שרשור חדש
יש למישהו מתכון למרק עגבניות קל שלא מצריך בלנדר מוט?מיתרי זהב
של ניקי בבוז
של ניקי זה ממש לא קלמיתרי זהב
יש מתכון באתר מתכונים ב10 דקות,מיתרי זהב
השאלה היא אם חייב את הבלנדר מוט, כי שלנו בעייתי... מצרפת קישור מרק עגבניות ואורז
הכי קללללל*אשתו של בעלי*אחרונה
לטגן בצל קצוץ
להוסיף עלי סלרי קצוצים
להוסיף עגבניות קלופות קצוצות ולערבב.
קופסת רסק עגבניות,מל"פ,מעט סוכר,פפריקה מתוקה.
להוסיף מים.להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ-3/4 שעה.
להוסיף כוס אורז ולבשל עוד כ-20 דקות.
ניתן להוסיף פטרוזילה קצוצה לקראת סוף הבישול.
מאתגרת אתכםגפן36
צריכה רעיונות לאוכל טעים וחגיגי
כדי לחגוג בחוג משפחתי מצומצם.
(זוג+1 באוכלים)
המגבלות:
1. אין מאיפה להזמין אוכל, למרבה הצער.
2. מינימום זמן הכנה.
3. חובה אוכל חגיגי ושווה וטעים!
4. אין תנור חלבי.

אני יכולה להכין יומיים מראש חלק, אם רלוונטי.
בלינצ'ס במילוי שאוהבים וסלט תואם?ט'

בשרי הולך?

בשרי הולךגפן36
לבשרי יש סירים ויש תנור ואם יש משהו שאפשר להכין מראש אז בכלל קלאסה

חלבי גם אין סירים, שכחתי.
רק מחבתות😶
איזה מילויים יש לבלינצ'סים?גפן36
הוא לא אוהב פטריות אני לא אוהבת תפו''א הקטן אוכל כל🙃

בלינצ'ס שעומדים יומיים במקרר לא נהיים איכסה?
מילוי שעומד יומיים?
ירקות מוקפצים גם אפשר אבל זה קצת הכנה לחתוך ולפרוסט'
יש בשרי שאנחנו אוהבים ופשוט מאוד להכין -
בשר הודו טחון, ביצה, קוואקר, מלח, חוואיג' וקישור מגורד.
לערבב, להכין כדור גדול (או שניים) ולבשל עד שמוכן (חצי שעה+-) במים רותחים מתובלים במעט מלח וחאוויג'.

כשמוכן מוציאים מהסיר ופורסים לפרוסות.

מתאים עם הרבה דברים.
תודה על הרעיון! שומרת לפעמים הבאותגפן36
ואת המוקפץ אכן אכין מראש
איך את מכינה בלינצ'ס עם מילוי?מוטיבציה
לא הבנתי את השאלה...ט'

מכינה בנפרד..

 

התכוונתי - איזה מילוי? 😅😅מוטיבציה
ט'

תפוחי אדמה - כמו פירה דליל יותר מהרגיל.

פטריות עם הרבה בצל מטוגן.

 

זה האופציות אצלנו..

 

פוקצ'ות עם דברים מגניביםואילו פינו
עגבניות ובצל
פטריות
שום
זעתר
חצילים

עם מרק כתום או ירקות שאוהבים..
וגבינות שוות..
סלט חסה שווה (בטטה, גבינה מגורדת/חלומי מטוגן)
מרק אפשר להכין יומיים מראש אז אחלהגפן36
פוקצ'ות זה יותר מידי זמן הכנה, לא?
לא אוהבת להעמיד בצק שמרים יומיים לפני האפיה.
וגם הפשרה תיקח זמן..

אני צריכה משהו ש20 דק' אחרי שצנחנו בבית התיישבנו לאכול
פוקצ׳ות זה לא קשה תקפיאי כשחםנשימה ארוכה
ובעשרים דקות תפשירי בתנור ויהיה כמו טרי.

למרק אפשר להוסיף קרוטונים

כמו שכתבו לך סלט שווה ואת מסודרת...
לא חשבתי להקפיא אפוי🙃גפן36
רעיון!

אשמח גם לרעיונות לכיוון הבשרי אם יש
בשרינשימה ארוכה
קציצות ברוטב או ממולאים

אורז מטוגן עם ירקות (נראה לי פחות יתייבש בינתיים)

שעועית ירוקה מוקפצת

אנטיפסטי



זה דברים שאפשר להכין מראש.

אם בא לך טרי טרי

חזה עוף על מחבת/ מוקפץ עם ירקות ונודלס
תפוא בתנור
סלט.

יותר מאתגר להספיק. לדעתי ייקח טיפה יותר מחצי שעה
מה זה אורז מטוגן?גפן36
לקחת אורז מוכןנשימה ארוכה
לטגן ירקות ולהוסיף את האורז לטיגון ערבוב קצר
ערכתי והוספתי. ראית?נשימה ארוכה
ראיתי, לקחתי רעיונותגפן36
תודה!
אולי דג סלמון בתנור/במחבת? דורש הכנה קצרצרהחילזון 123
באזור הבשרי אפשר סטייק פרגית בתנור. להשרות במקרר ולםני האוכל להכניס רק לתנור.
עם סלט עלים שווה. אפשר לקעול מארז עלים כזה מוכן ואפשר להכין את התיבול בצנצנת נפרדת מראש.
רעיון מצויין ממש!גפן36
נראה לי קניתי

זה, ועם הסלט שואילו פינו הציע.
חסר משהו?
מתלבטת על אטריות אורז עם מוקפצים אולי ליד הסלמון..

