שרשור חדש
עוגת שמריםצ'וקלייט

ערב טוב

אני מחפשת מתכון מנצח לעוגת שמרים שוקולד פרווה לא מסובכת להכנה

וכשאני אומרת מתכון מנצח אני מתכוונת לעוגת שמרים עסיסית ורכה עם טעם עשיר של מילוי שהוא לא ממרח שוקולד אלא מילוי כזה שמכינים מקקאו וסוכר וכו...ליקוק

האם יש למישהו??תאב בצע

קוראת אותה לסדריעל מהדרום
@ט' אני זוכרת שפעם המלצת על עוגה כלשהי.
המתכון הכי מוצלח שאני ממש אוהבתט'
זכור לי שאמרת שאין אצלכם חלבינשימה ארוכה
איך המרת את כל החלב והחמאה במתכון הזה?
80 גרם שמן וכוס ורבע חלב סויהט'
רק לי נראה שמילוי שוקולד יותר טעים?מחשבות....
של עוגיונט. יש אותו גם במאקומקום בעולם
וואי יש לי אחת הטובות! אבל אני לא בבית...מטילדה
אם עוד רלוונטי תזכירי לי ביום שלישי בערב ואשלח לך את המתכון...
היי כן אני אשמחצ'וקלייט


בכיף. הנה-מטילדה
את המילוי אני מערבבת יחד-סוכר וקקאו ואז מפזרת. ואני עושה לפעמים גם קינמון במקום קקאו. זה אותה כמות של סוכר וכף אחת שטוחה של קינמון טחון.
על שלב 5 אני מדלגת בדרך כלל.
ואני משחקת עם הצורות- רולדות, צמות, רוגלך...
יוצא אחלה!

בהצלחה

ואגבמטילדה
לקחתי אותה פעם מאיזה אתר אבל לא זוכרת איזה. שינתי קצת
והמילוי למדתי אמא שלי..
תודה רבה! אהבתי את הספר יש לנו גם כזהצ'וקלייט


חחחח האמת שאני פחות אוהבתמטילדה
זה לא כזה נוח לי.
אז אחותי קנתה לי בדיוק לפני החג מתנה ללידה קופסת מתכונים
נראה לי יותר נח...
ממליצה מאד על זה--האני אני

You say Rugelach, I say Rogalach | מיכל אופה עוגה

 

אומנם זה רוגלעך אבל אני עושה את זה גם בתור עוגת שמרים!!

עושה מראש קילו שלםליקוק

יוצא מעולה!!!

 

במקום חמאה- שמן

ובמקום חלב- מים

 

אני יכולה לשלוח לך את השינויים שאני עושה אם את רוצה..

הכנתי ת'מתכון הזה הבוקר*אשתו של בעלי*
יצא פצצה!!!
הייתי צריכה להגן בגופי על 2 התבניות שיצאו מהתנור....
אחלה מתכון! תודה!
נשמע טוב! ננסה ונעדכן בתוצאות תודה!צ'וקלייט


לי יש מתכון מעולהה אבל הוא סודימצפה להריוןאחרונה


מלא בשוקולד קקאו קינמון וחמאה מומסת
מתכון לדג אמנון שהולך בארוחה חלביתבינלבין

לאו דווקא מתכון שכולל משהו חלבי, יכול להיות גם פרווה...

אבל בלי - לדוגמא - רוטב עגבניות או חריף וכאלה (רק אצלי זה לא הולך עם חלבי או שהבנתם את כוונתי?)

 

אשמח מאד.. תודה

את יכולה לטחון בבלנדר כוסברה פטרוזיליה שום פיסטוקיםעדן ירושלים
קישואים ופלפלים ירוקים נגיד
ופשוט למרוח על הדג עם תיבול שהוא לא אדום
קישור בפנים..ציפור מדבר 1
פילה אמנון בתנור

אחלה מתכון!!
גם אצלי לא..נקודה טובה
אולי בתנור עם תבלינים?
השבת עשיתי ממרח מפטרוזיליה כוסברה ושום, שמתי את זה לילה במקרר ואפיתי. יצא סוף הדרך.
אנחנו מכינים פשוט בתנורשוקולד לבן
עם שום ופלפל קצוץ (לא חריף), שמן, מים, מלח ופפריקה מעורבבים ולפעמים מעט טימין
לדעתי זה הולך מעולה בארוחה חלבית, מניחה שזה עניין של טעם..
אני רואה שהולך פה כוסברה פטרוזיליה ושוםבינלבין
אנסה...
ציפור מדבר 1 - בדיוק עשיתי את המתכון הזה פעם קודמת הוא באמת מוצלח
זה דג עדין בטעם שמקבל את הארומה והטעמים של התיבולבלדרית
אפשר לאפות אותו בתנור עם שמיר או רוזמרין והוא יוצא נהדר!
בנוסף לשים: שמן זית, פלפל, מלח, בצל, לימון ושום.
אפשר להוסיף פפריקה אם אוהבים בשביל הצבע.
לטחון בבלננדר ידני שום, פטרוזיליה/שמיר/כוסברה+ חרדל,קצת שמן,ר. אאחרונה

