שרשור חדש
מתכונים מעניינים לחזה עוף?טארקו
מרגישה שממחזרת את עצמי בטירוףףף

בעיקרון זה לשבת, אבל אנחנו אוכלים ממש פשוט.. אז אוכל רגיל, מה שאתם מכינים ליומיום.

עם/בלי רוטב.
ושהעוף לא מתייבש.
תודה
יש מלאאאאנונימיות
חזה עוף מוקפץ עם ירקות

תבשיל חזה עוף לאורז-
מטגנים בצל מוספים לו?גמבה ואז עגבניה וגזר מגורד רסק ומים שיהיה לא מידי סמיך ולא מידי נוזלי. מלח שום כתוש פלפל פפריקה לאוהבי החריף פלפל חריף עם הגמבות. מוסיפים את החזה חתוך לקוביות ומבשלים עד שהוא מוכן.

חזה עוף בצימיצורי

חזה עוף צהוב-
מטגנים מלא בצל עד שממש שחום מוסיפים כורכום ומלח ואת החזה עוף

בלימון ודבש

שווארמה- בצל מטוגן חזה עוף מלח פפריקה פלפל

טוטיה ממולאת בחזה עוף

פסטרמה עוף

בחרד'ל דיג'ון דבש
איך מכינים טורטיה ממולאת בחזה עוף?יראת גאולה
אשמח למתכונים.
מטגנת בצל, חזה עוף ופטריות. הכל חתוך לחתיכות קטנותאת פניך אבקש
או לצורה שיהיה נוח לאכול..
מתבלת במלח, פלפל, כורכום, קצת כמון, אולי פטרוזיליה...

שמה בשליש הראשון של הטורטיה,
מקפלת את הצדדים לכיוון פנימה
ומגלגלת רגיל לגליל... מדביקה קצוות עם קצת מים אאל"ט..

אם את רוצה לצפות, טובלת ב(קמח?) בביצה ובפירורי לחם, אפשר להוסיף שומשום ושומשום שחור לפירורים..
תודה!יראת גאולהאחרונה
השבת לא הספקתי, מקווה לנסות בעז"ה בשבת הבאה.
הכי מוצלח ומעניין שהיה ליחצילה
בסד
נתחים של חזה עוף לא פרוס.
משרה במרינדה (סילאן/ טריאקי/ סויה/חרדל /תבלינים)
ואז פשוט בסיר מבשלת את זה עם הרוטב.
יוצא מושש
ופשוט להגיש ולחתוך כמו עוגת שמרים
חזה עוף בבצל,מפנק ממשהריון וזה
מטגנים את החזה טבול בקמח פרוס לשניצלים שרק יקבל קראסט כזה.
מניחים בתבנית.
מטגנים מלאא בצל חתוך לטבעות ושמים בתבנית מעל החזה.
מערבבים בקערה -
2 כפות סילאן
חוויאג
מלח פלפל
כורכום
אפשר טיפה קינמון
2 כוסות מים
שופכים לתבנית ואופים מכוסה עשרים דקות.
מורידים ואופים עוד עשר דקות.
יוצא טעים ברמות
מה אפשר לעשות משקדי מרק (שלא אוהבים את המרקם שלהם)?תהללי
קנינו חבילה גדולה של שקדי מרק (לא חברה מפורסמת), ואף אחד מאיתנו לא אוהב את המרקם והטעם.
ממש חבל לזרוק. (ויש עוד חבילה שלמה סגורה).
אם למישהו יש רעיון למשהו שאפשר לעשות עם זה - נשמח שירשום כאן.
תודה רבה!
אולי לטחון ולצפות שניצלים? כמו פירורי לחם בפשטידות?ט'


למסור לשכניםאמת ואמונהאחרונה
במה אפשר להחליף חלב בעוגה?יעל מהדרום
לק"י

אני רוצה להכין את העוגה הזאת:
מתכון לעוגת שוקולד צ'יפס

יש לי חמאת שקדים- אפשר להכין ממנה חלב שקדים ולהחליף בו?
חלב סויה, חלב שקדים, ריצ', מים, מיץ תפוזים.ט'

גם להמיס חמאת שקדים במים שיהיה כמו חלב סמיך זה רעיון מעולה.

אם מחליפים במים- זה לא דליל מידי?יעל מהדרום
לא נראה לי.. תנסי ט'


תודה...נראה לי שאוותר כרגעיעל מהדרום
עברתי שוב על המתכוןט'

נראה לי שאפשר להוריד את החומץ ולשים יין במקום חלב.

 

אז עשיתי כמו שכתבתיעל מהדרום
לק"י

ושמתי כחצי כוס סוכר במקום כוס, ולא יצא מספיק מתוק.
אבל סך הכל מתכון מוצלח (רק הזכיר לי קצת טעם של עוגה קנויה אולי בגלל הסודה לשתיה?)
העיקר שיצא אכיל ט'אחרונה
אפשר להחליףיראת גאולה
אפשר להכין.
הניסיון שלי - המרקם של ה"חלב שקדים" לא יצא מוצלח. והסקתי שצריך להשתמש בבלנדר / מעבד מזון / מקצף בשביל זה, ולא סתם לערבב ביד.
תודה...אז אולי נוותר כרגעיעל מהדרום
תראי, אולי פשוט לא ידעתי להכין😎יראת גאולה
לי יצא מים עם פרורי חמאת שקדים...
לא שאני מומחית בנושאיעל מהדרום
מחפשת רעיונות לממרחים שאפשר להכין לבדגפן36
כמו טחינה
חומוס וכד'
טחינה, חומוס ט'

מיונז

חציל רומני

חציל במיונז

פלפלים קלויים

זיתים במיונז ושום

אבוקדו כל מיני

עדשים

גבינות מתובלות

פסטו

אגוזים שונים

ריבות

נוטלה

חמאת בוטנים

 

פירוט והסברגפן36
מה זה ממרח עדשים?
זיתים במיונז ושום?
ממרח עדשים - בדיוק כמו חומוסט'

מבשלים עדשים כתומות עד שמתרככות, מסננים וטוחנים עם שום, מלח, פלפל ומעט שמן זית.

 

טוחנים זיתים + כף מיונז + שן שום עד שמתקבל ממרח במקרם שאוהבים.

