שרשור חדש
דחוףףףף חייב להשרות עדשים כתומות לפני שמבשלים אותם במרק?יצור הודי

כבר התחלתי לבשלללמבולבל

לא. עדשים כתומות מתבשלות בקלות ובמהירות ונהיות רכותיראת גאולה
ההשריה שלהם מעלה את הערך התזונתי.
תודה תודה תודהיצור הודי


אשמחריבי30
אשמח לדעת איך בישלת. ואיזה תבלינים הכנסת.
וואי אני ממש שמחה יצא טעיםיצור הודי

https://www.inn.co.il/Recipes/Item/3838

 

זרמתי מבחינת הכמיות לא שמתי מדויק

לא שמתי אבקת מרק

שמתי אבקת שום

מה שמוכרים בסופרים זה עדשים כתומות חצויות ואין צורך בהשרייה.ת.מ.אחרונה
בבתי טבע אפשר לקנות שלמות ואותם הבנתי שכן צריך.
אפשר להקפיא פנקייקס?מחי
הכנתי כמות גדולה מדי...
לדעתי לא. תתנו לשכנים זה תמיד נחמדנחשון מהרחברון
לדעתי כןקטנה67
יש מעט מאוד דברים שאי אפשר להקפיא.
התכוונתי אם יצא אכיל אחר כך מחי
ברור, אדייקקטנה67אחרונה
יש מעט מאוד דברים שההקפאה הורסת אותם ( למשל, תפו"א). רב הדברים ישמרו טוב בהקפאה, בתנאי שגם יפשירו אותם בצורה נכונה ( יש על זה הרבה מידע באינטרנט, כיצד להפשיר נכון. בגדול, להעביר מהמקפיא למקרר ולא ישר החוצה)
כןנחה לרגע
הקפאתי מלא פעמים
רק עדיף לחמם בתנור לא במחבת.
תודה!מחי
יצא אוורירי אותו דבר? טוב לדעתנחשון מהרחברון
בשבילי כןנחה לרגע
אבל אני לא כל כך פיקית ;)
תנסה ותראה אם תאהב
הקיצר הכנתי סיר מרק גדולאריק מהדרום
מרק ירקות דלורית, בטטה, קישואים, תפו"א וכו'
אמרתי למה לשים פפריקה ופלפל שחור? במקום זה אני אכניס שני פלפל צ'ילי טריים לסיר הענק הזה.

הקיצר יש לי אוכל לשבוע הקרוב.
מרק מחזיק גג 3 ימיםמצפה להריון
אחרי זה כבר מחמיץ ומעלה קצף בחימום
אז נוסיף פלפלאריק מהדרום
נראה לי שאם לא מחממים אותו כמה פעמים, הוא נשמר ליותר זמןיעל מהדרום
לק"י

הייתי חוששת רק בגלל תפוחי האדמה.
תלוי איזה מרק. ואם זה מאוחסן טוב במקרר ולא מחממים מליון פעמחילזון 123

פעמים יכול להחזיק גם הרבה יותר

לא לחמם מעט אבל כן להרתיח טוב טוב את הסירנשימה ארוכה

כל פעם ואז החידקים מתים והמרק שורד יותר זמן

שוב, אם מחממים אז ככה. אבל עדיף לא לחמם כינחשון מהרחברון
זה עדיין יגרום לקלקול מהיר יותר
לא נשמע לי הגיוני.נשימה ארוכה

קרור רק מאט את קצב התפתחות החיידקים אבל הרתחה משמידה אותם

זה לא רק חיידקים שגורמים לקלקול. זה שהחוםנחשון מהרחברוןאחרונה
מוציא מהירקות והעוף את המינרלים והוויטמינים ועוד כל מיני דברים טובים. הבישול מפרק את ההקשרים הכימים בכללי בדברים אורגנים. זה מתפרק מהר יותר. לכן תפו''א מבושל יחזיק פחות טוב מחברו הטרי.
תקפיא את המרק לפי מנות. (רק אם הירקות מרוסקים, לא יודעת איךחותמת+

זה כשהם שלמים)

גם כשהם שלמים זה מצוייןנחשון מהרחברון
רק תפו''א וגזר מבושלים לא עובר טוב מקפיא...
טוב לדעת. אני אוכל להקפיא עוד סוג של מרק.חותמת+


אנחנו לפני הלידה של אשתינחשון מהרחברון
קנינו מקפיא גדול ומילאנו אותו במרקים קפואים (לידה בחורף, כסליו.. יואו עוד שניה יומולדת שנה) (אפונה, עדשים,כתום,ירקות,עוף,גריסים) סמבוסקים גדולים (בצק 'ל לחמניה ממולא בכל מיני סוגים, פיצה,גבינות,טונה וזיתים, פירה, בשר, ועוד). סתם לחמניות ביתיות
הרבה סוגים של קציצות ברוטב ואפויות, ירקות של אורז סיני (ואז רק מפשירים ומבשלין אורז סיני ומערבבים) שקשוקות חומוס פשטידות עופות ממש חגיגה שלמה. אכלנו מזה אחרי הלידה חודש ומשהו (וחלק מהדברים נשאר ליותר זמן...
מומלץ...

יום אחד נפלו עלינו אורחים, בשניות הוצאנו ארוחת מלכים משתדלים לתחזק אותו מלא. (מכינים בשבת כפול מהכל, ומקפיאים חצי.
אתם מקפיאיםחותמת+

את הקציצות והרוטב ביחד? את הסמבוסקים אחרי אפיה? 
אני חושבת גם לעשות ככה- לא מאמינה שאחרי הלידה יהיה לי אנרגיות לבשל.

