שרשור חדש
מנה אחרונה פרווה בכוסות אישיותמשתדלת יותר
יש למישהי מתכון? כמה שיותר יותר טוב.

עדיפות למשהו שאפשר להקפיא
כל מוס אפשר להקפיא בכוסותשוקולדד ציפס

עם פרורים למעלה/למטה/ קישוטים של קצפת/פירות/שבבי שוקולד.

 

אפשר גם לשלב ואז זה עושה שכבות יפות..

מוס שוקולד, גנאש מוקצף, אפשר לשחק עם מלא טעמים,~moriya~
צבעים, מרקמים.
למשל מוס פיסטוק, ריבת חלב (עם פודינג בטעם ריבת חלב), שוקולד, קפה...
ובין לבין פירורים מעוגה או שטרויזל או ביסקויטים טחונים.
תודה רבה לכן!משתדלת יותראחרונה
מעלה עוגת שמרים שהכנתיג'נדס
המתכון של הבצק הזה:
עוגת שמרים שוקולד פרווה: קראנץ שוקולד ואגוזים


מקילו בצק הכנתי 6 פסים כפי שרואים בתמונה.

מילוי:
3 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
מערבבים.
מוסיפים
3 כפות שמן. מערבבים היטב עד שנהייה רק תערובת פירורית. ואז מפזרים על עלי הבצק.


וואוו!!!!!) נראה מצויין!!!נפש חיה.
בדיוק השבת התלבטתי אם להכין את המתכון הזהאנונימיות
איך הוא??
מעולה ממשג'נדס
תמיד מקבלת מחמאות. גם בגרסא המקורית של הקישור וגם כמו שכתבתי
עשית לי חשק!יעל מהדרום
לק"י

לאכול, לא להכין

נדמה לי שזה גם המתכון ש @ט' ממליצה עליו.
דומהט'


חשבתיחיים של
שאנחנו היחידים שמניחים תבניות על הרצפה...
זה על תחתית שעל הרצפהג'נדס
אותו רעיון😜חיים של
זה הכי טוב ככה האוכל מתקרר מהר. ובשיש אין מקום...חדשה ישנהאחרונה
מתכונים שנכנסו לפנתיאוןמשהו מיוחד

אשמח אם תשתפו במתכונים שניסיתם ומאז הם הפכו לחלק מהתפריט הביתי ואתם חוזרים ועושים אותם.

אז מה, לא מבשלים השבת?טארקו
אצלנו יהיה בע"ה:
ליל שבת:
חלות וסלטים: מטבוחה, חצילים, זיתים, קישואים.
עלי סיגר במילוי כלשהו(עודלא החלטתי מה בדיוק), כנראה ברוטב כמו רוטב צלי כזה.
קציצות בשר ברוטב עגבניות חמוץ מתוק (מהמקפיא)
אורז
סלט חסה

בוקר:
חלות וסלטים מהערב
דג אמנון בסויה צ'ילי ותבלינים
עוף מוקפץ במלאאא בצל
תפוחי אדמה טעימים כלשהם
סלט חסה

סעוד"ש:
חלות וסלטים
פיצה
סלט חסה עם הפתעות- פטריות מוקפצות וצ'יפס בטטה.

קינוחים ונשנושים:
קראמבל תפוחים
עוגה/עוגיות
עוגת שמרים?


@ברוקולי
@יעל מהדרום
וכו'
ואצלכם?
אצלי כלום השבתברוקולי
דוקא השבת כןיעל מהדרום
לק"י

חלות
סלט חצילים ועגבניות בתנור
טחינה
סלק
סלטים חיים- כרוב, עגבניות שרי
עוגות שמרים

ליל שבת:
קוסקוס משקית
רוטב שעועית, עוף וירקות

סעודה שניה:
אורז
תפו"א ובטטה בתנור
פשטידת בצל ופטריות עם תחתית בצק ספידי
פרגיות עם בצל
עוף (האורחים מביאים)

סד"ש:
אולי בורקסים מבצק ספידי
אפשר לשאול איך את מכינה את המילוי של הפשטידה?צהוב

זו פשטידה עם תחתית? (רציתי להכין בסיס לפשטידה משאריות קרקרים אבל אני לא יודעת במה למלא..)

תודה!

זה המתכון לפשטידהיעל מהדרום
לק"י

הוספתי גם פטריות משימורים.
פשטידת בצל פרווה, מתכון לפשטידת בצל מעולה מומלצת מאוד מתחסלת במהירות..

תחתית אני הוספתי: 2 כוסות קמח, חצי כוס שמן, חצי כוס מים רותחים וכפית מחוקה מלח.
שיטחתי בתבנית ואפיתי כמה דקות, ואז שפכתי מעל את בלילת הפשטידה ואפיתי.
תודה רבה!צהוב


עשיתי היום את הבסיס של הפשטידהחיים של
עם פשטידה אחרת
וזה ממש שידרג את הפשטידה
שמחה לשמוע! זה בצק ספידי- אפשר גם למלא אותו.יעל מהדרוםאחרונה
אני מתלבטתט'
יש חלות במקפיא אבל הן יבשות מידי ולא להיט לאכול אותן.
יש קמח וכל השאר, לאפות חדשות או לחכות שהקודמות ייגמרו?

