רעיונות לאוכל לילדים ביום כיפורidite
אם נשארים בביתג'נדס
אז אוכל רגיל אבל שהם צריכים מינימום עזרה בו כמו שניצלים שאפשר לאכול ככה ביד/במפית, ביצים קשות...
באמת נראה לי שאוותר על תוספות כמו אורז וכד' בגלל הלכלוך שזה יוצר ואני רוצה לעצמי מיני' עבודה...
באמת נראה לי שאוותר על תוספות כמו אורז וכד' בגלל הלכלוך שזה יוצר ואני רוצה לעצמי מיני' עבודה...
אצלנו עבד לחמניות+נקנקיות פרווה(היום היחיד בשנה)סמטאותאחרונה
או לחמניות+ממרחים+ירקות.
פסטה ללא כלום+ירקות.
וכן ממתק קטן כי תכלס יום כיפור הוא חג.
פסטה ללא כלום+ירקות.
וכן ממתק קטן כי תכלס יום כיפור הוא חג.
מחפשת מתכון לעוגה טעימה - שוקולד עם או בלי חמאת בוטניםאילה שלוחה
פרווה
עדיף ממש בלי מרגרינה אם אפשר
פשוטה ממש להכנה (להקציף ביצים נחשב השקעה אצלי)
ואם אפשר גם שתהיה יפה ומרשימה.
יש רעיונות?
עדיף ממש בלי מרגרינה אם אפשר
פשוטה ממש להכנה (להקציף ביצים נחשב השקעה אצלי)
ואם אפשר גם שתהיה יפה ומרשימה.
יש רעיונות?
אחת הטובותט'
עוגת שוקולד הכי טעימהחדשה1
וקלה להכנה.. הכל בקערה אחת..
יום שישי עשיתי אותה 4 פעמים לכבוד שבת.. לא נישאר פירור...
לבסיס העוגה :
עוגת שוקולד עם קרם גנאש/ברכי כהן
1 וחצי כוסות קמח
1 וחצי כוסות סוכר
3 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מים
3 כפות קקאו
3 כפות אבקת פודינג וניל
1 כף רום
1 כף נס קפה
1 אבקת אפיה
לערבב הכל היטב ולשטח בתבנית
לאפות על חום 160 עד שקיסם יוצא נקי ולהניח בצד להתקרר
גנאש-250 שמנת מתוקה ו2 שוקוחד מריר להמיס ביחד לשפוך מעל ולקשט במה שבאלך..
יום שישי עשיתי אותה 4 פעמים לכבוד שבת.. לא נישאר פירור...
לבסיס העוגה :
עוגת שוקולד עם קרם גנאש/ברכי כהן
1 וחצי כוסות קמח
1 וחצי כוסות סוכר
3 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מים
3 כפות קקאו
3 כפות אבקת פודינג וניל
1 כף רום
1 כף נס קפה
1 אבקת אפיה
לערבב הכל היטב ולשטח בתבנית
לאפות על חום 160 עד שקיסם יוצא נקי ולהניח בצד להתקרר
גנאש-250 שמנת מתוקה ו2 שוקוחד מריר להמיס ביחד לשפוך מעל ולקשט במה שבאלך..
זאת התוצאה...חדשה1
מחכים להמצאה שתוכל להעביר טעמים וריחות דרך האינטרנט...קרן-הפוך
העוגה נראית נפלא!!
את מהדרוםחדשה1
וגם אני, אז את מוזמנת אכין לכבודך אחת חמה בזה הרגע....
התבלבלתי .. חח חשבתי שמישהי אחרת הגיבה ליחדשה1
גם אם את חא מהדרום את מוזמנת בשמחה ..
נראה טובג'נדס
אבל ביקשו פרווה, לא?
היא פרווה..חדשה1
הגנאש ממקצפת צמחית
היא ביקשה בלי מרגרינהג'נדס
ריצ זה מרגרינה
אז שתוותר על הגנאש..חדשה1
המתכון של העוגה עצמה עונה על כל הבקשות הגנאש הוא אקסטרה שוקולד ואפשרי בהחלט לוותר עליו!
עונה בשם עצמיג'נדס
קודם תודה רבה שהעלת את המתכון ועוד צירפת תמונה....
שנית, פשוט בעוגת שוקולד לא לשים ציפוי זה מוריד ממנה הרבה, או לחילופין, הציפוי משדרג מאוד! לכן קצת מבאס מתכון לעוגת שוקולד בלי ציפוי (או ציפוי שלא מתאים לשימוש.) אני פשוט בבעיה הזו לא מעט, מתכונים פרווה טעימים ומרשימים ללא מרגרינה.... אז רק השמתי את תשומת ליבך...
שנית, פשוט בעוגת שוקולד לא לשים ציפוי זה מוריד ממנה הרבה, או לחילופין, הציפוי משדרג מאוד! לכן קצת מבאס מתכון לעוגת שוקולד בלי ציפוי (או ציפוי שלא מתאים לשימוש.) אני פשוט בבעיה הזו לא מעט, מתכונים פרווה טעימים ומרשימים ללא מרגרינה.... אז רק השמתי את תשומת ליבך...
מתכון לציפוי לעוגת שוקולד ללא מרגרינהבנימינה
1 כף קקאו
3 כפות דבש
2 כפות טחינה גולמית או שקדיה
2 כפיות ברנדי או ליקר שוקולד, שקדים או תפוז
2-3 כפות מים
שמים הכל בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה עד לקבלת קרם אחיד.
מתוך הספר אפיה בריאה של אביגיל מייזליק
3 כפות דבש
2 כפות טחינה גולמית או שקדיה
2 כפיות ברנדי או ליקר שוקולד, שקדים או תפוז
2-3 כפות מים
שמים הכל בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה עד לקבלת קרם אחיד.
מתוך הספר אפיה בריאה של אביגיל מייזליק
ניסית אותו?ג'נדס
לא מרגישים את הטעם של הדבש?
באה לענות לך בפרטי
בנימינה
רק חייבת להודןת לךחדשה1
שלא ידעתי שבריץ יש מרגרינה... חידשת לי ממש ,תודה רבה.
אמממג'נדס
בבקשה...
וזה לא שזה מכיל מרגרינה. פשוט מייצרים את זה באותה דרך כמו שמייצרים מרגרינה. לכן זה שווה למרגרינה מבחינת הערכים.
אני עושה ציפויבוקר אור
עם טבלת שוקולד מריר וממיסה בשמן.. אפשר להוסיף גם סוכר אם רוצים. לנו זה טעים;) אבל לא יודעת אם זה תחליף מספיק שווה..
אפשר גם רק שוקולד בציפויבטעות נכנסתיאחרונה
כשהעוגה יוצאת מהתנור רותחת, לפזר עליה קוביות שוקולד (הרבה, שיספיק לציפוי) וכשנמס למרוח לשכבה אחידה.
ברור שזה לא יוצא כמו עם ריצ' שנותן לעוגה עסיסיות נוספת אבל זה גם חמוד
ברור שזה לא יוצא כמו עם ריצ' שנותן לעוגה עסיסיות נוספת אבל זה גם חמוד
גם אנחנומחכה#למשיח
כשזה מתקשה זה נותן עוד שכבה מעניינת לעוגה.
אני מכינה תמיד בלי מרגרינה..מקום בעולם
בערך 2 כפות שמן על כל חבילת שוקולד.. ולהמיס בפולסים של 20 שניות! במיקרו
מה אתם מתכננים לאכול מחר במהלך היום ולסעודה מפסקת?מנסה לעזור
אני חושבת לבשל לשצהרים שניצלים בתנור+ תפו"א בתנור
ולסעודה מפסקת- מרק טוב של עוף וירקות (ללא תבלינים. רק מעט מלח)
ואורז לבן
וכמובן חלות בהתחלה.
