שרשור חדש
כמה זמן גבינה בולגרית (מהמעדניה) מחזיקה מעמד?יעל מהדרום
לק"י

היא לא בתוך מים.
מתלבטת אם הטעם שלה בסדר או קצת מוזר. אם מבשלים או שמים בטוסטר זה בסדר?
5-7 ימיםמודדת כובעים

אם היא פחות נראית לך, תשימי בחביתה או בשקשוקה, מעדן!

תודה רבה!!יעל מהדרוםאחרונה
פירה שיוצא חום 😬מאושרת(=
יצא לי כבר כמה פעמים שבישלתי תפוחי אדמה בסיר לחץ וכשריסקתי אותם לפירה הם היו חומים ויצא פירה בצבע חום בהיר. במקום הצבע הרגיל... הטעם אותו דבר אבל המראה נראה די רע😨
יש למישהו רעיון למה קורה ואיך אפשר למנוע?
בישול ממושך מידיקרן-הפוך
כמה דקות זמן את מבשלת אחרי הרתיחה?

אם בסיר רגיל לוקח משהו כמו 40 דקות, בסיר לחץ צריך הרבה פחות.
האמת שיכול להיות..מאושרת(=
אני פשוט שמה על האש בלי להתייחס לזמן. לפעמים באמת המון זמן.
מבשלת שהמים מכסים את התפו"א?מוריה
כף חומץ למים שבסיראשליה
טיפ מהשרשור הנעוץ פה, לא שלי ולא ניסיתי
למה בסיר לחץ???מודדת כובעיםאחרונה

תפו"א מוכן תוך 20 דקות, למה להלחיץ??

עוגת יום הולדתרק שאלהה
היי,
אשמח לטיפים בנושא.
החלטתי להכין לבת שלי עוגת יום הולדת. ואני לא ממש מומחית בזה...
אני מתכננת להכין עוגת שוקולד כבסיס ולשים מלמעלה גנאש שוקולד.
כמה שאלות של מתחילה....

1. מתי להוציא מהתבנית את העוגה? כשהיא חמה או לחכות שתתקרר?
2.האם יש אפשרות להוסיף קצפת כציפוי מסביב...? ועל זה לשפוך את הגנאש?
3. אני רוצה לרשום על העוגה משהו בסגנון יום הולדת שמח... האם ניתן לרשום עם הקצפת מעל הגנאש?

טיפים נוספים יתקבלו בברכה....
לעניות דעתי-משוטט
1. עדיף כשמתקרר.
2. עדיף לשפוך את הגנאש ואז להוסיף את הקצפת. גם בצדדים וגם את הכתב למעלה.
3. עדיף לקרר את הגנאש טכשהוא לא נוזלי לכתוב עם הקצפת.
תשובותפרח-אש
1 להוציא שקר אחרת יש יותר סיכוי להתפוררות
2 אפשר קצפת על גנש אפילו מומלץ לטעמי
3 כן

גנש אפשר על עוגה חמה אבל קצפת אסור על חם כי היא תימס וחבל
---מוריה
1. כשקרה.
2-3 עדיף לשים קצפת על גנאש קר. ולא ההיפך. כי בחום הורס את הקצפת.


ואם את רוצה קצפת וורודה, את יכולה להרתיח סלק (עם מעט מים ) ולקחת מהמים שלו ולהוסיף שהקצפת כמעט מוכנה. ולהקציף קצת.
שאלה נוספתרק שאלהה
אז איך אני עושה אם אני רוצה שיראו את הנטיפים של השוקולד על הקמת הלבנה....?
כמו בתמונה שצירפתי
עם שקית זילוף את יכולה ליצור מראש את הנטיפיםחדשונת
ואז לשפוך בעדינות את הגנאש על כל העוגה, אם את רוצה שזה יהיה סימטרי ויפה... (ראיתי בסרטון של קרין גורן 😏 )

גם אם תשפכי מעל זה יטפטף לצדדים, אבל זה יצא אולי פחות ''מעוצב''....
לא הבנתי איך לשלב את זה עם הקצפתרק שאלהה
אם אני שמה את הקצפת אחרי הגנאש...
לא הבנתי 🙈חדשונת
את רוצה את הנטיפים כמו בתמונה? מהגנאש? או שיהיו מקצפת?

אם התכוונת שאת רוצה כמו בתמונה, אז תעשי את הגנאש כמו בתמונה, רק שאת הנטיפים תעשי קודם ואז תשפכי את שאר הגנאש, ואת הקצפת תשימי אחרי שמתקרר במקום התותים...
זה סרטון שמסביר יפהחדשונת
תסתכלי מדקה 8:20, היא נותנת טיפים טובים (אבל מתכונים מפוצצים שוקולד ושמנת 🙃)

קצפת על העוגה ואז גנש נוזלי (יותר שמנת או חלבפרח-אש
אבל להקפיד שהגנש לא יהיה רותח

הנטיפים : סמים את הגנש בשקית (זילוף או אפילו סתם) ויוצרים את הטיפטופים ואז שופכים את הגנש למעלה . יש סרטונים כאלה ביוטיוב ...

בהצלחה
איך להכין את הקצפת?רק שאלהה
להקציף שמנת מתוקה וסוכר?

סליחה על כל השאלות... פשוט ממש מתחילה בתחום הזה וממש בא לי שיצא מוצלח לילדת היומולדת. המתוקה...
אם את רוצה קצפת יציבה כדאי להשתמש בצמחית.מוריה
כןפרח-אש
אם מכינה לא באותו יום אז אפשר גם פודינג אבל לא ממליצה

ובשמחה
מה ההבדל אם שמים פודינג באותו יום או לא?יעל מהדרום
הפודינג עוזר לייצוב הקצפת אבל זה פחות יפה וטעים לדעתיפרח-אש
אהה...אבל מה זה משנה לעניין היום שמכינים?יעל מהדרום
שמעתי פעם שצריך לקרר את העוגה ורקהגיע הזמןאחרונה

אז לזלף על המסגרת של העוגה את הקרם שוקולד (גנאש) וככה הקור של העוגה יעצור את זה בשלב כלשהו והשוקולד לא יזלוג על לתחתית העוגה..

מרק ירקותבריאות ונחת
אני הולכת להכין מרק ירקות מגזר, קישוא, תפוא, שורש, בצל, יש לי גם עלים - קשור?
איך מתבלים?
אני גרועה בתיבול תמיד שמה פחות מדי וחסר טעם.
מלח,פלפל שחור, קצת כורכום. ובטח שעלים קשור.חילזון 123


רציתי כמויות😔 תמיד שמה קצת מדיבריאות ונחת
תלוי בגודל הסיר,בכמות המים...*אשתו של בעלי*
ככהטמונה
תקצצי את הירקות בפומפיה(על החלק הגס)
תאדי עם קצת שמן 20 דקות..מידי פעם לערבב(זה פותח את הטעמים ונותן צבע וכך המרק לא יהיה טפל)
תוסיפי 2 כפות מלח.
2 גבעולים של בלרי רצוצים.
קצת כוסברה קצוצה.
תוסיפי מים , טיפונת פלפל ואבקת שום.
ותני לזה בישול של שעה +

מעדן!!
מלח וחוואיג' לטעמי הכי מתאים.ט'

כדי לא לאבד את הטעם של הירקות והעלים.

 

 

תודה לכולן, יצא מדהיםבריאות ונחת

מה שמת? ט'


גזר, קישוא, שורש פיטרוזילייהבריאות ונחת
מקלות סלרי, בצל, תפוא, נוקאלאך וקניידאלאך
לבריאותט'

התכוונתי במה תיבלת?

