שרשור חדש
יש אצלי מחר שבע ברכות. צריכה לדעת אם התפריט בסאמא לנסיך קטן
לחם קנוי
רציתי להכין כמנה ראשונה דגים ומנה שנייה קוסקוס ועוף.
חמותי אומרת שדגים מיותר ושהקוסקוס מספיק.. מה דעתכם?
סלטים:
מטבוחה
פלפל חריף
חמוצים
כרוב
חצילים
גזר
עגבניות שרי
סלט דלעת(של טוניסאים)
מה עוד?
חומוס,טחינה ו...*אשתו של בעלי*
קינוח
חומוס טחינה אין מצב.. לא אוהבת לראות אנשיםאמא לנסיך קטן
אוכלים אתזה.. יש כאלה שמתלכלכים ו..🙈 קיצור אין מצב..
קינוח שכחתי לכתוב אבל עושה 2 סוגי עוגות ומתלבטת אם להכין מופלטה.. 🤔
קוסקוס ועוף לגמרי מספיקש.א הלוי
זה סה"כ שבע ברכות
כמו ארוחת ערב רגילה, לא אירוע.
חמותך צודקת ט'
אין מצב!אמא לנסיך קטן
אבל ברצינות.. זה נעים להביא אנשים רק לקוסקוס? החלטתי גם בורקסים וסיגרים אבל זו לא מנה.. נראה לי פשוט מידי..
ט'

את לא מגישה רק קוסקוס בלי כלום, נכון? עם עוף וירקות? מרק? זה מנה מכובדת מאוד ומשביעה.

 

אם את מגישה בכלים יפים (חדפ, לגמרי) ויש כמויות מכובדות מהכל (אל תתפרעי בכמויות כי אחרי זה תתקעי... קרה לי) זה נראה מספיק.

 

 

אולי דג מטוגן עם פרוסת לימון בצד?קראנץ שוקולד
עם איזהה תוספת? וגם.. איזה סוג של דג עדיף?אמא לנסיך קטן
בקלה,ברבוניה, מושט..קראנץ שוקולד
לדעתי גם מספיקקראנץ שוקולד
אולי אפשר להוסיף קצת פסטלים/סיגרים מטוגנים או בורקס תפו"א..
אבל סיגרים ובורקסים מתאים להגיש עם קוסקוס?אמא לנסיך קטן
למה לא?קראנץ שוקולד
ולא חייב ביחד.. אפשר בהתחלה עם הסלטים כפתיחה ואז את הקוסקוס..
^^^עלה למעלהאחרונה
לחם וסלטים פתיחה ואז מנה עיקרית
שלום. אשמח לרעיונות לתוספות שהם לא קמח(גלוטןכוחות חדשים
אפשר) ולא תפו"א.

עוד בקשה מאתגרת(לפחות בשבילי)- עוגיות ללא סוכר(כמובן שגם ללא תחליפי סוכר)יש חיה כזאת? אם כן, אשמח לשמוע!

תודה מראש!
עוגיה מתוקה? מה זה בלי תחליפים?פירות/דבש/סטיויה אפשר?חילזון 123
פירות וסילאן במידה מועטה אפשריכוחות חדשים
כזה נגיד?חילזון 123

עוגיות טחינה - בישול ומתכונים

אפשר להכין את הנ"ל גם עם חמאת בוטנים במקום טחינה
אפשר במקום סילאן לשים גם רכז תפוחים

 

אפשר להכין עוגיות קוואקר / גרנולהיראת גאולה
בלי סוכר. אפשר להמתיק בתרכיז תפוחים טבעי או בסילאן בכמות שאת רוצה. זה יוצא טעים מאוד, אבל לא מתוק.
רגע, העוגיות גם צריכות להיות ללא גלוטן?
אולי לחם טחינה?
אפשר גלוטן. אשמח למתכונים. תודה!כוחות חדשים
אין לי מתכון ספציפייראת גאולה
תחפשי כאן בפורום או ברשת.
כל המתכונים של עוגיות קוואקר דומים מאוד, אין לי את המתכון שהכנתי (אבל הכנתי עם חמוציות). יצא טעים.

לחם טחינה לא ניסיתי, אומרים שזה די טעים.



תוספות -
דברים בסגנון של קוסקוס כרובית או ספגטי קישואים?
כי לא חסר תוספות כמו אורז, בטטה, שלל הירקות, פשטידות עם תחליפי קמח.
תוספות-גלים.
אנטיפסטי בתנור,
בטטה, (אפויה / פירה)
שעועית ירוקה
גזר ואפונה
תוספותחילזון 123

אורז
אורז מוקפץ עם ירקות
בורגול
קינואה
כוסמת
קוסקוס
פשטידות שונות
ניוקי בטטה\תפו"א (מכיל קצת קמח)
פירה בטטה
לביבות שונות
"תפו"א" ירושלמי
 