תזכו למצוות!
אנחנו אוהבים סלמון עם תפוחי אדמה אפוייםואילו פינו
איטריות אורז נשמע מגניב..

גם אנחנו🙃גפן36
אבל לתפו''א לוקח זמן ולאטריות אורז לא

אולי אשים במקומן אטריות למנה חמה (נכנסות אצלנו בעיקר בסלטים) שבניגוד לאטריות אורז יש לי בבית
אפשר פירה בטטות .להכין מראשחילזון 123
אפשר להוסיף בצל מטוגן ופטריות מעל.
אם מעדיפים תפוא אפויים אפשר לאפות מראש ולהכניס לתנור רק לאפיה סופית כזאת כדי לרענן את זה.

גם ניוקי זה טעים. אבל קצת יותר הכנה
תודהגפן36
פירה בטטות ניסינו פעם.. או שאני לא יודעת להכין, או שממש לא הולך אצלנו (ואנחנו אוהבים בטטות!)
אני תמיד מוסיפה גם תפוא אחרת זה יוצא רך ומימי מידיחילזון 123
אבל גם אפשר סתם פירה תפוא...
תפו"א-טארקו
תבשלי בסיר חתוכים שיהיו מוכנים אבל לא רכים ממש. תכיני תיבול בצנצנת.
ואז כשמגיעים מערבבים את התפוא עם התיבול ולתנור רק שיקבל קריספיות.. עשרים דקות זה אחלה.
ומוסיפהיראת גאולהאחרונה
אולי לחבר לתנור שעון שבת, כך שיתחמם לפני שאתם מגיעים?
את יכולה מוקפץ עם סלמון ממש טעיםעלה למעלה
דג סלמון עם סלט ענק ליד ואפשר גם ניוקי/פירה ארטישוק 😋מוטיבציה
תיהנווו!
רעיונות לדברים שאפשר להכין בטוסטר?חסויה55

והם לא טוסט כמובןמוציא לשון

 

שניצלים, טוסט נקניק..מקום בעולם
שניצל תירס
ירקות קלויים
מה זה טוסט נקניק? אפשר מתכון?בעוז וענווה!


לחמניה/פיתה+כמה סוגי פסטרמות+ רטבים= טוסטרמקום בעולם
טעים טעים!חסויה55


רעיונות-*אשתו של בעלי*
*ממרח שוקולד השחר/נוטלה
*מיונז,טונה,זיתים
*גבינת שמנת+חציל מטוגן
*טונה עם בצל
מילפה -קרם שניטיאיר29
שמים נייר אפייה בטוסטר ובתוכו שמים חתיכה בגודל הרצוי של בצק עלים ..
כמה רעיונותצביה22
אנחנו אוהבים לשים בצק בטוסטר (אפשר עם רסק וגבינה צהובה ואז יוצא כמו פיצה, או לפעמים אני מוסיפה שום, בצל ופטריות מעל, או חלק מהדברים לפי מה שיש). תוך כ10 הבצק נאפה וזה ממש טעים וטרי.

לפעמים אני אוהבת לשים קישואים, בטטות, ופטריות, עם קצת גבינה צהובה מפוזרת מעל, תוך כ10 דקות זה אפוי מצויין וממש טעים.
רעיונותאמאל'ה 3
ארעיס- חצי פיתה עם בשר טחון בפנים

המבורגר , קבבים , נקניקיות..

כל סוגי השניצלים (הקפואים המוכנים) .

אפשר גם ביצת עין על החלק התחתון , או חביתה ואז לסגור את החלק העליון ג"כ.

חזה עוף מתובל

גבינת חלומי עם פירורים לעשות כמו שניצלונים כאלה פריכים.

והיד עוד נטויה..

😆
חביתה? באמת? זה לא נשפך החוצה?מבקש אמונה


ה הוא המלך!!!כריסטיאנו


רק אמונה תעזור לך להכין חביתה בטוסטר^חסויה55


צריך בשביל זה טוסטר משולשיםמקלידה משהו


דג אמנוןרקפת לבנה
עם נייר כסף יצא מעולה
טורטיהאומנות באמונה
לוקחים טורטיה, שמים בקצה 4 קוביות שוקולד, מגלגלים ושמים בטוסטר
כל מה שאפשר להכין בתנור ללא טורבו, רק לאט יותר.איך אפשר לעזור?
חביתהבן_אהוב
עדיף בתוך פיתה או רק ביצה. ושמן לפני...
האמת שהכנתי חביתה פעם על נייר אפיה ויצא אחלהאת פניך אבקש
אפשר לערבב שמן בתוך הביצהיראת גאולה
ואז החביתה לא נדבקת לטוסטר.יוצא נהדר.
אצלנו מכינים בטוסטר חביתות עם בצל "מטוגן", פטריות.
אהבתי את השירשורבריאות ונחת

נקנה טוסטר בשרי.

המלצה?

