שרשור חדש
מתכון לביסקוויטים?להתחיל מהתחלה
מתכוונת להכין מכוסמין, מאמינה שמתכון מקמח רגיל יעבוד.
קונה עכשיו, אבל זה יקר...
מעשר דקותאו"ר
עשיתי פעמיים שלוש. הילדים אהבו.
מתכון לביסקוויטים

לאחרונה אני מכינה עוגיות מרוקאיות של איה קרמרמן (מהכתבה שלה תיקון לתיקון או משהו כזה) לא ביסקוויטים אבל עוגיות פשוטות(בטעם, בלי התחכמויות) וטעימות
תודה, נראה מעולה!להתחיל מהתחלה
אנסה
חזרתי לדווחלהתחיל מהתחלה
אז עשיתי את המתכון ויוצא ממש מתפורר, איך מכינים ביסקוויטים כמו של החנות?
? אשמח גם לדעת (:או"ראחרונה
מתכוני פרווה / סויהאילנית.ש

שלום

אני מחפשת רעיונות למתכונים לשבועות בעיקר פרווה (בשל רגישות לחלב)

אשמח אם יש למישהו, תודה

מתכונים למה? אפשר מלא דברים פרווהחילזון 123
פשטידות,
דגים,
בלינצ'ס ממולאים בפירה או פטריות ובצל,
ירקות אפויים,
לביבות של ירקות שונים,
פלאפל,
שקשוקה
יש לך רעיון לפשטידות טעימות פרווה?כי לעולם חסדו
תכתבי בגוגל פשטידת בצל של ליהי לפידחילזון 123
בלינצ'ס, מאפים - כל דבר יתקבל בברכהאילנית.ש


אני מכינה בלינצ'ס לפי העין... אולי למישהו אחר יהיה מתכון?חילזון 123
בטוח לניקי ב יש מתכון טוביעל מהדרום
^^ לניקי יש מתכון אליפות.טארקואחרונה
תחפשי בלינצ'ס פטריות ניקי ב'

את המילוי אני מאלתרת ומשנה לפי טעמי.
פשטידת בצל של ניקי (אני לפעמים מוסיפה גם פטריות)יעל מהדרום
לק"י

ופשטידת תפו"א של @ט'
רעיון דומה אבל עם יחסים אחרים-בארץ אהבתי
פשטידת בטטה ובצל
(יש שם קצת קוטג' אבל אפשר לגמרי להוריד, הכנתי כמה פעמים ויצא מעולה...)

ועוד מתכון שמצאתי לפני כמה זמן ורציתי לנסות, נראה לי טוב אבל עוד לא הספקתי לבדוק בעצמי...
פשטידת קישואים ובטטה פרווה - רכה, עסיסית, מאוד טעימה !!
חדש בסופריםקראנץ שוקולד
שמנת 42 2 ליטר

כן, ראיתי את זה. הזויבוז
למה הזוי?קראנץ שוקולד


א. 42 אחוז? ב. למה כזה גודל???בוז
קרם יותר יציבקראנץ שוקולד

משתמשים בזה הרבה בקונדיטוריות לקצפות חזקות יותר.. 

אם כבר שלחת אז שאלה לישומשום אחר2
בתמונה ךיד השמנת יש מילוי למאפים. לי זה נראה סתם יקר ומעניין אותי מה יש שם. גבינה רגילה/ גבינה רגילה+ גבינה יותר קשה? מישהו התנסה ויודע להגיד?
האמת שלא מכיר אז לא יודע להגיד..קראנץ שוקולד


בדיוק קנינו אתמולהפואנטה
לא יודעת מה יש שם.. גבינות
בד"כ המוצרים של טרה כןקראנץ שוקולד


ה42% יעיל למוס?ארץ השוקולד
מתלבט אם בכלל רלוונטי להכין מוס חלבי מקצפת חלבית ושוקולד.
ועד כמה משמעותי ההבדל בין 38 ל42?
בודאי אבל אין צורך במוסקראנץ שוקולד

מכיוון שיש מייצבים אחרים כמן חלמונים וג'לטין זה יותר מיועד לקצפות לזילוף או מריחה..

מבחינת ההבדל בגדול זה ככל שיש יותר שומן ככה השמנת תתן קרם יותר חזק ויציב ועשיר.. אבל 38 מספיקה בהחלט..

