שרשור חדש
היי יש לי מלוואח מה אפשר להכין ממנו שהיה טעים תודהמנחה
זיוהבוריס
תמלא בדבריפ טובים ולטוסטר
לחתוך למשולשים ולגלגל כל משולש עם זית אחד,ביצה מלמעלה ולאפותחילזון 123

אפשר מלווח פיצה במחבת

מלוואח פיצההילושש

רסק עגבניות, גבינה וכל תוספת שבא לך, יוצא כמעט כמו פיצה, רק מזונות..

לא יודעת איך קוראים לזה אבל לפעם הבאהגפן36
קטשופ, סחוג, ביצה קשה, גבינה בולגרית ופרוסות עד
לגלגל ולאכול
טעים!
זיוה זה עם קטשופ?גפן36
חשבתי גבינה וזיתים וכאלה..
לא קטשופ, רוטב עגבניות.. בגדול אפשר לשחק עם זה..קראנץ שוקולד


התכוונת לאפות/ לטגן את המלוואח, ואז למלא ולאכול?יעל מהדרום
אז זה לא זיווהיעל מהדרום
מלאווח+mp8אחרונה
אני אשמח לתשובה דחוף!!א"י לנצח

בסיעתא דשמיא!

 

אם מישהו מבין אני אשמח,

בעוגה הזאת האם הכוונה לקמח תופח?עוגת שוקולד וקצפת מתכון קל ופשוט שנותן תוצאה טעימה ברמות! להכין ולהנות

 

פשוט לא מצאתי בתגובות שם... ואני לא מבינה בזה.

 

תודה מראש

לא כתוב שם קמח תופח אז כנראה הכוונה לקמח רגילחילזון 123

באמת חסר בבלילה משהו כמו אבקת אפיה אבל פשוט כנראה שזה אמור לצאת כזה קצת דחוס

תודה רבה א"י לנצח


אכן..זה נראה לי שכבת בראוניזיעל מהדרוםאחרונה
יש סלט טוב שאפשר להכין מעדשים כתומות?קראנץ שוקולד


אני יודע שיש חומוס עדשיםסתם 1...אחרונה
שמבשלים, טוחנים ומוסיפים טחינה, מים ותבלינים.
אני אשמח ממש למלא מתכונים טבעוניים!עלה למעלה
מה שיש לכם
תודה!
מצטרפתנערת טבע

אממ.. הטבעוניים שלי זה בעיקר סלטים שמשלבים קטניות וירקות, קרים וחמים, מעניין אותך?

כן אשמח תודה!עלה למעלה
ואם את מכינה קציצות ירק/פשטידות במה את מחליפה את הביצה?
לרוב פשוט במים האמת נערת טבע

לפעמים קצת קורנפלור שיהיה דביק.
ואם מגררים תפו"א למשל, וסוחטים קצת שיצא העמילן, לא תמיד חייבים ביצה.
אני שמה מעט שמן זית בפנים, ואם חייבים קורנפלור/קוואקר שידביק.
לא אגיד לך שלא היו התפרקויות מבאסות לפעמים, אבל מתלמדים לאט לאט

תפו"א מבושל ומעוך מחליף את הביצה בצורה די טובהלימורשרה


אוקיי, כותבת לך כמהנערת טבע

והאמת, אני לא ממציאה את הגלגל.

 

הכלל הבסיסי שלי הוא שכל ארוחה צריכה להכיל - חלבון כלשהוא, בד"כ בצורת קיטניה, עם פחמימה מסויימת, ירק, ושומן בריא.

מפה אני מתחילה לאלתר

 

קינואה..
מטגנת בצל ורצועות גזר/קוביות קטנות של בטטה להזהבה, עם טיפונת א.מרק ומלח. מוסיפה את הקינואה לטיגון של דקה, מים ומרתיחה עד שיתרכך.
לזה אני מוסיפה כף שמן זית/טחינה, ואם ישלי כח אגוזים קצוצים טיפה מעל, לתוספת שומן בריא.

 

אותו רעיון עם בורגול/כוסמת.

 

ירקות מוקפצים-/מאודים
פשוט זורקת מכל הבא ליד למחבת..
תמיד מתחילה עם בצל, לפעמים שום.
אפילו לא צריך שמן, טיפה מים בווק/סיר, והבצל מסתדר לו.
אחכ אפשר להוסיף- פלפלים, ברוקולי, גזר, בטטה, קישואים, חצילים... מה שאת אוהבת.
אחרי שיוצאים מיצים להוסיף מלח 
בסוף בסוף כמה כפות רוטב באיכות טובה.. סויה/טריאקי/צ'ילי.. מה שאת אוהבת.
לפה ניתן להוסיף טופו/סייטן אם את אוהבת, או לחילופין קטנייה כלשהיא.
(אצלי הולך עם אורז)

ולפזר מלמעלה אגוזים, הכי טעים קשיו ליקוק

 

 

תודה רבה!עלה למעלה
לא לפי כל השיטות הץזונץיות אפשר לשלב פחמימה וחלבוןלימורשרה

כי כל אחד מהם דורש סביבת עיכול שונה.

לפי השיטה של הבריאות הטבעית אוכלים אותם בארוחות נפרדות

אני יודעת שאם הפחמימה היא קטנית, אז ביחד זה מתעכל טוב.נערת טבע

מודה שלא חקרתי לעומק

סליחה שזה לא קשור.. חיבת לשאול- למה אתן טבעוניות?חדשה ישנה
אני לא טבעונית בהגדרה,נערת טבע

משתדלת לצמצם באכילת חלבון מהחי במהלך השבוע, סתם כי הגוף שלי פחות אוהב את זה, אין פה איזה אידיאל גדול מבחינתי

בגלל בעייה רפואית אני טבעונית בשיטת הבריאות הטבעית (עם הנחיילימורשרה

(עם הנחייה. לא מומלץ לבד עבור טיפול בבעייה)

משתדלת- בגלל צב"חים...


