עדיפות למשהו שאפשר להקפיא
מנה אחרונה פרווה בכוסות אישיותמשתדלת יותר
עדיפות למשהו שאפשר להקפיא
כל מוס אפשר להקפיא בכוסותשוקולדד ציפס
עם פרורים למעלה/למטה/ קישוטים של קצפת/פירות/שבבי שוקולד.
אפשר גם לשלב ואז זה עושה שכבות יפות..
מוס שוקולד, גנאש מוקצף, אפשר לשחק עם מלא טעמים,~moriya~
למשל מוס פיסטוק, ריבת חלב (עם פודינג בטעם ריבת חלב), שוקולד, קפה...
ובין לבין פירורים מעוגה או שטרויזל או ביסקויטים טחונים.
תודה רבה לכן!משתדלת יותראחרונה

מעלה עוגת שמרים שהכנתיג'נדס
עוגת שמרים שוקולד פרווה: קראנץ שוקולד ואגוזים
מקילו בצק הכנתי 6 פסים כפי שרואים בתמונה.
מילוי:
3 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
מערבבים.
מוסיפים
3 כפות שמן. מערבבים היטב עד שנהייה רק תערובת פירורית. ואז מפזרים על עלי הבצק.
וואוו!!!!!) נראה מצויין!!!נפש חיה.
בדיוק השבת התלבטתי אם להכין את המתכון הזהאנונימיות
מעולה ממשג'נדס
עשית לי חשק!יעל מהדרום
דומהט'
חשבתיחיים של
זה על תחתית שעל הרצפה
ג'נדס
אותו רעיון😜חיים של
זה הכי טוב ככה האוכל מתקרר מהר. ובשיש אין מקום...חדשה ישנהאחרונה
מתכונים שנכנסו לפנתיאוןמשהו מיוחד
אשמח אם תשתפו במתכונים שניסיתם ומאז הם הפכו לחלק מהתפריט הביתי ואתם חוזרים ועושים אותם.
אז מה, לא מבשלים השבת?טארקו
ליל שבת:
חלות וסלטים: מטבוחה, חצילים, זיתים, קישואים.
עלי סיגר במילוי כלשהו(עודלא החלטתי מה בדיוק), כנראה ברוטב כמו רוטב צלי כזה.
קציצות בשר ברוטב עגבניות חמוץ מתוק (מהמקפיא)
אורז
סלט חסה
בוקר:
חלות וסלטים מהערב
דג אמנון בסויה צ'ילי ותבלינים
עוף מוקפץ במלאאא בצל
תפוחי אדמה טעימים כלשהם
סלט חסה
סעוד"ש:
חלות וסלטים
פיצה
סלט חסה עם הפתעות- פטריות מוקפצות וצ'יפס בטטה.
קינוחים ונשנושים:
קראמבל תפוחים
עוגה/עוגיות
עוגת שמרים?
@ברוקולי
@יעל מהדרום
וכו'
ואצלכם?
אצלי כלום השבתברוקולי
דוקא השבת כן
יעל מהדרום
חלות
סלט חצילים ועגבניות בתנור
טחינה
סלק
סלטים חיים- כרוב, עגבניות שרי
עוגות שמרים
ליל שבת:
קוסקוס משקית
רוטב שעועית, עוף וירקות
סעודה שניה:
אורז
תפו"א ובטטה בתנור
פשטידת בצל ופטריות עם תחתית בצק ספידי
פרגיות עם בצל
עוף (האורחים מביאים)
סד"ש:
אולי בורקסים מבצק ספידי
אפשר לשאול איך את מכינה את המילוי של הפשטידה?צהוב
זו פשטידה עם תחתית? (רציתי להכין בסיס לפשטידה משאריות קרקרים אבל אני לא יודעת במה למלא..)
תודה!
זה המתכון לפשטידהיעל מהדרום
הוספתי גם פטריות משימורים.
פשטידת בצל פרווה, מתכון לפשטידת בצל מעולה מומלצת מאוד מתחסלת במהירות..
תחתית אני הוספתי: 2 כוסות קמח, חצי כוס שמן, חצי כוס מים רותחים וכפית מחוקה מלח.
