שרשור חדש
מתכון ללחמניות כוסמיןשוקולדד ציפס

לפני שנתיים הכנתי לחמניות כוסמין ממתכון שמצאתי על חבילת קמח כוסמין של חברת 'נפלאות'.

אולי למישהו יש אותו?

או מתכון אחר אבל ממש ממש רכות וטעימות?

תודה!!

יש פהשירקי
מתכונים של ״נפלאות״ תראי אולי תמצאי שם את המתכון שראית

מתכונים
תודה!!!שוקולדד ציפסאחרונה


מסעדה מומלצת בשוק מחנה יהודהזאת שלצידך
שלום נשמח להמלצות למסעדה בשרית ביום שישי במחיר הוגן בשוק.
תודה רבה
לא אכלתי שם אבל ראיתי שיש מסעדה של עראייס באגריפסכוכבי בוקראחרונה
ונראה שווה( אני מתה על עראייס אז בכלל).
רעיון למילוי לפרלינים פרווה..ואם אפשר גם חומרים זמינים😁אמא לנסיך קטן
מילוי של חמאת בוטניםתתתתת

עם אבקת סוכר ומלח- כמו "ריסס"

אפשר להוסיף גם שברי ביסקוויטים קטנים

 

מילוי ממרח לוטוס עם שברי ביסקוויטים

את יכולה לתת לי כמויות של הא. סוכר ומלח?אמא לנסיך קטן
נשמע טעים
תכתבי בגוגל 'ריסס מתכון' ויהיו לך כמה תוצאותחילזון 123
כן בטחתתתתת

200 גרם שוקולד מריר- להמיס

 

מילוי : 5-5.5 כפות חמאת בוטנים (צריך משהו בסגנון סקיפי למשל, לא הבריאה)

2.5 כפות אבקת סוכר

קורט מלח

זה נראלך יתאים גם לטארטלט?אמא לנסיך קטן
בטארטלט אפשר קרם פטיסייר ופירותמשיח נאו בפומ!
לא נראה לי שיתאים...תתתתת

את יכולה לעשות פאי פקאן פרווה בטארטלט

אני בדיוק מחפשת מתכון חשבתי להכין גם פרווה

פרלינה- מחית אגוזי לוז (קונים מוכן)אלף מחשבות

או גנאש שוקולד.

תודה אין לי איפה לקנות את הפרלינה.. ואיך מכינים גנאש פרווה?אמא לנסיך קטן
את יכולה להכין בעצמךמשיח נאו בפומ!
ושמנת צמחית במקום שמנת פשוט..
אוקיי.. תודהאמא לנסיך קטן
עוד מעט אני אכתוב לך במדיוק, פרלינה אפשר לקנות במכולת,אלף מחשבות

יש לB&D. אולי לא בכל מכולת שכונתית אבל בוודאי שבסופר תמצאי.

אשמח. תודה!אמא לנסיך קטן
שאלתי את אחותי...אלף מחשבות

היא ממיסה בסיר

100 גרם שוקולד מריר

כמעט ריצ' שלם

ומוסיפה כפית ממרח נוגט/ ליקר/ שקדים טחונים לפי העניין.

היא אומרת שהכמויות לא מדויקות ותלוי בסמיכות שאת רוצה, היא משחקת עם זה חופשי.

היא ממלאה פרלינים וטארטלים וזה ממש טעים.

בהצלחה!

תודה רבה!אמא לנסיך קטן
קוקוסגלים.
לא אוהבים קוקוס..אמא לנסיך קטן
קרם נוגטReminder


בגנאש לבן...1595


ממרח תמריםאמא ל6 מקסימיםאחרונה
פשוט וטעים
מחפשת מתכון מנצח לעוגיות שוקולד צ'יפס וללא מרגרינה.תיקוןהמידות

כאלו שהן די שטוחות וקצת רכות מבפנים. ניסיתי כל מיני מתכונים ועוד לא מצאתי משהו מוצלח באמת....

מה עם המתכון שנמצא על האריזה של אופנהיימר?*אשתו של בעלי*
הוא מוצלח מאוד!
ותמירי את המרגרינה לשמן...
אני עושה את זה עם כוס חדפ של שמןחילזון 123
הוא מעולהת.מ.
אני ממירה לשמן מפחיתה קצת סוכר ומכינה עם קמח כוסמין וסוכר דמררה בד"כ.
בקיצור המצאת מתכון חדש.... אניוהוא
הכמויות הן מהמקור.ת.מ.
קמח אני מחליפה בכל המתכונים. מרגרינה בשמן גם. סוכר לפי המצב רוח ומה שיש בבית.
>>>ג'נדס
עבר עריכה על ידי ג'נדס בתאריך ז' בשבט תשע"ט 14:39
הקישור לא מצליח
תרשמי בגוגל "עוגיות שוקולד צ'יפס ללא מרגרינה" האופציה הראשונה.
שוקולד צ'יפס 😋ואילו פינו
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס שמן
לערבב
3 ביצים
1 כפית וניל
לערבב
2 ¹/⁴ כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית א. אפיה
לערבב
שוקולד צ'יפס

במקרר לשעה בערך.
ליצור עיגולים עם כפית או ידיים רטובות
בתנור על 180 עד שמשחים מסביב. (עם רוצים שבאמצע יהיה רך זה צריך להיראות לא אפוי מספיק כי זה מתקשה בחוץ) להוריד מהנייר אפיה כשמתקרר..
תודה לכן. המתכונים שנתתן מאוד דומים. אעשה אחד מהם בעז"ה.תיקוןהמידות

השינוי המשמעותי ממה שיש לי , הוא שיש להשתמש דווקא בסוכר חום כהה ולא בדמררה. לא ידעתי את זה.

אין לי סוכר חוםג'נדס

ורק דמררה והכל בסדר....

הטיפ הכי חשוב בשוקוצ'יפסשומר מסך
שוקולד אמיתי ולא נטיפים של אופנהיימר.
מעלה את הרמה מאוד. אפשרויות לשוקולד קצוץ:
אגוזים (מטורף)
חלב רגיל
מריר
ספלנדיד
לבן עוגיות
אפשר גם לשלב בתוך העיסה עצמה נוטלה.

איזה טעים זה שוקוצ'יפס! תהנו!
וואי לגמרי^^עלה למעלה
קוצצים שוקולד מריר רגיל וזה פשוט רמה אחרתתת!!
^^^^^^ג'נדס
איך קוצצים אותו בקלות?נעמה301
בסכין לוקח לי מלא זמן, השוקולד קשה וצריך ממש להתאמץ.
אולי כי הסכינים שלי לא מספיק חדים? (ולא רוצה שיהיו חדים יותר. מלחיץ אותי..ירקות הם חותכים מצוין)
אפשר עם פטיש שניצלים לשבור. ואפשר סכין חד.ת.מ.
סכין של בשר גדול כזהעלה למעלה
תודה לשתיכן,נעמה301
אנסה עם פטיש שניצלים.
סכינים גדולים וחדים אין אצלינו.
אפשר לדפוק על החבילה הסגורה עם פטיש או מערוךחילזון 123
ורק אז לפתוח את הנייר
רעיון טוב, תודה!נעמה301
אבל אם מתעצלים ורוצים שוקו צ'יפסהנורמלית האחרונה
אז רק של אופנהיימר...


