותנים יציבות לקינוחים מה שפחית את הצורך בג'לטין בניגוד לקינוחים עם גבינה לבנה למשל.

טעם ניטרלי ומעודן, לכן אפשר לשלב בה כמעט כל טעם, טובה מאד לקינוחים בעיקר קרים, נוחה מאד לזילוף ולציפוי עוגות, יש לה מרקם נהדר שאין בגבינות קלות יותר כמו ריקוטה ולבנה רגילה, מה שמעשיר מאד עוגות וקינוחים.

יודעתג'נדס
שטרמיסו מכינים ממנה... וזה ממש טעים אבל נראה לי שאין מהדרין...
יש, של גד1289
אפשר להכין בבית משמנת מתוקה אבל הרבה עבודה..
תודה לשלושתכם!יעל מהדרום
לק"י

נראה לי שאני פשוט אסנן קצת גבינה לבנה/ שמנת חמוצה וננסה את המתכון הזה.

אני אף פעם לא שמה ג'לטין בעוגות גבינה. אבל אני לא צריכה שיעמדו כמו חיילים....
זה לא יעבוד עם גבינה לבנה, היא רזה מידי בשביל עוגה1289
יש עוגות גבינה שזה ילך אבל במתכון הזה לא1289
ראית את המתכון שבקישור? זה לא עוגהיעל מהדרום
כן לכן אמרתי שזה לא ילך, כי זה לא עוגת גבינה שאז יותר קל1289
להמיר לגבינה לבנה
הבנתי..תודהיעל מהדרום
זה לא עוגה. ראית את המתכון?יעל מהדרום
לק"י

ועוגות גבינה אני מכינה מגבינה לבנה.
דווקא במתכון הזה כן נראה שיכולה ללכת גבינה שתסנני קצת.~moriya~
הגיוני שהטעם קצת ישתנה, אבל לא בטוח שתרגישו אם אתם לא מכירים את המקור.
הייתי מנסה בכמות קטנה.
תודה! ואכן, לא מכירים את המקוריעל מהדרום
תעדכני מה עשית בסוף~moriya~
נראה לי שתצטרכו לחכות לעדכון הרבה זמן.....יעל מהדרום
נחכה~moriya~


גבינה לבנה זה או לאפייה או עם גלטיןקראנץ שוקולד
היא לא יציבה בכלל
אפשר להכין גם עוגת גבינה לבנה בלי ג'לטין1289
עשיתי כזאת עשרות או לא מאות פעמים בחיי..
אפשרי אבל היא לא תהיה יציבה בכללקראנץ שוקולד
וגם החיתוך לא יהיה ישר ויציב. אלא אם את מדברת על אפוייה שזה שונה
ברור שאפויה1289
בשביל לא אפויה אני משתמשת בגבינה לבנה ושמנת מתוקה באחוזים גבוהים, שזה בעצם קצת כמו מסקרפונה מבחינת הרעיון. גם את ה מסקרפונה כשמכינים בבית מכינים משמנת סה"כ.
נכון שהיא לא לגמרי יציבה, אבל זה לא מפריע לי לאכול אותהיעל מהדרום
לק"י

לפעמים אני מוסיפה גם שמנת חמוצה.
יצא לי לנקז גבינה לבנה ושמנת חמוצהטארקו
ולהוסיף פודינג אבל לא הרבה
יצא יציב מאוד ונחתך מעולה.

אולי לא בסטנדרט קונדיטוריה, אבל לתנאים ביתיים זה היה נהדר ממש.
לא אפויה.
הייתי מסננת שמנת חמוצהטארקו
היא יוצאת ממש גבינת שמנת יציבה
יותר מגבינה לבנה.
איך לסנן?ה'_מלך_העולם
שופכים לתוך מגבת דקה/חיתול בדטארקו
קושרים, תולים מעל הכיור שיטפטף להנאתו
אפשר גם למתוח את הבד מעל קערה ומעליו השמנת אבל אז כדאי לשים משהו קצת כבד מעל שיתנקז.
וכמה זמן להשאיר את זה תלוי?ה'_מלך_העולם
כמה שרוציםטארקו
בדכ לילה לממש גבינת שמנת
כשרציתי רק לסנן קצת שמתי עם משקולת לאיזה חצי שעה-שעה
אנסה , תודה רבהה'_מלך_העולםאחרונה
סלמיבוריס
יש מה לעשות עם סלמי למישהו שלא אוהב?
יש איזשהי דרך להשתמש בו בבישול?
בבישול או אפיה הטעם מתחזק. תן למישהו שאוהב, או לחתול מודדת כובעים


כן...לגעת באושר
אפשר לחתוך לקוביות
לטגן מעט במחבת ולשבור עליו כמה ביצי עין.

