שרשור חדש
המלצות למשלוחי מנות שאינם קנויםאנונימית לרגע1
אבל לא דורשים השתעבדות??

אשמח לשמוע
אם זה לא קנוי*אשתו של בעלי*
אז זה אומר להכין בבית.
אם מכינים בבית זה אומר עבודה!
אפשר כמובן לקצר תהליכים,למשל-
להכין בלילה כפולה (או יותר)של עוגה בחושה שתבחרי(עוגת שוקולד,מייפל,תפוזים,קפה,וכו'..)
תחלקי לתבניות אינגליש קייק ולתנור.
תעטפי בצלופן כל עוגה,שימי סרט יפה.
תצרפי בקבוק מיץ/קרטון שוקו/בקבוק יין
חפיסת שוקולד טעימה
וסאלמת...
מכובד מאוד לדעתי.
גם נתת השקעה בבית+משו קנוי.אריזה יפה...תצרפי ברכה.אחלה משלוח.

את יכולה כמובן להתחיל לאפות יותר מזה(עוגיות שונות במגוון טעמים וצורות),אבל זאת תהיה עבודה גדולה בהרבה.
אפשר משהו בין קנוי לבין עבודה ביתיתיפית8

כמו למשל לקנות כמה סוגים של דגני בוקר ולחלק לקופסאות קטנות, לצרף בקבוק חלב.

או כלי פלסטיק מחולק ולשים בו כמה סוגי פיצוחים או כמה סוגי שוקולדים

 

מה הכיוון שלך?

 

 

אני הכנתי פעם והמקבלים אהבו-בלדרית
שקית של פירות יבשים ואגוזים שערבבתי בעצמי.
זה מתאים לאוהבי בריאות.
וגם לחמניות ושקיות שוקו עם ממתק קטן- למשפחות עם ילדים.
אפשר לעשות לחם שום ביחד עם קופסת גבינה קטנה ועוד איזה בקבוקמתנחלת בנשמה

לימונדה קטן... זה יוצא ממש שווה!

רעיונותאפונה
לדברים שאפשר גם להגיש בסעודת פורים:
⬅️סלטים מבושלים - מטבוחה, חומוס, סלק, חצילים וכד'. לארוז בקופסאות 2 סלטים כאלה בכל משלוח. אפשר להכין מראש בכמות גדולה ולחלק.
⬅️סלט חי שווה - עם ירק ותוספות כמו בורגול, קינאה, עדשים וכאלה. מבורך וחוסך את הלעמוד לחתוך סלט לפני הסעודה.
⬅️קובה - אפשר לשלוח קובות עם או בלי רוטב בקופסא. אמנם דורש שעה-שעתיים עבודה אבל קל להכין כמות גדולה, וגם את זה אפשר בהכנה מוקדמת. טעים ומפנק. באותו כיוון אפשר להכין אזני המן ממולאים בשר.
⬅️קערה גדולה של קוסקוס עם רוטב וירקות.
פורים בערב שבתmm12

לפני כמה שנים הזמנתי סיר קוגל ירושלמי ענק (100 מנות 180 שח)

ארזתי בצורה אסטטית כמה מנות קוגל, מלפפונים חמוצים ובקבוק קולה היה מושלם!

 

אז השנה חשבתי לעשותעטרה12
תותים
קצפת
בקבוקון של ליקר שוקולד....

קל פשוט חצי בריא
(הקצפת בצד לא מעורבת עם התותים)
לנקות תותים מיצורים חיים זה סיוט ב"ה!אם בישראל!

בדיוק פירסמו את ההנחיות איך לנקות אותם וזה מוציא את החשק לגמרי...

לא מספיק להשרות בסבוןעטרה12
לחתוך את הראש
ולשטוף בזרם
?
🙉🙈🙊עטרה12
סליחה שביאסתיב"ה!אם בישראל!


אפשר להכיןאוהב עד כלות
בורקס עם מילוי בשר טחון,חזה עוף ,להכין מראש ולאפות ביום פורים עם טחינה ,חומוס,חמוצים,
חוץ מזה לא צריך להכין לכולם משלוח ביתי אפשר לקרובים יותר ,ולרחוקים משלוח רגיל
שושן הבירה / הבדלה / עציץחדשה2

אנחנו פעם עשינו שושן הבירה - עוגיות שושנים + בירה - יצא ממש מתוק!

בפורים שיצא ביום ראשון עשינו הבדלה -עוגיות קינמון + מרשמלו ארוך כנר + יין/גביע חד פעמי

 

אפשר לאפות עוגת שוקולד בתבנית עגולה ולתקוע סוכיות על מקל/שיפודים עד גומים בצורת פרח = עציץ

 

אני שולקת לעשות השנה עוגיות בצורת תיונים - ראיתי תמונות האינטרנט ונראה ממש חמוד...

 

(לדעתי עם כל משלוח כזה צריך פתק חמוד עם הסבר קצקצר, אחרת הרבה אנשים לא קולטים את הרעיון עם כל הבלגן של פורים...)

אפשר הסבר מה זה עוגיות שושנים?צמאה
אהבתי ממש את הרעיון של שושן הבירה....
רוצה להכין כזה השנה
תודה
עוגיות שושניםחדשה2

העוגיות הממלואות בממרח תמרים, אני חותכת עד הסוף ומשכיבסה ואז זה יוצא ספירלה כזו- שושנה...

