שרשור חדש
שאלות שבועותשוקולדד ציפס

1. הכנתי אתמול בלינצ'סים (בלי מילוי). זה יתקלקל במקרר עד שבועות? איך הכי טוב- אם אפשרי בכלל- לשמור?

2. דג- הייתם מכינים חצי בישול ומסתמכים על פלטה? (מפחדת שיתיבש מידי) אציין שאני בהריון אז חוץ מטעם גם חייבת שיהיה באמת מבושל.

תודה רבה!

בלינצס להקפיא, דג לא יודעת..ט'
איך מפשירים?שוקולדד ציפס

זה לא יצא רטוב כזה ?

חושבת שאין בעיה עם הדג-הריונית
פשוט תשימי על הפלטה עד שיהיה מספיק מבושל
למה חצי בישול?באר מרים
בחצי בישול את עדין מחממת ומקררת וזה זמן לחיידקים..

אני אופה ישר על הפלטה בחג.
חצי שעה ויוצא אפוי היטב, טרי ומעולה!
אם הדג לליל שבועותניקיתושאחרונה
אז לא הייתי מסתכנת כי מניחים אותו על הפלטה רק בצאת השבת.
אני תמיד מבשלת הכל ויוצא נפלא וטעים
כמה מרק צריך להכין ל30 אנשים?אורנית
המרק מנה ראשונה ביחד עם פוקאצ'ות וסלטים..
כוס לאדם?יעל מהדרום
זה אומר 200-250 מ"ל נכון?אורנית
אז לשלושים איש אני צריכה 6-7 ליטר.
תודה!
לא יודעת האמת..וגם ההשערה שכוס לבנאדם היא השערה שלייעל מהדרום
עשיתי גוגל על ההשערה שלך, היא מדויקתאורנית
את בונה על זה שאף אחד לא לוקח מנה שניה?ג'נדס
וממש תלוי בגודל הקערה שתגישי ובגודל המצקת שלך... לדעתי חופשי אפשר לעבור את ה250 מל למנה (הראשונה)
לא לוקחים לבד, זה בהגשה..אורנית
וזה מנה ראשונה של סעודה, יש אח"כ עוד אוכל..
אז, אני בכ"ז מקווה שזה יספיק.. (נגמרו לי הירקות..)
וגם אם כן..באר מריםאחרונה
ייו גם כאלה שיוותרו על המרק ויקחו רק פוקצ'ה וסלטים אז זה מתקזז..
האם יש אופציה להתפיח בצק כול הלילה ?חתולה פרסית
זאת אומרת להכין בצק לחלה היום בערב ולהתפיח אותו עד מחר ב11.
כן, במקרר.טארקו
ושימי מעט פחות שמרים ממה שרשום במתכון.
עושה את זה כל שבועשוקולדד ציפס

והחלות יוצאות יותר טוב...

אבל תוציאי מהמקרר חצי שעה לפני שאת רוצה להתחיל לקלוע, קשה להתעסק עם בצק קר.

ככה יוצא לי הכי טוב. אני לשה שוב אחרי המקרר ונותנת לו עודיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

קצת לנוח.
טוב אתם מוכיחים עצמיכם כיעילים אז עוד כמה שאלות:ענבל

בס"ד

 

א. עוגת גבינה פאי לימון ומרנג Lemon cheesepie – מתנות קטנות מתי הייתם מכינים את המרנג בהנחה שזה לשבועות ולא לשבת? איך הייתם שומרים את העוגה- מקפיא או מקרר? איך מפשירים ומתי?

 

ב. עוגיות שוקולד ציפס- האם יש תחליף לסודה לשתייה?

 

תבורכו!

על א עניתי בקשר ל-ב לא מאמין שיש תחליף ראוי.קראנץ שוקולד


תודה אמרתי לבעלי לקנות פשוט.ענבל


אבקת אפיה לא תתאים?חילזון 123אחרונה
ושאלה אחרונה בע"ה, הפעם בעניין עוגות:ענבל

בס"ד

 

עוגת בראוני אגוזי לוז ומוס קפה – מתנות קטנות

 

איזו עוגה הייתם עושים במקום שיהיה לי כיף להכין ולאכול אותה?

