שרשור חדש
שאלת חמיןמתנסה
או יותר מדויק טשולענט...

באיזה שלב מוסיפים קישקע?
אני מכירה שמבשלים הכל יחדיראת גאולה
גם את הקישקע, רק שמניחים אותו מעל הכל.
ייתכן שקודם מרתיחים את כל הסיר ורק אז מניחים למעלה את הקישקע, אני לא סגורה על זה.
בסוף הבישול,כמה דק' אחרונות*אשתו של בעלי*
להוסיף לקראת הסוף בסיר מלמעלה.
כל הבישול שלו זה על הפלטה.
תודה לעונותמתנסה
מישהו רוצה להכריע?
בדיוק כמו שכתבה א.ש.ב.חייל בית דוד


תודה, הכרעת...מתנסהאחרונה
מרק ירקותבינייש פתוח

הי! יש לי בבית מיקסר ידני, ואשמח לעצה איך להכין איתו מרק ירקות כמה שיותר מהר וטוב (נוזלי ללא חתיכות ירק). האם להצמיד אותו לתחתית הסיר, או אולי להפך להפעיל אותו לכל נפח הסיר? או אולי גם וגם?

מיקסר למרק? אולי הכוונה לבלנדר ידני?קרן-הפוך
בדיוק. כתבתי מיקסר ידני. מיקסר ובלנדר זה אותו דבר. לא?בינייש פתוח


לא משנה. להצמיד את המה שמו הידניבינייש פתוח

לתחתית הסיר או להפעיל לכל נפח הסיר?

חחח גברים..אמא לנסיך קטן
אני פחות אוהבת בידני אבל אם זה מה שיש לך אז אתה מכניס לסיר ומפעיל. תוך כדי גם יורד לתחתית עד שכל הירקות טחונים. אני בעיקרון "תופסת" את הירק מצמידה לתחתית וטוחנת ככה יותר קל לי.
בהנחה ומדובר בבלנדר מוט עם סכין בקצה.קרן-הפוך
להניח בתחתית הסיר. מידי פעם להרים קלות ושוב להוריד. אם תרים יותר מידי המערבולת תשפריץ את המזון החוצה.

(וחייכתי למקרא הכותרת... איך בחרת לכנות את זה..)
מותר להצמיד אבלג'נדס
תעלה מידי פעם... תנסה להרגיש אם אתה נתקל בגוש גדול ו"תכלא" אותו כדי שירוסק. בהצלחה.
מיקסר זה זה שמקציפים איתו קרם לעוגה.בלנדר זה עם הסכין בקצה שחילזון 123

שמרסק דברים. מרק למשל...

בכל מקרה מעלים ומורידים אותו עד שהירקות יחסית מעוכים
ואז אני מחזיקה אותו קצת באלכסון (מטה גם את הסיר קצת)
ככה שמצד אחד החתיכות שעוד לא התרסקו יגיעו לסכין ומצד שני שלא ישפריץ הכל החוצה

תודה לכולן!בינייש פתוחאחרונה
למדתי משהו מעבר למה שתיכננתי שקשור להכנת מרק...
אגב האלגוריתם של זיפי (אתר ישראלי לקנייה מקוונת) הוא כנראה גברי כמוני כי אצלו גם בלנדר וגם מיקסר גם מקציפים וגם מרסקים את האוכל...
פריקסה אפויענתתתת
מחפשת מתכון שהופיע פעם בפנימה.....
אפריקסה אפוי זה לחמניה..משוטט
אפשר לעשות במקום פריקסה סנדויץ טוניסאיעלה למעלה
פריקסה זה סנדוויץ תונסאי.מוריה
לא נכון...עלה למעלה
סנדוויץ' טוניסאי זה..משוטט
המילוי של הפריקסה בבגט או לחמניה.

פריקסה זה לא רק הבצק המטוגן אלא כל המכלול של התפו"א הביצה החריף החמוצים והטונה..
סנדוויץ טוניסאיעלה למעלה
זה לחמניה שממולאת בכל מיני דברים, ביצה,טונה, חריף, תפוחי אדמה, סלט וכו'
ופריקסה זה לחמניה מטוגנת שממולאת בדברים האלה
מוזר. לא שמעתי על זה ככה אף פעם.מוריהאחרונה
את יכולה לנסותעלה למעלה
לשים הרבה שמן על התבנית והבצק ולאפות על חום גבוה
אפשר עזרה? פעם ראשונה שעושה חמיןסוסה אדומה
בעיקרון מתחברת יותר למתכונים שבאים מארצות המזרח, או כאלה ישראליים, אבל גיליתי שיש שני מאכלים שהאשכנזים מנצחים בהם.
מרק עוף צח של שבת, וצ'ולט... הכי שבתי וטעים בעולם.
כאילו כשאוכלים את זה, מרגישים דורי דורות של שבתות מתוקות שעברו על עמ"י. וזה טעיםםם...

בקיצור, פעם ראשונה (התחתנתי לא מזמן) שאני רוצה להכין צ'ולט - (בעברית קוראים לזה "חמין" אבל גיליתי שביידיש זה טעים יותר).

ואני מחפשת מתכון טעים....
כמובן שגם הספרדים יכולים לענות
הכי גזעני שלי... אבל מותר לי. אני מעורבת ומכינה בעיקר ישראלי/מזרחי.
דבר ראשון - כבר עכשיו, תשרי את הקטניות שאת רוצה לשים במים.sista

לגבי מתכון - אין לי מה לתת לך...