יש סוג נוסף לעוגיות שושנים*אשתו של בעלי*
מבצק פריך.
עם מילוי של חלבונים מוקצפים עם אינסטנט פודינג וניל.
יוצאות עוגיות משגעות!
אנחנו כבר שנים מכינים סנדוויצ'ים.תמיד בבטחה

קונים לחמניות, שמים ביצה, מיונז, חסה, עגבניה ומלפפון חמוץ.

עוטפים בנילון נצמד כל לחמניה,

ומוסיפים בקבוק של משהו (אנחנו היינו שמים ליקר שוקולד ביתי לפני שהאלכוהול התייקר)

אפשר גם בקבוק חלב או איזה שייק או משהו כזה...

כי אני חושבת שצריך משהו ולא מספיק כריכים.

ואנשים אוהבים את זה?הנורמלית האחרונה
כי אצלנו לדוגמא כריך כזה לא היה נאכל, וחבל..
אין לי מושג..תמיד בבטחה

נראלי שאכלו.

..תמיד בבטחה

אני חושבת שכמה אנשים אמרו לנו פעם שהם בנו על הכריכים לארוחת צהריים

אצלינו זה ממש תלוי מי הנותן*אשתו של בעלי*אחרונה
אני לא הייתי אוכלת סנדוויצ׳ים מכל אחד..
מתכון טעים לדג אמנון בלי הרבה רוטב..מנורה*
לשבת בבוקר. נמאס לנו מלימון ותבלינים..משהו אחר אבל פשוט..
זה נחמד ובלי הרבה רוטבבטהובן
מטגנים טבעות פלפלים ושום ופטרוזיליהירושלמית טרייה

זה לגמרי בלי רוטב, יוצא מאד טעים ונראה גם סטייליסטי.

מטגנים רצועות דקיקות או טבעות פלפלים, אני משתמשת בקטנטנים כי הם יפים ומתוקים.

כדאי גם פלפל חריף אחד לפחות.

מוסיפים כמה שיני שום פרוסות ואח"כ ממש מעט עגבניות שרי פרוסות.

כשהירקות מטוגנים ואין נוזלים במחבת שמים את הפילה עם העור למטה ומעליו המון פטרוזיליה קצוצה.

מטגנים משני הצדדים רק עד שזה מוכן ולא דקה יותר, שלא יתייבש.

 

אני עושה את זה בעיקר עם לברק ודניס.

מה עם מטוגן? מושט נהדר בטיגוןהנורמלית האחרונהאחרונה
זקוקה לרעיון לסנדביץ פרווה עם קטשופאמא_מאושרת
היי
מנסה פה את מזלי..
הילדים רגישים ללקטוז ככה שגבנ"צ לא באה בחשבון
והם ממש רוצים סנדביץ עם גבנצ וקטשופ (הם רואים שחברים מביאים כזה לגן), או סנדביץ עם משהו וקטשופ.
אני משתמשת להם בתחליף גבינה של vitalife אבל הערכים התזונתיים שם לא להיט בלשון המעטה.
יש רעיונות למשהו בריא ולא חלבי שאפשר לשים בסנדביץ עם קטשופ?

תודה
טונהחרדית צעירה
אני מערבבת טונה עם קטשופ ורוטב צ'ילי מתוק. הילדים מאוד אוהבים על קרקרים/כריך/פסטה
וואלה.. ננסה, תודה!אמא_מאושרת
פסטרמה?בוז
יש לך מתכון לפסטרמה ביתית?אמא_מאושרת
פחות אוהבת את הקנויות..

תודה
לא 😅בוז
אבל בטח יש באינטרנט ⁦✌️⁩🤓
אחפש, תודה!אמא_מאושרת
וסחטיין על ההשקעה.בוז
אגב, גם חביתה עם קטשופ יכול להיות טעים, ופרווה, ויותר דומה לגבינה צהובה...
הכנתי לבעלי פעמיים - והוא אהבsista

 

בכללי - לוקחים חזה הודו או עוף - שלמים.

משרים למשך 24 שעות במקרר מכוסה מים עם תבלינים:

שיני שום פרוסות, גבעולי סלרי עם עלים, גרגירי פלפל או פלפל גרוס, אפשר גם איזה פלפל חריף או משהו, 

מלח (בערך כף), קצת דבש, עלי דפנה אם בא...אולי קצת יין...

 

בכל מקרה, אחרי 24 שעות במקרר, מוציאים ומורחים בתבלינים או בציפוי כלשהו,

למשל:

סילאן/דבש

קצת שמן זית ו/או קנולה

מלח, פלפל, פפריקה מתוקה/חריפה - מה שבא...

אפשר גם שום גבישי, קארי ומה שבא לראש.

ממש מורחים יפה על כל צידי העוף.

 

צולים בתנור על 200 מעלות ל20 דקות, מכבים את התנור ומשאירים את זה בתוכו עוד 20 דק'

פורסים דק ושומרים במקרר.

אפשר גם לצלות במחבת צלייה

בשביל הקטע (או אם החזה פרוס קצת)- אני קושרת את החזה בחוט תפירה כמו רשת מסביב להכל ואז זה מחזיק את זה בצורה יותר נקניקית כך שיצאו לי פרוסות עגולות יותר.

