נניח ואני רוצה להכין מרק עוף צח - מה אני עושה עם העוף אחריכי לעולם חסדו
אוכלים בנפרד. ״עוף מכובס״.קרן-הפוך
אף אחד לא אוכל את זה פה
כי לעולם חסדו
כן, ייצא טעים. תצטרכי פחות זמן בתנור, רק להשחמה.קרן-הפוך
אנסה בעז"ה. תודה
כי לעולם חסדו
ממליצה להשתמש בחלקים עם הרבה עצמותאלי בלי בום
תודה! ואז את זורקת אותם?כי לעולם חסדו
אם משתמשת בכנפיים - אני זורקת.קרן-הפוך
אני אישית אוכלת אותם,אלי בלי בום
ואגב, כדי שהמרק לא יחמיץ חשוב לסנן אותו אחרי הבישול ולשמור בנפרד את הירקות( והעוף אם החלטת לשמור) בקופסא אחרת מהנוזל של המרק.
למה שהוא יחמיץ?כי לעולם חסדו
ואני מוסיפה: להשתמש בגרונות הודו+ כנפיים. משביח את הטעם מאדאמא יקרה לי*
תודה!כי לעולם חסדו
אפשר להכין מזה סלטעוףאיכה
דומה בעיקרון לסלט טונה, פשוט עם עוף.
אצלנו לפעמים עושים את זה ואוכלים כמנה ראשונה..
תשמרי לסלט עוף...*אשתו של בעלי*
תוסיפי ירקות שונים,עלים,עשבי תיבול....
אני מפרקת אותו ועושה מוקפץ, יוצא מעולה!טארקו
מטגנת תועפות של בצל ואם בא לי אז גם עוד ירקות, ואז מוסיפה את העוף, מתבלת במה שבא, עם סויה וצילי וסילאן או עם תבלינים.. כדאי כן טיפה רוטב כלשהו.
יוצא טעיםםםם!
(אני עושה את זה הרבה פעמים עם כנף הודו וזה בכלל מעדן)
למה להוציא את העןף מהמרק? לא אמורים לאכול אותו?חדשה ישנה
מרק צח... זה מרק שמוגש כמים בלבד....קרן-הפוךאחרונה
אפשר להשוויץ?
מלא זמן רציתי להכין ולא הספקתיסמטאות
יצירתית!ט'
בצק ממולא במשהו?
^^^יעל מהדרום
כן,במלא ירקות מאודיםסמטאות
נראה ממש מושקע, כל הכבודארץ השוקולד
חמוד ביותר!חדשה ישנהאחרונה
שרשור עוגות פרווה מהירותג'נדס
ועוד הגבלות: ללא מרגרינה/מחמאה/ריץ'.
תודה תודה! זה מתכון מדודות שלי....לא יודעת מה המקוריעל מהדרום
שמחה שנהניתם ממנה!!
אני יודעת שזה פורום בישול ולא תפירה, אבלללללחמדמדה
קרוב לוודאי שיש פה הרבה בנות, ומתוכן כמעט בטוח שיש חלק שתופרות, ובגלל שמדובר במקרה חירום אני אשאל את זה פה:
מישו יודע איך בונים צווארון לחולצה? (קלאסי, כמו של בנים...)
לקחתי ממשי בודרה (ככה כותבים??) אבל המנקה זרקה אותה לפח!!!!
חייבת לעשות עם זה משו...
תודה רבה!
יש פורום תפירה..ט'
הוא דיי נטוש... למען האמת...חמדמדה
אני קצת יודעת..איכה
אני צריכה גיזרה של צוורון...חמדמדה
אין לי..איכה
תנסי להסביר שוב ואולי אני יבין..
תפרתי לעצמי שמלה עם צוורוןחמדמדה
והוא יצא מוזר כי עשיתי מהראש, שכנה שלי מעצבת אופנה לשעבר אז היא אמרה לי שתביא לי גזרה אמיתית של צוורון כדי שיצא יפה ומסודר.
לקחתי ממנה ושמתי על השולחן בחדר כדי שלא אשכח לעשות/ שלא יאבד (כי יש לי חדר עמוס לעייפה במוצרי דיסקית וזה היה נאבד בתוכו...)
