שרשור חדש
שלום. אשמח לרעיונות מה אפשר להוסיף לסלט חסהכוחות חדשים
ירקות ולא פירות. חוץ מעגבניות שרי ובצל.
אשמח גם לרעיונות לרטבים. עדיף ללא סוכר/סילאן.
תודה מראש
ציפס בטטה.מוריה
בצל ירוק ומלפפונים.
..אלטלנה

אני אוהבת להוסיף גזר, קולורבי, כוסברה וסלרי, אפשר גם בצל ירוק -כולם קצוצים ממש ולתבל עם מלח, כמון, לימון ושמן זית. 

עדשים שחורות. גבינה בולגרית או צפתית. פירותחמישייה ב"ה
גרעיני דלעתבת של השם

דוריטוס

פיסטוקיםיאללה מכבי


חמוציותPandi99


נשנושים בטעם שמנת בצל, פטריות מטוגנות, בטטות אפויות,באורות
רוטב: חרדל דיז'ון, חרדל רגיל, דבש(כפית מכל אחד), שום כתוש, מיץ מחצי לימון, פלפל שחור, רבע כוס שמן זית.
אפשר גם חומץ בלסמי, חרדל, שמן זית ומלח, לשים מעל קשיו, בוטנים, שומשום קלוי.
את הנשנושים מפזרים למעלה מיד לפני ההגשה?יעל מהדרום
כן כדי שלא יהיו לחיםבאורות
מעולה..תודה! קניתי לשבתיעל מהדרום
הולך מעולה עם חסה, כרוב לבן, גזר ופטריותבאורות
תפוח ירוק חמוץ ומנגור. א

רוטב מתוק כזה. סילאן. חרדל. סוכר חום. חומץ תפוחים וכו-- ניתן לשינוי

פקאן מסוכר,גבינת חלומי מטוגנת..קראנץ שוקולד
גזר מגורד, רוטב מיונז ומעט לימוןגפן36אחרונה
אפשר חסה ופטריות מוקפצות/חיות אפשר לתבל בשמז/סויה


מכירים סדנה קונדיטורית בירושלים?יעלהא
בסד

בתקווה למצוא. תקציב למשהו לא יקר.
בעיקר מתעניינת בשמרים/פריך/זילוף/רויאל אייסינג וכו

תודה
תפארת - סדנאות קונדיטוריה וזילוף*חזרזיר*

ידוע לך מה העלות? בערך אפילו..יעלהא
רק שאדע אם רלוונטי בכלל
באה לאישי*חזרזיר*
היא מקסימה!!אמת ואמונה
גליה קונדטוריה~moriya~
גליה בתלפיותסתם אחת
אחותי עשתה אצלה, ממש ממש מרוצה!!שוגי~
אפשר לקבל פרטים?משיח נאו בפומ!
יש לך שאלות ספציפיות? מוזמנת בפרטי.סתם אחתאחרונה
קנינו בטעות שמנת להקצפהמטילדה
במקום שמנת מתוקה להקצפה שאיתה אני תמיד עובדת..

זכור לי שקראתי כאן בשרשור על שמנות שהשמנת להקצפה היא בלי סוכר...
כמה סוכר צריך להוסיף לחבילה כדי שנקצפת תהיה מתוקה?
תטעמי... אני לא מוסיפהיראת גאולה
גם השמנת המתוקה להקצפה היא לא מתוקה*אשתו של בעלי*
אני משתמשת בה להקרמת תבשילים.
ולשאלתך-נראה לי כ-3 כפות סוכר.
יש שמנת מתוקה להקצפה שיש בה סוכר..לא יודעת כמה היא מתוקהיעל מהדרום
החלבית לא מתוקה*אשתו של בעלי*
הפרווה-כן.
יש שני סוגים של שמנת חלבית: עם סוכר ובלי סוכריעל מהדרום


אוקיי*אשתו של בעלי*
אז כמו שאמרתי, כנראה שלא התכוונו לאותה השמנת.
אני משתמשת ב-38% והיא אכן לא מתוקה.
וה32 ממש מתוקה..מקום בעולםאחרונה
בטח שהיא מתוקה...מטילדה
כשאני עושה קצפת איתה אני לא מוסיפה סוכר..

תודה.
אני לא מרגישה שום מתיקות*אשתו של בעלי*
עובדה שאני משתמשת בה חופשי במאכלים מלוחים(הקרמת פשטידות,תפו"א/פסטה מוקרמים)
אם זה היה מתוק,לא הייתי משתמשת בה.
אולי אנחנו לא מתכוונות לאותה שמנת...
מתכונים בריאיםח'

לבני נוער סרבנים

לא כל מיני פשטידות עם ירקות בלתי מזוהים...