שיטחתי בתבנית ואפיתי כמה דקות, ואז שפכתי מעל את בלילת הפשטידה ואפיתי.
תודה רבה!צהוב
עשיתי היום את הבסיס של הפשטידהחיים של
וזה ממש שידרג את הפשטידה
שמחה לשמוע! זה בצק ספידי- אפשר גם למלא אותו.יעל מהדרוםאחרונה
אני מתלבטתט'
יש קמח וכל השאר, לאפות חדשות או לחכות שהקודמות ייגמרו?
לאפות חדשות ומהקיימות להכין דברים אחרים..טארקו
^^^יעל מהדרום
הולכת להכין
רק שאלה יצאו טובות בע"ה...ט'
יצאו שמונה חלות מאוד יפותט'
נראית מעולה!!יעל מהדרום
גם יצאו טעימות להפליאט'

עכשיו צריכה להפשיר את שלושת הישנות ולהחליט מה לעשות איתן..
תנסי אולי לחתוך לקוביות לתבל ולאפות-קרוטוניםסמטאות
נראה טוב!תפוחית 1
אשמח למתכון
נראה ממש מעולה!כי לעולם חסדו
תביא את המתכון ואת ההוראות המדויקות, פליזחבובוש
אפשר מתכון? קצת דחוף...אנונימיות
בבקשהט'
1 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמרים*
2 ביצים
2.5 כוסות מים פושרים
3/4 כוס שמן
ללוש הרבה לבצק אחיד ורך
אני תמיד מכפילה כמויות לשני קילו.
התפחה ראשונה עד שהבצק מכפיל את עצמו, קולעת, עוד התפחה קצרה, מורחת בביצה ושומשום ואופה
עשרים דקות אפיה ב180°
*אחרי שנים של נסיונות השמרים הכי טובים לטעמי הם של בראבו (חברה טורקית באריזת אלומיניום כחולה או אדומה).
כשמכינים עם קמח כוסמין עדיף 80%, לדעתי. ואת המים להוסיף תוך כדי לישה ולהרגיש את הבצק, כי הכוסמין דק יותר וסופח מים בצורה אחרת מקמח רגיל.
בכוסמין אגב, עדיף הקמח של יצהר, הוא משווק גם באריזה של ניצת הדובדבן.
תודה רבהאנונימיות
אוףף נשאר מלא אוכלברוקולי
האמת שגם לנו.. אבל זה סבבה. פשוט נאכל כל השבוע..טארקו
אז אחרי המרק פשוט החזרנו את שאר האוכל למקרר והלכנו לישון...
וגם מהמרק (שיצא טעיםם) נשאר טון
וגם מהאוכל בבוקר נשאר לא מעט
רק הדג והפסטה של סדש התחסלו.
וגם הילדון חולה אז הוא בקושי אכל שזה גם משפיע על הכמויות.. לרוב הוא אוכל כמוני+
נראה לי שהתבלבלתן בשרשור....יעל מהדרום
אבל אם נשאר אוכל, זה נפלא להמשך השבוע.
אלא אם נשארו כמויות אדירות שבסוף נזרקות....
חילבהמבינה עניין
לחילבה יש טעם עז ומשתלט*אשתו של בעלי*
מה אם לא תאהבי?
לא כולם משתגעים על זה(בלשון המעטה..)
זה עושה ריח נוראי בשירותים שלא יוצא גם עם אקונומיקהירושלמית טרייה
ראי הוזהרת..
חייבת לסייג*אשתו של בעלי*
הריח הזה לא נתפס על כל אחד באותה צורה.
יש כאלה שזה נתפס אצלם חזק מאוד בגוף ויש כאלה שלא.
חח אוקיי, רק זוכרת את עצמי שופכת חצי בקבוק אקונומיקה ומשפשפתירושלמית טרייה
..והריח בשלו..
