שרשור חדש
קשור בעקיפין- חלפים לתנור סאוטרלהתחיל מהתחלה
נשבר לנו אחד מכפתורי הגז בסאוטר דו תאי.
איפה אפשר למצוא חלקי חילוף?
תודה
בשמחהמשיח נאו בפומ!אחרונה
2 שאלותסתם אחת
יש לי במקפיא ציר בשר משבועות,
א- נראה לכם עדיין אפשרי להשתמש בו?
ב- אשמח לרעיונות מה לעשות איתו.

תודה
אפשר להשתמש בנחתנחשון מהרחברון
מרק, ריזוטו, רוטב לקציצות, רוטב לבשר, כל מיני רטבים למיניהם
תודה רבהסתם אחתאחרונה
שאלה כלליתמזמור לאל ידי
הכנתי אורז ושמתי במקרר- כמה זמח אפשר לשמור אותו?
זרקתי אותו היום אחרי שבועיים בערך
למרות שהיה לו ריח ממש טוב.

הכנתי פסטה ושמתי במקפיא- כמה זמן אפשר לשמור?
פסטה מומלץ לא להקפיא.נפש חיה.
אורז אמור להחזיק כמה ימים בודדים.

כבר הקפאתימזמור לאל ידי
די מזמן. (כמה שבועות לפחות)

הריח שלה עדיין סבבה
תוהה אם לשמור או לזרוק...
הקפאתי פסטה ויצא סביר+סמטאות
אורז לא שומרת יותר מיומיים, לא טעים לי.
מכינה ממנו מוקפץ או קציצות
נשמע מגניב!מזמור לאל ידי
יש מתכונים?
אני ממציאה..תלוי מצרכים וזמןסמטאות
הבסיס זה אורז,ביצה,קמח,תבלינים
אם הפסטה קפואה זה לא אמור להתקלקלחילזון 123
אולי פשוט זה לא יהיה הכי טעים

אורז במקרר יצא לי גם להשאיר קרוב לשבוע והיה בסדר גמור. סתם פחות טרי. תלוי אם זה מאוחסן בפנים ומכוסה טוב וכו'
מאורז קצת ישן אפשר להכין אורז מוקפץ עם ירקות.
אשמח למתכוןמזמור לאל ידי
תודה
כמה זמן אפשר לשמור פסטה במקםיא?
לא יודעת. כמה חודשים? זה פשוט לא יהיה טעים אולי. אבל לאחילזון 123
מקולקל..

אין לי מתכון מסודר
בהתחלה מטגנים בקצת שמן ירקות שונים, מה שיש בבית...יש פרוט אחכ, לא חייבים הכל ביחד...
אפשר לחתוך הכל לרצועות או לחתוך הכל לעיגולים או לגרד.זה נחמד שרוב הירקות בצורה אחידה יחסית.
מתחילים מהירקות היותר קשים ואז מוסיפים את הרכים יותר. מערבבים כל הזמן.
אפשר נגיד גזר, גמבה, בטטה, שעועית ירוקה, בצל, פטריות,קישואים,גרגרי תירס, אפשר תירס גמדי,אפשר בצל ירוק,אפשר קצת כרוב
אפשר להוסיף קוביות טופו
כשהכל נהיה מוכן (לא צריך שזה יהיה רך בטרוף, רק קצת מוכן כזה)
מוסיפים את האורז, מטגנים עוד טיפה
מוסיפים פלפל,מלח,רוטב סויה או רוטב טריאקי
אם אוהבים אפשר לעשות בור באמצע המחבת, לערבב ביצה ולשפוך שם, כשהיא מתחילה להתקשות לערבב אותה עם כל שאר האורז
אם רוצים לשדרג אפשר גם להוסיף חצאי בוטנים
מגניב!מזמור לאל ידי
להוסיף גם פירורי לחם מתובלים?

גיסתי מכינה פסטה עם פירורי לחם ותבלינים
יוצא ממש טעים
רגע, המתכון שהבאתי זה לאורז מוקפץ עם ירקות, כן?חילזון 123אחרונה

פרורי לחם לא נשמע לי קשור לזה, זה יהפוך סתם לעיסה רטובה לדעתי...

רעיונות לא. בוקר וערב חגיגיות?חייצ'ו

אשמח מאד!

