מחפשת לגוון


סמטאות
סמטאותאחרונהכדאי לגלגל בא. סוכר פעמיים לפני שמכניסים לתנור.
אם מפזרים את האבקה אחרי ההקפאה נראה לי זה מאבד את הקטע של הרעידת אדמה

יראת גאולה
מתלבטת שוב
מתלבטת שוב
לבריאותסמטאותאופה כל רולדה בתבנית אינליש קייק.
ואחרי שאני אופה אותם, מוציאה החוצה ושמה עליהן מגבת נקייה.
ככה הן מתקררות כמו שצריך ולא מתיבשות.
(חשוב מאוד לא לשים מגבות עם ריח חזק של מרכך כביסה. כי אח"כ הריח נצמד לרולדה).
אח"כ שמה עליהן זיגוג של סוכר ומים שהרתחתי. נותנת עוד כמה דק' בחוץ ואז עוטפת את הרולדה בנילון נצמד (משאירה את הרולדה בתבנית, כן? לא מוציאה אותה) ומכניסה לעוד שקית.
ברגע שרוצים לאכול- אני מוציאה אותה, חותכת פרוסות ומפשירה את זה.
אם מחממים את זה על הפלטה- זה בכלל מריח כאילו עכשיו יצא מהתנור.
יוצא מדהים ומעולה.
ודרך אגב: אני לא מקפיאה שום דבר מבושל או אפוי. לא אוהבת.
חוץ מרולדות שמרים אפויות ומטבוחה בקופסאות קטנות.
והלוואי שגם אני אספיק להכין היום בצק לרולדות. הלוואי. מזמן לא הכנתי.
יוצא דומה למילוי של הקישקע האשכנזי. ורציתי לשאול: איך עושים שהצ'ולנט יצא חום ממש וריחני כמו הצ'ולנט האשכנזי שקונים בבני ברק ובירושלים?? אלה הכי מקצועיים ואמיתיים
והרבה בצל נותן טעם שאנחנו מאוד אוהבים.
זמן הבישול מאוד משפיע - יותר זמן = יותר חום וריחני
רסק עגבניות קטן
ותבלינים כמובן.
יוצא חמין- חמין
שמה בסיר בערך חצי כוס מכל קטנית:
גריסים, שעועית מש ושעועית לבנה. (שעועית לבנה להשרות לילה מראש) לפעמים גם חומוס (שגם אותו צריך להשרות)
2-3 תפו"א בינוניים.
בצל/2 - בינוני עד קטן.
4-6 כנפיים או כרעיים (שבוע שעבר עשיתי גם וגם ויצא טעים במיוחד כנראה בזכות השומן של העוף)
הרבה שיני שום - לפחות 6.
ממלאת את הסיר במים עד למעלה.
מטבלת ב:
מלח,
פלפל,
כמון,
(מעט קינמון לפעמים)
סילאן (בערך כף)
ויין (לא יודעת כמה, שפיכה מהבקבוק..)
הרתחה, ואז בישול ארוך על אש נמוכה - אני מכינה אותו בערך ב8/9 בבוקר ולפעמים מכבה ב2 ולפעמים רק בכניסת שבת. ככה הטעם נספג... צריך לוודא שהמים לא נגמרים ואם כן להוסיף עוד
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הביצים
חשוב להעביר לפלטה אחרי הרתחה נוספת.
מעין עולם הבא
מה עושים, כדי שהעוף ועצמותיו יהיו נימוחים?
תודה מראש!
הייתי מוסיפה בקבוק שתיה/קרטונית ספרינג
אין שום סיבה שיקרה לזה משהו, מן הסתם יאכלו את זה כבר על הבוקר- לוקח כמה שעות עד שסלט נהרס, אפילו לתבל את יכולה
*רעיונות למשלוחי מנות*
"בקבוק דגנים": קונים צנצנת זכוכית יפה, וממלאים בדגני בוקר לפי שכבות [כמו בקבוק חול צבעוני]. סוגרים את הצנצנת היטב ומצרפים שקית שוקו..
