שרשור חדש
לא יודעת מה איתכם ובאלי שתקנאוברוקולי

 

כמעט סיימתי לבשל - נשאר להכין טחינה , לאפות דברים ולנקות חושף שיניים

מוציא לשון

 

@מקום בעולם

@ארץ השוקולד

@טארקו

@יעל מהדרום

 

מי  צריך עזרה וכו'?

היי. לאפות דברים לא נחשב כמעט לסיים.מקום בעולם
אצלנו טפיה זה בערך כל האוכל..

בנתיים עוד לא החלטנו מה אוכלים בכלל
ואיטארקו
הבקר מוכן
וגם הסלמון
עובדת עכשיו על רוטב שמנת לרביולי, ואז נכין את המרק ויישארו קינוחים(וקישוטים....ונקיונות...)

צריכה הצעות לקינוחים קלילים וטעימים.
אחד חלבי אבל בלי הקצפה(יש שמנת מתוקה אבל היא הייתה קפואה אז היא לא תקציף טוב.. יש שמנת חמוצה, גבינה לבנה, שוקולד פודינג וכו..)
ואחד פרווה(בעצם יש לי מוס שוקולד משבת שעברה)
ועוגיות או עוגה כיפייות
אה וצריך לתבלן את הלחם שום ולאפות
ולאפות את העוגת שמרים שבמקפיא.
שמנת חמוצה מתקצפת יופי..מקום בעולם
אז אפשר להכין רולדה, או עוגת ביסקוויטים קפואה..
|מקנאה למרות שלא מתוייגת|משיח נאו בפומ!
בואי❤️ברוקולי
יש לי מה לעשות פה..משיח נאו בפומ!
אנחנו לא פה בחג יעל מהדרום
לק"י

ודוקא התחרצתי הבוקר, והכנתי עוגת סולת, עוגות שמרים, עוגיות שוקולד צ'יפס ורוטב אפונה וגזר.

שמחה לשמוע על הספקייך!! באמת רציתי לשאול מה קורה💟
ולא נשאר להכין קוסקוס וקצפתגפן36
כל הכבודארץ השוקולדאחרונה
מניח שעד עכשיו סיימת הכל
בשר טחון לחומוסקופלה
מחפשת מתכון לבשר טחון חם ששמים מעל חומוס (ביתי כמובן..) כמו שיש באירועים עם קצת רסק אולי..גוגל לא עזר..
לא בטוחה...אבל לדעתי זה בלי רסק.פשוט בשר,בצל,פפריקה,פלפל,שמןחילזון 123
גם אני לא הייתי שמה רסק, אולי ממש מעטברוקולי

 

תטגני בצל, שום , בשר 

תוסיפי תבלינים (מה שאני אוהבת מלח פלפל פפריקה כמון בהרט , אפשר משהו חריף ) תבשלי עד שמוכן עם מעט מים אם צריך 

לדעתי לא כדאי מים.זה יצא בשר מבושל ורטובחילזון 123
הבשר גם ככה מוציא נוזלים מיותרים תוך כדי הטיגון
אנחנו מכינים ככה -איכה
מטגנים בצל שום, פטריות גמבה. מוסיפים את הבשר ומתבלים לפי הטעם. אם צריך מוסיפים עוד שמן.

תבלינים - פפריקה, צ'ילי, כמון, פלפל שחור, מלח, א.שום, חוויג וכו'
תודה כולם. יצא טעים למרות הרסק 😅קופלהאחרונה
חג ראשון סוכותברוקולי

לא ראיתי שפתחו אז.........

ברררר נמאס לי לבשל כל יום זה חג שבת חג שבת חג שבת 

 

@מקום בעולם @טארקו @ארץ השוקולד 
@יעל מהדרום @קראנץ שוקולד  @ט'

 

טוב, אצל הברוקולילים והכרוביות [ רשימה חלקית]

 

ערב חג 

מרק כלשהוא (אולי עוף? חצי חיוך האורחים מאוד אוהבים- וזה מתאפשר מבחינת הסוכה )

עוף חרדל ודבש

בקר עם פטריות נ"ג

בלינצס נ"ג

נודלס 

 

בוקר חג

סלמון עשבי תיבול 

פרגיות 

מפרום חציל נ"ג  

אושפלאו 

טורטיות ממולאות 

תפוא / בטטה כלשהוא 

משהו עם ירקות בתנור 

 

אין סד"ש רישמי 

אז אולי נעשה קידוש חלבי קודם. נראה מתי יש שמש בסוכה

ועל החלק המתוק לא החלטתי 

 

אממ מחפשת עוגה מרשימה פרווה. יש לאשה חשובה בבית יומולדת @קראנץ שוקולד @ארץ השוקולד @מקום בעולם מה אתם ממליצים לי?

 

 

מה נמאס מההה יש שבת לפני...ט'

יצא מכל החורים הבישול-אפיה-בישול-אפיה-בישול-אפיה-בישול-אפיה

 

אני צריכה לאפות חלות כי חוסל המלאי, ואין לי שמץ של כיוון לסעודות שבת. בטח לא חג.

 

מן הסתם חומוס/טחינה/חצילים כלשהם. וזהו.

 

כנ''ל ממשכתר הרימון
רק שהמיקסר הלך, ועוד לא קנינו חדש, ואני לא אופה ביד...
הזכרת לי שאני חיבת לכן עדכון על המיקסר העומד של בושמיואשת******
ורק אני מחפשת למי לאפות ולבשל?סמטאות
לאמא נמאס כבר מכמות האוכל שאני מייצרת פה בבית.
וככל הנראה חג ראשון ושני מתארחים
תביאי לי לשבת!! אין לי חשק לבשליעל מהדרום
לק"י

לאכול אוכל טעים אני שמחה מאוד בדרך כלל
תגורי קצת יותר קרוב? אני בצפון הרחוקסמטאות
אני לא עוזבת את הדרום בקלותיעל מהדרום
ואני את הצפון, נחכה שדואר ישראל יעבוד טוב?סמטאות
אני גרה קרובבבמקום בעולם
תביאי ;)
בכייף תעדכני מתי את באה לקחת ומה את רוצה?סמטאות
במצבנו כרגע, הכל יתקבל בברכה מקום בעולם
לחברתי היקרהשוקו1

תופים חג סוכות שמח

ממש יש לנו תפריט.טארקו
כאילו הוא לא מהודק לגמרי אבל הוא קיים בהחלט.