כן... הכל מוכן... לגמרי.נחשון מהרחברון
מה זה אורז סיני?יעל מהדרום
איטריות אורז...דקיק כזה. שמים לכמה דקות במיםנחשון מהרחברון
שמים עם גזר מגורר בצל פיטריות ועוד. זה טעים ממש
כן..מכירהיעל מהדרום
יפה, רעיון מגניב לאללהארץ השוקולד
יש למישו מתכון לספינגים?גבר עד הקבר


אני עושה תמיד את של קרין גורן. יוצא מעולה.ג'ינג'ר
אני שמה טיפה פחות מים ממה שהיא כותבת.
גמני!!! רק את של קרין!!!*אשתו של בעלי*אחרונה
עם אותה כמות מים בדיוק.
יוצאים אווריריים וטעימים כל כך.
מה אפשר להכין מחזה הודו?יעל מהדרום
וואו המון המון דברים!נחשון מהרחברון
לקצוץ דק דק דק להכין קציצות/קלופס/ממולאים.
לחתוך גס יותר ולהגיד שווארמה (מומלץ להוסיף שומן)
לחתוך לרצועות ולהכיר מוקפץ/תפו''א וחזה ברוטב צהוב. להוסיף לסלטים קר, לטורטיות, למג'דרה, לאורז. לחתוך פרוסות ולהכין שניצלים, להכין שניצל ממולא, לפזר קוביות על פוקאצ'ה בתנור עם תפו''א. לעשות נתח שלם בתנור פסטרמה (חום נמוך הרבה זמן... יש אחלה מתכונים) נתח שלם ברוטב בסיר ולפרוס.
טוב, תודה רבה!! אולי נלך על מוקפץ לשבתיעל מהדרוםאחרונה
אני קורא את זה ותוהה אםאריק מהדרום

מישהו תיסרט את הספר "הודו" למחזה?

חייבת רעיונות לארוחות צהרייםסוסה אדומה
מושקעות, טעימות, עם מספיק ערכים תזונתיים, שלא מצריכות יותר משעה גג של הכנה.
יש?
מתחילה לתועלת הציבור ;)סוסה אדומה
סלמון בתנור (מעוסה בשמן זית, מלח, פלפל, שום וקצת פפריקה)
ושעועית עדינה מוקפצת עם בצל אפונה עגבניות שרי ופטריות טריות, מלח גס ופלפל גרוס. (אפשר להוסיף טיפה רוטב סויה)
סלט ישראלי

סה"כ 20 דק' וזו ארוחה מסעדתית שעולה בממוצע 86 שח ובבית בסביבות ה20 של למנה.
אפשר עוד כאלה?
ממשיכה לתועלת הציבורסוסה אדומה
דוגמה נוספת:
קציצות טונה - בצל קצוץ, פטרוזיליה, שימורי טונה, 2 ביצים, פלפל, מלח, ופרורי לחם (לטגן או לאפות- יותר טעים לטגן)
אורז לבן נקי
וסלט עגבניות חריף (קצוץ עם שום קצוץ ופלפל ירוק חריף)

25 דקות.
עוד אחד פשוטסוסה אדומה
דוגמה נוספת:
ניוקי חלבי
רוטב- בצל מטוגן עם פטריות, מיכל שמנת בישול או מתוקה, טיפה שום, מלח, פלפל שחור, וקורט אגוז מוסקט.
סלט גס - גמבה, עגבניה, מלפפון, חסה, פטריות, רצועות גזר קלופות... פלפל גרוס, לימון ושמן.

10 דקות.

מחפשת שפשוט שישביע ושיהיה קל להכנה... (וראה מושקע )
את מביאה ארוחות גורמה=)הריונה

תביאו גם רעיונות לילדים בררניים..

אה... אממסוסה אדומה
- שניצל ופתיתים ;) מה עוד הם אוכלים?
- מרק עוף צח עם שקדי מרק (הכנה של גג 20 דקות אבל בישול של שעתיים בערך למי שרוצה להשאיר סיר ולתפקד תוך כדי)
- עוף ותפו"א בתנור (הכנה של גג 10 דקות, אבל אפיה של שעתיים בערך)
- פשטידת בצל ופטריות, קוגל תפו"א וירקות חתוכים
- אורז עם שעועית לבנה ברוטב אדום
- מג'דרה (+ בצל מטוגן, עגבניות קצוצות טריות)
מרק אפונה
- תפו"א בתנור: שמן, פלפל, פפריקה, מלח, קצת כורכום (לוקח לו שעה +), שעועית ירוקה פשוטה וסלט.

אשמח לרעיונות לארוחות צהריים... (ארוחה שלמה)
יש מלא מרקים שמתבשלים תוך שעה גג...*אשתו של בעלי*
קציצות עוף מבושלות ברוטב
קציצות בקר מטוגנות
ירקות בתנור
לביבות ירק
האהובות עליהקולה טובה
- שקשוקה עם טונה
(לטגן בצל, טונה, אני שמה רוטב שקשוקה מקופסא ואז ביצים)
אפשר להגיש עם סלט רגיל ולחמניה.

- מוקפץ מזוייף-
לטגן בצל, להוסיף גזר גמדי ושעועית קפואים, פטריות, ונודלס, ומעל הכל רוטב סצ׳ואן וסויה, אני פשוט מבשלת עד שהכל רך ולא מקפיצה...
בגרסה הבשרית שמה גם חזה עוף.
אפשר בלי עוף בתור תוספת לדג...

