שרשור חדש
מישהו יודע אם אפשר לשים תבלין צ'ילי במקום רוטב צ'ילי?ר"ח
יוצא אותו דבר?
תבלין צ׳ילי חריף יותר מרוטב צ׳ילי*אשתו של בעלי*
אבל בעיקרון תלוי לאיזה מתכון את צריכה את זה...
לא חושבת. זה ממש לא דומה.נשימה ארוכה
ברור שזה לא דומה*אשתו של בעלי*
זה תבלין כמו אבקה
וההוא נוזל.
ממש לאג'ינג'ר
תבלין צ'ילי זה רק מרכיב אחד בתוך רוטב צ'ילי..

תבלין צ'ילי הוא בעצם פלפל חריף מיובש וגרוס.
רוטב צ'ילי כולל בתוכו את הפלפל אבל גם עוד המון רעל - מלאאא סוכר, מייצבים ועוד מרעין בישין.
הטעם כמובן אחר לגמרי.
אפשר גם להכין רוטב צ'ילי בבית הרבה יותר טעים ובריאבוריס
^^^ יש מתכון מצוין של רחלי קרוט (קרוטית)מ.א.

אני החלפתי שם חלק מהפלפלים החריפים בגמבות כדי להפחית חריפות.

אפשר את המתכון?סתם אחת
תודהסתם אחתאחרונה
לרוב הרוטב יותר חריף מתוק,התבלין ממש חריףרקפת לבנה
רעיונות לארוחת ערב ועודאבןישראל
כמה שאלות שיעזרו לי לסדר את התפריט השבועי שלנו שבזמן האחרון התבלבל לו..
מה אתם מביאים לילדים בבוקר לפני הגן חוץ מפירות?
רעיונות לארוחות ערב , לא מרקים?
ואחרון חביב מחפשת מתכון לעוגיות בריאות טעימות- לא קוואקר.
תודה רבה!
שקשוקה, קציצות טונה, פשטידת ירקות בתבניות אישיות..מקום בעולם
בבוקר - מאפין לא מאוד מתוק ושתיהבטהובן

 

בערב: ארוחה זריזה במיקרו - קוביות תפו"א, אבקת מרק פטריות, מים רותחים כדי כיסוי- מבשלים עד שתפו"א מתרככים והרוטב מסמיך והופך קטיפתי.

 

מאפינס ירקות וסלט

 

פסטה ורוטב בסיר אחד 

תודהאבןישראל
אשמח לרעיונות נוספים, בלי מיקרו, אין לנו..
תפוחי אדמה אפשר גם לא ביקרולטובה
כמובן ובאופניים שונים. טוסט. חביתה עם או בלי ירקות.
ארוחת ערב-רעיונות:*אשתו של בעלי*
*סמבוסק גבינה במחבת-
מכינים בצק קליל מקמח+שמנת חמוצה+ביצה.
מחלקים לעיגולים וממלאים בגבינה קשה.
מקפלים ומטגנים במחבת.

*שקשוקה.

*לביבות ירק.

*פריטטה(חביתה עם ירק מגורד כלשהוא-
בטטה/קישוא/תפו"א)

*סלט עשיר עם המון ירקות+ביצים רכות/קשות
ותפוחי אדמה מבושלים במים(אפשר לתבל אותם אח"כ-מל"פ,זעתר,פפריקה ושמן זית)

*טוסטים

*לחם מטוגן
אפשר מתכון עם כמויות לבצק סמבוסק? נשמע מענייןאפיהיל100


ווקשה!!*אשתו של בעלי*
350 גרם קמח תופח(שקית קטנה של קמח או 2 וחצי כוסות)
1 שמנת חמוצה(גביע=200 גרם)
1 ביצה
רעיונות מעוליםאבןישראל
שומרת אותם
תודה!
אולי תנסי לתת ביצה, טונה, גבינה, פנקייקהדס1111


לצערי לא מספיקה בבוקר...או"ראחרונה
קורנפלקס וחלב. עוגיות ותה. לפעמים אבוקדו וקרקרים.
למישהו יש מתכון לסלמון סטייק?ג'נדס

תודה רבה

אותו דבר כמו פילה ויוצא יותר טעים בנימינה


חחחג'נדס
אשמח לרעיונות.... נגיד עם חרדל דיז'ון
אני אוהבת עם שמן זית שום ומלח ולפעמים אני מכינה עם טחינהבנימינה

אבל נזהרת מלהמליץ שוב בפורום כי כבר המלצתי ואמרו לי שיצא לא מוצלח

אשמח דווקא לשמוע על המתכון הזהאור חיי
פשוט מכינה טחינה עם לימון, מלח ופטרוזיליהבנימינה

טחינה קצת יותר נוזלית מהרגיל, שופכת על הדג ואופה. 

