שרשור חדש
בא לי עוגיות טעימות אבל נגמרו לי התכונים... רעיונות?חמדמדה

מה לא:

שוקולד צ'יפס

תמרים

רעידת אדמה

דברים חלביים

 

חוץ מזה-שוטו...

אין הגבלות לבצק פריך או מרגרינה כי אני גם ככה אמיר את זה לשמן קוקוס...

תודה

אברכי משפחתינו יודו לכם מקרב הבל כי הם לוקחים לכולל עוגיות...

עוגיות חמאת בוטניםט'

300 גרם חמאת בוטנים
150 גרם סוכר חום (קצת פחות)
1 ביצה
1/2 כפית סודה לשתיה
100 גרם שוקולד צ'יפס (לא חייב אבל משדרג)

ללוש לפי הסדר, ליצור כדורים (לא למעוך, זה 'צונח' לצורת עוגיה באפיה), לסדר במרחקים שווים בתבנית גדולה ולאפות 10-12 דקות.

יוצאות עוגיות רכות שמתפרקות אם מיד נוגעים בהן אז לתת להן להתקרר לגמרי.

ברכת שהכל

באיזה חמאת בוטנים את משתמשת שזה לא מתפרק?בוקר אור
B&D טבעיתט'


וואלה. ואפשר להחליף את הסוכר חום בלבן?בוקר אור
לדעתי לא, המרקם שונהט'


לאפות על כמה? 180? לחמם תנור מראש?חמדמדה


180, אפיה קצרה יחסיתט'

אחרי כמה פעמים שמכינים לומדים את היחס והזמן לפי התנור שלך.

סבב, תודה! אנסה בעזרת ה' מחר!חמדמדה


שום קמח?לבי ובשרי
שום קמח, ברכתן שהכלט'


עוגיות קוואקרט'

5 כוסות קוואקר
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס סוכר חום
1 כוס שמן
5 ביצים

לערבב, ליצור עוגיות,
לאפות 20 דקות ב180 מעלות.

 

אפשר לשחק עם הכמויות של השוקולד/חמוציות/קוקוס/אגוזים. להוסיף או להחסיר. זה יצא מעולה בכל מקרה.

 

כשאין סבלנות לעוגיות אני משטחת בתבנית ומיד כשזה חם חותכת לאורך/רוחב וכשמתקרר זה מתקשה

תודה רבה!!חמדמדה


מציעה...אנונימיות
עוגיות סנדוויץ ריבה
עוגיות שוקולד מושחתות
עוגיות פקאן
ביסקוטי- מן קרקר מתוק עם אגוזים ופירות יבשים
עוגיות אגוזים למינהן
תמשיכו כךחמדמדה


חמדת השקד! אפילו טבעוניברוקולי


דובשניותרק טוב!
מתכונמתכונמתכונמתכוןחמדמדה


מנסה לצרף קישוררק טוב!אחרונה
דובשניות מייפל וקינמון מקמח מלא | עוגיו.נט

אם לא נפתח תכתבי בגוגל דובשניות מייפל וקינמון (מעוגיונט)


לא שמתי ג'ינג'ר.
כשלא היה לי מייפל אמיתי שמתי סירופ מייפל.
אין צורך לשטח.

הכנתי היום והכפלתי כמויות. יצאו 60 גדולות-בינוניות.

לשים בתנור עם רווחים.


טעימות טעימות!!

תהני.
הצילו! ראש בקראור לציון
מה עושים איתו? צריך לעשות משהו כמו עם כבד?
יש לכם מתכונים לדבר הזה??
טעים אש!נחשון מהרחברוןאחרונה
בישול ארוך. ברוטב עשיר. חומוס תפו''א תבלינים
יוצא שווה. אנחנו שנים היינו שמים פשוט במרק תימני
רעיונות למתכונים עם קמח כוסמתלבי ובשרי
לא כוסמין!

הכנתי עוגיות והמרירות של הכוסמת מורגשת...

במרק זה הולך?
אולי להוסיף לפשטידות? לא הייתי שמה במרקחילזון 123
תערבבי עם עוד קמחים אחרים. הטעם יבלוט פחותמיקי מאוסאחרונה
או בתוך קציצות ירקות עם הרבה תיבול ודברים כאלה
רבע כבש שלם :-O יש רעיון מה לעשות איתו?(לצערי הוא לא פרוס...חילזון 123

נראה לכם שאפשר להכין ולהקפיא? או שזה יהרס בהקפאה?

תפשירו חלקית, תפרסו ותכינו מה שרוציםנשימה ארוכה
אבל יש לזה עצם עבה כזאת, לא נראה לי שאפשר לפרוס.אנסהחילזון 123אחרונה
יצא לנו פעם להכין ולהקפיאאבןישראל
בתנור ,
לגבי המתכון תלוי איזה חלק זה..
תקפיאי אחרי הכנהברוקולי
תאפי בתנור עם ירקות שורש
אלו פשטידות (פרווה וחלבי) אפשר להקפיא?מתואמת

עדיפות גדולה לפשטידות פשוטות-פשוטות, בסגנון של ערבב והכנס.