 

מה זה נוקאלאך?

 

 

מלח, פלפל, כורכום, חוויג, אבקת מרק, רוטב סויהבריאות ונחת
נוקאלאך זה בצקניות, אוכל של הונגרים
ביצה, קמח ומלח לתוך המרק הרותח
אז לא כל כך לבריאות ט'

אבקת מרק זה אחד הדברים הכי גרועים להכניס לאוכל... ומיותרת לגמרי עם החוואיג' שהוא עירבוב של תבלינים.

ורוטב סויה במרק? למה?.. כנ"ל.

 

 

פעם ראשונה שאני שומעת על רוטב סויה במרק...משיח נאו בפומ!
אפשר במרקים סיניים.... אבל פחות הולך במרק ירקות עם חוייג'..חילזון 123


אני תמיד פשוט זורמת בתיבול ושמה כמעט את כלהגיע הזמןאחרונה

התבלינים שיש לי בבית.. מכל דבר ככה שמה חצי כפית או כפית.. מלח- כף..

גם אצלי אין א. מרק אז לכן אני שמה כמעט הכל..

כמון, פלפל, מלח, כורכום, פפריקה, חוואיג',  אבקת שום..

כמה זמן אופים עוגת גבינה קלאסית בתנור?התנערי מעפר
זאת שמורכבת מבלילת גבינה ושמנת חמוצה וחלבונים מוקצפים.

ואיך בודקים שהיא מוכנה?
עונה רק מהניסיון הספציפי שלייראת גאולה
אופים כשעה, בין 55-70 דקות.
מוכנה כשהיא שחומה כזה מלמעלה, נראית יציבה, מסביב ממש מוצקה, ובאמצע עדיין קצת רוטטת.

(כיוון שלא כדאי לפתוח את התנור, אני ממש בודקת כל כמה דקות איך היא נראית, וכשמשוכנעת שהיא מוכנה פותחת ונוגעת באמצע)
תודה, אפיתי בסוף שעההתנערי מעפראחרונה
ושמתי תבנית מים חמים בתחתית בשביל ההדים.

אז באמת לא ידעתי איך אני אמורה לדעת מתי להוציא בלי לפתוח ולבדוק אז פתחתי אחרי שהעוגה התייצבה.

היה אפשר פחות לאפות, לטעמי


תודה, אדע לפעם הבאה לבדוק כל כמה דקות.. רעיון..
מטבל קארי - מישהו מכיר??מודדת כובעים

אכלנו פעם במסעדה בשרית מטבל עם שום וקארי - למישהו יש מתכון? לא מוצאת ברשת...

אוכלים את זה עם לחם.

 

 

תודה, יעל, זה לא דומהמודדת כובעים

שאלתי אחרי שחרשתי את הרשת...

איפה את משיגה גלנגל ולמונגרס?תודה.rebecca846


זה מתכון מהאינטרנט, מעולם לא ניסיתייעל מהדרוםאחרונה
לק"י

בסופרים אין?
טוסטרפירוק טוסטר
אהלן

מישהו מכיר חנות בירושלים לפרק טוסטר כדי להכשיר אותו? (במקום להטביל)
טוסטר של טוסטים?לבי ובשרי
אפשר פשוט לשים תמיד נייר אפייה ואז אין צורך לטבול או לפרק.
הבנתי שלא מדוייקפירוק טוסטר
הטבלנו, ייבשנו בשמש במשך יומייםרק טוב!
והכל היה בסדר.
ככה עם כל מוצרי החשמל שצריכים טבילה.
בטוח שצריך טבילה?מישהו יכול להביא את המקור ההלכתי המלא?rebecca846אחרונה


פשטידות נטולות גלוטון.כוחות חדשים
לצערי, חדשה בתחום.
איך מכינים? אשמח למתכונים אם יש כאלו..
מתכוני פסח, בקצרה...בוזאחרונה
ירק מגורד + ביצים ותבלינים, קמח תפוא ולתנור 🤗
מה אתם שמים בסלט חסה?גלויה
רעיונות לשילובים מעניינים
או סתם דברים שלא חשבתי עליהם.

בונוס: איזה רוטב הולך עם זה?
עגבניות, פיסות גזר, בצל סגול, לימון סחוט, שמן זית.קרן-הפוך
דיי פשוטט'

חסה עם עגבניות שרי, רוטס סויה ומיונז > להיט

 

חסה, שרי ובצל סגול, שמן ומלח. כשיש סבלנות אני מכינה בטטה-צ'יפס ומוסיפה.

 

 

מיונז ... מוצר תעשייתי עתיר חומרים כימיים תעשייים.קרן-הפוך
ממליצה להתרגל לשמן זית איכותי, מיץ לימוןן, ותבלינים בסיסיים טבעיים.
לא אכלתי מיונז קנוי הרבה מאוד שנים. מכינה לבד.ט'


אשמח למתכון למיונז ביתי. תודה!קרן-הפוך
בכייףט'

ביצה (טריה), כפית חרדל, מלח, פלפל לבן, כפית מיץ לימון סחוט > לשים הכל בבלנדר או בפוד-פרוססור עם הסכין המסתובבת,

להפעיל ותוך כדי לזלף שמן בזרם הכי דק ואיטי שאפשר עד שמגיעים לכמות המיונז שרוצים. 

 

אם המיונז צמיגי מידי אפשר להוסיף מעט מים.

 

 

תודה !קרן-הפוך
כמה זמן זה מחזיק מעמד? שבוע?קרן-הפוך
שבוע+-ט'


ביצה שלמה? שמעתי שעישים רק החלבון..אמא לנסיך קטן
החלמון קריטי להיווצרות האמולסיה..טארקו
(שזה בעצם מילים מדעיות לתופעה שקורית משילב של שמן וביצים.... בערך)

אפשר לקרוא קצת פה- מיונז – ויקיפדיה
ופה-
תחליב – ויקיפדיה
ככה אוכלים ביצה חיה?משיח נאו בפומ!
יכול לעבוד עם לבשל אותה קצת?
כך מוכן גם המיונז שמוכרים בסופר..מתפצל"ש


לא, המיונז שמוכרים בסופר הוא מפוסטר....טארקו
ומשיח- לא ילך לבשל...
לא התכוונתי לשים ביצה קשה, כן?משיח נאו בפומ!
לחמם כמו בהכנה של קרם פטיסייר נגיד
כן.. לא נראלי שיעבוד...טארקו
כי במיונז הביצה צריכה להיות קרה, עד כמה שידוע לי..
מצאתי את זה-טארקו
Xnet - דף סליחה,14567,L-3101667,00.html
לא ניסיתי, אבל ישמצב שזה יעבוד..
אם בא לך את מוזמנת לנסות ולספר לנו איך יצא
אוך. הקישור לא תקין. מנסה שוב..טארקו
Xnet - דף סליחה,14567,L-3101667,00.html
אוף אני לא יודעת למה הקישור לא עובדטארקו

תודה אולי ננסה יום אחד..משיח נאו בפומ!
אין לך בעיה עם הביצה הלא מבושלת?שמן פשתן
לא, אם היא טריהט'

פעם הייתי מכינה כל שבת, רק בהריון לא נגעתי ולא הכנתי ומאז אני מכינה פעם ב..

 

 

אני מצרפת פה קישור למתכון עם פיסטור ביציםrebecca846אחרונה
יפהה.. אני מכינה רק עם חלמוניםרומי**
(לפעמים מחממת כמה שניות במיקרוגל לפני. לא יודעת אם זה מפסטר לגמרי)
נניח 4 חלמונים
מקציפה כמה שניות בלי כלום ולאט לאט מוסיפה מעט שמן עד שנהיה אמולסיה.
מוסיפים שמן לסמיכות

בסוף מטבלת במעט מלח, לימון ואבקת שום
בהצלחה!
ממש לכבוד שבת המלכה 😋
הכי אוהבת-טארקו
בצל סגול, חמוציות, גרעינים(אגוזים, שקדים וכו')-קצוצים.