תודה על הרעיונות הרבים. איך את מכינה אתכוחות חדשים
הבורגול ואת ה"תפו"א" ירושלמי?
...חילזון 123
תפוא ירושלמי-
מקלפת, חותכת לחתיכות עבות,שמה בסיר עם קצת בצל,שמן,טיפה מים לפעמים, מאדה את זה סגור ומערבבת מדי פעם, מוסיפה כורכום,מלח,פלפל,מטגנת עוד קצת.עד שזה מוכן

בורגול אני לא ככ מכינה כי לא אוהבים אצלי
לא מזמן אכלתי אצל מישהו סלט נחמד עם בורגול-
לקחו בורגול דק,השרו אותו במים,זה מרכך אותו מספיק.
והוסיפו לזה ירקות חתוכים כמו מלפפון,עגבניות שרי,קצת פטרוזיליה,שמן זית, לימון, זה היה נחמד.
אפשר גם לשים ירקות מאודים/אפויים, נגיד קוביות גמבה, קוביות קישוא, קוביות בטטה,בצל ולהוסיף חמוציות,ורוטב סויה, אפשר גם להוסיף אגוזי מלך
תודה רבה!כוחות חדשים
רעיונות-חותמת+

אורז עם פטריות ובצל / צימוקים ואגוזים וגרעיני חמניה/ אורז מג'דרה

בטטה אפויה עם שמן זית וטימין

שעועית ירוקה

סלט קינואה- קינואה , בצל ירוק, רימון, ורוטב מתקתק

לביבות תרד

שניצל חצילים- חציל פרוס מצופה בציפוי שנצל ללא גלוטן

דפי אורז ממולאים

לביבות תירס ופטריות

ברוקולי צלוי

ירקות של קוסקוס- חומוס, גזר, בצל, דלעת, קישוא

לחם גזר- מין עוגה את הקמח תחליפי לקמח תירס או משהו כזה לא גלוטן.

אם את צריכה אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות.

 

מעולה. ממש תודה. אשמח לכמה שיותר רעיונותכוחות חדשים
אם יש לך. עד כה תפריט התוספות שלי הוא אורז(עם כל התוספות), גריסים ושעועית.
מחפשת מאד לגוון.
תודה!!
עוד רעיונות-חותמת+

אסור לך חיטה או גלוטן? כי בגריסים לפי הידוע לי יש גלוטן, וכמובן גם בבורגול.

יש אטריות למוקפצים זה ללא גלוטן. תכיני עוף מוקפץ או בלונז וכבר יש לך ארוחה שלמה.

עדשים ירוקות- לטגן בצל להוסיף את העדשים לערבב הכל ולהוסיף מים רותחים מלח, פלפל שחור, פטרוזיליה.
כדורי פלאפל אמיתיים שמכינים בבית.

יש אורז אדום, אני אוהבת אותו מאוד.

אפונה עם גזר ופלפל

מוסקה

 

 

נמשיך לחשוב על עוד רעיונות...
 

אסור לי קמח מותר גלוטן. תודה רבה!!כוחות חדשים
עוגיות תמרים ללא סוכרואילו פינו
4 כוסות קמח (רגיל, מלא, כוסמין..)
שקית א. אפיה
כוס שמן
כוס מים רותחים
לערבב (בידיים, זהירות המים רותחים) עד שיתקבל בצק אחיד
לחלק ל4. לרדד כל חלק לעלה.
למרוח ממרח תמרים (אפשר להוסיף אגוזים קצוצים וקינמון או לשים ממרחים אחרים)
לגלגל ולאפות על 180 עד שמשחים (חצי שעה 40 דק' אם אני זוכרת נכון)
לחתוך כשמתקרר. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר..
מעולה. תודה!כוחות חדשים
מותר חיטת דורום?פיג'מהאחרונה
אמרו לי לשאול פה ואולי תוכלו לעזור-ענבל

בס"ד

 

מחפשת המלצות למעבד מזון עם מיקסר [לא סגורה על אם זה בילד אין או שיש מעבד מזון, יש מיקסר ויש משולב] שיהיה טוב ולא ייהרס אחרי שנה. עדיף גם כזה שלא יעוף מהשיש ברגע שהוא לש בצק ושילוש לפחות קילו בצק. 

אני לא כל כך יודעת טווח מחירים כי זה בשביל מתנת חתונה מאוחרת מדודים של בעלי

קיצור פשוט תציעו ואני אסנן.

 

תודה רבה!