לאפות חדשות ומהקיימות להכין דברים אחרים..טארקו
לחם מטוגן, קרוטונים, פירורי לחם..
הולכת להכין רק שאלה יצאו טובות בע"ה...ט'


יצאו שמונה חלות מאוד יפותט'
קמח כוסמין מלא

נראית מעולה!!יעל מהדרום
גם יצאו טעימות להפליאט'
תודה על העידוד להכין חדשות

עכשיו צריכה להפשיר את שלושת הישנות ולהחליט מה לעשות איתן..
תנסי אולי לחתוך לקוביות לתבל ולאפות-קרוטוניםסמטאות
נראה טוב!תפוחית 1
מגניב שזה כוסמין ונראה כזה יפה.
אשמח למתכון
נראה ממש מעולה!כי לעולם חסדו
תביא את המתכון ואת ההוראות המדויקות, פליזחבובוש


אפשר מתכון? קצת דחוף...אנונימיות
בבקשהט'

1 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמרים*
2 ביצים
2.5 כוסות מים פושרים
3/4 כוס שמן

ללוש הרבה לבצק אחיד ורך


אני תמיד מכפילה כמויות לשני קילו.


התפחה ראשונה עד שהבצק מכפיל את עצמו, קולעת, עוד התפחה קצרה, מורחת בביצה ושומשום ואופה

עשרים דקות  אפיה ב180°
 

*אחרי שנים של נסיונות השמרים הכי טובים לטעמי הם של בראבו (חברה טורקית באריזת אלומיניום כחולה או אדומה).

כשמכינים עם קמח כוסמין עדיף 80%, לדעתי. ואת המים להוסיף תוך כדי לישה ולהרגיש את הבצק, כי הכוסמין דק יותר וסופח מים בצורה אחרת מקמח רגיל.

 

בכוסמין אגב, עדיף הקמח של יצהר, הוא משווק גם באריזה של ניצת הדובדבן.
 

תודה רבהאנונימיות
אוףף נשאר מלא אוכלברוקולי
האמת שגם לנו.. אבל זה סבבה. פשוט נאכל כל השבוע..טארקו
בערב שבת היינו עייפיייםםםםםם
אז אחרי המרק פשוט החזרנו את שאר האוכל למקרר והלכנו לישון...
וגם מהמרק (שיצא טעיםם) נשאר טון
וגם מהאוכל בבוקר נשאר לא מעט

רק הדג והפסטה של סדש התחסלו.
וגם הילדון חולה אז הוא בקושי אכל שזה גם משפיע על הכמויות.. לרוב הוא אוכל כמוני+
נראה לי שהתבלבלתן בשרשור....יעל מהדרום
לק"י

אבל אם נשאר אוכל, זה נפלא להמשך השבוע.
אלא אם נשארו כמויות אדירות שבסוף נזרקות....
חילבהמבינה עניין
קניתי גרגירים של חילבה ומחפשת מה לעשות. אני מעולם לא טעמתי אז צריכה ממש מתכון מסודר, ואם אפשרי בלי בחוג (בכל זאת אשכנזייה) תודה!
לחילבה יש טעם עז ומשתלט*אשתו של בעלי*
איך קנית אם אפעם לא טעמת את זה?
מה אם לא תאהבי?
לא כולם משתגעים על זה(בלשון המעטה..)
זה עושה ריח נוראי בשירותים שלא יוצא גם עם אקונומיקהירושלמית טרייה

ראי הוזהרת..

חייבת לסייג*אשתו של בעלי*
זה לא בהכרח.
הריח הזה לא נתפס על כל אחד באותה צורה.
יש כאלה שזה נתפס אצלם חזק מאוד בגוף ויש כאלה שלא.
חח אוקיי, רק זוכרת את עצמי שופכת חצי בקבוק אקונומיקה ומשפשפתירושלמית טרייה

..והריח בשלו..

מסכימהתפוחית 1
תודה על התגובות!מבינה עניין
התבקשתי לקנות בקטע בריאותי, זו לא הייתי השאלה אך תודה.
בקטע בריאותי אפשר לקחת גם בכמוסותמיקי מאוס
בייחוד אם תגלי שאת לא אוהבת את הטעם.
אבל בכ"מ הריח שנתפס בגוף קיים גם בכמוסות
כן,. מצאתי יתרונות לחילבהמבינה ענייןאחרונה
לעומת הכמוסות אז הלכתי עלייהם. תודה!
את רוצה להכין חילבה?חיים של
הוכן כבר מזמןמבינה עניין
מחפשת מתכוני קינוחים קלים עבור המתבגרות שלי מיואשת******

הדרישות שלהן- בלי להפריד ביצים וכמה שפחות שלבי עבודה

 

<הן לא כל כך אוהבות את המטבח זה יותר בשביל עזרה בשבילי>

 

הדרישות שלי - פרווה ומרשים (כלומר לא עוגה בחושה אלא יותר קינוח כוסות, או עוגה מרשימה שנפרסת יפה, פאי כלשהו. כלומר משהו שהוא על תקן קינוח)

 

מאד מאד אשמח לעזרה!

