שרשור חדש
יש למישהו\י מתכון לטורטיה במילוי בשר טחון?מתפצל"ש


בדיוק כתבתי בשרשור שבת, וגם משוטט כתב שם מתכון אחר.טארקו
תסתכל..
טורטיה במילוי בשרבטהובןאחרונה
בוקר טוב. אפשר בבקשה מתכון למטבוחה. תודה ויום טוב.פשטות22


מטבוחה..אמא לנסיך קטן
מרתיחה מים בסיר שמה 8 עגבניות בתוכו עושה בהם איקס למטה כשרואה שהקליפה מתקלפת קצת מורידה מהאש מקררת.. ואז מורידה את הקליפה סוחטת את העגבניה שייצאו הגרעינים ואז לסיר. מרתיחה מוסיפה סוכר מערבבת. כשהמים של העגבניות כמעט נגמרים מוסיפה פלפל חריף ומתבלת במלח ופפריקה. כשהמים נגמרים מוסיפה שמן(בנדיבות) מערבבת מידי פעם אחרי רבע שעה מורידה מהאש
אהה שכחתי שום. מוספיה 3 שיני שום קצוצות בשלב של הסוכר..אמא לנסיך קטן
את הגרעינים של העגבנית לא מכניסים למטבוחה?פשטות22


מטבוחה לעצלנים:טארקו
מטגנת פרוסות שום(בערך 5-6 שיניים פרוסות לא דק) ופרוסות פלפל חריף לפי רמת החריפות הרצויה-צריך ממש להיזהר שלא יישרף.
מוסיפה קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות, כפית סוכר, מלח, כמון, גריל עוף, פלפל, שום גבישי
מביאה לרתיחה ומבשלת על אש קטנה בערך שעה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. טוחנים קצת(לא למחית חלקה אבל שהפלפל והשום לא יישארו שלמים) עם בלנדר מוט
יוצא מושלם וקליל להכנה
יש בטח אלף מתכונים. אצלנואו"ר
קולים פלפלים בתנור מקלפים ומוציאים את הגרעינים.
מקלפים עגבניות, חותכים דק בינוני, מבשלים במיץ של עצמם עם מכסה אש קטנה מוסיפים שום ומתבלים מוסיפים הפלפלים חתוכים מוסיפים שמן אדום(שמן עם פפריקה כשהאבקה שוקעת נשאר שמן אדום) ומבשלין כמה שאפשר בזהירות שלא ישרף. אפשר גם כף רסק בתוך הנל. משהו כזה אבל משום מה לא יוצא לי כמו לסבתא... אולי בגלל שאני מתקמצנת על השמן וחריפות
מטבוחהאבןישראל
חותכים עגבניות ופלפל/ גמבה
מוסיפים שום כתוש וקצת שמן מלח ופלפל שחור
ומטגנים בסיר
את העגבניות מועכים עם מזלג עד שנראה שהם די מרוסקות ואז מנמיכים את האש בוגרים עם המכסה משאירים חור קטן ומבשלים שעה וחצי פלוס בערך
מדי פעם לערבב .מעדן
כל אחת עושה מטבוחה בצורה אחרת*אשתו של בעלי*
200 גולשות,200 מתכונים.
אחת שמה פלפלים,אחרת לא.
אחת משתמשת בתבלינים כאלו וכאלו,אחרת לא.
אחת מכניסה את זרעוני העגבניה,השניה זורקת.
בקיצור,תקחי מתכון ממישי שאת סומכת עליה שיודעת להכין מטבוחה טובה(ועדיף ממישי מעדות המזרח וסליחה על הגזענות...הן פשוט יודעות להכין הכי טוב)
או מתכון ממישי שהכינה מטבוחה טעימה שפעם אכלת
כבר יצא לי לטעום מטבוחות מגעילות...
מה זה השובניסטיות הזאתיבוריס
יש גם גברים שמכינים מטבוחה 😋😤
ממממ...צודק *אשתו של בעלי*
במטבוחה מרוקאית אוטנטית שמים פלפלים, שום, עגבניות, שמן.קראנץ שוקולד

כמובן שקולפים את העגבניות והפלפלים ושמים מעט סוכר כדי לשבור את החמיצות של העגבניות..

אגב עם עגבניות תמר יוצאת מטבוחה אליפות!!

במטבוחה מרוקאית אותנטית לא שמים סוכר בכלל!*אשתו של בעלי*
אני מוחה! במטבוחה מרוקאית אוטנטית אין פלפליםחדשה ישנהאחרונה
אלא אם כן התכוונת לפלפל חריף....


אני חותכת לחצי את העגבניות ומגרד בפומפיה גסהכלה נאה
מתבשל מהר יותר.
מוסיפה שום קצוץ
פרוסות פלפל חריף
לבשל על אש נמוכה ולערבב מידי פעם.
ליקראת סוף הבישול מוסיפה פפריקה מרוקאית שמן מלח ופלפל שחור. וממשיכה לבשל עד שהנוזלים נגמרים
מטבוחה מרוקאית טעימה!!
שלי-נביעה
מטגנת- בצל קצוץ דק, אחכ קוביות קטנות של,שום, מוסיפה 5 עגבניות שחתכתי לחתיכות קטנות-וגובה אחת חתוכה לקוביות קטנות- מבשלת עד שיוצא במרקם שבא לי, מוסיפה פלפל שחור, מלח, אבקת מרק טיפה,
וזהו.
יש לנו עונג שבת...
מחפשת עזרה בהשלמת מתכון לעוגיות קוואקראורית**
אני יודעת חלק:
3 כוסות קוואקר
1 כוס קמח
ביצה אחת
2 חמאה.

