שרשור חדש
מחפש מתכון קליל לצלעות בקר ללא עצם בתנורדי"מ
אבא שלי היה מכין צלעות כבשואילו פינואחרונה
עם ריבת משמשים..
אבל לא רק צלעות כבש.. גם עוף והודו..
יוצא טעים ממש..
ותכלס קל בטירוף. פשוט שמים ריבה ומים (חצי חצי בכמויות של הרוטב) ובתנור...
למישהו יש מתכון של לחם כמו במאפייה?בוז
אני מכינה לחם ביתי והוא יוצא דחוס כמו חלה של שבת...
איך עושים את הלחמניות האוריריות האלו?
ופיתות טובות, מתכון שעובד?

ממש קריטי!

לא יצא לי להקפיא עדיין... רק לשמור בקירורבוז
אולי תעזרו לי- סלט כרובתנו לגדול בשקט
אכלתי סלט כרוב ואני מנסה לשחזר אותו.

היה שם כרוב סגול, שמיר ורוטב לבן.
הרוטב מורכב גם ממיונז, אבל לא רק. רוטב נוזלי.

אולי מישהו מכיר?
אולי ככה*אשתו של בעלי*
מיונז
מעט חומץ
מיץ לימון
שום כתוש
לשקשק הכל יחד.
זה לא היה חמוץ תנו לגדול בשקט
בטח ויניגרייטמקום בעולם
מה יש בויניגרייט?תנו לגדול בשקט
מה שרשמתי קודם...למעלה יותר*אשתו של בעלי*
מה שרשמת + דבש? אז לא נראה לי שזה זהתנו לגדול בשקט
אצלנו עושיםגפן36
מיץ לימון מלח מיונז שום כתוש ושמיר
אבל לא לכרוב
לא הורגש מיץ לימוןתנו לגדול בשקט
אולי הקישור הבא יעזורעץ ובית
מתכון: סלט כרוב ומיונז עם טיפ מדליק

ואם הסלט היה בארוחה חלבית מאןד יכול להיות שהרוטב הלבן הכיל יוגורט או מוצר חלבי אחר.
אולי באמתתנו לגדול בשקט
ארוחה בשרית
אולי רוטב שום?44444אחרונה
מחפשת מתכון מוצלח לחלות ביתיות..יעלהא
בסד

לא פגשתי במתכון שהחלות יוצאות טעימות באמת. אלא פושר כזה..
אשמח למתכון של חלות טעימות טעימות לכבוד שבת
תזכו למצוות!
ווקשה!*אשתו של בעלי*
כבר נתתי פה בעבר...
לשים במיקסר לפי הסדר-
1 כף מלח
1 קג' קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3 כוסות חד"פ(השקופות) מים פושרים
ללוש הכל כ-10 דקות!! לא פחות.
להתפיח(פעמיים)
לעשות צורות(צמות/בורג/מה שרוצים)
מתפיחים שוב.
למרוח ביצה,לפזר שומשום/פרג ולתנור-200 מעלות כחצי שעה.
מתכון לחלות מקמח מלא 100%רשר


מתכון לחלות מצוינות מקמח מלא 100%רשר

קילו קמח מלא
2 כפות שמרים יבשים- לערבב

כף מלח

6 כפות סוכר

ביצה

חצי כוס שמן

3 כוסות מים חמימים

 

מערבלים במיקסר כ-5 דק' אחרי זה קצת ביד

מתפיחים עד שעולה למעלה

מורחים חלמון ביצה ומוסיפים מעל גרעיני חמניה/דלעת/שומשום

אופים עד שהחלות שחומות ותפוחות.

 

המתכון מעולה! יוצאות חלות ממש רכות וטעימות.
בתאיבון!

הראשון. מתכון מדהים! רק צריך להכפיל את הסוכר ולהוסיף מים עדאבגד1234
טעים ממשבת 30
חצי קילו קמח כוסמין 80%
חצי קילו קמח חיטה 80%
2 כפות שמרים
כוס שמן
2.5-3 כוסות מים
כף מלח.

אפשר גם קמח 100%. אבל עם ה80% זה יוצא רך וטעים גם למי שרגיל לחלות מקמח לבן.

