אשמח גם לרעיונות לרטבים. עדיף ללא סוכר/סילאן.
תודה מראש


אני אוהבת להוסיף גזר, קולורבי, כוסברה וסלרי, אפשר גם בצל ירוק -כולם קצוצים ממש ולתבל עם מלח, כמון, לימון ושמן זית.
דוריטוס
רוטב מתוק כזה. סילאן. חרדל. סוכר חום. חומץ תפוחים וכו-- ניתן לשינוי
לבני נוער סרבנים
לא כל מיני פשטידות עם ירקות בלתי מזוהים...
לכן עדיף לעבוד איתם על הרצון, למה לאכול? איך זה עוזר? וכמובן לשמש להם דוגמה אישית.
ובעובר לעשייתן, אחרי שהבנו את הדברים הנ"ל אפשר לשאול רסמי, איך אפשר לעזור לך לאכול יותר ירקות? איך אתה כן אוהב ירקות? ככה פשוט, ישיר. כי בטוח שיש לפחות ירק אחד שהוא אוהב, ועוד כמה שככה ככה, ועוד מאכל אחד, מפה לשם הגענו מן הסתם כן לאיזה שהיא רמה של אכילת ירקות.
נוער יותר פתוח לדברים חדשים, מיוחדים, שונים(כמובן שהכול גם קשור לאיך שאתה "מוכר" את זה...) אז לנסות דברים כאלה ואפשר גם כאן לשטף את הנער, רוצה לחפס באינטרנט מאחלים חדשים ומגניבים? להוסיף משהוא משלך לארוחה? משהוא שראית אצל חבר\ה בשבת ישיבה\אולפנה.
ככול שהוא ייקח בזה צד יותר אקטיבי( מהבנת החשיבות דרך הצעת מאכלים ועד הכנת ארוחה לכול המשפחה) הוא יותר יתחבר לזה ויקח את זה איתו גם לתווח הרחוק.
בהצלחה.




מרגישה שכל פעם מכינה אותם דברים...
חייבת לגוון...
אשמח לרעיונות פרווה שהם לא: סופלה, עוגות בחושות סטנדרטיות כמו שוקולד, שיש, תפוז...
, כדורי שוקולד או פצפוצי אורז...
ובלי מרגרינה...ועדיפות בלי שמנת צמחית...
תודה!!
מומלץ ממש ממש וקליל להכנה
אם את רוצה אביא לך מתכון
משיח נאו בפומ!פתאום גיליתי אותו יושב במקרר.. יש מה לעשות איתו או שדינו לפח?
לוקחים בקבוק של 1.5 ל', ממלאים מים עד לגובה של כ-5 ס"מ מהפקק.
מכניסים פנימה את הרכיבים הבאים:
חצי כפית מלח לימון
חצי כפית קפה נמס
חצי כפית שמרים
שליש כוס סוכר (לא לפחד מהכמות, מרבית הסוכר "ייעלם" בהתססה)
10-15 צימוקים (לא חובה, אבל הם מוסיפים לטעם של המשקה)
סוגרים, מערבבים, משאירים בטמפרטורת החדר ל-10-12 שעות, מעבירים למקרר.
שתיתי, ילדיי שתו, לא הרגשתי אלכוהול בכלל. זה כמו בירה מאלט, רק הטעם שונה.
תנסי את המתכון של חברת 'מיה' (שכתוב על הקונפלור נראה לי או על מוצר אחר שלהם)
יוצא אחלה!!
וגם לפני האפייה ככה הוא שומר על הצורה שלו והוא נוח לעבודה.
אנונימית לעכשיולא צריך לקמח ולא צריך לקרר וכו..
הבצק יוצא נח לעבודה מייד והכנתי כמה פעמים תמיד יצא טוב
אני ממליצה על המתכון של ניקי
עלי פטרוזיליה, עלי סלק, סלרי, כוסברה, שום חתוך, בצל ירוק?
יש אפשרות לחתוך לחתיכות גדולות?
זה מעולה לבישול. לא למאכלים חיים.
לגבי שום-לא יודעת..
להשאיר לילה ומקפיאים. אנחנו משאירים במקרר אם משתמשים בימים הקרובים.
תענוג להכין.~moriya~
יעל מהדרום
~moriya~
פה לקצתאיזה עוגה זו?
אפשרי לבקש מתכון או קישור?
lovely
נערת טבע
אני גם רוצה!!!מודדת כובעים
~moriya~אחרונה
אבל שתצא קרמית ולא קרחונית
(ספציפית רוצה להכין גלידת לוטוס אז אם יש מתכון ישיר זה מעולה
)
האם להקציף ריץ' ולהוסיף ממרח לוטוס ייעשה את העבודה? אם כן, באיזה יחס?
~nhykb~פודינג וניל, פודינג ריבת חלב, תמצית וניל.
