מה אתן מעדיפות- איפה או בישול? אשמח שתענו....
היי
סקר-מגן דוד זהב
אפיה- עוגות ועוגיות
יעל מהדרום
וודאי שבישולרגע שלם
מרגיש לי אימהי , חופשי, זורם.
פחות בקטע של אפיה(עוגות וכאלה) גם מכיון שאני לא אוהבת מתוק ובאפיה הכל צריך להיות מדויק.
אבל אפיה של לחם/בצקים למניהם- זה דווקא כן
בישולרקפת לבנה
מה שאי אפשר באפייה,
לא סתם אומרים שפיזיקאים טובים באפיה ;)
בישולחיים של
ואם עוגות...
אז עוגות גבינה לא אפויות
או בראוניז
אפיההפואנטה
בישולכוחות חדשים
אפיהמשיח נאו בפומ!
אפייהקראנץ שוקולד
תלוי מצברוח. אוהבת את 2סמטאות
שתיהםחדשה1
גם וגם, תלוי מצברוחטארקו
בישולאמת ואמונה
אפייהסתם אחת
בישול כי זה הכרחיגליתאחרונה
אפיה בצנצנת סילאןhodayab
בע"ה
שלום לכולם!
כשנגמר הסילאן בצנצנת, וכבר הורדתם את כל התוויות/מדבקות וכו', נראה לכם בטיחותי לאפות בה?
עם או בלי המכסה?
תודה רבה!
לא נראלי שזה זכוכית שעמידה בחום של אפייהסתם אחת
תודה רבה
באמת חששתי מזה...hodayab
לדעתיג'נדס
רעיון יפה למכסים לפלטהגליתאחרונה
ובכל מקרה- יכול להיות שצריך להטביל את הצנצנתיעל מהדרום
מה מכינים אצלכם לסעודה מפסקת?חושבת4321
אני מכינה שניצלים...מנסה לעזור
וכמובן סלטים ולחם.
מה גם שאנחנו די שבעים מהבוקר.
אני עושה מושטים בתנור בע"הסתם אחתאחרונה
מחפשת מתכון לעוגיות קוואקר טעימות, בלי קמחטארקו

אפשר עם שוקולד וכאלה, בלי פירות.
העיקר שיהיה בהם קוואקר ושיהיו טעימות ובלי קמח כי נגמר לי ואין לי כח ללכת למכולת עכשיו..
אולי יעבוד לטחון קוואקר ל'קמח'?משיח נאו בפומ!
לא באמת אפשר להסתדר בלי קמח,אבלבטהובן
קבלי את החיתוכיות הללו
אני תמיד מכינה בלי קמחט'
5 כוסות קוואקר
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס סוכר חום
1 כוס שמן
5 ביצים
לערבב, ליצור עוגיות,
לאפות 20 דקות ב180 מעלות.
אפשר לשחק עם הכמויות של השוקולד/חמוציות/קוקוס/אגוזים. להוסיף או להחסיר. זה יצא מעולה בכל מקרה.
אם אין לי סבלנות ליצור עוגיות אני משטחת בתבנית ומיד בסיום האפיה חותכת לאורך/רוחב וכשמתקרר זה מתקשה לחיתוכיות.
אם אני אכין בלי קוקוס, שומשום, אגוזים וחמוציות בכלל...טארקו

יואו איזו בררנית אני הצילו.
יעבוד אבל יהיה פחות טעים
ט'
לא לי
טארקו
יתעגג יתעגג
ט'אחרונה
סלומון בתנוריטבתה
אם יש למישהו אשמח!
כמה אפשרויתשוקולדד ציפס
הרעיון הוא אפיה קצרה.
דג מופשר עם מיץ לימון, שמן זית מ"פ זרעי אניס- 12 דקות אפיה בלבד!
אני עושה עם פטריות - מטגנת פטריות ובצל, מתבלת שמה מעל הדג (אם הפילה שמן צריך לתבל אותו בפני עצמו-
לא יוצא שוחה ברוטב אבל יש מה 'לנגב'
אפשר גם ציפוי של מיונז/קטשופ/חרדל (אפשר לערבב, אפשר לבד) ומעל פרורי לחם- זה שומר על הדג מיובש ונותן ציפוי קריספי טעים. -20 דקות בתנור.
שימי לב הזמנים לדג לא קפוא! קפוא אולי ייקח יותר זמן ואז זה בעיה שיתיבש (ואני רוצה חתיכות יפות אז לא רוצה לחצות באמצע לבדוק..)
בהצלחה, טעים טעים!
לערבב מיונז עם שמיר קצוץ ולמרוח מעל כך שהכל מכוסהירושלמית טרייה
לאפות 16-19 דקות במצב גריל עליון, כשהתבנית במסילה העליונה.
אם שמת שכבה עבה של מיונז אז אפילו 20 דקות. שכבה דקה - 16 דקות.
אפשר לדלל את המיונז בשמן זית אבל לא יותר מדי. המיונז לא נוזל לצדדים בזמן האפיה ולכן שומר הכי טוב מהתייבשות.
הערה חשובה!!*אשתו של בעלי*
דג(בעיקר סלמון) נוטה להתייבש וחבל עליו..
אם את שמה במצב גריל,אפילו 10 דק' מספיקות.
אני מכינה עם תערובת שלי סילאן,סויה ומיץ לימון.
