שרשור חדש
אהלן, סלט חסה עם מנגו ופקאן מסוכרחיוךך

מישו יודע כמויות- כמה חסה עם כמה מנגו בערך??

לפי הטעם...יראת גאולה
הייתי שמה שקית חסה עם מנגו אחד בינוני.
תודה! עשיתי בסוף שקית חסה וקצת עם חצי מנגו גדול, ממש טעיםםחיוךךאחרונה


הכנתי בצק פריך מתוקחותמת

לעוגיות אבל הוא לא יצא טוב לרידוד אז הידקתי את זה לתבנית פאי קטנה,
חשבתי לשים מילוי שוקולד בפנים,
יש למישהו מתכון טוב?

תודה! וכמה שאלות-חותמת

אני יכולה להשתמש בבצק פריך המתוק שהכנתי? לא יצא מידי מתוק?
איך אני יכולה להמיר את זה לגירסה פרווה?

לדעתי כן. פרווה- להכין עם ריצ׳ במקום שמנתנשימה ארוכה
זה פאי מאד עשיר אז גם ככה לא אוכלים פרוסות ענקיות. נראה לי סבבה שגם התחתית מתוקה. אם תשתמשי בשוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים אז בכלל לא נראה לי שתהיה בעיה
תודה!חותמת


^^ יש תוכןנשימה ארוכהאחרונה
השנה החלטתי לעשות סימנים משלי בוז
אין פה להשיג את רוב הסימנים, חוץ מתפוח ודבש, גזר ואולי רימון. וכמובן, ראש שלדג...

אין פה סלקא רוביא שמוביא נודיא.

אז החלטתי לעשות בעצמי סימנים

בשר- שנתבשר בשורות טובות!
קולרבי- שנשמע בקול הרבי!
תות- שהחיים שלנו יהיו תותים!

אשמח לרעיונות מקוריים לסימנים... שנמצאים בשולחן החג לאפשר לחבר עליהם ברכה מבורכת.

(לדוגמא לצרפתים אפשר בננה- כי בון אנה בצרפתית זה שנה טובה)

שוטווו
עונה רעיונות לעצמי כי אם אין אני לי באסה ליבוז
שקד- שנהיה שקדנים
מקלות קינמון- שנהיה רזים כמו מקלות
אננס- שלא יהיו לנו נסיונות
חבוש- שישוחררו חבושי עמ"י השבויים אצל הגוייםחביב שזורם

פלפל- שנזכה לפלפל בלימוד התורה

פלפל- שנזכה לחיים שמחים ומפולפלים

נענע- שנזכה לנוע בזריזות לעבודת ה'

נענע- שנזכה לנענע לולב/להתנועע בתפילה

בצל- שנוכל לשהות הרבה בצֵל במשך הקיץ

לבבות דקל- שנזכה לשעבד ליבנו לעבודתו יתברך

 

נהדרים!בוז
אורה2x
חבוש זה סימן אמיתי
אפשרטאבולה ראסה
סברס- שאף אחד לא יעקוץ אותנו
פרי מיובש כלשהו- שלא ייבשו אותנו
חציל- שנזכה לטוס לרבי (ליודעי ח''ן )
תירס- שלא יתנו לנו סתירות (כמנהג האומרים תירסתירסתירסתירה)
קרמבולה- שנהיה כוכבים
חסה- שה' יחוס עלינו
להיות כוכב זה טוב? והחציל בוז
תירס- שאתארס השנהרקפת לבנה
אמן בוז
חסה, שה' יחוס עלינובת 30
מרק, שיתמרקו עוונותינו
מעולים!!!בוז
עוגה- שלא יעשו עלינו סיבובים!!!בוז
קפה- שיהיה חורף קפוא
גרגרי אורז תפוחים- שחשבון הבנק יתפח!!!
שלווה- נו, תנחשו... (רמז, שנהיה שלווים)
פולקע- שלא ישימו לנו רגליים
אצלנו במשפחה כל מה שאוכלים היה הופך לסימןאניוהוא
טחינה - שנהיה טחונים אבל שלא יטחנו אותנו
פטריות - שנרבה כפטריות אחרי הגשם.
שעועית - שתעלה שוועתנו ונוושע

היה עוד אבל לא זוכר כרגע
וגם לסימנים הרגילים היינו מוסיפים עוד משמעויות
בוז
משפחה יצירתית!
מה שעולה לי-מעין אהבה
כיף לי-החטיף-שיהיה כיף!
חציל- שנחלץ מהצרות
איטריות- -אי טריות - שנפטר מכל מה שלא טרי,שנתחיל מחדש
בטטה קרה- שנמליך את ה' גם בתת הכרה

