שרשור חדש
במה אפשר להמיר סירופ ץתירס בעוגת פקאן האם אפשר במייפל או בדברבקה שוסטר
בסירופ תירס משתמשים כדי ליצור מרקם ג'לי אך יציבמה נסגר
אפשר להחליף בגלוקוזה
אני קראתי בכמה מתכונים שונים*אשתו של בעלי*
שניתן להמיר בדבש.
בפאי פקאן שנדרש שם סירופ - המרי בדבש ויצא מצוייןsistaאחרונה


אחד הדברים המסובכים שיש להכנה, איך אתם מכינים?קראנץ שוקולד
חביתה? 😛
סתם.. מה השדרוגים שלכם לחביתה טובה? או שמעדיפים הכי פשוט עם מלח ופלפל
אצלי חביתה זה טקסבוז
זה כמה ביצים, אני מערבלת אותן במטרפה,

בינתיים מטגנת בצל, פטריות ועשבי תיבול קצוצים,

מוסיפה את הבלילה (לפעמים מוסיפה לה חלב/גבינצ/פירורי לחם)

מערבבת תוך כדי שזה מתבשל כדי שיהיה נפוח.

אם ממש רוצים להשקיע-
מקציפים את הלבן של הביצה, מוסיפים את הצהוב ומערבבים. יוצא סופלה!
כשמערבביםמחודשת.
זה לא הופך לך להיות ביצה מקושקשת?
איך זה הופך להיות נפוח יותר?
מערבבת רק את הלמעלה. הלמטה מיטגן, לא נוגעת בו.בוז
תודה! בע"ה ננסהמחודשת.
חביתה מוקצפת זה אחד הדברים... וואופעם הייתי עוגי


חח, שרשור טוב!חדשונת
חמאה!

מערבבת ממש טוב את הביצה, עד שיש בועות גדולות,
שופכת למחבת וממשיכה לערבב תוך כדי, כדי שתצא עבה יותר.

מלח

וזהו 😁

הכי טעים בעולם😋
בדיוק הכנתי את זה לארוחת הערב!עלה שלכת
מוסיפה מלא פטריות עם בצל
נמנמנמ
מטגנת במחבתאומנות באמונה
שום עם עשבי תיבול ומוסיפה את הביצים המקושקשות מעל
חותכת תפוח אדמה לקוביות קטנות כמו סלט..א..א..
שמה במחבת עם קצת שמן לכמה דקות
ואז שופכת מעל את הביצים מלח פלםל שחור.יוצא ממש טעים ומשביע.

לטגן בצל עגבניה פלםל חריף
שופכת את. הביצים תבלינים. יוצא ממש טעים.

אפשר ממש לשחק עם זה

אפשר לגרד קישוא וגזר קצת שום
לטגן ואז את הביצים. התבלינים
גם ממש משביע
נשמע מעולה, זה בעצם פריטטה לא?קראנץ שוקולד


אישית אוהב מאד לטגן לפני בצל ואז להוסיף את הביצים עם מלאקראנץ שוקולד

עשבי תיבול קצוצים ואם היא בארוחה חלבית אז מוסיף קצת גם חלב או שמנת חמוצה זה מעשיר מאד..

מוסיפה כורכום!!!! זה שידרוג לפרצוף של החביתה!!!חמדמדה


לנו יוצא מין שקשוקה כזאתמה נסגר
מטגנים בצל
מוסיפים עגבניה די מרוסקת
נותנים כמה דקות טובות להתבשל
מתבלים בגריל עוף
שמים את הביצים ומקשקשים עד שמוכן

משהו משהו
לא כזה משודרגcoffee
אבל טעים😋
אופציה א'- בצל מטוגן ומתבלת עם מלח פלפל וזעתר
אופציה ב'-מוסיפה גם עגבניות וזיתים ולפעמים גם פפריקה
בצל מטוגן ופיטריות. או בצל ופטרוזיליה או משהו ירוק אחרחילזון 123אחרונה


יש למישהו רעיון לקינוח פרווה לשבת?coffee
הייתי כבר בסופר ולא רוצה לחזור לשם..
נמאס קצת מעוגות שוקולד בחושות
ואין לי ריצ' או מרגרינה

תודה!!
מה עם..*אשתו של בעלי*
סופלה
מאפינס שוקולד/שקדים
סלט פירות
חיתוכיות של פצפוצי אורז/קוואקר
קרואסוניםכדי להגיבאחרונה
עוגת גזר
פירות
פיצוחים
עוגת שמרים
ארטיקים משייק פירות
בטוחה ששאלו פה פעם.. איך לאחסן נכון קטניות?ט'

במקרר? בארון? באריזה? בצנצנת סגורה? משהו אחר?