לא עוגת גבינה סתמית כי אני די סולדת מהן ועוגה שאפשר להמיר את המצרכים בה לפרווה.

[אין לי אגוזי לוז אז לא יכולה להכין אותה]

גבינה מלוחה חמדמבינה עניין
מאתגרת: מתכון שיש בו גבינה מלוחה והוא גם בלי גלוטן! (עבר התאריך אז מעדיפה משו אפוי...)
לא ניסיתי מעולםשוקולדד ציפס

אבל ראיתי שעושים בורקס מדפי אורז. במחבת/תנור.

ואז את שמה בפנים גבינה עם עלים/פטריות מה אשת אוהבת.

 

תודה!מבינה ענייןאחרונה
שמעתי שלא משהו.. אז אין לי כוח לנסות...
שרשור רעיונות ותפריטים לשבת+שבועות... הולך להיות מאתגר ט'
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך כ"ח באייר תשע"ט 03:07

שנספיק לעשות קניות, לבשל ולאפות ואני עוד צריכה להמיר הכל לפרווה.. 

 

אפשר במחבתאמת ואמונה
מתכונים מעניינים והכי טעימים לפסטה וכו'סוסה אדומה
לאו דווקא חלביים...

שוטו
פאד תאימדי פעם פהאחרונה

אני עשיתי את של ניקי ב, שמתי ספגטי במקום אטריות אורז. יצא מעולה. ממש ארוחה.

 

פתאי ירקות התוספת הכי טעימה שיש! מחסלים אותה במהירות.

פטריות חיות שהתכמשו. ישמה לעשות איתן?אמא לנסיך קטן
פשטידה? או להכניס בחביתה או טוסטבעוז וענווה!
חביתה זה רעיון.. זה טעים אבל?אמא לנסיך קטן
ניסיתי. היה טעים😋אמא לנסיך קטן
ישש ברוך ה'בעוז וענווה!
מאוד!!את פניך אבקשאחרונה
שאלה לגבי פרגיות*אורחת

אני רוצה לבשל פרגיות במחבת סוטאז', בתוך רוטב, כדי שיצאו עסיסיות ולא יבשות.

השאלה - כמה זמן בישול הן צריכות כדי להיות עשויות, אבל לא מדי??

ראיתי מתכונים שכתוב בהם 10 דקות, ואחרים שכתוב בהם 45 דקות! טווח הסטייה הסטטיסטי גדול מדי...

 

ואם הן יצאו לי פעם במרקם של מסטיק, זה אומר שבישלתי יותר מדי או פחות מדי?

לדעתי 10 דקות זה כשעושים את זה צלויחילזון 123אחרונה
נראה לי שחצי שעה+ זה יותר הגיוני.תחשבי שזה בעצם בשר של כרעיים/ירכיים
רעיינית לצהריים צמחוניים?להתחיל מהתחלה
ילדה בת שנה, קצת מפונקת.
יש רעיונית לצהריים? בחורף מרק היה מעולה, אבל עכשיו מתקשה עם זה
קציצות עדשים/ ירקות עם טחינהסתם אחת
קינואה, פסטה, חביתה עם קווקר, תפו"א
תודהלהתחיל מהתחלה
אני מכינה את רוב הדברים, אבל הכל נראה לי תוספות.
חוץ מהקציצות עדשים
רעיון לרוטב לקציצות עדשים? לא אדוםלהתחיל מהתחלה


