שרשור חדש
עזרה בהשלמת ארוחהכן אני

יש לי אורז ואפונה,

מחפשת משהו שאפשר להוסיף לארוחה,

שיהיה פשוט להכנה.

ולא משהו בשרי שצריך להפשיר.

 

תודה

ממממ...*אשתו של בעלי*
נקניקיות? לא הכי בריא שבעולם,אבל בשרי ולא צריך להפשיר.
אפשר קציצות טונה.(לאפות בתנור)
לא אוהבת נקנקיותכן אני

וקציצות טונה- איך את מכינה?

מכינה ככה-*אשתו של בעלי*
בקערה שמה 2 קופסאות טונה
2 ביצים
שום כתוש
פלפל שחור
טיפ קטשופ
בצל קצוץ
מערבבת היטב.
מכינה קציצות,מניחה בתבנית ולתנור.
לפעמים אני מכינה בוואריציה אחרת:
מבשלת תפו"א,מועכת לפירה.
מוסיפה טונה,
בצל,
שום כתוש,
פטרוזיליה,
מל"פ.
מערבב היטב ומטגנת.
תודהכן אני

אני מכירה בסגנון של השני,

אבל אז זה יותר עבודה- גם לבשל את התפוחי אדמה, וגם אחר כך לטגן.

הראשון באמת יותר פשוט.

משהו ליד האורז והאפונה?בטהובן

אפשר להכין את האורז והאפונה בתוספת עוד ירקות וחביתה מקושקשת- אורז סיני- ארוחה לכל דבר יחד עם חמוצים

תם ונשלם

זה לא אורז שמכינים בצורה מסוימת?כן אני

יש לי כבר אורז מוכן.

אורז סיני אפשר להכין משאריות אורז מבושלבטהובןאחרונה


איזה תנור עדיף: דלונגי או בלומברג?אחת האדם

אני מחפשת תנור אפיה דו תאי למשפחה גדולה עם ילדים קטנים בלע"ר ומתלבטת בין שני דגמים delongi NDS1218 W/N

 Bloomberg KHDGNS133w מישהו מכיר ויודע להמליץ?

דלונגי מומלציםעלה למעלהאחרונה
פיתות ביתיותאיזה יום שמח

האם יש לכם מכשיר להכנת פיתות ביתיות או שנתקלתם בכזה?

 

כן.. אחלה מכשיר!מחשבות....
כן, מחבת ט'


תנור חום מקסימלי, תבנית אמצעיתאו"ר
אפשר להכין במחבת רגילהאומנות באמונה
יוצא מעולה👇
סיר פלא. יוצאות פיתות טובותבת מלך!!!!

תודה לכן!איזה יום שמח

מעדיפה משהו שמיועד לזה

פיתות עפות אצלנו בבית

סיר פלא זה משו אחר*אשתו של בעלי*
זה סיר גריל חשמלי
צודקת. טעיתי. שכוייח על התיקון בת מלך!!!!
יש. מחבת כזו עם למעלה עוד מחבת חשמלית...נחשון מהרחברון
זה נקרא מחבת לפיתות
זה נקרא-סיר גריל חשמלי*אשתו של בעלי*
אפשר לעשות בו גם-קבבים,קציצות,נקניקיות וכו'...
וגם פיתות.
אין לו רשת. זה ממש מחבת רק שיש עוד מחבתנחשון מהרחברון
מחוברת בציר מלמעלה שהיא חשמלעת. החלק התחתון ללא חשמל, רק על הגז
יש גם כזה שהוא חשמלי לגמריהנורמלית האחרונה
אפשר למצוא בשוק, אצל הערבים.
אחר מאיזו בחינה? גם זה מחבת 'כפולה' לפיתותהנורמלית האחרונה
חום של אש הוא לא כמו חום של גז.נחשון מהרחברון
זה יוצא אחרת...
אההנורמלית האחרונה
נשמע שעל הגז יותר טעים.
אם כי בסיר שאני מדברת עליו, יש גופי חימום גלויים בחלק העליון
תקאיא מה שיש לנו בן איזה 35נחשון מהרחברון
רק השכבת שרוף נותנת טעם אחר

