שרשור חדש
רעיונות יצירתיים לשימוש במלאווחעבודת ה'
למשל מלאווח פיצה וכדו'.
אשמח למתכונים שווים!
מלוואח רוגעלך...*אשתו של בעלי*
למלא בקוביות שוקולד,לגלגל ולאפות.
לאחר האפיה לפזר אבקת סוכר.

מילוי טונה+בצל
ואפשר לגוון עם תוספת גמבה,זיתים..

תודה!עבודת ה'
אשמח לעוד, עדיף מלוחים.
רעיונות נוספים*אשתו של בעלי*
*גבינה בולגרית+חציל מטוגן
*גבינה צהובה מגורדת+זיתים וקטשופ
בורקסשוקולד לבן
תפו"א/בשר/פטריות/גבינה
(חותכים ל4 וממלאים)
רעיונות-אלף מחשבות

רוגעלך במילוי בצל מטוגן ורסק עגבניות- להיט.

אפשר לעשות ממלוואח ממש סנדביץ'- רסק/ קטשופ, עגבנית חתוכות קטן, גבינה צהובה וביצה קשה, אפוי בטוסטר. טעים!

אפשר לעשות פאי- בתבנית עגולה מלאווח כבסיס, מילוי כרצונך- טונה, גבינה צהובה ומלאווח נוסף מלמעלה לסגור את הפאי.

פיצוץהנורמלית האחרונה
למלא מלאווח ברסק, ביצה, טונה, זיתים, תפו"א מבושל, גבינה צהובה (אם אוכלים עם דג) ועוד כהנה וכהנה כיד הדמיון הטובה. לקפל ל2 ולהדק את הקצוות עם האצבעות.
למרוח ביצה ולפזר שומשום ולתנור.
אצלנו זה מאכל ילדות טעים ממש.
קרמשניטחמישייה ב"ה
למלא בגבינה עם פודינג וקצת סוכר.

לפזר אבקת סוכר מעל.
(לאפות את העלים בנפרד ואז להוסיף את המילוי)
עושים ממנו טוסט . רק שתדעו שהוא מלאהיכונו
מרגרינה
כן.. זה החסרון שלו.. אולי אפשר להכינו בבית עם שמןאורין


גירסה פחות רעילה של מלאווחשירה515
מה שאנחנו עושים (מתכון מסבתא)-
לוקחים בצק של קובנה (בצק שמרים פשוט, בלי ביצים, עם כף קצח) ומטגנים עם חמאה.

אפשר להכין בביתש.א הלויאחרונה
פחות טעים (לדעתי) ואי אפשר כ"כ להקפיא
מלוואח עם מרגרינה אפשר להקפיא ויוצא מעולה
אפשר בכיוון בשרי>>~moriya~
למלא בבשר טחון מטוגן ומטובל, לסגור כמו סמבוסק ולאפות. כמו לחם בשר..
או לאפות כמכסה של מחבת עם שקשוקה או עם קבבים על רוטב עגבניות.
למלא בבשר טחון..א..א..
למלא בתפוא כמו פירה פטריות ובצל
בורקס גבינות.שמן פשתן

ממלאה כל חצי מלוואח בגבינה מלוחה, צהובה וכו'

סוגרת, מורחת ביצה ושומשום ולתנור.

סנדוויץ מלאווחת.מ.
מכינים את המלאווח כרגיל מורחים טחינה מוסיפים ביצה קשה עגבניה מלפפון חמוץ ובצל ירוק או משהו בסגנון עם אוהבים. מקפלים.
מלאווח עם ביצה- מכינים צד אחד הופכים ואז שופכים ביצה על המחבת ועליה את המלאווח מטגנים עד שהביצה מוכנה.
מלאווח בתנור עם רוטב וביצת עין מעל. (סוג של שקשוקה על מלאווח)
מלאווח טוסט, זיווה ושאר בורקסים למיניהם...
כבסיס לפשטידות.
אנחנו עושים-חבוי

 

מלוואח פריקסה-  פשוט כל מה שממלאים בפריקסה (תפוא וביצה קשה, סלט, חמוצים, סחוג וכו') ואוהבים שמים במלוואח ומגלגלים, יוצא להיט!! 