ערב החג:
חלות, סלטים
מרק, אולי עוף. עוד לא סגור.
בקר ביין ופטריות
קוסקוס
סלט.

בוקר:
חלבי
חלות וסלטים, אולי גבינה מתובלת או חמאת שום.
מנה ראשונה(לא יודעת מה. הבו רעיונות פשוטים וטעימים)
סלמון בשום
רביולי פטריות בשמנת
סלט

ארוחת ביניים אם וכש נהיה רעבים:
לחם שום פול אפרט.

קינוחים יש לנו מוס שוקולד מוכן, ויהיו עוגות ונשנושים ואולי פרלינים חלביים ואולי עוגת גבינה.
מה זה סלמון בשום?יעל מהדרום
מתכון של אבא שליטארקו
בגדול מורחים את הדג בשמן זית, מלא שום כתוש(משהו כמו 6 שיניים לדג גדול, לפחות) קצת מלח פלפל ומטפטפים מעל לימון.
עכשיו זה הטריק לדג סופר עסיסי:
מדליקים תנור על 200°, מכניסים תבנית מכוסה בנייר כסף+נייר אפיה מרוח בשמן זית. מחממים 10 דק'(בנתיים מכינים את הדג)
כשהתבנית ממש לוהטת, מעבירים את הדג בזהירות לתוכה, מנמיכים את הטמפרטורה ל180 ומחזירים מיד את הדג, אופים עוד כ12 דק.
זהו. עד כדי כך מסובך
תודה רבה!יעל מהדרום
ולא משפריץ לך לתוך התנור?מודדת כובעים


מה משפריץ לתנור ולמה?טארקו
זה יושב יפה בתבנית..
איך את מעבירה את הדג לתבנית?יעל מהדרום
על נייר אפייה ולרוב בעזרת עוד מישהוטארקו
או עם תרווד
יש לי חשק לדג כזה עכשיו....יעל מהדרום
ליעל היקרהשוקו1

יחססוש דג הדבר הכי מגעיייייל בעולםעצבני

התייעצות לגבי הרביולי-טארקו
זה רביולי קפוא של רמי לוי(יצא לנו לקנות כמה פעמים והיה אחלה)
ואני מתלבטת איך ומתי לבשל אותו.
בעיקרון הוא אמור לעבור בישול קצר ומיד לאכול, ואם לא הוא נהיה גוש.

אין לי אופציה להשאיר גז(מטבח קטנטן, המקום היחיד שאפשר לשים פלטה הוא על הגז)
חשבתי למלא סיר מהמיחם, ולשים על הפלטה, ואז לבשל בו את הרביולי..
נראה לכם יעבוד?
אופציה שניה שחשבתי היא לבשל ולסנן את הרביולי ואז לערבב בשמן- אבל פחות בא לי.
הייתי מצפה במעט שמן זיתברוקולי
זה יעבוד. לא יודעת עם רביולי של רמי לוי, אני עשיתי עם של תנומודדת כובעים

תנובה

לגבי מנה ראשונה- פטריות ממולאותמיואשת******
אני הולכת להכין גרסה פרווה אבל החלבי ברור יותר טעים 😁
נראה לי מצד אחד מנה שווה וטעימה מצד שני קליל על הבטן ולא סותם ואפשר להמשיך לאכול אחר כל
חלמתי ביום כיפור על עוגהמקום בעולם
וה'יודע איך אני מביאה אותה לידי מעשה
חלמתי שהיא של עוגיונט.. אבל שוטטתי הלוך ושוב ואין זכר לעוגה כזאת חחחח
אצלנו סעודה אחתחייצ'ו

קוסקוס צהוב (ואטריות מזרחיות לילדים שלא אוהבים קוסקוס..)

שיפודים עם תפו"א ובטטה בתבנית אחת

תבשיל דלעת, בטטה עם גרגירי חומוס

לביבות ירק

 

סלטים:

טחינה

חומוס

פסטו

מטבוחה

חצילים אדום

 

עוגת שיש טורט

כדורי שוקולד

עוגת יום הולדת חלבית

מזה אטריות מזרחיות?סמטאות
פשוט..חייצ'ו

מטגנים אטריות בשמן ותבלינים, מוסיפים מים בדיוק באותו גובה, מרתיחים, מכבים ומערבבים מידי פעם.

עד שהמים יספגו באטריות.

 

(מבשלים עם הרוטב..)

 

לא זוכרת איפה ראיתי משהו דומה, אולי אצל ניקי

עוד רלוונטי להמשך החג?קראנץ שוקולדאחרונה
רק עכשיו נכנסתי.
מה מנטרל טעם של חרדל?גפן36
לא מאה אחוז מאופסת.
שמתי ברוטב לבקר חרדל... זה מתבשל עכשיו ביחד..

מה אפשר לעשות כדי להפוך את זה לטעים?
אולי דבש?חיות צבעונית
משהו מתוק. סילאן,דבש, סוכר...חילזון 123
אנסה סילאןגפן36
עזר!! תבורכי!גפן36אחרונה
דבש הכי חכם / אפשר גם מייפל טבעיברוקולי


אסור דבש.. יש קטנטנהגפן36
תפריט לשבת פרשת "האזינו"- מי אמר עוד פעם שבת ולא קיבל? יעל מהדרום
דייייייי לא. חלאסברוקולי


לא לא דיי. לא יכולה לאכול יותרפה לקצת
רק לי אין בעיה לאכול?!יעל מהדרום
חחח גם ליבוקר אור
בטח לא אחרי יום כיפור
אנחנו השבת אצל ההורים שלי..טארקו
אז מתחילים לבשל לחג.