כנראה לא טעמת גפילטע-פיש אמיתי וטוב.אניוהוא
כי אין דבר כזה גפילטע פיש אמיתי טוב..אמא לנסיך קטן
עונה לך..אמא לנסיך קטן
משרה שעועית לבנה וגם את השחורה(נראה לי קוראים לה מאש..?) לילה לפני..
בסיר מטגנת בצל קצוץ מוסיפה בשר(מס' 8 הכי טוב כי הוא ממש מתפרק..) מוסיפה את השעועית וחיטה (לא יודעת לתת כמויות מדויקות אבל אני שמה בערך יחס של 1 שעועית 1/4 1 חיטה..) נותנת בישול קצר עם המים של הבשר בערך 7 דק'. מוסיפה תפוא קטנים או גדול וחוצה לרבעים... מוסיפה מים ומרתיחה. מנמיכה את האש ונותנת לזה להתבשל רבע שעה בערך..
מתבלת בכמון כורכום פפריקה(לא הרבה) מלח ופלפל שחור. ממשיכה בישול כשמידי פעם מערבבת. הבישול בסך הכל בערך שעה וחצי..(אצלי..) כשאין כבר מים כמעט והקטניות דביקות.. התפוא מתפרקים קצת והבשר רך..
הרעיון של הצ'ולנט זה הבישול הארוך. אז אני מכינה יום לפני נגיד חמישי בערב ואז מעבירה לפלטה.. ומוסיפה ביצים קשות.
*שעועית מש היא ירוקה וקטנה, שעועית שחורה היא כמו הלבנה אבל-שהנורמלית האחרונה
נו איך יצא לך?ronit cohen

נו איך יצא לך?

אממ.. לא אני הכנתי..סוסה אדומה ביקשה..אמא לנסיך קטן
אין לי מתכון מסודר,מ.א.

רק כמה טיפים: 

אם אתם אוהבים טשולנט מתקתק - שימי סילאן (הוא גם נותן צבע מעולה). 

תחשבו אם אתם רוצים הכל מעורבב, או כל מאכל בשקית בד/ שקית קוקי נפרדת. 

אם אתם אוהבים תפו"א ממש שחומים, כמעט שחורים - שימי אותם למעלה. אם לא - למטה, שיהיו מכוסים במים. 

 

קחי בחשבון שטשולנט זה הרבה ניסוי וטעייה - מה בדיוק אתם אוהבים בפנים, איך לתבל, כמה מים לשים... אל תיבהלי אם לא יצא מושלם בפעמים הראשונות, זה טבעי. 

שאלה קטנהמדי פעם פה

מאיפה את משיגה שקיות בד..?

אני לא רק שמעתי שזה קיים.מ.א.


יש שקיות בד קטנות יחסית בכל הסופרים הגדולים (זה מיועד בעיקרsista

למרקים שרוצים להפריד בהם ירקות מסויימים או תבלינים)

תודהמדי פעם פהאחרונה


תודה נשמות!!סוסה אדומה
מתכוןד.ד.ד
*מתכון חמין:*
אם מדובר על 10 אנשים:

-לטגן 2 בצלים בשמן (רצוי לשים הרבה שמן כיוון שנותן טעם לחמין).

-כשהבצל די שחום להוסיף את הבשר גולש ולטגן יחד עם הבצל (חייב להיות מופשר).

-להוסיף את השעועית והגריסים (חצי חבילה של שעועית בערך ועוד קצת גריסים או חיטה)

- לתבלן בכמויות גדולות מאוד:
א)הרבה הרבה מלח
ב)פלפל (לא להקמצן)
ג)מלא פפריקה מתוקה
4) כמון בכמות נדיבה אך פחותה מהמלח והפפריקה.
5) להוסיף ראש של שום מקולף לשיניים.
6)אבקת מרק עוף בכמות נדיבה.

- לערבב הכל טוב טוב

- להוסיף מיים עדיף רותחים כבר עד לגובה הכמות בסיר והרתיח עד שיבעבע...

- כשרותח להוריד את האש לאש קטנה, ולתת לסיר להתבשל כשהמכסה סגור למשך 3-4 שעות.

- את התפוחי אדמה להוסיף לאחר שעה בערך ...
- להוסיף את הביצים שעה לפני סיום הבישול .

- בסיום הבישול כשהבשר כבר רך מאוד...והשעועית בוודאי רכה, להרתיח שוב ומייד להניח על הפלטה מכוסה במגבות.

* יש לשים לב מידי פעם שהחמין לא נשרף עקב מחסור במיים או שהאש חזקה מידי וכדומה.

בהצלחה רבה!
לדאוג מראש:
שהשעועית הושרתה במיים והתנפחה.

שהבשר מופשר.

וכמובן לקלף מראש את התפוחי אשמה בכמות הרצויה.
חשוב!ד.ד.ד
מצד אחד שלא יהיה יותר מידי מיים כי אז כל התבלון נעלם.
ומצד שני בזמן הבישול לדאוג שיהיה מספיק מים כדי שלא ישרף.

ניסוי וטעייה..
והכי חשוב לתבלןן מלא
התבלון מתאדה בלילה...
איך מבשלים בסיר חשמלי?ט'
עד היום הייתי משתמשת בסיר החשמלי רק לחמין כדי לא להשאיר פלטה.
תמיד מבשלת רגיל ואז מעבירה לסיר החשמלי.

הבוקר ניסיתי לחסוך זמן, יצאתי לשעתיים מהבית ולפני שמתי כנפיים וירקות בתקווה שיהיו מוכנים עד שאחזור..
וכלום, הירקות אפילו לא התרככו.

אשמח לכל מידע בנושא

סיר חשמלי או ביר בישול איטי. 2 דברים שוניםנחשון מהרחברון
סיר בישול איטי צריך איזה 7-8 שעות...
נ.ב.נחשון מהרחברון
לא אפתח כאן דיון. אבל לא כל הפוסקים מתירים להשאיר סיר בישול חשמלי/איטי בשבת.
גם אם מכסים את הכפתור?הנורמלית האחרונה
נכוןט'

הרב של בעלי אמר לכסות את הכפתור ולסובב את הצד של הכפתור כלפי הקיר וככה אפשר.

 

 

זה מצד שהיה ואכן זה פותרנחשון מהרחברון
אבל יש שסוברים שזה נקרא מאמין בדבר המוסיף הבל ולכן אוסרים...

