שרשור חדש
מחפשת מתכון לעוגה טעימהסמטאות
קצת נמאס לי מעוגת וניל,שוקולד,שמרים,גזר,תפוח.
מחפשת לגוון
עוגת תפוזים פירורים, שוקולד פירורים, ריבת חלב פרווהיעל מהדרום
אפשר מתכונים בבקשה??מנסה לעזור


מתכונים יתקבלו בברכהסמטאות
בעיקר לריבת חלב
תחפשו פה בפורום. אם לא תמצאו- תזכירו לי בערב לכתוביעל מהדרום
תודהסמטאותאחרונה
משהו יודע האם עוגיות רעידת אדמה יראו יפה גם לאחר הקפאה?פרח חדש
או שהסוכר מלמעלה ימס ואז כל האפקט יעלם?
אצלנו הסוכר נמס,זה רק נשאר מתוקסמטאות
בפעם השניה שהקפאנו, הקפאנו ללא א. סוכר וכשהפשרנו בתנור או במיקואגל פיזרנו מעל א. סוכר
פחות יפה אבל נשארת האבקת סוכרקפצ'ולה
להקפיא,שגרה ברוכה
נשמר מעולה בטעם ואז לפני הגשה אחרי הפשרה לבזוק אבקת סוכר. מבחינתי זה שווה שלא יהיה לחץ ברבע האחרון. מעדיפה תמיד להקפיא מה שאפשר
אני מקפיאה ולא קורה לזה כלום..אורנית


אפשר מתכון?מנסה לעזור


אני עושה את המתכון הזה, יוצא מעולהפרח חדשאחרונה
אצלנו האבקה נשארת גם אחרי ההקפאהשִׁירָה

כדאי לגלגל בא. סוכר פעמיים לפני שמכניסים לתנור.

אם מפזרים את האבקה אחרי ההקפאה נראה לי זה מאבד את הקטע של הרעידת אדמה

מתכונים לחטיפי בריאות טובים ומנוסים?אחרי לידהה
מחפשת מתכונים לנשנושים בריאים יחסית..

למישהו יש מתכון מוצלח של גלילת תמרים ואגוזים עם פצפוצי אורז?

אשמח!!
עוגיות בריאותבכל דרכך דעהו!אחרונה

עוגת שמרים לפורים- מתי להכין ולהקפיא?מתלבטת שוב
אז תיכננתי להכין עוגות שמרים למשלוחי מנות.
אני מעדיפה להכין כמה שיותר מוקדם, כדי שזה בטוח יקרה,אבל שזה יצא טוב מההקפאה.

מתי כדאי לאפות?

ויש טיפים להקפאה? עדיף עם ניילון נצמד/שקית? מתי להקפיא? כשעוד חם?
אשמח לכל מה שיש לכם לומר בנושאא
אולי להקפיא מוכן לאפיה?יראת גאולה
ואז זה יוצא טרי טרי...
תודה! ניסית פעם?מתלבטת שוב
תוהה אם זה לא יהרוג את השמרים
פלא שאף אחד עדיין לא ענה לךיראת גאולה
לא זוכרת אם ניסיתי בעצמי או לא, אבל זו שיטה ידועה ומקובלת, ולא הורגת את השמרים.


בעצם אני נזכרת שעשיתי את זה עם בצק שמרים לפיצה פעם. וכנראה עוד פעמים, אבל אני לא זוכרת... כבר מזמן לא אפיתי שמרים...
חחח תודה רבה! מתלבטת שוב
לא ניסיתי להקפיא עוגה מוכנה לאפייהאין לי כינוי
אבל אם את מקפיאה טרי אחרי שקצת התקרר ועוטפים בנייר כסף ומעליו ניילון נצמד ההקפאה לא מורגשת, זה יוצא מעולה
תודה רבה! יודעת אם משנה כמה זמן זה בהקפאה?מתלבטת שוב
אני מקפיאה אחרי אפיה כשמתקרר עטוף בנילון נצמדסמטאות
יוצא מעולה ממש
כשאני רוצה שוב שמרים חם,מכניסה לכמה דקות לתנור מכוסה בנייר כסף שלא יישרף
מצוין! זה מה שאעשה בעזרת ה'מתלבטת שוב
את יודעת לומר לי איך זה אחרי שבוע? משמעותי מאשר כמה ימים?
אני מקפיאה לחודש+סמטאות
לא ראיתי שינוי לאורך הזמן
סליחה שאני חופרת..מתלבטת שוב
וניסית להפשיר אחרי כמה ימים ולא ראית הבדל?
מעדיפה להכין אותם כבר ולסגור עניין, אסל בעלי סובר שעדיף לחכות לשבוע הבא.
לא ראיתי הבדל.סמטאות
אני אוהבת גם לאכול אותם קצת קפואים לפעמים,בעיקר בקיץ..
את לא חופרת
תודה רבה מתלבטת שוב
בהצלחה לבריאותסמטאות
אז ככהמקום בעולם
אם יש לך זמן להכניס לתנור באותו יום, פשוט תכיני כבר הכל כולל הצורה ותקפיאים עם ניילום נצמד.
ערב לפני תעבירי למקרר ובבוקר תכניסי לתנור
יוצא מעולה
ניסית? וזה עבד טוב ממש?מתלבטת שוב
וחייבים להכין בתענית אסתר, נכון?
מעניין אם בעלי יזרום..
עשיתי ככה..מקום בעולם
למה בתענית אסתר? את יכולה להקפיא לפני האפיה גם חודשים מראש..
חח לוידעת, מדאיג שלא יעבודמתלבטת שוב
וואו מהפכני
אני מכינה מידי פעם 2 קילו של רולדות שמריםמנסה לעזוראחרונה

אופה כל רולדה בתבנית אינליש קייק.

ואחרי שאני אופה אותם, מוציאה החוצה ושמה עליהן מגבת נקייה.

ככה הן מתקררות כמו שצריך ולא מתיבשות.

(חשוב מאוד לא לשים מגבות עם ריח חזק של מרכך כביסה. כי אח"כ הריח נצמד לרולדה).

 

אח"כ שמה עליהן זיגוג של סוכר ומים שהרתחתי. נותנת עוד כמה דק' בחוץ ואז עוטפת את הרולדה בנילון נצמד (משאירה את הרולדה בתבנית, כן? לא מוציאה אותה) ומכניסה לעוד שקית.

 

ברגע שרוצים לאכול- אני מוציאה אותה, חותכת פרוסות ומפשירה את זה.

אם מחממים את זה על הפלטה- זה בכלל מריח כאילו עכשיו יצא מהתנור.

 

יוצא מדהים ומעולה.

 

ודרך אגב: אני לא מקפיאה שום דבר מבושל או אפוי. לא אוהבת.

חוץ מרולדות שמרים אפויות ומטבוחה בקופסאות קטנות.

 

והלוואי שגם אני אספיק להכין היום בצק לרולדות. הלוואי. מזמן לא הכנתי.