טחינהסתם אחת
רעיון!להתחיל מהתחלהאחרונה
קציצות טונהג'נדס
קציצות דגים טחונים
קציצות עדשים (כתומות, ירוקות)
קציצות עם קמח חומוס וירק
דגים (סול, אמנון, סלמון בריא מאוד!)
דגים זה לא צמחוני...יעל מהדרום
אההה... חשבתיג'נדס
שצמחוני זה בלי בשר. וטבעוני זה בלי בשר דגים וחלב...
אהה..יש גם צמחונים שאוכלים דגים, אבל זה מוזריעל מהדרום
תודהלהתחיל מהתחלה

יעל צודקת שצמחונים לא אוכלים דגים, אבל זה מסובך, 

זה לא ממש מעיקרון, ככה שקציצות טונה הולך

עוגת גבינה וריבת חלב-דרוש מתכון ללא הקצפה ובלי מצרכים יקריםמעין אהבה
גבינה,שמנת,שמנת מתוקה ,אינסטנט פודינג הולך
אבל לא גבינות קשות שמנות וכדומה
קיצר שיהיה זול יחסית

רצוי אפויה אבל לא חייב
ואם זה עם הקצפה- אז אולי גם אפשרי מבררת הלכתית כי המקצף פרוומעין אהבה
למה מקציף פרווה?חדשה ישנה
תעשי אותו חלבי ואת יכולה להשתמש בו גם לעוגות פרווה..זה לא הופך לך את העוגות הפרווה שלך לחלביות. (תחשבי שאת אוכלת פסטה קרה בכלים חלביים ואז מעבירה את הפסטה לצלחת חד פעמית, זה לא הפך לך את הפסטה לחלבית)
גם ככה אין מה להקציף בשרי.

יש לי מתכון לעוגת גבינה בסקוויטים שכבות ולמעלה אפשר לזלף ריבת חלב. חומרים סבבה לגמרי, אבל דורש הקצפה.
זאת מדהימה!-יהודית-

מתכון: ריבועי גבינה וריבת חלב

 

אני עושה בלי האגוזים למטה,

ובמלית - לדעתי עשיתי עם שמנת רגילה פשוטה, וחלק עם השמנת שנשארת מהשכבה למעלה..

חזרתי על העוגה הזאת כבר כמה פעמים, מדהימה!

נראה ממש טעים אבל בא לי בלי שוקולד ..אבל שומרת לי להבא;)תודהמעין אהבה
אני מאלתרת..ולפני שהיה לי מקצף חלבי, הייתי רק מערבבת אויעל מהדרום
לק"י

מקציפה קצת ידנית.
בערך ככה- שמנת מתוקה אחת
250 גרם גבינה לבנה
בין חצי לאחד אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר (ולטעום אם מספיק מתוק).
אפשר גם שמנת חמוצה.

אפשר לעשות 2 שכבות- אחת רק הנ"ל, ואחת מעורבבת עם ריבת חלב.
או לקרר את העוגה, לחמם את ריבת החלב, ולשפוך מעל העוגה, ואז להטות לכל הכיוונים שתתפזר באחידות.
הינה. אבל לא אפויה.ואילו פינו
מילוי-
750 גר' גבינה
1/2 חב' פודינג
7-8 כפות סוכר
ת. רום ות. וניל

בסקוויטים (של אסם. של שופרסל לא יוצא טוב כ"כ..)

לציפוי- 100 מ"ל ריצ'/שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר
מומסים יחד.

מערבבים את כל חומרי המילוי.
טובלים בסקוויטים לשניה בקפה ומסדרים בתבנית, מעל מורחים 1/2 מכמות הגבינה, מעל שוב ביסקוויטים טבולים, שוב גבינה, שוב ביסקוויטים ומעל שופכים שוקולד.
מקררים לפני הגשה.
עכשיו ראיתי שאת רוצה אפויה, יש לי מתכון טעים ופשוטיעל מהדרום
לק"י

עוגת גבינה חמה של בית מלון
העוגה טעימה גם קרה, ואפשר למרוח אחרי האפיה ריבת חלב.

