שרשור חדש
מעבד מזוןמטילדה

מעבד מזון בסביבות 250-300 שקל.

שווה את זה או שתוך שניה זה יתקלקל?

יודעים להמליץ לי על חברה טובה?

לא במחירים גבוהים כי אין אפשרות כרגע

ההורים שלי קנו בכזה סכום, מחזיק מעמד כבר כמה שניםיראת גאולה
אמנם נהיו כמה סדקים / שברים בפלסטיקים, אבל עדיין שורד...

אולי עדיף מאסטר סלייסר? או מנדולינה איכותית?
ל morpy richards יש דגם זולתות

זו חברה שנחשבת טובה ויש להם דגם קטן יחסית וזול

היה לי אותו ואהבתי אותו, אחרי כמה שנים הלך

יש לנו אותו כבר 5 שנים ועובד מעולה!ronit

פעם אחת שברנו את המכסה אז קנינו מהחברה חדש (80 ש"ח)

 

מברכים אותו מחדש כל שבת.

 

כדאי לשים לב שהזול יותר- הנפח שלו קטן יחסית (ליטר וחצי)
מעולה לזוגות ומשפחות עם ילדים קטנים (לפני שמתחילים כמויות גדולות)

לנו יש את הפשוט ביותר של בראוןבאר מרים
נדמה לי שעולה באיזור ה 500-600.
מעולה ומחזיק מעמד כבר יותר מ10 שנים. פעם אחת נשברה הקערה והחלפנו. חוץ מזה הכל עובד מצויין ונהנים ממנו מאוג.
נמצא אצלי תמיד על השיש בשימוש ממש יומיומי.
אפשר למצוא אותו גם ב400 שחאין לי כינוי
כך שאם יש לכם אפשרות להוסיף קצת כסף מומלץ
מעניין.. אפשר קישור למוצר?חייצ'ו

אני ממש רוצה מעבד מזון, אבל המחיר..

גם לנו יש אותוטארקו
לא הרבה זמן אבל הוא מצוין!
מרוצה ממנו ממש ב"ה.
אם אני זוכרת נכון הוא עלה 350 לפני כחצי שנה.
מנסיון - הזולים לא שווים את הכסףמודדת כובעיםאחרונה

רק חברה טובה.

פסח מתקרבאריק מהדרום
ונתקענו עם מלאי לא סביר של כמון.
אז או שנאכל בשבועיים וחצי הקרובים ארוחות שחיתות של כמוניה כל יום או שנמכור את זה לגוי.
או ספרדי.
זה לא חמץ.. סתם לא כשלפטארקו
אנחנו אפילו לא מוכרים דברים כאלה נראלי, סתם מצניעים.
גם אנחנו...(וחלקו בטח גם כשר לפסח...)יעל מהדרום
לק"י

הומור
אנחנוג'נדס
מצניעים
כדאי לבררלהתחיל מהתחלה
אני הבנתי שמתוך כל התבלינים, דווקא כמון בעייתי ויכול להכיל קמח.. לא יודעת בדיוק, אבל אצלנו נוהגים שרק כמון זורקים..
הכמון שלי מכיל רק כמון ונארז בסביבה חופשית מגלוטן..טארקו
של חברת מיה
ברור שיש גם סוגים כאלה..להתחיל מהתחלהאחרונה
כנפי הודו מפורקותנחשון מהרחברון
כמה זמן מבשלים בשביל שיתרכך ויהיה טוב למוקפץ ומילויים?
לפחות חצי שעהטארקואחרונה
זה משך הזמן שאני מבשלת, לפעמים גם יותר

מעולה להשתמש במים בתור ציר למרק!
אוכל לשבתעוגה בחושה
היי לכולם חדשה כאן
אני ובעלי נוסעים לצפון שבת לצימר ולא באלנו לקנות אוכל מוכן .
חשבתי להכין חלק מהדברים ולקחת , שאלתי לגבי דג בשר וכו' , האם אפשר להכין ולקחת נסיעה של 3 שעות ?
ואם יש למישהו רעיונות לתבשילים שאפשר להכין לקחת אשמח לשמוע .
לא נראה לי בעיה.3 שעות זה לא הרבהחילזון 123אחרונה
אם אתם מתכננים גם לטייל בדרך את יכולה להקפיא את הדברים מראש ואז זה יפשיר בדרך עד שתגיעו ועוד יהיה קצת קר.
כמות נאה של עגבניות שרי רכות-חציל קלוי

היי,

נותרו לי כמות של כ20 עגבניות שרי רכות.