קודם ממליחה ומפלפלת מעט ואז שופכת מעל את הרוטב(לא את כולו,משאירה מעט לאחר האפייה).
שמה בתנור במצב גריל ל-10/12 דק'
ואז מוציאה שופכת מעל את שארית הרוטב.
בדיוק עשיתיסתם אחת
תודה לכם!יטבתה
יצא מעולה... ללקק את האצבעות
באסה שטיפה התייבש רוטב אחד אבל לא נורא
שלא יצא יבש הדג צריך להיות מינימום זמן בתנוראמת ואמונהאחרונה
לא משנה מה שמים מעל
מישהי פה מכינה מעודה (חמין סורי)?תפוחים ותמרים
לא מכירה סורי אבל נראה לי מבחינת בשר אין הבדל מחמין רגילמיקי מאוסאחרונה
אז כל בשר שמתאים לקדירה יהיה מתאים:
צוואר, אסאדו, צלעות...
ו.. שוב יום חמישי הגיע מהר נורא! -תפריט שבת מסעי-טארקו
חלות-אם בעלי יספיק אז בייתיות ואם לא אז קנויות.. עם סלטים ביתיים- זיתים מטבוחה חצילים ואולי טחינה
מרק קולורבי עם קרוטונים בייתיים
כדורי בשר חמוץ מתוק
אורז
סלט חסה
בבוקר:
חלות וסלטים מהערב
דג בצילי סויה ותבלינים
חזה עוף במחבת פסים
תפוחי אדמה כלשהם
קישואים מוקפצים ואולי חצילים כלשהם גם
סלט חסה
סד"ש
חלות וסלטים
קסרול טונה ואטריות, אלא אם יצוץ רעיון גאוני אחר.
לכל השבת- סופלה, מחפשת רעיון לעוד קינוח- יש לי חצי קצפת צמחית.(אנחנו שניים ותינוק) עוגיות קוואקר נראלי או חיתוכיות כלשהן, ואם נספיק אז גם עוגת שמרים אבל אני בספק.
להלן התפריט שלי בע"החשובה1
סלטים:
חציל בתנור עם גמבה ובצל.
חציל קלוי מטוגן עם עגבניות שום ופלפל חריף (אני חשבת שזה זעלוק)
חצילים מטוגנים.
טחינה
חומוס ביתי (בשביל בעלי)
חומוס קנוי (בשבילי)
חציל סירה (חציל מחולק לשתיים , עושים שתי וערב - אפוי בתנור עם שמן , תבלינים ושום)
סלק
סחוג
מטבוחה
ליל שבת:
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות.
בשר ברוטב פטריות
ואורז.
שבת בבוקר:
חמין יאמי
אורז בשקית קוקי בתיבול בהרט.
קישקע.
שלישית
אין לי רעיונות
חלות ועוגיות מוס.
מה זה עוגיות מוס?טארקו
אני לא יודעת את המתכון המדויק בע"פחשובה1
אבל בגדול, ממיסה 50 גרם שוקלד, שמה בצד שיתקרר.
מקציפה שתי ביצים לארג' עם סוכר.
מוסיפה את השוקולד המומס
4 כפות קמח
תמצית וניל
חצי כפית אבקת אפיה.
150 גרם שוקולד קצוץ.
מעבירה לשקית זילוף, מזלפת, אופה 8 דקות.
ואיך זה יוצא? מה המרקם של זה? חייבים לזלף?חילזון 123
זה נראה דומה למתכון הזהיעל מהדרום
היא כותבת שאפשר גם עם 2 כפיות.
ממש בא לי להכין אותן!!!יעל מהדרום
תני את המתכון של המרק קולרבי וגן של הקורטניםחשובה1
האמת שאין לי מתכון..טארקו
קרוטונים אני עוד מתלבטת אם להכין מבצק, מלחם או מפיתות
בכל מקרה זה להקפיץ במחבת עם שמן ותבלינים עד שנהיה קריספי טעים
מפיתות הכי טעים!שוקולדד ציפס
מפנקת את!!יעל מהדרום
ואכן, שבת הגיעה מהר מידי.
אין לי כח להכנות....
התכנון הוא כזה בערך:
ליל שבת:
קוסקוס
רוטב עם עוף, תפו"א ושעועית
שבת בבוקר:
אורז
פרגיות עם בצל נראה לי
אולי שעועית ירוקה
סעודה שלישית:
סלט תפו"א עם מלח גס ושמן זית
סלט קוסקוס עם עגבניות ובזיליקום
וקצת תמונותיעל מהדרום
נראה טעים..
אפשר למתכון לעוגיות?מחייכת =)
תודה! הנה המתכון-יעל מהדרום
בגדול זה המתכון שבחתימה שלי עם קצת שינויים:
4 כוסות קמח
חצי כוס סוכר (אפשר גם 3/4 כוס)
1 שקית א. אפיה
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן+ חצי כוס חמאת שקדים (אם לא שמים חמאת שקדים ממליצה לשים במקום רבע כוס שמן או יותר. סך הכל כוס+ של שמן).
חצי כוס מיץ תפוזים/ מים (אם הבצק ממש פירורי- אפשר להוסיף עוד קצת)
שוקולד צ'יפס
לשתי הכל. הקפאתי לזמן מה..
