שרשור חדש
אתגרי בישולנחשון מהרחברון
מי מאיתנו לא נתקע עם כמות קטנה של חומרי גלם במטבח, או דברים שבעיקרון לא קופץ ישר איזו ארוחה להכין מהם?
זה קורה לטובים ביותר.

האתגר, לרשום את המצרכים הקיימים ולתת לשאר החברים לחשוב מה אפשר להכין מזה.

(לא צריך לרשום תבלינים/רטבים למיניהם)

אפשר לכתוב כאן גם דברים שקרו, גם המצאות שלא היו מעולם ואילו אם נתקלתם ומחפשים עזרה מה להכין
חצי כוס אורז, תפו''א אחד קטן, גזר אחד, בצל אחדנחשון מהרחברון
פרפר אחד חזה עוף

ארוחה ל3 אנשים שוטו
אני הייתי מכינה...*אשתו של בעלי*
טוחנת/קוצצת דק מאוד את החזה עוף.
שמה בקערה.
מוסיפה את האורז.(לא מבושל)
קוצצת בצל ומטגנת.
מוסיפה לקערה.
מוסיפה גם ביצה(בטח יש במקרר...)
מל"פ
מערבבת היטב.
מכינה רוטב עגבניות(רסק,תבלינים,מים)
כשהרוטב רותח,מכניסה קציצות קטנות מהעיסה של העוף ומבשלת על אש קטנה.

תפו"א+גזר-מבשלת עד ריכוך,מכינה סלט עם מיונז.(אם יש מלפפון חמוץ להוסיף,מה טוב..)

בתאבון! 🍛
יפה ממש. אצלנו לא הולך מיונזנחשון מהרחברון
וגם רסק לא היה.

פרסמתי את החזה, לקחתי 3 פרוסות גדולות. השאר קצצתי. טיגנתי עם הבצל גזר. אורז בישלתי חצי בישול, תפו''א כנל. ערבבתי הכל והכנתי ממולאים
אתגר נוסף יש חצי גמבה 2 עגבניות פתיתים קישוא אחד בצלנחשון מהרחברון
וכרוב
אוי נו...זה באמת קלי קלות *אשתו של בעלי*
מטגנים בצל קצוץ.
מוסיפים את שאר הירקות(מלבד הכרוב) קצוצים לבצל.
מטגנים יחד.
מוסיפים את הפתיתים.
מתבלים.
מוסיפים מים בהתאם.

קוצצים כרוב,מתבלים(מל"פ+לימון)-סלט טעים...לצד הפתיתים.
תני את אתגרנחשון מהרחברון
אני גרועה בזה..*אשתו של בעלי*
בלהמציא ולהכין אוכל אני טובה יותר (-;
אני אתן אתגר נוסף ואכתוב אח"כ מה עשיתי.חותמת+

ארוחה חגיגית מפילה דג אחד, 2 תפו"א, בצל, קמח וביצה.
הארוחה ל2 מנות.

מכין משמן קמח מים שמרים פיתה/פוקצהנחשון מהרחברון
חותך פילה לחתיכות, מצפה בקמח ואז ביצה ועשבי תיבול/פירורי לחם. בצל בתנור, תפו''א מבשל שם חתוך קטן עם ביצה חתוכה על הפיתה, מעל הכל לפזר יוגורט/פטרוזיליה.
או מפרום עם דג במקום בשרנחשון מהרחברון
אני עשית-חותמת+

רביולי תפו"א ודג מתובלן צלוי על האש.

מה זה רביולי תפו"א?יעל מהדרום
הכנתי רביולי שהמילוי וחלק מהבצק זה פירה תפו"א.חותמת+


כמה רביולי יצא מ2 תפו''א?נחשון מהרחברון
ואיזה דג זה היה שפילה אחד הספיק ל2 אנשים.
בכ''מ יצירתיות יפה ממש.
נשמח לעוד אתגרים
עשית 10 רביולי והדג היה פילה אמנון רחבחותמת+


וואו. ציפורים שכמוכם⁦נחשון מהרחברון
אולי עם לחם/פוקאצ׳ה בצד+סלט*אשתו של בעלי*
זה היה משביע...
האמת שאני ממש ציפור וזה הספיק לי לגמרי,חותמת+

אבל את בעלי זה לא ממש השביע אז הלכנו לארוחת ערב מוקדמת בחומוס אליהו.

גם לי אישית זה היה מספיק...*אשתו של בעלי*
במיוחד אם בסוף היה קינוח
איזה כיף להיות ציפוריםנחשון מהרחברון
אני תמיד בבעיה עם כמויות של אוכל. בוא נגיד ככה, בד''כ אני מזמין מנה זוגית...