(כלומר, אני דוסית די מצומצמת ויש מצב שיש מוצלחים יותר, אבל הוא מעולה)
יש גם שוקולד ציפס של עלית, גם מוצלחעלה למעלה
יש לקנות שוקולד צ'יפס מריר עם אחוזי קקאו שוניםת.מ.
יש למימונס (יש 48%ויש66%) יש למיה (חושבת שגם שלהם 48 אבל לא זוכרת כרגע) ויש לעלית (אין לי מושג כמה כי הוא עלול להכיל חלב אז אנחנו לא משתמשים בו בגלל האלרגי שלנו)
ממה שזכור לי של מיימונס על הפנים..משיח נאו בפומ!
רגיל. לא חושבת שהיה כתוב עליו מריר
יש להם מריר זה בשקיות שחורות לא לבנות כמו הרגילת.מ.
הוא מוצלח אני משתמשת בעיקר בו כי זה השוקולד מריר שהכי נוח להשיג בשביל האלרגי שלנו במחיר יחסית סביר. (את של מיה יותר קשה להשיג והשוקולדים האחרים שמותר לו זה פנדה שהוא טבעוני ויקר מאוד והולי קקאו שהוא שוקולד בוטיק כזה וגם יקר ממש)
ואז לפעמים זה מריעל מהדרום
לק"י

יש אנשים שמעדיפים שוקולד צ'יפס פשוט
לילדים שלי אין בעיה גם לאכול ככה שוקולד 70%ת.מ.
וגם יותר הם אכלו. ככה שזה מבחינתם סבבה. חוץ מהגדולה שיצא לה כמה פעמים לאכול שוקולדים חלביים הם מכירים רק שוקולד צ'יפס /מריר עם אחוזי קקאו של לפחות 48%/צמקאו. ככה שזה לא מפריע להם והם אוהבים את זה. יש מספיק סוכר בעוגיות גם ככה.
סבבה..רק הוספתי נקודה נוספת למחשבהיעל מהדרום
עלית ואגו הרבה יותר טעיםאם לשתיים
וגם מימונס השחור,
ואפילו מיה יותר טוב... ה- 48 אחוז.
בכללי מה שכתוב עליו נטיפי שוקולד מריר ולא נטיפי צמקאו או נטיפים בטעם שוקולד
אני ממש אוהבת את של כרמית 60% מריר! מוצלחים!!רומי**
מה שתמיד עובד אצלנונועה נועה
המתכון של אופנהיימר בערך (בכללי מתכון דומה לכל מה שהביאו פה) אבל במקום לעשות עוגיות, לשטח את העיסה בתבנית, לאפות ולחתוך לריבועים. עשינו את זה פעם - לא זוכרת אם בגלל עצלנות, חוסר זמן או שיצא קצת דביק - ומאז אנחנו ממשיכים כי זה פשוט פי אלף יותר טעים! ואני אפילו לא הנחתום שמעיד על עיסתו כי בעלי מכין והעוגיות האלה ידועות לתהילה גם בין החברים והמשפחה שלנו פה וגם אצל המשפחה שלו. הן מעולות.
אני עושה ככה כשאין לי חשק או כח להכין עוגיה עוגיה...יעל מהדרום
זהו, שכנראה שככה זה התחיל, אבל ככה גילינו שזה יותר שווה נועה נועה
כדי שיצאו רכות - צריך להיות עם סטופר ולתת להן לא יותר מ8sistaאחרונה

דקות בתנור.

בראוניז (חומיות) שהתייבשהחרדית צעירה
הכנתי בראוניז היום ובטעות שמתי רק 3 בייצים במקום 4. לא הייתי בבית בזמן להוציא מהתנור ובעלי הוציא ושכח לחתוך כשעדיין חם. ניסיתי לחתוך עכשיו, וממש יבשה וקשה. כמו ביסקוויט עבה.
יש מה לעשות איתה??
אולי לפורר, להוסיף נוזל/ריצ'/שוקולד מומס ולהכין מזה כדורימשיח נאו בפומ!
שוקולד?
או תחתית לעוגה..
מחפשת משהו קל יותרחרדית צעירה
ימרוח איזה סירופ ולהכניס לתנור שוב, שקצת יתרכך...
יש מצב לפיתרון מהסוג הזה?
לא יצליח להתרכךיראת גאולה
בנוסף לאפשרות של כדורי שוקולד, אפשר לשבור ולהוסיף לגלידה.
תרטיבי ותכניסי לחימום קל לכמה דקות.sistaאחרונה

יש מצב שיעבוד...

אוכל לגיבוי בתיקבונים מגדל
לרוב אני מביאה לילדים בבית ספר אוכל לגיבוי, שיהיה בצק למקרה שבמנות לא יגיעו, לא יהיה טעים, או סתם לא ישבעו מזה.
המטרה היא לא שזה יהיה האוכל, אלא שלא יהיו רעבים.
בתחילת שנה זה היה קרקרים או פריכיות.
הפריכיות ירדו כי זה טען להם עם ממרח. ואין לי ממרח לגיבוי... גבינה לא יחזיק לאורך ימים בתיק... המתוקים פחות אהובים ופחות מתאימים למטרה. אני לא רוצה שזה יהיה מפתה מדי...

אז מה אפשר חוץ מקררים, פריכיות אורז וביסקוויטים?
אוכל מבושל לא מתאים-לא מחזיק לאורך ימים.
והמצב הנוכחי מסתבר כלא משביע לאחד הילדים...

עכשיו אני נזכרתבונים מגדל
הגישה בתחילת שנה הייתה לא להשביע בהכרח-הרי זה לא האוכל הרגיל. זה הגיבוי.
אלא שלא יהיו רעבים.
לא להיות במצב שאי אפשר להתרכז...
אז אומנה 'הדרישה' עכשיו הייתה ליותר מזה אבל זה גם לא נראה לי ריאלי וגם לא במקום.
מנה חמה אולי?בוז
פחות מתאים ביסודיבונים מגדל
ראיתי פריכונים. זה כמו פריכיות אורז בשקית.אמא לנסיך קטן
זה טעים אם כי לא מפתה מידי.. נראה לי שעונה על הדרישות.. אפשר לאכול אץ זה גם בלי מריחה ויש את זה בכמה טעמים..
ניסינו. לא הלךבונים מגדל
יותר יקר מפריכיות ונאכל אצלנו אותו דבר.
לא ניסיתי בטעמים. נראה היה לי מלא תוספים לא משהו אז לא קניתי.
אשקול שוב
שקדים אגוזים גרעני חמניה וכאלהקן ציפור
בס"ד
יש בהם המון אנרגיה לתת למהלך הלימודים ואפשר לנשנש אותם לפעמים כמעט כמו סוכריות את שמה בשקית או קופסה קטנה וזה יכול להיות אחלה כתוספת לקרקרים וכאלה שתתן עוד בונוס גם בריא שיתן להם כוח.

