שרשור חדש
הייסקר-מגן דוד זהב

מה אתן מעדיפות- איפה או בישול? אשמח שתענו....

אפיה- עוגות ועוגיותיעל מהדרום
וודאי שבישולרגע שלם

מרגיש לי אימהי , חופשי, זורם.

 

פחות בקטע של אפיה(עוגות וכאלה) גם מכיון שאני לא אוהבת מתוק ובאפיה הכל צריך להיות מדויק.

אבל אפיה של לחם/בצקים למניהם- זה דווקא כן 

בישולרקפת לבנה
יותר יכולת להמציא ולאלתר לפעמים אני מבשלת לפי העין.
מה שאי אפשר באפייה,
לא סתם אומרים שפיזיקאים טובים באפיה ;)
בישולחיים של
ואם אפיה אז עוגיות יותר מעוגות
ואם עוגות...
אז עוגות גבינה לא אפויות
או בראוניז
אפיהמשיח נאו בפומ!
כולל קינוחים, עיצובים, ניסויי שוקולד, וכדו
תלוי מצברוח. אוהבת את 2סמטאות
שתיהםחדשה1
מכורה למטבח...
גם וגם, תלוי מצברוחטארקו
בכללי אוהבת ממש את שניהם ושניהם תרפיה רצינית בשבילי ב"ה.
אפייהסתם אחת
אבל גם בישול זה אהבה בלבבב 😍
בישול כי זה הכרחיגליתאחרונה


אפיה בצנצנת סילאןhodayab

בע"ה

שלום לכולם!

כשנגמר הסילאן בצנצנת, וכבר הורדתם את כל התוויות/מדבקות וכו', נראה לכם בטיחותי לאפות בה?

עם או בלי המכסה?

תודה רבה!

לא נראלי שזה זכוכית שעמידה בחום של אפייהסתם אחת
תודה רבה באמת חששתי מזה...hodayab


לדעתיג'נדס
זה לא מיוצר מותאם לחום. אנחנח משתמשים במכסים רק לתחתיות לפלטה. (אשכנזים)
רעיון יפה למכסים לפלטהגליתאחרונה


ובכל מקרה- יכול להיות שצריך להטביל את הצנצנתיעל מהדרום
מה מכינים אצלכם לסעודה מפסקת?חושבת4321
אשמח לשמוע רעיונות
אני מכינה שניצלים...מנסה לעזור

וכמובן סלטים ולחם.

 

מה גם שאנחנו די שבעים מהבוקר.

אני עושה מושטים בתנור בע"הסתם אחתאחרונה
וסלטים וחלות.. ואולי נוסיף תפוא ליד.
מחפשת מתכון לעוגיות קוואקר טעימות, בלי קמחטארקו
יש דבר כזה?

אפשר עם שוקולד וכאלה, בלי פירות.
העיקר שיהיה בהם קוואקר ושיהיו טעימות ובלי קמח כי נגמר לי ואין לי כח ללכת למכולת עכשיו..
אולי יעבוד לטחון קוואקר ל'קמח'?משיח נאו בפומ!
לא באמת אפשר להסתדר בלי קמח,אבלבטהובן
אני תמיד מכינה בלי קמחט'
מתכון מאוד טעים:

5 כוסות קוואקר
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס סוכר חום
1 כוס שמן
5 ביצים

לערבב, ליצור עוגיות,
לאפות 20 דקות ב180 מעלות.

אפשר לשחק עם הכמויות של השוקולד/חמוציות/קוקוס/אגוזים. להוסיף או להחסיר. זה יצא מעולה בכל מקרה.

אם אין לי סבלנות ליצור עוגיות אני משטחת בתבנית ומיד בסיום האפיה חותכת לאורך/רוחב וכשמתקרר זה מתקשה לחיתוכיות.
אם אני אכין בלי קוקוס, שומשום, אגוזים וחמוציות בכלל...טארקו
זה עדיין יעבוד?

יואו איזו בררנית אני הצילו.
יעבוד אבל יהיה פחות טעים ט'


לא לי טארקו
פשוט תוהה אם זה יתעגג לעוגיות..
יתעגג יתעגג ט'אחרונה


סלומון בתנוריטבתה
מתכון שווה וטעים ושלא יצא יבש
אם יש למישהו אשמח!
כמה אפשרויתשוקולדד ציפס

הרעיון הוא אפיה קצרה.

דג מופשר עם מיץ לימון, שמן זית מ"פ זרעי אניס- 12 דקות אפיה בלבד!

 

אני עושה עם פטריות - מטגנת פטריות ובצל, מתבלת שמה מעל הדג (אם הפילה שמן צריך לתבל אותו בפני עצמו-

לא יוצא שוחה ברוטב אבל יש מה 'לנגב'

 

אפשר גם ציפוי של מיונז/קטשופ/חרדל (אפשר לערבב, אפשר לבד) ומעל פרורי לחם- זה שומר על הדג מיובש ונותן ציפוי קריספי טעים. -20 דקות בתנור.

 

שימי לב הזמנים לדג לא קפוא! קפוא אולי ייקח יותר זמן ואז זה בעיה שיתיבש (ואני רוצה חתיכות יפות אז לא רוצה לחצות באמצע לבדוק..)

בהצלחה, טעים טעים!

לערבב מיונז עם שמיר קצוץ ולמרוח מעל כך שהכל מכוסהירושלמית טרייה

לאפות 16-19 דקות במצב גריל עליון, כשהתבנית במסילה העליונה.

אם שמת שכבה עבה של מיונז אז אפילו 20 דקות. שכבה דקה - 16 דקות.

אפשר לדלל את המיונז בשמן זית אבל לא יותר מדי. המיונז לא נוזל לצדדים בזמן האפיה ולכן שומר הכי טוב מהתייבשות.