ואז באה המנקה וניקתה לי את החדר לי שהיינו בבית, היא כנראה חשבה שזה סתם פיסת נייר (למרות שזה היה חתוך בצורה מסודרת...) וזרקה את זה פח!!!!
ועכשיו ממש לא נעים לי מהשכנה הזו, כבר איזה חודש עבר מאז שהביאה לי את זה ואני לא יודעת מה להגיד לה...
היא כבר לא תופרת אבל פדיחה, הייתי צריכה להיות יותר אחראית...
אהה..איכה

לא נעים, אבל נראה לי שהכי טוב לשאול אותה מה לעשות ואיך לעשות גזרה חדשה ולהביא לה.
מן הסתם היא לא כל כך תתרגש..
בעע... מרגיז אבל... שמרתי על זה במקום שהכי בטוח בביתחמדמדה
בחדר שלי-שרק אני מגיעה אליו כי אין קטנים
בשולחן-כדי שלא יתקמט במגירה...
והיא פשוט זרקה את זה!
ממש מרגיז!איכהאחרונה
יש לכם רעיון לעוגיות פרווה טעימות?כי לעולם חסדו
תודה!
עוגיות רעידת אדמה (עוגיות מושלגות)ילדת ההר
עוגיות שוקולד ציפס- מתכון על החבילה של אופנהיימר
עוגיות קינמון חפשי בגוגל מתכון פשוט
רולדה של בצק פריך במילוי ממרח תמרים ואגוזים או במילוי ממרח שוקולד וקוקוס
לבישול בזול יש עוגיות רעידת אדמה קלות וטעימות וזולותמעין אהבה
אבל הן טעימות!!
עוגיות טחינה
לבנה כירח
עוגת לימוןרקפת לבנה
יאאאאאאמ
תודה רבה
כי לעולם חסדואחרונה
רעיונות מה לעשות עם עוף טחוןיהודיה ב"ה
רוצה גיוון
ממולאים, קציצות, בולונז, מילוי של קובה, מילוי של בורקסאת פניך אבקש
פסטה או איטריות אורז עם בשרחילזון 123
קציצותחיים שלאחרונה
מרתק!ט'
באמת היה מענייןחילזון 123אחרונה
חמאת בוטנים וריבה זה פשוט שילוב מוזר (אבל טעים!)
דג טונה לשבתיהלומנית
אשמח למתכון ממש טעים קר..
תודה!
מכינה בצק פריך שקדים, רוצה למלא בקרם פרווה. מה עדיף?את פניך אבקש
-קרם פטיסייר פרווה.
חוששת שלא יהיה מספיק יציב וזה יקרוס...
קרם פטיסייר זה קל להכין?
הם יציבים?
פטיסיירברוקולי
זה פרווה?וואוו
אפשרשוקולדד ציפס
אבל מי אמר שהוא יהיה מספיק יציב?את פניך אבקשאחרונה
רעיון לעוגה/חיתוכיות עם חמאת בוטנים.יש גם שוקולד צ'יפסמעין אהבה
ויש לי בערך 3/4-. קופסת חמאת בוטנים
ואין ביסקוויטים..ויקר לי מדי לקנות גם את זה..
יש רעיונות?
לא רוצה ממש עוגת שוקולד שסתם מעורבב בה החמאת בוטנים
פחות מתחברת לעוגת שוקולד
וראיתי מתכונים אבל רוצה משהו עם המלצה אישית
יש פה קצת למטה שרשור דומה עם רעיונותט'
אולי זה יעזוריעל מהדרוםאחרונה
מה המאכל הכי קל להכנה שיוצא לכם הכי טעים?גלויה
וכרגע המטבח עוד בחצי ארגזים.
עדיפות להכנה בתנור כי עוד לא חיברנו את הגז.
וכמובן מצרכים פשוטים.
תודה מראש
אם זו ארוחה - אז עוף ותפוחי אדמה בתנור.קרן-הפוך
ובנוסף - אין כמו עוגה טריה שיוצאת מהתנור ... בפרט עוגת שמרים.
