שרשור חדש
מחפשת מתכון לעוגה כמה שפחות מתפוררתסמטאות
ערימת אחיינים נמצאת פה שבת,
ולא ככ מתחשק לי לגרד במוצש את הרצפה..
ובכללי מתכונים לעוגות יתקבלו בברכה,
אני מחפשת לגוון
אולי עדיף עוגיות קטנות?חילזון 123


יש עוגיות, צריך גם עוגה,מסורתסמטאותאחרונה
איפה קניתם את התבנית לחלות שבת שלכם?כי לעולם חסדו
ממש מחפשת תבנית גבוהה בצורת אליפסה, עשויה מטפלון.
אשמח למתכונים למלקשייקהפואנטה
אם היה פה שרשור כזה - גם טוב
וגם מאזן את הסוכר..משיח נאו בפומ!
מה מיוחד בבלנדר נינג'הפרח חדש
ביחס לבלנדרים אחרים הרבה יותר זולים?
שיש לו להבים מיוחדיםחיות צבעונית
שמרסקים את המזון בלי לאבד את הערכים התזונתיים שלו. יש סרטונים ביוטיוב שמראים טחינה של פירות וירקות בנינג'ה ובבלנדר רגיל ורואים שם ממש את ההבדל, במיוחד בצבע של המזון. נגיד כשמרסקים עגבניות הן נהיות עם עם קצף לבן כזה ו נינג'ה הן נשארות אדומות.
מענייןפרח חדשאחרונה
בחיים לא הייתי חושבת על הכיוון הזה
בלנדר של נינג'ה - מישהו מכיר את הדגם הזה?אמושית
יש לנו את הדגם הכי קטן שלהם, והמיכל קטן לנו מדי.. אנחנו מרוצים מאוד מהיכולות שלו.
חשבנו להשתדרג עם מיכל גדול יותר, אבל השייקר הרגיל שלהם עם מיכל גדול יקר מאוד, לעומת הבלנדר הזה (ששמתי את התמונה שלו, דגם PS102)
למישהו יש ניסיון איתו בהכנת שייקים? (כולל כתישת קרח). ההספק שלו זהה להספק של הקטן 700W, לעומת הספק של השייקר הגדול שלהם עם מיכל בגודל הזה 1000W
זה משמעותי?
כי הקטן טוחן בלי בעיה קרח, אולי עם אותו הספק הוא יכול לכתוש קרח גם במיכל הגדול?
ומשום מה הכינוי שלו הוא לא שייקר, אלא "קוצץ מזון ובלנדר". אבל כן מפורט ביכולות שלו כתישת קרח.
מבולבלים.. נשמח לעזרה!
הכנת פיצה מראש - עזרהניל"ס

אני רוצה להכין פיצות לארוחת ערב. יש לי זמן במשך היום, אבל לא יכולה לדעת בוודאות מתי (בבית עם שני ילדים ותינוקת).

מתי אפשר להכין את הכדורים? ומתי אפשר לרדד? אכניס לתנור בערב כדי שיהיה טרי, אבל כמה מוקדם אני יכולה לעשות את כל שאר העבודה?

בבית שלי עושים הכל חוץ מתוספות עוטפים ולמקררציף
לא מורגש הבדל
אני מכינה הכל הכלסמטאות
מניחה נייר מגבת מעל ואז נייר כסף או ניילון נצמד ולמקרר.
הבעיה היחידה שצריך לזכור להוציא מהמקרר לחדר ואז לתנור, שלא יכנס קרמידי
בעיני תכיני בצק מוקדם ותתפיחי במקרר~moriya~
אם באמצע היום את יכולה, תכדררי ותקררי.
אם יש לך עוד זמן- תפתחי ואפילו יכולה עוד לשים במקרר.
הייתי שמה את הרוטב והתוספות ממש לפני האפייה.
כולל לרדד מראש? זה החלק שלוקח את עיקר הזמןניל"ס

אפשר לרדד ולשים את העיגולים במקרר אחד על השני (עם נייר אפייה ביניהם) או שזה לא יהיה להם טוב?