"עשרת בני המן": לקחת בקבוק של משקה כלשהו, לקשור סביב הפיה חוט עבה ואליו לקשור עשרה ממתקים קטנים, בצירוף הכיתוב 'ואת עשרת בני המן תלו'
משלוח זיתים: לחם זיתים ביתי, צנצנת זכוכית מלאה זיתים, מטבל גבינה עם זיתים ובקבוקון שמן זית.
משלוח שוקולדי: לחמניות ביתיות, ממרח שוקולד, שקיות שוקו ושוקולדים קטנים, אפשר גם עוגת שוקולד, סופלה או עוגיות שוקו..
משלוח מאפינסים: מאפינסים בצורות שונות, בטעמים שונים [שוקולד, תפוז, לימון, וניל] ובציפויים מקושטים שונים [אפשר לעצב סמיילי מבצק סוכר/עדשים], ובאמצע לשים בקבוק שוקו/יין/ליקר [למבוגרים..]
"משלוח סוכריה"- שמים את הממתקים במרכז צלופן בצורת מלבן, מכסים את הממתקים בצלופן ככה שיהיה כמו צינור ואז לוקחים 2 סרטים וקושרים משני צידי הצינור שיראה כמו סוכריה..
משלוח מוזלי: יוגורט לבן גדול/כמה קטנים באמצע, ומסביב מסדרים בקופסאות קטנות את התוספות: גרנולה קנויה או ביתית [ממש פשוט להכנה], פירות יבשים חתוכים, פרי חי חתוך או סלט פירות, קוקוס, סירופ מייפל/דבש/סילאן, שוקולד צ'יפס..
"שושן הבירה" : מכינים עוגת שמרים שושנים [עגולה כזאת], מוציאים את ה'שושן' האמצעי, ומניחים במקומו בקבוק יין/מיץ כלשהו
"מהודו ועד כוש": מכינים עוגה כושית ומצרפים סוכריות תרנגול [תרנגול הודו יענו]
"פיצה וקולה": מכינים פיצות אישיות ומביאים עם פחית/בקבוק קולה.. אפשר להתחפש לשליח פיצה ואז זה מושלם 
ארוחת בוקר: מגש ירקות חתוכים, ביצים מקושקשות/ביצים קשות, מטבלי גבינה שונים ולחמניות ביתיות, אפשר לצרף סלט גדול או דגני בוקר אישיים
"שתי מנות": שוקו וקרואוסון/לחמניה, טרופית וחטיף קטן כלשהו, פחית ו, שוקולד, שוקו ופנקייקים..
משלוח זהב: מאכלים באריזות זהב, ועליהם פתק: "לחבר עם לב זהב"
משלוח כסף: מאכלים באריזות כסופות, ועליהם פתק: "יש דברים שאי אפשר להשיג בכסף, למשל חבר כמוך"
משלוח קולה: בקבוק קוקה-קולה, מנטוס בטעם קולה, סוכריות קולה קטנות, וכיתוב: "קולהברכות וקולהאיחולים"
משלוחי עוגיות: עוגיות ביתיות בכמה סוגים, ו/או אוזני המן בכמה מילויים
משלוח תותים: תותים, יוגורט בטעם תות, במבה אדומה, סוכריות ג'לי תות ומיץ תות-בננה
"לכבוד שבת": חלה, יין ופיצוחים
"ונהפוכו": מאכלים שקשורים לחגים אחרים, בתוספת אלמנטים מחגים אחרים: תפוח בדבש, פירות יבשים, סופגניה/לביבה, מציות, סביבון קטן, דגלון..
כוס שוקולדים: כלי יפה שנשאר למזכרת, ממולא בשוקולדים קטנים וסוכריות קטנות
"גלי פירות": כוסיות קטנות עם גלי ומעליו סלט פירות
אני הייתי יותר אוהבת לטגן את הפלאפל ולהביא פיתות קנויות מאשר הפוך...
לדעתי פלאפל קנוי פחות טעים, ופיתות זה עוד סביר...
אבל זה עניין של טעם אישי.
לא יהיה לכם יותר מדי עבודה?
ט'מתכון שאני אוהבת - עוגיות עדינות בקלי קלות, מזלג אחד וקערה:
300 גרם חמאת בוטנים
150 גרם סוכר חום (שמתי פחות)
1 ביצה
1/2 כפית סודה לשתיה
100 גרם שוקולד צ'יפס
לערבב, להכניס למקרר לכמה דקות,
ליצור כדורים ולהניח על נייר אפיה במרחקים שווים
לאפות 10-12 דקות.