מעדן
תודהבוריס
גם ביצה מקושקשת מתאיםחילזון 123


פעם נתנו לי מתכוןאנונימיות
לטגן קוביות בצל לבשל תפו"א ולחתוך לקוביות להוסיף קוביות נקניק לטגן עם הבצל להוסיף את תפו"א ותבלינים ולערבב.
אבל כמו שאמרו הטעם שלו לא נעלם אלא מתחזק
אז אין תקווהבוריסאחרונה
דג מקרל מכירים?לגעת באושר
אז יש את הסוג המעושן שהוא טעים מאוד.

ראיתי שיש אותו גם קפוא,
מה שגורם לי להסס לקנות
זה כי הוא סגור הכוונה שהוא עם כל הבפנוכו שלו והקישקעס .
הוא טעים ככה? איזה טעם יש לו , דגי כמו נסיכת הנילוס או מעודן כמו הלברק?

שווה לקנות ולנקות?

🐟🐟🐟 פרו ורבו כדגים...
ניקוי מיקרוגלהעני ממעש
שאלה
שקית פופקורן 'למיקרו', שנשאר מדיי זמן..
אחרי ניקוי ועדיין הריח המעושן.

יש תקנה?
אפשר לחמם סבון קשהאריק צדקאחרונה

או מיץ לימון.

יש הרבה פתרונות באינטרנט/ יוטיוב

עזרה רוצה רוצה להפוך סיר ירקות לפשטידה או לכל עצה אחרתגלית

נשאר  לי סיר גדול של קוביות ירקות שמכיל:

 בטטה ,

דלעת ,

קישוא ,

בצל,

והמון סלרי ,

הוצאתי  חלק  מהמרק רסקתי במזלג בקערה הוספתי פירורי לחם מוזהבים וטגנתי כקציצות ,

עדין נשאר הרבה חשבתי לעשות מיזה פשטידה או משהו אחר אודה אם תוכלו להגיד לי איך לעשות את הפשטידה מה להוסיף וכו ,

או לרעיון אחר...

תודה.

אפשר להכין פשטידה בדיוק כמה הקציצותיראת גאולהאחרונה
רק להוסיף קצת שמן.
אפשר להוסיף בצל מטוגן, זה ממש משדרג את הטעם.
אפשר לאפות מעל תחתית של בצק פריך או בצק עלים, בסגנון של פאי.
מה דעתכם על אתגר בישול חורפי בפורום?ט'
אין לי רעיון מסויים, חשבתי אולי לכן/ם יהיה, נעשה סיעור מוחות ונבחר יחד.
משהו כייפי שצריך להכין ואחר כך להעלות לפורום תמונה, סיכום וטיפים.

מה אומרים?

מרק? תבשיל? ירקות? קטניות? בשרי? חלבי? קינוח?
אני בעדסמטאות
אבל לא בשרי ולא חלבי... לודעת להכין אתזה
מגניב. אני זורמתחדשה ישנה
גם בעד!חייצ'ו

פרווה/חלבי

נשמח מעניין! בעד וזורמת..נחת ואושר


יש מצב. תלוי מה זה יהיה משיח נאו בפומ!
מאכל מחמם ומפנק שהוא לא מרק ירקותתפוחית 1
סתם בשביל המקוריות ⁦;)⁩
אולי ללכת כל פעם על רכיב עיקרי מסויים.איזה ירק או משהו כזהחילזון 123
^^^ זה יכול להיות מענייןיעל מהדרום
הכנתי היום תבשיל/ מרק טעים ומשביע !נפש חיה.
חתכתי ושמתי בסיר:
עגבנייה
תפו"א קטן
בצל קטן

הוספתי -
עדשים חומות (לא הרבה מידיי, ביחס לירקות) וקצת חומוס (שהשריתי כמובן)
מים ותבלינים.

לקראת סוף הבישול הוספתי לסיר
קצת פטרוזיליה קצוצה
סלרי קצוץ (גבעול+ עלים)


נתתי רתיחה נוספת
ו... לשולחן.


התמונה היא מהשלב האמצעי בבישול , אחרי שהירקות מתבשלים יחד.
אז מה דעתכם על אתגר מרקים?ט'

נבחר סוג מרק אחד שכולם צריכים להכין אותו דווקא או מרקים בכלל?