או 2 שווארמה...

אבל אם זה רק לכיף אווירה וטעים זה לגיטימי לגמרי ללכת קודם לאכול.
יש מצב שגם אני הייתי מוכן לעמוד בזה
אבל שאפו על היצירתיות אשמח למתכון לרביולי


הרופא שלי ישמח אם אני אלמד ממך איך אוכלים...חותמת+

אבל בעיקרון זה מה שהיה בבית להכין ולא היה לי כח ללכת לקנות כלום אז הכנתי את זה,
ואחרי שעתיים בעלי החמוד אמר לי שהוא יודע שאני בבסיס שבעה ולפעמים צריכה להוסיף מטען, אבל הוא חייב השלמת הכנסה...
אז הלכנו לאכול ואח"כ לקנות אוכל שיהיה בבית...

חחחח קרה אצלנו עכשיו. מכניס אתגר חדשנחשון מהרחברון
הכנתי ארוחה ועוד מעט קניות
רק פה קלטתי שחשבתי על לזניה בכלליעל מהדרום
בימים (כמעט תבנית) קמח גבינה לבנה מעט חמאה פיטריותנחשון מהרחברון
בצל אחד קטן שום (חבילה שלמה)

לא חבילה ואין ירקות חיים בבית, ארוחה ל3 אנשים
הכי קל..*אשתו של בעלי*
לחמניות גבינה עם פטריות...
מתכון?נחשון מהרחברון
אני הכנתי ביצים ממולאות עם רוטב פטריות
מתכון? נשמע מגניביעל מהדרום
מטגנים בחמאה בצל שום פיטריות קצוצותנחשון מהרחברון
מקררים מעבירים לקערה מוסיפים מעט גבינה ביצה חיה וקמח מערבבים.

מכינים ביצים קשות. מקררים חותכים ל2 מוציאים את החלון. ממלאים המליץ שהכנו מפזרים קצת קצח/שומשום למעלה ול20 דקות בתנור
טעים ממש
וואו! מושקע למדי...יעל מהדרום
רק נשמע. הדלקתי תנור ושמתי ביצים בסירנחשון מהרחברון
עם מים רותחים ועד שהם היו מוכנות כבר המילוי היה מוכן. ואז המילוי של הביצים זה 2-3 דקות ועד שהתנור נותן עבודה הכנתי סלט ביצים טונה חמוצים. אם היה ירקות גם היה זמן לסלט חי.

זה רק נשמע מורכב
מתכון-*אשתו של בעלי*
להמיס חמאה במחבת,להוסיף בצל,שום ופטריות.
לטגן מעט.
לערבב בקערה-
קמח
גבינה לבנה
ותערובת של הבצל והפטריות
להוסיף ביצה(בתקווה שיש במקרר)

ליצור לחמניות ולאפות.
היכון הכן שף!נחשון מהרחברוןאחרונה
תכנית של רשת שרצה כבר די הרבה זמן...
2 שפים מתחרים על כל פעם 5 מצרכים שחייבים כולם להכנס למנה (יש עוד מזווה מלא כדי לחבר את הדברים...)
וכל זה ברבע שעה בלבד..
מעניין ויפה. מי שאהב את האתגר-מומלץ בחום
קמח שיפוןמחייכת =)

יש לנו קמח שיפון בבית, ואני רוצה להכין עוגה. בדר"כ בעוגות אני מחליפה את הקמח הלבן בקמח מלא\ כוסמין, האם זה יצא טוב אם אחליף בקמח שיפון? 

לא להחליףברוקולי
יצא כבד ודחוסברוקולי
תודה..אז במה את ממליצה להשתמש בו?מחייכת =)


רק לחם מחמצתברוקולי


אפשררקפת לבנה
לחם שיפון ולאו ממחמצת,
הכנו לפני כמה שבועות בבית וממש לא אהבו את זה
טוב לפנקייקמסילה
מעדכנת שהכנתי עוגיות שוקולד ציפס ויצא ממש טעיםמחייכת =)אחרונה

עשיתי עם חצי קמח לבן וחצי קמח שיפון ויצא מעולה!

 

מתכון (השתמשתי בכוס מדידה) :

כוס קמח לבן

כוס קמח שיפון

שקית אבקת אפיה

4\3 כוס סוכר

כוס שמן

2 ביצים

חצי חבילת שוקולד צי'פס..

 

מערבבים הכל ביחד, משטחים בתבנית. 180 מעלות בערך רבע שעה-20 דק'.