- כרעיים שילדים אוהבים.
שמה בסיר 2 קופסאות רסק עגבניות, 4 כוסות מים ותבלינים של פיצה ומערבבת.
מסדרת כרעיים/שוקיים (אצלנו קוראים לשוק "עוף סוכריה" כי זה דומה לסוכריה על מקל...ככה הילדים יותר אוכלים אותו )
מעל זה תפו"א, בטטה, גזר ובצל
מעל זה המון זיתים
מבשלת שעה בערך.
יוצא טעים בטירוף!
מגישה עם אורז/קינואה

עוף בפירורים
מורידה את העור מהעוף. מסדרת יפה בתבנית, מכינה בקערה שמן זית, רוטב מייפל/דבש/סילאן, חרדל גרגרים ופירורי לחם (אין לי כמויות, אמור לצאת סמיך מאד)
מצפה בעיסה את העוף וממש מעסה אותו...
ואופה עד שנהיה רך.
אפשר לאפות מכוסה כדי שהעוף לא יתיבש כי אין לו עור...

מגישה עם תפו"א אפויים בתנור (פשוט לחתוך לקוביות לשים בתבנית עם קצת שמן וצבלינים ולאפות עד שרך....)
המתכון של הכרעיים נשמע טוב!! נשמור להזדמנותיעל מהדרוםאחרונה
תבשיל עדשים מונבטיםפרח-אש
עדשים ירוקות מונבטים (מונבטות?)
הרבה מים
קישוא
בצל גדול
פפריקה מתוקה וחריפה
כורכום
מלח
פלפל שחור
קינמון
גזר שנים
ת"א או גריסים מושרות
לסגור בסיר לחץ ולבשל שעה
~ מרקים ~משיח נאו בפומ!
התחילה העונה...

איזה מרק אתם אוהבים לאכול ביום חורף קר?

שתפו אותנו במתכון(ים) שווה !

😋
בשמחה!*אשתו של בעלי*
מטגנים מעט בסיר המרק חלקי עוף שאוהבים (שוקיים,ירכיים,גרונות הודו..)
מוציאים מהסיר.
מטגנים באותו סיר בצל קצוץ ו-3 שיני שום קצוצות.
מוסיפים 4 עלי סלרי(כרפס)קצוצים,גבעולים+עלים.
מסירים את העור מהעוף ומחזירים לסיר.
מוסיפים מים ומתבלים.
מל"פ,אבקת מרק אם יש,מעט כרכום.
מבשלים כ-50 דקות על אש בינונית.
מוסיפים כוס סולת.ובוחשים שלא יווצרו גושים.
לאחר כ-20 דקות,מוסיפים כוסברה קצוצה(אפשר פטרוזיליה במקום).מבשלים הכל יחד עוד 5 דקות לאיחוד טעמים.
מה נותנים לילדים לאכול יום שישי בצהריים?אמא מאמינה
במיוחד עכשיו כשהשבת נכנסת מוקדם האם יש למישהו רעיון לארוחת צהריים קלילה בהכנה וגם לא כבידה מדי שלא יהיו ממש שבעים לסעודת ליל שבת?
תודה
חביתה משופצרת, מין אומלט כזהג'נדס
שקשוקה
אצלינו אוכלים פסטהמתנחלת גאה!
רעיונות*אשתו של בעלי*
*פסטרמה/ביצה קשה בפיתה/לחמניה
*מרק
*תפוח אדמה+סלט
אני מכינה מרק קובהאמא חדשה..
עד הערב הם רעבים שוב
איזו השקעה!!אמא מאמינה
לא כזאת השקעה!!אמא חדשה..
מכינה מרק מקישוא ודלעת מטבלת במלח, פלפל וקצת לימון
קונה קובה חמוסטה של שלושת האופים
וזהו!!
קל ממש והכי חשוב כל הילדים אצלי אוכלים..
הא קובה מוכנה... חחחאמא מאמינה
טוב , תודה על העצה
גם אני avia_hazan


פיתה עם טונה וירקותאמא ל6 מקסימים
פשטידה (תפוחי אדמה) וירקותהנורמלית האחרונה
אפשר להכין כמובעצמי
ארוחת ערב. ואז בעצם הופכים בין הארוחות האאוחה הקלילה בצהריים והכבדה בערב.
אוכלים מכל האוכל של שבת..ישועת ה' כהרף

ממה שבישלתי הם אוכלים (שניצלים, עוף, מרק, בורקס, אורז..) היום היחיד שיש להם בחירה מה לאכול..

מה??? הרגתותי!!!*אשתו של בעלי*
אצלי לא נוגעים באוכל של שבת,לפני שבת.
לא הייתי מסוגלת לחשוב על זה אפילו....
נראה לי שזה עניין של איך גדלת..ישועת ה' כהרף

אצלי בבית זה היה ככה..

זה היום הכי כיפי כי יש מלא אוכל טרי וריחני..

ובאמת אצל חמותי זה ממש לא מקובל לגעת באוכל שהיא מבשלת ויאכלו משהו קל כמו עוגה, קורנפלקס וכדומה..

אני רגילה ככה, אז זה טבעי לי.. אני גם מכינה כמויות של אוכל שיספיק למהלך השבוע (שני ילדים לוקחים אוכל מבושל לבי"ס) והשאר אוכלים בבית (בעלי מגיש, אני עובדת עד מאוחר) אז אין בעיה של כמויות..

גם אצלנו ככה ^^^+mp8
זה גם מה שאני עושה. עובד טוב עם ילדים קטנים.בת הרים

אם הם לא יאכלו טוב הם יהיו מורעבים עד כניסת שבת וזה יקשה עליי בהכנות (ימי שישי לחוצים...).