 

 

נראה לי מרקים בכלל..חדשה ישנה
כי אם נבחר נניח מרק כתום, הכל יראה אותו דבר כמעט...
בכל זאת זה רק תמונה , זה בלי לטעום
תחרות מרק חרירה ברוקולי
לאא... אל תסבכי אותנו! שיתאים גם לפשוטי העםחדשה ישנה
אני בעד סוג אחד שכולם צריכים להכין.כי לעולם חסדו
אני בעד נושא או מאכל מסוייםסוסה אדומה
סוג של לצאת מהקופסא...
נניח "תירס"...
כל אחת מכינה משהו מקורי מתירס. לקחת את זה למקום שלה...

או בורקס... ממולאים... סלטים חיים מעניינים... פסטות...
יפהחדשה ישנהאחרונה
מאסטר שף
אני בעד תבשיל מוצלח עם קטניותשומשום אחר2
שאלת הקפאהציפציפ

האם אפשר להקפיא שמנת מתוקה שהקצפתי כבר כציפוי לעוגה?

לאלגעת באושראחרונה
בהפשרה זה יוציא מים ,חבל..
בצק לחלות במיקסרזכיתי
אחרי שנים רבות של לישת 2 קילו קמ ביד אני מנסה ללמוד להכין בצק במיקסר:
מה סדר הדברים? על איזו מהירות? משנים את המהירות באמצע? איך יודעים מה הכמויות של המים והשמן? (אני לא מודדת בדיוק, רגילה.להרגיש את הבצק.....)
קמח מלא 70%
אשמח לכל טיפ שקשור בענין, תודה!
גם במיקסר אפשר להרגיש את הבצקט'

שנים שלשתי 2 קג יחד במיקסר ולאחרונה התחלתי להפריד (וגיליתי מתכון חדש) לשתי קערות של 1 קג כל אחת והבצק יוצא הרבה יותר מוצלח.

 

לא חושבת שיש הבדל בסדר הדברים מלישה ביד.

 

קמח

מלח

סוכר

לערבב ביד

שמרים

לערבב ביד

להפעיל את המיקסר על מהירות הכי נמוכה

שמן

חצי מכמות המים

להגביר את המהירות בהדרגה

להוסיף מים/שמן אם נראה שצריך, לעצור מידי פעם לגעת בבצק

ללוש לפחות 8-10 דקות

 

 

תודה! 8-10 דקות? כ"כ הרבה זמן?זכיתי
שם קודם כל את הרטובים(מים שמן)קראנץ שוקולד
ואליהם מוסיף את היבשים(קמח שמרים סוכר מלח)
ומפעיל על מהירות נמוכה-בינונית כעשר דקות.
קיבלתי הרבה עצות (לא רק פה)זכיתי
וכאן זה פעם ראשונה שרואה את הסדר הזה. בעייתי בשבילי כי אני לא יודעת כמויות מדויקות של המים והשמן....

בכל מקרה הכנתי לשבת פעם ראשונה (לפי הסדר של היבשים בהתחלה ורטובים אחכ) ויצא בצק טוב וחלות מעולות.אוריריות למרות שלשתי רק כמה דקות במיקסר.... אולי 3 דקות. (הוא חזק, זה משנה? אולי מי שלשה 8-10 דקות זה במיקסר עם עצמה נמוכה יותר?)
בכל מקרה תודה לכולם
שבוע טוב
אני לשה במיקסרג'נדס
10 דקות לפחות לקילו...
לא כ"כ מאחדת את המרכיבים קודם...

אחרי כ5-6 דק בד"כ מוסיפה עוד טיפה מים ואז אחרי 10 דק זה מושלם.
3 דקות זה מעט לישה כדי לפתח את הגלוטן..קראנץ שוקולד
הוא לא נקרע לך? לא חוזר לעצמו ברידוד?
לא. יצא מצוין. והשאלה היא אולי מה עצמת המיקסר...זכיתי
ההמלצה שלי- ללוש הרבה זמן על מהירות בינונית~moriya~
הרסתי את המיקסר שלי בגלל לישה של המהירות הכי גבוהה של בצק מקילו קמח (הקיבולת היא עד קילו, ועם שאר הרכיבים כנראה היה לו קשה מדי).
עם הזמן למדתי פשוט ללוש לאורך זמן במהירות בינונית ויוצא מצוין.
וכמובן כמו שאמרו אם אני עושה 2 קילו אני מפצלת.
נצלושאני מאמין!