מסכימהתפוחית 1
תודה על התגובות!מבינה עניין
בקטע בריאותי אפשר לקחת גם בכמוסותמיקי מאוס
אבל בכ"מ הריח שנתפס בגוף קיים גם בכמוסות
כן,. מצאתי יתרונות לחילבהמבינה ענייןאחרונה
את רוצה להכין חילבה?חיים של
הוכן כבר מזמן
מבינה עניין
מחפשת מתכוני קינוחים קלים עבור המתבגרות שלי
מיואשת******
הדרישות שלהן- בלי להפריד ביצים וכמה שפחות שלבי עבודה
<הן לא כל כך אוהבות את המטבח זה יותר בשביל עזרה בשבילי>
הדרישות שלי - פרווה ומרשים (כלומר לא עוגה בחושה אלא יותר קינוח כוסות, או עוגה מרשימה שנפרסת יפה, פאי כלשהו. כלומר משהו שהוא על תקן קינוח)
מאד מאד אשמח לעזרה!
אם בכ"ז תרציג'נדס
עוגת חמאת בוטנים
תודה רבה, רשמתי לי
מיואשת******
קינוחי כוסותפרח-אש
קצפת עם פודינג (אפשר להכניס גם טעמים שונים ומים בכמות עד חצי מכמות השמנת לקצפת ולמזוג לאט לתוך הקצפת כשהיא מתחילה להיות מוכנה )
לערבב ריבה עם מעט מים
זה הכי פשוט אפשר לגוון טעמים וצבעים(נניח קקאו) להכניס אגוזים שוקולד או מה שרוצים ממש פשוט ויפה
תודה! מעולה ביותר
מיואשת******
בשמחה זה הציל אותנו בבר מצווה שבוע שעברפרח-אש
קראמבל תפוחים, פאי שוקולדבאורות
זה מתכון מדהים, אבל(!!) ממש ממליצה לשים חצי מכמות הסוכר שהיא כותבת לשים בקראמבל. אחרת יוצא נורא מתוק.
קראמבל שזיפים
עוד מתכון קל ומרשים- פאי שוקולד. לבסיס- קונים בצק פריך מתוק מוכן של מעדנות.שמים שכבה דקה על תבנית, אופים ב160 מעלות ל5 דק. למלית- 200 גר שוקולד מריר+חצי כוב ריצ. ממיסים במיקרוגל ומערבבים טוב שלא יהיו גושים. בקערה נפרדת מערבבים 2 ביצים, חצי כוס סוכר לבן, ו4 כפות שמן. מערבבים בין תערובת השוקולד לתערובת השניה. שופכים מעל הבצק שנאפה אפיה קצרה, ומכניסים לעוד אפיה של בערך 20 דק ב160 מעלות. אם רוצים ממש לשדרג אפשר להכין רוטב שוקולד מעל(ממיסים עוד חבילת שוקולד עם קצת ריצ), אפשר לשים מעל אגוזים, פקאנים, שוקולד מגורד, כן הלאה.
קינוח נוסף קל- ממיסים חבילת שוקולד, מערבבים עם כמה כפות חמאת בוטנים, מערבבים עם כוס של פצפצוי אורז, משטחים בתבנית. מעל שמים קצפת(ריצ עם פודינג וניל וסוכר), מקפיאים קצת, ואז מעל שמים עוד שכבה של שוקולד מומס עם חמאת בוטנים.
בעונת התותים- עוגת תפוזים שכבות עם תותים וקצפת. (מכינים פשוט בתבנית מרובעת עוגת תפוסים, חותכים באמצע, שמים קצפת בשכבה האמצעית,תותים פרוסים, את החצי השני של העוגה, ואז שוב קצפת ותותים).
יש אולי מתכון לקראמבל פרווה?חיים של
פשוט ממירים במחמאה. אפשר עם שמן, עובד קצת פחות טוב אבל אפשריבאורות
אבל כתוב שם במתכוןחיים של
כתבתי פה לאחרונה, קראמבל תפוחים פרווה מצויןטארקו
אם לא תמצאי אכתוב שוב.
החלפתי ויצא מעולהבאורות
הוספתי אגב לפירורים עצמם גם כמה כפות של שקדים טחונים.
אוקיחיים שלאחרונה
תודה
קינוחי כוסות זה הכי פשוט וכייףחיות צבעונית
משטחת בכוסות
לקרם שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, קצת מייפל וחלב סויה או מים. ולזה מוסיפה מהעוגיות שנשארו ונותנת עוד איזה ערבול.