אני מכינה את המתכון הזה של קובה טבעונית ויוצא מעולה תמיד!חמישייה ב"ה
סבתא בישלה קובה טבעוני

המתכון הראשון בכתבה
ועוד מתכונים-חמישייה ב"ה
ממולאים:
אורז/קינואה/קטניות- להשרות אם צריך ולבשל.
לטגן בצל, לערבב הכל עם עגבניות מרוסקות (משימורים) , מלח וכוסברה קצוצה.
את המלית הזה להכניס לתוך פלפל, קישוא, בצל, עגבניה וכו'.


ירקות מוקפצים עם טופו.
רצוי להשרות את האורז כמה שעות (ברור שזה אורז מלא...) וגםלימורשרה

וגם חשוב להנביט קטניות. תגגלו ותראו למה- אין לי כוח לפרט...

וואי תודה! מעניין לנסותעלה למעלה
כמה מתכונים לפי שיטת הבריאות הטבעית(גגלו כדי לקרוא על השיטה)לימורשרה

פלפל ממולא אם אורז מלא ומושרה, קישוא ו/או גזר מגורד ועשבי תבלין (הכי שייך- כוסברה).

 

פירה של תפו"א+ בטטה או קולורבי או ארטישוק ירושלמי

 

דלורית ממולאת: לאדות דלורית. לחצות את הדלורית לשניים ולהוציא את הגלעינים, למלא .

מילויים: תפו"א מעוך+ בצל מטוגן,   בצל מטוגן+ עדשים מונבטות ומבושלות.

 

ירקות מאודים עם רוטב למעלה (אפשר לקבל רעיונות מהספר של יצחק בן אורי) למשל בצל+ סלרי_ אפונה טריה והכל מרוסק.

 

ירקות בתנור- אנטיפסטי- חפשי מתכונים בגוגל (קישואים עם טימין זה הכי טעים)

 

תפו"א מאודה טרי עם אבוקדו בצד- אני משוגעת על זה...

 

אורז מלה מושרה/ קינואה + בצל+ סלרי+ גזר

 

שייק חלבונים: בבלנדר או במטחנת תבלינים לטחון שקדים (אפשר להחליף לקשיו או כל אגוז אחר) ואז לבלנדר עם מים+ 2 תמרים+ חלב סויה. זה סמיך ומתוק וטעים ואיכותי

 

חביתה מקמח עדשים כתומות+ תירס (גגלי לחיפוש)

 

סולת (דייסה):  סולת+ מים רותחים+ צימוקים או סוכר+ קינמון+ שוקולד ציפס לפיזור לאחר ההגשה לקערותהגשה (זה אוכל לא מזון... כה עבור הנשמה...)

 

והכי טוב: סלט טרי

 

ועוד הכי טוב: מיצי ירקות (גזר+ חסה/ קולורבי וכו')

 

ועוד הכי טוב: רסק פירות טרי. יאמי!!!!

הם בעד תפוחי אדמה בגישה הזאת?עלה למעלהאחרונה
חשבתי שלא
פטריות פורטובלו מטוגנות בציפוי פרורי לחםרגע שלם

ועל זה טחינה כמובןקורץ

פשוט טובלים בביצה,  אח"כ פרורי לחם,

טיגון בשמן לא עמוק..

ממש פשוט וקליל!

 

יש תערובות תבלינים שקונים בחנויות תבלינים או במחנה יהודה שאפשר להוסיף לאורז- זה ממש משדרג!

 

תפו"א בכל הוריאציות- פירה, בתנור, ציפס,  תפוא שרוף טוב כמו בלג בעומר! כנ"ל לגבי בטטה

 

מרק ירקות פשוט עם מרק עוף פרווה

 

 

ביצים זה לא טבעוני..חמישייה ב"ה
נכון! סליחה שחכתי...רגע שלם

אולי אפשר למצוא תחליף ךזה

בלת"קבונים מגדל
פסטה עם רוטב קוקוס ופטריות יצא לי סבבה
מרקי ירקות. עם עדשים, גריסים, אורז להסמיך.
להדביק פשטידות עם קמח ומים (או טחינה קראתי אבל פחות ניסיתי. ) במקום ביצה
יש תחליף לאבקת סודה לשתיה?איזה טוב ה' !
אני רוצה לבשל חומוס בבית והבנתי שאם מוסיפים אבקת סודה לשתיה זה עוזר שיהיה רך.
אבל אין לי בבית ואני לא אוהבת להשתמש בזה.
יש משהו שאפשר להחליף?
אבקת אפיה זה גם טוב?
לענ"ד פשוט לבשל מספיק זמןיעל מהדרום
אפשר גם אבקת אפייהאין לי כינויאחרונה
פיצה כמו של ברמןבונים מגדל
מכירים את הפיצות הקטנות של ברמן?
הן ממש טעימות לי. וממש יקרות...
תהיתי אם יש סיכוי להכין כזה בבית.
מה הסוד? בצק עם הרבה שמן? רוטב? תערובת גבינות?

יצא לי להכין בבית 'פיצה כמו פיצה האט'' ממתכון ברשת וזה נחמד בהחלט אבל באמת דומה יותר לפיצה האט ופה יש לי דרישה אחרת7...