רוטב- סילאן סויה לימון ושמן זית, ביחס שווה. קל וטעיםם.
חמוציות / שרי / בטטה אפויה / אגוזים / שומשום / פרי כלשהויראת גאולה
רטבים בסגנון מתוק:
חרדל ודבש (מעט יותר דבש מאשר חרדל, אפשר להוסיף שמן לדילול)
סוכר + חומץ (ומלח ושמן)
להלןג'נדס
סלט ירוק: חסה כרוב סלרי שמיר פטרוזיליה חצי גמבה מלפפון תיבול מלפ לימון שמז

סלט חסה וכרוב: מוסיפה שומשום (מלא) גרעיני חמניה ו/או דלעת. רוטב: מלפ לימון שמז חומץ בלסמי חרדל דיז'ון מעט סילאן.
לבריאותאשליה
חסה
עם בטטה.
עם קילופי גזר וקוביות צנונית.
עם עוד עלים ירוקים.

(באלו למטה מורידה לרוטב את השום ומוסיפה סוכר)
עם חמוציות.
עם תמר אגוז/שקד.
עם קלמנטינה ותפוח.

אצלי כל רוטב מורכב משמן זית שום לימון מלח ולפעמים פלפל שחור.
אגוזים שונים, מנצ'ס, עלי בייבי, דוריטוס..בת של השם


חסה עגבניות שרי בצל סגול פטריותבעוז וענווה!

רוטב : מיונז, חרדל, שמן, מלח, פלפל, שום כתוש, סוכר, מים

לימון ומלחחופשיה לנפשי
תודה לכולם!גלויה
השילוב הכי טעים בעיני זה..תהללי
מערבבים את החסה עם:
שמן זית, מיץ תפוזים, קמצוץ שום גבישי, מעט סוכר או סילאן.
מעל מפזרים: פלחים דקים של תפוח עץ אדום, גרעיני רימון ואגוזי מלך.
😋
יש כמהשנזכה לשמוח
חסה עם פטריות ובצל סגול (עם הרבה לימון )/
חסה עם כרוב סגול חתוך וגזר מגורד עם מיונז, לימון ומלח/ סלט חסה עם בטטה ( שמקלפים כמו גזר ומטגנים) ברוטב ויניגרט
איך לא כתבו?פיג'מה
חסה עם נקטרינה או מנגו ואגוזים מסוכרים... שיוואו, בא לי פתאום;)
מנגו, חמוציות, מלפפון, סוכר, שמן, מלח, פלפל, לימוןמחפשת^

סלט מעולה ממש.

 

אפשר להמיר לפרי אחר, אם כי זה פחות טעים.

איך לא כתבו? הכיי טעים-חדשה ישנה
חסה
אבוקדו - קוביות
מלפפון -גלגלים דקים

לימון בשפע, שמן זית ומלח.
סוף הדרך!
קונים חטיף בטטהסלמון

ואז מרסקים אותו קצת בשקית

חסה, שמן זית, טיפה מלח וזהו.

כמה שניות, סלט סבבה..

כמה זמן אפשר לשמור לימון במקרר?צליאקית
עד שהוא מתייבש..טארקו
תלוי בלימון ובמקרר.. אבל כמה ימים בד"כ
אם שמים אותו על/בתוך עיתון הוא שורד יותר זמןלבי ובשריאחרונה
האם יש למישהו מושג איך מכינים פופקורן קטנטנים?תהללי
מקינואה? מכוסמת? מאורז?
פעם, בגן של הבת שלי, אמא של אחת מהילדות (ממוצא אתיופי) חילקה פופקורנים קטנטנים כאלה וחמודים...
חבל שלא שאלתי את האמא הזאת איך היא עשתה?
אולי למישהו מכם יש מושג איך מכינים?
אני יודעת שאפשר להכין מ"אמרנט"חילזון 123

זה אמור לצאת פופקורן ממש ממש קטנטנים
כי הגרגרים עצמם של האמרנט הם בגודל כמו קינואה בערך

מה זה אמרנט?אמא לנסיך קטן
תודה, אך מצטרפת לשאלה מה זה אמרנט?תהללי
במקום לחכות לתשובה, חיפשתי באינטרנט, וזה מה שמצאתי:תהללי


אמה מה? אמרנט! מאוד שווה להכיר

בסוף הכתבה יש גם מתכון לפוקורן מאמארנט:

"פופאמרנט"

שמים בסיר עם תחתית עבה ללא כל שימון כף של זרעים. מכף אחת מתקבלת רבע כוס של פופאמרנט.

הגרגרים התפוחים קטנים בהרבה מפופקורן ולכן לא ניתן לאכול אותם אחד אחד וצריך לחפון אותם עם כף, להסמיך איתם תבשילים או להוסיף אותם לאחר ההקפצה ליוגורט.
כמובן תודה רבה רבה לחילזון 123!!!!תהללי
אין לי אינטרנט פתוח אז לא יכולתי לחפש..אמא לנסיך קטן
ממש תודה!
ואיפה קונים את זה? בסופר רגיל?
ניתן למצוא אותותהללי
בסופרים גדולים או בחניות טבע וחשוב לשים לב שהאריזה סגורה הרמטית. לאחר הפתיחה יש לאחסן אותו בקופסה סגורה היטב בחדר או במקרר.
בחנויות טבע בד"כחילזון 123אחרונה


רוטב קיסרפה לקצת
מה השימוש שלו?
לסלטים חיים בלבד? איזה?
אשמח לשילובים טעימים

חיפשתי רוטב חדש לנסות וזאת לא הייתה בחירה מוצלחת ועכשיו תקועה איתו
בעיקר לסלטים חיים(מגוון ירקות)*אשתו של בעלי*אחרונה
אבל אפשר גם בסלט ניסואז(ביצה,תפו"א,שעועית ירוקה,טונה..)
שבת פרשת תרומה-תפריט?טארקו
אין לי כח לבשל. בכלל.
אבל נעשה מאמצים..

חלות מהמאפיה כי אין זמן לאפות השבוע
סלטים- זיתים, חצילים, מטבוחה.
מרק הודו עם ירקות ואטריות
כדורי בשר חמוץ מתוק
אורז או קוסקוס, תלוי כמה כח יישאר.
עוגת שמרים מהמקפיא

סלטים מהערב+ סלט עגבניות עם זיתים שחורים ובצל, קוביות אבוקדו עם לימון מלח ופלפל.
דג אמנון טעים

מוקפץ מכנפי הודו מפורקים עם בצל, פטריות, ואולי גזר
נודלס

בראוניז או עוגיות סוכר, לפי הזמן והכח והחשק.
תני כיף🤚 גם לי אין כח...יעל מהדרום
לק"י

ומחר אין לי בוקר פנוי לבישולים.
נראה מה נעשה...
רוצה רעיון טעים לכרובית בתנור (יש משהו עם ציפוי של פירורייעל מהדרום
לק"י

לחם בתנור?)
כן בטח!טארקו
כרובית קפואה או טריה?
אני עושה עם פירורי לחם רק בתנור, הרבה פחות עבודה...