מזלפת מעל הבסיס ומכניסה למקרר.
ממיסה שוקולד מריר או ממרח פרווה ושופכת מעל הקרם.
הכי טעים זה עם עוגיות וממרח לוטוס
אז... מהן טעויות הבישול שלכם?בא לי בירה
כשהייתם בשלנים מתחילים וחובבים
ואיך תיקנתם אותן?
(אני פשוט שרפתי חביתות על ימין ועל שמאל)
פסטה קבוע בישלתי יותר מידיבאורות
פנקייקים היה לא ברור לי איך מוציאים אותם יפים(למדתי- לא צריך לשמן את המחבת וגם לא לערבב את הבלילה יותר מידי)
עוגות מלא פעמים נשרפו לי(שמה טיימר היום, לא מוותרת..)
יאללה שבת פרשת כי תצאברוקולי
מארחת כ 20 איש
נראלכם מספיק??
יאללה מה אצלכם
@יעל מהדרום @טארקו @מקום בעולם @ארץ השוקולד @ט'
ערב שבת
מרק עוף
קציצות בקר עם אפונה ושומר
כרוב ממולא
בקר עם מוקפץ
אורז + (אורז מג'דרה)
קוסקוס
בוקר שבת
סלמון בעשבי תיבול
דג מרוקאי
שניצלים
אושפלאו
ספגטי בולונז
גרטן תפוא ובטטה
פשטידת קולורבי
סד"ש
לזניה חלבית
קציצות טונה
סלט ביצים, אבוקדו וכאלה
סלטים
חומוס עם פטריות
טחינה
שניצל חציל
פלפלים
מטבוחה
סלק
גזר חריף
סלטים חיים (חסה , כרוב. וכו')
מתוק
עוגת קרמבו
עוגיות שוקוציפס
עוגיות חמדת השקד
שמרים
@מקום בעולם תני לי עוד רעיון לקינוח
חרוצה!!! אני ניצלתי חלק מהבוקר לשינה, ועכשיו אני באמצע הבישויעל מהדרום
סלטים בהקפאהחייצ'ו
מישהו ניסה את אחד מהסלטים האלו בהקאה ויכול להגיד איך ייצא?
מטבוחה
טחינה
פסטו
עגבניות מיובשות
חומוס ביתי
חצילים ברוטב
גזר פיקנטי
פלפלים קלויים
וכמה זמן לדעתכם ניתן להקפיא וישאר טעם טוב?
שום סלט לא טוב בהקאהלקט
ואם אכין אותם ביום רביעי? יישאר סביר?חייצ'ו
צחקתי. עכשיו אענה ברצינותלקט
סלטים עם ירקות שורש כמו תפו''א וגזר לא טובים בהקפאה בכלל
פסטו גם אפשר.
כל השאר- לא ניסיתי...
ניסיתי ויצא מעולה: מטבוחה, חצילים מכל הסוגיםיראת גאולה
חומוס ביתי וטחינה אני גם מקפיאה. ייתכן שהמרקם יוצא קצת יותר מיימי אח"כ.
אני משאירה הרבה זמן בהקפאה. לא בודקת בדיוק. אם זה סגור היטב, גם כמה חודשים.
את רוב הסלטים גם אין בעיה להכין גם ביום רביעי (לשבת התכוונת, כן?).
חוץ מגזר - כי אני לא מכירה את הסלט הזה.
נראה לי שחוץ מגזר הכל טוב בהקפאהיעל מהדרום
מקפיאים תמיד מטבוחה , פסטו, גזר מבושל, חציליםגלים.
מניסיון שלנו זה הסלטים שטובים בהקפאה,גם כמה שבועותסמטאות
טחינה
חומוס
עגבניות מיובשות
חצילים
פלפלים.
אם סוגרים אתזה טוב, ממש טוב.
זה גם יוצא בלי ריח וטעם של מקפיא.