תודה
אולי תבקשי לקנות מהם קפואות ביותר זוללבי ובשרי
ובבית את צריכה רק לשים תוספות ולאפות. למרות שבתנור של פיצה זה יוצא יותר טוב...
אפשרי שם?בונים מגדל
האמת לא מגיעה אליהם.
וגם לא קונה מהם.
יצא לי לאכול בכמה מקרים שקנו שם. נהניתי אבל הזדעזעתי קשות כשגיליתי אתהמחיר...
אני יודעת על כמה שקנולבי ובשרי
הבעיה שיש להם סניפים רק בירושלים ובבני ברק.
אני קונה קפואות קטנותרק אמונה


סתם בסופר?בונים מגדל
יצא לי לאכול לפני שנים, לא מתקרב בטעם
כןרק אמונה

דווקא לי זה מאוד טעים

לדעתי מתכונים זה רק ניסוי וטעיה

ותנסי להכין את הרוטב בלבד כל פעם אחרת ותכיני מזה טוסט 

אפילו על הלחם לבד

עד שתגיעי למתכון

 

רעיון אחר לקנות רטבים מוכנים ולנסות איתם 

יש בקופסאות כמו רסק עגבניות 

ויש כל מיני צנצנות גם קפואים

יכול להיות שהם השתפרו.בונים מגדל
ושהזיכרון שלי לא משהו...
בכל מקרה זה מרגיש לי כזה בזבוז גם אוכל נחות יחסית וגם לקנות אותו בגירסה הזולה ביותר...
מבינהרק אמונה

מענין באמת מה הסוד שלהם\לשאול אותם אולי בסוף היום נשאר להם והם מוכרים בחצי מחיר או משהו/לנסות לשאול רכיבים את השף

המתכון המלא והסודי:אלעד

את "הפיצה" הקנויה שולחים לחבר,
ומכינים בבית פיצה אמיתית

נו באמת, השאלה הייתה לגבי המתכון!בונים מגדל
וזה לא כדי להביא להם אותו שיכינו לי...
היי,חדשונת
אני לא מכירה את הפיצות שלהם..
אבל יכול להיות שהבצק שלהם הוא מזונות, ז''א שרובו עם חלב או מי פירות (הבצק מתוק?)
יכול להיות שהם שמים רסק/קטשופ וגבינה אחרת ממה שאת שמה..
לכל חברה גבינה צהובה אחרת, ואולי זה בכלל מוצרלה..

תקני תאכלי לאט ותנסי לחשוב מה הם שמים שם..


ואפשר בבקשה את המתכון לפיצה כמו של פיצה האט? עשית אותי רעבה 😋
רעיונות מענייניםבונים מגדל
אני צריכה באמת לנסות.
לא חשבתי על בצק עשיר, למשל.

לינק למתכון ...פיצה - משלוחי פיצה, פיצריות, מתכוני פיצה
לא מצליחה להעתיק בפלא'.
מעולם לא עשיתי עם חמאה ואנחנו די מגוונים ברוטב (קנוי כשיש 4 ב10, רסק מדולל עם תבלין פיצה של מיה, לעיתים מבשלים משהו אבל זה יותר נדיר) וגבינה - מה שיש... הרבה פעמים צהובה כלשהי.
תודה!חדשונתאחרונה
את יכולה לומר לדעתך, מה ההבדל בטעם בין פיצה האט לבין הפיצה של ברמן?
אולי כך תצליחי לגלות מה שונה ביניהן..

דבר אחד בטוח, בפיצה האט יש מלללא שמן
כמה דבריםגילצי
הבצק- כדאי לעשות רך (לפחות חצי מכמות המים להחליף בחלב) משפר אפיה יכול גם לתת יתרון (התעשיה משתמשים הרבה המשפרים ומייצבים.
הרוטב - בפיצות הקנויות בדכ לא משתמשים ברוטב עגבניות מבושל אלא ברוטב רסק שאגב מאד טעים גם ליד הפיצה מצרפת לך מתכון לרוטב טעים
רוטב פיצה
5 כפות רסק עגבניות
3 כפות מיונז
3 שיני שום כתושות
1/2 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כפית אורגנו


תודה!בונים מגדל
רעיונות מעניינים. ננסה בע"ה.

לגבי הרוטב, מיונז זה לא מוצר בעייתי בבישול?
יצא לי להכין פשטידה עם מיונז במקום שומנים, אבל לבשל ואז לאפות איכשהו נראה לי כבר טיפה יותר מדי... או שזה פשוט לערבב?
זה פשוט לערבבגילצי
אני מערבבת עם מטרפה כדי שלא גושים
מוצאת את עצמי בעבודה ובבית כל הזמן מנשנשת.לא נשכח
מוצאת את עצמי בעבודה ובבית כל הזמן מנשנשת.. והמשקל..
רעיונות לנשנושים שאפשר להכין *טעימים ובריאים* וללא גלוטן.. יתקבלו בברכה!
תודה
מלפפון.. חסה... כרוב.. רק ירקות (חלקם) לא משמינים..חדשה ישנה
תודה. אשמח לדברים להכין פחות מתחברת לירקות בצורתם המקוריתלא נשכח
אני לא יכול לחשוב על גרדיאנטים חסרי קלוריותהתר

חוץ מירקות...

את יכולה לנסות אולי קציצות סילקא. לא זוכר כמה קלוריות יש שם, אבל יחסית מעט.

 

לי באופן אישי, עוזר לדאוג שפשוט לא יהיה אוכל באיזור שלי, ולשתות המון. זה עושה פלאים לגוף, ואפילו ליכולת להשתמש בראש.

קציצות מירקות זה רעיון! תודה!לא נשכח
התכוונתי לדברים יותר בריאים מעוגיות חטיפים ושאר מרעין בישיןלא נשכח
אשמח לעוד רעיונות כמו קציצות וכן למתכונים..
ובהחלט לשתות יותר.. צודק
אפשר גם קציצות קינואההתר

אני אישית מאוד אוהב אותן.

 

אגב,

חשוב לדאוג שהקציצות האלה (גם הסילקא וגם הקינואה) יהיו טריות. ככל שעובר הזמן הן נעשות פחות "אטרקטיביות". קציצות סילקא מקבלות טעם לוואי מריר עם כל חימום (להיזהר עם הפלטה בשבת!) וקציצות קינואה נוטות להתייבש ולקבל מרקם פחות כיפי.

 

אם תרצי מתכונים, תשלחי לי מסר"ש, וככה כשאגיע הביתה בסופ"ש אוכל להיזכר ולשלוח אותם.