(פסים, משולשים, חברה)

כולם אותו דבר...יראת גאולה
נראה לי שלבשרי עדיף פסים.
(לנו דווקא יש משולשים לבשרי ופסים לחלבי, אבל הייתי מעדיפה הפוך)
פסיםטארקו
להורים שלי יש מין פתח ניקוז כזה לנוזלים וזה מעולה כשהם מכינים חזה עוף נגיד.
מה משהו ייעודי לזה?חסויה55

נשמע שווה..

פשוט טוסטר עם מין צינור ניקוז..טארקו
זה טוסטר מהיותר שווים, אלה עם המחוג שאפשר לקבוע עוצמה..

זה לא קריטי! אבל אם כבר, נחמד שיש
וופל בלגי, שניצל טבעול או שניצל תירס, לחמם בורקסים שישבושלמה גר

במקפיא שנתיים ואף אחד לא מעיז לאכול אותם - ורק לך יש את האומץ לשים אותם בטוסטר, ועוד,

 

העיקר להפעיל את היצירתיות שבנו.

איך מכינים וופל בלגי בטוסטר?יעל מהדרום
התכוונתי לטוסטר המיוחד לוופל בלגי, ולזה יש מתכונים רבים.שלמה גר


אהה..תודהיעל מהדרוםאחרונה
דגיםג'נדס
מושט וסול מפשירים שוטפים טובממניחים על נייר אפיה מטבלים איך שרוצים
פרוסות דקות של בטטה, עגבניה בצל. (תפוא נראה לי יקח המון המון זמן אבל גם אפשרי)
זה מבחינת טוסטר אבל סלטים חיים עם גרעינים ואגוזים זו אחלה ארוחה ולא צריך שומדבר.
אם את כן במקום עם סיר אז אפשר להכין כמות של ביצים קשות ולשמור במקרר....
אני סתם אוהבת טוסטרחסויה55

מבחינת נוחות זה יותר פרקטי לפעמים כשאין זמן להכין מראש..

כאילו יש לי גז ותנור בבית, אבל תודה על הדאגה היתרה חחכן

עראייססתם אחת
ואיי... מלאווח עם חתיכות מאורכות של ביצה קשה בפניםבאגט קרנצ

מקופל לחצי מלאווח ולהניח בטוסטר(כשהמלאווח קפוא.. כן?) ואייי זה פצצה!!!מוציא לשון

מה אפשר בטוסטר?!אקונה מטטה!
אפשר לקחת שתי פרוסות לחם ולשים בתוך :טונה, ביצה קשה ואפשר גם זיתים... זה ממש טעים. בהצלחה
ואם מתחשק אוכל מזין אזפיס אנד לאב
"מונבטים". קונים בשופרסל. לא זול אבל לבריאות אין מחיר.
חצילים וירקותשרבוב

ואפילו מישהי כתבה שהכינה בזה דג מושט

טורטייה במילוי של בשר טחון או עוף (מבושל כבר)דודה שוקו
יוצא מדהיםם
מלאווחסתם 1...
2 שאלות על סוכר:נעמה301
1. בעוגיות שצריך לשים בהן סוכר חום, צריך דווקא את הכהה או שאפשר בהיר? יוצא אותו טעם? (עוגיות שוקולד צ'יפס בעיקר).

2. מה קורה לסוכר שלי שהוא מתגבש בזמן האחרון? השקיות נהיות גושים גושים, כבר הלכו לי כמה שקיות לפח. יש איך להחזיר את המצב לקדמותו אחרי ההתגבשות? ואיך למנוע את ההתגבשות?
(ניסיתי לאחסן בארונות שונים ובכולם זה קרה)
1. אפשרט'
2. חורף, יש לחות באויר. נסי לאכסן בכלי סגור ויבש.
תודה!נעמה301
זה חבילות סגורות של סוכר.
לא בא לי לפתוח אותן ולהעביר לכלי אחר אבל אם לא תהיה ברירה, אנסה. תודה!
קני פעם אחת בקופסת פלטיק ותשתמשי בהט'
מאוד נח
יש לי הרבה חבילות סגורות בביתנעמה301
ואני מעבירה בכל פעם חבילה אחת לקופסת זכוכית, שבה משתמשים לקפה וכדומה.
שאר החבילות נשארות סגורות עד שההיא נגמרת. (בקושי מגיעה לסופר, אז קונה הרבה בכל פעם)
אז לא יעזור לי לקנות חבילת פלסטיק אחת.
תודה בכל אופן!
תנסי לשים בשקית ניילון סגורהטל..
אני שומרת במקרר (מחשש נמלים)
ואם יש לחןת אז בתוך שקית סגורה (ושאין לך שינויי טמפרטורה במקרר) אז זה סבבה
אני מאכסנת סוכר רק במקרראסתר יוסף
מעניין! אולי אנסה חבילה אחת ואראה איך זה.נעמה301
1 לא להחליף בבהירפרח-אש
מאוד משנה טעם
שימי את החבילת סוכר גם בתוך שקית ניילוןחילזון 123
בקשר ל 1 אפשר להחליף אבל זה נותן אפקט קצת שונה
הסוכר חום הכהה הכי טעים.דודה שוקו
סוכר חוםחרדית צעירה
סוכר חום כהה נותן מרקם יותר קראנצ'י
תודה רבה לכל העונות!נעמה301
אנסה בע"ה לשים בשקית ניילון, מקווה שיעזור.
ובאסה, ניסיתי עם בהיר ובאמת יצא פחות טעים. אבל לא נורא, ייגמר פה בשניה גם ככה
למה הלכו לפח?בונים מגדל
הרבה פעמים קרה שהסוכר התגבש מעט.
מכה קטנה פוררה אותו שוב.
זה הרי לא ברמה של הקוביות סוכר...
זהו, שזה כן ברמה הזאת. גושים גדולים שלא מתפוררים.נעמה301
מענייןבונים מגדלאחרונה

בזמנו כשניסינו להכין קוביות סוכר (לסבתא שלי, לפסח, סיפור ארוך) זה היה ממש לא פשוט.