ומלח ולאפות אפיה לא ארוכה, נראה מרשים ומקבל תשבחות רבות

מה לאכול?!?😋סימן שאלה?
אז במעבר חד מהפורום של ההריון ולידה, אשמח לרעיונות למאכלים ללא חשש גזים.
בלי- מוצרי חלב על שלל מרכיביהם
קטניות
חסה, כרוב
ביצים
שוקולד ושאר מוצרי הקופאין
ובלי קמח
וכמה שפחות מטוגנים.

בקיצור אין לי מה לאכול בארוחת בוקר ואשמח לעיצות
לאוכל עשיר בויטמינים וטעים...
סלט פירות, שייק פירות,עבודת ה'
למה בלי ביצים?תמר_דר
בחיים לא שמעתי שביצים עושות גזים. כנל לגבי חסה.
גם לגבי מוצרי חלב, לא כדאי לשים את כולם בסירה אחת. יוגורט טבעי עם אחוזי שומן גבוהים ושמנת חמוצה הם שני מוצרים שמכינים בתסיסה טבעית, מכילים מעט מאוד לקטוז ובד"כ טובים גם למי שסובל מרגישות למוצרי חלב( רגישות ברמת כאב בטן, לא ברמת סכנת חיים כמובן)
בכל מקרה, נסי לאכול בבוקר סלט ירקות גדול עם טונה או אבוקדו או סלט פירות ולשלב גם אגוזים. ונראה לי שבאופן כללי ברגע שתורידי סוכר וקמח תרגישי הרבה יותר טוב.
קטניות אפשר להנביט ואז הערך התזונתי שלהם הופך להיות כמו של ירקות.
מה לאכולsagiw88

הי! 

מניסיון שלי כדאי להמנע כמה שאפשר מירקות מצליבים (כרובית, כרוב, ברוקולי וכו׳) במיוחד במצב המבושל שלהם. גם מוצרי חלב יכולים להיות מקור לגזים, ולכן כדאי להפחית בהם כמה שיותר. אני אישית הייתי הולך על כלכלה של חלבונים וירקות טריים. סלט קצוץ או סלט חסה בכל ארוחה ומעט פחמימה לנשמה. אגב, אני נמצא בתזונה כזו כבר למעלה משנה, וכדי לעזור לי לשמור על התזונה קניתי את הסלייסר שמאפשר להכין סלט ירקות קצוץ בכמה דקות, אז גם אם את עמוסה מאוד את יכולה למצוא את הזמן לזרוק כמה ירקות פנימה ולהכין סלט שהוא בסיס טוב לארוחה. 

בהצלחה! 

פסטרמה, טונה, אבוקדו ..גלים.
פסטרמה רוויה בחומרים משמרים. מאוד לא מומלץ לאכול בדרך קבע.קרן-הפוך
פעם בכמה שבועות, ניחא. אבל לא כמוצר קבוע בתפריט.
מסכימה איתךגלים.אחרונה
אוף,מיתרי זהב
הייתי צריכה לדעת שלא עושים בצק פריך עם שמן במקום מרגרינה. הלכה העוגה. וגם נשרף הקצף למעלה לפני שהבצק מוכן. אוףף
מבעס ממש..למרות שאני מכינה עם שמן ויוצא סבבהיעל מהדרום
לק"י

מה בדיוק קרה לעוגה?
הבצק פשוט יצא נורא מוזר. נראה בחג איך הטעםמיתרי זהבאחרונה
לפעם הבאה תנסי את המתכון בחתימה של יעל מהדרוםשוקולד לבן
הוא מעולה
קינוח בשתי שכבותרק עונה עכשיו
מכינה לאירוח לחג כמה קינוחים מהסוג שמכינים תבנית גדולה בשתי שכבות וחותכים לקוביות.

מכינה
קוקוס עם מוס שוקולד (לבן למטה וחום בהיר למעלה)
פצפוצים בדבש וטחינה עם שוקולד וחמאת בוטנים (זהב למטה וחום כהה למעלה)

מחפשת רעיונות נוספים בצבעים אחרים, ושיהיו פרווה.
למשל משהו עם שוקולד אבל בלי פצפוצים למטה עם משהו לבן או בהיר למעלה וכן..