תכווני..*אשתו של בעלי*
חלבי/בשרי/פרווה
דגים/בשרים
יש המון אופציות.
להכניס ירקוותפרח-אש
לדוג להכין רוטב לפסטה עם ירקות בצל עגבניות גזר..
כל מני דברים רגילים שמכניסים אילהם ירקות

לחתוך פירות שיוכלו במקום חתיפים ירקות בתנור טוריים בטור חטיף...

לטחון את הירקותנפשי תערוג
מה שלא רואים לא מפריע
העיקר שטעים
בשורה תחתונה, הם יוכלו מה שהם ירצו,על זמני

לכן עדיף לעבוד איתם על הרצון, למה לאכול? איך זה עוזר? וכמובן לשמש להם דוגמה אישית.

ובעובר לעשייתן, אחרי שהבנו את הדברים הנ"ל אפשר לשאול רסמי,  איך אפשר לעזור לך לאכול יותר ירקות? איך אתה כן אוהב ירקות? ככה פשוט, ישיר. כי בטוח שיש לפחות ירק אחד שהוא אוהב, ועוד כמה שככה ככה, ועוד מאכל אחד, מפה לשם הגענו מן הסתם כן לאיזה שהיא רמה של אכילת ירקות.

נוער יותר פתוח לדברים חדשים, מיוחדים, שונים(כמובן שהכול גם קשור לאיך שאתה "מוכר" את זה...) אז לנסות דברים כאלה ואפשר גם כאן לשטף את הנער, רוצה לחפס באינטרנט מאחלים חדשים ומגניבים? להוסיף משהוא משלך לארוחה? משהוא שראית אצל חבר\ה בשבת ישיבה\אולפנה.

ככול שהוא ייקח בזה צד יותר אקטיבי( מהבנת החשיבות דרך הצעת מאכלים ועד הכנת ארוחה לכול המשפחה) הוא יותר יתחבר לזה ויקח את זה איתו גם לתווח הרחוק.

בהצלחה.

כדאי לקרוא את המתכונים של איה קרמרמן בבשבע (אתנחתא)אורין


לשאול או לא? גם וגם לדעתיכמה טוב ה'אחרונה
מסכימה שצריך לשאול ולקבל תשובה מהם
אבל אפשר עדיין להכניס ירקות מבלי שידעו וככה להאהיב ירקות חדשים.
אני עושה חביתה עם בצל וקישואים, מגרדת בפומפיה והם אוכלים יופי!
אפילו שלפעמים הבצל חתוך קוביות והם לא כ'כ אוהבים בצל אבל בתוך המרקם של החביתה עם הקישואי זה טעים.

פעם הייתי מכינה עם תפוחי אדמה..

ופשטידות אוהבץ להכניס כל מיני ירקות..
וזה תמיד טעים
ולא חייבים לספר מה יש בפנים
הכותרת אמורה להספיק:פשטידה
קינוח פרווה לשבת אשמח לרעיונות...תתתתת

מרגישה שכל פעם מכינה אותם דברים...

 

חייבת לגוון...

 

אשמח לרעיונות פרווה שהם לא: סופלה, עוגות בחושות סטנדרטיות כמו שוקולד, שיש, תפוז...

, כדורי שוקולד או פצפוצי אורז...

 

ובלי מרגרינה...ועדיפות בלי שמנת צמחית...

 

תודה!!

יש לי מתכון למקפא עם ריץ׳*אשתו של בעלי*
אם תרצי...מאוד מוצלח וטעים!
סושי פירותרגע שלם

מומלץ ממש ממש וקליל להכנה

אם את רוצה אביא לך מתכון

תודה!משיח נאו בפומ!אחרונה
מעניין אם אמצא את דפי הסושי, ומחית קוקוס, בכשרות שאנחנו אוכלים..
סלט פירות! הקינוח המועדף עלינונועה נועה
מוס שוקולד, גלידה ביתית זה ממש פשוט להכנה, אבל שניהם בלי ריצ' זה עם ביצים חיות.
קוטג' שעבר לו התאריך בכמעט חודשיים :/נערת טבע

פתאום גיליתי אותו יושב במקרר.. יש מה לעשות איתו או שדינו לפח?

קוואס: משקה רוסי תוסס בגרסה המהירה, ללא גלוטןshaulreznik

לוקחים בקבוק של 1.5 ל', ממלאים מים עד לגובה של כ-5 ס"מ מהפקק.

מכניסים פנימה את הרכיבים הבאים:

 

חצי כפית מלח לימון

חצי כפית קפה נמס

חצי כפית שמרים

שליש כוס סוכר (לא לפחד מהכמות, מרבית הסוכר "ייעלם" בהתססה)

10-15 צימוקים (לא חובה, אבל הם מוסיפים לטעם של המשקה)

 

סוגרים, מערבבים, משאירים בטמפרטורת החדר ל-10-12 שעות, מעבירים למקרר.

כמה אלכוהול הופך להיות בזה?נפשי תערוג
להערכתי, אין שם אלכוהולshaulreznik

שתיתי, ילדיי שתו, לא הרגשתי אלכוהול בכלל. זה כמו בירה מאלט, רק הטעם שונה.