הערה חשובה!!*אשתו של בעלי*
כל תיבול שתעשי,אל תשימי בתנור ליותר מרבע שעה(ואפילו פחות).
דג(בעיקר סלמון) נוטה להתייבש וחבל עליו..
אם את שמה במצב גריל,אפילו 10 דק' מספיקות.
אני מכינה עם תערובת שלי סילאן,סויה ומיץ לימון.
קודם ממליחה ומפלפלת מעט ואז שופכת מעל את הרוטב(לא את כולו,משאירה מעט לאחר האפייה).
שמה בתנור במצב גריל ל-10/12 דק'
ואז מוציאה שופכת מעל את שארית הרוטב.
בדיוק עשיתיסתם אחת
ערבבתי שמן זית, מיץ לימון, בזיליקום, כוסברה, טימין ושום כתוש ומרחתי על הדג ומעל הנחתי פרוסות לימון. יצא טעיםם וגם הפיצית שלי זללה
תודה לכם!יטבתה
הכנו מדג אחד שחתכנו ל3 ועשינו 3 מטבלים שונים
יצא מעולה... ללקק את האצבעות
באסה שטיפה התייבש רוטב אחד אבל לא נורא
שלא יצא יבש הדג צריך להיות מינימום זמן בתנוראמת ואמונהאחרונה
סביב רבע שעה.
לא משנה מה שמים מעל
מישהי פה מכינה מעודה (חמין סורי)?תפוחים ותמרים
צריכה עזרה בבחירת סוגי הבשרים, תודה למייעצות!
לא מכירה סורי אבל נראה לי מבחינת בשר אין הבדל מחמין רגילמיקי מאוסאחרונה
בהנחה שחמין הכוונה לבישול ארוך ;)

אז כל בשר שמתאים לקדירה יהיה מתאים:
צוואר, אסאדו, צלעות...
ו.. שוב יום חמישי הגיע מהר נורא! -תפריט שבת מסעי-טארקו
אצלנו בע"ה יהיה:
חלות-אם בעלי יספיק אז בייתיות ואם לא אז קנויות.. עם סלטים ביתיים- זיתים מטבוחה חצילים ואולי טחינה
מרק קולורבי עם קרוטונים בייתיים
כדורי בשר חמוץ מתוק
אורז
סלט חסה

בבוקר:
חלות וסלטים מהערב
דג בצילי סויה ותבלינים

חזה עוף במחבת פסים
תפוחי אדמה כלשהם
קישואים מוקפצים ואולי חצילים כלשהם גם
סלט חסה

סד"ש
חלות וסלטים
קסרול טונה ואטריות, אלא אם יצוץ רעיון גאוני אחר.

לכל השבת- סופלה, מחפשת רעיון לעוד קינוח- יש לי חצי קצפת צמחית.(אנחנו שניים ותינוק) עוגיות קוואקר נראלי או חיתוכיות כלשהן, ואם נספיק אז גם עוגת שמרים אבל אני בספק.
להלן התפריט שלי בע"החשובה1

סלטים:

חציל בתנור עם גמבה ובצל.

חציל קלוי מטוגן עם עגבניות שום ופלפל חריף (אני חשבת שזה זעלוק)

חצילים מטוגנים.

טחינה

חומוס ביתי (בשביל בעלי)

חומוס קנוי (בשבילי)

חציל סירה (חציל מחולק לשתיים , עושים שתי וערב - אפוי בתנור עם שמן , תבלינים ושום)

סלק

סחוג

מטבוחה

 

 

ליל שבת:

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות.

בשר ברוטב פטריות

ואורז.

 

שבת בבוקר:

חמין יאמי

אורז בשקית קוקי בתיבול בהרט.

קישקע.

 

שלישית

אין לי רעיונות

 

חלות ועוגיות מוס.

מה זה עוגיות מוס?טארקו
אני לא יודעת את המתכון המדויק בע"פחשובה1

אבל בגדול, ממיסה 50 גרם שוקלד, שמה בצד שיתקרר.

 

מקציפה שתי ביצים לארג' עם סוכר.

מוסיפה את השוקולד המומס

4 כפות קמח

תמצית וניל

חצי כפית אבקת אפיה.

150 גרם שוקולד קצוץ.

 

מעבירה לשקית זילוף, מזלפת, אופה 8 דקות.

ואיך זה יוצא? מה המרקם של זה? חייבים לזלף?חילזון 123


ממש בא לי להכין אותן!!!יעל מהדרום
תני את המתכון של המרק קולרבי וגן של הקורטניםחשובה1


האמת שאין לי מתכון..טארקו
אני הולכת לאלתר ולקוות שייצא טעים.. אף פעם לא הכנתי אבל יש לי קולורבי אז החלטתי להמר..

קרוטונים אני עוד מתלבטת אם להכין מבצק, מלחם או מפיתות

בכל מקרה זה להקפיץ במחבת עם שמן ותבלינים עד שנהיה קריספי טעים
מפיתות הכי טעים!שוקולדד ציפס


תפריט חביבבטהובן
מפנקת את!!יעל מהדרום
לק"י

ואכן, שבת הגיעה מהר מידי.
אין לי כח להכנות....

התכנון הוא כזה בערך:
ליל שבת:
קוסקוס
רוטב עם עוף, תפו"א ושעועית

שבת בבוקר:
אורז
פרגיות עם בצל נראה לי
אולי שעועית ירוקה

סעודה שלישית:
סלט תפו"א עם מלח גס ושמן זית
סלט קוסקוס עם עגבניות ובזיליקום

וקצת תמונותיעל מהדרום





נראה טעים.. אפשר למתכון לעוגיות?מחייכת =)
תודה! הנה המתכון-יעל מהדרום
לק"י

בגדול זה המתכון שבחתימה שלי עם קצת שינויים:
4 כוסות קמח
חצי כוס סוכר (אפשר גם 3/4 כוס)
1 שקית א. אפיה
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן+ חצי כוס חמאת שקדים (אם לא שמים חמאת שקדים ממליצה לשים במקום רבע כוס שמן או יותר. סך הכל כוס+ של שמן).
חצי כוס מיץ תפוזים/ מים (אם הבצק ממש פירורי- אפשר להוסיף עוד קצת)
שוקולד צ'יפס

לשתי הכל. הקפאתי לזמן מה..
אפיתי בחום של 180 מעלות עד שהזהיב.
וואי תודה !!! מחייכת =)
קסרול טונה ואטריות?חיים של
מתכון?
הסבר מה זה...
היא כתבה פה פעםיעל מהדרום
לק"י

תנסי לחפש, אם החיפוש עובד כמו שצריך.
כן זה זהטארקו
תודה יעלוש!
לא הייתי פנויה לחפש/לכתוב מחדש..
לפחות ננצל את החופש והשיטוטים בפורום כדי לעזוריעל מהדרום
אז האמת שממש לא היה באלי לבשלאנונימיות
זה מה שיצא-

ערב-
מרק עוף+ קרפלך בשר
אורז
קישואים עגולים ממולאים
שעועית

בוקר-
סלומון
אנטי פסטי
אורז
תפו"א?