אפיתי בחום של 180 מעלות עד שהזהיב.
וואי תודה !!!
מחייכת =)
קסרול טונה ואטריות?חיים של
הסבר מה זה...
היא כתבה פה פעםיעל מהדרום
תנסי לחפש, אם החיפוש עובד כמו שצריך.
אני חושבת שזה זהיעל מהדרום
כן זה זה
טארקו
לא הייתי פנויה לחפש/לכתוב מחדש..
לפחות ננצל את החופש והשיטוטים בפורום כדי לעזור
יעל מהדרום
אז האמת שממש לא היה באלי לבשלאנונימיות
ערב-
מרק עוף+ קרפלך בשר
אורז
קישואים עגולים ממולאים
שעועית
בוקר-
סלומון
אנטי פסטי
אורז
תפו"א?
סד"ש-
פשטידת תרד
קינוחים-
עוגת גבינה פירורים
עוגיות שוקולד?
סלטים-
טחינה חצילים מטבוחה
וסלטים חיים
השרשור עשה לי חשק להתקדם עם ההכנות..ג'ינג'ר
חלות ביתיות וכמה סלטים (מטבוחה, כרוב מוקפץ, חומוס, טחינה וחצילים. אם יהיה לי כוח אז אולי גם סלט דלעת)
ערב שבת:
סלמון בתנור
חריימי מושטים
מרק עוף
שבת בבוקר:
חמין עם אסאדו, תפוא, גריסים וחיטה
פרגיות בצ'ילי
שעועית
סדש:
עדיין אין לי מושג.
בגזרת הקינוחים-
הבת שלי תכין בראוניז
ואני רולדה וקרמשניט.
שבת שלום לכולם!
מה זה סלט דלעת? אצלינו גם מכינים סלט מדלעת שנקרא "טרשי"יעל מהדרום
בדיוק זה
ג'ינג'ר
יאמי!יעל מהדרום
מה מכינים לסעודש השבת שהיא בעצם הסעודה המפסקת???מחנכת
משהו משביע. בלי רוטב- לאשכנזים ולא פיקנטי יותר מדי כדי שלא יצמיא
מציעה לך לפתוח שרשור חדשיעל מהדרוםאחרונה
שירשור מתכונים לתשעת הימים! התחלנו..nana
נשמח לגוון את הארוחות שלנו..
יש פה שרשור דומהיעל מהדרום
תודהnanaאחרונה
רעיונות לתשעת הימיםחרדית צעירה
צריכים רעיונות עבור ארוחות לתשעת הימים.
בינתיים חשבתי על:
שקשוקה עם לחמניות
דג מרוקאי בתנור, ובתחתית התבנית שמה גם מלא תפו"א ובטטה.
דג שניצל בפירורים (סלמון/מושט) בתנור.
קציצות טונה.
מה עוד?
מה לעשות שגם בגלות צריך לדאוג לארוחות יומיום???אם+7
יש לי כמות של בננות מידי בשלות ורציתי להכין גלידהפרח חדש
לי ישחיות צבעונית
עושה את ההתחלה אותו דבררק טוב!
בעיקרון לא צריך להוסיף עוד כלום. אפשר אם רוצים להוסיף שוקולד מגורד.
מניחה שגם פקאן יתאים פה. לא נסיתי אף פעם.
התמונה מהממת!sista
מקפיאיםאונקלוס
מוסיפים חתיכות שוקולד
תות בננה חלב, תמר בננה חלבאת פניך אבקש
להוסיף אגוזים אם רוצים..
רק בננה וחלב..
בננה משתלבת עם המון דברים.
עכשיו הכנתי פירות יער בננה מנגו תמר. יצא סוףאת פניך אבקש
אני חושבת שהכנתי פעם את זהריבוזום
מקציפים חלבוניםחולת שוקולד
טעיםםם
לא מה פתאוםשוקולדד ציפס
חלבונים זה החלק הבריא בביצה.
על חלמונים יש הגבלה בריאותית.
ככל הידוע ליחולת שוקולד
לא אוכלת ביצים מטעמי בריאות - לא חלמון ולא חלבוןsista
הנזלת והליחה לא חסרות לי (ולכל האחים שלי ואמא שלי, ועוד כמה מכרות מהעבודה/לימודים שמתנזרים מהן...)
בכללי - רב מה שכתבו לך זה שילוב של בננה עם או בלי תוספת שומןsista
אפשר לשלב בין בננות קפואות ואגוזי מלך/פקאן/קשיו או כל אגוז טעים אחר
אפשר לרסק עם שוקולד בבלנדר
אפשר עם חלב סויה/קוקוס/שקדים ללא סוכר
אפשר לקפל לתוך מקצפת אקוופאבה (תשאלי אותי מה זה...
זה אדיר!)
אפשר לתוך שמנת קוקוס מוקצפת
אפשר ככה כמו שזה
אפשר עם תמרים
בקיצור, אינסוף אופציות שלא מחייבות מוצרים כמו חלב, שמנת, קצפת צמחית, ביצים וכל מיני דברים שהגוף שלנו
לא כל כך אוהב (חוץ מהלשון והנפש...)
המתכון הכי טעים לגלידה ביתית
~moriya~
ופחית חלב מרוכז.
מקציפים את השמנת ובסוף את החלב המרוכז.