שקשוקהברוקולי

בייגל , לקס וקרים ציז׳
פוקאצ’ות
סלט יווני
תודה רבה!חייצ'ו


ברח.. פוקצ'ות רעיון!חייצ'ו

שקשוקה עשינו כבר פעמיים=)

וואט איז לקס?גלים.
סלמון מעושןברוקולי


הכנתי בייגל מגניב, מקמח ויוגורט ומלח..יצא ממש טעיםסמטאות
מתכון מקרוטית אם תרצי.
תודה! רעיון טוב!חייצ'ו


עוד רעיוןעטרה12
עבר עריכה על ידי עטרה12 בתאריך י"ח בתשרי תש"פ 13:52
פיצה
פיתה זעתר
נודלס עם ירקות מוקפצים...יאמי
אתן רעיון נוסף חוץ משקשוקה,חייצ'ו


...חייצ'ו

הכנו בריק (ביצה בתוך עלי סיגר)

סלט אבוקדו וירקות

שקשוקות (שגם אתם הכנתם, אנחנו מוסיפים בפנים גם גבינות- צהובה ובולגרית)

טוסטים

רעיונותחיים של
גבינות מתובלות
סלט טונה עם ביצים קשות
חביתות ירק
פוקאצות
בלינצ'ס במילוי גבינותתפוחית 1
סמבוסק
סלטים גדולים שווים
חביתות למיניהן
לחם שום או לחמניות
מרקים לסוגיהם- עכשיו התחילה העונהכוחות חדשים
פשטידות לסוגיהן.
סלטי פסטה
פסטה/תפו"א מוקרמים
סלטים מושקעים
חביתות ירק
..גלים.אחרונה
מוקרם - ברוטב אדום או לבן
גבינת שמנת / לבנה בטעמים (שום שמיר, זיתים..)
ברוקולי בתנור
לחמניות שום
אנטיפסטי
ביצה לפי איך שכל אחד אוהב- מקושקשת/ עין/ חביתה עם תוספות .
מרקים
קישים ופשטידות אישיות
ציזיקי
סלט יווני וסלטים חיים בכלל
פיצות כמובן - אישית/ גדולה וכו

בהצלחה!
שואלת שובאריק צדק

מישהו מכיר מתכון טוב לקציצות של קינואה אדומה, דלורית ואדממה?

לטבעול יש קציצות כאלה בסדרה של קציצות הירק שלהם, אז מחפשת מתכון שישחזר את הטעם בלי כל החומרים המשמרים.

לפי הטעם של זה יש שם גם קצת ג'ינג'ר.

מישהו מכיר מתכון?

השאלה מה ידביק לך את הדבריםחיות צבעונית
אני עשיתי פעם קציצות של קינואה ועדשים ואז העדשים הדביקו את העיסה. מציעה לך פשוט לנסות.. תבשלי קינואה ואדממה, תגרדי דלורית ותוסיפי שמן זית ותבלינים ותנסי לאפות כמה ותראי מה יוצא
הייתי מוסיפה ביצהחילזון 123אחרונה
ואת הדלעת והאדממה מבשלת וטוחנת.
או מגרדת את הדלעת כשהיא לא מבושלת במגרדת.
גם בצל מטוגן מוסיף טעם לקציצות .
אמנון בתנורלהיות בשמחה1

שלום לכולם,

 

מחפשת מתכון ממש טוב לאמנון בתנור, בערך 10 חתיכות...

אודה לשיתוף אם מישהי מכירה

 

תודה 

אז... ביצהר במכולת יש חמאה!נחשון מהרחברון
קניתי קילו! (5 חבילות גדולות)
וזה לא מהדרין... אז הדובים שם כנראה לא קונים.

|אורח| |בורח|
ציףאחרונה
יש אלפחורס עוד מעט
איך מכינים אוכל טעים?צלחת מעופפת.


מנסים.טארקו
נצמדים למתכון מדויק (ברמה של כמה מכל תבלין, וכמה דק בישול)תפוחית 1
במה הבישולים או האפיות שלך נופלים? אני הייתי מתבלת פעמיים עדאם ל3+
עד שלמדתי לתבל בנדיבות...
משוטטים באתרים נחמדים ומתחילים לעבודבתאל1
ממליצה על מתכונים ב10 דקות. הוא ממש נגיש...
מובן וחומרים שקל להשיג...
ברצינות, מבקשים מתכונים מאנשים שאתה אוהב את האוכל שלהם.תולעת השניאחרונה
סופלה, אשמח לעזרה (ערכתי, העלתי תמונה לא נכונה)פה לקצת
ניסיתי למצוא מאיפה צילמתי ולא מצאתי אז העלתי את הצילום
הכנתי את הסופלה הזה כבר פעמיים, יוצא מעולה וכולם אוכלים בהנאה רבה
משום מה רק לי זה לא טעים, הקמח והביצים לא מתערבבים לי טוב והקמח נהיה גושים ומרגישים אותם גם אחרי האפייה.

רעיון איך להצליח לגרום שהקמח לא יהפוך לגושים ויתערבב כמו שצריך עם שאר הדברים?