מערבבת פירורים עם תבלינים טעימים(אני אוהבת מלח, שום, גריל עוף וקצת פלפל צילי)
אם זאת כרובית טריה כדאי לחלוט אותה קצת-משו כמו עשר דקות, ואז לחלק לפרחים(המים מושלמים בתור ציר למרק ירקות יאמי)
אם היא קפואה לא צריך.
ואז יש שתי אופציות-שיטת העצלנים והשיטה היותר מושקעת.
שיטה רצינית- טובלים כל פרח בשמן ואז בתערובת פירורים ומניחים על נייר אפיה משומן קצת.
שיטה עצלנית-מערבבים שמן בפירורים למרקם של משחה, ומערבבים גם את כל הפרחים פנימה, ואז מפזרים בתבנית משומנת.
אופים בחום יחסית גבוה ולא הרבה זמן. הופכים/מערבבים באמצע

משתדלים לא לחסל הכל איך שזה יוצא מהתנור....
תודה רבה!! נפלאיעל מהדרום
לק"י

הכרובית טריה, אז בכל מקרה נצטרך "ללכלך" כלי כדי להשרות אותה בסבון, אז נשתמש בסיר שבו גם נחלוט אותה.
איזה כיף זה כרובית טריהה!תתפנקוטארקו
תודה תודה!!יעל מהדרום
בדיוק מה שטארקו אמרהאשליה
רק 'לשיטה הכי עצלנית
שקית עם כל התבלינים והשמן להכניס פנימה את הפרחים,לנפח מעט את השקית לקשור ולנער,לשפוך הכל על תבנית ולתנור
לשים בשקית גם את פירורי הלחם?יעל מהדרום
כן,הכל ביחדאשליה
מעולה!! תודה תודהיעל מהדרום
בשמחה,לבריאות תאכלי גם בשבילי,אני ממש אוהבת!אשליה
אז הכנתי, אבל הפירורים לא כל כך נדבקו רק עם שמן, חלקית כזהיעל מהדרום
לפעם הבאה אם בא לך-נפשי חמדה
אני מכינה כמו שניצל.
טובלת בקמח ואז בביצה ואז בפירורי לחם מתובלים
ומטגנת או אופה (:
מושלם
תודה (ואת מבשלת כמה דקות במים קודם?)יעל מהדרום
אני גם בדיוק הכנתי כרובית טרייה לשבתצביה22
הכנתי עם מתכון מפה- Xnet - דף סליחה,7340,L-5076288,00.html
(המתכון הרביעי שם, עם התפוחי אדמה בתנור, בשביל בעלי שפחות בקטע של ירקות יחודיים...)
יצא מעולה, וממש קל להכנה...
תודה!! נבדוק. זה מגיע לדף ריק...יעל מהדרום
אבל מצאתי את המתכון באינטרנט. תודהיעל מהדרום
אני מכין עם תיבול שווארמה ושום.די"מ
יוצא נהדר.
עם שמן ולתנור? בלי פירורי לחם?יעל מהדרום
וואו. זה כשאין כוח?!די"מ
אז התפריט לשבתיעל מהדרום
לק"י

נראה איך נחלק לשתי סעודות:
אורז
עוף ותפו"א בסיר
כרובית?
עוד סוג של עוף
סלמון בתנור?

טחינה
חצילים ושום בתנור
סלטים חיים (כרוב- חסה, עגבניות שרי)

עוגיות שוקולד צ'יפס ועוגיות רעידת אדמה
חלות קנויות
אז אצלינוסתם אחת
ערב-
עוף עם בצל ודבש
בורגול
תפו"א עם בזיליקום ושום

בוקר-
חמין

סלטים-
חומוס
מטבוחה
פלפלים קלויים
חצילים
סחוג בע"ה
טחינה

עוגות שמרים ועוגיות קינמון

שבת בקטנה בבית סופסוףף.
שונאת להיות בבית 2 סעודותבריאות ונחת
אז בתור הפגנה לא בא לי להכין כלום
יש פעמים שפשוט אין כח וחשקיעל מהדרום
קורה לי יותר מדיבריאות ונחת
בסוף הכנתי מושט אדום ומרק עוף
אני אדם נאצל
חחח..העיקר שיהיה טעים ולבריאות!יעל מהדרום
תודה רבה. היה מצויןבריאות ונחת
מתארחת והכנתי את רוב השבתאשליה
סלמון צרוב במחבת
שניצל עוף
אורז
מוקפץ חזה עוף
מרק ירקות
סלט חסה עם תמרים
סלט חסה עם בטטות
ממרח זיתים
מטבוחה
סלט חי
חומוס
סלט סלק גזר תפוח
פשטידת ירקות
סופלה
את זה את עושה כשאין לך כח????44444
אצלי זה לאורחים.

אגב- איך עושים את המוקפץ כנפי הודו? נשמע טוב....
אממ..כןטארקו
הסלטים ברובם מהמקפיא(מכינה כל כמה שבועות כמות גדולה ומקפיאה)
הקציצות גם היו לי במקפיא
קוסקוס-משקית, כן? אפס עבודה.

מרק הודו, זה יחסית אחד המרקים היותר פשוטים כי הוא חתיכות גדולות של ירק..
דג אני מכינה במחבת, מהיר מאוד, ואנחנו רק זוג אז אני מכינה חתיכה אחת של דג....

מוקפץ כנפי הודו אני עושה ככה:
מבשלת במים כנפיים בערך שעה(עד שהם רכים. המים מעולים בתור בסיס למרק)
מוציאה
נותנת להתקרר טיפה
מורידה את העור ומפוררת את ההודו לפיסות ממש קטנות.
מטגנת הרבהה רצועות בצל, מוסיפה מה שבא(אפשר גם רק בצל. אני הוספתי קילופים של גזר, שימורים של פטריות ונודלס דקים) ומכסה עד שהירקות רכים. מוסיפה את העוף ומתבלת- אני אוהבת עם סויה צ'ילי וסילאן. מבשלת תוך כדי ערבוב עוד איזה 5 דקות.
תודה רבה.44444
המוקפץ עם כנפי הודו נשמע מעניין!להרות כוחות
אני צריכה לנסות ;)
תודה!
בהצלחה!טארקואחרונה
זה ממש טעים לדעתי
רעיון לתפריטכתר הרימון
הסגנון: חצי אוכל חצי כיבוד. זה יהיה בר במקום פתוח (ואולי הסתם חדר) בלי אפשרות חימום.
(הכוונה בחצי אוכל חצי כיבוד הוא שאני יכולה להסתפק בעוגות, אבל אני רוצה להשקיע יותר מזה...)

לא חלבי.

אשמח ממש לרעיונות לדברים נחמדים להכין ולהביא. תודה!
פשטידות, סלטים חיים מעניינים, לחמניות קטנותמשיח נאו בפומ!
חשבתי סלטיםכתר הרימון
לחמניות - חשבתי גם, אבל אז אני צריכה לחשוב עם מה יוכלו את זה.
פשטידות - פחות התחום שלי...
על לחמניותפרח-אש

גבינה לבנה תחינה חומוס לא צריך יותר 

מה אומרים על טורטיות? איך מתעסקים איתן?כתר הרימון
מטגנים לפני כן? אפשר לתת לאדם למלא לעצמו?
אני חושבת שאפשר בכיך לתת לאנשים למלא לעצמםהנורמלית האחרונה

להכין כל מיני צלוחיות עם רטבים ומילויים אפשריים, צלחות, מפיות ואולי קיסמים למי שירצה לסגור את זה לעצמו..