אז שזה יווצר ככה נשמע לי ממש מוזר.

הרי צריך שיהיה משהו שידביק אותם. ואני מניחה שלא נשפכו מים על שקיות בלי שתדעי...

ובטח לא טמפ' מתאימות... מוזר ממש.

רוצה לשתף. אין לי שום רווחים מזה.תיקוןהמידות

בס"ד

חברה סיפרה לי על חנות בירושלים ברחוב שטראוס ואני רוצה לשתף את חברי/ות הפורום המקסים הזה.

, די קרוב לזויה שמוכרים בה שוקולד במשקל בהכשר בד"ץ. איני זוכרת את שם החנות.

יש לו כל מיני סוגים ומדובר בחפיסות שבורות ללא נייר אריזה. גם שוקולדים איכותיים עם אחוזי קקאו גבוהים והכל בעשרה שקלים לקילו.

מותר לטעום בחנות ואם לקחתם בטעות קצת יותר מקילו , עדיין תשלמו רק 10 ש"ח.

בקיצור שווה מאוד למי שמשתמשת או רוצה להשתמש בשוקולד באפייה בלי לחשבן יותר מידי.

המוכר מאוד אדיב. בהצלחה!

 

תודה עזרת לי מאודחתולה פרסית
הייתי באיזור ולא מצאתי חנות כזורקפת לבנה
מכירה....*שלי*
מה שם החנות ואיזה איזור? תודהנחשון מהרחברון
אני לא יודעת אם יש לה שם*שלי*
תודה! איך מגיעים אליה מזויה?מחייכת =)


מה שם החנות??מצפה להריון
ליד איזה חנות זה נמצא?
וואי באמת אחלה חנות רק מומלץ לבדוק תארי כי יש שם פגי תוקףאי לעם ישראל

עולים מתחנת יפו מרכז לכיוון זויה- פונים ימינה לכיוון גאולה זה בצד שמאל של הכביש מייד אחרי זויה.

יש לחנות שם? או סימן מזהה אחר?אנונימוס

הגענו לשם השבוע במיוחד ולא מצאנו את החנות המדוברת

ולא ידענו מה בדיוק לשאול את האנשים

זו חנות של מוצרי אפיה? משהו אחר?

 

חנות של ממתקים. מצטערת שלא מצאת. אסביר בדיוק איך מגיעים:תיקוןהמידות

מזויה עולים ימינה לרחוב שטראוס בערך 50 מטר ובסמוך לתחנת אוטובוס. זו נראית כחנות ממתקים לכל דבר, אך במרכז החנות וגם בחלק הפנימי שלה יש כמה וכמה ארגזי קרטון מלאים בחפיסות שוקולד סגורות. 

מקווה שכעת הסברתי טוב יותר. בהצלחה!

תודה רבה לך! אנסה להגיע לשם שוב בזמן הקרוב.אנונימוס

מקווה שאמצא הפעם

ואם אין לי מושג מה זה ואיפה זה זויה. יש דרך אחרת להגיע?נחשון מהרחברון
זויה, היא חנות בגדים לנשיםרקפת לבנה

כמעטוכל אישה ירושלמית יודעת איפה זה,

חוץ מזויה , זה מול קפה נאמן וקרוב מאוד לתחנת רכבת הקלה

 

השבוע הייתי שם- מומלץ מאוד, ואגב לגבי התוקף שאלתי אותו

הוא אמר שזה לעוד 8 חודשים בהשגחת בד"צ ירושלים.

 

מה השם של החנות?בוריס
או מה הרחובבשביל לרשום בוויז
לפי ההסברים פה זה בשטראוסבונים מגדל


מתוק סטוק/סטוק מתוק.אמא לנסיך קטן
מזויה עולים לכיוון גאולה על המדרכה של זויה. זה נמצא אולי 20 מטר מזויה(אם זכרוני לא מטעה..בכל אופן לא הרבה יותר)
יש שם גם שוקולד חלב ולבן? או רק מריר?אורנית

תודה!

חלב ומריררקפת לבנה
תודה!אורניתאחרונה


במה משתמשים בדובדבנים חמוצים מה שמגיע בקופסא זכוכית בתוךמים?גלית


אוכלים ככה... וגם לעוגות אפשרחילזון 123
תודה ננסה ...גליתאחרונה


מרק לשבתמחפשת^

מכינים מרק לשבת? איזה?

בשבתות החורף זה ממש נצרך

 

איזה מרקים אפשר להכין לשבת?  [צח, מרגיש לי חסר טעם, מרק כתום- נראה פחות מתאים לשבת]

 

אשמח לרעיונות!

 

 

ואגב, קניידלך- מה זה? מה הטעם? [כן, לא טעמתי את זה אי פעם]

אשמח לקבל מתכון טוב.