ברור שאין צורך, עדיף מוס עם שוקולד וביצים וזהוארץ השוקולד
אבל היתרון בקצפת ממה שהבנתי שזה נשמר זמן רב יותר
לא אותו דבר מבחינת טעםקראנץ שוקולד
שמנת מתוקה מוסיפה המון לעומת פרווה..
אני חושב שמבחינת טעם אין מה להשוות לכיוון השניארץ השוקולד
בלי להעליב
על טעם וריח קראנץ שוקולדאחרונה
אבל בכללי חלבי לא משתווה לשום דבר פרווה שיש..
בסוף קניתי של יטבתה קראנץ שוקולד

מאיפה אתה מוצא את האריזות הענקיות האלה?חילזון 123
צריך קומבינות 😜קראנץ שוקולד
סתם, בעיקרון כמו שכתבתי התחילו לשווק בחלק מהסופרים אבל בלי קשר עוד לפני יש קונדיטוריה ליד הבית שלי שאני קצת מכיר את בעל הבית אז הוא מוכר לי, יש גם גלונים של 3
עזרה מהמנוסים באפיה,שגרה ברוכה
אז התחלתי לעבוד על משהו
הקצפתי חמאה עם סוכר. בפועל עכשיו רואה שחסר לי מהחומרים. (הזמנתי לא הגיעה במשלוח וכו') יש מה לשמור את זה למחר או שזה הולך לפח? (תערובת החמאה והסוכר)
לא ממש מנוסה אבל לדעתי את יכולה לשמור ולהקציף קצת שוב מחרחילזון 123

חמאה לא נהרסת כמו שמנת מתוקה

אין בעיה לשמורמשיח נאו בפומ!
תודה לכן,שגרה ברוכהאחרונה
בא לי להתחדש עם מתכונים לתפוחי אדמה, למי יש משהו מעניין?אמושית

מה אני עושה: (הכל בתנור)

-פרוסות תפוחי אדמה עם שמן זית ומלח

-קוביות תפוחי אדמה ובטטה עם פפריקה, מל"פ, שמ"ז.

- תפוחי אדמה עם עשבי תיבול (כוסברה, פטרוזיליה) שום ופירורי לחם

- תפוחי אדמה עם פירורי לחם של ניקי

 

אשמח למתכונים מעניינים וטעימים

קוביות תפו'א - שמן זית ואבקת מרק בצל (או פטריות).אניוהוא
פירה. רק תפוא או גם עם בטטה..ואילו פינו
הופ פרייז. קוביות תפוא מטוגנים ואז מערבבים עם רוטב צ'ילי
הלהיט אצלנוkk

לחתוך לקוביות תפו"א, בטטה ובצל

(הרבה בצל! זה מה שנותן את כל הטעם).

לערבב עם שמן זית, דבש ומלח גס.

לשטח בתבנית של התנור על נייר אפייה

ולאפות על 200 מעלות.

 

טעים ממש.

משהו כנל אבל הכי טעים השיני שום שמתרככים בזהאו"ר
וגם תפוא פפריקה כורכום כמון מלח (בלי שמן) עם עוף מלמעלה שמחוררים עם מזלג ונהיה הכל ברוטב של העוף....
אין לי מתכון מדויק,עלמא22
אבל אני עושה תפוחי אדמה בצ'ילי, פשוטים להכנה וטעימים.
אני מבשלת קצת את התפוחי אדמה (חצי בישול), חותכת לקוביות, מוסיפה בצל ושום (לא חובה, אם אוהבים). מתבלת בשמן זית, פפריקה אדומה, קצת פלפל והרבה צ'ילי, ומכניסה לתנור (אני חושבת 200 מעלות. לערבב מידי פעם שלא ישרף
תודה על כל התגובות! ינוסה בע"האמושיתאחרונה