מערבבים הכל, לא צריך מיקסר. מוסיפים קצת קמח אם צריך.
מתפיחים לשעה בערך במקום חמים.
את לא שמה סוכר?משיח נאו בפומ!
לא חובהבת 30
אני שמה קצת. שלוש כפות
אוקי, תודה.משיח נאו בפומ!אחרונה
מעניין לנסות עם פחות ממה שרגילה.
אני גיליתי שהסוד הוא בהתפחה...מחשבות....
שעה לפני הצורות ושנה אחרי הצורות ויוצאות לך חלות רכות ונימוחות בטירוף!
לכן אני מתפיחה פעמיים לפני הצורות*אשתו של בעלי*
ופעם נוספת אחרי הצורות.
ההבדל הוא שמים וארץ..
חלות טעימות בלי שמן!כדי להגיב
קילו קמח
כף וחצי /2 שמרים (אם את ממהרת אז 2 וגם אם קר אז 2)
קצת פחות מכף מלח
3 כפות סוכר (עם המלח והסוכר תשחקי אם אתם אוהבים יותר מתוק)
אפשר להוסיף גרעיני חמניה
מים , לא יודעת להגיד כמה אבל הבצק יוצא ממש דביק ולא קשה בכלל אי אפשר לעשות צורות של חלות רק לחמניות עיגולים
אבל יותר טעים בטירוף ותופח תוך שנייה.
מעל מים שומשום ותוספות שבא לל
אפיתי עכשיו חלות לשבתיום יבוא..
בדכ אני אופה ביום שישי..אם בכלל
איך הכי טוב לשמור אותם שיהיו טריות וטעימות כמו עכשיו לשבת?
להקפיאמשיח נאו בפומ!
בשקית אטומה היטב. אם יש לך זיפלוק זה מעולה
אחרי שהן מתקררות
ולפני שבת לחמם? או רק להפשיר?יום יבוא..
כי זכור לי שחלות מחוממות מאבדות מטריותן..
להפשירמשיח נאו בפומ!
ולפני הסעודה אפשר לחמם על הפלטה כשהן מכוסות במגבת או משהו. (כדאי ע"ג תבנית/כלי הפוך שהתחתית לא תתקשה מדי)
תודה רבהיום יבוא..
חיממתי לפני שבת בתנור חם וכבוי יצא ממש טעים..
תודה!
אני שמחה לשמוע משיח נאו בפומ!אחרונה
קמח כוסמין לבן בריא יותר מקמח חיטה לבן?לב סדוק


תלוי למי...חוזרת
לרוב כן... שווה לנסות
מאוד תלוי למי.חותמת

לי לא טוב חיטה, גם מלאה אבל כוסמין זה טוב מאוד ולבת דודה שלי כוסמין זה ממש לא טוב וחיטה מלאה כן.

איך יודעים? מנסים?לב סדוק


אני חושבת שאפשר גם לנסות.חותמת

בעיקרון- אצלי הסוכר נמוך ומערכת העיכול שלי מתקשה לפרק פחממות מורכבות ולכן כוסמין שיש בו יותר סוכר והוא יותר קל לעיכול - בשבילי הוא טוב. (קמח לבן עדיף לי מקמח מלא) ואצל בת דודה שלי שהסוכר שלה יחסית גבוה עושה לה טוב לפרק פחממה כמו קמח מלא, וכוסמין מזיק לה.
אבל אולי יש עוד דרכים לדעת.

אצלי גם כשאני לוקחת קמח מלא- יורד לי הברזל.

נכון לגמרי לירקפת לבנהאחרונה
גרוע כוסמין!
חיטה מלאה טוב
כמה עולה סלייסר מקורי?מיתרי זהב
ואם אני לא קונה מקורי, זה שווה את זה? אני פשוט השנה בדירת שירות ונראלי שאם יהיה סלייסר אני אוכל יותר סלט. שיקול הגיוני?
אם אני זוכרת נכון 150₪ , הזיוף זה סתם בזבוז כסףbinbinאחרונה
יש מתכון מהיר וטעים לקנלוני חלבי?יעל מהדרום
לק"י

רצוי עם כמה שפחות בישולים עד בכלל לא..
(במילוי וברוטב).
ככה אני מכיןרק שמחה#
לערבב 2 מיכלי גבינת ריקוטה+ 2ביצים+תבלינים (אני משתמד באבקת מרק בצל/פיטריות).
למלות את הקנלוני. הכי מהיר עם שק זילוף.
למעלה אני שם רוטב עגבניות סטייל פיצה וגבינה צהובה למעלה להקרמה.
תודה!! צריך לבשל את הרוטב לפני?יעל מהדרום
בשמחה. לא צריך לבשל את הרוטברק שמחה#
את הקנלוני, אני מבשל לפני. בניגוד ללזניה, הוא עקשן ולוקח לו זמן להתבשל.
מה שהכנתייראת גאולה
מילוי:
תערובת קוטג' / שמנת חמוצה, ביצים וקצת תבלינים (כמו שכבת הקוטג' בלזניה).
בצל ופטריות מטוגנים, מעורב עם גבינה צהובה
לשניהם אפשר להוסיף גבינות קשות בחתיכות קטנות.