 

אז תגידו רגע - בלנדר? או שייקר? (והאם זה כזה משנה, בדיעבד..)מרק חורפי
חלמתי על שייקר.
ביקשתי.
וקיבלתי פינוק בדמות בלנדר (בטעות תמימה 😁)
לפתוח? או להחליף (זה אפשרי!)? מה אומרים המבינים?

בנתיים כפי הבנתי השיקולים הם:

שייקר - כי זה יותר מזמין... בהרגשה. כיפי כזה. יפה ושווה, בעין. קטן בתפיסת מקום. והמיכל נהפך גם לכוס.

בלנדר - כי זה מאפשר להכין כמות יותר גדולה (וחוסך להכין כמה פעמים במקרה ששאר בני הבית רואים והקנאה תוקפתם ) ומנוע יותר חזק מבחינת וואט, וזה כבר קיים אצלי בבית (אולי סימן שמאת ה' הייתה זאת ??) וזה תרגול מצוין לעבודת המידות להשתחרר מהפער בין הדמיון למציאות.

עוד משהו שלא חשבתי עליו?
נראה שכדאי להשאיר את הבלנדרהנורמלית האחרונה
ולקנות כוסות גבוהים, שקופים ויפים לשייק
אם משאירים אז אכן נקנה כאלו.. תודה מרק חורפי
בלנדר.ב רורמעין אהבה
ולנו היה לבלנדר כוס קטנה לכמות קטנה
ובאמת היה החמד לתינוקת כשהתחילה מרוסק ולסתם פינוק לעצמי

אבל כיף שיש גדול..ככה אפשלהכין לא רק לעצמך
אכן הגודל שיקול בהחלט.. תודה מרק חורפי
לאיזה צורך?ט'

יש לי בלנדר כחלק מהמיקסר - לא בשימוש

פודפרוססור - בשימוש קבוע

בלנדר מוט - בשימוש יומיומי לשייקים

 

 

מילקשייק ואייס קפה בלבד... כל השאר יחכו למעבד מזון ביום מן המרק חורפי
אז בלנדר מוט של בראון מעולהט'

עולה 200 ש"ח בערך

את סגורה על זה שזה יתאים?מרק חורפי
יש לי בלנדר מוט למרקים. קשה לי להאמין שהוא יעשה את האפקט עם קוביות קרח וכו'.... מספיק חזק?
בטוחהט'

כבר למעלה מחודש מכינה בוקר וערב שייק עם המון קרח שנטחן מעולה.

 

זה תלוי כמה הוא חזק. או במילים אחרות-זכיתי
כמה וואט. יש מנעד גדול... החלשים באמת לא יספיקו
למה לא בבלנדר?משיח נאו בפומ!
יותר קל
ממש לאט'

הבלנדר אצלי הוא חלק מהמיקסר שנמצא בארון ומוציאה אותו רק כשאופה ולהוציא פעמיים ביום את כל המייג'ור הכבד הזה במקום בלנדר מוט ידני שעושה את אותה עבודה מעולה ותוך דקה?

מעניין שהבלנדר מוט טוחן לך שייקים..הנורמלית האחרונה
אני לא הצלחתי
אולי הוא לא מספיק איכותי..
אחרי כמה פשוטים השקעתי ביקר של בראון והוא מעולה. ממליצהט'


יכולה לבדוק כמה וואט הוא?פרח כתום
תודה!פרח כתוםאחרונה
שלי 170..בטח הוא יישבר
מה זה פודפרוססור?יעל מהדרום
מעבד מזון, מג'ימיקסט'
אז מה זה בלנדר? כלומר מה ההבדל ביניהם?יעל מהדרום
בבלנדר יש רק סכין אחת קבועהט'

ארבעה להבים מסתובבים שטוחנים הכל.

 

במעבד מזון (תרגום מילולי - פוד-פרוססור) יש עוד סוגים של סכינים כמו פומפיה ומקציף וכל אלה.

 

 

תודה רבה!!יעל מהדרום
גם בלנדר זה כמו צורת כוס ענקית כזאתחילזון 123

ומעבד מזון זה כלי כזה יותר נמוך ורחב

דחוף!! אפשר להקפיא חלמונים?רק עונה עכשיו
הכנתי בסיס ענק לעוגה מ 12 חלבונים והתכוונתי להשתמש בחלמונים למילוי ופתאום גיליתי שחסרים לי מרכיבים למילוי. כבר לא אספיק לפני החג...

את הבסיס אני יודעת שאפשר להקפיא.