מוסיפים כל תוספת שאוהבים ומקפיאים.
לגבי התוספות- כדאי שלא יהיו מתוקות שלא יהיה יותר מדי.
אפשרויות: שוקולד מריר מגורד, נס קפה, מחית פרי (טרי טחון או קפוא מופשר), מחית פיסטוק, לוטוס קצוץ ועוד ועוד...
החלב מרוכז הוא חלבמותק 27
נשחח בטעות למעלהמותק 27
שאלתי את אחותי (קונדיטורית ) איך אפשר להכין ביתי,אז המתכןן לפניכן-
ליטר חלב
2 כוסות סוכר
כך מכינים חלב מרוכז כשר בדץ למי שמעוניינת
יש גם חברות של חלב מרוכז מהדרין.~moriya~
לא נתקלתימותק 27
ומה עושים בפועל עם החלב והסוכר?נשימה ארוכה
פעם העלו פה מתכון מעולה לחלב מרוכזאמושית
עוגת גלידה סניקרס קפואה וממכרת (וגם מתכון בונוס לחלב מרוכז ביתי) – פיית העוגיות
בסוף המתכון של העוגה יש מתכון לחלב מרוכז
גלידת בננות ללא סוכר טבעונית טעימה ממש!פשיפשי
פחית קרם קוקוס שהיה במקרר
כמה תמרים
פקאנים ואפשר גם עוד אגוזים
פשוט שמים הכול בבלנדר. אני אוהבת לשים את האגוזים בסוף כך שיש גושי אגוזים בגלידה
זה ממש טוב לקינוח לשבת כי זה גם פרווה וגם טעיםפשיפשיאחרונה
שבת משפחתית,שגרה ברוכה
משהו שיכול להתחמם על הפלטה ולא להתייבש (מדברת על סעודת הלילה)
אשמח לרעיונות
סלטיםאיכה
חציל במיונז.
חציל בטעם כבד.
חציל ברוטב אדום.
חציל עם פטריות ברוטב
חציל קלוי על האש עם עגבניות, פטרוזיליה ושום.
סלט כבד
טחינה
חומוס ביתי
חומוס בשר
סלק
קישואים ברוטב אדום
פסטו
פלפלים קלויים
סלט פטריות
מטבוחה
סלט חסה עם עגבניות שרי
כרוב עם רוטב סויה
כרוב וגזר במיונז
סלט עגבניות שרי
סלט ירקות
קולורבי, שומר וגזר
מלפפון עם בצל ושמיר
סלט ירקות רגיל
סלט פטריות חי
בורגול (טבולה)
בורגול שמוסיפים לו בצל, שום ופלפל מטוגנים היטב. ממש טעים.
קינוח -
סופלה. עוגת שוקולד חמה.
גלידה כלשהי.
בהצלחה

אליפות!!,שגרה ברוכה
את העגבניות שריבלא כחל
אואיכה
על כמה אנשים מדובר?מקום בעולם
קציצות
מוקפץ
עראייס
שעועית מוקפצת עם פטריות
קוסקוס+ מרק
אסאדו בתנור
סלמון (מלא רטבים מתאימים לו)
מוסקה
פאי רועים
עוף שלם ממולא
פלפל ממולא
פרגיות
תודה על הרעיונות,שגרה ברוכה
מדובר בכמות של בערך 20 איש
אם האוכל חם לפני שבתשוקולדד ציפס
קפץ..שוקולדד ציפס
ושמים את זה גבוה יחסית-
אז אפילו פירה יצא לי לא יבש
בטח. הכלמקום בעולם
תודה!!!,שגרה ברוכה
ערייאס אפשר לעשות בלי טוסטר?משפחתית
כן. במחבת פסיםמשיח נאו בפומ!
תודה! אפשר במנגל חשמלי?משפחתית
בטחמקום בעולם
עראייס לא נהיה מגעיל כשזה לא טרי?באורות
אם מחממים כמו שצריך זה נשאר מעולהמקום בעולם
@ברוקולי נכון? ;)
פרגיות ממולאות באורז/שניצלים ממולאים עם חרדל ופסטרמהירושלמית טרייהאחרונה
מתכון לעוגיות עבאדישוקולדד ציפס
אבל באמת בטעם של עבאדי.
יש למישהו?
(הרשת מלאה מתכונים אני פשוט לא יודעת מה באמת טוב
וזה לבעלי והוא מפונק ולא יאכל אם זה לא יהיה לו טעים)
בבקשהבטהובן
כעכים מזרחיים (עבאדי)
תודה!שוקולדד ציפסאחרונה
אני רוצה להכין פלאפלנחת ואושר
תודה
ואת קוראת לקציצות חומוס ולחם אפויה פלאפל?נחשון מהרחברון
לאוכל צריך לתת כבוד. אין כזה דבר צ'יפס אפוי פלאפל אפוי מוקפץ בתנור מלאווח דל מרגרינה בחוג לא חריף חומוסצ'יפסלט בלי סלט ושאר מרעים בישין. תנו כבוד לאוכל!