אולי אביא אליהם עוגה.
כבר לא עוקבת איזה יום בשבוע זהסמטאות
סלמון (נשאר מסעודה מפסקת)
חזה עוף ואורז עם גזר ולוף (נשאר מסעודה מפסקת)
סלט חסה
סלט חי
סלט עדשים ב2 צבעים
טחינה
חומוס
חלות ביתיות
ונראה אם יהיה לי כח וזמן להכין עוגיות לימון (האחיינים חיסלו אותם ביוכ)
ועוגת גזר מתובלת מהמקפיא.
אפשר מתכון לסלט עדשים ב2 צבעים?שומשום אחר2
עדשים ירוקות ושחורות מונבטותסמטאות
חלוטות במים רותחים,
מעט שמנז לימון ומלח.
אפשר כמובן להוסיף את העדשים לסלט ירוק או סלט חי.
ולא חייבים דווקא 2סוגי עדשים אלא מה שיש או מה שרוצים.
מתכון שאצלנו בבית מאוד אוהביםאריק צדק
עדשים שחורות (בלוגה) מורתחות
בצל ופטריות מטוגנים יחד
זיתים שחורים חתוכים קטן
נענע קצוצה
כוסברה קצוצה
סלרי חתוך למטבעות קטנות
מלח, פלפל, מיץ לימון

אפשר לטגן קוביות בטטה קטנות ולהוסיף
אפשר מתכון לעוגיות לימון בבקשה?יעל מהדרום
שיניתי קצתסמטאות
עוגיות לימון של סבתא לאה

שמתי כוס לימון שלמה (זה יצא חמוץ טעים)
הוספתי בערך רבע כוס קמח כי זה יצא ממש דליל,
ועדין זה בצק דליל והעוגיות נוצרו בעזרת כפות,
לא פיזרתי א.סוכר מלמעלה.
תודה רבהיעל מהדרום
לבריאותסמטאות
ותפריטנו החביב-יעל מהדרום
לק"י

חלות ללא לישה
טחינה
חצילים ועגבניות
סלט גזר חי
סלט חי
עוגה בחושה שוקו- וניל ושוקולד צ'יפס

ליל שבת:
קוסקוס משקית
רוטב עגבניות עם חומוס וחזה עוף

יום שבת:
אורז ועדשים מסעודה מפסקת
שניצלים
תפו"א בתנור
איך מכינים חלות ללא לישה?נפש תאומה7


מתכון סודי...סתםיעל מהדרום
לק"י

למדתי אותו מהפורומים פה.

מערבבים פשוט בכף:
קילו קמח
כף שמרים
כף וחצי מלח
כף וחצי סוכר
ליטר מים

מתפיחים כחצי שעה.
יוצרים תלוליות בצק על התבנית ואופים בחום של 180 מעלות.

אפשר להוסיף תוספות. אפשר לאפות בתוך תבניות קאפקייקס.
וואו לא שמעתי על דבר כזה. וגם בלי ביציםנפש תאומה7

ויחסית מעט שמרים לקמח.

לא מצליחה לדמיין איך זה נראה בסוף..

יוצאות פיתות אווריריות כאלה (מצורפת תמונה של חלה מהמקפיא)יעל מהדרום

נראה טוב! תודה על התמונהנפש תאומה7

שאלה לגבי חלות בלי ביצים, זה לא נהיה כמו בצק פיצה?

לא..כלומר אפשר להכין מזה גם פיצהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אבל גם כחלות זה מעולה.
וגם חלות רגילות אני מכינה בלי ביציםיעל מהדרום
גם אנחנו. יוצאות מצוין.תפוחית 1
אין באמת צורך בביצים
ותודה על המתכון!נפש תאומה7


בא לי לכתוב את שלנו-ת.מ.
אפילו שזה די פשוט...
הערב-
מרק ירקות +קוסקוס
פרגיות שמריחות מעולה (עם בצל ועגבניות)+צ'יפס
מחר-
עוף עם ירקות בקוקי ואטריות עם כרוב.
סדש- סלט תפו"א
לכל הארוחות- חלות ולחוח קנוי, סלטים קנויים+טחינה ואולי אם יהיה כח וזמן סלטים חיים...
אילו קינוחים הכנתן בחגים-שבתות האחרונים?משיח נאו בפומ!
רוצה רעיונות לדברים קלילים ונחמדים, בתודה 🌸
עוגהbinbinאחרונה
לבשל על הגז
בסיס של ביסקוויטים עם חמאת בוטנים וקצת חמאה
לשטח בתבנית, לשים מעל קצפת (פודינג וניל שמנת מתוקה)
מעל לגרד או להמיס שוקולד...

ועוד אחת שממש טרפו - עוגת אוראו
עוגת אוראו קלה להכנה! כולל סרטון - מתכונים ישראל
עזרה..עזרה..- מתכון לממרח זיתיםdn5754

 

שבוע טוב!

 

אשמח לרעיונות / למתכון לממרח זיתים.

הכנתי בעבר ויצא די טוב אבל זה היה די מזמן..אז אשמח למתכון.

 

כמה דגשים:

- מה שהכנתי בעבר יצא די גבישי (כלומר שדי הורגשו חתיכות של זיתים,למרות שטחנתי שוב ושוב) האם יש דרך לגרום לכך שהמרקם יהיה כמה שיותר 'ממרחי' - כלומר שפחות יורגשו חתיכות זיתים

- אין לי בהישג זמין זיתים שחורים, וגם לא המון תבלינים מיוחדים.

אז אשמח למתכון יחסית פשוט שלא דורש המון השקעה ו/או חומרים ותבלינים מיוחדים..

 

תודה רבה

 

 

 

זיתים,איזה שישלך,מעט מיונז,פלפל שחור.אפשר מעט חרדלסמטאות
אני מנסה כבר המון זמן שלא יהיה גרגרי ולא מצליחה..
תיכף יבואו המומחיות
מתכון שכן יוצא גבשושיאריק צדק

אבל זה מה שטעים בו (נראה לי שאפשר פשוט לטחון המון ואז ייצא חלק)

 

זיתים ירוקים

שיני שום

שמן זית

מלח

 

לא סגורה על הכמויות, לפי העין כזה. לטחון ולתקן טיבול.

עוד מתכוןאיכהאחרונה
אבל לא מכירה ממרח זיתים שלא גבשושי -

חבילת זיתים, שיני שום, אורגנו, זעתר, שמן.

לטחון הכל.