אם יש תסיסה רוב הסיכויים שמתפתח אלכוהולנפשי תערוגאחרונה
מין הסתם לא הרבה, כי זאת תסיסה קצרה
מלח לימון? נשמע כמו סוג של בירה שחורה?יפעה1986
האמת לא מגרה... סורי
אלפחורסאנונימית לעכשיו
עשיתי לפי המתכון של קרין גורן, ולא יצא לי כמו שצריך.
א. היה ממש קשה להתעסק עם הבצק, לא הצלחתי לרדד ועשיתי גליל וממנו חתכתי עוגיות.
ב. בתנור, העוגיות ממש השתטחו והתרחבו. נהיה עוגיות חמאה דקיקות, לא בעובי שאמור להיות..

בקיצור, יצא נחמד אבל לא אלפחורס.
יש למישהי הסבר למה דבר כזה קורה? או מתכון אחר, למקרה שיתחשק לי לנסות שוב..
קיררת את העוגיות לפני האפייה?ש.א הלוי
לא יודעת מה המתכון של קרין גורן
אבל בצק פריך אוהב קור ומעט התעסקות
אני מכניסה למקפיא לפני שאני אופה בצק פריך
קיררתי, אבל אז היה קשה מידיאנונימית לעכשיו
אז חיכיתי קצת.
ואז הרידוד לא הצליח...
אחרי שאת מכניסה למקפיא איך את מרדדת?
מכניסה למקפיא אחרי שזה כבר בצורה של עוגיה ואז לתנורש.א הלוי
ותנסי את המתכון של "מיה" שהציעו למטה הוא מעולה.
את הבצק, לפני שעושה צורות, את לא מקררת?אנונימית לעכשיו
חשבתי שהקירור הוא בשביל שיהיה אפשר ליצור צורה.
ממך אני מבינה שזה קשור לאפיה נכונה. כן?
מקררת אם יש לי זמןש.א הלוי
ומקפיאה לפני האפייה, מכניסה קפוא.

הקירור קשור לזה שהוא ישאר פריך ולא יווצרו קשרי גלוטן עקב הלישה וההתעסקות איתו
נשמע שהיו יותר מדי נוזלים/פחות מדי קורנפלוראם לשתיים
זה יכול להיות הסיבה לשני הדברים שתיארת.
בלי להכיר את המתכון הספציפי
מעניין.. תודה.אנונימית לעכשיו
לא יודעת למה קרה לךlovely

תנסי את המתכון של חברת 'מיה' (שכתוב על הקונפלור נראה לי או על מוצר אחר שלהם)

יוצא אחלה!!

מעולה, אחפש. תודה!אנונימית לעכשיו
מצאתי את המתכון גם באינטרנט, אולי ננסה בהזדמנותיעל מהדרום
המתכון של עוגיו.נט מדהיםחדשה.
לי זה נשמעדבורית
שהיה יותר מידי חמאה על פחות קמח...
סתם לפי האינטואיציה שלי הייתי מוסיפה קמח
פעם הבאה לקררר את הבצק טוב אפילו כמה פעמים תוך כדי עבודהקראנץ שוקולד

וגם לפני האפייה ככה הוא שומר על הצורה שלו והוא נוח לעבודה.

צריך לקמח את הבצק בהמון קורנפלורחולמת.
אבל באמת המון, עד שהוא נוח לעבודה.
זה מה שאנחנו עושים, ועובד לנו
רק מעירה שבמתכון של 'מיה'lovely

לא צריך לקמח ולא צריך לקרר וכו..

הבצק יוצא נח לעבודה מייד והכנתי כמה פעמים תמיד יצא טוב

גם לי זה יצא משו כזה עם המתכון שלה..מחייכת =)

אני ממליצה על המתכון של ניקי

גם אני..של קרין גורן גם ממש מתוק לטעמייעל מהדרוםאחרונה
אפשר להקפיא-חותמת

עלי פטרוזיליה, עלי סלק, סלרי, כוסברה, שום חתוך, בצל ירוק?

פטרוזיליה, סלרי, כוסברה ושום- כן, מניסיון .אודיה.
אבל לבישול, לא לסלטים...

על השאר אני לא יודעת.
ככה אנחנו עושיםאת פניך אבקש
גם שמיר.
קוצצים ומכניסים למקפיא בשקיות. יש שיגידו שאפשר בתבנית של קוביות...
וכן, רק לבישול. לסלטים צריך טרי
לא יודעת אם ככה אפשרפרח-אש
אבל אם את קוצצת ומקפיאה בתוך שמן כן
מה זה אומר בתוך שמן? כמה שמן צריך?חותמת


לא יודעת לסים נניח בבלנדר עם שמן שיש תמיסה ולא אפילו יותרפרח-אש
נוזלי ואז להקפיא בתור קוביות קרח
עלים ירוקים- לקצוץ ולהקפיאיעל מהדרום
לק"י

שום- מי שנוהג לא להשאיר חתוך ללילה, אז להוסיף לו קצת שמן/ תבלין ולהקפיא.