 

אשמח גם לכמויות.. כמה עדשים לכמות סלט לא גדולה מידיבהשתדלותי
וכמה זמן בישול בערך?
הכנתי פעם את המתכון הזה ויצא מעולהט'
נראה טוב. תודהבהשתדלותי
קישואים "בטעם כבד"יראת גאולה
חצילים בטעם כבד / חציל במיונז
איך עושים קישואים בטעם כבד?גפן36
נשמע לי שזה יהיה פה להיט.. זה והזיתים של @ט'
קישואים בטעם כבד זה טעים מאודט'

אני מכינה ככה:

מטגנת בצל

מוסיפה קוביות קישואים, מלח, פלפל

ובלי נוזלים, מכסה עד שמתחיל להתרכך

נותנת לקישואים להתקרר וטוחנת עם ביצים קשות

 

 

^^ זה המתכון, אני מכינה טיפה שונהיראת גאולה
חותכת גלגלי קישואים, אופה בתנור בשכבה אחת עם מעט שמן,
טוחנת עם בצל מטוגן, ביצים קשות
מוסיפה שמן, מלח, פלפל.
לאפות באמת נשמע עדיף!!ט'
איך לא חשבתי על זה? אני אופה הכל

אבל את הבצל אני כן מטגנתיראת גאולה
ניסיתי לאפות עם שמן,
יצא נחמד אבל זה לא בצל מטוגן!

לטעם הסופי של הסלט -
לטעמי האפוי טעים יותר, ופחות מימי.
אנסה לשבת. תודה על הרעיון!ט'


איזה שמן?ש א
קנולה...יראת גאולה
היי, אפשר את הכמויות של הסלט?בהשתדלותי
כמה בצל, קישואים וביצים?
בא לי לנסות לשבת..
@ט'
@יראת גאולה

תודה
אני מכינה לפי העין כזהיראת גאולה
לטעמי גם אם מכינים קצת יותר / קצת פחות יוצא טעים מאוד.

אנסה בערך כמה הכנתי לשבת שעברה:
5 קישואים קטנים (תבנית תנור מלאה בשכבה אחת של גלגלי קישואים)
2 ביצים
2 בצלים בינוניים
בדיוקט'

@יראת גאולה מאז שהצעת לאפות את הקישואים הסלט השתדרג!! תודה!

 

תודה!בהשתדלותי
מה הכוונה גלגלי קישואים?
שאני חותכת אותם לפרוסות... יוצא גלגלים...יראת גאולה
אפשר גם קוביות אם יותר נוח לך.
או לצ'יפסים לאורך ט'

ככה נח לי לפחות, מצד אחד לאורך ואז מהצד השני = 4 פסים.

 

אה כבר דמיינתי איזה משו מסובך בהשתדלותיאחרונה
יש חומוס עדשיםג'נדס
שזה עדשים כתומות מבושלות עם טחינה ותבלינים טחון כמובן

פסטו זה אחד הטעימים

ממרח אבוקדו (בעונה)רגע שלם

עם מלח-פלפל שחור

לימון

פלפל חריף ירוק

פטרוזיליה

טוחנים הכל בבלנדר-מוט/נינג'ה ודומיהם.

(החיסרון הוא שזה לא נשאר לטווח-ארוך, מקסימום שבוע)

טפנד זיתיםרקפת לבנה
מה זה?גפן36
ממרח זיתים ירוקים\שחורים או שילוברקפת לבנה
יש לי איך לשמור את השרשור הזה?ש א
תפתחי אותו בכרטיסיה נפרדת ותשמרי בסימניותיעל מהדרום
אנסה, מקווה שהבנתי. תודהש א
כאילו לסמן את הכוכב? ואיך אראה את זה בעתיד, היכן זה יופיע? אני דרך הפון אם זה משנה
איזה פלאפון יש לך? אצלי זה נראה ככה:יעל מהדרום
לק"י

הסימניות איפה שיש שלוש נקודות וכתוב עוד (בצד שמאל למטה):







מהמחשב זה שונה כמובן.
גלקסיש א
כנראה הצלחתי תודה!!
ממרח אהוב אצלנו - ממרח חלבה. טחינה גולמית + סילאן בלבדקרן-הפוך
ממרח חלבה

המרכיבים:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס דבש או סילאן

אופן ההכנה:
מערבבים 1/2 כוס טחינה גולמית עם 1/2 כוס דבש או סילאן. מתחילים ביחס של חצי-חצי וטועמים. אם מתוק מדי, מוסיפים עוד טחינה ולהיפך.
מיונז שום שמירחיים של
טוחנים בבלנדר יד
שום
שמיר
ביצה
מעט מלח
כף חומץ

אחרי שהכל טחון מוסיפים שמן בזרזוף עדין עד שמתקבל מרקם מיונזי
ממרח עגבניות מיובשותבטהובן

 1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן

חופן אגוזי מלך

20 עלי בזיליקום

כפית גדושה שום כתוש

מלח,פלפל שחור

 

טוחנים הכל במעבד מזון תוך הוספת שמן זית לקבלת המרקם הרצוי

ממרח פלפלים קלוייםבטהובן

1 צנצנת פלפלים קלויים

להוציא מנוזל השימור, לשטוף וליבש

להעביר לקערת מעבד מזון יחד עם כפית גדושה שום כתוש

מעט מלח

לטחון תוך הוספת שמן זית לקבלת מרקם רצוי

פסטו קישואיםבטהובן

2 קישואים

4 שיני שום

מעט שמן

מלח

1/2 כפית כורכום

פלפל שחור

6-8 עלי בזיליקום

1/2 כוס קשיו טבעי

 

אופן ההכנה:

 

חותכים את הקישואים לקוביות

מחממים שמן בסיר וצולים את הקישואים כ- 5 דקות

הקישואים מתרככים מעט ומזהיבים

מניחים להתקרר

טוחנים עם שאר הרכיבים, מתקנים טעמים

ארוחות ערבאור שמחה
רעיונות גם חלבי וגם פרווה.מומלץ קליל אבל אפשר גם לא.תודה לכם
רעיונות*אשתו של בעלי*
גוזלמה
טוסטים
שקשוקה
מרק
פסטה
חביתה/ביצה קשה
פיצה
לחמניות גבינה
לחם מטוגן
תפוחי אדמה מוקרמים
פסטה מוקרמת
**עם סלט ירקות/חסה לצד כל מנה,תהיה לכם אחלה ארוחה.
מה זה גוזלמה?סמטאות
מאפה מטוגן משני מרכיבים בלבד!*אשתו של בעלי*
שולחת מתכון...