לא אכפת לי אם יש שלב של אפיה, אבל שיהיה אפשר להגדיל כמויות בקלות ולהכין בתבנית גדולה ולחתוך לריבועים לפני ההגשה..
אולי עוגת קרמבו?נשימה ארוכה
למטה בסיס אפוי חום
אחכ ריץ׳ מוקצף ולמעלה אן ממש ציפוי שוקולד או רק קישקושים משוקולד מומס או סתם שוקולד מגורר.

הנה 2 הצעות ובטח אפשר לשחק איתן ולשנות לפי הצורך

עוגת קרמבו

מתכון לעוגת קרמבו כשרה לפסח - FoodisGood מתכונים
מצאתי פה משהויעל מהדרום
עוגה שחור לבן עם רוטב שוקולד - אוכל - לובי נשי - בחדרי חרדים

אפשר גם בצק פריך, לחצי ממנו להוסיף קקאו, ולעשות 2 שכבות.
יש גם עוגות בסגנון של פאי: שכבת בצק פריך למטה, ומעל עוגת שוקולד.

יש לי מתכון עם ביסקוויטים וחמאת בוטנים אם תרצי.
מה המתכון של הקוקוס- שוקולד?חייצ'ואחרונה


רולדת שוקולד~moriya~
סבתא שלי היתה מכינה רולדה פשוטה וטעימה,
ולצערי אין לי את המתכון של המילוי.
אם מישהי מכירה ותוכל לעזור אני אשמח מאוד.
לפי מה שאני זוכרת זה היה רוטב שוקולד פשוט (סוכר, קקאו וכו׳, בלי שמנת..)
תודה!
אני מכינה לפי העין וטועמתהתנערי מעפר
נניח 50% סוכר ו-50% קקאו איכותי.
מוסיפה שמן שיהיה כמו משחה ומבשלת על אש נמוכה עד שנמס.
טועמת ומתקנת.
אני מכינה ככה קרם פשוטיעל מהדרום
לק"י

קקאו
פי 2 סוכר
קצת מים ושמן
מערבבים למרקם משחתי, ומבשלים על האש תוך כדי ערבוב.
אפשר להוסיף קצת שוקולד
תודה! יצא נחמד בסוף~moriya~


התייעצותמאושרת22
אנחנו מכינים לשבת מאפה בשר איזה תוספת עדיף מוקפץ רק של ירקות או אנטיפסטי?
מה ההבדל בין מוקפץ ירקות לאנטיפסטי?התנערי מעפר
בעיני אין הבדל.
שניהם ירקות- הראשון על האש והשני בתנור.
סוגי ירקות שונים וטעם שונהמאושרת22
אז אני לא מכירההתנערי מעפראחרונה
קרא במרק זה טעים?בנימינה
הכוונה לקישוא הירוק של ראש השנה, בתוך מרק עוף
מישהו?? רוצה לבשל לכבוד שבתבנימינה
אני אוהבתתפוחית 1
תודה! אז אני מבינה שזה ירק שניתן לבישול לל4 קשרבנימינהאחרונה
פשוט כי אני מכירה את זה רק מתוק.

שבת שלום!
מישהי העלתה פה פעם מתכון לדברים שאפשר להכין על הפלטה..מקום בעולם
מנסה לעזור

נכון. אני. ממליצה בחום!

 

מתכוונת לעשות את בראש השנה הקרוב בעז"ה.

 

יוצא מעולה, טרי וטעים- טעים ליקוק

 

אם יש שאלות- אשמח לענות חיוך

זה ממש מגניב כל זהעדינות
הבעיה היא שאני לא סובלת להתעסק עם בישול בחג, עם כל הילדים סביבי והבלגן. עדיף לי להכין הכל מראש. (לא מפריע לחבר'ה אצלנו אוכל לא טרי).
מה שמתאים לך...מנסה לעזור

כל אחד מה שמתאים לו חיוך גדול

 

אני מכינה את זה בבוקר מוקדם, לפני שהילדים קמים.

ככה חוסך לי עבודה בערב חג שעמוס ממילא

וגם חוסך לי מקום במקרר וכו'

עוף אנחנו מתבלים לפני החג, ואז רק מניחים על הפלטה לכמה שעותיעל מהדרום
אקרא את השרשור ובטח אחזור עם מלאי שאלות מקום בעולם
אוקיי, חזרתי עם כמה תהיות ;)מקום בעולם
א- לדוגמא עוף: כמב זמן את ממליצה לשים כל הפלטה? והאם ישירות על הפלטה? עם הרבה רוטב מההתחלה?
ב- הירקות משתחמים כמו חמין כזה? שחומים ונימוחים?
ג- מה עוד היית יכולה להמליץ להכנה על הפלטה (בהתחשב בזה שאי אפשר לחזוג באמצע התפילה כי זה רחוק, והתפילה אורכת לפחות 6-7 שעות שבהן לא נהיה ליד הפלטה..)
אז ככה:מנסה לעזור

א. עוף - צריך איזה שעה וחצי- שעתיים. אני שמה ישירות על הפלטה עם ירקות ועגבניות ולא צריך רוטב. העוף מפריש נוזלים והעגבניות ג"כ.

