ובמה אפשר להחליף אותה?
למשל במתכון הזה:
9 קינוחים מפנקים במיוחד שלא יאמינו שהכנתם בעצמכם! | משולשים מתוקים לצד רוטב וניל - עוגיות נפלאות | השף הלבן
אחוזי השומן הגבוהים(40) נותנים יציבות לקינוחים מה שפחית את הצורך בג'לטין בניגוד לקינוחים עם גבינה לבנה למשל.
טעם ניטרלי ומעודן, לכן אפשר לשלב בה כמעט כל טעם, טובה מאד לקינוחים בעיקר קרים, נוחה מאד לזילוף ולציפוי עוגות, יש לה מרקם נהדר שאין בגבינות קלות יותר כמו ריקוטה ולבנה רגילה, מה שמעשיר מאד עוגות וקינוחים.
~moriya~
~moriya~
מודדת כובעיםנשאר לי סיר גדול של קוביות ירקות שמכיל:
בטטה ,
דלעת ,
קישוא ,
בצל,
והמון סלרי ,
הוצאתי חלק מהמרק רסקתי במזלג בקערה הוספתי פירורי לחם מוזהבים וטגנתי כקציצות ,
עדין נשאר הרבה חשבתי לעשות מיזה פשטידה או משהו אחר אודה אם תוכלו להגיד לי איך לעשות את הפשטידה מה להוסיף וכו ,
או לרעיון אחר...
תודה.
סמטאותפרווה/חלבי
משיח נאו בפומ!נבחר סוג מרק אחד שכולם צריכים להכין אותו דווקא או מרקים בכלל?

ברוקוליהאם אפשר להקפיא שמנת מתוקה שהקצפתי כבר כציפוי לעוגה?
שנים שלשתי 2 קג יחד במיקסר ולאחרונה התחלתי להפריד (וגיליתי מתכון חדש) לשתי קערות של 1 קג כל אחת והבצק יוצא הרבה יותר מוצלח.
לא חושבת שיש הבדל בסדר הדברים מלישה ביד.
קמח
מלח
סוכר
לערבב ביד
שמרים
לערבב ביד
להפעיל את המיקסר על מהירות הכי נמוכה
שמן
חצי מכמות המים
להגביר את המהירות בהדרגה
להוסיף מים/שמן אם נראה שצריך, לעצור מידי פעם לגעת בבצק
ללוש לפחות 8-10 דקות
גם אני השתמשתי במהירות הכי חזקה, והחליפו חלק במיקסר אבל עדיין הקערה יוצאת מהמקום בלישה.
זה אומר שהמיקסר נהרס וצריך חדש?
אי אפשר ללוש בצק עם וו גיטרה שמיועד להקצפת בלילה רכה.
אורי$אחרונה
מישהו זוכר את ההרס בבית אל בשנת 2015? (בתי דריינוף)


סמטאות
יעל מהדרום
סמטאות
אני בעד פשוט וקלסמטאות

תודה!כי לעולם חסדואני מכינה כל שבת, ובא לי לגוון..

-הריוניתבקר טחון / עוף
2 שינים שום מגורדות
מל"פ
רבע כוס כוסברה קצוצה (אפשר לוותר)
וחלה / לחם - להרטיב כמה פרוסות ולטחון במכשיר יחד עם 2 בצלים
(לא למרקם עיסתי , אלא מעט טחון )
לערבב הכול יחד עם הבשר
להכין קציצות
למשקיעים : אפשר לטבול בביצה ואז בפירורי לחם ולטגן / לאפות
אפשר להכין גם כמות ולהקפיא ,כל פעם שמתחשק לטגן/ לאפות כמה חתיכות.
טעים ממש.

מיט בולס של Mizz - (ככה קוראים להן )
לעיסה:
500 גר בשר טחון
1/3 כוס פירורי לחם
3 כפות קטשופ
ביצה אחת
מיץ לימון לפי הטעם (אני לא שמה)
2-3 כפות מים
מל"פ
לרוטב:
1 בצל אדום (או לבן) קצוץ גס
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
6 כפות קטשופ
3 כפות חומץ בלסמי
4 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ`ילי מתוק
מים רותחים לפי הצורך
עוד שני מרכיבים שמעולם לא הוספתי ויוצא מעולה גם בלי:
2-3 כפות צ`אטני מנגו
פרוסות מנגו בעונה
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי העיסה ומשהים מעט.
בשמן זית להזהיב את הבצל ולהוסיף אליו את הפלפלים האדומים והשום, לערבב עד שהפלפלים מתרככים מעט ולהוסיף את יתר מרכיבי הרוטב.
להוסיף מעט מים רותחים - עד לגובה סביר כדי שהקציצות יהיו מכוסות לפחות בחצי מגובהן.
יוצרים כדורים מהעיסה ומכניסים לרוטב הרותח.
מבשלים על אש נמוכה שעה תוך כדי ניעור הסיר מידי פעם כדי שכל הקציצות יהיו מכוסות ברוטב.


שלום
אבקש עזרה בבישול הנתח "צלי כתף". וליתר פירוט, אני מדבר על הנתח "צלי כתף", 100% בשר ולא מעובד, הנמכר קפוא ושמיובא מדרום אמריקה. הוא חתוך לקוביות, והבישול רק במעט מים (אני מוסיף מים רק כ10% ממשקל הבשר), ובסיר לחץ. חשוב לי לדעת כמה זמן בישול נדרש. כי בישול ממושך מדי מזיק לי משום מה. שמעתי שבסיר לחץ הבישול בערך שליש מהזמן שבסיר רגיל. אבל בישלתי בעבר פילה מדומה קפוא בסיר לחץ במעט מים, ומאחרי הרתיחה נתתי לזה שעה להתבשל, וזה יצא קשה מדי. וזה לא הסתדר לי עם מה שלמדו אותי. כי אמרו לי שלפילה מדומה דרוש שעתיים בישול בסיר רגיל, ו40 דקות בסיר לחץ (כל הזמנים נמדדים מאחרי הרתיחה). אז איך אצלי גם אחרי שעה זה יצא קשה? ואני אמנם מדבר על צלי כתף, אך הבאתי את מקרה הפילה המדומה כדוגמה למה שלא מובן לי. ואמרו לי שאולי בשר קפוא מתנהג אחרת, או שבאופן שאני שם רק מעט מים הכללים שונים. ובקיצור אני נבוך בנושא. אודה על הסבר.
תודה. אז כמה זמן דרוש לנתח "צלי כתף"? כשהנתונים הם:
נתח צלי כתף - זה שנמכר קפוא, כשהוא חתוך לקוביות, בסיר לחץ, עם רק מעט מים (כ10% ממשקל הנתח). ובכירה חשמלית קטנה (אני מרתיח בה על החום הגבוה - דרגה 6, וכשהסיר כבר "נושף" אני מקטין לדרגה 3).
ואני לא צריך ולא רוצה רך ממש - אני אף אוהב שזה קצת קשה. אבל כמובן שלא יהיה בלתי לעיס/מסטיק.
תודה.