רעיון למשהו טעים עם תפוחים?משיח נאו בפומ!
ליפתן?חילזון 123
קראמבל הולך?טארקו
^^טל..
קילפתי, חתכתי והקפאתי,
ואז אפשר להוציא לקרמבל או לעוגה או לרסק תפוחים.
להקפיא תפוחים? ואיך קראמבל?את פניך אבקש
לפרוס אותם ולצפות בסוכר וקינמון ולאפות בתנור...את פניך אבקש
אפשר גם בלי סוכר וקינמון...
תפוח אפוי.רק טוב!
שטרודל, ציפס תפוח.קראנץ שוקולד
עוגה בחושה עם תפוחים וקינמון בתוכה- אני ממש אוהבתיעל מהדרום
התמכרות נעימה
א-לדהיד
עוגת תפוחים שתמיד נגמרת | אז מה את עושה כל היום?
אדפטציות שלי:
*להשתמש בחצי כוס שמן + מעט מים (כף או שתיים), ולא חמאה
*להשתמש בכף רסק תפוחים במקום ביצים - ואז העוגה גם טבעונית
*אחרי שחותכים את התפוחים להכניס אותם לתנור שיתרככו בזמן שמכינים את הבלילה
תודה תודה על כל הרעיונות!
משיח נאו בפומ!
מחר נכין כמה מהם
רסקגפן36
יוצא טעים ממש בלי טיפת סוכר!
המלצה שלי- לאדות את התפוחים, הטעם יוצא הרבה יותר עשיר!sistaאחרונה
ליקר תפוחים?בלא כחל
מחפשת מתכון לעוגת שוקולד קלה,טעימה ולא מתפוררתגבינית
עוגת שוקולד אוורירית וקלה ממשבעוז וענווה!אחרונה
4 ביצים
כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר
כוס שוקולית
כוס שמן
500 מ"ל ריצ'
חבילת שוקולד מריר
מפרידים את החלבונים מהחלמונים ומקציפים את החלבונים במיקסר עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
מערבבים בקערה אחת את היבשים: כוס קמח תופח וכוס שוקולית
ובקערה שנייה את הרטובים: חצי מהכמות של הריצ' (250 מ"ל), 4 חלמונים וכוס שמן.
מערבבים בכל קערה את הכל טוב טוב.
מוסיפים לקצף במיקסר את הרטובים לאט לאט בערבוב איטי של הוו גיטרה, וחרי שזה מתערבב אז מוסיפים לאט לאט את היבשים.
מערבבים הכל היטב שלא יישארו גושים, ושופכים לתבנית מלבנית של עוגה.
מכניסים לתנור לכ25 דק' על 180 מעלות.. בעיקרון עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש.
בינתיים ממיסים על הגז בסיר קטן את שאר הריצ' והשוקולד המריר..
מוציאים את העוגה, מצננים מעט ושופכים את הציפוי מעליה. מכניסים למקרר.
בעיקרון עוד יותר טעים זה לחמם אחרי הקירור את העוגה על הפלטה
טוב, התייאשתי מגוגל. מתכון לחלות מתוקות ואווריריות שעובד???בוז
הקבוע שלי כבר שנים, עובד מעולה עם קמח לבן ועם כוסמין לסוגיוט'
2 קג קמח
5 כפות שמרים
1 כוס סוכר
2 כפות מלח
2 ביצים
5 כוסות מים פושרים
1 1/2 כוס שמן
תערבבי לפי הסדר הזה^
את השמן תוסיפי תוך כדי לישה
הסוד לחלות אוריריות וגדולות זה התפיחה, תני תפיחה ראשונה - קליעה - תפיחה שניה וזה עוד יתפח בתנור.
ממש סמוך לאפיה תמרחי בביצה מעורבבת עם דבש, זה ייתן פריכות לחלות וימתיק מאוד.
תודה!!!בוז
כמה דבש את שמה במריחה?ארץ השוקולד
כף אחת אולי פחותט'
תודהארץ השוקולד
וטעיםט'אחרונה
החלה יותר מתוקה ומבריקה עם דבש
יש איזשהו שלב של עוגת מספריםקיפי.
נגיד להכין את הבצק כמה ימים לפני ולהקפיא?
או אפילו לאפות את המספרים מהבצק מראש ולהקפיא אותם?? ואז יום לפני האירוע לשחק רק עם הקצפת והקישוטים?...