וגם - בשבת עצמה אחרי השלב של הדג והסלטים הם גם ככה נרדמים על הספה כך שאם לא האכלתי אותם טוב לפני הקידוש פספסתי...

גם אצלימארי


רעיונותמומין אמא

א. פיצה פיתה בתנור- נותנים לילדים להכין - למרוח קטשופ לשים זיתים וגבינ"צ ולתנור

ב. פסטה/אטריות עם קוטג' סוכר וקינמון- אני גדלתי על זה אצל בעלי בבית יש גירסה עם שוקו/ קקאו וקוטג'

ג. סלט בפיתה עם טחינה

 

משביע וטעים

הילדים לא מסתובבים כל הזמן במטבח- אמא מה יש לאכול

אנחנו כל שישי יושבים לאכול צהרים מסודר בין בשבתות חורף ובין קיץ כדי שהבטן לא תקרקר ושהילדים וגםאנחנו נוכל להכניס שבת בנחת.

בשישי חורף משתדלים לאכול יותר מוקדם את הצהרים מאשר בשבת מאוחרת

 

בהצלחה

 

אני מכין לילדים פיצה על פיתה במיקרוגלאניוהוא
כלום ברוטב 😁בעוז ובענווה
אצלנו תמיד+mp8
יש סיר מרק עוף ענקי שחציו לשבת וחציו ליום שישי,
סיר אורז גדול כנ"ל.

כמה צלחות מרק עם אורז, ירקות וחתיכות עוף - עושות את העבודה.

לםעמים אמא שלי שולחת גם פשטידת תפוחי אדמה ופשטידת אטריות (לא מתוקה!)- במיוחד ליום שישי.
איזו אמא מקסימה בת הרים


לגמרי +mp8
טוסטmulti mom


קוסקוס.משוטט
זה מאכל חובה לשיש בצהריים.
ולא. לא קנוי משקית.
אצלנו היה תפו"א עם נקניקיותהעוגב
באופן כללי אני זוכרת שלכל אחת מהחברות שלי (ולי) היה "ברור" מה האוכל של יום שישי... אצל אחת פלאפל ביתי, ולא זוכרת עוד, אצל בעלי זה קבוע בגטים עם תוספות קבועות...
קורנפלקס עם חלבאמת ואמונה
אפשר סוגים מיוחדים
את הארוחה המלאהחנה קפלןאחרונה


יעוץ לפני רכששוקולדד ציפס

ניסיתי לחפש כאן ולא מצאתי..

מתלבטים מה לקנות: מיקסר ומעבד מזון או דברים קטנים כאלו במקום- כלומר מקציף ידני (נניח של פיליפס שי שלו גם מעמד) ומוט בלנדר בשביל לטחון.. קיים משהו שלישי בשביל לגרור חוץ מפומפיה כי זה לא בשבילי?

בעלי מתריע שאם יהיו לנו תחליפים ייקח הרבה זמן עד שנחליט להוציא 2000 שח על מכשירים משמעותיים.

אבל מי אמר שצריך בעצם? מכשירים כבדים ויקרים...

אציין שאנחנו זוג צעיר וחצי שנה הסתדרנו בלי אבל יש לי סלייסר (העגול הזה? אז בו ניסיתי להקציף קצת ביצים ולטחון.. יוצא.. יוצא לא משו) ובצקים אני לשה ביד כי זה הרבה יותר טעים...

יש לנו כסף להשקיע אבל נראה לי פתאום שזה קצת חבל..

 

לא מכירה תחליף לפומפיה אבל השאר מספיק טוביםפרח-אש
ואז איך נניח מכינים קוגל תפו"ע?שוקולדד ציפס

בקשתו של בעלי  מאז החתונה...

פומפיה אצלי ...פרח-אש
אנחנו קנינו מעבד מזון בכמה מאות שקליםנחשון מהרחברון
יש בו לטחון, יש לגרר, יש לפרוס פרוסות דקות ויש לעשות מקלונים קטנים...
מיקסר זה כ''כ נוח ששווה...
של איזה חברה?שוקולדד ציפס


המילטוןנחשון מהרחברוןאחרונה
לנו אין צורך תדיר במעבד מזון.מחשבות....
לעומת זאת קנינו מיקסר וזה הופך את חוויה ההכנה להרבה יותר פשוטה וקלילה..
לפי מה שאת כותבת מקציף ידני בהחלט מספיק (ולא מיקסר גדול)חילזון 123

במיוחד אם מכינים כמויות קטנות רוב הזמן


מעבד מזון (לקיצוץ גרוד וכו') יכול להיות קצת יותר שימושי. אבל יכול להיות שגם זה לא כזה הכרחי לכם בינתיים
אפשר לגרד ידנית תפו"א לפשטידה אחת זה לא כזה סיפור (או להשתמש בסלייסר כזה לא מסתובב, אלא הישר)

ובלנדר מוט שימושי שיהיה גם אם יש מעבד מזון
נכון שאפשר לטחון במעבד אבל אם מכינים מרק מרוסק, להוציא בישביל זה את הבלנדר זה סתם סיפור ומסובך והרבה לשטוף אח"כ

ארוחת צהרים חמה: פסטה בולונז ומרקטאבולה ראסה

סיפרתי פה פעם שקניתי והבטחתי לשתף, 

אז זה מעולה...

לקחתי איתי היום בקופסה חשמלית אוכל,

הכנסתי לשקע חצי שעה לפני ההפסקה, עוד קצת ערבוב בתחילת ההפסקה ואכלתי אוכל חם בהחלט

(הבולונז יצא מהמקפיא בבוקר והפסטה מהמקרר...)