קולורבי- שנבער את קול הרע שבי

לפת- -מלשון ללפות-שנחזיק רק בטוב

ואם היה אפשר חלבי-
מקופלת- שנדע שבכל רע מקופל טוב
פסק זמן- שנדע לעצור בזמן הנכון
כיף כף- שוב..שיהיה כיף
טעמי- שכל טוב שה' מפגיש לי יהיה לטעמי

ויש מלא ...
כתבתי רק מה שאני המצאתי עכשיו באמצע הלילה(וזה בהתאם..)
פששש... מעניין איך זה כשאת ערנית!בוז
בננה-שיבנה ביהמ"קחילזון 123


מנגואבןישראל
שנזכה לשמוע את המנגינות של הלווים בבית המקדש בקרוב ממש!
ענביםטאבולה ראסה
שנשמע את הקריאה 'ענווים הגיע זמן גאולתכם'
פיצהחביבית
שיתפוצצו אויבינו!
אחותי אמרה על עצמהמנסה לעזוראחרונה

תירס- שאתארס השנה

וטחינה- שאתחתן השנה.

 

צוחק

 

 

הלוואי אמן ובטוב!

ובקרוב לכל מי שמחכה...

הבצק לא תופח בקור הירושלמי הבוקר, מה עושים??איזה יום שמח


מחממים את התנור על חום נמוך-50-70°טארקו
מכבים, ומכניסים את הבצק לתא התפחה
עובד מעולה.
^^ ככה אני עושה וזה מעולהbinbinאחרונה
מתכון לעוגת שוקולד קצת רכה כזאתניגון של גפן
עם רוטב שוקולד אולי. לא מסובך ושלא יהיה חלבי. ישלמישהו?
האם אפשר להמיר או לבטל את השוקולית?ניגון של גפן
תודה
ובנוסף האם יש למישהו מתכון לעוגת שוקולד חמה. מי שמכיר
להוסיף עוד קצת קקאו וסוכר נראה לי.נשימה ארוכה
אין לי משהו מדוייק.

את מתכוונת לסופלה- עוגת שוקולד חמה אישית שלא אפויה עד הסוף?
אז יש פה באתר את הסופלה של חרישית שהוא מעולה ממש
גם סופלה רציתי לעשותניגון של גפן
אבל אני מתכוונת לעוגה שוקולד עם רוטב קצת. רגילה שמחממים אותה וככה אוכלים
יש לי מתכון מעולה!!יעלה אביגד.

טובה כמו שהיא, מעולה כעוגה חמה ליד כדור גלידה

 

לערבב בקערה:

כוס קמח

כוס שוקולית- ראיתי שרצית בלי, אבל ככה המתכון

4 ביצים

שקית א. אפיה

3/4 כוס שמן

3 כפות מים

1/2 ריצ

 

אופים הכל יחד,

אח"כ ממיסים בסיר או מיקרוגל- 1/2 חב שוקולד+1/2 ריצ ושופכים על העוגה. אפשר כשהיא חמה.

עוגת שוקולד מחברתי דליה. קלה להכנה, טעימה ורכה.פרהאחרונה

 

הכל בקערה אחת

 

1 ושלושת רבעי כוסות קמח

2 כוסות סוכר

שלושת רבעי כוס קקאו

1 וחצי כפיות סודה לשתיה

1 וחצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית מלח

2 ביצים

חצי כוס שמן (קנולה)

1 כוס מים

2 כפית וניל

 

מערבבים הכל, מוסיפים 1 כוס מים רותחים

מערבבים ואופים

ואוכלים  

 

(אפשר להוריד מעט מכמות הסוכר)

 

אני מצפה בקצפת או שוקולד.

 

ממיסים שוקולד מריר עם מעט מים ומעט סוכר, מערבבים שיהיה חלק ושופכים על העוגה.

 

שנה טובה

צריכה רעיונות לעוגות לפי טעמי האישי אבגד1234

אני אוהבת עוגות לא יבשות, עם טעמים מורגשים, נימוחות ורטובות. יש לכם רעיונות למתכונים לעוגות כאלה?