אם בכ"ז תרציג'נדס
בחושה... אפשר בקאפקייקס... עוגה מושלמת.
עוגת חמאת בוטנים
תודה רבה, רשמתי לי מיואשת******


קינוחי כוסותפרח-אש
עוגיות מפוררות
קצפת עם פודינג (אפשר להכניס גם טעמים שונים ומים בכמות עד חצי מכמות השמנת לקצפת ולמזוג לאט לתוך הקצפת כשהיא מתחילה להיות מוכנה )
לערבב ריבה עם מעט מים

זה הכי פשוט אפשר לגוון טעמים וצבעים(נניח קקאו) להכניס אגוזים שוקולד או מה שרוצים ממש פשוט ויפה
תודה! מעולה ביותר מיואשת******


בשמחה זה הציל אותנו בבר מצווה שבוע שעברפרח-אש
הכנו מאה כמעט 200 שלושה טעמים הכי מהר בפס יצור וגם הקטנים אם יש יכולים לעזור נניח בעוגיות לפורר ולסים בכוס ...
קראמבל תפוחים, פאי שוקולדבאורות
הכי קל, וכיפי.
זה מתכון מדהים, אבל(!!) ממש ממליצה לשים חצי מכמות הסוכר שהיא כותבת לשים בקראמבל. אחרת יוצא נורא מתוק.
קראמבל שזיפים

עוד מתכון קל ומרשים- פאי שוקולד. לבסיס- קונים בצק פריך מתוק מוכן של מעדנות.שמים שכבה דקה על תבנית, אופים ב160 מעלות ל5 דק. למלית- 200 גר שוקולד מריר+חצי כוב ריצ. ממיסים במיקרוגל ומערבבים טוב שלא יהיו גושים. בקערה נפרדת מערבבים 2 ביצים, חצי כוס סוכר לבן, ו4 כפות שמן. מערבבים בין תערובת השוקולד לתערובת השניה. שופכים מעל הבצק שנאפה אפיה קצרה, ומכניסים לעוד אפיה של בערך 20 דק ב160 מעלות. אם רוצים ממש לשדרג אפשר להכין רוטב שוקולד מעל(ממיסים עוד חבילת שוקולד עם קצת ריצ), אפשר לשים מעל אגוזים, פקאנים, שוקולד מגורד, כן הלאה.

קינוח נוסף קל- ממיסים חבילת שוקולד, מערבבים עם כמה כפות חמאת בוטנים, מערבבים עם כוס של פצפצוי אורז, משטחים בתבנית. מעל שמים קצפת(ריצ עם פודינג וניל וסוכר), מקפיאים קצת, ואז מעל שמים עוד שכבה של שוקולד מומס עם חמאת בוטנים.

בעונת התותים- עוגת תפוזים שכבות עם תותים וקצפת. (מכינים פשוט בתבנית מרובעת עוגת תפוסים, חותכים באמצע, שמים קצפת בשכבה האמצעית,תותים פרוסים, את החצי השני של העוגה, ואז שוב קצפת ותותים).
יש אולי מתכון לקראמבל פרווה?חיים של
פשוט ממירים במחמאה. אפשר עם שמן, עובד קצת פחות טוב אבל אפשריבאורות
אבל כתוב שם במתכוןחיים של
שלא כדאי להחליף במרגרינה
כתבתי פה לאחרונה, קראמבל תפוחים פרווה מצויןטארקו
עם שמן

אם לא תמצאי אכתוב שוב.
החלפתי ויצא מעולהבאורות
ברור שאין כמו חמאה;)
הוספתי אגב לפירורים עצמם גם כמה כפות של שקדים טחונים.
אוקיחיים שלאחרונה
אני אנסה
תודה
קינוחי כוסות זה הכי פשוט וכייףחיות צבעונית
אני שמה בבסיס ביסקוויטים /עוגיות מפוררות עם חמאה מומסת.
משטחת בכוסות
לקרם שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, קצת מייפל וחלב סויה או מים. ולזה מוסיפה מהעוגיות שנשארו ונותנת עוד איזה ערבול.
מזלפת מעל הבסיס ומכניסה למקרר.
ממיסה שוקולד מריר או ממרח פרווה ושופכת מעל הקרם.
הכי טעים זה עם עוגיות וממרח לוטוס
אז... מהן טעויות הבישול שלכם?בא לי בירה

כשהייתם בשלנים מתחילים וחובבים

 

ואיך תיקנתם אותן?