כמה סוכר? א. אפיה? תוספות שונות? עוד משו צריך?
כמה אופים ועל איזה חום?
בבקשהט'
מתכון:

5 כוסות קוואקר
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס סוכר חום
1 כוס שמן
5 ביצים

לערבב, ליצור עוגיות,
לאפות 20 דקות ב180 מעלות.

אפשר לשחק עם הכמויות של השוקולד/חמוציות/קוקוס/אגוזים. להוסיף או להחסיר. זה יצא מעולה בכל מקרה.

כשאין סבלנות לעוגיות אני משטחת בתבנית ומיד כשזה חם חותכת לאורך/רוחב וכשמתקרר זה מתקשה.
5 ביצים על 5 כוסות?? וואו. זה לא המון?אורית**
תודה רבה!!
לא, הקוואקר עבה מקמח וצריך מספיק דבק.ט'
אני מוסיפה אחת אחת עד שהעיסה נראית טובה.

תודה תודה!! ינוסה בעז"ה.אורית**אחרונה
הכנתי עוגיות קוואקר ושכחתי לשים סוכר אמא_מאושרת
יש רעיונות איך אפשר להמתיק אותן אחרי שכבר נאפו?
חבל לי לזרוק לפח..
לזלף שוקולד מעלט'

קרה לי פעם, בכל מקרה אל תזרקי.

מקסימום תטחני לגרנולה.

לפזר אבקת סוכר?גאולת#עולם
תודה לשתיכן אמא_מאושרת
נראה לי שאני אכין מי סוכר בריכוז גבוה, אטבול את העוגיות לדקה-שתיים, ואז אפשר אבקת סוכר.
אעדכן
יצא לא משהו..אמא_מאושרת
תודה בכל אופן על ההצעות!
לפורר ויש גרנולה אאםאחרונה
אפשר תפריט לחנוכת בית?שמשי
אירוח חלבי/פרווה.
כמה אנשים??בטהובן

מרק, למשל יכול להתאים במזג אויר כזה  ואם  מגישים בכוסיות אז גם אין בעיית נזילות.(אפשר קרוטונים או שקדי מרק ליד)

פסטה עם רוטב טעים

מגשי ירקות חתוכים, אפשר לתקוע מקלות ירק בכוסית קטנה (כזאת של קינוחים) ובתחתית מעט טחינה או גאוקמולי

אפשר מטבלים ואז גם לחמים/קרקרים

2-4 קישים בטעמים שונים

מציעה:טארקואחרונה
מרק אחד או שניים+קרוטונים/שקדי מרק
פיצות, פוקצות, לחם שום
פשטידות
לזניה
קרקרים/לחמניות(לא צריך גם פוקצות ולחם שום וגם לחמניות)
מטבלים- גבינות, טחינה, מטבוחה זיתים וכו'
פלטות ירקות
אנטיפסטי
סלט גדול יפה- סלט יווני או סלט חסה או סלט כרוב או גם וגם..
בורקסים או מאפים אחרים
קינוחים שווים

כמובן ממש לא חייבים את הכל..זה ממש תלוי ברצון להשקיע ובתקציב.. רק הצעתי רעיונות.
מישהו ניסה פעם להקפיא סלק מבושל? זה מפשיר בסדר?נשימה ארוכה


תודה. לדעתך לתבל לפני ההקפאה או אחרי?נשימה ארוכה


לדעתי אחרייראת גאולה
אני מקפיאה מה שנשאר אחרי שבת, וכשמפשירה - מתבלת שוב, כי ההקפאה מחלישה את הטעם.
הקפאתי רק סלק מקולף ומבושל שלם.אז זה בלי תבליניםחילזון 123אחרונה
וגם מה לגבי חציל קלוי ומקולף?נשימה ארוכה


מיקסר morphy Richards, מכירים?קטנה67
רוצה להחליף את המחקר שלנו שכבר מתחיל להתפרק..
מישהו מכיר את החברה הזו יודע האם היא נחשבת טובה?
לש קילו בצק טוב?
לא רוצה שהוא גם יתפרק לי מהר..
* להחליף את המיקסר, כמובןקטנה67
לא מכיר אותה במיקסריםבוריס
אבל במוצרי אחרים היא נחשבת לזול והסביר
תודה, לא רלוונטי המחירקטנה67
כי אני יכולה לקבל אותו במתנה ( ספציפית את המיקסר הזה) אז רק רוצה לדעת אם זה שווה או שעדיף לבחור במתנות אחרות..
לוותרבטהובן


אין לי, אבל נחשבת חברה טובה מאודיראת גאולה
תודה!קטנה67
אין לי מיקסר שלהם. אבל החברה נחשבת מצוינתאמא לנסיך קטן
תודה לכל המגיביםקטנה67אחרונה
@בטהובן, למה לוותר?
אפשר הסבר להכנה הכי פשוטה של פרלינים?1465
מאד מתחשק לי להפתיע את הבעל ליום נישואינו
מעולם לא הכנתי.
הבנתי שיש עניין של לטמפרר, מה זה? חובה?
יש קיצורי דרך?
אשמח לשמוע הסברים ממי שניסה, תודה רבה!
אם את לא רוצה לטמפררעלה למעלה
את פשוט יכולה לשמור את זה במקפיא/במקרר
עדיף לטמפרר אבל לא חייבאמא לנסיך קטן
אני הכנתי בלי מדחוםאני123
ויצא ממש מוצלח...