זה מה שאני חושבת. אולי יהיה שינוי.
מה אתם מתכננים להכין/ לבשל?
לסעודה הראשונהג'נדס
דג מרוקאי, אני אף פעם לא מכינה חריף... זה בעיקרון מלח פפריקה ושמן... עם מרק כתום.
לסעודה מפסקת אצל הוריי יהיה מרק קוסקוס מסורתי עם עוף בתוכו...
לסעודה מפסקת אצל הוריי יהיה מרק קוסקוס מסורתי עם עוף בתוכו...
איך את מכינה שניצלים בתנור?~moriya~
אותו רעיון של שניצל מטוגן- רק שזה בתנורמנסה לעזור
משרה את השניצלים בבלילה של ביצים ותבלינים (מלח, פלפל, כורכום וכמון) למשך לילה או כמה שעות טובות.
אח"כ מצפה אותם בפירורי לחם (מוזהבים) ושומשום.
לוקחת תבנית של תנור, מצפה בנייר אפיה ומורחת שמן (עם מברשת).
מניחה את השניצלים בתבנית (די צפופים כי אני רוצה לנצל את כל השטח של התבנית) ומזלפת מעט שמן מעל. עם היד. כמה טיפות.
מכניסה לתנור מחומם מראש 200 מעלות.
והטריק כאן הוא להיות די צמודים לתנור. לא לתת לשניצלים להתיבש או להאפות יותר מידי זמן שמה..
בדרך כלל, אחרי 10-15 דק' - השניצלים זהובים מלמטה ואני הופכת אותם ונותנת לזה עוד אפיה קצרה של 5 דק' וזהו.
צריכים לשים לב שברגע שהם הופכים להיות זהובים- להפוך לצד השני ולהוציא אחרי כמה דקות בודדות. לא יותר מידי.
כי ברגע שהם מתחילים להיחרך בקצוות- זה פחות טעים.
אם מוציאים אותם בזמן- הם יוצאים כמו שניצל מטוגן. אותו טעם בדיוק.
נתתי לאחיות ובנות משפחה שלי לטעום והם לא האמינו לי שזה נאפה בתנור.
כדאי לנסות.
נשמע טוב. תודה רבה!~moriya~
בכייף. אם תכינו- אשמח לשמוע איך יצא
מנסה לעזוראחרונה
לפני הצום מומלץ לאכול פחמימות מלאותבת של השם
ולכן אורז לבן לא מומלץ, וכנ"ל תפו"א. עדיף דגן מלא (אורז מלא/גריסי פנינה/קינואה/כוסמת) ובמקום תפו"א -בטטה. כדאי לשלב דגן מלא יחד עם קטניות לקבלת חלבון מלא. למשל: אורז מלא עם אפונה או גרגרי חומוס, קינואה עם עדשים, גריסים ושעועית וכדו'.
עוגיה או עוגה בלי שמן יש חיה כזו?מיואשת******
אבל ממש בלי שמן
לא שמן קוקוס ולא שמן זית ולא טחינה ולא אגוזים ולא רסק תפוחים
בלי שמן בכלל ממש ממש(למישהו עם בעיה רפואית)
לא שמן קוקוס ולא שמן זית ולא טחינה ולא אגוזים ולא רסק תפוחים
בלי שמן בכלל ממש ממש(למישהו עם בעיה רפואית)
קרקר?חילזון 123
רציתי משהו לקינוח 😏מיואשת******
אז אולי קינוח אחר? פירות? כדורי תמרים?יראת גאולה
קרקר מתוק? 🤔חילזון 123
אוקי, נשמע מענין. יש קרקר בלי שמן?מיואשת******
טוב לא בטוחה בעצם...חיפשתי קצת ובאמת רוב המתכונים עם קצת שמןחילזון 123
אבל מכיוון שזה דרישה לא הכי סטנדרטית הייתי פשוט מנסה לאלתר כמות קטנה ולראות מה יקרה,
לוקחת מתכון עם מעט שמן ומוותרת עליו. גם אם זה לא יהיה הדבר הכי טעים בעולם אולי זה יצא נחמד
עוגת גבינה קרהתפוחית 1
וחוץ מזה תגגלי, סיקרנת אותי בשאלה אז חיפשתי וראיתי שיש באינטרנט כמה מתכונים לכל מיני סוגי עוגות.
בהצלחה!
בהצלחה!
כדורי שוקולד?איכה
לא חייבים שמן.
כדורי תמרים (על משקל כדורי שוקולד)
יש לנו מתכון ממש טוב לעוגה עם חמאת בוטנים וביסקווטים למטה ושוקולד למעלה, משהו ממש שווה.
יש מצב שהיא בלי שמן, אבל אני לא זוכרת באמת.
מקווה לזכור לבדוק מחר.
בביסקויט יש שמן מן הסתם. וגם שומן מוקשה...חילזון 123
צודקת, עכשיו אני רואה שלא הבנתי עד הסוף את הבקשהאיכה
אבל כדורי תמרים על בסיס אגוזים יכול היות מעולה.
חמאת בוטנים זה שמן
מיואשת******
תודה לכולן, גם פירות אסור לו 🙈🙈מיואשת******
אבל סוכר קמח וביצים כן 🤷🏻♀️
ג'לי? פודינג?יראת גאולה
אפשר להכין נשיקות- סוכר וביציםחילזון 123
אפשר גם לנסות עוגת טורט. אין בזה הרבה שמן, הייתי מנסה לוותרחילזון 123
רעיון מעולההההההה!מיואשת******
בננה גם אסור?חילזון 123
כן
מיואשת******
ומוצרי חלב?חילזון 123
זו סעודה בשרית.. אורחים לחגמיואשת******
פנקייק? 🤔ג'נדס
יכול להיות רעיון, לטגן בלי שמן ..מממ... שווה לנסות. תודה!מיואשת******
הייתי מנסה משהו אפוי...ג'נדס
אלא אם את יודעת איך לטגן בלי שמן
פנקייק אפוי? יש כזו חיה?מיואשת******
נראה לי שיצא לך דומה לקרקר... במיוחד שזה בלי שמןחילזון 123
חחחחחח. ועוד פרווה. באמת כנראה יצא קרקר
מיואשת******
נסי את זהג'נדס
אויש הוא עלול להידבק או להישרף..מחכה#למשיח
עוגה או עוגיה אין בלי שמןג'נדס
אבל אפשר קינוח אחר כמו סורבה. תקני מנגו, תחתכי, תקפיאי תעבדי במעבד מזון עם קצת מיץ תפוזים ואבקת סוכר (לא חובה הסוכר) תקפיאי ולהלן סורבה טעים ביותר!
היא בלי שמן-~moriya~
לא ניסיתי, אבל אני מכינה ממש דומה שיוצאת מעולה.
אפשר לשים למעלה ג'לי בטעם תות אם זה קביל
תודה !
מיואשת******
חתיכת אתגרמחכה#למשיח
גרמת לי להעריך שאני יכולה לצרוך שמן על כל סוגיו.. אם לא , היו נמנעים ממני הרבה תענוגות החיים חחח😁.
ולקינוח אולי באמת ללכת על גלידה ,
שמנת להקצפה , שוקולד מומס / קקאו , צימוקים , קצת רום .
או מלבי , יש מתכונים באינטרנט
או עוגה כזו , שכבות של שערות קדאיף וקצפת חלבית.
או באקלווה משערות קדאיף בסירופ מתוק-לימוני.
לקנות עלי סיגר למלא במילוי מעניין ולאפות.
ולקינוח אולי באמת ללכת על גלידה ,
שמנת להקצפה , שוקולד מומס / קקאו , צימוקים , קצת רום .
או מלבי , יש מתכונים באינטרנט
או עוגה כזו , שכבות של שערות קדאיף וקצפת חלבית.
או באקלווה משערות קדאיף בסירופ מתוק-לימוני.