גם אני השתמשתי במהירות הכי חזקה, והחליפו חלק במיקסר אבל עדיין הקערה יוצאת מהמקום בלישה.

זה אומר שהמיקסר נהרס וצריך חדש?

תגידו, זה הגיוני שאני לא מצליחהפרח כתום
לעשות עם מיקסר ידני?
הבצק כאילו מתפורר לי במקום להיות עיסה..
יש למיקסר ידני וו לישה?ט'

אי אפשר ללוש בצק עם וו גיטרה שמיועד להקצפת בלילה רכה.

 

 

כן ברור, אבל זה עדיין יוצא פירורים המקום עיסהפרח כתום
חסרים נוזלים בבצק ולכן הוא לא מתגבשקראנץ שוקולדאחרונה
הי, אשמח למתכון קליל וטעים לעוגיות מהירות!!!אורי$
מניחה שכבר מאוחר לך, יש לי מתכון בחתימהיעל מהדרום
לק"י

אפשר לשטח בתבנית, ולחתוך אחרי האפיה.
תודה רבה!! אנסה בעז"ה בהזדמנותאורי$אחרונה
בלי ביציםציפציפ

החלטתי להמעיט בביצים לא בגלל אלרגיה אלא סתם בקטע הבריאותי... יש פה עוד מישהו שמקפיד לא לאכול ביצים?

אם כן אשמח לשיתוף למתכונים. בעיקר לעוגות...

אפשר עם אפרוחיםטל.


מוחים על ההרס! בונים מחדש! בתי דריינוף/ שכונת 'ארזי בית אל'Netanel Illouz
על פרסומות משלמיםטארקו
איזה פרסומת???????? את גרה בקו הירוק????????? שקט!!!!!!!!!!Netanel Illouz


א. לא עניינך איפה אני גרה(למרות שהתשובה היא לא)טארקו
ב. אפילו לא התעמקתי במה זה עוסק, הפורום הזה הוא בנושא בישול ומתכונים והמודעה שלך בוודאות לא עוסקת לא בבישול ולא במתכונים
ג. ההתנצחות ודיבור אלים ואגרסיבי לא יגרום לאנשים לאהוד ולתמוך בך......
אכן! אכן! בואו לבנות ביהודה ושומרון! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !Netanel Illouz


כן ענייני איפה את גרה, אם זו ההתייחסות שלך לעניין. נקודה.Netanel Illouz


מישהו זוכר את ההרס בבית אל בשנת 2015? (בתי דריינוף)Netanel Illouzאחרונה
עבר עריכה על ידי Netanel Illouz בתאריך כ' בחשון תש"פ 11:34

מישהו זוכר את ההרס בבית אל בשנת 2015? (בתי דריינוף)

שאלה- קמח לבצק^כיסופים^
יש הבדל באופן ההכנה בין קמחים שונים?
אם אני רגילה להכין בצק לחלה מקמח לבן ואני רוצה להתחיל לשלב גם קמח מחיטה מלאה או לעבור לכוסמין יש הבדל בהכנה? מצרכים, כמויות..?
יש הבדלאביול
קמח מלא הוא כבד יותר. לכן בדרך כלל כדאי לחשוב איתו קמח לבן, שיהיה קצת אוורירי.
לא מכירה קמח כוסמין
תלוי בקמח. קמחים כבדים צריכים קצת יותר מים והרבה לישהמיקי מאוס
אם תשתמשי בקמח 70-80 אחוז של חברה טובה אז זה לא אמור להיות שונה בהרבה. תמיד טוב ללוש יותר
תודה רבה!^כיסופים^
מהניסיון שלי קמח מלא צריך יותר נוזלים ויותר לישהסמטאותאחרונה
אני משתמשת במלא בלי לשלב לבן
לפעמים משלבת כוסמין ושיפון.
לומדים את הקמח תוך כדי..שימי לב כשאת לשה איך הוא מרגיש לך ותוסיפי לפי הצורך
מחפשת תפריט לשבת, שיהיה קל ומהיר להכנה וטעים!יעל מהדרום
לק"י

לשתי סעודות- ללילה אפשר עם רוטב, לבוקר- בלי.
יש: פרגיות, כרעיים, תפו"א ושאר ירקות, קוסקוס בשקית, אורז.