 

 

 

(אני פשוט שרפתי חביתות על ימין ועל שמאל)

פסטה קבוע בישלתי יותר מידיבאורות
עד היום לפעמים שמה מעט מידי מלח
פנקייקים היה לא ברור לי איך מוציאים אותם יפים(למדתי- לא צריך לשמן את המחבת וגם לא לערבב את הבלילה יותר מידי)
עוגות מלא פעמים נשרפו לי(שמה טיימר היום, לא מוותרת..)
יאללה שבת פרשת כי תצאברוקולי

מארחת כ 20 איש 
נראלכם מספיק??

יאללה מה אצלכם 

 

@יעל מהדרום  @טארקו  @מקום בעולם  @ארץ השוקולד @ט'

 

ערב שבת 

מרק עוף

קציצות בקר עם אפונה ושומר

כרוב ממולא 

בקר עם מוקפץ

אורז + (אורז מג'דרה) 

קוסקוס

 

בוקר שבת 

סלמון בעשבי תיבול

דג מרוקאי 

שניצלים 

אושפלאו 

ספגטי בולונז 

גרטן תפוא ובטטה

פשטידת קולורבי 

 

סד"ש

לזניה חלבית 

קציצות טונה

סלט ביצים, אבוקדו וכאלה

 

סלטים

חומוס עם פטריות 

טחינה

שניצל חציל 

פלפלים

מטבוחה

סלק

גזר חריף 

סלטים חיים (חסה , כרוב. וכו') 

 

מתוק 

עוגת קרמבו 

עוגיות שוקוציפס 

עוגיות חמדת השקד

שמרים 

 

@מקום בעולם תני לי עוד רעיון לקינוח 

 

 

חרוצה!!! אני ניצלתי חלק מהבוקר לשינה, ועכשיו אני באמצע הבישויעל מהדרום
סלטים בהקפאהחייצ'ו

מישהו ניסה את אחד מהסלטים האלו בהקאה ויכול להגיד איך ייצא?

מטבוחה

טחינה

פסטו

עגבניות מיובשות

חומוס ביתי

חצילים ברוטב

גזר פיקנטי

פלפלים קלויים

 

וכמה זמן לדעתכם ניתן להקפיא וישאר טעם טוב?

שום סלט לא טוב בהקאהלקט
מניסיון, מר
ואם אכין אותם ביום רביעי? יישאר סביר?חייצ'ו


צחקתי. עכשיו אענה ברצינותלקט
מטבוחה מעולה בהקפאה. יכולה כמה שבועות בכיף.

סלטים עם ירקות שורש כמו תפו''א וגזר לא טובים בהקפאה בכלל

פסטו גם אפשר.

כל השאר- לא ניסיתי...
ניסיתי ויצא מעולה: מטבוחה, חצילים מכל הסוגיםיראת גאולה
ייתכן ויהיה צריך קצת לחזק תיבול או להוסיף מלח לאחר ההפשרה.
חומוס ביתי וטחינה אני גם מקפיאה. ייתכן שהמרקם יוצא קצת יותר מיימי אח"כ.

אני משאירה הרבה זמן בהקפאה. לא בודקת בדיוק. אם זה סגור היטב, גם כמה חודשים.

את רוב הסלטים גם אין בעיה להכין גם ביום רביעי (לשבת התכוונת, כן?).
חוץ מגזר - כי אני לא מכירה את הסלט הזה.
נראה לי שחוץ מגזר הכל טוב בהקפאהיעל מהדרום
מקפיאים תמיד מטבוחה , פסטו, גזר מבושל, חציליםגלים.
יוצא מעולה.
מניסיון שלנו זה הסלטים שטובים בהקפאה,גם כמה שבועותסמטאות
פסטו
טחינה
חומוס
עגבניות מיובשות
חצילים
פלפלים.
אם סוגרים אתזה טוב, ממש טוב.
זה גם יוצא בלי ריח וטעם של מקפיא.
אני מפשירה אותם במקרר
חייבת להבין.. למה להקפיא טחינה? זה הסלט הכי מהיר..-הריונית
טחינה ירוקה למשל זה פחות מהיר ⁦;)⁩תפוחית 1
כי לא תמיד יש זמן גם לסלט הכי מהירסמטאות
הוא לא מהיר הכנהג'נדס
כמו להגיש ישר לשולחן
מקסימות אתן. תודה למי שענתה.. יעזור לי מאד!חייצ'ו


אצלינו מקפיאים חומוס בכיףתפוחית 1
מטבוחה תמיד מקפיאהג'נדס
טחינה בעלי אמר לי שפעם הקפיאו בישיבה שלו כי הכינו בטעות כמות מטורפת והיא הופשרה מצוין.

חומוס ביתי חופשי מקפיאה

חצילים וגזר הקפאתי אבל זה לא מושלם מופשר... נגיד לאורחים אכין טרי ולנו אפשיר בפעם אחרת...