תודה רבה!אמא_מאושרת
לצלות במחבת פסים את הנתח השלם?יעל מהדרום
כן - פשוט להפוך מי פעם. אני לא התנסיתי בזה, עשיתי רק בתנור.sista


תודהיעל מהדרוםאחרונה
זיתים?יראת גאולה
אצלי לפעמים מבקשים "טוסט פרווה" שזה כולל רסק עגבניות וזיתים בטוסטר.
וואלה.. תודה!אמא_מאושרת
מומלץגלים.
בתור ילדה היה לי טעים בכריך מיונז וקטשופפה לקצת
נראה לי שעבר לי

אבל לא בטוחה שזה נחשב בריא
לפעמים אחים שלי הקטניםפרח כתום
אוכלים קטשופ ותבלין לפיצה בלי גבנצ בטוסט.
עם טופו חתוך דקפרח-אש
לא יודעת אם הכי בריא...תתתתת

שניצל טבעול ( הבנתי שיש מתכונים ביתיים גם....אין לי ולא ניסיתי...)

נקניקיות טבעול

ציפס (  חח אני הייתי אוכלת שהייתי ילדה פיתה עם קטשופ וציפס משום מה...)

תודה לכולם אמא_מאושרת
מלא רעיונות טובים, הילדים מבסוטים
אולי פה יהיו רעיונות..?סתם אחת
רוטב שווה עם מלא ירקות שהיו בו קציצות ונגמרו. מה לעשות איתו חוץ מפסטה?
לאכול עם חלה/פיתהג'נדס
לבשל בזה אורז...?
נראלי סמיך מדי לאורז לא?סתם אחת
לאכול עם חלה זה רעיון אבל ישלי גם מיליון סלטים משבת שמחכים שנגמור אותם 😆
שקשוקהיראת גאולה
להקפיא להזדמנות, שיהיה לך רוטב מוכן לקציצות.
וואו שקשוקה זה רעיון מגניב!סתם אחת
גמבות ושעועית קופאים טוב?
למה לא?יראת גאולה
כחלק מרוטב (שאח"כ תרתיחי שוב) הייתי מקפיאה בכיף אפילו שאין לי ניסיון ספציפי בשעועית / פלפל לבד.


(עם שעועית ברוטב יש לי ניסיון טוב, ופלפלים - מטבוחה יוצאת מצוין בהקפאה, אז כנראה שהפלפלים לא נהרסים...)
יאללה אז נראלי שזה מה שאעשה. תודה!סתם אחת
לאא.... לטעמי לא מומלץחדשה ישנה
מה הבעיה להכין אורז בנפרד ולאכול יחד?

או בורגול/קוסקוס/ נודלס וכד'
כבר קפוא ממזמן 😆סתם אחתאחרונה
לטובת כל מי שמחפשת רעיונות למשלוחי מנות- יעיל ביותר!מיתרי זהב
מתכונים עם חרדל דיזון...מחשבות....
אז הכנתי עוף עם חרדל.. וזהו.. נותרה צנצנת חרדל בלי שיש לי מושג מה לעשות איתה.. רעיונות? מעדיפה פרווה
דגים, רוטב לסלט, ומתאים מאוד גם בשביל מרינדות של חזה עוף וכוטארקו
הכי טעים רוטב וינגרט לסלטיםניקיתוש
שמן חומץ כמות שווה כפית חרדל ומלח
לנער חזק על סלטים כמו: חסה, עגניות וכדו' טעים מאד
סלט גזר מגורדמשהו מקורי2
המבורגר. יש מתכונים לקציצה פרווהאמא לנסיך קטן
אשמח למכון מחשבות....
סלטיםג'נדסאחרונה
חסה או כרוב
סלמון בחרדל דיז'ון
איך מכינים מילוי שוקולד לא נוזלי ופרווה (לאוזני המן)?יעל מהדרום
לק"י

לא ממרח (יש לנו רק חלבי בבית כרגע).
ולא גנאש (אין קצפת צמחית).

ואל תכתבו לי שאוזני המן זה לא טעים, כי אני מתכוונת להכין בצק טעים ופשוט לעשות בצורת אוזן המן.
אז העיקר שאלתי לפני כמה ימים, ועוד לא הכנתי...יעל מהדרום
לק"י

בקצב הזה כבר יכולתי לקנות כל מה שהיה חסר לי בבית בשביל המילויים🤣
בטטה לסלטחרדית צעירה
איך מכינים קוביות בטטה לסלט?
אני לא רוצה טיגון, מעדיפה הכנה בתנור
אופים בחום בינוני, חצי שעה בערךט'

כדאי לזלף מעט שמן שיצא קצת קראנצ'י.

 

 

אני דווקא אופה בחום גבוה, בד"כ עם טורבויראת גאולה
עד שהקצוות שחומים (והחתיכות הקטנות קצת שרופות). אני חושבת שזה לוקח לי קצת יותר מחצי שעה.

אם אני רוצה בגירסה הבריאה יותר - משטחת בשכבה אחת בתבנית, בלי כלום. כשזה מוכן מערבבת עם קצת מלח ושמן.
בגירסה ה"מטוגנת" - מערבבת את כל החתיכות עם שמן לפני האפיה. מספיק מעט שמן, רק שכל החתיכות יהיו משומנות.
ככל שחותכים את הבטטה דק יותר זה יוצא קראנצ'י יותר, וגם נשרף מהר יותר...
תודה, יצא מוצלחחרדית צעירהאחרונה
הכנתי למסיבה שעשיתי אתמול- היה טעים מאוד!!
תודה רבה, מקווה שיהיה מוצלחחרדית צעירה
עוגיות קוואקר ושוקולד צ'יפסאחרי לידהה
פרסמו פה בעבר מתכון מוצלח עם הרבה המלצות חמות..
מישהו יודע למה אני מתכוונת? ניסיתי בחיפוש ולא מצאתי
זה?אמת ואמונהאחרונה

שאלה על לחם באופה לחםרק טוב!
הכנתי לחם באופה לחם עם מתכון מאתר שימרית.
המתכון מיועד לקמח מלא. השתמשתי בקמח 70%.