ט'
הטעם טעם פלאפל רק לא ספוג שמן והבית לא מסריח מטיגון. זה הדבר היחיד שמשנה לי 
גם לבסלי פלאפל יש טעם פלאפל ולא מצריך טיגוןנחשון מהרחברון
דוקא ביסלי זה דבר מטוגן...*אשתו של בעלי*
אבל צלאצ צריך להסריח את הבית מטיגוןנחשון מהרחברון
פלאפל זה מרקם, זה רכות זה ירוק זה מטוגןנחשון מהרחברון
יצא לי אייל שני
חחחחחחחנפש חיה.
תודה! יצא מצוין!נחת ואושר
מעורר חשק להכין.....יעל מהדרום
מתכון לפלאפל מפוצץ בטעם, שפיתחתי אחרי המון נסיונות.תודה,
500 גר' גרגרי חומוס יבשים
חבילת פטרוזיליה
חבילת כוסברה
ראש שום
בצל בנוני
כף וחצי כמון
כף זרעי כוסברה טחונה
שתי כפות קמח חומוס(אם אין אפשר קמח רגיל)
שתי כפות שומשום (לא קלוי)
כפית מלח
כפית פלפל
כפית סודה לשתיה
חצי כוס מים
הכנה:
משרים את החומוס בהרבה מים למשך 12 שעות במקרר.
מסננים ושוטפים פעמיים. בוררים את החומוס.
מכניסים את הפטרוזיליה הכוסברה השום והבצל למעבד מזון וטוחנים דק מאוד. מוצאים לקערה.
טוחנים את גרגירי החומוס בשתי נגלות, חצי כמות כל פעם. טוחנים עד לקבלת מרקם גרגירי דק.
מערבבים את החומוס הטחון עם העשבים שטחנו לפני. מוסיפים לקערה את שאר התבלנים שברשימה.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
יוצרים כדורים ומטגנים בשמן שחומם ל180 מעלות.
בתאבון!!
אשמח לשמוע אם מישהו ניסה/תה ואיך יצא
אני מכירה את המתכון הזה וגם טעמתי ממנו. מצויין!נפש חיה.אחרונה
צכה דחוף מתכון לסלמון ולא מתוקק בבקשהה' אלוקינו
אני אוהבת למרוח עליו שמן זיתחיות צבעונית
איזה תבלינים ? זה השאלהה' אלוקינו
אני אוהבת מלח פלפל ובזיליקוםחיות צבעונית
אנחנו אוהבים פפריקה,כורכום והמון שום קצוץ עם שמן זית מעלש.א הלוי
שמן זית ועשבי תיבולאמא יקרה לי*אחרונה
לקצוץ עשבי תיבול כוסברה, פטרוזיליה,לערבב עם רבע כוס שמן זית, מלח, פלפל, ואגוזי מלך טחונים.
לצפות את הדג ולשלוח לתנור
מה עושים עם ברוקולי וכרובית קפואים?בוז
פשטידה חלביתט'
אני אוהבת לפזר על תבנית, זילוף שמן זית, אבקת שום ומלח. לאפות עד שמשחים ולאכול כמו שזה.
מאוד טעים להוסיף גם רצועות גזר ושעועית ירוקה קפואה.
שניהם? או רק כרובית?בוז
שניהםט'
אוקיי זה מה שאעשהבוז
מוסיפים למוקפץ או לאנטיפסטי או פשוט אופים בתבנית עם קצת שמןחילזון 123
מביאים לי בבקשהסמטאות
קיש, לשים על פיצה..קראנץ שוקולד
גראטן - בתור התחלה מפשיריםבטהובן
מסדרים בתבנית
מערבבים מיונז, מעט חרדל, אבקת מרק בצל ומים לקבלת נוזל לא מאוד סמיך, מפזרים ממנו על הירקות ואופים כחצי שעה
נשמע טעים מאד!לא נראה לי שזה השם הנכוןנשימה ארוכה
אני אוהבתסוסה אדומה
אפשר להוסיף למחבת אטריות עבות שיספגו את הטעם של הכל, להוציא את התכולה, ולטגן באותה מחבת או במחבת פסים סלמון עם מל"פ בשמן זית...
ולהניח מעל.
יוצא פצצה.
בשבועות הכנתי את זה והיה מעולהנשימה ארוכה
לשים בתבנית בתנור עם חמאה או שמן זית,גלים.אחרונה
עוגת מספריםםםםםאת פניך אבקש
תגידו לי שזה לא כזה מפחיד כמו שאני חושבת...
רוצה להכין לבעלי ליום הולדת וממש חוששת..
יש לי מתכון..
תנו לי טיפים.
יודעת שצריך להקפיא לפני האפיה..
איך שומרים על זה? מתי מזלפים? מה עושים?
הכנתי ויצא ממש בסדרהפואנטה
אני הכנתי פעם ראשונהmom123
ולא היו לי שקדים אז הכנתי בצק פריך רגיל, צריך לשמור לא לאפות יותר מידי וגם להיזהר אחר כך כי זה מאוד שביר (אם קצת נשבר לא נורא, בסוף הקרם והקישוטים מכסים הכל).
בנוגע לקרם ממליצה לך לחפש מתכון טוב, אני רק הקצפתי שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וקצת א. סוכר. היה מאוד טעים אבל השכבות היו מאוד צמודות בגלל שהקרם לא היה סמיך מספיק, אולי צריך להוסיף גבינה או משהו.. הקרם דווקא היה מוצלח בלמעלה.