ותנסי לגגל עוגת ריבת חלב. זה לדוגמא נשמע טעים:
http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%91%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%91/
הקישור לא מצליח לי, זה מתכונים ב10 דקות "עוגת גבינה וריבתיעל מהדרום
לק"י

חלב חלומית".
שאלה לגבי העוגה-אני מכינה בתבנית אלומיניום לא מאוד גדולהמעין אהבה
נראה לי כמו 2 טינגליש קייק-מלבנית כזאת
צריך את אותה הכמות כמו במתכון או להקטין?ובכמה אם כן?
לא בטוחה, אבל נראה לי אותה כמות או 2/3 ממנהיעל מהדרום
לק"י

ולגבי העוגה של קרין גורן, זאת דוקא צנועה יחסית.
על העוגה הזאת חשבתי..מקווה שטעימהמעין אהבה
ובאמת בררתי הלכתית ואין בעיה גם להקציף עם המקצף הפרווה כי זה לא חם.

וואי מאוב מתכונים אני לא מצליחה להחליט

אני פשוט אוהבת יותר עוגת גבינה אפויה..
ואני עושה אחת עם שכבת שוקולד כזאת..
אבל ממש ממש בא לי עם ריבת חלב..אז מחליטה להתפנק בעוד עוגה


אני גם אוהבת את החיתוכיות גבינה- מייפל של ניקייעל מהדרום
לק"י

אולי אפשר להחליף את המייפל בריבת חלב?

חיתוכיות מייפל גבינה, מעולה! מתכון מנצח לעוגת גבינה מושלמת.
כמות הגבינה שם קצת הזויהמעין אהבה
ובכללי המתכונים של קרין מיועדים לעשירים בעיני- העוגת ריבת חלב וגבינה שלה- צריך 3 שמנת מתוקה ועוד ועוד..
מחפשת משהו קצת יותר חסכוני לא קילו וחצי גבינה...


אבל באמת נראה לי אנסה את של המתכונים בעשר דקות
אפשר לנסות ככה, אבל הכי קל זה לזרום.איכה

בסיס עוגית אלפחורס גדולה שאחרי האפיה מורחים עליה ריבת חלב (תודה לקרין גורן על הרעיון)

ואז -

אפשר להכין עוגת גבינה רגילה ולאפות ומעל ריבת חלב עם שמנת חמוצה. יוצא סוף (אבל אין לי מושג איך מכינים בדיוק..)

 

או לעשות מעל עוגת גבינה לא אפויה, כמו של בסקוויטים, להקפיא (כדי שיתקשה) ולמרוח מעל ריבת חלב.

 

 

עוגת גבינה רכה מהממתמעניןאחרונה
5 ביצים
כוס סוכר
750 ג' גבינה
1 שמנת חמוצה
3/4 כוס קרונפלור
להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר בהדרגה
להכניס את החלמונים, הגבינה והשמנת לערבב
להוסיף את הקרונפלור ולערבב.
לשמן תבנית בינונית ולאפות על 180 בערך 40- 45 ד'
את יכולה להקציף שמנת מתוקה ולזלף פסים של ריבת חלב (את הקרם למרוח על העוגה כשהיא קרה )
מחפשת מתכון מעניין לפרגיות.כי לעולם חסדו
תודה
בבישול? בתנור?*אשתו של בעלי*
בבקשה*אשתו של בעלי*אחרונה
עבר עריכה על ידי *אשתו של בעלי* בתאריך ג' בסיון תשע"ט 09:11
בבישול-
לחתוץ את הפרגיות לקוביות קטנות/בינוניות.
לטגן בצל קצוץ+3 שינים שום קצוצות.
להוסיף כף סוכר חום ולערבב.
להוסיף גמבה קצוצה.
להוסיף-1/2 כוס יין אדום,כף דבש,2 כפות צ׳ילי מתוק,א.מרק,מלח,פפריקה.לערבב היטב ולהביא לרתיחה עדינה.
להוסיף פנימה את הפרגיות ולבשל על אש נמוכה כ-3/4 שעה.