מעל רוטב:
מינימום - לערבב בקערה רסק עגבניות, מים בערך אותה כמות, ותבלינים שמתאימים לפיצה.
יותר מושקע - לטגן בצל, שום, להוסיף עגבניות קצוצות, רסק עגבניות, מים ותבלינים. אפשר להשקיע עם שמנת.

לשפוך מעל, שיהיה שפע רוטב, ומעל גבינה צהובה.
לאפות בלי כיסוי. אבל שיהיה הרבה רוטב.
תודה לשניכם!יעל מהדרום
לק"י

היום הכנתי את המתכון של ניקי ב, שדרש ממני ללכלך הרבה כלים😜
אבל נשמור את מתכוניכם לפעמים אחרות.
(ודוקא אצלה כתוב שלא צריך לבשל את הקנלוני לפני...).

זה המתכון:
קנלוני ממולא גבינות, מאפה חלבי מושלם טעים ברמות להכין ולהתאהב
לא בישלתי לפנייראת גאולה
רק באמת צריך להשגיח שזה יוצא מספיק רך.
תעלי תמונה😜




ועכשיו פתחתי את המתכון, זה מה שהכנתי לשבועות.
אבל יש מתכונים גם לעצלנים יותר, כמוני.
רק שמחה# כתב שהוא מבשל קודם...יעל מהדרום
לק"י

טוב, מקווה שהתרכך מספיק.


את עושה משלוחים? נראה פגז!רק שמחה#
טעמתי קצת מלמעלה, לבדוק אם נאפה מספיקיעל מהדרום
לק"י

זה באמת טעים!
..מקום בעולם
הרבה פעמים אני מכינה פירה תפוא ובטטה, מוסיפה לזה גבינה כלשהי(לבנה, קוטג, שמנת וכדו') ותבלינים..
ולרוטב אני מגינה רוטב שמנת של פטריות ובצל מטוגנים, שמנת אחת, כוס חלב בערך, א.מרק פטריות/בצל, אגוז מוסקט, מלח פלפל..
ובדכ מבשלת טיפה את הקנלוני אחרת לוקח להם נצח וכל הרוטב נעלם בבישול..
תודה!יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

דוקא אפיתי אותם חצי שעה מכוסים ברוטב, בשכבה אחת, ויצא טוב.
שרשור הפיצה הגדול! בוז
יש לי את כל המצרכים, יש רצון, יש גבינות!

אז איך עושים פיצה כמו בחנות?
רוטב כמו בחנות?
איך עושים את זה בתנור פשוט וסטנדרטי?

פליז שרשרו טיפים ועצות!
🍕🍕🍕
תבוא עליכם הגבינה
הכנתי.. יצא ממש טעים! תודה!ואילו פינו
מתכון נהדר למאפינס גרנולהיעלהא
עבר עריכה על ידי יעלהא בתאריך י"ג באלול תשע"ח 11:58
בסד

אלתור שלי שיצא נפלא לענד..

3/4 כוס קמח
1 1/2 כוסות שיבולת שועל
1 ביצה
בין 1/2 ל1/3 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון
1/4 כוס גרעיני חמניה
שומשום לפי העין

שבת שלום!

עריכה: אפשר להוסיף בננה בגודל בינוני לשדרוג
בזיליקוםהנורמלית האחרונה
איך שומרים על בזיליקום טרי שיחזיק מעמד כמה שיותר זמן?
אין לי אומץ לנסותנשימה ארוכה
אבל מישהו מחסלט פעם אמר לחברה שלי דווקא להשאיר מחוץ למקרר
נראה לי שבכוס עם מים. (ואולי גם לכסות את זה קצת מלמעלה)חילזון 123


כוס עם מים... מקום עם אור...בוזאחרונה
מתכון מומלץ לקציצות עוףכן אני

אשמח להמלצות לקציצות עוף וירקות, שיהיו רכות וטעימות. ליקוק

מטוגנות/ אפויות, בלי רוטב.

ובלי פטרוזיליה/ כוסברה וכד'.