סד"ש-
פשטידת תרד

קינוחים-
עוגת גבינה פירורים
עוגיות שוקולד?

סלטים-
טחינה חצילים מטבוחה

וסלטים חיים
השרשור עשה לי חשק להתקדם עם ההכנות..ג'ינג'ר
אז אצלנו השבת:
חלות ביתיות וכמה סלטים (מטבוחה, כרוב מוקפץ, חומוס, טחינה וחצילים. אם יהיה לי כוח אז אולי גם סלט דלעת)

ערב שבת:
סלמון בתנור
חריימי מושטים
מרק עוף

שבת בבוקר:
חמין עם אסאדו, תפוא, גריסים וחיטה
פרגיות בצ'ילי
שעועית

סדש:
עדיין אין לי מושג.

בגזרת הקינוחים-
הבת שלי תכין בראוניז
ואני רולדה וקרמשניט.

שבת שלום לכולם!
מה זה סלט דלעת? אצלינו גם מכינים סלט מדלעת שנקרא "טרשי"יעל מהדרום
בדיוק זה ג'ינג'ר
מה מכינים לסעודש השבת שהיא בעצם הסעודה המפסקת???מחנכת

משהו משביע. בלי רוטב- לאשכנזים ולא פיקנטי יותר מדי כדי שלא יצמיא

מציעה לך לפתוח שרשור חדשיעל מהדרוםאחרונה
שירשור מתכונים לתשעת הימים! התחלנו..nana
כמובן בלי בשר ויין..
נשמח לגוון את הארוחות שלנו..
קבלו מתכוני קוטג'בטהובן
תודהnanaאחרונה


רעיונות לתשעת הימיםחרדית צעירה
דחוף!!
צריכים רעיונות עבור ארוחות לתשעת הימים.
בינתיים חשבתי על:
שקשוקה עם לחמניות
דג מרוקאי בתנור, ובתחתית התבנית שמה גם מלא תפו"א ובטטה.
דג שניצל בפירורים (סלמון/מושט) בתנור.
קציצות טונה.

מה עוד?
מה לעשות שגם בגלות צריך לדאוג לארוחות יומיום???אם+7


יש לי כמות של בננות מידי בשלות ורציתי להכין גלידהפרח חדש
יש למישהו מתכון?
לי ישחיות צבעונית
תחתכי אותן לפני כדי שיהיה קל למעבד מזון ותקפיאי. כשאת רוצה להכין תוציאי איזה 10 דקות לפני.
ואז טוחנים עד שזה נהיה ממש למרקם של גלידה רך ובלי גושים.
אני אוהבת להוסיף גם מנגו קפוא ולפני הסוף קצת אגוזי מלך או פקאנים ל2-3 פולסים
ומעל שוקולד מקקאו ושמן קוקוס
מצרפת תמונה להמחשה

עושה את ההתחלה אותו דבררק טוב!
אבל מוסיפה לבננות תמרים (טוחנת עם הבננות).

בעיקרון לא צריך להוסיף עוד כלום. אפשר אם רוצים להוסיף שוקולד מגורד.
מניחה שגם פקאן יתאים פה. לא נסיתי אף פעם.
התמונה מהממת!sista


מקפיאיםאונקלוס
טוחנים עם טחינה וחמאת בוטנים
מוסיפים חתיכות שוקולד
תות בננה חלב, תמר בננה חלבאת פניך אבקש
מנגו בננה מלון
להוסיף אגוזים אם רוצים..
רק בננה וחלב..
בננה משתלבת עם המון דברים.
עכשיו הכנתי פירות יער בננה מנגו תמר. יצא סוףאת פניך אבקש
אני חושבת שהכנתי פעם את זהריבוזום

(עם ויתורים על הקינמון והקישוטים.) וזה ממש טעים! 

 

Peanut Butter Banana Ice Cream - Pinch of Yum

מקציפים חלבוניםחולת שוקולד
כשנהיה קצף מוסיפים את הבננות ואפשר קצת סוכר ומבחינה בריאותית הבנתי שכדאי גם את החלמונים

טעיםםם
לא מה פתאוםשוקולדד ציפס

חלבונים זה החלק הבריא בביצה.

על חלמונים יש הגבלה בריאותית.

ככל הידוע ליחולת שוקולד
צריך לשלב בין שניהם
לא אוכלת ביצים מטעמי בריאות - לא חלמון ולא חלבוןsista

הנזלת והליחה לא חסרות לי (ולכל האחים שלי ואמא שלי, ועוד כמה מכרות מהעבודה/לימודים שמתנזרים מהן...)

בכללי - רב מה שכתבו לך זה שילוב של בננה עם או בלי תוספת שומןsista

אפשר לשלב בין בננות קפואות ואגוזי מלך/פקאן/קשיו או כל אגוז טעים אחר

אפשר לרסק עם שוקולד בבלנדר

אפשר עם חלב סויה/קוקוס/שקדים ללא סוכר

אפשר לקפל לתוך מקצפת אקוופאבה (תשאלי אותי מה זה... זה אדיר!)

אפשר לתוך שמנת קוקוס מוקצפת

אפשר ככה כמו שזה

אפשר עם תמרים

 

בקיצור, אינסוף אופציות שלא מחייבות מוצרים כמו חלב, שמנת, קצפת צמחית, ביצים וכל מיני דברים שהגוף שלנו

לא כל כך אוהב (חוץ מהלשון והנפש...)