עוגת רסק תפוחים של ניקי בבת 30
עוגת תמרים(בטעם עוגת דבש...אבל בלי דבש)*אשתו של בעלי*
אם תרצי,בשמחה.
אני אשמח למתכון לעוגת תמריםאבןישראל
ווקשה *אשתו של בעלי*אחרונה

יש לי כמהאומנות באמונה
עוגת תפוזים
עוגת ריבת חלב פרווה
עוגת קפה
עוגת תה
כולן מאוד עסיסיות ונימוחות
ובחושות ללא הקצפה/ הפרדת ביצים
מתכונים....מעין אהבה
למה את רוצה?אומנות באמונה
אני רוצה לעוגת ריבת חלב פרווהיעל מהדרום
בשמחהאומנות באמונה
עוגת ריבת חלב פרווה-
כוס וחצי קמח
כוס ורבע סוכר
1 אבקת אפיה
1 אינסטנט פודינג ריבת חלב
חצי כוס שמן
3/4 כוס מים
3 ביצים.
לטרוף הכל ולשפוך לתבנית
אני מפחיתה את הסוכראומנות באמונה
לחצי- 3/4 כוס
נשמע מצוין, תודה !חבוי


יצאה ממש טעימה..ושמתי בערך חצי כוס סוכריעל מהדרום
אני גם עושה ככה..אומנות באמונה
איזה כיף שיצא טוב!!
כן..הפחתתי בהמלצתךיעל מהדרום
איזה גודל של תבנית?ורד הבר
ואותה שאלה לגבי המתכון של העוגת תה.
תודה
גודל בינוני רגילאומנות באמונה
או 2 פסים ארוכים
ל2 העוגות..אומנות באמונה
אני אשמח לעוגת תה..אלף מחשבות


עוגת תהאומנות באמונה

3 ביצים
כוס ורבע סוכר
3/4 כוס שמן
כפית תמצית וניל
אבקת אפיה
2 כוסות קמח
רבע כפית מלח
לערבב הכל היטב,
להוסיף-
כוס תה רותח מ2 תיונים, ולערבב ישר,
אני מכינה עם תה אדום- זה יוצא מעולה כבסיס לעוגת פירות(שמה קצפת מעל ומעל פרוסות של פירות) אבל מעולה גם ככה לבד.
אופים 180 מעלות.
תודה רבה!!אלף מחשבות


אפשר טת העוגת קפה?גיל גול
עוגת גזר. ניקי.הנורמלית האחרונה
עוגת בננות מייפל של קרין גורןברצינות
מתכון אליפות
טעים
קלי קלות
ועונה על כל ההגדרות שלך
עזרה בסימניםברוקולי

 

המון שנים לא הייתי בבית 

ואני לא זוכרת מה צריך 

מישהו יכול לעזור לי לעשות סדר

ולהכין לי רשימה 

 

@שמן פשתן
@לב אמיץ

@מקום בעולם

@ארץ השוקולד

@קראנץ שוקולד

@אורה2x

@יעל מהדרום

מה שאצלינו (אבל אנחנו ספרדים למהדרין)יעל מהדרום
לק"י

תפוח בדבש/ ריבת תפוחים
רימון
תמר
ראש של כבש
ריאה
לב
שעועית (רוביא/ לוביא)
דלעת (קרע)
סלק (אצלינו משתמשים בעלי סלק)
כרתי
אצל בעלי נוהגים בדיוק ככה=)חייצ'ו

ב"ה שאת החלקים הבשריים אנחנו מקבלים מהמשפחה שלו..

 

ואני גם מוסיפה גזר (צימעס) לזכר האשכנזיות שלי.

 

(אתם גם עושים את הפירות בסוף הסעודה?)

נראה לי שכן (לגבי הפירות)יעל מהדרום
לק"י

אצל הצד הספרדי שם בעלי יש עוד דברים (מוזרים), כמו שום בדבש💁‍♀️
גם אצלנו יש שום בדבשאבןישראלאחרונה
מיוחד מאד
הפירות נקראים - טנזיהאורה2x
טנזיה זה לא פירות יבשים עם בשר/ אורז?יעל מהדרום
ועכשיו קלטתי..הפירות לא בסוף הסעודה, אבל הם אחרונים מהסימניםיעל מהדרום
תתזכרי אותי אם שכחתי עד מחר בצהריים טוב? מקום בעולם
סימנים:שמן פשתן

רימון 

תמר

תפוח בדבש

דג

ראש של דג

גזר

רוביא

קרא

סלקא

כרתי

ממלאים התרגשות ושמחה החגים לב אמיץ

אצלנו - עושים מה שמתאפשר, בלי לחץ

 

רימון

תמר צהוב - אפשר להשאיר ללילה השני לשהחיינו.

 

סלק עלים עדיף, אפשר גם סלק אדום.

כרתי (כרישה - לוף)

קרע - דלעת ויש גם את הקישוא המיוחד.

ראש - מעדיפים של דג - מכינה דג שלם - דניס או לברק

תפוח בדבש

רוביא - אפשר את הירוקה או את היבשה- הלבנה עם "העין" השחורה.