 

תודה

הכנות נעימות

וכמעט שבת שלום!

מרק תימני.ניקית בהריון
ברור.
מרק עוף עם ירקות. הכנתי לאמצע שבוע אבל בהחלטחדשה ישנה
מתאים בשבת.
לטגן בצל קצוץ, להוסיף כנפיים ולטגן כמה דק' מכל צד.
להוסיף ירקות חתוכים (אפשר גזר, קישוא, דלורית, תפוח אדמה, בצל... מה שאוהבים. ) מים, למלא. ולהוסיף סלרי או פטרוזיליה. מלח, פלפל. זהו. טעם מדהים!
וקניידלך זה כופתאות שעשויותחדשה ישנה
מקמח מצה, ביצים, מים. יוצרים כדורים וזורקים למרק לכעשרים דק'.
יש לזה טעם טעים. ילדים אוהבים את זה מאוד. בתכלס זה סתם גוש בצק... אין בזה בשר או ירק...
תודה לכן!מחפשת^
ושכחתי לכתוב למעלה, אני צריכה מרק לא בשרי. (תימני, זה מרק עם בשר?)
פרווהאו"ר
מרק פטריות
מרק ארטישוק ירושלמי
(ירקות יקרים יותר אז ככה לכבוד שבת...)
מרק כרישה
אם כתום מרגיש לך חול אז אפשר לשבת מרק ירוק. (;
יש לך מתכון למרק פטריות? ומה זה כרישה? תודה!מחפשת^
כרישה\לוף-סוג של בצל ארוךחילזון 123
כןניקית בהריון
אבל אולי תנסי לעשות בלי עוף?
מרק של מרוקאים(נמנעת מלכתוב חרירה😝)אמא לנסיך קטן
זה מרק ממש בריא וטעים! יש בו קטניות וירקות עליים. אם תרצי אכתוב את המתכון..
אשמח למתכון!מחפשת^
הוא בשרי?

אפשר לעשות פרווה..אמא לנסיך קטן
1 בצל קצוץ
סלרי קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
1 כוס עדשים ירוקות
1 כוס חומוס מושרה
(אפשר גם להוסיף גריסים ושעועית)
חופן אטריות


מטגנת קלות את הבצל מוסיפה את הקטניות ומים מביאה לרתיחה מתבלת בפפריקה קצת כורכום וקצת כמון מוסיפה את הסלרי והכוסברה. מבשלים שעה (עד שהקניות מבושלות אולי קצת יותר) מוסיפה מלח ופלפל שחור. לוקחת כוס עם 2-3 כפות קמח מוסיפה מים קרים ופותחת את הקמח. מוסיפה לסיר ומערבבת.
מוסיפה איטריות ונותנת בישול של עוד רבע שעה.
כששותים מוסיפים לימון לצלחת..
תודה!מחפשת^אחרונה
קנלוני ממולא בשר - טעים גם קר?הנורמלית האחרונה
קשה לי להאמין..סתם אחת
בעיני לא...+mp8
שבוע טובהנורמלית האחרונה
עבר עריכה על ידי הנורמלית האחרונה בתאריך כ"ח בטבת תשע"ט 19:25
תודה לכם וטוב שלא ראיתי את התגובות לפני שבת הכנתי קנלוני ממולא בשר מתובל ברוטב עגבניות והיה מעולה גם קר! (לא ישירות מהמקרר, טמפרטורת החדר)
אפשר מתכון בבקשהניקיתוש
אהמ..הנורמלית האחרונה
בעיקרון נראה לי שעדי לך לחפש ברשת.. אני קשקשתי.
נראה לי בצל מטוגן, שום מטוגן, בשר עד שהצבע משתנה, פטרוזיליה, פלפל שחור, פפריקה, יין אדום יבש. קצת קינמון.
למלא קנלוני ולשפוך מעליהם רוטב עגבניות - בצל מטוגן שום רסק תבלינים שבא לך.
תודהניקיתושאחרונה
מישהו ניסה להכין חלות בטוסטר אובן? זה יילך?מוטיבציה
לדעתי רוב הסיכויים שלאתות

תלוי גם באיכות שלו

רוב הטוסטרים לפי הבנתי הם עם גופי חימום מאוד פשוטים

יש גם עוגות שלא ייצאו מוצלחות בטוסטר 

קל וחומר חלות שצריכות לתפוח באפייה וצריכות פיזור חום איכותי

זה לדעתי ומנסיוני (לא ניסיתי להכין חלות אבל עוגות ועוגיות מכינה לפעמים מחוסר ברירה)

חלות קטנותפרח-אש
של קליעה מאחד או שלוש
אני הצלחתי

גדולות לא ככ יאפו בפנים

להקפיד שיתפחו לפני אפיה שלוש פעמים(פעמים בצק ואחרי קליעה עוד פעם )
אני..מקום בעולם
יצא טוב. פשוט להתפיח טוב טוב התפחה שניה
אני כן. חלה של שלוש צמות לא ממש עבות. אבלאמא לנסיך קטן
הטוסטר אובן שלי ממש איכותי וחזק.. ממש חצי תנור
לי יש טוסטר אובן די מעפן. ויוצאות חלות מעולות..הריוניסטית
עד שקנינו תנור אפיתי רק בזהש.א הלוי

בערך שנתיים וחצי

 

יצא מעולה, רק לקח יותר זמן ואי אפשר לעשות חלה של 6 ו8, מקסימום 4.

