לפני שנתיים הכנתי לחמניות כוסמין ממתכון שמצאתי על חבילת קמח כוסמין של חברת 'נפלאות'.
אולי למישהו יש אותו?
או מתכון אחר אבל ממש ממש רכות וטעימות?
תודה!!
לפני שנתיים הכנתי לחמניות כוסמין ממתכון שמצאתי על חבילת קמח כוסמין של חברת 'נפלאות'.
אולי למישהו יש אותו?
או מתכון אחר אבל ממש ממש רכות וטעימות?
תודה!!
עם אבקת סוכר ומלח- כמו "ריסס"
אפשר להוסיף גם שברי ביסקוויטים קטנים
מילוי ממרח לוטוס עם שברי ביסקוויטים
200 גרם שוקולד מריר- להמיס
מילוי : 5-5.5 כפות חמאת בוטנים (צריך משהו בסגנון סקיפי למשל, לא הבריאה)
2.5 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
את יכולה לעשות פאי פקאן פרווה בטארטלט
אני בדיוק מחפשת מתכון חשבתי להכין גם פרווה
או גנאש שוקולד.
יש לB&D. אולי לא בכל מכולת שכונתית אבל בוודאי שבסופר תמצאי.
היא ממיסה בסיר
100 גרם שוקולד מריר
כמעט ריצ' שלם
ומוסיפה כפית ממרח נוגט/ ליקר/ שקדים טחונים לפי העניין.
היא אומרת שהכמויות לא מדויקות ותלוי בסמיכות שאת רוצה, היא משחקת עם זה חופשי.
היא ממלאה פרלינים וטארטלים וזה ממש טעים.
בהצלחה!
כאלו שהן די שטוחות וקצת רכות מבפנים. ניסיתי כל מיני מתכונים ועוד לא מצאתי משהו מוצלח באמת....
אניוהואהשינוי המשמעותי ממה שיש לי , הוא שיש להשתמש דווקא בסוכר חום כהה ולא בדמררה. לא ידעתי את זה.
ורק דמררה והכל בסדר....
יעל מהדרום
והעוגיות האלה ידועות לתהילה גם בין החברים והמשפחה שלנו פה וגם אצל המשפחה שלו. הן מעולות.
נועה נועהדקות בתנור.
יש מצב שיעבוד...
פירות וירקות בריא. ואפשר לאכול גם אם אכלו את המנה שהגיעה.
גם שקדים. אגוזים. בוטנים.
חטיפי בריאות (עדיף כמה שפחות סוכר)
מאפינס גזר.
עוגיות טחינה. שבולת שועל.
קורנפלקס .
לדעתי עדיף להרגיל לאוכל ולא לנשנוש ולכן עדיפות לפירות וירקות.
בס"ד
נשנושים
עבאדי
קרקרים..
זה ממש טוב אפשר גם מאפים
בורקס\קרוסן(קנוי או אפוי ביתי..) זה אחלה! בהצלחה!!
כמו-
בוטנים מצופים (סבבה)
בייגלה
במבה
חטיף בוטנים בדבש/שומשום/קוקוס
חטיף כמו שוגי/ נייצ'ר וואלי/חטיף אנרגיה
שלווה
קרקרים
מאפים ביתיים (כמו רוגלך/עוגיות בריאים יותר)
פופקורן
כמה קוביות שוקולד מריר
תפוצ'יפס
חטיף "נשנושים"
ופלים/גליליות/עוגיות וכדו' מקמח מלא, ללא/מופחתי סוכר
כמו ממרח אגוזים/שקדים/בוטנים/חרובים וכדו'
מבשלת קליל בגלל חוסר זמן.
לערב- קוסקוס (יש קפוא), נשאר רק להכין את הרוטב.
לבוקר- לנו דגים, לילדים מוקפץ עם חזה עוף.
אני עושה הכי פשוט כשאין כח- שמה תבלינים (חוויג', מלח, פלפל, תבלין על האש וכו') ושמן זית.
משרה קצת. אם יש לי כח להוסיף בצל חתוך או שום- מעולה.
ומטגנת על מחבת פסים עם מעט שמן. פשוט וטעים.
אני פשוט שמה תבלינים...יעל מהדרום
אשליה
יעל מהדרום
אשליה
אשליה
אשליה
יעל מהדרום
אשליהאנחנו סעודה אחת בבית, הסלטים לשתי הסעודות.
ולמצב המשפחתי.
בורקסים, יצאו קצת חיוורים, מתחלבטת אם להכניס לתנור לעוד קצת זמן.
ורוטב. מזל שקניתי אבקת מרק,כי לא נשאר בצל בבית. אז רק מהאבקה...
מרק עוף כתמיד
קציצות בשר, בתנור, מקווה שיצא טוב
פתיתים + עדשים, מעניין איך יתקבל.
ובטטה.
חלות, חומוס,
מטבוחה דילגתי השבת, עם אותו בצל שנגמר...
מקווה להספיק איזו עוגה, אבל נראה.
טעיםםםאני אופה הרבה בצקי שמרים מכל הסוגים.
לאחרונה המאפים הפסיקו לתפוח לי כלפי מעלה אלא 'לצדדים'.
בחלות זה לא נראה יפה אבל לפחות טעים,
אתמול הכנתי לחם (בדר"כ עושה אחת לשבוע ככה שיש לי כבר ותק) ושוב יצא שטוח-
כמו פיתה שמנה. (וטעימה!)
יכול להיות שיש בעיה בתנור?
להנמיך/להגביה טמפרטורות?
או-
(כל מיני דברים שאולי אני מזייפת בהם)
כשקר אני מתפיחה בתנור שחומם לפני ל50 מעלות. עלול להשפיע?
כמות גדולה מדי של שמרים? (אני תמיד 'בערך' ולארג'ית אז זה אפשרי)
או רעיון אחר.