יש המון.. אם זה כבא מתנה הייתי משקיעה..מקום בעולם
לכן אני זקוקה להמלצותענבל
אני מאוד מרוצה מהמיקסר שלית.מ.
מייג'ור של קנווד הדגם הגדול יותר. לש מעולה גם 2 קילו. יש לי גם את המטחנת בשר ובלנדר שמתחברים אליו ואפשר לקנות גם מעבד מזון שמתאים בעיקרון. (ועוד כל מיני חלקים ושיכלולים)
נשמע שעליו רוב ההמלצות. הוא לא זז לך מהשיש?ענבל
בס"ד

הבלנדר והמטחנה מגיעים איתו?
יש לך מושג כמה עולה בערך מעבד מזון לחבר אליו?
הבלנדר והמטחנה נקנו בנפרד.ת.מ.
(אותו קנינו בקבוצת רכישה שהייתה הכי זולה שמצאנו אז את החלקים המתחברים קנינו בחשמלית היה יותר זול מבקבוצה ההיא)
את יכולה לשאול את בעלי חושבת שהוא בירר מתישהו.
והוא לא זז בכלל.
סבבה, אברר איתו. תודה ענבל


גם לי יש קנווד מייג'ור. להורים שלי יש קנווד שנים רבות.ירושלמית טרייה

לי יש את מעבד המזון שמתחבר אליו, להורים שלי גם מטחנת בשר.

המעבד עולה עד 500 שקל, אני לגמרי לא זוכרת מחירים.

גם במייג'ור עצמו יש הבדלי מחירים כי יש דגמים שהכל נירוסטה, חזקים יותר, וגם עוצמות שונות.

אבל זה לא קריטי, את יכולה לבחור דגם לפי מה שייכנס בתקציב יחד עם מעבד המזון..

 

יש גם בלנדר שמתחבר, דרך אגב.

 

הוא בהחלט מיועד ליותר מקילו בצק. לא מטייל כמעט על השיש.

אז אני דיס על קנוודגפן36
א. מטייל לי מלא וכל הזמן צריך להשגיח עליו
ב. כשאת קונה שימי לב לקנות 1200w כי לי הביאו 900 והוא פשוט לא יעיל. קשה לו ללוש והוא צריך את עזרתי הפעילה😏
זה דיס על קנווד חלש!נשימה ארוכה


נכון, אבל כתבתי כדי שהיא תשים לזה לבגפן36
אוף גם לי הוא כבר נפל פעמייםעלה למעלה
גם שלך 900w?גפן36
1000עלה למעלה
לש בצק מצוין אבל רוקד
לנו יש של מג'ימיקסחנה צוריה
אבל אף פעם לא חשבתי ללוש איתו
אין לי מושג איזה חלק שייך לזה..
ויש לי 3 קערות אבל הקטנות אין לי מושג איך מתלבשות, רק הגדולה בשימוש בגלל זה.
במג'ימיקס בקערה הגדולהנשימה ארוכה

אפשר ללוש בחלק שהוא מפלסטיק ובצורה של הלהב המסתובב. 

 

 

אבל נראה לי שאפשר רק פחות מקג (היה כתוב בחוברת שבאה עם המכשיר אני יכולה לבדוק אם זה יעזור)

אשמח,תודה!חנה צוריה
לא שמרתי את האריזה
הי גם לי יש!יראת גאולה
גם אצלנו רק הגדולה בשימוש. אם אני זוכרת נכון, הקטנות מתחברות על הגדולה. כלומר, חייבים בכל מקרה לחבר את הגדולה, רק שהיא לא מתלכלכת (אמורה לפחות).
נכון. הקערה הבינונית הכי מתאימה בגודל ללהבים של הפריסה ונשימה ארוכהאחרונה

והגירור. 

 

הקערה הקטנה לרטבים וריסוקים בכמות קטנה. 

אז.. מה התכנונים לשבת?שמשי
שיהיה טעים...כרגיל... *אשתו של בעלי*
אצלנו בע"הטארקו
חלות ביתיות מהמקפיא
חצילים, טפנד זיתים, מטבוחה ואולי טחינה
מרק כתום
כדורי בשר חמוץ מתוק(מהמקפיא)
קוסקוס
סלט חסה

בוקר שבת- חלבי קליל:
פיתות ביתיות(שהכנתי אתמול)
סלטים מהערב
מטבל גבינה
סלט טונה פיקנטי מבושל(אולי נעשה גם סלט טונה טרי עם בצל ותבלינים.. נראה)
בלינצ'ס במילוי גבינה- מתלבטת אם מלוח או מתוק.

סעודה שלישית:
חלות וסלטים
לזניית בשר
סלט חסה

לכל השבת תהיה עוגת שמרים(מהמקפיא) ואולי גם עוד עוגה, אם יסתדר להכין.
החלות כבר מוכנותט'

יצאו הרבה יחסית לתמיד. שבע חלות גדולות משני ק"ג קמח (כוסמין 100%).

 

 

עוד מעט נכין חצילים לסלט.

 

מה עוד?

 

 

מה אתם גומרים בשבת 7 חלות?עלה למעלה
מה פתאוםט'
מקפיאה לשבתות הבאות
לא היה לי מידי כח להכיןאשליה
חלות מקמח מלא
אורז
3 סוגי חצילים,2 מומצאים
סלט שורשים
סלט צנוניות
עוגת טו בשבט
עוגה שוקולד חמאת בוטנים
כעכים
זה מה שהוכן לבינתיים
עוגת טו בשבט!הנורמלית האחרונה
אני חייבת לאפות אחת. תודה שהזכרת.
תביאי לי לטעוםאשליה
יצא לא ככ טעים,יותר מזכיר לחם
צריך למצוא מתכון טוב...הנורמלית האחרונה
הן עלולות להיות יבשות בקלות רבה.