 

 

 

 

מתכון לחמין1234אנונימי
למישהו יש מתכון מוצלח? הוראות מדוייקות + כמויות עד כמה שאפשר. כל פעם אנחנו מכינים ולא יוצא כל כך מוצלח
כן כןהנורמלית האחרונה
יש לי.
לחמם כמות נדיבה של שמן, להכניס שכבה יפה של בצל חתוך גס, לטגן מעט - לא צריך להגיע לרמה של בצל מטוגן.
מעליו שכבה של תפו"א חתוכים גס. מעליהם מלח, פלפל, פפריקה, שום גבישי - הכל בנדיבות. לא לערבב בשום אופן. לבשל 3-4 דקות על אש בינונית.
לשפוך מים רותחים שיכסו את הכל. כאשר המים מבעבעים, להוסיף בשר אם רוצים, חומוס, שעועית לבנה/אדומה, וקוגל.
בכל שלב אפשר להוסיף שיני שום ואפשר להוסיף עוד שכבות של ירקות למעלה אם רוצים. אני מכניסה גם בטטה אם יש.
להוסיף מים רותחים עד קצה החמין.
אם רוצים קוגל, מוסיפים אותו אחרי הכל - שלא יהרס.

לתת לחמין לרתוח כמה שעות. ברגע שמבעבע להעביר לאש נמוכה ולדאוג שיבעבע חלש על אש נמוכה ושיהיו נוזלים.
לפני שמעבירים לפלטה, להוסיף מים במידת הצורך ולהרים את הכבודה מלמטה - שלא ישרף.

צדקה לפני הבישול ופרק תהילים תוך כדי - הכי חשוב.

קוגל: לפי העין (סורי.. באמת את הקטע הזה בעלי עושה בד"כ כי אני לא הצלחתי להגיע למומחיות). קמח, בצל קצוץ דק (מטוגן יותר טעים), מלח פלפל פפריקה. לערבב. להוסיף ביצה ושמן ולערבב. אמור להתקבל בצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק דביק מאוד - להוסיף עוד קמח, אם הוא יבש להוסיף עוד שמן ואם הבצק לא מתגבש - להוסיף עוד ביצה. מרטיבים ידיים, יוצרים קציצות ומוסיפים לחמין.
תודה רבה רבה!1234אנונימי
לי יש דומה..אמא לנסיך קטן
חותכים בצל מטגנים עם כמות נדיבה של שמן.. מוסיפה בשר( אני משתמשת באסאדו/אוסובוקו/ מס 8(שזה נראה לי שריר כתף) מוסיפה תפו"א קטנים ביצים וחומוס. מתבלת עם כף סילאן פפריקה משו כמו חצי כוס חדפ מלח ופלפל שחור. נותנת לזה להתבשל(הבשר מוציא מים) משו כמו רבע שעה ואז מוסיפה מים עד שמכסה כמעט(נותנת לדברים לבצבץ..)
בשקית קוקי עושה חיטה. לשלושה אנשים מכינה כוס.
מכינסה אץ החיטה לשקית(לא מבושלת) שמה 4 שיני שום פפריקה מלח פלפל שחור ושמן. מוסיפה מים (על כוס חיטה כוס ו3/4 מים) סוגרת את השקית עושה חור קטן שלא תתפוצץ ומכינסה לסיר של החמין. מבשלת יחד עוד שעה וממשיכה בישול על הפלטה.
*בשר מס' 8 זה שריר. לא כתף. כתף זה מס' 5 אאל"טמנסה לעזור


חמין מרוקאי טעיםכלה נאה
שמה בסיר
בשר מספר 8
חצי כוס חומוס
חצי כוס שועועית לבנה
חצי כוס חיטה
קוביות תפוחי אדמה
תפוח אדמה מתוק
ביצים. וחיטה בשקית קוקי
4 שיני שןם
מכסה במים
תבלינים- כוכום. פלפל שחור. כמון. שמן. מלח.סילאן. טיפה קינמון. טיפה פפריקה
מבשלת משהו כמו שעה וחצי
ממליצה להוסיף כף דבש לסיר. ואני מוסיפה מלמעלה כמה ג'חנוניםארלט

יוצא דומה למילוי של הקישקע האשכנזי. ורציתי לשאול: איך עושים שהצ'ולנט יצא חום ממש וריחני כמו הצ'ולנט האשכנזי שקונים בבני ברק ובירושלים?? אלה הכי מקצועיים ואמיתיים

אצלי סילאן נותן צבע חום,מ.א.

והרבה בצל נותן טעם שאנחנו מאוד אוהבים. 

זמן הבישול מאוד משפיע - יותר זמן = יותר חום וריחני  

אני לא יודעת מה הם עושים.1112
אני מכסה במגבת כל הלילה. צריך להזהר שהמגבת לא תוכל להישרף. והמון מגבות נהרסו לי ככה.
אני מוסיפה גםמנסה לעזוראחרונה

רסק עגבניות קטן

ותבלינים כמובן.

יוצא חמין- חמין  

אני לא מטגנת בכלללפניו ברננה!

שמה בסיר בערך חצי כוס מכל קטנית:

גריסים, שעועית מש ושעועית לבנה. (שעועית לבנה להשרות לילה מראש) לפעמים גם חומוס (שגם אותו צריך להשרות)

2-3 תפו"א בינוניים.

בצל/2 - בינוני עד קטן.

4-6 כנפיים או כרעיים (שבוע שעבר עשיתי גם וגם ויצא טעים במיוחד כנראה בזכות השומן של העוף)

הרבה שיני שום - לפחות 6.

ממלאת את הסיר במים עד למעלה.

מטבלת ב:

מלח,

פלפל,

כמון,

(מעט קינמון לפעמים)

סילאן (בערך כף)

ויין (לא יודעת כמה, שפיכה מהבקבוק..)

 

הרתחה, ואז בישול ארוך על אש נמוכה - אני מכינה אותו בערך ב8/9 בבוקר ולפעמים מכבה ב2 ולפעמים רק בכניסת שבת. ככה הטעם נספג... צריך לוודא שהמים לא נגמרים ואם כן להוסיף עוד

לקראת סוף הבישול מוסיפים את הביצים

חשוב להעביר לפלטה אחרי הרתחה נוספת.

 

מעין עולם הבא

 

 

עוףרררות

מה עושים, כדי שהעוף ועצמותיו יהיו נימוחים?

תודה מראש! 

אם לא נהיה נימוח כנראה שזה לא חם מספיק במהלך הלילה1112
אפשר אולי לבשל יותר זמן בשישי
רעיונות יצירתיים למשלוחי מנות..ורד מותק
חשבנו להכין פלאפל...
כלומר, להכין את הפיתות בבוקר, מה עדיף- לטגן במחבת או לאפות בתנור?
אח''כ נטגן ציפס, וכדורי פלאפל. (פלאפל קנוי)
קופסאות שנכין מראש עם חומוס וחמוצים. בבוקר אחתוך סלט חי ואשים בקופסא.