לנפות אותו לתערובת.נחשון מהרחברון
להשתמש במיקסר
מה זה לנפות אותו לתערובת?פה לקצת
עם מסננת או נפהט'

תמיד מומלץ לנפות את הקמח והקקאו לתוך התערובת כדי למנוע גושים ולבלילה אוורירית.

 

מעניין לנסות, פעם ראשונה שומעת על זהפה לקצת
רק שימי לב לנקות את הנפה קודם מה שאריותברוקולי

שלא תקבלי חלבונים מיותרים
בעעעמקום בעולםאחרונה
לקחת קמח שניפית כברברוקולי
ובמקום לשפוך לתערובת להשתמש שוב בנפה
מתכון לדג אמנון-מושט-הריונית
מחפשת מתכון עדין וטעים!
לא בא לי שוב מרוקאי
אני עושה לו כל תיבול שבא לייעל מהדרום
לק"י

במחבת עם בצל ופטריות, כורכום וכדומה.
בתנור עם שמן ותיבול של מלח+ תבלין גריל וכדומה. אפשר לפזר מלמעלה פרורי לחם.
לניקי ב. יש מתכון לדג אמנון עם ירקות בתנור.
אפשר גם לטגן כמו שניצלחיים של
אבל לקמח קטדם אני חושבת
ואפשא לאפות במקום לטגן
ולהוריד את העורברוקולי
או לקנות ללא עור.מודדת כובעים

איך מקלפים עור של מושט?....

יקר משמעותיתברוקולי
כמו שמורידים עור של כל דג אחר
עם סכין
עם סכין, כשזה עדיין קפוא..מקום בעולם
מתחילה מהזנב, מקלפת טיפה בעזרת הסכין..
ואז פשוט מושכת.. כמו שמושכים שעווה
אני גם עושה ככה, אבל בחלקים הדקים של הדג זה מסתבך לייעל מהדרום
בד''כ פילטים הם ללא חלקנחשון מהרחברון
מחלקים הדקים. יש שם תמיד מגרעת כזאת. גם קשה להוריד וגם הבשר שומני שם יותר.
אני קונה פילה אמנון, ותמיד יש חלק דקיעל מהדרום
יש חלק דק אבל זה בד''כ לא החלקנחשון מהרחברון
שאיתו מסתבכים שמנסים לפלט.
שימי לב לצורה של הדג יש שם מגרעת. לא את כל החלק הדק מורידים
לפלט זה להוציא קוצים, לא?יעל מהדרום
לק"י

אני מדברת על לפשוט את העור כדי להכין שניצלים.
לפלט = לעשות פילה.קרן-הפוך
להשאיר פרוסות שלמות נקיות מעצמות.
תודה..אז אני קונה פילה מוכןיעל מהדרום
תודה לכולם!-הריונית
עשיתי בתנור עם שמן זית, שום, קצת פפריקה וכורכום
מקווה שיצא טעים!
יצא מושלם! ממש! ממליצה לכם גם לנסות😋-הריונית
לשבתות הבאות...בתאל1אחרונה
בדכ אנחנו עושים עם סלמון. החג עשיתי עם מושט ויצא מעולה.
להמליח את הדגים קצת זמן להוציא טעמים וריח לוואי... לכמה דק בודדות. כי אחרת יהיה מלוח...

בתבנית לשים על זה שמן זית, לימון בנדיבות, ועלי רוזמרין או טימין... מה שיש. לכסות ולתנור לעשרין דק בערך.
מה דעתכם/ן על שרשור שבועיקראנץ שוקולד
של ביקורת מסעדות או מקומות נחמדים שהייתם בהם בתחום האוכל?
אני בעד.נחשון מהרחברון
בעיקר פירוט של כשרות ומחירים.

אבל גם להעביר חוויה לא רק נתון יבש נטו.
זו המטרה קראנץ שוקולד
פירוט על כשרות זה מעולה! וגם על ניקיון והיגיינהתפוחית 1
לאור סיפורי הטונה לאחרונה
יש מספיק בעלוני שבתברוקולי

ובפנימה
זה לא אמור להיות טור שלי או משהו כזה..קראנץ שוקולד
עבר עריכה על ידי קראנץ שוקולד בתאריך י"ט בתשרי תש"פ 01:32

כל מי שהיה במסעדה או משהו באותה שבוע ישתף מהחוויות שלו


נשמע מעולה!בא לי בירה
בסגנון חופשי, או שתהיה תבנית מסויימת
של מה צריך לבדוק ואיך?
חופשי, פירוט של המלצות- דיס המלצות וסתם רשמים מהמקום..קראנץ שוקולד