מה שכן- אני מתבלת את זה גם בשמן ותבלינים אז זה גם מוסיף.

(אם את שמה את זה להרבה שעות אז תשימי עגבניות מעל או חצי כוס מים רותחים מהצד- כדי שלא יתאדה. למרות שאני לא חושבת שזה יתאדה כי התבנית מכוסה בנייר כסף ועל זה אני שמה מגבת.. אז אין לנוזלים לאן לברוח קורץ

במחשבה שנייה-  לא כדאי להוסיף מים. זה מיותר בהחלט!)

 

ב. הירקות לא ממש יוצאים שחומים. אני שמה: תפו"א, בטטות, סלרי (כרפס), בצל, עגבניות וכד' ומעל זה את העוף/ השניצל/ הקציצות בשר.

והם מקבלים נוזלים גם מלמעלה... וכמובן טעמים...

וכמובן מתבלת גם כאן בשמן ותבלינים: כורכום, גריל עוף/ פפריקה, מלח, פלפל ועוד.

הם יוצאים רכים וטעימים.

 

ג. אם את לא נמצאת 6-7 שעות ליד הפלטה- אז הייתי ממליצה לשים את הפלטה עם שעון שבת ושהפלטה תידלק איזה -4 שעות לפני שאתם חוזרים מהתפילה (שעתיים+ בערך בשביל הבישול עצמו ועוד איזה שעה עד שהיא תתחמם טוב ויהיה אפשר לבשל עליה)

 

אנחנו מתפללים בנץ בר"ה אז אז אני קמה מוקדם ומתפללת שחרית בבית (כשהכל שקט מסביב והילדים עוד ישנים חושף שיניים) ובסביבות 7 אני מכינה את האוכל ושמה על הפלטה ואז מעירה את הילדים ויוצאת איתם לתקיעות ומוסף. וכשחוזרים בסביבות 11 הביתה האוכל כבר מוכן וכל הבית מריח חבל"ז ליקוק.

 

בחג שבועות בבוקר הכנתי עוף שלם על הפלטה עם אורז ובטטות- כמו עוף ממולא כזה בשביל שבת בבוקר למחרת. (וכמובן שיש בזה כללים והלכות כי בחג לא מכינים לשבת!! אז לא לעשות כזה דבר בלי לברר את זה הלכתית) ויצא מדהים!!!

אבל בשביל זה צריכים להיות ליד הפלטה כי השחמתי את העוף כמה שעות הפוך ואז הוצאתי אותו ובישלתי את האורז והבטטות ואז הוספתי את העוף וכו'.

 

היו פעמים שהכנתי גם אורז על הפלטה, בתבנית חד פעמי- כי אני לא אוהבת אורז של "אתמול"....

יצא טוב, טעים ואכיל חושף שיניים

 

 ליקוק

 

תודה רבה!מקום בעולם
בהצלחה! ותעדכני אח"כ, איך יצא מנסה לעזור


איך עשית אורז?סיהרא.
כמויות כרגיל פשוט בחדפ? כמה זמן זה לקח?
כל הדברים המגניבים האלה - אפשר להכין גם בסיר?מודדת כובעים

או רק בחד"פ דק דק?

 

לא אוהבת את החדפעמי הזה.

 

אלומיניום...

מניחה שכן..רק יותר זמן. תנסי אולי בפיירקסיםיעל מהדרום
כן. אני הכנתי פעם עוף שלם עם בטטה ואורז- מעין עוף ממולאמנסה לעזור

יצא מעולה!!
 

רק שזה צורך הרבה יותר זמן.

קודם כל "טיגנתי" בצל עד שהושחם

ואח"כ השחמתי את העוף (כשהוא הפוך, העור כלפי מטה)

וכו' וכו'.

 

זה היה תהליך של כמה שעות טובות אבל יצא מעולה!!

לוקח יותר זמן עד שהסיר מתחמם...יראת גאולה
וגם סיר הוא פחות שטוח.
אבל אם תקחי בחשבון יותר זמן, זה אפילו מוצלח יותר כי יש פחות סיכוי שיישרף.


ודרך אגב, זה ממש תלוי פלטה. העוצמות בין הפלטות משתנות ממש.
בסיר או מחבת בציפוי שיש הכל מתבשל מאוד מהר.לב אמיץ

התחתית כנראה דקה יותר, ופיזור החום מאוד יעיל.