כמו ההמלצות באינטרנט הכנתי יום מראש-ככה הקרם ריכך קצת את העוגיה והיה קל לחתוך. כמובן את הקישוטים/פירות שמי מיד לפני ההגשה.
לא מאוד קשה להכין אבל לוקח זמן, וזה בהחלט מרשים 
טיפ למספרים-הדפסתי מהאינטרנט מספר מוכן על דף A4, גזרתי ושמתי על הבצק, חתכתי עם סכין מסביב.
אני ארצה להכין בצורה של עיגול או משהו.. והכנת יחד עם הקרםאת פניך אבקש
ובקרם שרשום לי יש שוקולד לבן, אז אולי זה קצת מייצב...
כןmom123
הכנתי בשישי ונאכל במוצש
ממש לא מסובךציף
מחזיר יופי יום במקרר
איך אני יודעת מתי אפוי?את פניך אבקש
לפי המתכון,ממש על הדק'ציף
אוקיי.. מקווה שיצא טוב.... בע"ה...את פניך אבקשאחרונה
המלצה על מיקסר? להכנת עוגות ועוגיות אבל בעיקר בצקכמעין הנובע
אשמח להמלצות!!
לבוש יש יכולת להתמודד עם בצקיםשוקולדד ציפסאחרונה
אבל מאד מסורבל לטעמי הנקיון שלו..
מישהו כאן מקפיד להשתמש בתמצית וניל איכותית?ג'נדס
אני נורא רוצה לקנות אבל זה יקר אש... למישהו/י יש המלצה על מקום שניתן להשיג במחיר סביר? אני יודעת שגם את האיכותי צריך לשים פחות בכל מתכון כי הוא יותר חזק. כך שלא אמורים להשוות מחירים בינו לבין הלא איכותי שיש בסופרים... ובכ"ז ההבדל מטורף...
למה שלא תכיני לבד?בטהובן
אפשר להזמין באיביי 10 מקלות וניל, להכניס לבקבוק וודקה ואחרי כחודשיים יש לך ליטר תמצית וניל הכי איכותית שתוכלי לקבל
להזמין אוכל באיביי?ג'נדס
מקלות וניל זה צומח...בטהובן
אז..?ג'נדס
אז תעשי חצי\רבע בקבוק...חילזון 123אחרונה
נכון, זה לא זול..חדשה1
זאת השקעה לתקופה ארוכה מאווווד...
מה שמוכרים בסופר זה לא תמצית וניל... זה פשוט כלום בעיני, לא ריח ולא טעם של וניל בהשוואה למקורי.
בקיצור, שווה...
מצאת משהו בהכשר טוב? אני מחפשת כבר הרבה זמן ולא מוצאת..אנונימוס
האמת שלא הגעתי לשלב הזה 🤔ג'נדס
פתיתים, הכיצד?!תיקונים
למה ככ מסתבך לי המאכל הפשוט הזה?
תמיד צריכה להוסיף מים יותר ממה שכתוב על האריזה,
תמיד יוצא דביק, וכעבור זמן קצר פשוט הופך לגוש בצורה של הסיר..
איך פותרים את העניין?
תודה רבה!
פתיתים מטבעם מתגבשים לאחר זמןקראנץ שוקולד
לכן מומלץ להכין אותם כמה שיותר קרוב לארוחה.
בכ"א לגבי ההכנה, לטגן אותם בשמן כדקה, אם רוצים להוסיף בצל מטוגן אז קודם מטגנים בצל ואז מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עד שמשחימים מעט, מתבלים, מוסיפים מים רותחים עד שמכסה כסמ' את הפתיתים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כעשר דקות.
וממשיכה אותך*אשתו של בעלי*
בעצם שני דברים-
1. לשים מים בכמות הפתיתים ולא יותר!
שמת כוס פתיתים,שימי כוס מים.
(אותה כוס בה מדדת פתיתים,בה תמדדי מים).
2. לאחר שסגרת את האש,תערבבי את הפתיתים כל 5 דקות...במשך 3 פעמים.
לפתיתים יש נטיה להידבק אחד לשני ולהפוך לגוש בגלל העמילן. והערבוב מפריד אותם.
מה שהיא אמרה. ומוסיפה.... לעשות בדיוק לפי ההוראות, ולשיםאת פניך אבקש
למה את צריכה להוסיף יותר מים?אם לשתיים
אם את מוסיפה כי זה נשרף אז תקטיני את האש, ותקפידי לערבב כל כמה דקות
כי המים נגמרים והפתיתים עדיין לא בושלותיקונים
אנסה את עצותיכן.
ברגע שהוספת מים צריך להנמיך את האש ולערבב כל כמה דקותאת פניך אבקש
את כנראה שמה על אש גבוההמשפחתית
ולערבב מידי פעםמשפחתית
כשהמים כמעט נגמרים, אני מכבה את האש ומשאירה סגור ל5דקות נוספאם ל3+
זה מסיים את הבישול ויוצא פתיתים אחד אחד
אז גם לי זה קרה..חדשה ישנה
עד שגיליתי שזה מסוג הדברים שלא מתפשרים על החברה שלהם... לא קונים חיקויים למיניהם, אלא את של אוסם.
בדיוק. גם סוגת טובים.הנורמלית האחרונה
אני פעם בדרך אגבאיכה
ממש על אותו עיקרון של פסטה ואז העמילן לא מדביק אותם והם יוצאים אחד אחד 👌
(הדרך אגב היתה תיבול יתר שלהם, שנורא התבאסתי מזה. כי היה באלי פתיתים מתובלים בעדינות..)