מה מציעים לי להכין איתם?

לא רוטב לפסטה. אבל אפשר רוטב למשהו אחר או כל תבשיל אחר. תודה!

שקשוקה. מטבוחה.מוריה
להכין בסיס לרוטב, ואז להקפיא ולהפשיר לפי הצורך. (למשל לשקשוקה. )
עגבניות מיובשות. מעדןןןשיפקה
לפרוס אותן לחצי
לפזר מלח גס ואפשר איזה עשבי תיבול יבשים (אני אוהבת טימין)
לייבש ב100 מעלות בתנור 5 שעות
לשים בצנצנת ולמלא בשמן זית עד למעלה
לאכול עם לחמניה טריה... או חלה .. מושלם
תודה לכן.. לא אוהבת מטבוחה ושקשוקה ולא ממרח עגבניות... אשמחחציל קלוי

לרעיונות אחרים.. תודה!

רוטב לדג?נקודה טובה
תבשיל של קוביות חציל, חצאי עגבניות ובצל.שמן פשתן
עם תבלינים ורסק עגבניות. טעים כתוספת
אנטיפסטיגלי91
רוטב לפיצהיעל מהדרום
בלת"קמשיח NOWאחרונה

עגבניות משתלבות בהמון מתכונים ,

הכי חשוב לדעתי , זה לתת להם להיפתח ולהוציא מיצים היטב ,

אפשר כבסיס לשקשוקה

לדגים

לעוף / בקר 

רוטב לקציצות 

 

פשוט לחצות את העגבניות ,לשים מעט שמן במחבת לזרוק פנימה ושיהיה על אש גבוהה ..

להוסיף מה שאוהבים , עשבי תיבול , בצל / שום , שום גבישי גם מתאים .

ולתת לזה להגיר נוזלים ולהיות רך ולהוסיף לכל תבשיל , לא לשכוח להוסיף כף סוכר לאזן חמיצות.

 

בהצלחה

סלט פירותשוקולד צ'יפס
רעיונות למשהו שאפשר להגיש ביחד עם סלט פירות?
סופלה, עוגה חמה, עוגה עדינה, גלידה. כמעט הכל הולך לדעתי..ט'


פאי תפוחים? גלידה!או"ר
אצלנו כדי להעלות לילדים את המוטיבציה לאכילה מגישים עם קצפת. בעיניי הסלט עצמו ממש מספיק
תודה רבה לשתיכן!!שוקולד צ'יפסאחרונה
יש לי כמה חבילות של עוגיות חיוכים-רעיון מה להכין איתן?בנגקוק
לאכול כמו שהן בוז
עוגה מיוחדתקפצ'ולה
אופה סתם עוגה בתבנית קפיץ עגולה
מוציאה, שמה קרם או ציפוי
ואז בעיגול שמסביב מצמידה את העוגיות. כאילו מקדימה, לא מעל...
גלידת וניל עוגיות, בסיס לעוגת גבינהואילו פינו
כדורי שוקולד..חילזון 123


מוס וניל עוגיות בכוסיותאם לשתיים
לפורר, לצרף חלק לריצ מוקצף עם פודינג, את השאר להניח כתחתית למוס. אפשר גם כמה שכבות (עוגיות,מוס, עוגיות ,מוס וכו')
טעים ממש!
תחפשי ברשת מתכונים עם עוגיות אוראומשיח נאו בפומ!אחרונה
עוגות, גלידות, קינוחים
ותחליפי את זה בעוגיות חיוכים
מה עושים עם קמח תופח לפסח אחרי פסח?יעל מהדרום
לק"י

נשארה לנו אריזה סגורה במקרר מפסח הקודם (והתוקף פג לפני חודש+).
בוז
ממה זה עשוי? איך זה תופח??? מה זה?

אם זה כשר לפסח זה אמור להיות בסדר אם זה נשמר סגור.