נשמע בסדר או שצריך להוסיף משהו? רעיונות יתקבלו
רעיון מגניבאדיבות

 הייתי מוסיפה בקבוק שתיה/קרטונית ספרינג

נשמע מפנק. רק אם זה סלט ירקותתפוחית 1
יש מצב שהוא יהיה לא משהו עד שיוכלו אותו..
^^הייתי מוותרת על הסלטחילזון 123
אולי סלט כרוב אם אפשרי. זה יותר 'עמיד'.
ממליצה להכין מלפפון ועגבניה כל אחד בנפרד ולא סלטפרח-אש
אפשר טיבול בצד אם את רוצה
למה? אם היא חותכת בבוקרטרכיאדה

אין שום סיבה שיקרה לזה משהו, מן הסתם יאכלו את זה כבר על הבוקר- לוקח כמה שעות עד שסלט נהרס, אפילו לתבל את יכולה

בפלאפליות לא מתבלים את הסלט, רק מלפפון ועגבניה חתוכיםיראת גאולה
וככה זה מחזיק יפה הרבה זמן.
יש פה מלא רעיונות....אביול

*רעיונות למשלוחי מנות*

 

"בקבוק דגנים": קונים צנצנת זכוכית יפה, וממלאים בדגני בוקר לפי שכבות [כמו בקבוק חול צבעוני]. סוגרים את הצנצנת היטב ומצרפים שקית שוקו..

 

"עשרת בני המן": לקחת בקבוק של משקה כלשהו, לקשור סביב הפיה חוט עבה ואליו לקשור עשרה ממתקים קטנים, בצירוף הכיתוב 'ואת עשרת בני המן תלו'

 

משלוח זיתים: לחם זיתים ביתי, צנצנת זכוכית מלאה זיתים, מטבל גבינה עם זיתים ובקבוקון שמן זית.

 

משלוח שוקולדי: לחמניות ביתיות, ממרח שוקולד, שקיות שוקו ושוקולדים קטנים, אפשר גם עוגת שוקולד, סופלה או עוגיות שוקו..

 

משלוח מאפינסים: מאפינסים בצורות שונות, בטעמים שונים [שוקולד, תפוז, לימון, וניל] ובציפויים מקושטים שונים [אפשר לעצב סמיילי מבצק סוכר/עדשים], ובאמצע לשים בקבוק שוקו/יין/ליקר [למבוגרים..]

 

"משלוח סוכריה"- שמים את הממתקים במרכז צלופן בצורת מלבן, מכסים את הממתקים בצלופן ככה שיהיה כמו צינור ואז לוקחים 2 סרטים וקושרים משני צידי הצינור שיראה כמו סוכריה..

 

משלוח מוזלי: יוגורט לבן גדול/כמה קטנים באמצע, ומסביב מסדרים בקופסאות קטנות את התוספות: גרנולה קנויה או ביתית [ממש פשוט להכנה], פירות יבשים חתוכים, פרי חי חתוך או סלט פירות, קוקוס, סירופ מייפל/דבש/סילאן, שוקולד צ'יפס..

 

"שושן הבירה" : מכינים עוגת שמרים שושנים [עגולה כזאת], מוציאים את ה'שושן' האמצעי, ומניחים במקומו בקבוק יין/מיץ כלשהו

 

"מהודו ועד כוש": מכינים עוגה כושית ומצרפים סוכריות תרנגול [תרנגול הודו יענו]

 

"פיצה וקולה": מכינים פיצות אישיות ומביאים עם פחית/בקבוק קולה.. אפשר להתחפש לשליח פיצה ואז זה מושלם

 

ארוחת בוקר: מגש ירקות חתוכים, ביצים מקושקשות/ביצים קשות, מטבלי גבינה שונים ולחמניות ביתיות, אפשר לצרף סלט גדול או דגני בוקר אישיים

 

"שתי מנות": שוקו וקרואוסון/לחמניה, טרופית וחטיף קטן כלשהו, פחית ו, שוקולד, שוקו ופנקייקים..

 

משלוח זהב: מאכלים באריזות זהב, ועליהם פתק: "לחבר עם לב זהב"

 

משלוח כסף: מאכלים באריזות כסופות, ועליהם פתק: "יש דברים שאי אפשר להשיג בכסף, למשל חבר כמוך"

 

משלוח קולה: בקבוק קוקה-קולה, מנטוס בטעם קולה, סוכריות קולה קטנות, וכיתוב: "קולהברכות וקולהאיחולים"

 

משלוחי עוגיות: עוגיות ביתיות בכמה סוגים, ו/או אוזני המן בכמה מילויים

 

משלוח תותים: תותים, יוגורט בטעם תות, במבה אדומה, סוכריות ג'לי תות ומיץ תות-בננה

 

"לכבוד שבת": חלה, יין ופיצוחים

 

"ונהפוכו": מאכלים שקשורים לחגים אחרים, בתוספת אלמנטים מחגים אחרים: תפוח בדבש, פירות יבשים, סופגניה/לביבה, מציות, סביבון קטן, דגלון..

 

כוס שוקולדים: כלי יפה שנשאר למזכרת, ממולא בשוקולדים קטנים וסוכריות קטנות

 

"גלי פירות": כוסיות קטנות עם גלי ומעליו סלט פירות

ולגבי הפלאפל-אביולאחרונה

אני הייתי יותר אוהבת לטגן את הפלאפל ולהביא פיתות קנויות מאשר הפוך...

לדעתי פלאפל קנוי פחות טעים, ופיתות זה עוד סביר...

אבל זה עניין של טעם אישי.

לא יהיה לכם יותר מדי עבודה?

גרנולה בייתית טעימה ושאלות על הקפאהמעין אהבה
1. למי יש מתכון לגרנולה בייתית טעימה?
2.אני רוצה להכין למשלוחי מנות.. בערך ל8-10משלוחים
איך אדע כמה להכין??כמה כוסות בערך?

3. כמה זמן מראש אפשר להכין?
אפשר להקפיא וישאר אותו טעם? או שלא כדאי?

4.איזה הפתעות הכי טעים לשים בפנים?שמים אותן לפני האפיה?