לא ניסיתי, אבל חושבת שמיונז יכול לעשות לו טוב.
חמין לשבתבינייש פתוח
אני אשמח למתכון לחמין לשבת. משהו פשוט עם תפוחי אדמה בשר ושעועית או גרעיני חומוס. ואם צריך להוסיף שום או בצל בשביל הטעם, גם טוב אני רוצה לדעת איך נותנים לתפוחי האדמה של החמין את הטעם והמרקם הקלאסי שיש בחיים של שבת.
>>>ברוקולי

טעם של חמין בסוף זה היד של הטבח
תנסה כמה נסיונות עד שתאהב

לשאלותיך-
1. בוודאי ששמים בצל + ורצוי שום טרי
2.בעיקרון מתחילים בטיגון עם מעט שמן של כל המרכיבים (סוגרים את הבשר, מוציאים. מטגנים בצל , שום, תפוא מקולפים גזר)
3. אם אתה מכניס קטניות עליך להשרות אותם לפחות ל 12 שעות - אחרת החמין ישרף
4. תיבול אני בדכ שמה: פפריקה, כמון, כורכום, מלח, פלפל , קצת סילאן , 2 תמרים לצבע
5. לא לשכוח שצריך לבשל את זה לפני ולהביא לרתיחה
רק לוודא שהבנתיבינייש פתוח

לטגן עם שמן תבלינים בצל ושום את הבשר יחד עם התפוחי אדמה, בלי לבשל במים את התפוחי אדמה לפני כן?

לאברוקולי

בנפרד
קודם בשר
להוציא
ואז ירקות
להוציא
לסדר את הדברים בשכבות
להוסיף מים
ותבלינים
כדי שיהיה צבע כהה לתפו"אחיים של
אני מטגנת אותם הרבה זמן עם השמן והפפריקה
ואני לא מוציאה
אני מרתיחה כף סילאן על סיר יבש
מוסיפה את הבצל
ואז שמן.
כשהבצל מטוגן,
אני מוסיפה פפריקה בכמות יפה וצילי גרוס
ואז מיד את התפוא כדי שהפפריקה לא תשרף
מערבבת
נותנת להם לקבל צבע יפה
מוסיפה את הבשר
את הקטניות
ואז מים מלח
שקיות של חיטה בורגול עוף קישקע
מרתיחה ואחכ מבשלת
מתכון פשוט..יוצא כמו הצונט של ליל שישי במאה שעריםהריון מספר אחת
מטגנים בצל, מוסיפים מעל את הבשר.
מטגנים כמה דקות עד שהבשר משנה קצת את צבעו מכל הכיוונים.
מוסיפים הרבה מים, את התפוחי אדמה, החיטה, החומוס/שעועית...
מתבלים במלח, פלפל, והרבה פפריקה מתוקה.
מבשלים 3 שעות.. מידי פעם צריך להוסיף עוד מים.

אח''כ כל השבת על הפלטה, מעדן⁦:-*⁩
והחמין יוצא כהה?חיים שלאחרונה
איך יצא לך החמין?ברוקולי
תודה על ההתייחסות. אבל בסוף הוזמנתי ולא הכנתי השבתבינייש פתוח
בשבת הקרובה שאכין, אשתף איך יצא
המסורת היא להתחיל בפרשת בראשית ברוקולי
תחכה שבועיים
סלטים לחגshe222
חתימה טובה לכולם!
אשמח לקבל מתכונים לסלטים לחג שאפשר להכין מראש.
חמותי מגיעה אלינו והיא אוכלת סלטים בריאים..
אז אשמח גם לקבל מתכונים כאלו...
תודה
חצילים מטוגנים כמו שניצל (לא הכי בריא אבל ממש טעים)תפוחית 1
וכמה רעיונות בלי מתכון-
ביצים
טונה וחמוצים
כרוב וחמוציות (יש כאלה שבאים חתוכים בשקית ואז זה רק להוסיף חמוציות ולתבל)
עגבניות שרי וזיתים
סלט גזר חי או מבושל

תודה!she222
סלט שומר ורימוניםאריק צדק
הכנו לסעודה מספקת יוצא ממש טעים:

שומר אחד חתוך לקוביות
גרגרי רימון
קצת כוסברה קצוצה

לרוטב: (אפשר להכין מראש בצנצנת ולערבב רגע לפני ההגשה, ככה הטעם של הרוטב לא משתלט)
סילאן
חומץ בלסמי
טיפה לימון
ובאופן כללי להוסיף דברים לפי הטעם
מפסקת... תיקון אוטומטי..אריק צדק
ממליצה על האתר הזה:חבובוש

סלטים לשבת • מתכונים קלים ומנצחים מכל הסוגים! - FoodisGood

נותן מלא רעיונות, כמובן שניתן לשחק.

חציל בתנור.. יש כל מיני, וזה חוסך את כמויות השמן.הריון מספר אחתאחרונה
סלט בורגול זה בריא
אפשר לעשות אותו גם עם קינואה...
הצילו. מה אוכלים בחג שבת שבת חג חג חג חג שבת הקרבים?מקום בעולם
אשמח לתפריטים של ממש..
סלטים לא משנה.
האוכל.. שלא ימאס עלינו לעולמים..

@ברוקולי
@יעל מהדרום
@ארץ השוקולד
@ט'
@טארקו
@ועוד כל אלה שלא זכרתי. סוריי
את רוצה רעיונות גם לערב וצאת כיפור?יעל מהדרום
לא תודה מקום בעולם
זה כבר יש לנו קבוע בטטה סופריטו למפסקת, ומרק לצאת הצום
מה זה בטטה סופריטו?יעל מהדרום
לק"י

את אמורה לבשל לכל השבתות והחגים?!
בטטה סופריטו זה תפוא ועוף.. כמו חמין כזה..מקום בעולם
אני. אמא שלי.. מתחלק כזה. אבל שתינו אובדות עיצות..
כמה רעיונות (לאו דווקא מה שאנחנו נעשה)תפוחית 1
בשרי עיקריים:
קציצות עוף ברוטב אדום (מצאתי מתכון ממש טעים באינטרנט יכולה לקשר לך אם את בעניין)
שניצלים
חזה עוף מוקפץ (אפשר גם עם ירקות, אנחנו אוהבים בלי, עושים את של ניקי ב)
בורקס בשר

מרקים
מרק גריסים (גם של ניקי ב)
מרק עוף עם ירקות
מרק כתום
מרק בצל (אם הארוחה בסטייל פרווה או חלבי)


דגים
סול מטוגן (קמח ביצה ..)
סלומון
קציצות טונה (כתבתי פה מתכון לא מזמן)
מושט בתנור
תודה!מקום בעולם
הבעיה שכמעט את כל זה אכלנו ברה"ש והשבת..
ככה שאיך לומר? נמאס לנו 😅😅
עור רעיונותכוחות חדשים
בשרי-
מעורב(אני מכינה מחזה/שוק הודו, פרגיות, חזה וכבד)
פרגיות בתנור או בסיר עם ירקות
קבבים ביתיים
פאי רועים
חזה עוף על מחבת פסים/חזה עוף בעשבי טיבול ועגבניות בתנור-קלל וטעים!!