האם אפשר להקפיא את החלמונים ולהשתמש בהם מאוחר יותר להכנת המילוי???
לדעתי אפשר להקפיאחילזון 123


השאלה גם הלכתית....דורה ובוץ
אסור להקפיא.. ביצה מקולפת שעבר עליה לילהאמא לנסיך קטןאחרונה
אסור לאכול אוצה
כמה קינוחי כוסות קטנים יוצאים מריצ 1?ת.מ.
מדברת על כוסיות יין כאלה. בהנחה שיש שכבה קטנה של ביסקוויטים מלמטה ומעל עוד תוספת.
בערך עשרים אם הבנתי על איזה כוסיות מדוברפרח-אש
תודה.ת.מ.אחרונה
היה זכור לי משהו כזה אבל לא הייתי בטוחה.
תחתית קראנצ׳ית פרווה~moriya~
אני רוצה להכין עוגת מוס פרווה.
חשבתי להכין תחתית, מוס וגנאש.
מתלבטת על התחתית-
בד"כ אני מכינה מפייטה עם שוקולד חלב, פרלינה וקצת חמאה.
איך אפשר להמיר לפרווה ושיצא טעים?
תודה רבה!
עם שוקולד מריר ומחמאה(במקום שוקולד חלב וחמאה)*אשתו של בעלי*
זה לא יהיה מר מדי? עם חלב זה יוצא ממש טוב:-/~moriya~
עדיף עם לבן פרווה אולי?
ממש לא!*אשתו של בעלי*
זה לא יוצא מר,זה יוצא טעים...שוקולד מריר(של עלית נניח),הוא לא מר,הוא טעים.
סבבה. ננסה תודה!~moriya~אחרונה
שאלה לגבי המתכון הסופלה של חרישיתיול-יול
מישהי ניסתה להכין אותו חלבי? איך יצא?
כאילו שבמקום שוקולד מריר ולהמיס שוקולד חלבי. יצא טוב?
קוואקר ותפוחים..יש לכן מתכון לחיתוכיות/עוגיות/אחר שניתן להכימעין אהבה
מערבבים קוואקר, תפוח מגורר, (אם רוצים אפשרדורה ובוץ
להוסיף סוכר אבל ממש לא קריטי, להיפוך, שיהיה בריא), מיץ ענבים/יין, דבש, שמים במנג'טים ואופים בערך חצי שעה. עשיתי מלא פעמים. זה יוצא רך אבל יציב פחות או יותר. תמיד אפשר להוסיף קמח וביצים אבל מיותר.
גרנולה!יראת גאולה
הכנתי בלי מתכון...
שיטחתי בתנור קוואקר, מעל תרכיז תפוחים (אפשר סילאן או דבש במקום) וקצת מלח. אפיה ארוכה בחום בינוני.
להוסיף פרוסות דקיקות של תפוחים,
אפשר אח"כ להוסיף חמוציות, אגוזים, וכו'.
פשטידה, אבל צריך הרבה תפוחים ומעט קוואקרירושלמית טרייה

היחס בערך כוס קטנה קוואקר על שבעה שמונה תפוחים..

 

חותכים את התפוחים לקוביות כמה שיותר קטנות.

מוסיפים מעט מיץ לימון וקינמון ומערבבים, משטחים בתבנית ככה שימלא אותה צפוף עד למעלה, כי זה יורד באפיה. אני ממלאה מהכמות הזאת שתי תבניות עגולות קטנות ממש.

 

אחכ מערבבים בקערה:

כוס חד פעמים קטנה לא מלאה עד הסוף של קוואקר

שלושת רבעי כוס קמח

חצי כוס סוכר, עדיף דמררה

וכשמעורבב מוסיפים שמן בכמויות קטנות ומערבבים רק עד שהופך לפרורים רטובים. לא להוסיף יותר מדי שמן, שלא יהפוך לגוש אחד.

 

מפזרים את הפירורים מעל התפוחים ואופים כחצי שעה, שעה - עד שנראה שהתפוחים אפויים.

 

מעדן נפלא וחגיגי. לא נחתך יפה, פשוט לוקחים "גושים" בכף הגשה.

הייתי קוראת לזה קראמבל תפוחיםנשימה ארוכהאחרונה
ומגישה חם עם גלידת וניל
מתכון לגלידה מבננותברוכה
אבל טעימה וכמה שפחות 'בננתית'
יש?