יש פוסקים שאומרים ככה. לא כולם. לא רציתי לפתוח דיון. רק להעיר שצריך לבדוק כל אחד מה דעת רבותיו...
@הנורמלית האחרונה
מעניין. תודה.הנורמלית האחרונה
אני מנתק-"שולף" את הכפתור לחלוטין ודואג שהשעון שבת יהיה גלויהילד בן 30


מוזר מאד. שמת מים? הפעלת על עוצמה גבוהה?חילזון 123
אני משאירה הרבה פעמים ויוצא מצויין
כן וכןט'

איך את משאירה? מה מכינה לדוגמא?

אולי באמת צריך יותר זמן? שעתיים זה יכול להיות קצת גבולי...חילזון 123אחרונה

אני לא ממש יודעת כמה זמן צריך כי אני די מאלתרת כל פעם
וגם בד"כ לא נמצאת בבית כשמתחילים לאכול מהתבשיל...

מה שאני עושה בד"כ עם הסיר זה ככה-
שמה כמה חתיכות עוף (בד"כ משולש\רגל), יצא לי לשים גם קפוא, כי לא הפשרתי מראש...ויצא שעשיתי גם תבשיל פרווה בלי עוף.
שמה בחתית בצל חתוך לכמה חתיכות
ואורז וירקות.
נגיד איזה כוס אורז (מעדיפה עגול מלא, אבל גם לבן זה יוצא בסדר)
וירקות מה שיש- גזר, תפו"א, בטטה, אפשר קישוא, אפשר קצת שעועית ירוקה קפואה, אפשר עדשים או קצת חומוס מושרה
שמה את האורז בצד אחד וכל ירק בצד אחר קצת
אם זמן הבישול קצר יחסית אז כדאי לחתוך את הירקות ליותר קטן, אם יותר שעות אז מספיק לחתוך לחצי
מפזרת מעל כורכום ומלח. (אפשר קצת שמן לתפו"א.), שופכת מים (לכוס אורז שתי כוסות מים + עוד איזה חצי כוס-כוס מים נגיד)
מכסה במכסה+מגבת (כי המכסה שלי לא נסגר הכי טוב)
ומשאירה לכמה שעות. נגיד איזה 3-4 שעות בערך, אפשר כמובן גם יותר

יצא לי גם להשתמש בו לבשל בשר בקר לשבת, כשלא היה לי מקום על הכיריים... (בשר שהיה צריך בישול ארוך)

כמה זמן. זו השאלהנחשון מהרחברון
סיר חשמלי או בשמו המדויק - סיר בישול איטי - כשמו כן הוא.הילד בן 30

הסיר אינו מיועד לבישול קצת, מרקים וכו' לא יהיו מוכנים בפחות מ -7 שעות!!

ככלל מרק עוף / כל מרק אחר מומלץ להכין בסיר אמתי על הגז ובמידה ואת רוצה לשמור על החום שלהם, להעביר לסיר הבישול האיטי. 

 

לגבי מתכונים, יש אין סוף!!

תכתבי ביוטוב Slow Cooker.

 

האהבה האישית שלי (וסיפור הצלחה מסחרר),

 

בשר מספר 2 / 4 / 8, הזול ביותר שאת רואה כי זה באמת פחות משנה, אישית מספר 6 לא מסתדר לי בסגנון בישול הזה, אבל כל מספר אחר.

במידה ויש לך זמן, להפשיר מראש, לצרוב כל צד של הבשר על מחבט למשך 2 דקות, אם אין לך זמן? אפשר גם להכניס את הבשר כגוש שלם לתוך הסיר כשהוא קפוא! (דקה 90 לפני שבת וגילית עוד 5 אורחים? אין בעיה!!)

 

לבשר אני מוסיף נוזלים שיכסו את הבשר, ההעדפה שלי זה יין אדום הכי זול שיש אמור להיות 20 שקל לבקבוק, אבל אפשר גם בירה או כל נוזל מעניין אחר שיש, לפעמים אני עושה דבש או סילאן מדוללים במים.

 

שום קלוף, בצל בכל צורה שבא לך, ופטריות (טריות, עדיף קטנות כדי שהן "יטבעו" ביין), אפשר להוסיף טימין, אין חובה.

 

מלח גס, אפשר להגזים טיפה, פלפל שחור, כנ"ל, ושמן זית לסבבה.

 

וזהו, להשאיר דלוק בין על נמוך ל-8 שעות לפחות, בשבת אני משאיר מכניסת שבת ל-12 שעות כשהוא מחובר לשעון שבת, ואחרי 12 שעות מכוון שהשעון יכבה, וידלק שוב שעה וחצי או שעתיים לפני תחילת הארוחה, בקייץ לפעמים אני פשוט משאיר את זה דלוק 16 שעות רצוף על נמוך בלי בעיה - רק לוודא מראש שיש מספיק נוזלים!!!

 

וזהו. 

זה ממש סיר פלא - אבל פלא איטי.

 

אפשר גם כנפיים בצילי / מרק עוף (שוב, להשאיר למלא זמן) / גולש / גולש אדום עם זיתים / כל תבשיל קדרה שהוא.

 

חפשי ביוטוב Slow Cooker .

 

 

נ.ב.

חשוב להדגיש שהמתכון לא הופך לחמין, הוא הופך לטעים...

כמה יחידות הגיוני לעשות מכל קינוח?אמא לנסיך קטן
לאירוסין 200 מוזמנים בערך..
יש קינוחי כוסות
מקרונים
טארטלטים(חום ולבן)
גליליות
כוסות גלי
פרלינים חום ולבן (מהם הכנתי כבר 80 יח' זה מספיק?)
פצפוצי אורז
קונוסים
כדורי שוקולד
קאפקייקס
נראלי שזהו.. יש גם דודים שמביאים אבל אני לא בונה על זה..
זה המון מגוון עצום!!הילד בן 30

החישוב הכללי הוא (כמובן תלוי בכמות ושאר האוכל) 3 יחידות לאדם, פחות או יותר כל אדם ירצה "לגעת" ב-3 יחידות סה"כ.