לא שאלת אבל סלק אני מקפיאה
סלק? באמת?! זה לא יוצא מתפורר כזה?חדשה ישנה
אממ... לאג'נדס


וואי.. זה יכול לחסוך לי הרבה זמן ובלאגן😜חדשה ישנה
ינוסה בע''ה
עוד שאלה- עדיף להקפיא חתוך או שלם?חדשה ישנה
מקפיאה מוכן לאכילה כבר עם הטיבולג'נדסאחרונה

מה שקורה זה שאני מכינה איזה סלק שלם, נאכל בשבת רק חצי או פחות ואז במוצש מקפיאה איך שהוא....

טחינה ופלפל קלוי זה בסדר גמורוואוו
יצא לי להקפיא:טארקו
מטבוחה
חומוס
פשוט
חצילים
כולם יצאו מצוין.
לחודש+
פסטו מקפיאה כמעט כל פעם שמכינה.ת.מ.
זיתים מבושלים מקפיאה קבוע (באמת צריכה לחדש את המלאי...) לפעמים יוצא אפילו יותר טעים אחרי ההקפאה... יוצא לי גם לכמה חודשים (לא הרבה אבל כן 3 נגיד) אבל במקפיא מגירות של הקפאה עמוקה והם קופאים מהר יותר גם.
מטבוחה יוצא מעולה בהקפאה.
חצילים גם עובר מעולה הקפאה.
עם השאר אין לי נסיון ככ...
מטבוחה ופסטו מעולהמקום בעולם
דווקא יש כמה שכןחיים של
מטבוחה יוצאת מצוין מהמקפיא
וחצילים אנחנו מקפיאים בלי הרוטב
מפשירים ביום חמישי ומוסיפים את הרוטב
יוצא מצוין
לא ראיתי שהתייחסו לפלפלים..אמאשוני
אפשר להקפיא אבל לחמם אח"כ בתנור.
אם הרצועות לא יפות אפשר לטחון.
המרקם שונה אבל הטעם מצויין.
רעיונות לסד"ששוקולדד ציפס

לא אוהבים פשטידות

וירקות באופן כללי.

לא כזה רעבים אבל החלטנו שבבית שלנו ננסה להקפיד על סדש

(פוקצ'ות נגיד מדי כבד לנו, ניסיתי ואנחנו אוהבים אבל אח"כ זה מטריד..)

וחשוב לנו שיהיה אוכל ספציפי וכיף

כי אם לא אז פשוט אין חשק ל3 סעודות.

וצריכים גווונים

 

חוץ מבלינצ'ס, בייגלס שעובד לנו,

בורקסים

מה עוד יכול ללכת?

רעיונות*אשתו של בעלי*
דגים
קציצות דגים
קציצות טונה
תפוחי אדמה
קרקרים עם ממרחים וסלטים
עוד קצתdavid7031

סלט פסטה

פשטידות למיניהן

פיציות

אפשר פשוט לאכולאיכה
סלטים וחלות.

אבל לפנק הסלטים מיוחדים ושווים.

אני לא יודעת מה נחשב שווה אצלכם, אבל סלט חסה עם נשנושים ובטטה מטוגנת, סלט יווני, סלט עם עדשים וקינואה וכו' וכן הלאה.
מגוון את השגרה ועושה עניין בסעודה.

אצלנו מכינים הרבה פעמים ירקות בתנור ובורקסים ''ביתיים" (ממלווח, בוחרים את. מילוי לפי מה שמתחשק. בד''כ רסק וזיתים)
קוגלחדשה ישנהאחרונה
אני היחידה שהתחילה עם מרקיםחיות צבעונית
למרות שהחורף עוד לא הגיע? 😁
זה פשוט הכי כייף שיש.. צריכה רעיונות קצת לגיוונים
גם אני..נקודה טובה
חחחח...אצלינו היה אתמול לבקשת הבכוריעל מהדרום
לק"י

מרק די קבוע אצלינו- מרק ירקות ועדשים כתומות:
מטגנים קוביות בצל ושאר ירקות רצויים- גזר, תפו"א, בטטה, קישואים.....
מוסיפים עדשים כתומות (הרבה!), מלח, קצת כמון, פפריקה וכורכום ומים.
מבשלים עד לריכוך של הירקות והעדשים.
חחח...אצלי בקיץ גם יש מרקים...*אשתו של בעלי*
מרק אצלינו זה ממש לא רק לחורף
יש כל השנה - מדליקים מזגןברוקוליאחרונה
חומץ כמשפר אפיהidite

 מישהי שמעה על חומץ במקום משפר אפיה? האם זה באמת עושה את אותה העבודה?

ישלי צנצנת ממרח שקד מלא,מה אפשר להכין איתו?סמטאות
זה כבר מלא זמן ועד היום לא התעסקתי עם זה מחוסר זמן,
היום גיגלתי ולא ראיתי מתכון לכלום בערך עם זה.
יש למישו רעיון?
אני מורחת עם דבש/סילאן לבנות לגןג'נדס
הן קוראות לזה שקדיה פורחת...