אש ממש זה אחרת מחשמל. מניסיון... גם אצלנו למעלה זה גופי חימום גלויים
לחמותי יש- היא מכינה בזה סלוף של תימניםbinbin
קנתה את זה בנוסח תימן אני חושבת
יש לי סיר גריל חשמלי. יוצא מקסים!כלה נאהאחרונה
בכל חנות כלי בית או בשוק
ארוחת צהרים בשעה מאוחרתח ת ו נ ה

מה עושים אם חוזרים מהעבודה בסביבות 4-5 אחרי הצהרים, ורק אז אוכלים ארוחת צהרים בשרית, ואז בערב גם לא כזה רעבים וגם אי אפשר לאכול חלבי, ויוצא שבאופן קבוע מדלגים על ארוחה, למישהו יש רעיונות לארוחה יותר קלילה ולא בשרית?

כמו סעודה שלישית בשבת בחורף. לא חייבים חלבי.קרן-הפוך
סלטים שונים, חביתות, טונה, לחם, חומוס, טחינה.
לאכול בעבודה בשעה מוקדמת יותר ארוחת צהריים קלה/ חלביתיעל מהדרום
לק"י

ובערב ארוחה בשרית מבושלת.
אם לא רעבים בשביל מה לאכול?רבה אמונתך!
לא צריך לאכול כששבעים.
אלא אם כן מדובר על אדם בתת משקל, או עם הוראה רפואית כן לאכול.

מה קורה בבוקר עד שאוכלים ארוחת צהריים? זה הרבה זמן.
לפי ההמלצותבטהובן

בבוקר אכול כמו מלך, בצהרים כנסיך ובערב כעני, אז פירות,  מאפינס ירק פרווה, פסטה ברוטב עגבניות וכדומה

ההמלצה לא בדיוק מתאימה לאורח החיים שלנוקרן-הפוך
בעולם הישן, ובוודאי בתקופה העתיקה בה הדברים נכתבו - אנשים היו בבית, רובם ככולם חקלאים, אחרים סוחרים ובעלי עסקים קטנים.

היה להם זמן בבוקר לאכול ארוחה מלאה ומשביעה.

למי היום יש זמן ואפשרות לאכול ארוחת בוקר רצינית... חוץ מאשר בזמן חופשה בבית מלון?
רעיונות*אשתו של בעלי*אחרונה
פסטה
פתיתים
קציצות טונה
טוסט וסלט
לביבות(תפו"א/ירק)
בישולים לשבת - בחמישי או שישי?מטילדה
אני אוהבת לבשל בשישי כדי שיהיה כמה שיותר טרי
בעלי אוהב בחמישי כדי שלא יהיה לחץ בשישי (צודק ;))

באיזה יום אתם מבשלים
ומה הדברים שהכי חשוב לכם להכין בששי כדי לשמור על טריות? וכנגד- מה תמיד תכינו בחמישי כדי לחסוך לחץ בששי?


אני אפיות וסלטים תמיד עושה בחמישי.
את הדגים והבשר אני אוהבת בששי וגם תוספות כמו אורז ותפוחי אדמה...
מתלבטת אם להכין את האורז והתפוחי אדמה בחמישי יהיה כזה נורא...
גמני מחלקת בין חמישי ושישי*אשתו של בעלי*
את ההכנות לשבת.
באופן כללי-מכינה מה שיוצא מתי שיוצא.
מה שכן-אפיית חלות תמיד בשישי!!
כמו כן גם אורז תמיד בשישי.
שאר הדברים מתחלקים באופן חופשי ולא קבוע.
מעניין על החלותמטילדה
כי דווקא חלות אפשר להקפיא וזה שומר יוםי על טריות..
כשמחממים על הפלטה זה כאילו יצא מהתנור...