תלוי כמה אתם אניניםשוקולדד ציפס

ואם אתם אוהבים פיצה דקה וקריספי

או עבה שהבצק יותר מורגש

ואז לא נורא שיתפח אחרי הרידוד, אפילו עדיף(במקר זה לא תופח יותר מדי)

אם את רוצה דק- את יכולה להכין הכל

כולל תוספות

ולשים במקפיא.

אולי יאריך בכמה דקות את האפיה

אבל מעולה בטעם.

(אם אץ שמה עגבניות אז אותן אל תקפיאי)

כן זה מצוין. תרדדי דק דק דק~moriya~אחרונה
אני מכינה הכל, כולל לאפות ואופה כמה דקות פחות ממה שצריךאם לשתיים
ואז לפני ההגשה אופים עוד עשר דקות בתנור ויוצא כמו טרי
מתכון לממרח שוקולד ביתי?אבוש

עדיף עם מוצרים בריאים..

יש חמאת אגוזי לוזחיות צבעוניתאחרונה
מדהימה שמערבבים את זה עם קקאו ודבש וזה טעים בטירוף, אבל היא גם יקרה..
אפשר לטחון אגוזי לוז לחמאה אם יש מטחנה טובה
אבל בעיקרון זה לערבב שומן כלשהו (טחינה, חמאת שקדים או אגוזים) עם קקאו וממתיק כלשהו (דבש או סילאן) ולדילול קצת להוסיף חלב או חלב סויה או משהו צמחי אחר
אתגר למי יש רעיונות למתכונים של אוכל עשיר בסיבים תזונתיים?[סתם אחת]

אז ב"ה בהריון

רק שהעצירות והטחורים מהריון קודם עוד לא עברו..

ואני מתחרפנת....

 

 

אז, בע"ה אני רוצה להקפיד יותר על אוכל עשיר בסיבים תזונתיים...

רק שאני לא מהאוכלות בריא,

איך עושים את זה???

יש מתכונים נורמלים לאוכל כזה?

וזה לא מסובך מידי להכין....?

 

תודה גדולה לעונות.

נואשת קצת...

דווקא פחות לבשלחיות צבעונית
המון המון ירקות חיים
אפשר לאפות לחם מקמים מלאים ולהוסיף סובין/ סובין שיבולת שועלנשימה ארוכהאחרונה

במקום חלק מהקמח.

 

אורז מלא (למרות שאולי עדיף לך פחות אורז)

 

פסטה מקמח מלא 

 

אבל בעיקר בעיקר לשתות הרבה מים

 

לאכול הרבה הרבה ירקות חיים

 

לאכול פירות קיץ 

ופל בלגיקראנץ שוקולד
עם גלידת דובדבנים בייתית וקצפת

מדהים!!~moriya~
איזה גלידה?
תודה.. גלידת שמנתקראנץ שוקולד
אפשר מתכון לגלידה?רסיס אמונה
בשמחהקראנץ שוקולד
שמים בקלחת פירות יער או תותים או דובדבנים עם 40 גרם סוכר ומרתיחים כחמש דקות עד שמתרכך ושמים להתקרר
מערבבים גביע גבינת שמנת עם 50 גרם סוכר מוסיפים גביע יוגורט טבעי חמוץ ומערבבים טוב..
מוסיפים גרידת לימון מלימון אחד ומיץ מחצי לימון, מקציפים מיכל שמנת לקצפת יציבה, מקפלים פנימה ומוסיפים את הפירות ומקפיאים..
מדי פעם אפשר להוציא מהמקפיא ולתת ערבוב.
יש לזה גרסה פרווה?רסיס אמונה
אני לא אוהב פרווה ולא מכין בכלל פרווה אז לא ממש יודעקראנץ שוקולדאחרונה
אבל מניח שיש גרסאות לגלידה פרווה
אקו שאפשר סורבה.
מגרה!!שי~


עזרה בכמויותשוקולדד ציפס

רוטב פטריות לבורקס

ל70 איש.