תודה! אכלנו אתמולגלויה
לזניה לעצלנים?אנונימיות
מה זה לזניה לעצלנים?גלויה
ככה-אנונימיות
מלח פלפל פפריקה קצת שום כתוש עדיף טרי לא חובה אגוז מוסקט אפשר לשדרג במעט שמנת ויין לבן.
תערובת גבינות-
קוטג' גבנצ מגורדת וגבינה קשה כל שהיא מגורדת.
מרכיבה רוטב קצת למטה ואז עלי לזניה רוטב תערובת גבינות ועוד 2-3 שכבות כאלה. למעלה מפזרים גבנצ ולתנור ל40-60 דקות עשץד שהעלים מוכנים.
אפשר להוסיף פטריות בין השכבות
זה לעצלנים?
גלויה
זה בלי בצל מטוגן ובלי בשמל
אנונימיות
את יכולה במקום תערובת גבינות לשים?רק קוטג גם ממש טעים
דג וירקותאנונימיות
דגים הם מסוג של ״על טעם ועל ריח אין להתווכח״.קרן-הפוך
נכון. היא בקשה רעיונות. שתעשה את הדג שהיאא אוהבתאנונימיות
דג סלמון~moriya~
לחמניות או כל דבר שמעמידים בצק ולא דורש הרבה התעסקות אחר כך
חזה עוף חתוך קטן עם תבלין שווארמה, מעט מלח ושמן זיתאמא יקרה לי*
20 דק' בתנור
ושימי בתוך טורטיות (אפשר עם ציפס קפוא שמכינים בתנור וירקות)
*דג סלמון בתנור - יקר אבל קל להכנה וממש טעים.כי לעולם חסדו
*חזה עוף מוקפץ עם ירקות/נודלס מוקפץ עם ירקות.
*מלא סוגים של פסטות, בצורה וברוטב שאוהבים.
*תמיד אפשר ללכת על סטייק במחבת
מלח-פלפל משני הצדדים וזהו.
תודה לכולם!גלויה
ופשטידת תירס
תפו"א אפויים או מוקרמים.. קציצות בתנור.. פיצהוואוואחרונה
הבו לי רעיונות קלים לגבינה בולגרית שתוקפה עומד לפוג מחריעל מהדרום
רצוי משהו מבושל/ שיתן להקפאה.
מחר אני בעבודה מעשר עד חמש, ואין לי מושג באיזה מצב אני אשוב, אז רעיונות פשוטים בלבד יתקבלו באהבה

חשבתי להכין פיצה או לזניה, אבל לא הספקתי היום.
כמו בורקסים ממולאים?נפש חיה.
קצת עבודה
אבל אם נכין בצק זה רעיוןיעל מהדרום
אין בגבינה תהליך שפתאום מחר יקלקל אותה. אין משמעות ליום אחדקרן-הפוך
מה גם שהתפוגה של בולגרית העא כמה שבועות, אז עוד יום יומיים ואף שלושה - לא משנים.
בסדר..אבל שלא תתקלקל לייעל מהדרום
קרה לי שקניתי במעדניה, והתקלקלה די מהר (אבל היא לא היתה במים).
אני לא קונה אף פעם במעדניה. באמת אורך חיים קצר יותר.קרן-הפוך
התאריך זה תאריך אחרון לשיווקפעם הייתי ניקית
אפשר לאכול גם קצת אחרי
תודה..בכל מקרה אשמח למתכוניםיעל מהדרום
יש בבית בצק קנוי? (בצק עלים / מלאווח / פילו...יראת גאולה
יש עלים של סיגרים
יעל מהדרום
סיגרים ממולאים בגבינה דווקא נשמע טעיםיראת גאולה
ולטגן? או שננסה בטוסטר?יעל מהדרום
אנחנו מכינים קבוע- כמו "בריק"אמא יקרה לי*
תכיני תערובת של גבינות עם הבולגרית- גבינה לבנה+ מעט צהובה+ בולגרית.
אני מניחה על עלה סיגר במחבת טפלון חמה עם מעט שמן (רק בהתחלה).