אגוזים, שקדים, תמרים- שיהיה מיקס בקופסאש.א הלוי
גרנולה ביתית אם אוהבים
קציצות ירק
קציצות טונה
לניקי ב יש מתכונים מעולים ופשוטים

ללא גלוטן זה בעיקר ירקות ופירות

אבטיח, מלון חתוכים
ענבים, תפוחים
פירות...תתתתת

יש בקיץ מלא פירות טעימים: אבטיח, מלון, אפרסק, נקטרינה, שזיף, ענבים וכו...

 

תמר ובפנים אגוזי מלך- משביע

שקדים

 

פשטידות- פשטידת תירס, פשטידת קישואים 

 

בטטות בתנור כמו אנטיפסטי...

תמרים ואגוזים זה מאוד טעים ובריא אבל משמין!חדשה ישנה
תלוי כמה אוכליםמחי
2-3 תמרים עם 3 אגוזים זה מאוד משביע ולא כזה משמין
מה כזה משמין?עלה למעלה
לא כל דבר שהוא מתוק הוא משמין...
פירות זה מאוד בריא וטוב!
זה הנשנוש הכי שווה
יש בזה הרבה סוכר. אם רוצים נשנוש באמת טוב זה ירקות.את פניך אבקש
זה שיש בזה סוכר, לא אומר שזה לא טוב וזה משמיןעלה למעלה
הכל תלוי באיך הגוף מקבל את זה ואיך הוא מפרק את זה.
הטענה הזו רלוונטית לכל מזון...התר
ככלל, סוכרים מפרקים בגוף מאוד מהר שמייצרים אנרגיה שהמדינה לשימוש מיידי בגוף. האנרגיה שלא מנוצלת הופכת לשומן.

נכון שיש הבדל בין סוכרים מבחינת כמה שקל לגוף לפרק אותם (חד סוכרים הכי קלים בעוד שפחמימות הכי קשות), אבל סה"כ סוכרים = שומן
כן אבלעלה למעלה
מי אמר שהגוף קולט פירות בתור סוכרים?
כי מזה הם מורכבים...התר
הגוף עושה כמיטב יכלתו כדי לפרק את מה שיש, וחלק לא קטן ממה שיש בפירות זה סוכר פירות...
זה ממש תלוי שיטות תזונהעלה למעלה
בכל אופן
פירות זה אנרגיה זמינה ומאוד טובה לגוף
ושלא מעייפת את מערכת העיכול
לא, זה תלוי ביולוגיה. ככה הקיבה בנויה.התר
כל דבר טוב במינון, אנרגיה זמינה שלא נוצלה - תהפוך לשומן. אין פה משחקים.

(אגב, גם שומן במינון נכון הוא לא מילה גסה..)
מה הקשר?עלה למעלה
שכל דבר צריך להיות במינון זה משהו אחר.
זה באמת משהו אחרהתר

אבל לקחת את הסוגריים שלי והפכת אותם לעיקר ההודעה.

 

אני רוצה להזכיר:

טענת שזה שיש במשהו סוכר לא אומר שהוא משמין. (אני לא מתייחס לטענה שלך שזה גם לא בהכרח רע, כי אני מסכים איתה )

הטענה המרכזית שלי היא שהיות וסוכרים (גם סוכר פירות, דו-סוכרים ופחמימות) מתפרקים ע"י הגוף לאנרגיה זמינה. אם את אוכלת אנרגיה שאת לא צורכת מייד, הגוף יהפוך אותה לשומן - מאגר האנרגיה לטווח ארוך שלו.

בעיקרון הזה אין חוכמות, וזה לא משנה מה שיטת התזונה שלך. ככה הגוף שלך מפרק סוכרים. תמיד.

 

יש הבדל בין סוכרים שונים מבחינת הקלות של הגוף לפרק אותם (הן מבחינת אנרגיה שהגוף משקיע בפירוק הזה, והן מבחינת הזמן שלוקח לו לעשות את זה). לשוני הזה יש השלכות משמעותיות מבחינת האפקט הרצוי מבחינתך - סוכר פשוט יתפרק יותר בקלות, יגרום ל"בוסט" של אנרגיה" וייעלם אחרי שכל האנרגיה שלא נוצלה הפכה לשומן; ככל שהסוכר יהיה מורכב יותר, יקח לגוף יותר זמן להתפרק, מה שיגרום לשחרור יותר הדרגתי של האנרגיה.

 

אמ;לק

אכלת אנרגיה - אם לא ניצלת אותה, היא תהפוך לשומן. ההשלכות של זה יהיו פשוטות - את תשמיני.

אפשר להתמודד עם זה, אבל צריך לדעת מה קורה כשאת אוכלת סוכר.

 

סוף חפירה.

אז אם מישהו יוכל רק פירות כל היום הוא ישמין?עלה למעלה
לא נשמע לי הגיוני שאפשר להשמין מפירות
תיאורטית כןהתר
שוב, יש כאן פקטורים נוספים כמו פעילות גופנית וכדו.
אבל כן, אם בנאדם ירבוץ כל היום על הספה ויאכל פירות כנראה שתצטבר אצלו כמות גדולה של שומן.
פספסתם משהונשימה ארוכה
בפרות יש הרבה סוכר (אנרגיה זמינה). להעמיס על הגוף הרבה סוכר שהוא צריך לפרק זה גם לא בריא אפילו אם זה סוכר ממקור טבעי.
את צודקתהתר
אבל לא פיספסנו. זו חלק מהבעיה עם סוכר.
בכל מקרה עלה למעלה שאלה על דיאטת סוכרים, אז התייחסתי לזה.
קודם כלחדשה ישנה
אגוזים זה מלא שמן. לא סתם מכינים מהם שמן אגוזים...
וחוצמיזה פעם משהי אמרה לי שהיא הייתה חייבת להעלות במשקל תוך 'שבוע לעלות בערך 7 ק''ג בגלל עניין רפואי ומה שהיא עשתה זה כל היום לאכול תמרים ופירות מיובשים.. והיא הצליחה!