 

בתיאבון

אשמח לעזרהפה לקצת
מחפשת רעיונות לסלטים עם ירקות, לא פירות
ולרטבים שאפשר להוסיף לסלטים
חטיף תמרים ופצפוצי אורזאחרי לידהה
יש למישהו מתכון מנוסה וטוב?
ניסיתי לאחרונה נקניק תמרים עם סוגי אגוזים שקדים גרעינים וכו ולא כ"כ אהבו..
תודה!
מה אתם מכינים לראש השנה?בוז
ואם לא התחלתם לתכנן, מוזמנים לקחת רעיונות!
@אנשים שתמיד מפרטים ועוסקים למוח חסר ההשראה שלי
שלום לכם! אולי אתם מכירים?חבוי

 

חיתוכי עוגיות כזה של שוקולד וחמאת בוטנים, בדר"כ זה על בסיס פצפוצי אורז אני חושבת. מישהו יודע על מה אני מדברת?

ויש לו אולי מתכון מוצלח? 

 

תודה רבה!(: 

מכירה...הנה...*אשתו של בעלי*אחרונה

למישהו יש מתכון מוצלח ומוכחתולתול
לקוראסון חמאה?
רוצה להכין *לא* מתוק.
זה מתכון נהדר!!*אשתו של בעלי*

תודה רבה!תולתולאחרונה
תפוח אדמה שחתכתי ביום רביעי בלילה ושמתי בשקית במקררחותמת

כי בסוף לא השתמשתי בהם, אני יכולה לבשל עכשיו?

מקפיצה.חותמת


למה לא?נשימה ארוכהאחרונה
בעיקרון, למה לא?מנסה לעזור


לא יודעת.חותמת

יכול להיות שזה מתקלקל?

אם זה מקולקל - יהיה לזה ריח נוראי...יראת גאולה
תריחי.
מה אתם עושים עם קרעה לראש השנה?רק עונה עכשיו
למי שמכיר - זה הקישוא דלעת המוזר שממש לא טעים..
כל שנה אני מנסה משהו אחר ואף פעם לא יצא מוצלח... אין לו טעם!
למישהו יש מתכון טעים, רצוי פרווה וקל להכנה...
מנצל''ש ברשותך לכרישהבוריס
מה עושים עם זה טעים?
אפשר לביבות - יוצא מעולה..רק עונה עכשיו
אני תמיד מתלבטת עם לקנות כרישה רגילה ואז צריך להפריד את העלים ולהשרות ולבדוק אחד אחד מטריפסים שזה מעצבן ולוקח מלאאאא זמן או לקנות של גוש קטיף שהם קטנים ודקים כמו עפרונות ועולה ממש יקרררר
מכינים לביבות. יוצא ממש טעים לדעתי. קודם כלכוחות חדשים
מבשלים במים עד ריכוך.(כמובן אחרי ניקיון)
"מזהירה" מראש שיוצא חצי מהכמות אחרי הבישול..
מועכים/מרסקים עם מזלג/בלדר יד.
מוסיפים ביצה, שום כתוש, מלח, פלפל,קמח ומערבבים.
מטגנים.

אין לי מתכון אבל אני יודעת שעושים מזה כמוחותמת

סוכריות כאלה- אולי בבישול עם מים וסוכר?
 

תודה. זה יוצר טעים?רק עונה עכשיו
כן זה טעים.חותמת

אבל אין לי אפשרות לברר מתכון לזה.

לאא זה דוחה!!מיתרי זהב
בלעע. אמא שלי מכינה. זה מתוק בטירוף עד כדי בחילה
על טעם ועל ריחבוריס
האמת שטעמתי את זה פעם אחת והיה לי טעים.חותמת

ויכול להיות שיש לנו טעם שונה, ויכול להיות שהכינו את זה אחרת.

למישהו יש עוד רעיון??? מפחדת ממאוד מתוק...רק עונה עכשיו
שנה שעברה אפיתי את זה עטוף בנייר כסףחילזון 123

ופתחתי את זה חצי חצי כמו שפותחים חציל. עם טחינה.
יצא חביב

אני עושה מזה ריבהאפרתולה
אני אישית מאוד אוהבת אבל רוב האנשים ממש לא..
אפשר לשים פשוט במרק.. זה כמו קישוא.
או לאפות עם שמן זית ומלח
אני גם ממש אוהבת..מקום בעולםאחרונה
מבשלים את זה במי סוכר.. טעים בטירוף8
אפשר פשוט מרק טחוןעץ ובית
בצל מטוגן טוב (חשוב בשביל לתת טעם), כרישה מטוגנת, קרעה, קצת קישואים, שורש סלרי ופרוזליה אם יש. מבשלים ומתבלים כמו מרק ירקות שאתם אוהבים. וטוחנים למרק.
(ואגב, אין חובה להשתמש בזה. זה אמנם מנהג חשוב אבל להכין ואחר כך לזרוק זה בטוח לא יותר טוב. אז אם לא אוהבים-אפשר לוותר. )
מחפשת ממש ממש רעיונות!![סתם אחת]

איזה מאכלים לראש השנה אפשר להכין לפני ולהקפיא??