אני מפשירה אותם במקרר
חייבת להבין.. למה להקפיא טחינה? זה הסלט הכי מהיר..-הריונית
טחינה ירוקה למשל זה פחות מהיר ;)תפוחית 1
כי לא תמיד יש זמן גם לסלט הכי מהירסמטאות
הוא לא מהיר הכנהג'נדס

מקסימות אתן. תודה למי שענתה.. יעזור לי מאד!חייצ'ו
אצלינו מקפיאים חומוס בכיףתפוחית 1
מטבוחה תמיד מקפיאהג'נדס
חומוס ביתי חופשי מקפיאה
חצילים וגזר הקפאתי אבל זה לא מושלם מופשר... נגיד לאורחים אכין טרי ולנו אפשיר בפעם אחרת...
לא שאלת אבל סלק אני מקפיאה
סלק? באמת?! זה לא יוצא מתפורר כזה?חדשה ישנה
אממ... לאג'נדס
וואי.. זה יכול לחסוך לי הרבה זמן ובלאגן😜חדשה ישנה
עוד שאלה- עדיף להקפיא חתוך או שלם?חדשה ישנה
מקפיאה מוכן לאכילה כבר עם הטיבולג'נדסאחרונה
מה שקורה זה שאני מכינה איזה סלק שלם, נאכל בשבת רק חצי או פחות ואז במוצש מקפיאה איך שהוא....
טחינה ופלפל קלוי זה בסדר גמורוואוו
יצא לי להקפיא:טארקו
חומוס
פשוט
חצילים
כולם יצאו מצוין.
לחודש+
פסטו מקפיאה כמעט כל פעם שמכינה.ת.מ.
מטבוחה יוצא מעולה בהקפאה.
חצילים גם עובר מעולה הקפאה.
עם השאר אין לי נסיון ככ...
מטבוחה ופסטו מעולהמקום בעולם
דווקא יש כמה שכןחיים של
וחצילים אנחנו מקפיאים בלי הרוטב
מפשירים ביום חמישי ומוסיפים את הרוטב
יוצא מצוין
לא ראיתי שהתייחסו לפלפלים..אמאשוני
אם הרצועות לא יפות אפשר לטחון.
המרקם שונה אבל הטעם מצויין.
רעיונות לסד"ששוקולדד ציפס
לא אוהבים פשטידות
וירקות באופן כללי.
לא כזה רעבים אבל החלטנו שבבית שלנו ננסה להקפיד על סדש
(פוקצ'ות נגיד מדי כבד לנו, ניסיתי ואנחנו אוהבים אבל אח"כ זה מטריד..)
וחשוב לנו שיהיה אוכל ספציפי וכיף
כי אם לא אז פשוט אין חשק ל3 סעודות.
וצריכים גווונים
חוץ מבלינצ'ס, בייגלס שעובד לנו,
בורקסים
מה עוד יכול ללכת?
רעיונות*אשתו של בעלי*
קציצות דגים
קציצות טונה
תפוחי אדמה
קרקרים עם ממרחים וסלטים
עוד קצתdavid7031
סלט פסטה
פשטידות למיניהן
פיציות
אפשר פשוט לאכולאיכה
אבל לפנק הסלטים מיוחדים ושווים.
אני לא יודעת מה נחשב שווה אצלכם, אבל סלט חסה עם נשנושים ובטטה מטוגנת, סלט יווני, סלט עם עדשים וקינואה וכו' וכן הלאה.
מגוון את השגרה ועושה עניין בסעודה.
אצלנו מכינים הרבה פעמים ירקות בתנור ובורקסים ''ביתיים" (ממלווח, בוחרים את. מילוי לפי מה שמתחשק. בד''כ רסק וזיתים)
קוגלחדשה ישנהאחרונה
אני היחידה שהתחילה עם מרקיםחיות צבעונית
זה פשוט הכי כייף שיש.. צריכה רעיונות קצת לגיוונים

גם אני..
נקודה טובה
חחחח...אצלינו היה אתמול לבקשת הבכוריעל מהדרום
מרק די קבוע אצלינו- מרק ירקות ועדשים כתומות:
מטגנים קוביות בצל ושאר ירקות רצויים- גזר, תפו"א, בטטה, קישואים.....
מוסיפים עדשים כתומות (הרבה!), מלח, קצת כמון, פפריקה וכורכום ומים.
מבשלים עד לריכוך של הירקות והעדשים.