 

חבושים - בדרך כלל בלילה השני בשביל השהחיינו, אם אין פרי אחר. ואומרים על זה יהי רצון 
שֶׁיֻּתְּרוּ חבושינו ואסורינו מכלאם וְיַחַזְרוּ נעדרינו בְּרִיאִים וּשְׁלֵמִים לְבָתֵּיהֶם:

 

שומשום 
יְהִי רָצוֹן מִלְפָנֶיךָ ה' אֱלוֹהֵנוּ וֵאלוֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶנִפְרֶה וְנִרְבֶה כַשֻמְשְמִין:  - אפשר להוסיף את השומשום לדבש, או לדלעת.

אצלנו:עץ ובית
רימון
תפוח בדבש
גזר
כרישה (לביבות)
סלק (ירוק/סגול. לא מקפידים. מה שזורם)
דגים (בעיקאון זה אמור להיות ראש... אבל. ובכן. לא)
דלעת


ועוד פרי לשהחיינו ללילה השני. בד"כ קלמנטינות או פרי יחודי מהשוק.

בהמשך הארוחה על כל מאכל ומאכל ממציאים איחולים (שלא לומר חירטוטים) בהתאם לרמת היצרתיות , השנינות או החפירות של הנוכחים.

זה התחיל מ"תארזו ותעופו" לאורז ועוף כדי להציק לרווקים ומשם המשיך ללא סוף.
חמודים.לב אמיץ


ותמר כמובן!!עץ ובית
אצלנו זה מתחלק, חלק מהסימנים חיים וחלק מבושליםקראנץ שוקולד
יש את הרימון, תפוח בדבש, תמרים..
ויש את המבושלים שמבשלים את כולם בסיר אחד, בערך כמו המרק של הקוסקוס רק עם תיבול אחר, שמים את הקרא הלוביא רוביא גזר הכל.. סלק יש את הסלק מבושל העלים לא הסגול..
תלוי מה בא לךג'נדס

משתפת מה אנחנו עושים

תפוח בדבש

רימון

תמר

^פשוט הגשה רגילה

 

לוביה מכינה עם בצל מטוגן וקצת תבלינים

מכינה לביבות עלי סלק וכרישה ביחד אם תרצי מתכון בכיף

מכינה ירקות כתומים בתנור של גזר דלעת ובטטה

ראש של דג פשוט מכינים דג פורל שלם ובסימן אוכלים רק מהראש שלוחיוך גדול

לוביה את מתכוונת לזה שנראה כמו שעועית ירוקה?ירושלמית טרייה
או שמא זה רוביא..
אם זה זה שנראה כמו שעועית, את מכינה אותו עם התרמילים או רק הגרעינים?
קניתי כאלה קטנים ודקים (הגדולים היו נגועים!) אז אני מתלבטת אם התרמילים בכל זאת אכילים.
עם התרמיליםג'נדס
הטרי שנראה כמו שעועית
בטח שאכילים. תכיני כמו שעועית ברוטבמקום בעולם
טוב, בסוף זרקתי הכל. מצאתי אחד נגוע...ירושלמית טרייה
ולא רציתי להתעסק עם זה יותר מדי.
חייבים לפתוח מה שלא נראה פרפקט כי בפנים עלול להיות נגוע גם אם שלם לחלוטין מבחוץ.
בע עע!
האלק פנאי לבשל*הילה*

זה אשכרה מסווג פה בפורמים כפנאי..חה חה 

 

טוב

שאלה

 

חייבת לבשל מיום רביעי דברים לראש השנה.. כמה שיותר!!!

מה אפשר לבשל ולהקפיא?

 

חשבתי על 2 קילו עוף

2 קילו קציצות

 

ירקות אי אפשר?

סנפורסט לבשל עם רוטב ולהקפיא?

 

בטטה?

 

עזרו נא לעלמה במצוקה שיש לה לבשל מלאאאאאאאאאאאא ושלא אוהבת לבשל בכלל המוםמבולבל

כל הבשרים אפשר להקפיאאם6
ירקות עם רוטב גם אפשר.
בטטה לא
סלטים כמו חציל מטוגן, מטבוחה וחומוס ביתי גם אפשר.
אולי תשאלי על דברים ספציפיים
בהצלחה
גזר וקישוא אפשר להקפיא?*הילה*

לבשל אפונה וגזר- שועית- אפשר ולהקפיא?

כן, אין בעיהאדם נוף מורשתו


אפשר גם אורז להקפיא.מוריה
גם אפונה וגזר פעם הקפאתי. ויצא בסדר. (מקייטרינג..)
...ש.א הלוי
מחפשת ממש ממש רעיונות!! - בישול ומתכונים

סנפרונט- את יכולה להכין את הרוטב מראש ולהקפיא
ולנסות אולי לבשל על הפלטה? בד"כ הם לא צריכים בישול ארוך.