וגם אם עבר לזה התאריך, זה קמח, הוא אמור להיות בסדר אם לא התליע או משהו (שוב, תלוי ממה זה עשוי)
אבקת אפיה וכדומה...לא שמרים אל דאגהיעל מהדרום
אבל עם איזה קמח?בוז
ברור שלא שמרים... (למרות שמה הבעיה בשמרים? זה חיידקים כולה... הבעיה היא הקמח)
הנהיעל מהדרום

רכיבים: עמילן תפו"א, קמח מצות, חומרי תפיחה (E500, E450, E341), מייצב (E415), סיבי תאית
מגניב!בוז
זה פועל כמו קמח רגיל?

לא יודעת...מניחה שכמו קמח מצה דק (יש כאלה שטחונים דק יותר)יעל מהדרום
לק"י

או מוצלח יותר בגלל שאר החומרים שבו
הנורמלית האחרונה
חיידקים?
בושי והכלמי.
פטריותבוז
צודקת
אני ראויה לכל גנאי
אפשר לחשוב שפטריות עדיף על חיידקים...ארץ השוקולד
ברורבוז
ענתיביותיקה!!!
על הרובד הזה לא חשבתיארץ השוקולד
מודה
אגב, יש לאוסם גם קמח שמרים לפסחיעל מהדרום
ממה זה עשוי?ארץ השוקולד
ולמה ניתן להשתמש עם קמח שמרים?
יש שמרים כשרים לפסחברוקולי

 

אגב @יעל מהדרום הקמח שהעלת אם אתם מקפידים הוא מקמח מצה לא שמורה..

 

לצערי.

 

תודה..יודעת. לא מקפידים (גם ככה השנה אין לנו תנור לפסח)יעל מהדרום
לא מצד הכשרות לפסח, אלא ממה עשוי קמח שמריםארץ השוקולד
ותהיתי כיצד הוא שונה מקמח תופח
משמרים וקמחי קטניות.. כמו שיש לצליאקים כל השנהברוקולי


אז בעצם ההבדל שהוא לא על בסיס חיטה?ארץ השוקולד
אכן כך.ברוקולי


טוב לדעת, החכמתני. תודה רבהארץ השוקולדאחרונה
הנהיעל מהדרום
עמילנים, קמח אורז, עמילן מעובד (E1442), סוכרים, שמרים יבשים (3%), חלבון אפונה, מייצבים (E461, E415), מסמיך (אבקת תאית), מלטודקסטרין, חומרי טעם וריח, מלח, סיבים תזונתיים (עולש), מעכב חמצון (חומצה אסקורבית
ותגגל "קמח שמרים לפסח" ותראה כל מיני מתכוניםיעל מהדרום
לק"י

נדמה לי שמהקמח הזה אפשר להכין לחמניות וכדומה.
מעולה, תודה על שניהםארץ השוקולד
למישהי יש מתכון לקציצות טונה טובות?שוקולד פרה.

 

ממש אשמח למתכון קל, פשוט וטעים.