גם אני מכינה אורז תמיד בששי-
הפעם הכנתי היום, נראה אם ארגיש הבדל משמעותי בטעם ובטריות...
סתם שריטה שלי...*אשתו של בעלי*
ואם יוצאות לי 3 חלות,אז כמובן שאני מקפיאה.
אין מה להשוות חלות שאופים ביום שישי שעוד לא עברו הקפאהכלה נאה
אורז ותפוחי אדמה לא מתקלקלים מאוד מהר,פשיטא
הייתי בכיף מכינה מחמישי.
כנ"ל חלק סלטים שמחזיקים מעמד הרבה זמן. (למשל סלט סלק שאני מכינה מחמישי מחזיק מצויין לשבת)
שניצלים לא מתקלקלים מהר.
בשר, מרקים ודגים כן מכינה בשישי כי הם הכי טעימים טריים טריים.
בכללי לשמור את האוכל הכי מאחורה במקרר, שישמר הכי טוב.
סלט סלק*אשתו של בעלי*
מעבר לזה שהוא מחזיק טוב מחמישי עד שבת,
אני מבשלת תמיד בחמישי ושמה במקרר עם מי הבישול כדי שיתפוס צבע חזק עד למחרת.
בבישול עצמו הוא מוציא קצת צבע וצבעו מתחזק חזרה אחרי לילה בתוך המים שלו.
דווקא מרק אנחנו אוהבים להכין בחמישיהעוגב
גילינו שאחרי לילה הטעמים פשוט הרבה יותר טובים, אז מכינים בחמישי שייצא משובח בשבת
ברוך השם סיימתי הכל כבר בצהריים🙂אסתר יוסף
וואו חרוצה!מטילדה
אין דברים שהיית מעדיפה שיהיו טריים?
דגים, בשר, מרק...
לא מפריע לך שזה כבר מיום חמישי בבוקר?
על הפלטה הכל כאילו נעשה עכשיואסתר יוסף
יש דברים ששמים למשל על טיפה הגבהה כדי שלא יתייבש כמו דגים למשל
אבל רק אורז אני משאירה לדקה ה90 לפני שבת כדי שיהיה טעים
נקיונות בחמישי בישולים בשישי. כשנקי הכל רץאמא לנסיך קטן
חוץ ממטבוחה עושה הכל בשישי. אבל לפעמים יום חמישי כבר מקלפת כל מה שאפשר לקלף מראש כמו תפוא גזרים וכזה.. כשיש קלוף העבודה רצה מהר
אני אוהבת בחמישיסתם אחת
ולהשאיר לשישי רק את החמין
כשיש שבת גדולה מתחילה אפילו ברביעי..
מבשלת רק בשישי.+mp8
לא אופה חלות.
שואלת על המצוי או על הרצוי? ;)אדם נוף מורשתו
כעיקרון הרצוי מבחינתי זה:
ניקיון ואפיה ברביעי
בישולים בחמישי.

בששי לנוח...

בפועל הרבה פעמים יוצא שהבישולים מתחלקים בין חמישי לששי.

שונאת לבשל ביום ששי...
תפוחי אדמה בתנור הכי טעימים שהם טריים. גם אם תכיני אותםאת פניך אבקש
שעה קודם, הם עדיין יאבדו מהטריות שלהם...
אפשר אנטיפסטי או בטטה אם זה מפריע....
אורז לא נורא להכין יום קודם.
וואו אני מתחילה מרביעיביסקוטי

לשישי אני משאירה רק עוגה , אם אכין לפני פשוט לא תהיה עוגה.. וגם ככה יש ריח טוב של אפייה

ותפוחי אדמה ובטטה בתנור, אני אוהבת שהם קרסיפיים

וגם חמין אם מכינה אז רק בשישי.

 

ברביעי אני מטגנת שניצלים וישר מקפיאה ובשבת מוציאה לפלטה (לא מכוסה) ויוצא מעולה!

וגם מכינה מרק שלדעתי הטעם שלו משתבח יותר במקרר...

 

ובחמישי את השאר... וגם שטיפה יסודי.

כשאני מבשל תמיד בשישיהלוי מא
דגים וחלות ביום שישימצפה להריון
כי אין על הריח של הדגים המרוקאים ביום שישי
וחלות שיהיו טריות
עוף בשר וכו בחמישי
וסיר אורז חצי שעה לפני שבת
גם אני כמוךכלה נאה
בחמישי משתדלת לעשות עוגות סלטים וניקיון. ובשישי מבשלת.
רביעי וחמישיגפן36
חוץ מחומוס, חציל מטוגן ותפוחי אדמה.
אוהבת הכל טרי טריציף
אבל בחורף,במיוחד בימים שעובדת חמישי שישי מבינה שלא מעשי
אפיה-חלות ועוגות לפעמים בשלישי רביעי ומקפיאה
סלטים בחמישי
בשרי ודגים-תמיד בשישי
חלק חמישי חלק שבוע שבועיים מראש ולמקפיאנחשון מהרחברון
משתדלים להכין כל שבוע משהו שניים בכמות ומקפיאים...
ואז יש שבתות מקפיא. בגדול בחמישי רוב הבישולים. הדבר היחיד שמשאירים לשישי עקרונית זה החמין אל עושים... השאר משתנה
תלוי בעונה..רננה*

עכשיו בחורף - אני מכינה הכל ביום חמישי, 

חוץ מדג בתנור שאני כבר מכינה אותו בתבנית עם הרוטב ורק אופה בשישי.