 

עדשים/חומוס/קינואה///

 

 

מקפיאברוקולי


גמני במקפיא*אשתו של בעלי*
ולפני כן משרה אותם(חומוס/שעועית)במים כדי שיתנפחו קצת ויתרככו.
ואז מהמקפיא ישר לסיר הבישול(זה מקצר את זמן הבישול)
גם אצלי במקפיאיראת גאולה
קונה רק ברור בוואקום, ומאחסנת במקפיא אחרי הפתיחה.

ברעיון אפשר לאחסן בצנצנת סגורה בארון. אבל אחרי שפעם אחת נתקלים בתולעים 😯😯😯.
במקפיא. לא מסתכנת.שמן פשתן


אני שמה במקררג'נדסאחרונה
כדי למנוע נגיעות.
אגב המתכון לחלות שנתתי בשרשור למטה...*אשתו של בעלי*
משתפת במתכון ללחמניות ביתיות,אליפות!!!!!
זה מתכון לחצי קג',אבל תתכוננו להכין כמות כפולה,כי זה מתחסל בשניות

1/2 קג' קמח
כף שמרים יבשים
50 גרם סוכר<> />45 cc שמן
240 cc מים פושרים
כפית מלח
לשים במיקסר כ-10 דקות במהירות נמוכה.
להתפיח להכפלת נפח(כשעה)
ליצור לחמניות בצורה שבוחרים.מתפיחים שוב(כחצי שעה)
מורחים ביצה+שומשום/פרג(מה שאוהבים)
ולתנור....180 מעלות,כחצי שעה.
אופס..שכחתי...2 חלמונים*אשתו של בעלי*
נראה ממאפיה :חילזון 123


נראה שווה! יש לך כמויות בכוסות?נחת ואושר
לא.*אשתו של בעלי*
יש לי קבוע משקל מטבח ובו אני שוקלת הכל.
ככה יוצא לי הכי מדוייק.
זה כל הקילו?העוגב
לא הבנתי ת'שאלה*אשתו של בעלי*
המתכון ללחמניות זה ל-1/2 קג' קמח...
שאלתי על התמונה, אם זה מה שיצא מכל הקילוהעוגב
ואם לא, כמה יצא לך?
מחצי קג' יצאו לי 8 לחמניות*אשתו של בעלי*אחרונה
תעשי 1 קג' יצאו 16...
ממה מכינים שווארמה? איזה חלק של העוף?פרח חדש
שווארמה מעוף = כרעיים ללא עצמות (ירך ושוק מפורקות מהעצם)קרן-הפוך
שווארמה בהודו - רק הירכיים המפורקות מהעצם.
(הבשר המפורק מהשוק של ההודו - נקרא הודו אדום, הירכיים - שווארמה)
וכשאני קונה בחנות איך זה נקרא? שווארמה? או איךפרח חדש
שרשמת כאן?
התווית על המארזים - שווארמה עוף / או פרגיות עוף.קרן-הפוך
וראיתי גם וגם: שווארמה פרגיות עוף.


(במאמר מוסגר- עד היום לא הבנתי מניין צמח השיבוש המוזר הזה, לקרוא לירכיים עוף ללא עצם, פרגיות...
הרי פרגית זה עוף קטן וצעיר שנשחט לפני שגדל למימדים של עוף בוגר...)
לפי מה שידוע לי שווארמה זה בד"כחילזון 123

כרעיים של הודו
בקצביה ככה קוראים לזה - בשר (הודו) לשווארמה

כרעיים של עוף בלי עצמות זה בעצם פרגיות. אז אם את רוצה שווארמה מעוף תקני פשוט פרגיות.