כן איכה
פשוט שמים כמה חבילות של טונה שאת רוצה, לפי הכמות שאת צריכה. מוסיפים ביצים למעט קמח מצה/ פירורי לחם. בצל ושום קצוצים קטן. אפשר לגרד גזר ולהוסיף. כוסברה/פטרוזיליה (לא הכרחי)
תבלינים: מלח, פלפל, קטשופ (או רסק עגבניות לבריטים, אבל הרבה פחות טעים), א. שום, פפריקה. אפשר גם - אורגנו, בזיליקום, פטרוזליה מיובשת וכו'
בקיצור מתכון בזרימה לפי הטעם - כדאי שתמיד יהיה טונה, ביצים, שום, רסק/קטשופ, פירורי לחם. כל השאר בזרימה.
זה גם טוב באפיה, אבל צריך להפוך את זה באמצע. אבל ברור שיותר טעים מטוגן ⁦
מקווה שעזרתי.
אני לא הופכת בתנור, ויוצא טעיםיעל מהדרום
פשוט ממש וטעים עוד יותרכוחות חדשים
על כל קופסת טונה ביצה אחת.
בצל- חתוך לקוביות קטנות בכמות שאוהבים.
מל"פ.
שום כתוש.
כ1-2 כפות פירורי לחם לכל קופסא לגיבוש העיסה(אם לא מספיק מגובש להוסיף עוד)
מערבבים הכל ומטגנים במעט שמן.
אצלינו-תפוחית 1
2 טונה
קישוא מגורד
תפוח אדמה או שניים מגורד(ממש אפשר לזרום עם הכמויות לפי העין)
2 ביצים
פירורי לחם
אבקת שום, תיבול של מלח ופלפל בכמות קטנה.
מערבבים הכל ומטגנים
בתאבון ⁦
לניקי בי יש מתכון מעולההמתנות גדולותאחרונה
עם קצת דבש וקטשופ שמאוד מוסיף
תרשמי ניקי בי קציצות טונה לילדים
זה גם למבוגרים אל תדאגי...
אם יש לי בתנור עוגיות מבצק פריך ואני צריכה לצאת,מיתרי זהב
זה בסדר לעצור את התנור ולהמשיך את האפייה עוד בערך שעה?
מה עשית בסוף?יעל מהדרום
בסוף כשבאתי לצאת גיליתי שהתנור לא היה דולקמיתרי זהב
אז הדלקתי אותו כשחזרתי
חחחח...אבל עדיף ככה נראה לייעל מהדרוםאחרונה
מתכון מעולה לבורקס תורכיאין לי כינוי
ראיתי פה מזמן את המתכון לבורקס ש @קראנץ שוקולד העלה. היה לי זמן, אז ניסיתי, בהחלט שווה את העבודה (שנראית הרבה יותר קשה ממה שהיא לוקחת בפועל) אז תודה!
המתכון פה: בורקס תורכי - בייקרי 365
מתכונים עם קטניותרק טוב!
אז פסח מתקרב, ובא לי לצמצם או לחסל כל מיני דברים שנאגרו במשך השנה בפריזר (בעיקר קטניות).

אשמח לרעיונות (כולל מתכונים) מה אפשר לעשות עם הדברים הבאים:
גריסי פנינה
עדשים חומות
עדשים מנומרות
עדשים כתומות
שעועית אדומה
שעועית לבנה
חומוס
קינואה
כוסמת
אורז אדום
אפונה יבשה

תודה!
שאלה מצויינת, עוקבת..להתחיל מהתחלה
רעיונותmom123

גריסים-מרק גריסים. חמין

עדשים-מרק או להנביט. רק ניסיתי ירוקים ושחורים מאוד קל וטעים. לא ניסיתי את שאר העדשים שיש לך. מג'דרה (עם מונבט יותר טעים).

שעועית אדומה-להשרות ולבשל עד שמתרכך ולהכין רוטב עגבניות. להגיש עם אורז לבן או לאכול רק עם קוטג'.

חומוס-חומוס או להשרות ולבשל ולקלות בתנור עם תבלינים יאמי!

קינואה-סלט קינואה. קינואה עם אבוקדו וחמוציות. קציצות קינואה

כוסמת-לטגן בצל ולהוסיף כוסמת ומים לבשל כמו אורז. מלח פלפל. לאכול עם פסטה או קוטג'.

אפונה יבשה-מרק

אפשר יותר פירוט על החומוס הקלוי בבקשה?או"ר
זה נשנושmom123

אין לי מתכון. אני דולה מהזיכרון איך פעם עשיתי. אחרי שזה מבושל מתבלים לפי הטעם. קצת שמן מלח פלפל כורכום כמון מה שאת אוהבת, אפשר פפריקה חריפה ולשים בתבנית בתנור על חום בינוני גבוה עד שנהיה קצת קראנץ זהירות שלא ישרף

מקוה שעזרתי

הכנתי את הכוסמת כמו שכתבתרק טוב!
יצא מצוין. תודה רבה!!

עכשיו נשאר לגמור את שאר הדברים שכתבתי.
תודה על המשוב!mom123


קצת רעיונותאו"ר
חלק אני מכירה ומשתמשת כך:
מנביטה ומוסיפה לסלט
טוחנת במרק

אורז- כדיסה לשם שינוי

פעם טעמתי עוף ממולא בכוסמת, פתאום היה לזה טעם נחמד

ויש קציצות של קטניות, לא מכירה מתכון מומלץ במיוחד, מצטערת.