כמה צריך?

(רוטב פשוט, מטגנים בצל+ פטריות+ תיבול וקצת א. פטריות)

אנחנו עושים לבערך 7-8 אנשים סיר קטןחיות צבעונית
שזה אומרשוקולדד ציפס

משהו כמו בצל 1?

חבילת פטריות אחת?

 

חשבתי לעשות 9 בצלים בינוניים

4 סלסלאות פטריות טרי

3 קופסאות שימורים

נשמע הגיוני?

חח אני לא משקיעה עד כדי כךחיות צבעונית
שמה מים שמן קמח וא.מרק פטריות.
אז אין לי מושג בכמויות של מה שרשמת.. מה שחשוב שיהיה מספיק נוזלים לרוטב
אוקיישוקולדד ציפס

אם ככה הענין זה שיהיה מספיק נוזלים..

מקסימום ישאר המון.

תודה!

 

סליחה שאני שואלת יוצא טעים מה שאת עושה?

(כי לפעמים אני חושבת למה לעבוד קשה אם אפשר לעבוד קל)

אני אישית לא אכלתי מזהחיות צבעוניתאחרונה
אבל המשפחה ממש ממש אוהבים, וניסיתי פעם עם בצל ופטריות ובקושי אכלו.
שמנת לבישולבת מלך =)
מה אפשר לעשות איתה? חוץ ממוקרמים למיניהם..
ושלא יהיה מסובך..
תודה!
שמנתשירוש16
לבישול הוא בדרך כלל גם לאפיה.
רויאל לקישים~moriya~
רטבים לפסטות (כשמנת או כרוזה), לבלינצ'סים.
ריזוטו,פירה..קראנץ שוקולדאחרונה
מה מכינים לסוף הצום?~moriya~
אני אחראית על המתוקים-
עוגיות שלושה שוקולדים
כדורי שוקולד
ויש יומהולדת אז עוגת שכבות מושחתת
עוגה בחושה ובראוניזיעל מהדרום
לק"י

מרק ירקות ועדשים וצנימים מתובלים מהחלות של שבת.

אם נהיה רעבים לאוכל נוסף- יש שאריות משבת.
ואפשר מתכון לבראוניז?~moriya~
אני עדיין בחיפושים אחרי המושלמים ביותר.
בראוניז זו עוגה שחותכים.....יעל מהדרום
הא הפואנטה
אני יודעת שזה עוגיות
יצא נחמד רק שנראלי שעשיתי אתזה גבוה🤭 פעם ראשונההפואנטה
ואני גרועה בשמות של מאכלים!



חתכתי את זה אחכ לקוביות
נראה טוב גם ככה....וגם לא נראה גבוהיעל מהדרום
לרוב אני מכינה את הפרווה של ניקייעל מהדרום
לק"י

אתמול הכנתי חלבי.
תודה רבה! איזה מהם יותר מוצלח?~moriya~
לרוב אני מכינה את הפרווה עם השמן. הוא מעולהיעל מהדרום
לק"י

ואני מגוונת בתוספות: שופכת מעל העיסה בתבנית חמאת בוטנים או ממרח חלוה ו"מקשקשת", חתיכות חלוה, מרשמלו (נשארו לי מרשמלואים קטנים שהתייבשו)....
מעולה. אנסה. תודה!~moriya~אחרונה
שניצל צ'יפס ומרקadar
ולפני האוכל עוגה ונס קפה
יואו איך בא לי !!נפשי חמדה
בעלי ביקש שאעשה אוכל בריא @: ..
אנטיפסטי וסלט שלא יהיה כבד...להיות בשמחה1