פשוט צריך להגיע לטמפרטורה שמצד אחד לא תשרוף את השוקולד.. ומצד שני אחרי שהשוקולד מומס כדאי לחכות קצת שתרד לו הטמפרטורה
הכי קצר ונוח...לחמם את השוקולד במיקרוגל..תתתתת

להיזהר שלא ישרף אבל...מינימום זמן

ותבנית סיליקון שקל לשלוף

תודה לכולם! וכמות לתבנית סיליקון אחת?1465
תבנית סיליקון קטנהתתתתת

עם פרילנים קטנים

אמור להספיק חבילת שוקולד מריר...

זה כשהפרלינים ממולא במילוי...

 

אני אוהבת במילוי חמאת בוטנים עם קצת אבקת סוכר ומלח

תודה רבה!1465
תלוי למה את קוראת פרלינים.פלספנית

בעזהי"ת

 

פרלינים, במקור, זה שוקולד קשה ממולא בקרם שוקולדי רך. 

 

לדוגמא: שוקולד מריר/חלב/לבן, ממולא בגנאש שוקולד/פיסטוק/קרמל/נוגט וכן הלאה, לפעמים עם תוספות מפתיעות בפנים. 

באלה- כן, צריך לטמפרר כדי שהשוקולד יהיה מספיק דק בשביל שיהיה אפשר לנגוס בו (לא נעים לתת ביס בקוביה עבה של שוקולד קשה..) , ומספיק קשה בשביל שיצליח להחזיק את המילוי ולהחלץ מהתבנית בלי להשבר. 

 

אני עושה 'פרלינים של עצלנים'.. או ככה לפחות קוראת לזה. 

ממיסה שוקולד מריר עם טחינה לפי העין, זה נותן שוקולד במרקם נעים לאכילה.. ושמה בתבניות סיליקון ולמקרר. זה לא ממולא, אבל זה כייפי ממש, ועל זה אני מוסיפה תוספות כמו למשל אגוז לוז, צ'ילי גרוס, מלח גס, ברס בוטנים וכן הלאה.. 

כמובן את הטחינה אפשר להמיר בחמאת בוטנים, ואפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן, ולעשות שכבות (למזוג לתבנית תערובת אחת, לקרר ולשים מעליה את התערובת השניה). זה עדיין מרשים וטעים ויפה אבל לא מורכב כמו פרלינים.

אבל זה לא ממולא עם ציפוי קשה.. 

 

יופי. אהבתי.1465
כן, אני מחפשת שיטות כאלה של קיצורי דרך... תודה! כמה חמאת בוטנים לשוקולד, סתם קצת בשביל הטעם ?
אני עושה ממש לפי העין..פלספנית

בעזהי"ת

 

בד"כ מעדיפה טחינה, אבל אני פשוט שופכת מהקופסא. זה לא כזה קצת, חצי כוס לחבילת שוקולד אולי? תוסיפי ותטעמי..

עשית לי חשק לפרלינים של עצלניםיעל מהדרום
לא חייב לטמפרר כדי שהשוקולד יצא דקבת מלך!!!!
הוא יכול לצאת דק גם עם הברשה של מכחול אפיה אחרי שהיה בבן מארי (אני מרתיחה קלחת עם מים ומעל שמה קערה עמוקה ובפנים השוקולד נמס יפה ולא נשרף). העיקר היא ההברשה או שפשוט שמים שוקולד ומסובבים את התבנית עד שהשוקולד מכסה יפה את הדפנות של השקע בתבנית...
תודה! הכוונה היא לקחת1465
מכחול רגיל אפילו, נקי כמובן, ולצפות איתו את השקע? יעבוד? לא מידי דקיק? ואת מניבה שוקולד עם עוד משהו? מוסיפה שמן?
כן! פשוט למרוח ולשלוט בעובי של הציפוי של הפרליןבת מלך!!!!
לא מוסיפה שמן
ורעיון למילוי- את יכולה לקחת במזרק ליקר ולשים יחד עם דובדבן. ממש טעים
או גנאש שוקולד לבן עם ברס
חייב טימפרורבטהובןאחרונה

גם למען הצבע של הפרלין וגם למען שליפה מוצלחת מהתבנית.

לא רוצה טמפרור? תכיני טראפלס

מתכונים לחיתוכיות שוקולד (או דברים בסגנון)כן אני

מחפשת מתכון פשוט,

עם חומרים זמינים,

וטעים...

עוגיות מוס של יעלה 😋חדשונת
מכירים?
הן טעימות מאוד מאוד, שוקולדיות, נמסות בפה...
מחפשת מתכון מתאים ועדיין לא מצאתי...
רעיונות למישהו?
אפחד לא מכיר? 🙈חדשונת
מי זאת יעלה?יעל מהדרום
חח, זה שם של מאפייה...חדשונת


הכנתי פעם משהו דומה.. צריכה להזכר מאיפה היה המתכוןמשיח נאו בפומ!
הקישור לא טוביעל מהדרום
לא יודעת למה זה לא מצליח...משיח נאו בפומ!
תחפשי עוגיות שוקולד שחיתות של פיית העוגיות(:
תודה!חדשונתאחרונה

אבל זה קצת מוזר...