כן, אפשר להקפיא אחרי האפיהמשיח נאו בפומ!אחרונה
שרשור מתכונים לשבת קודש
לימונדה 123
סלטים-
חצילים ופלפלים
טחינה
פטריות ברוטב טריאקי
שכבות של עגבניה חציל ושום שמיר
ביצים
אבוקדו
מנה ראשונה - דג במילוי אורז עגול
מנה עיקרית - שיפודי כרעי עוף ברוטב סילאן
קינואה ממותקת.
מנה אחרונה - מוס דמוי ריקוטה.
בוקר שבת - מעורב ירושלמי בעשבי תיבול
עלי גפן במילוי בשר עגל
מוקפץ ירקות ברוטב אדום
סד''ש- לא ידוע
עוגות : בראוניז
עוגת קפה וחלווה
עוגיות פצצות שוקולד
עוגת מייפל ושקדים
שתפי באיזה מתכון מכל הטוב הזה!או"ר
בכיף
לימונדה 123
פששש נשמע שכיף לכם שםסוסה אדומה
שכבות עגבניות וחציל נשמע מענייןיעל מהדרום
גם מוקפץ ברוטב אדום, ומוס דמוי ריקוטה.
אשמח למתכונים.
הנה -
לימונדה 123
פורסים חצילים לעיגולים בעובי בינוני, מטגנים בשמן.
פורסים עגבניה לפרוסות דקות ומכינים מעין סנדוויץ' של עגבניה חציל עגבניה , מעל יש אפשרות לשים כמה דברים - שום כתוש עם קצת שמיר / לפזר פטרוזיליה / כוסברה קצוצה ומלח
פשוט וטעים!מוקפץ ברוטב אדום -מטגנים פלפל ,גזר, קישוא ועוד מה שאוהבים , אחרי שמתרכך מתבלים בקצת רסק עגבניות ,פפריקה, מל''פ, גריל עוף ותבלינים שאוהבים ומוסיפים רצועות חזה עוף
מוס דמוי ריקוטה אשלח מאוחר יותר בלנ''ד.
תודה רבה!!יעל מהדרום
נשמע טוב!אין לי כינוי
בכיף
לימונדה 123
מפרידים כרעיים לפולקע ומשולש, מתבלים ומשרים ב- סילאן,שמן זית, שום כתוש, קצת חרדל, קצת טריאקי ותבלינים לפי הטעם ( אני שמה מל''פ, פפריקה וגריל עוף) , מעבירים שיפוד לאורך השוק/ משולש מניחים בתבנית ומכינים בתנור , קצת לפני סיום ההכנה מגלגלים בפרורי לחם ומחזירים לכמה דקות
בעיקרון הרעיון של השיפודים זה יותר בקטע פרקטי של סדר בתבנית וסיבוב קל בפרורי לחם .
בתאבון
תודה
אין לי כינוי
הכל נשמע טעיםםםמתנות גדולות
בשמחה
לימונדה 123

פורסים את הפטריות לפרוסות דקות , מטגנים קלות בצל ומוסיפים את הפטריות - מתבלים ברוטב טריאקי , מל''פ - אפשר להוסיף עוד תבלינים כמובן אבל לטעמי התיבול הזה לבד טעים ,הטריאקי עושה את העבודה
טעים לאכול ככה ואני שמה לפעמים על חומוס וזה גם מעדן
תודה!❤️מתנות גדולות
אצלנו זה להיט!!חרדית צעירהאחרונה
טיפ לאפיית פיצה/פוקצ'הקראנץ שוקולד
3-4 דקות ראשונות לאפות על תחתית התנור ולאחר מכן עוד כארבע דקות המדף העליון של התנור ולהוציא.
כמובן שפיצה אופים על חום מאד גבוה(אצלנו בבית התנור מגיע ל275) אפינו על 270. יוצא קריספי ומעולה.

על 270?!אמא לנסיך קטן
כן, עושים אותה דקהקראנץ שוקולד
אגב בטאבון החום הרבה יותר גבוה, שם אופים את הפיצות כדקה-שתיים לכל היותר..
מעניין.. ננסה בע"ה.אמא לנסיך קטןאחרונה
שמים גבנ"צ מההתחלה?יעל מהדרום
כן ואפשר גם לפני שמעלים לשלב הראשוןקראנץ שוקולד
תודה...אני אופה חלבי בטוסטר אובן, אבל מעניין לנסותיעל מהדרום
למרות שאני מעדיפה פיצות עבות יותר מהקנויות
שבועות! תעזרו לנשואה טריה שצריכה לבשל ארוחת חג כולל שישי שבתאת פניך אבקש
חוץ משבת.....