מי יכול לעזור לי במתכון לדמיון שלי?אורית**
מדמיינת איזה מוס/עוגה/ לא יודעת איך לקרוא לזה,
שהבסיס שמנת כלשהי, ולמעלה שוקולד חלב.
לא גבוה מידי.
לא מסובך מידי להכנה, ולא עם חומרים מיוחדים מידי.
ועם הוראות ברורות למתקשים.
מנסה לימונדה 123
השאלה אם בא לך איך שכתבת , ספציפית שמנת ושוקולד חלב ? או משהו כללי יותר בסגנון?
בראש שלי עולה ככה -
בסיס שמנת להקצפה עם פודינג וניל ( יוצא טעים ויציב יותר) ומעל גנאש שוקולד חלב - ממיסים שוקולד חלב עם שמנת מתוקה..
אולי הייתי משדרגת עם בסיס של עוגיות כלשהו טחונות מעורבבות עם חמאה מומסת..
מקווה שעזרתי , בהצלחה !!
עכשיו ראיתי שכתבת הוראות ברורות לימונדה 123
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ,מוסיפים פודינג וניל ומערבבים. מכניסים למקפיא שיתקשה ..(אחרת השוקולד יתערבב ולא יישאר למעלה )
ממיסים שוקולד חלב יחד עם שמנת מתוקה מצננים לטמפרטורת החדר ושופכים מעל הקצפת.
והבסיס שכתבתי זה פשוט לטחון עוגיות (בסקוויטים, לוטוס, אוראו ) לערבב עם חמאה מומסת ולשטח על התבנית - זה בעצם השלב הראשון.
בהצלחה !
יש!! תודה!!!אורית**
אז צריך 2 שמנות בעצם. אחת להקציף עם פודינג, ואחת להמיס עם שוקולד.

תודה תודה תודה!
כןלימונדה 123
כמובן שהכל תלוי כמות שאת רוצה אבל לתבנית בינונית רגילה זה נראה לי הכמויות
בכיף ממש ! תעדכני איך יצא ;)
נשמע ממש טוב, רק שימי לב ליחס בין השמנת והשוקולד בציפויאמושית

את בעצם רוצה להכין גנאש לציפוי.

פה יש לך יחסים עבור סוגי השוקולד השונים: איך מכינים גנאש

תודה!אורית**אחרונה
לאנשים שמבשלים, מה אתם אומרים על תכנון המטבח הבא?מטבח חדש
לדעתיקראנץ שוקולדאחרונה
מתכון מעניין לסלמון, יש?סוסה אדומה
בדרך כלל מכינה סלמון אפוי בשמן זית מל"פ גרוסים, שום פפריקה
או חרדל דבש ושום וכו'
או עם עלים ירוקים...
ניסיתי גם את המרוקאי המבושל ופחות אהבנו.
יש לכם רעיון למשהו מעניין שהוא לא סיני? - טריאקי וסויה וכל אלה... לא בא לנו.
אני עושה עם פסטועלה למעלה
על הדג עצמו שמה מלח פלפל וסילאו ועל זה שופכת פסטו
בדיוק עשיתיסתם אחת
הכנתי רוטב משמן זית, כוסברה, טימין, בזיליקום, שום, מיץ לימון, ומלח ומרחתי מלמעלה. מעל זה הנחתי פרוסות עגבניה ולימון ושיני שום שלמות. יצא טעיםם
אצלנו אוהבים סילאן, מיץ לימון ושמן זיתאאם
בסוף עשיתי שילוב של שני מתכוניםסוסה אדומה
אעדכן...
לערבב קטשופ חרדל ומיונז בכמות שווהאניוהוא
למרוח על הדג

להניח - ניירות כסף ועליהם נייר אפיה - לשים את הדג בנייר אפיה ולעטוף בנייר אפיה וב2 נירות כסף.
לאפות.
שום כתוש, טימין ובזיליקום. מעולה!אחרי לידהה
שמן זית, מל"פ כמובן. אפשר גם קצת פפריקה לצבע
עם מיונז ועשבי תיבול:באר מרים
שום כתוש, מלח,פלפל,
מיץ לימון
מיונז
עשבי תיבול קצוצים: בעיני הכי מוצלח עם פטרוזיליה אבל אפשר כוסברה/שמיר וכו..
אפשר להוסיף ממש קצת פפריקה בשביל הצבע...

מערבבים הכל ומצםים את הדג.

אופים 15-20 דקות.

אם זה לחג ולא לשבת-
אפשר להשאיר מלפני החג במקרר ובחג להניח על הפלטה לא מבושל וזה מתבשל על הפלטה ויוצא טרי ומעולה!
מיונז וחרדל. ממש טעים!!נערת טבע
אני מוסיפה מעל הממרחשוקולדד ציפסאחרונה

פירורי לחם /בצל ופטריות מטוגן.