כי לא נראה לי שיש כ"כ הרבה שוקולד בעוגיות שלהן, זו לא מאפייה כ"כ 'פנסי'...

ננסה בעז"ה

אז מה אוכלים השבת?סוסה אדומה
שבת שעברה הכנתי...

לילה -
דגים ברוטב אדום
מרק עוף צח
פטריות ממולאות בשריות
אורז
(לא הספקתי להכין תוספות של קטניות/ירק)

סלטים:
סלט ביצים עם בצל ופטריות מטוגנות
סלט שומר
סלט קולורבי וגזר
סלט עגבניות שרי
אבוקדו (טעים ממשש)
סלט טחינה
גמבות קלויות
קישואים חריפים מטוגנים

לבוקר- (אנחנו לא מצליחים לאכול הרבה)
שניצלים (מתכון שהמצאתי ומעולם לא טעמתי שניצלים טעימים יותר!!!)
אורז
קוגל תפו"א
וסלטים + סלט חי...

זהו

מתלבטת מה להכין השבת... יש רעיונות?
מה עשית עם האבוקדו?הנורמלית האחרונה
והשניצלים?
בכיףסוסה אדומה
אבוקדו ו2 ביצים קשות מעוכים הייטב
חצי גמבה וחצי עגבניה חתוכות הכי דק שיש
2-3 שיניים בינוניות של שום כתוש
פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק! קצוצים
חצי לימון
מלח, פלפל
מקווה שלא שכחתי משהו. טעים ממששש


שניצלים:

דואגים שהחתיכות יהיו ממש ממש יפות בלי לבנים ואדומים מגעילים כאלה, ומסדרים את הקצוות יפה שיהיה בא לכל ילד לטרוף את זה.

מכינים את המרינדה
2 ביצים מקושקשות היטב בקערה
2 כפיות חרדל
1 כפית מיונז
1 כף קטשופ
פלפל שחור
מלח
הרבה פפריקה מתוקה וקצת חריפה
הרבה אבקת שום (או שום 4 שיניים לפחות כתושות הייטב)
לערבב הייטב

להשרות את כל החתיכות בתוך הקערה באופן שיהיו מכוסות במרינדה במשך חצי שעה לפחות (ככל שיותר זמן, זה סופג יותר טעם וגם הופך את זה ליותר פריך)

מוציאים מהמקרר וטובלים את זה בפרורי לחם זהובים היטב.
מטגנים...

מבטיחה. הכי טעים שטעמתי... בעלי חזר וטרף וכמעט לא נשאר לשבת...
אשמח למתכון של הקישואים החריפים, תודהמרגרינה
הכי קל בעולם אבל ממש טעיםסוסה אדומה
נראלי שזה סלט תוניסאי כי זה בא מסבתא שלי

חותכת קישואים לפרוסות לא דקות מידי ולא עבות (עיגולים)
חותכת לרצועות לא מושקעות פלפל חריף בכמות שאתם אוהבים (פלפל אחד בדכ לא מספיק, ממליצה על לפחות 3)
מטגנת את כולם עד שנעשים זהובים - חרוכים טיפה...
תו"כ מוסיפה קצת מלח גס מעל ומערבבת...

זהו.

אפשר גם בשמן לעשות בתנור ואז זה פחות מאבד מהצורה שלו אם את רוצה שיראה יפה...
אבל נראלי יותר טעים בטיגון.
תודה!! ינוסה מרגרינה
את יכולה לטגן את הפלפלים גם כשלמיםסוסה אדומה
ככה זה במקור... וזה יותר יפה ככה...
חחח אז מה המתכון של השניצלים?!או"ר
אה ראיתי שכבר שלחת
וואי נשמע ממש טעים מה שהכנת אנחנו עשינו השבתבעוז וענווה!

בישול משותף של אבא, אמא ושלי:

 

לערב:

תפוחי אדמה קוביות מתובלים בתנור (הכי פשוט והכי טעים)

עוף בתנור עם עגבניות ובצל

סלט עדשים שחורות עם בטטה

סלט כרוב

 

לבוקר:

אורז בטעם עוף עם בצל שלמות

בשר בקר והודו בתנור עם סילאן ותבלינים

אנטי פסטי מתוק- חצילים, בטטה, קישואים..

סלט חי

 

סד"ש: דג סלמון עם פיצוחים וירוקים..

 

איזה כיף שאנחנו בבית השבת

 

שבת שלום!

 

 

כל הכבוד לכםסוסה אדומה
על ההשקעה בסעודה שלישית...!!
אנחנו לא מצליחים לאכול אף פעם משום מה ביום שבת... אוכלים בבוקר בקושי ואין מקום לסעודה שלישית... הזוי
דווקא בבוקר אנחנו אוכלים טוב ואז בסדש באמת אין מקוםבעוז וענווה!

בקיץ זה יותר קל

איך מכינים את האורז בטעם עוף? וגם את העוף עם בצל בתנור?אנונימי0


אגיב לך בהמשך בע"הבעוז וענווה!