אני לא בטוחה שדיס המלצות מותר, שלא להגיע לתביעותיעל מהדרום
ולשון הרע....נחשון מהרחברון
אבל להגיד מנה מסוימת לדעתי לא שווה מחיר/קטנה הזה סבבה.
לא אהבת כלום? אל תכתוב
זה לא מדוייקקראנץ שוקולד
כשאומרים דיס המלצות אין הכוונה להכפיש מקום אלא למנוע מאחרים עוגמת נפש או להיכשל, מדובר על מפגעים תברואתיים, על שירות לקוי או מקום שמזלזל בלקוחות בצורה עקבית ולא סתם הרביולי לא היה טעים לי..
הבנתי צודק.נחשון מהרחברוןאחרונה
לענ''ד כדאי שיהיה בסיס כלשהונחשון מהרחברון
כשרות מחירים
מרשים לי לדלג על שבת ישר לבישולי שמחת תורה? יש לי שאלותיעל מהדרום
לק"י

1. אז לחג בבוקר אני מתכננת בעז"ה להכין פילה סלמון על הפלטה כהמלצתה של @חילזון 123.
מחפשת המלצה לתיבול לא מתוק ולא חריף, ולא עם חרדל/ מיונז.

2. מה אפשר לתוספת? אפשר פרווה או חלבי.
אם זה דברים שאפשר לבשל על הפלטה גם טוב

3. פתאום אני חושבת אולי גם לליל החג לבשל על הפלטה וזהו. אני עובדת חמישי ושישי, ונוסעים לשבת. אז לא רוצה שיום ראשון יהיה לחוץ.

זהו לבינתיים...
סלמון וליד פירה בטטהרסיס אמונה
ושעועית מוקפצת ברוטב סויה

עשית אותי רעבה
כמה רעיונותמחכה#למשיח
אם יש לך מעבד מזון ,
אז לשים צרור כוסברה ,2-3 שיניי שום וחתיכת גמבה .
לטחון . לתבל את הדג במלח וקצת כורכום אפשר גם תבלין לדג ולמעלה את העיסה הירוקה . מובטחת עסיסיות וטעם טוב. אפשר גם להוסיך גרגירי חומוס משימורים רק לתבל אותם היטב .

אפשר גם לטחון עגבניות ושום ושמיר ולשים על הסלומון גם יתן טעם טוב.

אני בעד לטחון זה מרטיב את הדג ושומר עליו שלא יתייבש.
בפרט אם זה תנור וק"וח בפלטה .
לגבי התוספותמחכה#למשיח
את יכולה להכין קוסקוס מהמים של המיחם.

אפשר גם להכין מראש פסטה/תפ"וא שבושלו
להוסיף רק רוטב כלשהו ,למשל שמנת מתוקה , קוביית קנור מומסת בטעם פטריות להוסיף גבינ"צ ולשים על הפלטה שיבעבע ויצא מוקרם .

אפשר לשים סיר קטן ולשים בו שעועית משמורת ברוטב עגבניות שתתחמם וזה יהיה כתוספת חמה לקוסקוס.

אפשר גם לבשל מאש לאש...
בינתיים חשבתי על תפו"א אפוי/ על הפלטה עם הסלמוןיעל מהדרום
לק"י

ולליל החג פרגיות.
אולי גם מרק- יש לכם רעיון למרק מעניין?
לאחרונה הכנתי מרק ירקות ןעדשים כתומות. אז עדיף משהו אחר.
מרק כתום?מרק ירקות רגיל?מרק בצל?מרק עדשים ירוקות?סמטאות
תודה על הרעיונות! ותודה גם לכולם!!יעל מהדרום
לק"י

אולי באמת מרק עדשים ירוקות.
שהילדים גם יאכלו.
מרק גריסים (יש מתכון לניקי ב)תפוחית 1
או מרק בצל בסגנון חלבי אם מתאים
מרק שעועית גם נורא טעים
שעועית זה טוב (כי יש לנו בבית). יש מתכון מומלץ?יעל מהדרום
האמת שרק יצא לי לאכול את זה אצל סבתאתפוחית 1
אז לא יודעת..
זה מרק בצבע אדום קצת סמיך עם שעועית לבנה בפנים..(אם אני זוכרת נכון אז רק שעועית)
סליחה שלא יכולה לעזור יותר
תודה רבה!!יעל מהדרום
טוב, נסגרתי על תפריט אני חושבת (אם עד הבוקר לא תשתנה דעתי)יעל מהדרום
לק"י

ליל החג:
מרק?
פרגיות
תפו"א מבושלים ומתובלים (אולי נעשה חלק בתנור)