כנ"ל ניתן לשים פרי שלם לא כל פרי אבל תפוז מחזיק זמן יחסית גם תפוח יחסית

מעבר לזה משהו שאם מה שחסר בקרקרים זה המרחח אפשר להכין או לשים ממרח שיחזיק ממעמד. רוב הממרחים יחזיקו מעמד בתיק.
ויש פה מגוון החל מהמתוקים כמו שוקלד(שיכול להיות גם על בסיס בריא של טחינה/ממרח תמרים קקאו)
או חמאת בוטנים(אפשר גם טבעית ויש גם בתוספת ספילונרה (נראה לי כך כותבים אצת מים לתוספת סיבים תוזנתיים)
רק צריך לוודא שהם סגורים היטב(חמאת בוטנים טבעית היא קצת נוזלית) ואפשר כמובן לעטוף אותם בעוד שקית.
אני לא מחפשת נשנוש, יותר תחליף ארוחהבונים מגדל
וזה פחות מתאים לנמענת הראשית, ספציפית.
פרי שלם יותר יכול להתאים. אבדוק.
ממש תודה על המחשבה
מה שעולה לי כנשנושאמאל'ה 3
כל מיני דגנים :
גרנולה ממותקת
קורנפלקס הרגיל הצהוב
דליפקאן
*אפשר להוסיף חמוציות/צימוקים לדגנים*
בסקוויטים פתי בר
מארז קורנפלקס שמגיע עם חלב עמיד
חטיף אנרגיה כמו "נייטשר וואלי"
שקית עם תמרים ואגוזים
מאפינס ביתי
זה דברים שיגרמו לא לאכול את האוכל הרגיל...בונים מגדל
הרעיון שמקבלים א. צהריים שאנחנו משלמים עליה.
אבל לפעמים 'זה לא טעים' ואז חוזרים מורעבים.
לדעתי כל דבר שתשימי יהיה תרוץ לא לאכול את האוכלחילזון 123
יש מצבבונים מגדל
לכן זאת שאלה אם וכמה להשקיע באמת
פריבעצמי
כמו תפוח, מחזיק ימים בתיק.
או חטיפי אנרגיה למיניהם בחבילות בודדות כך שגם יכולים להישמר הרבה זמן..
לחמית - יש עם כל מיני תוספות, וקופסת טונה סגורה (לא יודעת מה הגילאים.. אבל אם יודעים לפתוח לבד בלי להתלכלך זה יכול להיות מצויין) יש גם קופסאות טונה אישיות קטנות יותר, יש בהם גם פחות שמן כך כשפותחים אותם לא מתלכלכים..לא מנסיון- אבל יש גם משהו חדש- טונה במין שקית קטנה.. יכול אולי יותר להתאים
יש גם קופסאות קטנות כאלה של תירס.טארקו
מנות אישיות..
גם יכול להתאים.
מעניין גםבונים מגדל
תודה
רעיוןבונים מגדל
תודה
פירות וירקות?פרה

פירות וירקות בריא. ואפשר לאכול גם אם אכלו את המנה שהגיעה.

גם שקדים. אגוזים. בוטנים.

חטיפי בריאות (עדיף כמה שפחות סוכר)

מאפינס גזר.

עוגיות טחינה. שבולת שועל.

קורנפלקס .

 

לדעתי עדיף להרגיל לאוכל ולא לנשנוש ולכן עדיפות לפירות וירקות.

אפשרבאגט קרנצ

בס"ד

נשנושים

עבאדי

קרקרים..

זה ממש טוב אפשר גם מאפים בורקס\קרוסן(קנוי או אפוי ביתי..) זה אחלה! בהצלחה!!

חטיפים בריאים יחסיתבת של השם

כמו-

בוטנים מצופים (סבבה)

בייגלה

במבה

חטיף בוטנים בדבש/שומשום/קוקוס

חטיף כמו שוגי/ נייצ'ר וואלי/חטיף אנרגיה

שלווה

קרקרים

מאפים ביתיים (כמו רוגלך/עוגיות בריאים יותר)

פופקורן

כמה קוביות שוקולד מריר

תפוצ'יפס

חטיף "נשנושים"

ופלים/גליליות/עוגיות וכדו' מקמח מלא, ללא/מופחתי סוכר

 

 

 

 

 

יש גם הרבה ממרחים בריאים יחסיתבת של השם

כמו ממרח אגוזים/שקדים/בוטנים/חרובים וכדו'

נכוןבונים מגדל
אבל למה זה מתחבר?
כריך נוסף? קרקרים?
קרקריםבת של השםאחרונה


תודהבונים מגדל
פחות מתאים למה שאנו צריכים פה
תודהבונים מגדל
פחות מתאים אם רוצים שיאכלו אוכל בבסיס
מסכימה שפרות וירקות עדיףבונים מגדל
הבעיה שכגיבוי שלא תמיד נאכל פוטנציאל הקחקטל גדול.
אבל אולי באמת
תפוחג'נדס
ובמקומך הייתי דואגת לאוכל כמו שצריך משביע, לא עד הסוף הבנתי מה הבעיה.
רעיוןבונים מגדל
הבעיה כזאת.
יש מנות של אוכל מבושל בבית ספר.
אמור להיות ארוחת צהריים.
נרשמנו לבקשתם.
לעיתים קרובות מדי לדעתי לא אוכלים מה שניתן שם. . למשל מספרים שהיה קוסקוס עוף וירקות ואכלו רק קוסקוס. קציצות אורז ואיזשהו ירק ואכלו אורז.
וזה מבאס ממש. כי לא בשביל זה נרשמנו למנות
וגורם לזה שאני רוצה שיהיה עוד משהו בסגנון. ילד רעב נראה לי מתקשה ללמוד.