 

גם אני נעזרתי בטיפים של מנסה לעזור. יצא מעולה כן

נכוןמנסה לעזור

כשאני הכנתי עוף ממולא על הפלטה- זה היה בסיר סוטאז' גדול עם תחתית שיש.

 

 

 

לגבי השאר- שמחה לשמוע

בעיקרון כמו שאת מכינה.לב אמיץ

ירקות צריך לחתוך דקיקים יחסית (בטטה, תפ"א, קישואים, בצל).

 

הכנתי כרעיים עם אורז - גם מוכן די מהר אם שמים הכל בשיכבה אחת.

לפעמים אני משאירה על הפלטה מהערב ללמחרת בבוקר, אני מוסיפה די הרבה מים לאורז, ואז זה יוצא כמו חיטה נימוחה בחמין בערך. 

שכחתי לכתובלב אמיץאחרונה

שאני תמיד משתדלת להשתמש בעופות קטנים. מן הסתם זה עוזר להתבשל מהר יותר.

גם אני כתבתי..עוף על הפלטהיעל מהדרום
אמנם עבר החג, אבל הכנתי סלמון על הפלטה ויצא נפלאיעלה אביגד.

שמתי על תבנית חדפ שמן זית, שום וזעתר, את הדג כשהעור כלפי מעלה,

כיסיתי היטב בנייר כסף, שעתיים על הפלטה ויצא מדהים!

מחפשת את המתכון לסלמון הכי טעים שהכנתם!-הריונית

תודה

האמת?נשימה ארוכה
הכי הכי טעים זה הכי פשוט ולא באמת עובד לשבת.

מתבלים במלח פלפל שמן זית ושום גבישי
וצורבים על מחבת פסים יצוקה משני הצדדים בדיוק מספיק זמן שיהיה רק מוכן ולא נא. לא יותר. אוכלים מיד מהמחבת. מעדן.

אפשר להכין ככה ורק להניח בתבנית דקה או אפילו רק נייר כסף לחימום קליל על הפלטה כשחוזרים מהתפילה או לשים מאד גבוה על הפלטה. אבל באמת קשה להגיע לסלמון מושלם בשבת.
למה לא? יכול לעבוד לשבת.לב אמיץאחרונה

אני צורבת כמוך (בלי פלפל ושום, מפזרת פטרוזיליה יבשה ומטפטפת טיפת לימון על הנתחים המוכנים, וגם מניחה במחבת חתיכה קטנה מקליפת הלימון)

מכסה במכסה אחרי הצריבה, ומניחה מעל השמיכה שמכסה את הסירים על הפלטה.

נשאר עם מרקם צרוב מעט יותר מנא, ובטמפרטורה נעימה - בדיוק איך שטוב לאכול את הדג הזה.

 

כשניסיתי עם נייר אפיה בתוך נייר כסף, המרקם לא יצא צרוב חצי חיוך, יצא מן מבושל מאודה, ויצא ככה שוב שבת אחר כך כשהשארתי את הנייר פתוח שהאדים יוכלו לצאת.

 

עוד תיבול שלפעמים אני עושה: מפזרת מעל לימונית ומרווה מיובשות ומטפטפת כמה טיפות תרכז מיץ תפוחים בזמן שהצד השני נצרב.

מתכון מעולה שתמיד הולך-~moriya~
מערבבים בקערה 4 כפות חרדל דיז׳ון גרגירים ו4 כפות שמן זית. מורחים על הדג.
ממליחים ומפלפלים.
מפזרים כמה ענפי טימין מלמעלה, ואופים.
פשוט וטעים מאוד
מה זה cream cheese? בארץבוריס
פלדלפיה, נפוליאון .. משהו מעל 30%ברוקולי
גבינת שמנת לא?נשימה ארוכה
זה מה שחשבתי אבל ראיתימתכון שלבוריס
עוגת גבינה נוטלה, וזה נראה פחות מסתדר כי הגבינות האלה קצת מלוחות לא?
נפוליאון בטעם טבעי נראה לי שלאנשימה ארוכה
מכירה שמכינים עם זה עוגות
גבינת שמנתסתם אחת
תודהבוריסאחרונה
למישהו יש מתכון טעים, מעניין עם..חייצ'ו

אטריות קדאיף?