יום:
בלינצ'ס או בורקס ברוטב פטריות?
סלמון על הפלטה (נראה לי בתיבול שום, עשבים וכדומה)
אורז עם ירקות (על הפלטה) או קוסקוס (מההקפאה) וירקות שיבושלו על הפלטה

חלות מבצק ללא לישה- מההקפאה
אולי נכין קצת לחמניות שום/ זיתים/ בצל, או שנקנה חלה נוספת
עוגת שמרים שוקולד-שקדים- מההקפאה
עוגיות שוקולד? (ואם לא, אז עוגה או עוגיות אחרות)
סלט חצילים
סלק
משייר?
טחינה
סלט חי


בא לי אוכל טעים!!!!
מזה משייר?סמטאות
אפשר לבוא?נשמע טעים.
אצלנו זה רק אני ואמא ואולי אחותי תבוא עם הילד שלה.
אזלא ממש יש כח להכין משו משמעותי.

אבל אולי מכיון שהן צמחוניות,אשכנע אותן על חלבי ואז יהיה באמת טעים
משייר זה מה שנקרה בשפת העם "חמוצים"יעל מהדרום
לק"י

אני חותכת למקלות/ גלגלים גזר, גמבה וקולרבי. ומתבלת במלח ולימון.

ואני לא מתנגדת לאורחים- אז מוזמנות🤣
והיתה לי איזו מחשבה לעשות חלבי ליום, אבל נראה לי שאוותר.
תודה!סמטאות
מלח לימון וזהו? או שאת מבשלת אותם בזה?

מלח ומיץ לימון, לא מלח לימון. ולא מבשלתיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

מכינה כמה שעות לפני הסעודה, שיספגו טעמים.
כובאנה - מתכון?נפש חיה.
אני מכינה מהבצק של החלותבנימינה
פותחת את הבצק מורחת חמאה ומגלגלת ומניחה בסיר של הכובאנה את כל הכדורים המגולגלים.
את רוצה לאפות ולאכול או להשאיר כל הלילה?
אני רוצה להשאיר ושניקח חלק ממנו לסעודה בבוקר/בחגנפש חיה.
אנחנו גם מכינים ככהאיכה
רק עם שמן.

וברור שמשאירים על הפלטה, ככה זה הכי טעים!
אשמח להסבר ברורנפש חיה.
סליחה.איכה
לוקחים מהחלון את הכמות שרוצים.
מחלקים ל6-8 חתיכות. כל חתיכה משטחים לפיתה קטנה כזאת, משמנים אותה ממש ומגלגלים. מסדרים הכל בתוך הסיר של הקובנה בצורה של פרח על נייר אפיה. אופים ומשאירים כמה שעות טובות על הפלטה כדי שישרף טוב.

כשזה מוכן, זה מתפרק לפי החתיכות.

וכמובן שכמות הבצק והחתיכות נתונה לשיקול דעתך בהתאם לכמות הסועדים וגודל הסיר..
אז מה ההבדל לגחנוןברוקולי
זה לא אותו בצק..משיח נאו בפומ!
בצק אחר..איכה
ג'חנון זה יותר סגנון של בצק עלים.

אבל לא יודעת איך מכינים ג'חנון.
מה זה אומר לקחת מהחלון את הכמות?נפש חיה.
לקחת מהבצק של החלות את הבצק שרוציםבנימינה
^^איכה
תודה. התיקון האוטומטי..
לסיר בינוניbinbinאחרונה
4 כוסות קמח,
סוכר לפי הטעם (אפשר 2 כפות פחות או יותר כמה שבא לכם אנחנו אוהבים טיפה מתוק)
כף שטוחה שמרים
חצי כף שטוחה מלח

לערבב יבש
ולהוסיף מים
להתחיל מכוס- כוס וחצי ללוש ולראות אם צריך עוד
להוסיף טיפה שמן ולהמשיך ללוש

לתת לבצק לתפוח

לחלק לכמה חתיכות שרוצים
פותחים את הבצק מורחים חמאה/שמן/סמנה
ומגלגלים

טיפה שמן בסיר ולסדר את החתיכות בסיר
לתת לזה לתפוח
להכניס לתנור
איך אתם מכינים גולש עגל? וגם, איך אתם מכינים כרעיים?בוז
הגולש צריך להיות מתקתק. ולא יודעת אם אפשר לשים בו יין אדום...