פשטידת תירס בטוח תהיה. ובטח גם פסטה כל שהיא עם רוטב עגבניות/ שמנת..
תנו לי רעיונות.. אני כבר אתמודד איתם...
וכן, אני יודעת שזה עוד זמן... לדברים חדשים אני אוהבת להתכונן מספיק זמן קודם..
סלט יווני אפשר עם קוביות חלומי מטוגנות.קראנץ שוקולד
פיצות, בורקס, בלינצ'ס במילוי גבינות מלוחות/מתוקות, קישים, לביבות תפו"א במילוי גבינה, ניוקי, לזניה, רביולי, סלמון בתנור.
וכמובן עוגות גבינה, קרה או אפויה.
מרקג'נדס
עוגת גבינה
ונראה לי מספיק עם הפשטידה והפסטה
אה ובטח איזה סלט
זה יוצא מוצ"ש, לא?מוריה
בגזרה החלבית-
רביולי ברוטב שמנת פטריות.
תפו"א מוקרם עם שמנת ופטריות.
גלילות חצילים במילוי גבינות.
קינוחים-
עוגת גבינה פירורים
עוגת גבינה אפויה
בלינצ'סים במילוי גבינה מתוקה (יש המוסיפים צימוקים וכו').
בגזרה הבשרית-
עוף עם ערמונים
שניצלים
גלילות חזה עוף
---
אם את מתכוונת לקנות חגז, תעשי את זה עכשיו כי כיום צריך טכנאי בשביל להתקין.
נראה לי שבשבת הזאת אוכלים סעודה שלישית מוקדם..קראנץ שוקולד
ועדיין.. זאת שעה די מאוחרת.. גם בגלל שצריך לחמם וכו'..מוריה
אני לא מתכוונת לבשל בחג.. אעשה הכל לפני בע"ה..את פניך אבקש
ולחמם איך?מוריה
על הפלטה.. אממ מיד בצאת השבת אשים על הפלטה ואז זה כבראת פניך אבקש
אפשר לאכול חלבי ביום, אם רוצים להתפנק על זה בשפע
יעל מהדרום
בעלי אמר שהוא רוצה חלבי בערב.. ככה שיוצא לי טוב כי אניאת פניך אבקש

זה במוצש ובטח נהיה שבעים משבת אז לא אכין כל כך הרבה...
שלחתן אחלה רעיונות..
שנה שעברה היה אותו דברטארקו

אני מאוד אוהבת חלבי, אז אנחנו עושים 2 סעודות חלבי.
בערב היה לנו מרק בצל(חיממנו ככה: הכנתי מרק מרוכז מאוד. לפני החימום הוספתי לו מים רותחים מהמיחם ותיקנתי תיבול, יצא נהדר!) עם גבנץ וקרוטונים
בבוקר הכנתי למנה ראשונה בלינצ'סים עם רוטב פטריות.
בנוסף בכל ארוחה היה לנו דג- אמנון או סלמון, בארוחה אחת היתה לנו לזניית גבינות שווה ובארוחה השניה בורקס מבצק פילו במלוי בטטה וגבינות, ועוד משו שאני לא זוכרת
ככלל-פסטות יחזיקו, תפוא לרוב פחות. בנוסף היו לנו פיתות במחבת(קצת תקלה, שמרים שלא תפחו...) גבינת שמנת ביתית, ועוגות גבינה יאמיקיות.
היה מושלם.
אה, הכנו גם סלטים עם גבינה-טארקו
וסלט חסה עגבניות פלפל בטטה פטריות ובולגרית.
וואי תני לי מתכון למרק בצל! אתמול דיברנו על זה!את פניך אבקש
קישים, לזניה, תפוא מוקרם..מקום בעולםאחרונה
אם תרצי אכתוב לך מחר יותר בפירוט
עלי פילו - האם חייבים להשתמש בכל החבילה?מודדת כובעים
יש דרך להשתמש רק בחלקה ולהקפיא את השאר?
עשיתי את זה.יראת גאולה
צריך להקפיד שיישאר עטוף ממש טוב (גם מה שמחכה בחוץ וגם מה שחוזר להקפאה).
בפעם הראשונה שעשיתי כך יצא טוב (לא בטוחה שמושלם כמו חדש, אבל נאכל).
אבל בפעם השניה -
יצא גרוע!
כנראה זה הופשר יותר מדי, או התייבש, והכל היה שברים שברים.