חוץ מזה ממש הכל בחמישי, 

יום שישי כזה קצר!

וטעים לנו מאד
שמה במקפיא אפילו שזה רק לחצי יום בסך הכל -

את החלות, וסלט חצילים.

יוצא טרי וטעים מעולה.

מה שאוכלים בערב שבת אז ביום שישיתודה לאל
מה שאוכלים בשבת אז ביום חמישי (כי בכל מקרה זה במקרר)
לא עושים ככה אבל זה רעיון אם חשוב לך טרי
אני מתחיל ברביעי.Talp01
מסיים בחמישי. שישי זה יום שמוקדש למשפחה וטיולים. נשאר רק הניקיון.
השאלה-מה חשוב יותר?אמאשה

האוכל ? הכוחות שלך ? שולחן שבת שלכם?

ממליצה מאד להתחיל מוקדם , אפילו רביעי אם יש כמו אצלי חבורת בחורים רעבים...

בשר  ועוף יוצא מעולה ואפילו מעמיק טעמים. מרק גם... ירקות מבושלים / פשטידות אם נשמר נכון-טעים מאד...

חלק מהסלטים-מומלץ בשישי וכמובן חמין.

עוגות שמרים יוצאות נהדר מהמקפיא וגם עוגות אחרות

אורז אפשר לברור בחמישי ורק לבשל בשישישפרינצה
הרוב בחמישי.מוריהאחרונה
ברביעי- סלק ולימונים. ובד"כ אירגון של האוכל.
חמישי מבשלת את הרוב.
שישי אם יש מרק, אז מרק. כדי לא להרתיח אותו מיליון פעם. ומסננת את הסלק מהנוזלים.

חלות קונים.
סלטים מבושלים (חוץ מסלק)- או קנוי. או מכינה מראש כמות גדולה ומקפיאה וכל פעם מוצאים קצת.
איך להוסיף מרכיבים מזינים לילדים?!או"ר
מנסה להעשיר את האוכל של הילדים. זה ילדים שאוכלים מרק כל ערב. טורפים ברוקולי(; אבל נגיד ירקות חיים רק מלפפון ופלפל/: ומתכונים למתוקים בריאים לא עומדים במבחן שלהם. לפעמים עוגת גזר עוברת בגרון או עוגיות שמכילות קצת קוואקר דק.
1. אשמח לעצות איך לפתות אותם לדברים חדשים "בריאים"?
2. וגם איך אפשר 'להחביא' להם באוכל הרגיל תוספות?
3. והאם בכלל היתרונות התזונתיים נשמרים לאחר בישול ואפיה?
מה שבינתיים הולך אצלנו:
גרעיני דלעת טחונים דק מעורבב עם כל מיני מאכלים כגון בשר טחון או מרק. הבנתי שגרעיני דלעת טובים לתולעים וככה סתם הילדים לא יתקרבו לגרעינים.
בעוגות ועוגיות ממולאות בממרחי שוקולד מוסיפה קצת(שלא ירגישו) שקדיה.
3 . כן אבל אל הכל וברמה פחותה לרובפרח-אש
רעיונות*אשתו של בעלי*
*לביבות ירקות-לגרד דק תפו"א,בטטה,גזר,פטרוזילה
ולטגן לביבות.
*להכין חביתות ולגרד ירק פנימה(מה שנקרא-פריטטה).
*ממרח חרובים-זה נראה כמו ממרח שוקולד,אבל זה בריא וטעים מאוד.
*קציצות-בתערובת הבשר גם ניתן לגרד ירקות שונים,כמו בטטה,גזר,פטרוזילה.

נשמע שבסה"כ הם כן אוכלים בריא ומגוון.
יש ילדים שלא יתקרבו למה שהילדים שלך אוכלים.
ב"ה הצלחנו לעבור לשוקולד טחינהאו"ר
ממה שאני מבינה החרובים שהיינו משתמשים בו מכיל 90%סוכר לעומת השוקולד טחינה /ממרח חלוה שמכילים קודם כל כמעט 50%טחינה.