 

תודה מראש!!

המון המוןיראת גאולה
חלות, עוגות
כל הבשרים, עופות, דגים הולכים מעולה בהקפאה.
פשטידות (חוץ מתפוחי אדמה)
הרבה סלטים: סלק, חצילים, מטבוחה ועוד.
מרקים (חוץ מכאלו עם הרבה תפוחי אדמה או גזרים שלמים)
קינוחים
אפשר להקפיא סלק מבושל? אף פעם לא ניסיתייעל מהדרום
כן. יוצא מצויןיראת גאולה
עדיף להקפיא עם פחות נוזלים, כי אחרי ההפשרה, נוצרים עוד קצת נוזלים.
ובד"כ צריך לחזק תיבול שוב.
תודה!! משום מה אמרו לי שדגים עדיף שלא להקפיא מוכן...[סתם אחת]

זה תלוי בסוג הדג? או אולי ברוטב...?

אין לי מושג... לי תמיד יצא מצוין מההקפאהיראת גאולה
מרתיחה בסיר, או על הפלטה.
אכן.. זה יוצא אחלהמקום בעולםאחרונה
פילה הייתי פחות ממליצה.. כי הוא טיפה מתפורר אחרי ההפשרה..
רעיון למשהו טעים פרווה להכין ממנגו?ט'

יש לי שלושה מנגו קטנים גוססים..

חבל עליהם

 

 

אם את בקטע של ריץ׳*אשתו של בעלי*
תקציפי את הריץ׳ ותערבבי עם חתיכות קטנות של מנגו ותקפיאי.
שייק. אפשר עם מיץ תפוזים/כל מיץ אחריעלהא
עמבהסתם 1...
להקפיא קוביות ולטחון?יראת גאולה
סורבה כזה / ברד
בינתיים הרעיון שהכי נראה לי. תודה!ט'
אפשר סלט חסה מתוקבראבו


סלט כרוב עם מנגונקודה טובה
תחפשי מוס מנגו בניקי בבת 30
גלידה.הגיע הזמן

תטחני את המנגו, תקציפי שמנת מתוקה ותוסיפי לאט לאט את המנגו הטחון.

להמשך להקציף עד שמתייצב.

להקפיא כמה שעות.

זה מספיק מתוק בלי סוכר?עבודת ה'
אפשר להוסיף כף וחצי אינסטנט פודינג ונילהגיע הזמןאחרונה


שייקקקקקג'נדס
שייקים*עקבות בחול*
מחפשת מתכונים לשייקים שווים. לא חייב הכי בריאים.. אבל זה יתרון
עדיפות לחומרים שיש בכל בית או שקל להשיג..

תודה!
לא יודעת אם זה הכיווןנשימה ארוכה
אבל אני ריסקתי במג'ימיקס כל מיני פירות קצת רכים לפי מה שהיה לי בבית - ענבים, שזיפים, נקטרינה, מנגו עם כמה תמרים, טחינה גולמית וכמה קוביות קרח ויצא מאד טעים.

מילק שייק עשינו עם שילובים שונים של גלידות חלביות וחלב ולפעמים גם קצת קרח. אפשר להוסיף כמה גרגירי קפה זה גם משדרג

הנסיון האחרון שלנו זה ערבוב של גלידת שוקולד עם גלידה ריבת חלב וחלב ומלמעלה פיזרנו קצת קינמון. היה מעולה.
אני עושהbinbinאחרונה
מילקשייק של חמאת בוטנים ובננה -
מוסיפים להם קוקוס ,חלב וקרח

תותים, בננה, פירות יער ,גלידה וניל ,חלב וקרח
אם רוצים להשמין עוד אפשר אחרי ששופכים הכל לכוס לשים קצפת מעל 😋

ממליצה את הבננות לחתוך מראש ולהקפיא,
תותים ופירות יער ועוד..יש קפואים בסופר בדרך כלל
כשזה קפוא זה מתרסק יותר טוב וגם לא צריך להוסיף יותר מדיי קרח בשביל שיהיה קר.
פופקורןסתם 1...
זה נכון שאי אפשר להכין ברצף נגלות של פופקורן? צריך לנקות את הסיר, לקרר ואז להתחיל מחדש?
יש אולי קיצורי דרך?
אפשר בהחלטאם הבנים12
אבל כדאי לנקות את הסיר בזהירות עם נייר סופג כדי להסיר שאריות של קליפות שרופות אחרי כל נגלה.
אני מכירה שמכינים ברצף😐יראת גאולה
אנחנו ברצף גם 4-5 נגלות.חותמת


לא ראיתי שבקולנוע מנקים או מקררים את המכונה ש.א הלוי
את המכונה...סתם 1...
ישפסידונית

קונים מכונה.