מניחה על מחצית מהעלה את התערובת וסוגרת לחצי. הופכת לצד השני למס' דקות ומוכן.
שדרוג- לחלק אני גם מוסיפה פרוסות דקות של ביצה קשה או פותחת ביצה רכה מעל התערובת (לפני סגירת העלה) ויוצא מדהים.
תודה! נשמע טוב!!יעל מהדרום
בכיףאמא יקרה לי*אחרונה
![]()
לשלב בפשטידהאנונימיות
תודהיעל מהדרום
תכיני לך טוסט לעבודה ;-חילזון 123
אכלתי אתמול בלילה כמה טוסטים מלאים בגבינה
יעל מהדרום
נראה מה יהיה לי כח להכין ממנה היום ..
צ׳יהבת מלך!!!!
קניתי
אבללל- מה אפשר להכין עם צ׳יה?
מבשלים אותה? משרים?
עזרה פליז
תודה

אפשר לשים בסלטים,פירות/ירקותסמטאות
אפשר עם יוגורט או קורנפלקס וכו.
בכל אופן לא להגזים, עד 3 כפות ביום.
וזה לא טוב לנשים מניקות.
ואנחנו שמים גם בבצקים של לחם וקרקרין
שייקים.. יוגורט... לא בריא לאכול מזה יותר מכפית ביום...את פניך אבקש
להוסיף לחטיפי אנרגיה / כדורי בריאותיראת גאולה
עדיף לא למשהו שמתבשל/נאפה.ג'נדס
לא ידעתי, תודה.יראת גאולה
זה גם מעולה. חטיף בריאות מתמרים כבושים ופיצוחים כאלהאת פניך אבקש
אה אוקיג'נדסאחרונה
הערתי זאת בגלל שיש חטיפי אנרגיה שמבוססים על אפיה כמו חטיפי גרנולה וכו'.. ואני כמעט בטוחה ב100 אחוז ששמעתי את זה מכה גורמים... תכתבי בגוגל "מותר לאפות צ'יה" ותראי מה יצא לך
ניסיתן כרובית מצופה אפויה התנור? במקום לטגןאת פניך אבקש
כן. בכלל לא יצא כמו מטוגן.יראת גאולה
אבל יצא מעדן, אפילו הילדים זללו.
השתמשתי בכרובית קפואה, ברור שגם זה קלקל.
סבבה.. זה בשביל אורחים. אז אטגן... שיראה מכובד
את פניך אבקשאחרונה
מה החמודים יאכלו היום, ביום הראשון ללימודים?קרן-הפוך
מתכון לרוטב.קרן-הפוך
נראה מעולה!כי לעולם חסדואחרונה
נראה ממש טעיםאנונימיות
פה האוכל של הערב היה מושקע יותר
יעל מהדרום
פנקייקים.....
ונראה טוב האוכל שלך!
צריכה מתכון לאסאדוסוסה אדומה
*לא על האש*
אם יש גם מתכונים לאסאדו בלי העצם, עדיף...
של ניקי בג'נדסאחרונה
טורבו וגריל למה מתאימים?אם לשלושה
שלום קניתי תנור דו תאי של דלונגי.
העליון תא קטן ויש בו גריל. התחתון תא גדול ויש בו טורבו ומאוורר.
אני בור ועם הארץ בכל זה.
למה כדאי לייחד את העליון ולמה את התחתון?
אני מכינה בעיקר עוף, תפוחי אדמה, עוגות בחושות, עוגות שמרים וחלבי - רק פיצה.
אודה מאוד שתחכימו אותי!
שאלה נוספת: בתא הגדול יש מקום לכמה קומות של מסילות.
איזה תבשיל מתאים להכין כמה תבניות יחד? האם האדים לא מרטיבים את התבשיל שמעליהם?
ממש אשמח לתשובה!
כמה תבניות אפשר לאפות רק עם טורבושוקולדד ציפס
שאמור לגרום לפיזור אחיד של החום.