בטטה אני פחות אהבתי אחרי הקפאה

קציצות ירק אפשר בכייף (כל עוד אין הרבה תפו"א)
מה את מכינה?יראת גאולה
אפשר: קציצות, פשטידות, דגים, מרק.
סנפרוסט אפשר. באופן אישי, זה כ"כ מהר וקל להכין, שמעדיפה טרי.

בטטה - תלוי איך. צ'יפס בטטה יצליח בהקפאה, סגנון יותר מבושל / עבה יהיה פחות טעים אני חושבת.

יש מלא סלטים שאפשר להקפיא.
את רוב הסימנים נראה לי.
עונה גם-יערת דבש

סלטים ופשטידות אפשר בכיף(טחינה, חצילים, בטטות וחצילים הקפאתי ויצא בסדר גמור ועוד..)

קציצות, עופות, קוביות\רצועות של חזה עוף,

עוגות,

קינוחים למינהם

מרק עוף\מרק ירקות טחון\קוביות+קטניות

 

בקיצור הרוב אפשר להקפיא חוץ מאולי תפו"א וסלטים חיים

גם ...קוהלת

גם קוגלים, עוגות, גלידות, בורקס, - בקיצור חוץ מסלטים חיים, ה כ ל!

שיהיה לך בישול כייפי, וביום ראשון תנוחי ותתכונני לחג בנחת.

אני גם מבשלת עכשיו ומקפיאה...אדם נוף מורשתו

הכלל הוא פשוט: אפשר להקפיא הכל, חוץ מתפוחי אדמה.

קישואים? גזר?*הילה*
גזר אפשרש.א הלוי
קישואים- בתור מה? סלט? פשטידה?
תבשיל*הילה*
מה פשטידה... מה סלט.....

שונאתתתתת את המטבח



חחח פשטידה יותר קל בעיני מתבשילש.א הלוי
לדעתי אפשר

ואם את כ"כ לא אוהבת את יכולה להכין דברים פשוטים ולא יותר מידי מנות וסוגים
אפשר קישואיםיראת גאולה
דווקא גזר לטעמי פחות מוצלח אחרי הקפאה.
אפשר הכללללל חוץ מתפוחי אדמה. בדוק ומנוסה!!אמונה רעיה


כל המקפיאות- איך אתן מפשירות פשטידות?נשימה ארוכה
לאו דווקא בחג. גם סתם ככה שהכנתי מראש.
אני תמיד בלחץ שאכשהוא הפשטידה תצא רטובה וספוגה נוזלים (קרה לי פעם בפשטידה מההקפאה)
בתנוריראת גאולה
אפשר גם ישירות על הפלטה. אבל להרבה זמן יחסית.
מוציאה מהמקפיא ושמה על השיש או על השולחן.הגברת מהירח

כמה שעות, לפעמים למשך לילה או יום. הדבר היחיד שמלא בנוזלים זה הצד החיצוני של התבנית, ואת זה סופגים במגבת. אין לי שום בעיה להפשיר פשטידות. 

בטמפרטורת חדר. ולא מקפיאה לזמן ארוך, אז בד"כ לא יוצא נוזלי.אדם נוף מורשתו
אם יוצא לך נוזלי, אפשר לחמם בתנור.
עדיף להפשיר במקררהשב שכינתךאחרונה

בטמפרטורת החדר מתרבים חיידקים בקצב מסוכן.  עדיף להפשיר במקרר.  אם זה לא בחג, אפשר להפשיר במיקרוגל או בתנור.  אם זה בחג אפשר להפשיר על הפלטה.

מישהו מכיר נודלס ברוטב עגבניות רגיל?והבוטח בד'
משום מה זכור לי שאכלתי ורצינו להכין לשבת, אבל לא מוצאת מתכון... אשמח אם מישהו יודע
היי אשמח לקבל מתכון טוב וטעים ללזניה תודהמנחה
אני מכינה ככה--יעלה אביגד.

שווה את ההשקעה

 

מטגנים בצל, פטריות (אני שמה משימורים, טרי כמובן יותר טעים) מוסיפים עגבניות מרוסקות ומאדים מספר דקות. מוסיפים מלח ופלפל.

בקערה אחרת- קוטג', ביצים, מלח ופלפל.

 

בתבנית- מסדרים עלי לזניה, על זה שופכים מהבלילה של הקוטג, מעל מהבלילה של העגבניות, ושוב- עלי לזניה, קוטג' ועגבניות ובסוף- עלי לזניה ועל זה קוטג ומפזרים גבינה צהובה ואופים.

 

מצטערת שאין לי כמויות..

מצרפת פה קישור למתכון של ניקי, אולי יעזור לך מבחינת הכמויות. יש לה מתכונים מעולים!!

