שרשור חדש
הכנתי כדורי שוקולד ושמתי במקרראמא חדשה..
לפני שכידררתי ועכשיו זה קשההה
מה אפשר לעשות?
חבל לי לזרוק😕
מה יש בזה?ט'
שוקולד מריראמא חדשה..
סוכר שמן קקאו מים
וביסקוויטים
ע.י.צ'יאל

נראה לי שאם תחממי קצת (לא במיקרוגל) זה יתרככך מחדש, ואז תוכלי להוסיף יין/שמן.

תוצרי שיפשירפרח-אשאחרונה
דגיםעוגה בחושה
מכינה סיר סלמון לשבת ויש לי עוד 2 חתיכות דג אמנון אפשר לבשל באותו סיר ?
אני רוצה שזה יהיה אותו רוטב השאלה אם זה בסדר לשים 2 סוגים שונים
ספציפית לגבי סוגי הדגים האלה*אשתו של בעלי*
נראה לי שאפשר.
אבל הבישול צריך להיות קצר יחסית כדי לא לייבש את הדגים.
את האימון צריך לסים ברוטב לפני כי לוקח לו יותר זמן לספוג טעםפרח-אשאחרונה
וכי בישול של סלמון הוא קצר יחסית כדי שלא יתיבש
אולי מישהו יודעפנינהפ
נשאר תבשיל בשר בקר בחוץ כ12 שעות אחרי שהתברר.אפשר לאכול אותו?
מיץ ענבים קפואשוקולדד ציפס

הייתם שותים?!

(ז"א, אחרי שהפשרתם אותו)

ע.י.צ'יאל

כן, זה בסדר גמור.

בטח! למה לא?*אשתו של בעלי*
הייתי שותה כזה חצי מופשרעלה שלכתאחרונה

זה יוצא כמו ברד וממש ממש טעים

אשמח להמלצה לקוצץ ירקות חשמלי במחיר סבירבנגקוק
משהו באיכות טובה, מנוע לא חלש, ושנשמר לאורך זמן
מישהו/י?בנגקוק
אם מעבד מזון גם הולך..באר מרים
ממליצה על המעבד מזון של בראון.
לא יקר. עובד אצלנו כמו חמור כבר יותר מעשר שנים.
יש כל מיני פורסנים.
קניתי גם את הלהב של הציפסים ואיתו אפשר להכין גם סלט ירקות.
מה את עושה/ יכולה לעשות עם המעבד מזון הזה?מנסה לעזוראחרונה


חלות שלא יצאולהתחיל מהתחלה
הכנתי 2 קילו חלות לחג. והם יצאו ממש כשלון.
מאןד דחוס, בגלל סוג הקמח שהיה חדש (כוסמין)
מנסה לחשוב מה לעשות איתן,
חשבתי אולי לפרוס אותן כבסיס לפשטידה, זה נשמע הגיוני?
רעיונות נוספים?
אפשר לחם מטוגןחילזון 123
או לייבש ולטחון לפרורי לחם
דחוס מידי ללחם מטוגןלהתחיל מהתחלה
איך טוחנים? זוכרת שעלול להרוס את הבלנדר..
קרוטוניםאם לשתיים
אולי פודינג לחם?שוקולדד ציפסאחרונה

לא שעשיתי פעם אבל יש דבר כזה

שבעס. מה אתם/ן מכינים/ות? בעיקרוןכוחות חדשים
התפריט פשוט ודי מגובש אבל הכח. למשהו יש להלוות לי?
אולי מהרעיונות המעניינים יבוא התיאבון.😋
זה בערךיעל מהדרום
לק"י

ליל שבת:
אורז
עוף עם גזר ובצל

שבת בבוקר:
אורז
קציצות בשר וחזה עוף עם רצועות בצל/ ירקות
תפו"א?
שעועית ירוקה בתנור?
שניצלים (האורחים מביאים)

חלות- חלק ביתיות וחלק קנויות
חומוס ביתי וטחינה (מההקפאה)
חצילים
גזר מגורד
סלק
סלט חי