לא יקר בכלל.

כן... הכיוון הזה מתחזקסתם 1...
כן... הכיוון הזה מתחזקסתם 1...
בטח שאפשר+mp8
תודה לכל ה"טיפים" וממש מזל שיש את הפורום הזה...סתם 1...אחרונה
התייחסות למה ששאלתי מצאתי בגוגל ובאתרי מתכונים תוך חיפוש בודד... הזוי...
מעוניינת להכין עוגת תפוחים ולהמיראנונימית לרגע1

שמנת חמוצה במשהו פרווה.

במה אפשר?

אפשר...*אשתו של בעלי*
או מיץ תפוזים
או ריץ׳/קצפת פרווה של השף הלבן...
תודהאנונימית לרגע1אחרונה


צריכה מתכון לעוגת גבינה ללא סוכר ובכלל מתכונים ללאאיילה

סוכר עקב סכרת הריון

תודה!!!!

...ש.א הלוי
המליצו פה בעבר על עוגת גבינה של חלי ממן
אבל שמעתי עליה המלצות לכאן ולכאן

נסי גם לעשות חיפוש בהריון ולידה, היו שם כמה שרשורים בנושא
אני הכנתי אותה ויצא דוחה.אורית**
אפשר להיות קצת מעצבנת?sista

עוגת גבינה ללא סוכר לא תעזור לך - כי במוצרי חלב יש הרבה סוכר, זהו הלקטוז.

תראי שבארצות הצורכות יותר מוצרי חלב יש יותר סכרת.

המלצה חמה חמה מנסיון שלי ושל עוד לפחות שתי נשים שאני מכירה - נסי כמה שיותר להיות טבעונית בהריון

(גם בחיים, אבל זה כבר עניין אחר) ובעיקר לצרוך פירות וירקות חיים. מבטיחה לך שלא יחסר לך כלום (וממילא את

בטח לוקחת ויטמינים נכון?), הסוכר שבפירות לא אמור להזיק אם שומרים על תזונה נכונה וטבעית.

 

בכללי - כשאני אופה ו/או מבשלת ללא סוכר אני מחליפה בסילאן או בדבש, זה מה שיש לי וזה מה שאני יכולה לממן מבחינה טבעית.

תחליפי סוכר תעשייתיים למיניהם הם מסוכנים לא פחות.

 

אם בכל זאת חשקה נפשך בעוגת גבינה (שוב - מכל החלבון החי - הכי חשוב להתרחק ממוצרי חלב!!!)

אז נסי להחליף את הסוכר בדבש או בסירופ מייפל אמיתי ולא בסירופ בטעם מייפל שהוא מלא בסוכר תעשייתי.

 

הכנתי אפילו ריבות ללא סוכר ויצא מצויין - בשביל לגבש את הריבה הוספתי דבש ו/או סילאן כמה שרציתי,
ובשביל פקטין - אורזים בחתיכת בד את הקליפות והליבות של תפוחים, אגסים וקליפות לימונים שיש בהם פקטין,

שמים את השקית להתבשל עם הריבה והפקטין יוצא ומגבש. מומלץ להוסיף לימון סחוט בשביל שילוב ראוי של טעמים.

 

עוד תחליף סוכר בדברים שונים בעיקר מרוסקים - זה תמרים מזן מג'הול, אבל כאלה באיכות טובה,

התמרים הטובים יש להם ממש טעם קרמלי כזה ואפילו קצת ונילי.

 

יאללה, שיהיה בהצלחה!

דווקא לי המליצו לצרוך הרבה עופות , דגים וביציםאיילה

יש לי קצת בעיה שאני לא כ"כ אוהבת פירות וירקות !

האמת שעשיתי עוגיות מאגוזים שקדים קצת קוקוס שמן וכוס כוסמין עם ממתיק מיוחד שקניתי מבית טבע שאמרו לי שם

שאין בעיה לצרוך אותו בהריון

לפעמים בא לי לי לשים משהו קצת מתוק בפה!