כל דבר ללא תפואברוקולי
בטטה, למשל, ילך?מתואמת


לדעתי זה סבירברוקולי
ברור שטרי ילך

לזניה למשל ממש טוב אחרי הקפאה
גם פשטידת תירס
בטטה פחות אם מגורדת אז איכשהונחשון מהרחברון
אם פרוסות - נהיה לא משהו.
גזר, בטטה לא טוב בהקפאה אא''כ מגורד. ואז זה סבבה זה הורס את המרקם.
תודה!מתואמת


אני מקפיאה פשטידה עם תפו"א מגורדלבי ובשרי
נשמר נהדר.
גם אני, רק צריך לחמם טוב טוב על הפלטהאמת ואמונהאחרונה
בצק במקפיאidite

התפחתי בצק לילה במקרר,  וכנראה שלא יצא לי להשתמש בכולו. 

האם אפשר להכניס את מה שנותר למקפיא?

לי יצא להקפיא ויצא מצויין מההקפאהאמת ואמונהאחרונה
מחפשת מתכונים עם בירהעץ ובית
יש לי כמה בקבוקים של בירה ורציתי לנצל אותם לבישולי החג...
לא לחם בירה.

אשמח למתכונים לעוף/ בקר וכו' בבירה.

פנקו במתכונים שווים
עוגיות עבאדינקודה טובה
מתכון באינטרנט
דג/עוף/בצל מטוגן בבלילה.שירוש16
מכינים בלילה עם הבירה (השמרים בתוך הבירה תורמים לציפוי שיהיה קריספי).
יש הרבה מתכונים באינטרנט.
הרעיון בגדול -
קמח
תבילים
ובירה.
עד שמגיעים למרקם הנכון. מכניסים למקרר כדי שיתייצב.
טובלים את הדג/עוף/בצל בבלילה ומטגנים בשמן עמוק.
נראה לי שהיא התכוונה לבירה לבנה.. ירושלמית טרייה


אכן^^עץ ובית
ובכללי מתכוונת יותר בישולים של אוכל ופחות אפיה...
תודה!
מספר הצעותארץ השוקולד

1. בשר מספר 3 עם בירה (כוס בירה לחתיכה של קילו-קילו וחצי), מספר תפוחי אדמה ובטטות.

להכניס לתנור (175 טורבו) את הבשר והבירה מכוסה למשך שעה וחצי, אחר כך להוסיף את תפוחי האדמה והבטטות, להפוך את הבשר ולהכניס שוב לתנור הפעם מגולה (עדיין 175 טורבו) לעוד שעה וחצי.

 

2. עוף עם בירה וקטשופ, שמים לפי הטעם (מעריך שכוס בירה לעוף שלם וכף-שלוש כפות קטשופ), מכניסים לתנור על 180 למשך שעה וחצי.

 

3. בשר מספר 3 או 4 עם בירה (כוס בירה לחתיכה של קילו-קילו וחצי) ודבש וכורכום. (כף דבש ולבזוק כורכום לפי הטעם, מעריך שכדאי לשים בין כפית לשניים)

להכניס לתנור (175 טורבו) את הבשר והבירה מכוסה למשך שעה וחצי, (כאן ניתן להוסיף ירקות) להפוך את הבשר ולהכניס שוב לתנור הפעם מגולה (עדיין 175 טורבו) לעוד שעה וחצי.

 

4. בשר מספר 3 או 4 עם בירה (כוס בירה לחתיכה של קילו-קילו וחצי) עם דבש וקארי. (כף דבש ולבזוק קארי לפי הטעם, לשים לב שזה די חזק, אז פחות מכפית)

להכניס לתנור (175 טורבו) את הבשר והבירה מכוסה למשך שעה וחצי, (כאן ניתן להוסיף ירקות) להפוך את הבשר ולהכניס שוב לתנור הפעם מגולה (עדיין 175 טורבו) לעוד שעה וחצי.

 

תודה רבה!עץ ובית
בכיףארץ השוקולדאחרונה
פשוט להכין רגיל ולהשתמש בבירה כנוזלנחשון מהרחברון
היא טובה לתיבול פיקנטי, מתוק, מריר (הכל, חמוץ טיפה פחות הולך)
פשוט לשים במקום המים....
חמאההחולמת.
רק אנחנו תקועים כבר חודשיים בלי חמאה בהכשר מהודר? ועכשיו בחגים זה בכלל מבאס..
יש מחסור בכל הארץשירוש16
ממליצה לקנות כמות כפולה כשיש בחנות ולהקפיא.
גם אנחנו... מבאס.מתואמתאחרונה


יש לבעלי יומולדת ביום חמישי יומולדת ואני חוגגת לו בבית.אמא לנסיך קטן
אני אכי ןדג דניס בגריל וציפס. נקנה לחם שווה.
חסר ליתוספת אחת וסלטים. לא בא לי כבדים כמו מטבוחה וזה. יותרקליל..
רעיונות?
סלט חסה עם רוטב וינגרט חרדל ודבש, מתבלים לציפס ואולי שעועיתאקונהמטטהאחרונה

ירוקה

מחפשת המרת מתכון לפרווה, רעיונות?נערת טבע

המתכון של קרין גורן מאתר "פודי"... בומב גלידה אוריאו.

