מה לא:
שוקולד צ'יפס
תמרים
רעידת אדמה
דברים חלביים
חוץ מזה-שוטו...
אין הגבלות לבצק פריך או מרגרינה כי אני גם ככה אמיר את זה לשמן קוקוס...
תודה
אברכי משפחתינו יודו לכם מקרב הבל כי הם לוקחים לכולל עוגיות...
מה לא:
שוקולד צ'יפס
תמרים
רעידת אדמה
דברים חלביים
חוץ מזה-שוטו...
אין הגבלות לבצק פריך או מרגרינה כי אני גם ככה אמיר את זה לשמן קוקוס...
תודה
אברכי משפחתינו יודו לכם מקרב הבל כי הם לוקחים לכולל עוגיות...
300 גרם חמאת בוטנים
150 גרם סוכר חום (קצת פחות)
1 ביצה
1/2 כפית סודה לשתיה
100 גרם שוקולד צ'יפס (לא חייב אבל משדרג)
ללוש לפי הסדר, ליצור כדורים (לא למעוך, זה 'צונח' לצורת עוגיה באפיה), לסדר במרחקים שווים בתבנית גדולה ולאפות 10-12 דקות.
יוצאות עוגיות רכות שמתפרקות אם מיד נוגעים בהן אז לתת להן להתקרר לגמרי.
ברכת שהכל
אחרי כמה פעמים שמכינים לומדים את היחס והזמן לפי התנור שלך.
5 כוסות קוואקר
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס סוכר חום
1 כוס שמן
5 ביצים
לערבב, ליצור עוגיות,
לאפות 20 דקות ב180 מעלות.
אפשר לשחק עם הכמויות של השוקולד/חמוציות/קוקוס/אגוזים. להוסיף או להחסיר. זה יצא מעולה בכל מקרה.
כשאין סבלנות לעוגיות אני משטחת בתבנית ומיד כשזה חם חותכת לאורך/רוחב וכשמתקרר זה מתקשה
חמדמדהנראה לכם שאפשר להכין ולהקפיא? או שזה יהרס בהקפאה?
עדיפות גדולה לפשטידות פשוטות-פשוטות, בסגנון של ערבב והכנס.
התפחתי בצק לילה במקרר, וכנראה שלא יצא לי להשתמש בכולו.
האם אפשר להכניס את מה שנותר למקפיא?
ירושלמית טרייה1. בשר מספר 3 עם בירה (כוס בירה לחתיכה של קילו-קילו וחצי), מספר תפוחי אדמה ובטטות.
להכניס לתנור (175 טורבו) את הבשר והבירה מכוסה למשך שעה וחצי, אחר כך להוסיף את תפוחי האדמה והבטטות, להפוך את הבשר ולהכניס שוב לתנור הפעם מגולה (עדיין 175 טורבו) לעוד שעה וחצי.
2. עוף עם בירה וקטשופ, שמים לפי הטעם (מעריך שכוס בירה לעוף שלם וכף-שלוש כפות קטשופ), מכניסים לתנור על 180 למשך שעה וחצי.
3. בשר מספר 3 או 4 עם בירה (כוס בירה לחתיכה של קילו-קילו וחצי) ודבש וכורכום. (כף דבש ולבזוק כורכום לפי הטעם, מעריך שכדאי לשים בין כפית לשניים)
להכניס לתנור (175 טורבו) את הבשר והבירה מכוסה למשך שעה וחצי, (כאן ניתן להוסיף ירקות) להפוך את הבשר ולהכניס שוב לתנור הפעם מגולה (עדיין 175 טורבו) לעוד שעה וחצי.
4. בשר מספר 3 או 4 עם בירה (כוס בירה לחתיכה של קילו-קילו וחצי) עם דבש וקארי. (כף דבש ולבזוק קארי לפי הטעם, לשים לב שזה די חזק, אז פחות מכפית)
להכניס לתנור (175 טורבו) את הבשר והבירה מכוסה למשך שעה וחצי, (כאן ניתן להוסיף ירקות) להפוך את הבשר ולהכניס שוב לתנור הפעם מגולה (עדיין 175 טורבו) לעוד שעה וחצי.
ירוקה
המתכון של קרין גורן מאתר "פודי"... בומב גלידה אוריאו.
100גרם חמאה
150גרם שוקולד מריר
2ביצים L
כוס או 200גרם סוכר לבן
1כפית קפה נמס
2כפות מים רותחים
כוס או 70גרם קמח לבן
מיכלים או 750מ"ל שמנת מתוקה 38%
קופסה או 400גרם חלב מרוכז
1כפית תמצית וניל
1חבילה עוגיות אוראו
כוס או 120מ"ל שמנת מתוקה 38%
100גרם שוקולד מריר
מתכונים אחרים למוס/גלידה לא חלבי אבל ש"עושה רושם"? עדיפות לשוקולדי משו... 
, תפחיתי כמויות..בהצלחה
סמטאותאני אתן עוד כמה דברים, תודי בזה שאת אוהבת גם אותם:
ופל לימון
דובשניות
שמיר
מלפפונים במלח
במיה


