רציתי להכין כמנה ראשונה דגים ומנה שנייה קוסקוס ועוף.
חמותי אומרת שדגים מיותר ושהקוסקוס מספיק.. מה דעתכם?
סלטים:
מטבוחה
פלפל חריף
חמוצים
כרוב
חצילים
גזר
עגבניות שרי
סלט דלעת(של טוניסאים)
מה עוד?
ט'
אמא לנסיך קטן
ט'את לא מגישה רק קוסקוס בלי כלום, נכון? עם עוף וירקות? מרק? זה מנה מכובדת מאוד ומשביעה.
אם את מגישה בכלים יפים (חדפ, לגמרי) ויש כמויות מכובדות מהכל (אל תתפרעי בכמויות כי אחרי זה תתקעי... קרה לי) זה נראה מספיק.
אפשר להכין את הנ"ל גם עם חמאת בוטנים במקום טחינה
אפשר במקום סילאן לשים גם רכז תפוחים
.אורז
אורז מוקפץ עם ירקות
בורגול
קינואה
כוסמת
קוסקוס
פשטידות שונות
ניוקי בטטה\תפו"א (מכיל קצת קמח)
פירה בטטה
לביבות שונות
"תפו"א" ירושלמי
אורז עם פטריות ובצל / צימוקים ואגוזים וגרעיני חמניה/ אורז מג'דרה
בטטה אפויה עם שמן זית וטימין
שעועית ירוקה
סלט קינואה- קינואה , בצל ירוק, רימון, ורוטב מתקתק
לביבות תרד
שניצל חצילים- חציל פרוס מצופה בציפוי שנצל ללא גלוטן
דפי אורז ממולאים
לביבות תירס ופטריות
ברוקולי צלוי
ירקות של קוסקוס- חומוס, גזר, בצל, דלעת, קישוא
לחם גזר- מין עוגה את הקמח תחליפי לקמח תירס או משהו כזה לא גלוטן.
אם את צריכה אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות.
אסור לך חיטה או גלוטן? כי בגריסים לפי הידוע לי יש גלוטן, וכמובן גם בבורגול.
יש אטריות למוקפצים זה ללא גלוטן. תכיני עוף מוקפץ או בלונז וכבר יש לך ארוחה שלמה.
עדשים ירוקות- לטגן בצל להוסיף את העדשים לערבב הכל ולהוסיף מים רותחים מלח, פלפל שחור, פטרוזיליה.
כדורי פלאפל אמיתיים שמכינים בבית.
יש אורז אדום, אני אוהבת אותו מאוד.
אפונה עם גזר ופלפל
מוסקה
נמשיך לחשוב על עוד רעיונות...
בס"ד
מחפשת המלצות למעבד מזון עם מיקסר [לא סגורה על אם זה בילד אין או שיש מעבד מזון, יש מיקסר ויש משולב] שיהיה טוב ולא ייהרס אחרי שנה. עדיף גם כזה שלא יעוף מהשיש ברגע שהוא לש בצק ושילוש לפחות קילו בצק.
אני לא כל כך יודעת טווח מחירים כי זה בשביל מתנת חתונה מאוחרת מדודים של בעלי 
קיצור פשוט תציעו ואני אסנן.
תודה רבה!
ענבללי יש את מעבד המזון שמתחבר אליו, להורים שלי גם מטחנת בשר.
המעבד עולה עד 500 שקל, אני לגמרי לא זוכרת מחירים.
גם במייג'ור עצמו יש הבדלי מחירים כי יש דגמים שהכל נירוסטה, חזקים יותר, וגם עוצמות שונות.
אבל זה לא קריטי, את יכולה לבחור דגם לפי מה שייכנס בתקציב יחד עם מעבד המזון..
יש גם בלנדר שמתחבר, דרך אגב.
הוא בהחלט מיועד ליותר מקילו בצק. לא מטייל כמעט על השיש.
עלה למעלה
אפשר ללוש בחלק שהוא מפלסטיק ובצורה של הלהב המסתובב.
אבל נראה לי שאפשר רק פחות מקג (היה כתוב בחוברת שבאה עם המכשיר אני יכולה לבדוק אם זה יעזור)
והגירור.
הקערה הקטנה לרטבים וריסוקים בכמות קטנה.
*אשתו של בעלי*יצאו הרבה יחסית לתמיד. שבע חלות גדולות משני ק"ג קמח (כוסמין 100%).
עוד מעט נכין חצילים לסלט.
מה עוד?