בתנור-
בקערה שמים שמן זית,שום כתוש,קטשופ,אבקת מרק וצ׳ילי מתוק.
מניחים פרוסות פרגיות בקערה ונותנים לפרגיות לספוג טעמים כמה שיותר.(בין שעה ללילה במקרר)
מניחים בתבנית,שופכים את הרוטב מעל,מכסים בנייר כסף ולתנור.
180° כשעה.
בסוף מסירים את הנייר ואופים עוד 10 דקות.

אז שרשור החג התכווץ, אני זקוקה לעזרה עם פיצות ועוגיותיעל מהדרום
לק"י

1. אפיתי כבר את הפיצות רק עם הרוטב, ובתכנון לפזר גבנ"צ לפני החימום על הפלטה.
הבעיה היא, שהרוטב התייבש וקצת נשרף.
יש רעיון איך לרענן אותו?

2. מחפשת מתכון חדש לעוגיות (לא שוקולד צ''פס), עוגיות וניל או משהו דומה.
יש המלצות?
בקשר לרוטב של הפיצה -לימונדה 123
אין לי ממש רעיון אבל אולי תוסיפי מעט רוטב מתי שאת מוסיפה את הגבנ''צ..
יש עוגיות שושנים, מכירה? זה נחמד ממש
תודה על התשובות!יעל מהדרום
אולי להגיש עם רוטב ליד?טל..
תודה..פחות, כי זה בעיקר לילדים.יעל מהדרום
לק"י

אולי באמת נוסיף קצת רוטב עם הגבנ"צ.
מה עם עוגיות ספירלה?הנורמלית האחרונה
או עוגיות טחינה
תודה...נחשוב על זהיעל מהדרום
אם את מחפשת עוגיות לילדים ליומיוםהנורמלית האחרונה
אז עוגיות ספירלה מושלמות לזה, לדעתי.
קלות להכנה, יפות מראה וילדים אוהבים אותם. אפשר להקפיא גלילים של עוגיות ואז להפשיר ולאפות.

גילוי נאות - יש לי חסך ילדות על העוגיות האלה
זה עם מרגרינה או שמן?שומשום אחר2
לבישול בזול יש מתכון עם שמן.הנורמלית האחרונה
תודה!!יעל מהדרום
לק"י

עוגיות אצלינו זה לי וגם לילדים
עוגיות קינמון מעניין אותך?סתם אחת
נשמע מענייןיעל מהדרום
תודה רבה!יעל מהדרום
מישהו ניסה לבשל רביולי במים רותחים על הפלטה?יעל מהדרום
לא בטוחה שיעבוד אבל למה לא להכין לפני?-הריונית
נשמר טוב במקרר, וכשאת מכינה את הרוטב תערבבו בפנים
ניסיון לחסוך בעוד כלי לפני החגיעל מהדרום
חח אולי תשמרי את זה בסיר הקטן שאת מכינה בו את הרביולי-הריונית
ואז את הרוטב תכיני באותו סיר (תעבירי את הרביולי בינתיים לאיזה צלחת)
יחסוך לך כלים🤪
חחחח...נראהיעל מהדרום
לק"י

כל כך הרבה בישולים ומעט זמן....
הזוי שדווקא בשנה שהחג צמוד לשבת - אין חופש בערב חג.הנורמלית האחרונה
לי יש זה היום החופשי שלייעל מהדרום
אני. יצא מעולה. הוספתי כמה דקותאם לשתיים
תודה רבב רבה!!יעל מהדרום
בישלתי בסיר? נראה לך שבתבנית פיירקס זה ילך?יעל מהדרום
בישלתי בסיר. נשמע לי שפיירקס פחות מתאיםאם לשתיים
כי הוא מתחמם יותר לאט ואז המים יתקררו, אבל לא ניסיתי...
תודה!יעל מהדרוםאחרונה
שאלה על בשר בתנורזכיתי

האם לפני ששמים את הבשר בתנור מומלץ לצרוב אותו כמו לפני בישול? נתח מספר 6, אם זה משנה.