 

בעלי ממש אוהב פעם שכחתי בטעות פילה סלמון שעתיים בתנור ולא התייבש בזכות הטחינה

תודה רבה, נשמע מגניב ממש!אור חייאחרונה
שמן זית, מיץ מלימון אחד, מלח, שום, טימין בזיליקום ורוזמריןאנונימית לרגע1


נשמע מעולהג'נדס
מלח רגיל או גס?
רגיל באמת מעולה מבטיחה שלא תתחרטי! 20-22 דק בתנור ולא יותראנונימית לרגע1

מכוסה בנייר אפייה

יצא נחמד מאוד!ג'נדס

כשאת באה לאכול את אוכלת ממש את העשבי תיבול או מורידה אותם?

איזה כיף!! אוכלת עםאנונימית לרגע1
איזה תיבול מתאים לסלט חומוס גרגירים פשוט?מתואמת

תיבול לא מורכב מדי... משהו שאפשר להוסיף על המקום.

תודה!

פלפל.מלח.לימון.שמן זית.אפשר פטרוזיליה/כוסברה קצוצהחילזון 123
תודה!מתואמת


גרגירי חומוס שלמים. צנוברים.מוריה
שמן זית. זעתר.
לימון, כמון, מעט מלחמחפשת^אחרונה
שעועית צהובה קפואהזכיתי
רעיונות למתכונים? לתיבול?
תודה
רוטב אדום/צהוב?*אשתו של בעלי*אחרונה
רוטב אדום-
לטגן בצל קצוץ.
להוסיף את השעועית הקפואה ולאדות יחד עם הבצל,כמה דקות.
להוסיף רסק עגבניות קטן ולתבל-
מל"פ,סוכר,פפריקה,א.מרק(אם יש),מעט רוטב צ׳ילי מתוק.
להוסיף מים ולהביא לרתיחה.
להנמיך אש ולבשל כ-20 דק' עד חצי שעה.

רוטב צהוב-
לטגן בצל קצוץ.
להוסיף שעועית ולאדות יחד.
לתבל-
מל"פ,כרכום,אבקת מרק.
להוסיף מים.
אני צריכה דחוף מתכון לעוגת שמרים מעולהחותמת+

שזמן ההכנה לפני התפחה 10-15 דק' ואח"כ מקסימום 2.5 זמן התפחה.

יש פה למישהו??

זאת מעולה!!!!!*אשתו של בעלי*

תודה. נראה לך אני יכולה לעשות חצי קמח לבן וחצי קמח כוסמין?חותמת+
עבר עריכה על ידי חותמת+ בתאריך כ"ו בחשון תשע"ט 11:26


לא ניסיתי אפעם*אשתו של בעלי*אחרונה
תנסי,אבל אולי תצטרכי להוסיף מעט מים לכמות המצויינת במתכון.
חיפש קצר בפורום ייתן לך המון תוצאותט'
מקדים ממש לשבוע הבא אשמח ממש לחוות דעתכםמיסטר דום

אבל בשבת הבאה אי''ה מארח זוג חברים , פלוס שני ילדים בני 4 ושנתיים
חשבתי לערב 8 כרעיים עם תפוחי אדמה

קציצות ושעועית ירוקה

מרק תימני (או גריסים תלוי במזג אויר)

בטטה בתנור עם תפוחי אדמה

עוגת שמרים או עוגת סבתא

עוגיות חמאת בוטנים

 

מתלבט אם להכין בורקס פילו ורוטב

המשך התלבטות מוסקה

 

זה לערב

 

לבוקר :

חמין

דגים

 

סלטים :

טחינה

חומוס

חצילים לבנים

גזר מרוקאי

סלק

סלט חסה

סלט קינואה עם חמוציות

 

מתלבט

על סלט כרוב

סלט גזר חי

סלט חציל אדום

 

כמובן שתייה חמה תה/ קפה

 

שתייה קרה מים / מיצים קולה

ו6 חלות קנויות

 

לדעתי,אין צורך*אשתו של בעלי*
גם במרק וגם בורקס/מוסקה.
תחשוב שישנם גם סלטים וחלות...ומנה עיקרית גדולה,עם כל האופציות שפירטת.
זה נראה לי די והותר!!
לגבי הסלטים-אם יש זמן ואין לחץ,אפשר להכין.
אני אישית אוהבת שנשארים סלטים מבושלים משבת...
אח"כ מכינים איתם סנדוויצ׳ים טעימים במשך השבוע...