לקנות עלי סיגר למלא במילוי מעניין ולאפות.
גם שמנת פרווה היא שומן
- בהחלט גורם להעריך מאד!מיואשת******אחרונה
מזל שהם פה רק חג אחד😛
שוקולד אפשרי?ש.א הלוי
כן, במידה
מיואשת******
לפני צוםפרח כתום
מה מכינים? מה כדאי לאכול?
אשמח לתפריט ליום שלישי..
אשמח לתפריט ליום שלישי..
אני גם מתלבטת מה להכין. ממש מחפשתכוחות חדשיםאחרונה
גיוון אחרי החג והשבת. מצד שני צריך שלא יהיה כבד.
בינתיים יודעת שמכינה מרק עוף עשיר בירקות עם אטריות כמיטב המסורת.
בינתיים יודעת שמכינה מרק עוף עשיר בירקות עם אטריות כמיטב המסורת.
רביולי ופסטה ביתיים
~moriya~
אשמח לטיפים ומתכונים טובים, גם לבצק וגם למילויים.
תודה רבה!
תודה רבה!
עוף במקפיאבינייש פתוח
קניתי חבילה עם המון חתיכות של חזה עוף קפואים, וכל פעם שאני רוצה משם מנה אני מוציא מהמקפיא ואחרי שמפשיר אני לוקח שניצל אחד (אני חייב שיפשיר, כי כשקפוא הם דבוקים אחד לשני) ומטגן על המחבת, ומחזיר למקפיא את השאר. לאחרונה ראיתי שכתוב שאין להפשיר ולהקפיא שנית. עשיתי את זה כמה פעמים ולא קרא כלום. לא לי ולא לשניצל. אתם יודעים/יודעות עד כמה זה קריטי? למה ההנחיה הזאת? יש לזה נזק לשניצל או לבריאות של מי שאוכל אותו? שוב, עשיתי את זה כמה פעמים בלי שום בחילה או משהו כזה ובלי שום פגיעה באיכות של השניצל
זה עניין של בריאות.כשמפשירים יכולים להתפתח חיידקיםחילזון 123
ואז אם אתה לא מבשל מייד אז יכולים עוד להתרבות
זה שלא קרה לך כלום לא מחייב מה יהיה בפעם הבאה
זה שלא קרה לך כלום לא מחייב מה יהיה בפעם הבאה
אם כבר הפשרת פעם אחת, למה לא הפרדת בין החתיכות כבר אז,קרן-הפוך
לפני הקפאה מחדש?
עם נייר אפיה, או עם ניילון נצמד על כל חתיכה.
והסכנה בהפשרה מחדש כל פעם - חיידקים.
למה אסור להקפיא בשר מחדש?
עם נייר אפיה, או עם ניילון נצמד על כל חתיכה.
והסכנה בהפשרה מחדש כל פעם - חיידקים.
למה אסור להקפיא בשר מחדש?
אכןשירוש16
זה בעיה.
במאכלים, במיוחד בעוף/בשר חי, ישנם חידקיים מזיקים.
כאשר מקפיאים את האוכל - מפסיקים את תהליך התרבות החיידקים.
כשמפרישים - התהליך ממשיך.
ואז הבישול משמיד את החיידקים.
אם העוף עובר תהליך הקפאה-הפשרה שוב ושוב החידקיים באוכל מתרבים יותר מידי וזה מאוד מסוכן.
מעבר לכך, אם אתה נוהג לשטוף את החזה עוף בכיור- החידקיים הללו מתפשטים בכיור, על השיש, על הכילים ובקיצור - כל המטבח מתמלא בחיידקים.
לכן ההנחיה הגורפת היא שאין להקפיא אוכל לאחר שהופשר.
ייתכן שאתה לא תחוש בשינוי. כאב בטן/שלשול/כאבי ראש יום למחראת או לאחר כמה ימים לאו דווקא תקשר לשניצל.
אך ילדים, תינוקות, נשים בהריון ואנשים עם בעיה במערכת החיסון עלולים לחטוף חיידק מסוכן בצורה קשה. וחבל.
לגבי חזה עוף -
ממליצה לקנות עוף טרי ולארוז כל מנה בניילון נצמד או בשקית מיוחדת להקפאה בצורה נפרדת. כך כל פעם ניתן להפשיר רק את הכמות שצריך לאותה ארוחה.
ובמידה ונשאר מעט עוף - לבשל ורק אחר כך להקפיא.
הבישול הורג את כל החיידקים שהתפתחו עד לאותו שלב, כך שניתן להקפיא שוב.
בהצלחה!
במאכלים, במיוחד בעוף/בשר חי, ישנם חידקיים מזיקים.
כאשר מקפיאים את האוכל - מפסיקים את תהליך התרבות החיידקים.
כשמפרישים - התהליך ממשיך.
ואז הבישול משמיד את החיידקים.
אם העוף עובר תהליך הקפאה-הפשרה שוב ושוב החידקיים באוכל מתרבים יותר מידי וזה מאוד מסוכן.
מעבר לכך, אם אתה נוהג לשטוף את החזה עוף בכיור- החידקיים הללו מתפשטים בכיור, על השיש, על הכילים ובקיצור - כל המטבח מתמלא בחיידקים.
לכן ההנחיה הגורפת היא שאין להקפיא אוכל לאחר שהופשר.
ייתכן שאתה לא תחוש בשינוי. כאב בטן/שלשול/כאבי ראש יום למחראת או לאחר כמה ימים לאו דווקא תקשר לשניצל.
אך ילדים, תינוקות, נשים בהריון ואנשים עם בעיה במערכת החיסון עלולים לחטוף חיידק מסוכן בצורה קשה. וחבל.
לגבי חזה עוף -
ממליצה לקנות עוף טרי ולארוז כל מנה בניילון נצמד או בשקית מיוחדת להקפאה בצורה נפרדת. כך כל פעם ניתן להפשיר רק את הכמות שצריך לאותה ארוחה.
ובמידה ונשאר מעט עוף - לבשל ורק אחר כך להקפיא.
הבישול הורג את כל החיידקים שהתפתחו עד לאותו שלב, כך שניתן להקפיא שוב.
בהצלחה!
אפשר להוציא גם כשזה קפוא אחדבוקר אור
אני עושה את זה תמיד
נכון. תנסה עם סכין ןפטיש של שניצליםתפוחית 1
רק בזהירות לא להיחתך...ת.מ.
החתכים הכי מזעזעים זה מנסיונות להפריד בין דברים קפואים...
צודקת.תפוחית 1אחרונה
עם סכין פשוטה ולא חדה
ונכון, צריך מאוד להיזהר
ונכון, צריך מאוד להיזהר
עם מערכת חיסונית תקינה לא אמור לקרותברוקולי
אבל כמו שכתבו לא אידיאלי מחיידקים וזה גם יכול להתקלקל
להבא- תפשיר בפעם הראשונה ותפריד בין השניצלים עם נייר אפיה
ככה תוכל להפריד כל פעם 1
אני קבוע כבר שמה עם ביצה ופרורי לחם ומקפיאה בין ניירות אפיהמקום בעולם
שולפת אחד (או 5 אם זה בשבילי 😜) מטגנת
תודה לכולכן!בינייש פתוח
אורז! משהו יכול לעשות לי סדר בין כל הסוגים?פרח חדש
מה ההבדל?
יש הבדל בבישול שלהם?
עם מה הולך כל אחד?
יש הבדל בבישול שלהם?
עם מה הולך כל אחד?
תזכירי לי בהמשך יהיה לי זמןנחשון מהרחברוןאחרונה
בגדול - עמילן זה ההבדל.