במהלך היום אני בעיקר על לחם קל חיטה מלאה או כוסמין עם טחינה , קצת גבינה חומוס או ביצה עם איזה ירק

בצהרים אני אוכלת את החלבונים עם ירקות ואולי כף פחמימה

ובגלל שאמרו לי שאני חייבת גם ארוחות קטנות בין הארוחות אז קניתי פתית שיפון בלי מלח וסוכר

אני מורחת על 2 יחידות איזה ממרח ואוכלת

אני מטבעי אחת שחיה רק על ארוחות צהרים ואני מעדיפה לצום מאשר להיות כל היום סביב הארוחות הקטנות האלה!

מקווה שהכל יהיה תקין אני כבר חצי בנאדם מזה!

ברור שהרופאים הרגילים ואלה שלא נסמכים על תזונה טבעית ימליצוsista

על חלבונים מהחי... הם לא למדו אחרת ולא ילמדו אחרת מרצונם הטוב, כי מי שמביא להם את החומרים למחקר זה

מי שמחליט לך על התזונה.

 

בכל מקרה, הגוף עובד הרבה יותר קשה לסלק את הפסולת מאלה מאשר את הפסולת מצמחים מרוססים, ואז הוא הרבה יותר מותש והרבה יותר מתקשה להילחם בהתקפות שונות.

 

לגבי צום - שתדעי לך שזה סבבה לגמרי, זה מאפשר לאינסולין הטבעי שבגוף לצאת ממנו, זה שהגוף מפריש אינסולין

כדי לפרק את מה שצריך לפרק, זה נפלא ונהדר, אבל לא לאורך כל היום ואם לאורך היום אנחנו אוכלים משהו או שותים משהו

שהוא לא מים, אז למעשה האינסולין אף פעם לא יוצא מהמערכת וזה יוצר נזק לטווח הארוך,

לכן ממליצים על צום לסירוגין - כלומר להחליט על שעה שבה את מפסיקה לאכול ומכניסה לפה רק מים במידת הצורך,

למשך איזה 12 שעות ואפילו יותר. בד"כ מומלץ בערב.

לא יודעת מה לגבי הריון בהקשר הזה.

 

לגבי אהבת הפירות והירקות - זה עניין של החלטה.

מאחלת לך החלטות טובות ונכונות והצלחה בעמידה בהן. והריון קל ותקין,

לידה בידיים מלאות ובכיף, והתאוששות מהירה בנפש ובגוף (תתכונני לבקש הרבה עזרה! זה חשוב מאוד

בעיקר לנפש- מנסיוני המר)

זה ממש ממש לא נכון לכולןחוזרת
מכירה נשים שצמחונות ו/או טבעונות העלה להן את הסוכר בדם לרמות גבוהות מאוד... כל אדם ומה שטוב לו
זה ברור שלא כולן מצליחותsista

אבל אני לגמרי בטוחה שזה כי זה לא נעשה נכון או בהתמדה או 100%.

לא סתם יש את חזון הצמחונות והשלום של הרב קוק - לא סתם.

לא יכול להיות שזה לא יתאים לכולם בבוא הזמן, גם בריאותית.

לא נכוןחוזרת
גם אם זה ב100% התמדה עם ליווי צמוד וכו. כי לכל גוף מתאים משהו אחר...


ולא נכון להשליך דברים ש (אולי) יקרו בזמן הגאולה על היום...
זה בהחלט נכוןsista

להשליך דברים שיקרו בזמן הגאולה, כי הגוף שלנו לא הולך להשתנות כשיבוא המשיח,

גם האופי שלנו לא. אנחנו פשוט לאט לאט חוזרים לטבעיות שלנו.

 

לגבי ה100%, אני לא מסכימה איתך, אבל זה תלוי בשיטה.

אני לא מדברת על תזונה לפי סוג דם, או מלא צמחי מרפא וכאלה שיטות מומצאות למיניהן,

שאני בהחלט מכבדת ולא הייתי מתנגדת לנסות את חלקן בעצמי,

מה גם שיש כאלה שבאים לתזונה הטבעית קצת באיחור.

אני מדברת ממש על שיבה עוד ממקום בריא לתזונה צמחית וטבעית שמחזירה אותנו למקור - 

אבל לא תהיה לנו הסכמה לגבי זה לעולם, אז אין מה להתווכח.

מעבר לכךsista

שלא יכול להיות שתזונה מלאה בביצים, עופות, דגים ובשר מלאים בכל מיני תוספות, ויטמינים, ברזלים, אנטיביוטיקות,

זריקות ועוד מרעין בישין - תהיה לנו בריאה.