רולדה פרווה?
עוגיות?
עוגה בחושה כלשהי
עוגת גבינה לוטוס
הפעםסוסה אדומה
ליל שבת -
סלמון שבתי
ואולי גם אמנון חריף
עוף מתוק
אפונה מרוקאית
אורז לבן

בוקר-
שניצלים מטופו
זיתים מרוקאים
אורז לבן
וקוגל תפו"א

סלטים-
עגבניות שרי
פטריות כבושות
חצילים מטוגנים
סלט ערבי
גזר חריף
ביצים
פלפלים קלויים
קולורבי
סלק

אולי גם עוגה חלבית
מה זה אפונה מרוקאית?יעל מהדרום
קל וטעיםסוסה אדומה
בצל מטוגן, פטריות ואפונה
כורכום כמון ומל"פ... ומעט מים רותחים

מי שאוהב להסמיך מוסיף קצת קמח למים הרותחים ומערבב
נשמע טעים! תודהיעל מהדרוםאחרונה
קמח שמרים של אוסםאביול

אני רוצה להכין עוגת שמרים, ויש לי קמח שמרים.

לכאורה- אידיאלי.

אבל יש לי קצת טראומה ממנו, שהוא לא יוצא בדיוק אותו דבר... (ניסיתי להכין איתו פעם פיצה והטעם היה מוזר).

אז השאלה שלי- זה אל יהרוס לי את העוגה? הוא יוצא מוצלח עם עוגות שמרים?

לא בא לי להשקיע ואז יצא טעם מוזר...

האם צריל מתכון מיוחד לקמח הזה או שאפשר כל מתכון של עוגת שמרים?

 

לחלות הוא מעולנ ממשמקום בעולם
לשמרים לא ניסיתי.. אבל לדעתי גם יהיה טוב
פשוט לשים לב שהוא תופח הרבה יותר מהר בגלל החומרים שיש בו..
אני הכנתי ממנו פעם עוגת שמרים, יצא מעולהנפשי חמדהאחרונה
רק לזכור שלא צריך להוסיף שמרים ..
איך שומרים על צ'יפס חם לכל האש?1465
הרי לא יכולה להכין הכל ברגע שמגיעים החבר'ה...
צ'יפס קפוא שעושה בתנור
עצות יתקבלו בברכה!
תודה!
לשים על הפלטה אולי?1234אנונימי


שמים בתנור בחלק התחתון שלו למפעילים את התנור על מצב גרילבוריסאחרונה
אז אחרי החג- מה מסקנותיכם מבחינה קולינרית?יעל מהדרום
לק"י

*אני למדתי שעדיף לחמם פחות אוכל (בחג שאחרי שבת).
*שלתבנית פיירקס לוקח הרבה זמן להתחמם.
*שפשטידת בטטה זה לא משהו...לא יודעת אם הכוסברה היתה לא קשורה, או שהרבה בטטה זה לא טעים לי כל כך.
(הכנתי את זו פשטידת בטטה ובצל מטוגן רכה ומתוקה ואפילו פרווה! - חן ואלון קורן
עם בטטה אחת וקישוא אחד).
שהכנתי יותר מידי וזה סתם חבלט'
נשאר שתי רולדות שוות במקפיא, עוגת שוקולית ממש טובה, עוגת קוקוס, כדורי שוקולד, עוגיות שמרים, שניצלים, עוד בשרי ופשטידה שלימה.

דווקא פשטידת הבטטה שלי חוסלה, לשמחתי.

מתכון מומלץ בקישור - אני לא מוסיפה טימין והפעם גם לא בצל ומחליפה מרגרינה בשמן:

מתכון: פשטידת בטטה

זה מתכון דומה..רק בלי כוסברה ופטרוזיליהיעל מהדרום
לק"י

ווואו! הכנת מלא עוגות...
למרות שאני בהחלט מבינה את האהבה הזאת.

וגם לנו נשאר אוכל, אבל זה טוב, נהעה מסודרים לפחות ליומיים.
שהכנתי הרבה יותר מידי אוכלטארקו
אבל היה כיף וטעים!

פשוט נשאר מלא שזה גם נחמד, חלק הקפאנו וחלק פשוט נאכל בימים הקרובים.