והכרעיים תמיד מתייבשות לי בתנור, גם כשאני שמה מים...
מה עושים עם פילה מדומה, מספר 6?חילזון 123
צלי, פרוסות בשר...ג'נדס
תודה. זמן בישול? מתכון?חילזון 123
זה כמו 5 רק עם פחות שומןברוקוליאחרונה
כמו שכתבו צלי
מתכון לביגלים?עטרה12
הכנתי כבר בצק כמו של חלות...
חפתים חשבתי שיהיה יותר מעניין להכין בייגל...
אפשרי?
טיפים מהירים יש?
בייגל מבשלים במים לפני שאופים כדי שיצא קריספיט'אחרונה


קצף חלבונים,שגרה ברוכה
אני הכנתי קצף חלבונים וכרגע לא יכולה להמשיך בהכנת העוגה. אפשר לשים אותו במקרר לשעה עד שאמשיך או שהולך לפח ?
איזה קצף זה? צרפתי? איטלקי? שוויצרי?קראנץ שוקולדאחרונה
לכל אחד עמידות שונה, בכ"א אם זה רגיל-צרפתי הוא עלול להישבר
גלידת מנגו ביתיתזכיתי
יש לי די הרבה מנגו רך מאד. בדכ אני מרסקת ומוסיפה סוכר ומים שרתחו ביחד עם קצת ליקר. עכשיו בא לי להוסיף גם ריץ.
זה מתאים לגלידה, נכון? להקציף אותו בנפרד ואז לערבב עם המנגו המרוסק? כמובן שאפחית את הסוכר
מכירה גלידת מנגו עם ריצ׳ מתרכיז מנגו של פריגת-הריונית
אז מניחה שגם מנגו טרי זה בסדר למרות שלדעתי בתור סורבה בלי ריצ׳ זה הרבה יותר טעים
זהו אני מתלבטת... הריץ יהרוס?זכיתי
אני פחות אוהבת אבל זה טעם אישי..-הריונית
בלי מים. מנגו מרוסק סוכר ריצ למקפיאנחשון מהרחברון
למרות שיותר טעים חלבי.
אפילו ביצים חיות יותר טוב להקציף חלבונים ואז להוסיף את הרסק ולאחד.
אבל לא מתאים לנשים בהריון.
יותר טעים מהריצ'
ביצים חיות לא מסוכנות לכלל האנשים?מחייכת =)
עקרונית לא.נחשון מהרחברוןאחרונה
סלמונלה זה מסוכן. אין סלמונלה בביצים חיות רק 'עלולה' להיות. לנשים בהיריון זה מסוכן יותר אז מזהירים
שרשור של מתכונים לעוגות מומלצות אצלנוכל המוסיף הרי זה משוסמטאות
@משתדלת יותר

חיתוכיות קפה ותבלינים
2 כוסות שמן
2 כוסות סוכר חום (אני הורדתי מכמות הסוכר כמעט חצי)
4 ביצים
יין
מלח
4 כפות קפה נמס
1.5 כפית הל
1 כפית אגוז מוסקט
1 כפית זנגוויל
1 כפית א. אפיה
2 כוסות קמח
1.5 כוס אגוזים או שקדים קצוצים.
לערבב הכל ולתנור עד שקיסם יוצא יבש


עוגיות דקות עם דברים טובים.
6 ביצים
פירות יבשים+אגוזים ושקדים
3 סוכר וניל
1.5 כוס סוכר
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית מלח
4 כפות ליקר
1 א. אפיה
5 כוסות קמח.
ללוש הכל לבצק דביק,ליצור רולדות באינגלישקייק,לקרר עד יום למחרת,לפרוס פרוסות ולייבש בתנור

עוגת שמרים של כולנו:
1 קג קמח
2.5 כפות שמרים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
1.5 כוס מים מהברז
להתפיח עד הכפלת נפח,ללוש ולהתפיח שוב.
למרוח בפנים רק דברים טעימים.

פאדג' שוקולד
6 ביצים
3/4 כוס סוכר
300 גרם שוקולד
3/4 כוס שמן
(אפשר להוריד חלק מהשמן ולשים חמאת בוטנים)
להמיס שוקולד עם שמן בפולסים קצרים במיקורגל או בבן מארי
להוסיף ביצים וסוכר
לערבב היטב.
לתבנית לתנור, 20 דקות.
זו עוגה רכה.


עוגת לאה נס קפה/תבנית בינונית
5 ביצים
1.5 כוסות קמח
1. א אפיה
1. סוכר וניל
כף גדושה נס קפה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים/כל נוזל
1.5 כוסות סוכר
מקציפים חלבונים+סוכר.
מערבבים בקערה שניה חלמונים+א. סוכר ומוסיפים לקערה המוקצפת בערבוב עדין,
מוסיפים את הנוזל+השמן+הקמח, מערבבים היטב,
מוסיפים את הקפה ומערבבים.
לתבנית,לתנור, עד שקיסם יוצא יבש.