תודה על הרעיונות!
האם יש דרך לגרום לקינוחים להיות יותר מזינים?
מצויין!!*אשתו של בעלי*אחרונה
לגבי קינוחים-הבעיה זה המתיקות/הסוכר.
יש כאלה שישתמשו בתחליפי סוכר,העניין הוא שזה פחות מומלץ לילדים.
אולי שימוש בריבה מחומרים טבעיים(אפילו ריבה ביתית),גם חלבה זה אחלה(יחסית) למרות שהיא עם סוכר.
אולי קינוחים שמכילים פירות אמיתיים.
*סלט פירות
*פאי פירות
*גלידה עם מחית/קוביות פירות
למישהו יש רעיונות לקינוחים ועוגות מעוצבות (אבל גם טעימות)חמניה צהובה

בשביל בר מתוקים..

זרקו מלא רעיונות!

 

תודה מראש!!נשיקה

הכי קל- קינוחי כוסותבטהובן

אפשר לגוון בצבעים, כוסיות שונות.

מגש פירות מרהיב

טארטים במילויים שוניםבת מלך!!!!
נשיקות מרנג בצבעי מאכל
פאי אישי (אפשר לקנות מוכן את הבסיסים ולמלא)
כדורי שוקולד בציפויים שונים
קינוחי כוסות. כדורי שוקולד. עוגת קרמבו. סופלה. מגשי פירותת.מ.
מיני טארטלטיםאנונימיותאחרונה

אופרה חתוכה

סופלה אישי

קינוחי כוסות

פאי לימון

קינוחי כוסותנעמה301
יש לי רק עוגיות לוטוס, ואין לי ממרח.
מה אפשר להכין ככה?
(יש שמנת מתוקה, גבינה, פודינג אינסטנט וניל.. אבל רק שכבה של עוגיות עם קרם למעלה- לא יודעת אם זה מספיק שווה וטעים)
שכבה של עוגיות למטה. קרם פודינג וניל עם שברי עוגיותנחשון מהרחברון
באמצע ומעלה זה קצפת.
יפה מרשים פשוט וטעים...
הייתי צובע את הקצפת עם כפית שתיים נס קפה .. שיהיה 3 גווני צבע. ותוקע למעלה חצי עוגיה.
תודה! מצוין!נעמה301אחרונה
מישהו שם פעם ג'חנון בחמין?חייצ'ו

איך שמים?

בתוך הנוזלים זה לא יהיה מושי?

צריך לאפות קודם?

אני שמתי.. אבל אני קונה את אלה של המיקרוגלאמא לנסיך קטן
שמה אותם בסיר בתוך שקית קוקי. יוצא מדהים
אצלינו שמים אותם ככה, מהמקפיא לסירמחפשת^


ברוטב?חייצ'ו


ברוטב של החמין? אם כן, אז כן. בלי שקיות וכאלהמחפשת^


תודה רבה!חייצ'ו


אני שמה מהמקפיא בשקית קוקיs83אחרונה
יוצא מצויין ו"נקי" (בלי נגיעות של חמין למי שלא אוהב)
מחפשת מתכון מעולה לאלפחורס!פרח חדש
לקרין גורן יש מעולההאמא לנסיך קטן
תודה. עשית את המתכון?פרח חדש
יצא טוב?
לענ"ד הוא מתוק מידי. ממליצה על של ניקי ביעל מהדרום
כן מעולה. מפחיתה קצת סוכראמא לנסיך קטן
אני גם אוהבת את של קריומטילדה
עשיתי ויצא מעולה וטעים...
של קרין ממש מעולהעלה למעלהאחרונה
של בצק אלים מומלץ בחוםתות


שבבי בטטה קריספייםלראות את האור
מישהו יודע איך מעינים שבבי בטטה קריספיים כמו במסעדות? יש פה איזה טריק ?
חותכים עם קולפן ומטגנים בשמן עמוקבנימינהאחרונה


מתכון לפנקייקה-אנונימית
יש לכם מתכון לפנקייק קל, מהיר וטעים בטירוףף?😋
המתכון שלי, או יותר נכון של אמא שלי:מטילדה
כוס ורבע קמח
כוס ורבע מים (או חלב- יותר טעים. אםשר כם חצי חצי)
7 כפות סוכר
קורט מלח
אבקת אפיה
4 כפות שמן
ביצה

מערבבת הכל עם מטרפה ידנית...