ראיתי פעם מתכונים עם תפוח או גזר מגורד
הכנתי עוגת גזר,והיא באמת יצאה ממש טעיםאשליה
ואפשר להוסיף לה תפוח מגורר חצי חצי עם הגזר.
אבל זלא טו בשבט
חושבת שלא הבנתהנורמלית האחרונה
מתכון של עוגת פירות יבשים (אם זו עוגת טוב בשבט, מבחינתך) שיש בה גם תפוח.
אוקי,אם את מוצאת מתכון מנוסה וטעים,אשמח שתשתפיאשליה
יש לעוגיונט אחת טובה..מקום בעולםאחרונה
אשמחה-אנונימית
אשמח בבקשה שתשלחו רעיונות/מתכונים לממרחים שאפשר למרוח על לחם, חוץ מחומוס וגבינה לבנה... תודה רבה!
כמה שיותר יותר טובה-אנונימית
יש מלא...*אשתו של בעלי*
אבוקדו(ועל זה עגבניה,זיתים)
טחינה
טונה עם מיונז
חמאת בוטנים(עם מעט דבש)
גבינה צהובה(עם עגבניה,מלפפון חמוץ)
ביצים ומיונז
גבינת שמנת
תודה!ה-אנונימית
אחלה רשימה! ננסה...
עדיף בלי דברים משמנים כמו שמנת (ושוקולד)...
יש גבינת שמנת 3 או 5 אחוז...חילזון 123


וואו מעולהה-אנונימית
אחפש, תודה!
תלוי למי הסנדוויץ'חותמת+

ממרח אגוזי לוז

טונה

חביתה

גבינה צהובה

חמאה

ממרח מרשמלו

חמאת בוטנים

ריבה איכותית


ותשלבי-
פרוסות אבוקדו

פלפלים

מלפפונים

בצל קצוץ

חסה

מלפפונים חמוצים

 

 

שילובים אפשריים-
חמאה+ פרוסות אבוקדו
טונה+ מלפפון חמוץ +בצל קצוץ
טונה+ רצועות פלפלים
חביתה/טונה + חמאה + מלפפונים

טונה+ חסה+ אבוקדו

 

תודה!ה-אנונימית
בשביל ילדה בת 9-10
שוקולד!!ט'

חמאת בוטנים

ריבה

חמאת בוטנים וריבה

סלט זיתים

סלט חצילים במיונז/טחינה/חריף

טחינה

חלבה

 

אם את בקטע בריאיראת גאולה
אנחנו מורחים לילדים ממרחי אגוזים בריאים - שקדימון, ממרח אגוזי לוז, אגוזי מקדמיה - אלו הכי טעימים,
ויש גם ממרח גרעיני דלעת, ממרח שומשום, ועוד המון סוגים שאני כבר לא זוכרת.
רק שימי לב שהרבה מהממרחים האלה מכילים גם סוכר וגם שמניםחילזון 123

מוקשים...
שקדימון לא כי זה רק שקדים

אנחנו קונים כאלו של חברות טבעיראת גאולה
כמו חברת ירושלים לשומשום, חברת שקד תבור, ויש עוד. (לא b&d...)
והם מכילים 100% את האגוז שכתוב.



(האמת, לא נתקלתי בממרח אגוזי מקדמיה לדוגמא שאינו 100%. רק חמאת בוטנים / ממרח חרובים ראיתי עם תוספות פחות בריאות. וגם חמאת בוטנים אפשר למצוא בגירסה של 100%, קצת יותר יקר מהפחות בריא)
לb&d דווקא יש חמאת בוטנים 100% טעימה וזולהטארקו
האריזה הירוקה..
נכון בדקתי עכשיויראת גאולה
אבל בכל זאת אלו בוטנים קלויים, הטבעי לגמרי בריא עוד יותר.
טחינה וסילאן זה טעים! או חמאה ודבשחילזון 123
אצלינו-חייצ'ו

לילדים- 

ממרח טחינה- שוקולד.

גבינה/קוטג' עם/בלי זיתים.

טוסט גבינצ ורסק

לחם עם רסק וגבינצ לא טוסט

חביתה

ביצה בקן

 

לגדולים גם-

אבוקדו וירקות

טחינה / חומוס עם פלפלים/ חצילים קלויים.