המרק היה סבבה.

 

מצרפת קישור ותמונה להנאתכם.

רק מעירה שאפשר אולי קצת לחפור ולמצוא דברים טובים יותר (החיסרון של מה שקניתי שה"צלחת" לא מתפרקת..)

מנתקים את השקע וזה מוגן, אבל לא להטביע במים...

220V Electric Portable Electric Heated Heating Lunch Box Bento Food Rice Warmer | eBay

מגניב. אז איך מנקים אם זה לא יכול לבוא במגע של מים?ברוקולי


אפשר לשטוףטאבולה ראסה
עבר עריכה על ידי טאבולה ראסה בתאריך ג' בכסלו תשע"ט 18:50
עבר עריכה על ידי טאבולה ראסה בתאריך ג' בכסלו תשע"ט 18:47
לא להטביע במים
מצרפת תמונה של איזור השקע..
לטעמי זה ממש אטום (זה סוג של סיליקון עבה וקשה לפתיחה)
מגניב. תודה על השיתוף ברוקולי
מגניב בהחלט! לבריאותיראת גאולהאחרונה
היי, אני חייבת רעיונות/המלצות למה לקחת לאכול במכללה..מי אני??
אשמח לרעיונות לכריכים שווים וטעימים
ארוחות קלילית וחביבות
ומה שעולה על דעתכם.
אני לומדת כל יום מ8 עד 7 ואני כל יום בדילמה מה לעשות לי לאכול ומה לקחת, אשמח להמלצות!! אציין שאני פחות אוהבת לקחת אןכל כבד(עוף,קציצות וכו'.)
עוקבתפרח-אש
וסלט
כן?בוזאחרונה
עונהמחפשת^

מהניסיון שלי שבדרך כלל כולל מעל 12 שעות מחוץ לבית.

כריך (לא מכינה מושקע מידי)

מעדן וכפית בשקית

ירקות:

חותכת כרוב/ שומר/ מיני סלט (פחות מעדיפה כי זה עלול להישפך) מניחה בתוך כוס קרטון- שקית אוכל שופכת לתוך השקית רוטב, מוציאה את השקית, קושרת ומניחה בתוך קופסא חד פעמית את הירק החתוך והשקית.

מכינה בין קופסא אחת לשתיים תלוי באורך היום

ארוחת צהרים:

אוכל יבש  בקופסא של לוק אנד לוק\ משו דומה שנסגרת היטב.

אורז ועדשים, אורז גזר ובטטה, עדשים ועגבניות, פסטה(לרוב שלוקה עם שקית של קטשופ). קוסקוס וירקות,פתיתים, תפוח אדמה - פחות רצוי מבחינתי מתקלקל מהר יחסית

ונקניקיות\ שניצל סויה.

בנוסף:

פירות בקופסא, בננה, במבה, גזר, מלפפון קלוף.

 (לא הכל בבת אחת ותלוי מוזה, ואני חושבת שחשוב להקפיד על איחסון נכון, (אחרי שקלסר נצבע לי בסגול בגלל הכרוב סגול שסחבתי ועטפתי בארבע שקיות. אני לעולם לא אביא כרוב עם הרוטב שלו ככה).

 

אה ונס קפה, אם אפשר לארגן פינת קפה, ממש משביע וגורם לאכול פחות

 

 

בהצלחה! ואשמח לרעיונות נוספים

אפשר לשאול מה את שמה לרוב בכריכים?מי אני??
נמאס לי מהדברים הרגילים..
אם אופהפרח-אש
מכינה לחמניות ממולאות במה שרוצה (דג בשר ירק...)ואפשר להקפיא ולהוציא כל יום
בייגלה, קרקרים, עוגיות ופתי בר יכולים להיות מועילים ונשמריםארץ השוקולד
בנוסף, אפשר להביא גבינה למריחה כדי לאכול עם הבייגלה וכדומה.
תכיני גרנולההעוגב
תוספת משביעה ליוגורט, וטעימה, ובריאה

שימי לב שיש גם גיוונים עונתיים- נגיד עכשיו ממש הולך סנדביץ' עם אבוקדו (אפשר גם להכין במקום, אם את יכולה להתמודד עם שארית של חצי אבוקדו {אחסון/לאכול}). כנ"ל לגבי פירות באופן כללי.

סדר יום קבוע עוזר להתנהל טוב עם אוכל, בלי בלאגן בראש, ממש כאילו טבלה שצריך למלא באופן מסודר, ולא "איך אני לא אהיה רעבה מ8 עד 7" ולצאת מפוצצת אוכל סתם...

תמרים עם שקדים וגרעינים גם מנת ביניים טובה.

ממרחים- הגיוונים שלי- טחינה ודבש (צד ככה צד ככה), סילאן עם פרוסות חסה. כמובן את יכולה לגוון עם חביתה/ לחם מטוגן/ טוסט/ טוסט של שמן זית וזעתר (מומלץ!)/ ממרח סטנדרטי (כשמגוונים, גם זה גיוון)/ פסטרמה ומיונז/ גבינה ומלפפון/ ביצה קשה וכו'...

לשובע
מחפשת רעיונות לסלטים לשבת, קלים,אורית**
שלא יכללו עגבניות חצילים וחומוס.