בירוקים אני משתמשת בעיקר לבישול. אם זה לסלט- אז מעט פטרוזיליה/כוסברה.
את העלים רק לקצוץ בלי להוסיף כלום?חותמת

יש אפשרות לחתוך לחתיכות גדולות?

כן, וממליצה לסחוט אותםיעל מהדרום
לק"י

וחתיכות גדולות- גם אפשר.
אמא שלי קוצצת ומקפיאה את כל סוגי העלים הירוקיםמעפר אני באה

זה מעולה לבישול. לא למאכלים חיים.

לגבי שום-לא יודעת..

שום- תחשבי שזה כמו שום כתוש... לדעתי אפשרי. לא ניסיתיאת פניך אבקש
קוצצים שום במעבד המזון , מוסיפים שמן זית כדי שאפשר יהיהאורין

להשאיר לילה ומקפיאים. אנחנו משאירים במקרר אם משתמשים בימים הקרובים.

שימי לב שלא משאירים לילה שום פתוח..מוריהאחרונה
אז צריך להוסיף לו משהו לפני ההקפאה. (שמן, מלח, פפריקה וכו'..)
בא לי להכין קציצות דגמטילדה
על איזה דג אתם ממליצים?
תודה!
הכי פשוטאימל'ה
מה שהכי זול ולטחון נגיד בקלה
בדרך כלל*אשתו של בעלי*אחרונה
עושים תערובת משני סוגי דגים.
בקלה וקרפיון/בקלה וקוד
ליומהולדת של אחותי תענוג להכין.~moriya~

ואווו כל הכבוד!!!הפואנטה
וואו! הייתי שמחה להיות אחותךיעל מהדרום
מעולה. תמיד רציתי אחות גדולה~moriya~
נראה תענוג לאכול פה לקצת
דיייי מעלף! אין דברים כאלהאמושית


מהמם!!!!lovely

איזה עוגה זו?

אפשרי לבקש מתכון או קישור?

תודה! טריקולד. או יותר מדויק; חמש-קולד.~moriya~
עוגת טריקולד - מלכי אדלר

והקישוטים למעלה ביד חופשית
תודה lovely


וואו, נראה ממש מקצועי! איזה כיף אחות כזו מפרגנת נערת טבע


אליפות😋קראנץ שוקולד
אחותי!!!! אני גם רוצה!!!מודדת כובעים


זה נראה מידי טעים ומושחת! אלופה!מעפר אני באה


תודה לכולם~moriya~אחרונה


מחפשת בסיס לגלידה- פרווהאלטלנה

 

אבל שתצא קרמית ולא קרחונית 

 

(ספציפית רוצה להכין גלידת לוטוס אז אם יש מתכון ישיר זה מעולה )

 

האם להקציף ריץ' ולהוסיף ממרח לוטוס ייעשה את העבודה? אם כן, באיזה יחס?

גלידה מריץ' מוקצף תצא קרמיתיראת גאולה
מי שלא אוהב ריץ' - לא יאהב את הטעם ה"פרווה".

לדעתי יעשה את העבודה. לא יודעת לומר יחס.

אנחנו מקציפים מיכל ריץ' קטן עם חצי חבילת אינסטנט פודינג. יוצא מצוין.
ועל זה להוסיף טעם כלשהוא? -פרי/ממרח? לכמה אנשים מספיק?אלטלנה


אפשר להוסיף... מה שאוהביםיראת גאולה
אנחנו מכינים בד"כ 2 ריץ' קטן (בשני טעמים), מניחים בשתי שכבות - זה מספיק לתבנית ח"פ מלבנית בינונית (20*30 בערך). חותכים בערך ל25-30 קוביות...
ומה מוסיפים?אלטלנה
אנחנו לא מוסיפים בד"כיראת גאולה
אפשר להוסיף שוקולד מגורד, שברי עוגיות, סירופ שוקולד,
או כל תוספת שאתם אוהבים.
אחלה גלידת פירות יער אם תרצי~nhykb~
כמויות ל4-

ריץ' 1 מוקצף עם כף אבקת פודינג

פירות יער קפואים: מבשלים על אש קטנה את הפירות עם תוספת סוכר חום כדי שלא יהיה חמוץ מדי. מבשלים עד שמתרכך.

נותנים להתקרר ומוסיפים חצי מהכמות לתוך הקצפת.

מוסיפים אבקת סוכר עד שמגיעים למתיקות הרצויה

את החצי השני של הפירות שומרים בקופסא במקרר ובזמן ההגשה מוזגים מעל

יוצא שווה!
סומכת עלייך, אעדכן בלי נדר איך יצאאלטלנה
מחכה לעדכון ~nhykb~
אפשר להוסיף הרבה דברים:הירהורי הלב

פודינג וניל, פודינג ריבת חלב, תמצית וניל.