עוד מסקנות:
#הפלטה שלנו חזקה מאוודדד. עדיף לשים דברים קומה שניה אפילו בערב (במיוחד ששמנו אוכל והלכנו לטייל שיתחמם..)
#תפוא מוקרם על הפלטה זה אחלה אבל צריך יותר מלח ומשו שיסמיך את הרוטב כי זה לא עובר תנור..(בישלתי פרוסות תפוא ואז שמתי שכבות של תפוא ובצל ובאמצע שמנת מתוקה ותבלינים, למעלה גם גבנץ)
#גבינות שמנת ביתיות זה להיט! צריך להכין יותר. זה קלי קלות וזול בטירוף, אין סיבה שלא
#להכין עוגת גבינה בחג עצמו זה כיף, ורוטב אוכמניות משתלט על הטעם- יצא טעים ממש אבל האבקת נוגט מלמעלה הייתה מיותרת.
#הפטנט של המרק בצל מרוכז הוכיח את עצמו שוב.
#ארוחת שבועות בצהריים המאוחרים במקום בבוקר זה חכם.
#צריך לעשות יותר ארוחות חלביות בסתם שבת רגילה, היה לי טעיםם.
אפשר לקבל את הפטנט למרק בצל?יעל מהדרום
לדעתי כתבתי אותו באחד השירשורים..טארקו
הכנתי מרק מרוכז מאוד- בצל תבלינים ורק מעט מים.
בשבת בצהריים הוצאתי מהמקרר-שיגיע לטמפ' חדר
ואז אחרי כניסת החג הוספתי מים רותחים מהמיחם ושמתי על הפלטה- התקבל מרק טעים וחם ממש!
ומותר להוציא משבת לחג?יעל מהדרום
לפי הדיעה שלנו כןטארקו
איזה עוגת גבינה הכנתם בחג עצמו?חילזון 123
הכי פשוטה שישטארקו
בסקוויטים מפוררים עם חמאה בתחתית
וגבינה עם שמנת חמוצה בשאר
עם פודינג וסוכר, והייתה לי גבינת שמנת אז הוספתי גם, ושמתי חלה כי יצא לי קשה מידי אבל אז זה יצא נוזלי מידי

כזה עוגת גבינה של גן.

אפשר להכין גם עוגת שכבות בסקוויטים.
אה אז אנחנו גם מכינים כזאת.רק עם ביסקויטים שלמים...חילזון 123
הכי לעצלנים שיש...
והכי טעים...
אפויה...חדשה1

ממש יפה ומקושטת!!יעל מהדרום
שלא משנה כמה טחנתי בשבת-חג...*אשתו של בעלי*
בשני בבוקר קמתי רעבה...
שלא להגזים בכמויות של האוכלאביול

בגלל הלחץ מיומיים חג, אנשים מתפרעים לגמרי...

לפחות נשאר לנו מלא אוכל לאמצע שבוע

למען האמת שהיום סיימנו אחוז נכבד מהאוכל שנשאריעל מהדרום
מסקנתי שחלבי זהטעים ברמות...חדשה ישנה
התובנה הכי גדולה היא...קראנץ שוקולדאחרונה

שחלבי הרבה יותר מפוצץ מבשרי..

פשטידה חלביתא.ג
הכנתי פשטידה חלבית עם קוביות בטטה .קישוא.חציל ופלפלים עם גבינות ביצים וקמח
איך לדעתכם ישמר בצורה הטובה ביותר עד לחג?
להקפיא ולהפשיר על הפלטה?לשים בקרור?לשים בכלי אטום?אשמח לשמוע תשובה מבעלות נסיון
תודה רבה!
במקרר בכלי אטוםפרח-אש
להקפיד שהפשטידה לא תהיה חמה שסוגרים כי אז היא רטובה מהאדים
תודהא.ג
היה מושלם!
איזה יופיפרח-אשאחרונה
שאלה של מתחילים 😅 שמנת מתוקה להקצפהbinbin
איך מכינים ומה מוסיפים?
עוגת ביסקוויטים אם זה משנה
מקציפים עם כף וחצי סוכרפרח-אש
את הסוכר מכניסים בתחילת ההקצפה אם שחכת או משהו לסים אבקת סוכר לא יודעת כמה