3.אפשר בקופסא אטומה, נשמר נהדר.הנורמלית האחרונה
..קפצ'ולה
3. מצוין לגמרי בהקפאה
4. צימוקים או תמרים להוסיף אחרי האפיה,
שאר התוספות- גרעינים, שומשום, זרעונים ואגוזים לפני האפיה.
ממש ממש קל להכין
וטעים ברמות!!!
של ניקי.באו"ראחרונה
מתכונים עם חמאת בוטניםחנה צוריה
למשלוחי מנות.. משהו קל ומהיר, יש?
אין לי כ''כ מתי להכין,אז רק אם זה קל ומהיר..
כי תכננתי בכלל לעשות משלוחים רק עם דברים קנויים.
אבל יש לי בטעות מלא חמאת בוטנים בבית...
2(אולי 3) קופסאות קטנות אדומות של B&D וקופסה אחת גדולה ירוקה כנ''ל.
זה אומנם לא חמץ, אבל לא ייגמר כ''כ מהר אם בכלל... אז יהיה נחמד לנצל את זה.
תודה!
חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקלדהנורמלית האחרונה
לרסק ביסקוייטים במעבד מזון /מערוך, לערבב עם קצפת צמחית, סוכר וחמאת בוטנים, לשטח בתבנית. להכין גנאש שוקולד, לשפוך מלמעלה ולהקפיא. אפשר לשים חמאת בוטנים בשקית ניילון ולזלף מעל השוקולד, יוצא מהמם.
את הקופסא הירוקה שלחי לי ט'

מתכון שאני אוהבת - עוגיות עדינות בקלי קלות, מזלג אחד וקערה:

 

300 גרם חמאת בוטנים 
150 גרם סוכר חום (שמתי פחות)
1 ביצה
1/2 כפית סודה לשתיה
100 גרם שוקולד צ'יפס

לערבב, להכניס למקרר לכמה דקות,

ליצור כדורים ולהניח על נייר אפיה במרחקים שווים

לאפות 10-12 דקות.

*ברכת שהכל

**הכדורים משתטחים לבד באפיה

 

ויש את אלה בראוניז טבעוניים עם שוקולד וחמאת בוטנים | עוגיו.נט

 

ואת המתכון הממש פשוט וטוב הזה בראוניז שוקולד עם כדורוני חמאת בוטנים

 

ויותר מסובך אבל מעולה למשלוח מנות מתכון: טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה בציפוי שוקולד

 

יש גם פאי חמאת בוטנים ושוקולד ללא אפיה, עם ביסקוויטים. מעולה.

 

 

 

 

הירוקה דווקא זו שבשימוש לממרחחנה צוריה
לכן האדומות סגורות,קניתי את הירוקה בלי שראיתי שעוד נשאר מהאדומות בבית..


תודה לשתיכן על הרעיונות
אצלנו לא אוהבים חמאת בוטנים אבל את זה כן:או"ראחרונה
מחפשת מתכון לאוזני המן פריכים בלי מרגרינה..אחות אחת

יש למישהו? תודה!

עם שמן קוקוסג'נדס
המתכון של השמרים קרים של יעל מהדרוםסמטאותאחרונה
הוא יוצא מעולה ממש וטעים
הכנתי אותו שוב הפעם עם תפוחי עץ מגורדים חתיכות תפוז,תמר,אגוז מלך ושיבותת שועל דקה.
הכל התחסל ולא נשאר כלום למשלוח מנות

מתכון:
4 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 כוס מים
0.5 כוס סוכר
25 גרם שמרים(חצי כף)
ללא התפחה
180° עד להזהבה
סעודת פורים,שגרה ברוכה
אז אני זקוקה לרעינוות טובים ומוצלחים . דברים שאפשר להכין יום מראש ולא במקום כמובן. אנחנו כמה אחים שמתחלקים בסעודה כדי להקל על ההורים. אז מחפשת מתכוני דגים מעניינים( כמה אפשר סלמון בחרדל,דג ברוטב אדום,מושט עם ירקות.. יאללה משהו אחר. או אותם דגים בתבלון אחר) וכמובן מחפשת מנה עקרית . תודה!!
אולי אפשר להכין קציצות דגים במקום דגים?*אשתו של בעלי*
או תיבול אחר כמו גריל דג?
למנה עיקרית-
צלי כתף 5 עם פטריות
קציצות בקר עם בטטה
עוף בתנור/בסיר עם אורז
קציצות עוף
עם תוספות שונות כמובן(אפונה,תפוחי אדמה,כרובית מטוגנת,שעועית צהובה)
דג מנצח לא מחליפים +mp8
אנחנו עושים סלמון בירקות וסלמון בציפוי פירורי לחם/ פאנקו. (ונקרא אצלנו בשם 'דג שניצל')
תמיד כשיש פילה סלמון- אנחנו חוצים לשנים ועושים כל חצי מסוג אחר, אופים יחד בתנור כחצי שעה.
איך את מכינה סלמון עם ירקות?מנסה לעזור

וחצי שעה זה לא הרבה מידי לסלמון? לא מיבש?

אני אוהבת סלמון אפוי מידי... אבל גם 20 דק' מספיק+mp8
סלמון בירקות: קוצצת דק מעל בצל, גזר וגמבה, שמן זית עם מלח ומעט פפריקה על הדג, ומכסה את כולו בירקות. שדרוג: לטגן את הירקות קודם.
אפשר מתכון לסלמון בפירורי לחם?ארלט


ככה-+mp8
מערבבת בקערה מעט מיונז, קטשופ, תבלינים לפי הטעם ומורחת על הדג.
מעל זה מפזרת פאנקו/ פירורי לחם מוזהבים.
תוספת אפשרית מלמעלה- פלפל שחור גרוס.
תודה רבהארלטאחרונה


2 טיבולים אהובים ומוצלחים מאד בעיני לסלמון(פילה)כוחות חדשים
1. סלמון בפסטו(לפני ששמים את הפסטו בוזקים מלח ופלפל). על הדרך מרוויחים גם סלט פסטו לסעודה (אני מכינה כמות גדולה)
2. מערבבים ביחד- מיונז, קטשופ,טיפה חרדל,אבקת שום. מורחים את הדג היטב מכל הצדדים.
מוסיפים מלמעלה בצל מטוגן. יוצא מעולה!
הערה לרוטב (2) - במקום מיונז + קטשופ, 2 מוצרים תעשייתיםקרן-הפוך
עתירי תוספות מעובדות, אני משתמשת בעגבניות מרוסקות + שמן זית + תבלינים.
תודה לכולכן,שגרה ברוכה
נתתן כיוונים
בעיה בהכנת צ'ולנט בסיר בישול איטימנחם25

הי, לאחרונה התחלנו להכין צ'ולנט (במקום לקנות מוכן ..)

חשבתי שזה פשוט להכין צ'ולנט - מסתבר כנראה שלא..

 

אנחנו משתמשים בסיל בישול איטי של Cuisinart.

 

בפעם הראשונה שמנו על שעתיים על High ביום שישי, ואז כל הלילה עד הארוחת שבת בצהריים על Low - והצ'ולנט היה מאוד מימי, מין מרק צ'ולנט, כשהשעועית היתה אשכרה קשה ולא ממש התבשלה. התפוחי אדמה היו חיוורים ולא חומים, הכל היה נראה חיוור - ממש לא נראה כמו צ'ולנט

 

שבוע לאחר מכן, שמנו כבר על עשר! שעות על High (משישי בבוקר) , כשלפני שבת העברנו ל - Low עד שבת בצהריים - עדיין, מרק צ'ולנט ... , חיוור, לא שחמחם וסמיך כמו שצ'ולנט צריך להיות ...