לא אמרתי שזה לא טוב, לבריאות , גם אני אוכלת תמרים ואגוזים אבל בגלל שהפותחת ביקשה דברים שלא משמינים אז ציינתי זאת. ופירות קיץ זה לא כמו תמרים..
לגבי פירות מיובשיםעלה למעלה
היום הפירות המיובשים מכניסים להם עוד מלא סוכר וחומרים, ככה שהם לא טובים בכלל...
יש פירות מיובשים אמיתיים שאפשר להשיג בחנויות טבע
אנטיפסטי בתנורגפן36
ממכר
אני פשוט חותכת בבוקר פלטה ענקית של ירקות עם קצת שמן זית ומלחנוגהאדר22

ואוכלת חופשי במהלך היום

עוגיות פיצוחיםמוריה678
450 גרם פיצוחים (אני שמה בד"כ גרעיני חמניה וגרעיני דלעת. לפעמים מוסיפה שומשום ושקדים מולבנים). מוסיפים 2 חלבונים ו4 כפות סוכר חום. אפשר להוסיף קצת שוקולד צ׳יפס. משטחים עוגיות בגודל של כף על נייר אפייה ואופים במשך 20 דקות על 160 מעלות. יוצא מעולה!
זה לא בריאות נטו, אבל בלי גלוטן ובוודאי יותר בריא משאר מרעין בישין...
פריכיות אורז?רק אמונה


גליל של תמרים כבושים עם אגוזים ושקדיםאת פניך אבקש
לוקחים תמרים כבושים (נמצא בוואקום לרוב...)
פותחים כזה על השיש, מרככים אותם....
קוצצים אגוזים, שקדים ומה שאוהבים.. אנחנו מוסיפים קצת שוקולד מריר קצוץ, זרעי צ׳יה., גוג׳י ברי (לפעמים קצת קקאו ו/או טחינה)...
מגלגלים לגליל, מצפים עם שומשום, עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקפיא שיתפוס צורה.
אפשר להשאיר במקפיא או להוציא למקרר.
לפרוס לפרוסות לפי הצורך.

טעים מאוד מאוד. אני הייתי אוכלת פרוסה או שתיים... הייתי מתייחסת לכל פרוסה כמו תמר אחד...
בתמרים כבושים יש בעיה של נגיעותאיש א

הרבה יותר מתמרים רגילים לחים

וגם קשה עד בלתי אפשרי לבדוק אותם כראוי

אוקיי. טוב לדעת. תודהאת פניך אבקש
אני מתארת לעצמי שמה שאנחנו משתמשים בו הוא בד"צ אבל תודה על ההארה
אם זה בוואקום זה בטח בדוק.נשמע טעיםרק אמונהאחרונה


שקדים. אגוזים.מוריה
אפשר עוגיות גרנולה..חיה מהמרכז

יש מתכון מצויין באתר של מתכונים ב10 דקות

יש קפואים של חברת גלאט משהו כולל שעועית ירוקה, אספרגוס וכד'אורין

לבשל עם בצל מטוגן ותיבול- יוצא מצוין. אפשר להוסיף אורז

שאלה בקשר לקניית תנורשאלת
אני לקראת קניית תנור בילד אין מתלבטת מה לקנות. חשוב לי שיהיה איכותי מאוד אני אופה הרבה. חשוב לי שיהיה אפשר לאפות כמה תבניות ביחד

אשמח להמלצות!

ובנוסף- עוד שאלה, שמעתי דעות לכאן ולכאן על תנור ניקוי עצמי שמעתי שזה יכול להרוס את התנור. אשמח לשמוע גם על זה.
תודה!!
אלקטרלוס מומלץש.א הלויאחרונה
פירלוטי לדעתי זה מיותר וטכנאי תנורים המליץ לנו לא להשתמש בפונקציה הזו יותר מידי.
סיר בישול איטיברכה בעיסה

יש לי סיר כזה ואני רוצה להכין אוכל מוקדם בבוקר,

שיהיה מוכן בצהריים.

איך אני משתמשת כדי שהירקות יצאו רכים? כמה מים?

חום אוטומטי מההתחלה זה הולך? או עדיף חום גבוה לשעתיים על שעון שבת?

או שלוש שעות על חום גבוה?

אם אני מכניסה נגיד אורז עם עוף וירקות כמה מים לשים על כוס אורז?

מתכונים. רעיונות. יתקבלו בברכה!

תודה רבה.

 

אני שמה או אוטומטי או חום נמוךחילזון 123אחרונה

אני שמה כמה מים שהאורז צריך (כוס אורז -> כוס ושלושת רבעי מים)
ומוסיפה עוד קצת מים לפי מה שנראה לי. עוד איזה כוס נגיד... תלוי כמה תוספות יש.

המים לא צריכים לכסות את הכל. מה שנמצא מחוץ למים יתבשל מהאדים.

מכסה את הסיר עם מגבת מעל המכסה כדי שהנוזלים פחות יתאדו.

 

אין לי ממש מתכונים... שמה מה שיוצא. לפעמים רק אורז וירקות-מה שיש, לפעמים מוסיפה עוף.
ירקות- בצל(חשוב לטעם!)\תפו"א\בטטה\גזר\שעועית ירוקה\כרובית
מתבלת בד"כ בכורכום ומלח
אם שמים קצת שמן זה יוצא יותר טעים...

כמה תפוא אדמה צריך להכין לארוחה של 20 בחורים?ח ת ו נ ה
תלוי מה עוד יוגשרבה אמונתך!אחרונה
אם זו הפחממה העיקרית הייתי מכינה לפחות 40
מתכון טעים לגרנולה ביתית למי יש?חן ציון
גרנולה מעולה!מקווה לטוב=)אחרונה
8 כוסות קוואקר
חצי כוס שמן
2/3 כוס סילאן
1/4 כוס מים
אפשר להוסיף קצת סוכר חום אם רוצים מתוק יותר
לבחירה-
קינמון
קוקוס
גרעיני חמניות
משטחים בתבנית, אופים על 180 בערך 35 דקות כשמידי פעם מערבבים, עד שזה משחים ומתקשה.
אפשר לקראת הסוף להוסיף אגוזים, שקדים, חמוציות וכו'
מתכון לעוגה שוקולדית עסיסית שתהיה פרווה?נערת טבע

אבל משהו באמת טוב ועסיסי?
יש חיה כזו?