 

 

מצרכים

בסיס בראוניז

גלידת וניל אוראו

ציפוי שוקולד וקישוט

המרת מידות ומשקלות

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הנייר. משמנים קלות את תבנית הבומב.
  2. קוצצים גס את העוגיות המצופות.
  3. מכינים את הבסיס: ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד ומערבבים לאיחוד.
  4. בקערה נפרדת טורפים את הביצים והסוכר במשך דקה, להקצפה קלה. מוסיפים את תערובת השוקולד החמה ומערבבים מיד.
  5. מוסיפים את הקפה ומערבבים לאיחוד.
  6. מוסיפים את הקמח וטורפים במשך דקה, לתערובת אחידה.
  7. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-20-18 דקות, עד שהבראוניז מתייצב ומתחיל להיסדק. מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית ומקלפים את הנייר.
  8. מכינים את הגלידה: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים לאיחוד.
  9. מקפלים לתוך התערובת בעזרת המרית את העוגיות.
  10. משטחים את התערובת בתבנית הבומב. מיישרים את פני הקרם ומניחים בעדינות את בסיס הבראוניז מעל הגלידה. מעבירים למקפיא ל-8 שעות לפחות, להתייצבות.
  11. מכינים את הציפוי: במיקרוגל מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד, להמסה, ומערבבים לאיחוד.
  12. טובלים את תבנית הבומב טבילה קצרה בקערה עם מים רותחים (המים אמורים לחמם את התבנית מבחוץ אבל לא לגעת בעוגה עצמה). מחלצים את העוגה בדחיפה מצד אחד והיפוך שלה החוצה מהתבנית (בלי להפוך את הקערה). מניחים על צלחת הגשה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות לפני שמצפים.
  13. מוזגים את הציפוי מעל הגלידה ונותנים לו לטפטף. מקשטים בעוגיות. שומרים במקפיא ומעבירים למקרר לשעה לפני ההגשה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
תבחרי מתכון אחרברוקולי
הד בר הבעייתי זה החלב מרוכז.לא חושבת שאפשר למצוא תחליף פרווהחילזון 123
^^^ת.מ.
הדבר היחיד שבאמת לא מצאתי לו תחליף הולם.
הבנתי שבחלק מהמתכונים אפשר להחליף אותו בקרם קוקוס אבל זה לא בדיוק אותו דבר.
הצעותארץ השוקולד
במקום חמאה אפשר להשתמש במרגרינה או שמן בחצי מהכמות של החמאה (במקום 100 גרם חמאה, רבע כוס שמן)
במקום שמנת חלבית, להשתמש בשמנת פרווה.

ביחס לחלב מרוכז, האמת שמעולם לא הכנתי משהו עם חלב מרוכז ככה שאני לא יודע אם מה שאציע עובד, אבל מדובר בניחוש מושכל אחרי שעברתי על הרכיבים והערך התזונתי שלו.
אני הייתי מציע במקום 400 מ"ל חלב מרוכז
כוס וחצי מים, 2 וחצי כפות שמן ושליש כוס סוכר לבן.
אז גמני אומרת*אשתו של בעלי*
אל תמירי לפרווה!
כל הקטע שזה חלבי הוא משמעותי.
גם לחלב מרוכז אין תחליף.(מילא מחמאה במקום חמאה..)
לכי על מתכון אחר.
תודה לכולם!נערת טבעאחרונה

מתכונים אחרים למוס/גלידה לא  חלבי אבל ש"עושה רושם"? עדיפות לשוקולדי משו...

מתכון לבשר עם דבש או בסגנון מעט מתקתקמעין אהבה
יש לי גם צ'ילי מתוק אם זה עוזר

ואשמח להסבר למתחילים
לבשל קודם בנפרד את המתח
ואז לבשל קצת ברוטב?
או מלכתחילה הכל יחד?

לא חייב עם דבש
אבל כן בסגנון המתקתק יותר ..
עם בטטה, סילאן וצ'ילי מתוק, הולך?נערת טבעאחרונה


התחלנו בישולים לר''הנחשון מהרחברון
בצל ממולא בשר אורז צימוקים ותפוחי עץ חמוצים ברוטב רימונים כבר בתנור ולמקפיא.
פילה מדומה מתבשל בציר. נכין פרוסות עם פיטריות ולמקפיא.
קציצות בורי קצוץ ביד עם ירוקים נענע בצל בציפוי פיקנטי מוקפא - בחג נכנס לתנור.
חלות וחומוס בדרך הערב. ולמקפיא.
יש עוד להכין השבוע מרק כתום, פשטידת ברוקולי ולזניה בשרית - ולהקפאה.
יום שישי מכינים עוגת מוס להקפאה ורוביא.
יום ראשון
מוקפץ אורז לבן לפתן קציצות כרישה (או השבוע תלוי אם אספיק) סלק
בחג עצמו על הפלטה/בתנור
עוף ותפו''א אנטי פסטי סלטים ולאפות את הרציחות דג
מחפש מתכון למנה שעשו במאסטר שףנחשון מהרחברון
כרישה בתנור ממולאת קציצות דגים עשו במשימה של הפתיליות.
מחפש משהו דומה לראש השנה
גם כרישה גם דגים ושכל אחד מהם ניכר. לא קציצה משניהם...