אשמח לתשובה בהקדם... תודה!

נתח מספר 6 מאוד יבש, עדיף שכן.. לצרוב כמה דקותחדשה1
במחבת משומנת כמה דקות מכל צד..
אבל שיהיה מופשר לחלוטין לפנינחשון מהרחברוןאחרונה
לכבוד החג המיקסר שבק חייםאיזה יום שמח

מיקסר ידני מקציף טוב?

אני משתמשת רק בידני שנים..בת מלך =)
וזה ממש מעולה!
גם יותר נח בניקיון ואחסון..
כן אבל לא נוח בהקצפות ארוכותקראנץ שוקולד

לדעתי שווה להשקיע במיקסר שולחני, שניתן גם להכין איתו בצקים ועושה עבודה יותר מהירה..

הקצפות לעוגת גבינה/גלידהאיזה יום שמח

לא מעבר לזה

חרי החג נטפל במיקסר הגדול

תודה לכן

אם כבר... מנצלשתחדשה ישנה
יש לי מקצף ידני פשוט ממש ומקצף גדול של קנהווד .
אני עוד לא הצלחתי להבין מה ההבדל ביניהם?
יוצא לי אותו כמות של קצפת, אותן עוגות מוצפות...
אני סתם מתאמצת להוציא את הגדול או שזה באמת שווה יותר? מי מבין בזה?
דיי תלוי למה ומה מכיניםקראנץ שוקולד

למשל קרמים פשוטים מקצף ידני מספיק למרות שגם אז אני מעדיף להשתמש בגדול בגלל מהירות ההקצפה, בידני לוקח כמה דקות עד שיש קצפת,  בקמיקס דקה וחצי עבודה ויש קצף חזק..
בבצק רבוך אני משתמש בגדול, במרנג איטלקי או שוויצרי שההקצפה ארוכה גם בגדול..

בגדול עניין של נוחות וגם עוצמה..

זהו, זה יותר מהיר. אין ספק.. אבל בשביל מספר דק'חדשה ישנהאחרונה
בסוף לשטוף את הקערה הענקית הזאת לוקח יותר זמן...
אולי באמת כי אני לא מתעסקת עם קצםות מטורפות, רק פשוטות של מוס, עוגות גבינה וכד'. בחיים לא הכנתי למשל פבלובה... אולי שם זה יותר משמעותי
תפריט לשבת פרשת "במדבר"יעל מהדרום
לק"י

חלות ביתיות
סלט חצילים
מטבוחה/ משהו דומה (מעגבניות שמסרבות להאדים יפה)
חומוס ביתי
גזר מגורד
בשבת- סלט חי של כרוב, מלפפונים, בצל. עגבניות שרי

עוגה בחושה (עם תפוחים/ שוקולד/ שוקולית....)
אולי עוגיות

ליל שבת:
קוסקוס
רוטב עם עוף ותפו"א

שבת בבוקר:
אורז
ירקות וחזה עוף
(אני שוקלת לעשות הכל יחד).

סד"ש:
סלטים
כנראה סלט תפו"א
אולי פוקצ'ות או פיצה טונה
התפריט אצלנולימונדה 123
סלטים -
טונה ותירס
גזר מתוק
מטבוחה
כבד קצוץ
טחינה
ביצים
סלט חי

חלות בעז''ה
עוגות - מוס לוטוס, פאדג שוקולד לוטוס( קל ולהיטטטטט) ועוגת מייפל.