הודו נקבה, לא זכר!!קראנץ שוקולד
שימי לב שהקצבים לא עובדים עלייך בזה..
או לחלופין פרגית(יש כאלה שעושים עם כבש אבל זה דיי יקר) והכי חשוב שיהיה שומן שיתן עסיסיות וטעם..
כרעיים וירכייםנפשי תערוג
אפשר של הודו נקבה
עדיף של עוף

הטעם האמיתי מגיע משומן הכבש
לא צריך הרבה
לחצי קילו בשר יספיק גם 30-50 גרם שומן כבש

גלגלי... יש הרבה מתכונים טובים ברשת
תודה לכולםפרח חדש
בינתיים מה שמנע ממני לקנות זה המחיר..
מכרו אצלינו מהודו נקבה ב80 שח לקילו!!
אומנם יקרנפשי תערוגאחרונה
אבל כמה שזכור לי המחיר נע סביב 50-60₪
(מזמן לא קניתי האמת... כך שאני פחות בקיא)
כך שבכל מקרה זה יקר

אבל קחי בחשבון שבפיתה שווארמה יש לדעתי סביב 100 גרם בשר
ככה שמקילו בשר יוצא לא מעט
(נכון שהוא מצטמק, אבל עדיין)
לחמניות ממלואותabc
רוצה להכין את זה
בייגל ירושלמי ממולא בשר - חן ואלון קורן
מחפשת רעיונות למילויים שהם צמחוניים
חשבתי על בצל מטוגן ופיטריות
אולי גם פלפלים קלויים
מה עוד אפשר?
מה האופציות בגזרת הגבינות? יש גבינה טובה למילוי ושלא תרטיב את הבצק?

גבינה יבשה*אשתו של בעלי*
בולגרית/צפתית
אפשר בשילוב חצילים(קלויים/מטוגנים)
אפשר מילוי טונה עם/בלי בצל.
פירה עם בצל(כמו סמבוסק או בורקס)
אני הכנתי את זה..מקום בעולם
עם פטריות ובצל מטוגנים.. אבל לשים לב לא להכניס נוזלים לבצק!
אישית עם גבינות 'יבשות'מקום בעולם
זה לא יצא להיט.. ועם גבינות רטובות יותר נהרסה הקראנציות
תודהabcאחרונה
פיצה פרווה עם טעם חלבימה נסגר
בסד

בעלי חזר הביתה מחתונה וסיפר לי שאכל פיצה פרווה שלא האמין בכלל שהיא פרווה מרוב שהטעם היה דומה
בא לי להכין לו

מישהו יש מושג איך?
תודה!
יש תחליפי גבינה מסויה...יראת גאולהאחרונה
עיקר הטעם של הפיצה זה מהרוטב. אז אם תכיני רוטב שווה ועסיסי, עם גבינת סויה זה כנראה יצא מוצלח.
אפשר להקפיא בצק של חלות/לחם?coffee
לפני/אחרי התפחה?
אני מקפיאה אחרי התפחה. לא ניסיתי להקפיא לפני שתפח.קרן-הפוך
יוצא מצויין!!
לפניחילזון 123אחרונה


איך אפשרהמומחה

 

לעשות חביתה בבית בלי שיהיה ריח של טיגון במשך חצי שעה?

קולט אדיםבת מלך!!!!
בשביל חביתותהמומחה

לקנות קולט אדים?

 

בחיאת...

אם קיים.. אם לא אז אפשר לפתוח חלוןבת מלך!!!!
בשביל חביתה ללכת עד החלון?..המומחה


ברור שפותחים חלון..ועדיין הריח נשארהמומחה


ריח של חביתה זה ריח נהדריראת גאולה
בעלי משתוקק לכזה ריח בכל פעם שהוא נכנס הביתה .
לשים קערה עם חומץ במטבח, לפני הטיגון.ש.א הלוי
אמור לספוג את הרייח
יוו וזה אמור לספוג כל ריח של טיגון?lovely

אני משתגעת מזה ש"נתקע" הריח

טיגנתי פלאפל וצ'יפס ל30 איש ואח"כ בקושי היה רייחש.א הלוי
היה, אבל ממש פחות ממה שהיה אם לא הייתי שמה חומץ.