אשליה

אשליה

אשליה
ה-אנונימיתממרח אגוזי לוז
טונה
חביתה
גבינה צהובה
חמאה
ממרח מרשמלו
חמאת בוטנים
ריבה איכותית
ותשלבי-
פרוסות אבוקדו
פלפלים
מלפפונים
בצל קצוץ
חסה
מלפפונים חמוצים
שילובים אפשריים-
חמאה+ פרוסות אבוקדו
טונה+ מלפפון חמוץ +בצל קצוץ
טונה+ רצועות פלפלים
חביתה/טונה + חמאה + מלפפונים
טונה+ חסה+ אבוקדו
חמאת בוטנים
ריבה
חמאת בוטנים וריבה
סלט זיתים
סלט חצילים במיונז/טחינה/חריף
טחינה
חלבה
מוקשים...
שקדימון לא כי זה רק שקדים
בדקתי עכשיויראת גאולהלילדים-
ממרח טחינה- שוקולד.
גבינה/קוטג' עם/בלי זיתים.
טוסט גבינצ ורסק
לחם עם רסק וגבינצ לא טוסט
חביתה
ביצה בקן
לגדולים גם-
אבוקדו וירקות
טחינה / חומוס עם פלפלים/ חצילים קלויים.
שמנת שום- שמיר וירקות טריים/ קלויים
ממרח עגבניות מיובשות/טפנד
חמאת בוטנים, ריבה
בזיליקום
פטרוזיליה
שום
שמן זית
אגוזים/שקדים מה שיש..
מוסיפה גם מעט בזיליקום יבש שידגיש את הטעם של הפסטו (בגלל שהרוב פטרוזיליה) ולא מרגישים שזה מעורבב עם עוד עלים.
אני שמה בערך
1-2 חב' קטנות שלבזיליקום טרי
1-2 חב' של פטרוזיליה
3-4 שיני שום
בערך כפית בזיליקום יבש
ושמן
טוחנת ולפי המרקם מוסיפה שקדים ושמן לסירוגין עד שזה במרקם שאני אוהבת..
נראה מתכון שוקולדי ושווה ביותריעל מהדרום
יש לי שבת גיבוש עם כול החברות.
יש למישו רעיונות לנשנושים מתוקים או מלוחים קלילים שאפשר להכין?
ממש אשמח לרעיונות.
תודה מראש!! ![]()
מתלבטת מה...
![]()
ds
אתמול קניתי. שנים שלא הכנתי ועיצבתי בבצק שוקולד
מתגעגעת לזה כל כך.......
ט'
אולי תסבירי מה בדיוק סדר הפעולןת שלך עם האוכל וכו'
אולי יעזור לפיתרון התעלומה...
דרך אגב את טוחה שזה ממש התקלקל?אולי סתם קיבל טעם של מקרר?
מה שיכול להיות לפעמים זה שיש הרבה אוכל על הפלטה ובקצוות היא לא מחממת כמו באמצע או דברים בקומה שנייה והם לא מתחממים טוב.
במשך זמן ממושך המאכלים נשארים פושרים (או חצי תבנית חמה וחצי קרה אז האמצע כנ"ל) וזו טמפרטורה אידיאלית לחיידקים להתפתח ולקלקול.
(בגלל זה גם כדאי להכניס מהר למקרר אחרי ההכנה)
כדאי לנסות לשים כמה שיותר צמוד לפלטה ולכסות בשמיכה או אפילו כמה שכבות של מגבות כדי שיתחמם יחסית מהר.
אם הגעתם עד כאן ויש דברים שכשהורדת מהפלטה ראית שלא היו חמים מספיק, כדאי במוצש מיד להרתיח טוב או לחמם יסודי בתנור/מיקרו.
או שהיא מוצבת ליד חלון פתוח שמקרר אותה וכו'.
אצלנו דברים רותחים ונשרפים.. בלי שמיכה מעל, רק מגבת דקה. אולי תקנו פלטה חדשה ודי. ואל תשימו בקומות. רק שכבה אחת של כלי ריק או עם מים אם חייבים לפי מנהגכם.
יש סיכוי שהוא לא מקרר כמו שצריך ואז הדברים מתקלקלים?
גם חומץ לסוגיו זה סוג של קלקול 
ולפי מה שהיה רשום במתכון זה 20 דקות אפייה ואני הוצאתי
איזה 2-3 דקות לפני....
יכול להיות שאם באמת הייתי מוציאה לפני זה לא היה קורה...
אבל איך אדע אם זה מספיק מוכן בשביל להוציא...
וזה היה על כמעט 180 מעלות...
ולגבי הכפתור עם החום למטה....לא מבינה בזה...לא נראה לי שיש לי כפתור כזה בכלל....
ושמתי את התבנית באמצע של התנור....
ולגבי לגרד את התחתית...זה בדיעבד אחרי שעשיתי אבל אני רוצה למצוא
פיתרון לפעם הבאה כי כבר יצא לי כבר כמה פעמים תחתיות שרופות בעוגיות...