טעים מאד!
כמותה-אנונימית
כמה פנקייקים יוצאים?
הכנתיה-אנונימית
יצא מעולה!!! תודה רבה!
איזה כיף מטילדהאחרונה
פסטרמהנחשון מהרחברון
אז קניתי חצי חזה הודו. השרתי במים מל''פ סוכר רוטב סויה שום סלרי רוזמרין חרדל. אמור להיות מושרה 24 שעות, מחר אמרי על זה תערובת חרדל דיז'ון דבש פפריקה צ'ילי מתוק שמן זית כשכבת ציפוי וחתנור... והיידה פסטרמה, משתף כאן בתוצאות.
המתכון - שילוב של כמה מתכונים מהרשת ע''פ הטעם שלי...

@יעל מהדרום עשית לי חשק לחזה הודו בשרשור שם...
חחח...אני דוקא פחות התלהבתייעל מהדרום
מה הכנת ממנו?נחשון מהרחברון
חזה הודו צריך להזהר מאד לא לייבש...
שניצלים ועם ירקות מוקפצים. זה נחמד, אבל לא יותריעל מהדרום
לק"י

למרות שדוקא אני אוהבת את הטעם.
אולי כמבושל..לא יודעת.
זה אחד החומרי גלם הכי כיפים להתעסקותנחשון מהרחברון
נותן תוצאות טעימות
טוב אז הכנתי. יצא טעים. תמונות בפניםנחשון מהרחברוןאחרונה
ככל שפורסים דק יותר יותר טעים...

אל תגידו על השריפה הנוזלים עם מי סוכר. אפילו יותר מ24 שעות. זה משנה הכל...
מומלץ ביותר לקשור. אפשר עם חוט ייעודי לבשר (וזה יחסית יקר) ואפשר עם חוט סריגה של כיפה כתחליף... (רק לא כדאי צבעוני)

תהנו...





20181123015946jpg
מתכון לחמניות מקמח שיפון מלא?אבןישראל
יש למישהו מתכון טוב ומנוסה בשבילי?
תודה רבה
מכירים את המאפה במילוירקפת לבנה
קרם וניל בגירסה יותר בריאה ופרווה?
פלייייז מתכון
איזה מאפה?*אשתו של בעלי*
קונוס וניל? מבצק עלים?
איזה מתוך מאות המתכונים? בצק עם קרם וניל? תהיי ספציפיבוז
זה יכול להיות גם סופגניה
חחח נו זהרקפת לבנה

נו,זה כמו קונוס וניל מבצק עלים*אשתו של בעלי*
רק בצורה של גבינית או בורקס...אותו דבר
אפשר להכין כזה מבצק פילו. זה מכיל רק קמח ומים נדמה לי.חילזון 123

עדיף מכל המרגרינה של בצק עלים.
או מבצק שמרים אבל אז זה כבר יותר עוגת גבינה

את הקרם אני לא יודעת איך מכינים.
נראה לי שלעשות קרם כזה פרווה ובריא זה לא ככ אפשרי.
טעמתי פעם קרם חלבי שעשוי משמנת (או חלב?) וביצים וזה היה מאד טעים... זה נראה לי יכול להתאים לעוגיה כזאת

מתכון לקרם של חמותיאו"ר



את תערובת החלמון והקורנפלור מציעה להעביר במסננת לתוך הסיר מים וסוכר



יש לך מתכון להכין פילו?! או שהתכוונת לקנות
התכוונתי לקנות.ברור...חילזון 123
תודה על המתכון נראה נחמד.
מה מטרת המרגרינה בסוף? זה הכרחי לקרם?


דרך אגב אם רוצים פרווה אפשר אולי לעשות את זה עם חלב סויה לא?
הקרם של המאפים האלה בד"כ זה קרם פטיסיירקראנץ שוקולד

איתו ממלאים מאפים שונים כמו דניש, קוראוסונים וכאלה של וניל..

אלופים תודה לכולם!!רקפת לבנה


לגבי הקרםרקפת לבנהאחרונה

קניתי השבוע ממאפיית ברמן ובעוד מאפיה פשוטה בירשלים

אצל ברמן היה קרם ממש טעים קרמי.

