זה קורה לטובים ביותר.
האתגר, לרשום את המצרכים הקיימים ולתת לשאר החברים לחשוב מה אפשר להכין מזה.
(לא צריך לרשום תבלינים/רטבים למיניהם)
אפשר לכתוב כאן גם דברים שקרו, גם המצאות שלא היו מעולם ואילו אם נתקלתם ומחפשים עזרה מה להכין
יפה ממש. אצלנו לא הולך מיונזנחשון מהרחברון
*אשתו של בעלי*ארוחה חגיגית מפילה דג אחד, 2 תפו"א, בצל, קמח וביצה.
הארוחה ל2 מנות.
רביולי תפו"א ודג מתובלן צלוי על האש.
נחשון מהרחברוןאבל את בעלי זה לא ממש השביע אז הלכנו לארוחת ערב מוקדמת בחומוס אליהו.


אבל בעיקרון זה מה שהיה בבית להכין ולא היה לי כח ללכת לקנות כלום אז הכנתי את זה,
ואחרי שעתיים בעלי החמוד אמר לי שהוא יודע שאני בבסיס שבעה ולפעמים צריכה להוסיף מטען, אבל הוא חייב השלמת הכנסה...
אז הלכנו לאכול ואח"כ לקנות אוכל שיהיה בבית...
יעל מהדרוםיש לנו קמח שיפון בבית, ואני רוצה להכין עוגה. בדר"כ בעוגות אני מחליפה את הקמח הלבן בקמח מלא\ כוסמין, האם זה יצא טוב אם אחליף בקמח שיפון?
עשיתי עם חצי קמח לבן וחצי קמח שיפון ויצא מעולה!
מתכון (השתמשתי בכוס מדידה) :
כוס קמח לבן
כוס קמח שיפון
שקית אבקת אפיה
4\3 כוס סוכר
כוס שמן
2 ביצים
חצי חבילת שוקולד צי'פס..
מערבבים הכל ביחד, משטחים בתבנית. 180 מעלות בערך רבע שעה-20 דק'.
) ומנוע יותר חזק מבחינת וואט, וזה כבר קיים אצלי בבית (אולי סימן שמאת ה' הייתה זאת
??) וזה תרגול מצוין לעבודת המידות להשתחרר מהפער בין הדמיון למציאות.
מרק חורפי
מרק חורפייש לי בלנדר כחלק מהמיקסר - לא בשימוש
פודפרוססור - בשימוש קבוע
בלנדר מוט - בשימוש יומיומי לשייקים
עולה 200 ש"ח בערך
כבר למעלה מחודש מכינה בוקר וערב שייק עם המון קרח שנטחן מעולה.
הבלנדר אצלי הוא חלק מהמיקסר שנמצא בארון ומוציאה אותו רק כשאופה ולהוציא פעמיים ביום את כל המייג'ור הכבד הזה במקום בלנדר מוט ידני שעושה את אותה עבודה מעולה ותוך דקה?

ארבעה להבים מסתובבים שטוחנים הכל.
במעבד מזון (תרגום מילולי - פוד-פרוססור) יש עוד סוגים של סכינים כמו פומפיה ומקציף וכל אלה.
ומעבד מזון זה כלי כזה יותר נמוך ורחב
תודה!~moriya~אחרונההיחס בערך כוס קטנה קוואקר על שבעה שמונה תפוחים..
חותכים את התפוחים לקוביות כמה שיותר קטנות.
מוסיפים מעט מיץ לימון וקינמון ומערבבים, משטחים בתבנית ככה שימלא אותה צפוף עד למעלה, כי זה יורד באפיה. אני ממלאה מהכמות הזאת שתי תבניות עגולות קטנות ממש.
אחכ מערבבים בקערה:
כוס חד פעמים קטנה לא מלאה עד הסוף של קוואקר
שלושת רבעי כוס קמח
חצי כוס סוכר, עדיף דמררה
וכשמעורבב מוסיפים שמן בכמויות קטנות ומערבבים רק עד שהופך לפרורים רטובים. לא להוסיף יותר מדי שמן, שלא יהפוך לגוש אחד.
מפזרים את הפירורים מעל התפוחים ואופים כחצי שעה, שעה - עד שנראה שהתפוחים אפויים.
מעדן נפלא וחגיגי. לא נחתך יפה, פשוט לוקחים "גושים" בכף הגשה.
אם הריח בסדר
שלום אנשים ואנשות יקרים.
ובכן, הנני העניה ממעש מציגה את תהייתי הבאה לחגים.
עומדות לפנינו שמונה סעודות (ועוד שתי שלישיות, אבל לא נחשב)
מה מכינים תוספת למנה עיקרית?
אני אכתוב מה שיש לי ואשמח שתוסיפו גם אתם:
אורז עם תוספות
אורז עם תוספות (אחרות!)
אורז עם תוספות (ממש אחרות!)
תפוח אדמה ואפונה וגזר
תפוח אדמה ובטטה.
ובגלל שדי נמאס לי מהאופציות הנ"ל, מה גם שיודעי המתמטיקה שבינכם הבינו כי אין כאן פוטנציאל לשמונה סעודות (כן, תודה אפשר אורז עם תוספות ממש אבל ממש אחרות. פחות בא לי)
אם אפשר פרווה, בכלל טוב.
ובעדיפות למשהו שאפשר להקפיא
אשמח שתוסיפו (תוספות)
מתייגת @בת מלך!!!! @קראנץ שוקולד @אנשים שמבשלים @אנשים שאוכלים משו מבושל
תודה!