חוץ מזה כשמכינים מילוי שוקולד לרוגעלך/עוגת שמרים אפשר לשים את זה עם מים קקאו וסוכר (במקום שמן קנולה שהוא די זבל) הרבה יותר בריא ומזין ובלי טעם חזק...
אני מורחת לילדים בלי דבש או סילאן, זה די מתקתקיראת גאולה
אולי גם אצלך יאהבו את זה כך...



לא מזמן @יעל מהדרום שאלה על זה, מעניין מה היו התוצאות.
אני באמת מפחיתה יותר ויותר מהסילאן..ג'נדס
אני פשוט לא נותנת להם מתוק כ"כ אחר אז רואה לנכון לפעמים לפנק אותן בזה... סך הכל רבע כפית בערך זהיוצא לפרוסה וסילאן זה סוכר אבל לא מזוקק...
מה שיצא לי בינתייםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

להוסיף חמאת שקדים לעוגיות שוקולד צ'יפס שבחתימה שלי, ולשים בעוגות שמרים יחד עם ממרח שוקולד (יצא ממש טעים! טעים עדין יותר).

וזה השרשור שלי:
אפשר להכין עוגיות טחינה עם חמאת שקדים במקום הטחינה? - בישול ומתכונים
רווקה עדין ולא אוכלת לחם מלבד שבת..סמטאות
אבל זה מעולה הרעיון של השמרים,תודה
צריך להשרות עדשים כתומות?בוקר אור
לאט'


תודהבוקר אוראחרונה
דגים דגים דגיםבהשתדלותי
אני מוצאת את עצמי חוזרת שוב ושוב על שני מתכונים של דגי אמנון.
מיציתי אותם ממש..

איזה עוד סוגי דגים (לא יקרים כמו סלמון) אתם מכינים שיוצאים טעים?
נגיד בקלה אני לא אוהבת כי יש להם ממש טעם דגי..

אשמח לרעיונות ומתכונים🌷
תודה רבה רבה !!!!!!!!!!!!!!!!צהוב


דלורית דלורית דלורית;)גלים.
אז ככה: יש לנו מלאן דלוריות,
וכבר עשינו מהם פרוסות בתנור, מרק, וגם טרשי

מה עוד? רעיונות כלשהם?
לעשות סירות ממולאות.אנונימיות
להוסיף לעוד מרקים
איך עושים?גלים.
מה אפשר למלא אותם?
חוצים לחצי ומרוקנים מגרעיניםאנונימיות
ואז יש כמה אופציות-

למלא בבשר טחון עם בצל מטוגן תבלינים לתנור

למלא בתערובת גבינות ולתנור

למלא במוקפץ ירקות

לאפות רק את הסירות עד שרך ומוכן ולמלא בסלט קינואה או בורגול
וואי נשמע טובגלים.אחרונה
תודה
בבית של ההורים שלי עושים עם אפונהבוקר אור
בקוביות גדולותגאולה!

אפוי עם טחינה / מבושל ברוטב עגבניות

לאפות עם עוף בדבש. טעים!!חדשה ישנה
המלצה למילוי שוקולדשוקולדד ציפס

הי,

מחפשת מתכון למילוי שוקולד לעוגת שמרים.

משהו הכי פשוט בבקשה אבל לא ממרח שוקולד (מגעיל אותי, סליחה,)

ולא מידי מתוק שיתאים גם למבוגרים.

תודה!

בבקשהט'

המילוי הכי מוצלח לטעמי:

 

עוגת שוקולד שמרים 

100 גרם שוקולד מריר 

100 גרם חמאה (אני ממירה קבוע ל80 או 60 גרם שמן = חצי כוס חדפ פשוטה)

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר

2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו

 

ממיסה את השוקולד והשמן בכלי כפול (קערה חסינה במחבת עם מים) ואחרי שנמס מוסיפה את הקקאו והא.סוכר.

תודה רבה!שוקולדד ציפס


למרוח שמן?על הבצקאנונימיות
לערבב בקערה סוכר קקאו ושוקולית בכמות שווה ולפזר על השמן
תודהשוקולדד ציפס

איך זה יוצא?

אני עושה דומה, אבל בלי שמןנפש תאומה7

פעם אחת היה חסר לי שמן, ואז גיליתי שלא חייבים..

מערבבת בקערה שוקולית וקקאו - תאזני ביניהם לפי המתיקות/מרירות שאת אוהבת.

ואפשר גם רק קקאו, ואז צריך להוסיף סוכר.

מוסיפה קוקוס, וניל, פודינג וניל (לא חובה).

אפשר גם אגוזים טחונים לשדרוג.

ואז מוסיפה מים/יין לפי הצורך ומערבבת. 

יוצא מעולה ועסיסי.