יותר עמילן - לריזוטו סושי ממולאים (יש כמה סוגים. בגדול אורז עגול/קצר)
פחות עמילן אורז אחד אחד - כל התבשילים עם האורז (אושפלאו, מג'דרה כל מה שצריך אורז לא דביק אורז ארוך
יותר עמילן - לריזוטו סושי ממולאים (יש כמה סוגים. בגדול אורז עגול/קצר)
פחות עמילן אורז אחד אחד - כל התבשילים עם האורז (אושפלאו, מג'דרה כל מה שצריך אורז לא דביק אורז ארוך
יש למישהו מתכון ללחם באופה לחם?משהו מיוחד
יש לי מתכון ללחם די בסיסי, אשמח לגוון.
גם עושה את הבסיס,רק מגוונת מה להוסיףציףאחרונה
לפעמים עושה במתכון של בצק לחלות,יוצא טעים..
לפעמים מוסיפה דבש ומורידה מהמים, יותר מתוק,לפעמים מוסיפה שום פטרוזיליה. לפי המצב רוח.
לפעמים מוסיפה דבש ומורידה מהמים, יותר מתוק,לפעמים מוסיפה שום פטרוזיליה. לפי המצב רוח.
מתכון ללחם קמח מלאidite
ניסיתי כמה מתכונים ללחם מקמח מלא ואף אחד לא יצא באמת טוב.
אז, מחפשת מתכון מנצח ללחם מקמח מלא. כמות שתספיק לכמה כיכרות גדולות וטובות.
ניסית כוסמין?ג'נדס
ניסיתי, לא יצא משהוidite
ממליצהשירוש16
לנסות מתכונים של חצי רגיל וחצי מלא במקום 100% מלא.
לקמח רגיל יש תכונות שקשה לחקות באמצעים אחרים.
לקמח רגיל יש תכונות שקשה לחקות באמצעים אחרים.
אני בד"כ עושה עם המתכון שעל קמח של חברה מסויימתלפניו ברננה!
(עץ השדה, גם אם קניתי חברה אחרת...)
באופן כללי נראה לי מתכון שעל החבילה הוא מתכון שעובד טוב עם הקמח.
אפשר להפחית סוכר.
חשוב מאוד ללוש הרבה.
אל תנסי להמיר מתכון של קמח לבן כי צריך הרבה יותר מים. ככל שיש יותר מים (בלי להגזים..) הלחם יותר טוב.
לאחרונה בטעות במקום לשים 3 ורבע כוסות מים שמתי 4. לא הצלחתי לעבוד עם הבצק ושפכתי אותו לתבניות בעזרת מצקת, אבל יצא פשוט מושלם.
באופן כללי נראה לי מתכון שעל החבילה הוא מתכון שעובד טוב עם הקמח.
אפשר להפחית סוכר.
חשוב מאוד ללוש הרבה.
אל תנסי להמיר מתכון של קמח לבן כי צריך הרבה יותר מים. ככל שיש יותר מים (בלי להגזים..) הלחם יותר טוב.
לאחרונה בטעות במקום לשים 3 ורבע כוסות מים שמתי 4. לא הצלחתי לעבוד עם הבצק ושפכתי אותו לתבניות בעזרת מצקת, אבל יצא פשוט מושלם.
תוכלי לשלוח את המתכון?אחיתופל
מקווה לזכור. כרגע אני לא בבית...לפניו ברננה!
מה שחשוב זה הקמח! יש פער גדול בין חברות...מיקי מאוס
באופן כללי 100 אחוז מאוד קשה שיצא טוב.
אבל קמח 70-80 אחוז יכול לצאת פיצוץ.
תנסי מה שאת יכולה להשיג עד שתמצאי אחד טוב
אבל קמח 70-80 אחוז יכול לצאת פיצוץ.
תנסי מה שאת יכולה להשיג עד שתמצאי אחד טוב
אני מכינה ככה:צביה22
2 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים (אפשר גם קוביית שמרים טריים או שקית שימרית)
2 כפות מלח
2 כפות גדושות סילאן
2 ליטר מים
כמות המים יכולה להשתנות בין קמחים שונים, אבל באמת הבצק אמור להיות מאוד מאוד דביק (אני בדרך כלל שמה את הבצק במקרר לילה וזה קצת עוזר לבצק יותר לשמור על הצורה כשעובדים איתו. כשאני מכינה לחמניות אני מרחיבה את הידיים כל פעם לפני שאני לוקחת בצק, כשאני מכינה חלות אני עובדת עם צלחת קמח לידי וכל חתיכת בצק אני עוטפת הקמח לפני שמתחילה לעבד אותה ואז אפשר לעבוד איתה).
הכנתי עם כמה סוגי קמחים, תמיד 100% מלא, ויוצא ממש טעים ורך. הקמח הכי מוצלח שלי זה הקמח של חוות הר סיני- http://www.foryesha.com/product/%D7%A7%D7%9E%D7%97-%D7%9E%D7%9C%D7%90-100-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%A0%D7%99-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A8-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%99
2 כפות שמרים יבשים (אפשר גם קוביית שמרים טריים או שקית שימרית)
2 כפות מלח
2 כפות גדושות סילאן
2 ליטר מים
כמות המים יכולה להשתנות בין קמחים שונים, אבל באמת הבצק אמור להיות מאוד מאוד דביק (אני בדרך כלל שמה את הבצק במקרר לילה וזה קצת עוזר לבצק יותר לשמור על הצורה כשעובדים איתו. כשאני מכינה לחמניות אני מרחיבה את הידיים כל פעם לפני שאני לוקחת בצק, כשאני מכינה חלות אני עובדת עם צלחת קמח לידי וכל חתיכת בצק אני עוטפת הקמח לפני שמתחילה לעבד אותה ואז אפשר לעבוד איתה).
הכנתי עם כמה סוגי קמחים, תמיד 100% מלא, ויוצא ממש טעים ורך. הקמח הכי מוצלח שלי זה הקמח של חוות הר סיני- http://www.foryesha.com/product/%D7%A7%D7%9E%D7%97-%D7%9E%D7%9C%D7%90-100-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%A0%D7%99-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A8-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%99
ליטר מים לקילו??מקום בעולם
וואו. זה המון!!
זה באמת הרבה, אבל יוצא מעולה!צביה22
אם מכינים לחם בתוך תבנית אז זה בכך מקרה לא ממש משנה אם הבצק קצת נוזלי מידי. לחלות זה באמת פחות נוח לעבוד ככה אבל מבחינתי שווה לגמרי את ההשקעה..
שכחתי לכתוב שמן- כחצי כוס. אני מוסיפה אחרי הלישה ואז לשה שובצביה22
כמה כיכרות לחם יוצאות לך מהכמות הזאת? ואת לשה ביד או במיקסר?idite
אני לשה במיקסר (פעם הייתי לשה ביד, אבל זה קשה בכמות כזו)צביה22
לרוב לא מכינה רק לחם אלא בעיקר לחמניות בכמה וריאציות, אבל זה בערך 3 כיכרות לחם גדולים.
תלושי המון המון המון המון...זה הסוד...בתאל1
אחרי המון ניסיונותמשיח NOW
הכי חשוב זה להתפיח המון זמן ..
אני מתפיחה כארבע שעות ,
בערך כל שעה מוציאה את האוויר ,לשה היטב -כ4 פעמים
ואז מכינה צורות , התפחה
ואפייה .
הלחם יוצא אוורירי ורך מאוד .
אפשר גם להוסיף 2 ביצים - זה עושה את הבצק יותר אלסטי .
אפשר את המתכון שלך?תפוחית 1
בשמחהמשיח NOW
2 ביצים
כוס שמן
כוס סוכר
2 קילו קמח עדיף 70%
2 כפות גדושות של שמרים יבשים
חצי כפית מלח
מכניסה מים עד שהבצק כבר אסף את כל הקמח (לשה במיקסר).
אם הבצק דביק מוסיפה עוד קצת שמן .
והסוד הוא בהתפחה, להתפיח הרבה .