עוגיות תמרים, פקעת אגוזיםחדשה1
עוגת שוקולד, ועוגת מוס חמאת בוטנים

לאוכל עשיתי דג חריף מאוווד לחם חומוס חמוצים...
מה זה פקעת אגוזים?~moriya~


מה זה עוגיות שלושה שוקולדים? של קרין?יעל מהדרום
כן כן שוות ביותר.~moriya~
וזה העוגה;)
וואו!! מרשימה! ונראית טוב...יעל מהדרום
אפשר להזמין גם ליומולדת שלי?סמטאות
תודה לכולם בינתיים רק למשפחה שלי יש פריווילגיה מיוחדת~moriya~
נראה מדהים! מושקע🤗הפואנטה
מה אפשר לעשות עם לקס? אבל פרווההנורמלית האחרונה
מה זה לקס?קראנץ שוקולד


את מתכוונת לסלמון מעושן?ברוקולי

תשימי על סלמון רגיל ותאפי בתנור
מושחת וטעים לאללללה
כןהנורמלית האחרונה
הכנתי מושטים
עם סלמון מעושן?ברוקולי
לא... הכנתי מושטים ולכן אני לא אכין סלומון🤷הנורמלית האחרונה
נבהלתי לרגע ברוקולי

בכל מקרה לקס אוכלים עם בייגלים וקרים צייז׳

נכון @טארקו?
נכוןהנורמלית האחרונה
אבל אנחנו אוכלים סעודות בשריות בשבת
אז תקפיאיברוקולי
ברוררררטארקו
אצלנו לפעמים מגישים את זה עם ירקות וביצים קשות כזה, בתור מנה ראשונה או בסעודה שלישית..
לא עושים.משיח נאו בפומ!אחרונה
קציצות טונה לא מטוגנות יש חיה כזאת?יצור הודי


של ניקי בג'נדס
פשוט לאפות אותם.ת.מ.
אני בד"כ משמנת טיפה עם תרסיס את הנייר אפייה וטיפה מעל גם אותו דבר והופכת באמצע.
אני אופה, ולא משמנת מבחוץ, אבל משתמשת הטונה בשמןיעל מהדרום
לק"י

וגם לא הופכת באמצע.
אני אופה אותם באופן קבועסמטאות
והשתמשתי בטונה במים, ולא שימנתי את הנייר אפיה.
הם יצאו סבבה רק מעט יבשות
קצת המצאתי מתכון ואפיתינשימה ארוכה

והיה מעולה. 

 

כשהשתמשתי בטונה במים הוספתי קצת מיונז לתערובת 

 

 

תודה רבה לכולן!!יצור הודיאחרונה


תפריט שבת- פרשת חוקת (שאלות בפנים)יעל מהדרום
לק"י

עוד לא סגורה. אבל יש לי התלתלבטות:
איזה בשרי אפשר להכין לסד"ש, שלא יהיה מתובל מידי, אבל שיהיה לנו טעים?
אוקי..אנסה השבת בלנסמטאות
תבנית קוגלהוףיין עתיק
יש למישהו מתכון טוב לעוגה שאפשר להכין בתבנית הזאת?
ואיך מחלצים אותה בלי שהיא תיהרס?
תודהה
כל עוגת טורט אמורה להתאיםט'

אם משמנים את התבנית היטב לפני ששמים בה את הבלילה ונותנים לעוגה להתקרר לגמרי אחרי האפיה היא תצא בקלות מהתבנית.

יש 2 סוגים של תבניות קוגלהוף*אשתו של בעלי*
מסיליקון וממתכת.
בכל מקרה צריך לשמן היטב את התבנית ואז לפזר סוכר על השמן שמרחת.
זה אמור לשחרר בקלות את העוגה מהתבנית.
אם אפית בתבנית מתכת,אז אחרי שהפכת אותה,צריך לתת כמה מכות קטנות עם כף עץ כדי לעזור לעוגה להשתחרר מהתחתית.
סוכר/ קמחמקום בעולם
שניהם עובדים טוב
אבל חשוב לשמןטוב ולקמח טוב
תשימי נייר אפייהה' אלוקינו


בתבנית קוגלהוף קצת בעייתי*אשתו של בעלי*
תודה רבה!!יין עתיקאחרונה
מה וכמה מכינים לשבת שסמוכה לתשעה באב?סוסה אדומה
זקוקה לרעיונות ומתכונים...