כנאפה...תתתתתאחרונה


אפשר להכין חלות לשבת בטוסטר אובן?מוטיבציה
זה יילך?
תודה ♡ משהו מסוים שצריך לשים לב אליו?מוטיבציה
אם את מכירה את העצומה של הטוסטר אובן אז אין מ'הו מיוחד נוסףהתנערי מעפר
העיקר שלא ישחים חזק בחוץ לפני שהבפנים אפוי.
בשמחההתנערי מעפראחרונה
פטריות שיטאקי מיובשותעץ ובית
קניתי השבוע פטריות שיטאקי מיובשות. השרתי אותן הלילה במטרה להכין מהן קיש פטריות. עכשיו, אחרי ההשריה יש להן ריח מאוד חזק שמתפשט על כל הבית (שלא לומר על כל הרחוב). אני חוששת קצת לשים אותן ככה בקיש. מפחדת שיתנו טעם דומיננטי מדי (מה גם שלא ממש מצאתי עוד סוגים של פטריות טריות כדי לעשות מיקס).

צריכה רעיונות מה לעשות איתן. הן כבר מושרות על השיש.

תודה!
מה עשית בסוף? מעניין.לב אמיץ


הכנתי פשטידה ולא אכלתי ממנה עץ ובית
לב אמיץאחרונה


שאלה בענין אפיית חלותאם יהודיה
אני כבר שנים רבות אופה חלות ולחמניות מקמח חטה מלא 70%, ב"ה יוצא מוצלח וטעים.
את החלות אני קולעת ושמה בתבניות "אינגליש קייק".
שאלה:
בזמן האחרון החלות והלחמניות "נפתחות" בזמן האפיה. גם אם בתפיחה נראו מושלמות- נפתחו באפיה.
לא שיניתי שום דבר.
למה זה קורה ואיך אפשר למנוע זאת?

יכול להיות כי קלית צפוף מדייהתנערי מעפר
לא ידעתי שיש קשראם יהודיה
אם הקליעה רופפת יותר פחות סיכוי שייפתח?
תודה! אנסה באמת
כן, בתנור הבצק ממשיך לתפוחהתנערי מעפר
אז עדיף לקלוע רופף יותר כדי לתת לזה מקום לתפוח עוד בתנור בלי שתהרס הצורה.
תודה!אם יהודיהאחרונה
בצל ודמעות, טיפ מפתיע תפוחית 1
בעצתן של אחיותי הקטנות:
ללבוש משקפת צלילה בזמן קילוף וחיתוך הבצל.
זה ממש עובד, חתכתי 8 בצלים, חלקם ממש גדולים ובניגוד לבד"כ לא שרפו לי העיניים ולא דמעתי
אומנם נראה מצחיק אבל ממש מקל ושווה את זה
אצלנו זה נקרא ''משקפי בצל''בת 30
אפשר גם עם עדשות מגע...לא מרגישים כלוםיום יבוא..
מי אמר את זה? בטח שאני דומעת עם עדשות מנסה לעזור


זה הפתרון שלי! תמיד עם עדשות בזמן חיתוך בצלתנו לגדול בשקט
אני שנים לא דמעתי עם עדשותאמת ואמונה
עד שחזרתי למשקפיים,
כנראה לא על כולם זה עובד
אף אחד לא אמר ליפשוט מנסיוןיום יבוא..
גם אני דומעת עם עדשותהתנערי מעפר
אבל רק מהבצל הרביעי (בערך) שאני חותכת ברצף.
זה תלוי גם ברמת החריפות של הבצל ואם הוא היה במקרר או בחוץ.
וואוו משום מה חשבתי שעליתי על תגלית תפוחית 1אחרונה
מסתבר שהרעיון מוכר
סעודה מפסקת - מתכונים ותפריט משביע וחגיגי?!ט'


נראה לי שנעשה מרק עוף עם הרבה ירקות לצהרייםחילזון 123

ואח"כ לסעודה שלפני הצום עוף (אולי עוף מבושל עם חומוס)
ואורז\פירה
וסלט

התחלתי לחשובבעיתה אחישנה
יהיה מרק עוף בטוח
עוגת קוואקר זה טוב לפני תום ויש לי אחת טעימה ממש ואהובה.

כל השאר פתוח...
עוגת קוואקר? אפשר מתכון?ט'


בטחבעיתה אחישנה
ממליצה על קוואקר ברור בוואקום כי לא כיף לברור קוואקר.

להמיס במיקרו/בן מארי 1.5 חבילות שוקולד עדיף 60%.
לשפוך בתבנית ולמרוח על תחתיתה.

בקערה לערבב
1.5 כוס קוואקר
1 כוס קוקוס
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
3/4 כוס שמן
אפשרי חצי כוס אגוזי מלך גרוסים/ שקדים גרוסים לא חייבים.
לשפוך על השוקולד.

להכניס לתנור 180 להערך רבע שעה 20 דק'.
להוציא ולחתוך לקוביות לפני שמתקשה לגמרי
להכניס לעוד 10 דק'.