מעדיפה משהו פשוט להכנה
תודה!
למי בא לשתף בדברים מיוחדים שהכינה לשבת?האקונה מטטה
פאי רועים עם בצל ופטריות מטוגנים במקום בשריעל מהדרוםאחרונה
היי שלום לכולם.. יש לי שאלה לגבי בשר טחון..אמא לנסיך קטן
קניתי לפני שבוע בשר טחון טרי.. הוצאתי אותו לפני שלושה ימים.. זה נראה לכם מקולקל? מפחדת להריח.. וכמה זמן זה באמת יכול להיות במקרר..
תודה לעונים💕
3 ימים זה הרבה*אשתו של בעלי*
להפשיר 24 שעות קודם זה סביר,אבל לא יותר..
אווף אז לפח??אמא לנסיך קטן
אני הייתי זורקת..לא לוקחת סיכון*אשתו של בעלי*
בטח ובטח אם הריח לא משו..
לא ניסיתי להריח.. בעלי אומר שזה בסדראמא לנסיך קטן
והצבע גם טוב עדיין
הקפאת ואז לפני שלושה ימים העברת למקרר?נשימה ארוכה
אם כן ממש יכול להיות עוד טוב כי ההפשרה במקרר מאד איטית. תריחי זה ייתן אינדיקציה
אני הייתי משתמשת ומבשלת היטבנשימה ארוכה
אוקיי תודה!אמא לנסיך קטן
גם אני הייתי משתמשתאמת ואמונה

אם הריח בסדר

^^^ גם לדעתייראת גאולה
אם זה הפשיר במקרר, לוקח יותר מיממה עד שמפשיר, ואח"כ טוב לשימוש עוד יומיים בערך.
אז בסוף בישלתי.. היה ממש טעים😋😋 תודה לכולם!!אמא לנסיך קטןאחרונה
תוספותמחפשת^

שלום אנשים ואנשות יקרים.

ובכן, הנני העניה ממעש מציגה את תהייתי הבאה לחגים.

עומדות לפנינו שמונה סעודות (ועוד שתי שלישיות, אבל לא נחשב)

מה מכינים תוספת למנה עיקרית?

 

אני אכתוב מה שיש לי ואשמח שתוסיפו גם אתם:

אורז עם תוספות

אורז עם תוספות (אחרות!)

אורז עם תוספות (ממש אחרות!)

תפוח אדמה ואפונה וגזר

תפוח אדמה ובטטה.

ובגלל שדי נמאס לי מהאופציות הנ"ל, מה גם שיודעי המתמטיקה שבינכם הבינו כי אין כאן פוטנציאל לשמונה סעודות (כן, תודה אפשר אורז עם תוספות ממש אבל ממש אחרות. פחות בא לי)

 

אם אפשר פרווה, בכלל טוב.

ובעדיפות למשהו שאפשר להקפיא

 

אשמח שתוסיפו (תוספות)

מתייגת @בת מלך!!!! @קראנץ שוקולד @אנשים שמבשלים @אנשים שאוכלים משו מבושל

 

תודה!

קיגל, פשטידת ירקות, סלט פסטה קראניוהוא
סלט פסטה קר זה ההוא עם הפסטרמה או שאפשר בלי?מחפשת^
יש מלא סוגיםאניוהוא
כמה רעיונותיראת גאולה
תפוחי אדמה בסגנון ממש אחר
פשטידות למיניהן (אטריות מלוחה, אטריות מתוקה אם אוהבים, אננס או תפוחים כנ"ל, קישואים, גזר, בטטה תפוחי אדמה, חצילים ועוד כיד הדמיון והמתכונים...). אפשר להכין בתבניות אישיות וזה ממש משדרג.
ממולאים (אפשר בשרי ואפשר רק עם אורז. פלפל, קישואים, חצילים, בצל....)
ירקות: תירס, קישואים ברוטב, אפונה וגזר ברוטב או בלי רוטב, שעועית בתנור או ברוטב, אנטיפסטי, כרובית/ ברוקולי.
מוקפץ (בשרי)
קציצות ירקות, קציצות עדשים (קציצות זה פחות חגיגי לטעמי)


חושבת שהכל אפשר להקפיא, חוץ מתפוחי אדמה.
אוכל לבקש מתכונים אם יסתדר?מחפשת^
על הרעיון של פשטידות לא חשבתי
בשמחהיראת גאולה
לחלק יש לי מתכונים,
חלק אני מאלתרת, וחלק מחפשת מתכונים ברשת.
קוסקוס...תתתתת


תודה.מחפשת^
קינואה, בורגול, כוסמת, תפו"א צהובים/אדומים, פירה/פירה בטטהת.מ.
פתיתים מיוחדים כלשהם. אנטיפסטי, שעועית ירוקה. פסטה, נודלס מוקפץ.
..אמונה רעיה

אפשר בורקס בשר עם רוטב פטריות

יקרות ממולאים- אפשר במה שרוצים, אצלנו עושים בכזה בשר ואורז ועם רוטב אדום וזה מעדן (תפוח אדמה ממולא גם ילדים ממש אוהבים)

כזה פשטידה בשרית

מוקפצים

וואי יש לי עוד מלא אבל אצלנו הכל בשרי אז לאידעת אם זה בכלל יעזור לך...