תודה, זה 2מרכיבים+ אבל אוקיסמטאות
מלח זה לא נחשב *אשתו של בעלי*
המילוי ודאי וודאי....
אם חובה מילוי זה נחשב חלק מהמרכיבים.מלח באמת לא נחשבסמטאות
מה זה אומר לקפל כמו סמבוסק?חדשה ישנה
מעיגול לחצי עיגול?
בדיוק*אשתו של בעלי*אחרונה
נתנו לך הרבה... עוד כמהאנונימיות
לחמניות ממולאות
סלט שווה גדול כמו במסעדה
לזניה
רביולי
ירקות מוקפצים עם אטריות אורז או נודלס אפשר להוסיף קוביות סלומון
אגרול
דגים עם פירה או ציפס
פלאפל
פיש& צ'יפס
חביתה עם כרובית או ברוקולי
פשטידות
כרובית מטוגנת
הלפ מייייפוסעת
למה תמיד כשאני מטגנת בשמן עמוק כל הבית נראה אחר כך כמו טרור ואני כולי כוויות?
איך עושים שהשמן יקפוץ פחות?
תמיד הוא קופץ לי לכאלה גבהים וכיוונים שאם אני הייתי עושה ככה, הבגרות שלי בספורט היתה נראית הרבה יותר טוב...
יש דרך לטגן בשמן עמוק רותח בלי לטגן את כל המסביב?
שועשעתי מהכתיבה, כמה טיפיםארץ השוקולד
1. להכניס בעדינוך לתוך השמן ולא לזרוק פנימה. (באמצעות מזלג/רשת/כף, תלוי מה רוצים לטגן.)
2. לודא שאין מים במחבת ובמה שאת רוצה לטגן, טיפות של מים שנכנסים פנימה גורמים לשמן לקפוץ.

בהצלחה רבה,
אל תדאגי- עם הזמן תצליחי ותהיי ממש טובה בזה ובבישולים בכלל
סלטים לשבתנסיכה קטנה

כבר שנים מכינה את אותם סלטים...

מחפשת ריענון.. 

רעיונות

שתפו- איזה סלטים אתם מכינים לשבת (מתכוונת לסלטים מבושלים)???

עכשיו הכנתי סלט חצילים בסירסמטאות
הריח טוב ואחי טוען שזה טעים, הוא חיסל חצי סיר
השקפתי בצל
הוספתי שום ופטריות
אחרי כמה דקות עירבוב,
הוספתי קוביות חציל וקוביות עגבניה,
עוד כמה דקות ערבוב,
הוספתי רסק עגבניות ומים,
הבאתי לרתיחה,
תיבלתי,
הורדתי לאש קטנה לעוד רבע שעה בערך.
..איכה
יש מלא רעיונות -
סלט קישואים ברוטב אדום
סלט קישואים במיונז (טעים ממש!) (יכולה לתת מתכון..)
סלט פלפלים בתנור
סלט פטריות ובצל עם רוטב סויה
סלט פטריות ובצל עם כמון
סלט חצילים פוריות
חצילים ברוטב אדום
חציל במיונז
חציל בטחינה
סלט גזר מרוקאי
חציל בטעם כבד
סלט כבד
חומוס ביתי
ארבעס
סלט זיתים
סלט עגבניות מיובשות (אין לי מתכון, אבל נשמע אחלה)
חילבה
סלק
סלק חי
מטבוחה
לא ממש סלט - חומוס בשר

זהו לעת עתה..
אשנח למתכון לחציל בטעם כבדיהודיה ב"ה
פורסים את החצילאיכה
לפרוסות, בוזקים מלח ומעט שמן ואופים בתנור (אם את רוצה שהסלט יצא יותר בהיר אז תקלפי את החציל לפני..)
מטגנים בצל עד שמזהיב.
ביצה קשה.

טוחנים הכל עד שנהיה מרקם של ממרח אחיד ומתבלים במלח ופלפל.

לא כתבתי כמויות, כי זה תלוי כמה את רוצה.
נראלי שלחציל בינוני בגודלו צריך שני בצלים בינוניים ושתי ביצים.

בגדול, הבצל עושה את זה יותר טעים.

(הרבה זמן לא הכנתי אז מתנצלת שלא זוכרת כמויות מדויקות..)
תודה!!יהודיה ב"האחרונה
עוד קצת. מקווה שלא חוזרתאנונימיות
פלפלים בתחמיץ
טחינה
חציל רומני
חצילים בתחמיץ
מלפפונים
גזר חריף
גזר מתוק
גזר מבושל
גזר וקולורבי
פסטו
אולי תשתפי מה את מכינה.צהוב

כך גם אפשר להכיר סגנון.

לא אני אבל בבית-תפוחית 1
טחינה, חומוס, חצילים (ממרח, פרוסות מטוגנות או סלט) פלפלים ופטריות מבושל..
סלטיםמחנכת

1.גפרורי גזר עם תיבול של מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש ומעט לימון כבוש

2. קוביות סלק  מבושל עם תיבול של מיץ לימון,שמן זית , כמון והרבה פטרוזיליה קצוצה דקדק

3. סלק טרי מגורר + גזר ותפו"ע מגורר בתיבול מיץ לימון ודבש

4. כרוב אדום חתוך + גבעולי סלרי חתוכים, קוביות מנגו או פרי אחר, פטרוזיליה, נענע ותיבול של מיץ לימון שמן זית ודבש

מטבוחה, טחינה, סלט ביצים, כרוב סגול קצןץוואוו
סליחה שכתבתי גם לא מבושלים...
סלטים לשבתשרה 100
רעיונות לאוהבי הזיתים;
סלט זיתים מבושל ברוטב עגבניות- רסק עגבניות, שום שמן זית קופסת זיתן. לבשל כעשר דק. יוצר רך ועסיסי. מתאים להגיש קר.
זיתים טחונים- טוחנים בבלנדר זיתים ושום. קצת תיבול ויותר ממרח קרמי ומתובל. מזכיר קצת פסטו..