אגב-מה זה 'עוגת סבתא'?
עוגה של פעם בסיר פלאמיסטר דום

שמפרידים ביצים מיץ תפוזים מתפוזים סחוטים אמיתיים עם תפוז שלם בפנים תמצית וניל לא הרבה סוכר (חצי כוס)

וזה מושלם אפילו אני שלא מחבב עוגות חולה עליה

8 כרעיים ל4 מבוגרים ו2 ילדים קטניםנחשון מהרחברון
זה לא יותר מידי?
נורא תלוי כמה הם רגילים לאכול.ת.מ.
הבנים שלי בגילאים האלה יכולים לגמור כל אחד יותר מ2 משולשים (למרות שמאז שהגדולה מפרקת לעצמה בד"כ גם הגדול רוצה ואז הוא אוכל פחות)
זה אחרי מרק וקציצות. ואן מרק תימני גם שם יש בשרנחשון מהרחברון
וחוץ מתווספות סלטים חלה... נראה לי מוגזם אפילו לי. ואני אוכל הרבה... תאמינו לי...
לדעתי זה המוןs83
הייתי מורידה את הכרעיים והתפוא.
מכינה שניצלים ואורז במקום רוב הסיכויים שהילדים יאכלו את זה מאשר עוף.
גם המרק לדעתי מיותר אבל יש כאלה שאין אצל שבת בלי מרק אז לא יודעת איפה אתם בסקאלה.
בטח שלא מוסיפה בורקס ורוטב ומוסקה.

בבוקר הייתי מכינה בנוסף לחמין גם אורז ושוקיים עבור הילדים.

בהצלחה רבה
לטעמייראת גאולה
חסר אורז😏, בפרט שילדים אוהבים.
אני לא רואה צורך בתפוחי אדמה גם בעוף וגם עם בטטות.
וגם לדעתי זה המון עוף. הייתי מכינה 5, מקסימום 6 כרעיים. לילדים מלכתחילה לא לתת רבע עוף אלא שוק / משולש.
שכחתי לכתוב אבל התכוונתי ל2 כוסות להכין אורז לבן או צהוב עםמיסטר דום

גזר

תשאל אולי את ההורים מה להכין לילדים?אפיהיל100

התפריט יפה, ואולי כפי שכבר כתבו לך אחרים קצת יותר מדי

אבל מה שקצת מטריד אותי זה שהוא לא תואם ילדים כל כך

אולי חלק מהילדים. אני לא יודעת. אבל את הילדים שלי בגיל הזה זה לא היה עובר

נכון שמדובר בסה"כ בשני ילדים, שאחד מהם בן שנתיים, ואני לא בטוחה כמה יהיה ליד השולחן,

אבל אתה רוצה שיהיה להם מה לאכול

אז ממש אז הייתי מתייעצת עם ההורים מה להכין להם. ואז אתה רגוע והם רגועים

אולי בכלל יציעו או יאמרו שהם יביאו משהו עבור הילדים

בהצלחה

 

5 כרעיים יספיקו ועוד ישאר לדעתי...חילזון 123אחרונה

במיוחד שיש גם קציצות
ואם יש תפו"א אדמה בעוף לא צריך גם תפו"א בבטטה
נראה לי שעדיף אורז לבן ולא עם גזר בגלל הילדים (אלא אם כן הם לא בררנים כ"כ. תברר...)

יכול להיות שלבוקר כדאי לחמם גם אורז וקציצות שיהיה לילדים.

חוץ מזה יש מספיק אוכל. לא צריך גם בורקס לטעמי.
והכל נשמע טעים ומצויין!
 

כשאתם מכינים מרק עוףמטילדה

איזה חלק של העוף אתם שמים במרק?

שוקייםקרן-הפוך
גמני שמה שוקיים ^^^*אשתו של בעלי*
אה...ולפעמים גם גרונות הודו*אשתו של בעלי*
לבןציף
חזה מה שניקרא
עצמותמ.א.

הכי כיף: להכין פרגיות מהכרעיים, לבשל את העצמות במים, לסנן (או סתם להוציא את העצמות) ואז להכניס למים את הירקות והתבלינים ולבשל.

יוצא ממש ממש טעים.

לא אוהבים עוף מכובס, אז חבל לנו לבשל עוף במרק. 

איך את עושה פרגיות מהכרעיים?פרח כתום
נורא קשה לחתוך.
סכין טוב וזה צ'יק צ'אקנחשון מהרחברון
או מספריים טובות. הרבה יותר נח.חילזון 123


פחות אוהב... סכין זה הכי נוח...נחשון מהרחברון


אבל לא כשמוציאים עצמות...בשביל זה צריך סכין עם להב צר וחדבטהובן


אפשר הסבר איך עושים?פרח כתום
כןבטהובן

מפרידים שוק מירך

משתמשים רק בירכים כמובן

מבצעים חתך עמוק לאורך העצם המרכזית בירך ועד העצם

כעת נכנסים עם הלהב הצר ומפרידים את הבשר שעוטף את העצם

מנתקים בקצוות

חתך והפרדה לאורך העצם שבצד

וזהו בעצם

אפשר לעשות גם עם השוק. יוצא גדול יותר ונוח...נחשון מהרחברון
לא יודעת, לי הולך מצויין עם מספרייםחילזון 123


בעל טוב וזה צ'יק צ'אק ;)מ.א.