 

מאיפה את חושבת למשל, שהבשר מקבל B12?

מזריקות! כמובן...

כי הם לא אוכלים שום דבר שטבעי להם ולכן צריכים תוספים מלאכותיים... עדיף כבר לקחת את התוספים בעצמנו אם חסר.

זה כ"כ לא שחור לבן כמו שאת מציגהחוזרת

תקראי קצת מאמרים (באנגלית כמובן) על הנזקים של הטבעונות...

 

 

ואת נכנסת למחלוקות בגמרא לגבי הגאולה... מוזמנת לחקור על הסוגיה אם עולם כמנהגו נוהג או לא...

 

ונכון, לא נסכים, אבל לומר שתמיד לכולם זה עובד זו רשלנות...

 

על מה מבוססות על הקביעות שלך?מ.א.אחרונה
לפי מה את בוחרת לאיזה מחקר מדעי להאמין ולאיזה לא?
למה את סומכת על המדע כשהוא קובע שאינסולין משתתף בפירוק הסוכר, אבל לא מאמינה למחקרים אחרים?
ההמלצות שלך פשוט מסוכנות.מ.א.
דבש, סילאן ומייפל אסורים בסוכרת הריון (ולא ברור לי למה החלטת שהלקטוז בחלב בעייתי, אבל הם, שמכילים הרבה יותר סוכרים, סבבה. מה ההיגיון?).

ההמלצה להפחית פירות בסוכרת הריון מבוססת על מחקרים שנעשו על כמות גדולה של נשים. על מה מבוססת הקביעה שלך שכמות גדולה מהם לא תזיק?

על מה את מתבססת כשאת טוענת שפירות וירקות יספקו את מה שהיא צריכה? מאיפה יהיו לה חלבונים, למשל? הכדורים לא מספקים את זה.
אין לי מתכון אבל שיהיה לך בהצלחה רבה!ניל"ס

מצב לא פשוט, פיזית ורגשית.

מקווה שתקבלי פה מתכונים טובים ומהר, ושלא יהיה רלוונטי יותר בעז"ה. ואל תיקחי מפה עצות רפואיות כמובן, את זה כדאי לקבל ממי שבקיא בסוכרת ובפרט בסוכרת הריון ששונה מאוד מכל דיאטה אחרת.

אין לי מתכון מסויםאין לי כינוי
אבל באופן כללי בכל מתכון שלא כולל הקצפה/שמרים אפשר להחליף את הסוכר בתחליף סוכר
מה הכוונה ללא סוכר? האם מותר פירות\סילאן\דבש? סטיביה?חילזון 123


מצטעאיילה


אני חושבת שמותר רק סוכרלוז/סוכרוזניל"ס

כמובן בכמות מוגבלת...

@איילה לא קיבלת רשימה של ממתיקים שכן מותר לך להשתמש בהם?

מצטערת היתה איזה תקלה שלא יכולתי לרשום יותר מכמה אותיותאיילה

בתגובה, בעיקרון אין בעיה עם סוכרלוז

מה שכן צריך שזה יחסית יהיה דל בפחמימיו

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אין בעיה בסוכרלוז

 

כיוון שהבנתי שגם פחמימות מתפרקות לסוכרים אז לא כל עוגה שווה

 להחליף בממתיק ולאכול ולכן היה נראה לי שיחסית עוגת גבינה היא הכי דלה בפחמימות

בגלל הסכרת הריון אני משתדלת לא לגעת כמובן בשום עוגות וכמעט הורדתי את כל הפחמימות אבל לפעמים

בא לי לשים איזה משהו מתוק בפה

וואי יש לי את תקלה בכתיבת תגובות האותיות קופצות לי! אז למי שיש רעיונות אשמח

מיום ראשון אני אתחיל לדקור את עצמי ואז אני אדע יותר טוב מה מתאים לי ומה לא

 

באמת מורכב...אולי עוגיות על בסיס שקדים/אגוזים טחוניםניל"ס

במקום קמח, זה יכול לעזור?

וקראתי שאפשר גם תה צמחים קר, אולי זה יתן לך קצת טעם בפה...

