ערב טוב
אני מחפשת מתכון מנצח לעוגת שמרים שוקולד פרווה לא מסובכת להכנה
וכשאני אומרת מתכון מנצח אני מתכוונת לעוגת שמרים עסיסית ורכה עם טעם עשיר של מילוי שהוא לא ממרח שוקולד אלא מילוי כזה שמכינים מקקאו וסוכר וכו...![]()
האם יש למישהו??![]()
ערב טוב
אני מחפשת מתכון מנצח לעוגת שמרים שוקולד פרווה לא מסובכת להכנה
וכשאני אומרת מתכון מנצח אני מתכוונת לעוגת שמרים עסיסית ורכה עם טעם עשיר של מילוי שהוא לא ממרח שוקולד אלא מילוי כזה שמכינים מקקאו וסוכר וכו...![]()
האם יש למישהו??![]()
יש לנו גם כזהצ'וקלייט
You say Rugelach, I say Rogalach | מיכל אופה עוגה
אומנם זה רוגלעך אבל אני עושה את זה גם בתור עוגת שמרים!!
עושה מראש קילו שלם![]()
יוצא מעולה!!!
במקום חמאה- שמן
ובמקום חלב- מים
אני יכולה לשלוח לך את השינויים שאני עושה אם את רוצה..
תודה!צ'וקלייטלאו דווקא מתכון שכולל משהו חלבי, יכול להיות גם פרווה...
אבל בלי - לדוגמא - רוטב עגבניות או חריף וכאלה (רק אצלי זה לא הולך עם חלבי או שהבנתם את כוונתי?)
אשמח מאד.. תודה

ומלח ולאפות אפיה לא ארוכה, נראה מרשים ומקבל תשבחות רבות
הי!
מניסיון שלי כדאי להמנע כמה שאפשר מירקות מצליבים (כרובית, כרוב, ברוקולי וכו׳) במיוחד במצב המבושל שלהם. גם מוצרי חלב יכולים להיות מקור לגזים, ולכן כדאי להפחית בהם כמה שיותר. אני אישית הייתי הולך על כלכלה של חלבונים וירקות טריים. סלט קצוץ או סלט חסה בכל ארוחה ומעט פחמימה לנשמה. אגב, אני נמצא בתזונה כזו כבר למעלה משנה, וכדי לעזור לי לשמור על התזונה קניתי את הסלייסר שמאפשר להכין סלט ירקות קצוץ בכמה דקות, אז גם אם את עמוסה מאוד את יכולה למצוא את הזמן לזרוק כמה ירקות פנימה ולהכין סלט שהוא בסיס טוב לארוחה.
בהצלחה!
~moriya~
יעל מהדרוםאחרונה
מנסה לעזורנכון. אני. ממליצה בחום!
מתכוונת לעשות את בראש השנה הקרוב בעז"ה.
יוצא מעולה, טרי וטעים- טעים ![]()
אם יש שאלות- אשמח לענות ![]()
כל אחד מה שמתאים לו ![]()
אני מכינה את זה בבוקר מוקדם, לפני שהילדים קמים.
ככה חוסך לי עבודה בערב חג שעמוס ממילא
וגם חוסך לי מקום במקרר וכו'
מקום בעולם
מנסה לעזורא. עוף - צריך איזה שעה וחצי- שעתיים. אני שמה ישירות על הפלטה עם ירקות ועגבניות ולא צריך רוטב. העוף מפריש נוזלים והעגבניות ג"כ.
מה שכן- אני מתבלת את זה גם בשמן ותבלינים אז זה גם מוסיף.
(אם את שמה את זה להרבה שעות אז תשימי עגבניות מעל או חצי כוס מים רותחים מהצד- כדי שלא יתאדה. למרות שאני לא חושבת שזה יתאדה כי התבנית מכוסה בנייר כסף ועל זה אני שמה מגבת.. אז אין לנוזלים לאן לברוח ![]()
במחשבה שנייה- לא כדאי להוסיף מים. זה מיותר בהחלט!)