וזהו.
הכי כיף לשמור בהקפאה ולנשנש משם כי זה טעים כשזה קפוא יותר..
תודהט'

דומה לעוגיות קוואקר כשאני משטחת בתבנית..

 

 

מתכון ממש מוצלח, כתבת אותו פעם ומאז אני מכינההתנערי מעפראחרונה
את זה הרבה.

אני מניחה חפיסה וחצי של שוקולד על תבנית עם נייר אפייה ומשאירה את זה על חום נמוך מאד דקה בערך עד שזה מתחיל להיות רך.
אח"כ מורחת ושופכת את הבלילה.
פחות כלי לשטוף...
נראה לי שככה רשמת פעם.
סעודה מפסקתמנסה לעזור

אצלנו הולך מרק ירקות ועוף+ אורז

מעדיפים כמה שפחות מתובל וכד'.

 

לצהרים אכין שניצל ותפו"א בתנור+ ירקות/ סלט ירקות.

 

 

 

אני לא סגורה על עצמייעל מהדרום
לק"י

אולי
לצהריים- אורז עם קציצות בשריות/ עוף (ועדשים/ ירקות).
לסעודה- לחם, אורז, עוף ותפו"א.

וירקות חיים מן הסתם.
אני מכינה לצהרייםמצפה להריון
מרק ירקות עם כנפיים
לסעודה מפסקת ב4 אורז עם עדשים וסלט ירקות
וכחצי שעה לפני הצום עוגת דבש קנויה ותה עם נענע
שימי לב שנענע מייבשת. לא מומלץ לפני צום!טארקו
פילה מושט(אמנון) וחרדל דישון - הולכים יחד?כוחות חדשים
אשמח למתכון..
זה הולך מעולה ביחד עם חרדל גרגיריםרק שמחה#אחרונה

סלמון ברוטב חרדל

אפשר גם עם מושט ולא רק סלמון.
אפשר גם לערבב מיונז עם חרדל גרגרים, למרוח ולתנור.

מחפשת מתכון לפצפוצי אורז עם שוקולד וחמאת בוטניםאנונימית78
היה לי מתכון טוב שנעלם...שהיתה שכבה של פצפוצי אורז עם שוקולד ומלמעלה איזה שכבה של חמאת בוטנים.
גם אשמחהכל ממנו
משהו דומהנשימה ארוכה
6 כוסות פצפוצי אורז
לערבב עם 3/4 כוס דבש ו3/4 כוס טחינה גולמית ולהדק לתבנית.
להמיס יחד 200 גר שוקולד עם 2 כפות גדושות חמאת בוטנים. למרוח למעלה . להקפיא ואחכ לחתוך לריבועים קטנים.
משהו דומה 2תתתתת

2 חבילות שוקולד מריר

2 כפות גדושות חמאת בוטנים טעימה ( בלי שברי בוטנים)

ממיסים במיקרוגל, מחכים טיפה שיתקרר

ומוסיפים 5 כוסות חד"פ של פצפוצי אורז ומערבבים

 

משטחים בתבנית ולמקרר/ למקפיא

 

בסוף לוקחים איזה כף חמאת בוטנים, שמים בשקית זילוף או שקית סנדוויץ

שמים כמה רגעים בתוך כוס מים רותחים עד שנהיה נוזלי כזה, עושים חור ממש קטן

ומזלפים קישוט מעל כמו שתי וערב כזה...

 

לא יודעת אם לזה התכוונת בכל מקרה זה ממש טעים וקל!

תודה לכןאנונימית78
בבקשהמנחה
עוגת פצפוצים מושלמת
יעל פרץ

שכבת פצפוצי אורז

1 מרגרינה
100 גרם חלבה
כוס סוכר
כף קפה נמס
2 כפות דבש
כף חמאת בוטנים
7 כוסות פצפוצי אורז

שכבת השוקולד

200 גרם שוקולד
4 כפות חמאת בוטנים
2 כפות שמן

אופן ההכנה

להמיס את כל חומרי הבסיס חוץ מהפצפוצים .
לשים את פצפוצי האורז בתוך קערה ולשפוך על הפצפוצי אורז את מה שהמסנו ולערבב.
לשטח בתבנית ולהקפיא.

לשכבת השוקולד
להמיס הכל ולשפוך בצורה שווה .לקשט כאוות נפשכם.

בהצלחה ❤
יש את המתכון שנמצא על השקית של פצפוצי אורז, יוצא מעולה!!יעלה אביגד.

2 כוסות פצפוצי אורז

שליש כוס חמאת בוטנים

3 כפות דבש 

מחממים חמאת בוטנים בסיר ומוסיפים דבש, מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים היטב במהירות ומורידים מהאש.