 

השבוע, אחרי תחקיר קצר עם אישתי - מסתבר שהיא שמה "רק" שתי כפיות פפריקה (כי ככה היה כתוב במתכון..), אז אני נכנסתי לעניינים, ותיבלתי מכל הבא ליד - הרבה פפריקה, קומין, וכל מה שמצאתי במטבח. עשר שעות משישי בבוקר עד לפני שבת, כשמכניסת שבת עד הצהריים על Low - הפעם כבר היה לצ'ולנט קצת צבע (מהתבלינים) והתחיל להיראות כמו צ'ולנט - עדיין ממש רחוק מצ'ולנט.. - ממש לא סמיך, ולא ממש צ'ולנטי. 

 

ועכשיו לשאלות: 

1. האם פשוט הסיר בישול איטי שלנו תקול? (דווקא ה - Cuisinart שלנו זה סיר של משהו כמו 400 שקאל... - בד"כ סיר כזה עולה סביב 100 נדמה לי - עם טיימר, דיגיטלי וכזה. מה שכן - שכב כמעט שלוש שנים בארון מטבח מאז החתונה, רק עכשיו התחלנו להשתמש, אז אולי התיישן או משהו?)

 

2. אמרו לנו לשים חיטה / גריסים (או אורז). שזה "סופג" את המים והופך את התבשיל לסמיך. עכשיו, אני שונא חיטה או אורז בצ'ולנט. מצד שני, כשקונים מוכן אין חיטה או אורז - ומהחנות זה סמיך, שזוף, וטעים חבל על הזמן. האם באמת רק "החיטה / גריסים" תהפוך את הצ'ולנט לסמיך ותתן את האפקט? אם התשובה היא חיובית, אז איך כשאני קונה מוכן זה סמיך ושזוף גם בלי חיטה?

 

3. במידה והסיר שלנו באמת תקול - האם בכל סיר תקין רק הבישול של כל כך הרבה שעות אוטומטית הופך את הצ'ולנט לסמיך ושזוף? 

 

תודה

נשמע שהסיר מצויין. אם לא תשים דגן שיסמיך זה לא יסמיךגפן36
בשביל הצבע אפשר להוסיף תמר או שניים ושקית סגורה של תה רגיל.
בשביל הסמיכות אפשר לשים שיבולת שועל דקה, שמתפרקת לגמרי בבישול כזה ארוך ולא מרגישים אותה.

שים פחות מים בסיר בישול איטי אין כמעט אידוי בניגוד לבישול ופנחשון מהרחברון
אפשר לשים דגן בשקית בד ולהוציא.
אפשר להוסיף קורנפלור או רביכה של קמח ומים אפשר לשים קיבל של חמין שזה בצק שסופח.
^^מסכימה עם הכותרתיראת גאולה
אולי תנסה פעם אחת את המתכון הזה בסיר רגיל על האש ואח"כ על פלטה?
עוד אפשרות - להשאיר על high. כדי שהחמין יצא כהה וסמיך צריך רתיחה חלשה כל הזמן, שהמים יבעבעו קלות, כנראה שבlow זה לא קורה.
לגבי החמין..גאולת#עולם
לא ניסיתי האמת בסיר בישול .

אבל בשביל צבע חום יפה ,
אני משחימה היטב כמה בצלים עם סילאן/סוכר/דבש..

בשביל סמיכות אפשר להוסיף פחות מים ויותר קטניות (מושרות וחצי מבושלות).

וכמו שכתבו מעליי , תנסו בסיר רגיל על הפלטה.. ואם מכסים את הסיר גם במגבת אז בכלל הוא מבעבע היטב ומוציא טעמים טובים יותר.

בהצלחה
תכינו בסיר רגיל, שיתבשל חלקית ותעבירומושיקואחרונה

אגב, תבררו לגבי שבת אם זה מותר הלכתית, לא כל סיר בישול איטי מותר לשימוש בשבת (יש כאלו שזה בעיה של טמון)

איך מחשבים כמות ק''ג חלות לאנשים?1465
אנחנו בשבת 25 איש. אוכלים חלות... עם סלטים והכל.
כמה ק''ג צריך לאפות? אנחנו מתחלקות כמה יחד, רק אני תוהה לעצמי כמה סהכ??
חישוב גס..*אשתו של בעלי*
מ-1 קג' קמח יוצאות 4 חלות בינוניות(או 2 גדולות)
חלה בינונית זה ל-3 אנשים בערך.
4 חלות זה ל-12 אנשים.
אז בחישוב גס- 2 קג' קמח זה 8 חלות בינוניות זה ל-24 אנשים.
אז לדעתי חלות מ-3 קג' קמח זה אחלה כמות לארוחה אחת.
כמה ילדים כמה מבוגרים? צריך לקחת בחשבוןנשימה ארוכה

שבסעודה הראשונה אוכלים הכי הרבה חלה, בשנייה הרבה פחות ובשלישית זה די תלוי כמה זמן עבר מהסעודה השנייה ומה עוד מגישים. 

 

לדעתי בערך 4 קג (16 חלות בינוניות) לכל השבת זה מספיק.  (אנחנו הכנו לא מזמן חמש וחצי קג ל30 איש ונשארו בערך 6 חלות שלא נפתחו!!!)

תודה רבה!1465
זה בערך חצי מבוגרים חצי ילדים
תודה!
9 קילו לשבת?גפן36
זה כמות היסטרית🙈
איפה ראית שכתבתי 9 קג'??*אשתו של בעלי*אחרונה
זה שכתבתי 3 קג' קמח לארוחה אחת
לא אומר שהתכוונתי ל-9 קג' לשבת שלימה...
איך גורמים ללזניה להיות יציבה, כך שהיא נחתכת יפה?יעל מהדרום
נותנים לה להתקרר..*אשתו של בעלי*
וכשמחממים שוב היא נשארת יציבה יחסית, נכון?יעל מהדרום
לק"י

וזה די מבעס.
אולי ננסה להכין עם פחות נוזלים.
נראה לי..כן..*אשתו של בעלי*
כן. מחממים שוב אחרי החיתוךיראת גאולה
חותכים כשקר ואז מחממים שובטארקו
לטעמי זה יותר טעים טרי, אבל באמת לא נחתך יפה.
תודה לכולכן!יעל מהדרוםאחרונה
חשבתי להכין השנה אוזני המן מלוחיםקראנץ שוקולד

כמה רעיונות

נגיד מילוי של תרד גבינות

או בטטות גבינות

אולי אוזני המן פיצה.

ועלה לי רעיון למשלוח עצמו, להכין קופסה מבצק פריך עם מכסה ולמלא אותה באוזני המן..

מה שיפה בזה שאפשר גם לצייר על זה עם רויאל אייסינג.

יש לכן/ם עוד רעיונות נחמדים למשלוח?

מגניבפרח-אש
אמא שלי החליטה על משלוח שחור לבן
אני נואשת לרעיונות מוצלחים יותר שישחנעו אותה
דווקא יכול להיות מגניב...אני123
מה היא תעשה?
היא יכולה לעשות שוקולד חום ושוקולד לבן
כן וברווניז עם ציורים בא.סוכרפרח-אש
ומוסים והכל החד פעמי בשחור ולבן

אני פשוט לא אוהבת
אני קיבלתי פעם משלוחתתתתת

מנות עם אזני המן מלוחים...