האלטרנטיבה העדיפה היא כמובן אכילת המנות. אבל כשזה לא קורה?
כשהבאתי אוכל מהבית לצערי זה לא פתר את הבעיה.
השניצל שהיה מעטלה בשבת לא נאכל בראשון. פתאום מנה חביבה זכתה לכינוי איכסה וכו'
לכן כרגע יש את המנות הקנויות. שיחד עם כולם, מבושלות באותו יום. ועניינו אותם.
רק שוב חוזר המחזה של הגעה מורעבים ולא אכלתי.
לדעתי אם יהיה משהו לגיבוי הם עוד יותר לא יאכלו..מחשבות....
ובדרך כלל במנות האלה מקבלים גם פרי כך שתושבי שוב על ההצעה הזאת..
מענייןבונים מגדל
אבדוק את זה
לדעתיג'נדס
אומרת בזהירות
יש כאן משהו יותר חינוכי מאשר תקלה טכנית-פרקטית של אוכל....

בטוחה שיש כאן מנוסות ממני בפתרון הזה כי זו בעיה די נפוצה על הבררנות באוכל (הייתי כזו גם).

כן הנקודה הכי משמעותית היא לא לתת שום נשנוש. ההיפך מהרעיון של כל השרשור.... נשנוש זה משביע ואז יש להם כוחות לעשות את כל הקונצים עם האוכל אוכל. כשאין נשנושים אז עקרונית הם ישתפו יותר פעולה עם האוכל.... בהצלחה!
מכינה טארטלטים פרווהאמא לנסיך קטן
צריכה מתכון למילוי.. מוס/קרם עדיף משו שאפשר לעשוץ גם בחום וגם בלבן..
אולי גבינת קשיו?מוריהאחרונה
אז השבת...שמשי

מבשלת קליל בגלל חוסר זמן.

 

לערב- קוסקוס (יש קפוא), נשאר רק להכין את הרוטב.

לבוקר- לנו דגים, לילדים מוקפץ עם חזה עוף.

 

אין לי כח לבשל...אבל נראה שאין ברירהיעל מהדרום
לק"י

ליל שבת:
קוסקוס (משקית)
מרק/ רוטב ירקות ועוף

בוקר:
אורז
והתלבטות- מה להכין מחזה עוף פרוס? לא בתנור, קל וטעים! ואם זה ישלב גם ירק- בכלל אחלה בחלה.

פשטידת בצל לשבת- הלוואי
חלות- נראה אם יהיה לי כח וחשק להכין
עוגה- כנ"ל
יש עוגיות שוקולד צ'יפס ועוגת גבינה-ריבת חלב.

סלטים:
חצילים- נראה לי שנתבל בקצת פפריקה, כמון ולימון/ כורכום
טחינה
סלק?
גזר?
כרוב בשבת עצמה
עגבניות שרי כנ"ל (אולי עם בזיליקום וזיתים)

אשמח לעזרה לגבי חזה העוף^^^יעל מהדרום
אולי מוקפץ? ואז זה תוספת של ירקות. אפשר גם עם נודלס.~moriya~

אני עושה הכי פשוט כשאין כח- שמה תבלינים (חוויג', מלח, פלפל, תבלין על האש וכו') ושמן זית. 

משרה קצת. אם יש לי כח להוסיף בצל חתוך או שום- מעולה.

ומטגנת על מחבת פסים עם מעט שמן. פשוט וטעים.

תודה..זה גם רעיון (יותר נכון רעיונות)יעל מהדרום
מוקפץ.. קל ופשוטואילו פינו
מטגנת בצל ושום. מוסיפה ירקות שאוהבים (אני שמה גמבה גזר וקישור. אבא שלי מוסיף סלרי וכרוב) רוטב סויה מלח וקצת סוכר. אפשר גם צ'ילי מתוק.. ומים. כשמבעבע מוסיפה קוביות חזה עוף עד שהם מוכנות על אש נמוכה..
תודה..אני עושה עם תבלינים בלי רטבים קנויים, אולי באמתיעל מהדרום
אנחנו שמים סילאן וםלפל ומלחהעוגב
במקום הרטבים הקנויים, ממש טעים!
אני פשוט שמה תבלינים...יעל מהדרום
אשמח למתכון של הפשטידת בצל😁אמא לנסיך קטן
תודה!! אפשר גם עם קמח רגיל??אמא לנסיך קטן
כן. פשוט להוסיף קצת א.אפיהיעל מהדרום
אוקיי.. תודה!אמא לנסיך קטן
תודה!! אפשר גם עם קמח רגיל??אמא לנסיך קטן
בסוף הכנתי גם תפו"א בתנוריעל מהדרום
לק"י

שפורסים כל חתיכה לכמה פרוסות, אבל הקצה מחובר, וזה יוצא יפה.
ירקות מוקפצים עם חזה עוף. ופרוסות חזה עוף מאודות עם קצת שמן ותבלינים במחבת.

פאי שוקולד.
גיליתי כמה חלות בהקפאה, אז קנינו רק עוד אחת לגיבוי.
הכנתי כפול,גם לאחותי שילדהאשליה
סלטים:
קולרבי גזר וסלק מקלות
טחינה
חומוס
ממרח זיתים
מטבוחה
לצ'ו
עדשים שחורות ומקלות גזר וקולרבי
חציל וסלק
אורז
עוף מוקפץ
דג נסיכה וקציצות טונה
עוגות:
שמרים
מייפל
פצפוצי אורז
ועוגיות שבולת שועל.
נשאר להכין מחר רק חלות וסלטים טריים וזהו
שווה להיות אחותךיעל מהדרום
לק"י

איך בא לי שמישהו יבוא לבשל ולנקות לנו לשבת.
ומה זה לצ'ו? ועוף מוקפץ?יעל מהדרום
מתכוניםאשליה
לצ'ו זה קישוא,עגבניה,חציל,בצל,גמבה,מאודים.

עוף מוקפץ זה חזה עוף חתוך לחתיכות סבירות מושרה בערך חצי שעה ברוטב צילי או סויה עם סילאן ופפריקה אדומה,(או כל מה שאת אוהבת),
בינתיים לחתוך בצל,גזר,בטטה, קישוא, חציל, שום (אני הורדתי חציל ושמתי לפת) ולהקפיץ,
להוסיף את העוף עם הרוטב לסיר,לבשל עוד קצת עד שהעוף מוכן ויומטוב
תודה רבה!!יעל מהדרום
בשמחה,בהצלחהאשליה
בכייף,עוד אחת לא באמת תעלה הרבהאשליה
זה מגיע עם בייביסיטר שצריך.
אבל מצד שני, הזמנה פתוחה לקפוץ כשאני רוצה..
בכיף בכיף...נחליף כתובות באישי?יעל מהדרום
אני צפון,את דרום. זה אומר שתצטרכי למצוא דוור שיביא לך הכלאשליה
וגם,תגידי מה את אוהבת,שאדע מה להכין.
ישלי רשימה של כל אחות וגיסה מה היא מעדיפה , ומה היא לא סובלת
וואיי איזה שווה את!!אמא לנסיך קטן
גם אני באין כח וחשק לבשלט'
הכנתי עוגה יפה שכבר נשלחה ליעדה..
חצילים אופיים מוכנים
חלות משבת שעברה
וזהו

כח, מישהו?