באטר-סקוטצ' בראוניז: @יעל מהדרום
1/2 כוס שמן
1.5 כוסות סוכר חום כהה
2 ביצים
1.5 כוס קמח
2 כפיות א.אפיה
1 כפית תמצית וניל/שקית סוכר וניל
1/2 כפית מלח
שוקולד ציפס(לא חובה)
מערבבים לעיסה אחידה, חום בינוני כ-20 דק' עד שקיסם יוצא עם פירורים קטנים דבוקים

עוגת גזר של חיבוק.
4 ביצים
2 כוסות סוכר
להקציף.
2 כוסות קמח
1 כוס שמן
שקית א. אפיה
כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
חצי כוס מים
אחרי שהכל מעורבב מוסיפים
2 כוסות גזר מגורד דק (2-3 גזרים) ומערבים.
מפזרים קינמון ודבש מעל(לא חובה)
40דקות 180°


עוגת שוקלד
2.5 כוסות קמח
2.5 כוסות סוכר
1.5 א. אפיה
1 כוס קקאו
1 כוס שמן
5 ביצים
2 כוסות מים רותחים
2 כפיות תמצית וניל/יין/ליקר.
לערבב תחילה יבשים ואחכ להוסיף רטובים
לאפות בחום בינוני שעה


בראוניז:
1 כוס קמח
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
4 ביצים
1 כף ליקר/יין/תמצית וניל
1 כף גרידת לימון/כל פרי הדר(אפשר לוותר)
קורט מלח.
לערבב הכל עד לתערובת אחידה.
להוסיף:
200 גרם שוקולד מגורר/שוקולדציפס
1.5 כוס אגוזים או שקדים קצוצים/ עוד שוקולד / צימוקים.
לאפות בחום בינוני 20-25 דקות



עוגת ריבת חלב:
עוגת ריבת חלב פרווה-
כוס וחצי קמח
3/4 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 אינסטנט פודינג ריבת חלב
חצי כוס שמן
3/4 כוס מים
3 ביצים.
לערבב הכל ולשפוך לתבנית



עוגת תפוחים בחושה2 אינגלשקייק:
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1.5 כוס קמח
1 אבקת אפיה
3 ביצים
יין
2 תפוחים קלופים קוביות
1 תפוז קוביות(או עוד תפוח)
לערבב הכל היטב (כדאי לערבב לפני הוספת התפוח ואחכ שוב)
לתבנית,לתנור,עד שקיסם יוצא יבש.


סופלה
200 גרם שוקולד
כוס סוכר
כוס שמן
כוס קמח
3 ביצים
ממיסה שוקולד סוכר שמן מכבה את האש מוסיפה קמח וביצים שמה עד 3/4 כוס סופלה ובפנים קוביה שוקולד אופה 10 דקות בדיוק.

הבאטר סקוצ' לא שלי. למדתי מניקית אחרתיעל מהדרום
לודעת,העתקתי אותו ממך באיזשו שרשור פעםסמטאות
שזה בכלל מתכון של סבתא שלי המהממתטארקו
מתכון נהדר!
שלייעל מהדרום
לק"י

בראוניז שוקולד פרווה של ניקי ב.:
בראוניז פרווה יש להם טעם שוקולדי נהדר! הם מופלאים ושווים בטירוף. מומלצים בחום.

אפשר להוסיף חתיכות חלוה, לקשקש מלמעלה חמאת בוטנים או ממרח חלוה.

עוגה בחושה בסיסית (תבנית אינגליש קייק אחת):
מערבבים: חצי כוס סוכר וחצי כוס שמן.
מוסיפים ביצה ומערבבים.
מוסיפים לסירוגין (אני שמה הכל ביחד) ומערבבים: כוס קמח, חצי שקית אבקת אפיה וסוכר וניל אחד.
בסוף מוסיפים חצי כוס מיץ/ מים/ יין.

אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס/ קקאו/ תץקוביות תפוחים עם קינמון וכו'.

אופים בחום של 180 מעלות.
שאלה על הבראוניז של ניקירחל=)
שוקולד מריר זה דווקא שוקולד מריר רגיל או שאפשר צימקאו?
מתייגתרחל=)
@יעל מהדרום

ואולי גם @ט' תדע לענות
אני משתמשת במריר. מניחה שגם צימקאו יעבוד, אבל לא ניסיתייעל מהדרום
צימקאו זה לא שוקולד אבן מן הסתם אפשרט'


תודה לשתיכן!רחל=)
וואי שווה הסופלהאנישוש
אני מחפשת מלא זמן מתכון
לבריאות. לפי דעתי הוא מתוק מידי וכדאי להוריד סוכרסמטאות
העוגה של לאה- נס קפה, הקפה מורגש?~moriya~
אני מחפשת מתכון לעוגה בחושה ספוג כזאת עם טעם חזק של קפה. תמיד כמה שאני שמה, לא יוצא מספיק בטעם קפה..
לפי דעתי מורגש, אבל אני לא אדם של קפה ככסמטאות
מוסיפהטארקו
בראוניז הכי קל בעולם:
כוס קמח
2 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
כפית תמצית וניל
4 ביצים
חצי כפית מלח
מערבבים הכל היטב ואופים עד שקיסם יוצא עם פירורים דבוקים עליו.