הבצק תפח ממש יפה עד למכסה. ואח"כ כשנאפה צנח למטה ונהיה 'בור' בלחם, וגם יצא הרבה יותר נמוך.

הטעם יצא סבבה, אבל קצת מתפורר.

מה יכולה להיות הסיבה ל'צניחה'?
ואם יש לכם מתכון שיוצא בוודאות טוב באופה לחם (לקמח 70%), יותר מאשמח!
גם ליטרמפולינה

זה היה יוצא ככה, לא יודעת למה...

בעניין ההתפוררות, הבנתי שבגלל שזה לחם בייתי בלי כל החומרים הנוספים שיש בלחם קנוי זה לא מתפורר

מה שמסביר בעצם, כמה חומרים לא ידועים יש בלחם הקנוי

אחרי שנה וחצי בערך, שבקושי השתמשנו באופה לחם, העברנו אותו....

יותר פשוט לי לאפות בתנור וזהו...

 

תודה על התשובה!רק טוב!
לגבי ההתפוררות- את מרגיעה אותי. לא חשבתי על זה. תודה!

לגבי השימוש באופה לחם- אני משתמשת בו יחסית הרבה, לפחות פעם בשבוע. אבל לבצק- שמה חומרים, שיתערבבו ויתפחו ומוציאה, ונשאר לי רק לעשות חלות/לחמניות. מכינה ככה כל שבת ולפעמים גם באמצע שבוע. אותו דבר גם לבצק של פיצה/שמרים.
קרה גם ליחרדית צעירה
זה קורה אם הקמח קר מדי, כדאי לדאוג שיהיה בטמפרטורת החדר.
לגבי התפוררות- אני מוסיפה משפר אפיה, אפשר לקנות בכל סופר, נמצא בד"כ ליד המוצרי אפיה. אני מוסיפה לכל הבצקי שמרים- עוגות, חלות, רוגעלך
תודה רבה! ננסה את העצות.רק טוב!
ואם כבר, יש לך אולי מתכון מומלץ ללחם? (עדיף לקמח 70 אחוז)
אני לא זוכרת בעל פהחרדית צעירהאחרונה
ולא מוצאת את החוברת מתכונים שהגיעה עם המכשיר. חוברת מתכונים של morfi richeds המתכון הרגיל של לחם מקמח מלא. עשיתי רק מקמח 80%
אנחנו גילינו שזה קורה מעודף מיםפעימה

אחרי כמה שבועות שזה קרה לנו ולא ידענו לפתור את הבעיה - הורדנו כף/שתיים מכמות המים במתכון ומאז הכל חזר לעצמו.

 

לגבי ההתפוררות - לא נתקלנו... דווקא יוצא די דומה ללחם קנוי בהקשר הזה.

תודה רבה! מעניין. נבדוק.רק טוב!
מעניין שכף או 2 עשו את ההבדל.

ואם כבר- יש לך מתכון מומלץ?
יש מתכון טוב ללחמניות מקמח מלא/ כוסמין?אמא_מאושרת
משהו שילדים יאהבו..

תודה
כל מתכון יתאים רק להוסיף מעט יותר נוזלים,ט'

להרגיש את הבצק תוך כדי לישה.

 

ניסיתי פעם וזה יצא משמעותית פחות אווריריאמא_מאושרת
אולי להוסיף גם עוד שמרים?
אני הכנתי את אלהג'נדס
(לילדים שימי לב שהאגוזים גרוסים טוב)
http://teavon.co.il/לחמניות-כוסמין/

בתאבון!
מניסיון זה ממש משנה החברה של הקמחתתתתת

יש כאלה שיוצא ממש כבד גם אם זה מתכון טוב...

 

ממליצה ממש על רובינפלד!!! יוצא אורירי וטעים....100 אחוז קמח מלא

קונה באושר עד, ראיתי גם בויקטורי...

אחפש! תודה רבה!אמא_מאושרת
לי של נפלאות עובד מדהיםשוקולדד ציפס

עם המתכון שעל האריזה.

ברמה שאחים שלי באים אלי ומבקשים לחמניות..

לבריאותסמטאותאחרונה
קילו קמח כוסמין
2 כפות שמרים
3 ושליש כוסות (של 180 מל) מים פושרים
שלושת רבעי כוס סוכר
חצי כוס שמן
כף מלח

מערבבים קמח שמרים סוכר ומים
מוסיפים שמן ומלח ולשים
מכסים ומתפיחים שעה
טופחים עליו ומתפיחים עוד שעתיים עד שמכפיל
יוצרים כ20 כדורים ושמים עליהם מה שרוצים
מתפיחים עוד שעה וחצי
אופים כ20 דקות 180 מעלות.

