אשמח לשמוע


כמו למשל לקנות כמה סוגים של דגני בוקר ולחלק לקופסאות קטנות, לצרף בקבוק חלב.
או כלי פלסטיק מחולק ולשים בו כמה סוגי פיצוחים או כמה סוגי שוקולדים
מה הכיוון שלך?
לימונדה קטן... זה יוצא ממש שווה!
לפני כמה שנים הזמנתי סיר קוגל ירושלמי ענק (100 מנות 180 שח)
ארזתי בצורה אסטטית כמה מנות קוגל, מלפפונים חמוצים ובקבוק קולה היה מושלם!
ב"ה!אם בישראל!בדיוק פירסמו את ההנחיות איך לנקות אותם וזה מוציא את החשק לגמרי...
ב"ה!אם בישראל!אנחנו פעם עשינו שושן הבירה - עוגיות שושנים + בירה - יצא ממש מתוק!
בפורים שיצא ביום ראשון עשינו הבדלה -עוגיות קינמון + מרשמלו ארוך כנר + יין/גביע חד פעמי
אפשר לאפות עוגת שוקולד בתבנית עגולה ולתקוע סוכיות על מקל/שיפודים עד גומים בצורת פרח = עציץ
אני שולקת לעשות השנה עוגיות בצורת תיונים - ראיתי תמונות האינטרנט ונראה ממש חמוד...
(לדעתי עם כל משלוח כזה צריך פתק חמוד עם הסבר קצקצר, אחרת הרבה אנשים לא קולטים את הרעיון עם כל הבלגן של פורים...)
העוגיות הממלואות בממרח תמרים, אני חותכת עד הסוף ומשכיבסה ואז זה יוצא ספירלה כזו- שושנה...
קונים לחמניות, שמים ביצה, מיונז, חסה, עגבניה ומלפפון חמוץ.
עוטפים בנילון נצמד כל לחמניה,
ומוסיפים בקבוק של משהו (אנחנו היינו שמים ליקר שוקולד ביתי לפני שהאלכוהול התייקר)
אפשר גם בקבוק חלב או איזה שייק או משהו כזה...
כי אני חושבת שצריך משהו ולא מספיק כריכים.
נראלי שאכלו.
אני חושבת שכמה אנשים אמרו לנו פעם שהם בנו על הכריכים לארוחת צהריים 
זה לגמרי בלי רוטב, יוצא מאד טעים ונראה גם סטייליסטי.
מטגנים רצועות דקיקות או טבעות פלפלים, אני משתמשת בקטנטנים כי הם יפים ומתוקים.
כדאי גם פלפל חריף אחד לפחות.
מוסיפים כמה שיני שום פרוסות ואח"כ ממש מעט עגבניות שרי פרוסות.
כשהירקות מטוגנים ואין נוזלים במחבת שמים את הפילה עם העור למטה ומעליו המון פטרוזיליה קצוצה.
מטגנים משני הצדדים רק עד שזה מוכן ולא דקה יותר, שלא יתייבש.
אני עושה את זה בעיקר עם לברק ודניס.


בכללי - לוקחים חזה הודו או עוף - שלמים.
משרים למשך 24 שעות במקרר מכוסה מים עם תבלינים:
שיני שום פרוסות, גבעולי סלרי עם עלים, גרגירי פלפל או פלפל גרוס, אפשר גם איזה פלפל חריף או משהו,
מלח (בערך כף), קצת דבש, עלי דפנה אם בא...אולי קצת יין...
בכל מקרה, אחרי 24 שעות במקרר, מוציאים ומורחים בתבלינים או בציפוי כלשהו,
למשל:
סילאן/דבש
קצת שמן זית ו/או קנולה
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה/חריפה - מה שבא...
אפשר גם שום גבישי, קארי ומה שבא לראש.
ממש מורחים יפה על כל צידי העוף.
צולים בתנור על 200 מעלות ל20 דקות, מכבים את התנור ומשאירים את זה בתוכו עוד 20 דק'
פורסים דק ושומרים במקרר.
אפשר גם לצלות במחבת צלייה
בשביל הקטע (או אם החזה פרוס קצת)- אני קושרת את החזה בחוט תפירה כמו רשת מסביב להכל ואז זה מחזיק את זה בצורה יותר נקניקית כך שיצאו לי פרוסות עגולות יותר.