ערב שבת -
דג אדום
פטריות ממולאות בשר
מעורב
תפו''א ואורז

בוקר -
מוסקה בשר וחצילים
קינואה
חזה עוף בטמפורה
אנטי פסטי

שלישית -
מסתמן שדג סלמון
אפשר מתכון למעורב?כי לעולם חסדו
ומה זה דג אדום?
תודה
בכיף לימונדה 123
דג אדום - דג מרוקאי , אם תרצי מתכון ,בכיף.
מעורב - מתבלת שווארמה, חזה עוף, טחולים, פרגיות בגריל עוף, פפריקה מתוקה וחריפה, תיבול לשווארמה , קצת קינמון ומל''פ ומטגנת עם בצל
תודה רבה אשמח למתכון של הדגכי לעולם חסדו
הנה לימונדה 123
משרה דג בלימון סחוט ומלח גס ,
מחממת שמן בסיר ( לא מתקמצנת על השמן;)) , שרותח מטגנת רצועות פלפל אדום , מתרכך קצת - מוסיפה פרוסות עגבניה, כמה שיני שום , פרוסות פלפל חריף , כמה פרוסות לימון, ומתבלת בפפריקה, שום גבישי, כמון ומל''פ , מניחה את הדגים מלמעלה ומוסיפה קצת מים, סוגרת את המכסה וכמה דק' לפני שמוכן מפזרת כוסברה קצוצה מלמעלה
אפשר מתכון לפאדג' בבקשה?יעל מהדרום
בכיףףלימונדה 123
פאדג'- ממיסים 2 חבילות של שוקולד מריר יחד עם קופסת לוטוס ( אני אוהבת את זה עם המון לוטוס ,אפשר פחות מקופסא שלמה) רצוי הלוטוס קראנ'ץ , מערבבים ושופכים לתבנית , מכניסים למקפיא ושזה מתקשה חותכים לקוביות ומצפים בקקאו .
זה פשוט להיטט קל בטירוף וטעים בטירוף !
תודה רבה!!!יעל מהדרום
וזאת את עם הקישואים בשום קונפי? אני אשמח למתכוןיעל מהדרום
וגם לחזה עוף בטמפורה בבקשהעלה למעלה
אני הכנתי את זה פעם (ובלי הרוטב צ'ילי)יעל מהדרום
אשלח יותר מאוחר בלנ''דלימונדה 123
התפריט שלנואבןישראל
סלטים:
חציל בטעם כבד
חצילים מטוגנים
סלט ביצים
סלט כרוב במיונז
סלט כרוב עם סויה וסילאן
מטבוחה
טחינה

ערב שבת:
מושט עם טונה ברוטב אדום בתנור.
קוסקוס עם מרק בשר.

בוקר שבת:
חמין
קציצות בשר כבש
אורז

סעודה שלישית:
דג שנשאר
סלטים
בורקסים.

עוגות:
עוגיות תמרים
עוגת קינמון.

שתהיה שבת שלום(:
מצידי לאכול קרח בוריאציות שונותט'


רעיון נפלא יש דרך להכין עוגת ביסקוויטים, אבליעל מהדרום
לק"י

עם קרם שוקולד רך בין השכבות, בלי קצפת או שמנת?

יש שוקולד מריר, קקאו.
נראה לי שנעשה עם טחינה או חמאת בוטנים...יעל מהדרום
איך יצא?יראת גאולה
טעים! המסתי שוקולד מריר עם טחינה וסוכריעל מהדרום
לק"י

ערבבתי עם ביסקוויטים שבורים ושיטחתי בתבנית. מעל פיזרתי שקדים טחונים/ חלבה מפוררת.

לא עוגת ביסקוויטים, אבל טעים.
תודה! התחלתי לאהוב את הרעיוןיראת גאולה
של המסת שוקולד, טחינה, חמאת בוטנים, דבש / סילאן.....
אז מחפשת כאלו מתכונים, עם מינימום פרודוקטים שאינם בריאים...
אז אפשר עם שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהיםיעל מהדרום
לק"י

שלטעמי זה מר.
יש כאלה שגם לא יוסיפו סוכר לטחינה ושוקולד- לי זה מריר מידי
זה ממש טוב ובקלותחדשה ישנהאחרונה
מיני טראפלס שוקולד משובחים - מזמינים