אעדיף לא לחזור על זה.
אבל אם יצא לי, אקפיד מאוד שלא יתייבש, שלא יהיה פתוח אפילו דקה מיותרת, ושיהיה עטוף היטב בהקפאה.
תודה רבה! אם כך, לא אסתכן. את יודעת אם אפשר להקפיא בקלוואה?מודדת כובעיםאחרונה
רעיון לקינוח פרווהשוקולדד ציפס
יש?
אם יש לכם אשמח למתכון טעים.
אבל בלי פירות, בבקשה...
עוגות, גלידות, עוגיות.קרן-הפוך
אני לא טובה בלאפות פרווהשוקולדד ציפס
הכל טעים לי רק חלבי
אז קונים... אני תמיד קונה שמארחת. הולכת לקונדיטוריה שווה.קרן-הפוך
לשבת שבת?שוקולדד ציפס
נראה לי מוגזם קצת.
ובשבת תמיד אוכלים בשרי.
שכנעי את בעלי לוותר...
לשבת, ברור. למה מוגזם לקנות עוגות מוכנות?קרן-הפוך
מה, בעלך חושב שכל מה שמכניסים לפה צריך להיות תוצרת בית?
לא, זה דוקא אני
שוקולדד ציפס
בעלי רוצה בשרי בשבת...
אני רוצה לדעת להכין בעצמי..
עוגות טובות אני קונה. בהית עושה רק עוגות בחושות פשוטותקרן-הפוך
כל סוגי עוגות השמרים למינהם, עוגות תפוחי עץ, קונה. אף פעם לא הכנתי בעצמי.
(אמא שלי אופה שמרים, יוצא מעולה, ומביאה לנו לפעמים. לרוב אני קונה. לי אין סבלנות וזמן לעוגות שמרים... עובדת משרה מלאה, 8:00 עד 16:30, 5 ימים בשבוע. )
אני אוהבת לאפותשוקולדד ציפס
לחמים, פוקצות, פיצות חלות- יוצא לי ממש טוב
עוגות שמרים (מתוק) יוצא לי מוצלח רק חלביות. הפרווה לא הולכות לי...
כל העוגות, בעצם.
יש עוגות לא מבצק שמרים
יעל מהדרום
למה פרוה לא הולך לך? אני אוהבת מאוד לאפותכלה נאה
פשוט לא טעים לי. הקצפות של הקונדטוריות בטעם מרגרינה או מתוק מידי.
במקום שמנת מתוקה פודינג וכוס חלב
תשתמשי בקצפת צימחית פודינג וכוס מים.
מוס שוקולד.
אני מכינה אותו בלי החלמונים.
4 חלבונים להקציף עם 4 כפות סוכר
בקערה אחרת להקצית קצפת פרווה.
להמיס 2 שוקולד מריר להוסיף לקצפת ולהקציף.
אפשר כף ליקר או ברנדי.
ומערבבת הכל בצורת עטיפה.
מפזרת מעל אגוזים או שוקולד מגורד.
טעיםם!
א רולדת שוקולד עם קצפת ריץ(להקציף עם פודינג ומים) ושוקולד מגורד מעל.
פחזניות
קרמשניט עם אבקת סוכר מעל וסירופ שוקולד.
או חצי כמות עוגת טורט בתבנית רגילה. מעל קצפת פודינג ומים. ומעל חבילת גלי תות.
או שוקולד גנאש שמכינים מחצי קצפת וחבילה וחצי שוקולד מריר.
אם תרצי מתכון אני יכתוב לך.
וואי תודה אנסה..שוקולדד ציפס
בחושה פשוטה פרווה לאחרי הסעודהאו"ר
ועכשיו קיץ אז הכי כיף לקנות גלידה סורבה
חיתוכיות שוקולד בוטניםהנורמלית האחרונה
מכינים גנאש מקצפת + 300 גר' שוקולד מריר ושופכים מעל הבסיס
לקישוט: מכניסים כף חמאת בוטנים לשקית אוכל, מחוררים חור קטן בקצה ומקשקשים מעל השוקולד.
מקפיאים וחותכים לריבועים.
מוציאים מהמקפיא כחצי שעה לפני ההגשה.
טעים סוף!
גיסתי מכינה פחזניות פרווה נהדרות.
אפשר לאפות בראוניז עם אגוזים וזה יוצא קינוח משובח. לקרין יש מתכון מעולה עם שמן.
'קרמשניט' פרווה - בצק עלים אפוי וקצפת יציבה עם פודינג וניל. טעים יותר ממה שזה נשמע.