המתכון הכי טעים לגלידה ביתית~moriya~
2 שמנת להקצפה (לא מתוקה)
ופחית חלב מרוכז.
מקציפים את השמנת ובסוף את החלב המרוכז.
מוסיפים כל תוספת שאוהבים ומקפיאים.
לגבי התוספות- כדאי שלא יהיו מתוקות שלא יהיה יותר מדי.
אפשרויות: שוקולד מריר מגורד, נס קפה, מחית פרי (טרי טחון או קפוא מופשר), מחית פיסטוק, לוטוס קצוץ ועוד ועוד...
החלב מרוכז הוא חלבמותק 27
נשחח בטעות למעלהמותק 27
החלב מרוכז מכיל אבקת חלב נוכרי לעניות דעתי.
שאלתי את אחותי (קונדיטורית ) איך אפשר להכין ביתי,אז המתכןן לפניכן-
ליטר חלב
2 כוסות סוכר

כך מכינים חלב מרוכז כשר בדץ למי שמעוניינת
יש גם חברות של חלב מרוכז מהדרין.~moriya~
לא נתקלתימותק 27
ומה עושים בפועל עם החלב והסוכר?נשימה ארוכה


פעם העלו פה מתכון מעולה לחלב מרוכזאמושית
גלידת בננות ללא סוכר טבעונית טעימה ממש!פשיפשי
כמה שיותר בננות חתוכות וקפואות
פחית קרם קוקוס שהיה במקרר
כמה תמרים
פקאנים ואפשר גם עוד אגוזים

פשוט שמים הכול בבלנדר. אני אוהבת לשים את האגוזים בסוף כך שיש גושי אגוזים בגלידה
זה ממש טוב לקינוח לשבת כי זה גם פרווה וגם טעיםפשיפשיאחרונה
שבת משפחתית,שגרה ברוכה
אז בעז"ה מתכנסים לשבת משפחתית. ומתחלקים עם האוכל.. אמממה מחפשת רעיונות מעניינים לדגים, עוף או בשר,סלטים ,קינוח
משהו שיכול להתחמם על הפלטה ולא להתייבש (מדברת על סעודת הלילה)
אשמח לרעיונות
סלטיםאיכה
יש אלף.
חציל במיונז.
חציל בטעם כבד.
חציל ברוטב אדום.
חציל עם פטריות ברוטב
חציל קלוי על האש עם עגבניות, פטרוזיליה ושום.
סלט כבד
טחינה
חומוס ביתי
חומוס בשר
סלק
קישואים ברוטב אדום
פסטו
פלפלים קלויים
סלט פטריות
מטבוחה

סלט חסה עם עגבניות שרי
כרוב עם רוטב סויה
כרוב וגזר במיונז
סלט עגבניות שרי
סלט ירקות
קולורבי, שומר וגזר
מלפפון עם בצל ושמיר
סלט ירקות רגיל
סלט פטריות חי
בורגול (טבולה)
בורגול שמוסיפים לו בצל, שום ופלפל מטוגנים היטב. ממש טעים.

קינוח -
סופלה. עוגת שוקולד חמה.
גלידה כלשהי.

בהצלחה
אליפות!!,שגרה ברוכה
תודה רבה
את העגבניות שריבלא כחל
חתוכות לחצאים עם שמן זית וזעתר (ומלח..)

אואיכה
עם שום ובזיליקום.
על כמה אנשים מדובר?מקום בעולם
פילה מושט בסיר
קציצות
מוקפץ
עראייס
שעועית מוקפצת עם פטריות
קוסקוס+ מרק
אסאדו בתנור
סלמון (מלא רטבים מתאימים לו)
מוסקה
פאי רועים
עוף שלם ממולא
פלפל ממולא
פרגיות
תודה על הרעיונות,שגרה ברוכה
ניסית לשים דברים מהרשימה על פלטה? שישאר טוב? (אני מתכוונת מכניסת שבת עד לסעודה בלילה)
מדובר בכמות של בערך 20 איש
אם האוכל חם לפני שבתשוקולדד ציפס


קפץ..שוקולדד ציפס

ושמים את זה גבוה יחסית-

אז אפילו פירה יצא לי לא יבש

בטח. הכלמקום בעולם
ערייאס אפשר לעשות בלי טוסטר?משפחתית
כן. במחבת פסיםמשיח נאו בפומ!
תודה! אפשר במנגל חשמלי?משפחתית
עראייס לא נהיה מגעיל כשזה לא טרי?באורות
הפיתה לא מאבדת את הקריספיות?
אם מחממים כמו שצריך זה נשאר מעולהמקום בעולם
ואני מבין האנשים שלא אוהבים אוגל מחומם, ועדיין..
@ברוקולי נכון? ;)
פרגיות ממולאות באורז/שניצלים ממולאים עם חרדל ופסטרמהירושלמית טרייהאחרונה


מתכון לעוגיות עבאדישוקולדד ציפס

אבל באמת בטעם של עבאדי.

יש למישהו?

 

(הרשת מלאה מתכונים אני פשוט לא יודעת מה באמת טוב

וזה לבעלי והוא מפונק ולא יאכל אם זה לא יהיה לו טעים)

תודה!שוקולדד ציפסאחרונה


אני רוצה להכין פלאפלנחת ואושר
מחפשת מתכון מדויק כמה שיותר וכמובן שמומלץ מקרוב.
תודה
פעם ניסיתי כל מיני מתכוניםט'

המתכון הבסיסי והכי מוצלח הוא של ניקי ב.

 

אני אופה ולא מטגנת, מוסיפה מעט מאוד שמן לתערובת, משמנת נייר אפיה, מניחה כדורים ברווחים שווים ואופה על חום בינוני ולא בטורבו.. הכדורים יתייבשו לעגמת נפש לא אכילה

 

 

ואת קוראת לקציצות חומוס ולחם אפויה פלאפל?נחשון מהרחברון
תתביישי לך.

לאוכל צריך לתת כבוד. אין כזה דבר צ'יפס אפוי פלאפל אפוי מוקפץ בתנור מלאווח דל מרגרינה בחוג לא חריף חומוסצ'יפסלט בלי סלט ושאר מרעים בישין. תנו כבוד לאוכל!
ט'

הטעם טעם פלאפל רק לא ספוג שמן והבית לא מסריח מטיגון. זה הדבר היחיד שמשנה לי

 

גם לבסלי פלאפל יש טעם פלאפל ולא מצריך טיגוןנחשון מהרחברון
ז ה. ל א. פ ל א פ ל! ! !
דוקא ביסלי זה דבר מטוגן...*אשתו של בעלי*
אבל צלאצ צריך להסריח את הבית מטיגוןנחשון מהרחברון
זה מה שהפריע לה
פלאפל זה מרקם, זה רכות זה ירוק זה מטוגןנחשון מהרחברון
קריספי בחוץ ורך מענג בפנים.