זה היה במילוי פסטו, עגבניות מיבשות, פטריות וגבינה כלשהי נראה לי צהובה...

וואוו זה היה טעים...בצק שמרים בצורת משולש

 

זה הגיע עם מגש  יפה ביחד עם גבינות שמנת ביתיות בטעמים

בתוך קוקטים ,נראים כמו קצפת...

עם עגבניות שרי גם בקוקט...

בקבוק יין קטן ורעשן 

עטוף בצלופן

היה ממש כיף לקבל את זה

היה המשלוח הכי מוצלח שקיבלנו....

נשמע אליפות קראנץ שוקולד


נשמע טעים. אבל מה עושים הקופסא? נראה לי שזה סתם יתבזבז...חילזון 123


אני מילאתי את האוזני המן בקישוא,גזר,בטטה ובצל מגורדיםסמטאות
מאודים ואחכ תיבלתי והוסםתי בצל ירוק ועלים
נשמע טעיםרבע ל7
אפשר מתכון (כולל איך הכנת את המילויים השונים)

תודה רבה
בכייף הכנתי היום שוב, יצא טעים ממש.סמטאות
בצק;
4 כוסות קמח כוסמין
1 א. אפיה
2 *כפות* מלח
1 כוס שמן
1 כוס מים *רותחים*.

מלית:
תמציאו😎
אני הכנתי בצל ושום קצוץ דק עם גזר וקישוא מגורדים מאודים, טיבלתי במלח ופלפל שחור.
חלק הכנתי עם טונה.
כל מילוי מלוח שאתם אוהבים,
אפשר להוסיף גמבה,פטריות,זיתים, בטטה, ירוקים,חציל.
ילך גם עם קמח לבן לטעמך?1465
כן,אבל יכול להיות שתצטרכי פחות נוזלים,שימי לבסמטאות
איזה גבינות הולכות עם זה טוב? שאוהבת אפיה ושטעימות גם קרות..ירח מלא
אפשר מתכון לבצק?ושוב אתכם
חושבת לעשות גם אוזני המן מלוחים..
תודה!ושוב אתכםאחרונה
רוצה להכין ולא הצלחתי להבין1465
מה כדאי?
מבצק שמרים, או סוג של בצק פריך שכזה?
ניסיתם?
בצק שמרים לא יצא רטוב מהמילוי ולא אפוי כזה?

אפשר גם משמרים או פריך מלוחקראנץ שוקולד

בקשר לשמרים, לא חסר מתכונים שממלאים שמרים..

למדו אותי - בשרגפן36
האיש טעם תבשיל בשר שנראה כמו 'שערות בשר' כהגדרתו.

אם יש למישהו קצה הבנה מה זה היה ואיך אפשר להכין מאוד אשמח לשמוע!
יכול להיות שזה בשר בבישול ארוךרבה אמונתך!
אחרי הרבה זמן בישול הבשר מתפרק, וערבוב קל יהפוך אותו ל"שערות"
בדיוק!*אשתו של בעלי*
ואם כך,זה בטח היה צלי כתף מספר 5...
לא מחייב..גאולת#עולם
לענ"ד זה יכול להיות כל מיני חלקים.
אי אפשר לדעת למה התכוון אישך .

אבל תבררי איזה סוג תבשיל זה?
היה שומן בבשר או לא?
סיבים ארוכים/קצרים?

כך אפשר לקבל קצת כיוון.

בהצלחה

תודהגפן36
החלטנו שהוא פשוט ילך לשאול את מי שהכין

זה לא באמת כ"כ פשוט, אבל יותר פשוט מלנסות לנחש, כנראה.
ולשאלתך - ארוכים, היה שומןגפן36
דווקא הבשר חוטים זה לא 5..עלה למעלה
נראלי 6 או 8
לא זוכרת מה
כמה זמן זה הרבה?גפן36
כי הכנתי ולא התפרק לי
לפחות 3 שעות ויותר..*אשתו של בעלי*
בישלתי לילהגפן36
בסיר לחץ
איזה סוג בשר זה היה?רבה אמונתך!
מס 5גפן36
קפוא, לא טרי.
ממ.. לא יודעת להסביר למה לא התפורררבה אמונתך!
הבישול היה ארוך מספיק
מוזר. 5 לא אמור להיות כל הלילה בסיר לחץ.אמא לנסיך קטן
אבל מוזר שלא התפרק.. חתכת אותו או שבשילת שלם?
חתוךגפן36
הגיוני שהוא לא אמור להיות שם כל הלילה

אבל אף אחד לא שאל אותו😶

אין לי מושג קלוש באיך לבשל בשר

היה רשום כמה שיותר זמן בישול, אז זה מה שעשיתי.
לא נורא , זה קורה..גאולת#עולם
בשר בקר הוא בהחלט בשר שאוהב בישול ארוך ,
אבל מאוד תלוי אילו חלקים.

יש חלקים שבישול יתר רק יהרוס..

בכל אופן לצלי בקר זה המספרים הטובים:
4,5, בשר ראש.

לגולאש: צוואר , צלעות ,6.

חמין ; מספר 8 ,עצמות בקר .

על האש: אנטריקוט

תנור: אסאדו , אוסובוקו.

יכול להיות שפיספסתי נתחים בדרך , אבל אלו הנתחים שאני משתמשת.
חח.. קרעת אותי! חמודה את על הרצון הטובחדשה ישנה
אסאדו. לפעמים גם 5ברוקולי
האסאדו לא כלכך מתפרק. 5 ו8 מתךרקים ממש טובאמא לנסיך קטן
תעדכני מה זה היה 👍גאולת#עולם
בטח מספר 8 ששמים בטשולנט.ירושלמית טרייה

ילדים קוראים לזה "שערות" וגם אני אוהבת רק את זה.

5 בדרך כלל לא יוצא ככה.

 

אז חזרתי לעדכןגפן36
הכנתי מס' 10 בתנור, פירקתי עם הידיים לשערות
והנה מה טוב ומה נעים.


בכל אופן לצורת ההגשה קוראים "בשר מפורק" ולפי מה שקראתי היא מתאימה יותר לאסאדו, כמו שכתבה @ברוקולי
ויהי רצון שאני אדע איזה מספר זה אסאדו ואנסה שוב להכין
אאלט אסאדו זה 9רבה אמונתך!
במה תיבלת?צ'ופצ'יקה


לקחתי מתכון מהאינטרנטגפן36אחרונה
משהו טקס מקס נראה לי.. אבל לא עשיתי אותו דבר.. נתחיל מזה שהוא לאסאדו ולא היה לי
בלת"קשמשי
נסי אסאדו. נשמע קלאסי
משלוח מנות בסימן תירס - אשמח לעזרה. מה עוד אפשר להוסיף?כוחות חדשים

שמה קורנפלקס, פופקורן ותירס שימורים. 

מחפשת עוד משהו קטן. עדיף קנוי ולא שצריכה להכין בעצמי. 