שמנת שום- שמיר וירקות טריים/ קלויים

ממרח עגבניות מיובשות/טפנד

חמאת בוטנים, ריבה

תודה לכן!!!ה-אנונימית
ממרח זיתיםמקום בעולם
סלט ביצים
מטבוחה
פסטו
פסטוה-אנונימית
את מכינה?
אפשר מתכון בבקשה?ה-אנונימית
אממ.. אין ככ כמויות..מקום בעולם
עלי בזיליקום, זמן זית, מלח, שום וצנוברים.. את השמן זית תוסיפי לאט לאט בסוף כדי שלא יצא נוזלי מדי
👍ה-אנונימית
תודה!
אנחנו מכינים קצת שונה אבל גם טעים. וקצת יותר זול..חייצ'ו

בזיליקום

פטרוזיליה

שום 

שמן זית

אגוזים/שקדים מה שיש..

מוסיפה גם מעט בזיליקום יבש שידגיש את הטעם של הפסטו (בגלל שהרוב פטרוזיליה) ולא מרגישים שזה מעורבב עם עוד עלים.

תודה!ה-אנונימית
יש לך אולי כמויות?
לא ממשחייצ'ואחרונה

אני שמה בערך

1-2 חב' קטנות שלבזיליקום טרי

1-2 חב' של פטרוזיליה

3-4 שיני שום

בערך כפית בזיליקום יבש

ושמן

טוחנת ולפי המרקם מוסיפה שקדים ושמן לסירוגין עד שזה במרקם שאני אוהבת..

כמה פירות לטו בשבט?נחשון מהרחברון
הגענו ל37 (כולל ה'פירות' שברכתם אדמה) צריך רעיונות לעוד... הנה הרשימה.

אננס
אשכולית
אשכולית אדומה
קלמנטינה
תפוז
לימון
פסיפלורה
קיווי
ליצ'י (שימורים)
קרמבולה
בננה
אפרסמון
רימון
זיתים
אבוקדו
אגוז קוקוס שלם
שוקולד (קקאו)
אתרוגים (ריבה מסוכות)

חיטה - וויסקי,עוגיות
שעורה - בירה לבנה

יבשים:
אפרסק
אגוזי ברזיל
אוכמניות כחולות
אגוז מלך
דבלים
חרובים
פיסטוק
משמש
אגוז לוז
צימוקים
קשיו
שקד
פפאיה (מסוכרת)
פקאן
חמוציות
מנגו
שזיף.
בסדר ט"ו בשבט אצל הרב מנחם בורשטיןר.צ.

נהוג שיש לפחות 50 מינים.

מתכון ממדור אוכל כאן בערוץחנה צוריה
https://www.inn.co.il/Recipes/Item/10235

האגוזים רק מצד התוספת כמו השוקולד צ׳יפס או שבלעדיהם עלול לצאת לא טוב?

וחייב שקית זילוף? אי אפשר לעשות את זה סתם עם חור בשקית אוכל?
עם שקית זה לא יעבוד כי המסה כבדה מדימקום בעולם
תשתמשי ב2 כפיות פשוט
איך עם שתי כפיות?חנה צוריה
לשים על אחת ולגרד עם השניה? למה לא להניח כבר ככה אם לא עם זילוף? זה יידבק לידיים?
ראיתי פטנט של קרין גורן לשקית זילוף--התנערי מעפר
להשתמש בשקית של קלסר במקום שקית זילוף.
היא חזקה וטובה לזילוף.
אני לא ניסיתי...
מענייןחנה צוריה
סתם פשוט אין לי כי אני בחיים לא מתעסקת בדברים כאלה..
לא מניסיון, מה שאני חושבתיראת גאולה
האגוזים לא הכרחיים.
אפשר פשוט עם כפית, כך כתוב גם במתכון.
לדעתי כן ילך עם שקית אוכל, רק צריך לעשות חור די רחב. עדיף שקית מהאיכותיות יותר, שלא תיקרע לפני הזמן...
תודה! ולא שמתי לב שכתוב במתכון שאפשר עם כפית..חנה צוריה
תשלחי טעימות נראה מתכון שוקולדי ושווה ביותריעל מהדרום
חחחחנה צוריהאחרונה
אם יצא לי להכין
בורקס בשר מבצק ביתי..קופלה
לא מוצאת ברחבי הגוגל מתכון לבצק ביתי למאפה עם בשר בפנים..מי יכול לעזור?

וחוצימיזה..איך מחפשים משו בפורום בטח היה שרשור כזה בעבר..
לניקי יש המון.. כיסונים וכאלההנורמלית האחרונה
אני חושבת שהיא קוראת לזה בצק מולטי
יש מצב לקישור? חיפשתי אצלה לא מצאתיקופלה
..הנורמלית האחרונה
https://nikib.co.il/pastry/41320/

אולי יש לה עוד, גם עם בשר
מתכון אחר בלי שמרים, לא מניקיהנורמלית האחרונה
חן ואלוםמקום בעולם
תחפשי בייגלה ירושלמי חן ואלון
אפשר אולי את הבצק הזהחילזון 123אחרונה
חברים וחברות שאלה דחופה!חמניה צהובה

יש לי שבת גיבוש עם כול החברות.

יש למישו רעיונות לנשנושים מתוקים או מלוחים קלילים שאפשר להכין?