אשמח להמלצות עד הבוקר
תפוא וירקותסמטאות
תחתכי לרצועות,שמן,מלח גס,אני שמה גם תבלין קייגין.
לתנור לחצי שעה-שעה.
תודה! (מה זה קייגין?)יעל מהדרום
תבלין שעושה את הירקות טעימים יותרסמטאות
המלצה מגיסתי לגבי האורז והעוף..
היא מניחה את האורז(לא מבושל, רק שטוף) בתבנית, שופכת מים חמים שיכסו אותו,מניחה מעל את העוף עם תבלינים ומכניסה לתנור.
האורז יוצא קצת קריספי, אם רוצים ממש רך, אז לשים יותר מים.
הכנתי כבר כמה פעמים ויצא טוב ופחות סיר להדיח
תודה רבה! אני כרגע לא עושה בשרי בתנוריעל מהדרום
ירקות מוקפצים ואורז או פירהבוקר אור
חיפשתי מתכונים לפרגיות אצל ניקי, בא לי פשוט לאכול את האתריעל מהדרום
כמה רעיונותאריק צדק
עם האורז אפשר להכין פלפלים ממולאים.
אפשר גם אורז עם כרעיים וירקות שורש, לבשל בסיר, יוצא כמו תבשיל כזה.
קוסקוס עם מרק עוף טוב.
פרגיות אני עושה על מחבת פסים עם בצל וטריאקי.
צריכה מתכונים?
תודה רבה...לא צריכה מתכונים. נראה בבוקר מה נכין בסוףיעל מהדרום
טוב, נראה לי שהחלטתי. תודה!!יעל מהדרום
מה החלטת בסוף?סמטאות
ללילה קוסקוס ומרק עוף עם תפו"א, בטטה ושעועיתיעל מהדרום
לק"י

לבוקר- תפו"א בתנור ופרגיות עם בצל.

בישולים מורכבים יותר יחכו לזמן אחר.
נשמע מעולה אני בעד פשוט וקלסמטאות
עם עדיפות למתכונים שמשאירים פחות כלים להדחה
חחח...גם אני. אבל לפעמים בא מושקע יותריעל מהדרום
לק"י

זה גם לא תמיד יותר כלים.
בדרכ מושקע זה יותר כליםסמטאות
רק על מחמצת אני מוכנה להשקיע ממש
אני ממחזרת כלים, ומשתמשת בחד"פיעל מהדרום
את מערבבת בלילה של עוגה או מקציפה בחדפ?סמטאות
לאפות גמני אופה הרבה בתבניות חדפ.
אבל לבשל?
לא, אבל נגיד חותכת דברים לצלחת חד פעמיתיעל מהדרום
לק"י

שמה קמח וביצה לשניצלים בצלחות חד"פ.
אוקי..זה גם אני עושה..סמטאות
בלילה של עוגהרק טוב!
בעיקר אם את מערבבת ידנית, אפשר לשים נייר אפיה בתוך הקערה ואז הקערה נשארת נקיה, כנ"ל כל מיני דברים שצריך לערבב בקערה עם התיבול.
ואז רק טיפה שוטפים עם מים את הקערה וגם זה לפעמים רק בשביל הקטע כי מוזר להכניס לארון כלי ישר אחרי שימוש.
ועוגה בחושה אני לפעמים עושה ישר בתבניתיעל מהדרום
זה הפשוט שלך?אביול
אשרייך. אני בדרך כלל הולכת על דברים הרבה יותר קלים
זה לא הרבה עבודה. כמובן שיש פשוט יותריעל מהדרום
לק"י

מה הפשוט שלך?

(הכנתי קוסקוס משקית. לא אמיתי....)
אני בדרך כללאביול
אורז
שניצלים
עוף בתנור
לפעמים פאי רועים (פירה עם בשר בתנור)
דגי אמנון פשוטים
וחוזר חלילה... בעלי לא אוהב גיוונים חח
זה עבודה לא פחות....יעל מהדרום
לק"י

פרגיות עם בצל- טיגנתי בצל. שמתי מעל את הפרגיות עם תיבול שיספגו טעם (כיביתי את האש), אחרי חצי שעה בערך הדלקתי ובישלתי.

תפו"א בתנור- חתכתי תפו"א, תיבלתי ולתנור.

עוף- טיגנתי בצל, הוספתי תפו"א ובטטה, שעועית קפואה, עוף, מים ותבלינים.