תודה!מקום בעולם
אשמח למתכונים לחזה עוף עם שרי ולפרגיות
מתכונים>>כוחות חדשים
פרגיות
המתכון שיותר אהוב עלי-פרגיות ביין. אל דאגה. גם ילדים אוכלים את זה מצויין.
ל6-8 פרגיות(תלוי גודל)
חצי כוס יין מתוק
5 כפות סילאן
כף רוטב סויה
כף צילי מתוק.
אופים סגור 45 ד'-שעה בחום 230.

פרגיות בסיר- מטגנת בצל
מטבלת בדבש/סילאן, צילי, סויה,מל"פ, טיפה קטשופ, פפריקה.
מוסיפה את הפרגיות לבצל
מוסיפה מים עד חצי גובה הפרגיות.
בישול כ40 דקות על אש נמוכה אחרי רתיחה.
נ.ב. בפעם האחרונה שעשיתי הוספתי עיגולי קישואים ובטטות מתחת לפרגיות יצא מעדן.
לבוא אליברוקולי
אנחנו בדרךמקום בעולם
יכולה גם לנסות לעזור איכה
ממולאים. חזה עוף ממולא בקינואה. פרגיות. עוף מקסיקני. עוף עם ירקות ואורז בתנור. קציצות עוף/בשר ברוטב. קציצות כנ''ל אפויות בתנור. בשר מבושל בבצל. עוף שלם ממולא. מוקפץ.

יותר מנות ראשונות, למרות שממש בכיף יכולות לשמש כמנה עיקרית -
טורטיות (בשר טחון/חזה עוף/ פטריות ושילובים של הכל) אם את רוצה יש לי מתכון שלמוות!
סלט עוף. בורקס בשר. משה בתיבה.

רעיונות לתוספות -
אורז עם ירקות, קדירת ירקות, מג'דרה, תפו''א שלמים עם קליפה, תפו''א סתם, אטריות אורז, נודלס (אם זה עובר אצלכם), בורגול, פירה, קינואה, כוסמת.

ולא הצלחתי להבין אם את רוצה גם רעיונות לסלטים.
ואם כן, אז תגידי אם חיים או מבושלים.

חוץ מזה, לפעמים נחמד לגוון עם חלבי. (אצל ספרדים פחות הולך..).

ותוספות נחמדות שמגוונות יכולות להיות פשטידות שונות. (אם צריך רעיונות אז בכיף).

ואם את רוצה, יכולה לתת לך תפריטים מוכנים ממה שעושים אצלנו בדרך כלל.

תודה!!מקום בעולם
אני נראה לי במצב שלא משנה איזה אוכל טעים תכתבו- שום דבר לא יבוא לי..
פשוט נמאס לי לאכולללל כבר
איכה
טוב, אז דברי כשיתחשק לך.

אני ממש רעבה עכשיו, ולא היה שום דבר מעניין מוכן ולהכין עכשיו פחות בקטע שלי..

אז כל דבר עושה לי חשק.. אבל מכירה את זה.

ובשורה התחתונה, אני יותר עייפה מרעבה. ולכן זה מה שיכריע את הכף.
מה עם ארוחה חלבית מדי פעם?מיואשת******
דגים, קיש בצל חלבי, פסטה שמנת פטריות, סלט גדול עם בולגרית
אמא שלי אלרגית..מקום בעולם
אוי. באסהמיואשת******
ואי הכל נשמע אש!! אשמחיהודיה ב"ה
למתכון של החזה עןף עם קינואה ולטורטיות

תודה!!
בכיף!איכה
עבר עריכה על ידי איכה בתאריך י"ב בתשרי תש"פ 14:48
טורטיות.
יש כמה אופציות למילוי-
א. בשר טחון - מטגנים בצל, שום, פלפל חריף (לא הכרחי), גמבה, פטריות (טריות או משימורים) ואפשר גם ירוקים. מוסיפים את הבשר ומתבלים לפי הטעם (אני שמה - מלח, פפריקה, אבקת שום, פלפל שחור, צ'ילי, סויה, כמון, חוויג). מפוררים את הבשר עם כף ומבשלין עד שכל הבשר נהיה בצבע אחיד.
שמים בכל טורטיה כמה כפות בשר וסוגרים.
ושוב כמה אפשרויות -
לטגן כמו שניצל בשמן עמוק (לא בריא בטירוף)
לצפות כמו שניצל ולאפות בתנור.
למרוח ביצה / שמן ולאפות בתנור.
הכל יוצא טוב והכל טעים.

מומלץ להגיש עם רוטב שום.

ב. זו אופציה למי שמשעמם לו, ויש לו עצבים להתקשקש.
בטטות (בטטה מקולפת) מטוגנות, פטריות טריות ובצל מטוגנים יחד, פטריות טריות, כוסברה פטרוזיליה, רצועות קטנות של חזה עוף מתובל בסויה וצילי שקודם ציפו אותם בקצת קמח לבן ופירורי לחם ואח''כ טיגנו אותם. מערבבים הכל ומתבלים הכל במלח ופלפל.
מכניסים לטורטיות, ושוב כנ''ל.

ג. מוקפץ. פעם אחת עשינו.

הכי מומלץ זה ב', אבל זה פווול עבודה.

חזה עוף ממולא בקינואה

פורסים את החזה לרצועות דקות ורחבות, מניחים להשריה עם סויה וסילאן ושום, מלח ופלפל.
מכינים את המילוי -
בטטות חתוכות דק / מגורדות, צימוקים, פלפל צהוב, גזר מגורד, בצל. מטגנים הכל טוב טוב. מוסיפים קינואה (חצי כוס אמור להספיק, אבל תלוי בכמות). ובאותה הכמות מים. אחרי הבישול מוסיפים תפוח גרנד מגורד.
ממלאים את החזה - פורסים מניחים כמות שמתאימה של קינואה ומגלגלים מוסדרים בתבנית אפיה (אם צריך תוספים עם קיסם, אפשר פשוט לצופף הכל בתבנית). מכניסים לתנור על גריל ו200 מעלות עד שמשחים יפה מלמעלה.
אחרי האפייה מורחים על החזה תערובת של סילאן, סויה שום שומשום קלוי.

