היא לא בתוך מים.
מתלבטת אם הטעם שלה בסדר או קצת מוזר. אם מבשלים או שמים בטוסטר זה בסדר?
אם היא פחות נראית לך, תשימי בחביתה או בשקשוקה, מעדן!
תפו"א מוכן תוך 20 דקות, למה להלחיץ??
אז לזלף על המסגרת של העוגה את הקרם שוקולד (גנאש) וככה הקור של העוגה יעצור את זה בשלב כלשהו והשוקולד לא יזלוג על לתחתית העוגה..
כדי לא לאבד את הטעם של הירקות והעלים.
ט'התכוונתי במה תיבלת? 
מה זה נוקאלאך?
ט'אבקת מרק זה אחד הדברים הכי גרועים להכניס לאוכל... ומיותרת לגמרי עם החוואיג' שהוא עירבוב של תבלינים.
ורוטב סויה במרק? למה?.. כנ"ל.
התבלינים שיש לי בבית.. מכל דבר ככה שמה חצי כפית או כפית.. מלח- כף..
גם אצלי אין א. מרק אז לכן אני שמה כמעט הכל..
כמון, פלפל, מלח, כורכום, פפריקה, חוואיג', אבקת שום..
אכלנו פעם במסעדה בשרית מטבל עם שום וקארי - למישהו יש מתכון? לא מוצאת ברשת...
אוכלים את זה עם לחם.
שאלתי אחרי שחרשתי את הרשת... 
חסה עם עגבניות שרי, רוטס סויה ומיונז > להיט
חסה, שרי ובצל סגול, שמן ומלח. כשיש סבלנות אני מכינה בטטה-צ'יפס ומוסיפה.
ביצה (טריה), כפית חרדל, מלח, פלפל לבן, כפית מיץ לימון סחוט > לשים הכל בבלנדר או בפוד-פרוססור עם הסכין המסתובבת,
להפעיל ותוך כדי לזלף שמן בזרם הכי דק ואיטי שאפשר עד שמגיעים לכמות המיונז שרוצים.
אם המיונז צמיגי מידי אפשר להוסיף מעט מים.

טארקו
אולי ננסה יום אחד..משיח נאו בפומ!פעם הייתי מכינה כל שבת, רק בהריון לא נגעתי ולא הכנתי ומאז אני מכינה פעם ב..
רוטב : מיונז, חרדל, שמן, מלח, פלפל, שום כתוש, סוכר, מים
סלט מעולה ממש.
אפשר להמיר לפרי אחר, אם כי זה פחות טעים.
ואז מרסקים אותו קצת בשקית
חסה, שמן זית, טיפה מלח וזהו.
כמה שניות, סלט סבבה..
זה אמור לצאת פופקורן ממש ממש קטנטנים
כי הגרגרים עצמם של האמרנט הם בגודל כמו קינואה בערך
טארקו
תאכלי גם בשבילי,אני ממש אוהבת!אשליה
יעל מהדרום
אשליה
גבינה לבנה תחינה חומוס לא צריך יותר
להכין כל מיני צלוחיות עם רטבים ומילויים אפשריים, צלחות, מפיות ואולי קיסמים למי שירצה לסגור את זה לעצמו..
חוצמיזה, ניקי מאוד אוהבת טורטיות ויש לה הרבה רעיונות בשבילן
והייתי מכינה כבר ממולא וחותכת לחצי כזה
נראה לי בלאגן לתת לאנשים למלא לבד

אז לא תצטרכי להכין כל פעם קרוטונים..
אגב שימי לב שקרוטונים שנקנים בחנות הם מזונות כי זה לחם שנאפה במיוחד לקרוטונים
אבל הקרוטונים שאת מכינה מלחם יצטרכו לברך עליהם המוציא כי זה מלחם רגיל שנאפה ללחם.
[עודף המוטיבציה שלי השבת מביא אותי לפתוח שרשור נוסף...]
אשמח למתכון לקינוחי כוסות טובים במיקרוגל- לא חלבי [ולא בשרי
]
קל הכנה,
אפשר להכין בכוסות זכוכית גם או רק של חרסינה? ולא קורה להן כלום?
ועוד שאלה חשובה, אפשר להכין משישי עד שבת? [כשאין דרך לחמם בשבת]
תודה!
והכנות נעימות
דורשתיוג: @הפואנטה
😅הפואנטהאם כן, אשמח!


מרק (בליווי לחמים כלשהם, קנויים או תוצרת בית) :
עדשים / אפונה / כתום / בצל / ירקות
סלט ירקות טרי ו/או סלט כרוב.