ואפשר גם לתת לילדים בריסטול ודבק ושידביקו, ימלאו ציור בצבעים השונים... חחח
רעיונות:מנסה לעזור

גריסים ועדשים- יש לי מתכון למרק גריסים ועשים (וירקות) טעים. אם תרצי- בשמחה.

 

עדשים חומות/ ירוקות- מג'דרה. אורז עם עדשים. טעים, בריא, מזין, משביע וקל להכנה!!

 

שעועית/ חומוס- לחמין

 

שעועית/ חומוס- להוסיף למרק עוף עם ירקות (לאחר השריה ובישול בסיר נפרד)

 

 

אשמח למתכון למרק גריסים ועדשים. תודה!רק טוב!
בבקשה (משהו שכתבתי בעבר לחברה)מנסה לעזור

מתכון למרק מחמם ומשביע-

גריסים, עדשים ושאר ירקות...

 

החומרים: (4-6 מנות בערך)

 

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות (לאחר השרייה בת 1/2 שעה)
  • 1/2 כוס גריסי פנינה (לאחר השריה בת 1/2 שעה)
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
  • 3-4 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 3-4 תפו"א קטנים חתוכים לקוביות
  • 3-4 שיני שום פרוסים לפרוסות
  • מומלץ גם כמה גבעולי סלרי חתוכים קטן.
  • מים רותחים
  • תבלינים: מלח ופלפל שחור, מעט כורכום (ומעט חוייג' למי שאוהבת).

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מתבלים במעט כורכום.
  2. מוסיפים את הגריסים והעדשים הירוקות ומטגנים עוד כמה דק'.
  3. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי של כל הקטניות הנ"ל.
  4. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים כ-10 דק' על אש בינונית.
  5. מוסיפים את שאר הירקות ומביאים לרתיחה.

      (אם חסר מים- מוסיפים. המים צריכים לכסות את הירקות עד לכיסוי מלא.)

      מנמיכים את האש.

  1. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים עוד כ-30-40 דק' על אש נמוכה

 

למרק בשרי- ניתן להוסיף חלקי עוף למרק/ קוביות חזה עוף.

או לחילופין- להגיש עם שניצל ליד.

אבל גם בלי תוספת בשרית- המרק מאוד טעים (ובריא...)

 

לבריאות ובתאבון

תודה רבה! ינוסה בעז"הרק טוב!
בכייף. אשמח לשמוע איך היה..מנסה לעזור


גריסיםתפוחית 1
תבשיל גריסים
מטגנים בצל ופטריות (אפשר בלי) מוסיפים את הגריסים. מתבלים איך שאוהבים ומבשלים עד שמתרכך.
יוצא ממש נחמד
*כ3 כוסות מים על כל כוס גריסים
נשמע טעים, מקווה שאזכור לנסות..ירושלמית טרייה


שרשור מצוין, מוסיפה סלט עדשים, ארבעסירושלמית טרייהאחרונה

ארבעס מחסלים כמות גדולה יותר של חומוס לעומת סלט חומוס..

 

סלט עדשים: מבשלים כוס עדשים ושמים במסננת לייבוש

אופים בתנור עם שמן זית קוביות קטנות מבטטה אחת גדולה או שתיים קטנות

חותכים בצל סגול לרבעי טבעות

קוצצים כשליש חבילת פטרוזיליה (רק העלים, לא הגבעולים).

 

מערבבים הכל עם מעט שמן זית, מעט חומץ והרבה לימון. אני מכורה לזה.

 

זה מחסל יותר עדשים ממג'דרה..

רעיונות למתכונים עם פסטה/קוסקוס/פתיתיםמנורה*
חייבת לחסל כמויות לפני פסח...
איזה סוג של מתכונים את מחפשת?טארקו
מפסטה אפשר לעשות פשטידות, רטבים מיוחדים, סלט פסטה
מקוסקוס אפשר להכין סלט קוסקוס(כמו סלט בורגול כזה) או לאכול עם מרקים, קציצות, רוטב..
מפתיתים אפשר להכין תבשילים בסיר אחד: פתיתים עם נקניקיות, פתיתים עם עדשים, פתיתים עם חזה עוף.. וירקות שונים.
רוטב בשר עם פסטה - מנה עיקרית מעולה לארוחת צהריםירושלמית טרייה