ממש אשמח לרעיונות.

 

תודה מראש!! נשיקה

פצפוצי אורז/קורנפלקס ושוקולד, חיתוכיות כדורי שוקולדbinbin
תודה!חמניה צהובהאחרונה

מתלבטת מה...

מבולבל

bgrlרקפת לבנה
עבר עריכה על ידי LIVELA בתאריך י"ז בשבט תשע"ט 14:48

ds

טורטיותשריונר
אחיות שלי היו השבוע באירוע והיה שם טורטיות עם בשרים בפנים.והן משגעות אותי להכין להן משו כזה..
עדיין לא יצא לי להכין טורטיות אז אשמח להצעות...
רעיון לעוגת יומולדתקצת xחרת
מיוחדת אבל לא מוגזמת (8 חבילות שוקולד/10 ביצים...)

עדיף פרווה, אבל אם יש רעיון חלבי- אשמח גם.
רק אני לא מצליחה לראות איך היא עושה את השושנים?גפן36
מזלפת?

ואיפה בכלל משיגים סירופ תירס? 🤔
לפני התמונה של השושנים היא נותנת לינקחילזון 123
תזכי למצוות! פספסתי אותו לגמריגפן36
ואת יודעת איפה משיגים סירופ תירס? או אם יש לו תחליף? 🤔
יש בחנויות אפיה או בכל סופרט'

אתמול קניתי. שנים שלא הכנתי ועיצבתי בבצק שוקולד מתגעגעת לזה כל כך.......

יש לזה שם נוסף? כי כאן בסופר לא מצאתיגפן36
אה ושאלה נוספת.. זה אכיל?גפן36
אכיל מאודט'
זה מיועד לאכילהרבה אמונתך!
די נטול טעם כשהוא לעצמו
ולא מזין במיוחד (זו עוד צורה של כוסר
באנגלית שופעת...יעל מהדרום
לק"י

מעניין אם יש הסבר לזה בעברית.
לא שאני חושבת להכין כרגע פרחים משוקולד, למרות שזה נראה חמוד.
לא צריך לקרוא.. התמונות דיי ברורות ט'


^יש מלא תמונות(לא שנסיתי להכין בעצמי..)והמתכון-בבלוג שבעבריתחילזון 123


תודה!יעל מהדרוםאחרונה
'עוגת מספרים' באחת מגרסאותיה?משיח נאו בפומ!
פאי שוקולד עם קישוט מעניין מלמעלה שעושה את זה וואו?

עוגת ספירלה גבינה שוקולד?
פאי חייב להיות חלבי?קצת xחרת
לא..אפשר עם שמן/ מרגרינה במקום חמאהיעל מהדרום
10 ביצים זה מוגזם?בת מלך!!!!
זה בסיסי כדי שתצא עוגה גבוהה ויפה
לא חיפשתי גבוהה ויפהקצת xחרת
אלא בעיקר טעימה....

בסוף הכנתי פאדג' עם גנאש למעלה,
"רק" 6 ביצים ו350 גרם שוקולד
פסטה ביתיתמטילדה
כבר מלא זמן שבא לי לנסות...

* יש למישהו מתכון טוב עם קמח מלא 70%?

* אפשר להכין את הבצק בבוקר ורק בערב לבשל?

* טיפים ודברים שכדאי לדעת יתקבלו בברכה

תודה
עוקבתפרח-אש
חחחח בינתיים אין על מה לעקוב...מטילדה
מתייגת אנשים שאולי ידעו לענות
(סתם לפי התרשמותי מקריאה בפורום)
@קראנץ שוקולד
@ט'
@לא זוכרת מי עוד
בקשר ל2 אפשרחילזון 123אחרונה
צריך לשמור בכלי אטום או שקית ומבשלים ממש כמה דק בודדות.
מתכון-לא ניסיתי עם קמח מלא אבל לדעתי כל המתכונים אותו הדבר בערך אין בזה יותר מדי גיוונים
פעם הכנתי עם כוסמין (או שיפון?) נדמה לי אבל זה היה ממש מזמן
כל הזמן מתקלקל אוכל בשבתיעדצפונית
כל הזמן, לא מבינה מה אני עושה לא טוב.
רשימה חלקית של אוכל שהתקלקל אחרי חימום על הפלטה: עדשים, בורגול, קינואה, מרק כורכום צח עם תפוא,
מה לעשות? אצלי בבית בחיים לא יאכלו צונט. או כל דבר עם שעועית. מה להכין שלא יתקלקל??
אחרי ההכנה הכנסת למקרר?חילזון 123
אולי זה התקלקל עוד לפני החימום
לא. מתקלקל בחימום מחדשיעדצפונית
מוזר.נראה לי שזה לא קורה לרוב האנשים.חילזון 123

אולי תסבירי מה בדיוק סדר הפעולןת שלך עם האוכל וכו'
אולי יעזור לפיתרון התעלומה...

דרך אגב את טוחה שזה ממש התקלקל?אולי סתם קיבל טעם של מקרר?