אני לא מתפיחה שעה וחצי בדיוק אלא עד הכפלת נפח
שרשור תפריטים לשבת הקרובה- ויקהליעל מהדרום
תודה כל זמן


קציצות דגים מושלמות!אלחנן עטריאן

מתאים לכ-6-8 סועדים

 

סיר סוטאג'

 

לקציצות: חצי קילו דג טחון* 1בצל קצוץ 1 פלפל ירוק חריף (אפשר לשים יותר אם רוצים יותר חריף) חצי צרור פטרוזיליה קצוצה חצי צרור כוסברה קצוצה חצי כוס פירורי לחם חצי כפית כמון רבע כפית פלפל לבן 1כפית שטוחה מלח חצי כף פפריקה 1ביצה 3 שיני שום כתושות 3 כפות שמן לטיגון הבצל

 

לרוטב: 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות רבע כוס שמן 4-5 שיני שום פרוסות 2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן חצי כף כורכום רבע כפית כמון 1כף סוכר כרבע כפית פלפל שחור או לפי הטעם כ-1 כפית מלח או לפי הטעם 1 רסק עגבניות (100 גרם) 2 פלפלים אדומים יבשים מתוקים\חריפים 1 פלפל ירוק חריף שלם או חתוך כ-2-3 כוסות מים מיץ מחצי לימון (לא חייב) מעט כוסברה קצוצה לפיזור *הדייג שלי עושה תערובת של קציצות מנסיכת הנילוס, אמנון, קרפיון וטונה

 

אופן הכנה:

 

קציצות:

 

• במחבת קטנה לחמם מעט שמן על אש בינונית. להוסיף את הבצל הקצוץ ומעט מלח ולטגן עד שהופך להיות זהוב. לצנן מעט.

• בינתיים להדליק אש בינונית ולקלות את הפלפל החריף מכול הצדדים עד שהקליפה שלו משחירה. להניח בקערה, לכסות בניילון נצמד ולתת להצטנן לגמרי. כשהפלפל קר, לקלף את הקליפה שלו, לחצות ולהוציא ממנו את הגרעינים. לקצוץ את הפלפל דק דק.

• מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות עד שמתקבלת תערובת אחידה. לכסות בניילון נצמד ולקרר כחצי שעה במקרר.

 

רוטב:

 

• בסיר גדול ורחב (סוטאג'), לשים את השמן ולחמם על אש בינונית.

• להוסיף את השום והפלפלים האדומים ולטגן 3-4 דקות.

• להוסיף את התבלינים- פפריקה, כורכום, כמון, מלח, פלפל וסוכר, לטגן כחצי דקה.

• להוסיף את הרסק, לערבב כמה שניות. להוסיף את המים, הפלפלים היבשים, פלפל חריף ולהביא לרתיחה. לכסות את הסיר במכסה, להעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה או עד שהרוטב מעט מסמיך. בישול:

• כשהסיר עם הרוטב עדיין על אש נמוכה, ליצור כדורים של קציצות מהתערובת של הקציצות ולזרוק את הכדורים ישר לתוך הרוטב. הרוטב צריך להגיע עד שלושת רבעי מגובה הקציצות. אם חסר מים יש להוסיף.

• להוסיף את מיץ הלימון.

• לבשל את הקציצות בתוך הרוטב כעשרים דקות עם מכסה חצי פתוח. הרוטב בסופו של דבר צריך להגיע עד חצי מגובה הקציצות.

• להוסיף מעל את הכוסברה הקצוצה ולבשל עוד 5 דקות עם מכסה חצי פתוח.

 

בתיאבון

שירשור רעיונות לעוגות שכבותהתנערי מעפר
מחפשת רעיונות לעוגות המורכבות מכמה שכבות כדוגמת עוגת פירורים עם שוקולד באמצע.

אפשר עם שילובים שונים כמו קוקוס, שוקולד, חמאת בוטנים, אגוזים, ריבות למיניהן.

אפשר שיהיו עם הקצפות ביצים אבל בלי קצפות של קצפת צמחית או שמנת מתוקה. עדיף פרווה כדי שיתאים לשבת.

שוטו!
תחפשי מתכונים לדקואז, זה עם על בסיס חלבונים ואבקת שקדיםקראנץ שוקולד

ממש טעים, אפשר גם עוגת קרפים אחת הטעימות..

יש לי מתכון בבית..אכתוב בלי נדר הלילה או מחריעל מהדרום
עוגת קפה מעולה שמישהי העלתה פהאמושיתאחרונה

2 שכבות

@איכה

אני עשיתי בתבנית גדולה ומהשכבה העליונה עשיתי פי 1.5 לכל המרכיבים מלבד הסוכר והקפה.
יוצא טעיםםם
מחפשת מתכון מנצח לגרנולהנועה נועה
ממש רוצה להכין למשלוחי מנות אבל כל מה שניסיתי עד כה יצא לי מעפן... אז מחפשת מתכון שתמיד מצליח. יש לי כל מיני אגוזים ושקדים ופירות יבשים, אבל אשמח למתכון בלי דברים מוזרים כמו נבט חיטה.
ושאלת בונוס - גרנולה עושים מקוואקר דק או עבה?
מדק לרובפרח-אש
דק נשרף, מכינים מעבה..טארקו
לי אף פעם לא עובד מעבדה רק דקפרח-אש
מעניין.. גם ממה שקראתי וגם ממה שניסיתי, זה ממש לא עובד בדק..טארקו
ככה אני מכינה- יוצא מעולה!טארקו
קוואקר עבה(לא דק!! הדק נשרף!)-נניח חצי קילו
תוספות שאוהבים- שקדים ואגוזים וזרעי חמניה וזרעי דלעת ומה שבא- בערך כמות של כוס
פירות יבשים אם רוצים(אני אוהבת רק חמוציות)- יש אפשרות להוסיף רק באמצע האפיה כדי שלא יתקשה כזה, אני דווקא אוהבת שמתקשה יחסית
רבע כוס שמן
רבע כוס סילאן או דבש(אני יותר אוהבת סילאן)
מערבבת הכל טוב טוב ביחד ומשטחת בתבנית תנור
אופה בחום נמוך- בערך 130, ואחרי 10 דק' בודקת מה המצב- מערבבת ומחזירה לעוד 5 דק', וככה בודקת ממש כל 5 דקות ומוציאה מיד כשמזהיב. צריך ממש להיזהר כי היא נשרפת סופר בקלות ואז היא מבאסת.