גם סלטים קטנים ומטבלים (מטבוחה, טחינה, פסטו, ממרח זיתים, סלק, גזר מרוקאי, חצילים כלשהם בכמה וריאציות...)
זה כבר ממלא הרבה...
בשר - עוף או בקר?
הצעות לעוף:
צלוי בתנור עם רוטב כלשהו (אני תמיד מאלתרת ותמיד יוצא טוב...)
פרגיות בתנור / סיני מוקפץ עם ירקות / שיפודים
שניצלים
חזה עוף מטוגן (לא שניצל) / מוקפץ
הצעות לבשר: קדירת ירקות עם בשר / צלי בתנור / קציצות ברוטב.
אורז -
עם אפונה / בסגנון פרסי (צהוב עם תפוחי אדמה למטה) / ספרדי - יוצא אדום טעים / רגיל עם שקדים, בצל מטוגן ותיבול מעל
אפשר אם את צולה עוף בתנור - לרפד את התבנית בהרבה אורז שסופג את הרוטב והטעמים ומתבשל.
ירקות -
תבשיל ירקות / מוקפצים / תפ"א בתנור / אנטיפסטי / תבשיל ירקות - אבל בתנור
מנה אחרונה:
עוגות ועוגיות חתוכים / עוגות שמרים / גלידה פרווה / מוס / סופלה / ג'עלה...
מתכונים בכיף (בעיקר לסלטים, מנות אחרונות וירקות)
את הכמויות שאכתוב - אכתוב בערך, כי אני לא זוכרת ובד"כ בבישולים אני פשוט שמה לפי העין וגודל הסיר.
אם את רואה שחסר- תוסיפי, בבישול מרק, ובישול בכללי לרוב אין צורך בדיוק אלא אם כן זה מפורש.
מרק גזר הודי (מקור: אמא שלי שלקחה לפני שנים רבות את המתכון מהספר "צמחונות בהנאה")
חבילת גזרים - אולי אפילו חבילה וחצי
בצל גדול או שניים
3 שיני שום
בערך 5 תפ"א
מלח, פלפל, כורכום, קימל (מאוד חשוב לטעם של המרק הספציפי הזה).
קצת דבש (אולי כף-שתיים)
מטגנים בצל ושום,
חותכים את הגזרים (אני לא תמיד קולפת אותם בבישול, מה שבא לך..) ומוסיפים לטיגון
אח"כ תפ"א
מכסים במים בכמות שצריך מתבלים במלח, פלפל כורכום וקימל.
אחרי שמבושל - מועכים בבלנדר מוט
אפשר גם לאכול לא מעוך, אבל אני לא זוכרת שאי פעם עשינו את זה בחתיכות.
אצלנו גם תמיד שמנו יוגורט במרק אחרי ההגשה וזה מדהים!
אבל לא חייבים - כי אמרת בשרי וזה טעים גם ככה...
מרק אפונה
להשרות אפונה יבשה במים לילה לפני (ל30 איש - בערך שתי חבילות גדולות של קילו)
מטגנים בצל ושום
מוסיפים גזר (לכמות שלך הייתי שמה איזה 10) חתוך לעיגולים
אפונה מושרית
לכסות במים
תיבול: מלח, פלפל, שום גבישי, כמון
אופציונלי: קצת חוויאג', סלרי חתוך עם העלים (אפשר להשאיר את הגבעולים ולהוציא לפני הגשה - ממש מוסיף טעם)
לבשל עד שהאפונה מתרככת ונמעכת מעצמה.
חשוב: עוד לא עליתי על הטריק לבחירת אפונה טובה, לפעמים היא לא מתרככת מספיק ונשארת נגיסה כזאת.
אני פחות אוהבת ולכן, במקרה כזה, אני מסננת את הגזר כדי שלא יימעך - מועכת את המרק בבלנדר ואז מחזירה את הגזר.
* נראה לי שאצל אמא שלי זה לא קרה, כי היא בישלה את זה בסיר לחץ, אבל אני לא בטוחה.
טיפ נוסף -לא להוסיף מלח עד שהאפונים מתרככות, לקטניות יש נטייה לעכב או להרוס את ההתרככות כשהן מתבשלות עם מלח.
מרק עדשים
לטגן בצל חתוך לקוביות וכמה וכמה שיני שום פרוסות.