תפריט גם יעשה טוב
ההבדל בסעודה שלישית. יותר מלאה ומשביעה.קרן-הפוך
לסעודה שלישיתחיים של
סלטים:
מיונז
טחינה
חציל במיונז
כרוב וגזר
ואוכל:
פסטה עם ירקות מלח ושמן
ודג סלמון חתוך לקוביות מתובל בעדינות כלשהי...
עדיין לא הוחלט איך
אצלנו הופכים את הסעודות.הגברת מהירח

מאז שאני זוכרת את עצמי, כמעט תמיד כשתשעה באב יוצא ביום ראשון אמא שלי מכינה את הסעודה הבשרית בסעודה שלישית. אז עכשיו שהתחתנתי ואני מכינה שבת בעצמי לקחתי גם את הרעיון. עוף, ירקות, דגנים/ קטניות - אני חושבת שזה אמור להיות משביע. יותר מפשטידה שאז רעבים אחרי כמה שעות במוצאי שבת.

סעודה שניה חלבית, אבל לא אוכל קל כמו של סעודה שלישית, אלא ממש - פשטידות, קטניות, ירקות מבושלים, דג וכו'. 

אוסטריההההההההההיהודי = שמחהאחרונה

דג סלמון

למישהו יש מתכון של קרמל אבל מנוסה בהצלחה?יופי אדמה

וכמה שפחות מצרכים אם אפשר..

 

תודה!

מקפיצהיופי אדמה


את רוצה שהוא יהיה קשה או נמתח ?נפשי חמדה
נמתח.. קרם כזהיופי אדמה


לציפוי טופי כזה לעוגהנפשי חמדה
הייתי ממיסה סוכר ומוסיפה שמנת..
רטוב או יבש? לאיזה צורך בדיוק?קראנץ שוקולד
ציפוי של עוגהיופי אדמה


לציפוי לא מומלץ כרמל רגיל יצא קשה מדיקראנץ שוקולד
אולי עדיף להכין טופי עם שמנת מתוקה וחמאה
תודה. התכוונתי קרם קרמל שזה נוזלי ואז מתקשה ונהיה צמיגי כזהיופי אדמה


ממיסים סוכר במחבת יבשה.נחשון מהרחברון
מוסיפים שמנת מתוקה מרתיחים על אש נמוכה...
אם מוסיפים שמנת צריך שהיא גם תהיה חמהקראנץ שוקולד
וחשוב חשוב חשוב חשוב בזהירות מירבית למה כוויה של כרמל זה נורא ואיום..
נכון שכחתי לכתוב חמה...נחשון מהרחברון
לגמרי...
לא הבנתי.טארקו
מחממים את השמנת לפני?
באיזה שלב מוסיפים אותה?

אפשר גם עם צמחית?(ברור שזה ייצא פחות טעים ועדיין)
איך יודעים שמוכן?
מתאים למילוי פרלינים?
מחממים שמנתנחשון מהרחברון
ממיסים סוכר במחבת יבשה כשמתחיל להתקרמל מוסיפים בזילוף איטי שמנת חמה ומערבבים על אש נמוכה.
אחלה דבר למילוי. תלוי בכמות שמנת ששמים. שלא יהיה נוזלי מידי.
צמחית לא יודע
אם רוצים קרם אפשר לקפל אחרי עם קרם טיסייר..קראנץ שוקולד
אבל פטיסייר וקרמל זה יותר מידי נוזלינחשון מהרחברוןאחרונה
לדעתי לפרלין. עדיף טופי. יותר סמיך. אבל עניין של טעם...
הבת שלי הכינה עוגיות קוואקר ושכחה סוכר🤦‍♀️🙇‍♀️🙀נביעה
יש דרך להציל????
היא הכינה כפול 2!!!
תצפי בשוקולד מריר/חלב.קראנץ שוקולד