קמה למטבח עכשיו להכין -
קציצת הודו ענקית
פשטידת תפוא
חיתוכיות קוואקר
השאר יהיו סלטים חיים
קחי זריקת כח...שמשי
אם כי בהתחשב בעובדה שאת קמה עכשיו לבשל יש מצב רציני שיש לך יותר כח מכולנו פה ביחד...
אתם בבית לסעודה אחת או שזה יהיה ל2 הסעודות?
תודהט'

אנחנו סעודה אחת בבית, הסלטים לשתי הסעודות.

 

 

יצא מעניין קצת,ביחס אלינובונים מגדל

ולמצב המשפחתי.

 

בורקסים, יצאו קצת חיוורים, מתחלבטת אם להכניס לתנור לעוד קצת זמן.

ורוטב. מזל שקניתי אבקת מרק,כי לא נשאר בצל בבית. אז רק מהאבקה...

 

מרק עוף כתמיד

 

קציצות בשר, בתנור, מקווה שיצא טוב

פתיתים + עדשים, מעניין איך יתקבל.

ובטטה. 

 

חלות, חומוס, 

מטבוחה דילגתי השבת, עם אותו בצל שנגמר...

 

מקווה להספיק איזו עוגה, אבל נראה. 

אני לרוב מכינה עוגה בחושה, ומגוונת בתוספותיעל מהדרום
לק"י

לפעמים אפילו מכינה בתוך התבנית עצמה.
אם תרצי מתכון.
מכינה בתוך התבנית עצמה נשמע מפתה...בונים מגדל
לא להוסיף כלי לכיור.
אשמח
ככהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

זה לתבנית אינגליש קייק אחת:
מערבבים- חצי כוס שמן וחצי כוס סוכר.
מוסיפים (במתכון כתוב לסירוגין, אני שמה הכל יחד)- כוס קמח, 1 סוכר וניל, חצי אבקת אפיה.
ביצה 1
חצי כוס מיץ/ מים

אופים בחום של 180 מעלות.
רעיונות לדברים שאפשר להכין בבית ולקחת לטיול?קן ציפור
בס"ד
טיול של יום, פשוט דברים שלא צריכים חימום בשטח ונוח לסחוב אותם והם טעימים(אפשר גם עיצוב יפה אם יש למשהו)
(פשוט טיול יום הולדת ורוצים משהו חמוד מושקע לאכול בטבע )
רעיונותאמא לנסיך קטן
עבר עריכה על ידי אמא לנסיך קטן בתאריך כ"א בשבט תשע"ט 16:57
*פריקסה
*פלאפל
*פשטידות למינהם
יש לי עוד וברח לי.. אחשוב ואכתוב בהמשך..
פריקסה ופלאפל כמובן להביא לחמניות/פיתות וסלטים בקופסאות..
גזיה באה בחשבון?מקום בעולם
לא נראה ליקן ציפור
פיתות ובפנים...נשימה ארוכה
כל מיני דברים טעימים. להרכיב בשטח-

טחינה חומוס סחוג מטבוחה חצילים בסלט או פרוסות אפויות.

קציצות
שניצלים
לביבות ירק
פרוסות ירקות
להכין עראייסה-אנונימית
ולהביא טחינה טעיםםם
פנקייק, פשטידות אישיותחילזון 123אחרונה
תפיחה לצדדיםשוקולדד ציפס

אני אופה הרבה בצקי שמרים מכל הסוגים.

לאחרונה המאפים הפסיקו לתפוח לי כלפי מעלה אלא 'לצדדים'.

בחלות זה לא נראה יפה אבל לפחות טעים,

אתמול הכנתי לחם (בדר"כ עושה אחת לשבוע ככה שיש לי כבר ותק) ושוב יצא שטוח-

כמו פיתה שמנה. (וטעימה!)

יכול להיות שיש בעיה בתנור?

להנמיך/להגביה טמפרטורות?

או-

(כל מיני דברים שאולי אני מזייפת בהם)

כשקר אני מתפיחה בתנור שחומם לפני ל50 מעלות. עלול להשפיע?

כמות גדולה מדי של שמרים? (אני תמיד 'בערך' ולארג'ית אז זה אפשרי)

או רעיון אחר.

מתחיל להיות מתסכל

 

חוץ ממה שאני מביאה לשבת חלות לחמותי ואני קצת מתפדחת מהלוק החדש...

 

יצא קצת ארוך אז סליחה על החפירה..

נראה לי שההתפחה בתנור גורמת לזהט'

ויכול להיות שגם כמות שמרים לא נכונה.

 

אם מאוד קר נסי להתפיח ליד תנור פתוח ולא בתוך התנור ופחות זמן התפחה אחרי הקליעה, שיתפחו בתנור תוך כדי אפיה.

 

 

תודה!! אשמח להבין יותר...שוקולדד ציפס

הבצק תופח מחץ לתנור כשדלת התנור פתוחה?

התנור דלוק?

על איזה חום?

ולכמה זמן? (כמה זה ארוך?)

בשמחהט'

אצלי הבצק תופח יפה למרות מזג האויר.

 

- מערבבת קצת מים רותחים במים לבצק שיהיו קצת חמימים.

 

- לתפיחה ראשונה אני עוטפת במגבת את הקערה ומניחה מעל קופסת גפרורים (טריק שלמדתי מחברה כאן שאני לא מצליחה לתייג @הקולה טובה) ומתחת למזגן ואפילו אם לא, תופח יפה. אם השמרים איכותיים ועדיין חיים הם יעבדו.

 

- אם מאוד קר אני מפעילה את תנור האפיה לחום בינוני ושמה את קערת הבצק על הדלת כשהיא פתוחה, לא קרוב מידי לתנור, פחות מעדיפה את זה.

 

 

תודה! אנסה.שוקולדד ציפס


מה המטרה של קופסת גפרורים?פרח-אש
הגופרית שבצד הקופסא, יש בה חומר שעוזר להתפחה כנראה.נפש חיה.
הבצק יוצא דביק?רבה אמונתך!
יכול להיות שזה עודף נוזלים.
גם אם לא שינית את הכמות הרגילה, יכול להיות שבחורף הקמח יותר לח ולכן צריך קצת פחות מים
כן הוא באמת יוצא יותר נוזלישוקולדד ציפס

ואז גם החלות נראות נוזלות לצדדים.

 

מפה לשם הגיע חמישי,

אנסה היום הכל ואעדכן..

תודה!!