(אצלנו עושים חצי כמות מגולגלות ללא מילוי, לילדים שלא אוהבים)
אורז עם רוטב עגבניות וקורקבניםיעל מהדרום
אל תאכלו הרבה קורקבניםברוקולי


למה? (לא שיוצא לי לאכול יותר מידי...)יעל מהדרום
כמה רעיונותמשתדלת 10
בשרים:
מוסקה
גולש+תפוא
קוביות חזה עוף בטמפורה וצ'ילי(מהאינטרנט )
עופות בפירורים
עוף ממולא
ממולאים(כרוב/פלפל/קישואים/בצל/עגבניה )
סירות חצילים בגריל עם בשר טחון וטחינה
תוספות:
אורז- אושפאלו
קוסקוס
מג'דרה דרוזית (בורגול עם בצל ועדשים כתומות )
אטריות אורז
תפו"א חצויים אפויים(אופים על נייר אפיה משומן, תבלינים על הנייר, מונחים הפוך, עם הקליפה כלפי מעלה )

ירק חם:
כרוב מאודה
קישואים ברוטב
שעועית ברוטב/בפירורים
אפונה ברוטב
בטטה מקורמלת
אנטיפסטי
ירקות מוקפצים

ראשונות :
פחזניות/בלינצ'ס+ רוטב פטריות/קורקבנים/בשר טחון
דגים למיניהם
טורטיות (עם מיונז/חרדל/אלף האיים/ צ'ילי ) עם סטייק דק דק, חסה, עגבניה
סלט כבד




פסטייה! וסיגרים/פסטלים! יאמי יאמירוצה להוסיף
פסטייה זה בצק פילו אפוי ממולא בפרגיות עם שקדים אגוזים ותבלינים, ופסטלים או סיגרים מרוקאים-עלי סיגר ממולאים בבשר טחון מתובל, הפסטלים לא חריף והסיגרים חריף. הכי טעים להכין בבית אבל דורש מיומנות, לכן הכי קל לקנות מוכן-של 3 האופים למשל, ולטגן. בלווי סלסלת עגבניות זה מהמם, אבל לא חייב. קל פשוט וטעים.
מתכון לפסטיה ולסלסת עגבניות אפשר למצוא באמהות מבשלות ובכלל יש מלא טובים ברשת. בהצלחה!
אפשר גם בלינצס ממולא בבשר טחון-רוצה להוסיף
מילוי מלוח עם פטריות ובצל מטוגנים, או מתוק-עם קינמוןסוכר ואגוזים. רוטב פטריות מוכן משקית ואת מסודרת.
גם בורקס תפו"א מוכן או שתכיני מבצק עלים מופשר וחתוך ממולא בפירה-זה מעדן. שוב-עם רוטב פטריות או בלי.
גם כרובית מטוגנת או אפויה זה להיט אצלי. מתכון של ניקי בי.
שעועית ירוקה בשומשום ושקדים,
ואורז לבן או צהוב עם שקדים מטוגנים-תמיד הולך.
שיפודיםתהללי
שיפודי פרגיות /חזה עוף
תודה לכל נמגיבים!!מקום בעולםאחרונה
אולי בראשון יתעורר תאבוננו 😅
בנתיים סגרנן את ערב שבת עם דג ובלינצסים.
ומחר? ה' גדול
על סלמון ושמן זיתנפש תאומה7

שלום לכולם,

תמיהה שקיימת אצלי מאז שהתחלתי להכין סלמון בתנור - שזה לא הרבה זמן, האמת.

בכל מתכון שהוא לסלמון בתנור מופיע שמן זית, במריחה על הדג או כחלק ממרינדה.

אבל הדג עצמו שומני כ"כ שכשהוספתי שמן זית  (לפי הכמות במתכון) הוא נהיה בלתי אפשרי לאכילה.

מאז אני עושה בלי שמן זית ולא מרגישה בחסרונו כלל.

איך זה אצלכם?

צודקת! גם על עוף אני לא אוהבת שמן. יש מספיק שומן שם..מודדת כובעיםאחרונה


מה עושים עם בצק ללחמניות שיצא נוזלי מידי?שִׁירָה

הוא פשוט נוזלייי ונדבק לידיים ואי אפשר לעשות איתו שום צורה של סוג של לחם

שמתי 2 וחצי כוסות מים וחצי כוס שמן על כמעט קילו קמח לבן.

לשפוךשירוש16
לתבנית אינגליש קיק ולאפות כרגיל
^^ או להוסיף קמח בהדרגה תוך כדי לישהט'


ואם מוסיפים עוד קמח זה לא יצא בסוף יבש? או חסר טעםשִׁירָה


נהדר כלחמניותKikop

הבצק הרך מאוד מתאים ללחמניות.

מרדדים עם קמח על השיש את הבצק לצורה מלבנית, חותכים עם סכין או חותכן (יותר נוח) למלבנים קטנים.

מניחים בתבנית ונותנים לבצק לתפוח.

אופים בחום גבוה 230 מעלות. החום הגבוה שומר על הלחמניות מהתייבשות.

תודה רבה אבל אין סיכוי לרדד או להעביר את הריבועים לתבניתשִׁירָה


להוסיף עוד קמח עד שהבצק יחזור למצב בצק.משיח NOW

ואם מתייבש עדיף להוסיף שמן ולא מים.

 

 

או להוסיף עוד קמח שיצא בצקי/ לשמן טוב את הבצק לפעמים זה גם עתפוחית 1
או להוסיף עוד קצת נוזלים לתערובת לשפוך לתבנית לפזר שום וזעתר ולהפוך ללחם שום. ממש טעים
1. או להמשיך ללוש הרבה הרבה עד שהמים נספגים עוד בבצק - הרבהsistaאחרונה

פעמים זה עובד.

2. אם זה לא מספיק, להוסיף מעט קמח בהדרגה וללוש הרבה.

 

3. אם את פוחדת שיצא יבש, אז תלושי הרבה לפני שאת מוסיפה עוד קמח ותמיד אפשר להוסיף עוד טיפה שמן שירכך את הבצק.