 

אז תנסי ליצור 2/3 מכל סוג (130-100 יחידות מקסימום מכל פריט), אבל זה ממש תלוי אוכל ושתיה וכו' באירוע...

ויניל את האלו שירצו לטעום מהכל. ואת אלונחשון מהרחברון
שמגיעים מאוחר.
חשוב לדעת שכל עוד לא תכיני כמות הזויה - יגמר. ולא יהיה לכולם מהכל. וזה בסדר...
3 יחידות בסך הכל? (כי 3 מכל סוג נשמע לי הזוי)יעל מהדרום
3 יחידות סה"כ כמובן, לא 3 מכל סוג, זה באמת הזויהילד בן 30
תודה! היה פחות מ3 לאדם והיה די והותר. ב"ה!אמא לנסיך קטן
כנראה בזכות התפילות שלי😎
החשבון של ילד בן 30 פשוטנחשון מהרחברון
200 אורחים. כפול 3 לכל אחד 600 קינוחים
יש לך שם 9 סוגים. זה קצת פחות מ70 מכל סוג. זה כיוון טוב.
תנסי לחשוב גם על גדלים. קאפקייקס יחסית גדול לעומת פרלין...

אני חושב שיותר נכון ללכת על כמאה מכל סוג של הקטנים. וכ70 מיותר גדולים.
בהצלחה
תודה. האירוע כבר נגמר.. שאלתי כי הייתי בלחץאמא לנסיך קטן
שלא יספיק. בסוף היה יותר מידי
מוזמנת לשלוח לנונחשון מהרחברון
מוזמנת לשלוח גם מתכונים ;)אמושיתאחרונה

נשמע ממש טוב!

מישהו יודע ספרדית ויכול לתרגם את הסרטון?חדשונת


או לעזור לי לנחש מה המרכיבים (חוץ מתפו''א ושמן)
ואיך היא אופה?

הם נראים ממש טוב 😋
ניחושפרח-אשאחרונה

שמן ,מלח ,פלפל שחור, פפריקה, חרדל (יש גרגירים כאלה ) ,שום גבישי, כמון ,א.אפיה או קמח וקורנפלור
מתכון לעוגת קפה ללא הקצפה בוז
היה לי מתכון והוא אבד.
אני לא זוכרת בדיוק מה היה בו, אבל זו היתה עוגת קפה ממש קלה להכנה וללא הקצפה, ובסוף ממיסים שוקולד ומערבבים וזה יוצא שיש כזה.

למישהי יש?

או סתם מתכון לעוגת קפה ללא הקצפה.

תודה 🙏
הכי פשוט וקלט'
2 ביצים
1 כוס חלב (סויה/ריצ', מיץ)
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה

ואז לפי הטעם שאת רוצה תבחרי:
4-3 כפות קקאו או כוס קוקוס או כמה כפות קפה או פודינג וניל.. אפשר להמיס שוקולד ולזלף לתוך הבלילה או סתם לפזר שוקולד צ'יפס או פירות יבשים.
כיד הדמיון והחשק

170 מעלות
20 דקות

כדאי להקציף את הביצים קצת עם הסוכר.

מתאים לקאפקייקס או אינגליש שייק.
בלי להקציף בוז
יעבוד גם?
כן!ט'
להקציף עם מזלג או עדיף מקציף ידני כזה ששכחתי את שמו העברי.. (מטרפה?)



למי יש כח להוציא מיקסר... 😞
געוואלד לאיזה מצב הגעתי 😟



אין לי טיפת כוח לסדר את הבית, אז להוציא מיקסר...בוז
אבל עוגה צריכים לעשות, אז נעשה...
נקציף עם מטרפה
את יודעת לומר כמה קאפקייס יוצאים מזה?אמא לנסיך קטן
15+-ט'


עשיתי אתמולציף
יצא טעים! תודה
איזה כייף! איזה טעם?ט'


הקפהציף
רק שלקח הרבה יותר זמן של אפיה
אולי הבלילה יצאה נוזלית מידי?ט'


יכול להיותציף
אנסה שוב בלי נדר
מה שנח במתכון הזה - שאפשר לשחק איתוט'

למדתי עליו שקמח כוסמין דק יותר וצריך להוסיף עוד כמות קטנה (לפי העין) ואם יש קוקוס אז לא צריך. למשל

בקיצור, בחושה פשוטה ולא מדעית כמו שאר העוגות הרגילות.

 

 

עשיתי עם כוסמיןציף
וזה שבוע ראשון שאני משתמשת עם כוסמין אז לומדת לאט לאט
ט'

אז ניחשתי נכון

משתפת את המתכון של סבתי האהובה והמוכשרת ע"הsista

העלית בי געגועים עזים!!

 

1 כוס סוכר

1 חבילת חמאה רכה (או שמן קוקוס רך ולא מומס- לחילופין אפשר שמן רגיל, סתם יוצר שינוי קל במרקם, אבל לא נורא)

3 כוסות קמח

3 כפיות אבקת אפייה

2 ביצים (לגרסה טבעונית - כמות דומה של רסק תפוחים, או אם את לא נרתעת מתוספת הטעם - כמות דומה של בננה מעוכה)

1 שמנת חמוצה (או יוגורט - אפשר תמיד תחליף טבעוני כמו גבינת סויה או קרם קוקוס עם קצת לימון או חומץ)

2 כפות אבקת קפה (אבקה- לא להמיס)

אגוזי מלך קצוצים.

 

לערבב את כל החומרים (בכללי, בעוגה בחושה, עדיף לערבב רק עד שנהיית עיסה אחידה ולא מעבר,

כדי שלא תצא עוגה קשה מדי בגלל עודף עיבוד של הגלוטן שבקמח),

לאפות בתבנית אינגליש קייק על חום של 180 מעלות צלסיוס עד שהקיסם יוצא יבש.