 

ואיזה ברכה אפשר לברך?

 

תודה.

 

 

דוריטוס?יראת גאולה
מתייגת לך מישהי שמבינה בתירסבוז
@שמן פשתן

יש לענ''ד את הסוכריות ג'לי האלו שנראות כמו תירס, את יכולה לצרף כמה כאלו...
גרעיני תירס מיובש מרעישים כאלו. יש בחנויות פיצוחיםבת מלך!!!!
שימי סתם משהו בעטיפה צהובה שיתאים בצבע (נגיד סוכריות צהובות)חילזון 123


אגבבוז
תירס הוא הדגן שמגדלים הכי הרבה בעולם- יותר מחיטה ואורז, למרבה ההזייה.
עושים ממנו גם דברים כמו סירופ למשקאות מתוקים, וחטיפים.
אז את יכולה לשים גם קולה או אפרופו, זה גם עשוי מתירס
שלווה שעשויה מתירס.. במבה לדעתי גם..את פניך אבקש
שלווה לא עשויה מתירס, היא עשויה מחיטה..טארקו
יש כאלה מתירס תפוח... הגדולה יותראת פניך אבקש
גם אני הייתי מופתעת.. זה של דגן לדעתי. שקית תכלת
תדפיסי את צילום של הכריכה של תירס חם בים בם בםמעין אהבה
סתם..

אפשר תירס גמדי
בתור ברכה אפשר אולי את זה:גירית

בס"ד

 

בואו ואספר לכם סיפור של הצלחה,

הצלחתו של גרעין קטן ובודד.

צהוב הגרעין,

לא מושך במיוחד

חבריו אף פעם לא העריכו אותו על הכוחות הגדולים שטמן בחובו.

 עד ש...

ראה אותו אדם אחד,

וחשב על הכוחות הטמונים בגרעין זהב.

בשמחה רבה חמם השמן והכניסו לסיר,

הרעש והפיצוץ היה אדיר!

 מה רבה הייתה ההפתעה.

אנשים לא האמינו למראה עיניהם ולטעם בכלל,

דרך הגרעין נגלה הפוטנציאל!

גרעין צהוב שלא מושך אף אחד,

הפך ליפה וטעים במיוחד.

ועל כן זכרו, הלקח ברור:

 הכח הגדול שטמון בפירור. רק תנו מעט חימום..

מאחלת לכל אחת מכן לגלות את הכוח המיוחד הטמון בה ולממשו.

ואז, בטוחה אני כי ה-"פיצוץ" יהיה אדיר!!!

 

זה יותר כמו צ'ופר של סניף אבל את יכולה אולי לשנות קצת את המילים, סגנון וכו'

יפה.תודה!כוחות חדשים
במבהלהרות כוחות
מאפינס תירס ביתי..
אולי לצרף מתכון לפשטידת תירסניקיתושאחרונה
פאי לימון חייבים לעשות מרנג???שומרת סוד


לא אבל הרבה יותר טעים ויפהפרח-אשאחרונה
הי.אלפחורס מחזיקים מעמד שבועיים במקפיא?רוצה להכין מחר לפוריםהרדוף


וסליחה שזה ככה לא נחמד בכותרת.. יש תקלה באתר חחהרדוף


מניסיוני מחזיק נהדר1465אחרונה
בקופסא אטומה טוב.
לפעמים העדפתי להקפיא אותו העוגיות בלי המילוי ולמלא סמוך יותר, אבל לא בטוח שזה באמת משנה, אולי רק נוחות.
אז מה, לא מבשלים השבת?טארקו
האמת שממש אין לי כח.
מה נכין?
לפני שניה היתה השבת ט'

אני צריכה סיבה למסיבה, אחרת השבתות נראות אותו דבר ..

 

מה נכין?

 

 

ממש לפני שניה!טארקו
ממ שבת ר"ח אדר.. אולי זה יהיה כיוון?

ואי אין לי טיפת השראה לבישולים היום.
עד לפני שעה הייתי בטוחה שיום רביעי היוםט'

מטורלל

 

מה יהיה?

 

 

לא לא...סוף סוף נגמר לי השבוע בעבודהיעל מהדרום
אומרים שבימות המשיח הזמן טסארלט


אצלי היום (כמעט) הכל בתנורט'

חלות - יש במקפיא

טחינה

סלק אפוי

חציל פרוס אפוי

פלפלים קלויים

סלט ביצים עם מלפפון

סלט זיתים במיונז

 

שניצלים (בתנור, כמובן)

שעועית וגזר בתנור

פירה מושקע

 

 

צריכה להכין עוגות כלשהן ואין לי רעיון או חשק להשקיע.

אכין סתם בחושות בטעמים שונים.

 

 

איך מכינים סלק בתנור?יראת גאולה
אף פעם לא הכנתי...

זה טעים גם למפונקים?
השבת הסלק יצא לא אכילט'
לפני שבוע החלטתי לנסות ויצא מושלם.
כנראה הסלק צריך להיות מאוד טוב והאפיה מדוייקת.

לקנות את הסלק הכי קשה בחנות,
לקלף ולחתוך לרצועות כמו צ'יפס,
לפזר שכבה אחידה על נייר אפיה ולזלף מעט שמן,
לאפות בחום בינוני עד שמתרכך לגמרי.

אוישיראת גאולה
לא אכיל כי?
נאפה יותר מדי? צריך להוציא בשניה שמוכן?


מצד אחד, אני מחפשת לסלק מתכון מוצלח, שייאכל כאן.
מצד שני, חבל לי לעשות ניסיונות, כי אם הם לא יצאו מושלמים הסלק ילך לפח😶...

אבל אנסה את זה בעז"ה לשבת הבאה, על סלק קטן.
לא הצלחתי לפענח למהט'
אני הכנתי כמה פעמים סלק כמו שתיארת ויצא מעולהבארץ אהבתי
האמת שאני הוספתי גם קצת מלח וסילאן, ופרוסות שום. לא חשבתי לנסות רק עם שמן.
בכל מקרה, לי תמיד יצא מעולה, הילדים שלי ממש אוהבים את זה...
ה'אמת שלא..מתארחים גם השבת🤣יעל מהדרום
לק"י

אם כוחי יהיה במותני (כי כרגע הוא לא) אולי נכין עוגיות.
אנחנו מכינים בחוסר כוחות:עלה שלכת
עוגה: קראנץ' שמרים שוקולד

ליל שבת:
דניס עם עשבי תיבול
מרק ירקות לקוסקוס + קוסקוס
קציצות ברוטב ערמונים ופיסטוקים

בוקר:
שוקי עוף בזעתר
קובה בסינייה
בטטות עם רוזמרין
שניצל דג ברבוניה

שלישית:
טונה
פאי פטריות
תירס

סלטים:
טחינה
סלק
גזר

פאי פטריותאמאל'ה שלי

אפשר מתכון ?  נשמע מעניין

פאי פטריותעלה שלכת
מבוסס על המתכון הזה, רק שהקלתית עם שמן במקום.