נכון.אפשר גם בדרך הזאת*אשתו של בעלי*
וסתם למי שבא לו לנסות בדרך אחרת.
להקפיד על כמות המים שרשומה ולבשל עם מכסה סגור כמעט עד הסוףהנורמלית האחרונה
וכמו שאמרו,חברה טובה ולטגן בהתחלה.השמן עוטף את הפתיתים ועוזר להם לשמור על הצורה.
יש לביבי מתכון סודי!לאחדשהפה
אני מכינה כמו פסטה: מבשלת במים, מסננתחלק ממש
גמנירקפת לבנה
אני מוסיפה גם מים רותחים אחכ ומחכה שהכל יצטמצם.
אפשר להכין כמו קוסקוסבהריון שוב
הטיפ שליbinbin
מה שהכי חשוב-לא להתקמצן בשמן לטיגון בהתחלהבטהובן
זה כנראה דביק כי את מוסיפה מים...חילזון 123
אני עושה בדיוק מה שרשום על האריזה
מטגנת טיפונת בצל ואת הפתיתים (אם רוצים שזה לא ייהיה דביק, לא להתקמצן על השמן...)
מוסיפה פפריקה, כורוכום, פלפל ומלח
מוסיפה מים רותחים (כום מים לכל כוס פתיתים)
מכסה
מנמיכה לאש קטנה ומבשלים 5-6 דקות
ואח"כ משאירים סגור לעוד איזה 5 דקות לפחות כדי ששארית המים תיספג
לאחרונה מבשלת פתיתים כמו פסטה ויוצא פצצהI am+אחרונה
אפשר לטגן גם קוביות בטטה קטנטנות/גזא/פטריות או על תוספת העולה על רוחכם
באלי מתכון של אורז כמו באולמותה' אלוקינו
נכון, הסוד זה כנראה המון שמן אבל אשמח למתכון אם יש למישהו .
הוא יוצר נוראא רך , וטעיםם !!!! מחפשת בנרות
מתכון*אשתו של בעלי*
בנתיים להרתיח מים הקומקום.
לשפוך 2 כוסות מים רותחים לאורז ולתבל במלח.
לערבב ולהנמיך אש.לסגור סיר ולבשל על אש נמוכה בדיוק 20 דקות.
לאחר הבישול לא לפתוח את הסיר.
לאחר רבע שעה לפתוח ולערבב טוב ולסגור שוב.
כמה מלח ???ה' אלוקינו
לכוס אורז*אשתו של בעלי*
וכפית מלח
וניסית את המתכון הזה ?ה' אלוקינו
ויצא לך כמו באולמות ?
שניםםםם אני מכינה אותו*אשתו של בעלי*
עברו מעל ל...25 שנה
אחי קורא לו-"אורז אזכרות"
אצל המרוקאים האורז הכי טעים זה האורז שמחלקים באזכרות...
שימי אפילו*אשתו של בעלי*
כשמכפילים כמות אורז מכפילים גם את השמןסתם 1...
לא.ממש לא*אשתו של בעלי*
אני עושה עם כמות גדולה יותר
ככה יוצא לי טעים יותר.
וכמה שמן ?? מה זה כוס אורז בשמן ?ה' אלוקינו
מתכון אורז פרסייאיר_
כמה אורז שאת רוצה.
שוטפים את האורז עד שהמים נהיים די שקופים.
ממלאים מים שיכסו את האורז מבשלים על כיריים בינוים אש גבוהה.
כשהאורז חצי מבושל מורידים מהאש שוטפים במים ואז מסננים.
לאחר מכן מטבלים שמן מלח לפי הטעם.
מחזירים לגז על אש קטנה חצי מכוסה.
מוסיפים ממש מעט מים.(בישול באידוי)
עד שהאורז רך אם חסר מים מוסיפים.
הפרסים אחרי הסינון מהבישול מטגנים תפו"א בתחתית הסיר ועל זה שמים את האורז ומבשלים על אש קטנה, אפשר לוותר אבל חבל כי זה יוצא ממש טעים!!!
תודה! אבל אני רוצה אורז כמו של האולמותה' אלוקינו
נראה לי שפעם שטפתי את האורז טוב טוב וזה עזר...בתאל1
באמת אותה פעם יצא רך ואחד אחד...
וגם אני אוהבת אורז של אולמות ושל מוסדות..הוא מלא בשמן..אבל טעים..
הכי טעים שיש!כי לעולם חסדו
תודה!פוסעת
איך עושים כזה בסיר אורז חשמלי?פוסעתאחרונה
הסוד האמיתי הוא סוג האורזנחשון מהרחברון
ניסינו עם כל סוגי האורז הבסמטי פשוט נהיה אחד אחד רך וטעים.