תחפשי באתרים של חולי סכרת. יש הרבה.פלפלתי


רעיונות לארוחת צהריים לילדות בנות 3נקודה למחשבה
פחמימה ירק חלבון..
עוףג'נדס
דג סלמון מושט בקלה
קציצות טונה
קציצות עדשים כתומות ובטטה

תוספת אורז מג'דרה...
אורז עם רוטב אפונה וגזר ושניצליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

פתיתים עם עוף וסלט ירקות
הייתם משתמשים בבשר בקר טחון קפואמבוע.
( שקונים בריבועים כאלה בסופר ) שעבר לו התאריך? התאריך עד העשירי לשמיני והיום עשרים ושמונה..
לא מריחים משו מיוחד.. השאלה אם יש למה לחשוש..
היה בהקפאה? אין בעיהיראת גאולה
החוק מתיר רק חודשיים, אבל זה ממש לא מתקלקל או משהו. לא הייתי מגזימה, אבל שבועיים באמת שאין בעיה.
ההיתי משתמשת...גליתאחרונה


ביסקוויטים פגי תוקףהנורמלית האחרונה
ברמה שהטעם לא משהו יש מה לעשות איתם? או שזה בכלל בעייתי
לא חושב שזה בעייתי, אבל אם הטעם לא משהו, למא לא לזרוק?ארץ השוקולד
כדורי שוקולד?מוריה
או שאולי זה יותר בל תשחית להוסיף לזה דברים ולנסות.
זהו, שאני מתלבטת אם הטעם של השוקולד יאפיל על הטעם שלהם.הנורמלית האחרונה
אני הייתי זורקתרבה אמונתך!
חבל על החומרים האחרים ועל ההשקעה..
אכן. הלכו לפחהנורמלית האחרונהאחרונה

תודה לכולם.

מחפשת מתכון לממרח שוקולדנעמה301
משהו פשוט בלי מלא דברים מוזרים (כמו המתכונים שמצאתי באינטרנט..)
תודה!
לאיזו מטרה? על עוגה? ללחם?ואילו פינו
אני מערבבת שןקולית עם קצת מים או חלב כשאני צריכה ואין לי..
ממרח שוקולד ללחם,נעמה301
לא קרם לעוגה.
משהו שאפשר לשמור בקופסא כמה ימים.
טחינה גולמית, קקאו ודבש/סילאן/סירופ סוכרחוזרת
לטחון קוקוס עד שנהיית חמאת קוקוס ולערבב חבילת שוקולד
שוקולד מומס ושמנת מתוקה (גנאש)
שוקולד מומס וחמאה
תודה רבה! עזרת!נעמה301
ממרח שוקולדכדי להגיב
שמים בסיר כוס קקאו ועוד וחצי או קצת יותר סוכר מוסיפים מים רותחים לאט לאט שלא יהיו גושיםואז להרתיח תוך כדי ערבוב כל הזמן ובסוף להוסיף קצת חלבה זה יוצא מושלם!!
כוס קקאו וחצי כוס סוכר נשמע מר..לא ככה?יעל מהדרום
כתבתי כוס וחצי או קצת יותר...כדי להגיב
זה פשוט טעות בעריכה... תודה!
ממרח שוקולד ביתי. זהירות- טעים מדייי אוכלים בכפיתיעלה אביגד.

חסרון- עם מרגרינה, לא ניסיתי עם שמן.. אולי אפשרי אבל יצא נוזלי יותר

 

חומרים-

 

חב' מרגרינה

3 כפות קקאו

11 כפות סוכר

כף נס קפה

2 כפות מי ברז

 

 

לבשל הכל יחד על האש, כשמתקרר להוסיף מעט רום,

לקרר היטב ולבחוש לתוך הבלילה 2 ביצים ולהבליע עד ליצירת קרם.

 

א. ממילא ממיסים את המרגרינהעבודת ה'
אז למה שייצא יותר נוזלי?
ב. אפשר אולי עם שמן קוקוס או חמאה.
עונה על סמך הגיון (ולא נסיון)רבה אמונתך!אחרונה
א. כי אחרי שהממרח מתקרר המרגרינה חוזרת למצבה המוצק (מרגרינה מוצקה בקירור ודי מוצקה בטמפרטורת החדר)
שמן ישאר נוזל.