אצלנו אוהבים מאוד ''פסטונה''באר מריםאחרונה
כמו בולונז אבל עם טונה:

מטגנים בצל, מוסיפין רסק ותבלינים, פתיתים (אפשר ירקות טחונים במעבד מזון כדי שהבררנים לא יתחילו להוציא: עגבניות, גמבות, גזר וכו)מוסיפים טונה ומים ומבשלים 10 דקות.
כולם אוכלים וכמה שמכינים מתחסל, ויש לך את כל אבות המזון בסיר אחד בהכנה קלה מאוד..
ואפילו פרוה, לאלה שלא אוהבים להיות בשריים..
אשמח לרעיונות לדברים שאפשר להכין לקידוש..חייצ'ו

לא מורכבים מידי..

קידוש בבית כנסת?חילזון 123


כן.. ועוד שאלה, איפה אפשר להזמין קוגל בירושלים?חייצ'ו


כמה דבריםקפצ'ולה
פצפוצי אורז - תגגלי, יש מלא מל
קפץ לי באמצע...קפצ'ולה
מלא מתכונים מעולים, עם שוקולד או דבש וטחינה, נאמי! יש גם אחד מעולה עם חמאת בוטנים פה במתכונים שבאתר.
אפשר עוגות שמרים, כדורי שוקולד, טראפלס...
ולהיט שממש אוהבים אצלנו בקהילה ( בעזרת נשים...)- ירקות חתוכים!
חטיף פיצופי אורז קליל וטעים....חדשה1
חטיף
נראה מעולהההקפצ'ולה
מה המתכון?
זה אגוזים או בוטנים למעלה?
עוגת שוקולד בחושה עם קרם מעלרק טוב!אחרונה
יש לי מתכון מצוין פרווה, אם את רוצה.
עזרה בבקשהלראות את האור
תמיד תמיד מתפקששות לי העוגות שוקולד שזה אמור להיות הכי פשוט בעולם!
והפעם- כל העוגה יצאה עם כדורים כאלה למעלה ומהטעם של ז הבנתי שזה האבקת אפיה (זה מלוח ולא שמתי מלח בעוגה..) זאת אומרת האבקת אפיה הפכה לגושים בחלק העליון של העוגה. ובתוך העוגה- גושי קמח (לפי המגע זה ממש כמו בצק) אשמח לעזרה בבקשה!!!
מציינת שערבבתי חומרים יבשים בנפרד ורטובים בנפרד ואז איחדתי וערבבתי טוב...
זה כבר נאפה?ארץ השוקולד
אם כן, אני לא יודע מה לעשות.

אם לא, תנסי לערבב עם מיקסר שיש לו קרס לישה ותשתמש בו, ככה זה יתערבב טוב ויסתדר.
(חשוב שזה יהיה בקרס לישה ושלא יהיה יותר מדי זמן [אם המכונה מתחממת למגע מאוד, כדאי להפסיק כדי שלא יהרוס את המכונה])

ולגבי זה שמתפקשש, אני אופה כבר שנים רבות ומתפקשש לי לפעמים גם, אז את לא חייבת להרגיש ממש רע עם עצמך
בסוף תצליחי
תודה לךלראות את האור
כן זה כבר נאפה ואני מנסה להבין מה הבעיה כדי שלא יקרה שוב...
כשאת מערבבת יבש ורטוב תנסי לשים קודםחילזון 123
רק מעט מהעיסה הרטובה לתוך הדברים היבשים
לערבב טוב שלא יהיו גושים
ואז להוסיף את שאר הרטוב בהדרגה

יכול להיות ששפכת הכל בבת אחת ואז קשה לערבב שהעיסה תהיה חלקה
....מוריה
להוסיף בהדרגה את היבשים לרטובים.
להשתמש במיקסר.
להעביר במסננת לפני האפיה.
תודה!! אנסהלראות את האוראחרונה
כוסמתמחפשת^

בעקבות פרץ בריאות חד פעמי יש לנו כוסמת בבית

אשמח למתכונים שניתן להכין איתה

 