ושאלתי אחרים אם יש רייח, כי מי שמטגן מריח הרבה פחות.
להתקשר לפיצה האט ולהזמין חביתהבוז
להדליק נר במטבח. זה סופג ריחותממוחשבתאחרונה
בא לי להכין חלות לשבת...coffee
למישהו יש מתכונים/ טיפים כדי שזה יצא טוב?
אני לא מהמומחים באפיה... ומפחיד אותי שיצא מגעיל
יש לעוגיונט מתכון ל'חלה מ5 מרכיבים'מקום בעולם
יש לי מתכון מנצח ממש!!*אשתו של בעלי*
לשים בקערת מיקסר-
כף מלח
1 קג' קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3 כוסות מים פושרים(כוס פלסטיק חד"פ)

אם אין מיקסר,ניתן בהחלט ללוש היטב ביד.
להתפיח כשעה,עד להכפלת הנפח.
(אני מתפיחה פעמיים,כדי שיצאו אווריריות ממש-
ההתפחה השניה לוקחת פחות זמן)
ואז קולעת חלות בצורה שאני בוחרת(צמה/בורג/לחמניות)
מתפיחה שוב בתבנית.
מורחת ביצה+שומשום/פרג.
ולתנור...
200 מעלות,כחצי שעה.
שימי לב שהתחתית של החלות חייבת להיות זהובה/שחומה ולא לבנה.
זה סימן שהחלות אפויות היטב.
בהצלחה!
תודה!coffee
באיזה קמח את משתמשת?
קמח רגיל...לבן...*אשתו של בעלי*
מה את מתכוונת שאת מתפיחה פעמיים?אלף מחשבות

פעם אחת לפני הקליעה ואז שוב? וכמה זמן את מתפיחה אחרי הקליעה?

תודה!

מתפיחה פעמיים לפני הקליעה.*אשתו של בעלי*
לשה פעם ראשונה,
מתפיחה,(לשעה בערך)
לשה שוב,
מתפיחה.(לחצי שעה)
ואחרי הקליעה מתפיחה פעם שלישית.(לחצי שעה)
הכנתי לשבת,יצא מעולה😍 תודה!!!coffee

וואווו!!! נראה נהדר!!!*אשתו של בעלי*אחרונה
חלות של הרבניתקנייבסקיבת מלך!!!!
1 קג קמח + 2 כוסות
2 כפות שמרים
שליש כוס סוכר
כף מלח (בתחתית הקערה)
3.5-4 כוסות מים פושרים
קצת פחות מחצי כוס שמן (להוסיף לקראת הסוף)
ללוש,להוסיף שמן,להמשיך עד לבצק אחיד (ככל שלשים הרבה יותר כך מתקבל אוורירי יותר)
להגיד לכבוד שבת קודש
שאלה לגבי הנבטה של קצחorly

בזמן האחרון אני מנביטה כל מיני, קצח זה דבר שעדיין לא שמעתי שמנביטים. האם אפשר להנביט אותו??

דיי דחוף... האם בקקאו של עלית יש גלוטן?חמדמדה


.. לפי גוגל לאש.א הלוי

תודה רבה!חמדמדהאחרונה


היי מה אפשר לעשותמנחה
אם שמנת חמוצה אשמח לקבל מתכונים
אנחנו עושים מזה רוטב פטריות או רוטב רוזהנפשי תערוג
איך??אם+7


כמו כל מתכוןנפשי תערוג
יוצא קצת פחות חלק
אבל אפשרי
רוטב רוזה/רוטב פטריות*אשתו של בעלי*
לא עושים עם שמנת חמוצה בכלל.
עושים עם שמנת מתוקה/שמנת לבישול.
אז אני אומר לך שאני עושה עם חמוצהנפשי תערוג
אומנם חד משמעית עם זאת לבישול יותר טוב, אבל יצא לא מעט שעשינו עם חמוצה
במיוחד עם שמנת של פעם
סבבה*אשתו של בעלי*
אבל המקור של הרטבים האלה,זה לא עם החמוצה.
גם אם תשאל בכל בית קפה/מסעדה חלבית,
יגידו לך שעושים את הרטבים האלה עם שמנת לבישול.בטוח לא עם חמוצה.
זה נכון..אבל עדיין אפשר לעשות גם עם חמוצהיעל מהדרום
לק"י