בלי לבשל?שוקולדד ציפס

איזה מרקם יש לזה?

למה לבשל?נפש תאומה7

מערבבים קודם את כל היבשים,

ואז המרקם תלוי בכמות של הנוזלים שמוסיפים.

אני עושה את זה שנים לעוגות שמרים למשלוחי מנות, והתגובות מעולות.

אגב, אני עושה את אותו מילוי לבצק מהחתימה של @יעל מהדרום ויוצא נהדר.

אוקי תודהשוקולדד ציפס

זה יותר פשוט ממה שהעזתי לבקש

בהצלחה! נפש תאומה7


אפשר גםאיכה
הבסיס - ביצה, קקאו, סוכר, פודינג.
תוספות לפי הטעם - קפה, קינמון, רום, וניל, שוקולית, אגוזים ועוד.
לערבב היטב ולמרוח על העוגה.
אני עושה-סתם אחתאחרונה
3 כפות קקאו
3 כפות שוקולית
3 כפות סוכר
כפית קינמון
כפית קפה נמס
מערבבת עם שמן עד מרקם משחתי
תפריט שבת שפטיםסוסה אדומה
@יעל מהדרום סליחה שהקדמתי אותך, צריכה רעיונות

אז אין לי הרבה כח וזמן השבוע, ומצד שני בא לי להתרענן כי אני חייבת גיוונים באוכל.

לילה-
סלמון אפוי בפלפלים צבעוניים ומלא ירוקים...
מרק עוף צח (אפילו שעדיין קיץ. פשוט בא לי) וקניידלך - כי האיש שלי מטורף על זה.
וזהו כי אין לי כח. מקווה שהקניידלך ישביעו אותו... (מרגיש לי שלא כתבתי נכון את הקניידלך)

אולי לחמניות מבריקות עם מלא שומשום.

סלטים-
גזר מרוקאי (מבושל)
חצילים בצורה כלשהי...
קולורבי וגזר חי איכשהו
קישואים חריפים
ביצים עם בצל ופטריות מטוגנים
מטבוחה אולי

לבוקר-
פקיילה (זאת ההתרעננות) ואורז לבן וזהו כי אין לי כח...
וסלטים.

סעודה שלישית כנראה את אותו דג של הערב כי אין לי כח, אמרתי כבר? חח אני מותשת.

יש לכם רעיונות לאוכל קל שהולך עם זה?

ובא לי להכין אולי איזו עוגה קלה... אבל טעימה.
פקילה ואורז??? ואיך את מחממת בבוקר?יעל מהדרום
לק"י

וזה לא שרשור שלי
הולך לי טוב עם אורז, לך לא?סוסה אדומה
עם מה את עושה פקיילה?

בבוקר אני מחממת בלי בעיה, הרב של האיש שלי אמר לנו שכל עוד הרוטב מועט מהמאכל, זה בסדר...

קוסקוס....ברוריעל מהדרום
לק"י

זה נשמע לי מתאים גם עם אורז, אבל לא שילוב רגיל (אצלינו בכל אופן).
מה זה פקיילה?כי לעולם חסדו
תודה!כי לעולם חסדואחרונה
אצלינויעל מהדרום
לק"י

חלות- נראה אם נכין בבית או נקנה
טחינה
חצילים
סלק
אולי משייר- רצועות/ עיגולי גזר וגמבה עם מלח ולימון
סלטים חיים

ועכשיו 2 הסעודות שעוד לא החלטתי מה למתי:
1. קוסקוס משקית
עוף עם בצל גזר ותפו"א בסיר

2. קוסקוס
תפו"א ושום בתנור
חזה עוף ובצל בסיר

סד"ש- בא לי חלבי. נראה מה יצא, אולי פיצה/ בלינצ'ס/ פשטידה

עוגת שמרים מההקפאה
עוד עוגה/ עוגיות
בסוף הכנתי גם עוגת גבינה וביסקוויטיםיעל מהדרום
לק"י

עוגת קפה
ועוגת תפוחים על בסיס מתכון טבעוני של עוגת שוקולד, ולא יצא מוצלח.

ולסד"ש הכנתי פיצה עם בצק לא שמרים, והיה גם סלט אבוקדו טעים.
די! איזו משקיענית!סוסה אדומה
הפקיילה הראשון בחיי יצא מעולה!! האיש שלי אכל יותר מחצי סיר שטוח 36 ס"מ לבד
אבל זה היה די מתיש בפעם הראשונה... אבל משתלם ומפנק
מה זה םקיילה?נפש חיה.
זה תבשיל תוניסאיסוסה אדומה
שעשוי מתמצית תרד או עלי סלק ועלים ירוקים נוספים עם שעועית ובשר... זה נראה לא הכי מושך למי שלא מכיר את זה, אבל זה טעים מאוד...!
ואת מכינה תמצית מהעלים קודם? זאת שמבשלים שעות?יעל מהדרום
מה זה ביצים עם בצל ופטריות?יעל מהדרום
אשמח לפירוט^^^^יעל מהדרום
אה זה ממש פשוטסוסה אדומה
זה סלט שאבא שלי מכין ואנחנו ממש אוהבים את זה.
בצל ופטריות מטוגנות, מוסיפים את זה עם השמן של הטיגון לביצים קשות מעוכות או מגורדות, מוסיפים קצת מל"פ... ומערבבים היטב.
אנחנו אוהבים את זה
את גם אוכלת מהקניידלעך? כי לעולם חסדו
זה משהו כמו 6:1 לטובתו... סוסה אדומה
מצבכם טוב כי לעולם חסדו
יש לכם המלצה על מחבת ווק?כי לעולם חסדו
מחפשת משהו איכותי ולא מאוד יקר ששווה להשקיע בו.