יצא לי אייל שני
חחחחחחחנפש חיה.
תודה! יצא מצוין!נחת ואושר
מעורר חשק להכין.....יעל מהדרום
מתכון לפלאפל מפוצץ בטעם, שפיתחתי אחרי המון נסיונות.תודה,

500 גר' גרגרי חומוס יבשים
חבילת פטרוזיליה
חבילת כוסברה
ראש שום
בצל בנוני
כף וחצי כמון
כף זרעי כוסברה טחונה
שתי כפות קמח חומוס(אם אין אפשר קמח רגיל)
שתי כפות שומשום (לא קלוי)
כפית מלח
כפית פלפל
כפית סודה לשתיה
חצי כוס מים


הכנה:

משרים את החומוס בהרבה מים למשך 12 שעות במקרר.
מסננים ושוטפים פעמיים. בוררים את החומוס.
מכניסים את הפטרוזיליה הכוסברה השום והבצל למעבד מזון וטוחנים דק מאוד. מוצאים לקערה.
טוחנים את גרגירי החומוס בשתי נגלות, חצי כמות כל פעם. טוחנים עד לקבלת מרקם גרגירי דק.
מערבבים את החומוס הטחון עם העשבים שטחנו לפני. מוסיפים לקערה את שאר התבלנים שברשימה.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
יוצרים כדורים ומטגנים בשמן שחומם ל180 מעלות.
בתאבון!!
אשמח לשמוע אם מישהו ניסה/תה ואיך יצא
אני מכירה את המתכון הזה וגם טעמתי ממנו. מצויין!נפש חיה.אחרונה
צכה דחוף מתכון לסלמון ולא מתוקק בבקשהה' אלוקינו


אני אוהבת למרוח עליו שמן זיתחיות צבעונית
תבלינים ומלח, לעטוף ולשים בתנור ולפני הסוף לפתוח ולתת לו להיצלות קצת
איזה תבלינים ? זה השאלהה' אלוקינו


אני אוהבת מלח פלפל ובזיליקוםחיות צבעונית
אפשר גם פפריקה או דברים אחרים מי שאוהב
אנחנו אוהבים פפריקה,כורכום והמון שום קצוץ עם שמן זית מעלש.א הלוי


שמן זית ועשבי תיבולאמא יקרה לי*אחרונה

לקצוץ עשבי תיבול כוסברה, פטרוזיליה,לערבב עם רבע כוס שמן זית, מלח, פלפל, ואגוזי מלך טחונים.

לצפות את הדג ולשלוח לתנור

מה עושים עם ברוקולי וכרובית קפואים?בוז
פשטידה חלביתט'

אני אוהבת לפזר על תבנית, זילוף שמן זית, אבקת שום ומלח. לאפות עד שמשחים ולאכול כמו שזה.

מאוד טעים להוסיף גם רצועות גזר ושעועית ירוקה קפואה. 

 

 

שניהם? או רק כרובית?בוז
שניהםט'


אוקיי זה מה שאעשהבוז
תודה
מוסיפים למוקפץ או לאנטיפסטי או פשוט אופים בתבנית עם קצת שמןחילזון 123


מביאים לי בבקשהסמטאות
קיש, לשים על פיצה..קראנץ שוקולד
לבשל ברוטב עגבניות, לצפות בפירורי לחם/פנקו ולטגן.
גראטן - בתור התחלה מפשיריםבטהובן

מסדרים בתבנית 

מערבבים מיונז, מעט חרדל, אבקת מרק בצל ומים לקבלת נוזל לא מאוד סמיך, מפזרים ממנו על הירקות ואופים כחצי שעה

נשמע טעים מאד!לא נראה לי שזה השם הנכוןנשימה ארוכה


אני אוהבתסוסה אדומה
לטגן בצל (אם את יודעת לעבוד עם שמן זית אז עדיף), להקפיץ פטריות טריות, פרוסות שום וברוקולי שהופשר מראש, להוסיף מלח ופלפל גרוס. וזה יוצא טעים בקטע אחר.

אפשר להוסיף למחבת אטריות עבות שיספגו את הטעם של הכל, להוציא את התכולה, ולטגן באותה מחבת או במחבת פסים סלמון עם מל"פ בשמן זית...
ולהניח מעל.
יוצא פצצה.
בשבועות הכנתי את זה והיה מעולהנשימה ארוכה

פשטידת כרובית – קלה וטעימה | השף הלבן

 

אבל עדיף רק לחלוט קלות את הירק

לשים בתבנית בתנור עם חמאה או שמן זית,גלים.אחרונה
מלח , פלפל שחור- הכי טעים.
עוגת מספריםםםםםאת פניך אבקש
בצק שקדים פריך...
תגידו לי שזה לא כזה מפחיד כמו שאני חושבת...
רוצה להכין לבעלי ליום הולדת וממש חוששת..
יש לי מתכון..
תנו לי טיפים.
יודעת שצריך להקפיא לפני האפיה..
איך שומרים על זה? מתי מזלפים? מה עושים?
הכנתי ויצא ממש בסדרהפואנטה
ראיתי במתכון באינטרנט.. אחד האתרים הראשונים שעלו
אני הכנתי פעם ראשונהmom123

ולא היו לי שקדים אז הכנתי בצק פריך רגיל, צריך לשמור לא לאפות יותר מידי וגם להיזהר אחר כך כי זה מאוד שביר (אם קצת נשבר לא נורא, בסוף הקרם והקישוטים מכסים הכל).

בנוגע לקרם ממליצה לך לחפש מתכון טוב, אני רק הקצפתי שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וקצת א. סוכר. היה מאוד טעים אבל השכבות היו מאוד צמודות בגלל שהקרם לא היה סמיך מספיק, אולי צריך להוסיף גבינה או משהו.. הקרם דווקא היה מוצלח בלמעלה.

כמו ההמלצות באינטרנט הכנתי יום מראש-ככה הקרם ריכך קצת את העוגיה והיה קל לחתוך. כמובן את הקישוטים/פירות שמי מיד לפני ההגשה.

לא מאוד קשה להכין אבל לוקח זמן, וזה בהחלט מרשים

טיפ למספרים-הדפסתי מהאינטרנט מספר מוכן על דף A4, גזרתי ושמתי על הבצק, חתכתי עם סכין מסביב.

אני ארצה להכין בצורה של עיגול או משהו.. והכנת יחד עם הקרםאת פניך אבקש
יום קודם? הייתי בטוחה שלא כדאי...
ובקרם שרשום לי יש שוקולד לבן, אז אולי זה קצת מייצב...