לתת לבצק לנוח שעה ,להוציא אוויר ולתת לו לעבוד שוב..
ככה כמה פעמים , אני עושה 4 שעות כשיש זמן.
ואז קולעת צורות , מתפיחה שנית כחצי שעה ,
מורחת ביצה ודבש ולתנור
180 מעלות חום כעשרים דק' .
מקווה שעזרתי לך .
תודה
תפוחית 1
קמח שמונים אחוז מלא של נפלאות הוא מעולהפעם הייתי ניקית
אני עושה ככה:
קילו קמח
כף שמרים
כף סוכר
כף מלח
שתי כוסות (יותר גדולות מהרגיל) מים
קצת שמן אחרי הלישה
יוצא ממש טוב ב"ה
את יכולה לנסות עם קמח 70 אחוזמאור.אחרונה
שנקרא קמח עדין
הקמח הוא 70 אחוז מלא והוא בטחינה עדינה שממש כמו טחינה של קמח לבן
מכינים איתו הכל עוגות עוגיות חלות שמרים.. הכל בדיוק כמו קמח לבן ולא מרגישים בהבדל בכלל.. הוא מעולה..
של חברת על המשקל אולי יש עוד חברות..
דרוש מתכון לרבע טלה קדמינתנאל וייס
יש למישהו משהו מנצח אבל פשוט?
עדיף כזה שלא צריך להוציא מהתנור ומיד להגיש,
אלא שאפשר להכין בקלות כמה שעות קודם....
עדיף כזה שלא צריך להוציא מהתנור ומיד להגיש,
אלא שאפשר להכין בקלות כמה שעות קודם....
הכוונה לכתף טלה?חילזון 123
אפשר לאפות בתבנית מכוסה, עם יין אדום
הכי טעים...חדשה1אחרונה
בקערה לשים מלח פלפל שמן זית כף גדושה סילאן לערבב הכל טוב טוב ולעשות מסאג לטלה.. לשים בתבנית מתחת לטלה תךוחי אדמה עם הקליפה ,שיני שום והרבה.. מעל לשים את הטלה ועליו רוזמרין.. לכסות בנייר כסף לפחות 4 5 שעות
אם אתם אוהבים חרדל אז לשים גם חרדל כף גדושה
אם אתם אוהבים חרדל אז לשים גם חרדל כף גדושה
אבקת מרקפעם הייתי ניקית
אין לנו אבקת מרק בבית (לא בריא וכזה)
הרבה פעמים במתכונים כתוב לשים את זה כחלק מהתיבול
מה אפשר לשים במקום?
תבלינים אחריםחיות צבעונית
חוויאג', כורכום, פלפל שחור וכו
אם זה מרק אפשר להוסיף גם ירק, לדוגמא סלרי ממש מוסיף לטעם
אם זה מרק אפשר להוסיף גם ירק, לדוגמא סלרי ממש מוסיף לטעם
כורכום ומלחתפוחית 1
אני לא מטבלת עם אבקת מרק (גם לי נראה לא לעניין). משתמשת במלחקרן-הפוך
בפלפל שחור, פלפל שחור גרוס עבה, פפריקה מתוקה, כורכום, תבלינים יעודיים לתפוחי אדמה, אגוז מוסקט (לקציצות).
קונה תבלינים של חברת ״טעם וריח״ (מארזים עם פקק ירוק).
קונה תבלינים של חברת ״טעם וריח״ (מארזים עם פקק ירוק).
כן.. מעניין לנסות את החברה הזאת. תודהפעם הייתי ניקית
שימי לב שבחלק מהתבלינים שלהם יש מונסודיום.ת.מ.
ציר של בשר/ עוף. טעים מאוד, אבל הופך את התבשילחדשה ישנה
לבשרי.
אני שולקת בשר, ואת המים שומרת בכוסות חדפ במקפיא וכשמבשלת משהו שולפת מהכוס ציר בשר.
אני שולקת בשר, ואת המים שומרת בכוסות חדפ במקפיא וכשמבשלת משהו שולפת מהכוס ציר בשר.
שום גבישי , חוויאג' למרק (מקורי) , אגוז מוסקטמשיח NOW
שום גבישי זה אבקת שום או משהו אחר?פעם הייתי ניקית
זה משהו אחר..משיח NOW
https://www.tavlineypereg.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=26&catId=
תראי כאן .
הוא תבלין ממש מיוחד שמוסיף טעם ,
אפשר גם לשים בפירורי הלחם כשמטגנים שניצל
או בכלל כתחליף לשום במאכלים מבושלים.
ופטרוזיליה יבשה נוסף על הנ"למודדת כובעים
פלפל מלח שום עשבי תיבולקראנץ שוקולד
ציר מרקשירוש16
או ציר ירקות
אפשר לקנות אבקת מרק בלי מונוסדיום וחומרים משמרים.. היא אחלהמאור.אחרונה
תובנות, טיפים ומסקנות. עשה ולא תעשה אחרי ראש השנה!חדשה ישנה
שרשרו👇👇👇
בישלתי יותר מידיברוקולי
חיות צבעונית
אצלנו זה תובנה אחרי כל חג
נתתי לאורחים 15 קופסאות עם אוכל לקחתברוקולי
וואוחיות צבעונית
התכוננת למלחמה?
האמת הנה התובנות שליברוקולי
1. לא אוכלים בר"ה אנשים שבעים מהתפילות והילדים מהממתקים
2. בערב אחרי הסימנים אין צורך בהרבה אוכל
אז זה מה שהכנתי
סימנים : 1) תפוח בדבש 2) רימון 3) תמר 4)קרא 5)לוביא 6)כרתי 7) סלק 8) גזר 9) ראש של פרה 10) דגים 11)פרי חדש
12) חבושים
ערב 1
סימנים
קובה דלעת
מפרום חצילים
אורז
בוקר 1 - אירחנו
סלטים חיים
טורטיות ממולאות בשר
אסאדו עם פטריות
פירה
אורז לבן
עוף שלם ללא עצמות ממולא אורז וירוקים
ערב 2
סימנים
בלינצס
היה גם פרגיות ושניצל (ולא רצו)
בוקר 2
התארחנו
מתוק
פאי שוקולד וקרמל מלוח
עקיצת הדבורה
קראבל
ופלים
ורוגלעך
מסקנה ולהוריד כמויות
ראש של פרה על השולחן??? מה זה? ממש ראש שלם?קרן-הפוך
נראלך .. קילו של בשר ראשברוקולי
מיואשת******אחרונה
מה זה וופלים? תני מתכון!יעל מהדרום
רשמתי בצמעברוקולי
קניתי ופלים ומילאתי בגלידה

אהההה.....נחמדיעל מהדרום
וואו אלופהחיות צבעונית
עוף שלם ללא עצמות???? מזה, אבטיח ללא גרעינים? איך???מודדת כובעים
עם סכין מיוחדת מוציאים אותםברוקולי
נשמע לסופר מתקדמים! הרבה עבודה?מודדת כובעים
כשיש קשרים עם הקצב .. לא
ברוקולי
ראיתי כאלה לפני החג ברמי לוי.זה בא כבר מוכןחילזון 123
טרי?ברוקולי
כן טרי ארוז כזה. זה של המותג קצבים שלהםחילזון 123
וואלה . יודעת כשרות ומחיר?ברוקולי
לא יודעת אבל מניחה שרבנותחילזון 123
חבל שאנחנו לא שכנות
יעל מהדרום
חחח ממש ככה!משיח NOW
וואו לגמרי. גם אנימיואשת******
אכלנו שלוש סעודות אותו דבר כי זה פשוט לא נגמר ולא היה טעם להוציא דברים מהפריזר כשיש טונות אוכל
מסקנה- לחלק את האוכל ולהוציא רק חצי כל פעם
מסקנה- לחלק את האוכל ולהוציא רק חצי כל פעם
טיפ נהדרחדשה ישנה
פעם ראשונה שניסיתי, מומלץ!