היי, לשאלתךבעוז וענווה!אחרונה

@אנונימי0 - את האורז מבשלת כמו אורז רגיל. רק מוסיפה לו במקום מים רגילים רותחים - מים של חליטה של בשר או עוף, אנחנו תימנים וחולטים את הבשר והעוף ולכן יש לנו את זה .וזה יוצא פשוט מושלם!!!!

 

לגבי העוף בתנור- שוב, אנחנו חולטים את העוף, מסדרים בתבנית, מתבלים איך שרוצים שופכים שמן על העוף לא הרבה,  חותכים עגבניות ובצל ומפזרים מעל ומכניסים לתנור עד שהעוף משחים.

מחפשת מתכון של דג מושט עם מיונז, חרדל ופטרוזליהנעמה301
פעם הכנתי כזה ושכחתי, זלא זוכרת בדיוק מה המתכון אבל זה היה משהו בסגנון הזה.
מי מכיר?
(המתכונים שאני רואה באינטרנט הם עם מיץ לימון, ואני לא רוצה שיהיה חמוץ)
תודה!
אני מכירה מתכון כזה עד דג סלמון..הריון מספר אחת
תודה! הכנתי על מושט ויצא טעים. (סתם שמתי מה שבא לי)נעמה301אחרונה
משלוח מנות מקסיקניבעצמי
מחפשת רעיונות מה אפשר לשים במשלוח מנות מקסיקני חוץ מדוריטוס ומטבוחה
טורטיות ממולאות, גוואקאמולי, צ'ורוסג'ינג'ר
מעדיפה דברים קנוייםבעצמי
ולא להכין בבית..
שעועית ברוטב אדום? (בשימורים,יש קופסאות קטנות)חילזון 123


נראה לי שאף אחדבעצמי
לא משתמש בזה..
אצלינו אוהבים...חילזון 123


סלט אבוקדובוז
צ'ילי או דברים בטעם צ'ילי
בכללי דברים חריפים
תירס
את יכולה פשוט לשים את המצרכים בתוך סומבררו..בת מלך!!!!
בטח יש עכשיו בחנויות של תחפושות כובעים כאלו בזול
מטבוחה זה מקסיקני?? ממתי??*אשתו של בעלי*אחרונה
עוגת שוקולדדודה שוקו
היי,
אחיין שלי מאוד אוהב לאכול את הציפוי של השוקולד שמעל לעוגה (גנאש של קצפת ריץ' + שוקולד מריר) ולא אוכל את העוגה עצמה.
יש למישהו רעיון למשהו שאפשר לעשות רק עם גנאש? חבל לי על עוגה שנזרקת ואני רוצה להכין לו משהו טעים שיאהב
טראפלססתם אחת
חמוד האחיין גאולת#עולם
אם להשקיע ,אז אפשר עוגת מוס בשכבות .

או אפשר לזלף את הקרם לכוסיות.
אפשר גם לזלף לתבניות של ארטיקים להוסיף מקל ולהקפיא , יצאו מעין גלידות.

אפשר גם לצפות בגאנש שוקולד ולשים תוספות שהוא אוהב :
כמו עדשי שוקולד/ אגוזים/ קצוצים /קוקוס וכו.. ואז זה משדרג את הארטיק .

אפשר לשלב את הגנאש הזה בדברים אחרים נגיד ,ניסית בעוגת בסקוויטים? שכבת בסקוויט, שכבת גנאש וכו..

בטח יהיו פה עוד רעיונות יצירתיים
בעיקרון זה אמור להיות משהו פרווה ולא כבד מדי לקינוח לערב שבתדודה שוקו
עוגת בסקוויטים זה רעיון מעולה, הבעיה שזה חלבי..
אפשר להכין פרווהיעל מהדרוםאחרונה
כוסיות אישיות עם גנאש... טעים מאד!חילזון 123


רק גנאש? לא כבד מדי?דודה שוקו
אפשר גנאש מוקצףחילזון 123
מחפשת מתכון לחלות/לחמניות קטנות שיוצא טוב בטוסטר אובן מוטיבציה
תודה!
כל מתכון לדעתי יתאים.ט'


יש משהו שצריך לשים לב אליו?מוטיבציה
ויש לך מתכון מומלץ?
אולי מעט יותר נוזלים שלא יתייבש באפיה.. לא בטוחהט'

אני מכינה תמיד 2 קג להפרשת חלה בברכה:

 

2 קג קמח (כוסמין, הכי שווה)
4 כפות שמרים
1 כוס סוכר
2 כפות מלח
2 ביצים
5 כוסות מים פושרים
1 1/2 כוס שמן

לערבב לפי הסדר וללוש^
את השמן להוסיף תוך כדי לישה (אני לשה במיקסר)

 

הסוד לחלות אוריריות וגדולות זה התפיחה, תפיחה ראשונה - קליעה - תפיחה שניה וזה עוד יתפח בתנור.

ממש סמוך לאפיה למרוח בביצה (מעורבבת עם דבש, נותן פריכות לחלות וימתיק מאוד) ושומשום.


לחמם מראש את התנור ולאפות עד שמשחים (20 דק+-) בחום בינוני.