תודה על כל הרעיונות!שוקולדד ציפס
ננסה..
קסטותחיות צבעונית
איך מכינים?כי לעולם חסדו
מקציפיםחיות צבעונית
כי לעולם חסדואחרונה
סופלה, מוס שוקולד, טראפלס (זה אמנם יותר טעים חלבי, אבל יש אתקוורק
גרסה לטראפלס עם טחינה. קלי קלות ומעניין.קוורק
ויש מלא עוגות ועוגיות נהדרות פרווה. אני אופה כמעט רק פרווה.
אם את יודעת לפסטר ביציםש.א הלוי
הרבה יותר טעים ממוס משמנת.
אנחנו אוהבים ג'לי, זה קליל כייפי וקל להכנה.
את יודעת לפסטר ביצים?שוקולדד ציפס
אפשר בבית? איך עושים את זה?
צריך מדחום עבור זהש.א הלוי
את המדחום אפשר להשיג באינטרנט או בחנויות של אפייה.
לא מדחום של בשר, מדחום של מים/שוקולד וכו'
מוס. פחזניות במילוי קצפת צמחיתאנונימית לרגע1
סופלה, טראפלס*אור קטן*
יש לי מתכון לטראפלס אבוקדו ממש טעים (ובכלל בכלל לא מרגישים את האבוקדו, אם הוא לא רך מדי...)
נשמע מעניין הטראפלס. אפשר מתכון?רק טוב!
עוגת שוקולד חמה, גלידת חלווה..מישהי אחת...
שוקולד שנישרףחדשה ישנה
יש מה לעשות עם זה או שזה אבוד?
הייתי זורקת. ולהבא בסיר קטן או פינג׳ן בתוך סיר גדול יותר עלקרן-הפוך
זהו.. באמת אחכ הכנתי חדש על בן מאריחדשה ישנה
כן, לפעמים משלמים כפליים על רצון לחסוך טרחה וזמןקרן-הפוך
לא, אבל לא עושים ככה.בוז
להבא פשוט תוודאי שהעוצמה לא מידי גבוהה, ובין הפולסים להוציא ולבחוש.
אבוד.מוריהאחרונה
צריכה רעיונות למתכון לבשראור לציון
איך מכינים מילקשייק??*אורחת
אני מנסה להכין, שמה בבלנדר גלידה, חלב שיכסה את הגלידה ועוד קצת, מפעילה להמוווון זמן ועדיין לא יוצא מרקם של מילקשייק: חלק מימי מדי וחלק גושים סמיכים.
יש למישהי עצה?
אולי להוסיף קרח?ט'
ולטחון יותר זמן במהירות גבוהה
לדעתי להתחיל בפחות חלבפרח כתום
ואפשר גם פירות שיסמיכו, בננה וכו
מהניסיון שלי לפעמים צריך לכבות ולהפעיל שוב מדיי פעם או לכבותbinbin
והמליצו לך קרח, אני רק אזהיר שצריך לבדוק אם הבלנדר נועד לרסק גם קרח אם לא הוא עלול להתקלקל
ואולי גלידה וחלב לא מספיק לזה שיצא מרקם של מילקשייק כמו בחנות או כי הבלנדר לא מספיק חזק או כי אולי מוסיפים עוד איזה משהו בשביל הסמיכות... אולי..
נשמע שהבעיה בבלנדר..רבה אמונתך!
צריך להשתמש בחומרים קפואיםקראנץ שוקולד
ובלנדר טוב כזה שיכול לרסק פירות קפואים וקרח
כנראה היחס בין החלב לגלידה לא נכון ...אני123
אגב.. בננה קפואה יכולה להסמיך...
^^^^ בחנויות הם שמים ממש מעט חלבמודדת כובעים
מעט חלב וכף אינסטנט פודינג1289אחרונה
האם אפשר להקפיא לשבועיים פסטה עם רוטבים?צמאה
עוד שבועיים בר מצווה לבן שלנו עושה סעודה שלישית לישוב כ100 איש.
רוצה להכין פשטידת ופסטות והיום יכולה להכין מלא.
האם אפשר להקפיא פסטות עם הרוטב?