ב. הירקות לא ממש יוצאים שחומים. אני שמה: תפו"א, בטטות, סלרי (כרפס), בצל, עגבניות וכד' ומעל זה את העוף/ השניצל/ הקציצות בשר.
והם מקבלים נוזלים גם מלמעלה... וכמובן טעמים...
וכמובן מתבלת גם כאן בשמן ותבלינים: כורכום, גריל עוף/ פפריקה, מלח, פלפל ועוד.
הם יוצאים רכים וטעימים.
ג. אם את לא נמצאת 6-7 שעות ליד הפלטה- אז הייתי ממליצה לשים את הפלטה עם שעון שבת ושהפלטה תידלק איזה -4 שעות לפני שאתם חוזרים מהתפילה (שעתיים+ בערך בשביל הבישול עצמו ועוד איזה שעה עד שהיא תתחמם טוב ויהיה אפשר לבשל עליה)
אנחנו מתפללים בנץ בר"ה אז אז אני קמה מוקדם ומתפללת שחרית בבית (כשהכל שקט מסביב והילדים עוד ישנים
) ובסביבות 7 אני מכינה את האוכל ושמה על הפלטה ואז מעירה את הילדים ויוצאת איתם לתקיעות ומוסף. וכשחוזרים בסביבות 11 הביתה האוכל כבר מוכן וכל הבית מריח חבל"ז
.
בחג שבועות בבוקר הכנתי עוף שלם על הפלטה עם אורז ובטטות- כמו עוף ממולא כזה בשביל שבת בבוקר למחרת. (וכמובן שיש בזה כללים והלכות כי בחג לא מכינים לשבת!! אז לא לעשות כזה דבר בלי לברר את זה הלכתית) ויצא מדהים!!!
אבל בשביל זה צריכים להיות ליד הפלטה כי השחמתי את העוף כמה שעות הפוך ואז הוצאתי אותו ובישלתי את האורז והבטטות ואז הוספתי את העוף וכו'.
היו פעמים שהכנתי גם אורז על הפלטה, בתבנית חד פעמי- כי אני לא אוהבת אורז של "אתמול"....
יצא טוב, טעים ואכיל ![]()
![]()
מנסה לעזוראו רק בחד"פ דק דק?
לא אוהבת את החדפעמי הזה.
אלומיניום...
יצא מעולה!!
רק שזה צורך הרבה יותר זמן.
קודם כל "טיגנתי" בצל עד שהושחם
ואח"כ השחמתי את העוף (כשהוא הפוך, העור כלפי מטה)
וכו' וכו'.
זה היה תהליך של כמה שעות טובות אבל יצא מעולה!!
התחתית כנראה דקה יותר, ופיזור החום מאוד יעיל.
גם אני נעזרתי בטיפים של מנסה לעזור. יצא מעולה ![]()
כשאני הכנתי עוף ממולא על הפלטה- זה היה בסיר סוטאז' גדול עם תחתית שיש.
לגבי השאר- שמחה לשמוע 
ירקות צריך לחתוך דקיקים יחסית (בטטה, תפ"א, קישואים, בצל).
הכנתי כרעיים עם אורז - גם מוכן די מהר אם שמים הכל בשיכבה אחת.
לפעמים אני משאירה על הפלטה מהערב ללמחרת בבוקר, אני מוסיפה די הרבה מים לאורז, ואז זה יוצא כמו חיטה נימוחה בחמין בערך.
שאני תמיד משתדלת להשתמש בעופות קטנים. מן הסתם זה עוזר להתבשל מהר יותר.
יעלה אביגד.שמתי על תבנית חדפ שמן זית, שום וזעתר, את הדג כשהעור כלפי מעלה,
כיסיתי היטב בנייר כסף, שעתיים על הפלטה ויצא מדהים!
תודה
אני צורבת כמוך (בלי פלפל ושום, מפזרת פטרוזיליה יבשה ומטפטפת טיפת לימון על הנתחים המוכנים, וגם מניחה במחבת חתיכה קטנה מקליפת הלימון)
מכסה במכסה אחרי הצריבה, ומניחה מעל השמיכה שמכסה את הסירים על הפלטה.