גונדי נחשב?מחשבות....
מה זה?כן אני


אני אוהבת אותןש.א הלוי
לביבות ירק אפויות עושים סוף לטיגונים ועכשיו, הלביבות האלה מעולות קלות ושות.
אני שמה קמח מצה בקציצות - יוצא יותר רך ולא צריך "לסחוט" את הקציצות לפני הבישול
זה בלי עוףכן אני


חשבתי שביקשת גם וגם, טעות שלי ש.א הלוי
האמת שבעוף אני מאלתרת
מוסיפה מה שיש בבית, ביצה או שתיים לפי העין
קמח מצה, תבלינים
ולתנור. (או לטגן אם יש כוח)

עד עכשיו עבד עם:
תפו"א
גזר
בטטה
קישוא
לוף

חלק בשילוב עם בצל ושום, חלק בלי
לפעמים כמה ירקות יחד
חלק הוספתי הודו טחון לתערבות נוסף לעוף
בלי כמויות מדןיקותחדשה ישנה
חזה עוף טחון (500 גרם)
פירורי לחם לפי העין
תפוח אדמה גדול מגורד דק וסחוט מנוזלים (זה מה שעושה את הקציצה רכה)
בצל קצוץ מטוגן/ בצל מגורד דק וסחוט מנוזלים
מלח, פלפל , כורכום.

לשמן תבנית היטב, לעשות קציצות שטוחות אבל לא מידי. לאפות בחום 180-200 מעלות, להפוך ב7 דק' האחרונות של האפיה.
כמה זמן לאפות?כן אני


אממ... בא נאמר20 דק'..חדשה ישנה
צריך פשוט לבדוק אם הצד השני השחים. זה משתנה..
איזה קטע..הנוזלים גורמים לקציצות להיות קשות?יעל מהדרום
לק"י

כי פעם שמעתי המלצה להוסיף מים לעיסה (לא יודעת למה אבל).
לא. התפו''א מרכך את הקציצהחדשה ישנה
הנוזלים גורמים לה לא להתאחד ולהתפרק.
סליחה , לא הייתי מובנת


אם למשל רוצים להכין קציצות למישהו בלי שיניים שמים יותר תפו''א, גם בקציצות בשר וגם בעוף. (אצלי חסרת השיניים דווקא לא אוהבת רך אבל אמא שלה ב''ה עם שיניים ואני ממש אוהבת שזה רך נימוח כזה
..)
לא שמים ביצה?מעין אהבה
לא, החזה עןף מספיק יציב. בבשר טחון אני שמה ביצהחדשה ישנה
כי זה נוטה להתפרק.

צריך לעבד היטב את הבלילה.
גם בבשר טחון אין צורך בביצה*אשתו של בעלי*
ביצה מספקת חלבון
ובשר זה חלבון בעצמו.
אם מעבדים את הבשר מספיק טוב ומספיק זמן,הקציצות לא מתפרקות.
אני אפעם לא שמה ביצה בבשר טחון ומעולם לא התפרק לי.
נכון. פעם אחת התפרק לי ומאז אני שמה ביצהחדשה ישנה
, אבל אם מעבדים טוב אין צורך.
אז עשיתי היום עם הודו ובהחלט היה חייב ביצה!מעין אהבה
בהודו יש ים של חלבון*אשתו של בעלי*
אם היית לשה את העיסה מספיק זמן,היה אפשר לוותר על הביצה.
הכנתי בערך- יצא טוב...כן אניאחרונה

הוספתי גם קישוא, ובמקום כורכום שמתי גריל עוף.

אפשר לשמור גנאש במקרר?עלה שלכת

אם כן, כמה זמן?

 

כן, בטח.פנסאיאחרונה
אפשר כם להקפיא. אני שמרתי לפחות לשבוע...
לקראת החזרה לבית הספרReminder

איזה רעיונות טובים יש לכם לכריכים? 

 

 

רעיונות*אשתו של בעלי*
טונה+מיונז+ירקות חתוכים(או זיתים/מלפפון חמוץ)
ביצים+מיונז
גבינה לבנה
חביתה
אבוקדו עם בצל
גבינה צהובה

ממרחים מתוקים-
חמאת בוטנים+דבש
ממרח לוטוס
נוטלה/השחר
ריבה
וואו תודה רבה!Reminder


חומוס או טחינהואילו פינו
רעיונות -sistaאחרונה

לשים את הפרוסות בטוסטר ל2 דקות (לא משולשים - מצנם),

למלא בחסה, עגבניות ומלפפון בלי ממרח.