למי שקשה לו עם אוכל לא טרי-
שמתי בתבנית שמן זית, מלח, פלפל ודבש ומעל תפוחי אדמה ובטטות, מכוסה בנייר אפייה על הפלטה.
יצא מהמם ןבעיקר טרי!
למי שקשה לו עם אוכל לא טרי-
שמתי בתבנית שמן זית, מלח, פלפל ודבש ומעל תפוחי אדמה ובטטות, מכוסה בנייר אפייה על הפלטה.
יצא מהמם ןבעיקר טרי!
עשה - להשאיר כירה חשמלית עם שעון שבת בתקענחשון מהרחברון
לחמם מים/להכין רטבים וגיוונים בלילה השני שא''א על הפלטה. לזכור לשים מים בתבניות שמתבשלות על הפלטה. לדאוג שהאוכל לא חריף. יש אורחים (ואשה)
לא תעשה - ב''ה אין השנה דברים שהזכירו לנו משהו כזה
לא תעשה - ב''ה אין השנה דברים שהזכירו לנו משהו כזה
לאוהבי אוכל טרי בחג:חדשה ישנה
שמתי בתבנית שמן זית, מלח פלפל ודבש מעל תפוחי אדמה ובטטה , כמה שיני שום שלמות. מכוסה בנייר כסף, כעבור שעה - שעתיים על הפלטה -יצא מעדן!
תפוחי אדמה ובטטה פרוסים, נכון? או שלמים?זכיתי
פרוסים. את התפוחי אדמה לא קילפתי למי שאוהבחדשה ישנה
ל ה ק פ י א ! ! !אני ואפסי
הכנתי והקפאתי מראש סלטים, בשרים, עוגות וקינוחים, מתחילת אלול.
בערב חג נשאר לי להכין תוספות והשלמות, היה שפוי לחלוטין.
מכינה את עצמי ואת המקפיא כבר לסוכות..
יש לי במקפיא עוד עוגות (מלא) וקצת סלטים, ופשטידה, מקווה השבוע להספיק להכין סיר קציצות למקפיא ועוד סלטים, עוד לא ישבתי על תפריט אבל אתארגן על זה ואראה מה אפשר להכין מראש. מבחינתי הפך את הכל למתוכנן, מאורגן ושפוי (ועדין בישלתי יותר מדי!)
בערב חג נשאר לי להכין תוספות והשלמות, היה שפוי לחלוטין.
מכינה את עצמי ואת המקפיא כבר לסוכות..
יש לי במקפיא עוד עוגות (מלא) וקצת סלטים, ופשטידה, מקווה השבוע להספיק להכין סיר קציצות למקפיא ועוד סלטים, עוד לא ישבתי על תפריט אבל אתארגן על זה ואראה מה אפשר להכין מראש. מבחינתי הפך את הכל למתוכנן, מאורגן ושפוי (ועדין בישלתי יותר מדי!)
מחפשת מתכון לסלט פלפלים ו חציליםנפש חיה.
מכיל
פלפל
חציל
בצל
עגבניה
פלפל
חציל
בצל
עגבניה
יש לי מתכון בלי העגבניה..בטעות נכנסתי
אופים קוביות חצילים, פלפלים ובצל בתנור עם שמן זית, כשמוכן מוסיפים מלח פלפל ואפשר גם קוביות מלפפון חמוץ, לא לפחד זה טעים!
אין לי מלפפון חמוץ.. הכרחי? מעדיפה כרגע על הגז....נפש חיה.
ואני אשמח. תודה!
הי אם עוד רלוונטי המלפפון ממש לא הכרחיבטעות נכנסתי
מקווה שיוצא דומה על הגז..
אני פשוט נמנעת מלטגן חצילים בגלל הקלוריות..
אני פשוט נמנעת מלטגן חצילים בגלל הקלוריות..
תודהנפש חיה.
נראה לי פשוט לקצוץ לקוביות, ולטגן על אש נמוכהיעל מהדרום
לק"י
להוסיף מלח, פפריקה וקצת כמון.
להוסיף מלח, פפריקה וקצת כמון.
^^ אני מוסיפה מעט שומשוםסמטאות
הכי פשוט וטעים..משיח NOW
להתחיל מטיגון הבצל והחציל ואז העגבנייה שתפריש מיצים..
להוסיף חצי כפית סוכר
מלח
אפשר גם להוסיף שום טרי / מאודה / גבישי
זה סלט טעים ממש!
מטגנים אותם יחד ?נפש חיה.
הכול בסיר אחד , רק שכל ירק נכנס בהדרגה , מתחילים מהבצל .משיח NOW
הכנתי את הסלט ויצא מעולהאבןישראל
תודה על המתכון!
אני עושה ככה:אפרתולה
בלי בצל.
שורפת בגריל על חום גבוה
גמבה
עגבניה
פלפל חריף
חציל אני שורפת על האש אבל אפשר גם בתנור.
מקלפת הכל אחרי שמתקרר
קוצצת קטן
מתבלת בשום כתוש
לימון
טיפהלה חומץ
מלח ופלפל
שמן זית.
יוצא ממש טעים.
אפשר-אמא12
לאפות פרוסות חציל בתנור.
בנתיים לטגן בצל (קוביות קטנות). להוסיף גמבה (כנ"ל).
כשהגמבה מתרככת להוסיף עגבניה קצוצה/מגורדת. (אפשר גם 3 עגבניות.. תלוי כמה יש לך)
להוסיף כף רסק וכרבע-חצי כוס מים.
לחתוך את החציל האפוי לריבועים, להוסיף.
לתבל- כמון. כורכום. פפריקה. הכל ממש מעט..
מלח.
לבשל יחד כ7 דק' לאיחוד טעמים.
(אפשר גם לא לאפות את החציל וישר לבשל. אני פחות אוהבת חציל מבושל..)
תודה! בינתיים אבשל דברים אחרים.....נפש חיה.אחרונה
לחמעג'ון מעוף טחון, מישהו ניסה?אריק צדק
נשמע לי שיצא יבשברוקולי
זה אכן עלול לצאת ייבשמשיח NOW
לכן
או לטגן את העו הטחון עם הרבה בצל ולהוסיף פטריות קצוצות
ולקראת סוף הטיגון להוסיף חצי כוס מים ולאדות עוד ממש טיפה בכדי שיצא מעין רוטב סמיך אבל ממש קצת שלא ירטיב את הלחם.
יצא מצוייןאריק צדקאחרונה
טיגנתי את הבשר עם בצל וקוביות קטנות של פלפל ועבניה, תיבול חזק מאוד. לבצק השתמשתי במתכון של ניקי ב. הבשר עצמו הגיר נוזלים במהלך הבישול וגם באפייה כך שיצא רך ולא יבש, והנוזלים השפיעו גם על הטעם של הלחם מלמטה.
בשר לבישול ארוך בתנורבנדא מצוי!!
רוצה להכין מרינדה של בשר לבישול ארוך בתנור
א' מה לשים?
ב' האם צריך לצרוב את הבשר? ומתי לצרוב?
אשמח לעזרה מהירה...
א' מה לשים?
ב' האם צריך לצרוב את הבשר? ומתי לצרוב?
אשמח לעזרה מהירה...
איזה מספר?ברוקולי
מס 5בנדא מצוי!!
לדעתי הוא מתאים יותר לצלי על הגזברוקולי
גם לדעתי 5 פחות יתאים..מקום בעולם
אתה יכול לנסות חלקים גמו אסאדו דומיו..
רעיונות מה לשיםארץ השוקולד
1. יין אדום עם תבלינים שתאהב.(אפשר ללכת על דבש וקארי, אפשר ללכת על בהרט שיכול להיות מעניין.)