לא יותר פשוט לקנות פרגיות מוכנות? (-:*אשתו של בעלי*
מעניין אותי להצליח פרח כתום
בהצלחה!! 🌸*אשתו של בעלי*
קודם כול עדיף לעשות את זה עם סכין קטנה כמה שיותר חדהבוריס
לוקחים את הקרע (חשוב או טרי או מופשר עד הסוף) מהצד של השוק ומסובבים את הסכין סביב הקצה של השוק,(כאילו עושים חתך כמו טבעת סביב השוק שיגיע עד לעצם).
עכשיו עוברים עם הסכין על הצורה של הקרע ופשוט חושפים את העצם.
ברגע שהעצם חשופה עם הידיים מנסים ''לקלף'' את הבשר מהעצם, ונעזרים בסכין לחתוך גידים.
אחרי שגומרים אפשר להוריד את העור אפשר כמובן גם בהתחלה.

מקווה שיצא מובן
ברורג'נדס

חברה שלי קונה קבוע פרגיות מוכנות. ופעם אחת שנגמר בסופר היא קנתה את העוף (כרעיים) ועבדה ועמלה במטבח (ברור כי היא לא מיומנת זה גם נכון) מלא זמן ואז היא שקלה את כל העור והשומן והעצמות- זה היה שווה למשקל של הפרגיות שיצאו לה....

כלומר אם עוף עולה באיזור ה20 לקילו (עוף שלם) וכרעיים באיזור ה25 לקילו (ואפשר לבקש בלי עור אבל בשקילה הוא שוקל לך לפני שמוריד את העור) ופרגיות 50 לקילו, אז מה הקטע לעשות בבית?? אלא אם יש אנשים שזה כיף להם התרפיה (ברצינות אני אומרת)...

כשעושים טוב זה בערך 70 פרגית 30 עצמות ועורנחשון מהרחברון
עדיין די משתלם. צריך לדעת לפרק נכון...

חוץ מזה שמהעצמות והעור עושים ציר ומקפיאים וזה שווה את העבודה גם אם זה אותה עלות
למה לעשות מהעור ומהעצמות ציר???ג'נדס

העור זה לא משהו בריא... אין שם ערכים תזונתיים כלשהם.... כנ"ל העצמות...

טעם... זה הקטע של ציר. לא אוכל את העור/עצמותנחשון מהרחברון
רק לוקח טעמים ושומן. המשתמש ברובים לבשר/קציצות מרקים ועוד...
זה יוצא ממש טעים.מ.א.

אפשר להכין ממנו מרק עוף (לא צריך להוסיף שום חלק של העוף - מתאים במיוחד למי שלא אוהב עוף מכובס), ובאופן כללי זה מעשיר (ומבשיר...) תבשילים. 

 

 

פשוט כן, אבל הרבה יותר יקר...מעפר אני באה


עצמות חזה, כנפיים, גרון הודובטהובן


כרעיים חתוכות ל-2. ו\או כנפיים. או חזה עוף. תלוי אם המרק זהחילזון 123

עיקר הארוחה או לא.
חזה עוף יוצא די יבש אז פחות אוהבים.

את הכרבולתשוליינית
כנפייםבונים מגדל
לפעמים גרון לעצמות. כשמפרקים עוף לבד או כשזה מה שיש בסופר.
לא חלקים שאנחנו אוכלים ככה. לא אוהבים עוף מכובס.

ומהשאריות, אוגרים מנוקה, ואז עושים סוג של בורקס בשר.
גרונות וכנפייםג'נדס


כרעיים וכנפייםאפיהיל100אחרונה

אפשרות נוספת היא לפרק עוף שלם

את חזה העוף להכין למשהו אחר

ואז 2 כרעיים 2 כנפיים וכל השלד 

כי הכנפיים או השלד מוסיפים טעם למרק שהוא שונה מהכרעיים

 

כמובן שאפשר רק כרעיים אבל אז צריך יותר כרעיים

יוצא אז טעם עוף אמיתי, אבל יותר יקר (לא בטוח. צריך לעשות חישוב עד כמה שונה) 