יש כזה דבר עוגיות קורנפלור ללא חמאה/מרגרינה?שוקולד לבן
מה זה עוגיות קורנפלור?משיח נאו בפומ!
עוגיות מקורנפלור במקום קמח..שוקולד לבן
כל המתכונים שראיתי הם עם חמאה
למה את רוצה להכין עוגיות דווקא מקורנפלור?רבה אמונתך!

אם את רוצה הכנתי עוגיות מקמח "כרגיל" עם שמן, יצא חביב

לאחרונה שמתי לב שעוגיות מקמח ושמן לא עושות לי הכי טובשוקולד לבן
ומרגרינה אני לא רוצה (חמאה עושה לי רע מאז ומתמיד)

לכן חשבתי לנסות קורנפלור

אני אשמח למתכון בכל זאת, בשביל בעלי..
תודה!
עוגיות ברמות, מהבלוג בישול בזולרבה אמונתך!
רק החלפתי את הקמח
תכיני עוגיות של פסח מקמח תפו'אחילזון 123
יש הרבה מתכונים עם שמן
הבעיה היחידה שאני לא אוהבת אף מתכון עם קמח תפו"א..שוקולד לבן
תודה על ההצעה
אפשר סופלה במנג'טים קטניםאם הבנים12
תודה!שוקולד לבן
באמת עשיתי את זה
אשמח לעוד רעיונות אם יש לך..
טעותץנערת טבעאחרונה
אשמח למתכונים למאפינסשלוםשלום11
לתבנית מאפינס מסיליקון. מחפשת מלוחים ומתוקים ***שיהיו יחסית בריאים*** (אני משתמשת בקמח מלא)
ולא עתירי סוכר ושמן תודה
עוגות? פשטידות?פרח-אש
אצלנו כמעט כל עוגה או פשטידה יכולה להיות בתבנית כזו
גם עוגות וגם פשטידות. .שלוםשלום11אחרונה
פשוט אין לי מתכונים ללא סוכר /מעט סוכר בעוגות.
מכירים את זה בפתאום בא לכם משהו מתוק? רעיונות לדברים בריאיםשירציון
שאפשר לאכול בזמן כזה ;)
כדורי תמר ופיצוחים.. שכחתי איך קוראים לזה🙈אמא לנסיך קטן
גלילת תמרים.. המלצה חמה- להוסיף פצפוצי אורז מלא!אחרי לידההאחרונה
עושה את זה קרנצ'י.. ימממ
אממחיות צבעונית
כדורי תמרים ואגוזים. אפשר לעשות אותו דבר גם ממשמשים מיובשים (עדיף אורגניים.. הרגילים מלאים חומרים) ושקדים.
שוקולד טבעי (אני מכינה משמן קוקוס, סילאן וקקאו)
פירות טריים. אפשר גם להכין פרישייק קטן אם לא מפחדים להעיר את כל הבית😜
אפשר בבקשה מתכון לשוקולד?אמא שלהם
תודה!
בשמחהחיות צבעונית
מערבבת כוס שמן קוקוס (אפשר גם חמאת קוקוס) נוזלי עם חצי כוס קקאו ומעט סילאן. (אפשר דבש במקום )
טועמים עד שמגיעים למתיקות הרצויה. אם נוזלי מידי להוסיף עוד קצת קקאו.
לשפוך לתבנית של פרלינים ולהקפיא
תודה!אמא שלהם
כדי לאכול את זה צריך להפשיר?
לא. זה מפשיר מהר מאוד ואז זה נמס (ומלכלך )יראת גאולה
לא להפשירחיות צבעונית
אבל אולי להוציא לכמה דקות
לא בטוחה בכלל ששמו קוקוס יותר בריא משוקולד רגיל:/אורח/ת
אם זה שמן קוקוס לא מזוכךחיות צבעונית
ודאי שכן.
תמרים חצויים לשניים ובתוכם חצאי אגוזיםארלט


אם בא לי משהו מתוקאניוהוא
למה. להרוס את זה עם בריא??


זו פשוט הונאה שבדף הראשי כתבתם רק חצי מהכותרת.
אשמח למתכונים ללחם מקמח כוסמין.. ניסיתי אחדאמא לנסיך קטן

יצא לא ואוו בלש' המעטה.. יש דבר כזה בטעים??

לדעתי קמח כוסמין טעים תלוי ביצרן ובאחוזיםט'

אנחנו אוהבים את של יצהר ומעדיפים 70%.