*ברכת שהכל
**הכדורים משתטחים לבד באפיה
ויש את אלה בראוניז טבעוניים עם שוקולד וחמאת בוטנים | עוגיו.נט
ואת המתכון הממש פשוט וטוב הזה בראוניז שוקולד עם כדורוני חמאת בוטנים
ויותר מסובך אבל מעולה למשלוח מנות מתכון: טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה בציפוי שוקולד
יש גם פאי חמאת בוטנים ושוקולד ללא אפיה, עם ביסקוויטים. מעולה.
יש למישהו? תודה!
ג'נדס

+mp8וחצי שעה זה לא הרבה מידי לסלמון? לא מיבש?
מנסה לעזורהי, לאחרונה התחלנו להכין צ'ולנט (במקום לקנות מוכן ..)
חשבתי שזה פשוט להכין צ'ולנט - מסתבר כנראה שלא..
אנחנו משתמשים בסיל בישול איטי של Cuisinart.
בפעם הראשונה שמנו על שעתיים על High ביום שישי, ואז כל הלילה עד הארוחת שבת בצהריים על Low - והצ'ולנט היה מאוד מימי, מין מרק צ'ולנט, כשהשעועית היתה אשכרה קשה ולא ממש התבשלה. התפוחי אדמה היו חיוורים ולא חומים, הכל היה נראה חיוור - ממש לא נראה כמו צ'ולנט
שבוע לאחר מכן, שמנו כבר על עשר! שעות על High (משישי בבוקר) , כשלפני שבת העברנו ל - Low עד שבת בצהריים - עדיין, מרק צ'ולנט ... , חיוור, לא שחמחם וסמיך כמו שצ'ולנט צריך להיות ...
השבוע, אחרי תחקיר קצר עם אישתי - מסתבר שהיא שמה "רק" שתי כפיות פפריקה (כי ככה היה כתוב במתכון..), אז אני נכנסתי לעניינים, ותיבלתי מכל הבא ליד - הרבה פפריקה, קומין, וכל מה שמצאתי במטבח. עשר שעות משישי בבוקר עד לפני שבת, כשמכניסת שבת עד הצהריים על Low - הפעם כבר היה לצ'ולנט קצת צבע (מהתבלינים) והתחיל להיראות כמו צ'ולנט - עדיין ממש רחוק מצ'ולנט.. - ממש לא סמיך, ולא ממש צ'ולנטי.
ועכשיו לשאלות:
1. האם פשוט הסיר בישול איטי שלנו תקול? (דווקא ה - Cuisinart שלנו זה סיר של משהו כמו 400 שקאל... - בד"כ סיר כזה עולה סביב 100 נדמה לי - עם טיימר, דיגיטלי וכזה. מה שכן - שכב כמעט שלוש שנים בארון מטבח מאז החתונה, רק עכשיו התחלנו להשתמש, אז אולי התיישן או משהו?)
2. אמרו לנו לשים חיטה / גריסים (או אורז). שזה "סופג" את המים והופך את התבשיל לסמיך. עכשיו, אני שונא חיטה או אורז בצ'ולנט. מצד שני, כשקונים מוכן אין חיטה או אורז - ומהחנות זה סמיך, שזוף, וטעים חבל על הזמן. האם באמת רק "החיטה / גריסים" תהפוך את הצ'ולנט לסמיך ותתן את האפקט? אם התשובה היא חיובית, אז איך כשאני קונה מוכן זה סמיך ושזוף גם בלי חיטה?
3. במידה והסיר שלנו באמת תקול - האם בכל סיר תקין רק הבישול של כל כך הרבה שעות אוטומטית הופך את הצ'ולנט לסמיך ושזוף?
תודה
אגב, תבררו לגבי שבת אם זה מותר הלכתית, לא כל סיר בישול איטי מותר לשימוש בשבת (יש כאלו שזה בעיה של טמון)
שבסעודה הראשונה אוכלים הכי הרבה חלה, בשנייה הרבה פחות ובשלישית זה די תלוי כמה זמן עבר מהסעודה השנייה ומה עוד מגישים.