 פודינג וניל+ שוקולד מגורד או פירורי עוגיות או פירורי ופלים

טחינה גולמית וסוכר או  סילאן- מקבלים טעם חלבה- אבל אני לא יודעת כמויות.

 מיץ תפוזים או מיץ לימון וסוכר-אבל כשמוסיפים נוזלים זה נהיה קצת פחות קרמי.

 

 אפשר על  לכל ריץ' להוסיף שני חלמונים ושתי חלבונים מוקצפים ויוצא יותר אוורירי- אבל   אני יודעת שיש כאלה שנמנעים מלאכול ביצים  שלא עברו תהליך בישול.

 בהצלחה.

רק מאירה- שסילאן עושה טעם של תמריםיעל מהדרום
בסיס מעולה! לגלידה פרווהחושבת1234
4 ביצים
2 מיכלי ריץ'
חצי כוס סוכר

מפרידים את הביצים ל2 קערות, מקציפים כל אחד עם רבע כוס סוכר.
בקערה נוספת שופכים את הריץ' ומקציפים.

עכשיו מערבבים את 3 הקערות. קודם הריץ' עם החלמון ואז מקפחים לזה את החלבון.

הביצים מעדנות את הטעם של הריץ' וזה לא יוצא עם טעם פרווה כבד.

לבסיס הזה אני מוסיפה:
קפה עם שברי פקאן מסוכר (ממיסה כף קפה עם 2 כפות מים רותחים ומקציפה עם החלמונים, מוסיפה בסוף את הפקאנים )

גנאש שוקולד

2 שרוולי עוגיות אוראו

בשביל גלידת לוטוס הייתי מוסיפה לבסיס 2 כפות גדושות ממרח לוטוס ושוברת בנוסף כמה עוגיות לוטוס לתוך התערובת.

שבת שלום!
גלידת פירות-מעין אהבה
מקציפה ריץ' עם קצת סוכר

מכינה 'שייק' מנגו או בננה
או בננה אפרסק
או
מה שאוהבים
ואז מערבבת בתנועות קיפול עם הריץ' המוקצף

ולמקפיא
יוצא לא קרחי וטעים

עכשיו ניסיתי -מתכון ממתכונים בעשר דקות..
להקציף חצי הקצפה ריץ'

להמיס שוקולד עם 2 כפות מים ולצנן

לקפל לריץ' יחד עם כף שוקולית וכפית נס קפה

ולמקפיא

עוד גלידת פירותאם6
בסיס כמו שאמרו- להקציף ריצ עם כף פודינג וניל
ואז לקפל פנימה כוס של תותים מרוסקים בבלנדר (אני מכינה בעונה ומקפיאה)
או כוס של פריגת קפוא (יש בסופרים בכל מיני טעמים. המנגו מעולה)
וזהו
fvdsיהודי = שמחה

אנחנו שמים 2 ביצים עם חצי כוס סוכר מערבבים במיקסר מוסיפים ריץ' קטן וכפית לוטוס

אם את גם לא רוצה ריץ' עם כל המרכיבים התעשייתיים שלוsista

אפשר להשתמש בקרם קוקוס כבסיס - לפני ההקצפה שמים אותו לאיזה חצי שעה-שעתיים במקרר.

 

לקרם מוסיפים מה שאת רוצה מבחינת טעם.

הקוקוס כן מורגש, לכן זה בעיקר למי שלא אכפת לה הטעם הקצת קוקוסי, אבל אם מוסיפים הרבה טעם אחר,

הוא הרבה פחות מורגש. ממליצה לנסות.

נכוןבנימין162

נכון מאוד מומלץ

סתם רעיון יפה של דודהנסיכה יפה
להקפיא בננות. ואחרי זה לטחון אותם במעבד מזון. אפשר להוסיף אגוזים או שוקולד. אוכלים מיד...
גם אנחנו עושים את זה לפעמים. טעים מאדחילזון 123


אפשר לטחון במעבד מזון עם קצת חלבלפניו ברננה!

מקפיץ את הטעם.