המלצה חמה על מעבד מזון - אשמח לשמוע!נוגה--

הייתי רוצה לקנות מעבד מזון טוב, דיסקיות ממתכת.

יש המלצות?

 

תודה!

מג׳ימיקס. אלוף.נשימה ארוכה
יש דגם ספציפי? אני מבולבלת מרוב דגמים..נוגה--


קנינו לאחרונה של בושג'נדסאחרונה
את הדגם הזה
מעבד מזון Bosch MCM3200W בוש - BetterSHOP


ממש אני מרוצה!
מחפשת מתכון מעולה לקרעפלךמיואשת******
אבל כזה שלא מבשלים את הבשר קודם אלא זה מתבשל במרק
והבצק דק דק
אשמח למתכונים ועצות, פעם ראשונה שלי...
נשמע לי רעיון אמיץ להכין את זה לבד חילזון 123


חחח. תודה. אבל אני ממש רוצה. מה, אין מתכונים לאף אחת??מיואשת******


תכלס זה פשוט בצק פסטה לדעתי. אבל אולי אני לא מספיק מבינה...חילזון 123


בצק דק במכונת פסטה. מאד קשה להצליח לעשות עם מערוךנחשון מהרחברון
ואז זה מתבשל לבד במרק.
מתכון ספציפי אין לי.
קרפלךיהושבעט5
חיפשתי באינטרנט ,מצאתי מתכון באתר כיפה לא יודעת לצרף.תחפשי שם,בהצלחה.
מצאתי עוד מתכון לקרפלך מבצק עם תפוא.
תודה, מצאתי מתכונים באינטרנט. העדפתי משהו מומלץ מפה מיואשת******

אבל אני רואה שאין ברירה.. נחזור לרב גוגל

המתכון הכי מוצלח שיצא לי זה מספר מתכונים ישןט'

ניחוחות שבת וחג של ציפורה קרייזמן. אנסה להשיג כי גם אני צריכה

 

וואלה יש מצב שהוא מסתובב לי איפשהו. אחפש גם מיואשת******
ממליצה על המתכון של מיכל זילברשלגאנונימיות
היימחכה#למשיח
מתכון פשוט וקליל ,

3 חלמונים
כפית מלח
3 כוסות קמח
חצי כוס מי סודה (לא חובה).
מים כמה שנכנס.

ללוש היטב ,
לתת לבצק לנוח כחצי שעה.

בנתיים להכין את המלית

אני מכינה מבשר בקר/עוף לא מבושל

חצי קילו בשר טחון
מלח , פלפל לפי טעם
בצל מגורר דק דק בפומפייה
כמה שיניי שום
חצי כוס מים
ללוש היטב

(יש כאלה שמוסיפים , עלים או תבלינים.
תלוי במסורת).

לאחר מכן לוקחת את הבצק חוצה ל3-4 חלקים ,
מרדדת כל חלק לעלה דק
(חשוב לקמח היטב שלא ידבק הבצק).

חותכת עם כוס עיגולים ,

מרדדת אחרי זה כל עיגול ,
שמה מלית במרכז
חשוב שלא לשים יותר מדי שהכיסון לא יפתח בבישול.
מקפלת לחצי כמו חצי ירח אפשר להדק עם היד או עם מזלג .

אחרי שהכנתי מכל הבצק עיגולים , שמה מעט בהקפאה.

וזורקת למרק או למים מומלחים

מבשלת עד שהם צפים.

בהצלחה



תודה רבה!!!🌷🌷מיואשת******
איך יצא??אנונימיות
חביב 🙈מיואשת******
בשביל שנרגיש את
המנהג
מבחינת טעם , נו נו, אכלתי דברים יותר טעימים מזה בהרבה פחות השקעה 😛
קפלעךיהושבעט5
אז בזכותך הכנתי,אהבו ואני מכינה גם קובה,והרבה.
המתכון שניתן כאן הוא מתכון לריביולי.
אז אם יום אחד תשרה עליך הרוח להכין רביולי יש לך מתכון .
מיואשת******אחרונה
מאד אהבו אצלי! אבל כמה עבודה בשביל ביס קטן , לא בשבילי
סדנת בישול למתחילהשושנושי

היי,  משהי מכירה סדנת בישול למתחילות?

אני נשואה ומפריע מאוד לבעלי שאני לא מבשלת טעיםם.. פטיש

ראיתי פירסום על סדנאות בי-ם,חפשי בנטסמטאותאחרונה
אבל אם יש לך בסיס אז חושבת שללמוד מניסיון זה הכי יעיל..
אל תחששי להכין דברים ולדעת שלא בטוח הם יצאו טעימים בפעמים הראשונות,לאט לאט לומדים
המלצה למתכון באמת טוב לרוגלעכים קטנים?כמעין הנובע
ואשמח בכללי לרעיונות לעוגיות טעימות במיוחד!
רוגעלך אני מכינה מהבצק שמריםסמטאותאחרונה
עוגת שמרים של כולנו:
1 קג קמח
2.5 כפות שמרים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
1.5 כוס מים מהברז
להתפיח עד הכפלת נפח,ללוש ולהתפיח שוב.
למרוח בפנים רק דברים טעימים.


ועוגיות לימון, הבאתי מתכון ליעל מהדרום כמה שרשורים למטה עוגיות לימון של ניקי ב
מחפשת מתכוןאריק צדק
של קציצות דלורית, קינואה אדומה ואדממה כמו של טבעול, רק בלי החומרים המשחקים.
תיקון: חומרים משמרים.אריק צדקאחרונה
תיקון אוטומטי וכו..
בשר מס 8 (שריר הזרוע)- איך מכינים?טארקו
אשמח להסברים מפורטים לגבי שלבי ההכנה. לא מבינה בזה כלווםם.
חותכים לפני? אחרי? כמה זמן בישול? וכו..