 

ביחס נכון של נוזלים יוצא לחם/חלות מעולים.

 

הן אמורות לצאת קצת חמוצות?כי לעולם חסדו
לא. למה?ט'אחרונה


באיזה קמח השתמשת?משיח נאו בפומ!
תנסי 70 או 80%

אני משתמשת ב80%, מתכונים רגילים, פשוט מחליפה לקמח כוסמין. ויוצא מעולה
הנה-סתם אחת
קילו קמח כוסמין 70% או 100%
שלוש כוסות מים
חצי כוס שמן זית
כף שמרים
כף מלח
מערבבים הכול חוץ מהמלח, מוסיפיפם את המלח, לשים ומתפיחים.
אני עושה מזה גם חלות וגם לאפות ויוצא מעולה
וכמו שאמרו פה, זה תלוי חברה.סתם אחת
של יצהר מעולה. וגם של שקמח די טוב
ויש כמה חברות שמוכרות את של יצהר. למשל שדות והר סיני זה גם יצהר
אוקיי.. תודה!אמא לנסיך קטן

וקניתי של טחנות ישראליות.. פעם הבאה אנסה את יצהר..

אני עושה לפעמים את של טחנות ישראליות עם המתכון שלי יוצא אחלהסתם אחת
אז אנסה.. תודה!אמא לנסיך קטן


בהצלחהסתם אחת
שאלה טכנית - ניקים...dn5754

שאלה טכנית לגבי הניק, אבל בגלל שמסתובבים כאן אז אולי יהיה מישהו שידע לענות לי...

 

איך אפשר לשנות את הכינוי (הניק) בפורומים באתר?

 

והאם זה אפשרי לשנות ניק ולהישאר עם אותה כתובת דוא"ל?

 

אשמח ממש להסבר על  זה.

תודה רבה רבהה

אין אפשרות לשנות ניק. רק לפתוח חדש.קרן-הפוך
ואיך פותחים חדש?< (זה אפשרי עם אותה כתובת דוא"ל?) תודהdn5754


יש אפשרות. פנה לאדמיןמשיח נאו בפומ!
Admin
שינוי - אצל אדמין. חדש- יכולה לבד. אין בעיה עם אותו מיילתפוחית 1
אפשר לפנות באישי למנהלת פורום זהאורה2xאחרונה
ולבקש לשנות את הכינוי
@ט'
בהצלחה
שאלה לגבי בצק סוכראהבה של אימא
הכנתי אלמנטים קטנים מבצק סוכר. אפשר להניח אותם על קצפת? הם ייהרסו? ניסיתי לשים קצפת על בצק סוכר יבש ואני מחכה.. בינתיים לא רואה שקורה משהו לבצק סוכר.. אז למה תמיד מזהירים מזה?
לא כדאיט'

אולי רק דקה לפני ההגשה.

 

הקצפת מרטיבה את הסוכר וסוכר רטוב נמס.. הצבע שלו ירד ויהרס.

 

אז איך בניסוי שלי זה לא קרה? 🤔אהבה של אימא
כל הלילה הייתה קצפת על בצק סוכר (אחרי שהתייבש) ולא קרה כלום.... אפילו לא עבר צבע מהבצק אל הקצפת..
הבעיה היא בעיקר המקרררבה אמונתך!
אם העוגה עם הקצפת היתה מחוץ למקרר, ולא עטופה (ובאיזור בלי לחות) לא יקרה לבצק סוכר כולם
הבנתי תודה רבה!אהבה של אימאאחרונה
מסאפן אמיתימיסטר דום


מה זה? נראה מענייןיעל מהדרום
יאיייייי פנקייק מקמח מלא;בוז
הלכתי לגגל.הנורמלית האחרונה
וואי, נוסטלגיה... רק חסרות הסוכריות הצבעוניות.
נגמרו לי... אבל לא פחות טעים...מיסטר דום
אבל ואלה יותר קל לקנות 180 עוגיות 3.5 שעות... בה טוב שסיימתי
מה זה? זה עם מרציפן?חילזון 123אחרונה
שבת בחוקותי בפתח!טארקו
אז נכון.. היום רק יום רביעי. אבל ב"ה יש לנו תפריט כנראה
נתון לשינויים אבל בע"ה.