חחח...אצלי בקיץ גם יש מרקים...*אשתו של בעלי*
יש כל השנה - מדליקים מזגןברוקוליאחרונה
חומץ כמשפר אפיהidite
מישהי שמעה על חומץ במקום משפר אפיה? האם זה באמת עושה את אותה העבודה?
ישלי צנצנת ממרח שקד מלא,מה אפשר להכין איתו?סמטאות
היום גיגלתי ולא ראיתי מתכון לכלום בערך עם זה.
יש למישו רעיון?
אני מורחת עם דבש/סילאן לבנות לגןג'נדס
חוץ מזה כשמכינים מילוי שוקולד לרוגעלך/עוגת שמרים אפשר לשים את זה עם מים קקאו וסוכר (במקום שמן קנולה שהוא די זבל) הרבה יותר בריא ומזין ובלי טעם חזק...
אני מורחת לילדים בלי דבש או סילאן, זה די מתקתקיראת גאולה
אני באמת מפחיתה יותר ויותר מהסילאן..ג'נדס
מה שיצא לי בינתייםיעל מהדרוםאחרונה
להוסיף חמאת שקדים לעוגיות שוקולד צ'יפס שבחתימה שלי, ולשים בעוגות שמרים יחד עם ממרח שוקולד (יצא ממש טעים! טעים עדין יותר).
וזה השרשור שלי:
אפשר להכין עוגיות טחינה עם חמאת שקדים במקום הטחינה? - בישול ומתכונים
רווקה עדין ולא אוכלת לחם מלבד שבת..סמטאות

דלורית דלורית דלורית;)גלים.
וכבר עשינו מהם פרוסות בתנור, מרק, וגם טרשי
מה עוד? רעיונות כלשהם?
לעשות סירות ממולאות.אנונימיות

איך עושים?גלים.
חוצים לחצי ומרוקנים מגרעיניםאנונימיות
למלא בבשר טחון עם בצל מטוגן תבלינים לתנור
למלא בתערובת גבינות ולתנור
למלא במוקפץ ירקות
לאפות רק את הסירות עד שרך ומוכן ולמלא בסלט קינואה או בורגול
וואי נשמע טובגלים.אחרונה

בבית של ההורים שלי עושים עם אפונהבוקר אור
בקוביות גדולותגאולה!
אפוי עם טחינה / מבושל ברוטב עגבניות
לאפות עם עוף בדבש. טעים!!חדשה ישנה
המלצה למילוי שוקולדשוקולדד ציפס
הי,
מחפשת מתכון למילוי שוקולד לעוגת שמרים.
משהו הכי פשוט בבקשה אבל לא ממרח שוקולד (מגעיל אותי, סליחה,)
ולא מידי מתוק שיתאים גם למבוגרים.
תודה!
בבקשהט'
המילוי הכי מוצלח לטעמי:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה (אני ממירה קבוע ל80 או 60 גרם שמן = חצי כוס חדפ פשוטה)
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
ממיסה את השוקולד והשמן בכלי כפול (קערה חסינה במחבת עם מים) ואחרי שנמס מוסיפה את הקקאו והא.סוכר.
תודה רבה!שוקולדד ציפס
למרוח שמן?על הבצקאנונימיות
תודהשוקולדד ציפס
איך זה יוצא?
אני עושה דומה, אבל בלי שמןנפש תאומה7
פעם אחת היה חסר לי שמן, ואז גיליתי שלא חייבים..
מערבבת בקערה שוקולית וקקאו - תאזני ביניהם לפי המתיקות/מרירות שאת אוהבת.
ואפשר גם רק קקאו, ואז צריך להוסיף סוכר.
מוסיפה קוקוס, וניל, פודינג וניל (לא חובה).
אפשר גם אגוזים טחונים לשדרוג.
ואז מוסיפה מים/יין לפי הצורך ומערבבת.
יוצא מעולה ועסיסי.
בלי לבשל?שוקולדד ציפס
איזה מרקם יש לזה?
למה לבשל?נפש תאומה7
מערבבים קודם את כל היבשים,
ואז המרקם תלוי בכמות של הנוזלים שמוסיפים.
אני עושה את זה שנים לעוגות שמרים למשלוחי מנות, והתגובות מעולות.