ככה מתפתחים מתכונים חדשים
ברורנפשי תערוג
אבל שבא לי לאכול פסטה ברוטב רוזה ואין שמנת לבישול
אילתרנו עם חמוצה ויצא בסדר
יש לך משהו מדויק יותר?אם+7


לי ישיעל מהדרום
לק"י

מטגנים בצל ופטריות (אפשר גם שום), רצוי לטגן בחמאה.
מוסיפים קצת קמח להסמכה ומערבבים טוב.
קצת חלב, ואז את השמנת (רצוי עם אחוזי שומן גבוהים).
מוסיפים עוד חלב לפי הסמיכות הרצויה ותבלינים.
מבשלים עוד קצת.
מהמם! שמנת חמוצה, כן?אם+7


בעוגת ביסקוויטים*אשתו של בעלי*
חלק מתערובת המילוי....גבינה/שמנת חמוצה/שמנת מתוקה

לאכות סתם כך...עם כפית ולחם...
עוד משו*אשתו של בעלי*
עוגת שמנת וקינמון
^^את פניך אבקש
וגם, אחלה ציפוי לעוגת גבינה אפויה.... להוסיף 2 שקיות סוכר וניל על כל 100 ג׳ (חצי מנה), לערבב טוב ולצפות את העוגה..
גבינת שמנת ביתיתתתתתת

השבוע עשיתי עם 4 שמנת חמוצה 15%

פשוט שמים את השמנת חיתול (טטרה כמו של התינוקות)

ושמים בתוך קערה לילה במקרר

ולמחרת זה מוכן מוסיפים מלח ואם רוצים זיתים/תוספות אחרות...

פנקייקס212826895


מתישהו עשיתי פסטה מבושלת בתוך רוטב עגבניותיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

ובסוף הבישול הוספתי שמנת חמוצה, ואולי בישלתי עוד דקה-2. יצא טעים.
המלצה למעבד מזון / מיקסרנשואה מאושרת.
שלום לכם,

מחפשת המלצות
גם למעבד וגם למיקסר

הבנתי שמבחינת מעבד המגימיקס לא כל כך חזק כמו שטוענים
וגם הk-mix כמיקסר לא הכי טוב.

מחפשת משהו שבאמת שווה את המחיר

תודה לממליצים!
לי יש מיקסר קנווד מיגור.. מאוד מרוצה אבלמחשבות....
אני לא ממש מקצוענית מניחה שאפשר למצוא טוב בהרבה פחות כסף
לי המגמיקס מצוייןאמת ואמונה
הוא פשוט מאוד יקר
מגימיקס מעולה.משיח נאו בפומ!
לנו יש magimix הרבה שנים. עושה את העבודה מצוייןאתגר מתמשך

המקציף שלו חזק מדי ובגלל המבנה שלו פחות אפקטיבי.

מיקסר של קנוודהנורמלית האחרונה

החברה הטובה ביותר.. מחזיק לאמא שלי כבר 20 שנה. 

 

לי אישית יש קנווד מייג'ור שקניתי בדיוטי פרי ב200$ סהכ, כלום כסף. קערה גדולה, עבודה מצוינת, חזקה ומהירה. 

הדיוטי פרי זה אולי כלום כסף.. בארץ עולה הרבה יותרמחשבות....
ברור. שווה לחפש אם יש מישהו שטס ומוכן לקנות.הנורמלית האחרונה
לנו יש כזה והוא אחלהנפשי תערוגאחרונה

מפרט טכני ‏מיקסר קנווד KVL6100 - זאפ


כמובן שעם התמקחות קנינו אותו בפחות מהמחיר שמצויין שם
מישהו מכיר את הקוצץ ירקות הזהבוריס
או משהו דומה?
זה מומלץ?
רעיונות לאוכל שאפשר לקחת ליומיים, בלי אפשרות לחימוםנפש תאומה7

שלום לכם,

מקווה שזה קשור לפה.

אני אמורה לשהות כיומיים בבית הארחה,

שלא אוכל להסתמך על חדר האוכל שלו מבחינת כשרות.

לכן אני צריכה להתארגן עם אוכל מעצמי.

יש מקרר קטן בחדר,

אבל אין אפשרות לחמם,

וגם אין  אפשרות להביא סכין לחיתוך (בידוק בטחוני ברכבת/תחנה מרכזית)

יש לכם רעיונות למה שאפשר להביא במגבלות הללו, מזין עד כמה שניתן (פחות 'מנה חמה')?