אז מה קורה השבת?כי לעולם חסדו
כן..יצא לי ממש הרבה, תפחיתי כמויות..בהצלחהסמטאות
מתכון לעוגת דבשחדשה ישנה
שנוסתה בהצלחה- יש?
פיכסה עוגות דבשחולת שוקולד
להביא לשכנים😁
בדיוק! מספיק עם השקר הזה של העוגות דבש! זה לא טעים!PIKA


חח, כמו אוזני המן בפורים, בעעחולת שוקולד
עם פרג!PIKA


זה העוגה האהובה עלי. 😋מיואשת******
תגידי את האמת....PIKA

אני אתן עוד כמה דברים, תודי בזה שאת אוהבת גם אותם:

ופל לימון

דובשניות

שמיר

מלפפונים במלח

במיה

 

 

לאאאאאאאאאמיואשת******
דובשניות
כל השאר 🤢
חחח כ"כ... לא אוהבת את כל הרשימהחולת שוקולד
כי זה אותם אנשים שאוהבים את אותם דברים!PIKA


בדיוק, הבנתי שלזה התכוונתחולת שוקולד
הרגתותי!!!*אשתו של בעלי*
מלפפונים במלח ושמיר-יאמי!!
השאר לא..
חח דובשניות ושמיר זה גם טעיםחילזון 123
כי לעולם חסדו
ופל לימון ובמיה ממש לא אוהבת.
את השאר כן 😅
אני לא מבינה את זה. מי אוהב במיה??? מי??????מיואשת******


לא אנייייי 🤣כי לעולם חסדו
ספרדים ירושלמים...נשימה ארוכה
במיה ברוטב עגבניות על אורז לבן זה קלאסי אצלם.
^^ יאמיימקום בעולם
יש לך מתכון? 😅כי לעולם חסדואחרונה
מה??? אפשר להביא אלי בשמחהחילזון 123


מצוות החג.. פעם בשנה חייב!חדשה ישנה
לא אומרים פיכס על אוכל!*אשתו של בעלי*
וחוץ מזה עוגת תמרים יכולה להוות תחליף מצויין לעוגת דבש,אם לא אוהבים....
טיפ -המלצה חמה לכל העוגות שכוללות כוס תהמיואשת******
לעשות את התה עם שתי שקיות של תה צאי מסאלה. ולהשאיר את השקיות בכוס לפחות שעה. רק אחר כך להשתמש בזה. יוצאת עוגה בניחוחות תבלינים משגעים
הכנתי אתמול, יצא מעולהחרדית צעירה
להקציף 2 בייצים וכוס סוכר בהדרגה.
להוסיף 1/2 כוס שמן.
בכלי נפרד: לערבב 1 כוס קפה חם ו3/4 כוס דבש. להוסיף בהדרגה לתוך הבייצים.
לקפל באיטיות פנימה: 2 1/2 כוס קמח. כפית אבקת אפיה. כפית אבקת סודה לשתייה. 1/4 כפית קינמון טחון.

אני אפיתי ב3 תבניות מאורכות 40 דקות.
זו עוגה שאני מכינה כל שנה ויוצאת אוורירית ומעולה!!
תודה רבה! בקפה- כפית קפה על כוס מים רותחים?חדשה ישנה
2 כפיות גדושותחרדית צעירה
קפה שחור רגיל?אברכית בשמחה
כמו עלית למשל?
בלי חלב או משהו, הבנתי נכון?
אצלינו עושים עם תה חזק. שתי תיונים בכוס מים רותחים ולתת להםמיואשת******

חצישעה-שעה להיספג כמו שצריך במים

מומלץ מאד תה מתובלן כמו צאי מסאלה או קינמון

קפה נמס בלי חלבחרדית צעירה
אני מוסיפהמחנכת

ציפורן טחון או אגוז מוסקט.

קפה שחור חזק  ולא נמס.

טיפ.. כשהעוגה יוצאתמהתנור למרוח עליה שכבה נדיבה של דבש מהול בטיפונת מים חמים. יוצא ציפוי מבריק וטעים

מתכון שיוצא מעולה, אבל באמת. וכולם אוהבים (שוב, באמת)ירושלמית טרייה

מצרכים:

~~~~~

6 ביצים

כוס סוכר

שלושת רבעי כוס שמן

שני שליש כוס דבש

כוס וחצי בירה שחורה (להשתדל למלא באיטיות כך שלא יהיה הכל קצף)

כף קפה נמס

שלוש כפות קקאו

כף גדושה ציפורן טחון

מעט וניל וקינמון

שתי כפיות סודה לשתיה

שלוש כוסות קמח

 

הכנה:

~~~~

מפרידים את החלמונים והחלבונים לשתי קערות מיקסר.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר (הלכות קצף דורשות פירוט נפרד) לקצף יציב אך לא נוקשה מדי, פסגה רכה.

בקערה השניה שמים את השמן, הדבש, קפה, קקאו, תבלינים ומתחילים לערבל במהירות נמוכה, אין צורך לנקות את המקצף.

אח"כ מוסיפים את הקמח ובסוף את הבירה השחורה והסודה לשתיה ומערבלים באיטיות.