לזניה קוטג', מתכון ללזניה מנצחת! הלזניה טעימה ביותר ומומלצת

תודה רבהמנחה
אנחנווהבוטח בד'אחרונה
מרטיבים עלי לזניה (ברילה) ומניחים בתבנית, שופכים רוטב רוזה (רוטב עגבניות רגיל של פסטה+שמנת לבישול בכמה דק' בישול האחרונות) , מניחים חתיכות עבות ויפות של חצילים/בטטות שטוגנו/נאפו לפני. מעל מפזרים גבנצ. ועוד שתי שכבות כאלו.
אופים על 200
מעדן!!
אשמח להצעות מה עושים עם אפרסקים רכים, חוץ מריבה/ קונפיטורה..יעלה אביגד.


להוסיף לליפתן. נראה לי שאפשר גם בעוגה (לא ניסיתי).חילזון 123


עוגה עם בצק פריך. זה יוצא מדהים מעבר לכל דמיון!ירושלמית טרייה
מכינים בצק פריך טוב, עם מרגרינה.
עושים בסיס - משטחים עם האצבעות, אין צורך לרדד, לא דק מדי. קצת פחות מסנטימטר.
אח"כ שמים את האפרסקים חתוכים, אין צורך לחתוך יפה או קטן במיוחד. כדאי להוסיף גם כמה שזיפים לחמצמצות.
צריך לשים הרבה!! זה מתכווץ מאד בבישול!
אח"כ מפזרים פירורי בצק, מפוררים בידיים.
בתנור ב 180 להרבה זמן, אפילו שעה.
עד שהבצק זהוב ויש ריח טוב של ריבה..

אחת העוגות האהובות עלי. לא עושה הרבה כי בדר"כ אין לי כמות מספקת של פירות רכים מדי.
אכן יוצא מעולה. לא חייבים מרגרינהרק עונה עכשיו
מצרפת מתכון מעולה לבצק פרך עם שמן וקמח מלא:

3 כוסות קמח 80 אחוז
1 כוס סוכר
1 כוס שמן קנולה
כף תמצית וניל
1 אבקת אפיה
1 ביצה
בערך 2 כפות נוזלים או קצת יותר אם הבצק יבש מדי.. (אפשר נוזלים ממה שהפירות מוציאים או מיץ, יין וכו..)

מערבבים הכל, כדאי להשהות שעה במקרר.2/3 לבסיס העוגה והשאר לפירורים מחמעלה..

עוגה מעולה! אחת האהובות אצלנו..
תודה רבה!!יעלה אביגד.אחרונה

בסוף הלכתי על השייקים,

כל יום עם פירות אחרים והבן שלי התלקק

חותכיםניגון של גפן
ומכניסים עם קינמון שזי9ים תפוח. מה שרוצים ומים. יוצא אחלה לתן
מצרפים לשייק פירותנשימה ארוכה
שייק פירות טעים!!!אמונה רעיה


בישולי ראש השנה...שומרת סוד

איזה סלטים אפשר לבשל היום שישמרו טוב עד ראש השנה???

אפשר להקפיא המוןיראת גאולהאחרונה
חצילים למיניהם
סלטים מרוסקים כמו קישואים בטעם כבד, חומוס עדשים, טפנד זיתים...
מטבוחה
סלק מבושל
מחפשת מתכון לעוגיות טעימות במיוחד!מרגרינה
לא משנה חלבי/פרווה
תודה!!
יש המון!!!*אשתו של בעלי*
עוגיות תמרים
עוגיות חמאה(עם/בלי ריבה)
חיתוכיות עם חמאת בוטנים
עוגיות שושנים
מה בא לך?
עוגיות שושנים נשמע מעניין, מה זה?מרגרינה
לא ציינתי קודם אבל צריכה גם שישרדו נסיעה בתחבורה ציבורית, אז לא מדי שביר/עם שוקולד שעלול להנמס
תודה אלופה!
עוגיות נהדרות!!!!*אשתו של בעלי*

מגרה!! תודהההמרגרינה
אפשר לחיתוכיות חמאת בוטנים?חייצ'ו


תודה רבה!חייצ'ואחרונה


עזרה- בשרחייצ'ו

בעלי קנה סטייק עין.

מה עושים עם זה? (זה חתוך כבר)

צריך משהו מכובד לחג.

ע.י.צ'יאל

הכי טעים לטגן במחבת ממש לפני האכילה, אבל יש אנשים שמעדיפים לא להתחיל לבשל בר"ה.