מיד שוטחים על תבנית ומקפיאים.

 

ציפוי:

200 גרם שוקולד מריר או חלב

100 גרם חמאת בוטנים

ממיסים יחד ושופכים על הפצפוצים ומקררים.

 

נראה לי זה כמות לאינגליש קייק.

מתכון מעולה ומפנק

מעולה,תודהאנונימית78אחרונה
אשמח לטיפים/הסברים לגבי מרק עוף... תודהאורחיה

אני מכינה לפעמים מרק עוף. יוצא סבבה

אבל יש משפחות שאני אוכלת אצלם וזה רמה אחרת לגמרי!! אשמח לשדרג את שלי...

 

מטגנת בצל, אח"כ ירקות, גרונות הודו, סלרי, פטרוזליה, מלח פלפל כמון פפריקה כורכום

 

כדאי להוסיף משהו? סדר אחר?

עוד הסברים?

 

תודה רבה!

אני עושה אחרת..יעלה אביגד.

קודם כל- מרתיחה את הגרונות בנפרד, בערך עשר דק אחרי רתיחה אני מכבה, שוטפת ומקלפת את השומן המיותר. התהליך הזה שומר כל המרק צלול וטעיםם

אח"כ שמה בסיר את כל הירקות שרוצה (תפוא, גזר קישוא בצל בטטה, אפשר כרוב, קולרבי, חומות שהושרה מראש)

מביאה לרתיחה, שמה מלח, חוויג', סלרי ופטרוזליה. (אם לא אוהבים אפשר להשאיר עם הגבעול בבישול ואז אחרי הבישול להוציא את העלים. זה נותן טעם מדהים)

 

שבת שלום!

אני עושה כךאמת ואמונה
מבשלת את הגרונות במים בלבד
מסננת את המים להוציא את הכיפה ושוטפת טוב טוב את הגרונות.
מוסיפה למרק- קישוא בצל גזר בטטה אפשר עוד סוגי ירקות.
תבלינים- חוויג כמון פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
קצת לפני סוף הבישול מוסיפה שמיר טרי- מקפיץ את המרק.
בישול ארוך משביח את המרק.
אפשר להוסיף גם כל מני שורשים
נסי להוסיף חוואיג'עדן ירושלים
נסי להתחיל את הבישול עם מים קרים- זה גורם לכל הטעם לצאת למיםעץ ובית

וחוץ מזה- הרבה עוף או גרונות, ירקות שורש, בישול ארוך ולא לאכול את המרק מיד. המים מקבלים טעם אחרי שהמרק עומד כמה שעות.

 

אה- וגם לא להוסיף בטטה- לדעתי זה ממש מבאס את המרק. עלי כרוב משדרגים. 

הקלח האמצעי של הכרוב- ממש מוסיף טעם!נשימה ארוכה
עצמות בקראין לי כינוי
מוסיף המון טעם
קודם להרתיח את המיםכדי להגיבאחרונה
לשים את העוף כשהמים רותחים (חליטה)
ואז אחרי שזה רותח שוב מוסיפים ירקות גזר תפוא' בצל
התבלינים כרכום כמון פלפל מלח... מבשלים עד שהיום ממש ממש רך
שרשור עוגות בחושותהשני
הי, לא יודעת אם קיים כבר....
אשמח למתכונים כמה שיותר... לעוגות בחושות שאתן ממליצות.
תודה
וואו יפה!!! תודה על הקישורהשני
אגב יש עוד הרבה עוגות... לדעתי אפשר להוסיף...
https://www.google.co.il/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://mobile.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-cakes/Recipe-5bcab036a5fb121006.htm&ved=2ahUKEwiCoK6677bdAhXC66QKHZhMDV0QFjAAegQIBhAB&usg=AOvVaw2h6dLOMCs2tTd9QGkMgScC
זו עוגת שזיפים מעולה. אני מכינה עם תפוחים או אגסים לפעמים.
זאת טעימה (רק להוריד את הסוכר לחצי כוס בלבד)יעל מהדרום
בקשר למתכון - ילך עם כל סוג של אינסטנט פודינג?....בינלבין


מניחה שכן..טרם ניסיתי, אבל חשבתי על זהיעל מהדרום
כןאומנות באמונהאחרונה
מכינה את זה גם עם אינטנט וניל ואז אפשר לפזר אגוזים ומייפל/ קינמון וקוביות תפוחים
וגם מכינה עם אינסנט וניל ופצפוצי שוקולד- זה יוצא ממש אחלה
וואווו אני המאסטר יש לי מלא מתכונים בזכות אמא שלימיסטר דום


שתפו אותנו....השני
כנסי לאתר 10 דקות יש שם מלאי נאהרקפת לבנה

ומומלץ