מאחדים בין שתי הקערות בתנועות קיפול, מומלץ להעביר כרבע מהקצף לקערה השניה ולערבב לפני האיחוד.

אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לא טורבו, עד שקיסם יוצא יבש ולא רגע אחד יותר.

 

הכמות מספיקה לחמש-שש תבניות אינדליש קייק קצרות, בהנחה שהקצף יצא כמו שצריך..

 

 

איך זה יצא בלי הציפורן? יש תחליף עדין בשבילו?~moriya~
קשה לי לדמיין בלי הציפורן כי זה מאד מרכזי, אבל מן הסתם אפשרירושלמית טרייה

אפשר לא לשים או לשים מעט מאד.

לא יודעת כמה זה משפיע על הטעם, זה נותן אולי ריח כזה קלאסי של עוגת דבש.. ואפשר בלי זה..

ואז כדאי כנראה יותר קינמון, ושלושת רבעי כוס דבש במקום שני שליש (אני לא אוהבת שזה מתוק יותר אבל אולי כדאי כדי לפצות על העדר תבלין).

אנסה בלנ"ד. תודה רבה!~moriya~
עזרה- מת לי המיקסר. צריכה המלצות דחוףמיואשת******
על מיקסר טוב, שיחזיק הרבה שנים והכי חשוב- שילוש חלות כמו שצריך

היה לי קנווד מייג'ור ענק ו(אמור להיות) שווה
תיקנו אותו שוב ושוב ו... די נמאס. בכסף התיקונים יכולנו לקנות חדש מזמן.
אנא המלצותיכן
ממש מוזר שהוא הלך לך..ט'

כל הקנווד שאני מכירה מחזיקים גם עשרים שנה בלי תיקונים.. 

 

מבאס נורא לא יודעת להמליץ על משהו אחר.. 

 

 

זהו, של אמא שלי סבא רבא שלו ועובד כמו תותחמיואשת******
אוף ☹️
לקנות שוב קנווד ולקוות לטוב? יש דגם מומלץ?
אמא שלך לשה בצק בכמויות ותדירות כמוך?קרן-הפוך
לישה מאמצת את המיקסר מאוד.
אני לשה בצק מקמח קוסמין והוא כבד ללישה.

יש לי (היה... נמצא אל לא משתמשת) kitchen aid 8 שנים, והתחיל לנזול ממנו שמן מהראש המסתובב בזמן שעובד קשה.

לפסח האחרון קניתי kitchen aid חדש והועבר לשימוש הרגיל אחרי פסח.
אני קניתי כזהשוקולדד ציפס

כי לאמא שלי יש.

אבל אחכ אמרו לי שהיום זה לא המומלצים..

ויש דברים יותר חזקים

 

כללית בוש מאד טוב בלישת בצק.

יש לו מנוע מאד חזק (ועיצוב מוזר ומסורבל בעיני)

וכל מיקסר שהמנוע שלו לא זז

(כמו בקנווד שעולה- יורד כל הזמן)

זה מחייב מנוע יותר חלש.

 

דיס המלצהחיים של
ה k mix
של קנווד הצבעוניים לא מומלצים לבצק בכלל
תודה רבה! מידע חשוב מאדמיואשת******
בוש מצוייןאנונימיות
אחרי שנים עם קנווד עשינו סקר שוק רציני ועברנו לבוש. לוקח זמן להתרגל להרכבה אבל הוא מצויין
רק מעירהשוקולדד ציפס

אני גם המלצתי עליו

אבל לבצק ולא לקצף...

לנו הוא טוב גם לקצף.אנונימיות
רק לוקח קצת זמן
אבל הקצף כמעט אף פעם לא נשבראנונימיות
מה זאת אומרת? לא מקציף טוב?מיואשת******
תלוי בשימוש העיקרישוקולדד ציפס

אם יותר חשוב לך בצק- זה מעולה.

זה מקציף, לא לדאוג...

 

אם את רוצה להכין מקרונים, הרבה פעמים מתקשקשת עם מתכונים מסובכים שדורשים דיוק ברמת הקצף

אז זה פחות המכשיר הנכון לך.

לסתם עוגות הוא מעולה.

 

ותבדקי את הדגמים גם מבחינת משקל (יש כאלו כבדים וממש קשים לניוד) ומבחינת נוחות ניקיון.

ממש לא מכינה מקרונים, אבל כן עוגות בחושות ומקציפהמיואשת******

נגיד ביצים לגלידה, לעוגות למוס, אבל לא בתדירות גדולה בכלל

את יכולה לומר לי איזה דגם יש לך? הם כולם מוזרים כאלו? (לעומת הצורה של מיקסר רגיל הכוונה) ואיך הניקוי?

איך מבחינת ניקוי? יכולה להמליץ על דגם?מיואשת******

ואת מכינה איתו גם עוגות וזה?

אמא שלי קנתה עכשיו של בושלב טהור:)
בס"ד

ממש מרוצה ממנו!
תודה! עוזר מאדמיואשת******

קנתה מהאלו המשונים שעושים את הבצק? או מיקסר שנראה רגיל כמו הקנווד אבל של בוש?