ער"ש
חלות
סלטים- מטבוחה, זיתים, חציל בסויה סילאן צ'ילי, חציל עגבניות, אולי טחינה.
כנראה בלינצ'ס עם פטריות, או מרק אבל לא ידוע איזה
עוף בקולה עם תפוא בצל והרבההה שום(ואולי בטטה?)
אורז/קוסקוס
סלט חסה וחמוציות

בוקר שבת
חלות וסלטים(כמו בערב)
אמנון בצ'ילי וסויה ותבלינים יאמי
שניצלים או חזה עוף פסים
תפוחי אדמה, כנראה צהובים
אולי גם קישוא מטוגן טעים, או צ'יפס קולורבי.

סד"ש
חלות וסלטים
פשטידת אטריות וטונה

לכל השבת-עוגה או עוגיות, עודלא החלטתי איזה.. כנראה עם קוואקר
אולי סופלה
אולי עוגות שמרים, אם נגיע לזה..

מתכון לדג אמנוןבינלבין
לא מרוקאי
מבושל ולא אפוי
בלי ת"א

יש כזאת חיה?
בטח!^כיסופים^
הכי קל, אני חותכת שום, עגבניה, פלפלים, בצל (אפשר גם תפו"א)
שמה קצת מים בתבנית, מעל המים נייר אפיה ומעליהם את הירקות הנ"ל.
על הירקות אני שמה את הדג ומוסיפה תבלינים שאני אוהבת (זה הולך טוב גם עם לימון)

זה בערך מה שאני זוכרת מהראש
אם אפוי עוזר יש לי כמה מתכונים טעימים..לפניו ברננה!
ופעם עשיתי כמו ש @כיסופים כתבה למטה אבל במחבת עם טיגון /אידוי הירקות קודם.
בטחיפעה1986
לחתוך מקלות גזר וגמבה לטגן קצת, אפשר גם בצל. לאדות, להוסיף מעט מים מדי פעם שלא יישרף. בינתיים לשטוף את הדג ולהשרות עם מעט לימון. כשהירקות מרוככים, להוסיף את הדג עם טיבול מעורבב בשמן. אני אוהבת את הטיבול האדום שמזכיר דג מרוקאי אבל מה שאת אוהבת. מלח, פלפל, כמון, פפריקה או כורכום. להוסיף מים, לא יותר מדי בשביל שיצא רוטב סמיך. לבשל עד הכנה וזהו... לשובע, מקוה שעזרתי
עשיתי ככה ויצא ממש טעים! תודה לכםבינלבין
בשמחה, איזה כיף לשמוע!יפעה1986אחרונה
לטגן בצל ופטריות, להוסיף דג ותבלינים וקצת מיםיעל מהדרום
אשמח לרעיונות לעיקריות שאינן בשר/דגים/קציצות עדשים כתומות ;-הנורמלית האחרונה
סויה? טונה? קציצות עדשים ירוקות?יראת גאולה
תחליפי בשר?
שניצלים צמחיים קנויים או ביתיים
פשטידת ירקות או מאפינס
תבשיל עדשים כתומות
סלט עדשים
מג'דרה


מה הכיוון - מנת חלבון בארוחה או מאכל שנחשב מנה עיקרית גם אם הוא עשוי ירקות?
תודה על הרעיונותהנורמלית האחרונה
אני מעדיפה מנת חלבון, אבל גם מנה שנראית עיקרית והיא לא באמת - הולכת.
מה זה תבשיל עדשים כתומות?
אפשר מתכון לקציצות עדשים ירוקות?לפניו ברננה!
מצאתי מתכונים ברשתיראת גאולה
עכשיו דווקא אני מוצאת מתכונים אחרים,
מה שאני הכנתי בערך:
לטגן בצל, להוסיף פטריות
לבשל את העדשים בהרבה מים ולסנן,
לערבב יחד, לרסק חלקית בבלנדר מוט,
להוסיף ביצים, תבלינים,
ולאפות קציצות.
נשמע טעים! תודה לפניו ברננה!אחרונה


אפשר...*אשתו של בעלי*
מג׳דרה
שקשוקה
מרק קטניות
תודההנורמלית האחרונה
שקשוקה זה יותר א. ערב או בוקר, אני מחפשת צהריים.
מרק קטניות נהדר לחורף, השאלה מה אפשר לעשות עם קטניות בקחץ?
לדעתי*אשתו של בעלי*
שקשוקה יכול מאוד להתאים לצהריים,במיוחד אם לצד זה יש איטריות או מג׳דרה,אבל כל אחד וההרגלים שלו.