תודה!

נראה לי*אשתו של בעלי*
שבתנאים המגבילים שנתת,יהיה לך מתאים-
קרקרים
טונה
תירס
חמוצים
ואם יש סופר קרוב ליד,אז תקני
חומוס
טחינה
סלטים קטנים
עוד רעיוןיראת גאולה
אולי כדאי לך להביא טוסטר סנדויץ' קטן, ואז תוכלי לחמם בו. אפשר צ'יפס קפוא לדוגמא, או טבעול לסוגיו.

והאמת שיצא לנו הרבה כמשפחה לנסוע ליומיים ולהסתמך על כריכים - ירקות - ממרחים - מוצרי חלב - שימורים, וקצת נשנושים.
אפשר לחתוך ירקות עם סכין ח"פ.
קוסקוס, בורגולתפוא מוקרמים
בטח יהיה שם מים חמים שאפשר להשתמש.
ליום הראשון אפשר להכין שניצלים מהבית ולשים בלחמניה.
העברתי עשרות פעמים סכינים בתחנה מרכזית בי-םעץ ובית
מעולם לא הייתה בעיה...

וגם אם הכשרות לא 100% אחוז לדעתך אני בטוחה שיהיה לך דברים שתוכלי לאכול. ירקות, חלב רגיל, ביצים קשות, מעדנים, פירות ועוד...
רק רוצה לומר שאפשר להעביר סכין בבידוקים בטחוניים..מקום בעולם
אני מלא פעמים מסתובבת עם סכין בתיק בשביל פירות ופכם אחת רק שאלו אותי למה זה והראתי את התפוח ;)
פשוט תעטפי את זה בנייר סופג ונייר כסך מעל
לגבי סכין-להכניס לתיק רק סכין עם כיסוי פלסטיק על הלהב!!!אם ל3+
יש סכינים עם כיסוי ללהב,
אם מכניסים לתיק סכין, אז רק כזה או בתוך קופסא.

במקרה של נפילה או שנשענים על משהו וכד' הסכין יכולה להתקע בנושאה, והיו דברים מעולם...
רעיונותחותמת

לקנות מנגל חד"פ, ולעשות על זה נקניקיות, המבוגר, בטטות, בצל, וכו', והכל בפנים לחמניה.
אפשר להעביר סכינים בבידוק, פשוט לעטוף בניר סופג ושתי שקיות אוכל או בפנים קופסה פלסטיק.
אפשר להביא גם גזיה וסיר חד"פ, ולהכין בפנים אוכל, 

קוסקוס, פריכיות, לחם עם גבינה צהובה, יוגורט, פרות, דגנים עם חלב, קרקרים, טונה, 
אפשר גם אולי להזמין פיצה, פיתה פלאפל?

תודה לכולם על העצות הטובות!נפש תאומה7

לגבי סכין,

לא יודעת איך זה בתחנה מרכזית, אבל ברכבת כבר שמעתי שעיכבו אנשים,

ולא מתחשק לי לקחת צ'אנס שזה יקרה...

המרכזית אין עם זה בעיה בכלל..מחשבות....אחרונה
פירות חמוציםהנורמלית האחרונה
מה אפשר לעשות עם:
1.תפוחי גרנד חמוצים ברמה בלתי אפשרית לאכילה אף לאוהבי הזן...
2.נקטרינות.לא כולם חמוצות אבל יש הרבה וחבל שיושחתו.
עם התפוחיםאמת ואמונה

עוגה חמה למנה אחרונה לצד גלידה

מגרדים תפוחים קלופים ושמים בתבנית ומעל בצק

אצרף פה מתכון כשאגיע הביתה בע"ה

החמיצות לא משפיעה על הטעם?הנורמלית האחרונה
זה חלק מהעניין, חמוץ עדין ומתוקאמת ואמונה
וסליחה שכחתי לבדוק מה המתכון
עם נקטרינות*אשתו של בעלי*
פאי פירות...אחפש מתכון
אפשר עם נקטרינות/שזיפים/אפרסקים רכים*אשתו של בעלי*