קוסקוס- משקית.
הפרגיות היה נשמע מסובךאביול
בכלל לא...שניצלים אצלי זה יותר עבודהיעל מהדרום
כן חשבתי על זה אחכ...אביולאחרונה
שניצלים זה הדבר היחיד אצלי עם הרבה עבודה
פיצוחים שנשארו- למקפיא או למקום חשוך ויבש?אתבשג
השאלה הנצחית

מנוסים בבקשה...
לענ"ד אם רוצים לשמור להרבה זמן, עדיף במקפיאיעל מהדרום
לק"י

שלא יתליעו.
אני תמיד מכניסה למקפיא*אשתו של בעלי*אחרונה
אם יודעת שיש אורחים בדרך,מוציאה מהמקפיא כרבע שעה קודם וזה ממש טרי טרי. .
נראה לי שלקחתי את המתכון הזה מכאן, אז חוזרת לשאול-כי לעולם חסדו
עוגיות שוקולד פאדג' - מלכי אדלר

העיסה יוצאת לי מאווווד סמיכה וממש קשה לצקת ככה עוגיות.
מה דעתכם? אפשר להוסיף משהו?

@יעל מהדרום
@ט'
אולי השוקולד היה חם מידי לקצף?ט'
המתכון נראה הגיוני, הדבר היחיד שאני מצליחה לחשוב עליו זה שהשוקולד היה חם מידי והרס את הקצף וככה את האווריריות של הבלילה.
דווקא חיכיתי עד שהתקרר תודה!כי לעולם חסדו
אני לא מומחית, אבל אולי תרטיבי את הידיים ותעשי כדורים?יעל מהדרום
אנסה, תודה!כי לעולם חסדואחרונה
עוגת מוס פשוטהסוף טוב
מחפשת מתכון לעוגות מוס על בסיס ביסקוויטים, ללא אפיה.
כמה שיותר פשוטה, ובלי מליון וחצי חבילות ריץ'.
יש דבר כזה?

רמז..
אני הלכתי על רות סירקיס, אבל רוצה עוד רעיונות. . .
תודה!
בטוח יש לניקי ב. תחפשי אצלה עוגת ביסקוויטיםיעל מהדרוםאחרונה
למישהי יש מתכון של הום פרייז טעים?אביה שאער


לא ממש מתכון..אריק צדקאחרונה
חותכים תפ"א לקוביות קטנות, מטגנים בשמן רותח עד להזהבה חלקית (לא צ'יפס, אבל שיהיה רך וקצת זהוב בקצוות).
במחבת רחבה ועמוקה מטגנים בצל חתוך דק (אני חותכת לטבעות) עם שום כתוש עד להזהבה, מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה, רוטב צ'ילי חריף/ מתוק. מוסיפים שמנת לבישול (לא מתוקה!!)
מוסיפים את התפ"א, מערבבים היטב, משטחים בתבנית ומכניסים לתנור על חום גבוה לבערך חצי שעה
מתכון לעוגת גבינה מומלץ?חייצ'ו

אני מכינה כל שבת, ובא לי לגוון..

עם או ללא אפיה?ג'נדס
לא משנה..חייצ'ו


קלה ממשמענין
5 ביצים
כוס סוכר
750 ג גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה גדול
3/4 כוס קרונפלור
הכנה :
מקציפים את החלבונים, ומוסיפים את הסוכר בהדרגה
כשיצא קצף יציב, מכניסים את החלמונים , הגבינה, והשמנת, לערבב.
ולהוסיף את הקרונפלור.
לאפות על 180 40/45 דקות
העוגה יוצאת שחומה מלמעלה ורכה בפנים
מעל אפשר לצפות עם קצפת +שוקולד חלב מומס..
כמה כח יש לך לטרוח?איכה
עוגת גבינה וריבת חלב

ממש טעימה!! אבל מלא התקשקשות..
ראיתי פעם שידרוג להחליף את הבסיס בעוגית אלפחורס גדולה, אבל עם המחסור בחמאה זה בעיה..
נראית טעימה!!!!יעל מהדרום
היום הכנתי..חדשה1
ללא אפיה
עוגת גבינה פירורים ואוכמניות

נראה טוב!יעל מהדרוםאחרונה
הקציצות הכי טעימות שלכם! קדימה!-הריונית
טוענים פה קציצות עדשים כתומותסמטאות
עדשים כתומות מונבטות חלוטות,
בצל מטוגן, ירק,מעט קמח,תיבול, ביצה.
שמן בתבנית,שמן על הקציצה ולץנור
אני טוענת שקציצות עדשים זה כבדיעל מהדרום
לק"י

זה מה שיצא לי בכל אופן.
כמו טיט בבטן....
גם מונבטות?חיות צבעונית
לא ניסיתייעל מהדרום
לק"י