ברור שכןמטילדה
יש לנו טוסטר אובן של gold line, לא יודעת אם זהמוטיבציה
נחשב טוב או פחות
אני הצלחתי בתנור יד רביעית של דירת שירותפרח-אש
היה קשה כי חצי מהחלק העליון לא פעל אבל ניצחתי ויצאו חלות
אלופה 💪💪מוטיבציהאחרונה
בטעות קניתי שעועית שחורהזאת שלצידך

יש מה לעעשות עם זה!!?

מתכונים יתקבלו בברכה

בטח!!*אשתו של בעלי*
לחמין זה מעולה!!
חוץ מחמין - אנחנו לא אוהבים כ''כזאת שלצידך
אז אולי...מרק?*אשתו של בעלי*
יש מלאלהרות כוחות
חפשי סלט של שעועית שחורה ותירס בבלוג דברים בעלמה.
אני מאמינה שיש לה עוד מתכונים עם שעועית שחורה.

אפשר להכין ממרח שעועית מקסיקני.

אפשר גם להכין עוגה עם שעועית ;)
בחמיןג'נדס
קציצות/לביבות כמו המבורגר צמחוני..חייצ'ואחרונה


עוגת בננות פרווה.. למי יש מתכון שווה?פ.ר
של מתכונים ב10 דקות מעולהג'נדס
אני במקום השוקוצ'יפס שמה אגוזים.
גם אצלנו מאפינס בננה של עשר דקות...או"ר
אבדוק, תודה לכם!פ.ראחרונה
יש מתכון לגלידה/סורבה/פרוזן יגורט בלי חלב מרוכז?חתולה פרסית
מה אפשר להכין משעועית מאש?טארקו
צריך להשרות לפני ההכנה?

רעיונות לדברים פשוטים מהירים וטעימים, מכל סוג, יתקבלו בברכה

יש לי אותה בארון כבר המון זמן ובא לי להשתמש בה..
להוסיף למרק עדשים או לחמיןחילזון 123

לא זוכרת אם צריך להשרות. למרק אולי כדאי להשרות קצת
או להנביט לנבטים...

חמותי מטגנת בצל ומוסיפה מש ותבלינים.הנורמלית האחרונה
נדמה לי שצריך להשרות קודם..
אנחנו מנביטים קודםאשליה
ופשוט מנשנשים אתזה ככה,
ממש טעים לנו,
לפעמים אם נשאר קצת,אמוסיפים לסלט ירקות,
אבל בהחלט בדרכ זה מתחסל ככה מונבט
כמה זמן זה מחזיק?טארקו
ואיך מנביטים?

פשוט זאת רק אני שאוכל מזה
השריה לילה שלם, שטיפה ולהניח במסננת יבשה עד שמתחיל להנביט קצאשליה
בחורף זה בדרכ יום שלם, זתומרת שבערב השני אחרי יום במסננת,לשטוף שוב.

תשאירי לעצמך לאכול ואת השאר במקרר או בהקפאה ותוציאי כל פעם,
לברור, להשרות, עדיף להנביט ולבשלט'

בצל מטוגן, מש, מלח, כמן, ומים עד שמוכן.

 

מתאים למרק, מג'דרה, קציצות.

 

 

חמותי מוסיפה את זה למילוי של ממולאים. טעים בהחלט מנסה לעזור


קציצות משרגשית

הבת שלי טבעונית ואני מכינה עבורה קציצות. קל מאוד להנביט את השעועית ואז מקבלים ערך תזונתי מאוד גבוה. אחרי 3 ימים אני טוחנת עם בצל ופטרוזילה, מוסיפה בטטה או תפוח אדמה מגורדים במגרדת. מוסיפה שמן ותבלינים, (פלפל שחור פפריקה, וכו) ואופה בתור קציצות. אפשר להוסיף ביצה למי שלא טבעוני וקצת קוואקר. יוצא מעדן. מגישים עם סלט עגבניות , או מטבוחה. 

 

הבנתי שטוב וקל להנביט את המאש. השאלה אם אוכלים את הנבטיםארלט

עם סלט ואת השעועית מאש מבשלים לחוד? או שמבשלים אותה עם הנבטים?

מבשלים הכל ביחד לדעתי.לא צריך לחכות שזה יהיה נבט ארוך ממשחילזון 123
ואם מעוניינים בנבטים לסלט ומחכים שיתארכו, עדיין השעועית טובהארלט

לבישול?

לא קוטפים את הנבטוטאפונה
אוכלים הכל יחד...

ואזהרה: כשמנביטים מאש, תמיד יש כמה גרעינים שלא נובטים. הם נשארים קטנים וקשים וממש לא נעים לנגוס בהם בטעות..
זו הסיבה שהפסקתי להנביט מאש. החדשים זה לא קורה.
הכנתי מזה שבוע שעבראומנות באמונה
קציצות עם אורז, יצא מעולה!!! מתכון של סוגת.
אפשר לבשל ולהוסיף לאורז- טעים ממששש..אתי


מוסיפים למרק*אור קטן*


או פשוט מבושל עם קצת בצל מטוגן ותבלינים*אור קטן*אחרונה


כמו מג'דרה עם אורז.מעפר אני באה

לבשל את המש לפני שיתרכך בסיר נפרד.