ל30 איש הייתי לוקחת בערך קילו וחצי עדשים כתומות (מומלץ מאוד להנביט או לפחות להשרות אותן לילה במים)
מטגנת קצת,
מוסיפים חבילה בינונית של רסק עגבניות (לכמות גדולה אפשר קצת יותר)
מכסים במים בכמות הרצויה (אם רוצים מרק סמיך - אז פחות וככל שמוסיפים יותר זה יותר מדולל, אבל זה ניתן לשינוי תוך
כדי בישול)
תיבול חובה:
מלח, פלפל, בזיליקום - והרבה! מומלץ טרי/ קפוא, יבש זה גם מצויין ממש! אפשר לשלב ביניהם.
תיבול אופציונלי לפי המצברוח:
עגבניה או יותר חתוכה לקוביות - להוסיף לשלב הטיגון, אפשר במקום - קופסת עגבניות מרוסקות,
שום גבישי (מומלץ), פפריקה מתוקה/ חריפה, צ'ילי גרוס.
לבשל עד שהעדשים מתרככות.
הטיפ מהמרק אפונה תקף גם פה.
מרק בצל- הגרסה הפרווה
מטגנים בשמן זית ו/או שמן קוקוס (שמן קנולה גם סבבה...) המון המון בצל חתוך לרצועות
מטגנים הרבה זמן עד שהבצל נהיה שקוף, רך ומתקתק.
מוסיפים קמח (לכמות שלך הייתי שמה 3-4 כפות, לפחות מכך 2-3)
מערבבים, מוסיפים מים לאט, תוך ערבוב- שלא ייווצרו גושים עם הקמח
מוסיפים איזה חצי כוס יין לבן יבש
תיבול: מלח, פלפל, עלי דפנה, אגוז מוסקט טחון
הצעות תיבול נוספות: שום גבישי, פלפל אנגלי, אורגנו...
אין חובה לשים את הקמח, זה רק אמור להעשיר קצת את המרקם, אבל באמת שאין צורך.
מבשלים עד שמרוצים מהטעם והמרקם - בישול ארוך על אש קטנה יתן טעם מרוכז יותר.
מגישים עם או בלי קרוטונים קנויים או תוצרת בית אפשר גם רצועות טוסט לגיוון. בגרסה החלבית - עם גבינה מגוררת.
מרק מינסטרונה:
מטגנים מלא ירקות חתוכים לקוביות-
בצל, שום, עגבניות, גזר, קישואים, תפ"א, דלעת, דלורית, סלרי, פטרוזיליה...
מוסיפים שעועית לבנה ו/או אדומה מבושלות מראש (כמובן, כתמיד, ממליצה להנביט או לפחות להשרות לילה או יממה לפני הבישול)
להוסיף רסק עגבניות
מים
תיבול: יד חופשית, בד"כ - מלח, פלפל, שום גבישי, כמון, כורכום, אורגנו, הכל או חלק... לא באמת משנה.
מבשלים עד שמוכן.
קצת לפני ההגשה, כשהמרק רותח - מוסיפים פסטה (מומלץ מהקטנות - למשל בצורת קונכיה או טבעות קטנות)
הפסטה מתבשלת במרק הרותח - לא כדאי יותר מדי זמן כי אז היא תתרכך יותר מדי.
שימי לב - להוסיף הרבה יותר מים ממה שצריך, כי הפסטה שותה את זה ואז עלול להיווצר לך תבשיל פסטה עם ירקות...
מרק עגבניות:
מטגנים בצל ושום - בנדיבות
חותכים או מרסקים עגבניות - הרבה
מוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות
קופסת רסק עגבניות (לא כותבת גודל - לפי הטעם)
מתבלים ב-
מלח, פלפל, שום גבישי, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, כמון, סלרי והרבה פטרוזיליה.
תיבול אופציונלי: קארי הודי (יש לו טעם חזק- שימי לב), כורכום, בזיליקום טרי או יבש, אורגנו, טימין, כוזברה או כל מה שאת אוהבת...
כמובן, להוסיף מים לפי העין ולבשל...
ככל שמתבשל יותר זמן על אש קטנה אחרי ההרתחה - הטעם יותר מרוכז.
מרק כתום:
מטגנים בצל ושום
מוסיפים חתיכות של:
גזר, דלעת, דלורית, בטטה - מומלץ, אבל אני די הפסקתי עם זה - מטעמי בריאות אישיים..
הכמויות - לפי מה שאת אוהבת. הבטטה מוסיפה המון מתיקות למרק.
אופציונלי: תפ"א, עדשים כתומות (כמובן, לאחר השריה - מומלץ מאוד, אפילו מונבט), מעט קישואים,
סלרי, פטרוזיליה, שורש סלרי/פטרוזיליה, כוזברה.