ונראה לי שגם לא כל כך אהבתי את הטעם.
יכולהיות,אני לא טועמת מהם מעבר לביס קטןסמטאות
זלא טעים לי.
הקציצות היחידות שאכלתי זה של טונה,
אבל הפסקתי לאכול דגים
האמת שהתכוונתי לקציצות בשר ברטבים שונים-הריונית
הכי קל וטעים ...ה'_מלך_העולם

בקר טחון / עוף 

 

2 שינים שום מגורדות

מל"פ

רבע כוס כוסברה קצוצה (אפשר לוותר)

וחלה / לחם - להרטיב כמה פרוסות ולטחון במכשיר יחד עם 2 בצלים

(לא למרקם עיסתי , אלא מעט טחון )

לערבב הכול יחד עם הבשר 

להכין קציצות

 

למשקיעים : אפשר לטבול בביצה ואז בפירורי לחם ולטגן / לאפות

 

אפשר להכין גם כמות ולהקפיא ,כל פעם שמתחשק לטגן/ לאפות כמה חתיכות.

 

טעים ממש.

קציצות בשר חמוץ מתוקטארקו
בדיוק כתבתי את המתכון פה אתמול..
קציצות: - בישול ומתכונים
אלה הקציצות הלהיט שלי!!*אשתו של בעלי*

קציצות ברוטב אדוםאריק צדק
עם כל הירקות שילדים לא רוצים לאכול. אומנם הערך התזונתי קצת יורד, אבל הם לפחות אוכלים.

בשר טחון
בצל, תפ"א, בטטה, גזר, קישוא, קולורבי, כרוב (קצוץ ממש דק) וכל ירק אחר, מגורד בפומפייה.
פטרוזיליה/ כוסברה קצוצות
שום כתוש
מלח, פלפל, כמון, מעט כורכום, חוואייג', אפשר גם תבלין לקציצות.
ביצים (בשביל לאחד הכל, לפי כמות העיסה)

לרוטב:
בצל ושום מטוגנים, קוביות עגבנייה (עדיף גלופה ולא גרעינים)
מטגנים עד תבלינים (אפשר עם אותו תיבול של הקציצות עצמן) עד שהעגבניות מגיעות למרקם של מטבוחה
מוסיפים רסק עגבניות ימים, יוצרים קציצות ומבשלים בתוך הרוטב עד שהן מוכנות. חשוב להרטיב אותן מדי פעם.

להיט על פתיתים, פסטה או פירה טוב.
קציצות מטורפות!! (מתוקות קצת..ילדים משתגעים מהם)אני מאמין!

מיט בולס של Mizz - (ככה קוראים להן )

 

לעיסה:
500 גר בשר טחון 
1/3 כוס פירורי לחם 
3 כפות קטשופ
ביצה אחת
מיץ לימון לפי הטעם (אני לא שמה)
2-3 כפות מים
מל"פ

לרוטב:

1 בצל אדום (או לבן) קצוץ גס

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

2 שיני שום קצוצות
6 כפות קטשופ
3 כפות חומץ בלסמי
4 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ`ילי מתוק

מים רותחים לפי הצורך

עוד שני מרכיבים שמעולם לא הוספתי ויוצא מעולה גם בלי:
2-3 כפות צ`אטני מנגו
פרוסות  מנגו בעונה

אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי העיסה ומשהים מעט.

בשמן זית להזהיב את הבצל ולהוסיף אליו את הפלפלים האדומים והשום, לערבב עד שהפלפלים מתרככים מעט ולהוסיף את יתר מרכיבי הרוטב.

להוסיף מעט מים רותחים - עד לגובה סביר כדי שהקציצות יהיו מכוסות לפחות בחצי מגובהן.
יוצרים כדורים מהעיסה ומכניסים לרוטב הרותח.

מבשלים על אש נמוכה שעה תוך כדי ניעור הסיר מידי פעם כדי שכל הקציצות יהיו מכוסות ברוטב.

הכי טעים זה אלה:עלה למעלה
אבל מלא השקעה, ולא בשר
אבל טעימות ברמות
קציצות פרגית ממכרות (תכינו כפול) – חן ואלון קורן
יש להם גם מתכונים לקציצות בשר ממש טעימות
נשמע טוב!!!יעל מהדרום
הכנת את זה מפרגנת קצוצה?-הריונית
חושבת שילך גם עם בשר?
כןעלה למעלה
כן למה לא?
נצלוש, יש כאלה שמקפידים על חליטהלבי ובשרי
ומכינים קציצות? זה אפשרי?
אנחנו משתדליםאיכה
יש לנו מטחנת בשר בבית, חולים קודם את הבשר ורק אז טוחנים.
חזה עוף זה פחות בעייתי לא לחלוט..
ואני יודעת שהודו לא צריך לחלוט בכלל.