להקציף מה שיותר שווה בכל המקומות
להקציף עד שגם אם מחכים הצורה שההקצפה עשתה נשארת

צריך להיזהר עם זה כי אם לא מקציפים מספיק יש לך שמנת ואם יותר מדי אז יש נוזל וחמאה ...
נראה לי כדאי להוסיף כף או שתיים של פודינג לייצובגפן36
שמים את השמנת, שמים את הפודינג, מפעילים את המיקסר ומקציפים על המהירות כמעט הכי גבוהה עד שטיפה מסמיך ואז מגבירים להכי גבוה. אם לא משפריץ לך אפשר מההתחלה הכי גבוה.

מקציפים בערך 3 דק', או עד שהקצפת קשה, ז''א- מטים את הקערה והיא לא משנה מיקום.
מערבבים פנימה את הגבינה בתנועות קיפול עד שמתאחד.
ובתאבטן
אלופות שתיכן! תודה!!! עשיתי כמו שאמרתן יצא מעולהbinbin
שבת שלום וחג שבועות שמח וטעים
אין לזה נוסחה אחידהקראנץ שוקולדאחרונה
בגדול הבסיס זה פודינג לייצוב ומעט חלב..
מעדיף להשתמש באבקת סוכר ולא בזוכר רגיל..
אם זה לעוגת ביסקויטים אפשר לשלב גבינות בהקצפה..
ארוחת ערבתמי 4

למישהו יש מתכון קל לארוחת ערב? 

בדחיפות! חושב

 

חלבי\פרווה שמתאים לילדים...תמי 4


אני מעדיפה משהו מבושל אבל לא מושקע מדי... תודה בכל זאת!תמי 4


פסטה לא חייבת להיות מושקעתיעל מהדרום
שקשוקה!!!!nana


כמה קליליםתפוחית 1
חביתות (עין, מקושקשת, ביצה רכה / קשה)
טוסטים
לחם מטוגן
לחם שום
פשטידה
מרק קוסקוס/ מרק בצל/ עדשים/ גריסים..
פסטה מוקרמת או ברוטב עגבניות
פנקייק
בורגול עם ירקות
גריסים מבושלות (אפשר עם פטריות)


אשמי למתכון למרק בצל וקוסקוסיהודיה ב"ה
תודה!!
מרק עם קוסקוס- הכוונה למרק ירקות, להכין בנפרדתפוחית 1אחרונה
קוסקוס ושכל אחד ישים לו בתוך המרק או לחילופין שהעיקר יהיה הקוסקוס ומעל המרק כמו רוטב ירקות.
מרק בצל אני לוקחת מהאינטרנט אבל בגדול לטגן בצל (חתוך לטבעות) עם שמן מים ותבלינים ולבשל עד שהבצל מתרכך
(יש מתכונים יותר שווים באינטרנט, מוזמנת לגגל ⁦

טוסט פיתה. ממלאים בפיתה גבינצ או גבינה צפתיתארלט

ניתן להוסיף פרוסות עגבניה דקות, פרוסות בצל דקות, וכמובן אורגנו/זעתר ולקלות בטוסטר

לחתוך אבטיח עכשיו או רק בשבת ובחג?ימ''ל

הוא נהיה קווץ' תוך יום-יומיים או שלוקח לו יותר זמן? לא זוכר משנה שעברה 🤔

מעדיף לחתוך עכשיו ולשמור בקופסה כדי לא להתעסק עם זה בשבת ובחג.

תחתוך כמו שצריך ותשים בקופסא סגורה זה נשאר אחלהברוקולי

 

רק תקפיד שזה סגור טוב אחרת זה מתייבש

 

הוא נהיה פחות טעיםנקודה טובה
אבל לא נראה לי משהו שיגרום לך לא לאכול אותו...




תעדכן במוצח איך היה
האבטיח נשאר בסדר גמור אם תהיתםימ''לאחרונה

תודה על התגובות.