^^^חדשונת
זו יכולה להיות סיבה...
לא תמיד צריך להוסיף את כל המים שבמתכון.
בחורף במיוחד לא שמים הכל...
בקיץ לפעמים אני שמה טיפה יותר ממה שכתוב, כי ממש חם...
וזה גם משנה סוגי הקמח, כי כל קמח טחון בצורה אחרת.
אפילו קמח לבן רגיל - כל חברה טוחנת יותר/ פחות דק (תסתכלי על הנפה עצמה...)
וכל עובי של קמח סופג את המים בצורה אחרת...
אני מתפיחה בפנים שמיכה.חותמת+

עוטפת את הקערה בכירבולית ושמה את זה ליד חלון שהשמש מגיעה לשם.
וחוץ מזה את החלות אני עושה בתבניות אובליות ככה שזה שומר על צורה יפה ומכוון את ההתפחה.

כן, אני מכירהשוקולדד ציפס

אבל לא אוהבת את הטעם של זה.

חוץ מזה- קורה לי בהכל.

 

גם בלחם (שלא אופים בתבנית)

ובעוגות שמרים.

נשמע כמו כמות גדולה של מיםמבט קדימה
תפחיתי מים ותוודאי שיש כמות נןרמאלית של שמרים ונראה לי שבעה זה יסתשר
יותר מידי שמריםניקיתוש
ואולי חום מידי גבוה בהתפחה
אני מתפיחה עם ניילון מעל הקערה ומגבת גדולה מעל.
לשעה בדיוק
באמת נשמע שמדובר ביותר מדי מים בגלל החורףמקום בעולם
איך יצאו?
אז תודה על ההתענינות-שוקולדד ציפס

יצאו חלות 'דוגמניות' כמו שקוראים לזה אצלינו.

התפחתי פעמיים- פעם 3 שעות ופעם 2 לילה במקרר, התפחה ראשונה עם קופסת גפרורים מעל התפחה שניה במקרר מכוסה היטב,

תודה על שלל העצות , עזרתן לי!!

הצעה- תכתבי את המתכון ונראה במה הוא שונה מאלו שלנוכלנית1אחרונה

תכתבי זריז רק את החומרים ואולי גם כמה זמן את מתפיחה

עוגה. עיצוב. בצק סוכר.משיח נאו בפומ!
מתחשק לי להכין עוגה בעיצוב בצק סוכר
אף פעם לא נגעתי בזה...
יש פה מישהי עם נסיון בדבר שמוכנה שאציק לה בשאלות? 😝😌
אני ט'


גם אני מוכנהחרדית צעירה
גם אניפרח-אש
בהצלחה
תודה רבה לכן! משיח נאו בפומ!
בינתיים מרגישה לא טוב ולא בטוחה שאספיק להכין את זה למתי שרציתי...
כשזה כן יצא אל הפועל אשמח להיעזר בכן. תודה
אם את מתכננת שהעוגה תהיה אכילה וטעימה-מקום בעולםאחרונה
תכיני עוגה אחרת
סתם סתם. פשוט לא מבינה מה אנשים אוהבים בבצק סוכר חוץ מהיופי..
מחפשת מתכון מנוסה לפשטידה פרווה מושקעת וטעימה. תודה!אביגיל~!
אני כל פעם רואה המלצות לפשטידת בטטה של ליהי לפידיעל מהדרום
לק"י

אני אוהבת להכין פשטידת בצל, ולפעמים מחליפה חלק מהבצלים בפטריות.
לא יודעת אם נחשב מושקע. אם רוצים שהפשטידה תראה יפה, אפשר לעשות לה תחתית של בצק.
הפשטידה שלך יוצאת טעימה ממש? אם כן אשמח למתכון. תודה!אביגיל~!
אני אוהבתיעל מהדרום
לק"י

חותכים ומטגנים 4 בצלים.
4-5 כפות שמן
3 ביצים
כוס קמח תופח
כוס מים
כף א. מרק (אני לא שמה)
פלפל שחור
מלח

שופכים לתבנית, ואפשר לפזר מעל פרורי לחם.
אופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-40 דקות.
איך יוצא בלי אבקת מרק?גלים.
זה לא חסר?
לי לא חסריעל מהדרום
ועם קמח רגיל במקום תופח?גלים.
אפשר- כוס קמח רגיל וקצת א.אפיהיעל מהדרום
המרת קמח תופחרק טוב!
כוס קמח תופח= כוס קמח רגיל +כפית אבקת אפייה
תודה!גלים.אחרונה
תודה נשמה♡אביגיל~!
מישהי יודעת איפה אני יכולה להשיג פירות יער ותותים טריים?ילדה שהיא גדולה
תותים מוכרים בסופר כבר התחילה העונה שלהםחילזון 123
םירות יער זה לא העונה נראה לי.
יש קפואים
במקררים בסופרים*אשתו של בעלי*אחרונה
יש במארזים וקופסאות.
ותותים מוכרים בכל סופר/ירקניה.זו בדיוק העונה.
אשמח לרעיונותציפציפ

רוצים לערוך סעודת הודיה, מלווה מלכה במוצש. לבערך 40-50 איש.

מה הייתם מציעים לתפריט

חלבי כמובן.

 

הצעהיוסי מוסקל

מרק עוף כזה טוב!!!!

על מה חשבת? מה הכיוון?טארקו
ארוחה ממש או יותר כיבוד קל כזה?
רעיונות*אשתו של בעלי*
*טורטיות במילויים שונים
*בורקסים
*ירקות חתוכים+מטבלים
*תפוחי אדמה אפויים
*ירקות מוקפצים
מרק כתום, בורקסים, קרקרים ומטבליםבעוז וענווה!

ירקות, סלטים לזניות, פשטידות, קישים..

איזה מטבלים? ואיך מכינים?ציפציפ

ואיזה ממרחים לשים על הטורטיות?

מטבלים של גבינותבעוז וענווה!

גבינת שוםשמיר, גבינה עם זיתי, גבינה עם שמן זית.. כנל לגבי חומוס - חומוס עם פפריקה, שמןזית, זעתר

מוסיפה למטבליםרק טוב!
טחינה- אפשר לשדרג עם כמה עלי פטרוזיליה מעל וקצת פפריקה
אבוקדו- אפשר לתבל בלימון, מלח, פלפל, אפשר להוסיף בצל קצוץ.
ממרח זיתים- לוקח 2 דק להכין (במעבד מזון שמים זיתים, כמה שיני שום וקצת שמן זית, וטוחנים למרקם הרצוי)
מילויים לטורטיות*אשתו של בעלי*
אבוקדו עם בצל
ביצים ומיונז
גבינת שמנת
טונה ומיונז
אפשר לשלב עם ירקות שונים-זיתים,מלפפונים חמוצים,עגבניות שרי,בצל סגול
עשינו לפני שבועיים מלוכה מלכה..מוטי123אחרונה

לכבוד יום נישואים 25 להורים.

הכנו מנת פתיחה של לחמי שום סלט חלומי סלט דוריטוס גבינות ומטבלים

אח"כ היה מרק כתום (לילדים פיצה)

ומנה עיקרית דג סלומון עם הום פרייז אורז

וקינוח.