נשאר עם מרקם צרוב מעט יותר מנא, ובטמפרטורה נעימה - בדיוק איך שטוב לאכול את הדג הזה.
כשניסיתי עם נייר אפיה בתוך נייר כסף, המרקם לא יצא צרוב
, יצא מן מבושל מאודה, ויצא ככה שוב שבת אחר כך כשהשארתי את הנייר פתוח שהאדים יוכלו לצאת.
עוד תיבול שלפעמים אני עושה: מפזרת מעל לימונית ומרווה מיובשות ומטפטפת כמה טיפות תרכז מיץ תפוחים בזמן שהצד השני נצרב.

התנערי מעפראחרונה
עץ ובית
לב אמיץאחרונה
תפוחית 1
מנסה לעזור
פשוט מנסיון
יום יבוא..
תפוחית 1אחרונהואח"כ לסעודה שלפני הצום עוף (אולי עוף מבושל עם חומוס)
ואורז\פירה
וסלט
דומה לעוגיות קוואקר כשאני משטחת בתבנית..
אצלנו הולך מרק ירקות ועוף+ אורז
מעדיפים כמה שפחות מתובל וכד'.
לצהרים אכין שניצל ותפו"א בתנור+ ירקות/ סלט ירקות.
סלמון ברוטב חרדל
אפשר גם עם מושט ולא רק סלמון.
אפשר גם לערבב מיונז עם חרדל גרגרים, למרוח ולתנור.
2 חבילות שוקולד מריר
2 כפות גדושות חמאת בוטנים טעימה ( בלי שברי בוטנים)
ממיסים במיקרוגל, מחכים טיפה שיתקרר
ומוסיפים 5 כוסות חד"פ של פצפוצי אורז ומערבבים
משטחים בתבנית ולמקרר/ למקפיא
בסוף לוקחים איזה כף חמאת בוטנים, שמים בשקית זילוף או שקית סנדוויץ
שמים כמה רגעים בתוך כוס מים רותחים עד שנהיה נוזלי כזה, עושים חור ממש קטן
ומזלפים קישוט מעל כמו שתי וערב כזה...
לא יודעת אם לזה התכוונת בכל מקרה זה ממש טעים וקל!
2 כוסות פצפוצי אורז
שליש כוס חמאת בוטנים
3 כפות דבש
מחממים חמאת בוטנים בסיר ומוסיפים דבש, מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים היטב במהירות ומורידים מהאש.
מיד שוטחים על תבנית ומקפיאים.
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר או חלב
100 גרם חמאת בוטנים
ממיסים יחד ושופכים על הפצפוצים ומקררים.
נראה לי זה כמות לאינגליש קייק.
מתכון מעולה ומפנק 
אני מכינה לפעמים מרק עוף. יוצא סבבה
אבל יש משפחות שאני אוכלת אצלם וזה רמה אחרת לגמרי!! אשמח לשדרג את שלי...
מטגנת בצל, אח"כ ירקות, גרונות הודו, סלרי, פטרוזליה, מלח פלפל כמון פפריקה כורכום
כדאי להוסיף משהו? סדר אחר?
עוד הסברים?
תודה רבה!
קודם כל- מרתיחה את הגרונות בנפרד, בערך עשר דק אחרי רתיחה אני מכבה, שוטפת ומקלפת את השומן המיותר. התהליך הזה שומר כל המרק צלול וטעיםם
אח"כ שמה בסיר את כל הירקות שרוצה (תפוא, גזר קישוא בצל בטטה, אפשר כרוב, קולרבי, חומות שהושרה מראש)
מביאה לרתיחה, שמה מלח, חוויג', סלרי ופטרוזליה. (אם לא אוהבים אפשר להשאיר עם הגבעול בבישול ואז אחרי הבישול להוציא את העלים. זה נותן טעם מדהים)
שבת שלום!
וחוץ מזה- הרבה עוף או גרונות, ירקות שורש, בישול ארוך ולא לאכול את המרק מיד. המים מקבלים טעם אחרי שהמרק עומד כמה שעות.
אה- וגם לא להוסיף בטטה- לדעתי זה ממש מבאס את המרק. עלי כרוב משדרגים.
ומומלץ