אבקת תיבול פטריותריי
אני רוצה להכין פשטידת פטריות, וניתקעתי בלי אבקת תיבול פטריות, מה יכול להחליף אותה, שלא יפגע בטעם הפשטידה?
איזה מתסכל זה להכין בסיס לעוגה, ולגלות שהשמנת עם תוקף מלפנייעל מהדרום
לק"י

חודש (זה הגיע במשלוח..לא אני קניתי).

ונותר לקוות שהשמנות שהשתמשתי בהן אתמול חדשות...בכל אופן טעמתי מהמאכלים אתמול, והטעם בסדר גמור.
מתסכל מאודט'


אויייש מתסכל ממשמשיח נאו בפומ!
תודה לכן!יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

למען האמת שהיא נראתה בסדר, וגם התתחתיות יצאו בסדר...
אבל נכין מחדש ליתר ביטחון.
למישהו יש מתכון לצלי בשר בתנור?סתם אחת
מחפשת מתכון שווה במיוחד
ואיזה מספר כדאי לדבר כזה?
אולי בכל זאת?סתם אחת
צלי בשר בתנורנחשון מהרחברון
מספר 5/6 או אסאדו או אוסבאקו.

מתכונים יש בשפע. העיקרון הוא בישול ארוך הנוזלים עשירים (יין,בירה,ציר בשר, ציר עוף) ומידי פעם לפתוח ולהרטיב את הבשר מכל הכיוונים.

טיפ נוסף שהבשר לא יתייבש שמים בתבנית עמוקה נייר כסף. עליו נייר אפייה עליו את הבשר והרוטב עליו נייר אפיה ועליו נייר כסף ככה זה "מתבשל" בתנור בחום טוב.

בגדול אני שם במים עם גזר סלרי בצל שום עלי דפנה פלפל אנגלי מלח גס מבשל שעה וחצי. מוציא מסנן את המים יש לי ציר. בסיר אחר מטגן בצל מוסיף פיטריות תבלינים לפי מה שבא לי. ציר /יין אדום מבשל איזה רבע שעה. בתבנית עמוקה מסדר ניירות כסף/אלומיניום שם על זה בשר קוביות בטטה תפוא שופך רוטב מכסה בנייר אפיה ונייר כסף ולתנור לשעתיים שלוש
תודה רבה!סתם אחת
מכסה בנייר כסף ואפייה או עוטף לגמרי?
ונראלך אפשר לוותר על הנייר כסף ולעשות רק עם נייר אפייה? או שזה לא יעשה אותו אפקט?
אפשר רק אפיה אבל אז א''א לאטום שהנוזלים לא יברחו.נחשון מהרחברון
הקטע של הנייר אפיה שהוא לא מתחמם אז הוא לא מאדה/שורף את הנוזלים שעליו ולא עושה 'כוויה' לבשר.
הנייר כסף גם עוזר בזה כי הוא מתחמם פחות מהתבנית. אפשר בפיירקס עמוק לשים נייר אפיה לשים רוטב בשר לסגור בנייר אפייה ובמכסה של הפיירקס.
אפשר גם בלי נייר אפיה בכלל.
ככה יותר עסיסי
מעולה תודהסתם אחת
אפשר בשר מספר 3 גםארץ השוקולד
כתבתי מספר מתכונים בעבר.

אבל בעיקרון, על קילו - קילו וחצי בשר, שימי כוס מים, כוס יין (אדום), תוסיפי קצת דבש ומעט תבלינים לפי הטעם. [לדוגמא: כורכום, או אבקת שום. אבל לא נראה לי ששניהם יחד יהיו מוצלחים]
על 180 בתנור (טורבו)
שעה וחצי מכוסה, להפוך ולהשאיר לעוד שעה וחצי בתנור.
(סך הכל תנור דולק לשלוש שעות לחתיכה בגודל קילו-קילו וחצי.)
ניתן לשים בצד תפוחי אדמה, בטטות וכד'. (לשים אותם לשעה וחצי האחרונים)

ביחס לאופן הכנת חלקי הבשר, תחפשי בגוגל חלקי הבשר ויש פירוט באתר של אל גאוצ'ו.
וביחס למה ששמים על, היופי בבישול שניתן פשוט לנסות ולראות אם טעים💪😎

בהצלחה
תודה!סתם אחת
יצא חמוד. תודה רבה לכולםסתם אחת

איזה כיף, בשמחהארץ השוקולד
תותחית!!אם יהודיה
בתאבון!!
סתם אחתאחרונה
מתכונים לדגים לשבועותענבל

בס"ד

 

אני זקוקה למתכונים שווים לדג אמנון, אפשר גם חלבי ואפילו רצוי לשם הגיוון.