פודינג וניל+ שוקולד מגורד או פירורי עוגיות או פירורי ופלים
טחינה גולמית וסוכר או סילאן- מקבלים טעם חלבה- אבל אני לא יודעת כמויות.
מיץ תפוזים או מיץ לימון וסוכר-אבל כשמוסיפים נוזלים זה נהיה קצת פחות קרמי.
אפשר על לכל ריץ' להוסיף שני חלמונים ושתי חלבונים מוקצפים ויוצא יותר אוורירי- אבל אני יודעת שיש כאלה שנמנעים מלאכול ביצים שלא עברו תהליך בישול.
בהצלחה.
אנחנו שמים 2 ביצים עם חצי כוס סוכר מערבבים במיקסר מוסיפים ריץ' קטן וכפית לוטוס
אפשר להשתמש בקרם קוקוס כבסיס - לפני ההקצפה שמים אותו לאיזה חצי שעה-שעתיים במקרר.
לקרם מוסיפים מה שאת רוצה מבחינת טעם.
הקוקוס כן מורגש, לכן זה בעיקר למי שלא אכפת לה הטעם הקצת קוקוסי, אבל אם מוסיפים הרבה טעם אחר,
הוא הרבה פחות מורגש. ממליצה לנסות.
נכון מאוד מומלץ
מקפיץ את הטעם.
חשוב שתהיה עסיסית וטובה!
וגם רעיון לקרם (פרווה) מתאים יותר צמיגי פחות נוזלי...
יש?
ש.א הלויאחרונהאתמול קניתי קצת ואמרתי ננסה, מקסימום..
אז ניסיתי ויצא טעים..
השריתי את הכוסמת במים כשעה, שטפתי..
גרדתי גזר אחד, קישוא אחד ובצל אחד, שתי שיני שום כתושות, גמבה אחת קצוצה דק..
לטגן בקצת שמן על אש נמוכה ולתבל עם פלפל שחור, מלח, ראס אל חנות, פפריקה, להוסיף את הכוסמת ולטגן כדקה, להוסיף מים רותחים ולבשל כ20 דקות..
ריח דומיננטי כזה...
גם כשאני משרה לפני עם מים רותחים, ומבשלת קצת עדיין נשאר..
ואני משתמשת בכוסמת חומה...
מה זה כוסמת ירוקה? איפה קונים?
אני חושבת שראיתי רק חומה בסופר...
אולי זה קשור?
טוב אולי אנסה להחליף חברה...
תבלינים..
אני מתה על כוסמת וגם על הריח שלה
אף פעם לא חשבתי שזה ריח לא טוב או משהו כזה.
בגלל הטעם שלו..
חילזון 123אני מכינה את המתכון שלך בתוספת רוטב צ'ילי. טעים ביותר!
מאכלים שיש להם "רוטב" כמו עוף, תבשילי קדירה, מרקים וכדו' לא מושפעים בד"כ מהחימום הארוך על הפלטה (למעט קירוב תאריך התפוגה). מאכלים יותר יבשים לעומת זאת, זה סיפור אחר.
כמה סיבות שאני יכול לחשוב עליהן, ספציפית לגבי שניצלים:
כדאי לחשוב אולי האופן בו אתם מכינים את השניצל לטיגון לא יוצר ציפוי פנימי שישמור על החזה (בשר מאוד רגיש מלכתחילה, שמתייבש בקלות) מהתייבשות,
אולי אתם מחממים יותר מדי זמן על הפלטה,
אולי השמן/הבשר לא איכותיים,
אולי הפריכות שאתם אוהבים מגיעה מרמת טיגון גבוהה מהרגיל, שאחרי חימום על הפלטה העסק נהיה "גומי",
אולי אתם מחממים בכלי פתוח/לא סגור מספיק טוב...
ולא מכוסה כמובן
ולא לזמן ארוך
rmולא שמים אותם שוכבים, אלא מנסה כמה שפחות שיגעו כולם בתחתית התבנית.. פשוט במקום לשים אותם לרוחב, שמה לאורך.. מקווה שזה מובן..
לא שמים ישירות על הפלטה אלא על תבנית חד"פ על הגבהה
זה כ"כ ברור לי שלא כתבתי...
|בעיות של דוסים
|
גם לא לכסות הרמטית בנייר כסף עוזר
ש.א הלוי
ואח"ב לטיגון איך שאוהבים
שמים כמה דקות בסיר עם מים רותחים וכפית מלח ומסננים
ואז מצפים ומטגנים/אופים בתנור.
הבישול מוציא את הטעם לוואי של ההקפאה
לחלק את הכרובית או הברוקולי או שניהם לפרחים לערבב ולאפות בקוקוטים..
את פניך אבקשמצרפת לך קישור לבלוג שלו- The Kitchen Coach | בלוג האוכל של עֹז תלם