במאפייה השנייה היה ממש סוכרי כזה  ( כמו קרם שמזלפים על העוגות פרווה)פחות אהבתי

אך מגיעים לקרם הראשון? ושוב פרווה

מחפשת רעיון לרוטב פרווה לניוקי בטטהפ.ר
יש משהו מומלץ?
רוטב פטריות פרווה*אשתו של בעלי*
שמן זית ועשבי תיבול.משוטט
עם עגבניות מיובשות. זה יוצא מעולה.

אפשר גם מוקרם על בסיס סויה זה גם נחמד.
חייב ממש רוטב?חילזון 123

אפשר להקפיץ בצל ופיטריות
או בזיליקום וזיתים שחורים
או עוד משהו בסיגנון
ולהוסיף ולהקפיץ בזה גם את הניוקי

תודה לכולכםפ.ר
נראה לי שאלך עלהכיוון של בצל ופטריות אבל עם מה מתבלים? שמן זית, מלח, פלפל שחור? נראה לכם שיהיה שייך להוסיף בזיליקום?
את יכולה גם עם אבקת פטריות*אשתו של בעלי*
או של מרק פטריות
או של רוטב פטריות(בשקית קטנה..)
כן כמו שכתבת.שמן.פלפל.מלח. זה מספיקחילזון 123
בזיליקום לדעתי אפשר גם.
או אגוז מוסקט
תודה 🤗🤗פ.ראחרונה
מישהו מבין במחמצת?שלומית12345
אני רוצה להכין...

אשמח לטיפים והנחיות!

תודה רבה רבה
תודהברוקולי
ההמלצה שלי
להשיג גור

הרבה התעסקות
אין לי מאיפה להשיג...שלומית12345
לי היה מחמצתעלה למעלה
ואף פעם לא הצלחתי להתפיח את הבצק
אשמח לעצות איך את עושה
להלן הוראות הכנה לגור שאורבטהובןאחרונה
השבת כבר בפתח... מה אתם מכינים?מיסטר דום
אצלנו בינתיים הכנו היום את הסלטים והבסיס לקציצות לשבת

הצילו עוד לא חושבת אפילופרח-אש
אני ממוצאי שבת כבר חושב על שבת...מיסטר דום
כל יום מכין משהו
וואו אצלנו בבית אין סלטים מבושלים ולא צריך מלא אוכל באופן כלפרח-אש


גמאני התחלתי היום סלטיםסתם אחת
עשיתי מטבוחה, פלפלים קלויים, חצילים, שום בתנור, 2 קילו חלות.. חומוס שכחתי להשרות, נעשה בשישי. ובשבת- טחינה, עגבניות חריף ומקלות גזר-פלפל-כולורבי
חוצמיזה מכינה בעזרת ה' יתברךך עוף בתנור עם תפו"א, אורז, שעועית עשיתי כבר היום, וסינייה לערב, ולבוקר חמין ושניצלים.
וכל השבוע אפיות- עוגיות קוואקר, עוגת תפוז ושמרים שוקולד.
😍😍😍
לאוכל אני אכיןמיסטר דום
2 סוגי אורז אחד אורז אדום עם בשר טחון
ואחד מגדרה
עוף עם תפוחי אדמה
קציצות ושעועית
אנטי פסטי
מרק תימני
שניצלים


וכמובן חלה אי"ה
ובבוקר אצל ההורים...
וואי וואי כמה אנשים אתם??סתם אחת
אני אשתי והילד...מיסטר דום
כל זה לערב? חשבתי שאני אוכל הרבה...נחשון מהרחברון
חח זה גם לאמצע שבוע... מיסטר דום
מבשלים מלכתחילה הרבה ככה יש לשבוע שלם
מה זה סינייה?העוגב
סוג של עוגת בשר הבסיס הוא בורגולמיסטר דום