ב. כן.
שמן קוקוס יתן טעם של קוקוס.
חמאה תהפוך את זה לחלבי.
אבל שניהם אמורים לעבוד.
שימור ירקותבוריס
אני רוצה לחתוך ירקות מראש ואז כשארצה להכין סלט זה יהיה פשוט להרכיב.
יש דרך לשמור על ירקות חתוכים במקרר שלא ירקבו?
לכמה זמן?פרח-אש
כמה שיותרבוריס
..פרח-אש
מלפפון אפשר לחתוך ולסים בקופסא סגורה עם נייר סופג לכמה ימים שבוע
עגבניות לדעתי אי אפשר
גזר ובטטה אפשר לשמור בתוך מים מוכן לסלט הרבה זמן וכשבוע חתוך או קילופים לא במים
ככה...אנונימיות

מלפפון גזר כרוב חסה- 3-4 ימים

עגבניה- יום ואפילו לא

תודהבוריס
בצל כמה זמן אפשר?
אפשר יומיים שלושה אבל זה עושה ריח מעצבןאנונימיות


אין עם זה בעיה הלכתית?מחשבות....
^^ עם בצל יש בעיה, אלא אם כן אתה שופך שמן על הבצל החתוךbinbin
אם מערבבים אותו עם שמן או מלח זה בסדרבוריסאחרונה
בצל פתוח סופג חיידקים אליו- לא כדאי לשמור פתוחעבודת ה'
חוץ מזה שיש בעיה הלכתית, אולי מהסיבה הזאת..

(שמים בצל פתוח בחדר של חולה.)
רעיונות לאחסון מתכונים..יעלהא
בסד

אשמח לשמוע איך אתם מאחסנים מתכונים משתמשים בהם הרבה?
אצלי חצי מיום שישי הולך על חיפוש מתכונים באינטרנט כי כתבתי אותם פה או שם או לא יודעת איפה..

אשמח לשמוע להחכים מניסיונכם!
צילום מסך של המתכון..ואז יש לי בגלריהואילו פינו
ואם משתמשת בו הרבה מעתיקה לספר מתכונים שנמצא תמיד על מדף במטבח.
לא זוכרת איך קוראים לזה- סוג של קלסר שמגיע עם נילוניםcoffee
בפנים....
מכניסה בפנים את כל המתכונים וזה הכי נוח - אפשר לשים את זה על השולחן/השיש ולנקות את זה עם מגבון כשמסיימים.
בפלאפון פחות נוח לי - לפעמים צריך לגלול או לסגור פרסומת והאצבעות מלוכלכות
באלבומי תמונות עם "כיסים"תתתתת

היה לי מלא פתקים עם מתכונים...

אז פשוט קניתי ב2.5 שקל אלבומים כאלה קטנים של תמונות ושמה בתוך  את הפתקים...

ויש לי כמה לפי נושאים: מאכלים, עוגות, חלבי, בריא..

קבוצת וואטסאפ שרק אני חברה בהאומנות באמונה
ושולחת לשם קישורים/ צילום מסך
כשצריכה משהו מסוים עושה חיפוש.
וכשהיה משהו מוצלח, מסמנת אותו בכוכב..
מחברת מתכונים.. לפי נושאיםמקום בעולם
עיצבתי כאלה לכמה אנשים וזה יוצא מעולה!
אם זה מתכונים באינטרנט אני שומרת ב"סימניות" תחת תקייה שקראתיהפואנטה
לה בשם עוגות או משהו כזה..

אם זה מתכונים כתובים -בספר מתכונים שמחולק למנות ראשונות אחרונות קינוחים וכו'
לי יש קלסר A5 עם חוצציםיעלה אביגד.

וכל מתכון אני מעתיקה לדפדפת A5 ושמה בניילונית.

שימושי, נשמר נקי וניתן להוציא כל פעם מה שרוצים שיהיה נגיש!

קניתי מין מחברת יפה שבאה עם קצת קישוטים..הגיע הזמןאחרונה

לא חייב בכלל לקשט אפשר גם בלי וזה עדיין מהמם..

בה אני כותבת את כל המתכונים שלי

הי.. מחפשת מתכונים לעוגיות פשוטות בלי הרבה סיבוכים!הגיע הזמן

כבר הרבה זמן אני עושה אותם מתכונים ובא לי לגוון.. תודה!

אלה בחתימה שלמוריה
^^^רק לשים לפחות כוס שמןיעל מהדרום
לק"י

וככל שיש פחות נוזלים (מיץ/ מים)- זה אמור לצאת פריך יותר.
ואפשר להוסיף להם כל מיני תוספות.מוריה
כמו אגוזים.
שוקוציפס.
חמוציות.
עוגיות קוואקר ושוקולד ציפס:עלה למעלה
ממש טעימות
לערבב: 2 ביצים, כוס סוכר וכוס שמן
להוסיף: 3 כוסות קוואקר, כוס ורבע קמח, כפית אבקת אפייה, כפית וחצי קינמון ושוקולד ציפס (או כל תוספת אחרת)
לערבב לעשות כדורים ולאפות
בהצלחה
תודה הגיע הזמןאחרונה