חוץ מקישואים בטעם כבד, טחינה, חילבה, סלק.
תודה!
פלפלים קלויים, גזר עם שום ולימון, שומר,נשימה ארוכה
גזר וכולורבי בלימון
מקלות גזר כולורבי סלק ותפוח בויניגרט
מקלות גזר כולורבי סלק צנון בלימון

יותר מושקע - קינואה
תודה!אורית**
מוסיפה-*אשתו של בעלי*
כרוב ירוק
חסה(אפשר עם תוספות שונות כמו-בצל סגול/ירוק,חמוציות,צנוברים,פקאן מסוכר,שקדים)
גם גזר מבושל מתובל-שום,כמון,פפריקה,מלח,מיץ לימון,טיפ שמן,פטרוזיליה
גזר מגורד עם שום, לימון ומלחיעל מהדרום
לק"י

פלפלים קלויים בתנור
גזר מגורד אפוי
בטטות, כרובהעוגבאחרונה
על מנת להפיג את דיכאון החורףאריק מהדרום

הבו נא מתכונים למרק כתום.

תודה מראש.

המרק הכי קל והכי שווהט'

להשחים בצל, להוסיף קוביות גזר, בטטה, קישוא, גמבות על סף מוות, עדשים כתומות, לערבב ולתת קצת טיגון עם הבצל.

לכסות במים בדיוק עד איפה שהירקות מגיעים, לא יותר מידי.. מלח, פלפל שחור, פפריקה. לבשל עד שהכל רך..

לטחון בבלנדר מוט, להתכרבל בשמיכה על הספה ולהנות מצלחת מרק שווה.

 

 

אפשר גם בלי הטיגון בהתחלהנשימה ארוכה
יש כאלה שמוסיפים ג׳ינג׳ר מגורד
גמבה? רצינית?יראת גאולה
למה לא?ט'


אף פעם לא שמעתי על גמבה במרק!יראת גאולה
אם את אומרת... נסמוך עליך שזה טעים.
כנראה שלא אעיז להכין. למה לקלקל את הטעם של מרק כתום?
אני מכינה ככהברוקולי

 

סיר

חותכת לקוביות גסות (סידרתי את הירקות לפי כמות שמים קצת בצל והרבה דלעת) 

בצל

קישוא 

גזר

בטטה

דלעת 

 

סיר עם מים שיכסה

מביאה לרתיחה ומבשלת עד שהכל רך

מוסיפה מלח ופלפל (אפשר גם אגוז מוסקט אישית אני לא אוהבת את הטעם )

וטוחנת 

 

אפשר להשקיע ולהוסיף שמנת לבישול. משדרג

בשביל מה לטחון?אריק מהדרום
סתם עוד כלים מיותרים, מה הבעיה לנגוס בפרוסת גזר וקוביות תפו"א?
כי אז זה מרק ירקותברוקולי
אני זורם עם זה.אריק מהדרום
אצלנו מחליפים את הקישוא בתפ"אאמא, ברוך ה'אחרונה

מטגנים את הבצל (רק שיזהיב, לא שישרף), מוסיפים את כל הירקות, בערך בסדר שרשמת מבחינת הכמויות.

בלי פלפל שחור רק מלח, אך מוסיפים מעט סוכר. וטוחנים אחרי שמתרכך.

ממש לא צריך שמנת.. יוצא מעולה

צריכה מתכון למילוי פרווה לעוגה רולדה.פרח חדש
ומה אפשר לשים בציפוי?
ריצ' מוקצף + שוקולד מומס או כמה כפות פודינג.ט'

לצפות אפשר בגנאש או זילוף עדין של שוקולד.

 

 

תודה. יש לך מתכון מומלץ לגנאש?פרח חדש
הכי פשוט הכי טעיםט'

לחמם בבן מרי ריצ' קטן וכשהשוליים של הנוזל מתחילות לשנות צבע לצהבהב להוסיף חפיסת שוקולד מריר שבורה, לערבב, לכבות את האש ולהמשיך לערבב עד שהשוקולד נמס ומתקבל נוזל אחיד וסמיך. לקרר ולצפות.

 

 

תודה. נשמע מעולה וטעים!!פרח חדשאחרונה
היי, מחפשת מתכון פצצה וטעים לקובות!שירי12
חשוב מאוד שבבישול הקובות יצאו רכות וטעימות ולא קשות..
אשמח גם למתכונים למרק עם הקובות.
תודה רבה!!!
יש המון מתכונים באינטרנט אבלנחשון מהרחברוןאחרונה
הסוד הוא לא המתכון אלא אופן ההכנה ... 'להרגיש ' את הבצק. בכל המתכונים בעולם כתוב כמות מים מסויימת ואז להוסיף לפי הבצק... וגם הטכניקה של הגלגול חשובה. הכי טוב שתלכי למישהי שמכונה להרגיש בעצמך. אם א''א אז לראות סרטונים... להבין באיזה מרקם הבצק צריך להיות...
מה המתכון שלכם למרק עדשים?הריונה

ירוקות/שחורות

אני מכינה מרק עם עדשים כתומות*אשתו של בעלי*
זה המתכון שלי...
מטגנת בצל קצוץ
3 עלי כרפס קצוצים(כולל העלים)
2 גזרים קצוצים
מוסיפה עדשים ומערבבת.
מוסיפה-קופסת רסק עגבניות,כפית כרכום,מל"פ.
שמה מים(3/4 סיר)ומביאה לרתיחה.
מנמיכה אש ומבשלת עד שהכל מתרכך.

מניחה שזה יהיה מתאים גם לעדשים ירוקות.
למה הכוונה כרפס?הריונה

סלרי?