 

להוציא מהתנור, לחורר את העוגה במזלג קצת.

לשפוך עליה סירופ שמורכב מ:

1 כף אבקת קפה

golden syrup (הסבר בהמשך)

ואבקת סוכר

 

למעשה - דוד שלי אמר שלא צריך לעשות את זה כ"כ מורכב ואפשר פשוט להכין קפה מתוק ללא חלב (יעני, קפה, סוכר/דבש ומים חמים) ולשפוך מעל העוגה.

 

זה יוצא מדהים!

 

סירופ מוזהב- הסבר:

זה למעשה סירופ של סוכר ומים יחד עם פרוסת לימון.

תודה לך! נשמע נחמד!בוז
מה זה אבקת קפה??מיסטר דום
תרגמתי מהמתכון באנגלית שהיא כתבה: coffee powdersistaאחרונה

ממה שזכור לי שהיה אצלה בבית, הכוונה לנס קפה...

אני אנסה לחפש לך. אני יודעת על מה את מדברתיעל מהדרום
יששש תודה!בוז
הנהיעל מהדרום
 קפה עם שוקולד
הכמויות עבור תבנית ח"פ גדולה (לא הענקית)

לחמם תנור 180 מעלות

3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
כוס מים רותחים עם 1 וחצי כפות קפה נמס

לערבב הכל ולשים בתבנית.

להמיס 100 גר´ שוקולד מריר, ולשפוך מעט מעל התבנית, ולקפל בעדינות לתוך הבלילה (כמו בעוגת שיש)
לתנור ל35-40 דקות.

בתאבון!!
יווו זה זה!!! תודה רבה בוז
מתייגת את עצמי לשמור מתכוןאשליה
אני מכירה את המתכון בשתי וריאציות:לפניו ברננה!

זאת, והוריאציה השניה היא להוציא כוס מהבלילה ולערבב בה את השוקולד המומס.

ככה השוקלוד פחות קריספי אחרי שהעוגה מתקררת. עניין של טעם

אחלה מתכוןאבןישראל
הכנו ויצא מעולה!
תודה!
גם אני הכנתיה-אנונימית
טעים ממש!
עוגת קפה מנצחת..איכה

בס"ד

 

2.5 כוסות קמח

0.5 כוס סוכר

0.75 כוס שמן 

תמצית וניל

ביצה

ללוש לבצק פירורי ולשטח על תבנית (לא מאוד גדולה כי אז השכבה השניה לא מספיקה..)

 

שופכים מעל:

חצי כוס קמח

כוס סוכר

0.5 כוס שמן

כוס שוקולד ציפס

תמצית וניל

2 ביצים

3 כפות קפה (נמס..)

 

25 דק' אפיה בתנור שחומם מראש ולחתוך מיד בסיום..

 

נשמע מטורף. עשית לי חשק לפניו ברננה!


כמה צלחות מרק יש בסיר של 11 ליטר?ח ת ו נ ה
עצות לאוכל לשבת וחגפיבס
מחפשת מתכון למוס חלבי ללא הרבהה חבילות שמנתאמהונת
עוגת שוקולד חמה ורטובהרסיס אמונה
יש למישהו מתכון פרווה לעוגה שווה?
לא סופלה
מחפשת עוגה שתהיה רטובה ועשירה ומעל לשים גנאש..
ומנסיון כמובן. ברשת יש הרבה אבל רוצה מתכון מנצח
ישט'
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס שוקולית
2 כפות קקאו
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
5 ביצים
1 ריצ' קטן

מערבבים הכל

אופית בתבנית בינונית
180°
30 דקות בערך, להזהר שלא תתייבש
וואיי זאת אחת הטובות!😋😋אמא לנסיך קטן
מקציפים את בריצ'?נחשון מהרחברון
לא. מערבבים את זה עם כל החומרים..אמא לנסיך קטן
לאט'


אפשר לוותר על הריצ'?התנערי מעפר
זה יגרע?



בטח ידעת שהשאלה הזו תבוא
אפשר להחליף בכוס נוזלמשיח נאו בפומ!
אפשר אבל זה יגרעט'

הריצ' הוא מה שעושה את העוגה לחה ועשירה.

 

הכנתי השבוע פעמיים את המתכון הזה עם חלב סויה ויצא טוב אבל הרבה פחות.

 

 

ואיך עם נוזל קוקוס?התנערי מעפר
ובכלל מה תפקידו?
לא ניסיתיט'


אצלנו אוהבים את העוגת שוקולד של בעשר דקותאו"ר
(בחיפוש העוגה עם ציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות). היא יוצאת עסיסית.
אבל זה לא מהעוגות העשירות והמסובכות
היא באמת טובה!רבה אמונתך!
ואין בה שמנת צימחית שזה לא בריא בכלל.. אז זה יתרון

אבל- היא מתפוררת מאוד
אפשר בבקשה מתכון?ה-אנונימית
ערב שבת מברכים חודש אדר א.. תפריט?ט'
נתקעתי עם סלטים.

טחינה
חציל כלשהו - איזה?

מחפשת רעיונות לסלטים עם כמה שפחות עבודה 🙈

גם רעיונות לקינוח מתאים יתקבלו בברכה..ט'
סלט זיתיםתפוחית 1
יש מתכון שטוחנים את הזיתים מוסיפים שמן זית אורגנו זעתר ועוד כמה דברים שאני לא לגמרי זוכרת
אבל זה ממש מהיר וטעים⁦
סלטיםנשימה ארוכה

במעבד מזון- מקלות דקים של סלק, קולרבי, תפוח וגזר- אפשר לתבל במלח לימון ושמן ואפשר להוסיף טיפה מתיקות- סילאן או דבש

 

פרוסות או מקלות גזר בלימון שום מלח שמן. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה דק דק ו או פלפל צ'ילי גרוס. 

