1. הכנתי אתמול בלינצ'סים (בלי מילוי). זה יתקלקל במקרר עד שבועות? איך הכי טוב- אם אפשרי בכלל- לשמור?
2. דג- הייתם מכינים חצי בישול ומסתמכים על פלטה? (מפחדת שיתיבש מידי) אציין שאני בהריון אז חוץ מטעם גם חייבת שיהיה באמת מבושל.
תודה רבה!
1. הכנתי אתמול בלינצ'סים (בלי מילוי). זה יתקלקל במקרר עד שבועות? איך הכי טוב- אם אפשרי בכלל- לשמור?
2. דג- הייתם מכינים חצי בישול ומסתמכים על פלטה? (מפחדת שיתיבש מידי) אציין שאני בהריון אז חוץ מטעם גם חייבת שיהיה באמת מבושל.
תודה רבה!
זה לא יצא רטוב כזה ?
אורניתוהחלות יוצאות יותר טוב...
אבל תוציאי מהמקרר חצי שעה לפני שאת רוצה להתחיל לקלוע, קשה להתעסק עם בצק קר.
בס"ד
א. עוגת גבינה פאי לימון ומרנג Lemon cheesepie – מתנות קטנות מתי הייתם מכינים את המרנג בהנחה שזה לשבועות ולא לשבת? איך הייתם שומרים את העוגה- מקפיא או מקרר? איך מפשירים ומתי?
ב. עוגיות שוקולד ציפס- האם יש תחליף לסודה לשתייה?
תבורכו!
אמרתי לבעלי לקנות פשוט.ענבלבס"ד
עוגת בראוני אגוזי לוז ומוס קפה – מתנות קטנות
איזו עוגה הייתם עושים במקום שיהיה לי כיף להכין ולאכול אותה?
לא עוגת גבינה סתמית כי אני די סולדת מהן ועוגה שאפשר להמיר את המצרכים בה לפרווה.
[אין לי אגוזי לוז אז לא יכולה להכין אותה]
אבל ראיתי שעושים בורקס מדפי אורז. במחבת/תנור.
ואז את שמה בפנים גבינה עם עלים/פטריות מה אשת אוהבת.
ט'שנספיק לעשות קניות, לבשל ולאפות ואני עוד צריכה להמיר הכל לפרווה..

אני עשיתי את של ניקי ב, שמתי ספגטי במקום אטריות אורז. יצא מעולה. ממש ארוחה.
בעוז וענווה!אני רוצה לבשל פרגיות במחבת סוטאז', בתוך רוטב, כדי שיצאו עסיסיות ולא יבשות.
השאלה - כמה זמן בישול הן צריכות כדי להיות עשויות, אבל לא מדי??
ראיתי מתכונים שכתוב בהם 10 דקות, ואחרים שכתוב בהם 45 דקות! טווח הסטייה הסטטיסטי גדול מדי...
ואם הן יצאו לי פעם במרקם של מסטיק, זה אומר שבישלתי יותר מדי או פחות מדי?
יעל צודקת שצמחונים לא אוכלים דגים, אבל זה מסובך,
זה לא ממש מעיקרון, ככה שקציצות טונה הולך
אני עושה בלי האגוזים למטה,
ובמלית - לדעתי עשיתי עם שמנת רגילה פשוטה, וחלק עם השמנת שנשארת מהשכבה למעלה..
חזרתי על העוגה הזאת כבר כמה פעמים, מדהימה!
בסיס עוגית אלפחורס גדולה שאחרי האפיה מורחים עליה ריבת חלב (תודה לקרין גורן על הרעיון)
ואז -
אפשר להכין עוגת גבינה רגילה ולאפות ומעל ריבת חלב עם שמנת חמוצה. יוצא סוף (אבל אין לי מושג איך מכינים בדיוק..)
או לעשות מעל עוגת גבינה לא אפויה, כמו של בסקוויטים, להקפיא (כדי שיתקשה) ולמרוח מעל ריבת חלב.

כי לעולם חסדו
מישהו ניסה לבשל רביולי במים רותחים על הפלטה?יעל מהדרום
זה היום החופשי שלייעל מהדרוםהאם לפני ששמים את הבשר בתנור מומלץ לצרוב אותו כמו לפני בישול? נתח מספר 6, אם זה משנה.
אשמח לתשובה בהקדם... תודה!
מיקסר ידני מקציף טוב?
לדעתי שווה להשקיע במיקסר שולחני, שניתן גם להכין איתו בצקים ועושה עבודה יותר מהירה..
לא מעבר לזה
חרי החג נטפל במיקסר הגדול 
תודה לכן
למשל קרמים פשוטים מקצף ידני מספיק למרות שגם אז אני מעדיף להשתמש בגדול בגלל מהירות ההקצפה, בידני לוקח כמה דקות עד שיש קצפת, בקמיקס דקה וחצי עבודה ויש קצף חזק..
בבצק רבוך אני משתמש בגדול, במרנג איטלקי או שוויצרי שההקצפה ארוכה גם בגדול..
בגדול עניין של נוחות וגם עוצמה..
לימונדה 123

לימונדה 123
אשמח למתכון של הדגכי לעולם חסדו
לימונדה 123
לימונדה 123
קל בטירוף וטעים בטירוף !
עלה למעלה
יש דרך להכין עוגת ביסקוויטים, אבליעל מהדרום
סתם אחת
כי לעולם חסדו
)