אפשר בורקס בשר עם רוטב פטריות
יקרות ממולאים- אפשר במה שרוצים, אצלנו עושים בכזה בשר ואורז ועם רוטב אדום וזה מעדן (תפוח אדמה ממולא גם ילדים ממש אוהבים)
כזה פשטידה בשרית
מוקפצים
וואי יש לי עוד מלא אבל אצלנו הכל בשרי אז לאידעת אם זה בכלל יעזור לך...
אמונה רעיהאני יחשוב על זה..
)או כזה כרובית או שעוייות (זה בעיקרון ממש טעים עם שוועית),
חשבתי ממש למלא תפו"איעל מהדרוםכמובן שלא לשים שעתיים על הפלטה..
יעל מהדרום
יעל מהדרוםלא יודע למה,
אצלי הקוטג' שורד גג יום אחד ואח"כ מאבד גם את הטעם (נהיה חמצמץ כזה) וגם את המרקם.
מה גורם לזה ומה עושים?
מבקש אמונההבנתי שיש איזו רמה של קירור שהורסת אותו..
אבל לא יודע אם זה נכון ואיזו רמה
טוב ומטיבאחרונהלא מחפשת את היקר מדי, זה צריך להיות פשוט אבל מספיק טעים. ומשהו שאפשר לשמור במזווה ולא חייבים לקנות טרי בכל פעם.
פעם הייתי קונה את שישיית החפיסות של ורד הגליל, אבל משום מה הפסיקו למכור אותן (לפחות בחנויות שחיפשתי). גם השוקולד של טעמן נעלם לי מהמדפים של רמי לוי.
מאז קניתי כאלה שכתוב עליהן "צ'וקטה" אבל הן פשוט לא טעימות (יש מדד: אם יש חפיסה פתוחה במקרר ופשוט אין לי רצון לטעום ממנה כנראה שזה לא מספיק טעים לנשנוש
) וגם אחוז הקקאו שם יחסית נמוך. אז בלית ברירה זה מה שמשמש אותי לעוגיות אבל מחפשת משהו אחר.
הסתייגות: עדיפות למשהו שאפשר למצוא ברשתות הגדולות כי אין לי באזור חנות למוצרי אפייה (ומשרת שזה גם יהיה יותר יקר), חוסו על הפריפריאליים שבינינו
שלא שווה את המחיר לעומת האיכות שהם נותנים.
אולי כי השוויתי לפשוטים שהיו טובים אבל זולים יותר, ועכשיו כשאין אותם אין ברירה...
הסתכלתי במר קייק, זה לא זול אבל בטוח יותר איכותי. מה שכן, כצפוי, הם לא עושים משלוחים לשומרון![]()
אבל תודה
אחלה שוקולד, יש הרבה פעמים מבצעים על השישייה ב16 ש"ח
מוזר לי כי עדיין מוכרים אצלינו...
הכי טעים ![]()
לא שמתי לב למחסור...
ואני גם מרסקת קישוא גדול לחצי קילו
מוסיף עסיסיות וטעם.
2 בצלים ותפוח אדמה טחונים
הכנתי בפסח האחרון עוגיות שוקולד פאדג' ועוגת קוקוס-תפוזים, שתיהן עם שקדים טחונים במקום קמח. אחפש לך את המתכונים אם תרצי...(לדעתי אפילו קישרתי אותם פה בשרשור על פסח)
ממליצה לנסות, הוא מאוד קרוב לקמח אמיתי בטעם ובמרקם. אני הכנתי איתו עוגיות שוקולד ציפס לפי המתכון שעל השקית ובלי השוקולד. הוספתי עוד קמח... יצא טעים.
יש המון מתכונים ברשת. למשל אצל קרין גורן, אצל עוגיו.נט...
1 כוס גרעיני חמניה קלופים
1 כוס שומשום
שלושת רבעי כוס סוכר חום (אפשר להמעיט קצת)
1 ביצה
חצי כוס שוקולד צ'יפס
חצי כוס חמוציות (אני מכינה בלי,כי הילדים לא אהבו)
לערבב הכל
להניח עם כפית בתבנית ולאפות כרבע שעה.
לשים לב הן נשרפות בקלות.
בהצלחה