תודה!
לפני שאת הולכת על סוג המחבתניצנים

כדאי לחשוב על כך 

שמחבת ווק צריך אש חזקה שתעטוף אותו מכל צדדיו 

גז רגיל לא מספיק וכל האפקט של הווק לא יבוא לידי ביטוי 

איזה גז צריך?כי לעולם חסדו
עם אש חזקהניצנים
יש מבערים שמיוחדים למחבת wok

אפשר להשתמש גם בגז רגיל בעיקרון
אבל אז זה כמו מחבת רגיל
וכל האפקט שלו לא מורגש...
יש לנו אש מאוד חזקה. אבדוק את העניין כי לעולם חסדו
תודה!
מצויןניצניםאחרונה
צירפתי תמונה כדי שיהיה יותר ברור
יש דבר כזה עןף בצ׳ילי מתוק *בלי* רוטב סויה?נשימה ארוכה
פשוט נגמר לנו...
טריאקי?חיות צבעונית
ואולי פשוט רק צ'ילי
גם אין. משהו אחר?נשימה ארוכה
תודה רבה רבה!!נשימה ארוכה
מה השאלה בכלל? אני עושה קבוע חתיכות חזה עוף עם ירקות מוקפציםקרן-הפוך
ברוטב צ׳ילי, וללא רוטב סויה.
אין לי בכלל רוטב סויה. רק רוטב צ׳ילי.

המתכון מקופסא של רוטב צ׳ילי של ׳קנור׳.

הרוטב צ׳ילי שאני משתמשת, לא מהקופסא ממנה המתכון.

חזה עוף ברוטב צ׳ילי מתוקקרן-הפוך

יש לי מתכון מעולה ממש!אורנית

מסדרים את העוף בתבנית ומכניסים לתנור כמו שהוא בערך לשעה עד שמתחיל להשחים.

במקביל, מטגנים בצל, מוסיפים שום, הרבה רוטב צ'ילי מתוק, קצת מים, פפריקה, כמון ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.

שופכים על העוף שבתנור ומכסים, כשמבעבע מורידים את הכיסוי ואופים עוד כ-20 דקות.

טעים ממש! 

ואני חושבת על הלכלוך הרציני שזה גורם בתקרה של התנור,קרן-הפוך
כל השפריצים מהרוטב ומהעוף...

ולכלוך שאי אפשר לנקות כמו שצריך בגלל גופי החימום בתקרה של התנור ...
אני מוציאה מהתנור, מוסיפה את הרוטב ומחזירה, לא נרשמו בעיות..אורנית


ותקרת התנור שלך נקיה אחרי זה? אין שפריצים של שומנים?קרן-הפוך
אני משתמשת קבוע בפיירקס עם מכסה או בשקיות ״קוקי״.
אחרת התנור יהיה מלא שומנים ולכלוכים בסיום הכנה של עוף בתנור.
את לא אופה בתנור פתוח בכלל?אורנית
את יכולה לנסות להכין את זה מכוסה, אבל לא יודעת אם זה משחים כמו בפתוח..
בשבילי התנור שלי מספיק נקי, אבל אולי הסטנדרטים שלך אחרים..
לא אופה בשר באופן פתוח בכלל.קרן-הפוך
אבל לא רואים את זה אם לא דוחפים את הראש לתנור..ירושלמית טרייהאחרונה

חושף שיניים

תודה לכולם!נשימה ארוכה
שילבתי כמה מתכונים ויצא מעולה
ב"ה
עוגה/ עוגיות דבשחייצ'ו

אשמח אם תכתבו את המתכון המנצח שלכם..

 

לחן מזרחי(חן במטבח)*אשתו של בעלי*
יש מתכון מעולה...
תודה=)חייצ'ו


זו ה-עוגה שלימעפר אני באה

עוגת דבש מושלמת מעולה עסיסית ורכה, לא תפסיקו להכין אותה, מתכון מנצח - ניקי

 

משתמשת במיץ תפוזים במקום שמנת.

אפשר לוותר על הסירופ לגמרי. היא עסיסית ונימוחה גם בלי..

מעולה! תודה..חייצ'ו