לחילופין אם אוהבים - טחינה עם לימון וקצת מלח

 

טחינה + סילאן

 

חמאת בוטנים + דבש / סילאן / ריבה או אם אתם כן אוכלים מוצרי חלב (לא ממליצה) - אז גבינה לבנה עם הממרח

 

להכין ממרח אגוזי מלך עם תיבול שמתחשק

 

עגבניות ואורגנו עם טיפה מלח

 

אבוקדו

 

 

יש פה למישהו מתכון לפנקייק? דחוף!חותמת


תודה!חותמתאחרונה


מתכון לעוגת גבינה אפויה ואורירית?גלידת לימון

עדיף לא משהו מסובך מדי

ועוד אחת נוספת...לבחירתך...*אשתו של בעלי*אחרונה

רעיונות למתכונים ללא גלוטן?יש!
יש הרבה טובים באינטרנט. שווה לגגל.תפוחית 1
בקטגורית הפחמימות - הרבה אורז ותפוחי אדמה
אפשר גם ירקות בתנור ומרקים שווים
שניצלים בלע פירורי לחם (עם סילאן למשל), חזה עוף עם ירקות, בשר וכו
פשטידות (יד תחליפים לקמח)
תודה רבה. ננסה..יש!
יש פירורי ציפוי לשניצל ללא גלוטן. מעולים!חמדמדה

בדודה שלי אלרגית, כאמא שלי מכינה שניצלים והיא נמצאת- כולם אוכלים משלה. זה ממש מוצלח

וואלה מגניב יודעת איזה חברה?יש!
גם לא חייבים פירוריםshaulreznik

מערבבים ביצה טרופה עם מיונז, טובלים את השניצלים, מטגנים. יוצא אחלה.

אנחנו משתמשים בשל גרין (אריזה ירוקה)נושאת עיניים

ניתן להשיג ברמי לוי.

מצוין תודהיש!
יש גם לB&D פירורי קורנפלקס=ציפוי לשניצלחברה שלךאחרונה

והם ממש טובים!

מתכונים של פסחש.א הלוי
מתכונים למה?מאושרת22
תבשילים זה בעיקר לוודא על תבלינים ופסטות
לעוגות ומאפים לרב אפשר לקחת מתכון רגיל ולהמיר לקמח ללא גלוטן
בכללי מחפשת מתכונים כרגע לא משו ספציפי..יש!
תודה
מתכוניםבתאדם

באתר "מתכונים בעשר דקות" יש קטוגריה של מתכונים ללא גלוטן ויש שם דברים מעולים (ומהירים

אני עצמי צליאקית ויש שם דברים טובים.

גם משתמשת בספר מתכונים- "פשוט ללא גלוטן" של מרים מור יוסף

אם את רוצה מתכונים ספיצפיים: לעוגה, חלה, פיצה, פיתות וכו'.. מוזמנת לבקש ואני אשלח לך..

בהצלחה! ואשמח לעזור!!

היי אני אשמח למתכונים מוצלחים שיש לךjgfk
הבת שלי צליאקית
אני מכינה הכלגלוטנית לשעבר
רק בלי גלוטן.. תחליפי קמחים (כל סוג קמח מתאים למשהו אחר)
יש גם פסטה/פתיתים/פיצה/בורקסים/עוגות/עוגיות בסופרים
ויש מלא מתכונים באינטרנט
מספר מתכוניםshaulreznik

מג'דרה נהדרת

מתכון למג

 

גלידת בבנות: מרסקים כמה בננות בשלות, מערבבים עם אבקת קקאו, מחלקים לכוסות חד-פעמיות, מקפיאים

 

כל מתכון לעוגה בחושה: פשוט מחליפים קמח רגיל בקמח תפו"א

למה?ג'נדס

קינוח? מנה עיקרית? נשנושים?

אני מכינה עוגות מעולות ללא גלוטן מקמח אורזנושאת עיניים

את יכולה לקחת מתכון של טארט רגיל ולהמיר את הקמח הלבן בקמח אורז פחות שתי כפות (מעולה!!!! משתמשת קבוע בקמח אורז).

 

חוץ מזה הכנתי השבת עוגיות שקדים (ת'אמת שקצת המצאתי וניסיתי כמו תמיד אז אין לי כמויות מדוייקות חושב)

 

אבל בגדול:

טחנתי שקדים, הוספתי אבקת סוכר, תמצית שקדים ומעט שמן (לפי הטעם ועד שמגיעים למרקם רך שיחד עם זאת ניתן לעיבוד). גילגלתי לעיגולים שטוחים והנחתי על תבנית משומנת.