חיתוכיות קוואקר וחמאת בוטנים יאמיקיות:
1/3 כוס שמן
1/3 כוס חמאת בוטנים, עדיף טבעית
קצת פחות מ2/3 כוס סוכר חום
קצת פחות מ2/3 כוס סוכר לבן
2 סוכר וניל
2 ביצים
לערבב ולהוסיף:
1 ורבע כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1.5 כוסות קוואקר
(לא חובה-חצי כוס שוקולד צ'יפס. אני לרוב מוותרת, זה מעולה גם בלי)

עוגיות סוכר מדהימות(קלילות להכנה, יוצאות טעימות אש, מזכירות קצת עוגיות חמאה):
2 ביצים
2/3 כוס שמן
2 סוכר וניל(או 2 כפיות ת.וניל)
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס סוכר
לערבב ולהוסיף:
2 כוסות קמח
2 כפיות א.אפיה
1/2 כפית מלח
ליצור עוגיות עם רווחים, בעזרת 2 כפיות. שדרוג מגניב- למרוח תחתית של כוס בשמן, לטבול בסוכר ולהניח בעדינות על כל עוגיה. צריך לטבול בסוכר בין עוגיה לעוגיה.

המתכון של העוגיות סוכר איננוסמטאות
כן נקטע לי באמצע, ערכתי.טארקו
באף אחד מהמתכונים אין שמן???נשימה ארוכה
רק בבראוניז אין שמןיעל מהדרום
אופס זו טעות, בבראוניז יש כוס שמן.טארקואחרונה
בשאר דווקא כן כתבתי שמן!
הבאטר סקוצחיים של
באיזה תבנית אופים אותו
ויוצאת עוגה נמוכה כזו או גבוהה
זה נשמע טוב
אופה בתבנית בינונית,יוצא גובה בינוניסמטאות
עוגה נמוכה יחסית, בתבנית רגילה(9*13 אינצ'=a4 בערך)טארקו
זה גם מאוד מתוק אז חותכים לריבועים די קטנים.
ואני לא שמה שוקולד ציפס..טארקו
מה עושים עם לבבות דקל?אריק צדק

שלמים משימורים

שמים בסלטבטעות נכנסתי
שמים בפחבוז
חחחרסיס אמונהאחרונה
חותכים ואוכלים ככה.ממש טעיםנשימה ארוכה
אלפחורס ללא חמאה אפשרי?ציף
לדעתי עוולמשיח נאו בפומ!
אוףציף
אבל אין חמאה מלא זמן
יש לי חברה שעושה מעולה עם שמן אבל יוצא מתפורר יותר..-הריונית
חבל על הכסףברוקולי
תכיני סתם עוגיות ותמלאי בריבת חלביעל מהדרום
בטח!! עם שמן קוקוסרבה אמונתך!
יוצא מעולה, ובטעם קוקוס כמובן...
זה רעיון,פשוט להמיר לשמן קוקוס?ציף
המרקם לא ישמרמשיח נאו בפומ!
נסיתי כמה פעמים. המרקם כמעט זההרבה אמונתך!
מוזמנת לנסות בעצמך
לא חושבת שאנסה, כי גם מבחינת הטעם לא נשמע לי משיח נאו בפומ!
מעניין אבל
מחמאה/ מרגרינה עושה מצויין את העבודה...חמדמדה


ריבת חלב חלבית בכל מקרה מה הקטע?ברוקולי
יש מחסור בחמאה..משיח נאו בפומ!
אה אצלנו יש ברוקולי
תארגני לי משלוח משיח נאו בפומ!
בחיים לאברוקולי
כי אז לא יהיה ליברוקולי

אה, חשבתי שמוכרים אצלכםמשיח נאו בפומ!
איזה חברה? כי אני ראיתי שלטרה חסר אצלינויעל מהדרוםאחרונה
כע זה קטעחמדמדה

יש אצלינו בסופר הגבלת 2 יח' ללקוח...

איפה הסופר הזה??משיח נאו בפומ!
;)
מחסור עצום בחמאהאנונימיות
מרגרינה לא אופציה,תודהציף
עם מרגרינה של שמריתאנונימיות