תודה על הכיוון!הנורמלית האחרונה
מעדיפה בלי מרגרינה אז אחפש משהו דומה בעז'ה
תעשי אותו דבר ושמי שמןציף
תמחד עושה את זה ויוצא לי מעולה
הנורמלית האחרונה
כמה?
ויש בעיה לשים מים במקום מיץ תפוזים?
ל100 גרם הייתי שמה 3/4 כוס שמןציף
מים לא יתנו לזה את הטעם,משהי עשה לידי כזאת עוגה עם לימון סחוט,יצא טעים. ובכל אופן עדיף מיץ תפוזים
פרסומת סמויה לשופרסל בוז
לא סמויה בכללנפשי תערוג
סמויה??יפעה1986
אפשר להכין קומפוט מהכל ביחד,~moriya~

או רק מהתפוחים להכין תפוחים אפויים בתנור (ממלואים בצימוקים ואגוזים). מעדן!

או קראמבל ואז אפשר לערבב את שניהם, או לשים רק תפוחים.

או שתשלחי לי אני כבר אמצא מה להכין בהםחושף שיניים

^^את פניך אבקש
כלמפרי שכבר לא נראה טוב ופחות מתאים לאכילה, אפשר להכין ממנו קומפוט. אנחנו מכניסים כמעט כל פרי אפשרי.
ענבים, דודבנים, שזיפים, אפרסקים, משמשים, אגסים, תפוחים... עם מקל וניל וקינמון זה יוצא מדהים.
כל פרי נותן את הצבע והטעם שלו. הדובדבנים נונתים צבע אדום סגול מהמם שבא לך לאכול רק מאיך שזה נראה...
אנחנו מוסיפים גם קליפת לימון. זה נותן טעם טוב.אפשר גם לאכול אותה.. זה מרענן...

בנוסף, אפשר את התפוחים לשים על תבנית עם נייר אפיה, קינמון וסוכר מעל, ולתנור...

עם הנקטרינות אפשר לעשות פאי...
שטרודל, עוגות בחושות, קראמבל..קראנץ שוקולד


עוגת תפוחים טעימה בכלום עבודה.אמאשה


תודה לכולם!הנורמלית האחרונה
הכנתי פאי נקטרינות עם הבצק של @יעל מהדרום - וואו, איזה בצק מדהים!!
וקומפוט תפוחים (יצא חמוץ, אגב.)



@גלידת לימון
יופי! שמחה לשמוע!!יעל מהדרום
לק"י

זה בצק של דודה שלי...
בתיאבון!גלידת לימוןאחרונה


רעיון לתוספת מגניבה ומהירה לארוחת צהריים דחוףףףףף!!!חמניה צהובה


מישהו? אני לחוצה....חמניה צהובה


איזה סגנון?יראת גאולה
שעועית מוקפצת?
נודלס?
כרובית מטוגנת?
בטטה בתנור
פשטידה
צ'יפס בתנור
תפו"א מוקרם
אצלינו אוהבים איטריות מזרחיות*אשתו של בעלי*
מחממים מעט שמן בסיר.
מוסיפים 2 כוסות איטריות דקות(כמו אלה ששמים במרק).
מתבלים-
מל"פ
אבקת מרק
מעט כמון
מעט כרכום
פפריקה מתוקה
מוסיפים מים רותחים לאיטריות(להרתיח בקומקום)טיפה מעל גובה האיטריות.
להנמיך אש ולבשל כ-10 דקות.
לערבב מדי פעם כדי שלא ידבקו.
אחרי שמכבים את האש,צריך לערבב מדי פעם כדי להפריד ביניהן.
תודה רבה רבה.. עזר!חמניה צהובהאחרונה


מתכונים בריאים וטעימיםIgolan
אני אשמח מאוד למתכונים בריאים וטעימים שאוכל לנסות בבית
רוצה לכוון אותנו סוג?אמת ואמונה
אני אוהבת להכין סיר קציצות הודו מתחסל אצלי,
במקום פירורי לחם אני שמה שיבולת שועל דקה וככה זה יותר בריא ומשביע.
בורגול עם עדשים ירוקותמוריהאחרונה
צריכה רעיון לעוגה בריאהאילת השחר
יש לאחיינית יומולדת שנתיים ורוצה להכין לה עוגה או משהו שגם היא תוכל לאכול.
רצוי שזה יהיה משהו בריא ויצירתי כי ההורים שלה מעדיפים לא לתת דברים עתירי סוכר, צבעי מאכל וכאלה.