לאפות בתנור על חום בינוני עד שמתקשות.

יש גם ספר מתכונים טעים ללא גלוטןישראלית!


אמרהפונוני
כתוב לי במתכון שתי שקיות וניל . הקוונה סוכר וניל ? אם לא למה הכוונה ? מה אפשר להחליף ? אני יכולה להשים סוכר וניל ? אם כן כמה אחוזים מהסופר שכתוב במתכון אני יצטרך להוריד ?
אכן הכוונה לסוכר וניל*אשתו של בעלי*
סוכר וניל.ואפשר לוותר על זה בלי להמיר לכלום.זה לא קריטי בד"כחילזון 123


מה שהגיבו לפני + אם בא לא פשוט תוסיפי תמצית ונילsistaאחרונה

בערך כפית לשקית - אבל לא קריטי

מתכונים לדירת שירות שוגי~
מתחילה בע"ה עוד פחות מחודש שירות לאומי.
אשמח למתכונים לדירת שירות, מתכונים מהירים/עם מרכיבים פשוטים/שקל להכין והכי חשוב - הם טעימים ומנחמים ;)
הכל הולך - החל מרטבים מגוונים לפסטה (בכל זאת דירת שירות ..) ועד מתכונים בשריים וכו'..
אשמח למתכונים מפורטים כמה שיותר
תודה רבה רבה
ייאי ארשום בהמשךפרח-אש
רעיונותפרח-אש
תבשילי ירקות ואורז
הרבה פעמים אני עושה אורז מלא ובסיר מתכנת לפי הסדר חותכת מוסיפה לסיר ומערבבת הרבה . בצל חתוך ,גזר , קישוא (ממש לא תמיד) נותת להצתמצם מוסיפה מלח קצת מים ונותת למים לספוג טעמים ובערך עשר דקות וכל פעם מוסיפה עוד קצת מים כשהם מתאדים מטבלת לפי מה שרוצה(כורכום/פלפל/כמון/קינמון/...). אפשר עם כל ירק שאת רוצה ממליצה על עדשים אדומות אבל אז צריך יותר זמן ומים.


פירה עם שניצל
לבשל תא, לתגן בצל קצת יותר זמן ממה שצריך ,למעוך את התא ולהוסיף את הבצל עם השמן להוסיף מלח פלפל שחור פפריקה והפירה מוכן .
שניצל להוסיף בביצה סילאן עובד מדהים .

בכל ארוחה חשוב לסים פחמימה(אורז/פסטה /תפוחי אדמה/בטטות) חלבון(ביצה דג בשר עדשים) וירקות. בשירות לא ככ עושים את זה עם לא מקפידים וזה מאוד חשוב לבריאות
אני בדיוק מסיימת שירות אם יש לך שאלות או מחפשת עוד דברים גם בלי קשר לאוכל מוזמנת בפרטי
תורידי את האפליקציה של ניקי בש.א הלוי
באתר מתכונים ב10 דקות יש מתכונים מצויניםאלף מחשבות

במיוחד לבשרי- מתכונים מעולים!

מתכונים ב-10 דקות

באמת מצחיק אותי שזה קורה כל אלול מחדש נערת טבע

היו כבר אינספור שרשורים כאלה פה... חיפוש פשוט יתן לך אותם וגם את תגובותיי בהם.

בכל מקרה אם לא תימצאי אשתץדל בלנ"ד לכתוב שוב.

בהצלחה בשירותהמומחה


במלאת 12 שנה לתחילת השירות הלאומי שלי...sista

כמה דברים - יהיה לכן תנור בדירה? לנו בהתחלה לא היה (אפילו טוסטר ומיקרוגל לא היו לנו בהתחלה... גם לא כיריים שעובדות).

אנחנו השגנו מאחת מאיתנו שאמה עברה דירה ומסרה לנו את התנור+כיריים שלה, אז הרווחנו...

 

בהנחה שלא יהיה לכן תנור, יש לי כמה המלצות:

פסטה זה לא הפתרון היחיד! כדאי לקנות הרבה הרבה פירות ולנשנש. גם ירקות.

רטבים לפסטה זה בעיקר - לזרוק חומרים שיש, לערבב ולשים בהם את הפסטה או מעל הפסטה בצלחת...

 

אידוי זה יותר בריא מבישול - ואפשר לעשות את זה גם בלי סיר אידוי:

פשוט מכניסים את הירקות החתוכים לסיר, מכסים ושמים על האש. מערבבים מדי פעם שלא יישרף וזהו.