ולגבי מרק בקיץ-אפשר מרקים קלילים יחסית,כמו-
אפונה,בטטה,עדשים כתומות,איטריות.
הקטניות האחרות כמו חומוס,שעועית או גריסים מתאימות יותר לחורף.
שעועית או חומוס ברוטב עגבניות, עוף ותפו"איעל מהדרום
לק"י

טעים עם קוסקוס, אורז ולחם.
רעיונותתמי 4

פשטידת ירקות- בסיס אחד מאות רעיונות.

 

אם תרצי מתכון תגידי

אשמח למתכון הבסיסהנורמלית האחרונה
למרות שאני הכי לא מתכונית שיש, בפשטידות
מתכון שאני אוהבתלפניו ברננה!
פשטידת בטטה ובצל

ופעם טיגנתי בצל, שום וקישואים במקום הבטטות...
אפשר פשטידות או לביבות עם קטניות או טונה בבלילהיפעה1986
סיר בישול איטיש א
מחפשת מתכונים לאוכל שאפשר להכין בו במהירות וקלות, "שגר וסע", להכין בבוקר ולחזור מהעבודה לאוכל מוכן.
וגם פירוט על - על מה לשים את הסיר (אוטו', גבוה, נמוך)

תודה מראש
לא הבנתי זה סיר שדולק כשלא נמצאים בבית???או"ר
זה בטיחותי????
זה חשמלי. דומה לפלטה (גוף חימום מוסתר)יראת גאולה
נחשב לבטיחותי.
תודהש א
זה לא מספיק מפורט עבורי. צריכה ברחל בתך הקטנה ולא הוראות למומחים יודעי דבר ;)
תפרטי מה בדיוק לא מובן ;ׂ)חילזון 123

זה לא שזה למומחים פשוט הסיר הזה זה ממש עניין של ניסוי וטעיה... וגם תלוי במה שאתם אוהבים... ובמה שיש בבית באותו היום מבחינת הירקות...

יכולה לנסות לצלם לך אם אכין בזה משהו בקרוב...

אשמח לתמונותש א
קצת באיחור...חילזון 123


2 כוסות קטנות של אורז+5 מים בערך (לא שמתי עוף הפעם)חילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך כ"ד באייר תשע"ט 14:13

לא היו לי הרבה מדי ירקות זמינים. ולא רציתי שנהיה בשריים...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הפעלתי על high כי לא היה לי הרבה זמן...חילזון 123




אחרי שעתיים בערךחילזון 123




תודהההש א
תודה על ההשקעה, נראה מעולה!יפעה1986אחרונה
האמת, אני מכינה בו חמין.פנסאי
חותכת קוביות בצל שמה תפוא, חתיכות עוף, שעועית מושרית או משימורים. מפזרת תבלינים מלמעלה מוסיפה מים וחסל. שמה על גבוה.
גם אני. אבל חמין זה לשבת. שאלתי על ימי חול.ש א
מתכון עם בזיליקום? לא פסטולהתחיל מהתחלה
משהו שצורך הרבה עלים, אולי סלט כלשהו?
אפשר להוסיף לפסטה אני חושבתחילזון 123


סלט עם עגבניות שרי,הנורמלית האחרונה
שום, שמן זית, צנוברים
להוסיף קצוץ גס לחסה, עושה טוויסטאו"ר
סלט קפרזה ורטביםנשימה ארוכה

סלט קפרזה

 

אבל הכי הרבה עלים זה באמת פסטו. 

 

את יכולה גם לרסק ולהקפיא בקוביות קטנות ואז יהיה לך להוסיף לרטבים של פסטה כמו זה

 

https://www.bishulim.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F/%D7%A4%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%AA-%D7%91%D7%96%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9D

פיצה! לזניה!שבותי
ברוטב פיצה.משוטט
או מעל הפיצה או אפילו בתוך הבצק
אפשר גם להקפיא אותו, או לייבש בתנור ואז להקפיאש.א הלוי


תודה!להתחיל מהתחלהאחרונה
מחפשת רעיון לקינוח קר לשבתט'
יש בבית:

ריצ'
שוקולד
ביסקוויטים
חלב סויה
קוקוס
קצת שקדים טחונים
חמאת בוטנים
ביצים וקקאו
ואפשר לקנות סוכר אם צריך

כדורי שוקולד.סמטאות
אני החלטתי עם כדורי שוקולד ואיגלואיים.
חמלי מידי לכל משו אחר
סלט פרות/לפתן /אבטיח1112
אבל אם את רוצה דווקא מהרכיבים האלה הייתי מנסה גלידה על בסיס1112
חמאת בוטנים
לא זוכרת את הכמויות המדוייקותיראת גאולה
לחמם קלות חמאת בוטנים, שוקולד ודבש,
להוסיף שברי ביסקויטים. ולהקפיא. טעים מאוד.