בסעודה היה טוב? התקלקל בחימום עצמו או אחריו?נשימה ארוכה

מה שיכול להיות לפעמים זה שיש הרבה אוכל על הפלטה ובקצוות היא לא מחממת כמו באמצע או דברים בקומה שנייה והם לא מתחממים טוב. 

 

במשך זמן ממושך המאכלים נשארים פושרים (או חצי תבנית חמה וחצי קרה אז האמצע כנ"ל) וזו טמפרטורה אידיאלית לחיידקים להתפתח ולקלקול. 

 

(בגלל זה גם כדאי להכניס מהר למקרר אחרי ההכנה)

 

כדאי לנסות לשים כמה שיותר צמוד לפלטה ולכסות בשמיכה או אפילו כמה שכבות של מגבות כדי שיתחמם יחסית מהר. 

 

אם הגעתם עד כאן ויש דברים שכשהורדת מהפלטה ראית שלא היו חמים מספיק, כדאי במוצש מיד להרתיח טוב או לחמם יסודי בתנור/מיקרו. 

אולי יש בעיה עם החום של הפלטה?ארץ השוקולד
^^^ייתכן פלטה חלשה מדיירושלמית טרייה

או שהיא מוצבת ליד חלון פתוח שמקרר אותה וכו'.

אצלנו דברים רותחים ונשרפים.. בלי שמיכה מעל, רק מגבת דקה. אולי תקנו פלטה חדשה ודי. ואל תשימו בקומות. רק שכבה אחת של כלי ריק או עם מים אם חייבים לפי מנהגכם.

לא שאני מבין משהו בבישולים, אבל אולי שווה לבדוק את המקרראריקל

יש סיכוי שהוא לא מקרר כמו שצריך ואז הדברים מתקלקלים?

שימי לב לא לחמם חימום חוזר את האוכלהתנערי מעפר
תחממי רק מה שאת צריכה לאותה סעודה ולא מעבר.
א. כורכום ספציפית מקלקל אוכל מאד מהראתבשגאחרונה
ב. לגבי הפלטה- חובה לכסות אותה עם מגבת.
כי אם האוכל לא מספיק חם אז הוא מתקלקל הרבה יותר מהר.
בהצלחה
שלום, אשמח למתכונים עם חלב שפג תוקפו..ווטר מלון
לא מרבה לשאול פה בפורום,
ולא יודעת אם נשאל בעבר..

יש לנו חלב שפג תוקפו.
הוא עדיין נוזלי, אך יש קצת 'גבינה' הדפנות השקית..

יש מה לעשות עם החלב? שקית חדשה וסגורה..

זורמים על מרקים/פשטידות/כל מה שתגידו..
אני תמיד מכינה פנקייקהתנערי מעפר
תודה! זה רעיון! מתכון?..ווטר מלון
הנה:התנערי מעפר
טיפים לפנקייקס

ובגדול - כל המתכונים דיי דומים רק שכדאי להקפיד על הכללים שכתובים בקישור.
את לא מפחדת ?לימונדה 123
מה הופך את החלב ללא בעייתי שהוא בתוך פנקייק?.. מקולקל זה מקולקל..
אפשר להכין גבינהעבודת ה'
מרתיחים מים מוסיפים חומץ.
את את רוצה מתכון מפורט יותרעבודת ה'
אשלח בהמשך.
למה להכין משו מחלב מקולקל?? לא ברור לי*אשתו של בעלי*
מה שמקולקל-לפח!!
כי לא כל מה שמקולקל לא טובקראנץ שוקולד

גם חומץ לסוגיו זה סוג של קלקול

אני שרוטה בקטע הזה*אשתו של בעלי*
לא אגע במשו שעבר לו התאריך ולא משנה מה זה.
ויותר מזה...אם זה היום האחרון של התאריך,גם לא אשתמש.
מבחינתי זה בעעעעע...
זו אכן סריטהרבה אמונתך!אחרונה
רוב המוצרים טובים לשימוש גם לאחר התאריך האחרון לשימוש.
ולגבי חלב, לשתות אותו כך זה באמת לא משהו, אבל יש המון מוצרי חלב שעשויים מחלב שהחמיץ..
עוגיות שהתחתית יוצאת שרופהתתתתת

זה לא פעם ראשונה שזה קורה לי...

מכינה עוגיות, הפעם הכנתי עוגיות מקמח כוסמין מלא

והם יוצאות למעלה טעים , והתחתית פשוט שרופה...

 

למה זה קורה?? מה הבעיה בתנור?

זה משהו שאפשר לתקן?

זה לא טורבו דרך אגב

 

בצד ימין זה התחתית של העוגיות...

והעוגיות בצד שמאל זה הלמעלה...

 

תודה!