עוגיות שמנות🤦‍♀️נביעה
לטבול אותן בשוקולד? לפזר מעליהן אבקת סוכר?הפואנטה
לעשות אולי זיגוג של סוכר/ דבש/ סילאן?את פניך אבקש
לפורר מעל יוגורט ולהוסיף מייפל... כמו גרנולה...חדשה ישנה
לפורר כבסיס לקינוחי כוסות או עוגת גבינה ואז אפשר להוסיף סוכרגפן36
אולי אפשר לצפות כמו דובשניות (יש לקרין גורן ציפוי.. נראה לי אפשר עם מים)

לטבול בסירופ סוכר אולי, כמו שבקיה?🤔


מתכון לכדורי שוקולד וקוואקר - שיבולת השועל של קוואקר
אבקת סוכר מעלעלה למעלהאחרונה


רעיונות לחיסול כמויות של תמרים שהצטברו?נשימה ארוכה

בהנחה ובתקווה שלא התליעו... (חלק במקרר וחלק בכלל בארון)

לטחון את כולם עם אגוזים ושקדים,לגלגל כדורים ולמקפיאסמטאות
אפשר להקפיאחדשה ישנה
להכין ממרח תמרים, ולשמור לעוגיות וכו'יעל מהדרום
במקרר סיכוי טוב שלא התליע פעמים בארון בקיץ פעמים יצא לי לגלית

לראות דברים לא נעימים = תןלעים וחרקים שחורים קטנים  ...

תודה רבה!נשימה ארוכהאחרונה


אתגר בשר טחוןmom123

נגמר לי הגז והפשרתי בשר טחון לשישי בלילה. מה אפשר להכין עם זה רק בתנור?

בורקס בשר? מיט פאי?משיח נאו בפומ!
צריך לטגן בצל ואת הבשר לפני..mom123


פאי רועים?גלים.
אפשר להכין פירה בתנור?mom123

וגם אפשר לשים את הבשר למטה בלי לטגן קודם עם בצל? אף פעם לא ניסיתי ככה..

אני מכינה מוסקה רק עם תנוריראת גאולה
פשטידת בשר
אפשר מתכון?mom123


ממולאים? קבבים/קציצות?חייצ'ו


יש לך מתכון לממולאים?mom123

שלא צריך להכין מראש רוטב בסיר?

אין לי משהו מסוים..חייצ'ו

אולי למישהו אחר יהיה מתכון לממולאים.

אם הבעיה רק עם הרוטב הייתי מכינה בלי בישול לדוג'- מערבבת רסק, תבלינים, שמן ומים רותחים. 

קציצות מבושלות ברוטב אדוםחילזון 123

לכסות טוב, ועדיף תבנית קצת עמוקה כדי שהרוטב לא ישפריץ לך על כל התנור

מוסקה, קציצות, קציצה גדולה.ט'
מוסקה:
אופה פרוסות חציל במעט שמן ומלח
מסדרת בתבנית פיירקס ומעל את הבשר הטחון:
בשר טחון,+רוטב/רסק עגבניות+תבלינים (פפריקה, שום, מלח)
שכבה נוספת של חצילים
ומעל שופכת רוטב/רסק

סוגרת בנייר כסף ואופה חצי שעה על חום בינוני.


קציצות קטנות/קציצה גדולה שאפשר לפרוס:
1/2 קג בשר טחון
חוואיג/פפריקה ושום
מעט מלח
ביצה
קוואקר (או פירורי לחם)
אפשר גם לגרד קישוא או גזר או בצל

לערבב היטב, ליצור קציצה אליפסית גדולה, לשמן פיירקס או תבנית אחרת (לא גדולה מידי) לכסות ולאפות עד שמשלים ומוכן.
קציצות אפויות עם שמןאם לשתיים
ממש טעים. יוצא דומה לקציצות מטוגנות
אפשר גם בורקס בשר עם כמות יחסית קטנה של בשר בפנים כמו בעראייס.
או לנסות לעשות פשטידה כזאת עם בצק עלים שתי וערב מלמעלה
תודה לכולם!!!!mom123אחרונה