2. בירה עם תבלינים כלשהם (כגון שום ודבש/כל מיני עשבי תיבול, כגון בזיליקום/נענע [אבל לא נראה לי מומלץ לשים בזיליקום ונענע יחד])
אבל אני לא יודע לגבי מספר 5 איך כדאי להכין.
ולגבי ירקות, תוסיף לפי הטעם שלכם.
2. בירה עם תבלינים כלשהם (כגון שום ודבש/כל מיני עשבי תיבול, כגון בזיליקום/נענע [אבל לא נראה לי מומלץ לשים בזיליקום ונענע יחד])
אבל אני לא יודע לגבי מספר 5 איך כדאי להכין.
ולגבי ירקות, תוסיף לפי הטעם שלכם.
מספר 5מחכה#למשיח
הוא ללא שומן הוא עלול להתייבש בתנור ללא כיסוי
הוא יתאים יותר בצלי.
אם בכל זאת אתה מעדיף לנסות בתנור , יש לטגן אותו מכל כיוון על אש גבוהה לסגור אותו.
ולאחר מכן לקרר מעט למרוח תבלינים עם שמן בנדיבות כי הנתח יבש.
לעטוף עם נייר פרגמנט ועליו נייר כסף לעשות כמה חורים ולתנור לשעתיים לפחות , 180 מעלות חום.
הוא יתאים יותר בצלי.
אם בכל זאת אתה מעדיף לנסות בתנור , יש לטגן אותו מכל כיוון על אש גבוהה לסגור אותו.
ולאחר מכן לקרר מעט למרוח תבלינים עם שמן בנדיבות כי הנתח יבש.
לעטוף עם נייר פרגמנט ועליו נייר כסף לעשות כמה חורים ולתנור לשעתיים לפחות , 180 מעלות חום.
מספר 5 חייב קודם בישול אחרת יתייבש1289
אפשר לבשל את הגוש, להשאיר במקרר כמה שעות, לפרוס ולהכניס לתנור עם רוטב טוב
תסתכל חן במטבח ביוטיוב, יש לה מתכון מצוין לזה.אפרתולהאחרונה
מחפשת מתכון טוב לסמבוסק, יש למישהו?דולפי
תחפשי אצל ניקי ב. בטוח יש לה מתכון מוצלחיעל מהדרוםאחרונה
שנתחיל שרשורי רעיונות לחגיםברוקולי
שמחה לשמוע
לבריאותמנסה לעזור
גם לי יצאו תבשילים נהדרים על הפלטה 
אז מה עם תפריטים לראש השנה?מיואשת******
אני מנסה לכתוב מה נאכל בכל ארוחה והבלגן חוגג
איך אני לא טוב. בתכנון תפריטים!!! אני יכולה למלא פריזר בתבשילים ואז לתהות מה נאכל עם מה ומה הולך עם מה ומתי ואיך וכו. סיוט
הבו לי תפריטים הגיוניים
במיוחד בבקרים של ראש השנה שחוזרים עייפים מהתפילה חשבתי לעשות ארוחה של מנה אחת וקינוח, אבל מה בדיוק לא ברור לי
הצילו
איך אני לא טוב. בתכנון תפריטים!!! אני יכולה למלא פריזר בתבשילים ואז לתהות מה נאכל עם מה ומה הולך עם מה ומתי ואיך וכו. סיוט
הבו לי תפריטים הגיוניים
במיוחד בבקרים של ראש השנה שחוזרים עייפים מהתפילה חשבתי לעשות ארוחה של מנה אחת וקינוח, אבל מה בדיוק לא ברור לי
הצילו
אם דג רלוונטי עבורכם,חלק ממש
אנחנו בע''ה עושים סלמון ברוטב חרדל ודבש עם עשבי תיבול, נהדר כמנה אחת לצד חלה וסלטים.
אפשר לעשות כל מני סוגי דגים, אפילו קציצות טונה ולצד זה אנטיפסטי/ספגטי/אורז/קוסקוס וכו'...
בנוסף, אפשר בלילה לשים סיר חמין על הפלטה(עם או בלי בשר)+ סיר של ביצים קשות ואז בכלל מנוחת הצהריים מובטחת😅
אפשר לעשות ארוחה חלבית של פיצות/לזנייה, תפו''א מוקרמים/פסטה מוקרמת, גלידה חלבית/עוגת גבינה.
ארוחה בשרית קלילה יחסית של לזנייה בשרית/בולונז, סלט חזה עוף.
שנה טובה!
אפשר לעשות כל מני סוגי דגים, אפילו קציצות טונה ולצד זה אנטיפסטי/ספגטי/אורז/קוסקוס וכו'...
בנוסף, אפשר בלילה לשים סיר חמין על הפלטה(עם או בלי בשר)+ סיר של ביצים קשות ואז בכלל מנוחת הצהריים מובטחת😅
אפשר לעשות ארוחה חלבית של פיצות/לזנייה, תפו''א מוקרמים/פסטה מוקרמת, גלידה חלבית/עוגת גבינה.
ארוחה בשרית קלילה יחסית של לזנייה בשרית/בולונז, סלט חזה עוף.
שנה טובה!
תגידי מה הכנת/ מתכננת להכין וננסה לעזורנשימה ארוכה
אממ. חשבתי על דגים או חזה עוף לסעודות בבוקרמיואשת******
דגים בתנור מהירים עם שמן זית לימון ותיבול, ומה הולך עם זה?
חזה עוף חשבתי להכין על הפלטה (זה יוצא טוב? ) לא יודעת מה לצרף לזה
עם דגים ילך מצוין תפואטארקו
עם חזה עוף אולי נודלס?
אם הוא עם רוטב אז אפשר אורז/קוסקוס
ואולי תוסיפי ירקות לחזה עוף.
אם הוא עם רוטב אז אפשר אורז/קוסקוס
ואולי תוסיפי ירקות לחזה עוף.
אין לי נסיון בהכנה ממש על הפלטהנשימה ארוכה
לא יותר נח להכין מראש ושבעלך שממילא בבית ישים על הפלטה?
אם לא חם מדי אצלכם אפשר לשים פלטה על שעון שבת ולהניח עליה כבר קודם.
לדעתי תפוחי אדמה עם או בלי בטטות זה אחלה עם הדג
ולחזה להוסיף בורגול/ קינואה/ אורז שכבר מכינים עם ירקות/ תיבול.
מתכון מעולה לאורז. אני צמצמתי בשמן, ויתרתי על החומוס ואולי גם שמתי זנגויל תבלין במקום לגרד ג'ינג'ר
את יכולה דג סלמון- להכין על הפלטה.חזה עוף לא יודעת איך יצאחילזון 123
יכולה לפרט איך? סלמון על הפלטה*מה*
פשוט לשים עם תבלינים בתבנית חדפ, לכסות היטב בניר כסף ומגבתחילזון 123
ולשים ישירות על הפלטה לאיזה שעה
היה פה לא מזמן שירשור שלם על זה
היה פה לא מזמן שירשור שלם על זה
מעדכנת שהכנתי חזה עוף על הפלטה ויצא זוועת עולםמיואשת******
מצד שני הירקות יצאו נהדר
לא הכי התחברתי להכין על הפלטה.
לא הכי התחברתי להכין על הפלטה.
באסה.. אני הכנתי דג סלמון ויצא מצוייןחילזון 123
שמתי את זה בערב השני אחרי שיצא החג הראשון, ועד שחזרו מהתפילה ואכלנו את הסימנים זה היה מוכן
אפילו היה עדיף שיהיה פחות זמן על הפלטה, זה טיפה התייבש
אפילו היה עדיף שיהיה פחות זמן על הפלטה, זה טיפה התייבש
לסלמון זה באמת מתאים!נשימה ארוכה
אפשר לאכול אותו גם חי (סושי, סביצ׳ה-הכנו בליל החג השני והיה מעלף) ומספיק גם תיבול מאד עדין.