רעיונות?
תודה מראש
אני מכינה לילדיםיראת גאולה
עוגה רגילה (עוגת שוקולד בחושה) - מקמח מלא / כוסמין, בלי מרגרינה (שמן קנולה או שמן קוקוס), ושמה הרבה פחות סוכר מאשר במתכון המקורי. אפשר להחליף את הסוכר בסילאן או בדבש (בכמות פחותה. זה יותר מתוק).
עדיף להמעיט בשמן קוקוס אם הם מקפידים על בריאותנפשי תערוג
ברפואה הוא נחשב השמן לא כ"כ בריא
קוקוס? בטוח?מקום בעולם
מביאה את הצד הנגדיעלה למעלה
כל התזונות הטבעיות מאוד תומכות בשמן קוקוס, כל עוד הוא בכבישה קרה כמובן
הנה הסבר
האמת על שמן קוקוס - המרכז לרפואת הרמב״ם
כן אני יודע ומכירנפשי תערוג
אבל גם לפי הרפואה הטבעית סגולותיו של שמן קוקוס הן בעיקר כל עוד הוא לא חומם
ברגע שחומם אין לו יתרון משמעותי על שמנים בריאים אחרים
גם שמן זית אין לו שום יתרון כל עוד הוא חומםעלה למעלה
לשום שמן אין יתרון כל עוד הוא חומם.
שמן הוא בריא רק שהוא בכבישה קרה ולא מחומם.
נכון עדיף שהוא יהיה קרנפשי תערוג
אבל יש לו גם נקודת עשן יחסית גבוהה
מה לא בריא בעוגה רגילה?משיח נאו בפומ!
מכינה בדכ מכוסמין מלא, לא הרבה סוכר, איפה הלא בריא?
(בהנחה שהם כן אוכלים מאכלים תעשייתיים כאלה ואחרים, ולא מתנזרים לגמרי מסוכר..)
הם לא נותנים לה אוכל מתועשאילת השחר
היא אוכלת דברים טבעיים יותר וכמה שפחות סוכרים.
הם זה משהו אחר...
אני רוצה שהיא תאכל
ואשמח למתכון שלך.
סתם לצורך העניין,משיח נאו בפומ!
איזה לחם היא אוכלת ביומיום?
לא יודעת..אילת השחר
לחמניות של אמא?
לחם מלא?
אם זה לחם קנוימשיח נאו בפומ!
(כן, גם אם מלא), תהיי בטוחה שהוא נזק הרבה יותר גדול מעוגה שתכיני בבית.
אבל זה לא הנושא..

תגדירי מה זאת "עוגה בריאה" כדי שאוכל לתת מתכון
עוגה עם ירקותאילת השחר


נתת לי טיעונים מולם אם יעירו על העוגה שאעשה...
בא לי משהו שתהיה בו מתיקות לא מסוכר.
גזר,תפוח, תמרים משהו בכיוון הזה.
אולי כזה דברניקיתוש

וואו!!אילת השחר
נראה ממש מושקע.
אולי ננסה לאלתר משהו דומה על המתכון של @משיח נאו בפומ!

תודה!
עוגת גזר אולי?!*אשתו של בעלי*
טעימה מאוד!
ואפחד לא מנחש שיש בה גזר..
כדורי תמרים על מקל בציפויים שוניםט'


איזה רעיון חמודמשיח נאו בפומ!
לבן שלי הכנתי טורט עם רכז תפוחים במקום סוכרגפן36
וקמח מלא.
מילאתי בקצפת משמנת מתוקה 38%, שהיא ללא סוכר, עם קצת סילאן
וקישטתי עם פירות (ענבים סגולים ולבנים חצויים, אבל עכשיו יש לך עוד הרבה מאוד מבחר)
אפשר גם לעשות שמנת צבעונית עם רכז מי סלק.מוריהאחרונה
שיפודי פירות צבעונייםרק טוב!
ואפשר לעצב את הפירות עם חורצני עוגיות. אפשר לתקוע בקופסה קרטון מעוצבת.
שיפודים לגיל שנתיים, לא הייתי ממליצה..משיח נאו בפומ!