תודה רבה!מוטיבציה
היה פעם שירשור על זה עם המלצותפרח-אשאחרונה
דג מושט = דג אמנון?מוטיבציה
חיפשתי בסופר מושט למתכון מסוים והביאו לי אמנון 😳
אז כל המתכונים של הדגים המרוקאים זה עם אמנון??מוטיבציה
לא.. כל מיני דגיםעלה למעלה
מה למשל?מוטיבציה
נסיכה,טונה,בורי,קוד...*אשתו של בעלי*
לוקוס, לבר ק, דניס, בוריעלה למעלהאחרונה
עוגיות קפה של ניקי, מישהו הכין?אורנית
לפי דעתי הן לא יהיו יציבות ולא ככ פריכות..נקודה טובה
לא הכנתי את אלה ספציפיתאם לשתיים
אבל מכינה מתכונים דומים ותמיד מחליפה בשמן. זה קצת פחות טעים אבל עדיין יוצא מצוין ושווה לי לגמרי בשביל הבריאות.
שמן קנולה ממש אבל ממש לא נחשב בריאג'נדס
הוא אולי טיפונת פחות גרוע ממרגרינה. זה שמן שהוציאו ממנו את כל הערכים שלו לכן נקרא שמן מזוכך.
חמאה פחות גרועה משמן קנולה. לפחות היא לא מזוככת ועם הערכים המקוריים שלה.

אם כבר רוצים תחליף *מצוין* לשמן (לא טיפה פחות גרוע) אז שמן קוקוס הוא מדהים. עם ערכים מדהימים לא זיככו אותו. הטעם לא מאוד מורגש בעוגות וזה ממש עניין של הרגל, אחרי שתי עוגות כבר לא מרגישים בכלל.... (אומרת בתור שונאת קוקוס)
חמאה היא חלבית ולכן זה פחות רלוונטי אצלנואם לשתיים
ואת צודקת-שמן קוקוס הוא תחליף מצוין רק שהוא מאוד יקר...
ועדיין שמן קנולה הוא הרבה יותר טוב ממרגרינה עם סוגי השומנים השונים שיש בתוכה
הוא לאג'נדס
הוא כמעט גרוע אותו דבר..... אני יודעת שקשה לשמוע את זה, אבל זה נכון🤷‍♀️

ולגבי המחיר של שמן הקוקוס- נכון שיחס המחירעם הוא גדול, אבל לומדים להכין גם פחות עוגות=עוגיות. גם בריא....
היום כבר שמן קוקוס,שגרה ברוכה
גם לא נחשב בריא..
יש דעות כאלוג'נדס
אבל הרוב המוחלט מסכימים שהוא הרבה יותר טוב משמן קנולה!!!
הוא לא יכול להיות גרוע באותה מידההנורמלית האחרונה
משום שהוא לא שומן מוקשה וזה כבר מעלה את רמתו.
הבעיה לא רק בשומן המוקשהג'נדס
יש שומן מוקשה שטוב לגוף השאלה איך הוא הגיע להיות מוקשה. באיזה תהליך. לכן חמאה הרבה הרבה יותר טובה ממרגרינה. כי יש בה גם שומן מוקשה אבל המקור שלו לא מזיכוך והריסת האוכל.
נכון, שכחתי מזה.הנורמלית האחרונה
אבל בכל זאת מבין שני שמנים מזוקקים, אם אחד מוקשה - המוקשה גרוע יותר.
נכוןג'נדס
הוא פחות גרוע אבל הוא עדין גרוע לכשעצמו. ביחס לעצמו.
היא שמה מלא סוכר..אני123אחרונה
בדכ מחליפים חמאה בשמן קוקוס לשמירה על המרקםאו"ר
אני נוהג להחליף בעוגיות אופנהיימר ובעוגות חמאה בשמןארץ השוקולד
במקום 200 גרם חמאה או מרגרינה, חצי כוס שמן.

בעוגות זה יוצא בערך אותו דבר, בעוגיות זה מורגש ופחות טוב אבל עדיין יכול לצאת ממש טוב.
(מעולם לא הכנתי את של ניקי, אבל מניח שאין הבדל מהותי)
תודה לכולם, החלפתי בשמן ויצא מצויין!אורנית
כנראה פחות טוב מהמקור, אבל מעולה לטעמינו..

ג'נדס, יום אחד עוד אשתמש בשמן קוקוס, בינתיים, אני לפחות לא משתמשת במרגרינה.. וחמאה זה כמובן הכי שווה, אבל זה חלבי..
מבינה אותךג'נדס
(רק רציתי לציין שזה לא הבדל גדול בפער...)
אורז אורז אורזלמען שמו באהבה!
מחפשת עצות וטיפים להכנת האורז המושלם!
יש מלא שיטות ועוד לא מצאתי את האחת שטובה לי, אשמח לשמוע שיטות חדשות. תודה!
מתכון מהיר למוסקה?בוז
מה יש-
בשר טחון, תבלינים, פטרוזיליה, חציל גדול, רסק וכו'.

יש לי הרבה עגבניות שהולכות להתקלקל, יש איך לשלב אותן?
הכי מהירט'

לפרוס חציל לאורך או לעיגולים, לסדר בתבנית, לזלף מעט שמן ומלח, לאפות בחום גבוה עד שמוכן (כמו מטוגן רק רבע מהעבודה) (אולי צריך להפוך באמצע).