מקציפים ריצ אחדחולמת.אחרונה
עם שתי ביצים וחבילה של ג'לי תות (לא מוכן, באבקה). יוצא מעולה!
פתאום אני רוצה פרלינים עסיסייםבריאות ונחת
עם מילוי קריספי כזה
למי יש מתכון?
את מתכוונת מילוי קראנצ'י? קריספי זה מלוח אצלי בראשבוז
פשוט להמיס שוקולד, לכסות צדדים של תבניות, לשים בפנים תערובת של קרם או גנאש עם משהו קריספי כמו פירורי עוגיות או קראמבל אגוזים ולכסות שוב בשוקולד
כן התכוונתי קראנצ'יבריאות ונחת
יש לי שקדים טחונים, איך זה יכול להיכנס שם?
הממממ... שקדים עושים מקרונים ועוד קינוחים טעימים...בוז
אבל זה יכול, איכשהו
אולי @ארץ השוקולד ידע
כבר תקעתי את זה במקפיאבריאות ונחת
המסתי שוקולד וזרקתי בפנים חמאת בוטנים, ביסקויטים, שקדים טחונים ואבקת סוכר. ה יעזור
בטח יעזורבונים מגדל
אבל לא נשמע שצריך עזרה מיוחדת. מרכיבים טעימים...
קריספי וקרנצ'י אלו מילים נרדפות והמשמעות שלהן בעברית היאאלף מחשבות
חן חן. האמת שלא טעמתי איך יצא, העיקר מיהרתי להכיןבריאות ונחתאחרונה
מתכון לעוגת שוקולד פרווה?מגן דוד123

חשוב שתהיה עסיסית וטובה!

 

וגם רעיון לקרם (פרווה) מתאים יותר צמיגי פחות נוזלי... 

 

יש?

מצטרפת להמלצה ^^^ עוגה מעולה וטעימהה ש.א הלויאחרונה
מחפשת מתכון לעוגה או עוגיות בלי ביציםבת של השם


הנה-יעל מהדרום
לק"י

המתכון שבחתימה שלי, רק לשים כוס שמן+ ולא רק 3/4 כוס, ומים/ מיץ לפי הצורך.

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות - פצפוצים
רק להוריד בכמות הסוכר. חצי כוס מספיקה בהחלט..
ואפשר לשים את הבצק קצת בהקפאה במקום במקרר להרבה שעות, אם לא רוצים לחכות.

https://www.google.co.il/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.10dakot.co.il/%25D7%25A2%25D7%2595%25D7%2592%25D7%2599%25D7%2595%25D7%25AA-%25D7%259E%25D7%2599%25D7%2599%25D7%25A4%25D7%259C/&ved=2ahUKEwiT2OD_orjcAhXC2qQKHT7hA1MQFjAAegQIABAB&usg=AOvVaw37TztSyHJJ2lhGHXmHpafo
עוגיות מייפל
תודה רבהבת של השם


תודהבת של השםאחרונה


קראתי הרבה ביקורות רעות על כוסמתקראנץ שוקולד

אתמול קניתי קצת ואמרתי ננסה, מקסימום..
אז ניסיתי ויצא טעים..

השריתי את הכוסמת במים כשעה, שטפתי..
גרדתי גזר אחד, קישוא אחד ובצל אחד, שתי שיני שום כתושות, גמבה אחת קצוצה דק..

לטגן בקצת שמן על אש נמוכה ולתבל עם פלפל שחור, מלח, ראס אל חנות, פפריקה, להוסיף את הכוסמת ולטגן כדקה, להוסיף מים רותחים ולבשל כ20 דקות..

השתמשת בירוקה או קלויה?ת.מ.
הבנתי שהירוקה טעימה יותר. לקלויה יש טעם לוואי ובאמת ההשרייה והשטיפה משפרות את הטעם. (וגם התוספות)
בקלויה.. ירוקה זה טריה?קראנץ שוקולד


ככה הבנתי. לא ראיתי אפעם בסופרים) וחיפשתי)ת.מ.
נראה לי מוכרים את זה רק בחנויות טבע וכאלה...
כן, קניתי בניצן הדובדבן..קראנץ שוקולד
אבל נדמה לי שבסופרים מוכרים של סוגת לא?
לסוגת יש לא קלויה?ת.מ.
אה התכוונתי לקלויה, לא נתקלתי בירוקה:/קראנץ שוקולד
לי קשה עם הריח של הכוסמת...תתתתת

ריח דומיננטי כזה...

גם כשאני משרה לפני עם מים רותחים, ומבשלת קצת עדיין נשאר..

 

ואני משתמשת בכוסמת חומה...

מה זה כוסמת ירוקה? איפה קונים?

אני חושבת שראיתי רק חומה בסופר...

 

מוזר לא הרחתי כלום😷קראנץ שוקולד
באמת? קניתי חברה לא מוכרתתתתתת

אולי זה קשור?

טוב אולי אנסה להחליף חברה...

יש לכוסמת ריח. גם לחברות 'נחשבות'ת.מ.
ריח של עיזים🙈חדשה ישנה
אני דווקא אוהבת מג'דרת כוסמת ואין לזה כ"כ ריח בגלל ריבויברוקולי

 

תבלינים..

 

כנראה בגלל זה לא הרחתי..קראנץ שוקולד


לא יודעת איזה ביקורות רעות שמעתחילזון 123

אני מתה על כוסמת וגם על הריח שלה
אף פעם לא חשבתי שזה ריח לא טוב או משהו כזה.

מלא פוסטים בפייסבוק שאומרים שהם לא סובלים את הדבר הזהקראנץ שוקולד

בגלל הטעם שלו..