עוגת שוקולד רכה וטעימהיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ט' בתמוז תשע"ח 08:53
לק"י

לכמות של תבנית בינונית:

מערבבים:
כוס קמח
כוס סוכר
4 כפות קקאו
4 כפות שוקולית
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל

מוסיפים:
2 ביצים
כוס מים
כוס שמן

אופים בחום בינוני.
אפשר לאפות במקרוגל, נראה לי שבתבנית זכוכית (פיירקס בטח). אבל לא זוכרת כמה זמן (אולי 11 דקות?!).
וואלה, תודה רבה, נשמע טוב!נערת טבע


עוגה מעולה! שימו לב שהיא מתפוררת.ת.מ.
הכי טעים עם גנאש מעל. עם עושים בתבנית של תנור אפשר להוסיף ביצה והיא פחות מתפוררת.
אם רוצים לעוף אפשר לשים ריצ' במקום המיםגפן36
אצלנו הכי חשוב זה הציפויפרח כתום
ממי ים חבילת שוקולד , מכבים את האש ומוסיפים שמנת. טעים ממש
יש ליהנורמלית האחרונה
עוגה מעולה, אבל קצת מתפוררת...
כוס קמח
כוס קקאו
כוס קוקוס
כוס שמן
אחד וחצי כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
2 ביצים
2 כוסות מים רותחים - בסוף.
לערבב הכל, תערובת מעט נוזלית. תבנית בינונית ו30 דקות ב180 מעלות. העוגה צריכה להיות מעט רכה ולא יבשה לגמרי.


אפשר לצפות בשוקולד מריר וקוקס, יוצא סוף הדרך
אני מוסיפה לאתגר: עוגה כזו בלי שוקוליתנועה נועה
כל המתכונים האלה עם אבקת שוקו ואין לי בבית. יודעת שאפשר להמיר שוקולית בקקאו וסוכר אבל זה כבר נהיה מוזר ומסתבך כי גם ככה יש סוכר וקקאו בעוגה... ככה שהאמת אף פעם לא הבנתי מה הקטע.
שוקולדיות של ניקי במוריה678
תחפשו באתר של ניקי ב את המתכון לשוקולדיות. אני מוותרת על ממרח החלבה ושמה פחות סוכר ממה שכתוב (בערך 3/4 כוס במקום כוס שלמה), ומכינה במנג׳טים קטנים (מס׳ 2). יוצא מעולה!!!
אבל זה עם קוקוס!נועה נועה
יגרשו אותי מהבית (אני דווקא אוהבת)
הנורמלית האחרונה

אני הורדתי פעם חצי מהכמות.. תנסי אולי להוריד חצי ולהוסיף קקאו/קמח במקום החצי השני

נראה לי שלאבקות "שוקו" מוסיפים חומרים מתחלבים למיניהם וע"כבת נוגה

האפקט של זה אינו זהה לערבוב קקאו בסוכר/באבקת סוכר ביחס מסוים.

יצא לי להחליף והיה סבבהנועה נועהאחרונה
אבל אני כבר מתוסכלת מהעניין...
האינטרנט הוא מקום מוזר >> חומוס צבעוני:ט'

אם תבקשו יפה אעלה תרגום

 

 

מעניין אם זה ילך בחומוסיות בארץ..ש.א הלוי
אני מבינה שזה הכל מחומרים בריאים אבל איכשהו זה לא נראה מגרהחילזון 123


מקום מוזר?עלה שלכת

כל יוני יש מלא סרטונים ברשת של שלל מאכלים בצבע קשת בגלל חודש הגאווה

נראה דוחה ה'אמת...יעל מהדרום
מגניב!!!!מרגרינה
מעניין כמה משפיע על הטעםבונים מגדלאחרונה
ונראה לי מספיק לתרגם את התוספות השונות. זה מהיר!
סושי פירותתתתתת

יש למישהו מתכון של סושי פירות?

אבל-

בלי אורז, ובלי חלב מרוכז, ושיהיה פרווה

 

יש חיה כזאת?

מה זה סושי פרות?חילזון 123


אותו סגנון של הסושי הרגילתתתתת

אבל זה מתוק כקינוח 

עם פירות ואורז מתוק

 

ע.י.צ'יאל

בלי אורז זה יהיה סתם פירות חתוכים...

אולי אפשר להחליף לטפיוקה מבושלת בחלב קוקוס.

 

הכנו בבית ויצא מוצלח מאוד!רגע שלם

זה באמת ממש פשוט וכיף להכנה!

קונים בחנות אפיה דפים של סושי פירות- בד"כ הדפים באים בצבעים כתום, ירוק, צהוב

במקום האורז- יש מחית קוקוס מתוקה- אולי אפשר למצוא גם בסופר

ועל זה פרות כפי רצונך.

 

על הדף המתוק מורחים שכבה של מחית קוקוס,

אפשר על המחית לפזר מעט קוקוס מקורמל.

בהתחלה של הדף שמים בשורה פרות חתוכים,

אפשר להוסיף פקאנים, אגוזים, תמרים- לפי הטעם והעדפה,

מגלגלים כמו רולדה

וחותכים לפרוסות, ועל זה  אפשר לפזר קוקוס רגיל.

זה אמור להראות ככה בערך:

תודה!! מה זה בדיוק מחית קוקוס מתוקה?תתתתת

זה מלית קוקוס?

ראיתי שיש מלית קוקוס, זה הכוונה?

 

אה ועוד שאלה, חייב לקנות את המחצלת במבוק הזאת?תתתתת

או שאפשר לגלגל גם בלי?