להוסיף מים ולתבל:
מלח, פלפל, שום, כורכום ומה שרוצים.
מומלץ מאוד - לסחוט למרק מיץ לימון לפי הטעם (תתפלאי!!).
לרסק לאחר ריכוך הירקות.
אפשר גם להגיש את זה קר.
הצעות הגשה למרקים:
שקדי מרק, קרוטונים, טוסטים חתוכים לרצועות, לקלות מעט במחבת גרעיני דלעת וחמניה ודברים דומים - ולהגיש כאילו במקום שקדי מרק.
בהצלחה ומזל טוב!
הי.
אז ככה: מעולם לא הכנתי\טעמתי פאי בטטה, אבל השילוב נראה לי קסום [בין פחמימות לירק הכי יעיל במטבח]
- הוא מתאים ומטעים בסעודת שבת במקום פשטידה?
- מה המרקם שלו? פירה, אפוי?
אשמח להתמכן!
תודה, וטרום שבת שלום!
לא מצאתי בחן קורן [האתר לא מאוד מובן..]
סלט חצילים אצלי בדרך כלל מתחיל בלחתוך לקוביות, לשטח בתבנית ולתבל בשמן, מעט מלח, פפריקה ואבקת שום.
ואז כמה אפשרויות שהולכות אצלי:
- לטגן בצל+פטריות ולהוסיף את החצילים עד שהכל מתרכך לתבשיל אחד שטעים כסלט חם או קר.
- לטגן בצל ושום, להוסיף קוביות חציל ורוטב עגבניות (או קטשופ) מהול במים רותחים, להמשיך לבשל עד שמוכן.
- לקצוץ פלפל ירוק + מלפפון חמוץ + כמה שיני שום לקוביות קטנות ולהוסיף לחציל. (את השום לכתוש או לקצוץ הכי קטן שאפשר)
סלט זיתים:
- לחלוט קופסת זיתים במים רותחים לכמה דקות (להוציא את המרירות) ולבשל מכוסה ברסק עגבניות מהול במעט מים ותבלינים לסלט חם (גם קר טעים).
- קופסת זיתים + 2 שיני שום + כמה כפות מיונז > לטחון בפודפרוססור/בלנדר.
תפוחי אדמה בתנור - לזלף שמן זית, מלח, תבלינים שאוהבים (אצלי הולך פפריקה, שום ובזיליקום מיובש או טימין מיובש).
בתפוחי אדמה אפויים מה שחשוב בעיקר זה שתהיה שכבה אחת על התבנית, ככה יוצא קריספי וטוב ועדיף בטורבו).
תתחדשי על התנור.
- לחצות חצילים להניח עם הצד הפנימי כלפי מטה, לאפות עד שמתרכך (חצי שעה בערך), לקלף ולטחון עם מעט מיונז, מלח פלפל.
אפשר אותו דבר רק לבשל את החציל שלם.
- לחתוך לרצועות פלפלים אדומים וצהובים והרבה בצל, מעט שמן ומלח ולתנור עד שמוכן.
@נשימה ארוכה כתבה את המתכון המצוין הזה לפני שבוע.
ט'אם היינו שכנות הייתי שולחת לך 
אשליה
שוקולד לבן
משיח נאו בפומ!
שוקולד לבן
)יעל מהדרוםואין לי אופציה אחרת .. לא אוכלת חלבי אז גם אין לי מושג מה הטעם של שוקולדים אחרים 
צימקאו זה מרגרינה עם מוצקי קקאו, אין בו שוקולד אמיתי.
הצעתי את השוקולד עם אחוזים גבוהים כי הוא יתקשה עם הקורנפלקס בלי תוספות.
מקסימום אפשר להמיס אבקת סוכר עם השוקולד המריר ולפתור את בעית הטעם.
שוקולד לבןאשמח למתכונים...
תודה
ולפתוח בסוף האפיה לכמה דקות כדי שהעוף יקבל קריספיות מבחוץ.
אני אוהבת להכין בתבנית פיירקס של שני חלקים:
שכבת טבעות בצל ושיני שום שלימות, חלקי עוף, מסביב תפו"א (וגזר), מעט שמן, מלח, פפריקה ותבלינים שאוהבים.
אם התבנית סגורה היטב אין צורך להוסיף נוזלים כי העוף מלא בהם (מההכשרה) אז רק לשים לב מידי פעם ואם יש צורך להוסיף מעט מאוד מים.
חצי שעה על חום גבוה ואז להנמיך לבינוני לעוד שעה בערך עד שמוכן.