לדעתי בערך 4 קג (16 חלות בינוניות) לכל השבת זה מספיק. (אנחנו הכנו לא מזמן חמש וחצי קג ל30 איש ונשארו בערך 6 חלות שלא נפתחו!!!)
כמה רעיונות
נגיד מילוי של תרד גבינות
או בטטות גבינות
אולי אוזני המן פיצה.
ועלה לי רעיון למשלוח עצמו, להכין קופסה מבצק פריך עם מכסה ולמלא אותה באוזני המן..
מה שיפה בזה שאפשר גם לצייר על זה עם רויאל אייסינג.
יש לכן/ם עוד רעיונות נחמדים למשלוח?
מנות עם אזני המן מלוחים...
זה היה במילוי פסטו, עגבניות מיבשות, פטריות וגבינה כלשהי נראה לי צהובה...
וואוו זה היה טעים...בצק שמרים בצורת משולש
זה הגיע עם מגש יפה ביחד עם גבינות שמנת ביתיות בטעמים
בתוך קוקטים ,נראים כמו קצפת...
עם עגבניות שרי גם בקוקט...
בקבוק יין קטן ורעשן
עטוף בצלופן
היה ממש כיף לקבל את זה
היה המשלוח הכי מוצלח שקיבלנו....
קראנץ שוקולד
הכנתי היום שוב, יצא טעים ממש.סמטאותבקשר לשמרים, לא חסר מתכונים שממלאים שמרים..
חדשה ישנהילדים קוראים לזה "שערות" וגם אני אוהבת רק את זה.
5 בדרך כלל לא יוצא ככה.
שמה קורנפלקס, פופקורן ותירס שימורים.
מחפשת עוד משהו קטן. עדיף קנוי ולא שצריכה להכין בעצמי.
ואיזה ברכה אפשר לברך?
תודה.


בס"ד
בואו ואספר לכם סיפור של הצלחה,
הצלחתו של גרעין קטן ובודד.
צהוב הגרעין,
לא מושך במיוחד
חבריו אף פעם לא העריכו אותו על הכוחות הגדולים שטמן בחובו.
עד ש...
ראה אותו אדם אחד,
וחשב על הכוחות הטמונים בגרעין זהב.
בשמחה רבה חמם השמן והכניסו לסיר,
הרעש והפיצוץ היה אדיר!
מה רבה הייתה ההפתעה.
אנשים לא האמינו למראה עיניהם ולטעם בכלל,
דרך הגרעין נגלה הפוטנציאל!
גרעין צהוב שלא מושך אף אחד,
הפך ליפה וטעים במיוחד.
ועל כן זכרו, הלקח ברור:
הכח הגדול שטמון בפירור. רק תנו מעט חימום..
מאחלת לכל אחת מכן לגלות את הכוח המיוחד הטמון בה ולממשו.
ואז, בטוחה אני כי ה-"פיצוץ" יהיה אדיר!!!
זה יותר כמו צ'ופר של סניף אבל את יכולה אולי לשנות קצת את המילים, סגנון וכו'
טארקו
ט'אני צריכה סיבה למסיבה, אחרת השבתות נראות אותו דבר ..
מה נכין?
![]()
מה יהיה?
חלות - יש במקפיא
טחינה
סלק אפוי
חציל פרוס אפוי
פלפלים קלויים
סלט ביצים עם מלפפון
סלט זיתים במיונז
שניצלים (בתנור, כמובן)
שעועית וגזר בתנור
פירה מושקע
צריכה להכין עוגות כלשהן ואין לי רעיון או חשק להשקיע.
אכין סתם בחושות בטעמים שונים.

.אפשר מתכון ? נשמע מעניין

אבל אפשר בקלות להכין יותר. 
) אפשר לגוון ולתבל את הבצק מבפנים או מבחוץ, להוסיף ירקות מיובשים או אפויים, שוקולד ושטויות אחרות.
הנורמלית האחרונההיי
יש למישהי מתכון טוב לבשר פילה מדומה (מספר 6)?
תודה רבה!
ושבת שלום 
למלא עוגה
להוסיף לבלילה של עוגה או כדורי שוקולד
ללקק סתם ככה 