חושבת שצריךרגע שלם

אחרת הגלגול לא יהיה יציב

מצרפת לך סרטון שמצאתי..רגע שלם

מקווה שיעזור

מעולה תודה רבה לך!!!!תתתתת


בשמחה!רגע שלםאחרונה


מתכונים לסלטי חסה מעניינים?coffee
יש לי לא ככ מענין...Reminder

חסה עלי ביבי סילאן חמוציות 

מה שעולה לי כרגעמחי
חסה עם ריבועי מנגו וחמוציות
חסה עם סלרי, אגוזים ופרוסות תפוחים דקות
עלי תרד עם ריבועי בטטה אפויים ועדשים מבושלות
חסה עם ציפס בטטה ופקאן מסוכר/פיסטוקים.מוריה
חסה עם בצל ירוק ומלפפונים.
בדיוק עשיתי היום...תות

חסה עם בצל סגול ומנגו. תיבלתי במלח פלפל שחור גרוס דבש חרדל ושמן זית..

חסה עם קרקרים של "נשנושים" - שמנת בצל. להיט עם כל סוגי הירקות.

חסה עם תפוזים ותמרים

תכלס מה שחשוב בעיניי זה רוטב מעניין. מניסיוני חסה עם פירות פחות צריכה תיבול חזק.

בצל סגול ומנגו?Reminder

וזה בטוח הולך?

נשמע שילוב מענין

אש!תות


דווקא נשמע ממש טעיםמחי
די בנאלי- אבל ממש טעיםהשקט הזה
חסה עם בצל סגול, גזר ובוטנים. .
שמן רגיל (לא זית) המון לימון, ומלח.

הכי פשוט- הכי טעים
תודה לכל מי שענה!coffee
ואיזה רוטב אתם שמים?
לימון מלח/סוכר.מוריה
מתכוניםישראליתתתתת

מתכון 1-    3 עלי חסה +8 שרי +6 פטריות + 2 גבעולי בצל ירוק. הטיבול: זה כף רוטב סויה וחצי כף רוטב טירקי,
מתכון 2-    6 עלי חסה + תפוח או נקטרינה או מנגו חתוך לקוביות בנוניות + מעט חמוציות+ מעט קשיו מסוכר חתוך לקטנים + מעט קשו חתוך ל4.  טיבול: זה 2 כפות לימון וכף סוכר.

ע.י.צ'יאל

חסה עם אבוקדו וקרוטונים.

אצלנו הולךimosh30
חסה עם פטריות מעל לשפוך מעל רוטב שום
חסה עם אבוקדו ובצל ירוק מלח פלפל ולימון
חסה עגבניות שרי שמן זית מלח פלפל ובזיליקום
חסה עם פקאן מסוכר וענבים.ת.מ.
הסלט חסה הכי טעים!עלה למעלהאחרונה
חסה, מנגו וקשיו!
תיבול- מלח לימון שמן זית ופלפל שחור
לכבוד שבת קודש~moriya~
- פשטידת פטריות, ברוקולי וגבינות
- תפו"א אפויים
- כדורי שוקולד
לא בתמונה:
- שמרים גבינה
- עוגה קלאסית עם הפתעות
מתכונים אשלח בשמחה! שבת שלום!


אני רוצה הזמנה לשבת הכל נראה טוב!!יעל מהדרום
ואוו את אלופהlovely

הכל נראה מצויין!

בודאי שמתכונים גם יתקבלו בברכה

נראה ממש טוב!! אשריך!מחייכת =)

בס"ד

אשמח למתכונים לפשטידה וכדורי שוקולד בבקשה

תודה~moriya~




המתכון השני משום מה לא עולה לי בנייד, אשלח יותר מאוחר בעז"ה.
זה בלי ביסקוויטים?יעל מהדרום
חשבתי שזה ברור~moriya~
אהה..חחח. רציתי להיות בטוחהיעל מהדרוםאחרונה
והנה הפשטידה-~moriya~

המתכון זה הראשון, עם הפטריות

וקצת שיניתי את הגבינות, שמתי מיקס של מה שהיה לנו בבית.

 

ברוך הבא לתנור, ברוקולי: מבחר פשטידות עם הפרחים הירוקים

נראה טעים מוטיבציה
איזה כדורים יפים משיח נאו בפומ!
והכל נראה טוב
אליפות, אסטטי ויפה👌קראנץ שוקולד
יש לי חבילה גדולה של שקדים עם קליפהבריאות ונחת
וחבילה קטנה של שקדים טחונים.
רעיונות למשהו טעים וקליל להכין עם הנ"ל
תודה
עוקבתפרח-אש
עוגיות שקדים מתוך "עוגות לכל עת"טובי 40

של נירה שויאר (נראה לי שזה שמה.... לא בטוחה)

מתכון מעולה וקלי קלות.

תודה! נבדוקבריאות ונחת
את השקדים עם הקליפה תקלי בזהירות במחבת, תקרריאומנות באמונה
ותמיסי חבילת שוקולד עם 2 כפות שמן, טובלים כל פעם כמה שקדים בשוקולד ומוציאים אותם עם כפית אחד אחד כשהם מצופים בשוקולד מכל הצדדים, מניחים על תבנית עם נייר אפיה במרווחים, ומקפיאים ל10-15 דקות. מוציאים, משחררים ושומרים בקופסא במקפיא
ממש טעים ומטעין באנרגיה
נשמע מצויןבריאות ונחת
שוקולד מריר או חלבי?
או לבחירתי?
ברור שלבחירה.נפש חיה.
ומה הכוונה בזהירות?בריאות ונחת
פליייזבריאות ונחת
בזהירות מבחינת זמן או כי זה חם או מה?
אני רוצה להכין עכשיו
בזהירות שלא יישרפו על המחבת.....נפש חיה.
כן, סליחה לא נכנסתי כמה ימים..אומנות באמונה
בזהירות שלא ישרפו..
הכנת לשבת? יצא טוב?
יצא פצצהבריאות ונחת
קליתי בתנור עם טורבו
תודה על הרעיון המצוין
יופי איזה כיף.אומנות באמונהאחרונה
אני בדרך כלל מכינה את זה עם שקדים קלויים מלוחים ושוקולד מריר- זה יוצא מעולה..
תמיד יש לי כזה במקפיא
רעיונות לכיבודיעלהא

בס"ד

 

שלום וברכה! 