במלית אני עושה כפול 2 או 3 בצל מטוגן ומורידה גבנצ כדי שיהיה פרווה
איזה מתכון?גפן36
אפשר לשמוע על השוקיים בזעתר?העוגב
טוב דיי גיבשנו תפריטטארקו
ואפילו התחלנו לעבוד ממש ברצינות, אפילו ששנינו שפוכים.
הגענו למצב שכל החומרי גלם(ירקות, בשר..) מוכנים לבישול, והמרק כבר מבושל.

ערב שבת:
חלות מהמקפיא
סלטים- מטבוחה, חצילים בסילאן צ'ילי וסויה, טפנד זיתים, אולי טחינה.
מרק הודו וירקות+קניידלך כנראה(או אטריות. או גם וגם)
בולונז חמוץ מתוק
קוסקוס
חסה עם חמוציות

בוקר
חלות מהמקפיא
סלטים מהערב, ואולי גם סלט עגבניות וסלט אבוקדו.
דג אמנון במחבת עם צילי וסויה ותבלינים יאמי
מוקפץ מכנפי הודו מפורקים עם גזר בצל ופטריות
אורז, אולי עם בצל
סלט חסה וחמוציות

סד"ש
פשטידת אטריות וטונה חלבית

קינוחים ונשנושים לכל השבת ייקבעו לפי הזמן והכח מחר, כנראה שתהיה עוגה בחושה ואולי גם עוגיות, ועוגת שמרים מהמקפיא.
אשמח למתכון של האמנון. תודהכוחות חדשים
בשמחה. קלי קלות.טארקו
אני מכינה דג אחד אבל אפשר בקלות להכין יותר.
מחממים מחבת עם קצת שמן, מניחים פילה אמנון עם הצד של העור כלפי מטה.
מורחים מעל- כף סויה, כף צ'ילי, כף מיץ לימון. אפשר מעט יין לבן. תבלינים- מלח, שום גבישי, גריל עוף, כמון, פלפל שחור, ועשבי תיבול מיובשים- אני תמיד שמה טימין ולפעמים גם פטרוזליה, רוזמרין, בזיליקום.. בגדול זה גמיש עם התבלינים- מה שאוהבים הולך.
מורחים עם כף לכל אורך הטיגון את הרוטב מלמעלה. מטגנים לצמצום הרוטב ועד שהדג לבן.

אפשר להכין גם בתנור: אותו דבר, להיזהר לא להגיע לאפיית יתר, באמצע האפיה לפתוח ולמרוח את הרוטב על כל החתיכות וגם כשמוכן לחכות 2 דקות ואז למרוח שוב- שיצטנן עם רוטב עליו.
כאןגפן36
עוגת תפוחים ללא סוכר
אזני המן
דג
מוקפץ עם אטריות אורז
חזה עוף בטמפורה
קוסקוס
ממרח חומוס
מטבוחה
חציל מטוגן
תפוא בתנור
סלמון בתנור
רוטב לדג
אפשר מתכון לעוגת תפוחים?תפוחית 1
בשמחה! היא מצויינתגפן36
2 תפוחי עץ גדולים קלופים חתוכים קוביות
יין חצי כוס
רכז תפוחים חצי כוס
קינמון כפית
2-3 ביצים (תלוי גודל)
שמן שלושתרבעי כוס
לערבב הכל

קמח
א. אפיה שקית
לערבב

אפשר גם ציפורן טחון, סילאן מי שאוהב..
אגוזי מלך משדרגים ממש אבל יש לי קטנטן אז לא שמה.

כמובן שכל הכמויות בערך..

180 ולתנור. בתיאבון!
תודה רבה!! כמה קמח?תפוחית 1
אצלנו בעז"ההעוגב
עוף עם בורגול, לא החלטנו על סגנון עדיין
מוקפץ עם אטריות רגילות
פשטידת תפו"א
חצילים
סלט תפו"א וביצים
טחינה
סלק
סלט ירקות עם חסה
נשארו קצת עוגיות קוואקר

האורחת מביאה איתה עוגיות וחומוס ביתי

וזהו בעז"ה, החלות קנויות
מתארחים, אבל:הנורמלית האחרונה
לחמניות עם גרעיני חמנייה מלמעלה (גיליתי שעדיף להיות חרוצה יום אחד ולהקפיא לחמניות, מאשר לחוות בשאיפה להכין סנדוויצ'ים כל יום. זה גם פותר את בעיית הממרח.)

סלט טונה - בצל+ שום +פטריות מטוגנים, טונה מסוננת, פטרוזיליה קצוצה, פלפל שחור וטחינה.
מושט ברוטב עגבניות.

והצעה לאורז שהכנתי השבוע: בצל ופטריות מטוגנים, אורז והמון כוסברה ופטרוזיליה קצוצות. יוצא מדהים! (המתכון המקורי רק עם עשבים, אבל קשה להצמד למתכון)
לא הבנתי,פרח כתום
את אוכלת לחמניה בלי ממרח סתם באמצע שבוע?
כן.הנורמלית האחרונה
אני צריכה אוכל לעבודה ובדכ מתעצלת/לא מספיקה להכין סנדוויצ'ים. אז החלטתי לאפות לחמניות ולהקפיא וככה אני יכולה לשלוף ולקחת איתי.
אני עושה ככה שנים, זה טעים ונחט'

אפשר לגוון ולתבל את הבצק מבפנים או מבחוץ, להוסיף ירקות מיובשים או אפויים, שוקולד ושטויות אחרות.

 

 

אז הנה אני מתחילה את הקריירה הנורמלית האחרונה
אני אשמח לרעיונות לא 'ריחניים'. לפעמים אני אוכלת בכיתה עם התלמידות אז פחות בא לי ריח של לחמניות שום מושלמות.

הכנתי שבוע שעבר עם בצל מטוגן, אבל זה ממש מלא בשמן ולא כל כך אהבתי.
אני שמה עגבניות,בצל,גמבה חתוך דקסמטאותאחרונה
אבל בפנים כמו לחמניות הפתעה
מתכון לפילה מדומה (מספר 6)=)אני=)

היי

יש למישהי מתכון טוב לבשר פילה מדומה (מספר 6)?
תודה רבה!

ושבת שלום

 

מה אפשר להכין עם שוקולד מומס עם ריץ? הכנתי ציפוירחלוש1
לעוגה ונשאר לי מלא
להוסיף קצת שמן קוקוס, לקרר וליצור כדורי שוקולדט'

למלא עוגה

 

להוסיף לבלילה של עוגה או כדורי שוקולד

 

ללקק סתם ככה

 

 

להוסיף חמאת בוטנים וביסקוויטים מפורריםיראת גאולה
ולהקפיא. זה קינוח נהדר
להוסף לשוקולד*אשתו של בעלי*
תערובת של-אגוזים,שקדים קצוצים,צימוקים
לערבב.
לשטח בתבנית.
להקפיא מעט ולחתוך למלבנים קטנים.
למלא טארטליםאלף מחשבות


להקציף!שלומית12345אחרונה