עגבניות שרי מיובשות בתנור על מלח גס. מעדן!
חצילים בתנור עם רוטב צ'ילי..
טחינה ביתית.
סלט כרוב חי עם בטטה אפויה ברוטב חרדל ודבש.
מה אפשר לעשות עם בננות ?בת מלך!!!!
הבננות ישבו במקרר ומירוקות הפכו לחום דבש מושי כזה
יש מה לעשות איתן?
(סמיילי רעב)
ואם יש מתכון אז בכלל תודה
עוגת בננותברוקולי

פנקייק בננות 

 

וואי פנקייק בננות זה אחד הטעימים!!לב טהור:)
עוגיות שוקולד צ'יפסואילו פינו
בננות עם קוואקר ושוקולד צ'יפס.. זהו
להקפיא, להוסיף לשייקיםנחשון מהרחברון
סוף
עוגהחילזון 123

עוגת בננות הפוכה:
מתכון: עוגת בננות הפוכה

תודה לכולםבת מלך!!!!
עשיתי בסוף בראוניז שוקו בננה ויצא טעים מלבד זה שהטעם של הבננה נורא דומיננטי בעיניי וגונב את הטעם של השוקולד
וגם פנקייק בננה שהתפקשש ויצא נמוך מאד ולא עלה
פנקייק אמור להיות דק....יעל מהדרום
לא כמו בלינצ'סג'נדס
כן שמים בהרבה מתכונים א.אפיה
כן...פשוט "נמוך מאוד" נשמע כמו תיאור לעוגה שצנחהיעל מהדרוםאחרונה
עוגות שייקיםג'נדס
ואפשר לקלף להקפיא ולהשתמש בשייקים. יש מתכונים שממש כותבים לשים בננה קפואה... בשביל המרקם הגלידתי
הגדלת כמויות בפלאפל ביתינועה נועה
אני רוצה להכין פלאפל להרבה אנשים, השקעתי 2 קילו חומוס. כל המתכונים שאני מוצאת הם לבערך 250 גרם, כלומר אני צריכה להכפיל ב8... ולא יצא לי להכין הרבה פעמים פלאפל בחיי, אני מתלבטת אם באמת להכפיל את כל החומרים ב8? למשל בצל, אשכרה לשים 8 בצלים? או שכדאי פחות? ומשהו כמו שני ראשי שום? נשמע הגיוני?
תכפילי ב8 הכלט'
חוץ מהבצל והשום שהם בעצם לתיבול ואותם תוסיפי לפי הטעם.
תודה רבה! רואה שהאינטואיציות שלי בסדר נועה נועה
שמים בצל בפלאפל?חילזון 123


בכל המתכונים שראיתי, כןנועה נועה
מתכון לכמות גדולהאריק צדק

אם עדיין רלוונטי..

 

3 ק"ג גרגרי חומוס מושרים ללילה (לא מקופסת שימורים)

3 בצלים

1 ראש שום

צרור פטרוזיליה/ כוסברה (כמה שיותר יותר טוב)

פיתה מושרית במים (אפשר גם בלי)

סודה לשתייה

תבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל, כמון, חוואייג')

 

לפני הטיגון לערבב את העיסה עם 3 כפות טחינה גולמית.

 

כמובן לטחון היטב במטחנת בשראריק צדק


מעולה מעולה! תודה!נועה נועהאחרונה
מטחנת בשר אין לנו... מניחה שנעשה במעבד מזון בנגלות
יש לי חצילים אפויים בתנור (חתוכים לרבעי פרוסות),נעמה301
מחפשת מתכון לסלט שאפשר להכין איתם,
אבל משהו הכי פשוט שיש. אין לי זמן בכלל, סתם קנינו בטעות אז צריכה להכין איתם משהו.
(הם אפויים רק עם שמן)
תודה!
אחד הטעימים:ט'
לקצוץ לקוביות קטנות ולהוסיף לחצילים:
פלפל ירוק/אדום
מלפפון חמוץ
שום חי - הכי קטן שאפשר

מעט מלח וזהו.
כמויות לפי העין והטעם.
אנחנו עושים דומהאמא יקרה לי*אחרונה

ומוסיפים שמיר קצוץ דק

ובנוסף למלח מתבלים בשמן זית וחומץ/ לימון

עדיין רלוונטי?יראת גאולה
לתבל עם: אורגנו, קצת סוכר, קצת מלח, לימון
להוסיף שמן אם חסר (אני אופה בלי שמן, ומוסיפה אח"כ)
תודה רבה!נעמה301
כן, עוד רלוונטי, שמתי אותם במקרר והלכתי לישון.
תודה על הרעיונות! באמת קל.
תסץכלי בניקי יש חצילים מוחמצים עם פלפליםאנונימיות
תודה רבה!נעמה301
חציל שלם אפוי.yosef13

 אפשר גם קצת לשרוף (טעם על האש) ואז אפשר למעוך אותו ולהוסיף טחינה או מיונז. או רק לתבל עם שמן זית מלח לימון פלפל.

אפשר גם להגיש אותו שלם כאשר פותחים אותו ושמים בפנים טיחנה עם שום. ולחמם על הפלטה (אם זה לשבת)

בתיאבון!

תודה רבה!נעמה301
אני הכי אוהבת עם רסק עגבניות חומץ וגמבותרק אמונה


Silpan~moriya~
אני ממש רוצה לקנות, ומתלבטת באיזה גודל ואיפה אפשר למצוא במחיר שפוי.
אשמח לשמוע ממי שיש לו.
תודה רבה!
את מתכוונת למשטח?מקום בעולם
כן. כזה:~moriya~

זהו.. פשוט קוראים לזה סילפט אז התלבטתי אם לזה התכוונתמקום בעולם
אני ממליצה על גודל שמתאים לתבנית תנור..
קניתי במר קיי
כן כן לזה התכוונתי. מה הגודל שלך? וכמה עלה? תודה!~moriya~


אני כבר לא זוכרת האמת..מקום בעולם
וזה לא לידי אז אין לי איך למדוד
פשוט מדדתי את הגודל של התבנית, וקניתי כמוהה או טיפה קטן יותר כדי שישב טוב בתוכה..
מצוין. תודה!~moriya~
מה עושים עם זה?יעל מהדרום
נח לאפות עליו פחזניות, מקרונים, תחתיות (סמיכות יחסית) ברינג,~moriya~

בצק פריך ברינג (ואז לא צריך משקולת כי הוא מושך אליו את הבצק).