חוצמיזה, ניקי מאוד אוהבת טורטיות ויש לה הרבה רעיונות בשבילן

לא נראה לי שצריך לטגן. זה מוכן כברחילזון 123

והייתי מכינה כבר ממולא וחותכת לחצי כזה
נראה לי בלאגן לתת לאנשים למלא לבד

רוגעלעך מלאווחחרדית צעירה
אפשר למלא בהמון דברים: עיסת פלאפל/טונה מתובלת/רסק עגבניות וגבנ"צ/ממרח זייתים/שמן זית וזעתר
אני הכנתי המון למסיבת חנוכה והכל נגמר מייד (20 איש, 5 מלאווח- כל אחד חתוך ל16 משולשים)
בשרי הולך?חדשה ישנה
פסטרמות מגולגלות עם קיסם.
פלטות ירקות
קרקרים
חמוצים
טחינה, חומוס
זיתים
הדג הוורדרד הזה... לא יודעת את שמו
בייגלה
דגדגים
וכמובן בורקסיםחדשה ישנה
אם את ממש בקטע של להשקיעחדשה ישנה
אז להכין פריקסה קטנים ולמלא אותם
(טונה, ביצה קשה, תפוח אדמה, קצת סלט, אריזה,חמוצים)
ינשקו לך את הידיים
תודה, זה היה אתמול והיה מוצלח.כתר הרימון
פלטת ירקותג'נדסאחרונה
מטבלים של טחינה, ממרח אבוקדו, פסטו, זיתים (מצידי לטבול את הירקות ברטבים אבל בטח אנשים ירצו לחם או קרקרים אז-) לחם/לחמניות ו/או קרקרים...
אשמח לקבל מתכון לקרוטונים..אמא לנסיך קטן
במקום לזרוק כל שבוע כמעט חצי כיכר לפח
תקפיאי את הלחם כשאת קונה ותפשירי כל פעם לכמה שניות במיקרובטעות נכנסתי

אז לא תצטרכי להכין כל פעם קרוטונים..

אגב שימי לב שקרוטונים שנקנים בחנות הם מזונות כי זה לחם שנאפה במיוחד לקרוטונים

אבל הקרוטונים שאת מכינה מלחם יצטרכו לברך עליהם המוציא כי זה מלחם רגיל שנאפה ללחם.

אין לנו מיקרו ושנינו לא אוכלים לחם מהמקפיא..אמא לנסיך קטן
וגם קרוטונים יכול להיות לי פתרון לא. צהריים..
אפשר להפשיר בטוסטר, יוצא ממש טעיםאו"ר
אצלנו בכלל מפשירים על מגבת וזהו, פשוט מוציאים מראש רבע שעה.
גם חבל על הכסף לזרוק חצי כיכר וגם בל תשחית...
סליחה שאני מתערבת יודעת שזה לא מה ששאלת.
יש גם ביצה בקן/לחם מטוגן, פירורי לחם, קציצות, טוסטים, זעתר ושמן זית במחבת ואולי עוד דברים שאפשר לעשות מלחם ישן
מתכון1234אנונימי
זה לא יוצא כמו קרוטונים שקונים, אבל בעיניי זה מעולה לסלט.
חותכת את הלחם לקוביות בגודל הרצוי, מחממת מחבת עם שמן זית
מוסיפה את הלחם, מוסיפה זעתר לפי הטעם
מטגנת עד שנהיה חום בהיר וקריספי.
לא לשים יותר מידי שמן כדי שלא יהיה ספוג, אפשר להתחיל עם כמות ואם צריך להוסיף תוך כדי.
לבריאותאשליה
חתיכות לא גדולות של לחם,
תערבבי בקערה עם שמן זית, אני מוסיפה תבלינים, כל פעם לפי מה שנחה עלי הרוח, מניחה בתבנית בתנור, לשים לב שיהיו אחד על השני, 180° לודעת ככ כמה דקות כי אני שמה לחם מלא שאנחנו אופים לבד,פשוט שימי לב שזה כבר קריספי
אני אוהבת את הקרוטונים בלי תיבולחדשה ישנהאחרונה
בכלל.

פעם אכלתי מרק כתום עם קרוטונים מתובלים וזה הרגיש לי לא קשור למרק...

חותכים לקוביות, שמים בתבנית ואופים עד שמשחים. זה כמו צנימים בצורת קוביות.
קינוחי כוסות במיקרוגלמחפשת^

[עודף המוטיבציה שלי השבת מביא אותי לפתוח שרשור נוסף...]

 

אשמח למתכון לקינוחי כוסות טובים במיקרוגל- לא חלבי [ולא בשרי]

קל הכנה,

אפשר להכין בכוסות זכוכית גם או רק של חרסינה? ולא קורה להן כלום?

 

ועוד שאלה חשובה, אפשר להכין משישי עד שבת? [כשאין דרך לחמם בשבת]

 

תודה!

והכנות נעימות

 

דורשתיוג: @הפואנטה

חחחח 😘הפואנטה
לפי מה שהבנתי זה כמו סופלה, צריך לאכול מיד לאחר ההכנה/דורש חימום

ובהצלחה יקרה! תתפנקי לך;)
❤בזכותך יש רעיון! מקווה שאמצא מש לשבתמחפשת^


משמח! אני גם רוצה;) בעז"ה בשבת ביחד😅הפואנטה
אוהו, רעיון מארץ הרעיונות!! (נכין גם חביתת בטטה 😋)מחפשת^
יש לי מתכון לעוגת שוקולד שאפשר להכין במיקרוגליעל מהדרום
אפשר בכוסות?מחפשת^

אם כן, אשמח!

מן הסתם..עדיין צריכה?יעל מהדרום
לשבת לא אספיק, אשמח לשבת הבאהמחפשת^
תודה!
הנהיעל מהדרום
לק"י

כמות לתבנית בינונית.

לערבב:
כוס קמח
כוס סוכר
1 א.אפיה
1 סוכר וניל
4 כפות קקאו
4 כפות שוקולית

להוסיף ולערבב:
2 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מים

אופים בחום בינוני של 180 מעלות.
לא יודעת כמה זמן במיקרוגל. נראה לי ש11 דקות..
אבל אם את מכינה בתבניות של קפקייקס, אז אולי תנסי 1 במשך 5 דקות ותראי אם זה מספיק.
(בעצם לא יודעת אם מותר לאפות במיקרוגל חוץ מאשר בכלי זכוכית. נגיד תבניות נייר).
תודה רבה!מחפשת^אחרונה


למה דווקא במיקרוגל, שאלהבוז
רוב קינוחי הכוסות הם דברים בלי אפייה... למה לסבך את עצמך?
אני רוצה סוג של עוגה. לא קינוחי קצפת, מוס וזה.מחפשת^
אהה.בוז
אשמח לרעיון לתפריט ל7 ברכותעלה למעלה
משהו זריז, ולא יקר
בשרי בערך ל30 איש
תודה רבה
הצעה:sista

מרק (בליווי לחמים כלשהם, קנויים או תוצרת בית) :

עדשים / אפונה / כתום / בצל / ירקות

 

סלט ירקות טרי ו/או סלט כרוב.

גם סלטים קטנים ומטבלים (מטבוחה, טחינה, פסטו, ממרח זיתים, סלק, גזר מרוקאי, חצילים כלשהם בכמה וריאציות...)

 

זה כבר ממלא הרבה...

 

בשר - עוף או בקר?

הצעות לעוף:

 

צלוי בתנור עם רוטב כלשהו (אני תמיד מאלתרת ותמיד יוצא טוב...)

פרגיות בתנור / סיני מוקפץ עם ירקות / שיפודים

שניצלים

חזה עוף מטוגן (לא שניצל) / מוקפץ

 

הצעות לבשר: קדירת ירקות עם בשר / צלי בתנור / קציצות ברוטב.