כי לעולם חסדו
כי לעולם חסדוחצישעה-שעה להיספג כמו שצריך במים
מומלץ מאד תה מתובלן כמו צאי מסאלה או קינמון
ציפורן טחון או אגוז מוסקט.
קפה שחור חזק ולא נמס.
טיפ.. כשהעוגה יוצאתמהתנור למרוח עליה שכבה נדיבה של דבש מהול בטיפונת מים חמים. יוצא ציפוי מבריק וטעים
מצרכים:
~~~~~
6 ביצים
כוס סוכר
שלושת רבעי כוס שמן
שני שליש כוס דבש
כוס וחצי בירה שחורה (להשתדל למלא באיטיות כך שלא יהיה הכל קצף)
כף קפה נמס
שלוש כפות קקאו
כף גדושה ציפורן טחון
מעט וניל וקינמון
שתי כפיות סודה לשתיה
שלוש כוסות קמח
הכנה:
~~~~
מפרידים את החלמונים והחלבונים לשתי קערות מיקסר.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר (הלכות קצף דורשות פירוט נפרד) לקצף יציב אך לא נוקשה מדי, פסגה רכה.
בקערה השניה שמים את השמן, הדבש, קפה, קקאו, תבלינים ומתחילים לערבל במהירות נמוכה, אין צורך לנקות את המקצף.
אח"כ מוסיפים את הקמח ובסוף את הבירה השחורה והסודה לשתיה ומערבלים באיטיות.
מאחדים בין שתי הקערות בתנועות קיפול, מומלץ להעביר כרבע מהקצף לקערה השניה ולערבב לפני האיחוד.
אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לא טורבו, עד שקיסם יוצא יבש ולא רגע אחד יותר.
הכמות מספיקה לחמש-שש תבניות אינדליש קייק קצרות, בהנחה שהקצף יצא כמו שצריך..
אפשר לא לשים או לשים מעט מאד.
לא יודעת כמה זה משפיע על הטעם, זה נותן אולי ריח כזה קלאסי של עוגת דבש.. ואפשר בלי זה..
ואז כדאי כנראה יותר קינמון, ושלושת רבעי כוס דבש במקום שני שליש (אני לא אוהבת שזה מתוק יותר אבל אולי כדאי כדי לפצות על העדר תבלין).
כל הקנווד שאני מכירה מחזיקים גם עשרים שנה בלי תיקונים..
מבאס נורא
לא יודעת להמליץ על משהו אחר..
כי לאמא שלי יש.
אבל אחכ אמרו לי שהיום זה לא המומלצים..
ויש דברים יותר חזקים
כללית בוש מאד טוב בלישת בצק.
יש לו מנוע מאד חזק (ועיצוב מוזר ומסורבל בעיני)
וכל מיקסר שהמנוע שלו לא זז
(כמו בקנווד שעולה- יורד כל הזמן)
זה מחייב מנוע יותר חלש.
אני גם המלצתי עליו
אבל לבצק ולא לקצף...
אם יותר חשוב לך בצק- זה מעולה.
זה מקציף, לא לדאוג...
אם את רוצה להכין מקרונים, הרבה פעמים מתקשקשת עם מתכונים מסובכים שדורשים דיוק ברמת הקצף
אז זה פחות המכשיר הנכון לך.
לסתם עוגות הוא מעולה.
ותבדקי את הדגמים גם מבחינת משקל (יש כאלו כבדים וממש קשים לניוד) ומבחינת נוחות ניקיון.
נגיד ביצים לגלידה, לעוגות למוס, אבל לא בתדירות גדולה בכלל
את יכולה לומר לי איזה דגם יש לך? הם כולם מוזרים כאלו? (לעומת הצורה של מיקסר רגיל הכוונה) ואיך הניקוי?
ואת מכינה איתו גם עוגות וזה?
קנתה מהאלו המשונים שעושים את הבצק? או מיקסר שנראה רגיל כמו הקנווד אבל של בוש?
או למיקסר שעומד והמנוע מתחת לקערה?


מיואשת******

מיואשת******אז הכנתי בפעם השנייה בחיי פסטה ביתית.
הפעם הראשונה הייתה זוועה אז לא נדבר עליה, אבל הפעם הזו באמת הייתה הצלחה.
השתמשתי בקמח רגיל ולא דורום כמו שממליצים, ובכל זאת יצא טעים מאוד.
המתכון: (מתאים ל6 סועדים)
500 גר' קמח
5 ביצים
מעט מלח
ללוש את כל המרכיבים במיקסר בוו גיטרה.
במתכון המקורי הלישה של המיקסר מספיקה, אבל אני לשתי ביד עוד 10 דקות ויצא בצק רך וגמיש.
להעביר במכונת פסטה עד לקבלת עלים דקים מאוד. (בפעם הקודמת שהכנתי לא הייתה לי מכונת פסטה והתפשרתי על מערוך, התוצאות היו בהתאם.. אל תתפשרו על מכונה!)
כאן מגיע השלב הכיפי- לבחור צורה לפסטה. הכנתי יחד עם האחיות הקטנות פטוצ'יני, כולנו נהנו מאוד מהחוויה. למי שיש סבלנות מומלץ מאוד לשתף ילדים בהכנה, חוויה כיפית לכולם.
מבשלים במים רותחים ומומלחים כמו פסטה רגילה.
הכנו גם רוטב עגבניות עם הרבה בצל ושום, יצא מעולה!
אחרי שלשים ולפני שמעבירים במכונה הבצק צריך לנוח 20 דקות במקרר עטוף היטב.
מכיוון שיוצאת כמות יחסית גדולה של בצק, אפשר בכל פעם להעביר 1/5 מהכמות במכונה. בזמן הזה חשוב ששאר הבצק יהיה עטוף כדי שלא יתייבש.
אפשר ומומלץ לקמח את הבצק, את משטח העבודה ואת המכונה לפני שמעבירים את הבצק.

ענבל
ברוקולי
בוקר אורוכשהכל מוכן להוסיף את האורז לכמה דקות של בישול לספיחת טעמים.
עובד מצויין גם עם חומוס, פטריות, שעועית, אפונה, ברוקולי או כל ירק אחר. אצלנו בבית קוראים לזה "אורז חשקים" כי יש שם כל מה שמתחשק.

לפניו ברננה!