תפו"א ממולא, נשמע רעיון ממש טובמחפשת^
יש לך רעיון במה למלא חוץ מתפו"א ואורז?
בשר לא שייך?אמונה רעיה


לא, אני ממש מעדיפה פרווהמחפשת^
אולי פטריות עם משו.
אני לא מצליחה לחשוב עם מה🙃
וואי את מאתגרתאמונה רעיה

אני יחשוב על זה..

 

תודה!מחפשת^
נראה לי מיציתי את כל האופציות.
(בסוף אני אתיאש ואדחוף גם לתוך התפוח אורז
אולי קינואה או אורז או פטריות או חצילים או אפונה,אמונה רעיה

או כזה כרובית או שעוייות (זה בעיקרון ממש טעים עם שוועית), 

אגב את יכולה להסתכל כאןאמונה רעיה
איך ממלאים ומבשלים תפו"א? זה נשמע מעולהיעל מהדרום
אני לא יודעת למה אמונה רעיה התכוונה אבל יש מפרום תפו"אנשימה ארוכה
שזה על אותו רעיון של מוסקות אישיות אבל עם תפו"א במקום חצילים.

בעיני זה יותר מנה עיקרית מאשר תוספת
חשבתי ממש למלא תפו"איעל מהדרום
תודה! מכינים אצלינו משהו בסגנון, וזה טעים בהחלט!יעל מהדרום
לק"י

זה נקרה "בנטז".
יש לך מתכון?עלה למעלה
אנחנו עושים בנטז בלי בשר..
אצלינו זה היה עם קורקבנים או חזה עוףיעל מהדרום
לק"י

קורקבנים- מבשלים ומתבלים.
חזה עוף- בטח מטגנים קוביות בצל, ואז מוסיפים חתיכות עוף ותיבול.
אני לפעמיםחדשה ישנה
מכינה-
שולקת תפוחי אדמה די קטנים חתוכים לאורכם , מבשלת כשצגיע לחצי בישול. זהירות, שלא יתרכך מידי. מוציאה מהמים, מקררת . עושה גומה בכל חצי תפוח אדמה בעזרת סכין וכפית. יוצא כמו סירות חמודות כאלה...
שופכת לתוך הגומה רוטב-
(אפשר לשחק עם זה כיד הדמיון הטובה)

שמנת חמוצה, שום כתוש, מלח, זעתר/רוזמרין/פפריקה/
תודה..חשבתי על משהו פרווה או בשרייעל מהדרום
לק"י

את אופה עם הרוטב או מבשלת?

ודוקא רציתי להכין לשבת האחרונה ולא יצא.
כן , אןפה.. שכחתי לכתטב. ניתן להוסיף גבנ''צחדשה ישנה
תודה רבהיעל מהדרום
תערובת פטריותנחשון מהרחברוןאחרונה
או ירקות קצוצים (מין פשטידה עסיסית בתוך התפטר...)
או (זה נשמע הזוי) תמלאי תפו''א בפירה עם בצל מטוגן.
או מלית גבינות עם ירקות עלים.
או עדשים (מסה כמו של קציצות עדשים)
עראייסחן123
נראה לכם שעראייס יהיה טוב על הפלטה בשבת? חוששת שזה יתייבש לי...
אם המילוי מספיק עסיסי לא אמורה להיות בעייהקראנץ שוקולד

כמובן שלא לשים שעתיים על הפלטה..

מה זה?! הסתקרנתייעל מהדרום
פיתה ממולאת בשר טחוןמוריה
תהיתי מאיפה לך לדעתיעל מהדרום
היי. אני ידעתי מה זה עוד קודם..מוריה
אחרי זה חיפשתי קישר כדי להיות בטוחה..
חחח..מתנצלתיעל מהדרום
לדעתי לא. כמו כל קציצה.נחשון מהרחברוןאחרונה
יהיה טעים אבל ממש לא אותו דבר.
מלבד זאת הפיתה תתקשה...
איך שומרים על קוטג' טרי במקרר?מבקש אמונה

לא יודע למה,

אצלי הקוטג' שורד גג יום אחד ואח"כ מאבד גם את הטעם (נהיה חמצמץ כזה) וגם את המרקם.

 

מה גורם לזה ומה עושים?