אגב, אני עושה את אותו מילוי לבצק מהחתימה של @יעל מהדרום ויוצא נהדר.
אוקי תודהשוקולדד ציפס
זה יותר פשוט ממה שהעזתי לבקש
בהצלחה!
נפש תאומה7
אפשר גםאיכה
תוספות לפי הטעם - קפה, קינמון, רום, וניל, שוקולית, אגוזים ועוד.
לערבב היטב ולמרוח על העוגה.
אני עושה-סתם אחתאחרונה
3 כפות שוקולית
3 כפות סוכר
כפית קינמון
כפית קפה נמס
מערבבת עם שמן עד מרקם משחתי
תפריט שבת שפטיםסוסה אדומה

אז אין לי הרבה כח וזמן השבוע, ומצד שני בא לי להתרענן כי אני חייבת גיוונים באוכל.
לילה-
סלמון אפוי בפלפלים צבעוניים ומלא ירוקים...
מרק עוף צח (אפילו שעדיין קיץ. פשוט בא לי) וקניידלך - כי האיש שלי מטורף על זה.
וזהו כי אין לי כח. מקווה שהקניידלך ישביעו אותו... (מרגיש לי שלא כתבתי נכון את הקניידלך)
אולי לחמניות מבריקות עם מלא שומשום.
סלטים-
גזר מרוקאי (מבושל)
חצילים בצורה כלשהי...
קולורבי וגזר חי איכשהו
קישואים חריפים
ביצים עם בצל ופטריות מטוגנים
מטבוחה אולי
לבוקר-
פקיילה (זאת ההתרעננות) ואורז לבן וזהו כי אין לי כח...
וסלטים.
סעודה שלישית כנראה את אותו דג של הערב כי אין לי כח, אמרתי כבר? חח אני מותשת.
יש לכם רעיונות לאוכל קל שהולך עם זה?
ובא לי להכין אולי איזו עוגה קלה... אבל טעימה.
פקילה ואורז??? ואיך את מחממת בבוקר?יעל מהדרום
וזה לא שרשור שלי

הולך לי טוב עם אורז, לך לא?סוסה אדומה
בבוקר אני מחממת בלי בעיה, הרב של האיש שלי אמר לנו שכל עוד הרוטב מועט מהמאכל, זה בסדר...
קוסקוס....ברוריעל מהדרום
זה נשמע לי מתאים גם עם אורז, אבל לא שילוב רגיל (אצלינו בכל אופן).
מה זה פקיילה?כי לעולם חסדו
הנהיעל מהדרום
תודה!כי לעולם חסדואחרונה
אצלינויעל מהדרום
חלות- נראה אם נכין בבית או נקנה
טחינה
חצילים
סלק
אולי משייר- רצועות/ עיגולי גזר וגמבה עם מלח ולימון
סלטים חיים
ועכשיו 2 הסעודות שעוד לא החלטתי מה למתי:
1. קוסקוס משקית
עוף עם בצל גזר ותפו"א בסיר
2. קוסקוס
תפו"א ושום בתנור
חזה עוף ובצל בסיר
סד"ש- בא לי חלבי. נראה מה יצא, אולי פיצה/ בלינצ'ס/ פשטידה
עוגת שמרים מההקפאה
עוד עוגה/ עוגיות
בסוף הכנתי גם עוגת גבינה וביסקוויטיםיעל מהדרום
עוגת קפה
ועוגת תפוחים על בסיס מתכון טבעוני של עוגת שוקולד, ולא יצא מוצלח.
ולסד"ש הכנתי פיצה עם בצק לא שמרים, והיה גם סלט אבוקדו טעים.
די! איזו משקיענית!סוסה אדומה
לבדאבל זה היה די מתיש בפעם הראשונה... אבל משתלם ומפנק

מה זה םקיילה?נפש חיה.
זה תבשיל תוניסאיסוסה אדומה
ואת מכינה תמצית מהעלים קודם? זאת שמבשלים שעות?יעל מהדרום
כן....