אבל צריכים לציין שאפשר לנצל עוף מהמרק 

אני אישית אפילו אוהבת אותו כפי שהוא. אבל לא כולם

כמה זמן אפשר לשמור ריצ' שהוקצף?ושוב אתכם
במקרר כמובן
אפשר להקפיא להמווון זמן (עטוף היטב)יראת גאולה
גם במקרר נשמר יפה הרבה זמן, לא בדקתי עד כמה.
שבוע במקרר אמור להיות בסדר נכון?ושוב אתכם
אתמול טעמתי וזה היה אחלה..
השאלה אם אחרי שבוע במקרר כקצפת- אני יכולה להקפיא את זה בתבנית קטנה. חשבתי להשתמש בשארית הזאת בתור גלידה יחד עם עוגה חמה..
שבוע זה בסדר גמוריראת גאולה
ואפשר להקפיא עכשיו לדעתי.
טעים מאוד בתור גלידה...
תודה רבה!!ושוב אתכםאחרונה
ארוחת צהרים לא חמה ומבושלתטאבולה ראסה
טוב, אני צריכה רעיונות לארוחת צהרים שתשרוד יום שלם (פחות קשה במזג אוויר הזה)
ושתהי מזינה ובריאה ותעזור לי לשרוד עוד כמה שעות
כשאני חוזרת הביתה הדבר האחרון שיש לי חשק אחיו זה לאכול מבושל. לכן זה חייב להיות במתכונת הזו...
לדוגמא: שבוע שעבר הכנתי קינואה, ירקות בתנור וסלמון...
צריכה עוד רעיונות כאלו. אין לי בעיה שוב עם ירקות בתנור (אנטי פסטי) אבל צריכה עוד רעיון לגיון שמסביב.
חשבתי אולי משהו שיהיה בצורת סלט? עם הירקות האפויים

בקיצור שוטו
סלט פסטהסתם אחת
סלט עם טונה?יראת גאולה
קראתי איפהשהו על מישהי שהמליצה לעשות כמותה -
מכינה בעבודה סלט שכולל עלים (חסה וכדומה), חלבון (טונה, שניצל, או עוף שנשאר מהבישולים, ביצה קשה..), משהו מתוק (צ'יפס בטטה, חמוציות, פרי כלשהו).
תוסיפי כמובן שומן (אבוקדו, טחינה, שמן זית, אגוזים).

ולי אין בעיה במזג האוויר הזה לאכול אוכל מקופסה שהיה מחוץ למקרר מהבוקר. פסטה, אורז, שניצל, ירקות מאודים וכדומה... כמעט כל ארוחה מבושלת.
מאוד לא מומלץ לאכול טונה מקופסת שימורים בדרך קבעברוקולי


מה, למה לא? ומה נחשב באופן קבוע?מטילדה
בגלל כמויות הכספיתברוקולי
ולא יודעת מה ההמלצה, שווה לשאול דיאטנית
תודה!טאבולה ראסה
איכשהו יבש מוחי ולא הייתי בראש לחשוב על רעיונות...
טונה וירקות. להקפיץ את הכל יחדפרפרית אש


רעיונותברוקולי

 

קציצות דגים (אפשר חריפים ברוטב אדום, אפשר המבורגר דגים, מידי פעם קציצות טונה) 

קציצות בשר / עוף / הודו בתנור 

 

כל מיני לביבות בתנור: כרישה/ תירס/המבורגר עדשים \לביבות עם ירקות \אורז עם ירקות

סלט עוף 

טורטיות עם עוף בפנים 

שניצלים 

דג מושט 

 

סלט טאבולה עם בורגול 

תבשיל קטניות 

אם יש איפה לחמם אז עכשיו חורף ואפשר מרקים 

 

 

רעיונות מעולים...טאבולה ראסה
הבעיה עם הקציצות דגים שאין לי מטחנה ואין אצלנו לקנות טחון...
לביבות זה רעיון טוב. צריכה לחפש משהו שיהיה לטעמי..
כרגע אין איפה לחמם.
הזמנתי מהאיביי איזה קופסא כלשהי עם אפשרות לחיבור לחשמל וחימום. נראה מה יצא מזה.
מאפינס עם ירקות וגבינות- תירס ברוקולי וכוחמישייה ב"ה
סלט עם רצועות עוף
קציצות טונה עם פירה/תפוא/ירקות
נשמעת מעניינת הקופסה מאיביי, יש מצב לקישור?טליה123


אחרי שהיא תגיע אשתף בשמחה...טאבולה ראסה
(צריכה כבר לאסוף מהדואר. נראה שזה יגיע ואצלם בכיף
לגבי הדגים שימי במג'מיקסאמת ואמונה

טוחן מעולה

קציצות דגים קפואים לקצוץ עם סכין טוב את הדגנחשון מהרחברוןאחרונה
לסוג של טרור ןלהכין ממנו קציצות. עובד מצויין
בואי לוואטספ עם מתכונים גברתתמקום בעולם
סטודנטית מורעבת מחכה לך
את יודעת איפה למצוא אותי ברוקולי


אני מכינהמירי ל

ארוחה חמה ומזינה שהיא פילה עוף רצועות  מטגנת טיפה בצל, בינתיים מערבבת את הפיל עם תבלינים כולל כורכום ומרק עוף, ומכניסה לסיר לקראת הסוף תפוחי אדמה. אחלה ארוחה.יוצאת צהוב כתום 

יש כמה רעיונות-אמא12

סנדוויץ עם חזה עוף/שניצל. בפיתה, בלחם, בבגאט..