ועוגיות כמבן מכל הסוגים.

יצא לי לעבוד איתו הרבה לאחרונה וממש אהבתי.

קניתי בבני ברק במחיר סבירברוקולי
זוכרת באיזו חנות?~moriya~
ליד גן ורשאברוקולי
אני אחפש. תודה!~moriya~


קוראים לה צ'וקי, לחנות הזוחמדמדה


זו אותה חנות שהיתה בעבר באחד מהפסאז'ים ברבי עקיבא-->ירושלמית טרייה

..לפני רחוב ירושלים?

כעחמדמדהאחרונה

בגן וורשא מאחורה

 

תקני לייייייימקום בעולם
שלי הלך לו
ראיתי באלי אקספרסbinbin
חמאת בוטנים ללא סוכרלהיות בשמחה1

אשמח למתכונים עם המרכיב שניסיתם ויצאו מוצלחים.

 

תודה

המון! הכל בעצםט'
פאי ללא אפיה
עוגיות
עוגות
מוס

מה בא לך?
כמה שיותר מתכונים שאשמור ואכין כל פעם משהו אחר להיות בשמחה1

מכל הסוגים

חשוב לי שזה מתכון שנוסה כי באינטרנט יש הרבה מתכונים ללא תגובות 

לטעמי היא הרבה יותר טעימה מחמאת בוטנים עם סוכרטארקואחרונה
הרבה יותר בוטנימית ומשמעותית.

כל קינוח עם חמאת בוטנים יעבוד גם עם כזו ללא תוספות..
שבת בפתחברוקולי

 

אז אצלנו בתכנון כרגיל נ"ג

 

ערב שבת 

מרק גרונות / חריימה ( תעזרו לי להחליט?) נ"ג

בקר בבישול איטי נ"ג

כבד מוקפץ נ"ג

פירה נ"ג

איטריות אורז / אורז נ"ג

 

בוקר שבת 

דג סלמון נ"ג

פרגיות ברוטב אסיאתי נ"ג

שווארמה כמו בחנות תוצרת בית נ"ג

בולונז 

תפודים ברוזמרין נ"ג

אפונה ודלורית בתנור - להיט נ"ג

אורז עם ירקות 

 

סד"ש

פיצה או לזניה תלוי בכח שלי

 

 

עוגיות שוקולד ציפס

קרמבו 

רוגלעך 

מאפינס פירות - סופר מוצלחים חושף שיניים

 

חומוס, טחינה, חצילים וסלטים חיים 

 

 

 

מה אצלכם.ן?

@טארקו
@מקום בעולם


וכו'..

 

כל שבוע אתה שואל מחדש- נטול גלוטן ברוקולי


פעם ראשונה! תייגי אותי בפעם הקודמת...נחשון מהרחברון
יפה לך
מלעשות. אני מכינה לכל אורח בהתאם לצרכיוברוקולי

 

 

מארחים משפחה מורחבתנחשון מהרחברון
ערב
מרק
עוף ואורז בתנור
מניפות תפו''א

בוקר
בצל ממולא
בקר בפטריות וערמונים
אורז
אנטי פסטי

סד''ש
סלמון בירוקים
מושט בחרדל דבש
אורז סיני.
סלטים
חומוס
טחינה
טאבולה עם מנגו
סלט חסה
סלט מלפפונים
טפנד זיתים
חלות

עוגיות קוואקר
עוגת תפוחים
אבטיח ענבים




עוד לא התחלתי לחשובמקום בעולם
הדבר היחידי זה שיהיו חלות, ועוף עם בצל ובטטוות בסיר
מה זה אורז סיני?סתם אחת
אטריות אורז דקיקות ברוטב סיני סויה צ'ילי גזר מגוררנחשון מהרחברון
טיפריות בצל מטוגן גמבה
נשמע טעים ומושקע!פרח כתום
איך את עושה שווארמה?
ומאפינס פירות?
הודו נקבה על הגריל עם מלא תבלינים..ברוקולי


מה זה קרמבו?יעל מהדרום
עוגת קרמבוברוקולי


זה טעים!!יעל מהדרום
טוב בסוף גמאנחנו התחלנו לבשל....(+שאלות)טארקו
ער"ש
חלות ביתיות, סלטים- חצילים(אדומים, סתם בתנור), מטבוחה, זיתים, קישואים(מתכון מעניין לסלט קישואים?), אולי טחינה.
מיני בורקס תפוא מבצק חלה עם רוטב

שניצלים
פאי רועים צמחוני ע"ב פטריות (המצאתי מתכון)
סלט(עגבניות או חסה)

בוקר-
חלות וסלטים
דג אמנון בתיבול טעים כלשהו(רעיון? בלי רוטב)

חלה ממולאת בשר ובטטות
אנטיפסטי שלמוווות
סלט ירקות כלשהו.

שלישית
מתארחים, אני מכינה כדורי תירס.

קינוחים:
עוגת שיש
קראמבל תפוחים
עוד משהו עם תפוחים?(רעיון?)
סופלה מהמקפיא
אולי פרלינים, כנראה שלא.
איך את מכינה את הפאי רועים הצמחוני? אני גם מכינה לפעמיםיעל מהדרום
לק"י

ומה זה כדורי תירס?

ואני מכינה עוגה בחושה ושמה בה קוביות תפוחים (מקולפים) מעורבבות עם קינמון.
איזו עוגה?טארקו
יש לי רק מתכונים של עוגות אמריקאיות עתירות טעם דומיננטי....