מתחיל להיות מתסכל
חוץ ממה שאני מביאה לשבת חלות לחמותי ואני קצת מתפדחת מהלוק החדש...
יצא קצת ארוך אז סליחה על החפירה..
ויכול להיות שגם כמות שמרים לא נכונה.
אם מאוד קר נסי להתפיח ליד תנור פתוח ולא בתוך התנור ופחות זמן התפחה אחרי הקליעה, שיתפחו בתנור תוך כדי אפיה.
הבצק תופח מחץ לתנור כשדלת התנור פתוחה?
התנור דלוק?
על איזה חום?
ולכמה זמן? (כמה זה ארוך?)
אצלי הבצק תופח יפה למרות מזג האויר.
- מערבבת קצת מים רותחים במים לבצק שיהיו קצת חמימים.
- לתפיחה ראשונה אני עוטפת במגבת את הקערה ומניחה מעל קופסת גפרורים (טריק שלמדתי מחברה כאן שאני לא מצליחה לתייג @הקולה טובה) ומתחת למזגן ואפילו אם לא, תופח יפה. אם השמרים איכותיים ועדיין חיים הם יעבדו.
- אם מאוד קר אני מפעילה את תנור האפיה לחום בינוני ושמה את קערת הבצק על הדלת כשהיא פתוחה, לא קרוב מידי לתנור, פחות מעדיפה את זה.
ואז גם החלות נראות נוזלות לצדדים.
מפה לשם הגיע חמישי,
אנסה היום הכל ואעדכן..
תודה!!
עוטפת את הקערה בכירבולית ושמה את זה ליד חלון שהשמש מגיעה לשם.
וחוץ מזה את החלות אני עושה בתבניות אובליות ככה שזה שומר על צורה יפה ומכוון את ההתפחה.
אבל לא אוהבת את הטעם של זה.
חוץ מזה- קורה לי בהכל.
גם בלחם (שלא אופים בתבנית)
ובעוגות שמרים.
יצאו חלות 'דוגמניות' כמו שקוראים לזה אצלינו.
התפחתי פעמיים- פעם 3 שעות ופעם 2 לילה במקרר, התפחה ראשונה עם קופסת גפרורים מעל התפחה שניה במקרר מכוסה היטב,
תודה על שלל העצות , עזרתן לי!!
תכתבי זריז רק את החומרים ואולי גם כמה זמן את מתפיחה
😝😌
ט'
משיח נאו בפומ!
יעל מהדרוםרוצים לערוך סעודת הודיה, מלווה מלכה במוצש. לבערך 40-50 איש.
מה הייתם מציעים לתפריט
חלבי כמובן.
מרק עוף כזה טוב!!!!
ירקות, סלטים לזניות, פשטידות, קישים..
ואיזה ממרחים לשים על הטורטיות?
גבינת שוםשמיר, גבינה עם זיתי, גבינה עם שמן זית.. כנל לגבי חומוס - חומוס עם פפריקה, שמןזית, זעתר
לכבוד יום נישואים 25 להורים.
הכנו מנת פתיחה של לחמי שום סלט חלומי סלט דוריטוס גבינות ומטבלים
אח"כ היה מרק כתום (לילדים פיצה)
ומנה עיקרית דג סלומון עם הום פרייז אורז
וקינוח.


אורז
עדשים ירוקות
בצל חתוך לקוביות
(אני מוסיפה קוביות קטנות של חציל- אבל זה לא חובה)
רסק עגבניות, מים, שמן זית, טימין, פלפל שחור, מלח, פטרוזיליה, וקצת כמון.
מערבבת קצת מהרוטב עם המילוי, ממלאה את הפלפלים שמה צפוף בתבנית ושופכת מעל את הרוטב ככה שיהיה על כל הפלפלים.
מכסה בנייר אפיה ואופה, כשזה כמעט מוכן- מוציאה את הנייר אפיה ומשחימה את הפלפלים.
עגבניות מרוסקות
אורז (לא מבושל, רק מושרה במים)
רסק עגבניות
בצל קצוץ
ירקות ירוקים (כוסברה פטרוזיליה, עלי סלרי)
תבלינים (פפריקה, כורכום, מלח, פלפל, זרע כוסברה)
וממלאים
ל 4 5 פלפלים:
כוס אורז שטוף
בצל חתוך דק
עגבניה חתוכה דק
גזר מגורד
הרבה הרבה סלרי פטרוזליה כוסברה בצל ירוק ושמיר אם אוהבים.
(צריך להיות שליש אורז שליש ירקות ושליש ירק)
תבלינים: כפית פפריקה, כורכום, כפית אבקת מרק, כפית מלח, פלפל, שמן)
אפשר גם להכניס בשר טחון.
מכנסים את התערובת לתוך הפלפלים.
בקערה של התערובת (בלי לשטוף) שמים חב' רסק עגבניות תבלינים (אותם תבלנים כמו למעלה) ומים ושופכים מעל הפלפלים.
להרתיח, ולהעביר לאש נמוכה שעה וחצי
כמו קורי עכביש על העוגה?
שעדיין לא עליתי מה הם
ששופכים עם פלטה על הציפוי ונהיה את האפקט ספיידר
קשה להסביר בכתב.. אנסה למצוא סרטון
התחתון
אורה2xבבצק שמרים אני מחליפה תמיד בחלב סויה וחמאה/מרגרינה בשמן.
קונה מעל 40 מינים שונים - טריים, יבשים, מיצים שאנו סוחטים וכו'
בנוסף אכלנו ארוחה קלילה של מזונות וירקות (לא המוציא)

21
הנורמלית האחרונה
הנורמלית האחרונה
יעל מהדרום
)
אשליהאחרונה