 

פלפלים צהובים ואדומים או רק אדומים- לחתוך לרצועות לא ארוכות, לתבל בשמן, מלח ופלפל ולהכניס מכוסה לתנור לשעה. להשאיר אח"כ סגור ולתת לסלט להזיע (עדיף אפילו לקרר בתנור) ואחכ להעביר לכלי עם כל הנוזלים שמצטברים 

 

שומר חתוך עם לימון מלח פלפל ושמן או בלי השמן. אפשר גם להוסיף גרעיני רימון אם אתם בעניין. אם חותכים דק דק ומכניסים לכמה דקות למי קרח יוצא פריך במיוחד. 

מכל מה שכתבת היו רק פלפלים אז הכנתי עכשיו. תודה!ט'


בהצלחהאשליה
גזר,סלק,קולרבי, חתוכים לגפרורים, לתבל בשמן זית,לימון ומלח.
סלק מבושל חתוך פרוסות או קוביות עם שום,שמן זית מלח ומעט סוכר.
גזר מגורר עם בצל מטוגן מלח ומעט לימון
נוסעים, אבל הכנתי עוגת גבינה עם גנאש שוקולד ועוגיות שוקולד ציעל מהדרום
לק"י

ואולי נספיק גם להכין עוד עוגיות:
טולטולים: עוגיות פאדג' מושלגות ללא חמאה או מרגרינה
תודה על המתכון, חיפשתי מתכון לעוגיותאשליה
רק שימי לב לזמן האפיה, שלא יתייבשו לךיעל מהדרום
לק"י

אני עשיתי קטנות, ותשע דקות היה קצת יותר מידי.
לא התביישו ב"האשליה
אחרי לילה עם הקאות לקטנה וכאבי אזניים לזה שמעליה..ג'ינג'ר
כבר הייתי בטוחה שאני קונה אוכל לשבת ומבטלת את האורחים של הבוקר. בסוף התעשתתי והסתערתי על המטבח.. מאחורי:

חלות
סלטים (חומוס בשר, טחינה, מטבוחה, פרוסות חצילים בתנור, כרוב מוקפץ, סלק מבושל)
חיתוכיות שוקוציפס מהאתר של ניקי

לערב
סלמון בתנור עם מלא ירוקים, חרדל, שום, מלח ושמז.
סיר ענק של מרק עוף לכל המשופעים (וגם אטריות)

לבוקר
בורקס בשר
עוף מתוק בתנור (סויה קטשופ שום ודבש)
תפוא
קישואים עם פטריות ושרי בתנור
פרגיות
אורז עם קשקושים

בא לי לזחול למיטה ולישון יומיים...
רפואה שלימה!משיח נאו בפומ!
מה שלומכם היום?
תודה רבה❤ג'ינג'ראחרונה
קצת יותר טוב
אבל עדיין...

חטפה וירוס רציני הקטנטונת
אצלנו מצומצם מאודטארקו
אחרי שבוע מאתגר, מכינים מינימום. בתקווה שהשבת תתן לנו כוחות

ערב שבת-מתארחים

בוקר-
סלטים מהמקפיא: חצילים בסויה צילי סילאן, מטבוחה, ממרח זיתים.
חלות ביתיות מהמקפיא

פשטידת פסטה עם טונה וגבנץ.
חיתוכיות קוואקר, שוקו/קפה

סעודה שלישית:
חלה או פיתה מהמקפיא, עם סלטים מהבוקר
פאי רועים
עוגת שמרים מהמקפיא
איך מתבלים סלט כרוב עם חמוציות?תפוחית 1
רוטב סויה,סילאן,שמן,לימוןחילזון 123


שמן, סוכר, לימון/חומץ, מלחהתנערי מעפר
כמויות:
כפית מלח
כף סוכר
3 כפות שמן
3 כפות חומץ/לימון
מה אפשר לעשות עם מרשמלו יבש?יעל מהדרום
נשמע טוב הדבר הדבר הזה!יעל מהדרום
לק"י

דומה למה שהציעו פה בשרשור להמיס שוקולד עם מרשמלו.
מה אפשר להכין מחזה עוף שחתוך לשניצלים (חוץ משניצלים, כמובן)?מ.א.


"מטוגן" במחבת פסים או מחבת רגילה עם טיפה שמןיעל מהדרום
לעשות פרוסות ולהוסיף למוקפץ. מגולגל עם איזה מילוי.חילזון 123


תודה לכולכם!מ.א.אחרונה


מחפשת דברים מעניינים לעשות עם פסטה ופתיתיםואילו פינו
יש לי כמות גדולה ואנחנו בקושי אוכלים.. נכון שפסח עוד מלא זמן אבל בקצב הזה לא נגמור חצי אפילו..
זוג עם תינוקת שעוד לא אוכלת. רק יונקת..
פשטידות.מוריה
להוסיף למרק.
לתרום.
איך מכינים פשטידות מפסטה?ואילו פינו
אפשר בסגנון של לזניה.מוריה
אני לא מכינה. אבל ראיתי שגיסות שלי עושות את זה.
יש מתכון שעושים מעין פשטידה מפסטהושוב אתכםאחרונה
מעמידים את הפסטות אחת ליד השניה (צריך בשביל זה את האלו החלולים)
ככה בכל התבנית ושמים רוטב שמנת..
אין לי את המתכון אבל אני מניחה שזה בדיוק כמו פסטה מוקרמת פשוט עומדת זה יוצא נחמד ואפשר ממש "לפרוס" חתיכה.
רעיונות*אשתו של בעלי*
*עם רוטב שמנת פטריות מוקרם.
*עם רוטב עגבניות.
*עם שום כתוש ותיבולית ובזיליקום.
*פשטידת פסטה טונה.
אפשר את המתכון של פשטידת פסטה טונה?רבע ל7
נשמע מעניין
אין לי מתכון כתוב*אשתו של בעלי*
משו שאילתרתי בעבר
זה משהו כזה בערךיעל מהדרום
לק"י

פסטה מבושלת
ביצים
תבלינים
בצל/ עגבניות/ זיתים/ רסק עגבניות
טונה

מערבבים ואופים.