 

לסדר שכבת חצילים בתבנית (אני מכינה בפיירקס) 

 

לערבב בשר טחון + מעט מלח, פפריקה (אפשר גם פטרוזליה קצוצה ובצל מטוגן, מה שאוהבים) ולשטח מעל לחציל

 

להוסיף מעל הכל רסק עגבניות מתובל

 

שכבת חציל נוספת

 

לסגור את התבנית ולאפות בחום בינוני 40 דקות בערך.

 

 

כן , תטחני את העגבניות עם שום ושהם יהיו הבסיס לרוטב.גאולת#עולםאחרונה
מעדן אורז סולת מטורףמיסטר דום
מעדן אורז סולת מטורף.... מתכון פשוט.. אורז וסולת לפי העין כמעט ליטר חלב 2 כוסות מים 50 גר חמאה 3 כפות סוכר מבשלים בערך כשעה על להבה קטנה מערבבים כל הזמן מקררים לילה שמים קינמון גרנולה חמוציות כל מה שבא לכם ובתיאבון (את הצים מוסיפים לאט לאט)
כמה בערך סולת ואורז? באותו מידת יחס?אשליה
טם אני רוצה להוסיף קקאו,להוסיף כשזה על האש,נכון?
הכמויות הםמיסטר דום
אני עשיתי משפחתי אבל זה 4 כפות אורז טחון 2 כפות סולת 2 כוסות חלב וכוס מים בערך.. סוכר קקאו לטעמך. אפשר להוסיף גרנולה וכו אני אחהב לבשל את זה שעה וקצת על אש נמוכה ולערבב כל הזמן כי אז זה ממש יוצא חלק ומרקם קטיפתי מפנק
תודהאשליה
ואיך אפשר לטחון אורז?
מטחנת תבליניםמיסטר דום
במשך שעה אתה עומד ליד האש ומערבב?בארץ אהבתי
נשמע באמת מצויין אבל אין סיכוי שתהיה לי שעה ברצף לעמוד ולערבב...
מתכננת לנסותאו"ר
רגילים לדייסה, אבל אף פעם לא ניסיתי לבשל אותה עוד ועוד עד כלות. האם שמים אורז וסולת "לפי העין" כמו ששמים בדייסה(שתוך כמה דקות כבר מתאדה ונשאר סמיך) ואז כל הזמן מוסיפים נוזלים, או שמעט סולת ואורז ביחס לנוזלים כך שיהיה ממש דליל?
זה ממש כמו בתמונה שלא רואים גרגירים? מה יוצא חלק כמו יוגורט/מעדן?
אני אגיד לך אני עשיתי בערךמיסטר דום
8 כפות אורז טחון שזה כמעט כוס אורז סולת הייתה החלטה של רגע (אמא שלי אומרת שמוסיפים אותה 20 דק לפני סוף הבישול כי היא מתבשלת מהר יותר)
זה כמעט ליטר חלב וכוס וחצי מים (ברור שמוסיפים לאט לאט בהתאם לאם התבשל או לא תתחילי לבדוק אחרי חצי שעה כל 10 דק) וזה יוצא חלק וקטיפתי וכל הבישול המטורף הזה שווה את זה לחלוטין
תודהאו"ראחרונה
מחפשת מתכון הכי טעים שיש לדג אמנון/מושטaima

שאפילו אולי ילדים ינסו לטעום. או כאלו שפחות מתלהבים מדגים.

 

תודה רבה!!

 

 

אין כמו הדג המרוקאי של ספתא שלי *אשתו של בעלי*
מבטיחה לך שיזללו ויטרפו וגם ינגבו את החלה עם הרוטב...
מצרכים-
מושטים(בקערה עם מלח ומיץ לימון...)
בסיר רחב(סוטאז׳) לשים שמן(הרבה,לא להתקמצן!
ככה זה דג מרוקאי...)
ולטגן-רצועות גמבה אדומה,2 פלפלים ירוקים חריפים(ללא הגרעינים!!כדי שלא יצא חריף מדי),
7 שיני שום פרוסות.
לאחר 10 דקות טיגון,לתבל-2 כפות פפריקה אדומה מתוקה,כף מלח.
לשים 2 כוסות מים רותחים(להרתיח בקומקום) ולהביא לרתיחה נוספת.
לשים פרוסות דקות של תפוחי אדמה+גרגירי חומוס(לא חובה אך רצוי...)
לאחר 10 דקות,לשטוף היטב את הדגים מהמלח והלימון ולהכניס לסיר בצורה מסודרת כשהעור כלפי מטה.
לכסות את הסיר,להביא לרתיחה ולהנמיך את האש ולבשל כחצי שעה,עד שהמים מתאדים כמעט לגמרי.
הרוטב צריך להיות מעט שומני ללא מים בכלל.
לפזר כוסברה קצוצה...לכבות לאחר 5 דקות.
העתקתי את המתכון,תודה רבה לך 👍ענווה,
השרתי בלימון ומלח כמו שכתבת.aima

ביחד עם לאפות עם הרבה תבלינים שמישהו אחר כתב.

דבר ראשון היה לנו מאוד טעים. והיו אפילו שני ילדים שאהבו

מצופה בפרורי לחם בתנורחילזון 123


אפשר מתכון?אמא לנסיך קטן
אני אוהבת ממש פשוט. כמו שניצל...חילזון 123
בביצה ופרורי לחם ושמן
אפשר גם בלי ביצה. רק פרורי לחם. ולאפות זמן לא ארוך מדי שלא יתייבש.