תכל'ס אני לא מעיזה לבשל ככה.
תכל'ס אני לא מעיזה לבשל ככה.
כתבת חוזרים עייפים מהתפילה (ביום).קרן-הפוך
באיזו שעה חוזרים אצלכם?
בערך שתייםמיואשת******
כי בעלי הולך לותיקין ואז חוזר לשמור על הקטנה ואני אלך עם הגדולות יותר למנין מאוחר יותר.
אז עד שנחזור כולנו נהיה מותשים כבר.
באמת מאוחר.קרן-הפוך
אצלנו יש 6 עד 10 מניין מוקדם, ו 8 עד 12:30 המניין הרגיל.
ולהגיע לארוחת צהריים בשעה כזו, קצת אחרי 12:30.
ולהגיע לארוחת צהריים בשעה כזו, קצת אחרי 12:30.
אומנם ר"ה עבר אבל זה היה התפריט!בנדא מצוי!!
לילה ראשון:
דג סלמון מתוק
מרק עוף
מוסקה
פרגיות
אורז
שעועית
לילה שני:
קורקבנים
בשר בקר
עוף מתוק
אורז
פלפל ממולא
שעועית
בוקר שני:
דג סלמון מתוק
עוף מתוק
פרגיות
פלפל ממולא
פירה
אורז
וזה מעבר לחלות, עוגות ועוד
דג סלמון מתוק
מרק עוף
מוסקה
פרגיות
אורז
שעועית
לילה שני:
קורקבנים
בשר בקר
עוף מתוק
אורז
פלפל ממולא
שעועית
בוקר שני:
דג סלמון מתוק
עוף מתוק
פרגיות
פלפל ממולא
פירה
אורז
וזה מעבר לחלות, עוגות ועוד
ושלנוג'ינג'ראחרונה
ערב 1
סימנים
סלטים
דניס שלם בתנור וסלמון בחרדל שום ודבש
צלעות כבש
פירה כתום
ברוקולי
בוקר 1
סלטים
שניצל דג (מושטים בלי עור)
גפילטע פיש (!!!)
רוסטביף עם תפוא בתנור
קוסקוס וירקות
ערב 2
סימנים
סלטים
מרק עוף עם אטריות
שוק טלה
אורז חגיגי
פרגיות
שעועית
בוקר 2
התארחנו ב"ה...
חוץ מזה הכנתי חלות, עוגת דבש, עוגת תפוחים, דובשניות, עוגיות תמרים מגולגלות, חיתוכיות שוקולדצ'יפס....
היה טעים וכיף, אבל מזל שצום היום
סימנים
סלטים
דניס שלם בתנור וסלמון בחרדל שום ודבש
צלעות כבש
פירה כתום
ברוקולי
בוקר 1
סלטים
שניצל דג (מושטים בלי עור)
גפילטע פיש (!!!)
רוסטביף עם תפוא בתנור
קוסקוס וירקות
ערב 2
סימנים
סלטים
מרק עוף עם אטריות
שוק טלה
אורז חגיגי
פרגיות
שעועית
בוקר 2
התארחנו ב"ה...
חוץ מזה הכנתי חלות, עוגת דבש, עוגת תפוחים, דובשניות, עוגיות תמרים מגולגלות, חיתוכיות שוקולדצ'יפס....
היה טעים וכיף, אבל מזל שצום היום

אלפחורס בהקפאה- מישהו ניסה?~moriya~
אני יכולה להקפיא בלי המילוי, אבל ממש מעדיפה להכין כבר הכל ביחד.
אשמח לשמוע מניסיון. תודה!
מוצלחמרגרינה
תודה~moriya~
משתבחברוקולי
תמיד מקפיאה, עם המילוי, יוצא מעולה ממשבטעות נכנסתי
אפרופו אלפחורס- אפר להחליף את החמאה בשמן קוקוס?חמדמדה
אפשר.. אבל הריבה בעצמה חלבית.. אז למה?מקום בעולם
יותר בריא...חמדמדה
דווקא לא כזה ברור..מקום בעולם
^^ נכוןברוקולי
מה?חמדמדהאחרונה
עוגה ללא גלוטן, שהיא גם טעימה. יש למישהו מתכון?חייצ'ו
קרמבוברוקולי
רעיון מצוין.. אשמור לי את זה.חייצ'ו
כרגע אני מחפשת משהו שיתאים גם לנסיעה, יש דבר כזה? בסגנון בחושה?
עוגה בחושה עם קמח נ"גברוקולי
תודה רבה!חייצ'ו
בראוניזחילזון 123
יש לך מתכון מנוסה?חייצ'ו
יוצאת מעולה!(אהבת עולם)
אכן מעולה אבל שימו לב שיש בה אגוזים...זכיתי
יש ענין לא לאכול אגוזים בראש השנה
בראוניז בכיף אפשר ללא גלוטןטל..
אני כמעט בכל המתכונים של עוגות בחושות (אלו עם בלילה יותר נוזלית ופחות סמיכה) מחליפה בקמח קונדיטור (הנטול גלוטן המסובסד), וגם בעוגיות, ויוצא טוב.
לאחרונה מחלי9ה גם בקורנפלור או קמח תפוחי אדמה .
בבראוניז חופשי עם קמח תפוא או קורנפלור..
לאחרונה מחלי9ה גם בקורנפלור או קמח תפוחי אדמה .
בבראוניז חופשי עם קמח תפוא או קורנפלור..
תעברי לקמח 'תמי'חמדמדה
מנסיון אישי של כל המשפחה- זה מחליף אחד לאחד את הקמח הרגיל.
(ברמה שסבתא שלי עושה רק עם זה כדי למנוע אי נעימויות מהבדודה הרגישה, ואם היא לא אומרת אף אחד לא שם לב שזה ללא...)
ממש ממש ממליצה!
הוא לא זול בכללברוקולי
נכון. אבל יש לה המון סוגים, ובשילוב מתכונים שלה/ אחריםמקום בעולם
הכל יוצא ממש מעולה ורגיל.
לא עיסתי וצמיג כמו בקורנפלור, ולא מתפורר כמו חול..
מי שזה חד פעמי לו/ זה לילד קטן שגם ככה מרגיש מנודה- אני חושבת ששוה להשקיע בזה פעם ב..
לא עיסתי וצמיג כמו בקורנפלור, ולא מתפורר כמו חול..
מי שזה חד פעמי לו/ זה לילד קטן שגם ככה מרגיש מנודה- אני חושבת ששוה להשקיע בזה פעם ב..
^^^^^ זה הוצאות שה' מחזיר...חמדמדהאחרונה
סופלהג'נדס
אם את קונה קמחים מתאימים זה לא בעיהמיקי מאוס
יש תערובות מוכנות יקרות. יש קמח קונדיטור שאמור להיות מסובסד אבל לא בריא(מבוסס עמילנים של תפוא וקורנפלור נראה לי)
ואפשר להכין עכשיו מקמחים יותר בריאים כמו קמח קינואה,קמח אורז מלא, קמחי קטניות וקמח טפיוקה. יש הרבה הצעות באינטרנט
אחרי זה יש מתכונים מיועדים ללא גלוטן. העוגות יוצאות דחוסות יותר אז זה מתאים לחיתוכיות וכאלה ופחות לעוגות גבוהות.
וכמובן כל מתכוני פסח
ואפשר להכין עכשיו מקמחים יותר בריאים כמו קמח קינואה,קמח אורז מלא, קמחי קטניות וקמח טפיוקה. יש הרבה הצעות באינטרנט
אחרי זה יש מתכונים מיועדים ללא גלוטן. העוגות יוצאות דחוסות יותר אז זה מתאים לחיתוכיות וכאלה ופחות לעוגות גבוהות.
וכמובן כל מתכוני פסח