 

אכלתי במסעדה חזה עוף בטמפורה ברוטב ציליבת 23
מנה מדהימה .למישהו יש את המתכון???
מתכון מעולה. מכינה אותו גםמדי פעם פהאחרונה


עוד מתכון..סתם אחת

- חזה עוף שלם (לא פרוס)
- אבקת טמפורה (בערך כוס)
- מים קרים
- שמן
- 2 לימונים
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סויה
- חצי כוס צ'ילי מתוק
-קמח
- אבקת שום

אופן ההכנה:
מכינים את בלילת הטמפורה לפי ההוראות על גב האריזה.
חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל ביס ומצפים אותן בקמח,
בינתיים מחממים את השמן במחבת יחסית עמוקה.
לאחר קימוח קוביות העוף טובלים אותן בטמפורה ומשם מטגנים בשמן עד שצבען הופך לזהוב. לאחר הטיגון יש להניח את העוף על נייר סופג.
להכנת הרוטב, לערבב את הדבש עם רוטב השזיפים, הסויה, לסחוט את שני הלימונים, להוסיף פלפל שחור, אבקת שום והצ'ילי המתוק ולערבב.
לחמם את הרוטב במחבת רחבה ועמוקה - יש לדאוג לערבב את הרוטב כל הזמן כדי שלא יתקרמל, לאחר מכן להוסיף את קוביות העוף לרוטב ולערבב כך שיצופו ברוטב.

בתיאבון!
תודה!בת 23
מתכון לממולאיםרק טוב!
מחפשת מתכון לפלפל ממולא, עדיף צמחוני, עם הרבה טעם ורוטב. שהאורז (או מה שממלאים) בתוכו לא יבש או משעמם.
מחומרים זמינים ועדיף עם פירוט בכמויות ובשלבי ההכנה.

תודה!
בלי כמויות כי אני לא יודעת לכמת ועושה לפי העין.חותמת+

אורז

עדשים ירוקות

בצל חתוך לקוביות

(אני מוסיפה קוביות קטנות של חציל- אבל זה לא חובה)

רסק עגבניות, מים, שמן זית, טימין, פלפל שחור, מלח, פטרוזיליה, וקצת כמון.

מערבבת קצת מהרוטב עם המילוי, ממלאה את הפלפלים שמה צפוף בתבנית ושופכת מעל את הרוטב ככה שיהיה על כל הפלפלים.
מכסה בנייר אפיה ואופה, כשזה כמעט מוכן- מוציאה את הנייר אפיה ומשחימה את הפלפלים.

תודה רבה!רק טוב!
עוד שאלה- את האורז שמים לא מבושל, נכון?
מבשלים בישול חלקי. זה אח"כ מסיים את הבישול.חותמת+


אצלינו מערבביםמעפר אני באה

עגבניות מרוסקות

אורז (לא מבושל, רק מושרה במים)

רסק עגבניות

בצל קצוץ

ירקות ירוקים (כוסברה פטרוזיליה, עלי סלרי)

תבלינים (פפריקה, כורכום, מלח, פלפל, זרע כוסברה)

 

וממלאים

מתכון מעולהשירהאחרונה

ל 4 5 פלפלים:

כוס אורז שטוף

בצל חתוך דק

עגבניה חתוכה דק

גזר מגורד

הרבה הרבה סלרי פטרוזליה כוסברה בצל ירוק ושמיר אם אוהבים. 

(צריך להיות שליש אורז שליש ירקות ושליש ירק)

תבלינים: כפית פפריקה, כורכום, כפית אבקת מרק, כפית מלח, פלפל, שמן)

אפשר גם להכניס בשר טחון.

מכנסים את התערובת לתוך הפלפלים.

בקערה של התערובת (בלי לשטוף) שמים חב' רסק עגבניות תבלינים (אותם תבלנים כמו למעלה) ומים ושופכים מעל הפלפלים.

להרתיח, ולהעביר לאש נמוכה שעה וחצי

מישהו יודע איך מצפים עוגה בגלסאג' עם אפקט ספיידר? שזה נראהאיילה

כמו קורי עכביש על העוגה?

הכי פשוט שישבוז
שמה ציפוי אחד על הכל, ולפני שמתקשה מזלפת מעגלים דקים.
אחר כך לוקחת שיפוד או קיסם ומושכת קווים מהאמצע כלפי חוץ.
זה לא זה, זה גלאסג' עם מרכיבים אחריםאיילה

שעדיין לא עליתי מה הם

ששופכים עם פלטה על הציפוי ונהיה את האפקט ספיידר

 

מכינים גלאסז' לבן ובעזרת פלטה מדורגת יוצרים את זהקראנץ שוקולד

קשה להסביר בכתב.. אנסה למצוא סרטון 

תודה ראיתי סרטונים אבל לא הבנתי מה שמו בגלסאג' ספיידראיילה


מז"א מה שמו? לא הבנתע את השאלהקראנץ שוקולד
לחלק הוורוד שלמעלה הכוונה?mardix של אמא
זה לא מחייב שיהיה ורוד זה כל צבע אחר..קראנץ שוקולד
כמו שכתבתי למעלה בעזרת פלטה טובלים את הפלטה בצבע נוסף ואז מעבירים אותו על הגלאסז שכבר מרוח על העוגה.
זה בדיוק מה שהתכוונתי אבל יש בזה חומרים שונים מאשר בגלסאג'איילה

התחתון

והתכוונתי שמו עם קמץ ושורוק !איילה


עוד מעט אהיה בבית אכתוב לך את ההבדליםקראנץ שוקולד
אם תוכל מחכה למתכוןאיילה


היי תודה שהזכרתקראנץ שוקולד
אכתוב לך בפרטי.
אשמח גם למתכון ולהסבריםmardix של אמאאחרונה


עזרתכם הדחופה בבקשה - בצק שמריםאורה2x
עבר עריכה על ידי אורה2x בתאריך י"ב בשבט תשע"ט 11:41
במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה כדי שיצא פרווה?
בגוגל ראיתי הצעה לקרם קוקוס שאין לי בבית..
אשמח להצעות נוספות

מיץ תפוזים או ריצ'ט'


יש לי מיץ תפוז! אורה2x
תודהההה
זה לא יהיה דליל מדי ביחס לשמנת החמוצה?
כן אבל בדרך כלל זה התחליףט'

בבצק שמרים אני מחליפה תמיד בחלב סויה וחמאה/מרגרינה בשמן.

 

 

תספרי איך יצא!פרח כתום
בינתיים זה נראה מדהים!אורה2x
בחיים לא תפח לי ככה עם קמח רגיל
אין איןןן זה בזכות המיצתפוז!!