עדשים ירוקות מצריכות השרייה של לילה לפנימיסטר דום


טעים!מחשבות....
מארגנת בצל
מוסיפה עדשים ירוקות
אורז
כמון מלח שום וא. מרק בצל
של ניקי בג'נדס
אני מוסיפה למרק פרוסות עבות של בטטהארלט


אני הכנתי אתמול- מרק עדשים מאולתרמנסה לעזור

טיגנתי בצל , הוספתי כורכום והמשכתי לטגן היטב.

הוספתי עדשים ירוקות לאחר השריה וטיגנתי קלות.

הוספתי מים רותחים והבאתי לרתיחה.

תוך כדי הוספתי קוביות בטטה ותפו"א. הוספתי עוד מים רותחים, חוויג' וכורכום.

הבאתי לרתיחה ובישלתי על אש נמוכה.

בהמשך הוספתי כמה שיני שום+ מלח.

 

למרק עדשים מומלץ להוסיף גם סלרי/ כרפס אבל לא היה בנמצא. זה משדרג ומוסיף.

 

יצא טעים מאוד

המתכון של אשתו של- מושלם...מסילה
תמיד מבקשים את המתכון כשאני מכינה אותו..
אתם מרסקים את הצרק אחרי זה?מחפשת^
תודה
מרק עדשים אני לא טוחנת*אשתו של בעלי*
הבילסין של התימנים הכי טעים בעולם ובריא כ"כמיסטר דום


ככה-אומנות באמונהאחרונה
מטגנים בצל גדול קצוץ
מוסיפים 2 שיני שום קצוצות
מוסיפים גזר מגורר
מוסיפים כוס עדשים כתומות
מערבבים, מתבלים בכמון, מלח ופלפל(לפי הטעם)
מכסים הכל במים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים. מבשלים עוד 45 דקות-שעה
יוצא מעולה!!
רעיונות.. מה לעשות עם גבינה 9%?שפרינצה
אנחנו בספק אם היא טובה. בכל אופן לא טעימה על לחם..
אצלי זה הולך לפח, גם אם התאריך לא עבר - אבל הטעם מקולקל.קרן-הפוך
זה טעם מוזר.. אבל לא חמוץשפרינצה
מדובר בגבינה לבנה? אנחנו אוהבים להוסיף שמיר קצוץקרן-הפוך
ומורחים על הלחם גבינה מטובלת בשמיר.

אם יש לך בבית שמיר, תנסי...
כן.. אין לי. תודה!שפרינצה
להוסיף לבלילה של פנקייק. לביבות גבינה. עוגת גבינה.חילזון 123


כדורי גבינהנקודה טובה
היא לא טעימה כי אתם לא אוהבים גבינה?רבה אמונתך!
או כי היא מקולקלת?
לביבות גבינה מטוגנותיראת גאולהאחרונה
להוסיך ביצה אחת, כ3 כפות סוכר, 3 כפות קמח, מעט וניל.
לטגן לביבות. טעיםם
היום יום חמישי חמישי חמישי תפריט לשבת חיי שרה:ט'

בשבוע שעבר היה שרשור מוצלח מאוד, תודה ששיתפתם/ן פעולה. היה כייף ויעיל ליקוק

 

השבוע ננסה קצת אחרת - נכתוב מה *אני* מכינ/ה לשבת הקרובה, או לפחות מתכננ/ת להכין..

 

סלטים:

 

מנה ראשונה:

 

עיקרית:

 

תוספות:

 

קינוח:

 

אפיה:

 

 

שבת שלום

 

אני עושה עוף בשזיפיםושוב אתכם
עם שזיפים מיובשים, יש בכל סופר. זה לא בשימורים.
אילו מאכלים מכינים עם מחבת פסים?צליאקית
יש לי בבית מאז החתונה והוא מחכה שנגאל אותו מהארון..

אשמח גם למתכונים.
תודה!
חזה עוף, פילה עוף, סינטהושוב אתכם
בטח יש עוד. יבואו מנוסים ממני ויוסיפו
פרגיות.מוריה
בעצם הכל.. אני משתמשת בו כמחבת רגיל.
אם רוצים את אפקט הפסים, משמנים במעט ומניחים עליו את הבשר/עוף ולוחצים קלות..
המבורגר ביתי, סטייקיםתתתתת


גם שניצלים. נוח שהפירורים שנופלים, מצטברים בין הפסים.קרן-הפוך
מנצלת.מחשבות....
ולמחבת פסים כפול? מה אפשר להכין?
חזה עוף, ירקותרקפת לבנה
דג אמנון!זכיתי
אפשר מתכון? לא עשיתי מטוגן ושוב אתכם
מתבלים את הדג בתבלינים וקצת שמן זיתזכיתי
צורבים במחבת פסים. כמה דקות על כל צד וזהו! מעדן
תודה!! ננסה בהזדמנותיעל מהדרוםאחרונה
תודה רבה!צליאקית
קניתי חלב שקדיםבריאות ונחת
שיהיה לי לקפה אחרי הבשרי
כמה תמימות!!
זה לא שתיי לחלוטין
יש מה לעשות איתו?
לשלב באיזה מרשם אבל שלא יהרוס את הטעם
מהיום, לקפה פרווה- חלב סויהבוז
היחיד שאפשר לסבול איכשהו