לי בכזה תנור עשיתי את העליון בשרי והתחתון חלבי
כי עוגות אני מעדיפה לאפות בטורבו (ובחלבי, לקפה
)
אוכל (עוף, ירקות) יותר נוטה להזדקק להשחמה שזה גריל
ואז זה עדיף לבשרי
תודה!אם לשלושה
^^^בדיוק, ככה כנראה עושים כולםירושלמית טרייה
לגבי טורבו, אני משתמשת בו רק לחלות. עוגות וכאלה אני מעדיפה במצב רגיל, בלי טורבו. הוא מייבש מהר.
וגם חלות אני לא שמה בשתי קומות, ממילא האפיה מהירה מאד ונראה לי שזה ישחים פחות יפה בשתי קומות. אבל לא ניסיתי.
לגבי הגריל: זה מעולה לעוף וגם לדגים, שרוצים להשחים/לצרוב מהר בלי שייתיבשו.
בעליון עם הגריל יש גם אפיה רגילה?חילזון 123
נשמע שרוב האפיה שלך זה בשרי\פרווה אז דווקא הייתי עושה אתחילזון 123אחרונה
העליון חלבי (כי כתבת שאת עושה רק פיצות, ומספיק לזה תא קטן)
והגדול לבשרי ולפרווה
אני מכינה כמעט הכל בטורבו, בעקרון זה כדי לאפות כמה תבניות במקביל אבל אני מרגישה שבתנור שלי בלי הטורבו זה לא אופה כמו שצריך או אופה לאט מדי.
בנוסף כשמפעילים את הטורבו האוכל נהיה מושחם מצויין.
סכין של בלנדר נינגהמבוע.
נהיה לו ריח נורא ואיום, יכול להיות שתקוע שם אוכל ישן?
מישו מכיר ויודע מה עושים?
לא יודעת אבל אולי תשרו אותו במים חמים וסבון כליםוואוו
קורה לנו כמה פעמיםאת פניך אבקש
הריח לדעתי יוצא מההברגה.. צריך לשטוף שם ממש טוב.
אחרי שימוש התחלתי להשרות את זה במים וסבון/אקונומיקה... אחרי השטיפה אני מריחה אם אין ריח או יש... אם כן חוזרת שוב על הפעולה.
השריתי כבר במים חמים עם סבוןמבוע.
טיפ כללי לנינג׳ה ולבלנדר רגיללפניו ברננה!
ממש עוזר להקל על הניקיון ולשמור עליו...
אפילו לא חייב להפעיל... פשוט לנער טוב טובאת פניך אבקש
אם מפעילים זה מנקה יותר טוב, לפחות בניסיון שלי...לפניו ברננה!אחרונה
תוכלו להמליץ על תבלין שווארמה?sam123
אבקש המלצה על שתי האפשרויות:
האחת, מתכון להכנת תבלין בבית
השנייה, המלצה על תבלין שווארמה המומלץ ביותר לקנות בחנות. בין אם של חברות התבלינים (כמו פרג, טעם וריח, תבליני מימון, מיה וכו') ובין אם של חנות תבלינים מתמחה.
באופן אישי, עדיפות לתבלין שווארמה שהכי דומה לתיבול השווארמה של "שווארמה שמש" ברמת גן
תודה מראש
שדרגתי לשבת את העוגה הקבועהט'
זו המתכון הקבוע שלי - בישול ומתכונים
הכנתי בטעם קוקוס (קמח כוסמין מלא), אפיתי בפיירקס עגול של פאי ולפני ששפכתי את הבלילה סידרתי יפה חצאי פרוסות של שזיפים. אחרי שהעוגה התקררה הפכתי אותה על צלחת וגיליתי שהעיגול הפנימי של הפרי נעלם אז פיזרתי חמוציות סתם ככה ליופי.
העוגה יצאה לחה מהרגיל והפרי הוסיף טעם חמצמץ לקוקוס המתוק. לא נשאר פירור..
נראית שווה וטעימה ! לא פלא שלא נשאר פירור ...קרן-הפוך
מגרה!יראת גאולה
האמת?..ט'אחרונה
שכחתי לשמן ולא חשבתי על הרעיון החכם לשים נייר אפיה אז התחתית כן נדבק איפה שלא היו פירות 
אולי נשלפה יפה כי אפיתי בפיירקס?