בהצלחה! זה ממש לא מסובך אבל הקטע הטריקי זה שצריך להשגיח ממש שלא תישרף.
שכחתי לכתוב, שכדאי את השקדים ואגוזיפ לקצוץטארקו
בערך לגודל של רבע שקד, נניח.
תודה רבה! כמה כמות יוצאת בערך?נועה נועה
הרבהטארקו
לוידעת בדיוק
תכלס זה לא מתנפח או משו- אז כמות של חצי קילו שיבולת שועל+כוס גרעינים+כמה פירות שתשימי...

יצא לי תבנית תנור גדולה ודי מלאה(ברוחב מלאה לגמרי, ועלה קצת לגובה, לא הכל היה שכבה אחת דקה)
מעולה, תודה!נועה נועה
אני אחליט כמה משלוחי מנות להכין ולפי זה אעריך...
של ניקיאו"ר
יש לי מתכון פצצה!!כדי להגיבאחרונה
2 כוסות קוואקר גס
חצי כוס קוקוס
1/3 כוס שמן
1/3 כוס דבש

לערבב היטב, לאפות על 180 ותוך כדי האפייה לערבב מידי פעם ב5-10 דקות האחרונות להוסיף הפתעות (אגוזים, שקדים, צימוקים, חמוציות.. ועוד...)

אני בדרך כלל עושה כמות בערך פי 3 ויוצא תבנית של התנור מלאה
למי יש את מתכון טעים טעים1465
לגלילות תמרים ואגוזים שמכינים מתמרים בואקום?
ליפרח-אש
קולים אגוזים ושקדים וקוצצים אותם
מחממים במיקרוגל לחצי דקה (ושוב כמה פעמים שצריך עד שרך )
חצי כף שמן (קוקוס הכי טעים) שלוש עד חמש כפות טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא) ואת חבילת התמרים .לחמם חצי דקה ללוש עם כפפות ושוב עד שרך

מוסיפים את האגוזים למינהם ושקדים (אפשר גם פיצפוצי אורז אבל קצת) בכמות שיהיה מלא אבל עדיין לא יתפורר
תודה! ובלי הטחינה?1465
לא בטוח לי על הטעם שלה פה
אפשר להוסיף קצת שמןפרח-אש
אבל פחות טעים לדעתי
אי אפשר טעים טעים בלי שוקולדארץ השוקולד
לא רוצה לבאס אבלרק טוב!
תמרים בוואקום נחשבים בעיתיים מאוד מבחינת כשרות- תולעים.

אפשר להשתמש בממרח תמרים, יש אפילו מהדרין.
שיפתחו ויסתכלו, אם לא רואים, למה שתהיה בעיה?ארץ השוקולד
והסבר אחר:
יש המון חומרות ומחלוקות בכל נושא החרקים, אז אם אנשים נוהגים בצטרה מסוימת, כנראה שהם יכולים להמשיך במנהגם.
מממ.. הנחה קצת מוזרה לא?מקום בעולם
אם יש דברים שאנשים לא יודעים ועושים מתמימות, יש מקום לבאיר את עיניהם..
כמה דברים:ארץ השוקולד
זה מעניין שההסתכלות הזו נראית מוזרה, כי פעם היו פוסקים שהיו מסתכלים על המציאות ומניחים שכך ההלכה ולפי זה בוחרים את ההבנה בגמרא, כך בעלי התוספות פעלו פעמים רבות. נראה לי שגם הרמ"א התנהל ככה.
כבר אמר הלל "אם לא נביאים הם, בני נביאים הם", וגם להתנהלות תמימה של עם ישראל יש תוקף. (גם במקרה עליו דיבר הלל העם נהג בתמימות ולא שאל שאלות, עובדה שהרבנים לא ידעו מה ההלכה ולכן חיכו לראות איך העם נוהג)
שנית, משום שחרקים זה תחום שיש בו כל כך הרבה חומרות, לכל התנהלות שתמצאי בנושא סביר מאוד להניח שיש פוסק הסובר כך, אז ברור לי שאין סיבה להניח שעם ישראל טועה שלא כדין. (שתי שאלות בסיסיות: האם יש מתעסק, כמה נחשב שיעור מיעוט המצוי המצריך בבדיקה.)

בנוסף, עצם החשיבה הזו היא מתוך הסתכלות שהתורה היא מה שעוברת במסורת הרבה יותר מהנאמר בספר, ולכן אם המסורת עברה אצל רובנו באופן מסוים, כנראה שזה גישה אפשרית בתורה. (מקווה שהובן)
וטענה אמונית, אם אנחנו סומכים על ההורים שה' הוא הא-לוקים ואנו מחויבים לו ולתורה שקיבלו אבותינו בהר סיני, למה שלא נסמוך עליהם ביחס לדין זה או אחר.
אולי זה יעניין אותך...אמושית
 