ואת האורז בסיר אחר, כשהמים של האורז נספגים, להוסיף את המש, לערבב ולסיים בישול יחד.

מוקפץ חזה וירקותניצנים
אז הכנתי מוקפץ חזה עוף עם נודלס וירקות ויצא מעולה ממש!
שפשוט הייתי חייבת לשתף

אבל קודם כל למי שלא מכיר אותי. היי, אני ניצנים.
נראה לי שזו פעם ראשונה שאני כותבת כאן

לכבוד שבת קנינו עוף שלם והוצאתי ממנו את העצמות.
בגלל שאני לא מנוסה בזה עדיין נשאר הרבה בשר על העצמות. אז ישבתי וגרדתי את שאריות הבשר והכנתי נודלס מוקפץ עם ירקות.

אם תרצו אני בשמחה אכתוב את המתכון
מוזמנת לרשום מקום בעולם
נשמע טעיםחילזון 123


מתכוןניצנים

מצרכים: 

 

200-300 גר' חזה עוף (שתי חתיכות) 

פלפל אדום 

פלפל צהוב 

1 קישוא 

1 גזר 

פטריות

פצל 

חבילה נודלס 

2 כפות רוטב סויה 

2 שיני שום 

מלח 

פלפל 

2 כפות מים פושרים

1 כף דבש

2 כפות שמן

 

 הכנה: 

1. לוקחים את החזה עוף וחותכים לחתיכות משרים ברוטב סויה, מים, דבש, מעט מלח, מעט פלפל שחור ושום כתוש. 

מכניסים למקרר למשך שעה. 

 

2. לוקחים את הירקות וחותכים לרצועות דקות. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן מטגנים את הבצל, הגזר, פלפלים ופטריות. 

 

3. מוציאים את החזה עוף מהמקרר ומבשלים בסיר נפרד כ 5 דקות. 

 

4. מוסיפים את החזה עוף למחבת עם הירקות וממשיכים להקפיץ. 

 

5. מבשלים נודלס בתוך סיר. 

 

6. מוסיפים למחבת עם הירקות המוקפצים את הנודלס. ממשיכים להקפיץ על אש נמוכה עוד כ 5 דקות. 

 

7. מכסים את המחבת. 

 

בתאבון!!!!

 

נראה טעיםט'אחרונה


אפשר להמיר קמח חיטה הקמח כוסמין בחלות?אאדי
מהניסיון שליאו"ר
קמח כוסמין מאוד נוח אין בעיה להמיר איתו כל קמח. אולי צריך ללוש יותר זמן (ככה קראתי פעם אם אינני טועה הוא פחות גלוטני או משהו כזה). אם משתמשים במלא אולי להוסיף קצת מים.
נכון. יש בו 8% גלוטן לעומת חיטה שיש בו 10%סתם אחת
נשמע הבדל לא משמעותי .. לא?תפוחית 1
משמעותי. לא מאוד כמו ההבדל ביניהם לשיפון שהוא 3%.סתם אחת
אבל עדיין משמעותי...
שיפון זה רק 3% גלוטן?תפוחית 1
מעניין תודהתפוחית 1
כן כמעט בכל דבר לא רק חלותפרח-אש
לסים לב ממש לבצק כמה ללוש ולסים קצת ממשקצת יותר מים וללוש כמה זמן אבל לא להגזים כי אז מרגיש שהבצק קשה(לפעמים עדיף לתת לנוח ולא להוסיף מים אם חושבים שצריך ולחכות לסוף התפחה ראשונה לבדוק)

בהצלחה ואם החלות נופלות לא להיות מופתעים .... קורה כמעט תמיד
טיפ ששמעתי מפה- להכניס לתבנית מוארכת- בגודלתפוחית 1
של אינגליש קייק בערך, ואז זה תופח לגובה ולא לצדדים..
כן אבל אני פחות אוהבת שיש לזה צורת תבניתפרח-אש


קמח כוסמין צריך יותר שמןבת 30אחרונה
שאלה להוריםבוריס
בגילאים היותר גדולים כשהילדים בביס עד מאוחר אתם שולחים אותם עם סנדוויצ'ים או עם אוכל שלךחמם במיקרו?
איך יום. אבל גם אם שולחת מבושל, לא משהו שדורש מקרוגל,שמן פשתן

אלא אוכל שטעים לאכול גם פושר. 

האידיאל הוא להשלים את הארוחה העיקרית בערב,

אך כיון שזה לא תמיד מסתדר, לכן שולחת מבושל.