סוסה אדומה
מה זה ביצים עם בצל ופטריות?יעל מהדרום
אשמח לפירוט^^^^יעל מהדרום
אה זה ממש פשוטסוסה אדומה
בצל ופטריות מטוגנות, מוסיפים את זה עם השמן של הטיגון לביצים קשות מעוכות או מגורדות, מוסיפים קצת מל"פ... ומערבבים היטב.
אנחנו אוהבים את זה

תודהיעל מהדרום
את גם אוכלת מהקניידלעך?
כי לעולם חסדו
זה משהו כמו 6:1 לטובתו...
סוסה אדומה
מצבכם טוב
כי לעולם חסדו
יש לכם המלצה על מחבת ווק?כי לעולם חסדו
תודה!
לפני שאת הולכת על סוג המחבתניצנים
כדאי לחשוב על כך
שמחבת ווק צריך אש חזקה שתעטוף אותו מכל צדדיו
גז רגיל לא מספיק וכל האפקט של הווק לא יבוא לידי ביטוי
איזה גז צריך?כי לעולם חסדו
עם אש חזקהניצנים
אפשר להשתמש גם בגז רגיל בעיקרון
אבל אז זה כמו מחבת רגיל
וכל האפקט שלו לא מורגש...
יש לנו אש מאוד חזקה. אבדוק את העניין
כי לעולם חסדו
מצויןניצניםאחרונה
יש דבר כזה עןף בצ׳ילי מתוק *בלי* רוטב סויה?נשימה ארוכה
טריאקי?חיות צבעונית
גם אין. משהו אחר?נשימה ארוכה
זה בלי סויהחיות צבעונית
תודה רבה רבה!!נשימה ארוכה
בכייף
חיות צבעונית
מה השאלה בכלל? אני עושה קבוע חתיכות חזה עוף עם ירקות מוקפציםקרן-הפוך
אין לי בכלל רוטב סויה. רק רוטב צ׳ילי.
המתכון מקופסא של רוטב צ׳ילי של ׳קנור׳.
הרוטב צ׳ילי שאני משתמשת, לא מהקופסא ממנה המתכון.
חזה עוף ברוטב צ׳ילי מתוקקרן-הפוך
המשךקרן-הפוך
יש לי מתכון מעולה ממש!אורנית
מסדרים את העוף בתבנית ומכניסים לתנור כמו שהוא בערך לשעה עד שמתחיל להשחים.
במקביל, מטגנים בצל, מוסיפים שום, הרבה רוטב צ'ילי מתוק, קצת מים, פפריקה, כמון ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
שופכים על העוף שבתנור ומכסים, כשמבעבע מורידים את הכיסוי ואופים עוד כ-20 דקות.
טעים ממש!
ואני חושבת על הלכלוך הרציני שזה גורם בתקרה של התנור,קרן-הפוך
ולכלוך שאי אפשר לנקות כמו שצריך בגלל גופי החימום בתקרה של התנור ...
אני מוציאה מהתנור, מוסיפה את הרוטב ומחזירה, לא נרשמו בעיות..אורנית
ותקרת התנור שלך נקיה אחרי זה? אין שפריצים של שומנים?קרן-הפוך
אחרת התנור יהיה מלא שומנים ולכלוכים בסיום הכנה של עוף בתנור.
את לא אופה בתנור פתוח בכלל?אורנית
בשבילי התנור שלי מספיק נקי, אבל אולי הסטנדרטים שלך אחרים..
לא אופה בשר באופן פתוח בכלל.קרן-הפוך
אבל לא רואים את זה אם לא דוחפים את הראש לתנור..ירושלמית טרייהאחרונה
![]()
תודה לכולם!נשימה ארוכה
ב"ה
עוגה/ עוגיות דבשחייצ'ו
אשמח אם תכתבו את המתכון המנצח שלכם..
לחן מזרחי(חן במטבח)*אשתו של בעלי*
תודה=)חייצ'ו
זו ה-עוגה שלימעפר אני באה
עוגת דבש מושלמת מעולה עסיסית ורכה, לא תפסיקו להכין אותה, מתכון מנצח - ניקי
משתמשת במיץ תפוזים במקום שמנת.
אפשר לוותר על הסירופ לגמרי. היא עסיסית ונימוחה גם בלי..