ותמרים בואקום זה עוד יותר בעייתי מממרח תמרים, כי זה לא טחון
חשבתי פשוט לרסק אותם בבלנדר לפני השימוש1465
תודה, כמה הערות:ארץ השוקולד
1. אם הם לא מוכנים לומר חברות כהגנה משפטית, מי ערב שהנתונים מדויקים?
2. פוסקים רבים קיבלו את דעת המשכנות יעקב, שצריך 10% לפחות של נגיעות כדי שנצטרך לבדוק.
(יש דעות מקלות יותר ויש דעות מחמירות יותר), ככה שהייתי מציע לבדוק 100 קופסאות בתור התחלה ואז לראות מה רמת הנגיעות, קשה לקבוע אמירה כלשהי לפי קופסא אחת.
3. ברגע שזה ממרח, אז זה רוסק וממילא החרקים התבטלו שם ב60 לכאורה, אמנם לא מבטלים איסור לכתחילה אבל כאן את לא מבטלת את האיסור.
מה האינטרס שלהם לשקר?מקום בעולם
זה לא שהם מציעים מוצר שאען בו לטענתם.
הפסיקות דלהם לא על פי קופסא אחת, אלא כמה הם מצאו בקופסא אחת..
ולמה ב3 אין פה ביטול איסור? נרי מלכתחילה אתה יודע שהסיכוי לתולעים שם גבוהה..
כמו שתגיד שאפשר לאכול ממרח תאנים בכיף למרות שאתה יודע שתאנים מתולע מאוד..
אני לא יודע מה האינטרס לשקר, אבל אני יודע שאין לקיחת אחריותארץ השוקולד
אבל כמה קופסאות הם בדקו?
לא כתוב שזה ממוצע, זה נשמע שהם בדקו קופסה אחת בכל פעם.

כי ההגדרה של ביטול איסור היא שאני מכניס משהו אסור לתוך תערובת בה היא תתבטל, ולא עצם האכילה.
לגבי אכילת משהו שיש בו איסור שהתערב זה מחלוקת רש"י וראש בחולין אם זה אסור או מותר, כמדומה לי שרש"י התיר והרא"ש אסר אבל יכול להיות שאני טועה מי אמר מה.
אגיד אותו דבר ביחס לממרח תאנים, זה אותה נקודה. מי שהכין את הממרח אולי עבר על ביטול איסור, אבל מי שאוכל נכנס למחלוקת רש"י ורא"ש. (בהנחה שיש חרקים מעורבים שם)
פעם שמעתי שזה לא בטוח נטחן לחלוטיןתפוחית 1
אולי עוד יש שם ביצים ותולעים ואז זה בעייתי מאוד
לא צריך שיטחן לחלוטיןארץ השוקולד
ברגע שהחרק לא שלם לגמרי, אזי ברור שאין פה בריה וממילא היא בטוח בטלה בשישים.
(אם לא ניתן להבחין אם שלם או לא, מובא על כך דיון ב"לכם יהיה לאכלה" של הרב איתם הנקין הי"ד)
אז אפשר אולי לטחון את זה שוב בבלנדר לפני השימוש לא?חילזון 123אחרונה


מרוסק לכאורה, נכון. אבל בפועל זה לא לגמריזכיתי
מרוסק. וניתן לראות חרקים או חלקי חרקים.
למי שהציע ממרח תמרים- הם מלאים בסוכר!

אני אשמח לשמוע ממי שמצא פתרון טוב. בינתיים כשיש לי כח אני בודקת תמרים, משרה ומרסקת.
לגבי החלק השני, לא יודעארץ השוקולד
לגבי החלק הראשון הגבתי לעיל
מרוסק לכאורה, נכון. אבל בפועל זה לא לגמרי - בישול ומתכונים

שוב, יש מקום גם להחמיר, פשוט אמרתי שיש דעות מקלות גם. (אם כי מה שהבאתי כאן לא היה הכי מקל שאני מכיר)
אנחנופרח-אש
בבית מאוד מקפידים להיזהר מחרקים וכן משתמשים בתמרים כאלה עם הכשרות טובה
ברוב התמרים בוואקום לא בודקים אותם לפני!!משהו מקורי2
מאמינה שכל אדם שזה חשוב לו בודק תמר לפני שאוכל.
לא יודעת לגבי הכל, אך תמרים בוואקום עם כשרות של העדה החרדית למשל זה בסדר כי בודקים אותם לפני.
איפה יש תמרים בוואקום עם כשרות העדה החרדית?עלה למעלה
רעיונות למשלוחי מנות יצירתייםnana
יש למישהו רעיון למשלוח מנות יצירתי לגננות? או שכנים וחברי הילדים?
לגננות-משלוח תות. תודה ושוב תודה. והתוכןכוחות חדשים
עבר עריכה על ידי כוחות חדשים בתאריך כ"ו באדר תשע"ט 17:30
הוא דברים הקשורים לתותים.
חברי הילדים-שוקו ועוגיות ארוזים יפה.
גם ממש חמודnanaאחרונה
משלוח בנושא קפה ועוגהשלומית12345
2 ספלים, קופסאת עוגיות, צנצנת קפה קטנה וכמה שוקולדים
רעיון חמודnana
עוגות ועוגיות ללא סוכרנוף123
מחפשת מתכונים ללא סוכר אם מתאימים לילדים פלוס גדול...תודה
השאלה למה בלי סוכר? סילאן, מייפל וכו אפשר??או"ר
אפשר בכמות קטנהנוף123
בצק פריך בלי סוכר במילוי תמריםיעל מהדרום
אפשר מתכון?מנורה*
עוגיות עבאדיאפונה
אשמח למתכוניםנוף123
(:או"ר
עוגיות סילאן ושקדים
זה עם סילאן

עוגיות שקדים פרוסים ללא סוכר
בזה שמתי מייפל. אפשר גם לערבב שומשום ושקדים טחונים לאותו משקל כמו במתכון

אפשר עוגיות ריבה עם בצק פריך בלי סוכר ומעל ריבת תות מהטבעיות בלי סוכר
לא מזמן ניתקלתי במתכון הזהחילזון 123
כבר למעלה משנה וחצי שאני כמעט אף פעם לא שמה סוכרsista

באף מתכון -

מחליפה בדבש או בסילאן (תלוי עד כמה דומיננטי אני מוכנה שהטעם של הסילאן יהיה, והוא לא יותר מדי דומיננטי)

 

עוגיות צ'וקלט צ'יפס הכנתי שבוע שעבר בלי סוכר, חלות, עוגות...