הדרישות הן שהדגים יהיו ניתנים לשמירה במקרר וחימום על הפלטה בשבועות.

תודה רבה!

ככה-1234אנונימי

לחתוך בצל לפרוסות ולטגן, להוסיף בערך חבילה וחצי של פטריות טריות ולהמשיך לטגן עד שמתרכך לשים בתבנית (שיכסה הכל).

להשרות אמנון במיץ לימון ומלח לחצי שעה בערך ולשטוף היטב. (אם תשרי יותר מידי זמן, הטעם של הלימון יכול להיספג בדג)

לערבב- 3כפות שמן זית, פטרוזיליה קצוצה, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה, מלח וקצת פלפל. 2 שיני שום כתוש.

להניח את הדג על הבצל והפטריות כשהעור כלפי מטה. למרוח על החלק העליון מהתערובת.

לחמם תנור ל200 מעלות ולאפות 12 דקות.

בתאבון

אמנון בשמנת ופטריות הולך?טארקו
מושחת וטעים למדי
מטגנים פטריות פרוסות במעט חמאה/שמן
מוסיפים אמנונים-עם העור כלפי מעלה ואחרי שטיפה מתייצב הופכים
מוזגים מעל הכל שמנת לבישול/מתוקה, ומתבלים לפי הטעם(מל"פ, שום, אגוז מוסקט, פטרוזיליה יבשה-זה מה שאני שמה) מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דק.

עוד מתכון שאני אוהבת ולדעתי מתאים מאוד לחלבי-
טוחנים/קוצצים מלאאא פטרוזיליה ושום ומערבבים עם שמן זית למרקם ממרח. אפשר להוסיף עוד ירוקים-יצא לי להכין גם עם בזיליקום.
מורחים שכבה יפה על הדג-ממש מכסים את כל הדג
מפזרים מלח ואופים בחום בינוני בערך רבע שעה, עד שמוכן.

מתכון אחרון שאני אוהבת, בראש הוא יותר מתקשר לי לסעודה בשרית אבל נראלי זה סתם כי אני מכינה אותו כמעט כל שבת-
מחממים שמן במחבת(עדיף נונסטיק) ומניחים את הדג עם העור כלפי מטה.
מורחים על כל חתיכת דג- כף רוטב צ'ילי, כף רוטב סויה, כף מיץ לימון, (כף יין לבן-לא חובה). תבלינים-גריל עוף, מלח, פלפל, שום, טימין, פטרוזיליה, מה שאוהבים בגדול..
מטגנים על אש קטנה וכל הזמן מורחים על הדג מהרוטב, עד שהוא לבן.
אפשר להכין בתנור, אבל אז כדאי באמצע להוציא ולמרוח בעוד רוטב, וגם בסוף למרוח ברוטב לפני שמתקרר.
בקראסט אגוזים ועשבי תיבול. מעולהאמא יקרה לי*


ועכשיו בעברית? ענבל


ציפוי אגוזים טחונים+ כוסברה קצוצה+ שום כתוש, שמן זית מלחאמא יקרה לי*

לערבב ולמרוח על הדג...

נשמע מעולה!!​​​​​​​nana

ליקוק

זה מתאים גם לדגים אחרים? נגיד לסלמון?אפיגראף
לדעתי כן.עשיתי ככה פעםחילזון 123
בד"כ מכינה על סלמון ואפילו יותר טעים...אמא יקרה לי*

(אבל סלמון טעים בעיני יותר מכל דג אחר, אז אני משוחדת

לתועלת כולם- שימו לבמנסה לעזור

שיש כאלה שנוהגים לא לאכול דג וחלב יחד.

"סכנתא חמירה מאיסורה".... (הסכנה חמורה מהאיסור).

