אשמח לקבל המלצות/דיס המלצות על דגמים של אופה לחם.
לא מכיר בכלל חברות ודגמים, תחכימו אותי
תודה רבה
בד"כ אם נשארים פירות אני מכינה גלידה.
מעגבניות בשלות מידי- מטבוחה.
קישוא, קולורבי, גזר וירקות שורש כאלו שאבד עליהם הקלח נכנסים למרק אחר כבוד...
אבל לא מצאתי פתרון למלפפונים שהתעייפו..חבל לי לזרוק לפח.
רעיון?
משיח נאו בפומ!
סמטאות175 גרם קמח כוסמין (כוס ורבע)
3/4 כפית אבקת קארי
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית שום גבישי
1/2 כפית פפריקה
1/4 כוס שמן (זית עדיף)
1/4 כוס מים רותחים
לערבב, לרדד על תבנית ליריעה דקה דקה, לחתוך לריבועים או למה שבא לך
לאפות על 180 מעלות צלסיוס למשך 10-15 דקות.
להוציא מיד, לתת להתייבש ולאכול.
אני ממליצה להכין כמות כפולה.
הכנתי את זה פעם לסבא שלי בלי מלח בכלל והוספתי אורגנו, קצח ושומשום (ואולי עוד תבלינים שאני לא זוכרת)
ויצא מאוד מוצלח.
מצאתי את המקור למתכון: https://www.makorrishon.co.il/culture/17647/
יש שם עוד מתכונים שנראים טוב.
סמטאות
sistaצריכה להכין יומיים ארוחת בוקר ל40 אנשים.. וזה די לחץ של זמן בבוקר אז אי אפשר חביתות, פנקייקים, מאפינס וכו..
יש רעיונות?
חשבתי על משהו כזה
יום ראשון:
קורנפלקס
חלב
(+חלב סויה)
סלט ירקות
לחם
ממרחים
סלט פירות
יום שני:
קורנפלקס
חלב
ירקות חתוכים
גבינה
מעדנים
לחם
לשתי הארוחות:
חלב/ חלב סויה
נס קפה
שוקולית
תיונים
עוגיות
הקטע הוא שזה צריך להיות ממש מושקע.. יש לכן רעיונות?
^כיסופים^
פנסאי
אני לא מחובבי האוכל החלבי אבל אני רוצה להכין תפו"א מוקרמים ברוטב שמנת ופטריות לחג השבועות בבוקר.
איך מכינים?
יש מצב להכין מראש ורק לחמם אח"כ על הפלטה?
דבר נוסף- סלט יווני- מה הוא מכיל בדיוק? ![]()
מנסה לעזוראפשר להכין את זה מראש (לחג שבועות) ולחמם אח"כ על הפלטה?
מנסה לעזורזה לא יהיה טוב?(
זה הרי חג. אז מותר "לבשל")
התנערי מעפר
סתם אחתאחרונהעבור איזה כמות (בערך) של תפו"א את שמה 2 שמנת לבישול?
מנסה לעזור
סתם אחת
להכין קומפוט
ריבת תפוחים
לחלק לחברים/ שכנים
רסק תפוע
תפוח אפוי בתנור
אפשר למצוא ברשת דרכי הכנה. זה נישנוש טעים מאוד!
לפניו ברננה!פעם מישהי כתבה מתכון לסלמון עם ירקות- בצל, גזר מגורד, אולי קישוא.
אבל זה היה מזמן, לפני פסח ועכשיו אני לא מוצאת.
ככה זה כשאת פה רק לצורך הפורום תאומים...
אני גם משתמשת אחרי התוקף אבל אם זה משהו טרי שהקפאתי, לא משהו קפוא מלכתחילה.
וזה יותר מחודשיים...![]()
עושה טעמי לוואי נוראיים.
מעדיף בכללי תיבול של ירק ועשבי תיבול ועוף/בקר.
ככה מכינים אצלנו את המרק של הקוסקוס ויוצא מצויין.
בתבליני פרג אין את זה בגרי עוף. ממש נקי מחומרים כאלה.
מרתיחים מים (למלא את הסיר) עם כף אבקת כביסה. אחרי שרותח כמה דקות, שופכים ומנקים- מתנקה בקלות
אורז עם תוספות
קציצות
פירה תפו"א

כשחותכים את העוגה- זה לא מתפורר?
השכבה התחתונה...
כי לי זה די מתפורר וכל הבית מתלכלך (כשהילדים אוכלים ממנה)
*אשתו של בעלי*אבל אין לי שולחם במטבח (מטבח פצפון)
ואז הרצפה מתלכלכת וגם כשמטאטים - זה לא הכי עוזר. (השוקולד נמרח)