איך את ממירה סוכר בדבש/סילאן?נועה נועה
זה לא משנה את המרקם לחלוטין? מה יחס ההמרה? אני תמיד מסתבכת כשאני צריכה להכין ללא סוכר כי בגוגל זה תמיד עם תחליפים מגעילים...
ניסוי וטעייה - עד כה לא טעיתי ב"ה.sista

שופכת לפי העין - מה שמתאים לכמות שבמתכון - אבל פחות, כי זה מרוכז ומתוק יותר מסוכר.

דרך אגב, גם במתכונים שאני כן שמה סוכר, ואת זה אני עושה כבר שנים, גם מלפני שהפסקתי כמעט להשתמש בו,

אני מפחיתה את הכמות לפחות ברבע / שליש אם לא יותר. המתכונים מגזימים תמיד.

מבחינת מרקם, אני מתארת לעצמי שזה משנה, אבל לא היו תלונות עד כה.

אני גם לא מקציפה ביצים (כמעט לא משתמשת בהן גם כן, בעיקר לא לדברים שאני אמורה לאכול אח"כ),

להערכתי, אם את מקציפה, אז תוסיפי את הממתיק אחרי שזה מוקצף וטיפה יותר יציב מהשלב של הוספת הסוכר.

מקסימום תעשי ניסוי עם ביצה אחת פעם.

האמת שאנחנו כמעט לא מכינים מתכונים עם הקצפהנועה נועה
וגם אין סיכוי שבעלי יסכים להחלפה הזאת, אני שואלת רק כי פעם ב- אני רוצה להכין עוגה ללא סוכר בשביל אבא שלי ואז מסתבכת ממש... וגם אני מפחיתה סוכר בנוהל בעוגות. כמויות הסוכר שם מופרכות.
אז שתדעי שבמשפחה המורחבת שלי לא שמו לב אף פעם להחלפהsista

עד שאמרתי.

 

עוגות בחושות ובצק שמרים זה הכי קל - ממש ממש לא שמים לב.

מקסימום שימי כמות יותר גדולה של דבש ממה שאני שמה.

הבעיה שבשוטף בעלי מכין את העוגות נועה נועה
איך שמרים תופחים ללא סוכר?קפצ'ולה
אגלה לך סוד-sistaאחרונה

שמרים תופחים ללא סוכר!

הסוכר הוא זרז ומעודד תסיסה של שמרים, אבל גם מים חמימים בלי סוכר יעשו את העבודה.

 

דבש, סילאן, מיץ כלשהו, כולם כמו סוכר מבחינת ההשפעה - הם פשוט בונוס לשמרים.

אבל אם יש לו בעיה בריאותית עם סוכר גם דבש\סילאן וכו זה בעיתיחילזון 123


אצלו זה לא ככה, שאלתי כמה פעמיםנועה נועה
משלוח מנות יחסית בריא בלי ממתקים וקנוי...תתתתת

אשמח לרעיונות מה אפשר לשים...לא בדיוק ממתקים ושיהיה קנוי....

 

לבינתיים חשבתי: מיץ תפוזים טבעי( בקבוק קטן), חטיפי גרנולה, חלווה

אשמח לעוד רעיונות...

 

תודה

קרקרים טונהפרח-אש
טחינה גולמית, פסטו, לחם מיוחד, פיתות קטנותרק טוב!
ממרחים. מקלות מלוחים, פוקצות..תפוחית 1
פעם קבלנו מרק והיה ממש מפנק
יוגורט וקרקרים או גרנולהחילזון 123
פירות יבשים, שוקולד, תה/קפהבטהובן


פרות טרייםאאם
פירות בסלסילה עם מיץ פירות.sista


בסימן זיתים..-שמן זית, זיתים, ממרח זיתים וכד'כוחות חדשיםאחרונה
עיריתמנורה*
איפה קונים? לא ראיתי בשום מרכול..
זה צריך כשרות חסלט? יש דבר כזה בכלל...?
זה ירק עלים, כך שזה או לדעת לנקות טוב או לטחון או למצואיעל מהדרום
לק"י

בגידול נקי מחרקים.
ולא יודעת איפה יש.
איפה יש עירית באופן כללי?מנורה*
איך בודקים?
מן הסתם במקררים במחלקת ירקות בסופרים (ולא יודעת איך בודקים)יעל מהדרום
בד"כ בסופריםרגע שלםאחרונה

באיזור של העשבי תיבול, יש עירית ארוזה,

ויש גם עירית של חסלט.

מניחה לעצמי שיש בטח בשופרסל/רמי לוי וכדומה

טופו פיקנטי של תנובה. מה עושים עם זה? מבש/לים?שואלת כאן


לא מכירה את המוצר הספציפי הזה, מכירה טופויראת גאולהאחרונה
טופו הולך טוב עם ירקות מאודים או מוקפצים - חותכים לקוביות או לרצועות צרות ומוסיפים לירקות לטיגון / הקפצה.
אפשר לטגן טופו כמו שניצל.