כןmom123

הכנתי בשישי ונאכל במוצש

ממש לא מסובךציף
בצק פריך רגיל עשיתי ,להזהר שלא יהיה יותר מידי בתנור ואחכ לתת לו להתקרר לגמרי ורק אז להשים את הקצפת
מחזיר יופי יום במקרר
איך אני יודעת מתי אפוי?את פניך אבקש
לפי המתכון,ממש על הדק'ציף
בדק' זה בין 10 ל12 דק'
אוקיי.. מקווה שיצא טוב.... בע"ה...את פניך אבקשאחרונה
המלצה על מיקסר? להכנת עוגות ועוגיות אבל בעיקר בצקכמעין הנובע
מחפשת מיקסר באמת באמת טוב. שיודע להתמודד טוב עם בצק וחזק.

אשמח להמלצות!!
לבוש יש יכולת להתמודד עם בצקיםשוקולדד ציפסאחרונה

אבל מאד מסורבל לטעמי הנקיון שלו..

מישהו כאן מקפיד להשתמש בתמצית וניל איכותית?ג'נדס

אני נורא רוצה לקנות אבל זה יקר אש... למישהו/י יש המלצה על מקום שניתן להשיג במחיר סביר? אני יודעת שגם את האיכותי צריך לשים פחות בכל מתכון כי הוא יותר חזק. כך שלא אמורים להשוות מחירים בינו לבין הלא איכותי שיש בסופרים... ובכ"ז ההבדל מטורף...

למה שלא תכיני לבד?בטהובן

אפשר להזמין באיביי  10 מקלות וניל, להכניס לבקבוק וודקה ואחרי כחודשיים יש לך ליטר תמצית וניל הכי איכותית שתוכלי לקבל

להזמין אוכל באיביי?ג'נדס
לא יודעת איך זה מבחינת כשרות? ולא בטוחה שבעלי מעוניין שאקריב את בקבוק הוודקה שלו... (זה גם כסף, לא?)
מקלות וניל זה צומח...בטהובן


אז..?ג'נדס
ממתי יש מאכל שלא צריך עליו איזושהי רמה של השגחה?
אז תעשי חצי\רבע בקבוק...חילזון 123אחרונה


נכון, זה לא זול..חדשה1
אבל ההבדל בטעם פשוט אחר לגמרי.
זאת השקעה לתקופה ארוכה מאווווד...
מה שמוכרים בסופר זה לא תמצית וניל... זה פשוט כלום בעיני, לא ריח ולא טעם של וניל בהשוואה למקורי.
בקיצור, שווה...
מצאת משהו בהכשר טוב? אני מחפשת כבר הרבה זמן ולא מוצאת..אנונימוס


האמת שלא הגעתי לשלב הזה 🤔ג'נדס
אולי כשאגיע לזה אתקשר לכושרות לשאול אותם ספציפית על מוצר מסויים. יש הרבה דברים שהם יודעים עליהם באופן ספציפי שזה נחשב לכשרות טובה אפילו שלא כתוב על האריזה.
פתיתים, הכיצד?!תיקונים
שלום לכולם!

למה ככ מסתבך לי המאכל הפשוט הזה?
תמיד צריכה להוסיף מים יותר ממה שכתוב על האריזה,
תמיד יוצא דביק, וכעבור זמן קצר פשוט הופך לגוש בצורה של הסיר..

איך פותרים את העניין?

תודה רבה!
פתיתים מטבעם מתגבשים לאחר זמןקראנץ שוקולד

לכן מומלץ להכין אותם כמה שיותר קרוב לארוחה.

בכ"א לגבי ההכנה, לטגן אותם בשמן כדקה, אם רוצים להוסיף בצל מטוגן אז קודם מטגנים בצל ואז מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עד שמשחימים מעט, מתבלים, מוסיפים מים רותחים עד שמכסה כסמ' את הפתיתים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כעשר דקות.

וממשיכה אותך*אשתו של בעלי*
והדבר הכי הכי חשוב!!
בעצם שני דברים-

1. לשים מים בכמות הפתיתים ולא יותר!
שמת כוס פתיתים,שימי כוס מים.
(אותה כוס בה מדדת פתיתים,בה תמדדי מים).

2. לאחר שסגרת את האש,תערבבי את הפתיתים כל 5 דקות...במשך 3 פעמים.
לפתיתים יש נטיה להידבק אחד לשני ולהפוך לגוש בגלל העמילן. והערבוב מפריד אותם.

מה שהיא אמרה. ומוסיפה.... לעשות בדיוק לפי ההוראות, ולשיםאת פניך אבקש
מספיק שמן שיספיק שכשמערבבים כל כמה דקות שלא ידבק.
למה את צריכה להוסיף יותר מים?אם לשתיים
זה מה שהופך את הפתיתים לדביקים.
אם את מוסיפה כי זה נשרף אז תקטיני את האש, ותקפידי לערבב כל כמה דקות
כי המים נגמרים והפתיתים עדיין לא בושלותיקונים
כל צרכם והם קשים....

אנסה את עצותיכן.
ברגע שהוספת מים צריך להנמיך את האש ולערבב כל כמה דקותאת פניך אבקש
את כנראה שמה על אש גבוההמשפחתית
תשימי על הכי הכי נמוכה ואחרי כמה דקות לכבות, זה מתבשל לבד. תשימי מים בדיוק לפי ההוראות.
ולערבב מידי פעםמשפחתית
כשהמים כמעט נגמרים, אני מכבה את האש ומשאירה סגור ל5דקות נוספאם ל3+
ל5דקות נוספות,
זה מסיים את הבישול ויוצא פתיתים אחד אחד
אז גם לי זה קרה..חדשה ישנה
אני דווקא טובה בבישולים וכל פעם שהכנתי פתיתים הכי פשוטים לא הלך! ניסיתי הכל.
עד שגיליתי שזה מסוג הדברים שלא מתפשרים על החברה שלהם... לא קונים חיקויים למיניהם, אלא את של אוסם.
בדיוק. גם סוגת טובים.הנורמלית האחרונה
אני פעם בדרך אגבאיכה
גיליתי שאפשר לסנן פתיתים.
ממש על אותו עיקרון של פסטה ואז העמילן לא מדביק אותם והם יוצאים אחד אחד 👌