@ואילו פינו אפשר להכין פשוט פשטידה בלי הטונה, ולהוסיף קוטג'/ גבנ"צ וכדומה (או שלא).
רעיונותפיג'מה
- לטגן בקר טחון, להוסיף אפונה ותבלינים, להוסיף פתיתים או אורז, ומים חמים, ויש לך ארוחה בסיר אחד...
- ספגטי בולונז.
- פסטה ברוטב שמנת / רוזה / שמנת בטטה / שמנת פטריות.
- פשטידת פיצה.
יש לי איזשהו רעיוןבן_אהוב
משהו חורפי, מנחם כזה... מרק עם פתיתים כשהם מבושלים בו והופכים להיות נימוחים...
אכלתי משהו דומה בפנימייה בלילה שירד שלג בירושלים.. זה היה חוויה
סלט ירקות!!! #סליחההילד בן 30
יצירה. חחח. או לתת לנזקקיםאו"ר
בת כמה הקטנה, אפשר לצבוע אותם, לטבול בפנים הידיים כמו בחול, להדביק על בריסטול, להשחיל לחוט. תסתכלי בפינטרסט
חודש וחצי😋ואילו פינו
אפשר להכין מפסטה תבשיל עם דגיםבת של השם

ו מקרוני אפשר להשחיל בתוך נקניקיות ולבשל

פסטה מוקרמתבת של השם


איך עושים את זה?מחשבות....
פסטה מוקרנת אני עושה בעיניים עצומות...מחשבות....
התכוונתי לנקניקיות עם הפסטה...
אהה..בת של השם

משחילים לפני הבישול כמה מקרונים בתוך נקניקיה (עדיף קטנה, או חתוכה לכמה). אם זה מדי מסובך אפשר לשבור את המקרונים לחצי. ואז מבשלים. אפשר גם עם רוטב עגבניות וכדו'

 

http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/3167189

פסטה טונהשרה1

 

מטגנים בצל, כמה שאוהבים, מוסיפים לו פלפל אדום-פרוסות ומטגנים עד שמט מתרכך
להוסיף בערך 2 כפיות פפריקה, פלפל שחור ומלח ו, אם אוהבים אפשר גם כף רסק עגבניות ואז קופסת טונה מערבבים טוב ולזה מוסיפים פסטה, כמובן מוכנה. 

בתאבון.

סלט פסטהאמא12

עם עגבניות (שרי הכי שווה), זיתים, בזיליקום, גמבה, בולגרית

מתבלים בשמן זית, לימון, אפשר עוד סוגים של עשבי תיבול, אולי בזיליקום.

 

ראיתי גם פעם רעיון להכין ביסלי בריא (יחסית..) מפסטה. תחפשי באינטרנט. אם אמצא את מה שראיתי, אכתוב

לקנות פחות זה לא כזה בריא....אתי

חיוך גדול

א. הגוף שלנו הוא לא פח הזבל של פסח ושל המצפון שלנו!sista

ב. אפשר לתרום לארגונים ששומרים את החבילות ומוכרים אותן עד לאחרי פסח ואז מחלקים לנזקקים

(אבל שוב, הגוף שלהם הוא גם לא פח זבל...)

 

ג. אם בכל זאת אתם רוצים לאכול את הפסטה, הנה כמה רעיונות:

* מרק מינסטרונה:

בכללי, זה מרק עם מלא ירקות שחותכים לקוביות בינוניות-קטנות יחסית:

בצל, שום, עגבניה, גזר, קישוא, תפ"א, ושעועית אדומה ולבנה שמשרים או מנביטים ומבשלים קצת בנפרד (או מקופסא).

פטרוזיליה, סלרי ותכלס', מה שעוד רוצים

מוסיפים רסק עגבניות/מיץ עגבניות או עגבניות מרוסקות,

מתבלים איך שאוהבים ובסוף הבישול מוסיפים פסטה- עדיף מהקטנות יותר.

 

* עוד משהו שיותר מתאים לספגטי- אבל אפשר גם בפסטה:

לטגן איזה 3-5 שיני שום קצוצות ביחסית הרבה שמן זית, (העיקר, אסור שהשום יישרף)

אחרי דקה על אש בינונית - להוסיף פטרוזיליה קצוצה - חופן או שניים,

חופן צנוברים או אגוזים אחרים, מלח, פלפל.

לטגן עוד איזה דקה-שתיים, להוריד מהאש,

לסחוט חצי לימון ולערבב עם הספגטי.

טעים ממש!!!

אפשר לגוון עם בזיליקום או כוזברה או מה שאוהבים.

 

* פסטה עם ירקות: 

בתבנית אחת לשים תערובת ירקות חתוכים לחתיכות גסות, אבל לא גדולות:

הבסיס בעיקר- בצל, כמה שיני שום - אפשר שלמות אפילו, עגבניות, עגבניות שרי,

פלפל, גמבה, חציל, קישוא/ זוקיני, זיתים שחורים (קלמטה), בזיליקום טרי, פטרוזיליה.

לזלף מעל הכל שמן זית - אפשר בנדיבות.

לעטוף בנייר אלומיניום, לצלות בתנור על 190-200 מעלות לאיזה רבע שעה ואז להסיר את האלומיניום ולצלות תוך ערבוב מדי פעם לעוד כשעה או עד שאת רואה שזה מוכן.

לשפוך את כל זה על ספגטי טרי וחם.

 

רוטב רוזה מהיר (אם לא רוצים להשקיע ממש):

לטגן בצל ושום קצוצים דק דק בשמן זית או חמאה,

להוסיף עגבניות מרוסקות ומסוננות - דק דק (או מיץ עגבניות),

להוסיף מלח, פלפל והרבה אורגנו.

