בעיקרון זה לשבת, אבל אנחנו אוכלים ממש פשוט.. אז אוכל רגיל, מה שאתם מכינים ליומיום.
עם/בלי רוטב.
ושהעוף לא מתייבש.
תודה
גם להמיס חמאת שקדים במים שיהיה כמו חלב סמיך זה רעיון מעולה.
ט'נראה לי שאפשר להוריד את החומץ ולשים יין במקום חלב.
אולי בגלל הסודה לשתיה?)
ט'אחרונה
יעל מהדרום
ט'מיונז
חציל רומני
חציל במיונז
פלפלים קלויים
זיתים במיונז ושום
אבוקדו כל מיני
עדשים
גבינות מתובלות
פסטו
אגוזים שונים
ריבות
נוטלה
חמאת בוטנים
מבשלים עדשים כתומות עד שמתרככות, מסננים וטוחנים עם שום, מלח, פלפל ומעט שמן זית.
טוחנים זיתים + כף מיונז + שן שום עד שמתקבל ממרח במקרם שאוהבים.
אני מכינה ככה:
מטגנת בצל
מוסיפה קוביות קישואים, מלח, פלפל
ובלי נוזלים, מכסה עד שמתחיל להתרכך
נותנת לקישואים להתקרר וטוחנת עם ביצים קשות

@יראת גאולה מאז שהצעת לאפות את הקישואים הסלט השתדרג!! תודה!
.
ט'ככה נח לי לפחות, מצד אחד לאורך ואז מהצד השני = 4 פסים.
בהשתדלותיאחרונהעם מלח-פלפל שחור
לימון
פלפל חריף ירוק
פטרוזיליה
טוחנים הכל בבלנדר-מוט/נינג'ה ודומיהם.
(החיסרון הוא שזה לא נשאר לטווח-ארוך, מקסימום שבוע)
1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן
חופן אגוזי מלך
20 עלי בזיליקום
כפית גדושה שום כתוש
מלח,פלפל שחור
טוחנים הכל במעבד מזון תוך הוספת שמן זית לקבלת המרקם הרצוי
1 צנצנת פלפלים קלויים
להוציא מנוזל השימור, לשטוף וליבש
להעביר לקערת מעבד מזון יחד עם כפית גדושה שום כתוש
מעט מלח
לטחון תוך הוספת שמן זית לקבלת מרקם רצוי
2 קישואים
4 שיני שום
מעט שמן
מלח
1/2 כפית כורכום
פלפל שחור
6-8 עלי בזיליקום
1/2 כוס קשיו טבעי
אופן ההכנה:
חותכים את הקישואים לקוביות
מחממים שמן בסיר וצולים את הקישואים כ- 5 דקות
הקישואים מתרככים מעט ומזהיבים
מניחים להתקרר
טוחנים עם שאר הרכיבים, מתקנים טעמים
סמטאות
*אשתו של בעלי*כבר שנים מכינה את אותם סלטים...
מחפשת ריענון..
רעיונות
שתפו- איזה סלטים אתם מכינים לשבת (מתכוונת לסלטים מבושלים)???
סמטאות
כך גם אפשר להכיר סגנון.
1.גפרורי גזר עם תיבול של מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש ומעט לימון כבוש
2. קוביות סלק מבושל עם תיבול של מיץ לימון,שמן זית , כמון והרבה פטרוזיליה קצוצה דקדק
3. סלק טרי מגורר + גזר ותפו"ע מגורר בתיבול מיץ לימון ודבש
4. כרוב אדום חתוך + גבעולי סלרי חתוכים, קוביות מנגו או פרי אחר, פטרוזיליה, נענע ותיבול של מיץ לימון שמן זית ודבש