אני מכיר סינייה בלי הבורגולנחשון מהרחברון
תערובת בשר כבש/עגל בצל קצוץ עגבניות בהרט... סוג של קציצה ענקית וניל זה טחינה צנוברים וירוקים
....
אפשר מתכון לסינייה?מוטיבציה
חחח וואו איזה פרסומת מתוחכמתסתם אחת
חחח לסיר?מיסטר דום
מחקו אתזה 😩סתם אחת
מנהלים אם אתם מוחקים תגובה תמחקו גם את התגובות לתגובה לא? זה גורם לאנשים להיראות מטומטמים. תודה 😆
חחח עכשיו אני מסוקרן...מיסטר דום
פרסומת למה?
לקולפן ירקות חחסתם אחת
חחחחח ענק!מיסטר דום
הוא של נעמן שיט גיליתי את החברה חחח
כןסתם אחת
הכנתי בורגול, הוספתי 2 כפות קמח, תבלינים שאוהבים וקצת מים שזה יהיה קצת דביקי כזה, מכינים בשר טחון איך שאוהבים (אני מטגנת בצל ושום מוסיפה את הבשר עם ראס אל חנות, מלח, פפריקה, כמון...) שמים בתבנית את הבורגול ומהדקים, מעל זה את הבשר ומהדקים ואופים רבע שעה בערך. לפני שמגישים מורחים טחינה (אני שמתי בשקית וזילפתי בפסים כזה, יותר יפה בעיניי)
אפשר להכין את זה רק מבורגול? מה לגבי חיטה או קינואה?מוטיבציה
לאמבינה בזה עד כדי כךסתם אחת
הכנתי רק פעם אחת
תחפשו באינטרנט...
בכיףסתם אחתאחרונה
עקרונית סינייה זהנחשון מהרחברון
הבשר. הבורגול זה תוספת. ניתן להכין מחיטה אבל צריך בישול ארוך לחיטה. קינואה לא מספיק עמילנית כדי להיות בסיס ןסינייה לדעתי אולי הקמח יעשה לזה טוב... רק בורגול יהיה יבש ולא סינייה. פשטידת בורגול אפשרית אבל זה. אחר לגמרי
הכנתינחשון מהרחברון
סוג של בורקס תפו''א ובורקס בשר מבצר שיצא מוזר ולא משהו לצערי.

מרק גרונות.

עוף עם ירקות בתנור

לזניה בשרית

נשאר להכין:

סלטים.

אורז

רוטב פטריות

יש קפוא:

חלות

סלמון לסד''ש.

איזה מיחם נקי מודדת כובעים


חחח זה מזה פשוט לנקותמיסטר דום
שבת שלום אורה2x
יהי רצון שיצלח אסאדואנו! (פעם ראשונה שאני מנסה)
נכנס לתנור עד שבת...
נו? צלח?יעל מהדרום
חזה עוף מןפשרבוריס
הפשרתי חזה עוף במוצש ולצערי הרב הוא עדיין במקרר כי לא יצא לי לעבוד איתו.
מה אתם אומרים הוא עוד בסדר או שלא כדאי לנסות?
תריחי אותו. נראה לי שתביני לבד שצריך לזרוק ...קרן-הפוך
למה חשבת שבוריס זה בת?בוריס
לא חשבתי.... אם הייתי שמה לב לניק, לא הייתי טועה... מתנצלת.קרן-הפוך
בצחוקבוריס
🙂קרן-הפוךאחרונה
לזרוקט'


תודה 😢בוריס
אני מחפשת מתכון ל-משהו איתי כאן

עוגיות סתם ככה לנשנוש

עם מתכון קליל כזה

 

למישהו יש?

אוקי תודהמשהו איתי כאןאחרונה


רעיונות למילוי מלוח לבלינצ'ס, חוץ מפטריות?-יהודית-
ועם דברים שיש בבית.. בלי איזה גבינות מיוחדות
תודה!
רעיונות-*אשתו של בעלי*
פירה+בצל מטוגן
בולגרית+צהובה(אצלינו יש תמיד.זה לא מיוחד)
אולי...טונה עם בצל ירוק וטיפ מיונז
ירקות מוקפצים(בצל,גמבה,תירס,גזר)
פירה מושקע, ירקות מוקפציםט'


תודה לכם!-יהודית-
בעלי לא אוהב פירה..
פירה בטטה הולך? לי נשמע קצת מוזר...
בטח! יאמי....*אשתו של בעלי*
בטח הולך, אחלה רעיוןאמת ואמונה

רוטב שמנת מעל נשמע מושלם

אפשר גם בצל מטוגן ורצועות חזה עוף/פרגית/כבדמוריה
קישואים ובצל מטוגן עם חמאהמטילדהאחרונה
לחתוך לקוביות קטנות ולטגן
תיבול- מלח, פלפל