הפסד שלהם... חילזון 123


^^מקום בעולם
פעם אחת הכנתי והצטערתי על כל רגע..
כוסמת היא מאד בריאה. עשירה בברזל.שמן פשתן

אני מכינה את המתכון שלך בתוספת רוטב צ'ילי. טעים ביותר!

בריאה ועם הרבה מינרלים אבל לא המון ברזלנשימה ארוכהאחרונה
שניצל●●אשמח לעזרה●●●●●שלוםשלום11
מטגנת שניצל והוא יוצא פריך וטעים. אבל אחרי פלטה הוא ממש מתקשה!! אני מניחה אותו מאוד גבוה על הפלטה
(מעל תבנית אלומיניום הפוכה/ מעל תבנית של מאכל אחר) ועדיין זה קורה. מישו יודע למה??? עצות יועילו תודה
בעיקרון פלטה לא בריאה למאכלים יבשיםהתר

מאכלים שיש להם "רוטב" כמו עוף, תבשילי קדירה, מרקים וכדו' לא מושפעים בד"כ מהחימום הארוך על הפלטה (למעט קירוב תאריך התפוגה). מאכלים יותר יבשים לעומת זאת, זה סיפור אחר.

 

כמה סיבות שאני יכול לחשוב עליהן, ספציפית לגבי שניצלים:

כדאי לחשוב אולי האופן בו אתם מכינים את השניצל לטיגון לא יוצר ציפוי פנימי שישמור על החזה (בשר מאוד רגיש מלכתחילה, שמתייבש בקלות) מהתייבשות,

אולי אתם מחממים יותר מדי זמן על הפלטה,

אולי השמן/הבשר לא איכותיים,

אולי הפריכות שאתם אוהבים מגיעה מרמת טיגון גבוהה מהרגיל, שאחרי חימום על הפלטה העסק נהיה "גומי",

אולי אתם מחממים בכלי פתוח/לא סגור מספיק טוב...

אצלנו דווקא אוהבים את זהחדשונת
זה יכול להיות מכמה סיבות:

* אתם מטגנים מלא את השניצלים ומראש הם כבר חומים. על המקום זה עוד טרי וחם לכן זה לא קשה אבל אחרי חימום על הפלטה זה מתקשה.
רעיון - אולי לטגן פחות את השניצלים במחבת, שיהיו יותר בהירים ואז שאר הזמן על הפלטה.
* אתם שמים הרבה זמן על הפלטה עצמה, למשל שעתיים. אני חושבת ששניצלים יכולים להתחמם גם תוך חצי שעה.
* אתם לא מכסים אותם, ואז האדים מתאדים ואין את הרטיבות וזה ישר מתקשה.

בהצלחה!
דווקא עדיף להניח את זה נמוך ממש על הפלטה אפילוחילזון 123

ולא מכוסה כמובן
ולא לזמן ארוך

אנחנו מעמידים אותםrm

ולא שמים אותם שוכבים, אלא מנסה כמה שפחות שיגעו כולם בתחתית התבנית.. פשוט במקום לשים אותם לרוחב, שמה לאורך.. מקווה שזה מובן.. 

אצלנו מקפיאים אחרי טיגון ואז שמים ישר על הפלטה בבוקרronit


תנסו לשים על הפלטה בתוך כלי עם מכסהשוקולד לבןאחרונה
ולא כלי פתוח עם נייר כסף
האטימות של הכלי עוזרת לשמור על מעט הנוזלים שקיימים בשניצל

אמא שלי מוסיפה גם קצת בצל מטוגן ואומרת שזה עוזר ממש
יש לך פתרון אחר לשבת שהוא לא פלטה? ויתאים לאנשים דתייםש.א הלוי
כשכתבתי ישר על הפלטה התכוונתי בלי להפשיר קודם- בהגבההronit

לא שמים ישירות על הפלטה אלא על תבנית חד"פ על הגבהה 
זה כ"כ ברור לי שלא כתבתי...

|בעיות של דוסים |

גם לא לכסות הרמטית בנייר כסף עוזר 

הגבתי למישהו אחר, כנראה התגובה נמחקה ש.א הלוי
את בסדר גמור
הוא פשוט כתב לא לחמם על הפלטה אז ביקשתי פתרון אחר..
מחפשת מתכונים לכרובית ולברוקוליאשתו של בעלי
מצאתי קפוא בכשרות בדץ עד"ח! אז פעם ראשונה שמכינה וצריכה מתכונים.
אנחנו לא קונים רטבים כמו סויה וצ'ילי אז עדיף בלי, אבל אם זה ממש הכרחי נקנה.
תודה!
הכי טעיםפרח-אש
טיפה שמן זית ומלח בתנור
תודה! ברוקולי או כרובית?אשתו של בעלי
בשניהםפרח-אש
וגם אצלנו זה מקפוא
כמה זמן בתנור?אשתו של בעלי
אם קפוא, לפחות חצי שעה... מדיי פעם תעיפי מבט..את פניך אבקש
עד שנראה לטעמך...
^^ או שאפשר מטוגןתפוחית 1
עם ציפוי פירורי לחם
אפשר לטגן עם פירורי לחםיפעה1986
לטבול בביצה, פירורי לחם ולטגן. מעדן שנחטף אצלינו... אם את מעדיפה בלי טיגון אז בתנור עם שמן זית וטיפה מלח.
יש גם מלא פשטידות אבל זה לא לידי עכשיו...
עם קפוא זה נראה לי פחות הולך...יעל מהדרום
את צודקת זה ממש לא מומלץ!! אבל יש לי מתכון לביבותיפעה1986
מעולה!
קוצצים חבילת כרובית לחתיכות קטנות.
מוסיפים
כוס וחצי פירורי לחם
3 ביצים
מלח ופלפל