 

בעלי היקר נמצא בכולל ערב בו כל פעם מישהו אחר מביא כיבוד לחבר'ה. 

בגלל שהוא לא הביא לפני כן והוא די חדש שם, רצינו להכין משהו מכובד. 

יש לכם רעיונות בנמצא מה אפשר להכין שיהיה מושקע ונחמד ולא יצריך נטילת ידיים? 

משהו שיספיק לחמישה בחורים בערך אבל בנחת..

 

תודה רבה ותזכו למצוות!

ירקות חתוכים וקרקריםפרח-אש
צריך אבל להיזהר שלא ילכלך
רעיונותאנונימיות

קרקרים/ כעכים ירקות חתוכים מטבלים ומיץ תפוזים.

יוגורט גרנולה פירות חתוכים מייפל

כל מיני סוגים של עוגיות וקפה.

מיני קישים

בורקסים מבצק פריךחדשה ישנהאחרונה
במילויים שונים
טונה, זיתים, רסק עגבניות

פטריות ובצל מטוגנים

ירקות מגורדים מטוגנים.

אם תרצי מתכון.. בשמחה

רק תשימו לב שמדובר בגברים ולא בנשים, מה שאומר שירקות פחות הולך...
אז מה אוכלים בשבתות קיץממצולות
שאחר הצהרים כל כך ארוךךךךךךך.
השתגעתי השבת אשמח לרעיונות.
הכוונה כמובן לזמן שקמים משנ"צ עד סעודה שלישית.
אבטיח, מלון, פיצוחים, עוגיות, קרקרים, פופקורןש.א הלוי
יותר בקטע של אוכלממצולות
האמת לא הדגשתי שהכוונה מה להביא לילדים.
מתי אתם אוכלים בבוקר?ש.א הלוי
ומה הם אוכלים בשוטף?
אצלנו אוכלים בערך ב11-12 (בבוקר עושים קידוש ואוכלים א. בוקר קלילה) וזה ארוחת צהריים
ואז בצהריים המאוחרות - פירות, בד"כ לוקחים איתנו החוצה פירות וירקות חתוכים
לפעמים קרקרים או פריכית אורז

וסד"ש זה כבר ארוחת ערב

אם יש ילדים גדולים אפשר לאוכל במוצ"ש מה שנשאר משבת.
אצלנו אוכלים פירותיראת גאולה
או חלה וסלטים (שנשארים).
מה שנשאר מהסעודות. בד''כ הם לא אוכלים אצליחדשה ישנהאחרונה
טוב בסעודה עצמה. אז אחרי שנ''צ מביאה אוכל מהסעודה.. (חמין, קציצות., מה שיש)
מפחד לשאול פה שלא יסבכו אותי השפיםע מ
אני מחפש 2 קינוחים טובים להכין לשבת. לא כאלה שדורשים מיומנות רבה מידי והבנה במטבח (יש לי ידיים ימניות ב"ה, אבל לא מבין במצרכים). אבל מצד שני לא פשוטים מידי כמו עוגה כושית של 5 דקות ולתנור או כדורי שוקולד.

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי.
אולי סופלה? דברים בכיוון הזה. מקסימום אבקש עזרה מאמא.


תודה רבה מראש!
פרווה?יעל מהדרום
לק"י

תגגל קינוחי כוסות פרווה. זה טעים, יפה ואפשר לשחק עם זה.

וסופלה או עוגת שוקולד חמה (פודנט) זה טעים! אפשר עם גלידת וניל ליד. תגגל "סופלה של חרישית".
רוצה מוס שוקולד?משיח נאו בפומ!
אם זה מוס עם ביצים חיות, אז לא במקרה של נשים בהריוןיעל מהדרום
לק"י

או "סתם" אנשים שנמנעים מזה.
אופס, התכוונתי לשרשר לפותח. וזה בלי ביציםמשיח נאו בפומ!אחרונה
חפש במדור האוכל פה באתר את "הסופלה של חרישית"ט'
קל ומהיר וטעים, רק חשוב להקפיד על זמן האפיה.

תודה!ע מ
הסתדרתי. נחשוב גם על הסופלה.
מתכונים לסלטים שקל להכין לקראת שבת קודש? רישום


וואו..תות

טחינה

חציל בתנור עם פרוזיליה ושום

פסטו

חציל בטעם כבד

עגבניות שרי בתנור

מטבל אפונה של אפרת ליכטנשטט

 

טיפה פחות קל בעניי:

חומוס

מטבוחה

סלט תורכי

איך את עושה חציל בטעם כבד?פרח כתום
אשמח למתכון
אני עושה כך:lovely

אופה/מטגנת עיגולי חצילים קלופים

מוסיפה בצל מטוגן

טיפונתתת ביצה קשה

מעט מלח ופלפל

ומרסקת יחד במקל בלנדר

 

יוצא פצצה!!

 

לגיוון אפשר לשלב גם קישואים מטוגנים, זה עושה לזה מרקם עדין כזה.

אני עושה טיפה שונה אבל דומהתותאחרונה

אופה את החציל שלם - רק דוקרת אותו עם מזלג (אם את משתמשת בנייר כסף אז תעטפי את החציל בנייר כסף, זה מקצר את זמן האפייה). אופה עד שרך. במקביל מטגנת בצל ומבשלת ביצים קשות. "גורפת" את כל הבפנוכו של החציל, שמה בפוד פרוססור או בלנדר מוט עם הבצל, הביצה, אגוזי מלך (מוסיף המון) מלח ופלפל.