 

סלט עם קטניות- נניח סלט עדשים וכוזברה, פטרוזליה וכו'. וירקות טריים- אפשר עגבניות שרי שזה פחות מתכווצץ.

 

קציצות טונה. קציצות עדשים (בעדשים יש חלבון אז זה תחליף טוב לבשר)

 

פיצה. מאפים ממולאים (כמו סמבוסק ביתי)

 

תפו"א ובטטה בתנור.

 

סלט של רצועות גמבה, קישוא, ופטריות מוקפצים עם חסה (כמו אנטיפסטי סלטי..)

מה אפשר לעשות עם 6 חלמונים?מטילדה
אלפחורסברוקולי


ממ אפשר מתכון?מטילדה
אני מכינה את הגרסא של קרין גורןברוקולי


אני אהבתי את של ניקי ב. (משל קרין גורן הייתי מפחיתה סוכר)יעל מהדרוםאחרונה
חביתה, מיונז, ליקר, פשטידה..ט'


מה אפשר לעשות עם קרקרים לא טעימים?הריונימית

 

קנינו כמה חבילות של קרקרים לא מוכרים והם ממש לא טעימים לנו

מה אפשר לעשות איתם? חבל לנו לזרוק...

אולי לטחון לבסיס לפאי מלוח ללא אפיה?!ט'
יש לך מתכון לפאי מלוח?הריונימית
מה זה כולל בדרך כלל?
לא..ט'
בדרך כלל המתכון לבצק כולל קמח, חמאה, ביצה ומעט סוכר או מלח.

ומה שמים בפנים? אני לא מכירה בכלל פאי מלוח..הריונימית


קוראים לזה קיש.. לא פאי. פאי זה מתוק. טעות שליט'
קישים | עוגיו.נט

בדרך כלל חלבי, לדעתי.

בד"כ ירקות(בטטה,בצל,פטריות...)*אשתו של בעלי*
ולפעמים שילוב עם גבינות(קוטג׳,לבנה,גבנ"צ מגורדת)
ומעל רוטב רויאל(ביצים+שמנת מתוקה+מל"פ)
לאכול.עם מטבוחה/ חומוס מתובלמחפשת^
או כשממש רעבים
זה עד כדי כך לא טעים שזה לא יעזור...הריונימית
אם עוד אקטואלי...תות

תגגלי "עוגיות קרקרים בצק אלים"

לא ניסיתי.. אבל אני ממש אוהבת את האתר שלה

לתרוםבטהובן


זה לא טעים כי זה חסר טעם?רבה אמונתך!אחרונה
או שזה עם טעם שהוא לא טעים?

אם זו האפשרות הראשונה, הייתי מנסה לשלב במשהו אחר (כמו העוגיות קרקרים. או לפורר ולהשתמש כמו פירורי לחם)

אם זו האפשרות השניה- פשוט לזרוק. כי כל דבר שתכינו עם זה יצא לכם לא טעים
האם יתאים להכניס למרק אפונהחייצ'ו

פטרוזיליה או עלי סלק? (זה מה שיש בבית)

מה אפשר להכניס שזה לא יהיה תפל?

לטעמי לא. למה יוצא לך תפל? איך את מכינה?ט'


>>חייצ'ו

בצל, שום, גזר, גריסים, אפונה יבשה (מושרית לילה).

תבלינים- מל"פ, קצת כמון, קצת כורכום.

זה המון דברים למרק אחד.. למה יוצא תפל?ט'

אני מכינה ככה:

הרבה אפונה יבשה והרבה מים, כמה הרתחות, כשהאפונה מתחילה להתפרק מוסיפה רבעי בצל וקוביות גזר.

מתבלת במלח וכמון וזהו.