רוטב אדום, פסטו ופרורי לחם
תודה
להקפיא רטבים - אפשר ומומלץיראת גאולה
^^^חייצ'ו
אני מקפיאה את הפסטה בלי רוטב. יוצא מעולהפנסאי
לא להקפיא פסטה! זה יןצא פירורי ומגעיל.חדשה ישנה
לי יצא טעים אחרת מהרגיל אבל טעיםנחשון מהרחברוןאחרונה
אנחנו מבשלים משהו מיוחד לשמיניסטיות... כנסוארץ בנימין
מתכונים עם אפונה יבשה, חוץ ממרק - יש דבר כזה?רותי7
עוגיות שחור-לבןטארקו
אפשר עם חמאה, עדיף שמן..
@יעל מהדרום אפשר לעשות מהמתכון שלך? זה ייצא טוב? להוסיף קקאו לחצי מהכמות..
לענ"ד יצא טוביעל מהדרום
אם את רוצה שהבצק יהיה פחות פריך ומתפורר ונוח לעבודה, שימי מים עד שתגיעי למרקם הרצוי. נגיד לפחות חצי כוס מים על ארבע כוסות קמח
לבישול בזול ישהנורמלית האחרונה
תודה לכןטארקו

היה טעיםםם
נו, שתפי!הנורמלית האחרונהאחרונה
מחפשת מתכון מעולה לעוגת אגוזיםצימוקים
שבכל פרוסה מרגישים מלא אגוזים

פרווה כמובן.
תודה רבה!!
הייתי לוקחת מתכון של עוגה בחושה פשוטהיעל מהדרום
מורידה חלק מהקמח ומוסיפה אגוזים.
ובכלל, אני אוהבת מתכונים של ניקי ב, אז מציעה לך לחפש אצלה.
לניקי יש חלביצימוקים
כאשר חותכים פרוסה היא מתפוררת ביד.
אהה...אוישיעל מהדרום
רולדת תמרים ואגוזיםהעוגב

הם נמצאות תמיד במקפיאצימוקים
אני מכינה אחת ממש ממש טעימהנפשי חמדה
מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר ואז מעבירים לקערה אחרת.
בקערה של המיקסר מקציפים 6 חלמונים עם כוס סוכר ואז מוסיפים כף תמצית וניל או שקית סוכר וניל וקורט מלח.
לבלילה מוסיפים חצי כוס שמן.
מוסיפים כוס ורבע קמח, שקית א.אפיה, כף נס קפה, כוס אגוזים קצוצים דק, 50 גרם שוקולד מריר מגורד.
בסוף מוסיפים חצי כוס מים.
לבלילה הזאת מוסיפים את החלבונים ומערבבים בזהירות.
175 מעלות ל50 דקות
אחרי האפיה שופכים ציפוי שוקולד ( אני מכינה משוקולד מריר וריצ') , בלי הציפוי זה קצת יותר יבש כזה
תודה ענקית!!צימוקים
אכין לשבת בעזרת ה.
העוגה יצאה מושלמת!!! ממליצה.צימוקים
יש לי מתכון לעוגה ממש טעימה עם ממרח תמריםמעפר אני באה
גם הולך?
כל עוגה הולכת
צימוקים
הנה:מעפר אני באהאחרונה
מרכיבים:
4 ביצים
כוס סוכר (אפשר גם פחות, זה עדיין יוצא מתוק)
חצי כוס שמן
2 כפות גדושות ממרח תמרים
א. אפיה
כוס ורבע קמח
אגוזים קצוצים-כמה שבא לך
כפית מחוקה קינמון
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר וממשיכים להקציף.
בקערה נפרדת מקציפים חלמונים, שמן ושאר הסוכר לבלילה אווירירית ובהירה. מוסיפים את ממרח התמרים ומקציפים להיטמעות.
מוסיפים לתערובת החלמונים את החומרים היבשים עם מחצית מקציפת החלבונים ומערבבים היטב.
לבסוף מוסיפים את יתר החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול.
אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות במשך כ40 דק'.
(אני אישית אופה בתנור בסיר פלא)
סלט עגבניותרק טוב!
מלח פלפל שום גבישי זעתר שמן זית לימוןטארקו
שמן זית, לימון, מו"פמעפר אני באהאחרונה
שאלה למבינים.. עוגת קונקורדחייצ'ו
עוגת קונקורד- (שילוב של מרנג ומוס) ניתן להקפיא? המרנג לא יהרס? כמה זמן מראש עדיף להכין את זה?
לא הייתי מקפיאה מרנגיםברוקולי
תודה. ומה לגבי פאי לימון?חייצ'ו
אם אקפיא רק את התחתית והמילוי, ואשים את המרנג באותו יום זה יהיה בסדר?
וקישים? (פטריות/בטטה)