לא נהיה בבית. אני צרכיה להביא הכל בקופסאות..חייצ'ואחרונה


יש מתכון לחומוס שילדים אוהבים?אמא_מאושרת
משום מה הילדים שלי ממש אוהבים חומוס אחלה
אבל כשאני מכינה חומוס (שטעים לי ולבעלי) הם לא נוגעים
נראה לי אולי בגלל המרקם? אני לא בטוחה..
יש כאן אולי איזה מתכון שהוכיח את עצמו אצל ילדים?
תודה!
אני בד"כ לא לא אוהבת חומוס ביתיתנו לגדול בשקט
אבל מצאנו כמה טריקים ועכשיו אני אוהבת-
1. השריה ארוכה מאוד של החומוס
2. בישול עם סודה לשתיה!!!
3. לטחון, לטחון, ושוב לטחון. שיהיה מרקם ממש חלק
4. שום, מיץ לימון, טחינה
תודה, ננסה בע"ה להכין לשבת!אמא_מאושרת
מקווה שיאהבו, זה כל כך יותר בריא..
אמעלה שלכת

סודה לשתיה זה באמת עושה מרקם נהדר אבל מוציא ויטמינים וחומרים טובים מהחומוס..

 

(רקאומרת)

הרבה ילדים זה ככהג'נדס
משהו במרקם... נסי להוסיף קצת שמן? ו... ממחיצה להמשיך להכין לך ולבעלך, תהנו! ויומאחד אם ירצו לטעום מחדש יהיה להם... קיצר, תשחררי...
תודה, ננסה להוסיף שמן..אמא_מאושרת

סתם מבאס אותי שחומוס זה כל כך בריא והם אוכלים את הקנויים האלה, שהם כל כך לא..עצבני

ברור שזה מבאסג'נדס
אצלנושירקי
הבן שלי( בן 3 וחצי) אוהב אורז עם תפוחי אדמה מרוסקים אז אני מוסיפה לבישול של התפוחי אדמה חומוס ומרסקת לו בלי שידע😁 אוכל יפה


אה עכשיו ראיתי שמדובר בחומוס למריחה...
וואי דוקא רעיון מגניב!אמא_מאושרתאחרונה


עוגיות קלות בלי מרגרינהחברה של
היי, מחפשת מתכון לעוגיות פשוטות בלי מרגרינה או חמאה. ושלא יצאו דביקות.
רוצה לעשות עם הילד והאחרונות היו ממש דביקות וסיוט לא משנה כמה קימחנו.
תודה
תודה! ננסה היוםחברה של
יצא לי ממש קשיח ופרורים..חברה של
הוספתי המון שמן ומים כדי לרכך.. יצא לך להכין אותם ויצאו טובות?
כן יצא טובחילזון 123אחרונה

זה לא עוגיןת חמאה אז אחרי האפיה זה כן קצת קשה. אבל זה טעים.

מתי יצא לך פרורים וקשיח? הבצק לפני האפיה?

מארז שהכנתי ליום הולדתקראנץ שוקולד
וואו. מושקע ממש אהבתי את הברנר על הפרחבת מלך!!!!
פאי לימון?

(להבא, תעבד את הבצק ביד ותרדד עלה גדול מהתבנית, כדי שיצא בסיס אחיד וחלק. בלי השלמות.
ולגבי הסימטריה של הקציפה במרכז העוגה, תזלף כאילו מספר 12 ו 6 ואז 3 ו9 וביניהם תזלף לפי המקום שנשאר)
ידוע, כשעובדים עם פריך בסביבה חמהקראנץ שוקולד
כמעט בלתי אפשרי להגיע לתוצאות מדוייקות..
תודה..קראנץ שוקולדאחרונה
רוטב שמנת בלי בצל. יש דבר כזה?רבה אמונתך!
אני צריכה להכין בשעה הקרובה רוטב שמנת לפסטה.
יש שמנת (וגם קוטג וגבינה צהובה) יש פטריות ויש פסטה. (וכמובן גם מצרכי בסיס נוספים)
אין בצל בכלל, ואין פלפל שחור.
יש לכם רעיון?
בטחמחשבות....
אני. אני בכלל לא שמה פלפל שחור. הורס את הכל..
ב. לפעמים מתעצלת ועושה בלי בצל ויוצא עדיין טעים
תודה רבה!רבה אמונתך!
הכנתי ויצא מצוין!
אפפעם לא שמעתי על בצל במוקרם.נקודה טובה
באמת?רבה אמונתך!אחרונה
דווקא נפוץ מאוד. גם בטעמים של חטיפים ורטבים (שמנת בצל)
וגם בכל המתכונים ברשת...
החלטנו לנסוע לחגחייצ'ו

ולהביא את האוכל והציוד איתנו בקופסאות (יהיה פלטה ומיחם)

 

אז צריכה רעיונות לאוכל מיוחד כי זה חג אבל לא מסורבל מידי, שניתן לקחת בקופסה 

ושלא ימעך ולא יראו צורה..