פנקייק בננות

עוגת בננות הפוכה:
מתכון: עוגת בננות הפוכה
נועה נועהאם עדיין רלוונטי..
3 ק"ג גרגרי חומוס מושרים ללילה (לא מקופסת שימורים)
3 בצלים
1 ראש שום
צרור פטרוזיליה/ כוסברה (כמה שיותר יותר טוב)
פיתה מושרית במים (אפשר גם בלי)
סודה לשתייה
תבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל, כמון, חוואייג')
לפני הטיגון לערבב את העיסה עם 3 כפות טחינה גולמית.
ומוסיפים שמיר קצוץ דק
ובנוסף למלח מתבלים בשמן זית וחומץ/ לימון
אפשר גם קצת לשרוף (טעם על האש) ואז אפשר למעוך אותו ולהוסיף טחינה או מיונז. או רק לתבל עם שמן זית מלח לימון פלפל.
אפשר גם להגיש אותו שלם כאשר פותחים אותו ושמים בפנים טיחנה עם שום. ולחמם על הפלטה (אם זה לשבת)
בתיאבון!
בצק פריך ברינג (ואז לא צריך משקולת כי הוא מושך אליו את הבצק).
ועוגיות כמבן מכל הסוגים.
יצא לי לעבוד איתו הרבה לאחרונה וממש אהבתי.
..לפני רחוב ירושלים?
בגן וורשא מאחורה
אשמח למתכונים עם המרכיב שניסיתם ויצאו מוצלחים.
תודה
להיות בשמחה1מכל הסוגים
חשוב לי שזה מתכון שנוסה כי באינטרנט יש הרבה מתכונים ללא תגובות
אז אצלנו בתכנון כרגיל נ"ג
ערב שבת
מרק גרונות / חריימה ( תעזרו לי להחליט?) נ"ג
בקר בבישול איטי נ"ג
כבד מוקפץ נ"ג
פירה נ"ג
איטריות אורז / אורז נ"ג
בוקר שבת
דג סלמון נ"ג
פרגיות ברוטב אסיאתי נ"ג
שווארמה כמו בחנות תוצרת בית נ"ג
בולונז
תפודים ברוזמרין נ"ג
אפונה ודלורית בתנור - להיט נ"ג
אורז עם ירקות
סד"ש
פיצה או לזניה תלוי בכח שלי
עוגיות שוקולד ציפס
קרמבו
רוגלעך
מאפינס פירות - סופר מוצלחים ![]()
חומוס, טחינה, חצילים וסלטים חיים
מה אצלכם.ן?
וכו'..
ברוקולי
)
מקום בעולםאחרונה
טארקו
(זוג צעיר)אנונימיות
פה לקצת
סמטאות
חלב סויה בעקרון בריא יותר מריצ'מיקי מאוסאבל זה באמת נותן עוגות אוריריות הרבה יותר. אם מקציפים מספיק זמן.
יעל מהדרוםמקציפים 6 חלבונים (עם החלמונים אפשר להכין סופלה) עם חצי כוס סוכר לקצפת יציבה.
שמים בצד.
בנפרד מקציפים 2 קצפות ריץ' (סה"כ 500 מ"ל) ואפשר להוסיף טיפה תמצית וניל.
תוספות אפשריות: פאקנים מסוכרים, אגוזים, לוטוס מפורר, שוקולד מפורר ועוד ועוד...
מערבבים את שתי הקצפות עם התוספות ביחד, מקפיאים
והגלידה מוכנה 
אפשר לשים בכוסות קטנות יפות לפני ההקפאה ואז יוצא מנות אישיות
לא זוכרת בדיוק, אבל תחפשי, האינטרנט מלא בזה:
מקציפים חלבון אחד עם חצי כוס סוכר. מוסיפים חבילה של תותים מופשרים של בודק או תותים טריים אם יש, וממשיכים להקציף עוד רבע שעה בערך.
זה מתנפח המון ויוצא סורבה תות נהדר.
למרקם גלידתי מערבבים את זה עם שמנת צמחית מוקצפת.
ברוקולילפחות אצלי זה יוצא טוב. ואין לי בעיה עם אכילת שמן מבחינת בריאות. אם יש לך שמן אגוזים זה אפילו יותר טעים ובריא. שמן זית מתאים יותר לכוסמין, קמח מלא וכאלה, ולא לחלות לבנות שנוטות למתוק.

ברוקולי
️ג'נדס