 

אורז -

עם אפונה / בסגנון פרסי (צהוב עם תפוחי אדמה למטה) / ספרדי - יוצא אדום טעים / רגיל עם שקדים, בצל מטוגן ותיבול מעל

אפשר אם את צולה עוף בתנור - לרפד את התבנית בהרבה אורז שסופג את הרוטב והטעמים ומתבשל.

 

ירקות - 

תבשיל ירקות / מוקפצים / תפ"א בתנור / אנטיפסטי / תבשיל ירקות - אבל בתנור

 

מנה אחרונה:

עוגות ועוגיות חתוכים / עוגות שמרים / גלידה פרווה / מוס / סופלה / ג'עלה...

 

מתכונים בכיף (בעיקר לסלטים, מנות אחרונות וירקות)

תודה רבה!!עלה למעלה
אשמח למתכון לאיזה מרק שיכול להתאים
כמה מתכונים מהמרקים האהובים עלי וטיפים:sista

את הכמויות שאכתוב - אכתוב בערך, כי אני לא זוכרת ובד"כ בבישולים אני פשוט שמה לפי העין וגודל הסיר.

אם את רואה שחסר- תוסיפי, בבישול מרק, ובישול בכללי לרוב אין צורך בדיוק אלא אם כן זה מפורש.

 

מרק גזר הודי (מקור: אמא שלי שלקחה לפני שנים רבות את המתכון מהספר "צמחונות בהנאה")

 

חבילת גזרים - אולי אפילו חבילה וחצי

בצל גדול או שניים

3 שיני שום

בערך 5 תפ"א

מלח, פלפל, כורכום, קימל (מאוד חשוב לטעם של המרק הספציפי הזה).

קצת דבש (אולי כף-שתיים)

 

מטגנים בצל ושום,

חותכים את הגזרים (אני לא תמיד קולפת אותם בבישול, מה שבא לך..) ומוסיפים לטיגון

אח"כ תפ"א

מכסים במים בכמות שצריך מתבלים במלח, פלפל כורכום וקימל.

 

אחרי שמבושל - מועכים בבלנדר מוט

אפשר גם לאכול לא מעוך, אבל אני לא זוכרת שאי פעם עשינו את זה בחתיכות.

 

אצלנו גם תמיד שמנו יוגורט במרק אחרי ההגשה וזה מדהים!

אבל לא חייבים - כי אמרת בשרי וזה טעים גם ככה...

 

מרק אפונה

להשרות אפונה יבשה במים לילה לפני (ל30 איש - בערך שתי חבילות גדולות של קילו)

מטגנים בצל ושום

מוסיפים גזר (לכמות שלך הייתי שמה איזה 10) חתוך לעיגולים

אפונה מושרית

לכסות במים

תיבול: מלח, פלפל, שום גבישי, כמון 

אופציונלי: קצת חוויאג', סלרי חתוך עם העלים (אפשר להשאיר את הגבעולים ולהוציא לפני הגשה - ממש מוסיף טעם)

לבשל עד שהאפונה מתרככת ונמעכת מעצמה.

חשוב: עוד לא עליתי על הטריק לבחירת אפונה טובה, לפעמים היא לא מתרככת מספיק ונשארת נגיסה כזאת.

אני פחות אוהבת ולכן, במקרה כזה, אני מסננת את הגזר כדי שלא יימעך - מועכת את המרק בבלנדר ואז מחזירה את הגזר.

* נראה לי שאצל אמא שלי זה לא קרה, כי היא בישלה את זה בסיר לחץ, אבל אני לא בטוחה.

 

טיפ נוסף -לא להוסיף מלח עד שהאפונים מתרככות, לקטניות יש נטייה לעכב או להרוס את ההתרככות כשהן מתבשלות עם מלח.

 

מרק עדשים

לטגן בצל חתוך לקוביות וכמה וכמה שיני שום פרוסות.

ל30 איש הייתי לוקחת בערך קילו וחצי עדשים כתומות (מומלץ מאוד להנביט או לפחות להשרות אותן לילה במים)

מטגנת קצת,

מוסיפים חבילה בינונית של רסק עגבניות (לכמות גדולה אפשר קצת יותר)

מכסים במים בכמות הרצויה (אם רוצים מרק סמיך - אז פחות וככל שמוסיפים יותר זה יותר מדולל, אבל זה ניתן לשינוי תוך

כדי בישול)

תיבול חובה:

מלח, פלפל, בזיליקום - והרבה! מומלץ טרי/ קפוא, יבש זה גם מצויין ממש! אפשר לשלב ביניהם.

תיבול אופציונלי לפי המצברוח:

עגבניה או יותר חתוכה לקוביות - להוסיף לשלב הטיגון, אפשר במקום - קופסת עגבניות מרוסקות,

שום גבישי (מומלץ), פפריקה מתוקה/ חריפה, צ'ילי גרוס.

לבשל עד שהעדשים מתרככות.

 

הטיפ מהמרק אפונה תקף גם פה.

 

מרק בצל- הגרסה הפרווה

מטגנים בשמן זית ו/או שמן קוקוס (שמן קנולה גם סבבה...) המון המון בצל חתוך לרצועות

מטגנים הרבה זמן עד שהבצל נהיה שקוף, רך ומתקתק.

מוסיפים קמח (לכמות שלך הייתי שמה 3-4 כפות, לפחות מכך 2-3)

מערבבים, מוסיפים מים לאט, תוך ערבוב- שלא ייווצרו גושים עם הקמח

מוסיפים איזה חצי כוס יין לבן יבש

תיבול: מלח, פלפל, עלי דפנה, אגוז מוסקט טחון

הצעות תיבול נוספות: שום גבישי, פלפל אנגלי, אורגנו...

 

אין חובה לשים את הקמח, זה רק אמור להעשיר קצת את המרקם, אבל באמת שאין צורך.

מבשלים עד שמרוצים מהטעם והמרקם - בישול ארוך על אש קטנה יתן טעם מרוכז יותר.

 

מגישים עם או בלי קרוטונים קנויים או תוצרת בית אפשר גם רצועות טוסט לגיוון. בגרסה החלבית - עם גבינה מגוררת.

 

מרק מינסטרונה:

מטגנים מלא ירקות חתוכים לקוביות-

בצל, שום, עגבניות, גזר, קישואים, תפ"א, דלעת, דלורית, סלרי, פטרוזיליה...

מוסיפים שעועית לבנה ו/או אדומה מבושלות מראש (כמובן, כתמיד, ממליצה להנביט או לפחות להשרות לילה או יממה לפני הבישול)

להוסיף רסק עגבניות

מים

תיבול: יד חופשית, בד"כ - מלח, פלפל, שום גבישי, כמון, כורכום, אורגנו, הכל או חלק... לא באמת משנה.

מבשלים עד שמוכן.

 

קצת לפני ההגשה, כשהמרק רותח - מוסיפים פסטה (מומלץ מהקטנות - למשל בצורת קונכיה או טבעות קטנות)

הפסטה מתבשלת במרק הרותח - לא כדאי יותר מדי זמן כי אז היא תתרכך יותר מדי.

שימי לב - להוסיף הרבה יותר מים ממה שצריך, כי הפסטה שותה את זה ואז עלול להיווצר לך תבשיל פסטה עם ירקות...

 

מרק עגבניות:

מטגנים בצל ושום - בנדיבות

חותכים או מרסקים עגבניות - הרבה

מוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות

קופסת רסק עגבניות (לא כותבת גודל - לפי הטעם)

מתבלים ב-

מלח, פלפל, שום גבישי, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, כמון, סלרי והרבה פטרוזיליה.