קןטג׳ באופן כללי*אשתו של בעלי*
יש לו תאריך פג תוקף קצר יחסית.
ממש מספר ימים.
לא כמו גבינה למשל.
אז מספיק שקנית קוטג׳ סמוך לתאריך שפג תוקפו,אז הוא כבר מועד מהר יותר לקלקול...
זה נכון.. אבל אצלי זה קורה אפילו שיש עוד זמן מבקש אמונה

הבנתי שיש איזו רמה של קירור שהורסת אותו..

 

אבל לא יודע אם זה נכון ואיזו רמה

לא שמעתי על זה אפעם...*אשתו של בעלי*
החברה היחידה שראיתי שנשאררת טובהמקום בעולם
זאת הזאת עם הקופבא התכלת המרובעת. לא זוכרת אפילו איזה חברה..
של שטראוסדבורית
שני דברים 1. מוצרי חלב קונה רק בסופרים.טוב ומטיב
קרה לי לא פעם שקניתי בחנויות מכולת או מינימרקט והמוצרים אכן מתקלקלים מהר יותר, יכול ליהיות שרמת הקירור פחות טובה, או התאריך סמוך לתאריך שקנית.
תשים לב שבסופרים התאריך שמוטבע לפחות שבוע מהקניה ואפילו יותר( תלוי במוצר)

2. אני קונה 'גבינות' קוטג' ולבנה רק של 'שטראוס' אחרי שנוכחתי שטעמם טוב ולא פג גם 'אחרי שבועיים'.. ונמצאים 'באיחסון' במגירה שמיועדת למוצרי חלב.
מניחה שהתכוונת להגיב לפותחת...דבורית
כןטוב ומטיבאחרונה
מתכון לדג אמנון בתנור עם פירורי לחם?בריו
מאוחר מידיבריו
ערבבתי שמן זית ותבלינים ציפיתי בפרורי לחם ולתנור
איך יצא?יעל מהדרום
מעולהבריו
לפעמים פשוט צריך להתפרע
יפה! וכן, ככה נוצרים מתכונים חדשים....יעל מהדרוםאחרונה
אז...איפה אתם קונים שוקולד לאפיה?ניל"ס

לא מחפשת את היקר מדי, זה צריך להיות פשוט אבל מספיק טעים. ומשהו שאפשר לשמור במזווה ולא חייבים לקנות טרי בכל פעם.

 

פעם הייתי קונה את שישיית החפיסות של ורד הגליל, אבל משום מה הפסיקו למכור אותן (לפחות בחנויות שחיפשתי). גם השוקולד של טעמן נעלם לי מהמדפים של רמי לוי.

מאז קניתי כאלה שכתוב עליהן "צ'וקטה" אבל הן פשוט לא טעימות (יש מדד: אם יש חפיסה פתוחה במקרר ופשוט אין לי רצון לטעום ממנה כנראה שזה לא מספיק טעים לנשנושמתפלפל) וגם אחוז הקקאו שם יחסית נמוך. אז בלית ברירה זה מה שמשמש אותי לעוגיות אבל מחפשת משהו אחר.

 

הסתייגות: עדיפות למשהו שאפשר למצוא ברשתות הגדולות כי אין לי באזור חנות למוצרי אפייה (ומשרת שזה גם יהיה יותר יקר), חוסו על הפריפריאליים שבינינו

מה עם שוקולד מריר של עלית??*אשתו של בעלי*
זמין תמיד בכל רשתות השיווק,
טעים,
מתאים לאפיה.
^^^^ אני משתמשת בשוקולד מריריעל מהדרום
לק"י

אפשר לחפש את אלה עם אחוזי הקקאו הגבוהים.
לא יודעת, תמיד הציק לי שזה מרגיש יקר סתםניל"ס

שלא שווה את המחיר לעומת האיכות שהם נותנים.

אולי כי השוויתי לפשוטים שהיו טובים אבל זולים יותר, ועכשיו כשאין אותם אין ברירה...

אז דווקא זה יוצא זול יותר ממארזי שוקולד..מקום בעולם
אם בא לך לרשום לי בפרטי מאיזה אזור את אנסה לברר לך.. אני מזמינה ממסטר קייק הרבה פעמים..
וכשאת קונה בכמות כזו זה מחזיק מעמד?ניל"ס

הסתכלתי במר קייק, זה לא זול אבל בטוח יותר איכותי. מה שכן, כצפוי, הם לא עושים משלוחים לשומרוןאפאטי

אבל תודה

אוח :/מקום בעולם
כן.. מחזיק מעולה
מריר של עלית מצוין לאפיהט'


של ורד הגליל,מעפר אני באה

אחלה שוקולד, יש הרבה פעמים מבצעים על השישייה ב16 ש"ח

היא כתבה שהוא נעלם מהחנות בזמן האחרון...נשימה ארוכה
אופס, התפספסה לי השורה הזו..מעפר אני באה

מוזר לי כי עדיין מוכרים אצלינו...