שולחת לך תמונהלב טהור:)

אהה. זה לא הסוג שהתכוונתי. תודה!מיואשת******


למי שהמליצה על בוש- התכוונתן לאותו צורת מיקסר רגילה?מיואשת******

או למיקסר שעומד והמנוע מתחת לקערה?

 

לאחותי יש משו כזהחיים של
והוא מעולה לבצק
כזה קנית בסוף? הוא תותח לבצק!יראת גאולה
לי יש דגם ישן יותר. והוא באמת תותח.
אבל כבד לי להוציא ולהכניס 😏, ובמכסה יש המון חריצים שאם נכנס לשם בצק - מרגיז לנקות... מקווה שתאהבי אותו
תודה רבה!מיואשת******אחרונה
אצלי זה נכנס לתירס על השיש אז הכובד לא בעיה
בנוגע לניקוי נראה באמת מה הדרך הטובה להתמודד
להורים שלי יש מיקסר מהסוג הזהצביה22
מחזיק להם כבר שנים (מאז שאני זוכרת את המטבח של ההורים שלי, לפחות 20 שנה?), ואופים המון (לפחות בצק או שניים בשבוע, של 2 קילו או 2.5 קילו קמח).
החיסרון העיקרי- ממש לא כיף לנקות אותו (בעיקר אם מתעקשים על כל החריצים הקטנים). יכול להיות שאם תעבירי את הבצק לקערה אחרת לפני שהוא תופח זה יקל על העניין כי הבצק פחות יגיע לחריצים.
תודה על הטיפ! רעיון טוב מיואשת******
יש 2 סוגיםשירוש16
סוג אחד של מיקסר מותאם יותר לבלילות רכות כמו קצפת, עוגות, עוגיות.

הסוג השני יותר מתאים לבצקים מוצקים כמו לחם, חלות, בצק שמרים וכו.

ממליצה קודם להחליט מה יותר חשוב לך - מיקסר לבלילות רכות או לבלילות מוצקות כמו בצק.
לכל סוג יש ייתרונות וחסרונות.
תלוי בשימוש האישי שלך.

אני אישית מעדיפה להכין בצק ביד. הלישה ביד תורמת לרכות של הבצק, אלסטיות ומרקם נכון.
אז אני צריכה מיקסר בעיקר לעוגות, קצפת ומעט מתכונים שמכילים בצק רך ונוזלי.
לכן - אני אחפש מיקסר שיש לו קערה יחסית עמוקה ופחות שטוחה, וו לישה שמותאם לבצק רך. מנוע לא חייב חזק אבל מכוסה היטב ע"י המכונה כדי שאם הבלילה תרטיב את המכונה היא לא תהרס.

מיקסר ללישת בצק הוא מעט שונה. הקערה לעיתים יותר שטוחה, מנוע הרבה יותר עוצמתי, בדרך כלל יותר כבד, הקערה צריכה לשבת על בסיס חזק כדי שלא יתנוענע עם הלישה של הבצק. זה יוצר קונטקה עם המכונה והורס אותה.

בקיצור -
ממליצה לבדוק אם ההבדלים בין המקסרים ולקנות אחד בהתאם לצרכים שלך ולאוו דווקא מה שהכי מומלץ לפה או לשם.
תודהמיואשת******
אני מעדיפה לערבב בלילה ביד ולא ללוש בצק ביד
יש לי בעיות בידיים ואני אוהבת להכין חלות ומאז שבמיקסר נשבר לא הכנתי
אבל כן חשוב לי שהמיקסר ידע ״גם״ להקציף ביצים ולערבב בלילות מדי פעם
הנה ההשוואהשירוש16
בדקנו: איזה מיקסר ביתי הוא הטוב ביותר?

אפייה למשקיענים


בקישורים הנ"ל יש תיאור של עוצמת מנוע. נפח הקערה, ביצועים, יציבות המכונה ועוד.
בשביל בצק צריך - נפח סביר. ביצועים שמותאמים ללישת בצק כמו איסוף חומרים יעיל (מביא לתוצר שהוא גמיש, רך, אלסטי), מנוע חזק ויציבות.
אני מתקשה להאמין לכתבות האלומיואשת******
במקום ראשון הם שמו את קיטצן אייד ולא שמעתי מאופת לחם אחת שזה מוצלח. גם התנסיתי בו באפיית לחם והוא כמעט מת מקילו מסכן
אולי זה ממומן או משהו
בכל מקרה תודה
קניתי את הבוש העומד
אעדכן
לאלאלאאאשירוש16
אל תקשיבי להמלצות על כלי מסוים!

(לא הסברתי את זה עצמי מספיק...)

התכוונתי שתקחי את הפרמטרים שהם מוסיפים שם:
חוזק מנוע, יציבות, משקל וכו'. ותלמדי מזה מה צריך במיקסר שטוב לבצק.

אגב, להורים שלי יש קיצ'ן אייד כבר שנים (8+-) והם משתמשים בו לחלות ועוגות וגם קצפת.
הוא פשוט מושלם. עכשיו אחרי כמה שנים הוא קצת זז, אבל לא משהו רציני שפוגע במכונה.
מכינים בו בצק לחלות פעם בשבועיים, לעוגות 3-4 פעמים בשבוע, קצפת 3-4 פעמים בשבוע.
אההה. הבנתי, תודה מיואשת******
לי יש קיצאן איידואילו פינו
וגם להורים שלי..
מושלם!
הדגם שהקערה עולה ויורדת ולא המנוע..
פסטה ביתיתאריק צדק

אז הכנתי בפעם השנייה בחיי פסטה ביתית.