תודה וטרום שבת שלום 

אני מכינה בערך כמו אורזחילזון 123
כוס כוסמת.שתי כוסות מים.מלח.
אם שמים מים רותחים זה יוצא יותר רך. אני אוהבת ככה.
תודה, אנסהמחפשת^
כמו פתיתים.מוריהאחרונה
תפריט- פרשת שמיני!יעל מהדרום
לק"י

ליל שבת:
אורז
מוסקה בסיר עם שכבות בשר/ הודו, חציל ותפו"א

שבת בבוקר:
אורז
ירקות מוקפצים עם פרגיות

סד"ש:
אולי לזניה עם טונה
סלט תפו"א

חלות- קנויות או ביתיות
סלט גזר מגורד
סלק מבושל
חצילים כנראה בתיבול אדום (רסק וכו')
פטריות (מההקפאה)
סלט חי של חסה/ כרוב/ עגבניות/ מלפפון
ואם האבוקדו יבשיל- אז סלט אבוקדו

מתוקים- עוגות שמרים מההקפאה
עוגת גבינה וריבת חלב- כנ"ל
מלאי עוגיות קנויות וביתיות שקיבלנו בפורים
מתכנןנחשון מהרחברון
חלות.
סלטים - ממרח זיתים. טחינה. סלט גזר/מלפפונים.
ערב מרק ירקות. מפרום/בסטייל/פאי רועים (תעזרו להחליט...)
מוקפץ אסייתי עם חזה עוף.

בוקר בקר (מוכן מהמקםיא) אורז בטטה בתנור.
סד''ש מושט בחרדל דיז'ון לימון סויה. אולי פשטידה כלשהיא.
סלט טונה מבושל (עם פטריות זיתים בצל רסק וכו'. מעדן...)
אפשר מתכון לסלט טונה?בתאל1

ושלי-

ערב: דגים מרוקאיים

עוף עם אפונה או עוף עם שעועית

אורז

בוקר: חמין

ס.שלישית: פשטידת פטריות

ואולי ג'חנון שמחכה בהקפאה כבר מלא זמן

 

סלטים- טחינה, ירקות, שומר, סלט טורקי (קנוי)

ואם אספיק אז גם גזר מגורד

 

מטגנים בצל.נחשון מהרחברון
מוסיפים פטריות.(עדיף טרי אפשר שימורים) נותנים לזה קצת זמן לקבל טעם וצבע.מוסיפים זיתים, טונה רסק קטן קצת מים ומתבלים לפי הטעם (כמון מל''פ פפריקה. אפשר לגוון) מבשלים על אש קטנה עד שמסמיך. טעים אש
אז ככהנחשון מהרחברון
בסוף יש מרק מוקפץ עם נודלס בורגול לזניה (עם פסטה רגילה לא דפים. ביעור חמץ וזה...)
טפנד טחינה דגים
רק מזכירה שעוברים לשעון קיץ...קפצ'ולה
איזה קטעסוסה אדומה
גם אני עשיתי מוסקה השבת פעם ראשונה

לילה-
מושט ברוטב חריף אדום
מוסקה - יצאה פצצה.
אורז לבן כמובן.

סלטים-
סלט פטריות צרפתי
חצילים מטוגנים מתובלים
גמבה קלויה
סלט תוניסאי חריף
עגבניות שרי בפסטו
קולורבי
בתכנון אולי גם-
גזר מרוקאי / גזר חריף
סלט שורשים בירוקים
שומר
טחינה

שבת בבוקר
חמין פעם ראשונה!
קוגל תפו"א
סלט ירקות טרי גדול
וכל הסלטים הקטנים

סעודה שלישית אני לא מכינה אף פעם. צריכה להתחיל להכין...

אם אספיק אולי אכין גם עוגיות 3 סוגים של שוקולד...


סליחה!יעל מהדרום
לק"י

אצלי זאת לא פעם ראשונה

מקווה שגם הפעם יצא טעים, לפחות כמו בפעם הקודמת....
מה זה סלט פטריות צרפתי?יעל מהדרום
זה סלט ממש קלסוסה אדומה
אכלנו אותו בצרפת כמה פעמים... כנראה שיש להם קטע כזה.