 

וגם רעיונות מה צריך להביא חוץ מאוכל לסעודות,

נגיד מפות שולחן ונרות, חשבתי גם על אוכל לקטנים במשך היום (התפילה מסתיימת ב3-4).

יש עוד רעיונות?

אפשר לקחת פלפלים ממולאיםחילזון 123


שניצלים.מוריה
פרגיות.
עופות.
בשר.
אפשר גם להקפיא. ואז לקחת קפוא. ולהפשיר אח"כ.

תוספות- אורז (אפשר גם להקפיא)
פירה.
קוסקוס.

----
אל תשכחו יין בכמות מספקת.
נר להבדלה. בשמים להבדלה. גפרורים.
חד"פ.
שעוני שבת.
מקסימות!! זה ממש עוזר!חייצ'ו


דגים אפשריים גם ברובם, בעיקר אם מכינים אותם אפויים או צלוייםארץ השוקולד
כתוספת מעבר לדברי מוריה אפשר להביא גם פתיתים.

לדעתי בפלטה עדיף אורז/פתיתים על פני קוסקוס.

וכמובן עוגות לקינוח תמיד טוב
קוסקוס אפשר גם להכין במקום אם יש מים רותחים.מוריה
קוסקוס משקית כמובן.
עונהיראת גאולה
פשטידות מיוחדות
קציצות / לביבות
מאפינס
אפשר להכין סלטים חיים מיוחדים, ולהביא רוטב בבקבוקון (חסה ורימונים ברוטב חרדל ודבש😜 עלי בייבי עם מנגו / חמוציות / צ'יפס בטטה...)


לגבי ציוד:
סימני החג, פרי חדש
מלחיה, דבש
‌יין, גביע
נרות , גפרורים, מגשון או תבנית לנרות
‌נייר כסף
‌נייר חתוך
‌מפה לבנה
‌חד פעמי - כוסות, צלחות, מרקיות, אובלים, קערות הגשה, כפות, סכינים, מזלגות, מפיות, ניילון שולחן
‌פותחן שימורים אם לוקחים שימורים
‌ספל, מגבת
תמיד לקחת עוד גומיות / סיכות

משחקים לילדים
סידורים, תהילים
ספרים
מה הכמויות של בקבוק רוטב לסלט חסה?חייצ'ו

אשמח לכמה רטבים- רק בלי מיונז..

אני מכינהואילו פינואחרונה
3כפות רוטב סויה
3 כפות שמן
3 כפות סוכר
כף וחצי חומץ/מיץ לימון.
טעם ממש. מתאים לשני סלטים בגודל בינוני...
לוביה(שעועית)יבשה מה עושים איתה?כוחות חדשים
אשמח לרעיונות. לא משנה קר או חם. לסימנים כמובן.
מבשלים ברוטב אדוםחילזון 123אחרונה


תחליף פרווה לחלב קוקוסabc
צמת שמרים-שוקולד-קוקוס - שמח במטבח של רות אופק

מה אפשר להשתמש במקום חלב קוקוס במלית?
נוזלים אחרים כמו?
חלב קוקוס הוא פרווה, לא?רעות ש.
כן abc
רק אחרי שכתבתי הבנתי שיצאתי פיתה

רוצה תחליף במקום החלב קוקוס...
השאלה למה משמש החלב אם לדלל את המלית אז אולי משהו כמו מיץ תפוזים?
או שיש צורך בהסמכה ואז אולי להמיס מעט מחמאה

לדעתי זה עבור המרקםש.א הלוי
חלב קוקוס הוא במקום חלב רגיל במלית החלבית
הייתי מנסה להמיר לריצ'
מנצל"ש האם בחלב קוקוס או בקרם קוקוס יש סוכר?איילה

קיבלתי מתכון לעוגת שמרים מקמח כוסמין עם שמן קוקוס וקרם קוקוס

ורציתי לעשות אותה בלי סוכר לחג (בגלל הסכרת הריון הנחמדה שלי!)

ואני לא יודעת אם יש בעיה עם קרם קוקוס?

 

תוספת סוכר או סוכר של הפרי עצמו?ש.א הלוי
כמעט בכל פרי יש סוכר (סוכר פירות) מותר לך אותו בהריון?
האמת אין לי מושג? פירות אני כמעט ולא אוכלת כי אני לא אוהבת!איילה

אבל נגיד לא שמעתי על בעיה לאכול קוקוס (נגיד בעוגיות) מעניין להסתכל ברכיבים של הקרם!

תלוי איזה קרם קוקוסעלה למעלהאחרונה
יש טבעיים שלא מוסיפים להם שום דבר
יש נטו קוקוס