אני אוהבת את זה בלי תיבול, אבל אפשר כמובן להוסיף. מה שקורה, זה שהמים שיוצאים מהירקות- מבשלים אותם..

 

רעיון לרוטב לפסטה - לטגן קלות שום קצוץ (בערך 3 שיניים) בשמן זית (הרבה יחסית),

להוסיף פטרוזיליה קצוצה, צנוברים ו/או אגוזים קצוצים- עדיף אגוזי מלך.

מתבלים במלח ופלפל, מערבבים עם מיץ לימון סחוט לפי הטעם ומוסיפים לרוטב את הפסטה לכמה דקות.

 

יש לכן שאריות של ירקות?

חותכים לקוביות, מתבלים בשמן זית ותבלינים שרוצים.

אם יש תנור - מכסים בתבנית ואופים עד שמתרכך, אפשר להוריד את הכיסוי ולתת לזה להשחים קצת,

מערבבים עם הפסטה המבושלת (ממליצה ממש להוסיף לזה גם זיתים שחורים וירוקים!)

אם אין תנור - מטגנים עם או בלי שמן, מאדים כמו שכתבתי למעלה ואז מערבבים עם הפסטה המוכנה.

 

שדרוג של רוטב עגבניות - להוסיף לו שמנת. אם את טבעונית או בשרית - קרם קוקוס יעשה מצויין את העבודה.

 

בורגול עם אפונה:

לטגן בצל חתוך, להוסיף בורגול (לא דק), מלח, פלפל, כמון, ומה שבא...להוסיף מים רותחים עד כ2 ס"מ על גובה הבורגול,

כשהמים יורדים לגובה הבורגול - לכסות ולבשל על האש הכי קטנה שיש במשך כ15 דקות עד שהמים נעלמים. מומלץ בסיר רחב ולא עמוק במיוחד, אפשר אפילו במחבת גדולה.

 

אפשר בקלות להכין פיתות במחבת - מתכונים תמצאי בכל מקום באינטרנט.

מומלץ להכין את הבצק בלילה לפני שאת הולכת לישון - לשים לתפיחה במקרר (!) ואז על הבוקר להכין את הפיתות שאת רוצה.

 

המלצה חמה - תכיני מרק בכמויות גדולות, הקפיאי בקופסאות של ליטר - זה יהיה מצויין לימים לחוצים ורעבים.

 

צ'יפס - או בתנור, או בטיגון. ממש ממליצה קודם לבשל 10 דקות במים רותחים, לייבש היטב היטב ואז לטגן.

 

פנקייקס

 

אורז מכל הסוגים.

 

כדי שלא תתעצלי להכין סלט כמו כל בת שירות ממוצעת - חתכי בקופסאות נפרדות הרבה הרבה ירקות לסלט (הכי חשוב זה להפריד בין העגבניות לירקות האחרים היבשים יותר) ואז כשמתחשק לך סלט - פשוט לערבב בקערה את הכמויות שאת רוצה. זה אמור להחזיק לפחות שבוע.

 

תביאי מהבית או שתקני בלנדר ידני או רגיל, זה יהיה ממש כיף לפנק את עצמך בשייק פירות על הבוקר או ביום קיץ חם.

 

גווני לעצמך, שיהיה כמה שפחות פסטה ולחם ופסטה ולחם ופיצה.

חסה - אחרי שאת מנקה, פשוט להשאיר בקופסה עם מים במקרר, זה ישמור עליה טריה ופריכה. אפשר גם לעטוף במגבת לחה.

 

אם בא לך שניצל בשרי ואין לך זמן - פשוט תכיני את השניצל מראש בלי לטגן - קמח, ביצה, פירורי לחם, ואז להקפיא בקופסא שטוחה. כשתרצי - פשוט תוציאי ותטגני. מומלץ מדי כמה שניצלים, להפריד ביניהם עם נייר שעווה או נייר אפייה.

יש פה הרבה עצות מעולות!העוגב
חסה במקרר בקופסה עם מיםורד הבר
פעם ראשונה שאני שומעת על זה.
בדוק, עובד?
עובד!! אמנם לאט לאט החומרים שבחסה עוברים למיםsista

אבל כל עוד מרגישים שזה טוב וקרנצ'י ועושה חשק לאכול0 למה לא?

יש מצב שרעיון המגבת הלחה יעבוד יותר טוב, אבל צריך להשגיח שהיא נשארת לחה.