מערבבים, ומניחים לחצי שעה.
יוצקים שמן למחבת ומטגנים לביבות 2-3 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות.
תודה רבה!אשתו של בעלי
יצא לי מעולה עם קפוא,אמת ואמונה
פשוט צריך לשים את זה על מגבת כמה דקות שיספגו המים
מתי לשים על מגבת? צריך להפשיר לפני הטיגון?אשתו של בעלי
מפשירה עם מים רותחים ושמה על מגבת לייבושאמת ואמונה

ואח"ב לטיגון איך שאוהבים

עם קפוא הולך לי מצויין.ronit

שמים כמה דקות בסיר עם מים רותחים וכפית מלח ומסננים
ואז מצפים ומטגנים/אופים בתנור.

 

הבישול מוציא את הטעם לוואי של ההקפאה

להכין בשמל, תערובת גבינותקראנץ שוקולד

לחלק את הכרובית או הברוקולי או שניהם לפרחים לערבב ולאפות בקוקוטים.. 

אמא שלי מטגנתציף
עם םרורי לחם ומגישה כסלט עם טחינה ועגבניות
מניחה את הבורקלי המטוגן,מסביב עגבניות ובאמצע \מעל שופכת טחינה
בתבנית עם מלח םלפל ושמן זית ולתנור!!! כמה פשוט ככה טעים!!את פניך אבקש
מצפה בביצה ופירורי לחם מלח ולתנור על נייר אפיה..א..א..
יוצא קריספי וטעיםםם
עם פירורים לא ניסיתי כי אין לנו..בטוחה שטעים! מעניין לנסותאת פניך אבקש
מעדן ממש. זה ברוקולי. אפשר אותו עיקרון עם כרובית..א..א..

מצפה בביצה גם?את פניך אבקש
כן..א..א..אחרונה
לעז תלם יש ספר שלם על כרובית- מומלץ ממששוגי

מצרפת לך קישור לבלוג שלו- The Kitchen Coach | בלוג האוכל של עֹז תלם

 

אז מה הכנתם לסוף הצום?דבורית
סלמון עם פתיתיםכוחות חדשים
פיצהבונים מגדל
עוגיות שוות קנויות שקנינו בשישי במיוחד
ונשאר פירה עם בצל, אבל בסוף לא היה לו מקום...
מרק כתום. שקשוקה.פיצהחילזון 123


מרק ירקות ועדשים, לביבות תפו"א בתנוריעל מהדרום
איך הלביבות יוצאות לך בתנור? טוב?עלה למעלה
כן..טיפה יבשותיעל מהדרום
לק"י

מרחתי שמן על נייר האפיה, אבל כדאי למרוח גם על הלביבות מלמעלה.
אני הופכת את הלבבות באמצא האפיה,יוצא מושלםאמת ואמונה
הפכתי..אולי צריך טיפה יותר שמןיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

ויצא טעים, רק שמטוגן יותר טעים
עוגיות רכות מדייגלוטנית לשעבר
אפיתי עוגיות גרנולה..תמיד הן יוצאות לי קשיחות וטעימות כזה.. הפעם יצאו לי רכות מהרגיל וטיפה כבדות.. הן ממש שחומות כך שלהוסיף זמן אפיה לא בא בחשבון..
יש אפשרות לתקן איכשהו?
לפורר לגרנולה/מוזלי?חדשה ישנה
רכות מדיי בשביל לפוררגלוטנית לשעבר
אולי להקפיא ואחכ לטבול בשוקולד חם ולקרר?בת מלך!!!!
תנסי לייבש על חום נמוךקראנץ שוקולדאחרונה
מרק לסוף הצוםתמרי1

היי, יש לכם רעיונות למרק פרווה לסוף הצום?

מרק אפונה סמיך עם הרבה בצלט'


מרקיםהתר
מרק כתום, מרק קישואים, גספצ'ו, מרק פטריות, מרק אפונה, מרק עדשים, מרק בצל...
מרק גריסיםתפוחית 1אחרונה
לניקי ב יש מתכון מעולה