שניצל טבעול ( הבנתי שיש מתכונים ביתיים גם....אין לי ולא ניסיתי...)
נקניקיות טבעול
ציפס ( חח אני הייתי אוכלת שהייתי ילדה פיתה עם קטשופ וציפס משום מה...)
אמא_מאושרת
מחשבות....כדאי לזלף מעט שמן שיצא קצת קראנצ'י.
). אני חושבת שזה לוקח לי קצת יותר מחצי שעה.
ושוב אתכם
זה היה יוצא ככה, לא יודעת למה...
בעניין ההתפוררות, הבנתי שבגלל שזה לחם בייתי בלי כל החומרים הנוספים שיש בלחם קנוי זה לא מתפורר
מה שמסביר בעצם, כמה חומרים לא ידועים יש בלחם הקנוי
אחרי שנה וחצי בערך, שבקושי השתמשנו באופה לחם, העברנו אותו....
יותר פשוט לי לאפות בתנור וזהו...
אחרי כמה שבועות שזה קרה לנו ולא ידענו לפתור את הבעיה - הורדנו כף/שתיים מכמות המים במתכון ומאז הכל חזר לעצמו.
לגבי ההתפוררות - לא נתקלנו... דווקא יוצא די דומה ללחם קנוי בהקשר הזה.

להרגיש את הבצק תוך כדי לישה.
אמא_מאושרתיש כאלה שיוצא ממש כבד גם אם זה מתכון טוב...
ממליצה ממש על רובינפלד!!! יוצא אורירי וטעים....100 אחוז קמח מלא
קונה באושר עד, ראיתי גם בויקטורי...
עם המתכון שעל האריזה.
ברמה שאחים שלי באים אלי ומבקשים לחמניות..
סמטאותאחרונה
כל זמןמתאים לכ-6-8 סועדים
סיר סוטאג'
לקציצות: חצי קילו דג טחון* 1בצל קצוץ 1 פלפל ירוק חריף (אפשר לשים יותר אם רוצים יותר חריף) חצי צרור פטרוזיליה קצוצה חצי צרור כוסברה קצוצה חצי כוס פירורי לחם חצי כפית כמון רבע כפית פלפל לבן 1כפית שטוחה מלח חצי כף פפריקה 1ביצה 3 שיני שום כתושות 3 כפות שמן לטיגון הבצל
לרוטב: 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות רבע כוס שמן 4-5 שיני שום פרוסות 2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן חצי כף כורכום רבע כפית כמון 1כף סוכר כרבע כפית פלפל שחור או לפי הטעם כ-1 כפית מלח או לפי הטעם 1 רסק עגבניות (100 גרם) 2 פלפלים אדומים יבשים מתוקים\חריפים 1 פלפל ירוק חריף שלם או חתוך כ-2-3 כוסות מים מיץ מחצי לימון (לא חייב) מעט כוסברה קצוצה לפיזור *הדייג שלי עושה תערובת של קציצות מנסיכת הנילוס, אמנון, קרפיון וטונה
קציצות:
• במחבת קטנה לחמם מעט שמן על אש בינונית. להוסיף את הבצל הקצוץ ומעט מלח ולטגן עד שהופך להיות זהוב. לצנן מעט.
• בינתיים להדליק אש בינונית ולקלות את הפלפל החריף מכול הצדדים עד שהקליפה שלו משחירה. להניח בקערה, לכסות בניילון נצמד ולתת להצטנן לגמרי. כשהפלפל קר, לקלף את הקליפה שלו, לחצות ולהוציא ממנו את הגרעינים. לקצוץ את הפלפל דק דק.
• מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות עד שמתקבלת תערובת אחידה. לכסות בניילון נצמד ולקרר כחצי שעה במקרר.
רוטב:
• בסיר גדול ורחב (סוטאג'), לשים את השמן ולחמם על אש בינונית.
• להוסיף את השום והפלפלים האדומים ולטגן 3-4 דקות.
• להוסיף את התבלינים- פפריקה, כורכום, כמון, מלח, פלפל וסוכר, לטגן כחצי דקה.
• להוסיף את הרסק, לערבב כמה שניות. להוסיף את המים, הפלפלים היבשים, פלפל חריף ולהביא לרתיחה. לכסות את הסיר במכסה, להעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה או עד שהרוטב מעט מסמיך. בישול:
• כשהסיר עם הרוטב עדיין על אש נמוכה, ליצור כדורים של קציצות מהתערובת של הקציצות ולזרוק את הכדורים ישר לתוך הרוטב. הרוטב צריך להגיע עד שלושת רבעי מגובה הקציצות. אם חסר מים יש להוסיף.
• להוסיף את מיץ הלימון.
• לבשל את הקציצות בתוך הרוטב כעשרים דקות עם מכסה חצי פתוח. הרוטב בסופו של דבר צריך להגיע עד חצי מגובה הקציצות.
• להוסיף מעל את הכוסברה הקצוצה ולבשל עוד 5 דקות עם מכסה חצי פתוח.
בתיאבון 
ממש טעים, אפשר גם עוגת קרפים אחת הטעימות..