האמת שעוד לא הרכבתי אותו, בנתיים רק בישלתי תפודים וטיגנתי בצל עם פטריות ותיבלתי... מתלבטת אם לעשות פירה-פטריות-פירה או פטריות-פירה, מבחינת השכבות
ונראלי אני אטחן את הפטריות טיפה שיהיה פחות חתיכות ענק..
רוצה מתכון לבחושה תפוחים?מקום בעולם
מממש טעימה וקלה
אני רוצהברוקולי
בבקשהמקום בעולם
*עוגת תפוחים*
6-7 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
חצי כוס סוכר וכף קינמון
לערבב בקערה ולתת לזה לנוח

בנתיים מערבבים:
3-4 ביצים
חצי כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות קמח *תופח*

להוסיף את התפוחים לתערובת ולשפוך לתבנית גבוהה. (כח הטעים בה זה הגובה. אל תתפתי לבנית ענקית. זה יצא נמוך ומבאס)
150 מעלות, שעה+
הכנתי ויצא טעים 😋 תודהמשיח נאו בפומ!
בכיף מקום בעולםאחרונה
כן אשמחטארקו
מתכון בסיסייעל מהדרום
לק"י

מערבבים חצי כוס שמן וחצי כוס סוכר.
מוסיפים ביצה 1.
מוסיפעם לסירוגין (אני שמה הכל ביחד): כוס קמח, חצי שקית אבקת אפיה וסוכר וניל 1
בסוף- חצי כוס מיץ/ מים.

זה לתבנית אינגליש קייק 1.
אופעם בחום של 180 מעלות.
אז ככה אני עושה...זה נחמדיעל מהדרום
כדורי תירס-טארקו
על בסיס המתכון הזה של ניקי:
מאפינס זיתים וקוטג', מתכון מעולה למאפינס זיתים ותירס שווים ביותר וכל כך טעימים.

עם שינויים שלי-
תירס ובצל מטוגן(בלי זיתים. כשמכינה עם זיתים אז בלי תירס)
שמתי שמנת חמוצה במקום קוטג
חצי מהקמח החלפתי בקוואקר דק
ואני מוסיפה מלאא תבלינים לפי הטעם

והכדורים זה כי אני מכינה במולטי קייק בתבנית של הקייקפופס. הכי כיף ככה..
אה, וגם בלי גבנץ.. מיותרטארקו
תודה! נראה לי שהכנתי פעם משהו דומהיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ב באב תשע"ט 12:40
מאפינס זיתים, מתכון למאפינס טעימים ביותר נחטפים במהירות!
אממ אצלינו-סתם אחת
סלטים-
חומוס ביתי
מטבוחה
חצילים
פלפל קלוי
טחינה
זיתים בשום
כרוב עם גזר גמבה וחמוציות
סלטים חיים נחשוב בהמשך..
ערב-
חזה בחרדל חומץ בלסמי בזיליקום
קציצות בשר בבצל
אורז לבן
שעועית ברוטב אדום
בוקר-
חמין
סלט גדול
סעוד"ש-
תפוא בבזיליקום ושום בע"ה
מתוקים-
שוקולדים עם שקדים חמוציות
עוגות שוקולד
גלידה
אז שוב שבת בבית לבד (זוג צעיר)אנונימיות
בגלל ששבוע הבא בכלל לא בבית ניסיתי להכין קצת שלא נתקע עם שאריות

סלטים:
טחינה
מטבוחה
חצילים בתחמיץ
חצילים במיונז
גזר חריף
קולורבי וגזר
אולי טפנד זיתים?

ערב שבת:
מרק כתום
דג חריף
סלטים

שבת בבוקר:
עראיס
סלטים
חמוצים

סד"ש:
סלט עדשים
אולי נכין פשטידה

פיתות ביתיות

עוגת שוקולד צ'יפס
פאי תפוחים
פס גבינה מאמא
אשמח לעזרה, ציפוי שוקולד לעוגהפה לקצת
מחפשת מתכון לציפוי לעוגת שוקולד בלי מרגרינה או חמאה
ושיהיה פרווה

ואשמח אם תכתבו כמויות מדוייקות ולא 'שוקולד, סוכר ומים'
בגדוליעל מהדרום
לק"י

קקאו (נגיד 5 כפות)
פי 2 סוכר (10 כפות)
2 כפות מים
--מערבבים עד שנוצרת משחה (אם צריך מוסיפים עוד קצת מים).
מוסיפים 2 כפות שמן
אפשר גם שוקולד מריר- החל מכמה קוביות וכלה בחצי חבילה)
--מבשלים עד שהסוכר נמס. מערבבים תוך כדי שלא יישרף.
1 שוקולד, חצי ריצ'נחת ואושר
ריצ זה מרגרינהג'נדס
1 שמנת מתוקה פרווה על 2 חפיסות שוקלד מריררק שמחה#


שזה בעצם מה שנכתב מעליי...רק שמחה#


תודה לכולכם!פה לקצת
הכנתי ויצא מעולה ב"ה
מה עשית בסוף?רק שמחה#


ביקשתי מחברה במקביל כי לא ידעתי אם יהיו פה תגובות לפני שבתפה לקצת
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל ריצ'

חיממתי על הגז את הריצ', הוספתי את השוקולד כשזה היה חם, עירבבתי עד שנמס
ואז שפכתי על העוגה

(ההנחייה הייתה לשים סיר עם מים רותחים ומעליו קערה עם הריצ' והשוקולד, התעצלתי להנדס את זה וללכלך כלים אז עשיתי ככה ויצא מעולה)
נשמע מעולה. לבריאות!רק שמחה#


רק שתדעי שריצ' לא בריא בדיוק כמו מרגרינה ;)מיקי מאוס
ביקשת פשוט בלי מרגרינה.
בעיני הוא טעים יותר אבל מבחינת הבריאות זה עדיין שומן צמחי מוקשה.

אפשר לעשות את אותו דבר עם קרם קוקוס למי שלא מפריע לו הטעם הקוקוסי או עם חלב סויה ואז זה קצת פחות עשיר
אל תגלי לאמא שלי פה לקצת
לה זה חשוב יותר מאשר לי, האמת
אבל טוב לדעת.