תיבול אופציונלי: קארי הודי (יש לו טעם חזק- שימי לב), כורכום, בזיליקום טרי או יבש, אורגנו, טימין, כוזברה או כל מה שאת אוהבת...

כמובן, להוסיף מים לפי העין ולבשל...

 

ככל שמתבשל יותר זמן על אש קטנה אחרי ההרתחה - הטעם יותר מרוכז.

 

מרק כתום:

מטגנים בצל ושום

מוסיפים חתיכות של:

גזר, דלעת, דלורית, בטטה - מומלץ, אבל אני די הפסקתי עם זה - מטעמי בריאות אישיים..

הכמויות - לפי מה שאת אוהבת. הבטטה מוסיפה המון מתיקות למרק.

אופציונלי: תפ"א, עדשים כתומות (כמובן, לאחר השריה - מומלץ מאוד, אפילו מונבט), מעט קישואים,

סלרי, פטרוזיליה, שורש סלרי/פטרוזיליה, כוזברה.

 

להוסיף מים ולתבל:

מלח, פלפל, שום, כורכום ומה שרוצים.

 

מומלץ מאוד - לסחוט למרק מיץ לימון לפי הטעם (תתפלאי!!).

 

לרסק לאחר ריכוך הירקות.

אפשר גם להגיש את זה קר.

 

הצעות הגשה למרקים:

שקדי מרק, קרוטונים, טוסטים חתוכים לרצועות, לקלות מעט במחבת גרעיני דלעת וחמניה ודברים דומים - ולהגיש כאילו במקום שקדי מרק.

 

בהצלחה ומזל טוב!

 

זריז-נקניקין ופסטרמותשמשיאחרונה
מגולגלים יפה עם קיסם וזית עליו,
ירקות, ממרחים ולחמניות. קליל מאוד.
גם מרק יכול לזרום.
ואם אתם בקטע של משהו מבושל - קוסקוס עם מרק עוף וירקות, תמיד הולך.
פאי בטטהמחפשת^

הי.

 

אז ככה: מעולם לא הכנתי\טעמתי פאי בטטה, אבל השילוב נראה לי קסום [בין פחמימות לירק הכי יעיל במטבח]

- הוא מתאים ומטעים בסעודת שבת במקום פשטידה?

- מה המרקם שלו? פירה, אפוי?

 

אשמח להתמכן!

 

תודה, וטרום שבת שלום!

יש לעוגיןנט אחלה מתכון..מקום בעולם
וגם לחן קורן אם את מחפשת פרווה
תודה,מחפשת^

לא מצאתי בחן קורן [האתר לא מאוד מובן..]

תודה רבה!מחפשת^
הכנתי, יצא מעולה ממש!!מחפשת^
בכיף.. המתכונים שלהם בכללי מעוליםמקום בעולםאחרונה
טעמת חביתת בטטה?😏הפואנטה
שלום שלום! צריכה מתכונים לדברים האלו ⁦⬇️⁩אנא הושיעובוז
מתכונים קלילים ל-
סלט חצילים
סלט זיתים
סלט עגבניות מרוסקות או מה שזה לא יהיה אבל מעוגבן היטב

קציצות טונה או דג סלמון טעים

קינוח שאפשר לשרוד את הכנתו

מתכון לתפוחי אדמה גמדיים בתנור

ממש תודה 🙏
כמה רעיונותט'

סלט חצילים אצלי בדרך כלל מתחיל בלחתוך לקוביות, לשטח בתבנית ולתבל בשמן, מעט מלח, פפריקה ואבקת שום.

 

ואז כמה אפשרויות שהולכות אצלי:

- לטגן בצל+פטריות ולהוסיף את החצילים עד שהכל מתרכך לתבשיל אחד שטעים כסלט חם או קר.

- לטגן בצל ושום, להוסיף קוביות חציל ורוטב עגבניות (או קטשופ) מהול במים רותחים, להמשיך לבשל עד שמוכן.

- לקצוץ פלפל ירוק + מלפפון חמוץ + כמה שיני שום לקוביות קטנות ולהוסיף לחציל. (את השום לכתוש או לקצוץ הכי קטן שאפשר)

 

סלט זיתים:

- לחלוט קופסת זיתים במים רותחים לכמה דקות (להוציא את המרירות) ולבשל מכוסה ברסק עגבניות מהול במעט מים ותבלינים לסלט חם (גם קר טעים).

- קופסת זיתים + 2 שיני שום + כמה כפות מיונז > לטחון בפודפרוססור/בלנדר.

 

תפוחי אדמה בתנור - לזלף שמן זית, מלח, תבלינים שאוהבים (אצלי הולך פפריקה, שום ובזיליקום מיובש או טימין מיובש).

בתפוחי אדמה אפויים מה שחשוב בעיקר זה שתהיה שכבה אחת על התבנית, ככה יוצא קריספי וטוב ועדיף בטורבו).

 

 

תתחדשי על התנור.

 

עוד שניים קליםט'

- לחצות חצילים להניח עם הצד הפנימי כלפי מטה, לאפות עד שמתרכך (חצי שעה בערך), לקלף ולטחון עם מעט מיונז, מלח פלפל.

אפשר אותו דבר רק לבשל את החציל שלם.

 

- לחתוך לרצועות פלפלים אדומים וצהובים והרבה בצל, מעט שמן ומלח ולתנור עד שמוכן. 

@נשימה ארוכה כתבה את המתכון המצוין הזה לפני שבוע. 

 

 

ידעתי שאין עליך 🙏בוז
תתפללי עלי שאצליח להכין את זה
בשמחה ט'

אם היינו שכנות הייתי שולחת לך

 

 

לפי הסקר שערכתי, יש רק 3 נשים בערך בפורום ביישוב שליבוז
אבל תודה על הנכונות!!!
נשמע לא הגיוני, בטוח יש עוד סמויות.הנורמלית האחרונה


🤷בוז
סלמון בשתי דקותאו"ר
לשטוף נתח סלמון, להניח עם העור כלפי מטה בתבנית עם מלח גס (-1.5- 1 סמ) העור על המלח, המלח לא נוגע בורוד). 200 מעלות משהו כמו רבע שעה תלוי הנפח של הדג.
כן בלי שום תבלין אחר. יוצא טעים. הילדים מבאסים קלות כשמבקשים את זה כשאני מכינה אמנון שדורש חצי שעה עבודה .... חחח
בהצלחה מותקאשליה
קציצות טונה,
טונה,קצת קמח או פערורי לחם,מיונז או חרדל,ביצה,פלפל שחור,
עדיף לסחוט כמה שיותר את הנוזלים מהטונה, כחות החומרים זה לפי ההרגשה שיש לך ביד כשאת מערבבת ויוצרת כדורים ולתנור, העיסה צריכה להרגיש יציבה אבל לא מידי.

קינוח,
תערבבי פצפוצי אורז עם קקאו וחמאת בוטנים ואם זה לא מתוק לך מספיק תוסיפי סילאן או דבש, תשטחי בתבנית, תקפיאי ולבריאות.