עם חלב שקדים אפשר שייקים... אבל גם זה מגעיל...
☹ באסהבריאות ונחת
גם ככה זה יקר
אני זוכרת שהרבה פעמים ראיתי מתכונים שיש בהם חלב שקדים לכתחילה, אני חייבת למצוא אחד ולנסות העיקר שלא ילך לפח
עוגות שקדים בחושותפרח-אש
אחפש תודהבריאות ונחת
בשמחה מכירה את הבעיה מקרובפרח-אש
אני אוהבת חלב שקדים יותר מסויהציף
🤷
הרבה פחות מתוק
לתת לנויראת גאולה
לשים בעוגה שהמתכון שלה זה מים / חלב או מים / מיץ...
לא שתיי לחלוטין?Mohammed_Yusuf
זו מילה חדשה בעברית?
המממ. לא יודעת העיקר שהבינובריאות ונחת
אני אוהב לשתות ככה פשוט, עם מעט מים חמיםנפשי שמתני
לי זה ממש טעים! אולי פשוט התרגלתי..
מה שכן הוא ממש בריא ולא עושה נזק כמו חלב.
הוא יכול להיות תחליף חלב לכל דבר ועניין
לבריאות ויישר כח על המודעות!
תודה אבל קניתי מטעמי פרווהבריאות ונחת
ולא מטעמי בריאות😕
אם זה היה לי טעים וגם בריא על הדרך הייתי מאד שמחה
יש לי מתכון לעוגה-פשטידה אם את רוצהמחי
תביאי, בטחבריאות ונחת
פשטידה כתומהמחי
ירק: 10-12 גזרים/2-3 בטטות/דלעת בינונית
6 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס חלב סויה/אורז/שקדים
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן
3/4 כוס קמח

הכנה:
לבשל את הירק לפני כן, לטחון ולקרר.
להקציף את כל הרכיבים יחד ולהוסיף את הירק. לערבב היטב.
לאפות בתבנית עגולה כשעה עד שמשחים קצת.
זה טעים?בריאות ונחת
נשמע מלחיץ קצת
בהחלטמחי
יוצא מתוק.
אני אוהבת את הגירסה עם הדלעת, אבל שאר האפשרויות גם מוצלחות
מקסימום אם לא יהיה, לא הפסדתארץ השוקולד
כי גם ככה החלב לא היה ראוי לשתיה עם הקפה
נכוןבריאות ונחת
אבל אז גם עבדתי..
אנחנו אלרגנים לחלב ,אז אני מכניסה בכל מתכון במקום החלבאמונה ב"ה
בפנקייק ,נותנים לתנוקי עם דייסה (מת על זה 😛)
אפשרי לשוקו

לעוגות :אגוזים ,תפוז ושיש
מבין את כאבך... יש לזה טעם של מים דלוחים.ספק

קניתי פעם אחת, לקחתי לגימה, אשתי לקחה לגימה והכיור שתה את כל היתר... לא רואה איך אפשר לשלב את הדבר הזה באיזשהו מתכון בלי להרוס את המתכון. 

 

אגב, לגבי פתרון פרווה לקפה: 

אני לא יודע אם זה עדיין קיים, אבל לפחות פעם היה ל-rich, מלבין קפה מאוד טעים (באריזה קרטון כחולה קטנה). 

אחוזי שומן בשמים, אבל אהבתי את זה יותר מחלב בקפה. 

תודה על ההזדהותבריאות ונחת
אהבתי את התשובה
אפשר להכין חלב שקדים בביתעלה למעלה
יוצא סבבה
פעם הבאה נסי סויה (עדיף בטעם וניל) אצלנו זה מה ששותים וזה אחאמונה רעיה


את צודקת. לא טעים בכלל...רבה אמונתך!
כשעשיתי את אותו ניסוי כמוך, וקניתי שיהיה לקפה פרווה, וגיליתי שזה לא טעים לי בכלל... הוספתי את זה לעוגות בחושות במקום נוזלים. זה היה בסדר.

מזהירה לגבי חלב סויה- לטעמי הוא טעים *פחות* מחלב שקדים (נסיתי גם את הווניל). כלומר לא טעים בכלל. בטעם של מים שהתערבב לתוכם הרבה אבק.
אז את יכולה לנסות (הרבה כאן כתבו שאוהבים) אבל אל תבני על זה..
אני שותה חלב סויה בקפה.. זה בסדר!!לטובה
חלב לבד לא אוהבת לא משנה לי איזה מילדות...
כלומר מעדיפה רגיל אבל כן סויהלטובה
זה פרווה.. פתרון טוב
אני מסכימה איתך. גם לי החלב שקדים היה נסבל יותר מהסויה.מוריה
את הסויה פשוט לא יכלתי לסבול.
תנסי אולי חלב סויההדס1111


יש לחמניות כוסמין ממש ממש טעימותחדשדנדש

וגם בריאות...

נו. תביאיבריאות ונחת
מוממלץ ממשחדשדנדש

חלות כוסמין קטנות

 

אפשר להכין את הבצק ולעשות לחמניות רגילות...

אולי להוסיף דבש?ניל"ס

אני יודעת שכשאמא שלי מכינה "חלב שקדים" (מערבוב של שקדיה ומים) היא מוסיפה דבש/סילאן בשביל המתיקות.

תנסי חלב שיבולת שועל.אמת ואמונה
עם החלב שקדים תכיני עוגות
תודה על כל הרעיונות!!!בריאות ונחתאחרונה
אבחר אחד ואבצע.
ערב הפרשת חלה לרפואהמ.מ.
היי,
יש לי חברה שנמצא לה סרטן ואני רוצה לעשות ערב נשים לרפואתה. חשבתי לעשות ערב הפרשת חלה. מישהי יודעת מה עושים בערב כזה?
את ההפרשה עצמה עם ברכה ותפילות מתאימהתפוחית 1
אפשר גם שיעור שמלמדים על חשיבות המצווה.
תודיעי מתי את עושה ושם וגם מי שבפורום יעשה מביתו באותו זמןאו"ראחרונה