חלב סויה באותה כמות? מעניין לנסות.
חלב סויה זה בריא?
תלוי למי. לי חלב סויה לא בריאסמטאות
הכל יחסי חלב סויה בעקרון בריא יותר מריצ'מיקי מאוס
קרם קוקוס אפילו עדיף.
חלב סויה צריך פחות כי זה יותר נוזלי, אני שמה בלי למדוד....
קוקוס פחות הולך פהפה לקצת
אנסה עם חלב סויה למרות שזה בטח ממש ישנה את הטעם
בדיוק הכנתי גנאש עם קרם קוקוס ולדעתי הטעם לא מורגש בכללנשימה ארוכה
יאלה מיקרו!וואוו
ועוד רעיון שקראתי פה מתישהואם לשתיים
מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור להניח עליה קוביות שוקולד, לחכות שתי דקות ולמרוח. אם מפזרים מעל אגוזי לוז מסוכרים זה בכלל יוצא פצצה
באמת עובד וזה נמס כמו שצריך? מענייןפה לקצת
עובד מצוין. ונורא כיפי וחוסך זמן וכליםאם לשתיים
יוצא ציפוי קצת קשיח כזה
זה נשמע מגניב. אנסה בהזדמנות בעז"הסמטאות
גנאש שוקולדארץ השוקולד

איך מכינים גנאש

 

בתיאבון

להמיס ולשפוךהעני ממעש
שוקולד מריר, או צמקאו. *צמקאו זה בעצם שוקולד עם מרגרינה
אולי במקום מרגרינה שמן/קרם קוקוס?וואוו
למרות שכבר הסתדרת, עוד הצעה...רק טוב!
חבילת שוקולד מריר (או חבילה וחצי אם העוגה גדולה או אוהבים מלא קרם)
שמן בערך רבע כוס
ממיסים את שניהם ביחד על אש נמוכה (מערבבים כל הזמן כי שוקולד נשרף מהר)


טיפ: אחרי ששופכים על העוגה את הקרם, דוקרים את העוגה עם קיסם. זה עוזר לקרם להכנס פנימה ומוסיף טעם לעוגה.

אם לא רוצים שהקרם יהיה נוזלי ומלכלך כ"כ, מעבירים למקרר לכמה זמן.
הבעיה עם שמן זה שהשוקולד נוזלי מידי וזה פחות טעיםפה לקצת
וקוקוס לא אוהבים אצלנו @וואוו
לכן כתבתי שאפשר לשים במקרררק טוב!אחרונה
אחרי ששופכים על העוגה. אחרי שזה עובר מקרר זה לא חוזר להיות נוזלי.

אם את רוצה משהו שנמרח ממש כמו קצפת אז זה לא מתאים.
מילוי פרווה למקרון?את פניך אבקש
גנאש?ט'


אבדוק.. הוא צריך להיות ממש סמיך..את פניך אבקש
פה יש שני מילויים פרווה שנראים טובט'

דוקטורט: המקרון המושלם

 

עשית לי חשק לנסות

אבל זה חלבי.. אפשר עם פרווה?את פניך אבקש
אפשר להמיר לפרווהט'
את השמנת לריצ' . מה עוד חלבי שם?
לא התעמקתי.. היה לי חשוב בעיקר על השמנת שלא יהרוס את המרקםאת פניך אבקש
ריצ' יתאים, או קרם קוקוסט'


תודה!את פניך אבקשאחרונה
אפשר לקרר אותו מספיק זמן והוא יתייצב כמו שצריך~moriya~


ממרחים כמו לוטוס, ממרח שוקולד פרווה..~moriya~
אפשר גנאש מריר. או לבן (משוקולד פרווה) ולהוסיף טעמים.
עוגה בחושה פרג ואגוזיםאפיגראף
הכנתי את העוגה הזו ויצאה טעימה ורכה מאוד!!! נראה לי שהיא יצאה רכה בגלל ההקצפת ביצים בהתחלה.
1. האם בכל עוגה ניתן להקציף ביצים עם הסוכר כדי שהעוגה תצא רכה?
2. מה ניתן לעשות כדי שהעוגה לא תתפורר כ"כ?
תודה רבה!

https://www.inn.co.il/Recipes/Item/10452
לא יודעת אם בכל עוגה זה מתאיםחילזון 123

אבל זה באמת נותן עוגות אוריריות הרבה יותר. אם מקציפים מספיק זמן.

ואם מפרידים חלבונים וחלמונים*אשתו של בעלי*
ומקציפים חלבונים בנפרד מהחלמונים,זה יוצא יותר אוורירי...
ואז זה כבר לא עוגה בחושה בכלליעל מהדרום
לק"י

שכל הכיף של עוגה בחושה בעיני זה, ערבוב של כל החומרים בלי להקציף ובלי כלום (ואני גם מעדיפה את המרקם שלה).
ברור שלא*אשתו של בעלי*
סתם ציינתי הערה להמשך...ולשדרוג...
האמת שכבר משאלת הפותחת זו לא עוגה בחושהיעל מהדרום
הרבה מתבלבלים בהגדרה של עוגה בחושה*אשתו של בעלי*אחרונה
מתכון לגלידה פרווהרסיס אמונה
שילדים אוהבים?
טעם שוקולד, וניל, תות וכו'
יש למישהו?
לא ממש גלידהחיות צבעונית
אני מקציפה שמנת מתוקה פרווה עם חלב סויה וניל ובסוף מפוררת לזה שברי עוגיות ושמה בין שני ביסקוויטים או בתוך תבנית שקעים מסיליקון שהברשתי עליה קודם שוקולד מריר מומס והקפאתי.
טעימה ממש אבל עם חלבוניםשִׁירָה

מקציפים 6 חלבונים (עם החלמונים אפשר להכין סופלה) עם חצי כוס סוכר לקצפת יציבה.

שמים בצד.

בנפרד מקציפים 2 קצפות ריץ' (סה"כ 500 מ"ל) ואפשר להוסיף טיפה תמצית וניל.

תוספות אפשריות: פאקנים מסוכרים, אגוזים, לוטוס מפורר, שוקולד מפורר ועוד ועוד...

מערבבים את שתי הקצפות עם התוספות ביחד, מקפיאים

והגלידה מוכנה

אפשר לשים בכוסות קטנות יפות לפני ההקפאה ואז יוצא מנות אישיות

יש מתכון מעולה לקציפת תותירושלמית טרייה

לא זוכרת בדיוק, אבל תחפשי, האינטרנט מלא בזה:

מקציפים חלבון אחד עם חצי כוס סוכר. מוסיפים חבילה של תותים מופשרים של בודק או תותים טריים אם יש, וממשיכים להקציף עוד רבע שעה בערך.

זה מתנפח המון ויוצא סורבה תות נהדר.

למרקם גלידתי מערבבים את זה עם שמנת צמחית מוקצפת.