הם מקלפים את הפטריות, שמים על זה מלא מלא לימון, מלח ופלפל שחור. הפטריה נכבשת כביכול. היא סופחת את כל הטעמים וזה יוצא עסיסי ממש.
תודה...נראה לי שאני פחות אתחבר לזהיעל מהדרום
בעיקרון אבוקדו מבחיל לא מבשילנחשון מהרחברון
עושה בחילה כאילו?יעל מהדרום
לא. התהליך הכימי שהוא עובר כשהוא מתרכךנחשון מהרחברון
ונהיה בשל נקרא הבחלה...
מעניין! תודה!!יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת מתכון טעים לסלט חסהאילה שלוחה
אשמח לרעיונות
מלוח-חמוץ או מתוק?סוסה אדומה
פתוחה לכל רעיוןאילה שלוחה
מתוק-סוסה אדומהאחרונה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך כ"ב באדר ב תשע"ט 12:25
חסה (רצועות עבות)

חצאי עגבניות שרי
בצל סגול (רצועות דקות)
גמבה (רצועות דקות קצרות)
תפוחי עץ (קוביות)
אגוזי מלך (מעט מפוררים)
פטריות (חתוכות לרבעים)
חמוציות...

ורוטב ויניגרט -
5 – 6 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
כפית גדושה דבש
3/4 כפית חרדל
פלפל שחור גרוס
מלח
(לשקשק את זה היטב באיזו צלוחית ולהוסיף סמוך להגשה)


חמוץ מלוח וטעים בטירוף. -

חסה (רצועות דקות)
פטרוזיליה
כוסברה
סלרי
בצל ירוק
מעט נענע
מעט בזיליקום (אופציונאלי)
[כולם קצוצים. ]
נבטים עדינים.
פטריות פרוסות דק.
גמבה
עגבניה
מלפפון
[כולם חתוכים לקוביות].
בערך 2 כפות שמן, לימון - לימון וחצי, מלח ופלפל.
עסיסי.
עם צ'יפס בטטה בתנוריראת גאולה
אפשר גם עם בצל מטוגן ו/או פטריות.
שאלה דחופהסוסה אדומה
אם השארתי סיר רותח עם בשר במהלך הלילה בטמפרטורת החדר (בסביבות ה6-7 שעות) יש מצב שהוא התקלקל??

ולגבי בשר קפוא, מותר להפשיר אותו בטמפרטורת החדר או שחייב במקרר? זה אף פעם לא מפשיר לי.
לא נראה הגיוני שהתקלקלקפצ'ולה
תריחי את זה
אולי ליתר בטחון תרתיחי לפני שתשימי על הפלטה, שלא יחמיץ מהחימום האיטי

ובשביל להפשיר אפשר מחוץ למקרר, בטח.

שבת שלום
תודה נשמה! 7 שעות זה לא מוגזם בטוח? חחסוסה אדומה
ברור שלאקפצ'ולה
תחשבי אם היית מסיימת לבשל את זה ב 2 בצהרים. היית נלחצת אם זה היה עדיין בחוץ ב 9? ועוד בלילה יותר קר...
נראלי סבבה...
חח האמת שכן. אבל אני לא פונקציה. תודה ❤סוסה אדומה
בכיף קפצ'ולהאחרונה
שלום (:רגע שלם

הכנתי חלות וב"ה יצא מצוין

רק שהחלות עצמן קצת התפרקו, ז"א הבצק כן יצא יציב יחסית

אבל כשמרימים את הלחם הוא קצת מתפרק כיוון שהוא מאוד רך ואוורירי...

מנסה לחשוב למה זה קרה... אולי זה בגלל ששמתי הרבה שמן?

ואיך להבא בע"ה אפשר לייצב יותר את הבצק, אשמח לעצות וכולי.

תודה רבה

עוגת יום הולדת יחסית בריאהיראת גאולה
אולי יהיה לכם רעיון...
אני רוצה להכין עוגת יום הולדת יפה ומרשימה, וכמובן טעימה.
אבל רוצה שתהיה יחסית בריאה - בלי מרגרינה או קצפת צמחית, וגם שלא תהיה חלבית.

(ואל תציעו לי להשתמש בקרם קוקוס או מוצרים בלתי-מצויים אחרים)
לפי שאר החומרים זה בטח שקיותיעל מהדרום