אני עושה בסמטיה' אלוקינו
ועדיין זה לא יוצא כמו באולמות . כי צריך להגדיל את כמות השמן . באולמות זה מדהיםםם
אנחנו דווקא פחות אוהבים אורז בסמטי.כי לעולם חסדו
לדעתי האורז שעושים באולמות זה בד'כ אורז פרסיחילזון 123
בדיוק*אשתו של בעלי*
תודה רבה.אנסה בע"ה !ה' אלוקינו
נו..נו..ניסית? עשית?*אשתו של בעלי*
האמת ש..ה' אלוקינו
0עדיין לא !! אבל ככ מחכה בקוצר רוח להכין. אם יצא כמו שאני רוצה את אלופההה .. חח ותודה 
בע"הה' אלוקינו
תקפיד על כל הכללים*אשתו של בעלי*
להוסיף מים רותחים,לתבל,
לסגור סיר ועל אש נמוכה 20 דק' ולא לפתוח סיר בגמר הבישול.
אני בת. ובמה את מתבלת?ה' אלוקינו
ברחה לי האות י'
*אשתו של בעלי*
לפעמים גם אבקת מרק.
אבל באולמות שמים רק מלח...
כמה מלח את יודעת ? לכוס.ה' אלוקינו
כפית מלאה*אשתו של בעלי*
הכנתי , הייתי חייבת , סקרנית אם הגעתי למתכון המנצח ו..ה' אלוקינו
את אלופה !
נהדר!!!!!!*אשתו של בעלי*
הסוד של אורזשירוש16
אורז המקורי הוא מיפן. ושם צורת ההכנה היא בכלי מיוחד שמבשל את האורז ע"י אידוי של מים.
אפשר לנסות את השיטה הזו בסיר-
שמים מעט שמן בסיר על אש בינונית
אורז
מטגנים לכמה שניות
מוסיפים מים רותחים ותיבול (אורז בלי מלח אין לו טעם)
מחכים לרתיחה ראשונה
מייד להנמיך את האש להכי נמוך שאפשר, לשים מכסה
ולא לגעת בסיר רבע שעה!
מכבים את האש
מעבבים את האורז
ומכסים שוב לעוד רבע שעה
אח"כ אפשר לאכול.
היחס בין אורז למים:
אורז לבן ארוך (בסמטי, יסמין) כוס אורז ל2 כוסות מים.
אורז לבן קצר (עגול) - כוס אורז ל1 ורבע כוס מים.
אורז מלא - כוס אורז ל1 ו3/4 כוס מים.
בהצלחה!
בלי לקרוא תגובות קודמות-חמדמדה
אבל אני בת ליוצאי פרס ככה ש...
אורז אחד אחד רך וטעים יוצא כשבאמצע הבישול מסננים את האורס.
ככה, דרך אגב יש לנו את התפו"א השרוף הזה למטה (תאדיג)...
פרטי, נמקי, הסבירי.פוסעת
מתכון אורז פרסייאיר_
אפשר להכין עוגיות טחינה עם חמאת שקדים במקום הטחינה?יעל מהדרום
לק"י
ואם יש למישהו מתכונים לדברים טעימים מחמאת שקדים אני אשמח לקבל.
לדעתי כןט'
כן. יצא בטעם שקדים (יזכיר קצת מרציפן)רבה אמונתך!
נראה לי שווה לנסות, אבל לחמאת שקדים מרקם אחריראת גאולה
אצלנו זה הממרח המועדף בכריכים של הילדים
.עוד רעיון -יראת גאולה
(אבל אולי לא את כל הכמות, כי לשקדים טעם פחות דומיננטי)
והשתמשתי בזה לזילוף על עוגה, יצא מהמם. היה נראה ממש כמו שוקולד לבן.
כלומר לקחת מתכון של חמאת בוטנים ולשים חמאת שקדים במקום?יעל מהדרום
לזה התכוונתייראת גאולה
אז בזה ילך מעולה להחליף. רק שאולי כדאי כן להשאיר קצת חמאת בוטנים בשביל הטעם.
(אף פעם לא אפיתי עוגיות / עוגה עם חמאת בוטנים... רק קינוחים כאלו. ייתכן שגם בעוגות זה אותו עיקרון)
תודה!! אבל אז הבוטנים בטח ישתלטו על הטעםיעל מהדרום
נעשה נסיונות..
קניתי כי זה היה נראה משהו טעים.
אני אפיתי עם חמאת בוטניםחיות צבעונית
זה היה יותר מידי טעים🙈
בוטנים או שקדים?יעל מהדרום
בוטניםחיות צבעונית
אהה..אבל אני מחפשת לחמאת שקדים מתכוניםיעל מהדרום
כן, ראיתי. מחילהחיות צבעונית
זה בסדר
ותודה!יעל מהדרום
תודה לשלושתיכן!! אשמח לעוד רעיונותיעל מהדרום
לא רואה סיבה שלא. זה מרקם די דומה. רק אולי פחות סוכרחילזון 123
כי שקדיה זה מתוק יחסית לטחינה
יצא לי להכין עוגיות טחינה עם ממרח בוטנים במקום הטחינה. יצא בסדר גמור.
ולמה לא לאכול את זה סתם ככה? על לחם או קרקר וכו' זה ממש טעים לא?
תודה!יעל מהדרום
לא אמרתי שלא לאכול ככה...
סתם נראה לי נחמד גם בעוגיות וכו'.
טוב, אז טעמתי...טעם של שקדים ומרקם של חמאת בוטנים
יעל מהדרוםאחרונה
בינתיים שמתי בעוגיות שוקולד צ'יפס במקום חלק מהשמן. יצאו טעימות, ונראה לי עם טעם קצת שקדי.