לוידעת מה בדיוק אתם נוהגים, אבל אנחנו בד''כ טוחנים בשר בבית.
אבל נראלי קציצות הודו יכול ללכת מעולה
השאלה אם זה יוצא קציצתי ולא מתפוררלבי ובשרי
כן.איכהאחרונה
זה ממש לא בעיה, פשוט תרגישי את העיסה ולפי הצורך תוסיפי ביצים / קמח מצה (זה מה שעושים אצלנו, לא יודעת מה כולם עושים..)

וגם עוד משהו, תכניסי את הקציצות עד שנגמר המקום לשכבה אחת, תסגרי את הסיר עד שזה ישנה צבע טיפה ואז להוסיף את הנגלה הבאה. ככה הם לא נדבקות אחת לשניה ופחות מתפוררות..
קציצות צהובותs83
לקציצות:
1/2 קג בשר טחון
2 בצלים מגורדים
כף שמן
חב כוסברה קצוצה (שומרים בצד 2-3 כפות כדי לשים ברוטב)
מל"פ, כמון וכורכום.

לרוטב:
קוצצים בצל ומטגנים, מתבלים במלח,פלפל וכורכום.
מוסיפים מים עד אמצע הסיר בערך ומרתיחים.
כשרותח מכניסים כוסברה קצוצה ואת הקציצות (כדורי בשר)
מבשלים בערך 45 דקות
בישול בשר קפוא בסיר לחץברוך שיר

שלום
אבקש עזרה בבישול הנתח "צלי כתף". וליתר פירוט, אני מדבר על הנתח "צלי כתף", 100% בשר ולא מעובד, הנמכר קפוא ושמיובא מדרום אמריקה. הוא חתוך לקוביות, והבישול רק במעט מים (אני מוסיף מים רק כ10% ממשקל הבשר), ובסיר לחץ. חשוב לי לדעת כמה זמן בישול נדרש. כי בישול ממושך מדי מזיק לי משום מה. שמעתי שבסיר לחץ הבישול בערך שליש מהזמן שבסיר רגיל. אבל בישלתי בעבר פילה מדומה קפוא בסיר לחץ במעט מים, ומאחרי הרתיחה נתתי לזה שעה להתבשל, וזה יצא קשה מדי. וזה לא הסתדר לי עם מה שלמדו אותי. כי אמרו לי שלפילה מדומה דרוש שעתיים בישול בסיר רגיל, ו40 דקות בסיר לחץ (כל הזמנים נמדדים מאחרי הרתיחה). אז איך אצלי גם אחרי שעה זה יצא קשה? ואני אמנם מדבר על צלי כתף, אך הבאתי את מקרה הפילה המדומה כדוגמה למה שלא מובן לי. ואמרו לי שאולי בשר קפוא מתנהג אחרת, או שבאופן שאני שם רק מעט מים הכללים שונים. ובקיצור אני נבוך בנושא. אודה על הסבר.

לא יודע מה אמרו לךנחשון מהרחברון
אבל גם פילה מדומה וגם כתף צריכים הרבה יותר משעתיים.
תודה. אז כמה זמן דרוש לנתח "צלי כתף" אם הנתונים הםברוך שיר

תודה. אז כמה זמן דרוש לנתח "צלי כתף"? כשהנתונים הם: 

נתח צלי כתף - זה שנמכר קפוא, כשהוא חתוך לקוביות, בסיר לחץ, עם רק מעט מים (כ10% ממשקל הנתח). ובכירה חשמלית קטנה (אני מרתיח בה על החום הגבוה - דרגה 6, וכשהסיר כבר "נושף" אני מקטין לדרגה 3).

 

ואני לא צריך ולא רוצה רך ממש - אני אף אוהב שזה קצת קשה. אבל כמובן שלא יהיה בלתי לעיס/מסטיק.

 

תודה.

לא יודע. מעולם לא בישלתי עם מעט מים.נחשון מהרחברוןאחרונה
תמיד הכנתי ציר.
מלבד זאת בלי מים שמכסים את הבשר זה מתייבש... בבישול ארוך. וזה צריך בישול ארוך