 

 

בטח שפטרוזילה הולך!!*אשתו של בעלי*
משדרג מאוד...
ואם את טוחנת בסוף את המרק,אז זה יצבע יותר את המרק בירוק ויתן יותר טעם.
אני שמה לפעמים גם עלי כרפס...
אפונה יבשה? המון שוםבטהובן

שורש פטרוזיליה ואם שייך פרוסות קבנוס

 

תוותרי על הכמון והכורכום - לא שייך, גם גריסים לא מקומם במרק אפונה

 

אני מכין לפי המתכון הזה  לאכול לשנות להנות: מרק אפונה יבשה

שמיר. ממש הולך עם אמונהמעפר אני באהאחרונה


מחפשת מתכון לעוגיות בריאות (יחסית, כמובן) שילדים יאהבו...+mp8
תודה מראש!!
עוגיות קוואקר?יעל מהדרום
גם +mp8
אני אכתוב לך מתכון אחר כך בלי נדריעל מהדרום
תודה +mp8
לאיזה קוואקר הכוונה במתכון?avigail1984

הכוונה קוואקר אינסטנט - להכנה מהירה?

 

מניחה שכןיעל מהדרום
אני מכירה מתכוניםג'נדס

שזה עם השיבולת שועל הגסה, לא הדקה (אינסטנט)

אפשר גם וגם. זה יוצא אחר אבל בשניהם טעים.ת.מ.אחרונה
(אני גם מכינה מהמתכון הזה ומכינה כל פעם לפי מה שיש בבית)
>>>ג'נדס
בכללי, כל דבר לנסות להוריד את כמויות הסוכר הלבן, ולהשתמש יותר בסילאן טבעי (לא הסירופ תמרים). להוריד בכמויות שמן- להשתמש ברסק תפוחים יש לא מעט מתכונים לעוגות בחושות או להחליף עם שמן קוקוס. בהתחלה במקום כוס שמן נגיד, לשים רבע שצן קוקוס ו3/4 הרגיל... לאט לאט לא תרגישו בהבדל...
כמובן קמח מלא, חיטה כוסמין... מה שבא לכם...

לנסות שזה יהיה על בסיס משהו טבעי, כמו אגוזים, שקדים (טחונים כמובן כי לילדים אסור אגוזים...)

אפשר לקנות מטחנת תבלינים/קפה וזה טוחן הכל, לא צריך לקנות מוצר מדף של קמח אגוזים...

זה לא רק פחות מזיק, זה באמת עם ערכים תזונתיים טובים!!!

תכף אוסיף מתכונים...
מתכוניםג'נדס

מאפינס בננה

הערות:

*במקום שוקוצ'יפס אפשר לשים שברי שוקולד מריר של ה85% הפרווה או אם לא טעים לכם אז ה60% של עלית... ממש לא שוקוצ'יפס הם מפוצצים מרגרינה ברמות של בעעעע

* קמח מלא במקום לבן

*במקום 1/3 כוס סוכר שמה כף סוכר חום ועוד 3 כפות סילאן... האמת עשיתי לפי העין לא מתחייבת על הכמות. הקטע בממתיקים אמיתיים כמו סילאן ומייפל (אמיתי!) זה שהם לא סתם מתיקות וזהו. זה משהו אמיתי שהוא מתוק. זה תמרים שהם מתוקים. לכן זה בא עם טעם של תמרים וא"א לשים כמה שרוצים.... תתחילי עם 2 כפות פחות סוכר ובמקום שימי כף גדושה סילאן... תראי איך זה מתחבר לך בטעמים...

*במקום שמן קנולה, שזה שמן הרוס, מזוכך שלקחו ממנו כל חלקה טובה והשאירו רק את השומניות (לא מאוד שונה ממרגרינה לדעתי...) עדיף להשתמש בשמן קוקוס ונכון הוא די מורגש בטעם אבל בעוגות בחושות פחות. בעיקר בריח כשזה בתנור אבל מתרגלים. ואני מלא אוהבי הקוקוס...

מתכון ממש חמוד וכיפי...

(יודעת שביקשת עוגיות אבל כרגע זה מה שעלה לי)

>>>ג'נדס

עוגיות התמרים המפורסמות של מלכה ברכה

 

הוא ממש מעולה כמו שהוא רק שכן יש בו קצת סוכר אבל פחות נורא.

את זה לא ניסיתי, נראה שווה!ג'נדס

סילאניות – עוגיות סילאן ושקדים מתפוצצות | עוגיו.נט

כן יש לא מעט סוכר בע"ה נראה איך אעשה בפועל... אבל לפחות יש לו שני בסיסים טובים, הסילאן והשקדים שזה מעולה!

תודה רבה!!+mp8
מחפשת מתכון ללחמניות מזונות, תודה איזה יום שמח


אצלינו מוסיפים יותר סוכר🙈מחפשת^
אולי ללוש בעיקר עם חלב שמן וביציםפשוט_
אם אני לא טועה שזה בעיקר מים זה מה שמשנה את המצב

רק לשים לב שיש דין שונה לאשכנזים וספרדים
ברגע שקובעים על זה סעודה לאשכנזים זה עדין המוציא (כזכור לי)
להיות ספרדיזכיתי
אז אשכנזים יכולים במקום מים לשים מי פרות ואז הבעיה נפתרה איזה יום שמח


למיטב ידיעתי אם קובעים על זה סעודה זה המוציא בכל מקרהמ.א.