לא שמתי לב שזה קמח מיוחד. מה יש לו?פרח כתום
ברכה בעיסהט'
קמח שמרים?
בקמחים האלו יש תוספותרבה אמונתך!אחרונה
תוספ גלוטן ומשפרי אפיה למינהם.
באמת לא ניתן להגיע לתוצאה הזו בעזרת קמח רגיל..
אז איך נראה שולחן ט"ו בשבט שלכם?קראנץ שוקולד
מכינים דברים מיוחדים או שסתם פירות יבשים?
אוכלים פירות יבשים או טריים?
אני מקווה להספיק להכין עוגת תפוזים..הלוואייעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ד בשבט תשע"ט 00:09
לק"י

ואוכלים גם פירות יבשים וגם טריים בדרך כלל.
בסוף הכנתי עוגת תפוזים פירוריםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

בחלק שמתי גם תפוחים עם סוכר וקינמון.
לנו אין שולחן טו בשבט. כאילו יש, אבל אין מי שיאכל מזה😏אמא לנסיך קטן
המון פירות טריים. מה שאין טרי - קונים יבשנחשון מהרחברון
לימונדה מלימונים טריים
וויסקי בירה יין ליקר וכו'

בעלי חוגגאמא, ברוך ה'

קונה מעל 40 מינים שונים - טריים, יבשים, מיצים שאנו סוחטים וכו'

בנוסף אכלנו ארוחה קלילה של מזונות וירקות (לא המוציא)

מחפשת מתכון לעוגות אינגליש קייקניקית בהריון
שיהיו טעימות מאוד מאוד, לא מידי מסובכות (לא חייב בחושה) ושאי אפשר לטעות בהן!!
תודה!
עוגת דובדבניםחרדית צעירה
מתכון מסבתא שלי שהיתה מכינה לכל שמחה במשפחה.
מתאים ל2 אינגליש קייק
2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 בייצים
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית מלח

לערבב הכל עם כף עץ, ולהוסיף:
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
1 קופסה של מלית דובדבנים
1 כוס אגוזים קצוצים

לאפות שעה 180°
מעניין!! נראה לי שאני אנסה!!ניקית בהריון
תודה!
בלי אבקת אפייה?ניקית בהריון
בלי, הסודה לשתייה זה מה שמתפיחחרדית צעירה
זו לא עוגה אוורירית
תודה!ניקית בהריון
הכנתי ובעלי אהב ממש!
איזה כיף לשמוע 😋חרדית צעירה
במשפחה שלנו קוראים לזה 'העוגה של השמחות' כי ה קבוע שמכינים אותה לכל שמחה
מה זה מלית דובדבנים?דניאל55
ברוכה השבה!!יעל מהדרום
מלית דובדבניםחרדית צעירה
maimon

ניתן לקנות בכל סופר, נמצא במחלקה של מוצרי אפיה
עוגת מייפלחרדית צעירה
מתכון מאחותי האלופה שתמיד מצליח

3/4 כוס שמן
3 בייצים
1 קצפת ריץ
1 כוס סוכר
1 כף אבקת אפייה
2 כוסות קמח
1 כפית תמצית וניל

לערבב הכל במיקסר עם וו גיטרה ולשפוך ל2 תבניות אינגליש קייק.
לערבב 3/4 כוס אגוזים+1/4 כוס סוכר, ולזרות על הבלילה. לזלף סירופ מייפל מעל הפירורים.

לאפות 180° 45 דקות
את המייפל לפני האפייה? ואחרי בלי?ניקית בהריון
הכל לפני האפיהחרדית צעירה
תיקוןחרדית צעירה
בדקתי עוד פעם במתכון. את המייפל שמים מייד אחרי האפיה כשעדיין חם.
וכדאי לעשות כמה חורים עם קיסם..מקום בעולם
תודה לכן!ניקית בהריון
אשמח לעוד מתכונים!
כמה מייפל?בוריס
כמה שיותר יותר טוב ;)מקום בעולם
ללחוץ ישר מהבקבוקחרדית צעירה
6-7 לחיצות על כל עוגה
אני מכינה עם כוס מיץ תפוזים במקום הריץ, ומוסיפה קינמוןילדה שהיא גדולהאחרונה
לתערובת סוכר ואגוזים ויוצא מקסים.
מה הכוונה עוגות אינגליש קייק?יעל מהדרום
התבניות המאורכות הצרות21
חחח..אז זה כל עוגה בעצםיעל מהדרום
לק"י

אני יודעת שזה השם של התבנית, חשבתי שאולי היא התכוונה לעוגה אנגלית (אלה עם הפירות היבשים)
אהה ישמצב חח לא יודעת 21
לא לא.. באמת התכוונתי לתבניתניקית בהריון
חחח אולי ניסוח לא מוצלח 🙈
אבל התכוונתי למתכון שהכמויות שלו מתאימות לתבנית אינגליש- שתיים. לא עוגות גדולות
כל מתכון של עוגה בינונית אמור להספיק ל2 אינגלישהנורמלית האחרונה
בד"כ 3-4 ביצים
ראש השנה לאילנות הנורמלית האחרונה
שרשור מתכוני ט'ו בשבט

ספציפית - מחפשת מתכון מעולה לעוגת פירות יבשים לא יבשה ומלאת כל טוב.

@אשליה
למה להכין דבר כזה?!יעל מהדרום
לק"י

לא עדיף כבר עוגה טעימה?
אני פשוע זוכרת את העוגות הקנויות האלה מהילדותיעל מהדרום
לק"י

לא משו...
אבל לפחות הקפצתי לך

בשרשור של שבת מישהי כתבה, שיש מתכון מוצלח לעוגינט.
הו לא, ממש לא!הנורמלית האחרונה
זה עוגות אנגליות עם קליפות הדרים וטעם של איכ.
אני מדבר על עוגות עם אגוזים וצימוקים ודברים טעימים שכאלה.
תודה!
נשמע טוב יותריעל מהדרום
מזמן לא הכנתי אבל היה מוצלחאו"ר

זה נראה טוב. תודה!הנורמלית האחרונה
אפיתי אותההנורמלית האחרונה
יצאה ממש טעימה ב"ה! התעצלתי לבדוק לפני שהטיימר צפצף והיא הספיקה להשחים יותר מדי ולהתייבש קצת, אבל איכשהו זה דווקא מוסיף, לטעמי.

השתמשתי בצימוקים לבנים, שזיפים מיובשים, משמשים, אגוזי מלך ושקדים (האיש לא אוהב תמרים ודבלים אנחנו לא אוכלים )
מיץ קלמנטינות ולימון במקום תפוזים, ומעט קינמון.
לא הוספתי גרידת לימון - לא הסתדר לי במחשבה..

יאיי. @אשליה
מעולה! תודה על העדכוןאשליהאחרונה
עוגת פירות יבשים טעימהעבודת ה'


פאי פיצוחים, פאי אגוזיםעלה למעלה