 

שימו לב

 

ולבריאות לכולם וחג שמח

ספרדים? והארה נכונה, תודה על התזכורת ענבל
לאו דווקא, אין קשרסתם 1...
מגדולי הפוסקים הספרדים, למשל החיד"א, כתבו שמדובר בטעות סופר בשולחן ערוך (טעות טכנית של המעתיקים והמדפיסים לאורך השנים או טעות ממקור אחר).
בגמרא (הבבלית) דנים בתבשילי דגים חלביים, הם נחשבים ספרדים או אשכנזים
נכון, אבל רוב האשכנזים כן אוכלים דג חלבי.טארקו
רשמתי "יש כאלה" כדי שישימו לב...מנסה לעזור


מאמינה שמי שלא נוהג לאכול מודע לזה.. לא?טארקו
לפעמים שוכחים...מנסה לעזור

היינו פעם במחנה קיץ בתיכון שבו למדתי והגישו לארוחת ערב דגים וחלבי והזכרתי שצריכים להיזהר.

וכמה בנות אמרו לי: יוו... טוב שהזכרת!

(שכחו מיזה. כי זה לא בשר וחלב שזה משזהו גורף לכולם)

כשאוכלים נכון, כשמכינים לחג פחות נפוץסתם 1...
שיתבלבלו. או שהתכוונת להזכיר למי שמתארח וכדו'
לא תמיד. זה מבלבל כי במסעדות כשרות מגישים דג בחמאה וכד'ארלטאחרונה


יש גם ספרדים שמתיריםנפשי תערוג
כי מעיקר הדין זה מותר
מצאתי רעיון מעולה!ניצנים
רציתי להכין אתמול בצק פרווה לפיצה וגם שיהיה מזונות.

הבנתי שכדי שהבצק ייחשב מזונות צריך ללוש אותו עם חלב או ביצים.
חלב ירד כי רציתי פרווה
ביצים לא גרם מספיק רטיבות לבצק

ואז עלה לי רעיון. מיץ עגבניות.
לקחתי עגבניה ריסקתי אותה והוספתי לבצק. במקום מים.
יצא מעולה!!!
תודה על השיתוף, יכול להיות שימושיסתם 1...אחרונה
מתכון לנשיקות (רק אחד שעובד!) וטיפיםלהתחיל מהתחלה
נתקעתי עם מלא חלבונים, אשמח למתכון טוב, שאין מה חהסתבך איתו.
ניסחתי מספר פעמים ורק פעם אחת יצא לי טוב ואני לא מצליחה לשחזר...
אז ככהארץ השוקולד
על כל 2 חלבונים רבע כוס סוכר.

להקציף את החלבונים, לאחר שמתחיל להתקשות להוסיף את הסוכר בהדרגתיות תוך כדי הקצפה עד שהקצף נוקשה. (שניתן להטות את הקערה בלי שהקצף יזוז מצד עצמו בקערה)
[אפשר לקפל פנימה בעדינות שוקולד צ'יפס, אבל זה דורש עדינות ממש וכאן ניתן להסתבך]
להוציא בכפית. ולהניח בעדינות על תבנית עם נייר אפיה.
להכניס לתנור על 100 (טורבו) לשעה וחצי, ולהשאיר בצינון בתנור כשהוא סגור לעוד מספר שעות.
אחר כך לשמור בתוך קופסה סגורה.

בהצלחה רבה
חייב טורבו?להתחיל מהתחלהאחרונה
כי אפיתי בו חלבי..
ועוד שאלה, אפשר לאפות שתי תבניות במקביל?
איך שומרים על פוקצ'ה אפויה לחג? להקפיא אחרי האפיה אוסתם 1...
?
ותודה לעונים/ ות
הייתי ממליצה על מקפיאברוקולי

 

אבל השנה בגלל שהחג בצאת השבת וכמעט אין זמן לחמם 

אז לא בטוחה הייתי שומרת במקפיא

אלא אם כן יש לך דרך מהירה להפשיר ולחמם 

 

ו/או זה לא לארוחת ליל שבועות 

לא לערב, ליום. תודהסתם 1...
אז בטח במקפיאברוקוליאחרונה