(הדרך אגב היתה תיבול יתר שלהם, שנורא התבאסתי מזה. כי היה באלי פתיתים מתובלים בעדינות..)
נכון.אפשר גם בדרך הזאת*אשתו של בעלי*
למי שהדרך הרגילה לא מצליחה לו
וסתם למי שבא לו לנסות בדרך אחרת.
להקפיד על כמות המים שרשומה ולבשל עם מכסה סגור כמעט עד הסוףהנורמלית האחרונה
(אם יש חור במכסה אפשר לסגור לגמרי)
וכמו שאמרו,חברה טובה ולטגן בהתחלה.השמן עוטף את הפתיתים ועוזר להם לשמור על הצורה.
יש לביבי מתכון סודי!לאחדשהפה
אני מכינה כמו פסטה: מבשלת במים, מסננתחלק ממש
ואז מטגנת בצל, מוסיפה את הפתיתים המסוננים ומתבלת
גמנירקפת לבנה
מכינה ככה ויוצא מושלם!
אני מוסיפה גם מים רותחים אחכ ומחכה שהכל יצטמצם.
אפשר להכין כמו קוסקוסבהריון שוב
מטגנץ אותם קצת מוסיפה מים רותחים נותנת להם לחזןר לרתיחה ומכבה את האש... חוזרת אחרי כמה זמן מערבבת ומפרידה אותם בדרך כלל לא נדבקים שוב
הטיפ שליbinbin
עם הבצל לטגן גם עגבניות, זה נותן מרקם מוקרם כזה
מה שהכי חשוב-לא להתקמצן בשמן לטיגון בהתחלהבטהובן


זה כנראה דביק כי את מוסיפה מים...חילזון 123

אני עושה בדיוק מה שרשום על האריזה
מטגנת טיפונת בצל ואת הפתיתים (אם רוצים שזה לא ייהיה דביק, לא להתקמצן על השמן...)
מוסיפה פפריקה, כורוכום, פלפל ומלח
מוסיפה מים רותחים (כום מים לכל כוס פתיתים)
מכסה
מנמיכה לאש קטנה ומבשלים 5-6 דקות
ואח"כ משאירים סגור לעוד איזה 5 דקות לפחות כדי ששארית המים תיספג

לאחרונה מבשלת פתיתים כמו פסטה ויוצא פצצהI am+אחרונה
מבשלים בהרבה מים, מערבבים מידי פעם ועוקבים לא לבשל יותר מידי, מסננים ומטגנים בצל ומערבבים

אפשר לטגן גם קוביות בטטה קטנטנות/גזא/פטריות או על תוספת העולה על רוחכם
באלי מתכון של אורז כמו באולמותה' אלוקינו

נכון, הסוד זה כנראה המון שמן אבל אשמח למתכון אם יש למישהו . 
הוא יוצר נוראא רך , וטעיםם !!!! מחפשת בנרות

מתכון*אשתו של בעלי*
לטגן כוס אורז בשמן.
בנתיים להרתיח מים הקומקום.
לשפוך 2 כוסות מים רותחים לאורז ולתבל במלח.
לערבב ולהנמיך אש.לסגור סיר ולבשל על אש נמוכה בדיוק 20 דקות.
לאחר הבישול לא לפתוח את הסיר.
לאחר רבע שעה לפתוח ולערבב טוב ולסגור שוב.
כמה מלח ???ה' אלוקינו


לכוס אורז*אשתו של בעלי*
רבע כוס שמן
וכפית מלח
וניסית את המתכון הזה ?ה' אלוקינו

ויצא לך כמו באולמות ? 

שניםםםם אני מכינה אותו*אשתו של בעלי*
מאז היותי רווקה בת 18
עברו מעל ל...25 שנה
אחי קורא לו-"אורז אזכרות"
אצל המרוקאים האורז הכי טעים זה האורז שמחלקים באזכרות...
שימי אפילו*אשתו של בעלי*
חצי כוס חד"פ שמן
כשמכפילים כמות אורז מכפילים גם את השמןסתם 1...
או שיש כמות שכבר לא מכפילים בה?
לא.ממש לא*אשתו של בעלי*
יש כאלה שמכינים את האורז גם עם כף שמן.
אני עושה עם כמות גדולה יותר
ככה יוצא לי טעים יותר.
וכמה שמן ?? מה זה כוס אורז בשמן ?ה' אלוקינו


מתכון אורז פרסייאיר_

כמה אורז שאת רוצה.

 

שוטפים את האורז עד שהמים נהיים די שקופים.

ממלאים מים שיכסו את האורז מבשלים על כיריים בינוים אש גבוהה.

כשהאורז חצי מבושל מורידים מהאש שוטפים במים ואז מסננים.

לאחר מכן מטבלים שמן מלח לפי הטעם.

מחזירים לגז על אש קטנה חצי מכוסה.

מוסיפים ממש מעט מים.(בישול באידוי)

עד שהאורז רך אם חסר מים מוסיפים.

 

הפרסים אחרי הסינון מהבישול מטגנים תפו"א בתחתית הסיר ועל זה שמים את האורז ומבשלים על אש קטנה, אפשר לוותר אבל חבל כי זה יוצא ממש טעים!!!

 

תודה! אבל אני רוצה אורז כמו של האולמותה' אלוקינו


נראה לי שפעם שטפתי את האורז טוב טוב וזה עזר...בתאל1

באמת אותה פעם יצא רך ואחד אחד...

 

 

וגם אני אוהבת אורז של אולמות ושל מוסדות..הוא מלא בשמן..אבל טעים..

הכי טעים שיש!כי לעולם חסדו
תודה!פוסעת
איך עושים כזה בסיר אורז חשמלי?פוסעתאחרונה
הסוד האמיתי הוא סוג האורזנחשון מהרחברון
אורז בסמטי יותר יקר אבל שווה. שוטפים אותו מרתיחים בסיר מים מוסיפים כף/שתיים שמן ומכניסים את האורז.
ניסינו עם כל סוגי האורז הבסמטי פשוט נהיה אחד אחד רך וטעים.