תודה!רסיס אמונהאחרונה
מה הסוד ליצירת לחם לא מתפורר?ציף
אני מכינה בעיקר בבית לחם ולחמניות,ממש קשה לי עם כל הפרורים
מה הסוד ללחם לא מתפורר?
סוד ברוקולי

וברצינות . כמה גורמים
תגלי לי?ציף


תשלחי לי בתמורה כיכר ?ברוקולי
לחם בתנור? אני חושבת שאצלי זה היה כשלא לשתי מספיק את הבצקיעל מהדרום
גם אני אשמח לשמוע!נקודה טובה
כמה גורמיםט'
יחס הנוזלים (מים, שמן, ביצים) לקמח
זמן הלישה
זמן התפיחה
זמן האפיה

מתי הוא מתפורר? גם כשהוא טרי אחרי אפיה?משיח נאו בפומ!
טיפ שלי עוזראילת השחר
תקפיאי מיד אחרי שיוצא מהתנור בשקיות לסגירה חוזרת אטומות. לא מיד, תני לזה להצטנן מעט כשהן מכוסות ואז להקפיא.
כשתוציאי אותן ותחממי הן יהיו כאילו יצאו מהתנור ולא יתפוררו.

ומה שט' כתבה ללוש טוב (לפחות עשר דקות, להכניס את המים בהדרגה ולא בבת אחת, ושיהיו מספיק מים קמחים מלאים למיניהם צמאים יותר מטבעם...), לתת מספיק זמן להתפחה (שיכפיל את הנפח ואחרי שיוצרים את הצורות לתת זמן תפיחה נוסף בתבנית).
תלמדי את התנור שלך וכמה זמן הלחמניות צריכות ולהוציא בזמן. אם הן יוצאות קשות לזלף מעט מים מלמעלה ולכסות במגבת. ובפעם הבאה לאפות פחות זמן.


ותתפללי על העיסה.
זה תמיד עזר.

*תקנו אותי היודעות יותר ממני אם טעיתי.
מתכון טובבטהובן


יותר שמן במתכון (כמובן צריך להפחית במים בתמורה)ירושלמית טרייהאחרונה

לפחות אצלי זה יוצא טוב. ואין לי בעיה עם אכילת שמן מבחינת בריאות. אם יש לך שמן אגוזים זה אפילו יותר טעים ובריא. שמן זית מתאים יותר לכוסמין, קמח מלא וכאלה, ולא לחלות לבנות שנוטות למתוק.

אהלן! לא עוסק באוכל מהצד היוצר אבל-אם אפשר
אני חייב לחלוק איתכם משהו שאולי אתם יודעים - ג'ינג'ר.
(זנגביל) זה פשוט כל כך טעים! שמתי עם דבש על תפוח וזה היה כל כך מושלם.. וגם זה ה'הל' של קפה. שזה חשוב במיוחד לחובבי פק"ל הטיולים בתקופה זו.. אשמח אם למישהו יש מתכונים ורעיונות לדברים עם ג'ינג'ר. פחות אוכל מבושל, יותר עוגות או מנות אחרונות וכדו'..
תגגל עוגיות תבלינים, זה עם גינגרסמטאות
עוגיות טחינה עם זנגוויל.פוסעת
דרך אגב, אם תיקח את השורש עצמו, ותכין ממנו תה, תיווכח לדעת שא. זה טעים בטירוף, ב. זה מונע בחילות בנסיעה.
רק אזהרהאנונימיות
יש אנשים שמסוכן להם ג'ינג'ר ואסור לאכול ממנו הרבה-
אנשים עם בעיות בקרישת דם
אנשיפ עם עיכול מהיר
ועוד... כדאי לבדוק שאתה לא בקבוצת סיכון
סבבה, תודה לכן!אם אפשראחרונה


יש למישהי נסיון עם התפחה של לילה במקרר?משיח נאו בפומ!
בצק לחלות..
ליסתם אחת
זה התפחה מעולה
איטית וקרה
ואחכ? לתת לו לתפוח שוב?משיח נאו בפומ!
לחכות שיגיע לטמפרטורת החדר?
זה לא גורם לבצק ליפול בסוף? מהתפחת יתר?
קצת.. 20 דק בחוץ שלא יהיה קר.סתם אחתאחרונה
לי לא נפל
שימי קצת שמריםברוקולי
מה זה קצת?משיח נאו בפומ!
שמה בדכ כף לקילו
הייתי שמה שטוחברוקולי
כן, תודהמשיח נאו בפומ!
גם ככה לא אוהבת הרבה שמרים
חלות כוסמיןחדשונת
שלום
מחפשת מתכון לחלות כוסמין,
שיצאו אווריריות, רכות וטעימות 😋
(אכלתי כאלו, מקמח כוסמין מלא, והן היו ממש טעימות... ואין לי איך להשיג את המתכון).

תודה מראש!
אני עושה את המתכון של מיקי שמו ויצא תמיד טעיםבת מלך!!!!
אבל בלי המידות שלו אלא בערך כזה
קילו קמח
3כפות סוכר
2 כפותשמרים
2 ביצים
שליש שמן
כמעט 3 כוסות מים חמימים
מפעילה מיקסר ולקראת סיום כף מלח
התפחה
צורות
התפחה קצרה (20 דק על 75מעלות) ואז מגבירה ל180
למה ככ הרבה שמרים ?ברוקולי
למה הרבה? זה קילובת מלך!!!!
זה המוןברוקולי
יכוליותבת מלך!!!!
אבל יוצאות לי יפיופות ממש וגבוהות

וראיתי המון מתכונים עם 2
נכון שעך יש מתכוניםג'נדס
אבל זה מיותר... שלי גם יוצאות יפות עם אחת לפי מתכון של @ברוקולי
מה ? איך קיבלת את המתכון שלי? ברוקולי
שלחת לי בווצאפ ג'נדס
תשלחי לי אותו חזרה, מעניין איזה שלחתי לךברוקולי


חח סבבהג'נדסאחרונה
אני מכירה מתכון עם 3 כפות לקילו...הנורמלית האחרונה
2 זה ממש סטנדרטי.
זה יותר מידי ועושה ריח של שמריםברוקולי
תודה!חדשונת
הוא מצליח גם עם קמח כוסמין?