מציאותית - אני לא מכירה סיטואציה שבה אוכלים לחמניה ולא קובעים סעודה (אא"כ אוכלים ביס קטן כדי לטעום). 
 

הכותבת אינה רב, הכותבת כן אשכנזיה וכך נוהגים בבית הוריה. 

כך גם אנחנו^ג'נדסאחרונה


שימי מיץ ענבים או משהוהעוגב
ללא גלוטן מגן דוד123

היי אשמח לקבל מתכונים לפשטידה פרווה/ חלבית או כל מאכל אחר פרווה/ חלבי ללא גלוטן?

 

והכי חשוב שלא יהיה מסובך מידי להכנה ;)

 

תודה לכן/ם!

תפו"א מגורדים+בצל+ביצים ולתנורהנורמלית האחרונה
על אותו עיקרון- תפו"א ובטטות פרוסים +ביצים

גם מעקודה/מחאמר - פשטידה מרוקאית - היא ללא גלוטן
יש אתר של מתכונים ללא גלוטן.תתפוחית 1
אני חושבת שצריך לשים דגש על סחיטת הירקותהעוגב
אחרי שמגרדים, כדי לא להזדקק לקמח שיספח את המים וידביק את הפשטידה...
תמיד אפשר להשתמש בקמח תפו"א, קורנפלור או קמח קונדיטורבטהובןאחרונה


מחפשת מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מקמח מלא וללא מרגרינהאנונימית245
שיהיו רכות
קחי את המתכון של אופנהיימר, ותבצעי את השינויים הבאיםארץ השוקולד
1. להמיר 200 גרם מרגרינה במאה מ"ל שמן.
2. 2 כוסות קמח מלא במקום 2 ורבע כוסות קמח לבן.
200 גרם מרגרינה=200 מיל שמן*אשתו של בעלי*
קצת יותר מ-3/4 כוס.
אני יודע שזה כמה שזה שווה, אבל לטעמי עדיף להוריד את הכמותארץ השוקולד
ככה אני אופה
והמרה נוספת מגניבה שנזכרתי בה עכשיוארץ השוקולד
(מזמן לא עשיתי ככה, אבל היו פעמים שעשיתי את זה ויצא אחלה)

במקום 200 גרם מרגרינה:
50 מ"ל שמן ו100 מ"ל חמאת בוטנים.
רק כדאי לשים לב לחמאת הבוטנים,מ.א.אחרונה

כי היא בעצמה יכולה להכיל שומנים מוקשים. 

יש חמאות בוטנים שהן 100% בוטנים, עדיף להשתמש בהן.

תודה,יצא מעולהאנונימית245
בשמחה, טוב לשמוע ותודה על העדכון👍ארץ השוקולד
עוגיות פרווה שוקולד ציפס של עוגיו נטעלה למעלה
מחמאה שהתאריך שלה היה לפני שבוע ושמתי אותה במקפיא,טוב/לזרוק?בנגקוק

(כשראיתי שהתאריך לקראת סיום ואין לי זמן להכין, שמתי בהקפאה)

לרגע חשבתי שמדובר על מחמאה ממישהופרח-אש
לדעתי אין בעיהנשימה ארוכה
עד כמה זמן?בנגקוק
בנחת. זה מרגרינה לא איזה מוצר רגישנשימה ארוכהאחרונה
וזה בהקפאה. לדעתי אין סיכון גם אם זה יחכה כמה חודשים
מנגו וקיוויגלוטנית לשעבר
נשאר לנו הרבה מנגו וקיווי.. אשמח לרעיונות מה לעשות איתם..
אפשר להקפיא?
לקלף, לחתוך לקוביות ולהקפיאט'

לטחון קפוא לגלידה או שייק ליקוק

לאכול ככה. סורבה/גלידה. סלט פירות. לשלב בסלט חסה וכאלה.משיח נאו בפומ!אחרונה
שייקים. אפשר להקפיא. רצוי לחתוך לקוביות לפני.
תפריט לסעודות שבת וירא - שוטו:ט'


חפשי את עוגת פאדג' באתר של ניקי בט'


מדוע לבשר כבש גדול יש רח עז ולטלא לאשלום שטרית יקר
זה תשאל בפורום "מגדלי בקר"*אשתו של בעלי*
לא נראה לי שזו הכתובת..
ע.י.צ'יאל

כי לכבש גדול יש יותר אחוזי שומן.

לבשר כבש יש ריח ייחודי שהרבה לא אוהביםאמת ואמונהאחרונה

ככה זה.