ארץ השוקולד
nanaאחרונה
nana
באף מתכון -
מחליפה בדבש או בסילאן (תלוי עד כמה דומיננטי אני מוכנה שהטעם של הסילאן יהיה, והוא לא יותר מדי דומיננטי)
עוגיות צ'וקלט צ'יפס הכנתי שבוע שעבר בלי סוכר, חלות, עוגות...
שופכת לפי העין - מה שמתאים לכמות שבמתכון - אבל פחות, כי זה מרוכז ומתוק יותר מסוכר.
דרך אגב, גם במתכונים שאני כן שמה סוכר, ואת זה אני עושה כבר שנים, גם מלפני שהפסקתי כמעט להשתמש בו,
אני מפחיתה את הכמות לפחות ברבע / שליש אם לא יותר. המתכונים מגזימים תמיד.
מבחינת מרקם, אני מתארת לעצמי שזה משנה, אבל לא היו תלונות עד כה.
אני גם לא מקציפה ביצים (כמעט לא משתמשת בהן גם כן, בעיקר לא לדברים שאני אמורה לאכול אח"כ),
להערכתי, אם את מקציפה, אז תוסיפי את הממתיק אחרי שזה מוקצף וטיפה יותר יציב מהשלב של הוספת הסוכר.
מקסימום תעשי ניסוי עם ביצה אחת פעם.
עד שאמרתי.
עוגות בחושות ובצק שמרים זה הכי קל - ממש ממש לא שמים לב.
מקסימום שימי כמות יותר גדולה של דבש ממה שאני שמה.
נועה נועהשמרים תופחים ללא סוכר!
הסוכר הוא זרז ומעודד תסיסה של שמרים, אבל גם מים חמימים בלי סוכר יעשו את העבודה.
דבש, סילאן, מיץ כלשהו, כולם כמו סוכר מבחינת ההשפעה - הם פשוט בונוס לשמרים.
אשמח לרעיונות מה אפשר לשים...לא בדיוק ממתקים ושיהיה קנוי....
לבינתיים חשבתי: מיץ תפוזים טבעי( בקבוק קטן), חטיפי גרנולה, חלווה
אשמח לעוד רעיונות...
תודה
באיזור של העשבי תיבול, יש עירית ארוזה,
ויש גם עירית של חסלט.
מניחה לעצמי שיש בטח בשופרסל/רמי לוי וכדומה