לא הבנתי את הכותרת שלךבוריס
כלומר, יש ימים של סנדוויץ ויש ימים של אוכל מבושל.שמן פשתן
תודהבוריס
בדכ אוכל.תלוי מה הילד אוהב..חילזון 123
לפעמים דברים שפחות חייבים לחמם ואפשר גם קר כמו פסטה וכד'
גם וגםאו"ר
לאחרונה הכנתי לחמניות ממולאות בשר. ואז בימים שאין לי קופסא של אוכל לתת לו שולפת מהמקפיא לחמניה כזו...
בקופסא אוכל שניתן לאכול גם קצת קר כי אין אפשרות/זמן לחמם...
אצלנו א''א לחמםבת 30אחרונה
שולחת את האוכל שאנחנו נאכל לארוחת צהריים באותו יום. אוכלת אותו פושר אבל זה לא נורא.
היי, למישהו יש במקרה מתכון לאיזה קרם עם חלב מרוכז?ילדה קטנה


יכולה לחפש מתכון אם זה לא דחוף להיוםחילזון 123


אני אשמח, תודה!ילדה קטנה


אפשר ככהחילזון 123

מקציפים 100 גר חמאה וקופסת שימורים קטנה של חלב מרוכז
מוסיפים כפית קפה נמס\קקאו\קצת ריבה
שמים על העוגה

תודה רבה!!ילדה קטנה


את יכולה להכין גלידה ביתיתבוריסאחרונה
היי, יש סלט שאכלתי אתמול בגרג "כרוב אסיאתי"שנזכה לשמוח
זה היה עם גזר, כרוב לבן, גמבה וכוסברה

היו שם גם בוטנים וסילאן

אבל הטעם של הרוטב לסלט היה חמצמץ- מתוק

ראיתי פחות או יותר מתכון,
אבל מחפשת משהו שהכי קרוב למקןר

למי שיש, אשמח ממש!

תודה רבה ושבת שלום
היי, את יכולה פשוט לשאול אותם(:דודה שוקואחרונה
זה בעיתי להשתמש עם שמנת מתוקה שעבר לה התאריך לפני חודש ?גלית

היתה במקרר במקום קר מאוד מקום טוב טוב מאז שנקנתה.

יש לי 4 כאלה במקרר .

אני זורקת לפח בלי להתלבט בכלל*אשתו של בעלי*
הרחת? אם מריח טוב הגיוני שזה סבבה לגמרי. אני השתמשתינשימה ארוכה


לבישוליםהנורמלית האחרונה
ותסתכלי על המרקם ועל הריח, אם הם נורמלים, אני הייתי משתמשת ככל הנראה אגב, להבא - את יכולה להקפיא
מה עשית?רבה אמונתך!
לדעתי היא אמורה להיות בסדר..
שמנת היא די עמידה, תסתכלי על המרקם, תבדקי את הריח. אם נראה ומריח רגיל הכל בסדר
סליחה על האיחור בתשובהגליתאחרונה

השתמשתי  הריח היה בסדר גמור ,

רק שכל השומן התנקז על דפנות הצדדים בקופסא למרות שערבבתי טוב .

אחד בתפוח אדמה מוקרם זה היה בסדר ,

ובהקצפה זה לא עשה את אותה העבודה ...

אז למה לא כל יום שבת?ט'
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך כ"ו בטבת תשע"ט 19:06

מתחלקת עם גיסתי המתוקה בבישולים ואני מכינה:

 

עוף מאודה על מצע כרוב


צ'ונט


טחינה 
חומוס
חציל טחון חריף
חציל ופטריות
פלפלים קלויים
סלק

 

 

בטח.שמשי
ביצים על הגז ואחר כך למעוך לסלט ביצים עם בצל/שום קצוצים,מיונז ותיבול.
גזר מבושל במים עם תיבול של פפריקה, קימל. ושום.
סלט אבוקדו, סלט טחינה, סלט ירקות רגיל. יש הרבה
נשנושים בריאיםאבןישראל
שלום לכולם
מחפשת רעיונות לדברים בריאים לתת לילדים
בין הארוחות משהו בריא חוץ מהפירות הסטנדרטים..
גם להכין דברים פשוטים אפשר לתת לי רעיונות..
תודה רבה
אגוזי מלך, תמרים, מקלות גזר וקולורבי, עוגיות טחינה ביתיותbinbin
זה מה שעולה לי כרגע
אפשר מתכון לעוגיות טחינה?תפוחית 1
אגוזים לילדים....?ג'נדס
אסור עד גיל 7.... (לפי טרם)
תמיד אומרים עד גיל 5. עלה הגיל?יעל מהדרום
לא זוכרת בדיוקג'נדסאחרונה
יש את הנחית משרד הבריאות והנחיית טרם. אחד מהם אומר עד גיל 5 והשני עד 7.
באמת? אסור לילדיל אגוזים? בחיים לא שמעתיעלה למעלה
ושקדים ובוטנים וכל סוגי הגרעיניםג'נדס
מחשש לחנק.
לוקח זמן עד שהם לומדים ללעוס כראוי. והמציאות גרמה להנחיה הזו... לצערנו...
גרנולה קלויה עם המון שקדים, אגוזים ושאר פיצוחיםקראנץ שוקולד
אפשר לעשות כדורים כאלה עם מעט סילאן או דבש..
רעיונות-אומנות באמונה
יוגורט עם קוביות בננה
סירות פלפלים ממולאות בגבינה לבנה וזית לקישוט
פריכית אורז עם גבינה
מקלות מלפפון/גזר/גמבה עם זית- הילדים שלי קוראים לזה סוכריה על מקל..
תודה על הרעיונותאבןישראל
אשמח לעוד,
מנסים לשנות קצת את התפריט ליותר בריא
וקשה עם הנשנושים..
תודה!
פריכיות אורזתפוחית 1
קרקרים בריאים למיניהם
אפשר הכין מקלות מלוחים
מקלות גזר וצלפפון, עגבניות שרי, תירס חם
שייקים