הפעם הראשונה הייתה זוועה אז לא נדבר עליה, אבל הפעם הזו באמת הייתה הצלחה.

השתמשתי בקמח רגיל ולא דורום כמו שממליצים, ובכל זאת יצא טעים מאוד.

 

המתכון: (מתאים ל6 סועדים)

500 גר' קמח

5 ביצים

מעט מלח

 

ללוש את כל המרכיבים במיקסר בוו גיטרה.

במתכון המקורי הלישה של המיקסר מספיקה, אבל אני לשתי ביד עוד 10 דקות ויצא בצק רך וגמיש.

להעביר במכונת פסטה עד לקבלת עלים דקים מאוד. (בפעם הקודמת שהכנתי לא הייתה לי מכונת פסטה והתפשרתי על מערוך, התוצאות היו בהתאם.. אל תתפשרו על מכונה!)

כאן מגיע השלב הכיפי- לבחור צורה לפסטה. הכנתי יחד עם האחיות הקטנות פטוצ'יני, כולנו נהנו מאוד מהחוויה. למי שיש סבלנות מומלץ מאוד לשתף ילדים בהכנה, חוויה כיפית לכולם.

מבשלים במים רותחים ומומלחים כמו פסטה רגילה.

 

הכנו גם רוטב עגבניות עם הרבה בצל ושום, יצא מעולה!

שכחתי להוסיף..אריק צדק

אחרי שלשים ולפני שמעבירים במכונה הבצק צריך לנוח 20 דקות במקרר עטוף היטב.

מכיוון שיוצאת כמות יחסית גדולה של בצק, אפשר בכל פעם להעביר 1/5 מהכמות במכונה. בזמן הזה חשוב ששאר הבצק יהיה עטוף כדי שלא יתייבש.

אפשר ומומלץ לקמח את הבצק, את משטח העבודה ואת המכונה לפני שמעבירים את הבצק.

נשמע מושלםחיים של
זה יותר בריא/טעים מפסטה רגילה?תפוחית 1
פסטה שקונים יבשה בשקית?מיקי מאוס
היא בלי ביצים ומקמח דורום בד"כ.
זאת עם ביצים ויש לך שליטה איזה קמח (קמח לבן רגיל פחות בריא מקמח דורום. אם תשתמשי בקמח מלא כלשהו אז זה יהיה יותר בריא ופחות טעים ;) )

אבל הסיבה האמיתית היא שזה טעים ורך יותר אם זה יוצא טוב. כמו פסטה במסעדה בד"כ.
וגם יש לך שליטה על העובי ועל הצורה
זה נשמע כמו גימיק שמנסים כמה פעמים ומפסיקים....מודדת כובעים


דווקא פעם הייתי מכינה המון,מקום בעולםאחרונה
ופשוט מייבשת את הפסטה.
וככה מכינב כמות גדולה
אולי מישהו פה בשעה כזאת ויענה מהר כי זה דחוף-ענבל
בס"ד

הכנתי אתמול בצק לחלות ושמתי אותו להתפחה במקרר לילה. היום כשבאתי לראות אותו ראיתי שהוא ממש קשה.
האם יש דרך לתקן את זה או שהלך הבצק והלכו החלות לשבת?
מה עשית בסוף?נקודה טובה
תנסי ללוש אותו אם הוא עדיין קיים. שיתחמם. ואז תראי באמת מה מצבו
שמתי אותו 10 דק' בחוץ בזמן שהתארגנתיענבל
בס"ד

שמתי קצת שמן וב"ה הצלחתי ליצור חלות. מקווה שיתפחו וייצאו טוב.
אעדכן בתוצאות
תודה!
מקווה.. תשלחי לנו תמונה אחכברוקולי
הוא קשה כולו או רק למעלה?ברוקולי
היה קשה כולו. לא קשה אבן, סתם ממש לא נוח לעבודהענבל
בגלל המקרר כנראה...עובר לו בסוףיעל מהדרום
פעם הבאהשירוש16
לעטוף את הכלי בניילון נצמד.
להוציא את הבצק מהקרר, לחכות 10-20 דקות שיפשיר.
ואז להשתמש בו כבצק רגיל.
תודה ענבל
והרי התוצאותענבל
בס"ד




לא יודעת למה תמיד יוצא לי עם החריצים אז אם למישהו יש טיפ איך להימנע מזה אני פתוחה לשמוע. בכל מקרה, יצא יאמי ממש 😋

@נקודה טובה
@ברוקולי
לי יש. ברוקולי

התפחה נכונה
קליעה רופפת
מזא התפחה נכונה?ענבל
לישה נכונה, עד הכפלת נפח, קליעה רופפת , תפיחה 2ברוקוליאחרונה
מתכון לחזה עוף שלם על הגז/בתנור?הריון וזה
ראיתי לא מזמן שמישהי פרסמה שהכינה ואני לא מוצאת..
אשמח למתכון
עוד רלוונטי?..אפונהאחרונה
לשבת הבאה😅