קצת יין לבן יבש

לערבב שמנת חלבית או צמחית ולבשל יחד קצת.

להוסיף את הפסטה.

אופציונלי- לגרד גבנ"צ או תחליף גבנ"צ לרוטב לפני הוספת הפסטה/ספגטי

זה לא שהיא חפשה הטפת מוסר מה רע בפסטהיעל מהדרום
חבל שלא קראת אותי עד הסוף.sista

היא מחפשת מה לעשות בפסטה כדי לא לזרוק אותה, כלומר, הגוף שלה אמור לקלוט את מה שהיא תצטרך בסוף לזרוק אם לא.

אני לא צריכה להגיד לאף אחד כמה פסטה זה לא בריא, כי כולם יודעים את זה,

זה רק העניין שיש לכולנו - אנשים שלא אוהבים לזרוק אוכל, שהופכים את הגוף לפח.

זה יכול להיות גם הסנדוויץ שהילדים השאירו מהבית ספר או שאריות אוכל משבת שכבר לא טעימות ביום רביעי....

או במקרה שלי, כשאני קלטתי את זה - באולפנה, כשלא היה לי נעים לזרוק שאריות שהיו לי לא טעימות או שכבר שבעתי.

לקח לי עד השמינית להבין שהגוף שלי הוא לא פח זבל, ושאם צריך, אז זורקים את האוכל לפח ולא לבטן.

וחוץ מזה - כדאי שתראי ששמתי כמה מתכונים טעימים בהמשך.sista


כן, אבל הם לא רוצים לזרוק כי פסח עוד מעטיעל מהדרום
לק"י

לא כי הם חושבים שזה רע לגוף.

וראיתי את המתכונים (וסליחה אם התגובה שלי היתה לא נחמדה).
זה בדיוק מה שהתכוונתי...גם אם זה פסח, לא צריך להשתגעsista

ולהלעיט את הגוף בכל מה שיש.

 

בכל מקרה, בחירה של כל אחד מה לעשות עם השאריות שלו.

מסכימה איתך..ואילו פינו
קנינו למקרה שנרצה ארוחה מהירה יחסית.. ותכלס לא אוכלים כי זה פחות בריא..
אנחנו ממש כאלה שלא נאכל כמויות רק כדי לא לזרוק. אם יהיה צורך אזרוק או אמסור..אבל מידי פעם לאכול עוד קצת לא יקרה כלום.. ולכן חיפשתי מתכונים
תודה על שהסבת את תשומת ליבי לכך..
תודה על הפידבק ...sista

חיוך

פשטידת פסטה עם בצלחיפושית אדומה

רכיבים:

500 גרם פסטה מבושלת עם מלח

2 בצלים חתוכים לרצועות - מטוגנים!

גביע גבינה

גביע קוטג'

גביע שמנת חמוצה

גבינה צהובה מפוררת - לפי הטעם. אפשר גם מוצרלה

3 ביצים

אבקת שום (אפשרות חלופית- להוסיף שום קצוץ בסוף הטיגון של הבצל ולטגן אותו דקה בלבד)

פלפל שחור

מעט מלח (יש מלח בגבינות ובפסטה אז באמת לא הרבה)

 

מערבבים טוב, שמים בתבנית גדולה, מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור על 180 מעלות עד שמשחים מהצדדים וקפיצי למגע.

אשר לקראת הסוף לפתוח את הנייר ולהשחים גם מלמעלה.

מוסיפה-לתרום לעמותות כמו יד אליעזרבת של השם


אוי לא!!סוסה אדומה
הכנתי במשך כמה שעות אסאדו מושקע ויש בתבשיל הזה בין היתר ארטישוק ירושלמי.
אחרי שסיימתי, נזכרתי שאמרו לי שזה עושה הרבה גזים... וזה ממש לא נעים. יש אורחים (בנים)...

נכנסתי לגוגל ואני רואה את זה

ארטישוק ירושלמי - ירק עם אופי

>
התגובות שם קורעות...
קיצור נשפכתי מצחוק... דמיינתי אותנו אוכלים את זה ומקללים את הרגע הזה...

מה עושים? יש דרך לנטרל את הגזים האלה אחרי בישול?
אין לי כח להכין עוד מנה עיקרית... הכנתי מלא וזה ספציפית לקח המון שעות.
יש מנת סלמון שלמה (200 גר) לפני כן...
אם יאכלו את שאר התבשיל בלי לאכול את הבטטה עצמה, זה גם יעשה גזים?

מבינים בזה?
וסליחה על השאלה המגעילה...
לא נורא, יהיה קצת שמח קראנץ שוקולדאחרונה

מקסימום תתקינו ארובה מעל השולחן

מישהו למד בתקופה האחרונה במכללת השף ת"א? פעם שמעתי תגובותאיילה

רעות, אבל רציתי לשמוע ממקור מוסמך!

האמת שהמחיר שם מפתה!

הי, איפה יש קורסים לבישול או קונדיטוריה כשר בדרום?מיתרי זהב
בבאר שבע של מכללת השף.. לרוב הם עושים את זה במלון לאונרדוחתולה פרסית
בירושלים יש את הקמפוס הקולינרי. ברמה גבוהה ומומלץ מאודחמניה צהובהאחרונה


עוגה עם קישוטים..אנישוש
צריכה תשובה מהירה...
אני רוצה להכין עוגת מספר עם עוגיות קישוטים וכאלה.. כמה זמן מראש להכין שהעוגיות לא יהיו רטובות?
תודה...
העוגיות לא בדיוק נרטבותיראת גאולה
ובכל זאת אחרי כמה שעות בחוץ זה נהיה קצת לא טרי.
לדעתי מקסימום שעתיים מראש.
את העוגה עצמה אפשר כמובן מראש.
מקווה שיהיה טובאנישושאחרונה
תודה