במתכון המקורי יש גם ריצ', אני ויתרתי עליו. אפשר בשתי שכבות - ריצ' מוקצף עם פודינג מעל. או לערבב את הריצ' כשהוא לא מוקצף.
עדין רלוונטי?שוקולד לבן

אפשר קסטות

שבוע טובט'
בסוף הכנתי שתי רולדות, אחת לבנה במילוי מוס שוקולד, לשניה הוספתי קקאו והמילוי בטעם תות.
יצא חביב ובעיקר מתוק וקר 😎
רוצים תמונה 😋משיח נאו בפומ!
לא צילמתי ט'
איך את מגינה מוס?יעל מהדרום
לגמרי מוס מזוייףט'
ריצ' מוקצף ומקפלת לתוכו בעדינות שוקולד מומס.
בשני הוספתי לפני ההקצפה כמה כפות ריבת תות.
מוס אמיתי לגמרי בשבילייעל מהדרום
אז מעולה. זה כדי להתחמק מביצים חיות ויותר טעים לטעמי.ט'


אני בעדך!!יעל מהדרום
העיקר שטעים (וקר!) שוקולד לבן
את הקסטות תשמרי לגל החום הבא

אחותי הכינה ציפוי לגלידה מאגוזי פקאן מקורמלים (אפשר גם עם שקדים) ויצא מדהים
רעיון לפעם הבאה..
להבאהנורמלית האחרונה
חיתוכיות שוקולד בוטנים, כמובן.
בסיס ביסקוויטים טחונים עם חצי ריצ' וחמאת בוטנים, מעליו גנאש ומלמעלה זילוף חמאת בוטנים. שולחים למקפיא ומוציאים כחצי שעה לפני ההגשה.
שמרתי!!!ט'
שאלה של ׳בורה׳, מה זה גנש? איך מכינים את זה?🙈*כוכבית*
אחד הדברים הכי טעימיםט'

גַנַאש או גַאנַאש (בצרפתיתGanache - מילולית "טיפש") הוא תערובת של שמנת מתוקה ושוקולד מריר המשמשת לעיטור, למילוי, הקצפה וציפוי מיני מאפה (בעיקר עוגות ועוגיות, אך גם למילוי פטיפורים ולהכנת טראפלס). הגנאש נקרא גם "קרם פריזיאן" (קרם פריזאי) או "קרם שוקולד".

הגנאש הומצא בשווייץ בשנות ה-50 של המאה ה-19.

הגנאש הקלאסי מיוצר על ידי הרתחת שמנת עתירת שומן וערבובה עם שוקולד מריר קצוץ או מגורר. מערבבים את השוקולד עם השמנת הרותחת עד להמסתו וליצירת קרם אחיד. מעשירים את הגנאש בליקרים או בחומרי טעם כגון תמצית רום או וניל.

הגנאש המודרני דומה בצורת הכנתו לגנאש הקלאסי, אך שונה במרכיביו. בגנאש המודרני מחליפים את השמנת או מוסיפים לה נוזל שומני אחר, כגון נפאז', או מיץ פרי. השוקולד נשאר מריר או מוחלף בשוקולד לבן או חלב. לגנאש המודרני מוסיפים בדרך כלל תוספות טעם כדי להעשיר את הגנאש כמו פירות, מקל וניל, פירורי עוגיות, ועוד.

היחס בין חומרי הגנאש משתנה ממתכון למתכון. נהוג כי היחס בין השוקולד לשמנת הוא יחס 1:1, אולם לצורך הכנת טראפל היחס הוא 2:1 (דהיינו, שתי מנות שוקולד למנת שמנת), ולצורך הכנת עיטור לעוגות היחס הוא 3:1.

וואו! תודה 🤩*כוכבית*אחרונה