מכינים מרינדה לפי הטעם בכמות יחסית גדולה ומשרים בה את החזה. אח"כ שמים בתבנית וצולים בתנור מכוסה (אפשר להוריד את הכיסוי בסוף, שישתזף).
כדאי להכין עם ירקות מסביב - פלפל, גזר, בצל, שום, קישוא, עגבנייה, פטריות, שעועית ירוקה וכד' ולמרוח גם עליהם את הרוטב. עדיף כל ירק באיזור אחר ככה יותר קל לכל סועד לקחת מה שהוא רוצה.
כשהחזה מוכן פורסים בסכין חד לפרוסות דקות (יותר קל אחרי שהוא מתקרר).
רעיון מה לעשות עם אורז לבןלפניו ברננה!
שישה במקרר איזה זמן ואני רוצה להפוך אותו ליותר אטרקטיבי מבחינתי?
אפשר להקפיץ ירקות עם חזה עוף (או בלי) תבלינים ורטבים ולערבבת.מ.
תודה!לפניו ברננה!
שכחתי לציין שאשמח למשהו שהוא עם מעט עבודה יחסית...
לא מתאים לי לעמוד להקפיץ גם מבחינת הזמן שיש לי וגם מבחינת זה שאני בהריון וקשה לי לעמוד זמן ממושך...
לבשל עם זיתים ורסק עגבניות עוד כמה דקות ממש מוסיףבוקר אור
להוסיף מעט קמח,ביצה או טחינה,תבליניםסמטאות
לגלגל כדורים פחוסים ולאפות בתנור קציצות..
אורז תאילנדייראת גאולה
אורז תאילנדי


אני מטגנת הרבה בצל רגיל, תירס, וגזר מגורד, מוסיפה מלח, ביצים ובסוף את האורז.
אחד הטעימים.
לבשל עוף וירקות שורש במים עם תבליניםאריק צדק

וכשהכל מוכן להוסיף את האורז לכמה דקות של בישול לספיחת טעמים.

 

עובד מצויין גם עם חומוס, פטריות, שעועית, אפונה, ברוקולי או כל ירק אחר. אצלנו בבית קוראים לזה "אורז חשקים" כי יש שם כל מה שמתחשק.

לטגן בצל ופטריות עם תבלינים, להוסיך את האורז ולטגן עוד קצת ייעל מהדרום
תודה רבה רבה לכולם!לפניו ברננה!
ניסיתי להכין קציצות- עם טונה.
יצא מתפרק אז הכנתי פשטידה.
יצא נחמד אבל קציצות טונה יותר טעים, אז פעם אחרת אנסה את הרעיונות האחרים שהיו פה...

אם מישהו בכל מקרה רוצה או מעוניין לנסות לשדרג-
בערך 3 כוסות אורז לבן מבושל
2 קופסאות טונה
בצל (לא טיגנתי כי בקציצות טונה בתנור לדעתי לא צריך בזכות ריכוז השמן, פה היה משדרג בהחלט...)
3 ביצים (כשהחלטתי על פשטידה הוספתי את השלישית)
פירורי לחם
מל"פ ושום גבישי.
בערך 20-25 דקות בתנור
כאמור, יצא לא רע
לפעם הבאה.. עוף עם אורז בתנוראמאשוני
לערבב את האורז עם רסק עגבניות (אפשר לשדרג עם בצל מטוגן וגזר מגורד)
לשטח על תבנית, מעל לשים חתיכות עוף ולתנור.
אפשר גם להוסיף פרוסות תפו"א או בטטה מתחת לאורז
יוצא פצצה!!

עוף אפוי עם אורז, תבשיל מעולה! שווה להכין ולהנות מכל ביס.
נראה ככה לפניו ברננה!
תודה!!
לפתוחשירוש16אחרונה
קופסת שימורים של גזר ואפונה. ולהוסיף לאורז.

כשמכינים ארוחת ערב - להוסיף את האורז לרוטב (של הבשר/דגים/עוף) לבשל כמה דקות ברוטב ולהגיש.
דג אפוי נשכח בתנור..ירח קר
אישתי הכינה 4 חתיכות סלמון בתנור, שתיים אכלנו כבר באותו ערב, את שתי האחרות שכחנו בתנור כל הלילה.

האם ניתן לשים במקרר ולהפשיר כמה שעות לאחר מכן או ששתי החתיכות אבודות לעולמי עד?

תודה לעונים
אם זה מאתמול בערב - לדעתי אפשר לאכול.קרן-הפוך
לדעתי אפשר לאכוליראת גאולה
כי מהניסיון שלי התנור מספיק אטום וזה לא מתקלקל בתוכו כ"כ מהר.
אבל לקחת בחשבון שזה כבר רגיש, ולא להשאיר עוד הרבה ימים, ולא לחמם עוד כמה פעמים. פעם אחת לחמם, או עדיף להרתיח וזהו.
להרתיח דג אפוי?קרן-הפוך
התכוונתי לחמם חימום לחום גבוה בו החיידקים ימותויראת גאולה
ולא חימום קל.
תודה רבה לעונותירח קראחרונה
מקווה שיעבוד