אני עושה בסמטיה' אלוקינו

ועדיין זה לא יוצא כמו באולמות . כי צריך להגדיל את כמות השמן . באולמות זה מדהיםםם 

אנחנו דווקא פחות אוהבים אורז בסמטי.כי לעולם חסדו
לדעתי האורז שעושים באולמות זה בד'כ אורז פרסיחילזון 123
תודה רבה.אנסה בע"ה !ה' אלוקינו
נו..נו..ניסית? עשית?*אשתו של בעלי*
אם כן,איך יצא?
האמת ש..ה' אלוקינו

0עדיין לא !! אבל ככ מחכה בקוצר רוח להכין. אם יצא כמו שאני רוצה את אלופההה .. חח ותודה

תקפיד על כל הכללים*אשתו של בעלי*
לטגן את האורז קודם(אני לא שוטפת אותו)
להוסיף מים רותחים,לתבל,
לסגור סיר ועל אש נמוכה 20 דק' ולא לפתוח סיר בגמר הבישול.
אני בת. ובמה את מתבלת?ה' אלוקינו


ברחה לי האות י' *אשתו של בעלי*
לפעמים רק מלח.
לפעמים גם אבקת מרק.
אבל באולמות שמים רק מלח...
כמה מלח את יודעת ? לכוס.ה' אלוקינו


כפית מלאה*אשתו של בעלי*
הכנתי , הייתי חייבת , סקרנית אם הגעתי למתכון המנצח ו..ה' אלוקינו
עבר עריכה על ידי ה' אלוקינו בתאריך י"א בתמוז תשע"ט 17:51

את אלופה ! 

נהדר!!!!!!*אשתו של בעלי*
שיהיה לבריאות!!
הסוד של אורזשירוש16
זה אידוי. ויחס נכון בים אורז למים.
אורז המקורי הוא מיפן. ושם צורת ההכנה היא בכלי מיוחד שמבשל את האורז ע"י אידוי של מים.
אפשר לנסות את השיטה הזו בסיר-
שמים מעט שמן בסיר על אש בינונית
אורז
מטגנים לכמה שניות
מוסיפים מים רותחים ותיבול (אורז בלי מלח אין לו טעם)
מחכים לרתיחה ראשונה
מייד להנמיך את האש להכי נמוך שאפשר, לשים מכסה
ולא לגעת בסיר רבע שעה!
מכבים את האש
מעבבים את האורז
ומכסים שוב לעוד רבע שעה
אח"כ אפשר לאכול.

היחס בין אורז למים:
אורז לבן ארוך (בסמטי, יסמין) כוס אורז ל2 כוסות מים.
אורז לבן קצר (עגול) - כוס אורז ל1 ורבע כוס מים.
אורז מלא - כוס אורז ל1 ו3/4 כוס מים.

בהצלחה!
בלי לקרוא תגובות קודמות-חמדמדה

אבל אני בת ליוצאי פרס ככה ש... 

אורז אחד אחד רך וטעים יוצא כשבאמצע הבישול מסננים את האורס.

ככה, דרך אגב יש לנו את התפו"א השרוף הזה למטה (תאדיג)...

פרטי, נמקי, הסבירי.פוסעת
אני מצה להכין את האורז כם התפוחי אדמה...
אפשר להכין עוגיות טחינה עם חמאת שקדים במקום הטחינה?יעל מהדרום

לק"י

 

ואם יש למישהו מתכונים לדברים טעימים מחמאת שקדים אני אשמח לקבל.

לדעתי כןט'


כן. יצא בטעם שקדים (יזכיר קצת מרציפן)רבה אמונתך!
נראה לי שווה לנסות, אבל לחמאת שקדים מרקם אחריראת גאולה
(היא פחות שומנית ויותר צמיגה)


אצלנו זה הממרח המועדף בכריכים של הילדים .
עוד רעיון -יראת גאולה
להחליף בחמאת בוטנים אני חושבת שיצא מוצלח.
(אבל אולי לא את כל הכמות, כי לשקדים טעם פחות דומיננטי)

והשתמשתי בזה לזילוף על עוגה, יצא מהמם. היה נראה ממש כמו שוקולד לבן.
כלומר לקחת מתכון של חמאת בוטנים ולשים חמאת שקדים במקום?יעל מהדרום


לזה התכוונתייראת גאולה
מכירה קינוחים בסגנון של פצפוצי שוקולד / פרורי ביסקויטים עם שוקולד וחמאת בוטנים?
אז בזה ילך מעולה להחליף. רק שאולי כדאי כן להשאיר קצת חמאת בוטנים בשביל הטעם.

(אף פעם לא אפיתי עוגיות / עוגה עם חמאת בוטנים... רק קינוחים כאלו. ייתכן שגם בעוגות זה אותו עיקרון)
תודה!! אבל אז הבוטנים בטח ישתלטו על הטעםיעל מהדרום
לק"י

נעשה נסיונות..
קניתי כי זה היה נראה משהו טעים.
אני אפיתי עם חמאת בוטניםחיות צבעונית
ושוקולד צ'יפס
זה היה יותר מידי טעים🙈
בוטנים או שקדים?יעל מהדרום
בוטניםחיות צבעונית
אוי עכשיו ראיתי שלא קראתי כמו שצריך. סליחה
אהה..אבל אני מחפשת לחמאת שקדים מתכוניםיעל מהדרום
כן, ראיתי. מחילהחיות צבעונית
אם אני לא טועה עשיתי את זה פעם..
אבל אפיתי עם חמאת שקדים ויצא ממש נחמד.
‫עוגיות חמאת שקדים | רשת 13
זה בסדר ותודה!יעל מהדרום
תודה לשלושתיכן!! אשמח לעוד רעיונותיעל מהדרום
לא רואה סיבה שלא. זה מרקם די דומה. רק אולי פחות סוכרחילזון 123

כי שקדיה זה מתוק יחסית לטחינה
 

יצא לי להכין עוגיות טחינה עם ממרח בוטנים במקום הטחינה. יצא בסדר גמור.

ולמה לא לאכול את זה סתם ככה? על לחם או קרקר וכו' זה ממש טעים לא?

תודה!יעל מהדרום
לק"י

לא אמרתי שלא לאכול ככה...
סתם נראה לי נחמד גם בעוגיות וכו'.
טוב, אז טעמתי...טעם של שקדים ומרקם של חמאת בוטניםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

בינתיים שמתי בעוגיות שוקולד צ'יפס במקום חלק מהשמן. יצאו טעימות, ונראה לי עם טעם קצת שקדי.