לילדים זה הכי נחמד לדעתי
שלי ממש אטהבים!זה קלי קלות וטעיםמעין אהבה
אפשר לתבל את הפרורי לחם
או לשים יחד עם הביצה גם משהו-חרדל,קטשופ,רוטב צ'ילי,סילאן
אבל אני אוהבת את הרגיל ורק מתבלת את הפרורי לחם

תאמת שאצלנו אוהבים דג אולי מהרגל שכל שבת...או"ר
אצלנו הילדים אוהבים אותו פשוט מטוגן קלות (אפשר לטבול קודם בקמח)

וגם כדג מרוקאי אוהבים מאוד אבל אצל חמותי עושים שונה ממה שכתוב פה למעלה.
קודם מבשלים במים בסיר רחב פורסים פלפל יבש (משרים בכוס מים רתוחים ומנקים מגריעינים)רצועות גזרים ושום כשמתרכך קצת אז מוסיפים הדג עם העור כלפי מטה ומכסים (כוסברה ופטרוזיליה גם מוסיף המון אבל לא קוצצת כי הילדים לא אוהבים עלים ירוקים ואז יותר קלי לשלוף החוצה את הגבעולים לפני ההגשה) כשמלבין וכשכמעט אין מים (היה מים חצי גובה של דג,, משחקים עםהמכסה אם יש מדי מים מסירים כדי לאדות אם לא מתבשל מכסים...) מוסיפים שמן אדום (בכוס כפיות פפריקה ושמן חצי כוס כמה דקות שמים רק את השמן בלי האבקה של התבלין). עוד כמה דקות על האש שיקבל צבע.
אמנון בפטריות ובטריאקי (הולך טוב גם עם דגים אחרים)בת נוגה
משרים את הפילטים של הדג במיץ לימון ובמעט מלח להסרת טעמי לוואי, שוטפים היטב ומייבשים
(לא חובה).
מטגנים היטב 2-3 בצלים קצוצים
מוסיפים סלסלת פטריות פרוסות או קופסת שימורי פטריות,
מערבבים ומאדים יחד כמה דק',
מוסיפים שום כתוש (לא חובה אך מוסיף)
כחצי כוס רוטב טאריקי וכחצי כוס יין,
מתבלים במלח ובפלפל ובוחשים היטב
נותנים לנוזלים להצטמצם ויוצקים מעל הדגים בתבנית גדולה
אופים כ-25-30 דקות בחום בינוני, עד שהדג מתייצב והופך מבפנים ללבן.
נזהרים לא לייבש על הפלטה אם מכינים לשבת

נשמע טוב! אני אנסה.aima


סלמון ניסית להציע לילדים?קרן-הפוך
לדג אמנון אין ועם מיוחד לדעתי. הטעם מגיע מהתבלינים והתוספות.

לדג סלמון, לעומת זאת, יש טעם משל עצמו, ולדעתי טעים יותר.
סלמון כן אוהבים אצלי.aima

אבל רציתי להגדיל את האפשרויות. לעוד סוגי דגים.

תודה!

אני עושה ככה בד"כ את המושט ובעלי טורף את זה אם זה עוזר...סוסה אדומה
זה אולי נשמע ארוך אבל זה גג 15 דק של הכנה אם לא הרבה פחות. + 15 דק במחבת וזה טעים ממששש.

- אם יש צורך להפשיר - מפשירה את הדגים בקערה מלאה במים וקצת לימון...
- מטגנת במלא שמן עגבניות חתוכות לקוביות עד שהן הופכות לרוטב כזה (עגבניות ככמות הדגים).
- מוסיפה אם יש לי בהישג יד פלפל אדום קלוי בלי קליפה (או גמבה קלופה ופשוט מחכה שהיא תהיה נימוחה כזאת)
- מוסיפה 1- 2 פלפלים חריפים (תלוי כמה אתם אוהבים חריף) חתוכים לרצועות.
מחכה שהכל יהיה מטוגן...
מוסיפה בין חצי לראש שום חתוך או קצוץ...
מתבלת- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה, קצת כורכום, ואבקת שום.
מערבבת היטב...
- מוציאה את הדגים מהקערה, שוטפת אותם היטב, ומייבשת את כולם בנייר סופג משני הצדדים...
מזליפה שמן על כל אחד מהם, מתבלת בפפריקה, מלח ופלפל וגבישי או אבקת שום.
ואז מעסה כל דג עד יפה עד שנהיה אדום ויפה...
מכניסה למחבת על הצד של העור, אחרי 3 דקות הופכת להם צד ודואגת שינוחו על רוטב ושמעליהם גם יהיה רוטב מלמעלה ולמטה...
לא להוסיף מים. זה מוריד מהטעם של התיבול.

תודה! אנסהaima

רק כשזה דג ברוטב אדום הילדים לא מתקרבים. אולי אם יהיו מספיק פעמים אחרות שזה טעים הם ינסו גם את זה.

שכחתי להגיד שזה הרבה יותר טעים בשבתסוסה אדומהאחרונה
אחרי שזה בפלטה וזה סופג את הרוטב הייטב...