^^אלף מחשבותאחרונה

הכי טעים ליקוק

לא שמתי לב למחסור...

איך מכינים מילוי בקר טחון שיצא בטעם עסיסי?פרח חדש
הפעמים שהכנתי יצא ממש טפל
מטגנים 2 בצלים גדולים*אשתו של בעלי*
עד הזהבה.
מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד עם הבצל,עד שהוא נהיה קצת אפרפר.(אפשר להוסיף 3 שיני שום קצוצות,אבל לא חובה).
מתבלים-
מל"פ
ראס אל חנות/בהרט
מעט פפריקה מתוקה
טיפ קינמון
מוסיפים פטרוזילה קצוצה.
וזהו...
תודה. הכמויות שכתבת לכמה בקר? קילו? חצי קילו?פרח חדש
שום זה כל ההבדל!אם+7אחרונה

ואני גם מרסקת קישוא גדול לחצי קילו

מוסיף עסיסיות וטעם.

אנחנו מוסיפים לתערובת הבשרארלט

2 בצלים ותפוח אדמה טחונים

אני מוסיפה גם רסק עגבניות, קצת מים והרבה תבלינים.~moriya~
תלוי למה את משתמשמת במילוי, אבל זה ממש מעשיר את הטעם והופך את הבשר לפחות יבש.
מתכונים ללא גלוטןשוקולד צ'יפס
שבוע טוב!
מחפשת מתכונים לעוגות ומאפים ללא גלוטן, מי שיש לו ויכול לשלוח ממש יעזור!
תגגלי "הסופלה של חרישית"יעל מהדרום
לק"י

ואולי יש גם באתר של ניקי ב.
מתכונים לפסח ללא שרויה הם בלי גלוטןנשימה ארוכה
^^^יש הרבה עוגות ועוגיות על בסיס שקדיםניל"ס

הכנתי בפסח האחרון עוגיות שוקולד פאדג' ועוגת קוקוס-תפוזים, שתיהן עם שקדים טחונים במקום קמח. אחפש לך את המתכונים אם תרצי...(לדעתי אפילו קישרתי אותם פה בשרשור על פסח)

אם זה לא מסובך לך, אני אשמח.. תודה!שוקולד צ'יפס
יש קמח משיבולת שועל ללא גלוטן..תות

ממליצה לנסות, הוא מאוד קרוב לקמח אמיתי בטעם ובמרקם. אני הכנתי איתו עוגיות שוקולד ציפס לפי המתכון שעל השקית ובלי השוקולד. הוספתי עוד קמח... יצא טעים.

 

יש המון מתכונים ברשת. למשל אצל קרין גורן, אצל עוגיו.נט...

עוגה ללא קמחתתתתת

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/628

נראת טוב

אבל לא יצא לי להכין, אז אין לי מושג...

 

 

עוגיות גרעיניםעוד כינויאחרונה

 

1 כוס גרעיני חמניה קלופים

1 כוס שומשום

שלושת רבעי כוס סוכר חום (אפשר להמעיט קצת)

1 ביצה

חצי כוס שוקולד צ'יפס

חצי כוס חמוציות (אני מכינה בלי,כי הילדים לא אהבו)

 

לערבב הכל

להניח עם כפית בתבנית ולאפות כרבע שעה.

לשים לב הן נשרפות בקלות.

 

בהצלחה

מחפשת המלצה לבלנדר טוב במחיר שפוי (יש דבר כזה?)זכיתי
שיהיה חזק....
בגודל בינוני ++
אשמח לשמוע מנסיונכם
תודה
מקפיצהזכיתיאחרונה
בקשה להמלצה לתנור משולש כיריים חשמליותElis02
שלום,

אשמח להמלצה לתנור עם כיריים מבוססי חשמל.
רוחב עד 90 ס"מ
האם יש חיבורים מיוחדים?
מה זה תנור משולש?דורה ובוץ
משולב מן הסתם...חילזון 123אחרונה


דוחן(כמו קוסקוס) שיצא עיסתי בבישול- מה אפשר לעשות איתו???נביעה
אשמח לרעיונות.. לא רוצה שיזרק..
אף אחד??? עוד מעט שבת ואני צריכה פיתרון😔נביעה
בטח כבר אכלתם הכל... לדעתי זה תמיד יוצא די עיסתיחילזון 123אחרונה