מקווה שהעתקתי נכון את הקישור
אצלינו סתם אחת
ערב-
קבבים על מקל קינמון
עגבניות ממולאות אורז
כרובית עם טימין בתנור
בוקר-
חמין כמובן
סעוד"ש-
סלמון עם עשבי תיבול לימון ועגבניות
סלטים-
חומוס ביתי
מטבוחה
פלפלים קלויים
חציל בטחינה
חצילים ברוטב עגבניות
טחינה
שום בתנור
עגבניות חריף
התפריט שלנו כי לעולם חסדו

ערב שבת -
דג אמנון ברוטב אדום עם ירקות
אורז פרסי
חזה עוף בטריאקי

שבת המלכה -
עוף בגריל עם טימין
תפוחי אדמה בתנור בתיבול חדשני (וספונטני )

חלות בעז"ה
סלט ירקות
חצילים במיונז
טחינה
סלט ביצים

עוגת שוקולד חמה וגלידת שוקולד עם אגוזים

שבת-שלום
מה התיבול של תפו"א?יעל מהדרום
מה מהבאים יהיה הכי טוב בהקפאה? (מתלבטת מה להכין היום לשבועותבארץ אהבתי
עוגת גבינה
לזניה
קיש פטריות
פשטידת תירס
פשטידת פסטה
סירות קישואים ממולאות
עןגת גבינה קרה. סירות ממולאים בבשרחדשה ישנה
כל השאר לא נראה לי מתאים
דווקא פשטידות זה הכי קלאסי להקפאהמעין אהבה
חוץ מפשטידת פסטה

ודווקא עוגת גבינה מתלבטת כי אפשר אבל נשמע לי הרבה פחות טעים


אני נגיד מתחילה מלהכין עוף ופשטידות ולהקפיא
וילות
ובצק לפיצה
עוגת גבינה אפשר להקפיא, ולהוציא למקרר לילה לפנייעל מהדרוםאחרונה
לזניה עוברת מצוין הקפאהנחת ואושר
מאפינסים, עוגה בחושהיטבתה
היי לכם ❤
מחפשת מתכון לעוגה הכי קלה בעולם שאפשר לשים במאפינס (30 בערך)

באמת קלל בלי להפריד ביצים וכאלו- שונאת אפיה
בבקשהט'
2 ביצים
1 כוס חלב סויה או יין
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה

ואז לפי הטעם שאת רוצה תבחרי:
4-3 כפות קקאו או כוס קוקוס או כמה כפות פודינג וניל.. כיד הדמיון והחשק
אפשר לפזר שוקולד צ'יפס או שוקולד מומס לפני האפיה.

המתכון לתבנית אינגליש קייק אחת או 15 קאפקייקס
כדאי להקציף את הביצים קצת (עם מזלג או מטרפה ידנית)

170 מעלות
20 דקות
עוגה בחושה בכמות של אינגליש קייק אחתיעל מהדרום
לק"י

מערבבים:
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן.

מוסיפים לסירוגין (אני שמה הכל):
1 סוכר וניל
חצי א.אפיה
כוס קמח

ובסוף- חצי כוס מיץ תפוזים/ מים/ יין תירוש.
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס וכדומה.

אופים בחום של 180 מעלות.

לכמות שאת רוצה נראה לי שפי 4 יתאים.
בלי ביצים?אמת ואמונה
אופס.....שכחתי. ביצה 1 (כתבתי מהזיכרון פשוט)יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

ביצה 1 אחרי השמן והסוכר.
מה אפשר לשים בבצק (לשבלולי פיצה) במקום סודה?נעמה301
(לא סודה לשתיה, אלא סודה)
עדיף פשוט להשתמש במתכון אחררבה אמונתך!
זה מה שעשיתי בסוף, תודה!נעמה301אחרונה
כמה זמן אפשר לאחסן פשטידה במקרר? ומה לגבי קינוחי כוסות?Pandi99