בלנדר מוט ( כמו של מרקים) מתאים לשיק פירות?פרח כתום

או שהתכוונת למשהו אחר?

בהחלט! את רוב השייקים שהכנתי בחיי עשיתי עם בלנדר מוטsista


קצת קשה לו לטחון את הקרח.. לא?שוגי~
והכל משפריץ...
א. בהתחלה קצת קשה לו ולכן עובדים בפולסים עד שהקרח קטןsistaאחרונה

אבל מעבר לזה זה מצויין לשייקים, גם צריך לשחק עם זה מבחינת התנועה בתוך הבלילה למעלה ולמטה בעדינות.

ב. בפעמים שכן השפריץ זה היה או כי זה היה ממש נוזלי ודליל - ואז מה שעושים זה שהיד שממילא מחזיקה בכוס

של הבלנדר - מניחים אותה בפתח הכוס כדי שתמנע השפרצה.

הפעמים האחרות שהשפריץ לי - זה היה כי הוצאתי את הבלנדר מהכוס תוך כדי שלחצתי על הכפתור והוא עבד

בד"כ זה קורה כשאני ממהרת ומרחפת בו זמנית... אבל זה קרה לי גם עם פוד פרוססור ובלנדר לא ידני - שפתחתי

לפני שהסכין הפסיקה להסתובב...

קוטג' שעבר לו התאריך בכמעט חודשיים :/נערת טבע

פתאום גיליתי אותו יושב במקרר.. יש מה לעשות איתו או שדינו לפח?

לדעתי לפח..מוריה
חודשיים זה כבר מוגזם..
אני הייתי מריחהיראת גאולה
ואם הריח לא מקולקל - מכינה ממנו פשטידה.
מה פתאום לפח?בוז
שמים בצלחת יפה ועמוקה ומניחים ברחוב,
הדברת חתולים.
את יכולה להכין פשטידה חלבית טובה ולהגיש מעוצב עםבת מלך!!!!
הפניה למיון...
תקשרי אותו לבלון ותפריחי אותו ליד עזההמומחה


טוב נו.. באמת הוא נזרק בסוף.נערת טבע

זה פשוט היה יותר כאב לב על שלושה קוטג'ים מיותמים מאשר שאלה אמיתית.

אגב, הוא הריח מעולה

לפעם הבאה...נשימה ארוכה
אמנם כולם פה הלחיצו בטירוף אבל אם הריח מעולה אפשר לטעום טיפה ולפי זה להחליט (לא תהיה לך הרעלת קיבה מטיפה קטנה. גם אם זה לא מאה אחוז, אם הריח סבבה זה לא יכול להיות מקולקל ברמה מסוכנת).
התאריך האחרון הוא לשיווק בחנות אבל דברים בהחלט יכולים להחזיק לא מעט זמן אחריו אם הם סגורים. בנוסף ככל שאלוז השומן גבוה יותר, מחזיק טוב יותר. לנו יצא לאכול גבינה מצויינת לפחות חודש אחרי התאריך ושמנת מתוקה הרבה יותר מזה.
לפי מה שהבנתי מוצרי חלב מקולקלת לא גורמים להרעלת קיבהשוקולד לבן
(יש גבינות שעומדות מלא זמן)
זה פשוט לא טעים בשלב מסויים
וואו.. רק אצלינו אי אפשר לאכול כבר יומיים לפני שהתאריך עובר?ואילו פינו
המקרר עובד מצוין!
אבל הקוטג' משום מה אכיל וטוב עד יומיים לפני שהוא פג תוקף.. באסה..
על כמה מעלות המקרר מכוון?נפשי תערוג
3 מעלות..ואילו פינו
ואת שמה אתהקוטג בתוך המקרר עמוק?נפשי תערוג
כן...משתדלת להקפיד על זה..ואילו פינו
אבל עכשיו אני חושבת על זהואילו פינו
שאני קצת רגישה לקוטג'. תכלס אוהבת אותו רק כשהוא טרי.
למרות שיש ריח לא טוב יומיים לפני...
^^מקום בעולםאחרונה
שמעתי עוד שאומרים ספציפיתנשימה ארוכה
על קוטג׳ שהוא לא מחזיק אחרי התאריך. במקרה של הפותחת היא אמרה שהריח היה סבבה. אולי זה תלוי חברה ואחוזי שומן ואולי גם יש שרגישים יותר ופחות לשינויי טעם קלים.
וגם תלוי אם הוא פתוח או לאשוקולד לבן