הלמעלה רך? יכול להיות שצריך להוציא מוקדםואילו פינו
יותר מהתנור. לרוב עוגיות מוציאים כשהם כמעט מוכנים ונותנים להם להתקשות באויר..
הלמעלה לא רך, הוא יצא רגיל כמו עוגיות סטנדרטיותתתתתת

ולפי מה שהיה רשום במתכון זה 20 דקות אפייה ואני הוצאתי

איזה 2-3 דקות לפני....

 

יכול להיות שאם באמת הייתי מוציאה לפני זה לא היה קורה...

אבל איך אדע אם זה מספיק מוכן בשביל להוציא...

רוב העוגיות שאני מכינה רכות..ואילו פינו
זה נראה שפשוט היו יותר מידי זמן בתנור. או על חום גבוה מידי.
אולי הגוף חימום של התנור הוא רק למטה ולא גם למעלה ולכן נשרף למטה..
תודה! אולי באמת אני צריכה להוציא לפני הזמן....תתתתת


רוב העוגיות שאני מכינה רכות..ואילו פינו
זה נראה שפשוט היו יותר מידי זמן בתנור. או על חום גבוה מידי.
אולי הגוף חימום של התנור הוא רק למטה ולא גם למעלה ולכן נשרף למטה..
רוב העוגיות מספיק להן 10-15 דקות הכי הרבהמעין אהבה
ומניחה שבדקת שהתנור לא מכוון נל תוכניתשל חום בעיקר מלמטה
גרדי את השרוף עם קולפן/סכיןנקודה טובה
ואולי החום של התנור שלך גבוה יותר ממה שרשום במתכון..זתומרת ה200 שלהם זה לא ה200 שלך..או איזה חום שלא יהיה..
ומצטרפת לגבי גוף החימום למטה..כנראה חזק משמעותית מהלמעלה.. אולי נסי פעם אחת לאפות חצי אפיה ואז להעביר רק לגוף חימום עליון..
אם יש בבית מלטשת או דיסק עם דיסקית ליטושנחשון מהרחברון
תוך שניות זה מוריד שכבה דקה מהשרוף ונראה כאילו יצא מהתנור...
תאפי באמצע התנור או שתשימי שני מגשיםקראנץ שוקולד
כנראה את שמה את התבנית יותר מדי למטה.
ועל איזה חום את אופה?
אפשר לגרד את הלמטה עם פומפיהחסויה55


אפיתי עם מדחום של תנורתתתתתאחרונה

וזה היה על כמעט 180 מעלות...

ולגבי הכפתור עם החום למטה....לא מבינה בזה...לא נראה לי שיש לי כפתור כזה בכלל....

ושמתי את התבנית באמצע של התנור....

 

ולגבי לגרד את התחתית...זה בדיעבד אחרי שעשיתי אבל אני רוצה למצוא 

פיתרון לפעם הבאה כי כבר יצא לי כבר כמה פעמים תחתיות שרופות בעוגיות...

נערךמטילדה
יש למישהו רעיון למשהו נחמד עם פודינג לימון?חייצ'ו


מֵעֶרֶב מַזְמִינִים כָּל מִינֵי מַטְעַמִּיםט'
בא לי לגוון קצת השבת.

מתלבטת אם להתחיל עכשיו להכין בצק לחלות ולאפות לתוך הלילה..

אחרי התיקון כןשמשי
לפני כן היה חסר
חומוס מפחיתבוריס
יש אפשרות להכין ממרח חומוס מחומוס משימורים?
אם מישהו מכיר מתכון אשמח
אפשר יש באינטרנטפרח-אש
בעיקרון לטחון עם שום מיץ לימון וטחינה
כן ישחתולה פרסית
1 קופסאת שימורי חומוס
5 כפות מיץ לימון
כפית דבש
שן שום
חצי כפית מלח
בצל
שמן
פטרוזיליה

1.יש לנקות את הגברים ולברור היטב.
2. לקחת קערה עם מים ולהשרות את הדרכים למשך הלילה.
3.מכניסים לסיר עם מים גרגירי חומוס , שום קצוץ , ובצל קצוץ.
4.מבשלים שלושת רבעי שעה , עד להתרככות הגרגירים. חשוב בזמן הבישול לערבב היטב את הגרגירים.
5.מסננים את המים ומכניסים למעבד מזון.
6.מעבירים לצלחת / קערה את החומוס.מוסיפים שמן וכמה עלי פטרוזיליה.
נראה לי שאופן ההכנה שנתת זה לחומוס יבשחילזון 123
לא לשימורים...
שימורים לא צריך להשרות לילה ולבשל.זה כבר מוכן ורך לגמרי
תודה לכםבוריס
יש לי מתכון מעולהכדי להגיב
קופסת שימורים
2/3 כוס טחינה
שליש כוס מים מהקופסה
4 כפות מיץ לימון
2-3 שיני שום
חצי כפית מלח ורבע כפית כמון
להוסיף מים מהקופסה לפי הצורך
חומוס מסונן טחינה מיץ לימון מלח אפשר קצת כמוןגפן36אחרונה
ולטחון בבלנדר מוט.