לא חייב מתכון מדויק(אפשר, אבל בטעמים אני יכולה לאלתר) אבל כן הסברים טובים.
אין לי סיר לחץ.
זה חלק שמתאים לבישול מאוד ארוך כמו חמיןברוקולי
אין לי בעיה לבשל ארוךטארקו
אבל אשמח לשלבים
ולא אוהבת את המושיות של החמין.
ירקות שורש? פטריות?ברוקולי

תתחילי בלסגור אותו לבשל עם יין, פלפל שחור ועלי דפנה
זה מתאים לבישול ארוך.לא חייב חמין.חילזון 123אחרונה
אפשר כזה מתוק קצת עם יין/פירות
בעקרון לא משנה מה התיבול, להשאיר את זה על פלטה ללילה זה הכי יעיל.ככה הבשר יוצא ממש רך.
נגיד לשים בסיר את הנתח שלם, בצל, עיגולים של גזר, אפשר פרוסות חבוש או שזיפים מיובשים, קצת יין אדום, מים
להרתיח ולהשאיר על הפלטה מכוסה טוב עם מגבת עד הבוקר
(נדמה לי שזה פחות נתח שאפשר לפרוס אותו לפרוסות כאלה יפות)
קציצות בשר ברוטב צהוב וקציצות עם ארטישוק ברוטב צהובshe222
מתכונים....
לחם כוסמין/ מלא, מתייעצת בכלליתפוחית 1
איך אפשר להפוך אותו ליותר טעים?
מכינה 100% מלא ולא רוצה לשים יותר מ2 כפות סוכר (אם כבר בריא לא אהרוס עם חצי כוס)
ותמיד זה יוצא נחמד כשזה טרי אבל די טפל..
כאילו אי אפשר להתחרות עם הטעם של הקמח לבן
מה עושים?
מחמצת/ פשתן / קימל/ בצל ועוד היד נטויהברוקולי
מחמצת נשמע לי מסובך להכין..יש דרך פשוטה?תפוחית 1
ומה זה פשתן?
קימל ובצל לפזר למעלה? האמת שזה אחלה רעיון! ככה פחות ירגישו את החיסרון של המתיקות.
תודה!
לא מחמצת = יצור חי שצריך לגדל, לטפל ולטפחברוקולי

פשתן = זרעים
ולא למעלה לשלב בבצק בחיים לא שמתי יותר מכף סוכר לקילו

ואני אופה לא רע
לחם או חלה?ג'נדס
אפשר להוסיףמחכה#למשיח
גם זעתר וכמה שיני שום מגורדות ולהכניס בבצק,
יתן לו טעם מעניין.

אפשר בשלב מריחת הביצה למרוח מעל שכבה של דבש/סילאן.

או להוסיף דבש/סילאן לבצק עצמו.

אפשר לשים פרג במקום שומשום.

אפשר להכניס טבעות זיתים בתוך הלחם ,להדגיש מליחות.

יש הרבה אפשרויות ב"ה.

בסוגריים- כשמתחילים תזונה דלת סוכר/מלח , לוקח לבלוטת הטעם זמן להתרגל לשינוי , בהתחלה זה יכול להרגיש תפל ,עם הזמן מתרגלים.

👌

את שמה מלח? ואפשר להוסיף גרעינים/אגוזיםמיואשת******
אמרת תפל, אז לכן אני שואלת על המלח. שימי לב שיש לך כף מלח שטוחה על כל קילו קמח.
אפשר להוסיף גרעיני דלעת , שברי אגוזים וכו וזה נותן טקסטורה וענין
כן אני שמה מלח. אולי תפל זו לא הגדרה מדויקת..אלא פחות טעים מתפוחית 1
מלחם לבן
תודה! גרעינים זה רעיון (רק שמתאים לאחים שלי לא לאהוב את זה )
אה זה ענין של הרגלמיואשת******
עברתי לפני כמה שנים ללחם מלא. חודש חודשיים ראשונים היו לא קלים
היום לחם לבן לא טעים לי ברמה שאם נגמר הלחם שלי אננ לא אוכלת לחם 😏
ואני לא פריקית בריאותה אוהבת שוקולד וגלידה וכו. זה ממש ענין של הרגל
כיף לך שככה התרגלת ⁦תפוחית 1
אני כבר שנתיים עם לחם מלא בהפסקות (יעני מקפידה עד שנגמר או עד שיש משהו ממש מגרה, אז זה סביר לי אבל לא יותר)
את צריכה למצוא את הלחם שטעים לךמיואשת******
אני קונה. אופה רק חלות
אולי כדאי עד שתתרגלי לטעם קודם לנסות כל מיני לחמיןם שונים מחנויות, עד שאת מוצאת סוג שטעים לך, ואז לנסות באפיה להגיע לטעם הזה
אני קונה של ברמן את השיפון אגוזים או שיפון מחמצת ונורא טעים לי
בהצלחה!
נכון זה באמת רעיון ⁦⁩ תודה!תפוחית 1
השיפון מומלץ ממש!מחכה#למשיח
תודה!תפוחית 1אחרונה
אז מה אתם מתכננים לסעודה מפסקת וצאת הצום?בהשתדלותי
חושבת מה הכי נכון לאכול לפני ואחרי..

שתפו נא
במסורת אצלנומחכה#למשיח
מרק עוף צח עם כיסונים ממולאים בבשר
בסעודה מפסקת.


ירקות ופירות כל היום ומים.

נמנעים משתייה ממותקת , נמנעים ממאכלים מלוחים , דגים , חמוצים.

זה בגדול

יש עניין לאכול 3 סעודות באותו היום
מי שיכול זה ברכה.
בסעודה הראשונה דווקא אוכלים דגיםמשיח נאו בפומ!
אנחנו נמנעים ;)מחכה#למשיח
זה מצמיא .
👍בהשתדלותי
הבנתי שפחות מומלץ מרק לפני כי הוא ממלא על מים..
עוד רגע יבואו כולם וכל אחד יסתור את האוכל של השני כי "אמרו"binbin
אמרו שלא טוב זה ולא טוב זה...חחח
בסוף כולם צמאים ורעבים בוקר למחרת
מיואשת******אחרונה
בבוקר דייסת קווקרחילזון 123

בערב הצום בצהריים מרק עוף עם הרבה ירקות ושקדי מרק כמובן... (ואולי איטריות דקות)
לפני הצום - עוף מבושל ברוטב (עם חומוסים, קצת עגבניות, קצת גמבה, גזר, תפו"א וכו')
ואורז וסלט

אחרי הצום מי שרוצה שאריות מהארוחות שלפני הצום
או שאולי אכין דג עם פרורי לחם
אם יהיה לי זמן- לפתן פירות

לי בד"כ אחרי הצום יש חשק בעיקר לעוגיות או שוקולד... פחות לאוכל...