סלטים ט' הביאה לך
⁦❤️⁩בוז
דג סלמוןה-אנונימית
להפשיר את הדג אבל לא עוד הסוף, ככה יותר קל להוריד את העור, ואז להניח בתבנית, מתחת לדג לשים בצל חתוך לרצועות, מעל הדג שופכים רוטב סויה ומפזרים פטרוזילה ולתנור לעשרים דק חצי שעה, תלוי בתנור... בהצלחה
דג וקינוח קליםשוקולד לבן
דג סלמון הכי קל להכין והכי טעים
תקצצי עשבי תיבול (אני קוצצת פטרוזיליה) ושם שום, תוסיפי שמן זית ומלח ותערבבי
ואז נשאר רק למרוח על התבנית, להניח את הדג ולכסות
קל ופשוט..
שימי לב שדג סלמון מוכן מהר, ואסור לתת לו להתייבש. בערך 20-30 דקות בתנור, אולי בשל אפילו פחות

קינוח- הקינוח הכי קל שאפשר
תקני קורנפלקס וצימקאו, ומנג'טים
ממיסים את השוקולד בכלי גדול, מוסיפים קורנפלקס ומערבבים, אפשר מלא קורנפלקס, לא חייבים לכסות את הכל, אבל לדאוג שבסה"כ הם יצבעו קצת בשוקולד..
ואז מעבירים למנג'טים, שמים בקופסה ובמקרר
רק לא צמקאו.. 😥משיח נאו בפומ!
למה לא?שוקולד לבן
מותר להכין משהו לא הכי בריא אם זה לעיתים נדירות..
ואפשר שוקולד מריר, אבל אז כדאי להוסיף קצת מרגרינה
לא בגלל הלא בריא, בגלל הלא טעיםמשיח נאו בפומ!
זה כמות קטנה ממש, העיקר הקורנפלקסשוקולד לבן
אז זה כן טעים גם למי שלא אוהב
לדעתי לא. אבל על טעם וריח.. ;)משיח נאו בפומ!
אז תעשי עם שוקולד מריר ומרגרינה.. שוקולד לבן
אה, זו סלט צריכה קינוח, לא אני משיח נאו בפומ!
אני יודעת, אבל גם את מוזמנת שוקולד לבן
אניה-אנונימית
אני מכינה את זה גם עם שוקולד רגיל (חלב/מריר) שאני ממיסה בבן מארי ואז מערבבת עם קורנפלקס (אני ממיסה רק שוקולד בלי מים/שמן/מרגרינה)
ויוצא טעים מאודה-אנונימית
בצימקאו המרגרינה מובניתט'
עדיף שוקולד 70-85% ואז לא צריך מרגרינה.
אני יודעת.. זה לא הקינוח הכי בריאשוקולד לבן
אבל הוא כן הכי קל ומהיר
ואני אישית לא אוהבת עם שוקולד מריר
זה שוקולד מרררר.... (לטעמי כמובן)יעל מהדרום
לק"י

ולי זכור שאהבתי את הטעם של הצימקאו...פשוט מזמן אני כבר לא קונה.
אני אוהבתט'

ואין לי אופציה אחרת .. לא אוכלת חלבי אז גם אין לי מושג מה הטעם של שוקולדים אחרים

צימקאו זה מרגרינה עם מוצקי קקאו, אין בו שוקולד אמיתי.

 

הצעתי את השוקולד עם אחוזים גבוהים כי הוא יתקשה עם הקורנפלקס בלי תוספות.

מקסימום אפשר להמיס אבקת סוכר עם השוקולד המריר ולפתור את בעית הטעם.

 

 

 

רעיון מעניין עם א.סוכריעל מהדרום
לא נראה לי ש אבקת סוכר יעבודשוקולד לבן
אבל אפשר לנסות עם חמאת בוטנים או קרם נוגט
למה להוסיף מרגרינה לשוקולד? זה סתם הורס...חילזון 123
אני גם חושבתה-אנונימית
סיכום אחרי הדיון שוקולד לבן
אם את אוהבת טעם מר (ברררר), אפשר להכין עם שוקולד מריר
אם את לא אוהבת מר, הכי טעים זה עם צימקאו
הנהסוסה אדומהאחרונה
חצילים - אני חותכת לקוביות, מטגנת עד שנעשים רכים וטיפה חרוכים, מניחה על נייר סופג, מעבירה לכלי (לא סוחטת את השמן שנשאר), מוסיפה קוביות קטנות של גמבה מטוגנת, קצת פטרוזיליה קצוצה, כמעט כפית חומץ, מלח, פלפל, הרבה פפריקה חריפה ומתוקה ושום כתוש. טעים ממש ממש.

זיתים מרוקאים?

סלט ערבי (עגבניות)- בבלנדר, מרסקת עגבניות, מוסיפה פלפל חריף ירוק, שום, שמן, מלח, פלפל. קל וטעים מאוד.

קציצות טונה -
בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, 2 שימורי טונה, 2 ביצים, מלח פלפל (לערבב את הכל היטב), פירורי לחם (בערך 5 - 8 כפות... לפי הצורך).
לקרוץ עיגולים ולטגן או לשמן תבנית ולאפות.

סלמון טעים -
קל- לשטוף היטב, לייבש במגבת, להניח על הצד של העור על משטח עבודה, לעסות את הדג בשמן זית ולימון, לתבל בפלפל, מלח, פפריקה ושום. (20 דקות על 200° ו3 דקות גריל - לא יותר מזה, זה יתייבש)

עוד קל ושבתי - לשוף הייטב, לייבש במגבת, להניח על הצד של העור. בקערה, לערבב חרדל דיזון, שמן זית, שום, דבש, מלח ופלפל. לעסות את הדג עם הרוטב.
(20 דקות על 200° ו3 דקות גריל - לא יותר מזה, זה יתייבש).

עוד סלמון- (מתכון שלי, כולם טורפים את זה)
סלמון טרי (עדיף), נענע, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק (כולם קצוצים דק), אגוזים ושקדים מרוסקים (אפשר בשקית ולדפוק עם הפטיש של השניצל), לשמן את הדג ולעסות אותו עם שמן ולימון, מלח ופלפל גרוס ושום כתוש, (מי שאוהב, טיפה טיפה דבש וחרדל) מעל זה, להניח באופן שיכסה את כל החלקים החשופים של הדג בעלים הירוקים והשקים והאגוזים המפוררים.
בתנור 20 דקות 200° + 3 דקות בגריל.

תפו"א גמדיים - לשמן תבנית, לשפוך לשם את התפו"א, לדאוג שכולם יקבלו מגע של שמן מכל הצדדים, לתבל - מלח ופלפל גרוס, טימין...
לאפות על 190° כשזה אטוס בנייר אלומיניום במשך 30-40 דקות עד שמתרככים, אח''כ להסיר את הנייר, ולאפות על 200° עד שמשחים קצת.
תבלין לשווארמה - איך מכינים בבית?sista

אשמח למתכונים...

תודה  

עוף ותפוחי אדמה בתנורמטילדה
יש לכם מתכון מוצלח? אשמח לקבל.

איך עושים שהעוף יצא עסיסי ורך?


תודה
כדי שיצא עסיסי ורך צריך לסגור את התבניתט'

ולפתוח בסוף האפיה לכמה דקות כדי שהעוף יקבל קריספיות מבחוץ.

 

אני אוהבת להכין בתבנית פיירקס של שני חלקים:

שכבת טבעות בצל ושיני שום שלימות, חלקי עוף, מסביב תפו"א (וגזר), מעט שמן, מלח, פפריקה ותבלינים שאוהבים.

 

אם התבנית סגורה היטב אין צורך להוסיף נוזלים כי העוף מלא בהם (מההכשרה) אז רק לשים לב מידי פעם ואם יש צורך להוסיף מעט מאוד מים.

 

חצי שעה על חום גבוה ואז להנמיך לבינוני לעוד שעה בערך עד שמוכן.

 

 

שימי הרבה רוטבהריון מספר אחת
תערבבי שמן, רוטב צ'ילי, גריל עוף, פפריקה, מלח, אם את רוצה מתוק יותר תערבבי גם קצת דבש ורסק עגבניות
שמן זית. או יין. שניהם גורמים לעוף להתרכך.מוריהאחרונה